Page 1

WEEKBLAD VOOR

DEURNE De Peel onder vuur

Vandaag aflevering

7 november 2019

45

‘VOLGENS MIJ ATEN WE DIE DAG RODE KOOL’

We e k J a a r g a n g 1 16

De Peel onder vuur

door: Jan Driessen

In het boek ‘Geschiedenis van Someren in de Tweede WereldDe Tweede Wereldoorlog woedde in oorlog’ werd verhaald over het gezin van Driek (Henricus) de periode 1940-1944 ook in de Peel. Driessen en Dina (Goverdina) van de Ven aan de Beemdstraat 1 in Someren, nabij Sluis XI. Van dat gezin - bestaande uit Nu, 75 jaar later, staan we stil bij onze zeven kinderen en de inwonende moeder van mevrouw bevrijding. Een jaar lang blikken Driessen - leven enkel de twee jongsten nog, Maria en Martha. we in deze rubriek terug op de Nu de oorlogstijd dit jaar uitgebreid wordt herdacht, komen de gebeurtenissen van toen. pijnlijke herinneringen weer bij hen op. Maar dat er wordt herVan algemene verhalen tot dacht, vinden ze een goede zaak. Maria: “Ieder jaar opnieuw die persoonlijke herinneringen herdenkingsdag. Die moet niet verloren gaan voor de jeugd, want die uit Asten, Someren, moet weten wat ’t bij velen van ons heeft gedaan … en nog doet.” Deurne en

45

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

omgeving.

3 AutoMaatje nu ook in Deurne

7 Deurnes koppel biedt crisis­ opvang aan jonge kinderen

Op 11 mei 1940 hebben Nederlandse soldaten bij de Zuid-Willemsvaart provisorisch een verdedigingslinie aangelegd, nadat ze de dag ervoor halsoverkop de Peel-Raamstelling hebben verlaten. Met name bij Sluis XI bieden Nederlandse militairen fors tegenstand tegen de Duitse troepen. Maar de overmacht blijkt te groot. Vijf Nederlandse soldaten verstoppen zich bij de familie Driessen in de kelder; ze trekken kleding aan van vader Driessen, onder meer zijn trouwpak. Het mag niet baten. De Duitsers hebben hen zo gevonden, ze worden gevangengenomen en naar Hotel Gitzels in Asten overgebracht. Het zal voor het gezin Driessen niet het enige moment zijn dat de oorlog erg dichtbij komt. Martha is dan net geboren. Maria, 4 jaar oud, herinnert zich van deze eerste gebeurtenis niet zoveel.

daarna wordt er enorm gevochten rondom het bruggenhoofd bij Sluis XI. Voor het huis van de familie Driessen ligt een Duits mitrailleursnest. Als de Engelsen daarop stuiten, breekt een vuurgevecht uit. Martha: “Volgens mij aten we die dag rode kool.” De boerderij van de familie Driessen wordt in brand geschoten en het hele pand, inclusief inventaris en vee, gaat in vlammen op. Maria, die dan acht jaar oud is: “Wij zaten met ons gezin in de kelder, totdat er opeens rook binnenkwam. Onze vader riep: ‘Kom uit de kelder want ’t huis staat in brand!’ Toen gingen we met z’n allen naar de schuilkelder. Ik kan me nog herinneren dat de kogels langs mijn oren floten, maar toen we in de schuilkelder waren, zaten we veilig. We waren daar met drie gezinnen. Hoe lang we daar gezeten hebben, kan ik niet zeggen, maar ik dacht vier à vijf dagen en nachten. Af en toe ging er iemand buiten kijken. Vooral moeder deed dat, soms ging ze peren halen; ook ging iemand als het even kon een koe melken. Maar vader kwam de kelder niet uit, het was alsof hij een voorgevoel had over wat er ging komen. Alle koeien waren door de brand omgekomen, op één na; die was losgebroken en liep ergens te dwalen.”

9

11

ZSV en Deurne maken zich op voor de derby

Op 20 mei 1944 vindt vader Driessen bij het omspitten van een akker een onbekend voorwerp, een verroest stuk ijzer. Hij besluit het mee naar huis te nemen. Niemand weet wat het is. Daarom graaft vader Driessen een diep gat en stopt het ding erin. Na het middageten gaan hij en zijn vrouw een dutje doen. De kinderen gaan buiten spelen met onder andere Thieuke Vossen. Bij buurman Hendrik van Bree is Het gezin verlaat ene Albert Peijnenop zeker moment burg uit Schijndel onde schuilkelder en dergedoken. Als de vlucht met grootmoekinderen hem over de der en enkele buren vondst van hun vader richting het centrum vertellen, besluiten van Someren. Besloze het voorwerp weer ten wordt dat oudste op te graven. Met een dochter Jo en Maria sahamer en een beitel promen met grootmoeder een beren ze het stuk ijzer kaandere route naar het dorp pot te krijgen. Dan ontploft Het echtpaar Driessen. zullen nemen. Daar speelt het ineens, de knal is tot in zich op vrijdagmiddag 22 de verre omtrek te horen. september een nieuw drama af. Thieuke Vossen is op slag dood, Johan Maria: “In het dorp bij het transformatieen Peter Driessen komen er met lichte huis aangekomen sloeg het noodlot toe. verwondingen vanaf en Albert PeijnenVader werd geraakt door een granaat, burg raakt zijn hand kwijt. Martha herinhij was op slag dood. Moeder raakte ernnert zich dat ze door het raam haar broer stig gewond en toen heeft iemand haar ziet lopen met het lichaam van Thieuke bij Café Wijlaars binnengebracht, vanin zijn armen. waar ze later met een vrachtwagen tussen de soldaten naar België is vervoerd. Het blijft niet bij dit ene drama. Op 20 Daar heeft ze enige tijd in het ziekenseptember 1944 komen de Engelsen huis gelegen. Ze leerde mensen kennen Someren binnengereden en de dagen die later nog ooit bij ons zijn geweest, de

Schoolfoto Maria en Martha.

21

‘Volgens mij aten we die dag rode kool’

Het VrijeTijdsOrkest op reis met Kuub

Het gezin van Driek Driessen.

familie De Bruin. Zij brachten chocolade mee, dat kan ik me nog herinneren.” Martha, toen vier jaar oud, weet nog dat haar vader riep: “Je moet op de grond gaan liggen!” Maar ze herinnert zich dat ze toch was blijven staan. Wonderwel kreeg ze slechts een scherfje in haar arm. Ze herinnert zich ook dat ze haar ouders helemaal in het bloed op straat zag liggen. Wat er daarna gebeurde, is ze kwijt. EHBO-ers brengen het lichaam van vader Driessen naar het zusterklooster en de zwaargewonde moeder Driessen wordt overgebracht naar een ziekenhuis in het Belgische Genk. Daar krijgt ze pas zes weken later haar eerste bezoek, van haar zoon Harrie en een oom. Wanneer ze precies verneemt dat haar man is overleden is niet duidelijk, maar daar zijn minstens enkele weken overheen gegaan. Haar dochter Jo heeft pas op 2 oktober het overlijden van haar vader bij de Burgerlijke Stand kunnen aangeven. Maar Jo weet dan nog niet waar haar moeder is. Het verhaal gaat dat moeder Driessen later in het ziekenhuis vraagt waar het geld was gebleven. Welk geld bedoelde ze? Haar man zou bij het overhaaste vertrek uit hun woning al het geld in zijn kleding hebben gestopt. Maar hij is met kleding en al begraven. Het lichaam zou vervolgens zijn opgegraven en het geld zou inderdaad in zijn kleding zijn aangetroffen. Maria kent dit verhaal, maar weet niet of het echt zo is gegaan. De Ordedienst zorgt ervoor dat de jongens in een huisje bij Gradje Lommen in de Zandstraat terechtkunnen. De meisjes verblijven in eerste instantie in het klooster waar ook grootmoeder wordt opgenomen. Vervolgens krijgen ze onderdak bij de buren totdat moeder weer terugkomt. Dan worden in snel tempo twee kippenhokken provisorisch ingericht en woont het gezin weer op zijn vertrouwde eigen plek. Vanaf een absoluut nulpunt moet alles weer worden opgebouwd. De HARK (Hulp Actie Rode Kruis) geeft ondersteuning maar de verdeling van de goederen gaat niet altijd eerlijk, herinneren Maria en Martha zich. Ze zijn dan ook blij als moeder terug is en ze weer bij elkaar zijn. Blijkbaar zijn niet veel mensen in hun omgeving zo zwaar getroffen als het gezin van de familie Driessen.

Aanbiedingen geldig t/m 9 november 2019

VERSE WORST MAGERE SPEKH.O.H. LAPPEN div. soorten 1 KILO

6,50 3+1 GRATIS Slagerij van Goch

Martinetplein 72 Deurne Tel.: 0493-312385

Nu goedkoop. Altijd goedkoop! www.slagerijvangoch.nl Dat zijn de Laagblijvers van PLUS!

Zie pagina 12+13

Martha bij afgebrand huis - 6 jaar.

Maria krijgt een jas van de HARK, die voor iedereen als zodanig herkenbaar is. Daar wordt ze mee gepest door de andere kinderen op school. Haar moeder bedenkt een oplossing: het jasje wordt blauw geverfd. Dat gebeurt niet al te professioneel, want Maria herinnert zich dat ze het witte kleed van de communiebank in de kerk deels blauw achterlaat als ze de hostie heeft gehaald. Ondanks de traumatische ervaringen die Martha en Maria hebben moeten beleven, kijken ze met trots terug op de manier waarop hun moeder daarna de draad weet op te pakken. Martha: “Ondanks dit zware verlies heeft ze samen met de kinderen weer een heel mooi bedrijf opgebouwd, een prachtig kippenbedrijf. Plus de koeien, varkens, noem maar op, maar vooral dat kippenbedrijf was haar trots. Mijn moeder was een hele sterke vrouw en een fijne moeder, samen met grootmoeder die ook bij ons woonde. Wij zijn nooit iets tekortgekomen. Het was een hecht gezin, waar ik nog dikwijls aan terug denk. Ons moeder een voorbeeld, mijn vader heb ik altijd erg gemist.”

PLUS Cherrytomaten

0.79

PLUS Witlof los

0.89

PLUS Bouwmans1.04 - 1.35 zoekt… Per 100 gram Per 500 gram

PLUS Rucola Naturel

0.85

Bak 250 gram

PLUS Roerbakgroenten Italiaans

Zak 75 gram

2.54

NIEUWE 0 .99 Zak 600 gram

Kijk voor het complete assortiment en de actuele prijzen op

s

Alle PLUS edewerker Gebakken Vulploegmvis

plus.nl/laagblijvers COLLEGA!

Openingstijden: ma - za 7.30 - 21.00 | zo 8.00 - 19.00

plus.nl

Openingstijden: ma t/m do 8.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00

Zespri Kiwi Los

plus.nl

do vr za WEEKEND 21 7 nov feb 22 8 nov feb 23 9 nov feb Bouwmans St. Jozef /&Plusweg Bouwmans | Deurne | Van Hiermoetdenaam 1 // Plusstad //Zeilberg T: 0523 65 63 |93 rker Kassamedewe

werker Vers Verkoopmede

onze aanbiedingen op pagina 23

Zie Vulploegmedewerker, Kassamedewerker en Verkoopmedewerker Vers Heb jij naast jouw studie tijd om een extra centje bij te verdienen, of wil jij een BBL opleiding volgen? dat kan! De werktijden zijn voornamelijk doordeweeks in de avonden en op zaterdag en zondag.

Broodje frikandel of broodje pikante gehaktstaaf Werken bij PLUS Bouwmans Interesse? Informeer bij Plus Bouwmans Deurne of mail naar: info.890@plus.nl.

is werken met plezier! 8 stuks - Diepvriesspecialist

Normaal vanaf 7,49

6.99

44,.99 Per stuk

99

PLUS Kipfiletrollade Stuk 500 gram

45/19

www.diepvriesspecialist.nl

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld).

Wil jeAanbieding per mail op de hoogte van de aanbiedingen geldig t/mblijven dinsdag 12laatste november 2019 bij PLUS? Meld je dan nu

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 21.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. Openingstijden: - za 7.30 | zo 8.00 - 19.00

DEURNE - De Paramentengroep van de parochie werkt aan een groot wandtapijt. Acht dames borduren wekelijks aan taferelen die kenmerkend zijn voor de geschiedenis van Deurne, vanaf de ijstijd. Deadline: mei 2021. Dan opent de tentoonstelling in het kader van 1300 jaar Deurne.

door Kristie Raaijmakers Als je ziet wat een precisiewerk de dames doen, is het niet gek dat de deadline ver in de toekomst is gepland. Veertig taferelen worden verzameld op een wandtapijt van in totaal twintig meter lang en vijftig centimeter hoog. Eerst worden ze op ware grootte getekend op papier, waarna ze op een lichtbak worden overgetekend op doorzichtig papier en vervolgens op het stof. Pas dan kan er gestart worden met borduren. De juiste kleur garen zoeken is dan nog ook nog een van de uitdagingen

die op het pad komt van de handwerksters. Evenals de goede steekrichting om de prenten zo realistisch mogelijk te weergeven. De Paramentengroep startte in 2005 met het schoonmaken en repareren van vaandels en paramenten, een verzamelnaam voor kleurrijke priesterkleding. In de afgelopen jaren hebben zij ook diverse jurken geborduurd voor het Mariabeeld. Het idee voor het wandtapijt komt van Lisette van Erp. “Twee jaar geleden waren we de laatste jurk voor Maria aan het afronden en ik bedacht me dat we een nieuw project nodig

Winnaars Halloweenspeurtocht

hadden voor daarna. Ik was in Normandië en bracht voor de tweede keer een bezoek aan het Tapijt van Bayeux, dat de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings in 1066. Ik bedacht me dat we in Deurne ook genoeg geschiedenis hebben voor zo’n tapijt”, vertelt Van Erp. Het idee zette zich vast in haar gedachten en terug in Nederland stelde ze het voor bij de dames van de Paramentengroep. “Het leek mij leuk om bezig te zijn met de geschiedenis in eigen dorp. We hebben eerst een half jaar geoefend met de techniek die bij het Tapijt van Bayeux gebruikt is, om te kijken of we het wel leuk vonden en om de techniek eigen te maken. En afgelopen januari zijn we gestart.” De Paramentengroep verzamelde eerst allerlei hoogtepunten uit de geschiedenis die hen aanspraken. Daarna zochten ze de samenwerking met historicus Ton Spamer. Hij hielp hen met het maken van een selectie, maar leverde ook hele mooie afbeeldingen aan en voorzag de groep van achtergrondinformatie. Marijke Beukers tekent de veertig taferelen op ware grootte in schetsvorm zodat het geborduurd kan worden. Jan Althuizen maakt de tekening voor een

twintig meter lange band van 8 centimeter hoog, met zwart-wit elementen die aan de onderzijde van de taferelen geborduurd wordt. Hierin komen details die horen bij de tijd van het betreffende tafereel. De groep is in januari van dit jaar begonnen en heeft inmiddels al dertien taferelen klaar. Elke dinsdagmiddag zijn ze drie uur samen in de Roeskamer van de Sint Willibrorduskerk. “Dat is echt een uitje voor ons. We hebben het thuis allemaal hartstikke druk, dus hier kunnen we heerlijk werken en ons hoofd leegmaken. Het is heel leuk om de momenten uit de geschiedenis zichtbaar te maken. Want elk ding vertelt zijn eigen verhaal”, aldus van Erp. “Vaak gaan we thuis ook verder met borduren, want het is gewoon verslavend. Zo leuk vinden we het.” Op 30 mei 2021 opent de tentoonstelling en dan moet het wandtapijt in de zijbeuk van de kerk hangen. “Als deadline hebben we 1 mei 2021 aangehouden, zodat we zeker op tijd klaar zijn.” Het wordt overigens een tapijt met een open einde. De achterkant wordt niet afgewerkt. “Want gisteren is de geschiedenis van vandaag, dus het kan altijd nog aangevuld worden door de toekomstige generatie.”

NI

NOGNooit NOOIT Bouwmans & Bouwm NoG iNINJozef | St. Plusweg 1 | XXXX XX | Plu (Naam) LIESSELGeWeest GEWEEST?? LiesseL ??

KOM NOU!! E S VOOR UW OPEL-SERVICE

DR

A

Deurnese geschiedenis op één tapijt

NIEUW

T HE

W EU

Acht dames borduren elke woensdagmiddag aan het wandtapijt. (Foto: Hein van Bakel)

www.marksmitsautos.nl Keuze uit JONGe Opels

APK GARAGE MARK SMITS

hoofdstraat 74 ablauwmetallic, - LiesseLairco - teL. Opel Astra, 1.6i, 5-drs., Pearl, . . . . . 0493-342144 . . . . . . . . . . .2001 Opel Astra 1.6i, 5-drs., Edition, grijsmetallic, airco . . . . . . . . . . . . . . . .2002 Opel Atra, nieuw model, 5-drs., Edition, airco, grijsmetallic . . . . . . . . .2007 Opel Corsa 1.2-16V, 5-drs., Njoy, grijsmetallic. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2003 Opel Corsa 1.2, 5-drs., Swing, wit. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1994 Opel Corsa 1.2-16V, 5-drs., Max, airco, grijsblauwmetallic. . . . . . . . . . .2004 Opel Meriva 1.6i, Essentia, grijsblauwmetallic. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2003 Opel Meriva 1.6-16V Temptation, airco, grijsblauwmetallic . . . . . . . . .2007 Opel Zafira 1.6-16V, Elegance, grijsblauwmetallic, airco . . . . . . . . . . . .2001 Opel Zafira 1.8-16V Elegance, airco, grijsmetallic . . . . . . . . . . . . . . . . .2002 Opel Zafira 1.6-16V Comfort, airco, blauwmetallic. . . . . . . . . . . . . . . . .2001 Opel Zafira 1.8-16V Cosmo, airco, grijsmetallic . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2007 Opel Vectra 1.8-16V Pearl, airco, grijmetallic . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1998 Opel Combo 1.7D, wit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1998 VW Polo 1.4-16V Comfortline, airco, grijsmetallic . . . . . . . . . . . . . . . . .2004

Openingstijden: ma.-vr. 8.00-22.00 uur, za. 8.00-18.00 uur

APK GARAGE MARK SMITS hoofdstraat 74 a - LiesseL - teL. 0493-342144

3 HALEN 2 BETALEN www.jolinkids.nl Industrieweg 45, Deurne

Eerste druk uitverkocht

Nieuwe ronde De Peel onder vuur

Stationsplein 4 Deurne

Deel één van De Peel onder vuur is uitverkocht! Intussen zijn er zo’n duizend exemplaren in de omloop. Omdat de vraag groter blijkt te zijn, overwegen we een tweede druk. De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend.

DEURNE - Wat was het druk en griezelig tijdens de speurtocht in de kelder van de bibliotheek met Halloween. Honderdvijftig kinderen namen deel aan een speurtocht en nog veel meer kinderen kwamen die avond met hun ouders in de bieb griezelen. Uit de vele inzendingen zijn vier prijswinnaars getrokken. Stijn, Lana, Demi en Jayden (v.l.n.r.) wonnen het boek ‘Pech onderweg’ van Jozua Douglas en Tosca Menten.

De tweedelige boekenreeks bevat allerhande verhalen over Deurne, Asten, Someren en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het betreft een bundeling van de artikelen die u wekelijks in deze krant leest, her en der aangevuld met bijvoorbeeld nieuw beeldmateriaal. Het eerste deel is dus al in omloop en deel twee volgt begin december. Voor lezers die interesse hebben in de reeks, maar

bij het eerste deel hebben misgegrepen, is er nu een nieuwe kans. We openen namelijk een inschrijving voor een tweede druk. Zodra er voldoende voorinschrijvingen zijn gaat de nieuwe productieronde van start. Lezers die een boek hebben gereserveerd ontvangen pas dan de factuur. Dit collector’s item ook bemachtigen? Dan kunt u zich vanaf nu inschrijven via www.depeelondervuur.nl.

Kerkstraat 5, Deurne T. 0493 35 22 10 info@advocatenkantoorlemmens.nl www.advocatenkantoorlemmens.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 2

Fam i l i e b e ri ch t e n

Wilt u “Sint en Piet” met 20 jaar ervaring bij uw bedrijf, vereniging of familie?

AANBIEDINGEN geldig van 8-11 t/m 14-11

Bestel nu ook online:

Welkom lieve kleine meid

Janne 31-10-2019

Trotse ouders Rob Aarts en Diane Aarts Zusje van Luuk Brand 19, 5721 ST Asten. Grote avonturen beginnen klein

Nine

31 oktober 2019 Dochter van Bart Witteveen & Denise van den Eijnden Haageind 24, 5751BC Deurne

www.streeckhuys.nl

Hollandse biefstuk Zigeunerschnitzel Stroganoffschijven Brusselse kip Mosterdsoep

Reserveer via www.SintenPietPeelland.nl of bel 06 2008 2024.

100 gram e 1,89 100 gram e 1,39 4 + 1 GRATIS 100 gram e 1,35 per liter e 4,50

Vleeswarentrio 100 gram Achterham 100 gram Grillworst 100 gram Boerenmetworst

De opbrengst gaat naar een goed doel.

per stuk e 4,75

Jonge kaas Knoflookolijven

500 gram e 5,85 100 gram e 2,20

REPARATIE - ONDERHOUD - VERKOOP Meijelseweg 7 Asten-Heusden

Dolblij zijn wij met de geboorte van onze zoon

Luuk van Dam 01-11-2019 Davy, Sandra & Niek van Dam Zandbosweg 70, 5751 CG Deurne

Julio Saltos, keukenvernieuwer bij u in de buurt.

Wout Guffens Geboren op 3 november 2019 Broertje van Do

Teun Verberne 3 november 2019 Trotse ouders Rob Verberne en Marjon Michels Veluwsedijk 3, 5725 TP Asten - Heusden

HELP

Ik kan mijn huur niet betalen! Hoe los ik dit op?

Bel of mail direct naar GOS voor gratis hulp! 06 - 37 40 22 32 - info@gripopschulddeurne.nl GELDZORGEN? OVERZICHT KWIJT? SCHULDEN?

Kevin alweer 30 jaar

Proficiat!! Dit zustertje in hart en nieren, zit haar 30ste verjaarDag in Dubai te vieren • Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

• Wijnvaten €55,- Grashoek Van Roy Kasseien • Mooie vakantiebungalow WIFI Goede fiets/wandel omg. Elect.Huurfietsen aanwezig. Geniet vakantie 2020. Reserveer nu. Familie.meinders@yahoo.com Info:0541-626578/ 0639609666.

HERFSTAKTIE! ECCO-AANBIEDING

Geldig tot zaterdag 16 november

Malse Biefstuk met gratis steakmes

4 stuks

10.00

Bij aankoop van 300 gram vleeswaren 100 gram gebraden gehakt GRATIS Blinde vinken en Slavinken 2x4stuks Iedere woensdag

10.00

Gehakt en worst extra voordelig en gehaktballen roomschijven en hamburgers 3+1GRATIS

STEVENS

TELEVISIES

UW (O)LED-TV ADRES!

