Weekblad voor Deurne 17-10-2019

Page 1

WEEKBLAD VOOR

DEURNE

3

9

13

TOT

Kastelijn rijdt twee keer naar wereldtop podium

Ebusco ontwikkelt nieuwe elektrische bus

Alle varianten

42

FEEST VAN BEVRIJDING WERD D

We e k J a a r g a n g 1 16

De Peel onder vuur

door: Martien van Rijt

Liga Milkbreak, evergreen of belvita

Station Deurne wint brons in Engeland

17 oktober 2019

dat van buurIn het Toon Kortoomspark zag ik de wisseltentoonstelling De Tweede Wereldoorlog woedde in vrouw Tonia van Thea Mansvelders-Vullings, die gewijd was aan de oorin week de periode 1940-1944 ook in de Peel. Damen-Span log. Bij een van de foto’s viel me deGeldig begeleidende tekst op.42 de schuilkelder Er stond te lezen dat Thea’s vader zondag dodelijk getroffen Nu, 75 jaar later, staan we stil bij onze 13 t/mwerd in. Met negen in de schuilkelder achter in zijn tuin en dat haar moeder, bevrijding. Een jaar lang blikken zaterdag 19 oktober mensen lieten ze Doortje Vullings-Bouwmans, door twee buurtbewoners van het 2019 we in deze rubriek terug op de het geluid van het dodelijk getroffen lichaam moest worden getrokken. Dat was gebeurtenissen van toen. geweld van buiten voor mij aanleiding om in gesprek te gaan met de 84-jarige ZeilVan algemene verhalen tot tot zich komen en ze bergse. Hieronder volgt haar verhaal. persoonlijke herinneringen waanden zich veilig uit Asten, Someren, Toen het even wat rustiDeurne en ger werd, besloot Jan een omgeving. kijkje te gaan nemen buiten de kelder. Daar trof hij Duitse soldaten aan, die zich onrustig bewogen tussen de huizen. Hij vroeg aan een Duitse soldaat of die wist waar de Engelsen ergens waren, want dat ze in aantocht waren, was wel duidelijk. De soldaat reageerde G G kortaf: “Bij het statiTIN TIN 66% KOR TOT 55% KOR on!”. Het was dus niet gek dat de angst lezen was van de gezichten van de 1.79 - 2.99 2.09af-te2.25 jongemannen die in het leger van Adolf vochten. Die wisten ook wel dat Per stuk PerHitler stuk het een onuitvoerbare opdracht was om de geallieerde opmars te stoppen.

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

15

16

1.-

1.-

Jan werd door die drie angstig uitgesproken woorden eerder blij dan bang! De bevrijding van Deurne was dan toch echt aanstaande. Hij kroop de kelder weer in, sloot de deur en draaide zich om naar zijn gezin om het goede nieuws met hen te delen. Lachend keek Jan zijn vrouw Doortje aan, maar nadat hij gezegd had dat de Engelsen al bij het station waren en dat de bevrijding nabij was, klonk er een oorverdovende klap en doofden de kaarsen waarna het zicht ontnomen werd door een grote stofwolk. Toen het stof eindelijk neerdaalde, werd duidelijk 1.60 wat voor een drama zich had afgespeeld in 100 gramde kelder.

Lipton Ice tea

Alle pakken of flessen à 1,5 liter

Zeventigjarig jubileum Feest van bevrijding Meer dan 100 aanbiedingen vandrama maar 1 EUROOTJE! Sjaak Verstappen werd Doortje en Jan Vullings-Bouwmans.

Waar de buren een gat groeven en er een plaat blik of een golfplaat overheen legden, zette Jan spoorbielzen recht overeind om er vervolgens ook bielzen bovenop te leggen. “Het was echt sterk gebouwd”, vertelt Thea. De bielzen stonden vast tegen elkaar, zodat je niet naar buiten kon kijken. Met kaarsen en lampen Per werd de kelder verlicht als Doortje Vullings-Bouwmans. die in gebruik was. Deels Een granaat was in de buurt was de kelder in de grond, tot ontploffing gekomen en maar deels ook boven de scherven hadden zich een grond. Er lagen bedstukweg gezocht en gevonden ken en dekens in en op door de kieren tussen enkele voorraadplande spoorbielzen. Eén ken stonden etenswascherf had buurvrouw ren. De ingang werd Tonia op de korre afgeschermd door gehad en haar ook een gordijn. Op zich getroffen. De arme klinkt dat niet als veivrouw werd in één lig, maar je moest de keer onthoofd. Haar hoek om, om in het zoon Henk werd door echte verblijfgedeelte een scherf getroffen te komen. in zijn been die er nog altijd in zit. De drie kin“Het was op 24 september deren Damen stonden plot54% KORTINGseling alleen op de wereld 1944,” vertelt Thea, “de dag TOT Jan Vullings. van de bevrijding van DeurHun was opgenomen 1.39 - 2.19 in eenvader ne. En toen ging het mis.” tehuis en werd niet Vader Jan bemerkte de onrust en hoormeer thuis verwacht en nu waren ze ook zak de de beschietingen die klonken. Alles Perhun moeder kwijt. wees erop dat iets stond te gebeuren. Hij dirigeerde zijn gezin en In zijn tuin bouwde Jan een schuilkelder. Maar er lag nog een dood En niet zomaar een; het was een verlichaam in de kelder. Vasterkte schuilkelder. Bonduelle der Jan was ook getroffen door een scherf. Ter Vriesverse groente hoogte van zijn middel Alle zakken à 300-400 gram was het lichaam van de PLUS arme man doorkliefd. Een Cherrytomaten aantal granaatscherven zaaiden dood en verderf in de schuilkelder op de PLUS dag van de bevrijding Per 500 gram Bak 250 gram Witlof los Hoe erg was dat! Moeder * Doortje was op 33-jarige leeftijd plotsklaps weduPLUS PLUS we en bleef zitten met Rucola Roerbakeen driekoppige kinderNaturel groenten Italiaans schaar. Daar stond ze op dat moment nog niet bij stil; ze was vervuld 1.05 - 1.44 door het verschrikkelijkor Zak 600 gram Zak 75 gram tingscode: ke beeld dat zich voor haar ogen verhelderde Per zak Haar echtgenoot Jan Kijk voor het complete assortiment en de actuele prijzen op was letterlijk in tweeën gedeeld. Doortje wierp zich op het lichaam rker *Uitgezonderd PLUS Express Kassamedewe van haar man en weigerde hem nog los te Openingstijden: ma - za 7.30 - 21.00 | zo 8.00 - 19.00 plus.nl plus.nl Openingstijden: ma t/m do 8.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 laten. Thea Mansvelders-Vullings met de duwkar van vader Jan. Ze heeft deze nog altijd in bezit.

Thea, geboren in 1935, was op negenjarige leeftijd getuige van een verschrikkelijke gebeurtenis. Bij een nog altijd onverklaarde inslag (was het een door de geallieerde afgeschoten granaat of een uit frustratie door de Duitsers geworpen handgranaat?), verloor ze haar vader Jan Vullings (41) en haar buurvrouw Tonia Damen in de schuilkelder. De familie Vullings woonde in De Wiemel op nummer 14 in Deurne. Voor uw oriëntatie: Nu, komende vanaf de rotonde, de Mo1.47 lenstraat in en vervolgens linksaf. Schuin tegenover de Lindelaan. en Doortje bewoonden met hun drie 3 stuks Jan kinderen Thea, Fons en Piet een eenvoudig huis, dat eigenlijk al onbewoonbaar was verklaard. In de tuin, achter het huis, had Jan een werkplaats gebouwd, samen met Driek Nijnens en Wim BouwPLUS mans, waar hij onder andere fietsen herstelde en voorzag van nieuwelang banden Varkenshaas en in de oorlog vanzelfsprekend van antiknalbanden. Hij trok er regelmatig op uit om met een duwkar langs de mensen te gaan en bruikbare spullen op te halen. Oude fietsbanden werden dan door hem in repen gesneden, opgedraaid en met draad vastgebonden, zodat er antiknalbanden ontstonden. Thea vertelt: “Ons pap was een echte sjacheraar, daar heb ik het denk ik van overgenomen. Ik ben ook altijd op route om spulletjes te zoeken voor mijn museum. En als het te veel voor de duwkar, dan haalde hij bij 1.10 - 1.86was groenteman Gerrit van Dijk een paard met wagentje en ging hij daarmee rond Per 100 gram in Deurne en omgeving.”

Aanbiedingen geldig t/m 19 oktober 2019

MAGERE SCHWARZWALDER RUNDERLAPPEN OF SOUVLAKI STEAKS

1.-

PLUS Prei

4 VOOR

6,50

100 GRAM

1,09 1.-

Slagerij van Goch

Martinetplein 72 Deurne Tel.: 0493-312385

1.-

Alle Uniekaas

www.slagerijvangoch.nl

Zie pagina

1-

Nu goedkoop. Altijd goedkoop! 6+7

. PLUS Bouwmans op plus.nl of met de PLUS * zoekt… app en laat 0.79 deze GRATIS 0.89

Dat zijn de Laagblijvers van PLUS!

Bestel je boodschappen

Bestel je boodschappen op plus.nl of met de PLUS app en laat deze GRATIS thuisbezorgen!

thuisbezorgen!

s

Chio Heartbreakers, Pom Bar original of Kettle cooked Alle zakken à 90-125 gram

1.-

42/19

NIEUWE

0.85GRATCOLLEGA! 2.54 IS

ewerker Vulploegmed

plus.nl/laagblijvers

Bouwmans St. Jozef /&Plusweg Bouwmans | Deurne | Van Hiermoetdenaam 1 // Plusstad //Zeilberg T: 0523 65 63 |93

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

r Vers opmedewerke

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

rko Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan viaVe plus.nl

computeronderhoudplus.nl

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 21.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 Openingstijden: - za 7.30 | zo 8.00 - 19.00

Vulploegmedewerker, Kassamedewerker en Ook verkoop van pc’s, Verkoopmedewerker Vers 65 63| 93 | Deurne | | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | centje T: bij0523 | laptops en printers Heb jij naast jouw studie tijd om een extra te verdienen, of wil jij een BBL opleiding volgen?

Bouwmans (Naam) St. Jozef & Bouwmans Zeilberg

dat kan! De werktijden zijn voornamelijk doordeweeks in de avonden en op zaterdag en zondag.

E-mail: info@verkooppc.nl

Interesse? Informeer bij Plus Bouwmans Deurne of mail naar: info.890@plus.nl.

Mobiel: 06 - 204 27 220 Werken bij PLUS Bouwmans is werken met plezier!

KIJ K VOOR ALLE MERKSCHOEN EN OP:

Samen met de vrijwilligers werd vrijdag de erkenning gevierd. (Foto: Marius van Deursen)

Techniek met een Ziel officieel erkend als museum

NEERKANT – Het museum Techniek met een Ziel in Neerkant heeft vorige week officieel de status van erkend museum gekregen. Het museum kan zich nu meer op de toekomst gaan richten om de collectie uit te breiden en de groei door te zetten.

door Kristie Raaijmakers Deze erkende status brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee voor het museum. Zo kunnen ze de museumjaarkaart gaan voeren, waarmee het bestuur hoopt dat de bezoekersaantallen zullen stijgen. Ook een vermelding in het museumregister en deelname aan landelijke campagnes voor de Nationale Museumweek moeten daarbij helpen. Financiële voordelen kan deze status ook hebben. Een provinciale subsidie voor de vernieuwing van kleine en middelgrote musea in Brabant is namelijk ook pas aan te

vragen als je officieel als museum erkend bent. Verder helpt het ook mee aan de bekendheid en daardoor is het gemakkelijker om nieuwe (jongere) vrijwilligers aan te trekken.

Papierwinkel

Maar die erkenning is niet zomaar verkregen. Om die te krijgen moest er veel werk verzet worden. Voorzitter Ad Cosijn vertelt: “We moesten heel wat beleidsplannen opstellen, onder meer over de toekomstvisie op korte en lange termijn, maar bijvoorbeeld ook een personeelsplan en een veiligheidsplan. Ook moest de hele collec-

WK Bokkenollen en Limonollen

Van zolder naar bankgebouw

Het museum is in 2003 gestart door Henk Joosten boven zijn winkel Jehabe. Op zolder richtte hij een museum in met oude apparaten, veelal geschonken. Die collectie breidde zich steeds verder uit. Toen Jehabe stopte moest het museum naar een ander pand. Het belandde in het oude Rabobankgebouw waar het nog altijd gevestigd is. Op de nieuwe locatie is het museum flink gegroeid en ook de bezoekersaantallen hebben een aardige klim genomen. Van zo’n 600 bezoekers per jaar op de zolder, naar ruim 4.000 betalende bezoekers per jaar momenteel. Oprichter Henk Joosten is hartstikke trots. “Ik vind het vooral heel bijzonder dat we met z’n allen zoiets klaar hebben gekregen. En dat we zoveel vrijwilligers hebben die het werk allemaal leuk blijven vinden. Dat is het mooie in een dorp, zeker in Neerkant, mensen werken prachtig mee.” Cosijn vult aan: “En het museum moet natuurlijk ook aanslaan bij het publiek. In Neerkant wonen zo’n 1800 mensen, die zijn allemaal al een meerdere keren hier geweest, maar op die bezoeken alleen kun je een museum niet draaiende houden. Het moet bekendheid krijgen en dat lukt nu ook steeds beter. Bezoekers komen uit het hele land. Onderling maken we wel eens de grap dat mensen over een paar jaar zeggen ‘Deurne? Dat ligt toch bij Neerkant?’”, lacht Cosijn. Het museum heeft voor dit jaar voor het eerst een subsidie toegekend gekregen vanuit de gemeente. Dat geld, plus een schenking van een particuliere stichting, wordt gebruikt om de collectie uit te breiden. “We zijn ver gekomen met geschonken apparaten, maar in de tijdlijn van 1800 tot nu ontbreken er toch nog een aantal

belangrijke dingen”, aldus Cosijn. “Sommige spullen kunnen we nu eenmaal niet van particulieren krijgen, zoals zendapparatuur, want die heeft nooit bij de particulieren in huis gestaan. Die dingen moeten we kopen uit verzamelingen of van andere musea en daarvoor gebruiken we het geld.” Daarmee is Techniek met een Ziel al een stuk completer geworden. Voor uitbreiding is op de huidige locatie echter geen ruimte meer. “We vinden het zonde om stukken die er nu staan weg te halen uit het museum, daarom komen we ruimte tekort. Samen met de gemeente hebben we al gekeken of we misschien kunnen verhuizen naar de kerk hier in Neerkant, maar die gesprekken verlopen moeizaam. Het kerkbestuur wil de kerk wel verkopen, maar die prijs kunnen wij er niet voor betalen. “In het dorp vindt iedereen de kerk een logische keuze. Dat gebouw is vanuit goodwill van de gemeente al tot drie keer toe opnieuw opgebouwd. Het voelt dan ook niet helemaal eerlijk dat we voor een maatschappelijke voorziening nu weer de hoofdprijs zouden moeten betalen.”

Altijd dichtbij!

ASTE N | B E E K E N D O N K

Asten - Beek en Donk www.vanmierloschoenen.nl

Zie onze aanbiedingen op pagina 12 Zondag 20 oktober

Nieuwe plek

"Als de kerk niet haalbaar is, zou het mooi zijn als we in het dorpshart, een nieuwe plek kunnen krijgen als dit opgeknapt wordt. Uiteraard is blijven in het huidige pand ook nog steeds een optie, maar dan is er wel een flinke verbouwing nodig. Zo is er bijvoorbeeld niet eens een lift in het pand aanwezig, waardoor voor veel (oudere) bezoekers de tentoonstelling op de bovenverdieping niet toegankelijk is.” De gesprekken zitten nog in een beginstadium, dus meer duidelijkheid over dit onderwerp zal nog even op zich laten wachten. In de tussentijd werken de ruim 65 vrijwilligers met passie verder aan het museum. Na de landelijke reparatiedag waarop onlangs 33 antieke radio’s gerepareerd zijn van mensen uit het hele land, zijn de vrijwilligers nu alweer druk met de voorbereiding voor een themaweek rondom het honderdjarig bestaan van officiële radiouitzendingen.

PLOEGEFIST

22-23-24 NOVEMBER

2019

GRIENDTSVEEN - Dienbladen vol bokbier en limonade zijn afgelopen zaterdag en zondag over het hindernissenparcours in Griendtsveen vervoerd tijdens het WK Bokkenollen en het WK Limonollen. Met een mooi zonnetje aan de hemel konden de deelnemers het recordaantal hindernissen bedwingen met dienbladen vol drank in hun handen. Er werd onder meer geklommen, gezwommen en getokkeld om als eerste bij de finish te komen.

tie geregistreerd worden, elk artikel werd genummerd en vastgelegd in de boeken met functie, herkomst en geschiedenis. Een monnikenwerk, waar een vrijwilliger jarenlang lang elke week een ochtend mee bezig geweest.”

1 Webshop 2 Winkels VA N M I E R L O S C H O E N E N . N L

GET YOUR TICKETS @PLOEGEFIST.NL


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 2

GRIEPVACCINATIE

Fam i l i e b e ri ch t e n

HUISARTSENPRAKTIJK BIERENS & VAN CLEEF

Hoera! Een zoon!

Stijn

Doctor Huub van Doorneweg 1C Deurne

Bestemd voor: - iedereen vanaf 60 jaar

7 oktober 2019 Broertje van Femke en Maud

- iedereen met een medische indicatie zoals

(Hoek Liesselseweg/Doctor Huub van Doorneweg)

Ca. 80m2 BVO - Zie ook Funda

Inlichtingen: 06-53443534

astma, COPD, diabetes, reuma,

Niels en Evi Bohnen-Verbaarschot Bruggenseweg 27 5752SC Deurne

TE HUUR KANTOOR

hart-en vaatziekten - iedereen die bij de praktijkondersteuner komt.

Wij zijn super trots en blij met de geboorte van onze tweede kleindochter

DINSDAGMIDDAG 29 OKTOBER VAN 13.00 TOT 15.00 u. WOENSDAGMIDDAG 6 NOVEMBER VAN 13.00 TOT 15.00 u.

Sam

U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Mocht u op bovenstaande tijden om dringende redenen verhinderd zijn, kunt u elke maandag-, dinsdag-, en woensdagmiddag in november hiervoor terecht bij de assistente tussen 14.00 en 15.00 uur.

Geboren op 8 oktober 2019 Dochter van Hugo en Marijke van de Ven-Goossens, zusje van Robin De trotse oma’s en opa’s Tilly en Sjef Goossens / Corrie en Jan van de Ven

Gelieve niet te bellen naar de praktijk met vragen over de griepvaccinatie, omdat wij onze telefonische bereikbaarheid zo optimaal mogelijk willen houden!

Een fijner leven komt een stap dichterbij. Stichting Date duurzame man-vrouw relaties sinds 1969 ✓ Veilig en betrouwbaar en áltijd in de buurt ✓ Persoonlijke begeleiding en voorstellen ✓ Onbeperkte kennismakingen en hoge slagingskansen ✓ Ik kom bij u in de buurt

Jos Vellekoop, tel. 040-8431091 of b.g.g. 0800-022 0225 Aangesloten AVR/Singleskeurmerk/Geschillencommissie

w w w. s t i c h t i n g d a t e . n l

Welkom lieve

Gijs

AANBIEDINGEN geldig van 18-10 t/m 24-10

Arno Peters 08-10-2019

Bestel nu ook online:

Arjan Peters en Maartje Ubags Kulertseweg 25, 5754 BK Deurne

www.streeckhuys.nl

Suzy

14 oktober 2019 Rob en Linda Kuunders-van Aert Zusje van Stan en Finn Lupinenweg 8, 5753 SC Deurne

Proficiat! 30 Jaar Geen gezeur, van klein heertje naar directeur Groetjes Veul en Vet!

baak

bouwadviesbureau

Black garlic steaks 100 gram e 1,89 Gepaneerde gehaktbal 4 +1 GRATIS Ribkotelet 100 gram e 0,79 Kippendijen (Gildehoen) 100 gram e 0,99 Chinese tomatensoep 1 liter e 4,50 Vleeswarentrio per stuk e 4,25 100 gram Boerenmetworst 100 gram Gerookte kipfilet 100 gram Ardenner boterhamworst Oktober is Boerenkaasmaand! Maak kans op 8 weken lang iedere week 500 gram Boerenkaas GRATIS! Boeren extra belegen 500 gram e 7,50 (Limited edition!) Delice de Bourgogne 100 gram e 2,25

Met z’n vijven is het nog leuker! Welkom

De Baak geeft richting aan uw bouwproject Schetsplan Milieuvergunning Omgevingsvergunning

Bestektekening Bouwbegeleiding Technische omschrijving

www.debaakdeurne.nl | |tel. 06-53652775 www.debaakdeurne.nl tel. 06-53652775

Gehakt HOH 100gr €0,50 · Worst HOH 100gr €0,58 · Rundergehakt 100gr €0,75 Haageind 24 5751 BC Deurne 0493-782211 www.streeckhuys.nl

Dit stuk maakt zich echt niet druk, behalve om zijn haar!

Joop 30 Jaar! Fam. Berkers • T.k. gevraagd land- en tuinbouwmachines o.a. ploegen, frees, spitmachine, schudder, hark, kieper, mesttank, weidebloter, tractor enz. 06-19076959.

DE

• Te koop gevraagd camper 06-22819885.

• 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

• Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

Brouwhorst 19 Maandag 5704 EG Helmond Dinsdag - Vrijdag 0492-511469 Zaterdag info@streeckhuys.nl Zondag

•Kringloop EEN AARDE Asten. Curiosa, boeken, meubels, kleding en nog veel meer. Goed en goedkoop, kom kijken: ma 9-12; woe 13-16; do 18. -20.30; za 9-12. Molenakkers 11 Asten. Breng u spullen i.g.st, ook oud ijzer. Liever laten ophalen? Bel 06-41655003 www.eenaarde.nl • Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

• 75-jarige zoekt een stalling voor haar duo-fiets in de buurt van de Nieuwenhof. Wie wil en kan mij helpen zodat ik weer van de natuur kan genieten. Tel. 0616629766.

Fysiotherapie Retera bestaat 40 jaar! In 1979 zijn Wil en José Retera gestart met Fysiotherapiepraktijk Retera. Gedurende de jaren is de praktijk verhuisd, overgenomen door Ton Retera, uitgebreid en heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve praktijk waar u voor vele specialisaties binnen de fysiotherapie terecht kunt. Graag vieren wij dit met u! U bent van harte welkom in onze praktijk tijdens onze open dag op:

zaterdag 26 oktober van 11:00 - 15:00 uur Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig bij te praten. Uiteraard staat ons enthousiaste team voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Milhezerweg 34 - T. 0493 314170 - www.fysiotherapieretera.nl

10.00 - 18.00 08.30 - 18.00 08.30 - 16.00 Gesloten

STEVENS

TELEVISIES

UW (O)LED-TV ADRES!

ZEN!! ACTIEPRIJ onze Kijk op internetsite!

De Televisie Specialist

met een verrassend lage prijs! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL)

Tel. 0031 (0)495 49 36 16

www.stevensbudelschoot.nl

Poetszorg.nl

0850761100


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 3

Gedachtenismonument voor Wim Wijtvliet BAKEL - Ter herinnering aan Wim Wijtvliet wordt er vrijdag 18 oktober een gedachtenismonument onthuld, in de Julianastraat in Bakel, nabij de Mariagrot. Wijtvliet was in de jaren 1931-1945 burgemeester van de voormalige gemeente Bakel en Milheeze.

In de oorlogsjaren stond deze moedige man pal voor de inwoners van zijn gemeente. Deze dappere houding heeft hij met de dood moeten bekopen. Via kamp Vught is hij door de bezetter op Dolle Dinsdag, 5 september 1944, eerst afgevoerd naar concentratiekamp Sachsenhausen en later overgebracht naar concentratiekamp Buchenwald alwaar hij op 9 februari 1945 is overleden.

