Page 1

De Peel onder vuur

Vandaag aflevering

DEURNE

41

ZIJN ONDERDUIKERSNAAM WAS HANS VAN NIJMEGEN

WEEKBLAD VOOR 3

door: Cees Verhagen

Nijmegenaar Gerard van der Heijden werd op 11 juni 1924 geboren. Toen Gerard 1 jaar oud was, overleed zijn vader. Het gezin moest zonder hem verder, voor moeder geen makkelijke opgaaf. De kinderen in het gezin werden daardoor snel volwassen. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak kreeg Gerard als jongvolwassene ook nog te maken met de bijbehorende ellende en verdriet. In 1943 moest hij in Duitsland gaan werken. Oorlog voeren is arbeidsintensief. De Duitse vraag naar arbeiders was vele malen groter dan het Nederlandse aanbod van vrijwilligers en werkelozen die aldaar tewerk werden gesteld. Eerst werd geprobeerd de werklozen met allerlei valse voorwendselen te lokken. Maar de vraag naar arbeidskrachten werd zo groot, dat Seyss-Inquart (de zetbaas van Hitler in Nederland) op 23 februari 1942 de verordening 26/42 uitvaardigde. Iedere Nederlander kon worden verplicht om voor een bepaalde tijd in Duitsland te gaan werken. Dit grootschalige dwangarbeidsproject van de nazi’s werd ook wel de Arbeitseinsatz (=arbeidsinzet) genoemd. Meer dan elf miljoen arbeiders

13

De Peel onder vuur

d’n Handwij-

De Tweede Wereldoorlog woedde in zer. Bij Driek de periode 1940-1944 ook in de Peel. en Hanne van Seggelen was Nu, 75 jaar later, staan we stil bij onze hij welkom en bevrijding. Een jaar lang blikken kon hij zich gewe in deze rubriek terug op de dienstig maken gebeurtenissen van toen. door mee te werken Van algemene verhalen tot op de boerderij. Zij persoonlijke herinneringen Dit werk werd normaal hadden zelf vier zonen uit Asten, Someren, gedaan door de gemeenen twee dochters: “Zo’n Deurne en telijke schoonmaakdienst erme jonge kan er nog wel omgeving. maar werd nu uitbesteed bij.” aan ‘slaven’ uit het buitenland. Maar Gerard was het werken al snel beu en vluchtte terug naar Nijmegen. Dit was riskant. Wanneer hij gepakt zou worden, zou dat of slechter werk of een kamp betekenen. Hij moest zich regelmatig verschuilen en ‘s nachts reizen. In Nijmegen zocht hij contact met het verzet. Hij moest onderduiken. Een zekere Leo Derks bracht hem vanuit Nijmegen naar een onderduikersadres in Someren. Bij de familie Van Seggelen op de Lieropsedijk, toen beter bekend als op

13

10 oktober 2019

Toen in 1944 de vrede aanbrak, betekende dit niet automatisch ook vrede voor Gerard. Hij was geestelijk geknakt en gewond geraakt. Hij keerde terug naar Nijmegen en probeerde zijn werk bij de gemeente weer op te pakken. De traumatische ervaringen bleven echter bovenkomen en na enkele jaren moest hij zijn werkzaamheden stoppen. De donkere wolken moesten nu met geneesmiddelen worden verdreven. Maar de angst, die bleef. Gerard bleef hopen, maar daar bleef het bij. Gesprekken over de oorlog waren taboe.

We e k J a a r g a n g 1 16

Zoon Jan raakte steeds meer bij het verzet betrokken en werd ‘beroemd’ bij de Duitsers. Want die zochten hem. Tijdens een inval op de boerderij van de familie wist Jan nog net te ontkomen. Ook Gerard wist via de ach-

41

In Nijmegen heeft hij samen met zijn partner Huub nog 52 jaar lief en leed mogen delen. Op 3 januari 2014 overleed hij op 89-jarige leeftijd. Gerard werd begraven aan de Daalseweg, bij zijn vader en moeder.

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

15

17

Duits bevel.

Leerlingen Prodas winnen uitvinderswedstrijd

Walk of Veen in Neerkant

Doornroosje doet het anders

Zijn onderduikersnaam was Hans van Nijmegen

Expositie in Cultuurcentrum

Familie Van Seggelen.

uit bezette gebieden in Europa moesten tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen aan de slag. De Duitse jonge mannen waren namelijk voor het leger bestemd en de tekorten die daardoor ontstonden moesten worden opgevangen. Onder hen ook meer dan een half miljoen Nederlanders.

In de laatste fase van de oorlog ging de bezetter over tot rigoureuze maatregelen. Voor degenen die niet kwamen opdagen werd gedreigd om gijzelaars te doden. Ook werden straatrazzia’s gehouden. De laatste officiële actie vond plaats in januari 1945, waarbij alle mannen van 17 tot 40 jaar zich moesten melden voor deportatie naar Duitsland. De Nederlandse arbeiders moesten als slaven gaan werken en kwamen in alle uithoeken van Duitsland terecht. Sommigen hadden geluk, maar velen leden honger of werden ziek. Ruim 30.000 van hen kwamen om het leven. Ook Gerard werd verplicht in Duitsland te gaan werken. Hij was net 19 jaar en moest tramrails schoonmaken in de plaats Iserlohn (Westfalen).

Iserlohn Bahnhofstrasse1950.

Vader en moeder Van Seggelen.

Overloon, ‘Dwangarbeid 1940-1945’. Foto: Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum Overloon.

Seggelen Lieropsedijk.

terdeur te ontsnappen. Wel werd er op hem geschoten maar gelukkig misten de kogels hun doel. Ze maakten nog even jacht op hem, maar konden hem niet vinden. Gerard was in een sloot gesprongen en moest om niet ontdekt te worden met het hoofd onder water. Ademen deed hij via een rietje dat net boven het water uitstak. Dat waren zeer benauwde en angstige momenten. Moeder Van Seggelen bleef volhouden dat zij de jongeman niet kende en dat hij aan de deur was gekomen om wat drinken te vragen. Toen het weer rustig was, ging de familie zoeken en ze vonden Gerard verkleumd en nog staand in de sloot. Hij kon niet meer terug naar de Lieropsedijk. Zijn nieuwe onderkomen werd het ‘Van Lille Bos’. In dit bos, eigendom van de gezusters Wijnen (met de bijnaam Van Lille), zaten meer onderduikers. Hier bleef hij ondergedoken tot het einde van de oorlog.

Gerard is Someren en de familie Van Seggelen altijd trouw gebleven. De contacten met vader en moeder Van Seggelen op de Lieropsedijk en later op de Boerenkamplaan bleven hecht, Gerard was familie geworden. Toen vader en moeder Van Seggelen gestorven waren, werden de bezoeken verlegd naar dochter To van Seggelen en haar man Harrie Swinkels. Ook zij hadden niet het eeuwige leven en de bezoekjes werden wederom verplaatst naar andere familieleden, zoals Sjaan van Seggelen en haar man Peter van Heugten. De tripjes gingen over en weer, de ontmoetingen in Nijmegen waren altijd fijne en hartverwarmende dagen.

Verteld door leden van de familie Theo van Heugten en Ad van Seggelen.

Zie onze aanbiedingen op pagina 19 Ambachtelijke worstenbroodjes

zak à 8 stuks - Diepvriesspecialist Per zak 5,89

2+1 GRATIS www.diepvriesspecialist.nl Aanbieding geldig t/m dinsdag 29 oktober 2019

Zie pagina

Nu goedkoop. Altijd goedkoop! 6+7 Dat zijn de Laagblijvers van PLUS!

PLUS Bouwmans zoekt… 0.79 0.89

PLUS Cherrytomaten

PLUS Witlof los

Per 500 gram

Bak 250 gram

PLUS Rucola Naturel

De gemeente Deurne staat er financieel goed voor. (Archieffoto: Marius van Deursen)

s

door Bram Vannisselroij Wethouder Marnix Schlösser van Financiën is blij dat Deurne de zaakjes op orde heeft, maar waakt voor te veel euforie. “We hebben een stabiele begroting en hebben ons ingedekt

mochten er potentiele tegenvallers zijn. We schrijven mooie zwarte cijfers en we hebben zelfs ruimte om te investeren.” Ondanks de positieve financiële situatie van de gemeente gaat Deurne geen gekke dingen doen, benadrukt Schlösser.

Herdenking kerkrazzia Helenaveen

“We gaan geen onnodige risico’s nemen. Dat kan ook niet. We hebben zeker op het gebied van de zorg last van het rijksbeleid.” De wethouder doelt daarmee op de explosieve groei van de hulpaanvragen in de zorg. Mede veroorzaakt door de invoering van het Wmo-abonnement dat sinds 1 januari van dit kalenderjaar van kracht is. Hiermee kunnen mensen die veel zorg en ondersteuning nodig hebben flink besparen, maar het kost de gemeente flink meer geld. Inwoners betalen een vast bedrag per vier weken (17.50 euro), ongeacht wat zij verdienen of hoeveel zorg er nodig is. Schlösser vindt het idee goed, maar denkt dat gemeenten in de problemen komen als het Rijk hen niet tegemoetkomt. “Ik had eigenlijk gedacht dat overal in het land alarmbellen zouden klinken, maar gek genoeg heb ik die nog niet gehoord. Ik verwacht dat dit echt nog een probleem wordt in de toekomst.” Ook de omschakeling naar de Omgevingswet gaat Deurne extra geld kosten. Deze wet gaat in 2021 in. Voor de inwoners goed nieuws; vergunningen worden sneller en gemakkelijker geregeld. De kosten die daarmee gepaard gaan, zijn voor rekening van de gemeenten. Volgens wethouder Biemans wordt de invoering nog een hele klus. Zowel op organisatorisch als op financieel gebied.

Indekken

HELENAVEEN - Op 8 oktober was het 75 jaar geleden dat De Kerkrazzia in Helenaveen plaatsvond. Dinsdagavond werd tijdens een herdenking stilgestaan bij dit intriest gebeuren. Om tien voor half acht vertrokken de aanwezigen onder begeleiding van de stille trom naar het monument vooraan de Koolweg. Dit is de plek waar de mensen van het Boveneind en vanuit de noodkerk bij elkaar werden gedreven.Burgemeester Mak en wethouders Biemans en Verhees legden kransen en 'The Last Post' werd gespeeld.(Foto: Hein van Bakel)

0.85

Zak 600 gram

Zak 75 gram

Deurne heeft financiën op orde DEURNE- De gemeente presenteerde deze week de begroting voor 2020. Uit de cijfers blijkt dat Deurne het op financieel gebied, zeker in vergelijking met enkele andere gemeenten in de Peelregio, prima doet. Er zijn geen grote tekorten en er is zelfs ruimte om te investeren. Toch rekent Deurne zich niet rijk. De groeiende uitgaven in de zorg en de invoering van de omgevingswet baren het college zorgen.

PLUS Roerbakgroenten Italiaans

NIEUWE COLLEGA! 2.54

ewerker Vulploegmed

Naast de invoering van deze twee wetten moet Deurne ook nog rekening houden met de PAS-uitspraak. De Programmatische Aanpak Stikstof hangt nog steeds als een donkere wolk boven de Nederlandse gemeenten, en dus ook boven Deurne. Wat de effecten hiervoor zijn is nog niet helemaal helder. De komende periode wordt de balans opgemaakt of projecten in Deurne vertraging oplopen of zelfs helemaal geen doorgang kunnen vinden. Om tegenvallers op te vangen is 5.7 miljoen euro gereserveerd. Het past bij het sobere beleid

dat de gemeente al langere tijd voert. Naast het indekken tegen eventuele (financiële) tegenvallers probeert Deurne de regie zelf strakker in handen te krijgen. Door maatregelen op lokaal niveau wordt geprobeerd om meer grip te krijgen op het sociaal domein. Er worden jeugdprofessionals zelf in dienst genomen en er wordt gewerkt aan een betere samenwerking met de huisartsen. Daarnaast wordt steeds meer ingezet op preventie. Deurne hoopt dat de effecten hiervan de komende jaren zichtbaar worden.

Kijk voor het complete assortiment en de actuele prijzen op

plus.nl/laagblijvers rker Kassamedewe

Openingstijden: ma - za 7.30 - 21.00 | zo 8.00 - 19.00

plus.nl

Openingstijden: ma t/m do 8.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00

plus.nl

Bouwmans St. Jozef /&Plusweg Bouwmans | Deurne | Van Hiermoetdenaam 1 // Plusstad //Zeilberg T: 0523 65 63 |93 werker Vers Verkoopmede

Aanbiedingen geldig t/m 12 oktober 2019

KIPSATÉVARKENSHAASVulploegmedewerker, Kassamedewerker en Verkoopmedewerker VersMEDAILLONS VLEES

5,95

1,79

Heb jij naast jouw studie tijd om een extra centje bij te verdienen, of wil jij een BBL opleiding volgen? dat kan! De werktijden zijn voornamelijk doordeweeks in de avonden en op zaterdag en zondag.

500 GRAM

100 GRAM

Interesse? Informeer bij Plus Bouwmans Deurne of mail naar: info.890@plus.nl.

Slagerij van Goch

Werken bij PLUS Bouwmans is werken met plezier! 72 Deurne Tel.: 0493-312385 Martinetplein www.slagerijvangoch.nl

Investeringen

De gunstige financiële positie zorgt ervoor dat Deurne de klappen van bovengenoemde ontwikkelingen kan opvangen en dat er ruimte is voor investeringen. Zo is er 10 miljoen euro gereserveerd voor onder andere scholen, sport- en wijkvoorzieningen en het zwembad. De Wieger krijgt ook volgend jaar 120.000 euro aan subsidie. In de loop van 2020 wordt de balans opgemaakt en wordt gekeken welk bedrag er structureel naar het museum moet gaan. Daarnaast wordt geïnvesteerd in het centrum, de zorg en de ondersteuning van mantelzorgers. Ook de dorps- en wijkraden worden extra ondersteund. Volgens Schlösser is de enige lastenverhoging voor de inwoners van Deurne de afvalstoffenbelasting. Deze stijgt vanwege landelijk beleid van 72 euro naar 90 euro per jaar. Toeristen die in Deurne verblijven betalen per overnachting 2 euro. Een stijging van 25 cent ten opzichte van een jaar daarvoor.

Stabiele koers

Burgemeester en wethouders zijn tevreden over de stabiele koers van Deurne. Mak wil wel benadrukken dat het rijk voor meer stabiliteit op de gemeentelijke begrotingen moet zorgen. “We zijn overgeleverd aan de grillen van het Rijk. Op zo’n manier is het lastig beleid maken.”

BEZORGERS GEZOCHT Voor het bezorgen van het Weekblad voor Deurne in Rijpelberg Helmond en Bakel. Voor meer info: Tel. 0493-352600

www.weekbladvoordeurne.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 2

Fam i l i e b e ri ch t e n

Een fijner leven komt een stap dichterbij.