ZEN!! ACTIEPRIJ onze Kijk op internetsite!

De Televisie Specialist

KUNSTSTOF REPARATIE

Iedere donderdag

Schnitzels 3 + 1 GRATIS FR

AN

S BOU WMA

NS

Frans Bouwmans, Uw Slager Sint Jozefstraat 24C, Deurne Tel.: 0493-312317 www.fransbouwmans.uw-slager.nl

DUKAAT 8, 5751 PW DEURNE TEL: 06-12461935 WWW.KWBAIRSYSTEMS.NL

met een verrassend lage prijs! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL)

Tel. 0031 (0)495 49 36 16

www.stevensbudelschoot.nl • Te koop meubels, kijkdag a.s. zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur. Brahmstraat 18 Deurne.

Landelijk

DE ROLLUIKEN SPECIALIST Rolluiken

Roldeuren Rolluiken Zonneschermen Zonneschermen Screens pvc-lamellen Div. horren * Zeer actieprijzen aantrekkelijke * goede service prijzen

Modern

Houten badkamermeubels

Natuurstenen waskommen

Industrieel

Mozaïektegels

Spiegels

Decoratie

Bezoek onze uitgebreide showroom: BadkamerExclusief.nl • Brugstraat 18 5712 AZ Someren • T 0493 - 74 10 11 • E info@badkamerexclusief.nl

Bel ons: 0493-342318 0493-842522 06-22509919 Hoofdstraat 89 Liessel

Opslagruimte huren

www.vanbestschoenen.nl

w w w. s t i c h t i n g d a t e . n l

juliosaltos@dekeukenvernieuwers.nl www.dekeukenvernieuwers.nl

Vele bekende merken o.a. Ecco - Ara - Rieker - Mephisto - Braend - Verhulst - Tamaris - Caprice - Rhode - Romika - Remonte- enz.

Stationsstraat 3, Deurne, 0493-320712

Aangesloten AVR/Singleskeurmerk/Geschillencommissie

T 06 - 30 28 17 22

ALLEEN GELDIG VRIJDAG-ZATERDAG-ZONDAG

Officieel Ecco, Rieker, Ara en Mephisto-dealer voor Deurne e.o.

✓ Veilig en betrouwbaar en áltijd in de buurt ✓ Persoonlijke begeleiding en voorstellen ✓ Onbeperkte kennismakingen en hoge slagingskansen ✓ Ik kom bij u in de buurt

Jos Vellekoop, tel. 040-8431091 of b.g.g. 0800-022 0225

Als u iets aan uw keuken wilt veranderen denk dan eerst eens aan keukenrenovatie. Ik vervang keukendeurtjes, werkbladen, kranen, laden en scharnieren, inbouwapparaten en afvalsystemen. Vraag vrijblijvend advies.....

15-20% KORTING Van Best Schoenen

Stichting Date duurzame man-vrouw relaties sinds 1969

Keukenrenovatie: uw ‘oude’ vertrouwde keuken weer als nieuw!

• Bent u eigenaar van een Opel dan bent u bij ons welkom voor elke reparatie, storing of onderhoudsbeurt. Uw Opel-specialist: Garage Mark Smits. Gespecialiseerd in jonge, gebruikte Opels. Hoofdstraat 74A, Liessel Tel. 0493-342144.

OP DE G E H E L E E C C O C OL L E C T I E

Een fijner leven komt een stap dichterbij.

228941

Welkom * Lief * Ventje

www.jehabe.nl

Brouwhorst 19 Maandag 10.00 - 18.00 5704 EG Helmond Dinsdag - Vrijdag 08.30 - 18.00 0492-511469 Zaterdag 08.30 - 16.00 info@streeckhuys.nl Zondag Gesloten

Haageind 24 5751 BC Deurne 0493-782211 www.streeckhuys.nl

Welkom lieve

Giel Guffens & Nicole Aarts Parkstraat 25, 5752 AP Deurne

T 0493 - 693367

Gehakt HOH 100gr €0,50 · Worst HOH 100gr €0,58 · Rundergehakt 100gr €0,75

voor goederen, voorraad, inboedel etc. Verwarmd en bewaakt. www.boxs-it.nl Tel. 0493-381718

BROEKEN DAGEN 2de broek voor de halve prijs

MARIES

Voor Hem & Haar

Emmastraat 4 - 5721 HB Asten 0493-820280


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 3

AutoMaatje nu ook in Deurne

Prinsonthulling 62ste prins van de Peelstrekels

Zaterdag 16 november 2019 met feestband:

Fiesta Orkesta

Cultuurcentrum Deurne Aanvang 20.00 uur

De officiële start werd feestelijk gevierd in het gemeentehuis. (Foto: Marius van Deursen)

door Bram Vannisselroij De nieuwe vervoerservice is bedoeld voor mensen die weinig geld hebben of slecht ter been of eenzaam zijn. In 2016 werd de dienst in het leven geroepen door de ANWB. Inmiddels kan er in 66 gemeenten gebruik gemaakt worden van de service. Met AutoMaatje vervoeren vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten tegen een kleine onkostenvergoeding. De chauffeurs krijgen een vergoeding van 30 cent per kilometer, waar geen belasting over hoeft te worden betaald. Zij gebruiken daarvoor hun eigen auto. Een rit moet twee dagen van tevoren aangevraagd worden. Vol-

gens Janique Hijbregts van de ANWB hebben we het in de gemeente Deurne over een doelgroep van ongeveer 2000 potentiele gebruikers van de service. Initiatiefnemers van het project waren KBO en Stichting de Wik. De Lev-groep gaat het geheel coördineren. AutoMaa tje is niet alleen bedoeld voor ritjes naar het ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut, maar kan ook worden ingeschakeld voor leuke uitjes zoals een bezoekje aan vrienden of familie, naar de kapper gaan of winkelen, laat de gemeente weten. In Someren loopt de vervoerservice nu bijna een jaar en is daar een groot succes. Twee weken geleden werd de duizendste rit gevierd.

Enthousiast

Wethouder Schlösser is blij dat ook inwoners van Deurne vanaf nu gebruik kunnen maken van de service. “Ik was vanaf het begin meteen enthousiast. Het is belangrijk dat we voorkomen dat inwoners eenzaam zijn of worden omdat ze geen vervoer hebben.” Het project gaat in principe drie jaar lopen. Deurne stelt daar 107.000 euro voor beschikbaar. Over een jaar volgt er een evaluatie. Inwoners die gebruik willen maken van AutoMaatje of vrijwilligers kunnen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot en met 12.00 uur contact opnemen met ANWB AutoMaatje Deurne via: 0493 441405 of automaa tjedeurne@levgroep.nl.

Tastbare herinnering aan bevrijding LIESSEL – Met de onthulling van een herdenkingstegel op het plein voor de Willibrorduskerk heeft Liessel een blijvende herinnering gekregen aan de bevrijding 75 jaar geleden. Op het Kastanjeplein werd het bevrijdingsvuur ontstoken en in De Kastanje was het hele weekend een tentoonstelling te zien met attributen uit WO II en verhalen over de bevrijding.

De herdenkingsbijeenkomst in Liessel begon afgelopen vrijdag bij de versierde en verlichte molen De Volksvriend aan de Hoofdstraat in Liessel. Daar wachtte een groot gezelschap het bevrijdingsvuur op, dat door twee lopers van Lopersgroep Deurne vanuit Neerkant naar Liessel gebracht werd. Vervolgens trok

het hele gezelschap in optocht naar de kerk voor de onthulling van de herdenkingssteen. Veel kinderen met lampionnen liepen mee in de stoet, die voorafgegaan werd door het Sint Hubertusgilde. Muziekvereniging Tune sloot de optocht af. De herdenkingstegel werd onthuld door

voorzitter Emmy Thijssen van de werkgroep Liessel 75 jaar bevrijd en voorzitter Koos van Straaten van Dorpsraad Liessel. Het betrof een voorlopige uitvoering van de herdenkingssteen omdat de echte nog op zich liet wachten. Op de herdenkingstegel is de Willibrorduskerk afgebeeld, zoals deze er uitzag na de pantserslag om Liessel aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De kerk raakte door bombardementen zwaar beschadigd. Pastor Eugène van Eerd zegende de herdenkingstegel. Burgemeester Hilko Mak van Deurne benadrukte in een korte toespraak het belang van het “blijven herdenken van de vrijheid waarin we al 75 jaar leven.” Vervolgens zong zanggroep Chanterelle enkele liedjes.

Bevrijdingsvuur

Aansluitend aan de onthulling trok het gezelschap naar het Kastanjeplein, waar het bevrijdingsvuur ontstoken werd door wethouder Marnix Schlösser en Rieky van Heijster-Hoeben. In De Kastanje werd daarna de tentoonstelling Het verhaal van Liessel geopend. Er was onder meer een diavoorstelling te zien met 75 foto’s over de oorlog en bevrijding in Liessel en een interview met Rieky van Heijster. Verder waren er legeruniformen, wapens en attributen uit WO II te zien.

Filmvertoning

De stoet met het bevrijdingsvuur, gedragen door Tonia Swinkels, trekt richting De Kastanje. Met voorop onder anderen leden van de werkgroep Liessel 75 jaar bevrijd, Dorpsraad Liessel, pastor Van Eerd en Rieky van Heijster. (Foto: Hein van Bakel)

Woensdag 13 november is in De Kastanje is de film De Bevrijding van de Peel nog te zien in De Kastanje, Hoofdstraat 62 in Liessel. De filmvertoning begint om 20.00 uur, de film duurt 60 minuten en de toegang is gratis.

28571

DEURNE - De eerste rit van AutoMaatje in Deurne is een feit. De officiële aftrap vond vrijdagmiddag plaats in het gemeentehuis waar Marga Meulendijks werd opgehaald en thuisgebracht door wethouder Marnix Schlösser.

Deurne wil snel opheldering over stikstofcrisis DEURNE - Het mocht geen verrassing heten dat de gemeenteraadsvergadering afgelopen dinsdagavond vooral over de stikstofproblematiek ging. Veel raadsleden maken zich grote zorgen over wat dit voor de gemeente Deurne gaat betekenen. De partijen stemden wel unaniem in met de begroting voor 2020.

door Bram Vannisselroij Het lag al in de lijn der verwachting dat de begroting de goedkeuring zou krijgen van de partijen. Zeker gezien de gezonde financiële balans en de (relatief) grote reserves van de gemeente. Waar in verschillende naburige gemeenten de lasten voor de burger (fors) stijgen, is dit in Deurne niet het geval. Grote bezuinigingen blijven daarom voorlopig uit. Sterker nog: er wordt geïnvesteerd in voorzieningen in de dorpen en wijken. Hoewel het financieel voor de wind gaat, blijven de stikstof en PFAS-regels als een zware deken boven Nederland, en ook Deurne hangen. Zo is er nog veel onduidelijkheid. Het is afwachten of grote projecten in de gemeente doorgang kunnen vinden. Zo ligt de uitbreiding van industrieterrein De Willege Laagt in Liessel volledig stil. Een motie om snel duidelijkheid te krijgen van zowel provincie en het Rijk werd door alle partijen aangenomen. Ook werd met deze motie het college opgeroepen om ervoor te zorgen dat er richting provincie wordt gepleit voor hetzelfde beleid als wat landelijk wordt ingevoerd. Dit om te voorkomen dat er regionale verschillen ontstaan.

Groenbeleid

Wethouder Helm Verhees beloofde om de aanplant van nieuwe bomen en het groenbeleid in de gemeente op de agenda te zetten. Dit na verschillende

verzoeken van Progressief Akkoord/ GroenLinks. Een ludiek voorstel van het CDA om raadsleden maandelijks 18 euro te laten betalen en dit in een boomfonds te stoppen werd breed gedragen. Een ander plan van het CDA haalde het niet. De partij pleit er al langer voor om te onderzoeken of gratis parkeren met blauwe zone in het centrum een optie is. Dit voorstel kreeg niet genoeg steun. Het leidde tot grote onvrede bij de aanwezige ondernemers op de publieke tribune die morrend het gemeentehuis verlieten.

Veiligheid in geding

Frank van Tilburg van Transparant Deurne vroeg zich hardop af waarom de verschillende wegwerkzaamheden in de gemeente aan onder andere de Stationsstraat zo lang moeten duren. Het CDA ging nog een stapje verder en vindt dat onderzocht moet worden of de veiligheid van de inwoners niet in het geding komt. Dit naar aanleiding van een incident twee weken terug. Toen reden de hulpdiensten zich tot drie keer toe vast op een wegafzetting waardoor deze 3 tot 5 minuten later aankwamen dan normaal. Tijdens de raadsvergadering werd ook stilgestaan bij het afscheid van fractievoorzitter Nick Thijssen van PvdA Deurne. Hij zat in totaal zes jaar in de raad en vertegenwoordigde de partij daar alleen. Thijssen blijft wel aan als commissielid. Jerom Coppus neemt het PvdA-fractievoorzitterschap over.

Adverteren in Weekblad voor Deurne T 0493-352600 | M 06-29536178 advertenties@weekbladvoordeurne.nl www.weekbladvoordeurne.nl

Colofon Weekblad voor Deurne Uitgever: DAS Publishers!

Bezoekadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Ma t/m vrij: 8.00-17.00 uur T 0493-352600 | F 0493-352601 www.weekbladvoordeurne.nl Correspondentieadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne

Advertentie-acquisitie: T 0493-352600 | M 06-29536178 E advertenties@weekbladvoordeurne.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Manager Uitgeverij: John van Veggel T 0493-352605; M 06-29536178 E john@weekbladvoordeurne.nl

Redactie: Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl Ine van Hal (Weekblad voor Deurne) T 0493-352607 | M 06-10915507 E ine@weekbladvoordeurne.nl Maarten Driessen (Hoofdredacteur) T 0493-352608 | M 06-13763686 E redactie@peelbelangonline.nl Jordy van de Brug ('t Contact) T 0493-352609 | M 06-13762619 E redactie@hetcontact.nl

Martin de Bruijne (Middenstandsbelangen) T 0493-352602 | M 06-29536173 E redactie@middenstandsbelangen.nl

Bakel, Milheeze, De Rips, Brouwhuis, ­Rijpelberg en Dierdonk.

Berichten voor plaatsing op de ­eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur.

Bezorgklachten: Via onze website www.weekbladvoordeurne.nl of T 0493-352600

Weekblad voor Deurne e.o. oplage 27.300, verschijnt op donderdag in: Deurne, Walsberg, Vlierden, Zeilberg, Neerkant, Liessel, Helenaveen, Griendtsveen,

Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 4

Gemeenteberichten

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711

DEURNESE BERICHTEN Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente en de officiële bekendmakingen? Meldt u zich dan aan voor de digitale Nieuwsmail via www.deurne.nl/Nieuwsmail Klantcontactcentrum: Telefonische bereikbaarheid, maandag t/m donderdag 9.00 - 17.00 uur en vrijdag 9.00 -12.30 uur. Openingstijden: U kunt alleen terecht op afspraak, maandag 9.00 - 19.00 uur, dinsdag t/m donderdag 9.00 17.00 en vrijdag 9.00 - 12.30 uur.

Een zak in de (groene) GFT-bak, mag dat? Mag ik mijn groente- en fruitafval in een zakje doen en het dan in de (groene) GFT-bak gooien? Ja, dat mag! Zolang u maar de juiste zak gebruikt. Gebruik alleen deze zakken van papier of biologisch afbreekbaar plastic: - GFT-zakken kleiner dan 120 liter: met een goed zichtbaar kiemplantlogo

Mantelzorgwaardering beschikbaar Als mantelzorger bent u veel belangrijker dan u zelf misschien denkt. De gemeente wil u daarom graag bedanken voor de hulp en zorg die u biedt aan uw naaste! Daarom wordt ook in 2019 weer de jaarlijkse waarderingsactie voor mantelzorgers georganiseerd. Evenals vorige jaren gebeurt dat in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de LEVgroep. De mantelzorgwaardering 2019 ziet er als volgt uit: • Een geldbedrag van €100 per persoon • Voor jonge mantelzorgers tot 18 jaar is dit bedrag €40 Aanmelden voor de waarderingsactie Mantelzorgers kunnen zich tot en met 31 december 2019 aanmelden voor de waarderingsactie. Dit kan digitaal. Lukt het u niet om de aanvraag digitaal te doen? Vraag dan iemand in uw omgeving om u te helpen. U kunt ook naar een van de spreekuren van de wijkwer-

Kiemplantlogo

Milieukeurlogo

Zichtbaar op papieren zakken Kiemplantlogo

OK Compost

Zichtbaar op composteerbaar kunststof Papier Gebruik bij voorkeur papieren zakken omdat deze beter oplossen tijdens het composteerproces. Waarom alleen deze zakken? GFT-afval is composteerbaar. Als u de juiste zak gebruikt, zorgt u ervoor dat het GFT-afval ‘schoon’ blijft en niet vervuild wordt door plastic. Steeds meer materialen zijn zogenaamd “composteerbaar”, zoals verpakkingen, doosjes, bestek etc. Toch mogen deze materialen absoluut niet in de GFT-container omdat deze in het reguliere composteringsproces van 3 tot 4 weken helemaal niet afbreken. Als er niet-afbreekbaar materiaal tussen het GFT-afval zit, moet het afgevoerd worden naar de verbrandingsoven. Dit kost geld en is slecht voor het milieu. Waar te koop? De zakken zijn verkrijgbaar bij supermarkten. Houd hierbij dus in de gaten of u een zak met het juiste logo koopt. Vragen? Meer informatie over het aanbieden van afval leest u op www.mijnblink.nl. Heeft u vragen over de GFT-zakken of over wat wel of niet in de GFT container mag? Neem dan contact op met Blink via 0800-0492 of klantenservice@ mijnblink.nl

Meer informatie Meer informatie over de mantelzorgwaardering, de voorwaarden en de mogelijkheden om aan te vragen vindt u op www.deurne.nl en www.levgroep.nl.

Cybercrime training ‘Digitaal Veilig’ Cybercrime is helaas voor veel ondernemers een toenemend probleem. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ondernemers ermee te maken krijgt. De schade bij een cyberincident kan groot zijn. Denk alleen al aan de kosten voor herstel of vervanging van uw website, programma’s of data, maar ook omzetverlies en reputatieschade. Zorg dat uw bedrijf geen slachtoffer wordt. Kom naar de gratis cybercrime training ‘Digitaal Veilig’ en leer wat u en uw medewerkers kunnen doen om het risico op cybercrime te verkleinen. Digitaal Veilig Tijdens de training leert u meer over cybercrime en hoe u zich hiertegen kunt wapenen. U krijgt inzicht in wat er op dit moment speelt in het bedrijfsleven en hoort wat collega-ondernemers is overkomen en wat daarvan de gevolgen zijn geweest. U kunt rekenen op praktische preventietips die u direct kunt toepassen. Daarbij gaat het niet over ingewikkelde technische oplossingen, maar vooral over eenvoudig te nemen maatregelen en uw eigen gedrag om de digitale veiligheid te verbeteren.

Kiemplantlogo

- GFT-zakken van 120 liter of groter: met een goed zichtbaar kiemplantlogo én milieukeurlogo

kers gaan, die u graag helpen bij het digitaal aanvragen van de waardering. Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid om de mantelzorgwaardering schriftelijk aan te vragen. De papieren aanmeldformulieren kunt u verkrijgen bij de balie van Zorg in Deurne, het gemeentehuis en bij de wijkwerkers.

Maandag 18 november Cultuurcentrum Martien van Doorne,

Martinetplein 1, Deurne 14.30 – 17.00 uur Aanmelden Zorg dat u erbij bent en meld u aan via www.ccvdigitaalveilig.nl of cyberbijeenkomst@deurne.nl (maximaal 2 personen per onderneming). Deelname is kosteloos De training wordt u aangeboden door de gemeenten Deurne, Asten en Someren, het Platform Veilig Ondernemen Oost-Brabant en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Zelfredzaamheidsbijeenkomsten voor senioren Tijdens 11 georganiseerde wijk- en dorpsgerichte bijeenkomsten om de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten kunt u uw mening geven over ‘Wonen en zorg in Deurne’. Ook uw kinderen en/of mantelzorgers zijn van harte welkom. Wij zijn razend benieuwd naar uw ideeën over nieuwe passende woonvormen en zelf- en samenredzaamheid. Wilt u graag meepraten? Kom dan naar één van de volgende bijeenkomsten: • 12 November - 14.00 uur Hofke van Marijke - St Jozef

• 14 november - 14.00 uur ‘Asteffekan’ - Deurne Centrum

Sinterklaas in Deurne-centrum en in Zeilberg op zondag 17 november Op zondag 17 november komt Sinterklaas naar Deurne. Hij zal vanaf het Dinghuis aan het Haageind via de Kruisstraat en de Visser naar de Markt komen. Voor de veiligheid van de Sint, zijn pieten en de kinderen wordt het marktplein aan de Markt van 13.00 tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Sinterklaas gaat die dag ook naar Zeilberg. Hij zal vanaf de molen aan de Zeilbergsestraat 98 naar gemeenschapshuis Den Draai gaan. Ook hier wordt voor

ieders veiligheid de Zeilbergsestraat vanaf de molen tot aan de Blasiusstraat van 14.00 tot 15.30 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

Handhavingsbesluit De gemeente vindt het belangrijk dat u prettig kunt wonen en leven in de gemeente Deurne. Om dit te waarborgen en om overlast en hinder te voorkomen, zijn er wetten en regels opgesteld. Als inwoners of bedrijven zich niet houden aan de wetten en regels, handhaaft de gemeente. De gemeente doet dit om overlast, schade, gevaar of hinder te voorkomen. In de afgelopen periode zijn de volgende handhavingsbesluiten genomen: Last onder dwangsom voor het bouwen van een aangebouwde berging zonder omgevingsvergunning, op een locatie aan de Burgemeester Roefslaan.