Al in de tijd dat er een monument werd opgericht ter ere van de bemanningsleden van een neergestorte Lancaster, aan de Burgemeester Wijtvlietlaan, dachten Bernard Ploegmakers en Sjoerd Ypma na over een gedenkteken voor Wim Wijtvliet. Op de achterzijde van het Lancastermonument is dan ook al aandacht voor het verhaal van de Bakelse burgemeester. Nu, acht jaar later, komt er op initiatief van de recent overleden Sjoerd Ypma een gedachtenismonu-

ment in de Julianastraat. Dit is door Bernard Ploegmakers verwezenlijkt en door de betrokken heemkundekringen gedragen. De onthulling van het gedachtenismonument zal om 16.00 uur plaatsvinden, ceremonieel ondersteund door het Sint Willibrordusgilde en La Vivacité uit Bakel alsmede fanfare Concordia en Wim Bardoel uit de Rips. De dochters van burgemeester Wijtvliet zullen, samen met de burgemeester Michiel van Veen en de familie Ypma, de onthulling verrichten. Tevens wordt het monument opgedragen aan allen die door de oorlogsjaren hebben geleden, in welke vorm dan ook.

-Advertorial-

Wo ni ngmark t i n bewegi ng

Huizen blijven betaalbaar Er is weer veel publiciteit geweest over de huizenprijzen. De NVM stelt daarover met regelmaat gegevens beschikbaar en ons makelaarskantoor biedt elk kwartaal een overzicht van de laatste ontwikkelingen in de regio. Dan gaat het natuurlijk al gauw over krapte op de markt, het dalend aantal verkopen en de pittige prijzen. Er kan een malaisestemming ontstaan, een sfeer waarin je misschien beter niet kunt nadenken over kopen en/of verkopen. Dat is niet terecht. De aanhoudend lage rente zorgt ervoor dat ook in prijs gestegen woningen voor de consument betaalbaar blijven. Wie de ontwikkeling van de prijzen en de hypotheekrentetarieven over een langere periode bekijkt, komt tot de conclusie dat die betaalbaarheid echt niet zoveel minder is geworden. Zeker de mensen die al in een koopwoning wonen, kunnen vaak verder reiken dan ze denken. Zij profiteren immers ook van die gestegen prijzen en daarnaast van de lage rente. Neem de bewoners van een tweekapper. Ze hebben die in 2013 gekocht voor €265.000 met een hypotheek van €250.000 tegen een rente van 4,6%. Daarvoor betalen ze €1.282 per maand. Als ze hun woning nu voor €310.000 van de hand kunnen doen en ze brengen de verkoopwinst in bij het aankopen van een vrijstaande woning van €375.000, hebben ze een hypotheek nodig van €310.000. Bij een rente van 1,7% levert dat een lagere maandlast op: €1.100 per maand. Alom wordt aangenomen dat de

Burgemeester Wim Wijtvliet van Bakel.

Station Deurne is een van de mooiste stations van Engeland Het Station van Deurne is een van de mooiste en meest duurzame stations van Engeland. Het station wordt mede beheerd door de Coöperatie Stationspark Deurne, een groep vrijwilligers die de stationsomgeving wil verbeteren en verfraaien. In Engeland zijn er veel stations die op deze manier 'geadopteerd' worden. Jaarlijks worden er prijzen uitgereikt aan de beste stations.

Michel Lintermans (52), voorzitter van Stationspark Deurne, besloot mee te doen en werd toegelaten. Volgens Lintermans vonden ze het alleen maar mooi dat een Nederlands station meedeed. The Association of Community Rail Partnerships (ACoRP), de orga-

nisatie van de prijzen, bevordert het 'adopteren' van treinstations. Deurne deed mee in de categorie: mooiste en meest duurzame station.

Gratis koffie en gebak

Uiteindelijk werd het station van

Deurne derde. En daar is Lintermans heel trots op. Daarom vierden NS en Daily Deurne dit dinsdag met gratis gebakjes en koffie voor de reizigers op NS Station Deurne. "NS is trots op de Coöperatie Stationspark Deurne", zegt stationsmanager Jos van Bruggen van NS. Het is een geweldige prestatie in Engeland die naar meer smaakt. NS onderzoekt of we burgerparticipatie op meer stations kunnen beproeven." Volgend jaar doet het station van Deurne weer mee aan de wedstrijd.

rente nog heel lang laag blijft. En er wordt op elke nieuwe hypotheek afgelost, dus de risico’s voor de toekomst zijn beperkt. Iedere situatie is verschillend, dus laat je vooral goed adviseren, maar er is zeker geen reden om nu niet om je heen te kijken. Doorstroming kan ook in de bestaande bouw weer mogelijkheden bieden voor starters. Die hebben dan weliswaar geen verkoopwinst, maar profiteren wel van de lage rente. Bovendien wordt het kopen van een huis met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) volgend jaar enkele honderden euro’s goedkoper. En de grens waaronder je een huis met NHG kunt kopen stijgt naar €310.000. Dat biedt starters meer mogelijkheden.

>>Makelaar Pieter van Santvoort beschouwt elke twee weken de situatie op de woningmarkt in de regio>>

Pieter van Santvoort Makelaar Pieter van Santvoort is NVM Makelaar & Registertaxateur en beschouwt elke twee weken de situatie op de woningmarkt inde regio.

Apollo opent weer DEURNE - Evenementenlocatie Apollo in Deurne opent haar deuren weer. Om dit te vieren is er een speciaal openingsprogramma.

Zaterdag is de aftrap met de Heroes of the 00's met als headliners Charly Lownoise, that 00's Show en Plug n Play. Hier komen alle facetten van de nineties en de zeroes aan bod. Een week later heeft de jongere jeugd een feestavond voor de boeg met Teenz Night Out. Dan zijn youtubers Stefan en Sean te gast met hun hit Potentie. Dit programma is bedoeld voor jeugd van elf tot zestien jaar. Ze kunnen gebruik maken van de bussen om naar Apollo te komen, meer informatie is te vinden op de website. Zaterdag 23 november is er een clubnight voor liefhebbers van techhouse, met als

headliners Benny Rodrigues en Luuk van Dijk, waarbij Ibiza style de boventoon voert en je jezelf op het eiland waant. Zaterdag 30 november brengt Heel Holland Feest de liefhebbers van het Nederlandse lied bij elkaar. Met optredens van Dries Roelvink, Jeffrey Heesen en als topper Tino Martin. Alle tickets zijn in de voorverkoop zo'n 25 procent voordeliger op de website dan aan de avondkassa. Als evenementenlocatie is Apollo voor zeer gevarieerde evenementen te bezoeken maar er worden ook besloten feesten gehouden. Meer informatie op www.apollo-deurne.nl.

Dorpsquiz Deurne Wittut in oktober 2020 DEURNE - De dorpsquiz Deurne Wittut lijkt een heuse tweejaarlijkse traditie te worden. De organisatie heeft zaterdag 3 oktober 2020 gekozen als datum voor een vierde editie van de quiz. Een werkgroep van zeven enthousiaste dorpelingen is onlangs met de voorbereiding van het enorme evenement gestart.

De dorpsquiz is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in de gemeente Deurne. Vorig najaar streden 117 teams met in totaal bijna 2.500 deelnemers om enkele prijzen, maar vooral om de eer. De prijzen zijn uitgekeerd aan drie goede doelen die door de winnende teams zijn gekozen: Vluchtelingenwerk, Leergeld Deurne en KiKa. De organiserende werkgroep is trots op het grote succes. “We horen terug dat jong en oud het enorm spannend én gezellig vinden om aan Deurne

Michel Lintermans deelt gebak uit.

Wittut mee te doen. Dat verplicht ons natuurlijk om door te gaan”, zegt hun woordvoerder. Ook voor volgend jaar verwacht de werkgroep dat een groot aantal verenigingen, buurten, vriendengroepen en families zich zal aanmelden. Zij werkt aan een heel nieuwe opzet van de dorpsquiz, maar het zal een bonte mix blijven van kennisvragen met creatieve en sportieve opdrachten. “We kunnen verder nog niets verklappen, maar de datum kan alvast genoteerd worden”, zo laat de werkgroep weten.

Colofon Weekblad voor Deurne Uitgever: DAS Publishers!

Bezoekadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Ma t/m vrij: 8.00-17.00 uur T 0493-352600 | F 0493-352601 www.weekbladvoordeurne.nl Correspondentieadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne

Advertentie-acquisitie: T 0493-352600 | M 06-29536178 E advertenties@weekbladvoordeurne.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Manager Uitgeverij: John van Veggel T 0493-352605; M 06-29536178 E john@weekbladvoordeurne.nl

Redactie: Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl Ine van Hal (Weekblad voor Deurne) T 0493-352607 | M 06-10915507 E ine@weekbladvoordeurne.nl Maarten Driessen (Hoofdredacteur) T 0493-352608 | M 06-13763686 E redactie@peelbelangonline.nl Jordy van de Brug ('t Contact) T 0493-352609 | M 06-13762619 E redactie@hetcontact.nl

Martin de Bruijne (Middenstandsbelangen) T 0493-352602 | M 06-29536173 E redactie@middenstandsbelangen.nl

Bakel, Milheeze, De Rips, Brouwhuis, ­Rijpelberg en Dierdonk.

Berichten voor plaatsing op de ­eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur.

Bezorgklachten: Via onze website www.weekbladvoordeurne.nl of T 0493-352600

Weekblad voor Deurne e.o. oplage 27.300, verschijnt op donderdag in: Deurne, Walsberg, Vlierden, Zeilberg, Neerkant, Liessel, Helenaveen, Griendtsveen,

Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 4

Gemeenteberichten

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711

DEURNESE BERICHTEN Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente en de officiële bekendmakingen? Meldt u zich dan aan voor de digitale Nieuwsmail via www.deurne.nl/Nieuwsmail Klantcontactcentrum: Telefonische bereikbaarheid, maandag t/m donderdag 9.00 - 17.00 uur en vrijdag 9.00 -12.30 uur. Openingstijden: U kunt alleen terecht op afspraak, maandag 9.00 - 19.00 uur, dinsdag t/m donderdag 9.00 17.00 en vrijdag 9.00 - 12.30 uur.

AGENDA’S RAADSCOMMISSIES- EN VERGADERING U bent van harte uitgenodigd voor de raadscommissies- en vergadering in oktober. Deze vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis. Op maandag 21 oktober behandelt de commissie Wonen & Vastgoed het raadsvoorstel Regeling Parkeernormen. Daarnaast wordt de commissie geïnformeerd over de werkzaamheden van Leef en krijgt de commissie een update over het traject Maatschappelijke Voorzieningen in de Buurt. Dinsdag 22 oktober bespreekt de commissie Ruimte en Economie het bestemmingsplan Polderdreef 5, Liessel. Ook worden er tijdens deze commissievergaderingen enkele principeverzoeken behandeld. Woensdag 23 oktober is er om 20:00 uur een ingelaste raadsvergadering. Tijdens deze raadsvergadering komt de gewijzigde begroting van Senzer aan bod. Om 20:45 uur start de commissievergadering Samenleving. In deze commissie wordt het raadsvoorstel Beleidsplan schuldhulpverlening besproken. Daarnaast komt de Rapportage sociaal domein 3e kwartaal ter sprake in deze commissie. De commissie Bestuur vervalt vanwege het ontbreken van agendapunten. Meer informatie De agenda’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De volledige agenda’s met bijbehorende stukken kunt u vinden op de website van de gemeente > Menu > Bestuur & Organisatie > Gemeenteraad > Vergaderschema. De dag na de vergaderingen zijn de geluidsfragmenten bovendien te beluisteren op deze plaats.

www.deurne.nl Gemeente Deurne

Helpdesk stikstof en Natura 2000 Iedereen met vragen over stikstof, de toepassing van het nieuwe beleid van het kabinet of het aanvragen van een vergunning kan terecht bij de helpdesk van Bij12. De helpdesk is het eerste aanspreekpunt voor inwoners, agrariërs en ondernemers. Website Op de website van de helpdesk vindt u veel gestelde vragen en antwoorden, informatie over AERIUS Calculator en een contactformulier waarmee u vragen kunt stellen. Ook vindt u contactgegevens van de provincie waar u terecht kunt met vragen over een specifieke vergunning of een toestemmingsbesluit.

U vindt deze informatie op www.bij12. nl. Bij12 werkt als uitvoeringsorganisatie voor de twaalf provincies in Nederland. Telefoonnummer U kunt de helpdesk van Bij12 telefonisch bereiken, elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur, op telefoonnummer 085 – 486 25 90.

Is uw bedrijf klaar voor de Brexit? Heeft u een bedrijf en doet u regelmatig zaken met het Verenigd Koninkrijk? Dan is het zaak dat u zich voorbereidt op de Brexit. De Brexit-datum is voorlopig uitgesteld tot 31 oktober 2019. De komende periode wordt duidelijk of dit de definitieve datum wordt of dat deze nogmaals wordt uitgesteld. Geen akkoord (No deal) De kans bestaat nog steeds dat het uiteindelijk niet lukt om met het Verenigd Koninkrijk afspraken over Brexit te maken. Er kan dus nog steeds een no deal-Brexit plaatsvinden. In dat geval kan er voor beide partijen overlast ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan lange wachtrijen in de havens en vertragingen bij het vliegverkeer. De regering werkt daarom hard aan het beperken van de overlast van een no deal. Het is belangrijk dat bedrijven, instellingen en burgers zich blijven voorbereiden op alle scenario’s, inclusief no deal. Overgangsfase bij goedkeuring akkoord Als het Britse parlement alsnog voor

31 oktober instemt met het Brexit-akkoord, dan treedt het Verenigd Koninkrijk uit de EU op de eerste dag van de daaropvolgende kalendermaand. Vanaf de uittreding gaat een overgangsfase in werking tot 31 december 2020. In deze periode blijven alle EU-regels en wetten voor het Verenigd Koninkrijk van kracht. Voor burgers en bedrijven verandert er in dat geval vrijwel niets. Brexit Impact Scan Kijk voor meer informatie op www.brexitloket.nl. Daar kunt u ook de gratis Brexit Impact Scan doen om te zien wat de gevolgen voor uw bedrijf zijn. Of download het Brexit magazine voor ondernemers.

Zelfredzaamheidsbijeenkomsten voor senioren Tijdens 11 georganiseerde wijk- en dorpsgerichte bijeenkomsten om de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten kunt u uw mening geven over ‘Wonen en zorg in Deurne’. Ook uw kinderen en/of mantelzorgers zijn van harte welkom. Wij zijn razend benieuwd naar uw ideeën over nieuwe passende woonvormen en zelf- en samenredzaamheid. Wilt u graag meepraten? Kom dan naar de volgende bijeenkomst: 24 oktober - 14.00 uur Den Draai - Zeilberg

Subsidieregeling sanering varkenshouderijen Varkenshouders die willen stoppen, worden daarbij geholpen door de Subsidieregeling sanering varkenshouderij. De subsidieregeling draagt bij aan het verminderen van de geuroverlast, het verbeteren van de leefomgeving en het terugdringen van schadelijke stoffen zoals ammoniak en stikstof. Voor deze regeling heeft het kabinet €180 miljoen beschikbaar. Toekomstgerichte varkenshouders die juist willen doorgaan en verduurzamen, kunnen binnenkort een beroep doen op een tweede regeling die ziet op innovatie en investering gericht op brongerichte emissiebeperking. Marktconforme vergoeding Met de Subsidieregeling sanering varkenshouderij (Srv) wordt het varkensrecht van stoppende boeren opgekocht en uit de markt genomen. Hierdoor zal het aantal varkens afnemen. Varkenshouderijen ontvangen een marktconforme financiële vergoeding voor het varkensrecht, naast een vergoeding voor het waardeverlies van de stallen. Varkenshouders mogen na deelname aan de regeling geen nieuwe varkenshouderij meer starten. Deelname vanaf 25 november De beslissing om te stoppen heeft enorme impact op het leven van een boer. Om varkenshouders voldoende tijd te geven voor een zorgvuldige afweging en goede voorbereiding, wordt de regeling opengesteld vanaf 25 november 2019.

Week 42 • 17 oktober 2019

VERGUNNINGEN, BESTEMMINGSPLANNEN EN MELDINGEN Aanvragen • Oude Liesselseweg 40, 5751WP, het kappen van een boom (HZ-2019-1330) activiteit(en) Kap, 5-10-2019; • Lupinenweg 8a, 5753SC, het dempen van de watergang van een sloot (HZ2019-1329) activiteit(en) Werk of werkzaamheden uitvoeren, 4-10-2019; • Vlierdenseweg 119, 5753AC, het wijzigen van een eerder verleende vergunning voor het bouwen van een loods (HZ-2019-1326) activiteit(en) Bouw, 3-10-2019; • Omgeving Bosven (kad nr B 2927), het aanleggen van een voetgangersbrug bij Bosven (HZ-2019-1338) activiteit(en) Bouw, 7-10-2019; • Leembaan 18, 5753SL, het bouwen van een tuinhuis (HZ-2019-1316) activiteit(en) Bouw, 1-10-2019; • Rietgors 25, 5754CV, het plaatsen van kunststof kozijnen (HZ-2019-1323) activiteit(en) Bouw, 2-10-2019; • Kruisbesweg 4, 5759RA, het vervangen van kozijnen van een woonhuis (HZ2019-1332) activiteit(en) Bouw, 6-10-2019; • Houtenhoekweg, Liesselseweg, Binderendreef, het plaatsen van 4 nieuwe digitale informatiesystemen ter vervanging van plattegrondkasten (HZ-20191334) activiteit(en) Bouw, Reclame, 7-10-2019; • Derpsestraat 39c, 5751KB, het verbreden van een berging (HZ-2019-1341) activiteit(en) Bouw, 8-10-2019. Geweigerde omgevingsvergunningen reguliere procedure • Voortseweg 9, 5752PG, het organiseren van dagopvang voor jongvolwassenen met een beperking (HZ-2019-0645) activiteit(en) handelen in strijd met regels RO, 08-10-2019; • Schooteindseweg 2a, 5756PG, het kappen van een boom (HZ-2019-1057) activiteit(en) Kap, 14-10-2019. Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure • Haspelweg ongenummerd ( kadastraal nr M 1833 G), het plaatsen van een woonunit (HZ-2019-1108) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 9-10-2019. Aangevraagde exploitatievergunning • Langstraat 67, 5752 RK Deurne, het huisvesten van 8 arbeidsmigranten, 27-09-2019. Voornemen uitschrijving burger(s) van gemeente Deurne naar een onbekende bestemming Uit onderzoek van de gemeente is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om het bijhouden van de persoonslijsten van onderstaande personen op te schorten. De betrokkenen zijn met een brief op [datum verzenden voornemen] over dit voornemen op de hoogte gebracht. Dit betekent dat zij uitgeschreven worden met als reden vertrokken naar Land Onbekend. Zij staan dan officieel niet meer in Nederland als inwoner ingeschreven. Dit kan gevolgen hebben voor uitkeringen, toeslagen, het aanvragen van een paspoort, rijbewijs en andere voorzieningen. Overzicht vertrokken personen Dołęga, Mariusz, geboren op 22-11-1990 Bezwaar maken of een plan inzien? Kijk voor de officiële bekendmakingen op www.deurne.nl > Menu > Actueel > Bekendmakingen. Daar ziet u ook hoe u bezwaar kunt maken of een beroep of zienswijze kunt indienen. Tegen een melding kunt u geen bezwaar maken. Op de website kunt u bestemmingsplannen en vergunningen inzien. Kijk hiervoor op www.deurne.nl > Menu > Bouwen en verbouwen. Heeft u geen toegang tot het internet? Een papieren exemplaar van het bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis. Een vergunning kunt u – op afspraak – inzien in het gemeentehuis. Neemt u hiervoor contact op met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 0493-387711.

De inschrijving voor deelname aan de regeling opent op 25 november en loopt tot 15 januari 2020. De aanmelding na openstelling verloopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Meer informatie Kijk voor meer informatie op www.deurne.nl > Menu > Actueel > Nieuws > Subsidieregeling sanering varkenshouderijen. Daar vindt u ook een link naar de officiele publicatie van de subsidieregeling in de Staatscourant en uitleg over de regeling op de website van de rijksoverheid. Heeft u vragen of wilt u advies of begeleiding? De gemeente biedt varkenshouders begeleiding en advies in de voorbereiding op deelname aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderij. U kunt hiervoor contact opnemen met de onafhankelijke erfbetreders Jack Burg of Willem Hijdra. Bij hen kunt u vragen stellen en zij kunnen ook bij u op bezoek komen om uw situatie te bespreken. De erfbetreders geven een onafhankelijk advies. U kunt de erfbetreders bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Deurne, 0493 - 38 77 11 of info@deurne.nl.

Halloween op 25 oktober in het centrum van Deurne Op vrijdag 25 oktober wordt Halloween gevierd in het centrum van Deurne. Voor deze activiteit wordt die avond een gedeelte van de Molenstraat (vanaf ingang parkeerterrein) en een gedeel-

te van de Aaltje Reddingiusstraat van 18.00 tot 21.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 5

Gemeenteberichten

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711

Wordt u vrijwilliger van ANWB AutoMaatje Deurne? Op 1 november gaat ANWB AutoMaatje in Deurne van start. Op dit moment is er weinig echt geschikt vervoersaanbod voor minder mobiele ouderen of anderen met een beperking. Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks uit hun huis en raken in een isolement. Dit leidt tot eenzaamheid. ANWB AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Om een succes te maken van ANWB AutoMaatje zijn we op zoek naar verschillende vrijwilligers. Wij zoeken: • Chauffeurs. Als vrijwilliger vervoert u met uw eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten. • Telefonisten*. Elke doordeweekse ochtend van 9 tot 12 bellen mensen die graag gebruik willen maken van een ANWB AutoMaatje. U krijgt telefoontjes, maakt een praatje en noteert de gegevens.

• Intakers en planners*. Huisbezoeken afleggen bij nieuwe vrijwilligers en hulpvragers. Met een computerprogramma en een telefoontje naar een chauffeur plant u een rit in. Wilt u als vrijwilliger bijdragen aan AutoMaatje Deurne? Neem dan contact met ons op via: Telefoon: 0493-441405 Email: Automaatjedeurne@levgroep.nl *Dinsdag 22 oktober 2019 van 10.00 uur tot 12.00 uur is in Ontmoetingscentrum de Wik de training voor telefonisten, intake en planningsvrijwilligers.

Workdate op maandag 21 oktober Uitnodiging Whatshappy?

Op maandag 21 oktober is er een Workdate voor mensen die op zoek zijn naar een leuke baan of stageplaats. Ook kunnen werknemers hier terecht die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Natuurlijk is deze Workdate er ook voor werkgevers die hun organisatie, werkplekken en vacatures onder de aandacht willen brengen. De Workdate wordt georganiseerd door Senzer en UWV. Doel? Het samenbrengen van vraag en talent, om zo de werkgelegenheid in de regio te stimuleren.

Voor ouders van leerlingen van het basisonderwijs organiseert Zorg in Deurne een leuke avond met informatie over de omgang met (social) media gebruik. Je bent van harte uitgenodigd.

In het kort • Wat? Workdate voor de gehele regio Helmond-De Peel (ook Deurne) • Wanneer en waar? Maandag 21 oktober in restaurant Inclusief (Montgomeryplein 6, Helmond) • Hoe laat? 14.30 tot 16.00 uur • Deelnemen: Werkzoekenden kunnen gewoon binnen lopen met hun CV. Werkgevers kunnen contact opnemen met accountteam van Senzer via 0492 58 24 44.

Aanmelden kan via www.zorgindeurnejeugdengezin.nl Dinsdag 22 oktober - 19.00 uur inloop - 19.30 uur start programma - 21.30 uur einde met een drankje - Cultuurcentrum Deurne

LEO-afdeling Prodas verhuist naar Willibrordusschool DEURNE – De LEO-afdeling van stichting Prodas verhuist maandag naar het gebouw van de Willibrordusschool in Deurne. De LEO-afdeling biedt meeren hoogbegaafde kinderen onderwijs aan dat past bij hun manier van leren. Kinderen leren handelend en onderzoekend op cognitief en creatief gebied.