AANBIEDINGEN geldig van 11-10 t/m 17-10

Bestel nu ook online:

www.streeckhuys.nl

Geboren op 2 oktober 2019, ons meisje

Lou Dochter van Rik Krekels en Wendel Goossens Zusje van Nima Kapelweg 9 5756 AJ Vlierden Trots en blij, want we hebben er weer een zusje bij

Emma Kuijpers  6 oktober 2019   Trotse ouders en grote zussen: Jan, Yvon, Sara en Roza Kuijpers-Aarts  Voorpeelweg 33, 5754 RH Deurne

We zi jn hem afgelopen

Stichting Date duurzame man-vrouw relaties sinds 1969 ✓ Veilig en betrouwbaar en áltijd in de buurt ✓ Persoonlijke begeleiding en voorstellen ✓ Onbeperkte kennismakingen en hoge slagingskansen ✓ Ik kom bij u in de buurt

KNALLER! Alle appels en peren e 1,25/kg Rosbief 100 gram e 1,69 Baklappen 100 gram e 1,69 Zigeuner schnitzel 100 gram e 1,39 Souvlaki steak 100 gram e 1,29 Blinde vink 4 + 1 GRATIS Vleeswarentrio per stuk e 4,85 100 gram Achterham 100 gram Snijworst 100 gram Gebraden gehakt Oktober is Boerenkaasmaand! Maak kans op 8 weken lang iedere week 500 gram Boerenkaas GRATIS! Boeren extra belegen 500 gram e 7,50 (Limited edition!) Pikante tappenade 100 gram e 1,89

Jos Vellekoop, tel. 040-8431091 of b.g.g. 0800-022 0225 Aangesloten AVR/Singleskeurmerk/Geschillencommissie

w w w. s t i c h t i n g d a t e . n l

HV De Sprint organiseert het jaarlijkse

herfsthandbaltoernooi voor basisscholen.

Op donderdag 17 oktober a.s. is weer het jaarlijkse herfsthandbaltoernooi, georganiseerd door Handbalvereniging De Sprint. Dit vindt plaats in sporthal De Peelhorst in Deurne. Het belooft weer een zeer sportieve dag te worden. Groep 5/6 speelt ‘s morgens van 10.00-12.00 uur en groep 7/8 ‘s middags van 13.00-16.00 uur. Ook zullen er dit jaar weer sportiviteitsprijzen uitgedeeld worden. Iedereen is van harte welkom om de teams aan te komen moedigen.

Gehakt HOH 100gr €0,50 · Worst HOH 100gr €0,58 · Rundergehakt 100gr €0,75 Haageind 24 5751 BC Deurne 0493-782211 www.streeckhuys.nl

Brouwhorst 19 Maandag 10.00 - 18.00 5704 EG Helmond Dinsdag - Vrijdag 08.30 - 18.00 0492-511469 Zaterdag 08.30 - 16.00 info@streeckhuys.nl Zondag Gesloten

Gezinswoning te huur Wijk Houtenhoek Deurne. Per 1-1-2020 €900,-/p.m.

T. 06-53 45 53 24

• Bent u eigenaar van een Opel dan bent u bij ons welkom voor elke reparatie, storing of onderhoudsbeurt. Uw Opel-specialist: Garage Mark Smits. Gespecialiseerd in jonge, gebruikte Opels. Hoofdstraat 74A, Liessel Tel. 0493-342144.

Poetszorg.nl

weekend niet vergeten. Nu heeft ie als nieuwe os

0850761100

• Astens Stucadoors Bedrijf geachte mevr. v. Heugten voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel,verzoeken tel. bijgaand wij 06-30609008 www.asbasten.nl

weer een meid versleten. Leuk gezin zoekt huis in Deurne

Mail naar deurnehuis@gmail.com of

13 okt. Reuver 20 okt. Kronenberg Standplaats € 12,00 (500 x 230cm)

bel naar 0493843913.

06-14930112 www.lirom.nl

Volwassen muziekonderwijs

TELEVISIES

U vriendelijk onderstaande adve

Overdekte ROMMELMARKT

Wilt u gaan verkopen?

STEVENS

UW (O)LED-TV ADRES!

ZEN!! ACTIEPRIJ jk op onze Ki Plaatsing: Deurne – Conta internetsite! Uitgave 3 en 10 oktober De Televisie Specialist Rubriek: evenementen met een verrassend lage prijs! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Samsung, Sony, Philips, 1 kolom 40LG, Sonos

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL)

Tel. 0031 (0)495 49 36 16

www.stevensbudelschoot.nl

Geldig tot zaterdag 12 oktober

Plaatsing: Deurne-Contact overdekte Kipfilet en kipkrokant Uitgave 17 oktober ROMMELMARKT 2x 4 stuks slechts 10.00 zo. 20 oktober Rubriek: evenementen

Altijd gedacht, IK ZOU WEL MUZIEK WILLEN MAKEN, maar is het er nooit van gekomen? Pak nu je kans!

Bami + Babi pangang 2x 500 gram 08.30-15.30 uur

7.50

Geldig van dinsdag 15 tot 19 oktober D’N UMSWING

Kipfilet en Speklapje Schorfvenweg 3

Drumfanfare Peelland is van start gegaan met muziekonderwijs voor volwassenen. In overleg met onze professionele muziekdocenten bieden wij een “muziekopleiding op maat”. Op een leuke, ontspannen manier een muziekinstrument leren bespelen is het uitgangspunt. Dit kan individueel of in groepsverband. Je kunt kiezen uit trompet, saxofoon, fluit, trombone, bariton, bas, maar ook voor het slagwerk.

KRONENBERG

2x 500 gram

10.00

1 kolom 55

Iedere woensdag (naast de N277) 06-14930112 Kilo verse worst of gehakt voor www.lirom.nl Gehaktballen, Roomschijven of Hamburgers 3+1 GRATIS

4.90

S BOU WMA

S UwFR nota zien wij met vertrouwen Frans Bouwmans, Uw tegemoet Slager aan onder AN

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Stuur een mail naar secretariaat@drumfanfarepeelland.nl of neem telefonisch contact op via 06-46227045. Twijfel niet en start snel.

N

Sint Jozefstraat 24C, Deurne Tel.: 0493-312317

www.fransbouwmans.uw-slager.nl Klant-nr. 18107 Vlooienmarkten Lirom Leijgraaf 7 5951 GP Belfeld mvgr. CCJ Brulot-Heijmans

TREND

STYLE

CASUAL

ANNA VAN TOOR EVENT · VRIJDAG 11 EN ZATERDAG 12 OKTOBER DE GROOTSTE VAN DE REGIO • MEER DAN 150 TOPMERKEN • STYLE EXPERTS ALTIJD AANWEZIG • DORPSSTRAAT 161B MIERLO

GRATIS PARKEREN

SHOP OOK ONLINE 24/7! WWW.LENSSENMODEMIERLO.NL


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 3

Ontmoeting met Koningin Maxima

Recordaantal hindernissen op WK Bokkenollen GRIENDTSVEEN – Het WK Bokkenollen en het WK Limonollen hebben dit jaar een spectaculair hindernissenparcours met het grootste aantal hindernissen in de geschiedenis van het evenement. Zaterdag en zondag worden respectievelijk de 22e en de 19e editie gehouden in Griendtsveen.

In het kader van 800 jaar Horst aan de Maas is er een speciale hindernis gemaakt en een aparte prijs voor de Horster kampioen van het WK Bokkenollen 2019. Zaterdag 12 oktober strijden 120 teams om de titel 22e wereldkampioen Bokkenollen. De teams bestaan uit twee renners en een coach. Zij moeten dit parcours afleggen met een dienblad met glazen bockbier. De hoeveelheid teruggebracht bockbier en de tijd is bepalend voor de eindscore. Het parcours bestaat dit jaar uit 28 hindernissen. Naast de reguliere competitie is er een speciale competitie voor de teams van drie dames. Naast de wedstrijd zijn er diverse leuke en lekkere zaken op het evenemententerrein. Dit jaar is er een Pop-up bioscoop en kunnen de liefhebbers van speciaalbier genieten van een uitgebreid bockbier assortiment. Bij het sfeervolle eetplein kunnen deelnemers en bezoekers even uitrusten en genieten van een breed foodaanbod voor jong en oud. Voor de jongere bezoekers is er een sneukelkaart verkrijgbaar met een leuk kinderarrangement.

Na de prijsuitreiking is er een feestavond in de feesttent op het kanaal met de band Party Criminals en DJ Tom van Leeuwen.

Limonade

Als zondag de bierdampen weggetrokken zijn worden de dienbladen gevuld met Limonade. De jeugd tot 16 jaar gaat strijden voor een podiumplaats tijdens het wereldkampioenschap Limonollen. In totaal starten op deze dag tachtig jeugdteams. Naast de wedstrijd zijn er diverse activiteiten zoals een clown en spellen. Ook wordt er geschminkt. Na de wedstrijd zal het evenement feestelijk worden afgesloten met live muziek van de coverband 3Cover. Beide dagen is het evenemententerrein geopend vanaf 11.00 uur en de entree is gratis. De officiële opening is op beide dagen om 11.45 uur met aansluitend het startschot van het wereldkampioenschap om 12.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.bokkenollen.nl of op de Facebook- en Instagrampagina van het evenement.

Leerlingen Prodas winnen Uitvinderswedstrijd DEURNE – Justen van Haandel en Tijn Bussers hebben de eerste prijs gewonnen van de landelijke finale De Uitvinderswedstrijd. Als oplossing om meer water in de woestijn te krijgen, bedachten zij een reuze ventilator die zorgt voor stevige wind en zo wolken de woestijn in blaast. Hun idee: zo ontstaat er regen en kunnen planten groeien.

Het vraagstuk was een opdracht van Stichting De Uitvinders waar alle kinderen van groep 5 en 6 van de LEO-afdeling van Prodas mee aan de slag gingen. Deze uitdaging paste goed binnen het fulltime hoogbegaafde-onderwijs in Deurne.

Awarduitreiking

De finale werd in juni al gehouden de Ontdekfabriek in Eindhoven. Maar woensdag mochten de winnaars hun award in ontvangst nemen op de vijfde ScienceMakers dag in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De tienjarige jongens wisten zoveel indruk te maken dat ze de Koningin hun prachtige uitvinding mochten demonstreren en toelichten. Koningin Maxima stelde ook veel vragen en was zichtbaar geïnteresseerd.

Intertoys in Deurne heeft een nieuwe naam.

Justen van Haandel en Tijn Bussers bedachten de Reuze Ventilator.(Foto: ScienceMakers)

Voortaan heten wij Jase & Joy Deurne.

Onze winkel wordt stapsgewijs vernieuwd met de Jase & Joy stijl. Ondertussen hebben we te gek speelgoed voor je in de aanbieding. Kom je kijken? Tot gauw bij Jase & Joy!

jasejoy.nl Jase & Joy Deurne - Torenstraat 5, 5751 GZ Deurne

Colofon Weekblad voor Deurne Uitgever: DAS Publishers!

Bezoekadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Ma t/m vrij: 8.00-17.00 uur T 0493-352600 | F 0493-352601 www.weekbladvoordeurne.nl Correspondentieadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne

Advertentie-acquisitie: T 0493-352600 | M 06-29536178 E advertenties@weekbladvoordeurne.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Manager Uitgeverij: John van Veggel T 0493-352605; M 06-29536178 E john@weekbladvoordeurne.nl

Redactie: Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl Ine van Hal (Weekblad voor Deurne) T 0493-352607 | M 06-10915507 E ine@weekbladvoordeurne.nl Maarten Driessen (Hoofdredacteur) T 0493-352608 | M 06-13763686 E redactie@peelbelangonline.nl Jordy van de Brug ('t Contact) T 0493-352609 | M 06-13762619 E redactie@hetcontact.nl

Martin de Bruijne (Middenstandsbelangen) T 0493-352602 | M 06-29536173 E redactie@middenstandsbelangen.nl

Bakel, Milheeze, De Rips, Brouwhuis, ­Rijpelberg en Dierdonk.

Berichten voor plaatsing op de ­eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur.

Bezorgklachten: Via onze website www.weekbladvoordeurne.nl of T 0493-352600

Weekblad voor Deurne e.o. oplage 27.300, verschijnt op donderdag in: Deurne, Walsberg, Vlierden, Zeilberg, Neerkant, Liessel, Helenaveen, Griendtsveen,

Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 4

Gemeenteberichten

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711

DEURNESE BERICHTEN Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente en de officiële bekendmakingen? Meldt u zich dan aan voor de digitale Nieuwsmail via www.deurne.nl/Nieuwsmail Klantcontactcentrum: Telefonische bereikbaarheid, maandag t/m donderdag 9.00 - 17.00 uur en vrijdag 9.00 -12.30 uur. Openingstijden: U kunt alleen terecht op afspraak, maandag 9.00 - 19.00 uur, dinsdag t/m donderdag 9.00 17.00 en vrijdag 9.00 - 12.30 uur.

Zelfredzaamheidsbijeenkomsten voor senioren Tijdens 11 georganiseerde wijk- en dorpsgerichte bijeenkomsten om de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten kunt u uw mening geven over ‘Wonen en zorg in Deurne’. Ook uw kinderen en/of mantelzorgers zijn van harte welkom.

Wij zijn razend benieuwd naar uw ideeen over nieuwe passende woonvormen en zelf- en samenredzaamheid. Wilt u graag meepraten? Kom dan naar één van de volgende bijeenkomsten: • 14 oktober - 19.00 uur De gouden Helm - Helenaveen • 15 oktober - 14.00 uur De Wik - Deurne West • 17 oktober - 14.00 uur Gerardushuis - Walsberg • 24 oktober - 14.00 uur Den Draai - Zeilberg • 29 oktober - 14.00 uur De Moost - Neerkant • 31 oktober - 14.00 uur De Kastanje - Liessel • 5 November - 14.00 uur De Kubus - Heiakker • 6 November - 14.00 uur De Vlieger - De Koolhof • 12 November - 14.00 uur Hofke van Marijke - St Jozef • 14 november - 14.00 uur ‘Asteffekan’ - Deurne Centrum

Bent u voorbereid op criminaliteit? Heeft u wel eens een tweedehands product gekocht? Een mooie telefoon voor uw zoon of dochter of een prima fiets voor uzelf? Ben u dan bewust van het feit dat deze producten gestolen kunnen zijn en aan u zijn doorverkocht. Tijdens de week van de veiligheid besteden we in gemeente Deurne extra aandacht aan het voorkomen van heling; het kopen, bezitten of verkopen van gestolen artikelen. Heling is strafbaar en altijd het gevolg van andere criminele activiteiten. Als inwoner of ondernemer kunt u te maken krijgen met misdrijven die veel impact hebben, zoals woninginbraken, overvallen en straatroven. Diefstal, fraude en oplichting zijn andere voorbeelden. De buit wordt bijna altijd doorverkocht. “Mensen krijgen zo bewust of onbewust te maken met heling”, zegt Sybren van der Velden, landelijk projectleider Woninginbraak en Heling bij de politie. “Bijvoorbeeld wanneer gestolen tweedehands goederen worden aangeboden. Een goede manier om deze misdrijven een halt toe te roepen, is het aanpakken van heling. Als we er samen voor zorgen dat gestolen goederen niet meer doorverkocht kunnen worden, ontmoedigen we overvallen, inbraken, straatroven en andere diefstallen.

Immers: zonder heler, geen steler. Tijdens de Week van de Veiligheid bieden wij ondernemers en burgers handvatten om zich tegen deze criminaliteit te wapenen.” Stop heling Als inwoner kunt u voorkomen dat u zelf (onbewust) aan heling doet. Zo kunt u controleren of het product dat u wilt kopen bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Dat kan via de website www.stopheling.nl of de Stop Heling-app. Dit doet u door het serienummer van het product in te voeren op de website. Het serienummer is een unieke code die vaak op de achterkant van het apparaat staat. Daarnaast kunt u ook zelf slachtoffer worden van een inbraak. Door het serienummer van uw (kostbare) spullen te registeren op www.stopheling.nl of via de Stop Heling-app, vergroot u de kans dat dieven worden opgepakt en dat u uw spullen terugkrijgt. Zo kunt u ervoor zorgen dat het voor de inbrekers en helers moeilijker wordt om gestolen spullen te verkopen. Kijk voor meer tips en informatie op www.stopheling.nl of www.maakthetzeniettemakkelijk.nl.