Week 45 • 7 november 2019

VERGUNNINGEN BESTEMMINGS PLANNEN EN MELDINGEN Aanvragen • Dukaat 15, 5751PW, het uitbreiden van een bedrijfshal (HZ-2019-1401) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 25-10-2019; • Steenovenweg 48, 5753AL, het plaatsen van een tijdelijke woonunit (HZ2019-1386) activiteit(en) Bouw, 22-10-2019; • Neerkantseweg 43, 5757RM, het herbouwen van een woonhuis (HZ-20191366) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 21-10-2019; • Molenstraat 19, 5751LA, het realiseren van avondhoreca (HZ-2019-1393) activiteit(en) Handelen in strijd met regels RO, 23-10-2019; • Martinetplein 4, 5751KM, het organiseren van dagopvang (HZ-2019-1403) activiteit(en) Handelen in strijd met regels RO, 27-10-2019. Verdagingsbesluiten aanvraag om omgevingsvergunning • Leembaan 31, 5753CW, het uitbreiden van een bedrijfsruimte (HZ-20191074) activiteiten Bouw. Intrekken omgevingsvergunning • Industrieweg 25, 5753PB, het intrekken van een omgevingsvergunning (kenmerk HZ-2012-0368) voor het uitbreiden van een pand met etalage (HZ-20160040) activiteit(en) Bouw, 28-10-2019; • Esdoornhof 6, 5757AN, het intrekken van een omgevingsvergunning (kenmerk HZ-2014-0907) voor het oprichten van een dakkapel (HZ-2016-1250) activiteit(en) Bouw, 28-10-2019; • Peellandsingel 63, 5754GB, het intrekken van een omgevingsvergunning (kenmerk HZ-2013-0770) voor het bouwen van een dakopbouw (dakkapel) (HZ-2016-0576) activiteit(en) Bouw 28-10-2019; • Dukaat 8, 5751PW, het intrekken van een omgevingsvergunning (kenmerk Z-RB-2010-000065) voor het plaatsen van een overkapping (HZ-2014-0689) activiteit(en) Bouw, 28-10-2019. Geweigerde omgevingsvergunningen reguliere procedure • Oude Liesselseweg 86, 5751WP, het starten van een tweedehands kledingwinkel vanuit huis (HZ-2019-1196) activiteit(en) Reclame, Handelen in strijd met regels RO, 29-10-2019. Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure • Snoertsebaan 9, 5757PA, het kappen van 2 bomen (HZ-2019-1271) activiteit(en) Kap, 29-10-2019; • Burgemeester van Beekstraat 16, 5751KH, het verbouwen van een woning (HZ-2019-1157) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 28-102019; • Wilgenroosweg 8, 5757RC, het verbouwen van een stalgedeelte van een woonboerderij tot zelfstandige woning (HZ-2019-0800) activiteit(en) Bouw, 28-10-2019. Voornemen uitschrijving burger(s) van gemeente Deurne naar een onbekende bestemming Uit onderzoek van de gemeente is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om het bijhouden van de persoonslijsten van onderstaande personen op te schorten. De betrokkenen zijn met een brief op [datum verzenden voornemen] over dit voornemen op de hoogte gebracht Dit betekent dat zij uitgeschreven worden met als reden vertrokken naar Land Onbekend. Zij staan dan officieel niet meer in Nederland als inwoner ingeschreven. Dit kan gevolgen hebben voor uitkeringen, toeslagen, het aanvragen van een paspoort, rijbewijs en andere voorzieningen. Overzicht vertrokken personen Găman, Claudiu Marius, geboren op 24-01-1989 Dobra, Marica, geboren op 12-08-1986 Voornemen tot voorbereiding bestemmingsplan ‘Spoortunnel Binderendreef’ Voor de locatie Binderendreef is een bestemmingsplan in voorbereiding. Het bestemmingsplan zal de realisatie van een spoortunnel ter hoogte van de Binderendreef mogelijk maken. Dit betreft uitsluitend een mededeling ter kennisname. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.deurne.nl > menu actueel> bekendmakingen. Bezwaar maken of een plan inzien? Kijk voor de officiële bekendmakingen op www.deurne.nl > Menu > Actueel > Bekendmakingen. Daar ziet u ook hoe u bezwaar kunt maken of een beroep of zienswijze kunt indienen. Tegen een melding kunt u geen bezwaar maken. Op de website kunt u bestemmingsplannen en vergunningen inzien. Kijk hiervoor op www.deurne.nl > Menu > Bouwen en verbouwen. Heeft u geen toegang tot het internet? Een papieren exemplaar van het bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis. Een vergunning kunt u – op afspraak – inzien in het gemeentehuis. Neemt u hiervoor contact op met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 0493-387711.

CONTACT MET ZORG IN DEURNE Bezoekadres:

Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis) Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur Telefoonnummer: 0493 – 387 387 E-mail: info@zorgindeurne.nl Website: www.zorgindeurne.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 5

Gemeenteberichten

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711

Week 45 • 7 november 2019

Voorkom schoorsteenbrand

Pleeggezinnen gezocht in de Peelgemeenten

Na de laatste warmere dagen in oktober is nu de tijd aangebroken dat de kachel of open haard weer aan gaat. Het geeft warmte en veel mensen vinden het gezellig, maar het brengt ook een risico met zich mee: schoorsteenbrand. Hieronder lees je tips om zo’n brand te voorkomen.

Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan dan een welkome oplossing bieden. Helaas zijn er nog steeds kinderen die wachten op een plekje in een pleeggezin. Want een kind past niet zomaar in ieder gezin. Nieuwe pleegouders blijven daarom hard nodig. Ook in onze regio.

Zo voorkom je schoorsteenbrand • Laat je schoorsteen minimaal jaarlijks vegen • Kies een bedrijf dat is aangesloten bij Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB) • Zorg voor een emmer met zand naast de open haard/kachel/schoorsteen • Gebruik aanmaakhoutjes (nooit benzine of spiritus!) • Stook volgens de Zwitserse methode

ren en soms ontstaat er zelfs een explosie. Wat moet je wel doen? • Doof het vuur met zand of zout • Sluit direct hierna de schoorsteenklep • Sluit de luchttoevoer van de kachel, of bij een open haard de deurtjes • Bel 1-1-2 • Ventileer direct na het doven van het vuur de woonkamer of andere ruimte waar de kachel of haard staat. Er zou koolmonoxidevorming kunnen plaatsvinden. Plaats bij de kachel of haard een CO-melder aan het plafond.

Informatieavond in Someren De Peelgemeenten dragen pleegzorg een warm hart toe en willen helpen bij de zoektocht naar nieuwe pleegouders. Daarom organiseren zij samen met Combinatie Jeugdzorg een pleegzorginformatieavond op maandag 11 november van 20.00 tot 22.00 uur in De Ruchte, Laan ten Rode 71 in Someren. Na de opening door Wethouder Theo Maas, belicht een pleegzorgbegeleider van Combinatie Jeugdzorg alle kanten van pleegzorg op een heldere en rea-

Voorkom overlast voor anderen Rook van open haarden en kachels kan overlast veroorzaken voor uw buren. U kunt dit voorkomen. Op www.stookwijzer.nu vindt u tips en informatie én kunt u zien of het wel of niet een geschikt moment is om hout te stoken.

Stem op jouw favoriete kunstwerk

Kijk voor meer informatie op www. brandweer.nl/brandveiligheid/kachel-en-schoorsteen Blus nooit met water! Als je een schoorsteenbrand wel blust met water ontstaat er stoom. Een liter water wordt omgezet in 1.700 liter stoom. Het rookkanaal kan dan scheu-

Begroting 2020 vastgesteld De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van dinsdag 5 november unaniem de gemeentebegroting voor 2020 vastgesteld. In de ‘Begroting in één oogopslag’ ziet u de belangrijkste punten uit de begroting. Motie over stikstof In de raadsvergadering werd ook raadsbreed een motie aangenomen waarin het kabinet wordt opgeroepen om haast te maken met een duidelijk en eenduidig beleid teneinde de impasse betreffende de stikstofregeling. Dit geeft zowel de provincies als de gemeenten

listische manier en vertelt een ervaren pleegouder uit de regio over de eigen ervaringen. Aanmelden informatieavond Aanmelden voor deze informatieavond kan via 040 245 1945 of pleegzorg@ combinatiejeugdzorg.nl. Ook kun je via dit nummer of e-mailadres een informatiepakket aanvragen. Week van de pleegzorg De Week van de Pleegzorg is dit jaar

voor de vijfde keer georganiseerd van 30 oktober t/m 6 november. Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Meer weten over pleegzorg? Op www.pleegzorg.nl en www.combinatiejeugdzorg.nl/pleeggezinnen vind je meer informatie over pleegzorg inclusief filmpjes en ervaringsverhalen van voormalige pleegkinderen, pleegouders en ouders.

Welk kunstwerk komt er in de geluidswand van station Deurne? Vanaf 4 november kun je stemmen op de kunstwerken ‘Het Deurtje van Deurne’ en ‘Frequent’. Stemmen kan tot en met 18 november 12.00 uur via www.deurne.nl/kunstwerkstation, in de hal van het gemeentehuis en bij Dailydeurne. Frequent Het kunstwerk ‘Frequent’ komt van Rinke Joosten. Rinke: “Frequent is een driedimensionaal kunstwerk waarbij geluidsgolven van spraak en omgeving

een toetsingskader voor toekomstige ontwikkelingen. Ook werd met deze motie het college opgeroepen om er voor te zorgen dat er richting provincie wordt gepleit voor hetzelfde beleid als wat landelijk wordt ingevoerd, zodat er geen regionale verschillen ontstaan.

zijn omgezet in beeld. De dorpskant bevat gedichten, woorden, verhalen en uitspraken van Deurnenaren die een rol spelen in dit mooie dorp. De stationskant bevat de geluiden rondom het spoor; je wordt meegenomen in het leven van een reiziger. De achterliggende gedachten, ervaringen en verbinding met Deurne zijn daarom letterlijk vertaald in het kunstwerk; Frequent.” Deurtje van Deurne Dirk Verberne ontwierp ‘Het Deurtje van Deurne’. “Het station van Deurne is één van de belangrijkste toegangspoorten ofwel deuren tot Deurne”, aldus Dirk. “Het ‘deurtje van Deurne’ staat een stukje open en is daarmee altijd los:

WWW.DEURNE.NL

www.deurne.nl

men is welkom! De bezoeker ziet bij binnenkomst -ne (Deurne) op de deur staan. De Deurnenaar zelf, die het deurtje vanaf de andere kant benadert zal -ze (Deurze) lezen. Het is een ontwerp met een knipoog en een extra laag: een icoontje voor Deurne!”

begroting

in één oogopslag stabiel Gemeente Deurne verder koersen we investeren extra in

2020

totale uitgaven per thema

Gezond wonen en leven Integrale centrumvisie

150.000

Invoering Omgevingswet

1.000.000

We investeren zonder de OZB te laten stijgen.

€  7,4 mln. €  14,7 mln.

Een zorgzame en veilige gemeente Meer aanvragen door Wmo-abonnementstarief

€  5,2 mln.

700.000 €  0,5 mln.

€  5,6 mln. Stijging zorgkosten

€  4,8 mln.

850.000

86,3 mln. Ondersteuning mantelzorgers

170.000

Ondersteuning dorps- en wijkraden

10.000

10.000.000

€  9,4 mln.

€  38,9 mln.

Goede voorzieningen Scholen, wijkvoorzieningen en het zwembad

(investering)

Maatschappelijke voorzieningen in de buurt

Museum de Wieger

Verduurzaming gemeentelijk vastgoed

120.000 110.000 (investering)

n

Gezond wonen en leven

n Goede voorzieningen

n

Goede bereikbaarheid

n Een gezonde lokale economie

n

Betaalbaar en divers wonen

n Duurzaamheid

n

Een zorgzame en veilige gemeente

n Overige thema’s

Gemeente Deurne


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 6 ‘T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 29 november 2018 | pagina 7

UIT ETEN MET KERST Uit eten tijdens de feestdagen

Lekker

We hebben drie 3-gangen menu’s op de kaart:

uit eten

Menu 1

• Tomatensoep, uiensoep, insalata caprese, Griekse salade of insalata mista • Schnitzel met saus naar keuze • Luxe koffie

Menu 2

Menu 3

• Tomatensoep, vissoep, insalata di garnalen of cozza ala marinara • Zalm van de grill met wittewijnsaus • Luxe koffie

• Tomatensoep, Uiensoep, Insalata caprese, Griekse salade of Insalata gamba picante • Mix half om half • Luxe koffie

n eestdage f ie ll ju n Wij wense 0. edig 202 o p rs o o v n en ee

met Kerst?

steakhouse grillroom pizzeria

AUB vooraf reserveren. Kerstavond (24 dec.) zijn wij gesloten.

Oude Liesselseweg 20 • 5751 WP Deurne • 0493 380 288

w w w.sphinxdeurne.nl

Uit eten tijdens de feestdagen

CHINEES INDISCH SPECIALITEITEN RESTAURANT

”HO-WAH”

Sint Jozefstraat 11 Deurne Jozefparochie) Tel. 0493-313519 We hebben drie 3-gangen menu’s op de(St.kaart:

Menu 1

• Tomatensoep, uiensoep, insalata caprese, Griekse salade of insalata mista • Schnitzel met saus naar keuze • Luxe koffie

OnsMenu personeel tijdens de kerst 2 staat dagelijks Menu Geniet 3 • Tomatensoep, voor u klaar. Maak kennis• Tomatensoep, van ons speciaal insalata Insalata uitgebreid met vissoep, onze schotels endiu wordtUiensoep, aanbevolen garnalen of caprese, Griekse vaste bezoeker van ons cozza ala marinara salade of Insalata restaurant.

KERSTBUFFET

• Zalm van de grill gamba picante met wittewijnsaus • Mix half op om1ehalf en 2e Kerstdag Ieder weekend en oud•enLuxe koffi e • Luxe koffi e vanaf 15.30-22.30 uur nieuwjaarsdag warm

doorlopend buffet. ageVnoor ie feestd ll ju n e s n e w lage prijs. Wij Vaste 020. rspoedig 2 p.p o o v n e e n e Kinderen onder 12 jaar De 2e consumptie AUB vooraf reserveren. € 10,50 is van het huis! Kerstavond (24 dec.) p.p. steakhouse grillroom pizzeria zijn wij gesloten. Voor beide kerstdagen p.p gaarne tijdig reserveren.

€ 20,50

€ 15,50

.

Oude LiesselsewegKinderen 20 • 5751 WP 12 Deurne onder jaar • 0493 380 288

Op 5 december is het doorlopend buffet à €15,50 ook van toepassing

w w w.sphinxdeurne.nl € 8,50 p.p. Reserveren gewenst.

Voor catering zie onze website

www.ho-wah.nl

Kerst 2019 Kerst 2019 1e & 2e Kerstdag Lunch én Diner Kerstmenu met keuze uit meerdere gerechten.

1e & 2e Kerstdag Lunch én Diner Kerstmenu met keuze uit meerdere gerechten.

Reserveer nu uw tafel! 0492 – 820080

Kijk voor het menu en de tijden op onze website. www.nederheide.nl Kaak 11 | 5763 PK Milheeze | zijn 0492 82 00 80 | gesloten. info@nederheide.nl Op kerstavond wij

Reserveer nu uw tafel!

Kaak 11 • 5763 PK Milheeze • info@nederheide.nl

0492 – 820080

WWW.NEDERHEIDE.NL • 0492-820080 Kijk voor het menu en de tijden op onze website. www.nederheide.nl Kaak 11 | 5763 PK Milheeze | zijn 0492 82 00 80 | gesloten. info@nederheide.nl Op kerstavond wij

Kaak 11 • 5763 PK Milheeze • info@nederheide.nl

CHINEES INDISCH SPECIALITEITEN RESTAURANT WWW.NEDERHEIDE.NL • 0492-820080

”HO-WAH” Sint Jozefstraat 11 Deurne (St. Jozefparochie) Tel. 0493-313519

Ons personeel staat dagelijks voor u klaar. Maak kennis met onze schotels en u wordt vaste bezoeker van ons restaurant. Ieder weekend en ouden nieuwjaarsdag warm doorlopend buffet. Vaste lage prijs. De 2e consumptie is van het huis!

€ 15,50 p.p.

Kinderen onder 12 jaar

€ 8,50 p.p.

Reserveren gewenst.

Geniet tijdens de kerst van ons speciaal aanbevolen uitgebreid

KERSTBUFFET op 1e en 2e Kerstdag vanaf 15.30-22.30 uur Voor

€ 20,50 p.p Kinderen onder 12 jaar € 10,50 p.p.

Voor beide kerstdagen gaarne tijdig reserveren.

Op 5 december is het doorlopend buffet à €15,50 ook van toepassing

Voor catering zie onze website

www.ho-wah.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | DONDERDAG 7 NOVEMBER 2019 | PAGINA 7

Groot tekort aan pleeggezinnen

Deurnes koppel biedt crisisopvang aan jonge kinderen DEURNE - Afgelopen week vroeg Pleegzorg Nederland aandacht voor het grote tekort aan pleegouders. In Nederland zijn er per jaar 3.500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Terwijl er eind 2018 zo’n 1.000 nieuwe gezinnen te weinig bij gekomen zijn. Op dit moment wachten ruim 700 kinderen op een pleeggezin. Henk Verheijen en Sigrid Flören uit Deurne bieden crisisopvang.

door Kristie Raaijmakers Henk (66) en Sigi (62), zoals ze vaak genoemd wordt, bieden tijdelijke opvang aan kinderen die in een noodsituatie uit huis worden gehaald. “Soms bellen ze me om 16.30 uur op met de vraag of we plek hebben en dan staan ze om 19.30 uur al op de stoep met een kindje”, vertelt Sigrid. “Ik heb een heleboel kinderspullen in huis; meerdere bedjes, kleding in alle maten, een kinderwagen. Dan check ik snel of ik nog pampers in de juiste maat heb en dan sta ik voor ze klaar.” Tien jaar geleden stelden Henk en Sigi hun huis open voor pleegkinderen. Henk vertelt: “Het begon met weekend- en vakantieopvang voor een jongetje. Hij kwam hier in de weekenden. Om zijn moeder te ontlasten, die de situatie tussen hem en zijn oudere broer thuis niet aan kon. Na vijf jaar wilde hij zaterdags gaan werken om zakgeld te verdienen en is de opvang gestopt.” Inmiddels had Sigi haar fulltimebaan opgezegd en was ze overdag veel thuis. “Toen zijn we overgestapt naar de crisisopvang. Ik had overdag de tijd en wilde wat te zorgen hebben. We kozen bewust voor de leeftijd van nul tot vier jaar, zodat de kindjes nog niet naar school hoeven. Ondanks de voorgeschiedenis kun je ze op deze leeftijd met genoeg liefde en aandacht wel laten ontdooien. Bij pubers is dat wel anders.” In totaal zijn er in de afgelopen tien jaar vijf kindjes in de crisisopvang geweest bij het Deurnese koppel. “De opvang is tijdelijk. We hebben kinderen in huis gehad voor twee weken, maar ook voor elf maanden. En allemaal hebben ze een flinke rugzak”, aldus Henk.

Drugsverslaafd

Zo was er een jongetje dat een dag voor zijn eerste verjaardag bij Henk en Sigi in huis kwam. Hij was uit een drugspand gehaald. Bij een inval was hij ontdekt op de zolder, hij lag in een kinderwagen en had niet eens een bedje. Overal om hem heen stonden wietplanten. Net als zijn moeder was hij verslaafd. “De eerste drie weken in huis waren heel heftig”, herinnert

Sigi zich. “Hij heeft drie weken lang gekrijst, dag en nacht. Hij was aan het afkicken. Een bedje kende hij niet en ook in bad gaan was een drama. Hij was doodsbang voor het water. Waarschijnlijk is hij door zijn vader regelmatig mishandeld en onder water gehouden als hij huilde.” Hoewel het een schrijnend verhaal is dat zeker impact had op de Deurnese pleegouders, was het ook een van de succesverhalen van Henk en Sigi. “Toen het jongetje hier in huis kwam was het een ziek vogeltje”, vertelt Henk. “Bij jeugdzorg was er sterke twijfel of het mannetje zich ooit nog zou kunnen hechten. Maar we hebben hem zien uitbloeien tot een gezond en gelukkig kindje in de elf maanden dat hij hier in huis was. In de zomer zat hij zelfs lekker te spetteren in een zwembadje. Dat is voor ons de grootste voldoening.” Inmiddels is hij in een vast pleeggezin ondergebracht en heeft hij een ouder broertje. Sigi vertelt: “Het gaat heel goed. We zien hem nog regelmatig en dat vinden we heel fijn. De pleegouders vonden dat wij een deel van zijn leven mochten blijven uitmaken, omdat we zoveel voor hem betekend hebben. We zijn nu een soort extra opa en oma voor hem.” Het idee om met pleegzorg te beginnen kwam van Henk. “Ik werk als bewaker en daarvoor heb ik eens een psychologische test moeten doen. Daaruit kwam dat ik goed kon werken met gehandicapten. Als vrijwilliger ben ik daarom al fietsmaatje en PSV-maatje geworden van twee jongens met een verstandelijke handicap. Ook dart ik met een groepje jongens met het syndroom van down. Als ik een kind zie dat het moeilijk heeft, dan doet dat iets met me. Ik wilde iets doen voor kinderen die niet de opvoeding krijgen zoals onze kinderen en kleinkinderen. En daarom zijn we naar een informatieavond over pleeggezinnen gegaan. Na een uitgebreide screening en een cursus mochten ze met de pleegzorg beginnen. Sommige mensen verklaren ons voor gek. ‘Ga toch genieten op deze leeftijd’, zeggen ze dan. Maar wij genieten hier ook van! Natuurlijk mis je

Henk Verheijen en Sigi Flören zijn liefdevolle pleegouders voor de crisisopvang. (Foto: Marius van Deursen) bepaalde dingen, maar je krijgt er ook zoveel voor terug. De band die je met die kinderen krijgt, is met geen pen te beschrijven.”

Geheimhouding

De crisisopvang gaat vaak gepaard met geheimhouding. De ouders mogen niet weten waar het kindje verblijft. “We zijn eigenlijk nooit bang voor ouders”, vertelt Sigi. Bij een meisje was er wel een dreigende situatie. Haar vader, een man van meer dan twee meter groot die aan schizofrenie lijdt, mocht haar verblijfsplaats niet weten. “We hadden de instructie gekregen om het meisje mee te geven, als hij ooit spontaan voor onze deur zou staan. Want tegen hem zouden we niets beginnen. Maar gelukkig was dat niet aan de orde. Al snel nadat het meisje bij ons in huis kwam, werd hij opgepakt.” Zelf hebben Henk en Sigi ook kinderen en kleinkinderen. Door hun pleegkindjes worden ze eveneens

Nieuw toneelstuk De Theatermakers PEELREGIO - Volgend op de 25, vrijwel allemaal uitverkochte, uitvoeringen van ‘Weg uit de Peel’ is stichting De Theatermakers aan een nieuw avontuur begonnen. De stichting, bestaande uit Jacques Vriens, Bas Leenders en Casper Vriens, kiest opnieuw voor een theaterversie van een door Jacques geschreven boek: ‘Strijd om de kathedraal’. Hij zal het stuk ook gaan regisseren.

‘Strijd om de kathedraal’ is een spannend historisch verhaal, dat zich afspeelt in ‘Trichterbosch’ (een ‘mix’ van Den Bosch en Maastricht). Hier woont Thies, de zoon van de bouwmeester. Hij droomt ervan toneelspeler te worden. Hij heeft een grote fantasie en kan prachtig vertellen maar zijn vader wil dat Thies de volgende bouwmeester wordt. Daarom moet hij naar de kloosterschool, maar daar wordt hij regelmatig weggestuurd omdat hij iets te vaak laat merken geen zin te hebben in school. Op een dag ontmoet hij het blinde meisje

Mette. Haar vader werkt als stenensjouwer bij de kathedraal. Het is een stille zwijgzame man, die het zijn dochter nog steeds kwalijk neemt dat haar moeder bij de bevalling is overleden. Mette is blind.