Het reguliere onderwijsaanbod wordt in beknopte vorm en versneld aangeboden, hierdoor ontstaat ruimte om het vakkenpakket uit te breiden door verdieping, verrijking en verbreding. Het onderwijs wordt gestart vanuit het geheel, en samen met de kinderen wordt gekeken welke deelgebieden ze nog moeten/willen leren. Dit is top-down onderwijs. Voorheen deelde de LEO-afdeling het gebouw met basisschool d’n Heiakker. Echter, na gesprekken met bestuur, beide teams, MR-leden en

ouders, bleek het leegstaande deel van de Willibrordusschool aan de Romboutsstraat een meer passende locatie voor het onderwijs dat de LEO-afdeling biedt aan hoogbegaafde kinderen. Daaropvolgend zijn plannen gemaakt voor de inrichting en afstemming tussen beide onderwijsconcepten om samen de verbinding aan te gaan. De locatie van de Willibrordus beschikt al over een volledig ingericht Ontdeklab en een moestuin, wat een mooie aanvulling vormt op het on-

Week 42 • 17 oktober 2019

Ga naar www.senzer.nl/workdate voor meer informatie.

CONTACT MET ZORG IN DEURNE Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis) Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur Telefoonnummer: 0493 – 387 387 E-mail: info@zorgindeurne.nl • Website: www.zorgindeurne.nl

Zakenni euws

derzoeks- en ontwerpplein van de LEO-afdeling. Alle leerlingen gaan elkaar ontmoeten op deze prikkelende en innoverende leerpleinen. Hiertoe vroeg het gebouw wel om aanpassing en modernisering. Fase een van deze verbouwing is reeds afgerond, waardoor de LEO-afdeling na de herfstvakantie volwaardig intrek kan nemen. Verderop in het schooljaar wordt tijdens fase twee ook het huidige gedeelte van de Willibrordus aangepast. Hiermee wordt eenheid in het gebouw gerealiseerd. Door het samengaan en de ontwikkelingen als aspirant-Brainportschool, wordt er voor beide scholen een mooie kans gecreëerd om eigentijds en toekomstbestendig onderwijs vorm te geven in het centrum van Deurne.

Gerald en Martine openen de deuren van hun innovatieve autoschadeherstelbedrijf.

Open Dag ASN Autoschade Schonewille

DEURNE – ASN Autoschade Schonewille heeft op zondag 20 oktober een open dag. Van 11.00 tot 16.00 uur openen Gerald en Martine de deuren van hun innovatieve autoschadeherstelbedrijf. Ze laten zien hoe zij auto’s herstellen en bezoekers kunnen zelf ook met de verfspuit aan de slag. Er is vermaak aanwezig voor de kinderen. ASN Autoschade Schonewille is gevestigd aan de Industrieweg 5 in Deurne.

Elkerliek investeert in oogheelkundige zorg

REGIO – Het Elkerliek ziekenhuis investeert in oogheelkundige zorg, omdat de vraag hiernaar steeds groter wordt dankzij de vergrijzing. Patiënten kunnen terecht voor meer én

complexere behandelingen met korte wachttijden. Met ruim 20.000 patiënten per jaar is Oogheelkundig Centrum Elkerliek één van de grotere oogheelkundige praktijken in Nederland. Om de huidige korte wachttijden te kunnen handhaven, gaat het oogcentrum uitbreiden. In Deurne worden de bestaande operatiekamers verbouwd en geoptimaliseerd voor de uitvoering van moderne oogoperaties. Ook in Deurne is dan voortaan, net als in Helmond, altijd een OK-team aanwezig dat gespecialiseerd is in oogoperaties. De planning is dat de oogspecialisten al in november de eerste oogoperaties in Deurne uitvoeren. Vanaf januari heeft het Oogheelkundig Centrum Elkerliek dan twee locaties die volledig operationeel zijn.

Vrijwilligers gevraagd DEURNE – Op www.Deurnevoorelkaar.nl kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties hun vraag en aanbod vermelden. Onderstaand een greep uit vragen op de site van organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers.

De nieuwe locatie van de LEO-afdeling is de Willibrordusschool.

Peellandshow Asten voor kleindieren ASTEN - Kleindiersportvereniging Streven naar Beter uit Asten heeft zaterdag en zondag een tentoonstelling in de kleindierensport.

Iedereen met een geldige fokkerskaart mag zich inschrijven met pluimvee, konijnen, cavia’s, sierduiven, oorspronkelijke duiven en sier- en watervogels, want het is een

open tentoonstelling. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de kleindierensport. De openingstijden zijn zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot

16.00 uur. Om 14.00 uur worden op zondag de hoofdprijzen, ereprijzen en jeugdprijzen uitgereikt door de voorzitter. Er is ook een tombola op beide dagen. De toegang is gratis en de Peellandshow wordt gehouden in Gemeenschapshuis De Klepel aan de Kerkstraat 8 in Asten.

VSO de Korenaer zoekt vrijwilligers voor diverse praktijkgerichte afdelingen waaronder het agrarisch zorgbedrijf en de houtafdeling. Een dertigjarige man in Deurne met een verstandelijke beperking zoekt een maatje; iemand die af en toe met hem gaat wandelen, naar de bioscoop gaat of met hem een biertje gaat drinken op een terras. Een 85-jarige man in Deurne zoekt een hulpkoetsier voor het lezen van de routekaart tijdens recreatieve

mentochten voor paarden in Brabant en Limburg. Het cultuurcentrum in Deurne zoekt vrijwilligers voor rondleidingen, de begeleiding van artiesten, etc. Meer informatie is te vinden op bovengenoemde site, via Petra Mennes, tel. 0493-352500/06-14871231, e-mail petra.mennes@levgroep.nl of tijdens de wijkspreekuren van Lev-groep Deurne.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 6

Geldig in week 42

zondag 13 t/m zaterdag 19 oktober 2019

G TOT 66% KORTIN

G TOT 55% KORTIN

1.79 - 2.99

1.-

2.09 - 2.25

1.-

Per stuk

Liga Milkbreak, evergreen of belvita Alle varianten

Per stuk

Lipton Ice tea

Alle pakken of flessen à 1,5 liter

Meer dan 100 aanbiedingen van maar 1 EUROOTJE! 1.47

1.60

1.-

Per 100 gram

1.-

3 stuks

PLUS Prei

PLUS Varkenshaas lang

G TOT 54% KORTIN

1.39 - 2.19

1.10 - 1.86

1.-

1.Per zak

Per 100 gram

Alle Uniekaas

Bonduelle Vriesverse groente

Alle zakken à 300-400 gram

Bestel je boodschappen op plus.nl of met de PLUS app en laat deze GRATIS* thuisbezorgen!

1.05 - 1.44

1.Per zak

Chio Heartbreakers, Pom Bar original of Kettle cooked Alle zakken à 90-125 gram

kortingscod

e:

GRATIS *Uitgezonderd PLUS Express

42/19

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 21.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 Openingstijden: - za 7.30 | zo 8.00 - 19.00

plus.nl

Bouwmans Jozef & Bouwmans | Deurne | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T:Zeilberg 0523 65 63| 93 | (Naam) | St.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 7

Nu goedkoop. Altijd goedkoop! Dat zijn de Laagblijvers van PLUS!

PLUS Avocado

1.

19

Per stuk

PLUS Broccoli

PLUS Krieltjes

0.

95

Zak 600 gram

PLUS Perssinaasappels

0.

89

2.

Per 500 gram

59

Net 2 kilo

Kijk voor het complete assortiment en de actuele prijzen op

plus.nl/laagblijvers

Openingstijden: ma - za 7.30 - 21.00 | zo 8.00 - 19.00

Openingstijden: ma t/m do 8.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00

plus.nl

plus.nl

Bouwmans St. Jozef /&Plusweg Bouwmans | Deurne | Van Hiermoetdenaam 1 // Plusstad //Zeilberg T: 0523 65 63 |93


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 8

STYLE

CASUAL

TREND

GERRY WEBER EVENT · VRIJDAG 18 EN ZATERDAG 19 OKTOBER DE GROOTSTE VAN DE REGIO • MEER DAN 150 TOPMERKEN • STYLE EXPERTS ALTIJD AANWEZIG • DORPSSTRAAT 161B MIERLO

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel. • Te koop gevraagd camper 06-22819885.

Tel. 0622799116

willievandenakker@gmail.com

Tegenwoordig is het voor veel mensen die toch graag een

KEUKENS - RENOVATIE VAN KEUKENS - KASTEN - MEUBELS OP MAAT andere keuken willen de ideale oplossing: HORECA-WINKEL-KANTOOR INTERIEURS

van uw

Oude een Nieuwe keuken laten maken!

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, - Nieuwe 0493-353102.

• Computerhulp, computerles • Auto met APK vanaf 450,-. - Anderenodig? indeling of computercursus Tevens te koop gevraagd kleine www.wegwijsopdecomputer.nl auto’s en sloopauto’s. - Ander blad Hans Berkers, 0493-380229 of Tel. 0492-381631/ 06-20778602 deurtjes (kunststof, hout, gespoten) 06-29315869. www.twanvanhout.nl

- Nieuwe scharnieren, ladengeleiders - Andere inbouwapparatuur, kranen, spoelbakken - I.p.v. een tegelachterwand, kunststof - spiegel of graniet - Ook voor lambrizering en een ander plafond bent u bij ons aan het goede adres. Mogelijkheden genoeg, wij denken graag met uw mee. Ook regelen wij voor u als u dat wenst een loodgieter, elektricien of evt. een tegelzetter.

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324 • Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395.

SHOP OOK ONLINE 24/7! WWW.LENSSENMODEMIERLO.NL

GRATIS PARKEREN

Muziekvereniging Jong Nederland Asten

17-18-19-20 oktober 2019

y M Lady r i a F

Sporthal De Schop Asten

cal i s u eM

Th

Voor advies en/of informatie: 06-22799116 Bezoek ook onze internetsite: www.willievdakkerinterieurs.nl

Entree: € 22,50

info & �ckets: www.jnasten.nl/myfairlady


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 9

Peter Janssen wordt tweede

Sport

Kastelijn rijdt twee keer naar wereldtop podium van de Superprestige Ladies Trophy knap derde geworden. Het was Ceylin Alvarado die er bij de start vandoor ging. Ze domineera de heel de wedstrijd en won. Achter haar was het heel spannend voor plaats twee.

Yara Kastelijn bij de finish. NEERKANT - De Ethias Cross in Kruibeke werd het begin van een topweekend voor de Neerkantse veldrijdster Yara Kastelijn. Ze pakte daar een tweede plek. Het weekend wist ze af te sluiten met een mooie derde plek in de eerste manche van de Superprestige Ladies Trophy op zondag.

Annemarie Worst, regerend Euroa pees Kampioen en ploegmaat van de Neerkantse pakte de overwinning in Kruibeke, na een mooie demonstraa tie. Voor de tweede plaats was het razendspannend. Yara Kastelijn en Alice Maria Arzuffi streden met Ceya lin Alvarado voor het podium. Arzuffi leek naar de tweede plaats te snellen, maar maakte een foutje en viel terug naar plek vijf. Het was Yara Kastelijn die Alvarado uiteindelijk klopte in de strijd en reed naar een prachtige tweede plaats.

Start vanaf tweede rij

“Ik had dit op voorhand echt niet verwacht”, lacht Kastelijn. “Ik moet starten op de tweede rij, dus het is altijd moeilijk om goed te vertrekken.

Ik zat niet vooraan toen Annemarie aanviel dus ze had meteen een gaa tje. Dat gaatje bleef, dus probeerde ik er alleen achter te gaan, maar dat lukte niet en ik wilde geen andere meisjes meenemen. Ik reed dan in een groepje voor de tweede plaats. Ook Alice, Kastelijns ploeggenootte sloot aan bij dit groepje en viel zelfs aan. Ze was op weg naar de tweea de plaats, ik stopte af waar mogelijk. Maar na een foutje van Arzuffi reed Ceylin Alvarado het gat weer toe. De laatste ronde ben ik dan zelf als een gek doorgegaan en dat levert deze mooie tweede plaats op.”

Superprestige Ladies Trophy

Na haar tweede plek van zaterdag is Yara Kastelijn in de eerste manche

Yara Kastelijn kende een mega slecha te start. “Ik moest starten vanaf de tweede startrij, maar voor mij kwaa men ze niet goed weg waardoor ik echt pas als twintigste, of misschien nog verder, het veld indook. Maar na anderhalve ronde kon ik weer vooraan aansluiten. Ik wist gewoon dat ik mijn eigen tempo moest rijden hier. Het rondje was er zwaar genoeg voor.” Rond halfweg koers reed ze samen met Wereldkampioene Sanne Cant weg uit de achtervolgende groep. De twee waren aan elkaar gewaagd en losten elkaar niet. Met twee gingen ze de laatste ronde in. Daarin moest Yara Kastelijn Sanne Cant laten gaan. Zo werd ze derde.

‘Steeds beter in de wedstrijd’

"Ik weet ook niet hoe dit me gelukt is", lacht Kastelijn. "Dit had ik niet zien aankomen. Ik dacht dat ik me heel slecht ging voelen na gisteren, maar kwam steeds beter in de weda strijd. Uiteindelijk kon ik strijden voor het podium. Ik ben enorm blij met deze derde plaats. De laatste halve ronde was het gewoonweg ook op. Ik wist niet hoe een dubbel weekend mij zou gaan bevallen want gisteren was ik ook diep gegaan. Maar het bleek boven verwachting. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken in de volgende wedstrijden."

NEERKANT - Motorcrosser Peter Janssen uit Neerkant is tweede geworden in het kampioenschap van de classic 50cc. Deze klasse rijdt onder de Vintage Motorcross Club Nederland (VMCN). Na elf wedstrijden kon er nog veel gebeuren in het klassement, maar helaas moest de laatste wedstrijd in Arnhem afgelast worden door het weer. Samen met zijn zoon Davy is hij ook tweede geworden in het familieklassement.

Inschrijven Open Tennistoernooi TC Deurne DEURNE – De inschrijving voor het Open Tennistoernooi van TC Deurne is geopend. Dit najaarstoernooi wordt gehouden van zaterdag 2 tot en met zondag 10 november op de zeven tennisbanen in de kasteeltuin. Inschrijven kan nog tot 27 oktober.

Er wordt gespeeld in diverse catea gorieën. Single op actuele rating HD-DD-GD 2-3-4-5-6-7-8, HD-DD 55+ 6-7, Jeugd: Groen en Geel JE/ ME/JD/DD 10-14 en 11-17. Het inschrijfgeld kost 10,00 euro voor

enkel, 9,00 euro voor dubbel, 5,00 euro voor de jeugd, per onderdeel. Op de finalezondag is er een loterij en zal de Gentlemans Agreeband zorgen voor een gezellige muzikale afsluiting.

Geert Mennen biljartkampioen in Vlierden

Komend weekend staat er weer een dubbel weekend voor de deur. Op zaa terdag rijd de Neerkantse de tweede manche van de Superprestige Ladies Trophy in het Belgische Boom en op zondag de Wereld Beker in Bern, Zwitserland.

Rijvereniging In Vriendschap Trouw clubkampioen Geert Mennen (1), Mick Leesberg (3), Maarten Verberne (2) en Rinie Weemen (4). (Foto: Jan Rosmulder)

LIESSEL – Rijvereniging In Vriendschap Trouw uit Liessel is zondag clubkampioen geworden in de kring Helmond met een paardenteam.

De clubkampioenschappen werden verreden op het terrein van hippisch centrum Hermkushof in Merselo. De kampioenschappen bestonden uit vier onderdelen; viertal, dressuur, terreinrit en springen. Het viertal ona der leiding van commandant Gerben Timmers reed een nette proef, wat een eerste plaats bij dit onderdeel opleverde. Naomi Hering, Carlijn Timmers, Maartje van Dooren en Joya ce Penninx reden strakke dressuura proeven, waardoor het team op een flinke voorsprong kwam ten opzichte van de andere teams. De terreinrit en het springparcours werden door Tesa sa Smits, Anne Berkvens, Marieke Hoeben en Guido van de Weijer gea reden. Zij wisten de voorsprong van het team te behouden en ze pakten het kampioenschap. Het team mocht de eerste prijs en het kringvaandel in ontvangst nemen.

VLIERDEN - Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum organiseerde vereniging Ons Vermaak een jubileumtoernooi. Het toernooi werd een groot succes met liefst 70 (oud-)Vlierdenaren. In de finale bleek Geert Mennen te sterk voor Maarten Verberne (Pluto).

Van woensdag tot en met vrijdag waren de poulewedstijden. Zaterdag waren er nog 24 deelnemers aan de start in MFA ’t Huys. De halve einda strijd tussen Maarten Verberne (22 car) en Rinie Weemen (25 car) leverde veel spanning op. Verberne finishte na elf beurten en Weemen had in de nastoot nog twee caramboles te gaan om op gelijke hoogte te komen. Hij miste echter. Op het andere biljart kwam Mick Leesberg er niet aan te pas tegen Geert Mennen. Leesberg eindigde aansluitend als derde door

Rijvereniging in Vriendschap Trouw werd clubkampioen in de kring Helmond.

’t Hoefke clubkampioen pony’s DEURNE – Hippische sportvereniging ’t Hoefke reed zondag de kring clubkampioenschappen in Merselo met goede resultaten. Ze werden clubkampioenbij de pony’s.

Een mooie titel voor het team.

De clubkampioenschappen bestaat uit vier onderdelen : viertal, individua ele dressuur, cross en springen. HSV ’t Hoefke nam deel met 2 teams: een ABC team en een CDE team onder leiding van Moniek Blonk. Het CDE team bestond uit Julia Wijnen, Lona ne van Bree, Myrne Lutters, Vera Wassenberg, Aukje Klaasen en Stijn Martens. Dit team behaalde in het eerste onderdeel viertal al meteen het hoogste puntentotaal. Ook bij de onderdelen dressuur en cross wera den veel punten behaald en liep het team verder uit bij de concurrentie. Bij het springen, het laatste onderdeel van de kampioenschappen, werd de maximale score bereikt. Daarmee stelden zij zich het clubkampioena schap zeker. Het ABC team bestaande uit Lize Luta ters, Fiona Wassenberg, Jorie Knoops, Anouk Blonk, Jessie Blonk en Evi Verhees behaalde een vierde plaats. Beide teams zijn afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen.

Weemen in de verliezersfinale opzij te zetten. In het duel om de hoofdprijs kwamen Maarten Verberne (22 car) en Geert Mennen (25) in het strijda perk. Verberne, nu woonachtig in Asten maar afkomstig uit Vlierden, stond na tien beurten op een totaal van 16. Mennen, lid van Ons Vera maak, was toen met twaalf treffers bijna aan de helft. Hij produceerde echter een slotreeks van dertien en daarmee werd hij via de 16-25 (10) uitslag de kampioen.

Twan Aarts wint Europese titel na zinderende strijd SOMEREN - Somerenaar Twan Aarts heeft afgelopen zaterdag in de Duitse plaats Goch de Europese titel kickboksen veroverd. Het was tevens zijn laatste wedstrijd.

aldus Aarts. Het werd een zwarte laatste strijd voor de Somerenaar. Tegenstander Ridvan Guden wilde zich niet zomaar gewonnen geven. Na vijf rondes luidde het oordeel van de jury, partij onbeslist. Er werd een extra ronde in het leven geroepen die de uiteindelijke winnaar moest uita wijzen. Aarts deed in de beslissende ronde in de ogen van de jury meer dan zijn opponent Guden en kreeg de zege na een 18 minuten durende strijd unaniem toegekend. Twan Aarts krijgt de net gewonnen titel omgehangen. (Foto: Patrick Janssen/PeeJee Media) Voor de partij had Aarts al besloten dat het zijn laatste wedstrijd zou wora den. Hij wilde echter nog één keer knallen voordat hij de wedstrijdsport vaarwel zei. "Ik wilde nog één keer laten zien wat ik kan. Nog één keer die spanning voor een wedstrijd voea len en de voorbereiding ernaar toe beleven. Nu is het mooi geweest",

Vol lof

Coach Marco van den Broek kijkt vol enthousiasme terug op de samenwera king met zijn pupil. “Twan bedankt voor alles, alle reizen, de spanning, de winst en verlies partijen met als kroon op je werk, de overwinning in Goch.” Aarts is nu officieel professia oneel kickbokser af, maar blijft kicka boks-trainingen geven. Daarnaast is hij ook sportmasseur. Aarts: “Een leven zonder sporten kan ik me niet voorstellen. Ik geef graag mijn ervaa ringen door aan anderen.”


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 10

Vac a t u re s

Vacature

HELP... HULP... GEZOCHT! Hoi,

Een gezinshulp voor strijken en het schoonmaken van de bovenste verdiepingen.

Vacature

‘NIET’ ongezellige

Edumar is op zoek naar een

man met 5 thuis

INTERIEURVERZORGER(ST)ER Edumar is op zoek naar een Interieurverzorger(st)er voor 4 uur p/w. voor 4 uur p/w.

Het gaat om iemand dieiemand op zaterdagmorgen 4 uurtjes de kantoren, enkantine en Het gaat om die op zaterdagmorgen 4 uurtjes de kantine kantoren, toiletten van een extra wil voorzien. kan ook zijnkan datook er zijn dat er toiletten van schoonmaakbeurt een extra schoonmaakbeurt wilHet voorzien. Het schoonmaakwerkzaamheden in de fabriek gedaan moeten worden. Het gaat schoonmaakwerkzaamheden in de fabriek gedaan moeten worden.hier gaat hier niet om de machines. niet om deHet machines.

wonende

kinde-

ren in bezit van veel woonruimte

ZOEKT:

staat een marktconform salaris tegenover van de(Ideaal leeftijd. Er staat eenErmarktconform salaris tegenover afhankelijkafhankelijk van de leeftijd. als (Ideaal als een bijbaantje). een bijbaantje). valtte nog meer teover vertellen overHet deze job;ontvangen Het liefst ontvangen zo snel Er valt nog Er meer vertellen deze job; liefst we zo snel we mogelijk mogelijk jouw reactie. We plannen dan een gesprek zodat je met eigen ogen je jouw reactie. We plannen dan een gesprek zodat je met eigen ogen je nieuwe nieuwe werkplek kan ervaren. werkplek kan ervaren. Bij interesse of informatie vraag naar Casper: casper@edumar.nl Bij interesse of informatie vraag naar Casper: casper@edumar.nl of Laura: of Laura: balie@edumar.nl of bel 0493-491250. balie@edumar.nl of bel Edumar b.v.,Someren. Broekstraat 20, 5711 CT, Edumar b.v.,0493-491250. Broekstraat 20, 5711 CT Someren.

Leeftijd onbelangrijk maar wel vlot en flexibel. Werktijden: Dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend. Locatie van ons huis is vlakbij Deurne. Interesse??? Dan bel even: 06-54922777

www.facebook.com/DASVacatures www.twitter.com/DASVacatures

ECHT WEL! JIJ BENT DE

BEZORGER DIE WIJ ZOEKEN! Buiten sporten en geld verdienen tegelijk?

Bij ons kan dat!

Bel voor meer info!

Vinken caravans en campers is een gerenommeerd caravan en camper bedrijf. Met een team van 17 ervaren en gemotiveerde medewerkers zijn wij actief in verkoop en onderhoud van caravans en campers met alle daarbij behorende accessoires. Voor onze service afdeling, waar caravans en campers, aflevering klaar gemaakt worden alsmede onderhoud en schadeherstel aan deze voertuigen plaats vindt, zijn wij per direct op zoek naar:

ALLEMAAL VOORDELEN: • Leuke bijverdienste • Makkelijk geld verdienen • Een stevige fietstas • Extra vergoeding bij flyeren • Gezonde beweging • Lekker buiten • Blije lezers van ons nieuwsblad

a) Onderhoudsmonteur caravans b) Monteur campertechniek c) Plaatwerker caravans en campers Wat vragen wij: - Een afgeronde technische opleiding - Klantgerichte houding - Geen 8 tot 5 mentaliteit - Betrouwbaar persoon Wat bieden wij: - Werken met enthousiaste collega’s - Afwisselend en kwalitatief hoogstaand werk - Gerichte en vakinhoudelijke ondersteuning en opleiding - Je komt werken in een ambitieus en dynamisch bedrijf in Asten - Salariëring passend bij opleiding, ervaring en capaciteiten Gelieve je sollicitatie te richten aan Jan van den Boomen, info@vinkencaravans.nl Vinken caravans en campers, Ommelseweg 65, 5721 WT Asten, 0493-696155, www.vinkencaravans.nl

Vanaf 13 jaar, dus óók 55-plussers. Een lekker gezonde bijverdienste!