Plannen kabinet voor aanpak stikstof Het kabinet heeft op vrijdag 4 oktober een reactie gegeven op de eerste adviezen van het Adviescollege Stikstofproblematiek (‘commissie Remkes’) over de aanpak van stikstof. Dit advies volgt op een uitspraak van de Raad van State over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Het kabinet neemt maatregelen om de uitstoot en neerslag van stikstof te verminderen, de natuur te herstellen en de vergunningverlening verder op gang te brengen. Het kabinet kiest samen met de provincies voor een gebiedsgerichte aanpak: per gebied effectieve (bron) maatregelen in kaart brengen en vervolgens uitvoeren. Tegelijkertijd krijgen gemeenten en provincies meer mogelijkheden om toestemming te verlenen voor projecten. Het kabinet geeft aan: “Alle sectoren die stikstofuitstoot kennen, zijn samen verantwoordelijk voor de huidige stikstofproblematiek. Geen enkele sector is hier exclusief verantwoordelijk voor. Elke sector zal dus een bijdrage moeten leveren aan het verminderen van de stikstof-uitstoot. Het is aan ons allen om samen aan oplossingen te werken.” Vergunningverlening Als er geen sprake is van stikstofneerslag, heeft een initiatiefnemer geen vergunning nodig in het kader van de Wet Natuurbescherming. De AERIUS-calculator maakt dit inzichtelijk. Aanvullend bieden aanpassingen binnen of buiten een project of locatie of de zogenoemde ADC-toets mogelijkheden om een vergunningaanvraag te onderbouwen. Deze toets biedt slechts voor een beperkt deel van de projecten een oplossing. Een andere mogelijkheid voor toestemmingsverlening is de ecologische toets. Voor 2020 wordt gewerkt aan een nieuwe stikstof systematiek, zodat het vergunningsproces voor veel (kleine) activiteiten weer in gang kan worden gezet. Landbouw Het kabinet heeft aangekondigd om in de omgeving van Natura 2000-gebie-

den bronnen van stikstofuitstoot weg te nemen. Dit gaat het kabinet doen door boeren die dat willen, te helpen om op een goede en verantwoorde manier te stoppen. Vrijwilligheid is hierbij het uitgangspunt. Voor varkenshouders wordt dit najaar een subsidieregeling bekendgemaakt, waarvoor €180 miljoen beschikbaar is. Dit is een subsidieregeling voor varkenshouderijen die veel geuroverlast veroorzaken in veedichte gebieden en die willen stoppen met het bedrijf. Op dit moment kan met AERIUS calculator nog niet voor alle activiteiten berekend worden of er sprake is van stikstof-neerslag. Dit geldt onder andere voor veel boerenbedrijven en stallen. Er wordt gewerkt aan een versie van AERIUS Calculator waarin dit wel mogelijk is. Deze nieuwe versie wordt uiterlijk in januari 2020 verwacht. Meer informatie Kijk voor meer informatie en vragen en antwoorden over de stikstofaanpak, vergunningverlening en landbouw op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ aanpak-stikstof of op www.deurne.nl > Gevolgen uitspraak PAS.

Week 41 • 10 oktober 2019

VERGUNNINGEN, BESTEMMINGSPLANNEN EN MELDINGEN Aanvragen • Suezlaan 24, 5752BG, de verbouwing en uitbreiding van een vrijstaande woning (HZ-2019-1315) activiteit(en) Bouw, 1-10-2019; • Esdonk 5, 5753PH, het realiseren van een logiesverblijf (HZ-2019-1299) activiteit(en) Bouw, 30-9-2019; • Milhezerweg 11, 5752BA, het kappen van een aantal bomen (HZ-2019-1273) activiteit(en) Kap, 24-9-2019; • Esdonk 5, 5753PH, het realiseren van drie bouwwerken (HZ-2019-1290) activiteit(en) Bouw, Milieu (vergunning), Milieu (omgevingsvergunning beperkte milieutoets), 27-9-2019; • Lagekerk 13 en 15, 5751KG, het bouwen van een appartementengebouw met 35 appartementen en 2 studio’s (HZ-2019-1218) activiteit(en) Bouw, 13-92019. Verdagingsbesluiten aanvraag om omgevingsvergunning • Burgemeester van Beekstraat 16, 5751KH, het verbouwen van een woning (HZ-2019-1157) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO. Ontwerpbesluiten omgevingsvergunning in het kader van een uitgebreide voorbereidingsprocedure • Tabaksakker 8 en 10, 5756BT, het bouwen van een tweekapper (HZ-20190605) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 02-10-2019. Ter inzage Op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is voor ieder van deze aanvragen een ontwerpbesluit opgesteld. Deze ontwerpbesluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken liggen in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1 ter inzage van 11-10-2019 tot 22-11-2019 (6 weken). Omdat de aanvragen digitaal zijn ingediend, kun u de ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken alleen op afspraak inzien. Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u naar het ondernemersloket-en-publiekszaken op deze website. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Klantcontactcentrum (0493 - 387 711) voor het maken van een afspraak. Zienswijzen Gedurende de periode van ter inzage legging kan iedereen een zienswijze over een ontwerpbesluit schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 3, 5750 AA Deurne. Wilt u uw zienswijze liever mondeling kenbaar maken dan kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum voor het maken van een afspraak. Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure • Julianastraat 17, 5751JW, het vergroten van een garage (HZ-2019-1147) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 02-10-2019; • Suezlaan 40, 5752BG, het kappen van een boom (HZ-2019-1258) activiteit(en) Kap, 03-10-2019 ; • Biesdeel 4, 5756PK, het tijdelijk huisvesten van maximaal 101 arbeidsmigranten (HZ-2019-1197) activiteit(en) Handelen in strijd met regels RO, 0810-2019. Meldplicht Wet milieubeheer • Doctor Huub van Doorneweg 26, 5753PM, het mobiel breken van bouw- en sloopafval (HZ-2019-1317) activiteit(en) Milieumelding. Verleende exploitatievergunning Burgemeester en wethouders van Deurne hebben de volgende tijdelijke exploitatievergunning op grond van de Algemene plaatselijke verordening verleend. De vermelde datum is de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager: • Biesdeel 4 te Vlierden, het tijdelijk huisvesten van arbeidsmigranten (08-102019). Bezwaar maken of een plan inzien? Kijk voor de officiële bekendmakingen op www.deurne.nl > Menu > Actueel > Bekendmakingen. Daar ziet u ook hoe u bezwaar kunt maken of een beroep of zienswijze kunt indienen. Tegen een melding kunt u geen bezwaar maken. Op de website kunt u bestemmingsplannen en vergunningen inzien. Kijk hiervoor op www.deurne.nl > Menu > Bouwen en verbouwen. Heeft u geen toegang tot het internet? Een papieren exemplaar van het bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis. Een vergunning kunt u – op afspraak – inzien in het gemeentehuis. Neemt u hiervoor contact op met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 0493-387711.

Bent u een ondernemer die handelt in tweedehands goederen? Dan bent u een belangrijke partner voor de gemeente en politie om heling tegen te gaan. Daarom heeft u als ondernemer die tweedehands goederen inkoopt, inneemt of inruilt een aantal verplichtingen. Aanmelden als handelaar: Digitaal Opkopersloket U bent verplicht zich aan te melden bij de gemeente Deurne als handelaar die tweedehands goederen inkoopt, inneemt of inruilt.

register bij te houden. De gemeente biedt u hier een gratis digitale oplossing voor, namelijk het digitale opkopers register (DOR). Via het Digitaal Opkopersloket wordt u automatisch doorverwezen naar dit register.

Aanmelden gaat makkelijk via de website van de gemeente Deurne: www. deurne.nl/digitaal-opkopers-loket.

Zodra u een tweedehands goed opkoopt voert u het goed in in het Digitale Opkopers Register. De goederen worden dan automatisch gecontroleerd met de database van stopheling.nl. Wanneer een goed als gestolen geregistreerd staat

Opkopersregister bijhouden Ook dient u als handelaar een opkopers

krijgt de politie een bericht. Door de snelle uitwisseling van gegevens wordt de pakkans van inbrekers en helers vergroot. Zo maken we het samen inbrekers en helers moeilijker om gestolen goederen te verkopen. Vragen? Heeft u vragen? Dan kunt u contact op nemen met de gemeente op het nummer 0493-38 77 11 of bezoek onze website www.deurne.nl.

www.deurne.nl Gemeente Deurne


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 5

Gemeenteberichten

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711

Enquête ondermijnende criminaliteit ‘Drugsvaten gedumpt, ‘Wietplantage op zolder’, ‘Man opgepakt voor witwassen’. Wellicht leest u dit soort berichten wel eens in de media. Ook in onze gemeente komt dit soort criminaliteit voor. Daarbij gebeurt het steeds vaker dat criminelen ‘gewone’ mensen voor hun karretje spannen en hen misbruiken voor hun illegale activiteiten. Dat noemen we ondermijnende criminaliteit. Eind september hebben 1.000 inwoners van onze gemeente een brief ontvangen met de vraag om mee te doen met een onderzoek over ondermijnende criminaliteit. Het gaat om een enquête van de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. Deze gemeenten werken samen bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Heeft u de brief ontvangen? Dan verzoeken wij u vriendelijk om de

enquête in te vullen. Hiermee helpt u de communicatie aan onze inwoners, over ondermijnende criminaliteit, te verbeteren. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. U kunt de enquête invullen tot en met 27 oktober. Heeft u de enquête al ingevuld? Dan bedanken wij u hartelijk voor uw medewerking. De resultaten worden later gepubliceerd op de website van de gemeente.

CONTACT MET ZORG IN DEURNE Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis) Openingstijden: ma t/m vr 9.00 – 17.00 uur Tel.: 0493 - 387 387 E-mail: info@zorgindeurne.nl Website: www.zorgindeurne.nl

Schooljeugd herdenkt oorlog na 75 jaar bevrijding NEERKANT - Groep 7 en 8 van de basisschool Willibrordus heeft onder leiding van leden van de projectgroep “Neerkant Herdenkt 75 jaar Bevrijding”, samen met Yvonne Hagelaan en Peter Martens, zes weken lang op maandag aandacht besteed aan wat de oorlog destijds voor Neerkant heeft betekend.

Op de eerste maandag in september heeft Jan Iwanow over de verhalen verteld die hij van zijn vader en moeder heeft gehoord. Hij is een kind van een hier gestrandde piloot uit Kazachstan en zijn moeder uit Oekraïne die elkaar hier hebben leren kennen. Zonder de oorlog was dat nooit gebeurd. Jan maakte met de kinderen de vergelijking met kinderen waarvan hun ouders het oorlogsgeweld in eigen land zijn ontvlucht en hier zijn beland. Op de tweede maandag zijn de kinderen op de fiets geklommen en hebben ze een fietstocht gemaakt langs de plek waar een vliegtuig in Neerkant is neergestort en langs vroegere mijnenvelden en langs enkele kazematten die er nu nog zijn en die waren gebouwd om ons land te verdedigen. De tocht eindigde bij de zorgboerderij waar alle kinderen een militair “overlevingspakket” kregen

waarmee de soldaten zich tijdens de gevechten een paar dagen in leven konden houden.

Evacuatietocht

In de derde week kwam de zeven en tachtig jarige Wiel Sonnenmans als geboren en getogen Neerkanter vertellen hoe hij de oorlog hier in Neerkant heeft beleefd als leeftijdgenoot van de kinderen die nu in groep 7 en 8 zitten. Zijn verhalen waren heel begrijpelijk en maakten veel indruk. Wiel kreeg veel vragen van de leerlingen. Hij vertelde ook over de evacuatietocht die hij zelf heeft meegemaakt en uiteindelijk in de buurt van Veldhoven onderdak vond met zijn ouders.

Speurtocht

In de week daarop maakte de leerlingen in groepjes een speurtocht

De leerlingen herdenken de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

door Neerkant waarbij ze ook langs alle straatnamen kwamen die in hun naam doen terugdenken aan de oorlog, zoals de munitiestraat, de vuurlinie, de mijnenweg en dergelijke. Na de speurtocht was wethouder Schlösser op school en konden ze hem vertellen wat ze de afgelopen weken al allemaal rond het thema oorlog in Neerkant te weten waren gekomen. Samen met de wethouder gingen ze vervolgens naar het nieuwe bordje van de Munitiestraat om dat te onthullen. De gemeente heeft op verzoek van de projectgroep de straatnaambordjes die aan de oorlog herinneren allemaal vervangen door nieuwe bordjes, waar nu ook een korte uitleg op staat waarom die straten destijds na de oorlog zo zijn genoemd. Ter afsluiting van het schoolproject zijn de leerlingen van groep 7 en 8 naar het oorlogsmuseum in Overloon geweest voor een rondleiding door het museum onder leiding van een gids die erg veel erover kon vertellen. Daarna ging de reis naar de begraafplaats in Mierlo, die weer helemaal schoon was en waar iedere leerling een kruis moesten zoeken van een in Neerkant gesneuvelde soldaat. Er liggen daar 34 soldaten die in Neerkant zijn gesneuveld in 1944. Bij ieder kruis hebben ze een bloem gelegd. Ook dat was heel indrukwekkend om mee te maken. Ook bij de opening van de tentoonstellingen in de kerk en het museum op 27 oktober en bij de onthulling van het herdenkingsteken en het bevrijdingsconcert daarna worden de leerlingen nog betrokken. Voor de expositie maken ze zelf in groepjes van drie nog een impressie van hoe zij nu tegen de oorlog en onze bevrijding aankijken. Deze impressies zullen onderdeel uitmaken van de expositie in het museum.

de Willibrorduskerk, waarvan voor deze gelegenheid ook de deuren waren opengesteld. Een aantal van

Voor het eerst was er voorafgaand aan Cultuuroptimisten een inloopspreekuur voor aanvragers voor een cultuursubsidie. De opkomst was goed en er zijn mooie ideeën uitgewisseld en nieuwe samenwerkingspartners ontdekt. Vanwege dit succes wordt een vervolgavond gepland begin november. Datum, tijd en plaats zijn nog niet bekend. Tot 1 december is het nog mogelijk om de aanvraag voor de cultuursubsidie te doen.

1300 jarig bestaan van Deurne

Na het inloopspreekuur begon de reguliere avond met een gevarieerd programma. Thema van de Cultuuroptimisten was het 1300-jarig bestaan van Deurne in 2021 en de financiering hiervan. De avond werd geopend door vertegenwoordigers van

Mantelzorgwaardering beschikbaar Als mantelzorger bent u veel belangrijker dan u zelf misschien denkt. De gemeente wil u daarom graag bedanken voor de hulp en zorg die u biedt aan uw naaste! Daarom wordt ook in 2019 weer de jaarlijkse waarderingsactie voor mantelzorgers georganiseerd. Evenals vorige jaren gebeurt dat in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de LEVgroep. De mantelzorgwaardering 2019 ziet er als volgt uit: • Een geldbedrag van €100 per persoon • Voor jonge mantelzorgers tot 18 jaar is dit bedrag €40 Aanmelden voor de waarderingsactie Mantelzorgers kunnen zich tot en met 31 december 2019 aanmelden voor

de waarderingsactie. Dit kan digitaal. Lukt het u niet om de aanvraag digitaal te doen? Vraag dan iemand in uw omgeving om u te helpen. U kunt ook naar een van de spreekuren van de wijkwerkers gaan, die u graag helpen bij het digitaal aanvragen van de waardering. Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid om de mantelzorgwaardering schriftelijk aan te vragen. De papieren aanmeldformulieren kunt u verkrijgen bij de balie van Zorg in Deurne, het gemeentehuis en bij de wijkwerkers. Meer informatie Meer informatie over de mantelzorgwaardering, de voorwaarden en de mogelijkheden om aan te vragen vindt u op www.deurne.nl en www.levgroep.nl.