Handicap

Als je in die tijd een handicap had, was je verdacht, daarom wordt zij ook vaak gepest. Thies neemt het voor haar op en geleidelijk ontstaat een hechte vriendschap. De ouders van Thies zien dat helemaal niet zitten en verbieden hem elk contact met Mette.

Hij blijft haar stiekem toch ontmoeten en beschrijft dan hoe de bouw van de kerk in z’n werk gaat en hoe alles eruitziet. Hierdoor krijgt hij zelf ook meer gevoel voor het bouwwerk. Er zijn ook veel mensen die het niet eens zijn met de bouw van de kathedraal. Daarom wordt er regelmatig gesaboteerd. Mette en Thies dreigen daar op een dag het slachtoffer van te worden. Als de vader van Mette verongelukt, ontfermt haar tante zich over het meisje. Die tante is eigenaar van de herberg buiten de stad en daar zal Mette worden ingezet om ‘de heren’ te amuseren. Thies zet alles op alles om haar te helpen. ‘Strijd om de kathedraal’ geeft een prachtig beeld van het leven in een middeleeuwse stad, de bouw van een kathedraal, het felle verzet daartegen en van de rol die de geestelijkheid speelt. Centraal in dit alles staat de bijzondere vriendschap tussen Thies en Mette.

opa en oma genoemd. “We waren al vijftigplus toen we begonnen met pleegzorg en achteraf had ik wel eens gewild dat ik er eerder aan begonnen was”, vertelt Henk. “We zijn te oud om een kind te mogen opvoeden, hoewel we dat in het geval van dat jongetje graag hadden gedaan. Want na elf maanden doet dat afscheid echt pijn en sta je flink te huilen. Maar ik begrijp het wel. Over een paar jaar ben ik zeventig en ren ik natuurlijk niet meer zo gemakkelijk achter de bal aan en dat heeft zo’n kind wel nodig.” Toch voelen ze zich nog fit genoeg om met enige regelmaat jonge kindjes in hun huis te verwelkomen. “Al is het af en toe wel fijn om tussendoor een korte periode rust te krijgen. Zeker na een heftig afscheid lassen we altijd even een pauze in, om het een plekje te geven.” Tot Sigi haar pensioensleeftijd bereikt mogen ze sowieso nog

crisisopvang blijven bieden en als het goed gaat daarna wellicht nog wat langer. “Ik hoop dat we nog vele kindjes mogen opvangen.”

Informatieavond

Op maandag 11 november organiseren de Peelgemeenten een informatieavond voor mensen die interesse hebben om pleegouders te worden. Deze wordt gehouden van 20.00 tot 22.00 uur in De Ruchte aan de Laan ten Rode 71 in Someren. Na de opening door wethouder Theo Maas, belicht een pleegzorgbegeleider van Combinatie Jeugdzorg alle kanten van pleegzorg en vertelt een ervaren pleegouder uit de regio over de eigen ervaringen. Aanmelden voor deze informatieavond kan via 040 245 1945 of pleegzorg@combinatiejeugdzorg. nl. Ook kun je via dit telefoonnummer of e-mailadres een informatiepakket aanvragen.

Taxatiedag in De Wieger DEURNE – In Museum De Wieger in Deurne vindt zondag 10 november een taxatiedag van kunst en antiek plaats. Kunst & Curiosa wordt gehouden van 13.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Taxateurs van Art Dumay uit Nuenen taxeren schilderijen, beelden, antiek en ander kleingoed. Zij kijken onder meer naar de signering, het beeld, de conditie en vele andere details van een werk. Bezoekers mogen maximaal drie objecten meenemen om te laten taxeren, tegen een bijdrage van 2 euro per object. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de restauratie

van een schilderij uit de collectie van Museum De Wieger. In Museum De Wieger aan de Liesselseweg 29 in Deurne zijn momenteel de tentoonstellingen Charles Eyck, Rembrandt in de Wieger, De wereld van Hendrik Wiegersma en een groepsexpositie van regionale kunstenaars van OAD te bezichtigen.

Voorbereidingen

De Theatermakers Casper Vriens, Jacques Vriens en Bas Leenders.

De voorbereidingen voor de reeks uitvoeringen (gepland in het voorjaar van 2021) zijn in volle gang. De plannen zijn (opnieuw) groots en bijzonder, zowel vóór als áchter de schermen. Net als bij ‘Weg uit de Peel’ wordt gekozen voor bijzondere speellocaties. Welke dat precies zijn wordt later bekendgemaakt. In elk geval zal ‘Strijd om de kathedraal’ in Brabant en Limburg te zien zijn. Eerst zijn op 20 en 21 juni 2020 de audities waar iedereen zich voor kan inschrijven. De Theatermakers hopen dat zich, naast de vertrouwde groep spelers van ‘Weg uit de Peel’ ook veel nieuwe talenten aanmelden via: www.detheatermakers.nl. Op diezelfde website en op de Facebookpagina van De Theatermakers zijn ook alle voorbereidingen voor die nieuwe theaterspektakel te volgen.

Broekenactie € 10,00 korting op een broek + een waardebon van € 25,00 + een GRATIS hemd *geldig op alle broeken vanaf € 89,99

STATIONSSTRAAT 9 DEURNE • WWW.PIETERSDORTU.NL


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 8

Workshop 'Bereik meer met je geld' Wil je eerder stoppen met werken, je hypotheek aflossen of je kinderen financieel ondersteunen? Dan heb je straks geld nodig. Tijdens de workshop 'Bereik meer met je geld' laten we je in 1,5 uur zien dat een mooi bedrag opbouwen echt mogelijk is.

Schrijf je in voor de workshop op 18 november om 19:30u bij Best Western Hotel Nobis Asten. Ontvangst vanaf 19.00u.

Rabobank.nl/bereikmeermetjegeld

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324

TOTALE

OPEN DEUR WEEKEND

• Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

GRATIS INTERIEURADVIES INSPIRATION TOUR ARCHITECT AANWEZIG OP ZO. 10 NOV SCHRIJF SNEL IN - slechts enkele plekken beschikbaar

8 nov. aanvang 19.30 u. workshop verantwoord stoken zie: www.ohcdeurne.nl/verantwoord-stoken

9 & 10 nov fabrikanten demo’s en akties van: • Nordic Fire pellet kachels (laatste subsidies) • Faber gas en electrisch - Contura houtkachels

• Kl zelfst schilder bied zich aan voor al u schilder/behangwerkzaamheden voor zowel binnen als buiten bel gerust voor een vrijblijvende prijsopgave. Tel: 0653926127

Stichting “Een Aarde”

Kringloopwinkel – Asten

Asten Wij helpen ontwikkelingslanden en verkopen in onze winkel curiosa, boeken, meubels, kleding en nog véél meer. Goed, schoon en goedkoop! Breng úw spullen, i.g.st, ook oud ijzer. Laten ophalen? Bel 06-41655003.

Molenakkers 11, Asten.

Openingstijden: Maandag 09.00-12.00 Woensdag 13.00-16.00 Donderdag 18.00-20.30 Zaterdag 09.00-12.00

www.eenaarde.nl

OPHEF FINGS UITVER KOOP WITVROUWENBERGWEG 13 - 5711CN - SOMEREN

• 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

FLORIJN 5, DEURNE

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

• Sint en Piet op bezoek? 06-31211959.

Font: Pantone 465

7500 Neutral 7421 Black

711

• Feestje op maat? www.partyplanner.nl

Kelson - Thin - 12pt. Kelson - Light - 12pt. Kelson - Regular - 12pt. Kelson - Medium - 12pt. Kelson - Bold - 12pt. Kelson - ExtraBold - 12pt.

www.autobedrijfswinkels.nl Meijelseweg 62 - 5725 BC Asten-Heusden www.autobedrijfswinkels.nl Meijelseweg 62 - 5725 BC Asten-Heusden


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 9

Zeegers wint Deurnese en Astense ZSV en Deurne maken zich op voor derby tafeltennis­kampioenschappen Sport

DEURNE/ASTEN- Voor de 40e keer werden afgelopen zondag de Open Deurnese en Astense Tafeltenniskampioenschappen gehouden in de sporthal van het St Willibrordus gymnasium te Deurne. Er werd gestreden om de felbegeerde titel Open A-D Kampioen 2019.

De derby begint zondag om 14.30 uur in Zeilberg. (Archieffoto: Hein van Bakel) ZEILBERG - ZSV en SV Deurne treffen elkaar komende zondag voor het eerst dit seizoen op sportpark De Kranenmortel. De twee ploegen zijn aan een goed seizoen bezig en hebben de koppositie in het vizier. ZSV is terug te vinden op de derde plek van de ranglijst. SV Deurne staat achtste, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld en heeft evenveel verliespunten als buurman ZSV.

De teams in de eerste klasse D doen tot nu toe weinig voor elkaar onder. Chevremont voert de ranglijst aan met 16 punten, op de voet gevolgd door Geldrop en ZSV met 13 punten. Deurne staat daar weer drie punten onder, met nog een duel te goed. De Zeilbergers kenden deze zomer, zoals elk jaar, weinig mutaties in de selectie. Bij buurman Deurne bleef het ook rustig. Dennis Groen en Erwin van

den Broek keerden terug op het oude nest na een avontuur bij hoofdklasser Gemert (nu Derde Divisie). Keeper Robin Verhoeven maakte de overstap van de JO19 naar het vaandelteam. De meevoetballende keeper veroverde direct een basisplaats. Daartegenover stond het vertrek van rechtsback Quincy Plas. Hij vertrok naar FC Zwaneven in België. Maarten Vos hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Arne van Geffen kreeg een nieuwe kruisband en is nog herstellende. Zowel het team van Ömer Kaya als van Jurgen Elbers kenden een goede generale. ZSV versloeg afgelopen zondag Heeze met 2-3 en SV Deurne was met 3-0 een maatje te groot voor SSS’18 uit Overloon. Eerder dit jaar, in maart kwamen beide ploegen op een sfeervol sportpark in Zeilberg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het punt voor ZSV werd in extremis veiliggesteld door Maarten Kuunders die in de absolute slotfase de gelijkmaker tegen de touwen joeg. De wedstrijd begint komende zondag om 14.30 uur in Zeilberg.

De ruim 50 deelnemers varieerden in leeftijd van 16 tot 77 jaar. Er werd gespeeld middels een poulesysteem, waarin in elke poule minimaal 6 deelnemers uitkwamen. Na de poulewedstrijden werden de finales gespeeld. In poule A waarin werd gespeeld om de algehele titel ging de finale tussen John Zeegers en Joris Dekker beide spelers van TTC Deurne. In een spannende finale rekende Zeegers in 4 sets af met Joris Dekker.

spelers van TTC 21 uit Beek en Donk. Patrick Biemans versloeg in 5 sets zijn clubgenoot Tim van Dalen. De finale in poule D ging tussen twee spelers van ATTV uit Asten. Herman Driessen en Inge Leenen. In deze finale was Driessen in 4 sets te sterk voor Leenen. Om 15.00 uur werden de dubbelwedstrijden gespeeld eveneens in een poulesysteem.

Backhandwinners

De beker voor het dubbelspel in de A-poule ging naar het duo Joris en Eef Dekker. Vader Joris speelt voor Deurne, dochter Eef speelt voor Stiphout. Zij wonnen samen de finale van Niels van Heugten en Joris van Eekeren van Fortus. Het dubbelspel in poule B ging naar Arjen Wilting en Paul Zijdenbos van Deurne die Stefan Hamelinck en Panisa van Berlo van TTC 21 versloegen in 4 sets. De finale in poule C werd gewonnen door het duo Tim van Dalen en Patrick Biemans van TTC 21, die Lars van Duijnen uit Roermond en Inge Leenen van ATTV versloegen. De finale in de recreantenpoule werd gewonnen door het duo Herman en Nancy Driessen van ATTV, die wonnen van Toine van der Ven en Miep van Meijl uit Mierlo.

Hij won mede door zijn ijzersterke backhandwinners de 1e en 2e set met 11-7 en 11-5. Zeegers leek in de 3e set de overwinning al te pakken, maar Dekker kon zich herpakken en won de 3e set met 11-9. Ook in de 4e set waren de teamgenoten volledig aan elkaar gewaagd. Dekker kwam zelfs op een 10-9 voorsprong. Zeegers zette alles op de aanval en wist tenslotte met 12-10 de 4e set binnen te halen en dus ook de titel. De finale in poule B ging tussen Eef Dekker van Stiphout en Joris van Eekeren van Fortus uit Helden-Panningen. Dekker kon het Van Eekeren 3 sets erg lastig maken, maar Van Eekeren was telkens iets te sterk en nam de beker mee naar Panningen. De finale in poule C was een onderonsje tussen twee

Dubbelspel

Michiel Penninx kampioen bandstoten DEURNE – Michiel Penninx van biljartvereniging Helenaveen is kampioen bandstoten 2019 van de Deurnese Biljartbond. Het kampioenschap in de eerste klasse werd gespeeld in café In den Sleutel in Deurne.

Het toernooi begon maandag 30 september met elf deelnemers. De finale op donderdag 31 oktober werd gespeeld met vier overgebleven kandidaten: Rinie Weemen, Roland Jonker, Harrie van de Weijer en Michiel Penninx. In de drie wedstrijden op de slotavond won Rinie Weemen met 14 punten in 22 beurten van Harrie van de Weijer. Roland Jonker won van Toon Steevens in 13 beurten met 16 punten en Michiel Penninx versloeg Rinie Weemen in 23 beurten. Vervolgens moest een barrage gespeeld

worden tussen Roland Jonker (55 caramboles) en Michiel Penninx (40 car-

amboles). Na 16 beurten leidde Roland Jonker met 48 – 30. Penninx behaalde in de volgende beurt acht punten en stond daarmee op twee punten van de eindstreep. In de volgende vier beurten speelde Michiel Penninx zijn veertigste carambole en werd hij kampioen. Roland Jonker bleef op één punt van de finish steken. Jan Pluijm scoorde met 22 punten de hoogste serie. Michiel Penninx speelde de kortste partij met 40 caramboles in tien beurten.

Uitslag

De finalisten van het biljarttoernooi bandstoten: Roland Jonker en kampioen Michiel Penninx. (Foto: Jan Rosmulder)

Na tien wedstrijden was de uitslag als volgt: 1. Michiel Penninx; 2. Roland Jonker; 3. Harrie van de Weijer; 4. Jan Pluijm; 5. Frank Jonker; 6. Ben Jonker; 7. Dave van Bussel; 8. Remy van Dooren; 9. Toon Steevens; 10. Ivan van Oosterhout.

John Zeegers kroonde zich tot kampioen afgelopen zondag.

Deurnes synchroonzwemsucces in Almere

Kastelijn soleert naar haar eerste kassei NEERKANT - De eerste manche van de DVV-trofee werd gedomineerd door Yara Kastelijn uit Neerkant. Ze won vrijdag de Koppenbergcross na een fantastische solo, Annemarie Worst werd tweede en Alice Maria Arzuffi maakte het ploegenfeestje compleet door derde te worden.

Als een kanon schoot Kastelijn uit de startblokken. Meteen na de eerste passage op de Koppenberg had ze samen met Eva Lechner een handvol seconden voorsprong. Ze besloot om meteen door te gaan en nam de wedstrijd zo volledig in handen. Achter haar was het Annemarie Worst die afstand nam van de

tegenstand en zo naar Kastelijn toe probeerde te rijden. Maar de Neerkantse was zo sterk dat ze dat niet toeliet. Zo soleerde ze naar de overwinning in de Koppenbergcross en naar de leiding in het klassement van de DVV-trofee. “Ik ben echt helemaal kapot”, lachte Kastelijn na afloop. "Ik win na Gavere vorige

Yara Kastelijn soleert naar de overwinning. (Foto: Bart Hazen)

week hier mijn tweede klassieker op rij. Dat had ik voor het seizoen niet durven dromen. Tijdens de verkenning vandaag voelde ik dat het gevoel goed zat. Normaal ben ik beter op snellere parcours, maar vandaag laat ik dus zien dat ik dit ook kan. Ik verbaas mezelf wel een bee tje met deze overwinning, maar hoe leuk is dit! Ik ben hier echt heel trots op. Dit is wel de allermooiste. Twee klassiekers winnen in vijf dagen tijd. Een droom.”

Modderclash

Kastelijn kon zondag in Ruddervoorde geen vervolg geven aan de overwinningsreeks van de afgelopen week. De Koppenberg zat nog in de benen. Kastelijn werd desondanks knap vijfde. De hevige regenval toverde omloop in Ruddervoorde om tot een grote modderclash. Al in de beginfase liep het fout. Kastelijn die van de tweede rij start, mistte haar start. Ze kwam sterk terug uit de achtergrond en zou ook standhouden. “Er zat vandaag niet meer in”, zei Kastelijn na afloop. “Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Ik voelde al van in het begin dat de Koppenberg nog in mijn benen zat. Ik wisselde al vroeg in de wedstrijd naar minder bandendruk. Eenmaal ik de juiste bandendruk had ging het wel beter, maar het werd snel duidelijk dat ik niet de power had van vrijdag. Mijn doel voor het seizoen was om elke week top vijf te rijden en dat is tot op heden nog altijd gelukt. Ik win dit seizoen al twee klassiekers: Gavere en de Koppenbergcross, het is een fantastische week geweest.”

Hilde Munsters en Christine Ha waren succesvol in Almere. DEURNE - De NCS-synchroonzwemkampioenschappen voor senioren vonden afgelopen weekend in Almere plaats. Ook de synchroonzwemvereniging van de Deurnese Watervrienden heeft hieraan deelgenomen met twee duetten en één groepsnummer. De zwemsters behaalden een eerste, tweede en derde prijs.

Op zaterdag werd het techniekonderdeel gezwommen. Tijdens dit onderdeel worden er twee figuren gezwommen die op techniek worden beoordeeld. De punten die hierbij behaald worden tellen uiteindelijk mee met de einduitslag van de uitvoeringen. Op zondag werden de uitvoeringen gezwommen. Het duet van zwemsters Hilde Munsters en Christine Ha behaalde de derde plaats.

De zwemsters Mieke Bruins-van der Heijden en Loes van der Heijden behaalden de eerste plaats met hun duet. Het groepsnummer bestond uit acht zwemsters: Christine Ha, Manon Rooijackers, Sanne Dodewaard-Roijackers, Mieke Bruins-van der Heijden, Loes van der Heijden, Leonie Snijders-Kroesbergen, Sanne Smulders en Suze van Paassen. Deze zwemsters zijn tweede geworden met het groepsnummer.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 10

open dag zondag10 november

Uitnodiging Inloopavonden plan Windpark Groote Molenbeek

Renewable Energy Factory (REF) nodigt omwonenden en andere belangstellenden uit voor 4 inloopavonden. U krijgt hier informatie over het plan Windpark Groote Molenbeek en de gelegenheid vragen te stellen. Het plan omvat plaatsing van windmolens langs de A67, ten westen van afrit 38 Helden, op Limburgs grondgebied. Inloopavond in Sevenum: Wanneer : dinsdag 12 nov., van 16:00 u tot 21:00 uur Waar : ‘De Wingerd’; Maasbreeseweg 2, Sevenum. Inloopavond in Helenaveen: Wanneer : donderdag 14 nov., van 16:00 u tot 21:00 uur Waar : ‘De Gouden Helm’; Oude Peelstraat 3, Helenaveen. Inloopavond in Panningen: Wanneer : maandag 25 nov., van 16:00 u tot 21:00 uur Waar : ‘Het Huis van de Gemeente’; Wilhelminaplein 1, Panningen.

van 11.00 tot 16.00 uur

Inloopavond in Grashoek: Wanneer : woensdag 27 nov., van 16:00 u tot 21:00 uur Waar : ‘De Ankerplaats’; Pastoor Vullinghsstraat 3, Grashoek. Heeft u nu al vragen? Dan kunt u een e-mail sturen naar info@renewablefactory.com, of bezoek www.renewablefactory.com • 10 november Vlooienmarkt Sporthal Tivoli. Geert Grootestraat 72, Eindhoven 9.00u-16.00u T: 06-20299824

www.roc-teraa.nl

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

• Haard en kachelhout diverse soorten. Voor de winter 2019/2020. Ook hout in zakken 06-23720617.

• Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

Unieke interieuroplossingen

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395.

HELP

Mijn energie wordt afgesloten! Wat moet ik doen?

Bel of mail direct naar GOS voor gratis hulp! 06 - 37 40 22 32 - info@gripopschulddeurne.nl GELDZORGEN? OVERZICHT KWIJT? SCHULDEN?

• Eet- en frietaardappelen te koop bij J. Leenders, Bosweg 3 Asten-Heusden. 0493-697830. Openingstijden maandag, vrijdag en zaterdag vanaf 8.30 uur.

• Gebruikte banden vanaf 25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne tel. 06-53926499.

4o

Adverteren in Weekblad voor Deurne

T 0493-352600 | M 06-29536178 | www.weekbladvoordeurne.nl

‘t winkeltje

1979 2019

feestmaand november

Badkamermeubels - Tafels - Keukens - Wandmeubelen - Zakelijke inrichtingen

Industriestraat 8 5804 CK Venray 06-28946715 - 06-48944579

leuke acties cadeautjes wij trakteren

www.houtenvorm.nl info@houtenvorm.nl Openingstijden showroom Dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00

mode en lifestyle

alle maatjes onder één dak van maat 34 nieuwstraat 34 gemert | www.hetwinkeltjegemert.nl |

54

f hetwinkeltjegemert f hetwinkeltjeplus


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 11

De Peel onder vuur

Vandaag aflevering

45

‘VOLGENS MIJ ATEN WE DIE DAG RODE KOOL’ door: Jan Driessen

De Peel onder vuur

In het boek ‘Geschiedenis van Someren in de Tweede WereldDe Tweede Wereldoorlog woedde in oorlog’ werd verhaald over het gezin van Driek (Henricus) de periode 1940-1944 ook in de Peel. Driessen en Dina (Goverdina) van de Ven aan de Beemdstraat 1 in Someren, nabij Sluis XI. Van dat gezin - bestaande uit Nu, 75 jaar later, staan we stil bij onze zeven kinderen en de inwonende moeder van mevrouw bevrijding. Een jaar lang blikken Driessen - leven enkel de twee jongsten nog, Maria en Martha. we in deze rubriek terug op de Nu de oorlogstijd dit jaar uitgebreid wordt herdacht, komen de gebeurtenissen van toen. pijnlijke herinneringen weer bij hen op. Maar dat er wordt herVan algemene verhalen tot dacht, vinden ze een goede zaak. Maria: “Ieder jaar opnieuw die persoonlijke herinneringen herdenkingsdag. Die moet niet verloren gaan voor de jeugd, want die uit Asten, Someren, moet weten wat ’t bij velen van ons heeft gedaan … en nog doet.” Deurne en

omgeving. Op 11 mei 1940 hebben Nederlandse soldaten bij de Zuid-Willemsvaart provisorisch een verdedigingslinie aangelegd, nadat ze de dag ervoor halsoverkop de Peel-Raamstelling hebben verlaten. Met name bij Sluis XI bieden Nederlandse militairen fors tegenstand tegen de Duitse troepen. Maar de overmacht blijkt te groot. Vijf Nederlandse soldaten verstoppen zich bij de familie Driessen in de kelder; ze trekken kleding aan van vader Driessen, onder meer zijn trouwpak. Het mag niet baten. De Duitsers hebben hen zo gevonden, ze worden gevangengenomen en naar Hotel Gitzels in Asten overgebracht. Het zal voor het gezin Driessen niet het enige moment zijn dat de oorlog erg dichtbij komt. Martha is dan net geboren. Maria, 4 jaar oud, herinnert zich van deze eerste gebeurtenis niet zoveel.

daarna wordt er enorm gevochten rondom het bruggenhoofd bij Sluis XI. Voor het huis van de familie Driessen ligt een Duits mitrailleursnest. Als de Engelsen daarop stuiten, breekt een vuurgevecht uit. Martha: “Volgens mij aten we die dag rode kool.” De boerderij van de familie Driessen wordt in brand geschoten en het hele pand, inclusief inventaris en vee, gaat in vlammen op. Maria, die dan acht jaar oud is: “Wij zaten met ons gezin in de kelder, totdat er opeens rook binnenkwam. Onze vader riep: ‘Kom uit de kelder want ’t huis staat in brand!’ Toen gingen we met z’n allen naar de schuilkelder. Ik kan me nog herinneren dat de kogels langs mijn oren floten, maar toen we in de schuilkelder waren, zaten we veilig. We waren daar met drie gezinnen. Hoe lang we daar gezeten hebben, kan ik niet zeggen, maar ik dacht vier à vijf dagen en nachten. Af en toe ging er iemand buiten kijken. Vooral moeder deed dat, soms ging ze peren halen; ook ging iemand als het even kon een koe melken. Maar vader kwam de kelder niet uit, het was alsof hij een voorgevoel had over wat er ging komen. Alle koeien waren door de brand omgekomen, op één na; die was losgebroken en liep ergens te dwalen.”