Meer informatie? Bel (0493) 352 600 Of meld je aan via www.weekbladvoordeurne.nl

Allround timmerman (fulltime) • • • •

Werkzaam binnen een straal van 20 kilometer om Bakel Eigen bus en eigen gereedschappen Zelfstandig werken aan unieke projecten Voor het avondeten weer thuis

Aan de slag? Bekijk de vacature op onze website. Heb je nog vragen, bel dan naar Bernard v/d Heuvel: 0492 - 345 049. Laat je interesse blijken door contact op te nemen via info@novelbouw.nl.

Novelbouw | Zand 1 | 5761 RM Bakel | T 0492 - 345 049

www.novelbouw.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 11

STEVENS

Vac a t u re s

TELEVISIES

UW (O)LED-TV ADRES!

ZEN!! ACTIEPRIJ onze Kijk op internetsite!

De Televisie Specialist

met een verrassend lage prijs! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

PERSONEEL GEZOCHT !

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL)

MAGAZIJNMEDEWERKER

Tel. 0031 (0)495 49 36 16

www.stevensbudelschoot.nl

MET GROOT RIJBEWIJS CE + CODE 95 (M)

Slaats Dierenvoeders is een specialist in het produceren van kwalitatief hoogwaardige dierenvoeding voor zowel nuts-, sport- als gezelschapsdieren. Daarnaast leveren wij via onze groothandel, onze dierenvoeders en aanverwante producten aan dierenspeciaalzaken, fokkers en kwekers in zowel binnen- als buitenland.

Facilitair medewerker. Wil jij ons team komen versterken? Wat ga je doen?

Als facilitair medewerker zorg je samen met je collega’s ervoor dat de gebouwen van onze klanten er op en top uitzien. Hierbij kun je denken aan stofzuigen, wissen van vloeren, afnemen van interieur en reinigen van toiletten etc. Maar ook het reinigen en bijvullen van koffieautomaten hoort tot de taken. Als facilitair medewerker treedt je gastvrij en behulpzaam op naar onze klanten en haar bezoekers, en ben je tevens aanspreekpunt mocht er onverhoopt een wens zijn van de klant. Verschillende werktijden zijn mogelijk variërend van 10 tot 20 uur per week!

Wat verwachten we van je?

Ervaring in de interieurverzorging is een wens, echter motivatie en enthousiasme is minstens zo belangrijk. Verder is het wel van belang dat je de Nederlandse taal spreekt.

Als magazijnmedewerker ben je o.a. verantwoordelijk voor: • Het klaarzetten van bestellingen; • Laden & lossen van vrachtwagens; • Controleren van binnenkomende producten en grondstoffen. Hiernaast ben je als (inval)chauffeur verantwoordelijk voor het afleveren en laden van bestellingen binnen Nederland, België & Duitsland.

Wat bieden wij je?

Ons bedrijf is al meer dan 50 jaar actief in de facilitaire dienstverlening. Wij hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met onze medewerkers. Om het werk minder zwaar te maken werken wij altijd met de nieuwste materialen en machines. Wij bieden je een prettige werkomgeving bij onze klanten, goed salaris volgens cao en je werkt in de regio.

Wij bieden: Een leuke veelzijdige baan binnen een gezellig en flexibel team van professionals in een informele omgeving.

Lijkt het je wat?

Solliciteer dan telefonisch op 0492 – 55 26 66, via onze site www.desterschoonmaak.nl of stuur een mail naar: personeel@desterschoonmaak.nl en wij gaan dan graag met je in gesprek. Tot snel!

Solliciteren naar deze functie: Stuur een beknopte cv met motivatie naar info@slaats-dierenvoeders.nl Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. M. Loomans Meer informatie over Slaats Dierenvoeders vind je op www.slaats-dierenvoeders.nl Kanaaldijk-Noord 10 5711 CS Someren 0493-691514

VARIATIE VARIATIE INJEWERK?

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102. • Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl

IN JE WERK? ! EN WIJ ZOEEK N ZO KE !

DEURNE | donderdag 21 juni 2018 | pagina 2

AS

Interieurverzorg(st)er DRUKWERK

r kt!

De werkzaamheden bestaan o.a. uit: • Zorgdragen voor een schone werkplek van opdrachtgevers; wilonze k a a rtje t e g e n t e k it is v I n r ij M e ru k • Werken pa pi n binnen vastgestelde e rpe p ri js g ed f h c s e n e i e r werkprogramma’s en werkmethodes. b (M/V) ll e

be st e

Werkzaamheden voor onder meer: Scholengemeenschap Deurne (M/V) (dagelijks 15-19u), en daarnaast nog diverse projecten in Deurne en omgeving.

DAS

ERK.NL Publishers,

• Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395. Gebakken klinkers, oude en I k•nieuwe. k a n e r voo r al m ij n www.vanwoeziksierbestrating.nl d 077-4662579 k we rk tMeijel. Tel.ru e re cht

•Kringloop EEN AARDE Asten. Curiosa, boeken, meubels, kleding en nog veel meer. Goed en goedkoop, kom kijken: ma 9-12; woe 13-16; do 18. -20.30; za 9-12. Molenakkers 11 Asten. Breng u spullen i.g.st, ook oud ijzer. Liever laten ophalen? Bel 06-41655003 www.eenaarde.nl

Publishers

DAS

Publishers

DAS

DASPASDRUKWERK.NL

DASPASDRUKWERK.NL

DASPASDRUKWERK.NL

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

• Mooie vakantiebungalow WIFI Publishers

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

Goede fiets/wandel omg. Elect.Huurfietsen aanwezig. Geniet vakantie 2020. Bestel uwReserveer drukwerknu. bij DAS Publishers, want DASFamilie.meinders@yahoo.com pas goed! Info:0541-626578/ 0639609666. • T.k. gevraagd land- en tuinbouwmachines o.a. ploegen, frees, spitmachine, schudder, hark, kieper, mesttank, weidebloter, tractor enz. 06-19076959.

RMATIE: REACTIES EN INFO :l neIE.n de nt RMurAT varia INFO ES@EN TIre vaca ACtu RE .n deurne l vacature@variant

• Officiële pasfoto’s bij u thuis

- Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

- Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

gemaakt, voor paspoort, ID of - Uw drukwerk binnen rijbewijs; 0493-353102, Foka enkele minuten geregeld Deurne. - bepaal zelf uw levertijd oktober spirituelen - tegen• 27 een scherpe prijsen

werk.nl

www.daspasdrukwerk.nl

www.daspasdrukwerk.nl

Marijke Rembrandt van Rijnstraat www.daspasdrukwerk.nl

estel uw drukwerk bij DAS Publishers, ant DAS pas goed! - Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

www.daspasdrukwerk.nl

il MAGAZIJNMEDEWERKER M/V Ik w pie r DASPASDRUKWERK.NL De functie: Als magazijnmedewerker zorg je voor het laden en lossen van vrachta p f e i Bestel uw drukwerk bij DAS van Publishers, br t eJe auto’s. voor verplaatsingen de goederen binnen het lle nbent verantwoordelijk be s Je zorgtwant magazijn. dat het magazijn volgens het geldende concept is ingericht en DAS pas goed! opgeruimd. Ook verricht je in opdracht soms andere taken in het magazijn zoals reparatie van pallets, uitsorteren van goederen en andere werkzaamheden die - Uw drukwerk binnen voorkomen in een magazijn. Het betreft een functie in onze vestiging te Asten.

enkele minuten geregeld

- bepaal zelf voelt uw levertijd Wij vragen: Iemand die zich thuis in een informele omgeving. Je kan zelf- tegen een scherpe prijsmeedenken. Daarnaast ben je flexistandig taken vervullen en oplossingsgericht bel en werk je in ploegendienst.

DAS

www.daspasdrukwerk.nl

Publishers

Wij bieden: Een leuke baan in een gezellig team van professionals in een informele omgeving. Je werkt onder direct toezicht van een ploegbaas.

DASPASDRUKWERK.NL

De arbeidsvoorwaarden: Het betreft een functie van 40 uur per week. Het salaris is conform Mijn CAO Beroepsgoederenvervoer.

bedrijf sfold er Bestel uw drukwerk DAS Publishers, deze functie: Stuur eenbij beknopte CV met motivatie naar is mSolliciteren ooi gedrukt! naar

wantpersoneel@gebroedersvaneijk.nl. DAS pas goed!

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. Jannis van Eijk - Uw drukwerk binnen op 0493-348880. Meer informatie over Gebroeders Van Eijk vindt u op enkele minuten geregeld www.gebroedersvaneijk.nl

• Te koop gevraagd camper 06-22819885.

n egeld rtijd prijs

ASPASDRUKWERK.NL

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR

Ik ka n er vo or al m ijn d ru kw erk te re cht

DAS

Publishers

gezondheidsbeurs. Hofke van 5 Deurne. Entree gratis.

• Appels zelf plukken 0,50 per kg.Van Lankveld. Tienrayseweg 2, Meerlo. 06-53130132

DASPASDRUKWERK.NL

• Te huur in Deurne Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, stallingsruimte voor camper halen brengen in de week 80,-want DAS pas goed! per maand7 dagen 06-18048020. 20 oktober vlooienmarkt - Uw drukwerk binnen •Sporthal Genderbeemd enkele minuten geregeld Sterkenburg 616, Eindhoven 9.00u-16.00u tel: 06-20299824. - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs • Haard en kachelhout gezaagd en gekloofd voor de www.daspasdrukwerk.nl winter 2019/ 2020.

Meer info:06-23720617

DAS

Publishers

- bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

www.daspasdrukwerk.nl

DASPASDRUKWERK.NL Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

Mij n bed ri jf sfol d er is m oo i g ed ru kt!

il Ik w pie r pa bri e f t e lle n be s

- Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs www.daspasdrukwerk.nl

a rtje Mij n v isit e kcah e rpe t e g e n e e n s d ru kt p ri js g e

I k k a n e r vo d ru k we rk

DAS

Publishers


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 12

0141284

SLAGERIJ 180x119.66BOUWMANS

Een unieke ervaring! Het is een totaal nieuw soort uitje, een moderne variant van bowlen of lasergamen.

Virtual Reality Arcade Helmond

De kop is er weer af

Wederom een lekkere week!

Donderdag t/m zaterdag, 17 t/m 19 oktober

STAP IN DE VIRTUELE WERELD Kom langs en ervaar de VR sensatie van dit moment! Stap met je team in een nieuwe realiteit en beweeg je vrij rond door de virtuele wereld. Gewapend met een VR bril, rugzak en een geweer stap je in een 200m2 virtuele wereld en is het aan jou en je team om samen de missie succesvol te volbrengen. ade d naar VR Arc Ook benieuw n to k dan een fo va Helmond? Maa ar na t di l en mai deze advertentie aspublishers.nl. @d de ca ar vr jd wedstri gen worden vijf Uit alle inzendin . De prijs? winnaars geloot €20,- ! ter waarde van Eén gratis ticket

• Runderlende, heerlijke entrecote kilo 11.98 100 gram 0.85 • Cordon bleu, gevuld met ham en kaas 100 gram 0.75 • Lasagne, natuurlijk uit eigen keuken • Pittige grillworst, krokant en kruidig broodbeleg 100 gram 0.79

Dinsdag t/m donderdag, 22 t/m 24 oktober • Gehakt half om, kan in vele gerechten • Bloedworst, ambacht uit eigen keuken

kilo 4.49 100 gram 0.65

Specialiteit: Zeilbergse bollen,

100 gram 1.09

gekruide gehaktbal met gebakken uitjes

Let op: onze soep (bosuisoep), broodje (shoarmaslof) en maaltijd v.d. week (bami met kipsate), bereid door onze eigen kokkin Let op: Gourmet, partypan, fondue, buffet, wok, barbecue, steengrill, braai, we hebben het allemaal! Let op: vers vlees, vleeswaren uit eigen keuken, kant&klaar, online verkoop en nog veel meer, kijk op: www.slagerijbouwmans.nl

www.facebook.com/slagerijbouwmansdeurne Zeilbergsestraat 50 • Deurne • T: 0493-312636 I: www.slagerijbouwmans.nl • E: info@slagerijbouwmans.nl

Voor vragen, verdere informatie omtrent boekingen of een terugbelverzoek: info@vrarcade.nl Let op! Reserveren verplicht, minimaal 24 uur van te voren. Inloop niet mogelijk. Boekingen buiten bovengenoemde openingstijden zijn mogelijk op aanvraag.

• Haard en kachelhout gezaagd en gekloofd voor de winter 2019/ 2020. Meer info:06-23720617

• Te huur in Deurne stallingsruimte voor camper halen brengen 7 dagen in de week 80,-per maand 06-18048020.

• 27 oktober spirituelen en gezondheidsbeurs. Hofke van Marijke Rembrandt van Rijnstraat 5 Deurne. Entree gratis.

• 20 oktober vlooienmarkt Sporthal Genderbeemd Sterkenburg 616, Eindhoven 9.00u-16.00u tel: 06-20299824.

• Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

• Appels zelf plukken 0,50 per kg.Van Lankveld. Tienrayseweg 2, Meerlo. 06-53130132

Ervaar hoe u scherp en comfortabel kunt kijken!

E50,- KORTING

OOG MEETW EKEN

op een complete enkelvoudige bril

E100,- KORTING op een complete multifocale bril

Martinetplein 70, 5751 KM DEURNE, Tel. 0493-313913 www.optiekvangool.nl

Geldig t/m 2 november 2019. Niet geldig in combinatie met andere acties, vraag naar de voorwaarden.

VR Arcade Helmond Scheepsboulevard 19, 5705 BD Helmond Openingstijden: Donderdag 16.00-22.00 uur Vrijdag / Zaterdag 15.00-22.00 uur Zondag 12.00-20.00 uur


WEEKBLAD VOOR

DEURNE

17 oktober 2019 We e k Pa g i na 1 3

42

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

De nieuwe bus werd donderdag gelanceerd.

Tot 500 kilometer op een lading

Ebusco ontwikkelt nieuwe elektrische bus DEURNE – Ebusco heeft donderdag een nieuwe bus gelanceerd. Doordat het een lichtgewicht model is, kan hij met een opgeladen batterijpakket afstanden bereiken tot 500 kilometer. Dat evenaart de radius van dieselbussen, maar zonder de uitstoot en zonder de hoge brandstofkosten. Ook is er in het nieuwe model veel aandacht voor comfort en veiligheid.

De techniek achter deze bus is afkomstig uit de lucht- en ruimtevaart. De bus bestaat voor een groot deel uit onderdelen van composiet. Dit is qua materiaal opgebouwd uit verschillende vezelversterken-

de kunststoffen. Hierdoor is de bus lichter, zonder in te boeten op het gebied van robuustheid, stijfheid en veiligheid, volgens het Deurnese bedrijf. Volgens hen zijn zaken als veiligheid, toepasbaarheid en com-

fort juist toegenomen. Voorbeelden van dat vergrote comfort zijn: een volledig gelijkvloerse bus waardoor reizigers vrij van voor naar achter kunnen bewegen, geluidsreductie binnen en buiten de bus, grote ramen met meer daglicht binnen in de bus. Voor de chauffeur zijn de spiegels vervangen door camera’s wat alle gezichtshoeken volledig zichtbaar maakt en de wegligging is toegenomen doordat het zwaartepunt

Laatste week WTC in gemeentehuis DEURNE - Het WTC van Daan van der Steijn is alleen donderdag en vrijdag nog te zien in het gemeentehuis in Deurne. Op 18 oktober gaat het bouwwerk naar de Scale Model Challenge 2019 in Veldhoven. Dat is een grote internationale beurs met professionele modelbouwers van over de hele wereld.

De tentoonstelling in het gemeentehuis in Deurne werd drukbezocht en nog steeds komen er elke dag tientallen mensen een kijkje nemen. Op 19 en 20 oktober is hij te zien op de beurs in Veldhoven. Daan heeft

ondertussen contact met World Trade Centers hier in Nederland om te kijken of het WTC daar tentoongesteld kan worden. Een directeur van het World Trade Center in New York City is aan het onderzoeken of het

mogelijk is om het WTC naar New York te brengen en daar tentoon te stellen. Na de beurs in Veldhoven is het nog niet bekend wat er met de creatie van Daan gebeurt. Geïnteresseerden die het WTC willen tentoonstellen of een plek weten waar dit zou kunnen, zijn vrij om contact op nemen via: WTC.Daanvandersteijn@ gmail.com.

laag ligt. De batterijen zijn namelijk in de vloer verwerkt. Het idee is dat de bus ’s nachts geladen wordt, waardoor de bus flexibel inzetbaar is door de hele dag en energiekosten lager zijn door opladen in daluren. Vanaf medio 2020 wordt de bus in productie genomen in Deurne.

van het nog jonge bedrijf. De bussen worden geleverd aan Transdev, het moederbedrijf van Connexxion. Ze zullen gaan rijden in de regio’s Amsterdam en Haarlem. De elektrische bussen vervangen de diesel en aardgasbussen die daar nu nog ingezet worden.

Recordorder

Met de order is in totaal 130 miljoen euro gemoeid. De bussen moeten volgend jaar november gaan rijden.

Dinsdag haalde Ebusco de grootste order ooit binnen in de geschiedenis

Eerste exemplaar ‘Rondom de Mussenkeet’ DEURNE - Vers van de pers mocht de voorzitter van de Deurnese heemkundekring, Jan Adriaans, deze week uit handen van Henk Schriks het eerste proefexemplaar van het boek ‘Rondom de Mussenkeet’ in ontvangst nemen, de door Ed van de Kerkhof geschreven geschiedenis van de Deurnese en Liesselse Peel.

Adriaans zei bijzonder verheugd te zijn over het bereikte resultaat. “Dit is een prachtig boek en als voorzitter ben ik er heel trots op dat dit een uitgave is van de heemkundekring”, aldus Adriaans. Het boek wordt komende zondag officieel gepresenteerd in Natuurpoort de Peel aan het Leegveld in Deurne.

Broekenactie

De bijeenkomst begint om 14.00 uur, de toegang staat open voor iedereen en is gratis.

Jan Adriaans met het eerste exemplaar van 'Rondom de Mussenkeet'.

Broekenactie € 10,00 korting op een broek

+ een waardebon van € 25,00

+ een GRATIS hemd € 10,00 korting op een broek *geldig op alle broeken vanaf € 89,99

+ een waardebon van € 25,00 + een GRATIS hemd *geldig op alle broeken vanaf € 89,99

Het WTC is alleen donderdag en vrijdag nog te zien in het gemeentehuis. (Foto: Hein van Bakel)

STATIONSSTRAAT 9 DEURNE • WWW.PIETERSDORTU.NL


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 14

OKTOBER Woonmaand ES I T C A

IEDERE ZONDAG GEOPEND

BOXSPRING

799,-

160x200cm. Uit voorraad. Incl. 5 jaar volledige garantie. € 1499,-

EIKEN TAFEL COMPLEET V.A. 488,Stel zelf samen OF

MANGO INDUSTRIELE MEUBELEN

CONTAINER VERKOOP

OF

IBIZA

79,Echt leder. 3 Kleuren. € 139,-

HJORT KNUDSEN

VERBOUWINGSOPRUIMING

Relax fauteuils uit voorraad

499,-

EIGEN BEZORG DIENST

VERONA XXL

999,-

IEDERE ZONDAG GEOPEND 12.00-17.00 uur

Uit voorraad, links + rechts € 1899,-

• 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

WWW.WIEGERSXL.NL INDUSTRIELAAN 4, ASTEN T. 0493 670910 MA. 13.00-18.00 UUR | DI. T/M DO. 10.00-18.00 UUR VR. 10.00-20.00 UUR - ZA. 10.00-17.00 UUR

• Poetshulp gevraagd, paar uur per week 06-22819885.

• Overlast ongedierte?? Bel 0493-688006.

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609.

• Eet- en frietaardappelen te koop bij J. Leenders, Bosweg 3 Asten-Heusden. 0493-697830. Openingstijden maandag, vrijdag en zaterdag vanaf 8.30 uur.

NIEUWE COLLECTIE

T/M -30%

KOOPJESHOEK

-70%

STATIONSSTRAAT 18 DEURNE

Draag bij aan een veilige samenleving en kom bij ons werken! Wil jij in Limburg werken in een wereld achter grote hekken en muren? In een wereld die boeiend en uitdagend is en die bijna niemand kent? De Penitentiaire Inrichtingen (PI) Sittard en Zuid-Oost hebben voor de locaties Sittard, Roermond en Ter Peel meerdere collega’s nodig voor verschillende afdelingen. Daarom organiseren wij op zaterdag 2 november 2019 een werving- én selectiedag van 8.00 uur tot 18.00 uur. Deze dag is speciaal voor de mensen die belangstelling hebben om in Limburg te komen werken en voldoen aan de gevraagde functie-eisen. Wij zoeken mensen voor onderstaande functies: Werken bij DJI Sta jij voor een mensgerichte en professionele aanpak? Met een functie bij DJI draag je bij aan de veiligheid van Nederland. Bekijk welke functie bij jou past en hoe jij en DJI samen een ijzersterke combinatie kunnen maken! Kies voor mooi en uitdagend werk in een niet-alledaagse, maar zeer veelzijdige en uitdagende omgeving. Het gaat bij DJI om beveiliging, bewaring, behandeling, motivering en zorg en begeleiding. We richten ons op samenwerken, een maatschappelijke bijdrage leveren en zelfstandig werken. Voor meer informatie over DJI, de functies en arbeidsvoorwaarden verwijzen we je naar www.dji.nl. Meld je aan voor de wervingsdag! Onze werving- en selectiedag vindt plaats in PI Zuid-Oost locatie Ter Peel aan de Paterstraat 4 te Evertsoord. Aanmelden kan tot 26 oktober 2019 via dji.werving.limburg@dji.minjus.nl. Vermeld hierbij je voor- en achternaam, adres, geboortedatum en in welke van de functies je interesse hebt. Tot dan!

Penitentiair inrichtingswerker Minimaal een mbo-4-diploma. Jij bent een belangrijke schakel in het detentie en re-integratieproces van de gedetineerde. Als penitentiair inrichtingswerker begeleid je hen in de woon- en leefsituatie en bij activiteiten. Ook zie je toe op veiligheid en verleen je intensieve zorg. Complexbeveiliger Minimaal een mbo-2-diploma. Als complexbeveiliger garandeer je de veiligheid van medewerkers, bezoekers en gedetineerden. Dit doe je onder meer door toegangscontroles uit te voeren en mensen te informeren over veiligheidsvoorschriften. Medewerker arbeid (werkmeester) Minimaal een mbo-3-diploma. Binnen de inrichting run jij het productiebedrijf waar gedetineerden werken. Een belangrijke taak, want door te werken krijgen ze dagritme en structuur. Jij leert ze vaardigheden die de kans op een succesvolle terugkeer in de samenleving vergroten.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 15

De Veengalm viert zeventigjarig jubileum Sjaak Verstappen NEERKANT – Erelid Sjaak Verstappen werd zaterdag gehuldigd vanwege zijn zeventigjarig lidmaatschap bij gemengd koor De Veengalm.

Er was aandacht voor de jubilaris tijdens een Heilige Mis in de parochiekerk en daarna is het koor samengekomen in gemeenschapshuis De Moost voor koffie met gebak. Daar werd hij feestelijk toegezongen in een serenade en verrast met een toespraak. Namens het koor ontving de jubilaris een mooie glazen plaquette met oorkonde als blijvende herinnering en daarbij een boeket bloemen. In de maar liefst zeventig jaren dat Verstappen als lid verbonden is aan de vereniging zijn er slechts weinig repetities voorbij gegaan waar hij niet aanwezig was.

- Advertorial Hondencentrum Happy Tail begint met een uitlaatservice REGIO - Happy Tail is een hondencentrum met meer dan 25 jaar ervaring. U kunt hier terecht voor pension, dagopvang, gedragstherapie, het trimmen van uw hond en advies m.b.t. gedrag voeding en vachtverzorging.