Jubilarissen Invalidenbond Deurne DEURNE - Invalidenbond Deurne vierde woensdag 2 oktober in Zalen van Bussel haar jaarlijkse invalidendag.

Tussen het diner en het optreden van die Tiroler Klamsteiger uit Eindhoven werden maar liefst 10 jubilarissen gehuldigd.

Oorlogsmuseum

Inloopspreekuur Cultuuroptimisten levert mooie ideeën op DEURNE - Cultuurverenigingen en –organisaties kwamen woensdag 2 oktober samen tijdens Cultuuroptimisten, om op een interactieve manier te werken aan een sterkere culturele leefomgeving in de gemeente Deurne.

Week 41 • 10 oktober 2019

In de Sint Willibrorduskerk kwamen de Cultuuroptimisten bij elkaar. (Foto: Martin Janssen)

Op de foto v.l.n.r: Mevr. Bronstein (12,5 jaar), Dhr. Thijssen (12,5 jaar), Mevr. van de Heuvel (12,5 jaar.), Dhr. van de Heuvel (25 jaar), Mevr. Rooijmans (12,5 jaar); Mevr. Welten (25 jaar), Dhr. en Mevr. van Grunsven (12,5 jaar), Dhr. Verhees (25 jaar) en mevr. Van de Berkmortel (12,5 jaar). Allen werden met een cadeau verrast en door het bestuur in de bloemetjes gezet.

Nieuw seizoen PeelSneukelen van start REGIO - Op 1 november gaat het nieuwe PeelSneukelseizoen van start. Elk jaar ontdekken meer inwoners van én bezoekers aan De Peel de diversiteit aan restaurants en hun gerechtjes via het PeelSneukelen en de zomervariant Peelpeuzelen.

Hoe werkt het? Je koopt bij een van de VVV’s in de Peelregio een PeelSneukelboekje 2019/2020. In dit boekje vind je tien bonnen, Sneukeltjes. Deze Sneukeltjes kun je inleveren bij de restaurants die in het boekje staan. In ruil daarvoor krijg je de gratis PeelSneukel van het betreffende restaurant. Het nuttigen van een consumptie daarnaast is verplicht. Het Peelsneukelboekje staat niet op naam. Je kunt dus met meerdere mensen, maximaal zes, op pad. Met de auto, per fiets of te voet. Alles kan! Je bent niet gebonden aan een route of arrangement en je hoeft niet te reserveren. Er is keuze uit veertig restaurants en vele verschillende gerechtjes; van een pastel de nata met

slagroom tot een proefplankje met onder meer een Peelreus bitterbal, huisgemaakte bierkaas, ambachtelijke Peelham en Peelworst. Het PeelSneukelseizoen loopt van 1 november 2019 tot en met 31 maart 2020 en het PeelSneukelboekje is vanaf 1 oktober verkrijgbaar bij de VVV’s in De Peel.

de culturele activiteiten werd uitgelicht, zoals de concertcyclus, de huidige tentoonstelling ‘950 jaar kerk’ en het Willibrord magazine. Ook werd er een voorproefje gegeven van een bijzonder project: het veertig meter lange wandkleed met het Canon van Deurne dat vanaf mei 2021 in de kerk komt te hangen.

Witte doek. Ook kwamen twee projecten aan bod die al cultuursubsidie hebben ontvangen. ORO vertelde over hun levensgrote kleurplaat op de houten omheining van het bouwterrein van het Rijtven die in het weekend van 29 september is ingekleurd door cliënten, omwonenden en andere artistiekelingen. Theater en Leven liet zien hoe je in korte tijd waardevolle samenwerkingen kunt starten met zowel inhoudelijke partners als sponsoren. Tot slot was er een korte toelichting van het VSB fonds waarbij onder meer de gratis online cursus fondsenwerving aan bod kwam. De volgende editie van Cultuuroptimisten is in januari 2020.

Vervolgens vertelde Jan Speelman over het Prins Bernhard Cultuurfonds, een landelijk fonds dat de nadruk legt op uitzonderlijke artistieke projecten. Deurne heeft dit jaar bijvoorbeeld financiering gekregen van dit fonds voor de Hondekop die deze zomer te zien was tijdens de Nacht van het

Autoroute bij PeelSneukelboekje

Bij aankoop van het PeelSneukelboekje kun je voor slechts een euro de autoroute Peeljuwelen aanschaffen. Deze beschreven autoroute is 130 kilometer lang. Onderweg tref je een aantrekkelijk gebied aan met een speciale mix van natuur en cultuur uit heden en verleden.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 6

14.37 - 15.69 Geldig in week 41

zondag 6 t/m zaterdag 12 oktober 2019 Nescafé Dolce Gusto

Alle doosjes à 16 stuks, combineren mogelijk

Unox Soep in zak

1+1

Alle zakken à 570 ml, combineren mogelijk 2 zakken** Bijv. Unox Soep in zak extra rijkgevuld tomatensoep, 2 zakken à 570 ml

5.78

2.89

GRATIS

De actieprijzen variëren van 2.19 - 2.99

G TOT 69% KORTIN

Combineren mogelijk 2 dozen** Bijv. Wagner Big City Sydney, 2 dozen à 420 gram

1.35 - 3.19

0.

Per stuk

Andy

6.18 3.09 Allesreiniger De actieprijzen variëren

GRATIS

Alle flacons à 1 liter

van 3.09 - 3.19

of Glorix

M.u.v. duopakken toiletblokken

9.

3 doosjes

Nescafé Dolce Gusto

99

Alle doosjes à 16 stuks, combineren mogelijk

99 .

1+99 1

Alle Wagner Big City pizza

Alle varianten

14.37 - 15.69

9

3 doosjes

Amstel, Bavaria, Brand, Hertog Jan of Grolsch Bush Creek Herfstbok Alle flessen à 75 cl,

2=1

30% KORTING OP=OP

Alle varianten combineren mogelijk stuk 2Per flessen*** Bijv.Bush Grolsch Herfstbok, Bijv. Creek set 6 flesjes à 30 cl Shiraz Cabernet, 2 flessen à 75 cl

6.39 4.47 De actieprijzen variëren 11.98 5.99 vanactieprijzen 0.67 - 5.03variëren De van 4.99 - 8.99

41/19

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voo

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (te *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kij **Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs. Aanbiedingen zijn niet be ***Voor 2=1 geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs.

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLU

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 21.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8. Openingstijden: - za 7.30 | zo 8.00 - 19.00

Bouwmans Jozef & Plusweg 1 | XX (Naam) | St.

G TOT 69% KORTIN 1.35 - 3.19

Andy Allesreiniger

Alle flacons à 1 liter

of Glorix

Alle varianten

M.u.v. duopakken toiletblokken

0

1.69

Per stuk

99 .

0

Per stuk

PLUS Bloemkool

99 .

GRATIS BEZORGING *

Amstel, Bavaria, Brand, Hertog Jan of Grolsch Herfstbok

Alle varianten Per stuk Bijv. Grolsch Herfstbok, set 6 flesjes à 30 cl

6.39 4.47 De actieprijzen variëren van 0.67 - 5.03

Bij aankoop van diverse producten op plus.nl of met de PLUS app.

30% KORTING

plus.nl/gratis-bezorging

*Uitgezonderd PLUS Express

41/19

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper. **Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. ***Voor 2=1 geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs.

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 21.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 Openingstijden: - za 7.30 | zo 8.00 - 19.00

plus.nl

Bouwmans Jozef & Bouwmans | Deurne | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T:Zeilberg 0523 65 63| 93 | (Naam) | St.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 7

Bush Creek

2=1 OP=OP

Alle flessen à 75 cl, combineren mogelijk 2 flessen*** Bijv. Bush Creek Shiraz Cabernet, 2 flessen à 75 cl

11.98 5.99 De actieprijzen variëren van 4.99 - 8.99

1.69

0

Per stuk

PLUS Bloemkool

99 .

GRATIS* BEZORGING

Nu goedkoop. Altijd goedkoop! Bij aankoop van diverse producten op plus.nl of met de PLUS app.

Dat zijn de Laagblijvers van PLUS! plus.nl/gratis-bezorging

*Uitgezonderd PLUS Express

orbehouden.

enzij anders vermeld). jk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper. estemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers.

US? Meld je dan nu aan via plus.nl

.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00

PLUS Nasi pakket

1.

32

plus.nl

& Bouwmans | Deurne | XXX XX | Plusstad | T:Zeilberg 0523 65 63| 93 | Schaal 400 gram

PLUS Witlof los

PLUS Handperen Conference los

1.

99

Per kilo

Plus Prei

0.

79

0.

Per 500 gram

49

Per stuk

Kijk voor het complete assortiment en de actuele prijzen op

plus.nl/laagblijvers

Openingstijden: ma - za 7.30 - 21.00 | zo 8.00 - 19.00

Openingstijden: ma t/m do 8.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00

plus.nl

plus.nl

Bouwmans St. Jozef /&Plusweg Bouwmans | Deurne | Van Hiermoetdenaam 1 // Plusstad //Zeilberg T: 0523 65 63 |93


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 8

13 OKTOber KOOPZONDAG (12:00-17:00) PMe-WeeKeND 11-12-13 OKTOber Bij Besteding vanaf €29 9,aan PMe legen d Heldensedijk 32, 5768 RL MeijeL t 077-4661717 www.meeuwis-meijel.nl

OSTEOPATHIE in Deurne Osteopathie is een manuele geneeswijze voor allerlei klachten zoals chronische rug- nekklachten, hoofdpijn, buikklachten, bekkenklachten, vermoeidheidsklachten, huilbaby’s, baby’s met voorkeurhouding etc. etc.

Blokhutten • Tuinhuizen • Garage’s • Carports • Veranda’s

Kerkweg 19 • Ysselsteyn • 0478-541709 Blokhutten • Tuinhuizen • Garage’s • Carports • Veranda’s

tuinenterrasysselsteyn.nl

Kom langs om inspiratie op te doen!

Blokhutten • Tuinhuizen • Garage’s • Carports • Veranda’s

In de osteopathie wordt gezocht naar de oorzaak van(lid klachten. PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN nvo/NRO) PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE De F.osteopaat V.D. onderzoekt VEN (lid nvo/NRO) en behandelt De praktijk is gevestigd in “dealtijd Hoeksteen”, met zijn handen. Osteopathie wordt De St. praktijk is gevestigd “de Hoeksteen”, Jozefstraat 30, in Deurnein (tegenover de kerk). door bijna alle zorgverzekeraars (gedeeltelijk)(tegenover vergoed. TELEFOON: 06-30 17 43 (behandeling volgens afspraak) de kerk). St. Jozefstraat 30,40in Deurne Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN (lid(LID nvo/NRO) PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN NVO/NRO) PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN (lid nvo/NRO) volgens afspraak) TELEFOON: www.osteopathiedeurne.nl 06-30 17 43is gevestigd 40 (behandeling De praktijk in “de Hoeksteen”, De St. praktijk is is gevestigd in “deHoeksteen”, Hoeksteen”, De praktijk “de Jozefstraat 30,gevestigd in Deurnein (tegenover de kerk). erste afspraak binnen 7(behandeling dagen mogelijk! TELEFOON: 06-30 17 43 volgens (tegenover de kerk). St. 30, in Deurne St. Jozefstraat Jozefstraat 30, in40Deurne (tegenover deafspraak) kerk). Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! www.osteopathiedeurne.nl TELEFOON: 06-30 17 43 volgens volgens afspraak) afspraak) TELEFOON: 06-30 174043(behandeling 40 (behandeling www.osteopathiedeurne.nl

Opslagruimte huren voor goederen, voorraad, inboedel etc. Verwarmd en bewaakt. www.boxs-it.nl Tel. 0493-381718

Roldeuren Rolluiken Zonneschermen Zonneschermen Screens pvc-lamellen Div. horren * Zeer actieprijzen aantrekkelijke * goede service prijzen

228941

DE ROLLUIKEN SPECIALIST Rolluiken

Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk!

Bel ons: 0493-342318 0493-842522 06-22509919 Hoofdstraat 89 Liessel

www.osteopathiedeurne.nl www.osteopathiedeurne.nl

Stichting “Een Aarde”

Kringloopwinkel – Asten

Asten Wij helpen ontwikkelingslanden en verkopen in onze winkel curiosa, boeken, meubels, kleding en nog véél meer. Goed, schoon en goedkoop! Breng úw spullen, i.g.st, ook oud ijzer. Laten ophalen? Bel 06-41655003.

Molenakkers 11, Asten.

Openingstijden: Maandag 09.00-12.00 Woensdag 13.00-16.00 Donderdag 18.00-20.30 Zaterdag 09.00-12.00

www.eenaarde.nl

PROGRAMMA HERFSTVAKANTIE 2019 Datum

Ochtend

Middag

Avond

Maandag 14-10-2019

Gesloten

Recreatiezwemmen van 13.30-16.00 uur

Normaal programma

Recreatiezwemmen van 13.30-16.00 uur

Normaal programma

PIRATENFESTIJN van 13.30-16.00 uur Entreeprijs € 4,20

Normaal programma

Recreatiezwemmen van 13.30-16.00 uur

Normaal programma

Dinsdag 15-10-2019

Woensdag 16-10-2019

Donderdag 17-10-2019

Normaal programma uitgezonderd peuterzwemmen Recreatiezwemmen van 07.00-08.30 uur Normaal programma uitgezonderd peuterzwemmen Fifty Fit van 08.45-09.30 uur GEZINSZWEMMEN van 10.00-12.00 uur Entreeprijs € 8,25

Vrijdag 18-10-2019

Normaal programma

Recreatiezwemmen van 13.30-16.00 uur

DISCOZWEMMEN van 17.00-19.00 uur Entreeprijs € 4,20

Zaterdag 19-10-2019

Baantjes zwemmen van 09.45-10.45 uur Normaal programma

Recreatiezwemmen van 14.00-16.30 uur

Gesloten

Zondag 20-10-2019

Gesloten

Gesloten

Gesloten

Voor ons normale programma check onze website: https://deschop.asten.nl/recreatiezwemmen.html Op woensdag 16-10-2019 is er PIRATENFESTIJN: entree € 4,20 pp (10-badenkaarten en de gratis knip zwemles niet geldig!) Op donderdag 17-10-2019 is er GEZINSZWEMMEN: gratis ranja en waterspeeltuin aanwezig, entree € 8,25 (2 volwassenen + 3 kinderen) Op vrijdag 18-10-2019 is er DISCOZWEMMEN: entree € 4,20 pp (10-badenkaarten en de gratis knip zwemles niet geldig!) Let op: in de herfstvakantie vervallen de volgende lessen: Peuterzwemmen, Zwemlessen ABC, Privézwemles, Snorkelen, Survival Zwemmen en Zwemvaardigheid.

www.pietvanmierlo.com www.pietvanmierlo.com

TOTALE

OPHEF FINGS UITVER KOOP WITVROUWENBERGWEG 13 - 5711CN - SOMEREN


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 9

Sport

Kastelijn tweede in Pelt

                                            Yara Kastelijn werd knap tweede in Pelt. was vandaag technisch iets te sterk, maar ik reed harder. Ik ben hard aan het werken aan mijn technische vaardigheden en word er ook beter en beter in. Ik heb hard gewerkt afgelopen zomer en hoop dat mijn techniek nog wat zal beteren als ik meer wedstrijden koers. Het is mooi om te zien dat ik direct al mee kan doen voor de winst.”