Op 20 mei 1944 vindt vader Driessen bij het omspitten van een akker een onbekend voorwerp, een verroest stuk ijzer. Hij besluit het mee naar huis te nemen. Niemand weet wat het is. Daarom graaft vader Driessen een diep gat en stopt het ding erin. Na het middageten gaan hij en zijn vrouw een dutje doen. De kinderen gaan buiten spelen met onder andere Thieuke Vossen. Bij buurman Hendrik van Bree is Het gezin verlaat ene Albert Peijnenop zeker moment burg uit Schijndel onde schuilkelder en dergedoken. Als de vlucht met grootmoekinderen hem over de der en enkele buren vondst van hun vader richting het centrum vertellen, besluiten van Someren. Besloze het voorwerp weer ten wordt dat oudste op te graven. Met een dochter Jo en Maria sahamer en een beitel promen met grootmoeder een beren ze het stuk ijzer kaandere route naar het dorp pot te krijgen. Dan ontploft Het echtpaar Driessen. zullen nemen. Daar speelt het ineens, de knal is tot in zich op vrijdagmiddag 22 de verre omtrek te horen. september een nieuw drama af. Thieuke Vossen is op slag dood, Johan Maria: “In het dorp bij het transformatieen Peter Driessen komen er met lichte huis aangekomen sloeg het noodlot toe. verwondingen vanaf en Albert PeijnenVader werd geraakt door een granaat, burg raakt zijn hand kwijt. Martha herinhij was op slag dood. Moeder raakte ernnert zich dat ze door het raam haar broer stig gewond en toen heeft iemand haar ziet lopen met het lichaam van Thieuke bij Café Wijlaars binnengebracht, vanin zijn armen. waar ze later met een vrachtwagen tussen de soldaten naar België is vervoerd. Het blijft niet bij dit ene drama. Op 20 Daar heeft ze enige tijd in het ziekenseptember 1944 komen de Engelsen huis gelegen. Ze leerde mensen kennen Someren binnengereden en de dagen die later nog ooit bij ons zijn geweest, de

Schoolfoto Maria en Martha.

Het gezin van Driek Driessen.

familie De Bruin. Zij brachten chocolade mee, dat kan ik me nog herinneren.” Martha, toen vier jaar oud, weet nog dat haar vader riep: “Je moet op de grond gaan liggen!” Maar ze herinnert zich dat ze toch was blijven staan. Wonderwel kreeg ze slechts een scherfje in haar arm. Ze herinnert zich ook dat ze haar ouders helemaal in het bloed op straat zag liggen. Wat er daarna gebeurde, is ze kwijt. EHBO-ers brengen het lichaam van vader Driessen naar het zusterklooster en de zwaargewonde moeder Driessen wordt overgebracht naar een ziekenhuis in het Belgische Genk. Daar krijgt ze pas zes weken later haar eerste bezoek, van haar zoon Harrie en een oom. Wanneer ze precies verneemt dat haar man is overleden is niet duidelijk, maar daar zijn minstens enkele weken overheen gegaan. Haar dochter Jo heeft pas op 2 oktober het overlijden van haar vader bij de Burgerlijke Stand kunnen aangeven. Maar Jo weet dan nog niet waar haar moeder is. Het verhaal gaat dat moeder Driessen later in het ziekenhuis vraagt waar het geld was gebleven. Welk geld bedoelde ze? Haar man zou bij het overhaaste vertrek uit hun woning al het geld in zijn kleding hebben gestopt. Maar hij is met kleding en al begraven. Het lichaam zou vervolgens zijn opgegraven en het geld zou inderdaad in zijn kleding zijn aangetroffen. Maria kent dit verhaal, maar weet niet of het echt zo is gegaan. De Ordedienst zorgt ervoor dat de jongens in een huisje bij Gradje Lommen in de Zandstraat terechtkunnen. De meisjes verblijven in eerste instantie in het klooster waar ook grootmoeder wordt opgenomen. Vervolgens krijgen ze onderdak bij de buren totdat moeder weer terugkomt. Dan worden in snel tempo twee kippenhokken provisorisch ingericht en woont het gezin weer op zijn vertrouwde eigen plek. Vanaf een absoluut nulpunt moet alles weer worden opgebouwd. De HARK (Hulp Actie Rode Kruis) geeft ondersteuning maar de verdeling van de goederen gaat niet altijd eerlijk, herinneren Maria en Martha zich. Ze zijn dan ook blij als moeder terug is en ze weer bij elkaar zijn. Blijkbaar zijn niet veel mensen in hun omgeving zo zwaar getroffen als het gezin van de familie Driessen.

Martha bij afgebrand huis - 6 jaar.

Maria krijgt een jas van de HARK, die voor iedereen als zodanig herkenbaar is. Daar wordt ze mee gepest door de andere kinderen op school. Haar moeder bedenkt een oplossing: het jasje wordt blauw geverfd. Dat gebeurt niet al te professioneel, want Maria herinnert zich dat ze het witte kleed van de communiebank in de kerk deels blauw achterlaat als ze de hostie heeft gehaald. Ondanks de traumatische ervaringen die Martha en Maria hebben moeten beleven, kijken ze met trots terug op de manier waarop hun moeder daarna de draad weet op te pakken. Martha: “Ondanks dit zware verlies heeft ze samen met de kinderen weer een heel mooi bedrijf opgebouwd, een prachtig kippenbedrijf. Plus de koeien, varkens, noem maar op, maar vooral dat kippenbedrijf was haar trots. Mijn moeder was een hele sterke vrouw en een fijne moeder, samen met grootmoeder die ook bij ons woonde. Wij zijn nooit iets tekortgekomen. Het was een hecht gezin, waar ik nog dikwijls aan terug denk. Ons moeder een voorbeeld, mijn vader heb ik altijd erg gemist.”


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 12

Geldig in week 45

zondag 3 t/m zaterdag 9 november 2019

Goed eten is vers eten.

PLUS Soeppakket

Alle varianten Per stuk Bijv. PLUS Pakket voor tomatensoep, per stuk

3.39

1.69

De actieprijzen variëren van 1.39 - 2.25

50% KORTING

1.46 - 2.45 Per 100 gram

0

Beemster Kaas plakken

Alle varianten à 125 of 150 gram, van de zelfbedieningsafdeling

1.25 - 1.77 Per pak

Optimel Drinkyoghurt

Alle pakken à 1 liter, uit de koeling

0

99 .

Alle Buitenlandse Kaasjes

Van de zelfbedieningsafdeling Per stuk Bijv. PLUS Roombrie 60+, stuk 185 gram

2.76

2.07

99 .

25% KORTING

GRATIS BEZORGING *

Bij aankoop van diverse producten op plus.nl of met de PLUS app.

6.49

3.

Per 500 gram

PLUS Culinaire beenham

Naturel, honing-mosterd of kaas-spek

99

plus.nl/gratis-bezorging

*Uitgezonderd PLUS Express

45/19

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 21.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 Openingstijden: - za 7.30 | zo 8.00 - 19.00

plus.nl

Bouwmans Jozef & Bouwmans | Deurne | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T:Zeilberg 0523 65 63| 93 | (Naam) | St.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 13

Spaar voor het goedgevulde Boodschappenpakket. • Van zondag 27 oktober t/m zaterdag 1 februari 2020 • Ontvang 1 spaarzegel bij elke 10 euro aan boodschappen* • Lever je volle spaarkaart in en ontvang een gratis

GRATIS pakket t.w.v.

Boodschappenpakket t.w.v. 50 euro • Het pakket is goed gevuld met producten, een voucher voor gratis bezorging en een kortingsvoucher voor geweldige dagjes uit Kijk voor meer informatie op plus.nl/boodschappenpakket

*Van de actie zijn uitgezonderd: geneesmiddelen, alcohol, tabak, zuigelingenvoeding, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaubonnen, toegangstickets, loten, beltegoed, statiegeld en emballage en eventuele overige niet wettelijke toegestane artikelen.

1

Dubbelfrisss of Taksi

Alle pakken à 1,5 liter, combineren mogelijk 4 pakken* Bijv. Dubbelfrisss Appel & perzik, 4 pakken à 1,5 liter

1

G TOT 50% KORTIN KIES & MIX

2.38 - 3.98

PLUS • Avocado Ongerijpt, per stuk • Zoete puntpaprika Zak 2 stuks • Snijbonen Ongesneden, zak 400 gram Combineren mogelijk

Iglo Ping & klaar of roerbaksensatie Alle varianten

1

1

2 stuks

99 .

3.69 - 4.99

2

Per stuk

99 .

6.36 3.18

De actieprijzen variëren van 2.04 - 3.18

2+2 GRATIS

Pampers Baby dry pants voordeelverpakking

3

Maat 3-6, pak 58-80 stuks

54% KORTING OP=OP

26.99

12.

Per pak

49

Alle PLUS Gebakken vis

1.04 - 1.35

99 0. Per 100 gram

Zespri Kiw Los

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. *Voor 2+2 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs.

do vr za WEEKEN 21 7 nov feb 22 8 nov feb 23 9 nov feb

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 Openingstijden: - za 7.30 - 21.00 | zo 8.00 - 19.00

plus.nl plus.nl

Bouwmans Jozef & Bouwmans | Deurne | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T:Zeilberg 0523 65 63| 93 | (Naam) | St.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 14

De Kunstweek 2019

THEMA PAGINA Kunst

WAT, WAAR EN WANNEER De Kunstweek biedt kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten. De Kunstweek is in het hele land bij een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten. En elk jaar in november, dit jaar van 9 t/m 17 november.

Stichting Kunstweek doet dit voor: • Galerieën • Stadskantoren • Kunstuitlenen • Restaurants met kunst • Ateliers • Theaters met kunst • Kunstmusea • Kunsthandels • Veilinghuizen • Bedrijven met kunst en andere organisaties en ondernemingen die hun kunst extra onder de aandacht willen brengen.

Klaar voor Klaar iets voor iets Klaar voorKlaar iets moois? voor Klaar iets voor iets moois? moois? Klaar voor iets moois? moois? moois?

Profiteer van alle voordelen, publiciteit en promoties! Stichting Kunstweek zet beeldende kunst en beeldend kunstenaars in de schijnwerpers. Het hele jaar door en vooral tijdens de jaarlijkse Nationale Kunstweek.

maken het je makkelijker dát kunstwerk aan te kopen dat bij jou past. Klaar voor iets moois? Om je verder te laten zien en horen hoe boeiend en verrassend de Galerie De Ruimte is er voor jou als het gaat over kunstverkoop, kunst is, organiseren we lezingen over kunstgeschiedenis en kunstbeleving,kunsteducatie en kunst maken. Op 250 m2 zijn workshopspecials. Bekijk ook eens onze arrangementen voor wisselende exposities met hoogwaardig artistieke kunstobjecten uit groepsuitjes. Kom langs! De goede ambiance van de galerie maakt diverse kunstdisciplines, variërend van realistisch tot abstract. er altijd weer een mooie kunstbeleving van ;-) Gratis kunstadvies aan bedrijven en particulieren en proefplaatsing maken het je makkelijker dát kunstwerk aan te kopen dat bij jou past. Klaar voor iets moois? Om je verder te laten zien en horen hoe boeiend en verrassend de Galerie De Ruimte is er voor jou als het gaat over kunstverkoop, kunst is, organiseren we lezingen over kunstgeschiedenis en kunstbeleving,kunsteducatie en kunst maken. Op 250 m2 zijn workshopspecials. Bekijk ook eens onze arrangementen voor wisselende exposities met hoogwaardig artistieke kunstobjecten uit groepsuitjes. Kom langs! De goede ambiance van de galerie maakt diverse kunstdisciplines, variërend van realistisch tot abstract. er altijd weer een mooie kunstbeleving van ;-) Gratis kunstadvies aan bedrijven en particulieren en proefplaatsing

Zondag 10 november Zondag open. Van 13.00 tot 17.00 uur. 10 november open.

Klaar voor iets moois?

Klaar voor iets moois?

Van 13.00 tot 17.00 uur.

Deelnemer nationale kunstweek. Molenstraat 2 • Geldrop • 06 33 02 31 29 • galeriederuimte.nl • info@galeriederuimte.nl Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur

Deelnemer nationale kunstweek.

VOORDEELWEKEN -50%

GROTE LAMPEN UITVERKOOP DE MAANDEN SEPTEMBER, OKTOBER EN NOVEMBER OP ALLE HANGLAMPEN, TAFELLAMPEN, VLOERLAMPEN EN WANDLAMPEN

50% KORTING LAMPENKAPPEN € 0,25 PER CENTIMER Ø VERKOOP ALLÉÉN VRIJDAG EN ZATERDAG VAN 10.00 - 17.00 UUR

KERKSTRAAT 8D, 5751BH DEURNE VOORDEELWEKEN -50%

VOORDEELWEKEN -50%

VOORDEELWEKEN -50%

Molenstraat 2 • Geldrop • 06 33 02 31 29 • galeriederuimte.nl • info@galeriederuimte.nl Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 15

Uitwisseling Excelsior Zeilberg en Tune Liessel

- advertorial -

't Winkeltje Mode en Lifestyle viert veertigjarig jubileum GEMERT - ’t Winkeltje in Gemert bestaat exact veertig jaar. Die verjaardag wordt in november gevierd met verschillende acties. De damesmodezaak biedt iedere vrouw een rijk kledingaanbod: ‘Wij hebben alle maatjes onder één dak’.

De slagwerkgroep van Excelsior. ZEILBERG/LIESSEL - Zowel de slagwerkgroepen als de harmonieorkesten van Muziekvereniging Excelsior Zeilberg en Muziekvereniging Tune uit Liessel zullen zaterdagavond van zich laten horen tijdens een concert in de Muziekmeule in Zeilberg.

Voor Excelsior Zeilberg is dit het laatste concert voordat volgend jaar het 100-jarig jubileum plaatsvindt. Het concert begint om 20.00 uur met beide slagwerkgroepen, en na een kleine pauze zullen de harmonieorkesten van zich laten horen.

De avond wordt muzikaal afgesloten door twee nummers die gespeeld worden met beide harmonieën. De entree is gratis, en iedereen is welkom om naar deze muzikale avond te komen luisteren.

“Winkelen moet voor elke vrouw een beleving zijn”, zegt Susan van Vlijmen, eigenaresse van ’t Winkeltje, resoluut. Haar damesmodezaak is volledig ingericht op het bieden van die fijne winkelervaring. Klanten vinden aan de Nieuwstraat 34 in Hartje Gemert de nieuwste mode in een breed bereik, van maat 34 tot en met 54. Accessoires en schoenen verrijken het assortiment. “We willen iedere vrouw bedienen, ongeacht maat of leeftijd”, zegt Susan. “Vriendinnen kunnen hier samen winkelen, maar ook moeders met hun dochter. Letterlijk én figuurlijk alle maatjes onder één dak, dus.” Het team van ervaren verkoopsters speelt hierbij een belangrijke rol, vervolgt de eigenaresse van ’t Winkeltje: “Klanten willen weten wat hen staat. Wij kunnen een eerlijk, persoonlijk advies geven. Het gaat om pasvorm, maar bijvoorbeeld ook om kleur. En vrouwen met moeilijke maten helpen we met een vermaakservice. Onze motivatie is dat iedereen hier

Eigenaresse Susan van Vlijmen van 't Winkeltje. blij de winkel uitloopt.” Die filosofie werkt. ’t Winkeltje is al veertig jaar een vaste waarde in het Gemertse winkelaanbod. Het jubileum wordt de hele maand november gevierd met speciale acties. Zo wordt elke klant verrast met een cadeautje en worden waardecheques verloot.

Huisraad in de berm

Neerkandia huldigt jubilarissen

Over zo'n zestig meter lagen de spullen in de berm verspreid. (Foto: Hein van Bakel) DEURNE - Een conflict tussen huurders en verhuurder van een pand aan de Vinkenweg in Deurne leidde maandag tot een bijzondere aanblik.

De jubilarissen van Neerkandia. NEERKANT - Het bestuur van Neerkandia heeft op donderdag 31 oktober tijdens de goed bezochte jaarvergadering, rekening en verantwoording afgelegd over het seizoen 2018-2019. Tijdens deze bijeenkomst werden 9 jubilarissen gehuldigd.

Kledingactie Drumfanfare Peelland DEURNE/LIESSEL - Drumfanfare Peelland houdt zaterdag 9 november een kledinginzameling in de bebouwde kom van Deurne en Liessel. Alle huishoudens kunnen hun kleding, schoenen, gordijnen en dergelijke vanaf 9.30 uur aan de weg zetten.

De bruikbare kleding krijgen een goede herbestemming in derdewereldlanden. De opbrengst komt ten goede voor de dagelijkse activiteiten en opleidingen van de Drum-

ken, beweert de verhuurder van niet. De verhuurder zou zelf tot ontruiming over zijn gegaan nadat de huurders een maand de tijd gekregen hadden om de stal leeg te ruimen. Huurders beweren dat ze nooit een verzoek daartoe hebben gekregen.

Griezelen in Helenaveen

fanfare. Voor meer informatie: secretariaat@drumfanfarepeelland. nl. Huishoudens uit het buitengebied kunnen per mail hun adres doorgeven.

Lezing en workshop over kuip- en kamerplanten WALSBERG - Groei en Bloei afdeling Deurne/Venray biedt woensdag 13 november om 20.00 uur een interactieve lezing en workshop aan over kuip- en kamerplanten in het Gerardushuis in Walsberg.

Tijdens deze avond zullen de bezoekers een grote inbreng hebben. Jan van der Kamp zal naast algemene informatie ook de vragen beantwoorden van bezoekers die daarvoor hun eigen planten, of foto’s daarvan, kunnen meenemen. Voor bloemschikkers is de avond ook interessant, omdat Van der Kamp tips zal

Nick Peeters, Johan van Heugten, Bart Ghielen en Alex Loeve ontvingen uit handen van voorzitter Peter Martens een zilveren speld als blijk van waardering voor hun 25-jarig lidmaatschap van Neerkandia. In verband met hun veertig jarig lidmaatschap werden Peter Gielen, Erik Sonnemans, John Sonnemans, Mark Dielissen en Ruud van de Broek ook gehuldigd. Op bestuurlijk vlak werden John Verstappen, Bart van Heugten, Lambert van Horen en Niels Mooren herkozen als bestuurslid van de Neerkantse voetbalvereniging.

In de groenstrook langs de weg had de verhuurder een heleboel spullen gezet van de huurders. Volgens de verhuurder stonden deze spullen onrechtmatig opgeslagen in de stal. Hoewel de huurders ervan overtuigd zijn dat het een inpandige stal is die zij kunnen gebrui-

geven over het gebruik van (delen) van kamerplanten in bloemstukken. Van der Kamp begon zijn loopbaan als bloemist in Den Haag. In Ede en Tsjechië heeft hij vakscholen voor bloemsierkunst opgericht. De avond is gratis voor leden van Groei & Bloei Deurne/Venray, niet-leden betalen 4 euro, scholieren 2 euro.

BEZORGERS GEZOCHT Voor het bezorgen van het Weekblad voor Deurne in Rijpelberg Helmond en Bakel. Voor meer info: Tel. 0493-352600

www.weekbladvoordeurne.nl

HELENAVEEN - Maar liefst 65 kinderen liepen vorige week de halloweentocht georganiseerd door Jeugdwerk Helenaveen. De werkgroep heeft er weer een geslaagde avond van weten te maken. Een vriendelijke tocht voor de niet zo grote waaghalzen en een hele enge tocht voor de grotere durfallen.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 16

Vac a t u re s

Wil jij

meewerken aan

woongenot?

Vacature: Monteur buitendienst Bij van den Eijnde Zonwering is ons doel om onze klanten optimaal van hun tuin te laten genieten. Elke dag opnieuw gaat ons team van gemotiveerde medewerkers aan de slag

Het monteren van:

om topkwaliteit te leveren. Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een

Rolluiken

buitendienst monteur. Ben jij toe aan een

Zonwering

nieuwe uitdaging? Mail dan je sollicitatie (brief + CV) aan ons.

Overkappingen

Van den Eijnde Woninginrichting & Zonwering Nieuwendijk 60, 5712 EN Someren-Eind | +31 (0)493 491 254 info@vandeneijnde.nl | www.vandeneijnde-veranda.nl

www.facebook.com/DASVacatures www.twitter.com/DASVacatures • Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

WEEKBLAD VOOR

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

• Bent u eigenaar van een Opel dan bent u bij ons welkom voor elke reparatie, storing of onderhoudsbeurt. Uw Opel-specialist: Garage Mark Smits. Gespecialiseerd in jonge, gebruikte Opels. Hoofdstraat 74A, Liessel Tel. 0493-342144.

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395.

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324

DEURNE

Uw kleintje in de krant! Kleintjes

de snelste en goedkoopste weg naar verkoopsucces!

Bon voor het aanleveren van kleintjes; betaling per pin Tarieven: Tot en met 10 woorden € 8,00; elk woord meer kost € 0,30 extra. Afkortingen als i.z.g.st. en z.g.a.n.: tellen als één woord. Tel. + nummer tellen als twee woorden, straatnaam + huisnummer tellen ook als twee woorden. Zo berekent u de kosten van een kleintje van bijvoorbeeld 23 woorden: 13 x € 0,30 = € 3,90 + € 8,00 = € 11,90 Kleintjes worden automatisch geplaatst op onze websites. Plaatsing in ‘t Contact, Peelbelang, Middenstandsbelangen en Weekblad voor Deurne t/m 10 woorden € 14,00 elk woord meer € 0,40 extra.