Om het voor jullie nog gemakkelijker te maken gaan we vanaf nu beginnen met de uitlaatservice. We zullen uw hond(en) bij u thuis ophalen en naar ons veilig omheinde speelveld brengen van ruim 2000 m2. Hier kunnen ze lekker spelen, ravotten met de andere dagopvanggasten. Er zal altijd iemand bij aanwezig zijn die toezicht houdt terwijl zij lekker aan het uitkuren zijn. Dus heb je bijvoorbeeld een lange werkdag, ga je een dagje weg, ben je ziek of welke reden je ook hebt dat je je hond een of meerdere dagen per week niet de beweging kunt

geven die hij nodig heeft, dan ben je vanaf nu bij Happy Tail ook op het goede adres. We zullen deze nieuwe service eerst op gaan starten in de gemeente Deurne en omgeving en in de omgeving van Ysselsteyn. Voor vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek kun je een mailtje sturen naar uitlaatservice@happytail.nl of bel naar 06-39748526. Kijk voor meer informatie op onze website: www.happytail.nl

“De dinsdagavond is voor jou zeventig jaar lang Veengalmavond geweest. Je was een voorbeeld voor iedereen, je had je hart verpand aan deze vereniging. Je hebt de ups and downs meegemaakt die elke vereniging wel kent, dus ook de onze, en steeds mee overwonnen”, zo sprak Jan van Eijk hem toe namens de vereniging. “Naar mijn weten ben je ook de eerste die het zeventigjarig lidmaatschap mag vieren. Maar dat wil wel zeggen dat we bijna alle grondstoffen uit de aardbodem hebben moeten gebruiken voor jouw jubilea; koper bij 12,5 jaar, zilver voor 25 jaar, robijn voor 40 jaar, goud voor 50 jaar en diamant met zestig jaar. Dit keer is het de beurt aan platina.”

Sjaak Verstappen na de huldiging.

Reserveren voor klucht ToneelgroepRips DE RIPS – ToneelgroepRips heeft dit jaar voor het eerst een vijfde uitvoering bij het nieuwe toneelstuk. Het wordt een knotsgekke klucht.

is, maar met iemand anders, dan is de chaos compleet.

Dat klinkt misschien als een simpel taakje dat met hulp van de medewerkersters in het hotel prima zou moeten lukken. Ware het niet dat de familie Bruinsma in het hotel komt logeren en zorgt voor allerlei misverstanden. Als dan blijkt dat de vrouw van Thomas toch in het hotel

De uitvoeringen van de toneelgroep worden gehouden op 25, 26 en 31 oktober, 1 en 2 november. In Partycentrum d’n Eik in De Rips. Aanvang 20.00 uur. Kaartjes zijn te reserveren via Maria Bisseling, 0493-599462 Bij D’n Eik: 0493-599488 of via toneelgroeprips1@outlook.com

Een sprong in het diepe, op zoek naar geluk SOMEREN – Loes van Stratum (27) deed iets wat veel mensen waarschijnlijk niet durven. Een aantal maanden geleden gaf de Somerense haar baan op, omdat ze niet lekker in haar vel zat. Een beslissing die haar leven heeft verrijkt. “Ik zat vast in een patroon”.

In deze rubriek stelt de redactie ruimte beschikbaar voor meningen over en reacties op algemene en/of actuele zaken. Publicatie geschiedt geheel voor eigen verantwoording van de inzender. Door plaatsing spreekt de redactie geen voor- of afkeur uit. De redactie behoudt zich verder het recht voor om zonder opgaaf van redenen een ingezonden brief in te korten of niet te plaatsen. Inzendingen dienen voorzien te zijn van naam en adres.

“Deurne zit financieel op rozen”, kopt het Eindhovens Dagblad op 8 oktober. “Financiën gemeente Deurne stabiel”, schrijft DMG op 9 oktober op de website. En “De gemeente Deurne staat er financieel goed voor”, kopt ook het Weekblad voor Deurne op 10 oktober.

Het klinkt allemaal positief. Er kan er zelfs geld in voorzieningen voor de inwoners worden gestoken. En dan te bedenken dat er steeds meer ‘bezuinigd’ wordt op de leefbaarheid in de woonwijken, minder onderhoud aan wegmeubilair, trottoir, onkruidbestrijding, maar vooral openbare verlichting. Als je nu door Deurne rijdt in de avond, dan zie je hoe de gemeente bezuinigt op verlichting en vooral in de wijken.

door Jordy van de Brug Samen met haar hond Joepie geniet Loes momenteel van het leven. De druk van het vastzitten in het patroon ‘omdat het maar zo moet’ is weg. De Somerense gaf vlak voor de zomervakantie bij haar werkgever aan dat het niet meer ging. Na lang wikken en wegen voelde ze dat ze iets anders moest gaan doen. “Er viel een last van mij af. Maar ergens was het ook een hele enge beslissing. Je voelt je namelijk ook verantwoordelijk voor je collega’s. Het voelde alsof ik hen in de steek liet, maar toen besefte ik mij dat ik voor mijzelf moest kiezen.” Op dezelfde voet verder gaan was geen optie voor Loes. Altijd koos ze voor een ander. Al wil ze wel duidelijk maken dat er veel aan vooraf is gegaan. Loes: “Dit is geen ego-verhaal, ‘o wat knap dat je zomaar stopt met werken’. Ik zat echt niet lekker in mijn vel. Ik werd niet gelukkig van mijn baan. Alles ging op de automatische piloot. Is dit het nou, dacht ik wel eens. Mijn werkgever begreep het, hij zag het ook aan me. Ik was niet meer die Loes van 8 jaar geleden, toen ik bij begon met mijn baan.” In de maanden die volgen doet de Somerense veel aan yoga. Het helpt haar zichzelf te leren kennen. In de yogalessen vindt Loes haar geluk terug. Echter begrijpt niet iedereen in de buitenwereld waar Loes aan begonnen is. “Bij veel mensen zit de mentaliteit ‘doe maar normaal’ en ‘hard werken hoort erbij’ er van jongs af aan ingebakken. Ze zien het als een impulsieve actie van mij, maar ze zien niet wat eraan vooraf is gegaan. Ik kwam erachter dat de veiligheid van ‘huisje, boompje, beestje’ voor veel mensen een schijnveiligheid is. Mezelf gelukkig voelen is belangrijker dan die ‘zekerheid’. Ik kreeg gelukkig ook veel positieve reacties van mensen om mij heen’, zegt Loes

Lezers schri j ven

Loes van Stratum. (Foto: Emmy Vlemmix)

Challenge

Om de buitenwereld iets meer te laten zien wat er in haar omging begon Loes een maand geleden met de 30-dagen yoga-challenge op social media. Een maand lang zette de Somerense elke dag een bericht op Facebook en Instagram. Een hele uitdaging en ook kwetsbare aangelegenheid. Loes: “Ik deelde van alles. Het was een kijkje in mijn leven. Dat maakte het wel spannend. Door yoga als hoofdthema te nemen had ik een houvast om elke dag wat te posten over mijn leven.” Zo ook over het opruimen van haar huis. De ‘reset-knop’ werd de eerste dag van de challenge nog even verder ingedrukt door Loes. “Ik ben best wel een chaoot. Mijn huis was een teringzooi. Niks had een vaste plek en dat moest anders. Ook daarmee heb ik mijn hoofd leeg gemaakt”, zegt de Somerense. Nadien volgen nog allerlei berichten. De ene keer over yoga en dan weer over iets simpels als een glimlach. De schrijfstijl van Loes inspireert mensen om ook anders te gaan leven. Loes: “Naar verloop van tijd waren er steeds meer mensen die mijn verhalen lazen. Dat was een mooi compliment.”

Op zoek

Inmiddels heeft Loes haar yoga-opleiding afgerond en is ze zelf instructrice geworden. Ook houdt ze zich-

zelf nog elke dag een spiegel voor: “Ik wil naar mijzelf blijven kijken en mijn zelfbewustzijn trainen. Het grootste gedeelte van yoga is het werken aan jezelf. Ik wil niet in de oude patronen vervallen. Teruggrijpen naar een vast patroon is heel makkelijk. Iedereen doet dat wel eens”, zegt Loes. Wel is de Somerense zich ervan bewust dat ze toch een keer iets moet. “Natuurlijk weet ik dat ik weer moet gaan werken. Ik ben niet gek, maar ik wil dan wel iets doen wat echt bij mij past. Gelukkig heb ik nu een coach die mij op dat vlak op weg helpt.” De naaste omgeving van Loes steunt haar in haar zoektocht naar geluk. “Zij zien een ‘Loes 2.0’, zeggen ze. Dat ervaar ik zelf ook zo. Mijn geluk achternagaan is de beste beslissing die ik ooit heb kunnen nemen. Niet altijd gemakkelijk, maar zó waardevol”, aldus Loes. Ook heeft de Somerense nog een tip aan iedereen die worstelt met het bewuste gevoel. “Geef aandacht aan het gevoel dat je niet geheel gelukkig bent. Niet te snel die ‘deur dichtgooien’ en het gevoel wegstoppen. Dat maakt je alleen maar ongelukkiger. Denk goed na over wat je zou willen als je met níks rekening hoeft te houden. Ik heb in ieder geval al veel geleerd door het nemen van de stap.” Wie Loes wil volgen kan terecht op haar Instagram via: @la_loes.

Er wordt niet stilgestaan bij ouderen, mensen die slecht ter been zijn en in de avond ook wel weg willen maar nu beperkt worden in hun bewegingsvrijheid, omdat ze bang zijn te vallen vanwege slecht zicht en ongelijke trottoirs. Op diverse plaatsen zijn lampen stuk of het armatuur zit tussen de takken van de bomen waardoor het nog donkerder wordt. De lampen die defect zijn worden ook niet direct gerepareerd waardoor het vier weken of langer donker blijft.

In de voorgaande situatie was dit minder erg omdat er voldoende masten stonden. Als ik nu bij voorbeeld kijk op de Spaarne dan is de eerste lichtmast vanaf de Zaan pas na negentig meter en als die uitvalt is het helemaal donker in de straat. Ook de daar geparkeerde auto’s zijn slecht waarneembaar. Dat zorgt weer voor een grotere kans op inbraak en vernieling. Er zijn enkele bewoners die een buitenlamp ontsteken als het donker wordt, anders is helemaal een crisissituatie. Maar van de gemeente krijg ik als antwoord: “Het kruispunt is voldoende verlicht”. Hoe de voetganger het beleeft is niet belangrijk. Om met de woorden van Mak te spreken: “We zijn overgeleverd aan de grillen van de gemeente Deurne”. Op zo’n manier is het lastig om fouten en sociaal inzicht verbeterd te krijgen. Rien Voets, Deurne

SPATADEREN EFFECTIEF EN VEILIG BEHANDELEN

Dé specialist voor de behandeling van huidziekten en spataderen Zoekt u een specialist voor de behandeling van uw spataderen?

Onze deskundige dermatologen volgen de nieuwste technieken in ons vakgebied en passen deze toe in de praktijk. Wij hebben de meeste ervaring in Nederland op het gebied van laserbehandeling bij spataderen.

WWW.CEULENKLINIEKEN.NL

Een hotel, ergens in het land. Thomas ter Velde heeft een belangrijk diner met de minister. Zijn vrouw zou hem vergezellen, maar ze komt niet opdagen en dus moet er in allerijl een tafeldame gevonden worden. Een perfecte taak voor de bemoeizuchtige overbuurman Alex.

Drs. Judith Vermazeren, dermatoloog

Stationsstraat 1 Helmond 085 - 043 24 54


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 16

De Peel onder vuur

Vandaag aflevering

42

FEEST VAN BEVRIJDING WERD DRAMA door: Martien van Rijt

De Peel onder vuur

In het Toon Kortoomspark zag ik de wisseltentoonstelling van Thea Mansvelders-Vullings, die gewijd was aan de oorlog. Bij een van de foto’s viel me de begeleidende tekst op. Er stond te lezen dat Thea’s vader dodelijk getroffen werd in de schuilkelder achter in zijn tuin en dat haar moeder, Doortje Vullings-Bouwmans, door twee buurtbewoners van het dodelijk getroffen lichaam moest worden getrokken. Dat was voor mij aanleiding om in gesprek te gaan met de 84-jarige Zeilbergse. Hieronder volgt haar verhaal.

dat van buur-

De Tweede Wereldoorlog woedde in vrouw Tonia de periode 1940-1944 ook in de Peel. Damen-Span de schuilkelder Nu, 75 jaar later, staan we stil bij onze in. Met negen bevrijding. Een jaar lang blikken mensen lieten ze we in deze rubriek terug op de het geluid van het gebeurtenissen van toen. geweld van buiten Van algemene verhalen tot tot zich komen en ze persoonlijke herinneringen waanden zich veilig. uit Asten, Someren, Toen het even wat rustiDeurne en ger werd, besloot Jan een omgeving. kijkje te gaan nemen buiten

de kelder. Daar trof hij Duitse soldaten aan, die zich onrustig bewogen tussen de huizen. Hij vroeg aan een Duitse soldaat of die wist waar de Engelsen ergens waren, want dat ze in aantocht waren, was wel duidelijk. De soldaat reageerde kortaf: “Bij het station!”. Het was dus niet gek dat de angst af te lezen was van de gezichten van de jongemannen die in het leger van Adolf Hitler vochten. Die wisten ook wel dat het een onuitvoerbare opdracht was om de geallieerde opmars te stoppen.

Doortje en Jan Vullings-Bouwmans.

Jan werd door die drie angstig uitgesproken woorden eerder blij dan bang! De bevrijding van Deurne was dan toch echt aanstaande. Hij kroop de kelder weer in, sloot de deur en draaide zich om naar zijn gezin om het goede nieuws met hen te delen. Lachend keek Jan zijn vrouw Doortje aan, maar nadat hij gezegd had dat de Engelsen al bij het station waren en dat de bevrijding nabij was, klonk er een oorverdovende klap en doofden de kaarsen, waarna het zicht ontnomen werd door een grote stofwolk. Toen het stof eindelijk neerdaalde, werd duidelijk wat voor een drama zich had afgespeeld in de kelder.

Waar de buren een gat groeven en er een plaat blik of een golfplaat overheen legden, zette Jan spoorbielzen recht overeind om er vervolgens ook bielzen bovenop te leggen. “Het was echt sterk gebouwd”, vertelt Thea. De bielzen stonden vast tegen elkaar, zodat je niet naar buiten kon kijken. Met kaarsen en lampen werd de kelder verlicht als Doortje Vullings-Bouwmans. die in gebruik was. Deels Een granaat was in de buurt was de kelder in de grond, tot ontploffing gekomen en maar deels ook boven de scherven hadden zich een grond. Er lagen bedstukweg gezocht en gevonden ken en dekens in en op door de kieren tussen enkele voorraadplande spoorbielzen. Eén ken stonden etenswascherf had buurvrouw ren. De ingang werd Tonia op de korrel afgeschermd door gehad en haar ook een gordijn. Op zich getroffen. De arme klinkt dat niet als veivrouw werd in één lig, maar je moest de keer onthoofd. Haar hoek om, om in het zoon Henk werd door echte verblijfgedeelte een scherf getroffen te komen. in zijn been die er nog altijd in zit. De drie kin“Het was op 24 september deren Damen stonden plot1944,” vertelt Thea, “de dag Jan Vullings. seling alleen op de wereld. van de bevrijding van DeurHun vader was opgenomen ne. En toen ging het mis.” in een tehuis en werd niet Vader Jan bemerkte de onrust en hoormeer thuis verwacht en nu waren ze ook de de beschietingen die klonken. Alles hun moeder kwijt. wees erop dat iets stond te gebeuren. Hij dirigeerde zijn gezin en In zijn tuin bouwde Jan een schuilkelder. Maar er lag nog een dood En niet zomaar een; het was een verlichaam in de kelder. Vasterkte schuilkelder. der Jan was ook getroffen door een scherf. Ter hoogte van zijn middel, was het lichaam van de arme man doorkliefd. Een aantal granaatscherven, zaaiden dood en verderf in de schuilkelder op de dag van de bevrijding. Hoe erg was dat! Moeder Doortje was op 33-jarige leeftijd plotsklaps weduwe en bleef zitten met een driekoppige kinderschaar. Daar stond ze op dat moment nog niet bij stil; ze was vervuld door het verschrikkelijke beeld dat zich voor haar ogen verhelderde. Haar echtgenoot Jan was letterlijk in tweeën gedeeld. Doortje wierp zich op het lichaam van haar man en weigerde hem nog los te laten. Thea Mansvelders-Vullings met de duwkar van vader Jan. Ze heeft deze nog altijd in bezit. Thea, geboren in 1935, was op negenjarige leeftijd getuige van een verschrikkelijke gebeurtenis. Bij een nog altijd onverklaarde inslag (was het een door de geallieerde afgeschoten granaat of een uit frustratie door de Duitsers geworpen handgranaat?), verloor ze haar vader Jan Vullings (41) en haar buurvrouw Tonia Damen in de schuilkelder. De familie Vullings woonde in De Wiemel op nummer 14 in Deurne. Voor uw oriëntatie: Nu, komende vanaf de rotonde, de Molenstraat in en vervolgens linksaf. Schuin tegenover de Lindelaan. Jan en Doortje bewoonden met hun drie kinderen Thea, Fons en Piet een eenvoudig huis, dat eigenlijk al onbewoonbaar was verklaard. In de tuin, achter het huis, had Jan een werkplaats gebouwd, samen met Driek Nijnens en Wim Bouwmans, waar hij onder andere fietsen herstelde en voorzag van nieuwe banden en in de oorlog vanzelfsprekend van antiknalbanden. Hij trok er regelmatig op uit om met een duwkar langs de mensen te gaan en bruikbare spullen op te halen. Oude fietsbanden werden dan door hem in repen gesneden, opgedraaid en met draad vastgebonden, zodat er antiknalbanden ontstonden. Thea vertelt: “Ons pap was een echte sjacheraar, daar heb ik het denk ik van overgenomen. Ik ben ook altijd op route om spulletjes te zoeken voor mijn museum. En als het te veel was voor de duwkar, dan haalde hij bij groenteman Gerrit van Dijk een paard met wagentje en ging hij daarmee rond in Deurne en omgeving.”

Thea: “Enkele buurtbewoners hebben mijn moeder uiteindelijk toch los weten te krijgen en haar de kelder uit geholpen. De lichamen van de buurvrouw en van mijn vader werden in snel gecharterde kisten gelegd en in de werkplaats van mijn vader geplaatst. Ik weet nog dat mijn moeder me meenam om nog een keertje te gaan kijken, maar ik kwam toen niet verder dan de deur. Ik zag daar die twee kisten staan en daaronder was wit zand gestrooid om het gelekte bloed te bedekken. Het levensvocht had zich vermengd met het zand en daar werd mijn blik naartoe getrokken. Dat schrok me zo ontzettend af dat ik niet verder durfde. Ook later ben ik nooit meer alleen in dat hok durven gaan. Raar, maar ik ben dat beeld niet meer kwijtgeraakt.”

Een blik in De Wiemel. Links achter de wandelaar stond het pand van de families Vullings en Damen.

Voor Thea, haar moeder en haar broers restte niets anders dan een uitvaart, terwijl de blijdschap in de Deurnese gemeenschap de boventoon voerde. “Ik weet nog wel dat het bevrijdingsgevoel aan mij voorbijging, zonder dat ik het opmerkte. Wij waren nog druk met het afscheid van twee mensen die we liefhadden en dat liet blijdschap niet toe. De dienst was in de grote kerk van Deurne en daarna is mijn vader daar op het kerkhof begraven. Er was geen geld, dus hij kreeg zo’n betonnen kruisje op zijn graf. De buren waren protestant, dus buurvrouw Tonia en mijn vaders wegen scheidden gedwongen. De kinderen Damen werden door familie opgevangen en in huis opgenomen.” Moeder Vullings wachtte een moeilijke tijd. Ze moest het hoofd boven water zien te houden, zonder vaste inkomsten. Toen ze een sociale uitkering kreeg, ging het allemaal iets gemakkelijker. “Tot dat moment wilde mijn moeder nooit vlees eten. Ze at het braadvocht, gemengd met wat aardappelmeel, bij haar aardappelen om toch nog wat vleessmaak te proeven. Pas toen ze de wekelijkse uitkering kreeg, was er ook voor mijn moeder weer vlees bij het eten. Het was armoe troef, maar toch hebben we nooit honger geleden en zijn we niets tekort gekomen. Ik ben regelmatig met ons mam naar juffrouw Wijnands geweest die bij de school gebruikte kleding aanbood. Gelukkig was mijn moeder iemand die zich nergens voor schaamde. Toen ik de plechtige communie deed, is ze naar de villa van mevrouw Van Doorne gestapt en heeft haar de situatie uitgelegd. Van haar kreeg ze geld om een mooi jasje en andere communiekleding voor me te kopen. Maar, mijn moeder moest de kleding wel bij De Zon kopen!” Doortje Vullings-Bouwmans heeft de mooie leeftijd van 84 jaar mogen bereiken en heeft ondanks de verschrikkingen die haar op de dag van de bevrijding overkwamen, toch nog een mooi leven mogen hebben. Haar kinderen kwamen goed terecht en daar had zij een groot aandeel in.


enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

DAS

www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17Publishers oktober 2019 | www.daspasdrukwer pagina 17

Publishers

Publishers

Groot voetbaltalent Xavi Simons in Mierlo MIERLO – Het was de afgelopen tien dagen weer een behoorlijke drukte op het Mierlose sportpark De Ark. Trainde op zondag 6 oktober nog het Russisch vrouwenelftal in aanloop richting de interland tegen Nederland op het complex waar voetbalvereniging Mifano haar thuis heeft. De dagen erna waren het de nationale jeugdelftallen onder 17 jaar van Nederland en Slovenië die op hetzelfde sportpark de voetbalaccu oplaadden vanwege hun deelname aan een vierlandentoernooi.

door Jos Lenssen Naast Nederland en Slovenië namen ook de landenteams van Kosovo en Wales deel aan het vierlandentoernooi waarvan de wedstrijden plaatsvonden in Venray en Uden. Het toernooi gold als kwalificatie voor deelname aan de Europese Kampioenschappen 2020.

Toptalent Xavi Simons

Misschien wel de meest opvallende en getalenteerde speler van het toernooi droeg het Oranje shirt van Nederland om de schouders. Zijn naam: Xavi Simons, de zestienjarige zoon van oud-profvoetballer Regillio Simons. Naast de enorme opvallende bos blonde krullen was vooral

het voetbaltalent van Xavi Simons dat hem de titel ‘meest opvallendste speler van het toernooi’ opleverde. Na op zijn derde levensjaar met zijn ouders naar Spanje te zijn verhuist vielen de talenten van Xavi op zijn zesde jaar al op bij de scouts van FC Barcelona. De club waar hij tot afgelopen zomer heeft gespeeld. Sinds juli speelt het toptalent bij Paris Saint Germain, de club waar ook de Braziliaanse supervedette Neymar op de spelerslijst staat. Bij de steenrijke club uit Parijs speelt Xavi in het team van PSG O19. Ruim een maand geleden trainde hij op zestienjarige leeftijd zelfs al een keer mee met de hoofdselectie van PSG. Een unieke belevenis voor het Oranje talent welke vorige week tijdens het ver-

DAS DAS

enkele minuten gerege enkele minuten geregeld bepaal zelf uw levertij - bepaal zelf-uw levertijd tegen een - tegen een -scherpe prijsscherpe pri

blijf met het Nederlands jeugdelftal in Mierlo diverse tv-camera’s achter zich aan kreeg.

Ondernemend Deurne presenteert…

STOPPERS VP

Hedwiges Maduro

Heeft Xavi Simons, zoals de voetbalkenners stellig geloven, een prachtige voetbaltoekomst in het grote Oranje in het verschiet. Een van de stafleden van Oranje O17, te weten Hedwiges Maduro heeft deze inmiddels al weer achter zich liggen. De sympathieke oud-speler van onder andere Ajax, Valencia, Sevilla FC, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia speelde negentien keer voor het grote Nederlands Elftal. Hij debuteerde in Oranje op twintigjarige leeftijd onder toenmalig bondscoach Marco van Basten. Tijdens het verblijf in Mierlo vervulde Maduro de rol van assistent-trainer in de staf van Oranje O17 waarvan ook Anton Scheutjens (geboren in Nuenen), de oud-doelman van Helmond Sport en voormalig keeperstrainer van PSV deel van uit maakte als keeperstrainer.