NEERKANT/PELT - In de Rectavit GP in Pelt is Yara Kastelijn zondagmiddag knap tweede geworden in haar eerste cross van het seizoen. Ceylin Alvarado won de wedstrijd na een mooie strijd. Kastelijn probeerde haar strakke tempo te volgen, maar bleef heel de wedstrijd hangen op een tiental seconden. Zo reed ze naar een prachtige tweede plaats in de Rectavit GP in Pelt. Daarmee pakte ze ook haar eerste tv-podium.

Het weer was super slecht. Het regende dat het goot, maar dat schrikte de Neerkantse niet af. Kastelijn schoot als een speer uit de startblokken en kreeg al snel een kloofje. Enkel Ceylin Alvarado kon haar volgen. Wanneer Alvarado over een beekje sprong, moest Kastelijn de rol lossen. Ze probeerde het gat dicht te rijden

op de verharde stukken, maar Alvarado was te sterk. Kastelijn was ‘the best of the rest’ en eindigde op een verdienstelijke tweede plek. “Dit had ik absoluut niet verwacht! Mijn doel voor dit seizoen was om ergens podium te rijden en dat is al meteen gelukt. Mijn volgend doel is dus een wedstrijd winnen. Ceylin Alvarado

Volgende week staat Yara Kastelijn aan start van een dubbel weekend. Op zaterdag rijdt ze in Kruibeke en zondag vindt de eerste manche plaats van de Superprestige in Gieten.

Inschrijven voor open Dubbel Winter Toernooi TV Dierdonk

  

                                             



Inschrijven bridgedrive KBO Deurne Centrum DEURNE – KBO Deurne Centrum houdt op zaterdag 19 oktober een bridgedrive in de SOOS Asteffenkan aan de Visser. De aanvang is om 13.30 uur. Deelnemers dienen om 13.00 uur aanwezig te zijn.

Ook niet-leden mogen meespelen, ook als ze niet bij een club zijn aangesloten. Voor hen wordt 2,50 euro per persoon in rekening gebracht. Dit dient op de datum van de drive te worden betaald voor aanvang. Er worden 24 spellen gespeeld, topintegraal.

HELMOND – Tennisvereniging Dierdonk houdt in de laatste week van oktober een open toernooi. Het is het laatste buitentoernooi van 2019 in de regio.

Voor alle deelnemers is er een gratis consumptie en er zijn prijzen te winnen. Inschrijven kan bij Frans van den Broek, telefonisch via 0493316179 of per mail f.broek200@chello. nl. Inschrijven kan nog tot 12 oktober met vermelding van namen en telefoonnummer. Er is plek voor 48 paren.

Volksdansgroep Marije zoekt leden

Voor het eerst kan jeugd van 15 tot en met 17 jaar zich ook inschrijven. Aanmelden kan tot 13 oktober. Inschrijven kan via mijnknltb.toernooi.nl en kost 9,00 euro per persoon. Meer informatie is te verkrijgen via mail: otc@ tvdierdonk.nl.

open Dubbel Winter Toernooi TV Dierdonk.

Plek voor nieuwe leden bij Biljartvereniging het Trefpunt Belangstellenden kunnen op een middag een kijkje komen nemen. Op de dinsdag- en woensdagmiddag wordt er gespeeld voor de onderlinge competitie en op donderdag- en vrijdagmiddag kan er vrij gespeeld worden. Door het onverwacht wegvallen van enkele leden zijn er, speciaal voor beginnende biljarters, enkele plaatsen vrijgekomen.

DEURNE – Nieuwe leden zijn welkom bij Biljartvereniging het Trefpunt. De biljartvereniging is gehuisvest in het onderkomen van de Invalidenbond Deurne aan de Heuvelstraat en beschikt over twee wedstrijdbiljarts.

SINT JOZEFPAROCHIE - Volksdansgroep Marije is in september 1979 gestart als activiteit van Stichting Buurthuiswerk Hofke van Marijke. In november wordt het 40-jarig jubileum gevierd. Nieuwe leden kunnen zich nog aanmelden.

Ze begonnen met een klein groepje dames, waarbij het ontspannende element en de gezelligheid bovenaan stonden is de groep inmiddels gegroeid naar een veertigtal leden, verdeeld over twee groepen. Doordat alle groepen die onder het SSCW vallen zelfstandig moesten

Amputatieteam PSV maakt indruk bij SSE

Nederlaagtoernooi

SOMEREN-EIND - Voorafgaand aan de wedstrijd SSE-FC Cranendonck speelde afgelopen zondag het PSV amputatieteam een wedstrijd tegen de SSE jeugdkampleiding. PSV won de speciale wedstrijd met 14-4.

De vereniging organiseert jaarlijks een nederlaagtoernooi waar zo’n twintig teams uit de regio aan deelnemen. Deze teams mogen het gedurende een aantal weken opnemen tegen twee teams van de thuisspelende vereniging. De afsluitende feestelijke prijsuitreiking wordt door zo’n honderd deelnemers bezocht. Meer informatie is verkrijgbaar bij voorzitter Harrie Verbaarschot via telefoonnummer 0493-320653 of per e-mail via h.verbaarschot@chello.nl.

Biljartvereniging het Trefpunt heeft plaats voor enkele nieuwe leden.

De PSV'ers konden goed vooruit op het natte kunstgras. Met vele internationals in de gelederen was dat ook geen verrassing. Ras-SSE'er Marini van de Manakker was na lange tijd weer eens voetballend op de SSE-velden te bewonderen, echter wel in het shirt van PSV.

Vogelmarkt in Asten ASTEN - Vogelvereniging Zang en Kleur uit Asten organiseert op zondag 13 oktober weer een vogelmarkt in De Beiaard.

Op de vogelmarkt worden de meest uiteenlopende vogelsoorten aange-

boden. Er zijn ook diverse kooien, voer en andere vogelbenodigdhe-

den te koop. Tevens zijn er deskundigen aanwezig die vragen kunnen beantwoorden over uw eigen vogel. De markt begint om 09.00 uur en duurt tot 11.30 uur.

gaan opereren is "Volksdansgroep Marije" sinds december 1993 officieel een vereniging. Iedere dinsdagavond van 19.15 uur tot 20.45 uur kunnen geïnteresseerden komen kijken of meedoen. Aanmelden kan via: info@marije-deurne.nl of Marjan Krijnders, 0610772155.

Met een mooi stiftje zette hij SSE-doelman Walter Wijnen ook nog eens te kijk.

Marini van de Manakker in actie. (Foto: Jack van Leuken)

SSE kwam nog wel op voorsprong via Bart Kolen maar al snel keken ze tegen een achterstand aan die ze niet meer konden wegpoetsen.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 10

Vac a t u re s

DAS

Publishers

DAS

Publishers

DA

DASPASDRUKWERK.NL

DASPASDRUKWERK.NL

DA

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed! Over Dirks klimmaterialen Dirks klimmaterialen uit Helmond ontwikkelt en produceert al meer dan 40 jaar aluminium ladders, trappen en klimmaterialen voor diverse branches. Onze producten voor professioneel gebruik zijn van topkwaliteit en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Meer informatie over Dirks Klimmaterialen vind je op www.dirks.eu

Voor deze functie zoeken wij een gemotiveerde, betrokken en enthousiaste medewerker met technisch inzicht op LBO-MBO niveau. Je kunt technische tekeningen lezen en werkt secuur. Werkervaring in de metaal is wenselijk evenals een diploma ALU TIG lassen. Op termijn is een vast contract mogelijk.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan je sollicitatie naar:

Beste want

Wij zijn per direct op zoek naar chauffeurs voor leerlingen vervoer. Werkdagen: maandag t/m vrijdag; 15 tot 20 uur per week met doorgroei-mogelijkheden. Liever geen vastigheid? Solliciteer dan als afroepchauffeur • Ben je beschikbaar van maandag t/m vrijdag in de ochtend en in de (schooltijden) - Uwmiddag drukwerk binnen - Uw drukwerk binnen • Beheers je de Nederlandse taal. enkele minuten geregeld enkele minuten geregeld • Ben je woonachtig in de omgeving -• bepaal zelf uw levertijd bepaal zelf uw levertijd Ben je in het bezit van minimaal een B-rijbewijs -• tegen een scherpe - tegen eeninstelling scherpe prijs Heb je affiniteit metprijs de doelgroep en een flexibele • Bezit van een chauffeurspas Taxi is een pre (opleiding wordt intern www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl verzorgd) • Salaris conform CAO • Leeftijd speelt geen rol mits ouder dan 25 jaar.

Allround bankwerker

Wij hebben een informele werksfeer en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO metaal en techniek.

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

Vacature chauffeur leerlingenvervoer

Ter versterking van ons productieteam zijn wij per direct op zoek naar een

Als allround bankwerker werk je handmatig en machinaal aan het produceren en afmonteren van modulaire trappen.

Publ

Heeft u interesse?

DASPASDRUKWERK.NL

M ij n visite k a a rt Chauffeursopleiding wordt volledig intern verzorgd. je beginnen te g e n eU e n kunt met werken. sch e rpdirect e p ri js g ed ru kt Voor informatie en sollicitatie neem contact met ons op:

Dirks Klimmaterialen B.V. t.a.v. Inge Bersch Deurneseweg 5 5709 AH Helmond

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

- Uw en - be - te

ww

Ik m ij n

personeelszaken@bergerhof.nl of tel.: 0492-662260

Mailen kan ook: inge.bersch@dirks.eu

- Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

HAARD AAN! CHECK GEDAAN?

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

• Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

• Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl

• Eet- en frietaardappelen te koop bij J. Leenders, Bosweg 3 Asten-Heusden. 0493-697830. Openingstijden maandag, vrijdag en zaterdag vanaf 8.30 uur.

• Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609.

• Een frietwagen op uw feest? Voor meer informatie en reserveringen: www.frietexpress.nl of bel 0493-693222.

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395.

DAS

DA

www.daspasdrukwerk.nl Ecodesign toestel

Publishers

Publ

DE-installatie (check) Goed stookhout Goed stookgedrag

STOPPERS VP

GEMEENTE SOMEREN

GEMEEN

OPEN DEUR WEEKEND 11 okt. aanvang 19.30 u. workshop verantwoord stoken 12 & 13 okt. fabrikanten demo’s en akties zie: www.ohcdeurne.nl /verantwoord-stoken

ZIE PAGINA .. T/M ..

EEN LEUKE BAAN ALS LOGISTIEK MEDEWERKER? - Fulltime (voor korte en lange duur) - Parttime vanaf 24 uur per week - Zaterdagkrachten vanaf 16 jaar De werkzaamheden bestaan uit het verzamelen van orders met een voicepicking systeem of het inpakken en uitsorteren van deze orders.

INTERESSE?

Kijk dan op onze website www.shi.nl voor meer informatie of stuur je CV en motivatiebrief per e-mail naar mark.adriaans@shi.nl.

www.facebook.com/DASVacatures www.twitter.com/DASVacatures

FLORIJN 5, DEURNE

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

Pantone 465

Zie pagin

7500 Neutral 7421 Black

• Wasmachine of TV defect? www.jehabe.nl. Jehabe Service-specialist tel. 0493-693367

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

STOPPERS FACEBOOK & T • Mechelse herder pups uit goede knpv sportlijn €350,- tel 0626332114

• Gebruikte banden vanaf 25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne tel. 06-53926499. 711

DEURNE

Tegelhandel, tegelwerken Neerkant. - Thin - 12pt. Elk formaat, kleurFont: en Kelson prijs! Kelson - Light - 12pt. www.slaats-tegelwerken.nl Kelson - Regular - 12pt.

Kelson - Medium - 12pt. Kelson - Bold - 12pt.

• Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

- ExtraBold - 12pt. • www.massagepraktijk • Boeren en buitenluiKelson ik ben atteveld.nl voor diverse op zoek naar hout. Heeft u een professionele sport- en singel of bos wat uitgedund moet ontspanningsmassages. worden. Wij willen dat doen er zijn Meteoorstraat 32, 5721 BM geen kosten aan verbonden maar Asten. 06-47152324 we willen het hout 06-51060660.

‘T

Volg ons op Facebook en Twitter! www.facebook.com/weekbladvoordeurne www.twitter.com/weekbladdeurne

w Handm

www.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublis


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 11

Vac a t u re s

H&D Precision B.V. is een gerenommeerde matrijzenmaker gevestigd te Asten. Met een team van 18 zeer ervaren en goed gemotiveerde medewerkers is H&D actief in de markt van spuitgietmatrijzen en gereedschappen voor de kunststofverwerkende industrie. Daarnaast ontwikkelen en vervaardigen wij fijnmechanische componenten voor de high tech industrie. Met een interne engineering, goed en compleet machinepark leveren wij klant-specifieke oplossingen voor de medische, verpakking, automotive, personal care, telecom en consumer electronics industrie in de Benelux. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde:

MICRO LASERLASSER / GEREEDSCHAPMAKER Of iemand die hiervoor wil worden opgeleid

Functieomschrijving: • Zelfstandige en gevarieerde functie • Repareren en verbinden van (kleine) onderdelen m.b.v. onze Micro Laserlas machine • Indien nodig verrichten van andere werkzaamheden passend bij persoonlijke ervaring en kennis Functie-eisen: • MBO werk- en denkniveau • Kennis en ervaring binnen een technisch mechanische productieomgeving • Kennis van tekeninglezen, verspaning en/of montagetechniek is een pré

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

Wij bieden: • Een uitdagende baan in een gezond en groeiend bedrijf • Een contract van onbepaalde duur waarbij je kan rekenen op een aantrekkelijk salaris overeenstemmend met je ervaring, aangevuld met goede secundaire voorwaarden • Ruime mogelijkheden jezelf te ontwikkelen

K

Interesse?Stuur uw reactie naar info@hdprecision.nl H&D Precision B.V. | Ommelseweg 51 | 5721 WT Asten | T: +31(0)493-691947 | www.hdprecision.nl

Over Dirks klimmaterialen Dirks klimmaterialen uit Helmond ontwikkelt en produceert al meer dan 40 jaar aluminium ladders, trappen en klimmaterialen voor diverse branches. Onze producten voor professioneel gebruik zijn van topkwaliteit en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Meer informatie over Dirks Klimmaterialen vind je op www.dirks.eu

Ter versterking van ons team zijn wij per direct op zoek naar een

Voorman productieteam Als voorman productieteam geef je leiding aan de productiemedewerkers. Je bent hun eerste aanspreekpunt, je coacht het team bij hun dagelijkse werkzaamheden, bewaakt de planning en geeft werkinstructies. Je beoordeelt laswerk en zorgt voor het onderhoud en ombouwen van de machines. Je assisteert ook bij de periodieke functioneringsgesprekken. Voor deze functie zoeken wij een gemotiveerde, betrokken en enthousiaste collega met leidinggevende kwaliteiten, voldoende technische bagage en ervaring in de metaal.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan je sollicitatie naar:

• Crooijmans in Deurne. Wij maken uw waterput compleet. PVC, hulpstukken, sproeiers, kleine beregeningshaspels, nieuwe pompen op voorraad!! Tevens reparatie van uw beregeningsinstallatie. 06-55506538 info@crooijmansmachines.nl

Mailen kan ook: inge.bersch@dirks.eu

Samen bouwen aan de toekomst Bots Bouwgroep is een

f ef l b pb e o o l l p p f f o o e l e l b be f p e f o p be o b b l l fl o pe fl o bpe fl b f f p p e e o b op b l p f l op f o o e l e l b be f p e f o p b o b l l p f flOUTLET o e b In-Btween WoMenswear p oDames- en herenkleding

Wij hebben een informele werksfeer en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO metaal en techniek.