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

• Mooie vakantiebungalow WIFI Goede fiets/wandel omg. Elect.Huurfietsen aanwezig. Geniet vakantie 2020. Reserveer nu. Familie.meinders@yahoo.com Info:0541-626578/ 0639609666.

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

• 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

• Eet- en frietaardappelen te koop bij J. Leenders, Bosweg 3 Asten-Heusden. 0493-697830. Openingstijden maandag, vrijdag en zaterdag vanaf 8.30 uur.

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

Zin in een onvergetelijke avond met fantastische live muziek in een gezellige Griekse sfeer?

• 10 november Vlooienmarkt Sporthal Tivoli. Geert Grootestraat 72, Eindhoven 9.00u-16.00u T: 06-20299824 • Sint en Piet op bezoek? 06-31211959. • Feestje op maat? www.partyplanner.nl

14 november 2019 vanaf 18:00 uur tot ...

Reserveer dan nu voor een heerlijk Tapas-menu en wijnproeverij.

Toeslagen: Voor brieven onder nummer: € 7,26 incl. btw. Voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag moet uw kleintje op tijd bij ons aangeleverd zijn: kantoor Deurne, Stationsstraat 103 (uiterlijk dinsdag voor 14.00 uur). Openingstijden: ma. t/m vr. 8.00 t/m 17.00 uur

S.v.p. duidelijk in blokletters invullen! Tekst kleintje:

Opdrachtgever: Naam: Straat: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: Plaatsingsdatum/data:

Voor slechts € 37,50 p.p. serveren wij tapas en is alle gepresenteerde wijn inclusief

Restaurant Kreta Molenstraat 27 5751 LA Deurne info@kreta-deurne.nl

Voor de niet-wijndrinkers 3 gratis consumpties (fris of bier van de tap)

T (0493) 322 226 www.kreta-deurne.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 17

Inwoners willen Willem Dat plantsoen DEURNE - Een burgerinitiatief moet ervoor zorgen dat het plantsoen met vijver aan de Burgemeester Roefslaan vernoemd wordt naar Willem Lodewijk Dat. Jack van Diesen diende dit plan samen met ruim 50 handtekeningen afgelopen vrijdag in bij de gemeente Deurne.

Om een burgerinitiatief in te dienen zijn 25 handtekeningen voldoende. “De reden tot dit verzoek is de wijze waarop Willem Dat in het verleden zeer sociaal betrokken was bij diverse activiteiten in het vakbondswerk, de oprichting van ‘De Vrolijke Tippelaars’ en zijn betrokkenheid bij de wijk Sint-Jozefparochie. Daarnaast is het 100-jarig jubileum van de wijk een gepast moment om dit te realiseren”, laat Diesen weten. Dat was jarenlang correspondent voor het Weekblad voor Deurne. Daarnaast was hij zijn gehele werkzame leven

www.ondernemenddeurnepresenteert.nl

Attero

als vakbondsman actief en zat in de ondernemingsraad bij de HTM en in het bestuur van de KAJ-Afdelingen. Ook was hij de oprichter en voorzitter van wandelvereniging De Vrolijke Tippelaars. Later ontstond daaruit de drumband en het majorettekorps. Tijdens de viering van het tweede lustrum kreeg Dat uit handen van burgemeester Hoebens de gemeentelijke erepenning. In 1986 kreeg hij voor zijn inzet een koninklijke onderscheiding. Foto rechts: Willem Dat.

Gemeentewerf nu ook een (kleine) energiecentrale

Wethouder Verhees onthult het nieuwe scherm. (Foto: Marius van Deursen) DEURNE - Wethouder Helm Verhees onthulde vorige week woensdag een nieuw scherm aan de gevel van het gebouw van de gemeentewerf. Hierop wordt de opbrengst weergegeven van de zonnepanelen die afgelopen zomer op het dak zijn geplaatst. Dit levert meer stroom op dan dat de gemeentewerf verbruikt.

Eén van de doelen van het plaatsen van zonnepanelen is ook dat Deurne inwoners, bedrijven en organisa-

Ondernemend Deurne presenteert…

ties in de gemeente Deurne willen stimuleren om ook aan de slag te gaan om hun woning of gebouw te

Zake n n i e u ws Open dag Bouw, Infra, Mensen MIERLO – Bouw Infra Mensen Mierlo, Schildersvakopleiding Mierlo, Horst en Roermond en Roc Ter Aa Bouw & Design houden zondag 10 november een open dag, van 11.00 tot 16.00 uur op Goorsedijk in Mierlo. De bouw staat te springen om (jonge) vakmensen; er is een groot tekort aan vakmanschap op alle niveaus. Bouw Infra mensen Mierlo en Schildersvakopleiding Horst, Mierlo en Roermond verzorgen de praktijkopleiding. Roc Ter Aa Bouw & Design verzorgt het theoriegedeelte van de opleidingen in niveau 2 en 3 voor beroepen als timmerman, metselaar, straatmaker, vakman grond-, water- en wegenbouw, schilder en tegelzetter. Deze opleidingen hebben de afgelopen jaren het predicaat Top-opleiding gekregen.

Open Dag Roc Ter Aa HELMOND – Roc Ter Aa Helmond houdt zondag 10 november een open dag van 11.00 tot 16.00 uur op de locaties Keizerin Marialaan 2, Nieuwveld 59 en 61 in Helmond en Goorsedijk 6 in Mierlo. Tijdens de open dag zijn leerlingen en medewerkers van Roc Ter Aa en vertegenwoordigers van leerbedrijven aanwezig en er worden demonstraties en presentaties gegeven. Belangstellenden kunnen zich direct aanmelden voor een opleiding. Aan Keizerin Marialaan 2 worden de opleidingen Business, Design, Dienstverlening, ICT, Techniek & Technologie, Entree en Volwassenenonderwijs gegeven. Er is extra aandacht voor techniekopleidingen met onder meer een mechatronicaplein, een installatietechniekplein en pleinen voor elektrotechniek en procestechniek. Op Nieuwveld 59 en 61 presenteren de opleidingen van Onderwijs & Kinderopvang en Zorg & Welzijn zich. Aan de Goorsedijk 6 in Mierlo is de open dag van de bouwopleidingen in samenwerking met Bouw Infra Mensen Mierlo.

ROC Ter Aa houdt zondag 10 november een open dag.

verduurzamen. Met dit scherm moet hier extra de aandacht op gevestigd worden. De gemeentewerf is niet langer alleen de thuisbasis van de buitendienst van de gemeente en de plek waar het strooizout ligt opgeslagen, het is nu ook een kleine energiecentrale. De zonnepanelen die op de daken van de gebouwen zijn gelegd, wekken meer energie op dan de gemeentewerf verbruikt. Ruim 70 procent van de energie die wordt opgewekt, wordt terug geleverd aan het net. 30.000 Kilowattuur is voor eigen gebruik, de overige 95.000 Kilowattuur gaat het net op. De energie wordt opgewerkt met 472 zonnepanelen, 397 op het kantoor en de remise (waar de voertuigen staan) en 75 op de zoutloods. Dit levert een CO2-reductie op van 93 ton per jaar. De panelen zijn gelegd en worden gedurende 15 jaar onderhouden en schoongemaakt door ‘buurman’ Hoppenbrouwers Techniek. Zij zijn naar voren gekomen uit een Europese aanbesteding.

Verduurzamen

Naast de gemeentewerf, is de gemeente bezig om nog meer gebouwen te verduurzamen. Er liggen al 64 zonnepanelen op het dak van de Microhal en 160 op sporthal De Kubus. Deze aantallen zijn afgestemd op het eigen verbruik van het pand. Diverse sporthallen en gymzalen zijn inmiddels van energiezuinige ledverlichting voorzien. Verder wordt het gemeentehuis bij de verbouwing naar een Huis voor de Samenleving verduurzaamd van energielabel F naar A. Daarnaast is er in de begroting een bedrag opgenomen voor de verduurzaming van De Kastanje in Liessel. Naar de overige gemeenschapshuizen wordt gekeken als het traject Maatschappelijke Voorzieningen in de Buurt is afgerond.

Eindejaars­ expositie met Catharina Driessen GELDROP - Galerie De Ruimte in Geldrop geeft graag de ruimte aan kunst. Voor de eindejaarsexpositie KunstExpo #29 is een kunstcollectie samengesteld uit verschillende disciplines variërend van figuratief naar abstract. De expositie is te zien van 1 november tot en met 5 januari 2020.

Zeven kunstenaars worden in de schijnwerpers gezet met een ruime vertegenwoordiging van hun werk. Laat je verrassen door de hoogwaardig artistieke uitingen van deze gerenommeerde Nederlandse kunstenaars in hun schilderkunst, keramiek en bronzen objecten. Eén van de kunstenaressen is Catharina Driessen uit Neerkant. Haar voorliefde voor het Peellandschap en de boerderijdieren zoals de paarden en roodbonte MRY-koeien, legt zij met een impressionistische toets vast op het doek. Zoals de impressionisten vroeger, schildert Catharina ook het liefst 'en plein air'. De snelle schildertoets waarmee een impressie wordt gegeven van het onderwerp geeft een fascinerend beeld waar je al kijkend zelf verder invulling aan kan geven. De expositie is te zien op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13:30 tot 16:30 uur.

Attero is een landelijk en internationaal opererend milieubedrijf. Wij zijn al bijna 90 jaar actief in het terugwinnen en hergebruiken van de energie en grondstoffen uit ons afval. Ons bedrijf is opgebouwd uit krachtige afvalverwerkende bedrijven tot de marktleider van nu in ons land. In de compostfabriek op onze locatie in Deurne verwerken we groente- fruit- en tuinafval uit de regio tot compost. In de tunnelcomposteerinstallatie wordt het gft onder gecontroleerde omstandigheden door beluchting en bevochtiging verwerkt tot een kwalitatief hoogwaardige bodemverbeteraar. In Deurne, en vijf andere locaties, maken we jaarlijks honderdduizenden tonnen hoogwaardige compost uit aan de bron gescheiden gft. En, daarnaast ook nog miljoenen kubieke meters groengas, als schoon alternatief voor fossiel aardgas. Onze afvalenergiecentrales in Moerdijk en Wijster verwerken restafval tot energie. Dat is de helft van ons jaarlijks te verwerken aanbod aan afval. Attero vindt verbranden van restafval waardevol en verantwoord. Het levert duurzame energie op in de vorm van warmte en/of stroom. En nog voor de helft groen ook. Daarvoor hoeven we geen olie, kolen of gas uit de aarde te halen. Naast windenergie, is energie uit afval al jaren de grootste bron van duurzame energie

in ons land. Maar Attero is ook marktleider als het gaat om het terugwinnen van grondstoffen uit restafval. Onze scheidings- en sorteerinstallaties halen kunststoffen, drankenkartons, metalen en etensresten eruit die worden omgezet in grondstoffen en energie. Attero reinigt ook verontreinigde grond en verwerkt puin tot bruikbaar verhardingsmateriaal. Producten en grondstoffen die het afgraven van kwetsbare gebieden voor het winnen van zand en grind beperken. En voor schadelijke stoffen die we juist voorgoed uit het milieu willen weren biedt Attero de komende decennia nog de nutsfunctie van storten. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld asbestdaken voor altijd veilig verwijderen uit onze woonomgeving.

Attero

Energiestraat 22 5753 RN Deurne (088) 550 10 00 info@attero.nl www.attero.nl

O pi ni e In deze rubriek stelt de redactie ruimte beschikbaar voor meningen over en reacties op ­algemene en/of actuele zaken. Publicatie geschiedt geheel voor eigen verantwoording van de inzender. Door plaatsing spreekt de redactie geen voor- of afkeur uit. De redactie behoudt zich verder het recht voor om zonder opgaaf van redenen een ingezonden brief in te korten of niet te plaatsen. Inzendingen dienen voorzien te zijn van naam en adres.

'CDA Deurne laat de boeren niet in de steek', een reactie Onder deze kop plaatste Fractie en Bestuur CDA Deurne in het Weekblad voor Deurne (31 okt.) een m.i. emotionele en nauwelijks inhoudelijk onderbouwde reactie op het standpunt van de CDA-fractie Brabant. Gesteld wordt bij “provinciale coalitiepartijen geen ruimte meer is voor feiten en waarheden" en “wanneer elke deur dicht blijft voor feiten en waarheden”. Géén woord over welke feiten en waarheden worden gemist! Enkele m.i. relevante feiten en waarheden, doch waarschijnlijk niet die welke door het CDA Deurne werden gemist. In 1965 wordt de alarmbel over de milieugevolgen van de snelle schaalvergroting en het bijbehorende mestoverschot door het Ministerie van Landbouw gesignaleerd. In 1972 kaart Natuur en Milieu in haar nota: 'Bio-industrie. Augiasstal in milieu en landschap' de negatieve gevolgen van het ongecontroleerd uitrijden van mest aan. Boerenvoormannen roepen 'Schande'. Minister Fons van der Stee reageert met een sussende beleidsnotitie: er is in Nederland genoeg ruimte voor verdere groei van de varkenshouderij. Er volgt een beleidsperiode die door tegenstanders wordt gekarakteriseerd als: 'negeren, bagatelliseren, afzwakken en traineren'. In 1984 probeert Gerrit Braks, toenmalig minister, de groei van de intensieve veehouderij te blokkeren door bedrijfsuitbreiding per direct onmogelijk te maken. De Nederlandse veestapel groeit tussen 1984 en 1987 sterker dan ooit: van 9 naar 14 miljoen stuks. Oorzaak niet het Rijk, maar gemeenten gaan vergunningsaanvragen van boeren beoordelen. In de meeste plattelandsgemeenten kunnen boeren rekenen op een welwillende wethouder van christelijke huize. In 1990 ook een groot tractorenprotest tegen bezuinigingen op landbouwsubsidies. Minister Brinkhorst (1999-2002) is de gebeten hond. Hij wordt 'killer' genoemd en 'iemand die uit is op etnische zuivering van de boerenstand'. De minister op zijn beurt: “in de veehouderij bestaat helaas geen cultuur van op vrijwillige basis binnen de milieunormen produceren en overproductie tegengaan”. Mestverwerking wordt al twintig jaar als panacee voor het mestoverschot aangeprezen, maar komt in de praktijk nauwelijks van de grond, conclusie NRC-onderzoek.

Wettelijk verplichte luchtwassers in varkens- en kippenstallen, blijken slechter te werken dan aangenomen. 'Brussel' moet steeds ingrijpen. In 2018 vernietigt het Europese Hof van Justitie de Nederlandse Programmatische Aanpak Stikstof (PAS); in 2003 veroordeelt hetzelfde Hof de Nitraatrichtlijn. Het Mineralen Afgifte Systeem (Minas) om boeren te dwingen minder stikstof en fosfaat te produceren wordt in 1998 door het Hof als veel te ruim beoordeeld. (Veestapel in 2017 114 miljoen! (bron CBS) Politici en boerenorganisaties zijn er talloze keren op geattendeerd dat het verlagen van de stikstofuitstoot en het vermijden van pijnlijke maatregelen voor de veehouderij onverenigbare grootheden zijn. Zolang boerenorganisaties en sympathiserende politici die waarheid niet onderschrijven, groeit het ongemak en de polariserende strijd tussen partijen. Wat is de zin van deze bijdrage/ reactie? Een ander geluid met feiten en waarheden, niet bedoeld om te jij-bakken of een schuttersputjes-strijd. De tijd van oneliners van ieder der partijen en provinciebesturen met slappe knieën is voorbij; de pijnpunten zijn overduidelijk gemaakt. Nu dienen partijen te erkennen dat er sterke divergerende zwaarwegende belangen in het geding zijn, die alleen in goed overleg tussen alle belanghebbenden onder strakke regie van een daadkrachtige overheid kunnen worden opgelost. Daarbij is niet alleen de landbouw/veehouderij aan zet maar evenzeer de sectoren verkeer/transport, luchtvaart en industrie. De vrijheid van de een, eindigt waar die de vrijheid van een ander raakt. Th. van Rest, Deurne


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 18

Fam i l i e b e ri ch t e n

Langs deze weg stellen wij u ervan in kennis dat na een kortstondige ziekte op 2 november 2019 onze broer, schoonbroer en oom is overleden

Karel Gorissen Afscheid nemen, dat wil je niet, het doet pijn, geeft veel verdriet. Afscheid nemen was deze keer “Het is goed, vecht maar niet meer”. Erg verdrietig, maar dankbaar voor al het goede dat hij ons heeft gegeven, hebben wij een dag voor zijn 80e verjaardag plotseling afscheid moeten nemen van mijn lieve man, ons pap en allerliefste opa

Wim Vlemmix echtgenoot van

Anneke Vlemmix-van Oosterhout Willy en Willemien Michel Elke Kayleigh Jesse en Sam

* Asten, 5 september 1947 † Geldrop, 2 november 2019 Jan † en Ton Wim Marietje en Piet Anneke en Noud Frits en Mien † Francine en Louis Gert en Truus Mien † en Willie en Ini Lies en Jan † Tini † en Henk neven en nichten Gorissen Correspondentieadres: Frits Gorissen, Antoniusstraat 9B, 5725 AP Asten-Heusden Wij nemen afscheid van Karel op vrijdag 8 november 2019 om 15.30 uur in het Crematorium Heeze, Somerenseweg 120 te Heeze.

Annemie en Antoon Lieke Cindy en Niels Miron en Stijn Francé en Patrick Esther en Frank Rudy en Amée

In plaats van bloemen liever een donatie voor KWF Kankerbestrijding, waartoe gelegenheid is bij het condoleanceregister in het crematorium. Iniden u geen persoonlijke uitnodiging heeft ontvangen, gelieve deze als zodanig te beschouwen.

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor de steun en medeleven tijdens de ziekte en overlijden van:

Marjon en René Wouter Ankie

Jo van der Kuijlen

Helmie en Willy Imke Stan en Famke Dana

Met name willen wij bedanken: Elkerliek ziekenhuis afdeling Geaterie. Medewerksters Zorgboog Thuiszorg. Dagopvang “De Waterlelie”. Verzorgsters en vrijwilligers van “De Hoeksteen”.

1 november 2019 Pastoor Arnoldstraat 11 5725 AN Asten-Heusden We namen afscheid van hem op donderdag 7 november in de parochiekerk van de H. Antonius te Asten-Heusden. De crematie van ons pap heeft later deze dag in stilte plaatsgevonden.

En in het bijzonder: Buren, vrienden en bekenden van de familie van der Kuijlen. Hartelijk dank voor deze steun.

Je moeder blijft je moeder, zo eigen en vertrouwd. Je wilt haar niet graag missen omdat je van haar houdt. Maar eens komt de dag dat je haar moet laten gaan. Je verstand zegt dat het goed is, maar in je ogen blinkt een traan...

Verdrietig, maar met veel mooie herinneringen en trots op wie zij was, hebben wij afscheid moeten nemen van onze zorgzame moeder en lieve oma

Mien Goossens-Janssen echtgenote van

Piet Goossens †

Namens Annie van der Kuijlen kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Wij danken u hartelijk voor uw belangstelling en medeleven na het overlijden van mijn man, ons pa en opa

Jochem van den Berkmortel Uw belangstelling en medeleven hebben wij als een grote troost ervaren. Bertha van den Berkmortel - van Ansem, kinderen en kleinkinderen

• Bent u eigenaar van een Opel dan bent u bij ons welkom voor elke reparatie, storing of onderhoudsbeurt. Uw Opel-specialist: Garage Mark Smits. Gespecialiseerd in jonge, gebruikte Opels. Hoofdstraat 74A, Liessel Tel. 0493-342144.

• 10 november Vlooienmarkt Sporthal Tivoli. Geert Grootestraat 72, Eindhoven 9.00u-16.00u T: 06-20299824 • 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

• Wijnvaten €55,- Grashoek Van Roy Kasseien • Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

• Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

• Eet- en frietaardappelen te koop bij J. Leenders, Bosweg 3 Asten-Heusden. 0493-697830. Openingstijden maandag, vrijdag en zaterdag vanaf 8.30 uur.

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324 • Kl zelfst schilder bied zich aan voor al u schilder/behangwerkzaamheden voor zowel binnen als buiten bel gerust voor een vrijblijvende prijsopgave. Tel: 0653926127

John en Hanita

Meijel:

Eric en Petra Suzanne

Liessel:

Mandy en Natalie Peter Bas en Tessa

Asten:

Angélique en Derk Luc Sem

Een fijne gedachte: het afscheid in vertrouwde handen.

1 november 2019 De uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 8 november om 10.30 uur in de St. Willibrorduskerk te Liessel, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op het parochiekerkhof. De avondwake is op donderdag 7 november om 20.00 uur in bovengenoemde kerk.

Dag en nacht bereikbaar 0493 32 00 27 Derpsestraat 1d Deurne - Oranjelaan 54 Beek en Donk info@degroofuitvaart.nl www.degroofuitvaart.nl www.crematoriumtlaar.nl

Ons mam is thuis, waar u van harte welkom bent om persoonlijk afscheid van haar te nemen op donderdag tussen 14.00 en 17.00 uur.

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102. • Feestje op maat? www.partyplanner.nl • Sint en Piet op bezoek? 06-31211959.

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395.

• Gebruikte banden vanaf 25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne tel. 06-53926499. • Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

DIRK BAKERMANS DIRK BAKERMANS DIRK BAKERMANS

in de leeftijd van 80 jaar Asten:

• Mooie vakantiebungalow WIFI Goede fiets/wandel omg. Elect.Huurfietsen aanwezig. Geniet vakantie 2020. Reserveer nu. Familie.meinders@yahoo.com Info:0541-626578/ 0639609666.

sanitair zinkwerk cv ketels

sanitair zinkwerk cv ketels sanitair zinkwerk cv ketels

Complete badkamer van A tot Z Gas - Water - riolering - zinkwerk verwarming - CV-ketels Geldropseweg 4a - 5591 EC Heeze Mobiel - 55 36 42 45Heeze Geldropseweg 4a - 06 5591 EC Heeze Geldropseweg 4a - 5591 EC E-mail: info@dirkbakermans.nl - 55 42 45 Mobiel Mobiel 06 - 550636 423645 Internet: www.dirkbakermans.nl E-mail: info@dirkbakermans.nl E-mail: info@dirkbakermans.nl Internet: www.dirkbakermans.nl

Internet: www.dirkbakermans.nl

De Groof uitvaartverzorging, T.a.v. Familie Goossens, Oranjelaan 54, 5741 HH Beek en Donk Iedereen die zich betrokken voelt is van harte welkom.

Overlijdensberichten uit de regio 0493 - 352 600 of 0493 - 473 578 • Te koop meubels, kijkdag a.s. zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur. Brahmstraat 18 Deurne.

• Haard en kachelhout diverse soorten. Voor de winter 2019/2020. Ook hout in zakken 06-23720617.