STOPPERS VP Maas Toiletverhuur B.V. www.ondernemenddeurnepresenteert.nl

GEMEENTE SOMEREN

GEMEENTE GEMEENTE ASTEN SOMEREN

A

ZIE PAGINA .. T/M ..

Zie pagina ZIE PAGINA.. .. T/M ..

Handmatig

Dé partner in het verzorgen van sanitaire voorzieningen op uw bouwplaats, feest of evenement. Wij hebben ons werkgebied onlangs uitgebreid tot en met de regio Apeldoorn.

Al 45jQQr vi

Wie zijn wij Maas Toiletverhuur B.V. heeft al jarenlang veel ervaring in het verhuren en onderhouden van mobiele toiletten en andere sanitaire voorzieningen.Wij zijn een kleinschalig bedrijf wat daardoor goede service en onderhoud levert. Ons bedrijf levert aan bouwbedrijven, tuinbouwbedrijven, evenementen en particulieren.

Nieuw in de verhuur! Schaftwagens. Compleet ingerichte schaftwagens met mobiel toilet, magazijn / opslagruimte. Voorzien van verwarming, rolluiken, tafel met 6 stoelen, magazijnrek. Naast mobiele toiletten verhuren wij ook toiletwagens en mobiele badkamers. Ideaal bij uw buurtfeest, verbouwing van de badkamer, festivals en evenementen.

Wij verhuren o.a.: - Mobiele toiletten - Plaszuilen - Toiletwagens - Mobiele badkamers

Maas Toiletverhuur B.V.

Nu:

STOPPERS FACEBOOK & TWITTER +W STOPPERS FACEBO DEURNE

‘T CONTACT & PEEL DEURNE

Volg ons op ons o VolgVolg ons op Facebook en Twitter! Facebook Facebook en T en Twitte Wij staan bekend om de goede service, schone toiletten en units.

Gerard Bildersstraat 9 5753 DE Deurne 0493 315901 post@maastoiletverhuur.nl www.maastoiletverhuur.nl

www.facebook.com/hetcontact www.facebook.com/weekbladvoordeurne www.facebook.com/weekbladvoorde Volg ons op Facebook en Twitter! www.twitter.com/hetcontact www.twitter.com/weekbladdeurne www.twitter.com/weekbladdeurn

www.facebook.com/peelbelang www.facebook.com/weekbladvoordeurne Aktiemodel Vetego B www.twitter.com/peelbelang_wvd www.twitter.com/weekbladdeurne Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in

Xavi Simons (oranje hesje) met links naast hem Hedwiges Maduro. (Foto: Jos Lenssen)

Verder ruim 300 modellen relax

www.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublishers.nl www.weekbladvoordeurne.nl /

Een unieke ervaring! Het is een totaal nieuw soort uitje, een moderne variant van bowlen of lasergamen.

Virtual Reality Arcade Helmond

www.hetcontact.nl / www.peelbelangonline.nlwww.hetcontact.nl / www.daspublishers.nl / www.peelbelango

I.v.m. va

Nu: zij Vele relaxfauteuils me VR Arcade Helmond wil GRATIS het nieuwe n! STOPPERbowlen HARTSTICHTING GRATIS STOPPER H In december 2018 opende de VR Arcade haar deuren aan de Scheepsboulevard 19 in Helmond. Elke dag schoppen hart- en Dit jonge Groningse bedrijf verzorgt een unieke virtual reality ervaring voor jong en oud. Toen vaatziekten honderden de VR Arcade in 2017 startte met haar eerste vestiging in Amsterdam, waren ze de eerste die levens overhoop. dit concept in Europa aan de man brachten. Sander Bos (algemeen directeur) vertelt dat hij wel van een spelletje houdt maar geen fanatiek gamer is. Sander heeft conservatorium gestudeerd en is van origine een pianist! Eind 2016 hoorde hij van Groningse vrienden over dit plan en nadat hij de bril op zijn neus had gezet was hij meteen verkocht. Het is niet alleen een game die je speelt, maar echt een unieke ervaring! Het is een totaal nieuw soort uitje, een moderne variant van bowlen of lasergamen. Het bijzondere van dit VR-concept is dat, in tegenstelling tot veel andere VR-games, je bij de VR Arcade vrij rond kunt lopen in een open ruimte van maar liefst 200 vierkante meter. Je speelt samen met je team van maximaal vijf personen het door de VR Arcade gemaakte

Kijk wat u kunt doen op

spel. Je moet met je vrienden de wereld redden van www.hartstichting.nl/doe-mee hordes zombies of een invasie van Aliens afslaan. ʻWe zien nu allerlei doelgroepen binnen komen. We dachten bij de start dat ons concept vooral de gamers zou aantrekken maar we zien op dit moment echt een mix van publiek. Bijvoorbeeld jonge studenten en vrijgezellenfeesten maar vorige week hadden we ook een delegatie van een businessclub over de vloerʼ; aldus Sander. Sander moet lachen bij de vraag of deze activiteit alleen geschikt is voor mannen: ʻWe hebben al menig vrouwenclub over de vloer gehad en die spelen onze spellen minstens net zo fanatiek als andere groepen.

STAP IN DE VIRTUELE WERELD

VR Arcade Helmond Scheepsboulevard 19, 5705 BD Helmond Openingstijden: Donderdag 16.00-22.00 uur Vrijdag / Zaterdag 15.00-22.00 uur Zondag 12.00-20.00 uur

Voor vragen, verdere informatie omtrent boekingen of een terugbelverzoek: info@vrarcade.nl Let op! Reserveren verplicht, minimaal 24 uur van te voren. Inloop niet mogelijk. Boekingen buiten bovengenoemde openingstijden zijn mogelijk op aanvraag.

VR Arcade Helmond is ook uitstekend geschikt voor dag schoppen hart- en Elke dag schoppen hartensamenwerkingen vaatziekten bedrijfsfeestjes. Er zijnElke inmiddels met Elke dag scho vaatziekten honderden andere lokale partijen zoals Golden Tulip West Ende, honderden levens overhoop. honderden le levens overhoop. waar je na de zombiejacht gezellig een hapje kunt eten. Ook met andereKijk partijen aandoen deop Scheepsboulewat u kunt Kijk wat u kunt doen op www.hartstichting.nl/doe-mee Kijk wat u kunt d vard zijn er leuke pakketten samen te stellen, bijvoorwww.hartstichting.nl/doe-mee beeld met Kids Plaza of We-Jump. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend een aanvraag doen via info@vrarcade.nl. Ben je ook benieuwd naar VR Arcade Helmond? Maak dan een foto van onze advertentie en mail deze naar wedstrijdvrarcade@daspublishers.nl Uit alle inzendingen worden vijf winnaars geloot. De prijs? Één gratis ticket ter waarde van €20,-! We hopen jullie snel te zien in de VR Arcade Helmond!

Kom langs en ervaar de VR sensatie van dit moment!

Stap met je team in een nieuwe realiteit en beweeg je vrij rond door de virtuele wereld. Gewapend met een VR bril, rugzak en een geweer stap je in een 200m2 virtuele wereld en is het aan jou en je team om samen de missie succesvol te volbrengen.

Onze 2000 Di-Wo-


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 18 Ons gevoel is leeg; haar stem is stil…. Wie haar gekend heeft, weet wat dat zeggen wil

Fam i l i e b e ri ch t e n Je handen hebben voor ons gewerkt. Je hart heeft voor ons geklopt. Je ogen hebben ons tot het laatst gezocht. Rust nu maar uit. Na een leven dat gekenmerkt werd door eenvoud, hartelijkheid, bezorgdheid en liefde is van ons heengegaan mijn lieve man, onze zorgzame vader en lieve opa

Jo van der Kuijlen Henricus Johannes echtgenoot van

Annie van der Kuijlen-van de Mortel Hij overleed in de leeftijd van 87 jaar. Annie Silvia en Mart Martien en Jolanda, Jarno Stefan en Yvonne, Delano, Tycho Anita en René, Sanne, Rick, Tim Thea en Berrie Anjo en Bert Robert Aaron en Maretti Mieke en Christa Nancy, Rico Iwan Deurne, 14 oktober 2019 Correspondentieadres: Keltenstraat 8, 5753 GN Deurne De crematieplechtigheid wordt gehouden op zaterdag 19 oktober om 09.30 uur in de aula van crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1 te Helmond. In plaats van bloemen graag een bijdrage voor Stichting Alzheimer. Collectebussen staan in het crematorium.

Als ik doodga Hoop ik dat je erbij bent Dat ik je aankijk Dat je mij aankijkt Dat ik je hand nog voelen kan Dan zal ik rustig doodgaan Dan hoeft niemand verdrietig te zijn Dan ben ik gelukkig Hij was zo moe van het vechten. Omringd door de mensen die hem het meest nabij waren, is in alle rust overleden mijn man, onze pap en opa

Jochem van den Berkmortel echtgenoot van

Bertha van den Berkmortel - van Ansem Hij is 76 jaar geworden.

Met veel verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van mijn lieve vrouw, ons mam en trotse oma

Maria Driessen - Loverbos Jan Driessen

De zon kwam op, de vogels floten, de bloemen bloeiden en toen werd het stil… Na een zeer kort ziekbed hebben wij afscheid moeten nemen van onze schoonzus en lieve tante. We zullen haar enorm missen.

Nel Kanters - van Leuken *Deurne, 27 februari 1929

* Asten, 3 augustus 1947 † Asten, 13 oktober 2019 Jan Ine en Steven Boy, Jesse Antoon en Mieke Rianne Ruben, Mirthe, Lotte

Liefdevolle echtgenote van Theo Kanters †

familie Driessen familie Loverbos Familie Driessen Asterstraat 6, 5721 EG Asten Wij nemen afscheid van Maria op zaterdag 19 oktober om 10.30 uur in de Onze LieveVrouw Presentatiekerk te Ommel, waarna we in besloten kring haar naar het crematorium zullen begeleiden. Maria is thuis waar u afscheid van haar kunt nemen op donderdag 17 oktober van 16.00 uur tot 20.00 uur. In plaats van bloemen zou Maria een donatie aan “Stichting vier het leven” te Someren zeer waarderen, waartoe gelegenheid is bij de condoleanceregisters.

Irma en Fred Bas Daan en Gwen Britt en Luuk Yvonne en Willy Anthony We zullen hem erg missen. 13 oktober 2019 Swalm 17, 5751 VG Deurne De crematie wordt gehouden op vrijdag 18 oktober om 11.30 uur in de aula van crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1 te Helmond. Jochem is thuis. Je kunt van hem afscheid nemen op donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur.

Fam. Kanters Fam. van Leuken Neven en nichten

Ven 9 5761RL Bakel

Wij nodigen u uit om van Nel afscheid te nemen op donderdag 17 oktober tussen 16.00 uur en 20.00 uur in haar ‘goei kamer’ op ’t Ven in Bakel. Vrijdag 18 oktober bent u om 10.30 uur van harte welkom bij de afscheidsdienst in de Sint-Willibrorduskerk in Bakel waarna zij herenigd wordt met haar Theo op de begraafplaats Hoberg in Bakel.

Het was mooi, het is goed zo. Na een leven met veel dierbare herinneringen is mijn lieve man, onze lieve vader en opa overleden.

Martien van Mierlo * 11 november 1946

† 12 oktober 2019

• 75-jarige zoekt een stalling voor haar duo-fiets in de buurt van de Nieuwenhof. Wie wil en kan mij helpen zodat ik weer van de natuur kan genieten. Tel. 0616629766.

echtgenoot van

Ine van Mierlo - Werts

Frank en Ellen Lars - Eline Hilde en Nick Meike - Emma - Jolien Ingrid en Daniël Jorik - Noralie

• Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

Boven wacht ons pap Hij pakt je bij de hand en zegt: ‘Kom maar Nel, ik weet hier de weg…’ Met liefde heb je voor ons geleefd en gezorgd. Verdrietig, maar voor haar toch opgelucht, moeten wij afscheid nemen van

Nel van Oosterhout - van Wetten echtgenote van

Cor van Oosterhout † moeder van

Laurens en Rian in de leeftijd van 85 jaar.

Leembaan 26 5753 CV Deurne

13 oktober 2019 Correspondentieadres: Veenmossingel 15 5754 EK Deurne

Bertha Rianne en Carl Vera en Sijmen Lars

† Helmond, 12 oktober 2019

We nemen afscheid op zaterdag 19 oktober om 10.30 uur in de St. Jozefkerk, St. Jozefstraat 23 te Deurne. De crematie vindt in besloten kring plaats.

De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 19 oktober om 13.00 uur in de St. Jozefkerk aan de St. Jozefstraat te Deurne, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op begraafplaats Jacobshof aan de Past. Jacobsstraat te Deurne.

Wij zouden het op prijs stellen dat u in plaats van bloemen een gift zou willen doen voor KWF Kankerbestrijding. Hiervoor is een collectebus aanwezig.

We zijn diep geraakt door het overlijden van

Martien van Mierlo Vanaf 2010 is hij een trouw en gewaardeerd lid van het VrijeTijdsOrkest Deurne (VTO). We kennen hem als een rustig, sympatiek orkestlid. Al enige tijd belette zijn ziekte hem het bespelen van zijn bariton. Toch overvalt zijn heengaan ons. Het VTO zal Martien missen als muzikant en mens. Wij wensen Ine, kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte toe.

Overlijdensberichten uit de regio

0493 - 352 600 0493 - 473 578

Voor aanvang van de dienst is er gelegenheid tot schriftelijk condoleren. Nel is in de Madeliefkamer van ‘t Brummelhuis, St. Willibrordusplantsoen 6 te Deurne, waar u vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur welkom bent om afscheid te nemen. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving. Een speciaal woord van dank aan de mensen van de thuiszorg en afdeling de Regenboog van de Zorgboog voor de liefdevolle verzorging van ons mam.

VrijeTijdsOrkest Deurne (VTO)

Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving. DANKBETUIGING

advertenties@ weekbladvoordeurne.nl

Langs deze weg willen wij iedereen hartelijk danken voor de warme belangstelling en medeleven na het plotselinge overlijden van mijn man, ons pap en opa.

advertenties@ hetcontact.nl

Jan Kanters Het geeft ons veel steun bij het verwerken van dit grote verlies. Cisca Kanters van der Velden Corinne en Jan-Willem, Wilbert en Elly Renate, Mandy, Joyce, Alice, Teun en Jan

advertenties@ peelbelangonline.nl

Marly van Eckendonk

www.overlijdensnieuws.nl

Sandra Slegers

Koningsplein 24 - Asten - 0493-381554

www.uitvaartamore.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 19

Fam i l i e b e ri ch t e n In je slaap ben je stillekes gegaan Dankbaar en trots, zoveel voor ons gedaan

Een fijne gedachte: het afscheid in vertrouwde handen.

Dag en nacht bereikbaar 0493 32 00 27 Derpsestraat 1d Deurne - Oranjelaan 54 Beek en Donk info@degroofuitvaart.nl www.degroofuitvaart.nl www.crematoriumtlaar.nl

VRIJDAG 18 + 25 OKTOBER

Wim Stevens Jeanne Meulendijks is in de leeftijd van 83 jaar overleden.

‘Johan van den Acker Textielfabriek’ GORDIJN- en MEUBELSTOFFEN / Katoenen KLEDINGSTOFFEN (vanaf € 4,-/mtr) en GARENS, KANTOORMEUBILAIR, INTERNE OPBERG- en TRANSPORTMIDDELEN, DECORATIE- en KEUKENSPULLEN (alles vanaf )

Veel mooie jaren hebben we samen beleefd. De laatste jaren kwam de geestelijke achteruitgang. Samen konden wij dit dragen door onze liefde voor elkaar.

partner van

UITVERKOOP 5 euro

ZATERDAG 26 OKTOBER van 10.00 - 18.00 uur Adres: SCHOOLSTRAAT 18 in GEMERT

Kinderen en kleinkinderen Meulendijks

WWW.IAGAUCTION.COM

Kinderen en kleinkinderen Stevens Vloeieindsedreef 6 - Deurne - Tel. 0493-313091 / 06-53537725 www.autobedrijftabor.nl 10 oktober 2019 Kerkstraat 20b 5751 BH Deurne

Audi A6 automaat........................................... 1999 Ford LTD 6,6 automaat.................................... 1973

De uitvaartdienst werd gehouden op woensdag 16 oktober in de St. Willibrorduskerk aan de Markt te Deurne, waarna de crematie heeft plaatsgevonden. Wij danken u allen voor uw aanwezigheid bij het afscheid van Wim. Een speciaal woord van dank aan alle medewerkers van de Zorgboog en Keyserinnedael voor de lieve zorg en aandacht.

Jeep Grand Cherokee 5,7 automaat .............. 2005 Mercedes 600 SEL V12 autmaat ..................... 1993 Opel Astra G station ....................................... 2003 Opel Corsa C .................................................... 2001 Tractor Massey Harris ..................................... 1950 Diverse laaggeprijsde auto’s met APK-keuring.

Je hand hebben we losgelaten, maar vergeten zullen we je nooit Verdrietig maar ook wetend dat het goed is, hebben wij afscheid moeten nemen van mijn lieve vrouw, onze moeder en oma

Tonnie van der Wallen-van Bommel echtgenote van

Harrie van der Wallen Zij overleed in de leeftijd van 77 jaar. Harrie Ingrid en Hans Nika Thomas Fenne Monique en Peter Chantal en Harald Mandy Julian

Schulden? Geldzorgen? Overzicht kwijt? GOS Deurne helpt inwoners van de gemeente Deurne met financiële problemen of schulden.

U kunt bij ons terecht voor: • Complete oogmeting bril en glasadvies • Oogmeting aan huis (bijv. in verband met ziekte) • Afspraken ook in de avonduren tot 19.15 uur

Een gecertificeerd en deskundig maatje (vrijwilliger) begeleidt u op tal van terreinen om uw schuld te saneren en om in de toekomst schulden te voorkomen.

Ziektekosten worden voor u geregeld.

Een budgetcoach, in dienst van GOS, regelt budgetbeheer voor alleenstaanden/samenwonenden met een inkomen onder de 120% van de bijstandsnorm.

Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 9:00 - 12:30 uur & 13:30 - 20:00 uur

Al onze diensten zijn kosteloos!

VRAAG TIJDIG OM HULP! Dan voorkomt u grotere problemen Voor informatie of aanmelding:

06 37 40 22 32

Maak uw afspraak per telefoon of e-mail P.S. kunt u zelf niet komen, dan wordt vervoer geregeld.

www.gripopschulddeurne.nl

15 oktober 2019 Jagerweg 6, 5754 BA Deurne U kunt afscheid nemen van Tonnie in het uitvaartcentrum de Groof, Derpsestraat 1d te Deurne, op zondag 20 oktober van 11.00 tot 12.00 uur. De afscheidsdienst wordt gehouden op maandag 21 oktober om 11.30 uur in de aula van crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1 te Helmond. Samenkomst in de ontvangkamer van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren. Ieder die zich betrokken voelt is van harte welkom.

Y e aj

Drukwerk van hoge kwaliteit tegen een lage prijs

w

Advies & meting

D

k

DASPASDRUKWERK.NL Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

Inloopspreekuur op maandag tussen 09:00 en 12:00 uur. Oude Martinetstraat 2, 5751 KN Deurne www.gripopschulddeurne.nl

info@gripopschulddeurne.nl

Met vriendelijke groet,

Peter Hendriks

Gevestigd in het Vitaforum Bakel Sint Wilbertsplein 8a, 5761 BK Bakel Tel. 0492 - 833609 E-mail: info@oogzorgcentrumpeter.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 20

Leijgraaf 7 5951 GP B Tel-nr. +31 KvK Venlo BTW 0898. geachte mevr. v. Heugten

bijgaand verzoeken wij U vriendelijk onderstaande advertentie te willen plaatse

Overdekte ROMMELMARKT 13 okt. Reuver 20 okt. Kronenberg Standplaats € 12,00 (500 x 230cm)

Belfel Plaatsing: Deurne – Contact – Peelbelang Uitgave 3 en 10 oktober Rubriek: evenementen 1 kolom 40

06-14930112 www.lirom.nl

overdekte ROMMELMARKT zo. 20 oktober 08.30-15.30 uur

Plaatsing: Deurne-Contact-Peelbelang Uitgave 17 oktober Rubriek: evenementen

D’N UMSWING Schorfvenweg 3

KRONENBERG (naast de N277) 06-14930112 www.lirom.nl

1 kolom 55

Uw nota zien wij met vertrouwen tegemoet aan onderstaand adres of per ma Klant-nr. 18107

CROOYMANS

dakbedekkingen

nieuwbouw - renovatie

Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne ✬ Voor al uw dakwerken Telefoon 0493 31 18 10 - Fax 31 21 39 ✬ Bitumeuze daken info@crooijmansdak.nl ✬ Zinkwerken en goten ✬ Lichtkoepels ✬ Erkend Polygum dealer ✬ 10 jaar verzekerde Polygum dakgarantie ✬ Gratis dakinspectie ✬ Vrijblijvende offerte Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne Telefoon 0493 - 31 18 10 - Fax 31 21 39 Telefoon 0493 - 31 18 10 - Fax 31 21 info@crooijmansdak.nl

Vlooienmarkten Lirom Wilt u “Sint en Piet” Leijgraaf 7 met 20 jaar ervaring 5951 bijGP uw Belfeld bedrijf, vereniging of familie? mvgr. Reserveer via CCJ Brulot-Heijmans www.SintenPietPeelland.nl of bel 06 2008 2024.

De opbrengst gaat naar een goed doel.

39 229063


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 21

18

Humor en spanning bij Doornroosje van Wizzel

Eve n e m e n t e n

Uitgaan ’t Turfke zingt mee

ZEILBERG – De première van Doornroosje van Theatergroep Wizzel was zaterdag in Den Draai in Zeilberg. Een familievoorstelling, geschikt voor kinderen, maar met meerdere lagen en humor, zodat het ook voor ouderen leuk was. Regisseuse Gerrie Abels heeft er een indringend stuk van gemaakt.

In cafÊ bar ’t Turfke aan de Vlierdenseweg 5 in Deurne vindt zaterdag 19 oktober de karaoke avond ’t Turfke zingt Mee plaats met medewerking van dj Arjan. Aanvang 20.30 uur, entree gratis. De organisatie is in handen van de stichting Vette Haren. De stichting ondersteunt goede (sport)doelen en verenigingen in de gemeente Deurne.

Het toneelspel was overtuigend en met veel tempo. Toneelstuk Doornroosje is modern en boeiend. De voorstelling heeft een minimalistisch decor en kent theatrale personages die bijzondere karakters hebben. Het sprookje is bekend, maar Wizzel gaf een andere draai aan het verhaal.

Keeping The Blues Alive

In zaal Thijssen, Pastoriestraat 20 in Vlierden begint zondag 20 oktober het nieuwe seizoen van Keeping The Blues Alive. Aanvang 14.00 uur. Uit Amerika treden twee bands op, te weten de Nick Moss Band, met onder anderen Dennis Gruenling, en Victor Wainwright & The Train.

Herfstconcert in Bakel

Gemengd Koor Kunst en Vermaak verzorgt zondag 20 oktober een Herfstconcert in de Willibrorduskerk in Bakel. Het koor staat onder leiding van Antoine Kop. Verder treden op: dameskoor De Weef uit Deurne onder leiding van Carolien van der Hulst, het duo Sami Tsolova op piano en Dani Kaag op gitaar, beiden leerlingen van pianoschool Nikolay Tsolov. Het repertoire bestaat uit populaire muziek uit verschillende landen. Het concert begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er koffie in het Parochiehuis, Gemertseweg 2 in Bakel.

Amusementsmiddag

KBO Brouwhuis, Rijpelberg, Dierdonk houdt woensdag 23 oktober een amusementsmiddag in De Brem, Rijpelplein 1 in Rijpelberg. Aanvang 14.00 uur, de toegang is gratis, ook niet-leden zijn welkom. De Vrolijke Vijf luistert de middag muzikaal op.