Dirks Klimmaterialen B.V. t.a.v. Inge Bersch Deurneseweg 5 5709 AH Helmond

• Kl zelfst schilder bied zich aan voor al u schilder/behangwerkzaamheden voor zowel binnen als buiten bel gerust voor een vrijblijvende prijsopgave. Tel: 0653926127

Wordt jij onze nieuwe collega?

energieke bouwonderneming met

In-Btween Womenswear • Burgemeester Vullersstraat 4 • Nederweert In-Btween Menswear • Lambertushof 1 • Nederweert

vestigingen in Deurne en Valkenswaard, welke zich al meer dan 40 jaar bezig houdt op het gebied van utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie, groot onderhoud, bouwservice en

Wij zoeken voor onze vestiging in Deurne een:

projectontwikkeling.

Interieurverzorgster – 6 uur

Mooie merken, mooie kleding en vooral mooie prijzen. Alleen contante betalingen!

Functie-inhoud: Het schoonmaken van het bedrijfspand te Deurne. Je werkt met een vaste partner. De werkzaamheden worden uitgevoerd op twee avonden in de week. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@bots.nl t.a.v. Daisy Bots.

WANNEER?

Donderdag 17 + 24 oktober Vrijdag 18 + 25 oktober Zaterdag 19 + 26 oktober

WAAR?

Molenstraat 4 te Deurne Centrum

In-Btween Womenswear • Burgemeester Vullersstraat4 • Nederweert In-Btween Menswear • Lambertushof 1 • Nederweert


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 12

Wil je ook geïnspireerd worden om jezelf en je bedrijf te blijven ontwikkelen? Uitnodiging event Boost Your Business Rabobank Peelland Zuid

Een event voor en door ondernemers Donderdagavond 24 oktober 2019 Het programma van deze inspiratie avond 19.30 uur Ontvangst bij De Proeftuin, Kanaalstraat 4A in Someren 20.00 uur Opening namens Rabobank 20.15 uur Sprekers Boost Your Business 21.30 uur Netwerkborrel Over de sprekers Chantal Linders van greenhabit BV uit Asten Hoe blijf je vitaal? Ook als ondernemer is het belangrijk om een goede werk-privé balans te hebben zodat je voldoende energie en creativiteit behoudt om je bedrijf aandacht te geven. De Astense start-up greenhabit BV ontwikkelde een vitaliteitsopleiding om medewerkers in organisaties te helpen met hun fysieke en mentale gezondheid. Met een briljant idee en een grote droom realiseerde dit bedrijf enorme impact op gebied van werkgeluk, bevlogenheid, energie en creativiteit bij werknemers. Luister naar het verhaal van Greenhabit.

Jeroen Kuunders van Blik Innovatie uit Deurne Innovatie! Het magische woord dat staat voor gave nieuwe dingen en radicale verandering. Praten we over innovatie, dan hebben we het vaak over bedrijven als Tesla, UBER en Amazon of kijken we hoe Richard Branson en Jeff Bezos het volledig anders aanpakken. Al die voorbeelden zijn natuurlijk super inspirerend, maar maken ze ons ook echt innovatiever? Jeroen gelooft dat de kunst van het innovatieve denken voor iedereen is weggelegd, maar daarvoor moet je wel een aantal denkbarrières doorbreken.

Aanmelden Wil je ook geïnspireerd worden om jezelf en je bedrijf te blijven ontwikkelen? Meld je dan aan door te mailen naar communicatie.peellandzuid@rabobank.nl


WEEKBLAD VOOR

DEURNE

Toneelstuk van Wizzel

Doornroosje doet het anders

10 oktober 2019 We e k Pa g i na 1 3

41

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

Boek Rondom de Mussenkeet binnenkort verkrijgbaar

DEURNE – Heemkundekring H.N. Ouwerling presenteert op zondag 20 oktober het boek Rondom de Mussenkeet met vele verhalen over de Deurnese en Liesselse Peel. De feestelijke presentatie wordt gehouden in Natuurpoort de Peel aan het Leegveld in Deurne.

Een fragment: “Gisteren”, zo konden de mensen van Deurne en Liessel in de krant van 14 mei 1876 lezen, “werd door onzen geachten burgemeester de eerste spit gestoken aan het door de gemeente te graven kanaal uit de Noordervaart naar onze veengronden.” Het had wat voeten in aarde gehad, het graven van een eigen kanaal, maar in het voorjaar van 1876 werd dan toch begonnen met de bouw van een sluis en een brug met losplaats aan het beginpunt van het Deurnes kanaal, op Limburgs grondgebied. Vanuit Den Bosch werden de vorderingen door Jan van de Griendt en de aandeelhouders van de Maatschappij Helenaveen met misprijzen gevolgd, maar daar trokken die van Deurne zich weinig van aan. Eind

1877 wapperden de vlaggen van de kerktorens van Deurne en Liessel. Op 11 december was de dam tussen Noordervaart en het kanaal definitief doorgestoken en was het eerste deel, tot net over de provinciale grens bij Neerkant, voor de scheepvaart opengesteld. Het zou vervolgens echter nog jaren gaan duren aleer het kanaal met al z’n zijtakken de spoorlijn bij Griendtsveen zou hebben bereikt. Het rijk geïllustreerde boek werd geschreven door Ed van de Kerkhof; veel van de foto’s werden gemaakt door Hein van Bakel. Tot 20 oktober is het boek bij voorintekening verkrijgbaar voor 14,95 euro; na die datum gaat het 19,95 euro kosten. Meer informatie is te vinden op www.heemkundekringdeurne.nl.

Zaterdag en zondag speelt theatergroep Wizzel in Den Draai. ZEILBERG - In het traditionele sprookje van Doornroosje is snel duidelijk waarom de wonderschone prinses in een diepe slaap geraakt: ze prikt zich aan een spinnewiel. Maar wat weten we van de koning en koningin, waarom kregen zij geen kindje? En van de slechte fee Draconia, waarom is zij zo boos? En van de prinsen? Op deze vragen geeft de Deurnese theatergroep Wizzel antwoord. En wel op een moderne en opzienbarende manier.

Drie feeën, drie doctoren (een gekke, een doodsbange en een brutale), een Franse lakei en het afschuwelijk hulpje van Draconia onthullen het mysterie. Een spannend, modern toneelstuk waar wat te lachen valt voor jong en oud. Deze ver-

sie is aangestuurd door de nieuwe Wizzel-regisseur Gerrie Abels uit Griendtsveen. Zij regisseerde daar ook al veel stukken van Grikon. De voorstelling heeft actuele thema’s, die zowel interessant zijn voor jonge als oudere kijkers.

Het toneelspel wordt afgewisseld met sfeervolle muziek in een modern, sober en abstract decor. De familievoorstelling van theatergroep Wizzel is zaterdag 12 oktober om 19.00 uur te zien in Den Draai in Zeilberg. En op zondag 13 oktober om 14.30 uur. Toegangskaarten kosten 6,50 euro per stuk in de voorverkoop bij Speelgoedwinkel Deurne, bij Den Draai en bij de Blokker in Asten. Ook via de webshop www.theatergroepwizzel.nl kosten ze 6,50 euro. Aan de zaal kost de entree 7,50 euro.

Restant van de door Deurne gebouwde brug bij het begin van het kanaal aan de Noordervaart onder Meijel. (Foto: Hein van Bakel)

Walk of Veen in het kader van 75 jaar bevrijding NEERKANT – Zondag is het weer tijd voor de Walk of Veen, georganiseerd door AV-LGD in samenwerking met Staatsbosbeheer. Dit jaar staat deze in het teken van 75 jaar bevrijding van Zuid-Nederland en specifiek het Peel-gebied. De wandelroutes starten bij Gemeenschapshuis De Moost in Neerkant.

Tijdens de bevrijding is er zeer zwaar gevochten in de regio Deurne, Meijel, Asten, Someren, waarbij vele boerderijen en woonhuizen werden verwoest of zwaar beschadigd. Ook de kerken in Neerkant en Meijel werden tijdens de bevrijding verwoest. Op 17 juli 2014 werd Neerkant wederom zwaar getroffen door het verlies van het volledige gezin Wals-Martens bij de MH17ramp. Daarom is juist dit jaar de startlocatie vanuit Neerkant dat veel geleden heeft tijdens de oorlogsjaren en de MH17-ramp.

Langs oorlogsmonumenten en kazematten

De wandelroutes bij de Walk of Veen, wandelen door het veen van de peelgebieden, gaan deze keer vooral door de gebieden waar de oorlogs-

handelingen hebben plaatsgevonden en waarvan er vaak ook nog zichtbare sporen zijn, zoals Kazematten en Oorlogsmonumenten. Dit betreft vooral de plaatsen en gebieden rondom Neerkant, Meijel en de Groote Peel. De wandelroutes van vijf en tien kilometer blijven in het gebied in en rondom Neerkant. Alle andere wandelroutes gaan ook naar Meijel en de Groote Peel, waarbij vooral de dertig en veertig kilometer ook de gebieden langs de natuurlijke barrières van het Kanaal van Deurne, De Noordervaart en deels door de Groote Peel bewandelen. Alle wandelroutes vanaf vijftien kilometer komen langs Vesting de Vossenberg aan de rand van de Groote Peel, een belangrijk steunpunt tijdens de Tweede Oorlog voor zowel de Bezetter als daarna voor de Bevrijders.

Hier zijn nog meerdere Kazematten intact en momenteel wordt daar een 22 meter hoge toren gebouwd, genaamd ‘Belfort De Vossenberg’. Deze geeft een ruime blik over de Groote Peel, die door de piloten tijdens de oorlog ook wel ‘Death Valley’ werd genoemd. De geallieerde piloten moesten over De Peel vliegen om in Duitsland het Ruhrgebied te bombarderen. Er werden dertig vliegtuigen neergeschoten en sommige hiervan zonken weg in het ontoegankelijk moeras, vandaar de naam ‘Death Valley’. Recent zijn met behulp van een Drone nog de restanten van één van deze vliegtuigen in kaart en beeld gebracht.

MH-17 ramp

Bij de terugkomst gaan alle wandelroutes langs de ‘nieuwe’ kerk, waar recent deels de fundamenten van de verwoeste oude kerk weer in beeld zijn gebracht. Ook zijn hier de herdenkingsmonumenten van de Tweede Wereldoorlog en van het bij de MH17 ramp omgekomen gezin

Wals-Martens. De ramp sloeg een gat in de Neerkantse gemeenschap. Iedereen in het dorp kende wel iemand van het getroffen gezin en wordt ook 5 jaar na dato niet vergeten.

Activiteiten

In het gemeenschapshuis, waar alle routes starten, wordt een film over het Onderduikerskamp Dennenlust vertoond. Gerard Geboers is aanwezig als kenner van De Peel om toelichting te geven over het oorlogsverleden. De kaart De Peel Bevrijd – Free De Peel Liberty van Hans van de Laarschot is te koop. Het is een tweezijdige kaart met de militaire acties tussen 20 september en 22 november 1944, officierskaarten, een beschrijving van de bevrijding van De Peel, foto’s. En aan de andere zijde een eigentijdse kaart met bijna driehonderd zichtbare sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Deze is voor 1 euro te koop. Tussen 8.00 en 14.00 uur kan er gestart worden op alle afstanden. De sluitingstijd is 18.00 uur. Kosten variëren van 1,00 euro tot 3,50 euro afhankelijk van de gekozen afstand. Leden van een erkende wandelbond krijgen 1,00 euro korting op afstanden van 10 kilometer en hoger. Leden van AV-LGD ontvangen 1,50 euro korting op afstanden van 10 kilometer en hoger. Er is geen voorinschrijving nodig. Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen.

Mantelzorgbijeenkomst in de wijk DEURNE - LEVgroep organiseert een gesprek met mantelzorgers om af te stemmen aan wat voor activiteiten of bijeenkomsten zij behoefte hebben. Op woensdag 16 oktober van 19.00 tot 20.30 uur in D’n Houten Hoek.

LEVgroep heeft de opdracht gekregen om bijeenkomsten te gaan organiseren voor mantelzorgers, in de wijk. Maar in deze eerste bijeenkomst worden mantelzorgers uitgenodigd om mee te denken over de inhoud van die bijeenkomsten. Hebben mantelzorgers behoefte aan informatieve bijeenkomsten, lotgenotencontact of juist ontspannende activiteiten? Dat is wat er duidelijk moet worden. Er is ook en fysiotherapeut aanwezig die iets vertelt over valpreventie en tiltechnieken. Inloop is vanaf 18.45 uur. Waarna het programma om 19.00 uur start met een welkomstwoord, de aanwezigen gaan vervolgens met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen en na de pauze volgt er nog een informatieve presentatie door een fysiotherapeut van Grip.

Dode en zieke bomen worden gekapt DEURNE – 79 Bomen in Deurne vormen een gevaar voor de omgeving, omdat deze van slechte kwaliteit zijn. Deze zullen de komende tijd gekapt gaan worden. De gemeente heeft een vergunning voor de kap verleend.

De kazematten bij de Vossenberg in Meijel.

Vijftig van deze bomen zijn dood, volgens de gemeente. De overige 29 zijn er slecht aan toe. Op zes bomen na hebben ze allemaal een beschermde status, de zogenoemde Groene Parels. De meeste zijn eiken en beuken. Maar ook een aantal berken, lindes, elzen, een prunus en een hazelaar zullen gekapt worden. Bovendien moet er een kastanjeboom verdwijnen in de kasteeltuin aan het Haageind in Deurne. Aan de Sint Jozefstraat worden de mees-

te bomen gekapt; veertien stuks. De gemeente heeft aangegeven dat er na de kap weer nieuwe bomen zullen worden aangeplant. Alle bomen worden eens per drie jaar gecontroleerd door een gespecialiseerd bedrijf. De reden waarom de bomen in zulke slechte staat zijn is niet altijd gemakkelijk te benoemen. Het kan door de droogte komen, maar er zijn diverse andere oorzaken mogelijk. Op de verleende vergunning kan nog bezwaar worden aangetekend.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 14

KEUKENCENTRUM BERKERS DEURNE 1500 M M² KEUKENINSPIRATIE MET DE NIEUWSTE COLLECTIES

   DEURNE Open okt

zon dag 13

R VAN 11.0 0 TOT 16.0 0 UU MET

Onze 5 kernwaarden  Veilig

 Duidelijk

Betaling na levering/montage

 Zeker

5 jaar volledige garantie, gratis nastelbeurt na 4½ jaar

 Kwaliteit

Zie www.klantenvertellen.nl voor reviews over ons bedrijf

Direct een eerlijke netto prijs en een mooie 3D presentatie op groot formaat

 Betrouwbaar

Vertrouwd adres, al meer dan 40 jaar een begrip in de Peelregio

DEURNE - NULAND KEUKENCENTRUMBERKERS.NL

FLORIJN 10A , 5751 PC DEURNE KERK STR A AT 4, 5391 A A NUL AND

• Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630.

• Overlast ongedierte?? Bel 0493-688006.

• Haard en kachelhout gezaagd en gekloofd voor de winter 2019/ 2020. Meer info:06-23720617 • Appels zelf plukken 0,50 per kg.Van Lankveld. Tienrayseweg 2, Meerlo. 06-53130132

• Container te huur. Voor puin, snoeihout, zand enz. à 70,--. Brengen en halen in regio Deurne 06-46256440. • Bent u eigenaar van een Opel dan bent u bij ons welkom voor elke reparatie, storing of onderhoudsbeurt. Uw Opel-specialist: Garage Mark Smits. Gespecialiseerd in jonge, gebruikte Opels. Hoofdstraat 74A, Liessel Tel. 0493-342144.