HELP Ik ben het financiële overzicht kwijt! Waar kan ik terecht voor hulp? Marly van Eckendonk

Sandra Slegers

Koningsplein 24 - Asten - 0493-381554

www.uitvaartamore.nl

Bel of mail direct naar GOS voor gratis hulp! 06 - 37 40 22 32 - info@gripopschulddeurne.nl GELDZORGEN? OVERZICHT KWIJT? SCHULDEN?

advertenties@weekbladvoordeurne.nl advertenties@hetcontact.nl advertenties@peelbelangonline.nl www.overlijdensnieuws.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 19

d

g rlen e v s cce u ber! s m s e n e ov Weg m 23 n t/

Ervaar hoe u scherp en comfortabel kunt kijken!

OOG MEETW

E50,- KORTING

Geldig t/m 23 november 2019. Niet geldig in combinatie met andere acties, vraag naar de voorwaarden.

EKEN

op een complete enkelvoudige bril

E100,- KORTING

De Peel onder vuur

op een complete multifocale bril

Martinetplein 70, 5751 KM DEURNE, Tel. 0493-313913 www.optiekvangool.nl

! k u r d e d e e w t n e e s e c c Wegens su

75 JAAR VRIJHEID

De Peel onder vuur De Peel onder vuur geeft een boeiende inkijk in de Peel in oorlogstijd. Het boek - dat in twee delen wordt uitgebracht - is gebaseerd op de gelijknamige oorlogsrubriek die wekelijks in deze krant verschijnt. U wordt meegenomen in de verhalen en persoonlijke herinneringen uit de gemeenten Deurne, Asten, Someren en omgeving, aangevuld met unieke foto’s en ander beeldmateriaal.

De Peel onder vuur De Tweede Wereldoorlog woedde in de periode 1940-1944 ook in de Peel. Nu, 75 jaar later, staan we stil bij onze bevrijding. Een jaar lang blikken we in deze rubriek terug op de gebeurtenissen toen. Van algemene verhalen tot persoonlijke anekdotes, die zich afspeelden in Asten, Someren, Deurne en omgeving.

Een citaat uit het verhaal van Deurnenaar Anton van Baars: “We denken dat er verraad is gepleegd. Er is iets gebeurd waardoor wij ’s nachts van ons bed zijn gelicht. We sliepen met een paar man op één kamer, toen er Duitse militairen binnenkwamen. Zij doorzochten de kasten en bedden, maar vonden niets. Ze hebben niet onder de matten gekeken. Hadden ze dat wel gedaan, dan was het een slechte zaak geweest.”

75 JAAR VRIJHEID

De Peel onder vuur wordt geproduceerd in een beperkte oplage en uitgegeven als een genaaid gebonden boek met harde band en stofomslag. Voorintekening: Op de website kunt u aangeven dat u interesse heeft in het boek. Vanaf het moment dat wij voldoende inschrijvingen hebben ontvangen, versturen wij een factuur voor de bestelling van uw boeken.

www.depeelondervuur.nl Alvast veel leesplezier!

Beide delen

NU voor

De Peel onder vuur 75

eR serveer NU! 49,

95

via www.depeelondervuur.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 20

Kerstshow 2019 Kom kijken naar onze innoverende kerstshow 2019!

Laat u inspireren door de nieuwste trends op het gebied van bloemsierkunst en woonaccessoires. Onder het genot van een hapje en een drankje, geniet u van een heerlijke kerstsfeer… Vrijdag 8 november 9.00 - 18.00 uur Zaterdag 9 november 9.00 - 17.00 uur Zondag 10 november 11.00 - 17.00 uur

Tegelvloeren; Tegelvloeren

Leggen van vloertegels met vloerverwarming Stofvrij inslijpen, klaar in 3 dagen Leggen van vloertegels met vloerverwarming Stofvrij inslijpen, klaar in 3 dagen

Badkamer en w.c. renovatie; Tegels

Vanaf januari 2 02 ook in h 0 centrum et van

Met of zonder sloopwerk, keuze. metselwerk Zeer nieuwegrote muurtjes Alle prijsklassen. Leveren en zetten van alle tegels Met of zonder sloopwerk,

Badkamer en w.c. renovatie Alleen leveren. metselwerk nieuwe muurtjes Leveren Vakkundig en zetten van alle tegels aanbrengen.

Van de Poelstraat 3 • 5761 BW Bakel • tel. 0492 - 574014 www.bloemsierkunstvanwell.nl

Wegens vakantie gesloten Gratis gebruik gereedschap. van -van 12 t/m 2 -1 Elke dag24 open vanaf 10.00 uur, 187608

zaterdag vanaf 9.00 uur, uur, Elke dag open vanaf 10.00 vrijdag koopavond tot 20.00 “Prettige feestdagen zaterdag vanaf 9.00 uur,uur, vrijdag koopavond tot 20.00 uur, woensdag gehele dag gesloten. gewenst!” woensdagmiddag gesloten!

• Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

• Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609.

Tegelwerken P. Slaats Dorpsstraat 35 Tel: (077) 466 32 52 5758 AN Neerkant info@slaats-tegelwerken.nl Elke dag open vanaf 10.00 uur, zat. vanaf 9.00 uur. Vr. koopavond tot 20.00 uur. Wo gesloten!

www.slaats-tegelwerken.nl TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK KAUWENBERG KAUWENBERG

Lid Org. Tandprothetici Lid Ned. Org. Lid Ned. Ned. Lid Org. Ned.Tandprothetici Org. Tandprothetici Tandprothetici

F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus

Peter tandprotheticus LidSchoemaker Ned. Org. Lid Ned. Org. Tandprothetici Tandprothetici Lid Ned. Ned. Org. Lid Org. Tandprothetici Tandprothetici

Vo o r : Vo o r : - Al uw gebitsprotheses - Al uw gebitsprotheses - “Klik-prothese” - “Klik-prothese” - Reparaties van uw gebitsprothese - (kan Reparaties van uwworden gebitsprothese op gewacht na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars

Voor: Voor: Voor:Voor: uw -- Al uw Algebitsprotheses uw gebitsprotheses gebitsprotheses Al uw- Al gebitsprotheses -- “Klik-prothese” -- “Klik-prothese” “Klik-prothese” “Klik-prothese” -- Reparaties van uw e van uw -- Reparaties Reparaties vangebitsprothese uw gebitsprothese gebitsprothese e Sint Reparaties van uw gebitsprothese 1 Jozefstraat 1, 5721 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM GM Asten Asten (kan op gewacht worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 (kan- op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 declaratie bij zorgverzekeraars - Rechtstreekse Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars -- Rechtstreekse declaratie bij zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars

ee 1e Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 Asten 38,1,5721 GL Asten 1Julianastraat Sint Jozefstraat 5721 GMGM Asten e

38,1,5721 1Julianastraat Sint Jozefstraat 5721GL GMAsten Asten Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: Tel:0493-697443 0493-697443

gevestigd

.

geachte mevr. v. Heugten • Rommelmarkt Merthal Horst

10 november 9.30-15.30 uur bijgaand verzoeken wij U vriend Gasthuisstraat 30, 5961 GA, A73 afrit 11 www.carbootsalehorst.nl

Overdekte ROMMELMARKT

TEGELWERKEN P. SLAATS NEERKANT B.V. • UW BAD NAAR INLOOPDOUCHE, SNEL EN VOORDELIG! • Eigen voordelige import: “FILGIO SELECTION • Bijna 1000 soorten en kleuren tegels in showroom te bezichtigen • Vrijblijvende offerte op maat. • Tegels in elke prijsklasse, elk formaat en alle kleuren • ERKENT EN TROTSE VTWONEN DEALER, MAAK KENNIS MET ONZE TEGELSTYLISTE

Deurne

17 nov. Kronenberg 1 dec. Reuver Standplaats € 12,00 (500 x 230cm)

1

06-14930112 www.lirom.nl

• Wasmachine of TV defect? www.jehabe.nl. Jehabe Service-specialist tel. 0493-693367

• Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630.

• Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

• Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

overdekte

• Een frietwagen op uw feest? Voor meer informatie en ROMMELMARKT reserveringen: www.frietexpress.nl of bel zo. 17 november 0493-693222.

08.30-15.30 uur

KRONENBERG (naast de N277) 06-14930112 www.lirom.nl

Inschrijven van nieuwe patiënten is mogelijk Inschrijven van nieuwe isis mogelijk Inschrijven van maken? nieuwe patiënten patiënten Afspraak 06-11859717

mogelijk mogelijk

11 Sint Jozefstraat Sint info@tandartsenpraktijkdepolders.nl Jozefstraat 1,1, 5721 5721 GM GM Asten Asten Email: Email: info@tandartsenpraktijkdepolders.nl Tel. Tel. 0493-697443, 0493-697443, Email: info@tandartsenpraktijkdepolders.nl

1

Uw nota zien wij met vertrou Klant-nr. 18107 Vlooienmarkten Lirom Leijgraaf 7 5951 GP Belfeld mvgr. CCJ Brulot-Heijmans

Insc Insc hrijv hrijv e en n van van ni ni euw euw e e patië patië nt nt e en n is is mogelij k mogelij k

Voor: Algemene tandheelkunde Voor:-- Implantologie - Implantologie -- Algemene tandheelkunde Algemene tandheelkunde -- Esthetische Esthetische oplossingen oplossingen -- Implantologie Implantologie -- Bleken NIEUWE EN GEBRUIKTE BANDEN Bleken -- Esthetische oplossingen Esthetische oplossingen -- Rechtstreekse declaratie zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratie bij bij diverse diverse zorgverzekeraars- VELGEN -- Bleken Bleken -- Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratievan bijvanaf diverse zorgverzekeraars Inschrijven nieuwe patiënten is Banden €25 gemonteerd

Ru

Schorfvenweg 3

• Vlooienmarkt Deurne, al 48 jaar voor het goede doel en voor de Wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Verkoop elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, nu ook met een speciale kerstafdeling, Brouwhuisweg 36 in Vlierden. Aanleveren van goede en bruikbare goederen op woensdagmorgen van 09.30 tot 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Let op: Geen bankstellen, grote meubels, slaapkamers, kasten, matrassen, kinderbedden, tuinmeubilair, buggy’s, maxi-cosy’s, fietsstoeltjes, VHS-banden, gekopieerde DVD’s en CD’s. Zie ook: www.vlooienmarktdeurne.nl

e 1 1e Sint Sint Jozefstraat Jozefstraat 1, 1, 5721 5721 GM GM Asten Asten Tel. 0493-697443, Tel. 0493-697443, Voor: Voor: info@tandartsenpraktijkd Email: epolders.nl Email: info@tandartsenpraktijkd epolders.nl - Algemene tandheelkunde

Pl Ui

D’N UMSWING

Vo o r : Vo o r : - Algemene tandheelkunde - Algemene tandheelkunde - Implantologie - Implantologie - Esthetische oplossingen - Esthetische oplossingen - Bleken - Bleken - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars

Vaarselstraat 10 - 5711 RE Someren 11ee Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten Asten info@bandenhandelberkvens.nl Tel. eewww.bandenhandelberkvens.nl Tel. 0493-697443, 0493-697443,

Pla Ui Ru

Volgende week wordt Jackson 4 jaar. We zijn al 4 jaar verder, en er is nog geen zicht op een behandeling. De kennis en de wetenschap om een behandeling te ontwikkelen zijn er, het geld ontbreekt. Daar zullen wij ons als ouders voor in moeten blijven zetten. Want een behandeling voor een zeldzame ziekte komt er niet zomaar. Daarom loopt Team Jackson voor het vierde jaar mee met de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Vrienden en familie lopen 7km in het donker om zo meer aandacht te vragen voor Usher Syndroom én om geld op te halen voor onderzoek. Zonder behandeling wordt Jackson blind. Wij geloven dat die behandeling er kan komen. Die moet er komen. En jij kan ons helpen, met een donatie voor Team Jackson. Jouw bijdrage komt ten goede aan onderzoek specifiek naar Usher 1b, het type dat Jackson heeft. Er zijn verschillende onder-

zoekers in de VS die we willen ondersteunen in hun zoektocht om het proces van blind worden te stoppen. In 2025 moet voor alle Ushers een reeel uitzicht bestaan op stopzetting van de achteruitgang van gehoor en zicht. Dat is de missie van Stichting Ushersyndroom en daar sluiten wij ons graag bij aan. Via onderstaande link kun je direct doneren, en samen met Stichting Ushersyndroom zorgen wij ervoor dat jouw donatie bij de juiste onderzoekers terecht komt.

supportanddonate.com/doneer-pagina/4695/kom-in-actie-voor-stichting-ushersyndroom-run4jackson


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 21

Eve n e m e n t e n

18

Jubileumweekend Musis Sacrum Musis Sacrum Bakel viert komend weekend het 145-jarige bestaansjubileum met een theatervoorstelling op zaterdag en een circusvoorstelling op zondag. De theatervoorstelling Tante Drieka is zaterdag om 17.30 en om 20.30 uur te zien in sporthal De Beek, De Beekakker 13 in Bakel. De circusvoorstelling Jubila waarbij behalve circusartiesten ook jeugdleden optreden wordt eveneens opgevoerd in sporthal De Beek. Het circus begint zondag om 14.00 uur. Voor informatie en kaartverkoop: www.musissacrumbakel.nl.

Exposities en beurzen

Rob, Ria, Ronnie en de Zippers treden vrijdag op in De Potdeksel in Deurne.

Uitgaan Mistero Buffo in De Wieger Charles Cornette brengt vrijdag 8 november in Museum De Wieger een hommage aan Dario Fo met de Mistero Buffo en Grommelot verhalen. De Vlaamse acteur brengt de Grommelet verhalen van Dario Fo als mimespeler, als verteller. Improviserend met de techniek van Grommelot; een non-taaltje bestaande uit suggestieve klanken en intonaties met valse woorden die echt lijken, die op zich onverstaanbaar zijn maar die iedereen begrijpt. Museum De Wieger is gelegen aan Oude Liesselseweg 29 in Deurne. De voorstelling begint om 20.00 uur. Reserveren via www.dewieger.nl. Jaren 50-muziek in De Potdeksel Rob, Ria, Ronnie en de Zippers treden vrijdag op in De Potdeksel aan Markt 4 in Deurne. Het gezelschap brengt een programma van Nederlandstalige muziek uit de jaren ’50 en ’60; de tijd van de petticoat, puntschoenen en bazooka kauwgum. Onder anderen met muziek van Peter Koelwijn, Anneke Grönloh, Rob de Nijs en Willeke Alberti. Aanvang 22.00 uur, toegang gratis. Film What will people Say In de filmreeks Cinema het Witte Doek wordt zondag in het cultuurcentrum de film What will people Say vertoond. De film (Noorwegen 2017) is gebaseerd op het levensverhaal van regisseur Iram Haq, die als tiener voor heropvoeding naar Pakistan werd gebracht. Het verhaal gaat over de verleidingen van het vrije westen en de starre regels van een

Oosterse gemeenschap waarin iedereen elkaar in de gaten houdt. Aanvang 19.30 uur in CCD Martien van Doorne, Martinetplein 1 in Deurne.

Verzamelbeurs In ’t Trefpunt, Heuvelstraat 8 in Deurne

Op muziek van onder andere de Heidi, René Karst, Zanger Kafke en Suzan en Freek werd geplaybackt. De deelnemers werden om 12.00 uur door oldtimerclub O.T.V. opgehaald. Begeleid door motorclub de Happy Drivers werden ze via een tour door Lierop, Asten, Heusden en Someren naar de zaal van Hotel Centraal gebracht in hun oldtimers. Rond 13.00 uur kwamen de deelnemers aan bij Hotel Centraal. Daar werden de finalisten over een

Lezingen Lezing over Kadaster Dré van de Nieuwenhof, lid van heemkundekring Bakel en Milheeze, houdt maandag 11 november een lezing over de invoering en werkwijze van het Kadaster in de voormalige gemeente Bakel en Milheeze. De lezing vindt plaats in De Schans, Pastoor Simonisplein 2 in Milheeze en begint om 20.30 uur. De entree is gratis voor leden van de heemkundekring en 2,50 euro voor niet-leden.

Overig Heemhuis open Het heemhuis van heemkundekring HN Ouwerling aan Stationsstraat 73 in Deurne is zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling Ora de Labora, het kloosterleven in Deurne is te bezichtigen evenals de kelder met archeologische vondsten en de oudheidkamer. Dinsdag is het heemhuis open van 19.00

tot 21.00 uur. Verder is het heemhuis open op maandag van 9.30 tot 11.30 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis. Evacuatiewandeltocht Onder leiding van gidsen van IVN Asten-Someren wordt zondag in Helenaveen een wandeltocht gehouden. De tocht werd 75 jaar geleden op 28 september 1944 gelopen door mensen uit Helenaveen, die op stel en sprong moesten evacueren. De wandeling begint om 13.30 uur bij het oorlogsmonument op het kerkplein aan de Oude Peelstraat in Helenaveen en duurt circa twee uur. Riki Bakker, die als kind de evacuatie meemaakte, zal tijdens de wandeling over haar ervaringen vertellen. De stem van ons geheugen Contactkoor De stem van ons Geheugen zingt maandag van 14.00 tot 16.00 uur bekende meezingers voor mensen met dementie en hun begeleiders. Van 14.00 tot 16.00 uur in D'n Houtenhoek, Haydnstraat 30 in Deurne. De entree is 2,50 euro en gratis voor begeleiders. Meer informatie en aanmelden: Mieke Evers, 06-30427438, mieke. evers@hotmail.com of Carolien van der Hulst, 06-49942004, carolien@ zangwerk.nl.

Het VTO op reis met Kuub Een still uit de film What will people say. Accordeonfestijn Buurtvereniging ’t Kapelleke houdt zondag het jaarlijkse accordeonfestijn in De Moost, Moostenstraat 3 in Neerkant. Het muziekfestijn begint om 13.00 uur, vanaf 12.30 uur kunnen muzikanten inschrijven voor een optreden op het open podium in de grote zaal. Op het podium en in de diverse overige ruimten in De Moost treden muzikanten met harmonica en accordeon op tot 18.00 uur. De entree voor publiek is 3,50 euro.

Het VrijeTijdsOrkest Deurne staat zondag samen met KUUB op de planken. DEURNE- Het VrijeTijdsOrkest Deurne (VTO) slaat zondag 10 november om 20.00 uur de handen ineen met cabaretgroep KUUB in het Cultuurcentrum in Deurne.

Accordeonspelers in De Moost in Neerkant.

Playbackwedstrijd weer één groot feest SOMEREN - Twaalf individuele playbackers of groepen gingen afgelopen zaterdag de strijd aan met elkaar tijdens de finale van de playbackwedstrijd van Kansplus Asten-Someren-Deurne. De negentiende editie vond, net als voorgaande jaren, plaats in de zaal van Hotel Centraal in Someren en het werd weer één groot feest.

Expositie Arte et Eidos Schildergroep Arte et Eidos houdt zaterdag en zondag een expositie in De Kastanje, Hoofdstraat 62 in Liessel. Het kunstenaarscollectief startte in 1994 onder leiding van Ajo van IJzeren met als doelstelling elkaar ontmoeten, stimuleren en inspireren. De meeste exposanten in de tentoonstelling van komend weekend zijn ook 25 jaar lid van de schildersgroep. De expositie is op beide dagen gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Er wordt een loterij gehouden met een schilderij als prijs.

wordt zondag een verzamelbeurs gehouden van 9.30 uur tot 12.00 uur. Entree 1 euro, kinderen tot 16 jaar mogen gratis binnen. Verzamelobjecten o.a. postzegels, ansichtkaarten, winkelwagenmuntjes, bidprentjes, boeken, markclips, jokers en pennen.

mooie rode loper geleid. Dit alles onder muzikale tonen van het orgel van de Somerense orgeldraaier Sjef van de Vrande.

Veel winnaars

Om 13.30 uur begonnen de optredens. De jury, bestaande uit Ad van Seggelen, Angelique van der Weerden en Piet van de Laar, wees twee winnaars aan. Daniel en Sander Kost vertolkten het nummer 'Bridge over Troubled Water' van Simon & Garfunkel, goed voor de eerste prijs en er was een prijs voor David Berkvens. Hij zong 'Heidi', een song van Gitta en Erika. David won de Henk Hoeben Wisseltrofee. Prins van De Meerpoel, Lukas van den Heuvel gaf de 'Geef nooit op'-prijs aan Cindy Walraven, een enthousiaste deelneemster aan de voorronde, die de finale net niet haalde.

VTO heeft in de regio een bijzondere reputatie opgebouwd. Naast optredens bij diverse evenementen in Deurne zoals de traditionele fiets- en wandelvierdaagse en concerten bij KBO-verenigingen, op het Rijtven en in de Nieuwenhof heeft het orkest zijn naam ook gevestigd op het Carat te Helmond en op de kiosk in de muziektuin van Beek en Donk. Het 35- koppige gezelschap, bestaande uit muzikanten afkomstig uit

Humor

De groep weet op een aanstekelijke manier humor aan muzikaliteit te koppelen.

K r u i s wo o rd puzzel Puzzelservice Puzzelservice // Persbelangen Persbelangen // P1356 P1356 HORIZONTAAL: 1 aan de aarde gebonden, 6 onbehouwen, 8 curator, 13 hanger, 15 prikkels, 17 hoofdbedekking, 18 binnenschip, 19 eredienst, 20 judograad, 21 laagwater, 22 tam, 24 vaas, 26 persoonlijk voornaamwoord, 27 proza, 29 vruchtenboom, 31 krachtwerktuig, 33 afstammeling, 34 priester, 36 nu, 37 wiskunde, 39 kathedraal, 42 deel van de dag, 43 verenverlies, 44 kaderlid, 48 werkplaats, 52 vogel, 53 zoogster, 55 eenheid van elektrische weerstand, 56 geschut, 58 disselwagen, 59 tanden en kiezen, 61 toilet, 62 smalle weg, 64 vruchtbaar, 65 voorzetsel, 66 als het ware, 68 muzikale term, 70 dik boek, 71 grap, 72 rondedans, 74 vermakelijk, 76 vloerkleed, 77 Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, 78 sociale klasse in India. VERTICAAL: 1 bouwland, 2 weefsel­ opbouwend, 3 vlug, 4 domina, 5 houtspaander, 6 scheur, 7 standaard voor mobiele digitale telefonie, 8 immigratiedocument, 9 bijwoord, 10 op leeftijd, 11 glitter, 12 avondmaal, 14 langharig rund, 16 aanwijzing, 22 formeel bericht, 23 hooiberg, 25 lokkende blik, 28 Russisch gevechtsvliegtuig, 29 kundig, 30 drukte, 32 dicht, 34 vrucht, 35 baanvak, 37 lokmiddel, 38 oorkonde, 40 gerecht, 41 wijn met een scheutje cassis, 45 luchtpijp, 46 voorzetsel, 47 misser, 49 hard schot, 50 in het bijzonder, 51 voortreffelijk, 54 teug, 56 een vierde, 57 voegwoord, 59 fortuin, 60 familielid, 63 mager, 64 oude maat, 67 speeltuinartikel, 69 Business Software Alliance, 70 nagerecht, 71 mantel, 73 bovenbeen, 75 Saudi­Arabië.