Nawdèwir in CCD

Toon Maas, Hans van Gorp en Piet

Nick Moss en Dennis Gruenling treden zondag op tijdens Keeping The Blues Alive in Vlierden. (Foto: Chris Monaghan) Snijders, bekend van Mistero en Vruger waar alles Bitter treden donderdag 24 oktober op in het cultuurcentrum in Deurne met de nieuwe voorstelling; Nawdèwir. Een Brabants muziektheaterprogramma over pillen en pijntjes, over slikken en niet pikken en over alles wat je niet wilt, maar dat je overkomt. En ja, ‘t is ook om te lachen. Aanvang: 20.15 uur.

Overig Herfstwandeltocht

Het nieuwe wandelseizoen van de Olat wandeltochten begint zondag 20 oktober met een wandeling door de bossen in de omgeving van Brouwhuis. Startlocatie is zaal Vissers, Peeleik 2 in Brouwhuis. Starten kan tussen 8.00 en 12.30 uur,

Bijzondere ode aan Lucas Gassel van Helmont

het startbureau sluit om 17.00 uur. Er zijn routes uitgezet met lengtes van 40, 30, 20, 15 en 10 km. De routes zijn uitgezet met pijlen, deelnemers krijgen een routebeschrijving mee en er zijn rustposten onderweg. Meer informatie: e-mail: dagtochten@olat.nl of www. Olat.nl/winterserie. Via de site zijn ook GPS tracks verkrijgbaar.

Helmtocht TC’81

TC’81 houdt zondag 20 oktober de Helmtocht; een ATB tocht voor beginners en gevorderden in en rond Helmond. Er zijn routes over twee afstanden: 35 of 57 km, start- en finishlocatie is de blokhut van Scouting Rijpelberg, Berkendonk 91 in Helmond. Er kan gestart worden tussen 8.30 en 10.00 uur.

De personages overtuigden meteen. In de openingsscène maakten de koning (Carlo Janssen) en koningin (Paulien Beumer) meteen duidelijk waar het om draaide. Leon van der Elsen wist als Dr. Oz te imponeren als hij uitleg gaf over de bloemetjes en de bijtjes. En wat wilde de slechte fee Draconia (een rol van Ilse Spierings) nu eigenlijk? Haar hulpje Afschuw was een mooie debuutrol van Imke Tielens. Er waren hilarische scènes, bijvoorbeeld prins Alexander (Lennart van der Heijden) die voortdurend stoer zijn spierballen showde, maar eigenlijk niks kon. De drie goede feÍen (Margon Gerlings, Tara Verbers en AdriÍnne van Doeselaar) kibbelden heel wat af en riepen ongewild het onheil over Doornroosje af. Uiteindelijk besliste Doornroosje (Hannah van der Heijden) zelfbewust over haar toekomst.

Gekleurde deuren

Het was een vlot toneelstuk met hu-

mor. De jongste toeschouwers zullen niet alle details hebben opgepikt, maar ze bleven de hele voorstelling geboeid kijken en meeleven. Ze wilden maar wat graag de goede feeÍn helpen, toen die op zoek waren naar de verdwenen prinses. Het eigentijdse decor was strak, maar functioneel. De goede feeÍn kwamen steeds uit de gele deur, de bewoners van het paleis uit de blauwe deur (blauw bloed?) en de rode deur betekende gevaar, onheil. Bij sommige scènes veranderde het kasteel in een bos en na de pauze stond er plotseling een enorme doornhaag. Aan alles was te merken dat Gerrie Abels veel nadruk heeft gelegd op het spel. Dat was af, alles klopte tot in ieder detail. Dialogen verliepen vlot, elke beweging was doordacht en iedereen op het toneel leefde intensief mee. Het is nog mogelijk om de voorstelling te gaan bekijken. Op 20 oktober speelt Wizzel in Liessel, 27 oktober in Asten en ze sluiten op 3 november af in het Cultuurcentrum Deurne. Al deze zondagmiddagvoorstellingen beginnen om 14.30 uur. Kaartjes zijn aan de zaal te koop voor 7,50 euro. In de voorverkoop: 6,50 euro. Bij speelgoedwinkel Jase en Joy in Deurne, Den Draai Zeilberg, Blokker Asten en via www.theatergroepwizzel.nl zijn de kaartjes te koop.

HELMOND - Meester-schilder Lucas Gassel van Helmont staat op vrijdagmiddag 18 oktober in het zonnetje. Er vindt een bijzondere bijeenkomst plaats in en om de Bibliotheek aan de Watermolenwal te Helmond. Dit is ter gelegenheid van het 450ste sterfjaar van de schilder ĂŠn vanwege de jaardag op 18 oktober van de heilige Lucas, patroonheilige van de schilders.

een speciale buitenexpositie over de Helmondse schilder onthullen. De bijeenkomst is een initiatief van de auteurs Ger Jacobs en Hans van de Laarschot en van de stichting Openlucht Galeries Helmond (OGH). Zij nodigen alle Helmonders uit om bij de onthulling van de buitenexpositie aanwezig te zijn.

Het boek Lucas Gassel, meester-schilder uit Helmond

Jacob Binck, Portret van Lucas Gassel, 1529, kopergravure, collectie RKD, Den Haag. Tijdens de ludieke bijeenkomst worden de eerste exemplaren van het boek Lucas Gassel, meester-schilder uit Helmond uitgereikt aan de huidige en voormalige wethouder van cultuur, mevrouw Antoinette Maas en de heer Frans Stienen. Dit gebeurt tijdens een besloten samenzijn voor genodigden. Na de boekpresentatie zullen Maas en Stienen met verrassende assistentie om 16.45 uur

Mountainbike Clinic in Deurne DEURNE - Mountainbikevereniging Muddytracks Helmond houdt op zaterdag 19 oktober een mountainbike clinic in Deurne. Beginnende en geoefende mountainbikers kunnen op deze wijze hun techniek verbeteren, kennis maken met vereniging en mogelijk een (proef)lidmaatschap aangaan. Aan de clinic zijn geen kosten verbonden. Deelname uitsluitend op voorinschrijving via info@muddytracks.nl. Vol is vol. Verdere informatie ook via voorgenoemd mailadres.

Dit eerste en rijk geĂŻllustreerde boek over de Helmondse landschapsschilder is samengesteld door de auteurs Ger Jacobs en Hans van de Laarschot. Zij belichten, na een onderzoek van 5 jaar, zowel de kunsthistorische als de historische kant van de meester-schilder. Ger Jacobs vertelt – zoals de “soet praterâ€? Lucas Gassel zelf – de wetenswaardigheden over tientallen schilderijen; de opbouw, de symboliek en de anekdotes die erbij horen. Daarnaast geeft hij ook een overzicht van alle tot nu bekende werken. Hans van de Laarschot deed onderzoek in de archieven van onder meer Helmond, Deurne, Gemert, Den Bosch, Antwerpen en Brussel. De vele puzzelstukjes die dit opleverde leiden tot een nieuw en uitgebreider verhaal over het leven van Lucas Gassel; ook gerelateerd aan de historie van Helmond.

Cursussen Seniorweb Deurne

DEURNE - De komende weken organiseert Seniorweb Deurne een aantal workshops en themabijeenkomsten. Maandag 21 oktober is er een workshop omtrent Spotify; een muziekprogramma voor computer, tablet of smartphone, waar tevens afspeellijsten mee gemaakt kunnen worden. Dinsdag 22 oktober vindt een themabijeenkomst plaats over foute e-mails. Maandag 28 oktober staat een workshop over glasvezel gepland. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur. Voor informatie en inschrijven (uiterlijk tot een week voor aanvang): seniorwebdeurne.nl.

Doornroosje in de uitvoering van Wizzel. (foto: Rob Fritsen)

K r u i s wo o rd puzzel Puzzelservice / Persbelangen / P1056 HORIZONTAAL: 1 moeder, 5 vaat, 10 openbare betrekking, 14 uniek, 15 zijkant, 16 ploegsnede, 17 incisie, 18 slingerplant, 19 paradijs, 20 losse naad, 21 hemelgeest, 22 broedplaats, 23 smurrie, 25 ontvangstbewijs, 27 bijwoord, 30 te verdedigen stelling, 34 nieuw (Lat.), 37 internationaal, 38 gevoel van eigenwaarde, 39 gewesttaal, 40 praatvogel, 41 maand, 42 genoeg hebben van iets, 43 oude kunstvoorwerpen, 46 octrooi, 48 pit, 50 naastwonende, 51 voorzetsel, 54 planten, 56 jeugdpuistjes, 60 wachthuisje, 61 schuifknoop, 62 vijver, 63 honingdrank, 64 verdieping, 65 lichtkrans, 66 vreugde, 67 schaakstuk, 68 buffet. VERTICAAL: 1 stalafval, 2 in het jaar, 3 insect, 4 notitieboek, 5 verdediging, 6 in hoge mate, 7 koon, 8 tweede, 9 frame, 10 boulevard, 11 smaak, 12 doorbraak, 13 kampeerartikel, 24 vraagstuk, 26 kasteel, 27 lavement, 28 neerslag, 29 op geen enkel moment, 31 Germaanse clan, 32 in elkaar, 33 biersoort, 35 deel van de week, 36 snel vliegtuig, 44 modern Hebreeuws, 45 coiffure, 46 aanhanger van een subcultuur, 47 krukas, 49 lijfspreuk, 50 mengkleur, 51 uitwaseming, 52 kelner, 53 regelmaat, 55 brandtrap, 57 putsch, 58 Romeins keizer, 59 vlam.

Winnaar van vorige week

Dhr. Munsters uit Deurne Proficiat! Winwoord: RONDSCHRIJVEN

Welk winwoord komt er in het balkje? 1

2

3

5

4

6

7

8

10

9

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 27

28

25

24

39

38

31

32

33

58

59

40 42

41 43

44

52

46

45

48 51

13

37

36

35

34

12

26 30

29

11

50

49 54

53

47

55

56

60

61

62

63

64

65

66

67

68

57

Š Persbelangen P1056 24

32

48

44

27

28

45

25

21

64

Uw oplossing op een briefkaart of via de e-mail, met naam- en adresgegevens moet bij ons binnen zijn vóór dinsdag 12.00 uur: Das Publishers, Stationsstraat 103 5751 HD Deurne

puzzel@daspublishers.nl

Onder de goede inzendingen wordt wekelijks een cadeaubon t.w.v. â‚Ź10,- verloot.

6

30


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 22

Slagwerkdirigenten te gast in Milheeze

Kerkb e ri ch t e n Heilige Willibrord Deurne

Woensdag 08.00: voor jonge gezinnen; openstelling van de kerk voor stilte en gebed van 19.00 tot 20.00; donderdag 08.00: voor de parochiegemeenschap; 10.30 uur eucharistieviering in Ontmoetingsruimte ‘Ons Plekske’; vrijdag 08.00 voor roepingen. DEURNE | donderdag 21 juni 2018

MILHEEZE – Fanfare St. Cecilia uit Milheeze ontving zaterdag slagwerkdirigenten uit heel Nederland voor een workshop, georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM). In De Schans in Milheeze werden de deelnemende dirigenten onder begeleiding van twee docenten (Anno Appelo en Wibrand van Norel) de kneepjes van het vak bijgebracht.

van dirigeren eiste veel veerkracht van de muzikanten. Behalve voor de slagwerkers was het ook voor Van Otterdijk een leerzame dag. “Op zo’n dag kun je letterlijk en figuurlijk afstand nemen van het ensemble en hoor je wat het publiek in de zaal hoort. Normaal sta ik op de bok en hoor ik details, die blijkbaar niet in de zaal terechtkomen. Dus ook ik heb vandaag geleerd waar ik op moet letten met het ensemble”, aldus een zeer tevreden Van Otterdijk. Het was de tweede keer dat de BBM een dergelijke dag organiseerde.

Sint Willibrorduskerk Zondag 10.30: eucharistie Gerardus Majella (Together vh Walsbergse Zangvereniging), voorganger pasextra bewust van de rol van een diDe dag begon met een partituurstutoor P. Janssen, intenties: Anny van die, waarna de deelnemers op de bok rigent. Waar ze normaal gesproken Montfort-de Haas WEEKBLAD vw geboorted; VOOR |mochten pagina 2voor het Slagwerkensem- vertrouwd zijn met de manier van Jan en Nella Knapen-van Ooij en dirigeren en de interpretatie van ble van Fanfare St. Cecilia en Jong Elja de dochter; Eddy en Mien Valmuziekwerken door de hun vaste Nederland Asten. Beide ensembles Kerk Sint Willibrordus Neerkant dirigent Harrie van Otterdijk, blespelen in de hoogste divisie en staan kenburg-Welp en overl fam; Bert Zaterdag 19 oktober om 19.00 uur normaal onder leiding van Harrie en Mien Kuijpers en overl fam Kuijeucharistie viering mmv gemengd ken andere dirigenten er een andeWEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 21 juni Pastor 2018 | van paginavan 2 Otterdijk, die bij deze gelegen- re interpretatie erop na te houden kerkkoor voorganger pers-van Neerven; Jan Hoogers vw Eerd. sterfdag; Teun en Net Nooijen-van bij sommige delen. Ook de manier heid als auditor aanwezig was. De Intenties voor: den Heuvel; Jan Moors vw sterfdag; samenwerking tussen beide ensemAdriaan en Nel van Hameren van Jacques Philipsen vw geboorted, op dit niveau en de slagwerke n de lesse- I k k a n e r voo r il il van Heug- bles Meijel; Overleden Annie Philipsen-Arts en zoon Jack; nummers ndie k a a rtje te gop k wfamilie Ik w pie r al sitedaardoor vi I r ij M m e ij kt i n ru a Henk Seuren en overl fam; overl fam ten- Teuwen; Jan Houben vanwege naar liggen zijn p js g ed te noemen. d ru k we rk te re cht riuniek pa p n Jozef Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, bri e f t e lle n n sch e rpdee pdirigenten Van Bussel-Welten; overl ouders sterfdag; Lenard WinHet wase e voor dan ook bri e fGeris; e s l e l b e t s Noud en Cis van de Mortel-Mennen zware, niet dagelijkse kost. De twee kelmolen jaargetijde; want DAS pas goed! be Klompen- Dec- ensembles samen vormen één grote en Peter, Joop en Theo; An van de Overleden ouders I n l l k e i i g k a te n w je e w rt r voo r a l Weijer-van Bakel vw geboorted; Piet van 25 slagwerkers kers, kinderen Ik pie r I k pi eenr kleinkinderen. - Uw drukwerk binnen ij n visite k a a verschillende Mslagwerkgroep m ij n d ru k w a ed ru kt g en Mien Tielemans-Keijzers; Bepmet veel melodische js a ri e p rk e p te rp enkele minuten geregeld ri e fp e lle n e f re h c sc ht Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, b e n e i e r n partijen, aangevuld met een bassist pie vw sterfd; leden en overl leden b Willibrordus H. e Vlierden l e st l - bepaal zelf uw levertijd b e t s en toetsenist, wat het dirigeren nog van Together (Walsbergse Zangverwant DAS pas goed! e b - tegen een scherpe prijs eens extra moeilijk maakte. De doeniging); An en Toon van de Goor, Zondag 20 oktober 10.00 uur Woord

DAS PAS DRUKWERK

Mijn DAS bePAS d rij fs fo ldDRUKWERK er

DASPASDRUKWERK.NL

is m oo i ged ru kt!

DASPASDRUKWERK.NL

Mijn bed rij fs fo ld er is m oo i ged ru kt!