Uw oude bh is €10,waard! Tijdens de oktober lingeriemaand ontvangt u tegen inlevering van een oude bh €10,- korting op een nieuwe bh*!

* Niet geldig in combinatie met andere acties

LINDESSA DEURNE, STATIONSSTRAAT 13, Tel. 0493-320944

facebook.com/lindessadeurne


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 15

De Peel onder vuur

Vandaag aflevering

41

ZIJN ONDERDUIKERSNAAM WAS HANS VAN NIJMEGEN door: Cees Verhagen Nijmegenaar Gerard van der Heijden werd op 11 juni 1924 geboren. Toen Gerard 1 jaar oud was, overleed zijn vader. Het gezin moest zonder hem verder, voor moeder geen makkelijke opgaaf. De kinderen in het gezin werden daardoor snel volwassen. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak kreeg Gerard als jongvolwassene ook nog te maken met de bijbehorende ellende en verdriet. In 1943 moest hij in Duitsland gaan werken. Oorlog voeren is arbeidsintensief. De Duitse vraag naar arbeiders was vele malen groter dan het Nederlandse aanbod van vrijwilligers en werkelozen die aldaar tewerk werden gesteld. Eerst werd geprobeerd de werklozen met allerlei valse voorwendselen te lokken. Maar de vraag naar arbeidskrachten werd zo groot, dat Seyss-Inquart (de zetbaas van Hitler in Nederland) op 23 februari 1942 de verordening 26/42 uitvaardigde. Iedere Nederlander kon worden verplicht om voor een bepaalde tijd in Duitsland te gaan werken. Dit grootschalige dwangarbeidsproject van de nazi’s werd ook wel de Arbeitseinsatz (=arbeidsinzet) genoemd. Meer dan elf miljoen arbeiders

De Peel onder vuur

d’n Handwij-

De Tweede Wereldoorlog woedde in zer. Bij Driek de periode 1940-1944 ook in de Peel. en Hanne van Seggelen was Nu, 75 jaar later, staan we stil bij onze hij welkom en bevrijding. Een jaar lang blikken kon hij zich gewe in deze rubriek terug op de dienstig maken gebeurtenissen van toen. door mee te werken Van algemene verhalen tot op de boerderij. Zij persoonlijke herinneringen Dit werk werd normaal hadden zelf vier zonen uit Asten, Someren, gedaan door de gemeenen twee dochters: “Zo’n Deurne en telijke schoonmaakdienst erme jonge kan er nog wel omgeving. maar werd nu uitbesteed bij.” aan ‘slaven’ uit het buitenland. Maar Gerard was het werken al snel beu en vluchtte terug naar Nijmegen. Dit was riskant. Wanneer hij gepakt zou worden, zou dat of slechter werk of een kamp betekenen. Hij moest zich regelmatig verschuilen en ‘s nachts reizen. In Nijmegen zocht hij contact met het verzet. Hij moest onderduiken. Een zekere Leo Derks bracht hem vanuit Nijmegen naar een onderduikersadres in Someren. Bij de familie Van Seggelen op de Lieropsedijk, toen beter bekend als op

Zoon Jan raakte steeds meer bij het verzet betrokken en werd ‘beroemd’ bij de Duitsers. Want die zochten hem. Tijdens een inval op de boerderij van de familie wist Jan nog net te ontkomen. Ook Gerard wist via de ach-

Toen in 1944 de vrede aanbrak, betekende dit niet automatisch ook vrede voor Gerard. Hij was geestelijk geknakt en gewond geraakt. Hij keerde terug naar Nijmegen en probeerde zijn werk bij de gemeente weer op te pakken. De traumatische ervaringen bleven echter bovenkomen en na enkele jaren moest hij zijn werkzaamheden stoppen. De donkere wolken moesten nu met geneesmiddelen worden verdreven. Maar de angst, die bleef. Gerard bleef hopen, maar daar bleef het bij. Gesprekken over de oorlog waren taboe. In Nijmegen heeft hij samen met zijn partner Huub nog 52 jaar lief en leed mogen delen. Op 3 januari 2014 overleed hij op 89-jarige leeftijd. Gerard werd begraven aan de Daalseweg, bij zijn vader en moeder.

Duits bevel.

Familie Van Seggelen.

uit bezette gebieden in Europa moesten tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen aan de slag. De Duitse jonge mannen waren namelijk voor het leger bestemd en de tekorten die daardoor ontstonden moesten worden opgevangen. Onder hen ook meer dan een half miljoen Nederlanders. In de laatste fase van de oorlog ging de bezetter over tot rigoureuze maatregelen. Voor degenen die niet kwamen opdagen werd gedreigd om gijzelaars te doden. Ook werden straatrazzia’s gehouden. De laatste officiële actie vond plaats in januari 1945, waarbij alle mannen van 17 tot 40 jaar zich moesten melden voor deportatie naar Duitsland. De Nederlandse arbeiders moesten als slaven gaan werken en kwamen in alle uithoeken van Duitsland terecht. Sommigen hadden geluk, maar velen leden honger of werden ziek. Ruim 30.000 van hen kwamen om het leven. Ook Gerard werd verplicht in Duitsland te gaan werken. Hij was net 19 jaar en moest tramrails schoonmaken in de plaats Iserlohn (Westfalen).

Seggelen Lieropsedijk.

Iserlohn Bahnhofstrasse1950.

Vader en moeder Van Seggelen.

Overloon, ‘Dwangarbeid 1940-1945’. Foto: Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum Overloon.

terdeur te ontsnappen. Wel werd er op hem geschoten maar gelukkig misten de kogels hun doel. Ze maakten nog even jacht op hem, maar konden hem niet vinden. Gerard was in een sloot gesprongen en moest om niet ontdekt te worden met het hoofd onder water. Ademen deed hij via een rietje dat net boven het water uitstak. Dat waren zeer benauwde en angstige momenten. Moeder Van Seggelen bleef volhouden dat zij de jongeman niet kende en dat hij aan de deur was gekomen om wat drinken te vragen. Toen het weer rustig was, ging de familie zoeken en ze vonden Gerard verkleumd en nog staand in de sloot. Hij kon niet meer terug naar de Lieropsedijk. Zijn nieuwe onderkomen werd het ‘Van Lille Bos’. In dit bos, eigendom van de gezusters Wijnen (met de bijnaam Van Lille), zaten meer onderduikers. Hier bleef hij ondergedoken tot het einde van de oorlog.

Gerard is Someren en de familie Van Seggelen altijd trouw gebleven. De contacten met vader en moeder Van Seggelen op de Lieropsedijk en later op de Boerenkamplaan bleven hecht, Gerard was familie geworden. Toen vader en moeder Van Seggelen gestorven waren, werden de bezoeken verlegd naar dochter To van Seggelen en haar man Harrie Swinkels. Ook zij hadden niet het eeuwige leven en de bezoekjes werden wederom verplaatst naar andere familieleden, zoals Sjaan van Seggelen en haar man Peter van Heugten. De tripjes gingen over en weer, de ontmoetingen in Nijmegen waren altijd fijne en hartverwarmende dagen.

Verteld door leden van de familie Theo van Heugten en Ad van Seggelen.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 16

DAS PAS EEN DEAL!

Ook benieuwd naar de locale aanbiedingen? Op deze website vind u locale ondernemers die een aanbieding hebben geplaatst.

Doe er uw voordeel mee! www.daspaseendeal.nl AV-LGD DEURNE WALK OF VEEN 13 OKTOBER 2019

Organisatie AV-LGD T 0493-316376 M 06-52593285 E info@av-lgd.nl www.av-lgd.nl

Groote Peel Landart kunstenaar D.Verberne

IN SAMENW ERKING M ET STAATSBO SBEHEER WALK OF VEEN IN TEKEN VAN 75 JAAR BEVRIJDING EN MH17 RAMP

Kazematten Vossenberg Meijel

Op zondag 13 oktober wordt door AV-LGD Deurne in samenwerking met Staatsbosbeheer wederom de Walk of Veen georganiseerd. Dit jaar staat deze in het teken van 75 jaar bevrijding van Zuid-Nederland en specifiek het Peel-gebied. Tijdens de bevrijding is er zeer zwaar gevochten in de regio Deurne - Meijel - Asten – Someren, waarbij vele boerderijen en woonhuizen werden verwoest of zwaar beschadigd. Ook de kerken in Neerkant en Meijel werden tijdens de bevrijding verwoest. Op 17 juli 2014 werd Neerkant wederom zwaar getroffen door het verlies van het volledige gezin Wals-Martens bij de MH17-ramp. Daarom is juist dit jaar de startlocatie vanuit Neerkant dat veel geleden heeft tijdens de oorlogsjaren en de MH17-ramp. De startlocatie van alle wandelroutes is vanuit Gemeenschapshuis De Moost in het centrum van Neerkant en uiteraard zijn er onderweg meerdere wandelvriendelijke rust- en verzorgingsposten ingericht. Op de startlocatie zelf wordt een film over het Onderduikerskamp Dennenlust vertoond en is Dhr. Gerard Geboers aanwezig als kenner van de Peel en nauw betrokken bij het oorlogsverleden om toelichting te geven. Ook wordt hier de kaart ‘De Peel Bevrijd - Free De Peel Liberty’ van Dhr. Hans van de Laarschot, tegen inkoopsprijs van € 1,00 aangeboden. Dit is een tweezijdige kaart (formaat 594 x 840 mm).

Monument Neerkant

Militairen aanwezig bij wandeltocht

Aan de ene kant een kaart met de militaire acties tussen 20 september en 22 november 1944 en per plaats de bevrijdingsdatum. Als ondergrond zijn topografische officierskaarten uit de periode 1927-1943 gebruikt, die een goede indruk van de landschappelijke situatie in de herfst van 1944 geven. Naast de kaart vindt u een beschrijving van de bevrijding van de Peel, informatie over de voor Peellanders belangrijke Kerkrazzia en foto’s van de militaire begraafplaatsen waar in de Peel gesneuvelde militairen zijn begraven. Aan de andere kant zijn op een eigentijdse kaart (2014) bijna 300 zichtbare sporen uit de Tweede Wereldoorlog via duidelijke iconen weergegeven. Het gaat om militaire en burgelijke sporen in 11 Peelgemeenten. In de per gemeente ingedeelde lijsten vindt u nadere informatie over elk op de kaart opgenomen spoor en de exacte adressering. Voor geïnteresseerden is deze kaart geschikt voor meerdere dagtochten langs de oorlogssporen. De wandelroutes bij de Walk of Veen (wandelen door het veen van de peelgebieden) gaan deze keer uiteraard vooral door de gebieden waar de oorlogshandelingen hebben plaatsgevonden en waarvan er vaak ook nog zichtbare sporen zijn, zoals diverse Kazematten en Oorlogsmonumenten. Dit betreft vooral de plaatsen en gebieden rondom Neerkant, Meijel en de Groote Peel. Niet voor niets zijn er zoveel straatnamen in Neerkant vernoemd naar de oorlog, zoals Tankweg, Munitiestraat, Vuurlinie, Schietbaan etc. De wandelroutes van 5 km en 10 km blijven in het gebied in en rondom Neerkant. Alle andere wandelroutes gaan ook naar Meijel en de Groote Peel, waarbij vooral de 30 km en 40 km ook de gebieden langs de natuurlijke barrières van het Kanaal van Deurne, De Noordervaart en deels door de Groote Peel bewandelen. Alle wandelroutes vanaf 15 km komen langs Vesting de Vossenberg aan de rand van de Groote Peel, een belangrijk steunpunt tijdens de Tweede Oorlog voor zowel de Bezetter als daarna voor de Bevrijders. Hier zijn nog meerdere Kazematten intact en momenteel wordt daar

MH17 monument Neerkant

Death Valley Vesting de Vossenberg

een 22 meter hoge toren gebouwd, genaamd ‘Belfort De Vossenberg’. Deze geeft een ruime blik over de Groote Peel, die door de piloten tijdens de oorlog ook wel ‘Death Valley’ werd genoemd. De geallieerde piloten moesten over De Peel vliegen om in Duitsland het Ruhrgebied te bombarderen. Er werden dertig vliegtuigen neergeschoten en sommige hiervan zonken weg in het ontoegankelijk moeras, vandaar de naam ‘Death Valley’. Recent zijn met behulp van een Drone nog de restanten van één van deze vliegtuigen in kaart en beeld gebracht. Bij de terugkomst gaan alle wandelroutes langs de ‘nieuwe’ kerk, waar recent deels de fundamenten van de verwoeste oude kerk weer in beeld zijn gebracht. Ook zijn hier de herdenkingsmonumenten van de Tweede Wereldoorlog en van het bij de MH17 ramp omgekomen gezin Wals-Martens. Vader Jeroen, moeder Nicole en hun vier kinderen Brett, Jinte, Amèl en Solenn stapten op 17 juli aan boord van vlucht MH17. Het vliegtuig zou bestemming Kuala Lumpur nooit bereiken. Boven de Oekraïne werd het beschoten en alle inzittenden vonden de dood bij de crash die volgde. De ramp sloeg een gat in de Neerkantse gemeenschap. Iedereen in het dorp kende wel iemand van het getroffen gezin en wordt ook 5 jaar na dato niet vergeten. Het monument dat voor hen is opgericht bestaat uit een grote treurwilg met daaromheen een bank met zes rugleuningen. Ze staan symbool voor de zes leden van het gezin en ’s avonds wordt de boom verlicht door zes spots. Wandeltocht: Walk of Veen - Zondag 13 okt. 2019 Startlocatie Gemeenschapshuis de Moost Moostenstraat 3, 5758 RX Neerkant Afstanden 40 km 30 km 20 km 15 km 10 km 5 km

Starttijden 08.00-09.00 uur 08.00-10.00 uur 08.00-12.00 uur 08.00-12.00 uur 08.00-14.00 uur 08.00-14.00 uur

Herdenkingsmonumenten Meijel

Voor al onze wandeltochten is het volgende van toepassing: Starttijden: 08.00 uur tot 14.00 uur Sluitingstijd: 18.00 uur Inschrijvingskosten: 5km € 1,00 10km - 15km € 2,50 20km - 30km € 3,00 40km € 3,50 Leden van een erkende wandelbond € 1,00 korting (behalve 5 km) Leden van AV-LGD € 1,50 korting (behalve 5 km) Er is geen voorinschrijving nodig en iedereen (lid of geen lid), is van harte welkom. Jan Vogelsangs / Organisatie AV-LGD T 0493-316376 / T 06-52593285 / E info@av-lgd.nl Meer informatie www.av-lgd.nl Adventure Store Helmond, al jaren de sponsor van de wandelactiviteiten van de AV-LGD, heeft voor alle deelnemers een mooie kortingsactie op vertoon van startkaart. Heb je nieuwe wandelschoenen, outdoor kleding of accessoires nodig, maak er gebruik van en kom naar de Outdoor specialist van de regio. Neem je oude wandelschoenen mee en laat je deskundig adviseren. Je kan gebruik maken van de gratis 2d voetscan en loopanalyse voor de juiste keuze. Nieuw in de collectie is het nieuwe merk ON-schoenen uit Zwitserland. Dit revolutionaire merk is voor hardlopers, wandelaars en ook voor casual gebruik een grote rage aan het worden vanwege de fantastische demping met tegelijkertijd een fantastische ondersteuning van de voeten. Probeer ze uit en maak gebruik van de extra kortingsactie!

www.weekbladvoordeurne.nl

w w w. a d v e n tu r e s tor e . n l


Publishers

enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

18

Eve n e m e n t e n

enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

enkele minute - bepaal zelf uw - tegen een sch

DAS

DASPASDRUKWERK www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl - Uw drukwerk binnen - Uw drukwerk binnen - Uw drukwerk binnen - Uw drukwerk binnen Publishers WEEKBLAD donderdag 10 oktober 2019 | pagina 17 enkele minuten geregeld enkele minuten geregeld enkele minuten geregeld VOOR DEURNE enkele |minuten geregeld Bestel uw drukwerk b - bepaal zelf uw levertijd - bepaal zelf uw levertijd - bepaal zelf uw levertijd - bepaal zelf uw levertijd want DAS pas goed! - tegen een scherpe prijs - tegen een scherpe prijs - tegen een scherpe prijs - tegen een scherpe prijs Mijn visit ek aa Ik ka n er vo DASPASDRUKWERK.NL www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl or al ee n sche rpe pr rtj e te ge n m ijn druk w Mijn bij DAS Pu ijs gedrukt erk te re cht Bestel uw drukwerk

Expositie Commedia DASPASDRUKWERK.NL Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, bedrijf sfol de r dell’Arte in CCD want DASispas want DAS pas goed! m oogoed! i gedr

DASPASDRUKWERK.NL

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, wantOverig DAS pas goed!