1 1

2 2

Welk winwoord komt er in het balkje?

3 3

4 4

13 13

29 29

28 28

37 37

45 45

46 46

39 39

42 42

43 43

47 47 53 53 57 57 62 62

61 61

72 72

32 32 36 36 41 41

49 49

54 54

60 60 65 65

64 64 71 71

70 70 74 74

73 73

75 75

77 77

78 78

© Persbelangen P1356 © Persbelangen P1356 59 59

51 51

6 6

42 42

56 56

44 44

30 30

21 21

29 29

10 10

Winnaar van vorige week

D. Knijnenburg Deurne

puzzel@daspublishers.nl

Winwoord: ROTSFORMATIE

51 51

55 55

63 63

76 76

50 50

59 59

69 69

12 12

26 26

40 40

58 58

68 68

67 67

31 31

48 48

52 52 56 56

25 25

35 35

38 38

11 11

20 20

30 30

34 34

10 10

16 16

24 24

23 23

33 33

9 9

19 19

22 22

27 27

66 66

15 15

18 18

21 21

8 8

7 7

14 14

17 17

44 44

6 6

5 5

Uw oplossing op een briefkaart of via de e-mail, met naam- en adresgegevens moet bij ons binnen zijn vóór dinsdag 12.00 uur:

Proficiat! De deelnemers werden feestelijk onthaald. (Foto: Hein van Bakel)

de regio Deurne, Gemert/Bakel en Helmond, wil het publiek deze keer uitnodigen mee op reis te gaan met als reisleider cabaretgroep KUUB. Swingende en droogkomische flauwekul, zo kun je het repertoire van KUUB het beste omschrijven.

Sinds de oprichting in 2007 manifesteren zij zich op tal van podia in de regio. De afgelopen twee jaar heeft KUUB met de avondvullende show STAPEL! een succesvolle tour gemaakt langs regionale theaters. De groep geeft de muzikale reis van het VTO een ludieke tint. Op de reis vinden komische scènes plaats. Beide gezelschappen zullen nummers uit hun eigen repertoire spelen, maar ook zal het publiek getrakteerd worden op een samenspel van VTO en KUUB, waarbij het cabaretachtige karakter van KUUB nadrukkelijk naar voren zal komen.

Das Publishers, Stationsstraat 103 5751 HD Deurne Onder de goede inzendingen wordt wekelijks een cadeaubon t.w.v. €10,- verloot.

51 51

49 49


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 22

Jubileumconcert de Boxtelse Cantorij

WIE WA T WA A R

Oplossing 6. Jo Welten (die informatie gaf), 7. Zus van Lier, 8. 9. pater van de Putten (Vlierdenseweg), 10. Riek van de Putten (Vloeieindseweg), 11. 12. pastoor Van Abeelen, 13, 14. Lien Cuppen ('t Riet), 15. Anneke Meulendijks (Nastreek), 16. Dien Manders (Breemortel), 17. ? Kuijpers (Haageind), 18. 19. 20. Martha van Bussel (Trienenberg), 21. 22. 23. Miet Reijnders (Kerkeindseweg), 24. ? Bots (Neerkant), 25. Fien Jansen, 26. 27. Leen Swinkels? 28. Kapelaan der Kinderen (hij was van 1947 tot 1952 kapelaan in Zeilberg), 29. Pastoor van Doornmalen, 30. Mia van Bussel, 31. Miet Koppens (Hagelkruisweg) 32. Mien van Bussel (Zandschelweg), 33. Maria Linders, 34. Bertha Weeren (Duifweg), 35. Nellie van Heuven, 36. Tina Neervens, 37. Dien Swinkels (Ommezwanksedijk, die informatie gaf), 38. Martha van Veghel, 39. ? van de Mortel, 40. Cisca van de Mortel, 41. 42. Riet Hansen, 43. Miet van Loon, 44. 45. Riek Rovers (Armendijk), 46. 47. 48. Net Swinkels (Kulert), 49. Tiny Swinkels, 50. Anna Swinkels (Kulert), 51. 52. Truus van Ooij , 53. Ida Sleegers, 54. An Damen, 55. 56. Fien Zeegers, 57. Jo Engels, 58. Toos Claasen (van de koster), 59. 60. Riek van Loon, en 61.

DEURNE - De Boxtelse Cantorij onder leiding van oprichter en dirigent Wil Barten bestaat dit najaar 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan geeft de Cantorij op zaterdag 16 november een jubileumconcert in de Lambertuskerk aan de markt te Veghel.

De begeleiding is in handen van de vaste organist Gerard Habraken, maar voor deze speciale gelegenheid zal ook niemand minder dan de beroemde sopraan Emma Kirby haar medewerking verlenen. Het programma bevat veel muziek, die de Cantorij in haar lange bestaan heeft uitgevoerd. Omdat het koor al vrijwel vanaf het begin zich gespecialiseerd heeft in polyfonie uit de 16e eeuw en Engelse Kerkmuziek zal dit een belangrijk onderdeel vormen van dit concert. Emma Kirkby is een wereldster van formaat op het terrein van Renaissance- en Barokmuziek. Naast enkele werken voor solo-sopraan zal ze ook samen met de Cantorij optreden. Zo klinkt op haar verzoek onder andere het bekende “Laudate Dominum” van Mozart voor solo-sopraan en koor. Kaartjes voor dit concert zijn te verkrijgen door 15,00 euro per persoon over te maken op rekeningnummer: NL44INGB0754183637 t.n.v. W.A. Barten. Naam en telefoonnummer per email doorgeven dan ligt er een programma klaar bij de ingang van de kerk.

Oplossing Wie Wat Waar van 24 oktober 2019. 147 - 21.350 a Groep met 61 personen Op deze foto is gereageerd door Jan Vlemmix, Zus Jacobs-Koppens, Dien Munsters-Swinkels en Jo Bots-Welten en gaven de volgende informatie: Deze groep nam deel aan een

Kerkb e ri ch t e n Heilige Willibrord Deurne Sint Willibrorduskerk Zondag 10.30: gezinsviering – voorstelviering communicanten (Sound of Joy), voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Toon en Nel Manders-Munsters en de zonen Leo, Frans en Harrie; Jan en Nel Arts-van Neerven; overl fam Fransen-Thijssen; Driek en Clementine van der Horst-Vaesen, de zonen Piet, Jan, Hein, Toon, Martien en de dochters Agnes, Thea en Annie; overl ouders Vogels-Berkers; Tiny van den Heurik-van Helmond vw trouwd en sterfd; Suzanne Martens-van de Weijer en opa Aarts; Johannes van Hugten en Petronella Josina Brunas. Willibrorduskapel, Visser 2 Zaterdag 15.00: eucharistie (samenzang), voorganger pastoor P. Janssen, intenties: geen opgaven. Woensdag 19.00: eucharistie, voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Mariska Flipsen-Manders vw geboorted, echtgenoot Henk Flipsen, Willy Manders en overl familieleden Manders en Barten. Sint Jozefkerk Zaterdag 19.00: gezinsviering – voorstelviering communicanten (Sound of Joy), voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Piet en Cisca Aarts; Willy Linders; Annie Aartsvan der Horst; Josina Eevers, Johannes en Antonia Eevers-Maas, levende en overl zonen en dochters; fam Petrus Kuunders; Frans Jacobs; Clara Jacobs en overl fam; Marinus Coolen. Sint Willibrordus Helenaveen Zondag 10 november 9.00 uur eucharistieviering met samenzang voorganger pastor van Eerd. Intentie: Voor de vrede in de wereld. Sint Willibrordus Liessel Zondag 10 november 10.30 uur eucharistieviering mmv Una Sono voorganger pastor van Eerd. Intentie voor: Ouders v Kessel-Hendriks en Rogier; Anneke Manders-vd Heuvel; fam v Seccelen-Hoeben; Voor leden en overleden leden Gemengde Zangvereniging Una Sono. Maandag 8.00 eucharistieviering voor vrede; Dinsdag 8.00 voor de zieken; Woensdag 08.00: voor jonge gezinnen; openstelling van de kerk voor stilte en gebed van 19.00 tot 20.00; donderdag 08.00: voor de parochiegemeenschap; 10.30 uur eucharistieviering in Ontmoetingsruimte ‘Ons Plekske’; vrijdag 08.00 voor roepingen. Kerk Sint Willibrordus Neerkant Zaterdag 9 november eucharistieviering om 19.00 uur mmv Gem. Kerkkoor.

Voorganger Pastor van Eerd. Intenties voor: Adriaan en Nel van Hameren van Meijel; Theodorus Derix en Petronella Derix – Mooren.

H. Willibrordus Vlierden Zondag 10 november 09.00 uur Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Janssen. Samenzang. Intenties: Nolda Beijers; Nellie Slegers-van Rijssel vw haar sterfdag en dochter Miriam; Nel van Otterdijk.

O.L. Vrouw Presentatie Ommel Zaterdag 17.30 uur Rozenhoedje; 18.00 uur H. Mis: op de 32ste zondag door het jaar, Jan en Mieke v. Lieshout-v. Rijt, Babs Pennings en haar dochter Sjan Pennings. Zondag 09.00 uur Rozenhoedje; 09.30 uur H. Mis: op de 32ste zondag door het jaar met zang v.h. Jozef-Pauluskoor uit Someren-Heide, Jan Loverbos vanw. zijn verj. Antoon en Truus Verdonschot-Stienen vanw. de verj. van moeder, Bert en Mina Berkers en de zonen Wim, Jan en Mies, Jan Joosten en Nelly Joosten-Raijmakers. Maandag 08.30 uur H. Mis: voor het welzijn v.d. jonge mensen, Jan Knoops uit deurne, Huub Engels vanw. zijn sterfdag. Dinsdag 08.30 uur H. Mis: voor het welzijn v.d. gezinnen en alleenstaanden, 19.00-20.00 uur: Aanbidding van het Allerheiligste Sacrament. Woensdag 08.30 uur H. Mis: voor de zielenrust v.d. overledenen. Donderdag 08.30 uur H. Mis: voor de intenties uit het intentieboek van Maria v. Ommel. Vrijdag 08.30 uur H. Mis voor vrede in de wereld en in de gezinnen, Catharina v. Dijk-v. Kuik vanw. de 25ste sterfdag.

Protestantse Gemeente Deurne | Helenaveen Deurne Zondag 10.00 u. Ds. Ada Rebel, Dankdag Taizé-viering aanvang: 19.00 uur inzingen vanaf 18.30 Na afloop van de dienst is er koffie in het Reddingiushuis. Contactpersoon: Mw.R.van Kampen tel. 0493-317473 Helenaveen Zondag 10.00 uur. Christelijke gemeente drs. Werner van der Wouw uit Nuenen

Christelijke gemeente Iedere zondag verzorgt de christelijke gemeente De Levensboom een kerkdienst waarin het evangelie van Jezus Christus centraal staat. Samenkomst: 10.00 uur in de aula van basisschool D’n Heiakker aan de Patrijs 33 in Deurne. Voor kinderen is er zondagschool. Informatie: www. levensboom.nl.

Retraite in Uden circa 1950-1952. Personen zijn: 1. Johanna Nooijen,

2. Mien Jansen, 3. Miet de Martines, 4. Diet Thielen, 5. Miet Hendriks,

Adverteren in Weekblad voor Deurne advertenties@weekbladvoordeurne.nl

In fo e n di enst en Huisartsen gemeente Deurne

Voor huisartsenpraktijken gelden in het weekend verschillende regelingen. Bel voor informatie over spoedgevallen tijdens avond- en weekenddiensten de eigen huisarts.

Apotheek

Apotheek De Schelde in Gezondheidsplein aan de Fabriekstraat24 in Deurne. Tel. 0493-311112. Geopend buiten reguliere tijden: vrij t/m do: 17.30-18.30 uur. Zaterdag: 10.30-13.00 en 17.00-18.00 uur. Zondag: 11.0012.00 en 17.00-18.00 uur. Elkerliek Apotheek, Wesselmanlaan25 in Helmond. Tel. 0492-595983. Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren dienstapotheek in Elkerliekziekenhuis Helmond.

Tandartsen

In het weekend (vanaf vrijdag 12.00 uur) is de tandartsenkring Deurne/ Asten/Someren/Bakel, alleen voor dringende gevallen die niet tot na het weekend kunnen wachten, bereikbaar: tel. 06-22094316.

Politie

Bij spoed: tel. 112. Geen spoed: tel. 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000. Bureau Helmond is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Online aangifte doen kan ook via www.politie.nl.

Brandweer

Bij spoed: tel. 112. Geen spoed: 09008844.

Verloskundigen

Anja Panhuijzen, Emilie van Schijndel, Eveline Oostrom en Esmee Bakker p/a Elkerliek Ziekenhuis, Dunantweg 16, Deurne. 0493-310309. Telefonisch spreekuur/afspraken: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.0012.00 uur.

GGD Brabant-Zuidoost

Aanvraag ambulancezorg voor noodgevallen: 112. Voor aanvraag vervoer: 040-2332135.

Zorg in Deurne

Zorg in Deurne is er voor hulp en ondersteuning (WMO), jeugdzorg en begeleiding en armoede en schulden. Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis), tel. 0493387387, e-mail info@zorgindeurne.nl. Zie ook zorgindeurne.nl.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u een gesprek met een WMO-consulent, cliëntondersteuner, wijkwerker of opvoedondersteuner van Zorg in Deurne? En vindt u het moeilijk om dit gesprek alleen te voeren? Dan kunt u iemand vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn. U kunt gebruik maken van gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.zorgindeurne.nl.

Spoed4Jeugd

Voor een crisissituatie waarbij direct hulp nodig is én een kind of jongere betrokken is, kunt u contact opnemen met Spoed4Jeugd, tel. 088-0666999 (dag en nacht bereikbaar).

Buurtbemiddeling Deurne

Geluidsoverlast, parkeerproblemen, onenigheid met buren? Buurtbemiddeling Das, tel. 06-11254773 of deurne@bemiddeling.nu.

Stichting Cratosvrienden

Cratos biedt een plek waar iedereen, met of zonder beperking, ontvangen wordt in de huiskamer die elke dag open is. Er zijn activiteiten zoals bingo, kaarten of gezamenlijk eten. De helpdesk is er voor het invullen van papieren en hulp bij vervoersproblemen. Het NAH-café is om de twee weken open op woensdag van 13.30 tot 16.00 uur. Verder is er een groep op maandag van 9.30 tot 12.00 uur voor mensen die zich eenzaam voelen, vergeetachtig worden en behoefte hebben aan gezelschap. Locatie: Rembrandt van Rijnstraat 5b Deurne. Voor mensen met een smalle beurs is er kledingbank Cratos, Spoorlaan 5 Deurne. Open: maandag en woensdag van 13.30 tot 15.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Aanleveren van schone kleding elke zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur. Zie Cratosvrienden.nl. Tel. 0493-842255 of Kledingbank, tel. 0642590876.

Grip op Schuld

Stichting Grip op Schuld helpt inwoners van Deurne die financiële problemen of schulden hebben of dreigen te krijgen. Een gecertificeerd en deskundig maatje helpt om de financiën van de hulpvrager op orde te krijgen en te houden. Inloopspreekuur elke maandag van 9.00 tot 12.00 uur of op afspraak: Oude Martinetstraat 2 Deurne (zij-ingang gemeentehuis). Voor meer info: 06-37402232 of info@gripopschulddeurne.nl. Zie ook gripopschulddeurne.nl.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Deurne helpt kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Het doel van de stichting is om de kinderen de mogelijkheden te bieden om mee te kunnen doen aan sport, cultuur, onderwijs, welzijn en maatschappij. Adres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang van het gemeentehuis). Inloopspreekuur dinsdag van 9.00 tot 11.30 uur of na afspraak. Tel. 06-28137224, e-mail info@leergelddeurne.nl. Of zie: leergelddeurne.nl.

Lev-groep Deurne

De Lev-groep is er voor iedereen die vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, echtscheiding, geldzaken, formulieren. Voor iedereen die actief wil zijn in wijk of buurt of die meer wil weten over vrijwilligerswerk. De locatie in Deurne: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis). Dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via 0493-352500. Of via e-mail sociaalteamdeurne@levgroep. Zie ook www.levgroep.nl.

Zorgboog

Voor hulp bij persoonlijke verzorging en/of verpleging. Of voor zorg na behandeling in het ziekenhuis. Of voor een adviesgesprek of specialistische verpleegkundige hulp: neem contact op met het kruiswerk van de Zorgboog. In kleine wijkteams wordt hulp en ondersteuning geboden, afgestemd

op de zorgvraag. Tel. 0900-8998636 of zorgboog.nl. Ook voor informatie over zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg.

Savant Zorg

Persoonlijke verzorging, verpleging, verpleeghuiszorg, behandeling, verblijf, huishoudelijke verzorging en acute zorg: 0492-572000. Uitleen hulpmiddelen en informatie: savant-zorg.nl.

Poetszorg, poetsen met een praatje

Voor huishoudelijke ondersteuning in de regio Peelland. Zie www.poetszorg. nl, tel. 0850761100.

Buurtzorg Deurne

Verpleging en verzorging thuis: 0612079226, buurtzorgnederland.com.

Thuiszorg, Samen verder

Voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en/of begeleiding, tel 0492-476001. Zie ook www.thuiszorgsamenverder.nl. Voor spoedhulp, bijvoorbeeld na ontslag ziekenhuis: 24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 49438319.

Acteon Thuiszorg

Huishoudelijke ondersteuning in het kader van de WMO. In 24 gemeenten waaronder de Peelgemeenten. Tel. 040-2487740 of zie acteonthuiszorg.nl. Zorgtuin D’n Hof Liessel Dagbesteding voor ouderen. Tel. 0624461341 of mail zorgtuindenhof@ gmail.com.

Bloedafname Elkerliek

Op donderdag van 8.30 tot 9.00 uur in gemeenschapshuis Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5. Op vrijdag van 8.15 tot 8.45 uur in Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Zeilberg. Op woensdag van 8.15 tot 9.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 10.15 uur in zorgcentrum De Gasterij aan het Pater Aartsplein 10 in Liessel. Op dinsdag van 9.45 tot 10.15 uur in gemeenschapshuis De Moost aan de Moostenstraat in Neerkant. Op dinsdag van 10.00 tot 10.15 uur in De Gouden Helm aan de Oude Peelstraat 3 in Helenaveen. Verder in het Elkerliekziekenhuis aan de Dunantweg van maandag tot en met vrijdag trombosedienst van 8.00 tot 10.00 uur.

Dierenartsen

Dierenartsencombinatie Zuid-Oost, locatie Deurne, Zeilbergsestraat 142. Gezelschapsdieren: alleen op afspraak: 0493-352425. Voor spoedgevallen tijdens avond, nacht en weekend: 0900-9933993. Landbouwhuisdieren volgens afspraak: 0493352424. Dierenarts P. Kome, Molenweg 2, Liessel: 0493-341729. Dierenkliniek Brouwhuis, Rivierensingel 730, Helmond: 0492-515977.

Zwerfdieren

Dier kwijt of een zwerfdier gevonden? Dierenambulance Noordelijk Limburg 0478-220800. Voor opvang vogels: Stichting Vogelsasiel Someren eo, Philipsbosweg 7 in Lierop, tel. 06-29799316 of zie vogelasiel-someren.nl.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 23

0141284

SLAGERIJ 180x119.66BOUWMANS

CHECK GEDAAN? HAARD AAN! De uitstoot van met hout- en pelletgestookte haarden en kachels is sinds 2012 met 25% teruggelopen. De ambities van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) liggen echter hoger. Zo willen we samen met u naar een daling van 50% uitstoot in 2030 en daarmee een bijdrage leveren aan de doelstellingen rond gezonde en schone lucht. Kijk op www.beterstoken.nl en doe de check, of kom naar één van de specialisten.

De kop is er weer af

Onze wekelijkse info-advertentie!

Donderdag t/m zaterdag, 7 t/m 9 november • Runderlappen of Caribean/toscaans

4 stuks 5.50

• Shoarmavlees, vlug klaar,

kilo nu 5.99

• Runderstoofvlees, met champignons, kant&klaar100 gram 0.89 • Boterhamworst, uit eigen keuken

Dinsdag t/m donderdag,

100 gram 0.79 12 t/m 14 november

• Zeilbergse sloffen, gewoon lekker

100 gram 0.89

• Verse kipfilet, lekker veelzijdig, zoals bekend

Specialiteit: Parmaschnitzels, gemarineerd varkenslapje omwikkeld met lekkere parmaham

kilo 7.98 100 gram 1.49

Let op: Onze soep (goulashsoep), broodje (broodje beenham) en maaltijd v.d. week (coq au vin!!!), bereid door onze eigen kokkin Let op: Gourmet, partypan, fondue, buffet, wok, barbecue, steengrill, braai, we hebben het allemaal Let op: Vers vlees, vleeswaren uit eigen keuken, kant&klaar, online verkoop en nog veel meer, kijk op:www.slagerijbouwmans.nl

www.facebook.com/slagerijbouwmansdeurne Zeilbergsestraat 50 • Deurne • T: 0493-312636 I: www.slagerijbouwmans.nl • E: info@slagerijbouwmans.nl • 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

Ecodesign toestel

• Mooie vakantiebungalow WIFI Goede fiets/wandel omg. Elect.Huurfietsen aanwezig. Geniet vakantie 2020. Reserveer nu. Familie.meinders@yahoo.com Info:0541-626578/ 0639609666.

DE-installateur De juiste brandstof

• Wijnvaten €55,- Grashoek Van Roy Kasseien • Bent u eigenaar van een Opel dan bent u bij ons welkom voor elke reparatie, storing of onderhoudsbeurt. Uw Opel-specialist: Garage Mark Smits. Gespecialiseerd in jonge, gebruikte Opels. Hoofdstraat 74A, Liessel Tel. 0493-342144.

• Sint en Piet op bezoek? 06-31211959.

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

Goed stookgedrag gespecialiseerd in Mercedes

Kijk op www.gripopschulddeurne.nl of bel of mail T: 06 - 37 40 22 32 - E: info@gripopschulddeurne.nl

Voor al uw reparaties aan uw Mercedes Benz bent u bij ons op het juiste adres. Ook voor in en verkoop van personen auto´s, lichte bedrijfswagens, Apk, Airco, 3D uitlijnen.

Deze dankbare taak maakt het verschil voor burgers met GELDZORGEN of SCHULDEN

Heesakkerweg 17, 5721 KM Asten Tel.: (0493) 691684 Mob.: 06 12188546 www.arnovanmierlo.nl

GOS zoekt met spoed nieuwe maatjes! Meld je direct aan als vrijwilliger www.pietvanmierlo.com www.pietvanmierlo.com


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 7 november 2019 | pagina 24

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

info@teunarts.nl

Profile for Das Publishers!

Weekblad voor Deurne 07-11-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Deurne en omstreken

Weekblad voor Deurne 07-11-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Deurne en omstreken