DAS

DAS

DAS

DAS

DAS

Frans Schell en tante Rie; vader en en Communieviering mmv kerkcenten hadden hun handen vol aan www.daspasdrukwerk.nl - Uw drukwerk binnen Publishers moeder Van Stratum-Meulendijks de overwegend jonge dirigenten die koor. enkele minuten geregeld Publishers Publishers Publishers Publishers en overl gezinsleden; Henk Bouwop de bok stonden. Intenties: Noud en Marie - bepaal zelf uw levertijd Beijers-Teuwen. mans vw 60ste sterfd. 16.00: conDASPASDRUKWERK.NL DASPASDRUKWERK.NL DASPASDRUKWERK.NL DASPASDRUKWERK.NL - tegen een scherpe prijs voor de slagwerkers uit Milheecertcyclus Annelies Boons Bestel uw(zang) drukwerken bij DAS Publishers, Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, Ook www.daspasdrukwerk.nl Lieke Op ’t Roodt (accordeon). ze want en DAS Asten was het een leerzame O.L. Vrouw Presentatie want DAS pas goed! pas goed! want DAS pas goed! want DAS pas goed! Ommel Mde ijn overwegend jonge dirigenten. Publishers Vrijdag 19.00: All Hallows Eve dag. Zij werden zij zich Publishers nog eens Het was geen dagelijkse kostbevoor Publishers Publishers Publishers drijf sfo ld er kerk in het licht. 21.15: concertcyZaterdag 17.30 uur Rozenhoedje; is mooi gedrukt! Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, 18.00DASPASDRUKWERK.NL uur H. Mis op de 29e zondag clus Canto Ostinato bij kaarslicht. DASPASDRUKWERK.NL DASPASDRUKWERK.NL DASPASDRUKWERK.NL want DAS pas goed! hetuwjaar: voor het welzijn v.d. Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, doorBestel Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed! 2 want DAS pas goed! want DAS pas goed! parochie. Zondag 09.00 uur RozenWillibrorduskapel, Visser want DAS pas goed! Mijn - Uw drukwerk binnen Zaterdag 15.00: eucharistie (samenhoedje; 09.30 uur H. Mis op de 29e bedrijf sfold er enkele minuten geregeld bij DAS Publishers, zondag door het jaar met zang v.h. zang), voorganger pastoor P. Jansis mooi gedrukt! Bestel uw drukwerk - bepaal zelf uw levertijd Gemengd Koor Sint Cecilia uit Omsen, intenties: Zus Thijssen-ProeOok voor informatie over zwangerInfo en diensten Buurtbemiddeling Deurne want DAS pas goed! - tegen een scherpe prijs nings vw sterfd. mel: Ria en Ivon Saris v.w. de verj. Huisartsen gemeente Deurne Geluidsoverlast, parkeerproblemen, schapsbegeleiding, kraamzorg en Dinsdag 19.00: eucharistie gezaMaandag 08.30 uur H. Mis: voor het Voor huisartsenpraktijken gelden in onenigheid met buren? Buurtbemidjeugdgezondheidszorg. www.daspasdrukwerk.nl - Uw drukwerk binnen - Uwvoorganger drukwerk binnen welzijn v.d. jonge - Uw drukwerk binnen Uw drukwerkverschillende binnen - Uw drukwerk Publishers mensen, Arnoldus het- weekend regelinmenlijke ziekenzalving, deling binnen Das, tel. 06-11254773 of deur-enkele minuten geregeld en Catharinaenkele v. Dijk– v. Kuik v.w. pastoor P. Janssen, intenties: geengeregeld gen.enkele Bel voor informatie enkele minuten minuten geregeld minuten geregeldover spoedenkelene@bemiddeling.nu. minuten geregeld Zorg - bepaalSavant zelf uw levertijd hun trouwdag. Dinsdag 08.30 uur opgaven. gevallen avond- en week- bepaal zelf uw levertijd - bepaal zelf uw levertijd - bepaaltijdens zelf uw levertijd - bepaal zelf uw levertijd Persoonlijke verzorging, verpleging, tegen een scherpe prijs H. Mis: voor- tegen het welzijn v.d. prijs gezinWoensdag 19.00: eucharistie, enddiensten eigen huisarts. verpleeghuiszorg, behandeling, ver- tegen een voorscherpe prijs een scherpe - tegen een de scherpe prijs - tegenStichting een scherpe Cratosvrienden prijs ganger pastoor P. Janssen, intenties: nen en alleenstaanden; 19.00 uur H. Cratos biedt een plek waar iedereen, www.daspasdrukwerk.nl blijf, huishoudelijke verzorging en - Uw drukwerk binnen e DASPASDRUKWERK.NL www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl - Uw drukwerk binnen Uw drukwerk binnen - Uw drukwerk binnen - Uw drukwerk binnen Publishers geen opgaven. Mis:- Mariaviering Zijaktief Ommel: met of zonder beperking, ontvangen Apotheek acute zorg: 0492-572000. minuten Uitleengeregeld enkele minuten geregeld enkele geregeld enkele minuten geregeld minutenwordt geregeld levende en minuten overl. leden v. in de huiskamer die elke uw dagdrukwerk Apotheek De Schelde in enkele GezondBestel bij DAS Publishers, hulpmiddelen en informatie:- bepaal savantzelf uw levertij - bepaal zelf uw levertijd - bepaal zelf uw levertijd - bepaal zelf uw levertijd - bepaal zelf ZijActief Ommel. Woensdag 08.30 open is. Er zijn activiteiten zoals Sint Jozefkerk heidsplein aan de Fabriekstraat24 in uw levertijd zorg.nl. tegen een scherpe prij want DAS pas goed! tegen een scherpe prijs tegen een scherpe prijs tegen een scherpe prijs tegen een scherpe prijs uur H. Mis: voor de zielenrust v.d. bingo, kaarten of gezamenlijk eten. Deurne. Tel. 0493-311112. Geopend Zaterdag 19.00: eucharistie (St. www.daspasdrukwerk.n wil r- Uwmet Mijn visitpastoor drukwerk overledenen, Jacques de Bekker. De helpdesk is erDASPASDRUKWERK.NL voor het invullen buiten reguliere tijden: vrij t/m do: Jozefkoor), voorganger kpoetsen Ik ka I Poetszorg, eenbinnen enkele ek aa rtj e te ge P. n www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl er vo e or i al n ee n sche rpe prEevers, p Donderdag 08.30 uur H. Mis: voor de van papieren en hulp bij vervoers17.30-18.30 uur. Zaterdag: 10.30Janssen, intenties: Josina minuten geregeld m ijn a druk werk te Mijn praatje ijs ge t re cht i e fp le n- bepaalondersteuBestel uw drukwerk DAS Publishers, r intenties uit het intentieboek v. Ma13.00 en 17.00-18.00 uur. Toon en Mien Eevers-Brouwersdruken problemen. Het NAH-café is om de bijVoor b zelf uw levertijd Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, Bestel uwZondag: drukwerk bij DAS Publishers, huishoudelijke l bedrijfvan sfol dening r in de regio 11.00-12.00 en 17.00-18.00 uur. overl fam Eevers-Maas; Karel van twee weken openwant op woensdag ria v. Ommel, Ies v.d. Linden, Theo e st ePeelland. - tegen een b Ziescherpe www. DAS pas goed! v isit e k a a rtjee nprijs ij want DAS pas goed! want DAS pas goed! M is oo ieen Elkerliek Apotheek, Wesselmande Westerlo en Tonnie van de Wes13.30 tot 16.00 uur. Verder ismer v.d. Sanden v.w. zijn 82e verjaardag, gedrukpoetszorg.nl, l www.daspasdrukwerk.nl t! k wi tel. 0850761100. Mijn vw n e e n sch e rp e g visit ek aahun te groep op maandag van 9.30 tot 12.00 in juli jongsleden overleden. Vrijdag Ik kalaan25 terlo-van Goch verjaardain Helmond. Tel. 0492I r n rtj er e vo e te or ge i al n ee n sche rpLeo Uw drukwerk binnen - Uwvrijdag drukwerk van binnen uur voor mensen die zich m ijn druk uur H. Mis: voor vrede in de 595983. gen en trouwdag; Hein - 08.30 e prijs geJacobs; p ri js g ed ru kt pa p Deurne Mijneenzaam Buurtzorg werk te re ch Maandag t/m f drukt e i t r b t e lle n en verzorging thuis: 06enkele minuten geregeld enkeledeze minuten geregeld Publishers, Bestel uwBuiten drukwerk bijuren DAS Publishers, voelen, vergeetachtig worden en bewereld enbij inDAS de gezinnen. 8.00 tot 18.00 uur. en Henrica Manders-van de Bestel Mortel,uw drukwerk bedr ijf sfol de r Lo- Verpleging - bepaal zelf uw levertijd - bepaal zelf uw levertijd dienstapotheek in ElkerliekziekenJan Crooijmans, Piet, Cato want en Nel hoefte hebben aan gezelschap. be s buurtzorgnederland.com. n v isit e k a a rtrpjee ij DAS pas goed! want DAS pas goed! 12079226, M is m oo i ge dr uk Manders; Frans Jacobs; Jan van de - tegen een huis Helmond. catie: Rembrandt van Rijnstraatt! 5b scherpe prijs - tegen een scherpe prijs e Protestantse Gemeente te g e n e e n schru kt Ik k Weijer, Nel en Lies Verdellen en Deurne. Voor mensen met een smalDeurne | Helenaveen Thuiszorg, Samen verder ed g www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl Uw drukwerk binnen Uw drukwerk binnen js p ri overl kinderen; Jan Rovers en overl Tandartsen le beurs is er kledingbank Cratos, Publishers Publishers dPub ru Voor verpleging, verzorging, huisenkele minuten geregeld enkele minuten geregeld fam Rovers-Bankers. Spoorlaan 5 Deurne. Open: maanDeurne In het weekend (vanaf vrijdag 12.00 houdelijke hulp en/of begeleiding, - bepaal zelf uw levertijd bepaal zelf uw levertijd uur) is de tandartsenkring Deurne/ Zondag 10.00 u Ds.Ada Rebel. Viedag en woensdag van 13.30 tot 15.00 tel 0492-476001. Zie ook www.thuisscherpe prijs en Tafel. Na afloop van - tegen een scherpe prijsvoor Asten/Someren/Bakel, alleen uur, vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Sint Willibrordus Helenaveen - tegen eenring Schrift zorgsamenverder.nl. Voor spoeddringende gevallen die niet tot na Aanleveren van schone kleding elke de dienst is er koffie in het ReddinZondag 20 oktober 9.00 uur euchawww.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl hulp, bijvoorbeeld na ontslag zie- Publishers Publishers Publishers het weekend kunnen wachten, bezaterdag van 10.30 tot 12.30 uur. Zie ristieviering met samenzang voorgiushuis. kenhuis: 24 uur per dag bereikbaar Cratosvrienden.nl. Tel. 0493-842255 Contactpersoon: Mw.R.van Kampen ganger pastor van Eerd. reikbaar: tel. 06-22094316. via tel: 06 49438319. of Kledingbank, tel. 06-42590876. tel. 0493-317473. Intenties voor: Sjraar Naus ouders en schoonouders Politie Acteon Thuiszorg petekind Noël en overleden familie. Helenaveen Bij spoed: tel. 112. Geen spoed: tel. Grip op Schuld Huishoudelijke ondersteuning in het 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem: Zondag 10 uur ds P. Verschoor uit Stichting Grip op Schuld helpt inkader van de WMO. In 24 gemeentel. 0800-7000. Bureau Helmond is Helmond. Sint Willibrordus Liessel woners van Deurne die financiële ten waaronder de Peelgemeenten. geopend van maandag t/m vrijdag problemen of schulden hebben of Zondag 20 oktober 10.30 uur euchaTel. 040-2487740 of zie acteonthuisvan 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdreigen te krijgen. Een gecertifiristieviering mmv kerkkoor voorChristelijke gemeente zorg.nl. ganger pastor van Eerd. dag en zondag van 9.00 tot 18.00 ceerd en deskundig maatje helpt om Intenties voor: Jan en Fien Smitsuur. Online aangifte doen kan ook de financiën van de hulpvrager op Iedere zondag verzorgt de christeZorgtuin D’n Hof Liessel van Heugten; Ouders Hendriks-vd via www.politie.nl. orde te krijgen en te houden. Inlooplijke gemeente De Levensboom een Dagbesteding voor ouderen. Tel. 06Mortel; Stijn Verbeek; Helmus Jakerkdienst waarin het evangelie van spreekuur maandag van 9.00 Al 45jQQr elke vièt Qolres voottett. 24461341 of mail zorgtuindenhof@ Jezus Christus centraal staat. Satot 12.00 uur of op afspraak: Oude cobs en Tonnie Jacobs-Strijbosch Brandweer gmail.com. Martinetstraat 2 Deurne (zij-ingang Piet Jan en Debbie; Tinus Seijkens menkomst: 10.00 uur in de aula van Bij spoed: tel. 112. Geen spoed: gemeentehuis). Voor meer info: 06vw verjaardag; Giel Goorts en Anna basisschool D’n Heiakker aan de Pa0900-8844. Bloedafname Elkerliek 37402232 of info@gripopschuldGoorts-Aarts vw verjaardag. Maantrijs 33 in Deurne. Voor kinderen is Al 45jQQr vièt QolresZie voottett. Op donderdag van 8.30 tot 9.00 uur er zondagschool. Informatie: www. dag 8.00 eucharistieviering voor Verloskundigen deurne.nl. ook gripopschuldactuele informatie vindtvan u ook op w in gemeenschapshuis Hofke levensboom.nl. vrede; Dinsdag 8.00 voor de zieken; Anja Panhuijzen, Emilie van Schijndeurne.nl. Marijke aan de Rembrandt van Rijndel, Eveline Oostrom en Esmee Bakker p/a Elkerliek Ziekenhuis, Stichting Leergeld straat 5. Dunantweg 16, Deurne. 0493Stichting Leergeld Deurne helpt Op vrijdag van 8.15 tot 8.45 uur in 310309. Telefonisch spreekuur/ kinderen van 4 tot 18 jaar uit ge- actuele Den Draai aan de Blasiusstraat in www.ast informatie vindt u ook2op Aktiemodel Vetego B11 Aktiemodel Vetego B33 Aktiemodel Vetego 02 afspraken: maandag, dinsdag, donzinnen met een laag besteedbaar Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­ 3 motorig mét accu in Zeilberg. leder vanaf€ 1995,­ Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­ inkomen. Het doel van de stichting derdag en vrijdag van 9.00-12.00 Op woensdag van 8.15 tot 9.00 uur is om de kinderen de mogelijkheden uur. en op vrijdag van 10.00 tot 10.15 uur te bieden om mee te kunnen doen Let in opl zorgcentrum De Gasterij aan het I.v.m. vakantie Is onzeonderwijs, winkel tot maandag 19 februari gesloten. vanaf dinsdag 20 februari staan wij weer voor u klaar. aanB11sport, cultuur, welDEURNE – Lieke Op ’t Roodt en Annelies Boons verzorgen zondag 20 GGD Brabant-Zuidoost Pater AartspleinAktiemodel 10 in Liessel. Aktiemodel Vetego Vetego B33 Aktiemodel Vetego 02 Telefonsch zijnAdres: wijmét In deze periode beperkt bereikbaar, excuses voor het eventuele Handmatig:voor in stof vanaf€ 945,995,­ 3 motorig accu in leder vanaf€ 1995,­ Handmatig: in stof vanaf€ 945,in leder vanaf€ 995,­ oktober een concert in de Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Aanvraag ambulancezorg zijnin leder envanaf€ maatschappij. Oude Op dinsdag van 9.45 totongemak. 10.15 uur in actuele informatie vindt u ook op www.asten.nl Lieke Op ’t Roodt speelt accordeon en Annelies Boons zingt. Het concert noodgevallen: 112. Voor aanvraag Nu: Martinetstraat 2 (zij-ingang van het gemeenschapshuis De Moost de sta- op fauteuils} Vele relaxfauteuils met sta- op hulp extra scherp geprijsd en veelal direct uit voorraad leverbaar. (In onze showroom vindt u ruimaan 90 modellen begint om 16.00 uur. vervoer: 040-2332135. gemeentehuis). Inloopspreekuur Gemeente Deurne Let opl Moostenstraat in Neerkant. dinsdag van 9.00 tot 11.30 uur of na Op dinsdag vanwij10.00 tot 10.15 uur I.v.m. vakantie Is onze winkel tot maandag 19 februari gesloten. vanaf dinsdag 20 februari staan weer voor u klaar. afspraak. Tel. 06-28137224, e-mail Tijdens deze studie ontstond hun Annelies Boons (1999, België) en Zorg in Deurne in De Helm aan de Oude Telefonsch zijn wij In deze periode beperkt bereikbaar, excuses voor Gouden het eventuele ongemak. info@leergelddeurne.nl. Of vindt zie: leersamenwerking. Ze brengen een Lieke op ‘t Roodt (1999, België) Zorg in Deurne is er voor hulp en actuele informatie u ook opPeelstraat www.asten.nl 3 in Helenaveen. gevarieerd programma met werstuderen beiden aan de Acadeondersteuning (WMO), jeugdzorg gelddeurne.nl. Nu: Vele relaxfauteuils met sta- op hulp extra scherp geprijsd en veelal direct uit voorraad leverbaar. (In onze showroom vindt u ruim 90 modellen sta- op fauteuils} Verder in het Elkerliekziekenhuis Gemeente Deurne en begeleiding en armoede en my of Music and Performing Arts ken van Bach, Fauré, Schubert en aan de Dunantweg van maandag tot schulden. Bezoekadres: Oude Mar(AMPA, Conservatorium) van Piazzolla. De toegang is gratis. Lev-groep Deurne en met vrijdag trombosedienst van Fontys Hogeschool voor de KunNa afloop wordt een collecte getinetstraat 2 (zij-ingang gemeenteDe Lev-groep is er voor iedereen die 8.00 tot 10.00 uur. Onze 2000m showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. Op rotonde 'Erica' richting Wanroij, dan 3e links, le rechts. vragen heeft over zorg, wonen, ophuis), tel. 0493-387387, e-mail info@ sten in Tilburg. Boons volgt een houden ten behoeve van de orgaDi-Wo-Do 10:00 - 17:30, Vr 10:00 - 21:00, Za 10:00 - 17:00 TEL. 0485 - 45 29 86 info@teunarts.nl www.teunarts.nl zorgindeurne.nl. Zie ook zorginstudie klassieke zang en Op ’t voeden, relaties, werken, echtscheinisatie van de Concertcyclus in de Dierenartsen Roodt accordeonmuziek. Willibrorduskerk. deurne.nl. ding, geldzaken, formulieren. Voor Dierenartsencombinatie Zuid-Oost, iedereen die actief wil zijn in wijk of locatie Deurne, Zeilbergsestraat buurt of die meer wil weten over vrijOnafhankelijke Onze 2000m showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. Op rotonde 'Erica' richting Wanroij, dan 3e links, le rechts. 142. info@teunarts.nl Gezelschapsdieren: alleen op willigerswerk. in- 17:00 Deurne: cliëntondersteuning Di-Wo-Do 10:00 - 17:30, Vr De 10:00 -locatie 21:00, Za 10:00 TEL. 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl afspraak: 0493-352425. Voor spoedOude Martinetstraat 2 (zij-ingang Heeft u een gesprek met een gevallen tijdens avond, nacht en gemeentehuis). Dagelijks telefoWMO-consulent, cliëntondersteuweekend: 0900-9933993. Landner, wijkwerker of opvoedondernisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 bouwhuisdieren volgens afspraak: uur via 0493-352500. Of via e-mail steuner van Zorg in Deurne? En 0493-352424. sociaalteamdeurne@levgroep. Zie vindt u het moeilijk om dit gesprek Dierenarts P. Kome, Molenweg 2, ook www.levgroep.nl. alleen te voeren? Dan kunt u iemand Liessel: 0493-341729. vragenwww.facebook.com/hetcontact om bij het gesprek aanwezig www.facebook.com/weekbladvoordeurne Dierenkliniek Brouwhuis, Rivierente zijn. U kunt gebruik maken van Zorgboog www.twitter.com/hetcontact www.twitter.com/weekbladdeurne singel 730, Helmond: 0492-515977. gratis onafhankelijke cliëntonderVoor hulp bij persoonlijke verzorsteuning. Kijk voor meer informatie ging en/of verpleging. Of voor zorg www.facebook.com/peelbelang www.facebook.com/ Zwerfdieren op www.zorgindeurne.nl. na behandeling in het ziekenhuis. Of www.facebook.com/hetcontact www.facebook.com/weekbladvoordeurne Aktiemodel Vetego B11 Aktiemodel Vetego www.twitter.com/peelbelang_wvd Dier kwijt of een zwerfdier gevon- 02 voor een adviesgesprek of specialisweekbladvoordeurne www.twitter.com/hetcontact den? Dierenambulance Noordelijk Spoed4Jeugd tische verpleegkundige hulp: neem Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­ 3 motorig mét accu in leder vanaf€ 1995 www.twitter.com/weekbladdeurne Limburg 0478-220800. contact op met het kruiswerk van Voor een crisissituatie waarbij direct Verder ruim 300 modellen relaxfauteuils verder ruim 170vogels: modellen relaxfauteuils www.facebook.com/peelbelang Voor opvang Stichting Vo- op draaivo www.twitter.com/ de Zorgboog. In kleine wijkteams hulp nodig is én een kind of jongewww.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublishers.nl gelsasiel Someren eo, Philipsbosweg wordt hulp en ondersteuning gere betrokken is, kunt u contact opAktiemodel Vetego B11 Aktiemodel Vetego 02 www.twitter.com/peelbelang_wvd weekbladdeurne 7 in Lierop, tel. 06-29799316 of zie nemen met Spoed4Jeugd, tel. 088boden, afgestemd op de zorgvraag. Handmatig: in stof vanaf€ 945,in leder vanaf€ 995,­ 3 motorig mét accu in leder vanaf€ 1995,­ vogelasiel-someren.nl. 0666999 (dag en nacht bereikbaar). Tel. 0900-8998636 of zorgboog.nl.

DAS

DAS

DAS

DAS

DAS

DASPASDRUKWERK.NL

DASPASDRUKWERK.NL

In fo e n d i enst en

DAS

DAS

DASPASDRUKWERK.NL

DASPASDRUKWERK.NL

DASPASDRUKWERK.NL

DASPASDRUKWERK.NL

DAS

D

DAS

DAS

DAS

DAS

STOPPERS VP

GEMEENTE SOMEREN STOPPERS VP GEMEENTE SOMEREN

Accordeonconcert in ZIE Willibrorduskerk PAGINA .. T/M ..

ZIE PAGINA .. T/M ..

GEMEENTE ASTEN

GEMEENTE ASTEN

GEMEENTE DEURNE

GEMEENTE DEURNE

Gemeentenieuws Zie pagina ..

TEUN ARTS

TEUN ARTS

nieuwspa nieuwspagin

Zie ZIE ONZE ADVERTENTIE pagina .. Gemeentenieuws www.deurne.nl Zie pagina .. Zie nieuwspaginaOP PAGINA .. ZIE ONZE ADVERTENTIE pagina ..Al 45jQQr vièt Qolres voottett. www.deurne.nl OP PAGINA .. Verder ruim 300 modellen relaxfauteuils

Verder ruim 300 modellen relaxfauteuils

verder ruim 170 modellen relaxfauteuils op draaivoet

verder ruim 170 modellen relaxfauteuils op draaivoet

verder ruim 230 modellen relaxfauteuils met handmatige verstelling

verder ruim 230 modellen relaxfauteuils met handmatige verstelling

nieuwspagina STOPPERS FACEBOOK &AlTWITTER + WEBSITES 45jQQr vièt Qolres voottett.

DEURNE ‘T CONTACT & PEELBELANG STOPPERS FACEBOOK & TWITTER + WEBSITES 2

DEURNE

‘T CONTACT Volg & PEELBELANG ons op

Volg ons op Volg ons Facebook en Twitter! Volg onsop opFacebook

en Twitter! Facebook en Twitter!

2

OPVULLING VACATURE PAGINA

OPVULLINGwww.facebook.com/DASVaca VACATURE PAGINA DEU www.twitter.com/DASVacat

Facebook Volg ons en op Twitter! Facebook en Twitter!

www.facebook.com/DASVacature OPVULLING VACATU www.twitter.com/DASVacatures

PAGINA ‘T CONTACT & PEEL OPVULLING VACATURE www.facebook.com/DASVaca PAGINA www.twitter.com/DASVacat ‘T CONTACT & PEELBEL

www.facebook.com/DASVacature www.twitter.com/DASVacatures

Verder ruim 300 modellen relaxfauteuils www.hetcontact.nl / www.peelbelangonline.nl / www.daspublishers.nl www.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublishers.nl

Let opl

verder ruim 170 modellen relaxfauteuils op draaivoet

I.v.m. vakantie Is onze winkel tot maandag 19 februari gesloten. vanaf


S

DAS

www.daspasdrukwerk.nl

ers

www.daspasdrukwerk.nl DASwww.daspasdrukwerk.nl

Publishers

DAS

Publishers

DAS

www.daspasdrukwerk.nl

Publishers

Publishers

WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 23

OPPERS VP

• Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630.

STOPPERS VP

Jong geleerd MEENTE SOMEREN GEMEENTE ASTEN GEMEENTE DEURNE TEUN ARTS GEMEENTE DEU GEMEENTE SOMEREN GEMEENTE ASTEN is oud gedaan Leer uw kind stap voor stap met geld omgaan Open nu s het JongWij pakket

E PAGINA .. T/M ..

• Rolluiken, luifels, Al 45 jQQr vièt vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

Qolres voottett.

Al 45jQQr vièt Qolres voottett.

nieuwspagina

actuele informatie vindt u ook op www.asten.nl

Gemeentenieuws Zie pagina .. Zie

• Crooijmans in Deurne. Wij maken uw waterput compleet. PVC, hulpstukken, sproeiers, Aktiemodel Vetego B11 kleine beregeningshaspels, Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­ nieuwe Verder pompen op voorraad!! ruim 300 modellen relaxfauteuils Tevens reparatie van uw beregeningsinstallatie. 06-55506538 I.v.m. vakantie Is onze winkel tot info@crooijmansmachines.nl

Zie pagina ..ZIE PAGINA .. T/M pagina .. Let opl www.deurne.nl Aktiemodel Vetego 02

Gemeentenieuws Zie pagina .. ADVERTENTIE ..ZIE ONZE OP PAGINAwww.deurne ..

3 motorig mét accu in leder vanaf€ 1995,­

verder ruim 170 modellen relaxfauteuils op draaivoet

Aktiemodel VetegoAktiemodel B33 Vetego B11

Handmatig: in stof vanaf€ 945,- inin leder Handmatig: stofvanaf€ vanaf€ 995,­ 945,- in leder vanaf€ 995,­

3 mot

verder ruim 230 modellen relaxfauteuils met handmatige Verder ruim 300verstelling modellen relaxfauteuils

verder

nieuwspagina ni Al 45jQQr vièt Qolres voottett. Al 45jQQr vièt Qolres voot maandag 19 februari gesloten. vanaf dinsdag 20 februari staan wij weer voor u klaar.

I.v.m. vakantie Is onze winkel tot maand

Telefonsch zijn wij In deze periode beperkt bereikbaar, excuses voor het eventuele ongemak.

Telefonsch zijn wij In deze p

actuele informatie vindt u ook op www.asten.nl

actuele inform • Gebruikte banden vanaf 25,00 Nu: Vele relaxfauteuils met sta- op hulp extra scherp geprijsd en veelal direct uit voorraad leverbaar. (In onze showroom vindt u ruim 90 Nu: modellen op fauteuils}met sta- op hulp extra scherp geprijsd Vele starelaxfauteuils incl. montage en balanceren. Gemeente Deurne Gemeente Deurne Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne tel. 06-53926499.

OPPERS FACEBOOK & TWITTER + WEBSITES STOPPERS FACEBOOK & TWITTER + WEBSITES

URNE

Zuiderhuis

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sporten Onze 2000m2 showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. Op rotonde 'Erica' richting Wanroij, dan 3e links, le rechts. ontspanningsmassages. Di-Wo-Do 10:00 - 17:30, Vr 10:00 - 21:00, Za 10:00 - 17:00 TEL. 0485 - 45 29 86 info@teunarts.nl www.teunarts.nl Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324

‘T CONTACT & PEELBELANG DEURNE

De Poort 3a 5751 CN Deurne T 0493 - 35 24 00 E rb.deurne@zuiderhuis.nl I www.zuiderhuis.nl

Volg ons op Facebook en Twitter!

OPVULLING VACATURE PAGINA DEURNE ‘T CONTACT & PEELBELANG OPV

Volg ons Volgop ons op Facebook en Twitter! Facebook en Twitter! Tegelhandel, tegelwerken Neerkant. Elk formaat, kleur en prijs! www.slaats-tegelwerken.nl

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

www.facebook.com/hetcontact ww.facebook.com/weekbladvoordeurne www.facebook.com/weekbladvoordeurne Volg ons op Facebook en Twitter! www.twitter.com/hetcontact www.twitter.com/weekbladdeurne www.twitter.com/weekbladdeurne www.facebook.com/peelbelang www.facebook.com/weekbladvoordeurne Aktiemodel Vetego B11 www.twitter.com/peelbelang_wvd www.twitter.com/weekbladdeurne Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­ Verder ruim 300 modellen relaxfauteuils

www.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublishers.nl

Onze 2000m2 showroom vindt u aan de Boersestr Di-Wo-Do 10:00 - 17:30, Vr 10:00 - 21:00, Z

www.facebook.com/DASVacatures Volg ons op www.twitter.com/DASVacatures

Facebook en Twitter! OPVULLING VACATURE

www.facebook.com/hetcontact PAGINA ‘T CONTACT & PEELBELANG www.twitter.com/hetcontact

www.facebook.com/DASVacatures www.facebook.com/peelbelang Aktiemodel Vetego 02 Aktiemodel Vetego B11 www.twitter.com/peelbelang_wvd www.twitter.com/DASVacatures

3 motorig métvanaf€ accu in lederinvanaf€ 1995,­ 995,­ Handmatig: in stof 945,leder vanaf€ verderVerder ruim 170 modellen relaxfauteuils op draaivoet ruim 300 modellen relaxfauteuils

www.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublishers.nl

Let opl

www.hetcontact.nl / www.peelbelangonline.nl / www.daspublishers.nl www.hetcontact.nl / www.peelbelangonline.nl / www.daspublishers.nl

I.v.m. vakantie Is onze winkel tot maandag 19 februariI.v.m. gesloten. vanaf dinsdag 20 fe vakantie Is onze winkel tot

Telefonsch zijn wij In deze periode beperkt bereikbaar,Telefonsch excuses voor zijn het wi

Nu: Vele relaxfauteuils met sta- op hulp extra scherp geprijsd en veelal direct uitmet voorraad leverbaar. Nu: Vele relaxfauteuils sta- op hulp extra sche RATIS STOPPER HARTSTICHTING GRATIS STOPPER BRANDWOND GRATIS STOPPER HARTSTICHTING GR

(In on

ag schoppen hart- en ekten honderden s overhoop.

Elke dag schoppen hart- en Elke dag schoppen hart- en vaatziekten vaatziekten honderden honderden levens overhoop. levens overhoop.

Elke dag schoppen hartWAT DOE BRAND? JIJenBIJvaatziekten honderden levens Daar overhoop. moet je nu over nadenken!

at u kunt doen op hartstichting.nl/doe-mee

Kijk wat u kunt doen op Kijk wat u kunt doen op www.hartstichting.nl/doe-mee

Kijk wat u kunt doen op www.hartstichting.nl/doe-mee

www.hartstichting.nl/doe-mee

WAT DOE

JIJ

WAT DO

BIJ BRAND?

Daar

Daar moet je nu over nadenken!

watdoejijbijbrand.nl

watd

watdoejijbijbrand.nl

2 rotonde 'Erica' Onze 2000m2 showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. showroom vindtrichting u aan d Onze 2000mOp Di-Wo-Do 10:00 - 17:30, Vr 10:00 - 21:00, Za 10:00 - 17:00 Di-Wo-Do TEL. 048510:00 - 45 29 86 info@teu - 17:30, Vr 10:0

26 OKTOBER

Touch of TOTO BESTEL JE TICKETS OP WWW.PLATTEVONDER.NL

0493-342678 Piet Mondriaanstraat 1, 5753DJ, DEURNE www.vanhoutenjanssen.nl Alle zondagen open van 12.00 - 17.00 u. Tegenover Tankstation Goossens DEURNE


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 17 oktober 2019 | pagina 24

Voor iedereen die zich afvraagt:

Hoe zit het nou? Kom erachter in onze showroom..

Nu: Meer dan 250 Weg = Weg aanbiedingen direct uit voorraad leverbaar.

Al ruim 45 jaar hĂŠt adres voor comfort en kwaliteit Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

info@teunarts.nl