Mijn visit ek aa ee n sche rpe pr rtj e te ge n ijs gedrukt

DAS

Ik ka n er vo Repair Café Deurne or al DASPASDRUKWERK.NL DASPASDRUKWERK.NL - DEURNE Uw drukwerk- binnen - Uw drukwerk binnen m ijn druk w Het Repair Café Deurne erk te re

enkele minuten geregeld Bestel uw drukwerk bij12 DAS Publishers, is zaterdag oktober open van 9.30 bepaal zelf uw levertijd tot 12.30 uur. Ook dinsdag 29 oktowant DAS pas goed! - tegen een scherpe prijs

Publishers

DAS

Mijn bedrijf sfol de r is m oo i gedrukt!

enkele minuten geregeld Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, bepaal zelf uw levertijd want DAS pas goed! - tegen een scherpe prijs

cht

ber is het Repair Café open van 13.30 tot 16.00 www.daspasdrukwerk.nl - Uw drukwerk binnen uur. Repair Café Deurne is gevestigd in het Hofke van Marijke, enkele minuten geregeld Rembrandt van Rijnstraat 5 in Sint - bepaal zelf uw levertijd Jozefparochie. - tegen een scherpe prijs

DAS

Publishers

DAS

Kledingbeurs in Neerkant www.daspasdrukwerk.nl

Publishers

www.daspasdr

www.daspasdrukwerk.nl - Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

ukt! k wi I pa bri e f t be s

www.daspasdrukwerk.nl

NEERKANT – In zaal Internos aanPublishers Dorpsstraat 27 in Neerkant wordt zondag 13 oktober de herfst- en winterkledingbeurs Schatten van Zonder gehouden. De beurs is open van 10.00 tot 13.00 uur. Naast kleding voor tieners, dames en heren zijn er accessoires zoals sieraden, tassen, sjaals en schoenen. Er zijn pasruimtes en pinnen is mogelijk. De entree is gratis. GeEen kunstwerk van Anja- Verberne-van den Boomen. deelten van de opbrengst komen ten Alhet 45cultuurcentrum jQQr vièt Qolres aan voottett. goede aan een nieuw verplaatsbaar DEURNE – Op de bovenverdieping van het Martispeeltoestel voor de basisschool en netplein in Deurne worden sinds vorige week kunstwerken tentoongesteld, aan de intocht van Sinterklaas in geïnspireerd op het thema Commedia dell’Arte. De werken zijn gemaakt Neerkant. door kunstenaars die aangesloten zijn bij de stichting Open Atelier Dagen.

STOPPERS VP

GEMEENTE SOMEREN STOPPERS VP Een still uit de film Woman at war.

Uitgaan Film Woman at War in CCD

DEURNE - In de filmreeks van Cinema het Witte Doek is zondag 13 oktober in het cultuurcentrum in Deurne de film Woman at War te zien (IJsland - 2018 - Benedikt Erlingsson - 101 min). Koordirigent Halla voert actie tegen de vervuilende lokale aluminiumindustrie. In haar eentje haalt zij hoogspanningsmasten neer met pijl en boog. Dan wordt eindelijk haar adoptieverzoek gehonoreerd. Halla mag een weesmeisje ophalen in de Oekraine. Dit stelt haar voor een dilemma. Woman at War is een feelgoodmovie met een soepele combinatie van droge humor en maatschappijkritiek. De soundtrack wordt life gespeeld en gezongen. Een belangrijke rol is weggelegd voor het indrukwekken-

GEMEENTE SOMEREN

de IJslandse landschap. De film begint om 19.30 uur in cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1 in Deurne. De entree is 7 euro en 6 euro voor Vrienden van het Witte Doek.

Familievoorstelling Dolfje Weerwolfje

GEMEENTE ASTEN

GEMEENTE ASTEN

Verzamelbeurs in ’t Trefpunt

DEURNE – In ’t Trefpunt aan Heuvelstraat 8 in Deurne vindt zondag 13 oktober een verzamelbeurs plaats. De beurs is open van 9.30 uur tot 12.00 uur, de entree is 1 euro en gratis voor kinderen tot 16 jaar. Er zijn verzamelobjecten zoals postzegels, ansichtkaarten, cadeaukaarten, bidprentjes, boeken, markclips, jokers en pennen.

Humor

deRuchte.nl

Gemeentenieuws Zie pagina ..

Verder ruim 300 modellen relaxfauteuils

verder ruim 170 modellen relaxfauteuils op dr

Verder ruim 300 modellen relaxfauteuils

DEURNE – Het contactkoor De Stem van ons Geheugen treedt maandag 14 oktober op van 14.00 tot 16.00 uur in wijkhuis D’n Houtenhoek, Haydnstraat 30 in Deurne. Het koor zingt bekende meezingers net name voor mensen met (beginnende) dementie en hun familieleden en/of mantelzorgers. Meezingen mag. Voor informatie en eventueel aanmelding vooraf: Mieke Evers, tel. 06-30427438, mieke.evers@hotmail.com of Carolien van der Hulst, tel. 06-49942004, carolien@zangwerk.nl.

verder ruim 170 modellen relaxfauteuils op draaivoet

Volg ons op Facebook en Twitter! en Twitter!

Facebook www.twitter.com/weekbladdeurne

OPVULLINGwww. VAC www

Onze 2000m2 showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. Op rotonde 'Erica' rich Di-Wo-Do 10:00 - 17:30, Vr 10:00 - 21:00, Za 10:00 - 17:00 TEL. 0485 - 45 29 86 info@

Facebook Volg ons en op Twitter! www.facebook.com/hetcontact Facebook en Twitter! www.twitter.com/hetcontact

www.face O www.twit

www.facebook.com/peelbelang

www.facebook.com/

Rikken in Bakel

OPVULLING

Onze 2000m2 showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. Op rot Di-Wo-Do 10:00 - 17:30, Vr 10:00 - 21:00, Za 10:00 - 17:00 TEL. 0485 - 4

‘T CONTACT Volg & PEELBELANG ons op

DEURNE – Handbalvereniging De Sprint houdt donderdag 17 oktober een herfsthandbaltoernooi voor basisscholen. Het toernooi vindt plaats in sporthal De Peelhorst, Sint Jozefstraat 70 in Deurne. ’s Morgens van 10.00 tot 12.00 uur zijn de wedstrijden voor groep 5/6, ’s middags van 13.00 tot 16.00 uur speelt groep 7/8. Ook dit jaar zullen er www.facebook.com/weekbladvoordeurne sportiviteitsprijzen uitgereikt worden.

Volg ons op Facebook Volg ons en op Twitter!

Muziek

45jQQr viètnaar Qolres Het idee voor de expositie isAl ontzend de voottett. gebruikte maskers. a CCD-manager Bianca den Toom leend aan het thema 2019 Deurne was direct bereid medewerking te uit de Kunst van Deurne, Palet van verlenen aan een expositie, geïnspide Peel. Het brede thema riep bij een aantal kunstenaars de vraag reerd op de klassieke Commedia. Er op: “Hoe sluiten we aan bij de meer ontstond tevens een samenwerking actuele i Aktiemodel Vetego B11 Aktiemodel Vetego 02 vluchtige kunstvormen? Een schilde 945,toenmalige organisatie van Handmatig:met in stof vanaf€ in leder vanaf€ 995,­ 3 motorig mét accu in leder vanaf€ Deurne dell’Arte, dat uiteindelijk derij of een beeldhouwwerk zijn geen haalbare kaart is gebleken. Op blijvend, een toneelstuk, cabaret- of initiatief van Jan Althuizen en Annie Let opl balletvoorstelling of een concert bevakantie Is onze winkel tot maandag 19 februari gesloten. va vanB11de I.v.m. Corput-Vanlier maakten de02 zoek je en beleef je, maar je kuntAktiemodel het Vetego Aktiemodel Vetego Telefonsch zijn wijmét In deze periode beperkt bereikbaar Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­ 3 motorig accu in leder vanaf€ 1995,­ deelnemende kunstenaars van OAD niet vasthouden.” actuele informatie vindt u ook o levensgroot banier. Het banier Als inspiratiebron voor een serie Nu: een Vele relaxfauteuils met sta- op hulp extra scherp geprijsd en veelal direct uit voorraa Gemeente Deurne hangt in de foyer van het CCD kunstwerken kwam de CommeLet en opl vormt zoIseen hommage de orgadia dell’Arte ter sprake; een vorm I.v.m. vakantie onze winkel tot maandagaan 19 februari gesloten. vanaf dinsdag 20 van improvisatietheater uit Italië nisatoren vanzijn Deurne Telefonsch wij In deze dell’Arte. periode beperkt bereikbaar, excuses voor dat populair was van de 16e tot de De kunstwerken in het cultuurcenactuele informatie vindt u ook op www.a Nu: Vele relaxfauteuils met staop hulp extra scherp geprijsd en veelal direct uit voorraad 18e eeuw. Een andere benaming is trum zullen zeker tot eind oktober te leverbaar. (In Gemeente Deurne Commedia delle Maschere, verwijbezichtigen zijn.

DEURNE ‘T CONTACT & PEELBELANG STOPPERS FACEBOOK & TWITTER + WEBSITES DEURNE

De Ruchte Someren

TEU

nieuwspagi STOPPERS FACEBOOK &AlTWITTER + WEBSITES 45jQQr vièt Qolres voottett.

Handbaltoernooi

Frank Lammers, Ricky Koole & Ocobar

GEMEENTE DEURNE

Zie pagina .. Gemeentenieuws ZIE PAGINA .. T/M .. www.deurne.nl Zie pagina .. Zie nieuwsp Contactkoor pagina ..Al 45jQQr vièt Qolres voottett. ZI ZIE PAGINA .. T/M .. van ons geheugen De Stem www.deurne.nl

DEURNE -In het cultuurcentrum in Deurne wordt woensdag 16 oktober de familievoorstelling Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks opgevoerd. Aanvang 15.00 uur. Op een nacht rent Dolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, het Heksenbos in. Van Opa Weerwolf mag hij daar absoluut niet komen want weerwolven en heksen gaan niet samen. Dan leert Dolfje een grappig en lief miniheksje kennen: Foeksia. Als de moerasheks erachter komt dat er een weerwolf in het Heksenbos is wordt Dolfje gevangen genomen. Zal Dolfje ooit nog vrijkomen?

Sport

Zaterdag 12 oktober

GEMEENTE DEURNE

BAKEL - Rikclubwww.facebook.com/weekbladvoordeurne ´t Viltje houdt elke www.facebook.com/hetcontact Aktiemodel Vetego B11 www.twitter.com/peelbelang_wvd dinsdag om 20.00 uur een rikavond weekbladvoordeurne www.twitter.com/hetcontact in café ´t Viltje, Dorpsstraat 22 in Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­ www.twitter.com/weekbladdeurne Bakel. Er worden 2x 20 spellen geVerder ruim 300 modellen relaxfauteuils www.facebook.com/peelbelang www.twitter.com/ speeld. Deelname is 1,50 euro per www.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublishers.nl Aktiemodel Vetego B11 avond, vooraf aanmelden is niet nowww.twitter.com/peelbelang_wvd weekbladdeurne dig. Voor meer informatie: Jo BrouHandmatig: in stof vanaf€ 945,in leder vanaf€ 995,­ Een kunstwerk van Jeanne Melief. wers, tel. 0492-341257.

PAGINA OPVU www. PAGINA www ‘T C

3 moto

www.face Aktie www.twit

verder r

3 motorig mé

Verder ruim 300 modellen relaxfauteuils

www.hetcontact.nl / www.peelbelangonline.nl / www.daspublishers.nl www.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublishers.nl

verder ruim 170 m

I.v.m. vakantie Is onze winkel tot maanda

K r u i s wo o rd puzzel Kindervoorstelling ‘Tring!’ Puzzelservice / Persbelangen / P0956 Telefonsch zijn wij In deze pe www.hetcontact.nl / www.peelbelangonline.nl / www.daspublishers.nl

HORIZONTAAL: 1 supplement, 7 geelkoper, Welk winwoord komt in het balkje? I.v.m. vakantie Is er onze winkel tot maandag 19 fe 13 kwaad, 14 achting, 16 postscriptum, 7 8 9 10 11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1 2 3 4 5 6 18 niet horende, 19 linnen behuizing, 20 Nu: Vele relaxfauteuils met sta- op hulp extra geprijsd Telefonsch zijn wij Inscherp deze periode vogel, 21 kluis, 23 bijwoord, 25 waardeloos 15 12 13 14 15 13 14 12 lot, 27 zeevis, 28 erfelijkheidsdrager, wel zo perfect? Zou deze plek niet 20 18 19 16 17 29 bijwoord, 30 afdeling, 32 ritueel, 34 20 18 19 16 17 dichterbij zijn dan we zelf denken? Nu: Vele relaxfauteuils met sta- op hulp extra scherp geprijsd en vee aanwijzend voornaamwoord, 35 papegaai, Elke dag schoppen harten Elke dag schoppen hart- en vaatziekten Dinsdag 15 oktober van 11.00 tot 25 26 23 24 21 22 25 26 WAT DOE JIJ BIJ BRAND 23 24 21 22 37 halfdonker, 39 biljartstok, 40 hoender, 41 11.40 in Bibliotheekvaatziekten Deurne honderden en honderden levens overhoop. levens overhoop. Daar moet je nu over nadenken! aardigheid, 45 volgens de logica, 49 bende, van 15.00 tot 15.40 in Bibliotheek 29 28 27 29 28 27 Someren. Op woensdag 16 okto50 dichtkunst, 52 bericht, 53 scharnier, 54 Kijk uur wat uin kunt doen op schoppen hartber van 11.00Elke totdag 11.40 Bi-en Kijk wat kunt doen open www.hartstichting.nl/doe-mee 32 33 34 30 31 nauw,Elke 55 dag groef, 56 usluiting, 58 voordeel schoppen hartvaatziekten 32 33 34 DOE JIJ BIJ BRAND? 30 31 WAT www.hartstichting.nl/doe-mee bliotheek Asten. Tickets vooraf watdoejijbijbrand.n vaatziekten honderden brengen, 60 gerecht, 61 in memoriam, 62 honderden levens overhoop. bestellen op: levens www.bibliotheekheloverhoop. Daar moet je nu over nadenken! 37 38 35 36 37 38 35 36 vlek, 64 memorandum, 66 voegwoord, mondpeel.nl/activiteiten. Kaartjes kosten 2,50 euro perupersoon. 67 grasland, 68 rijgsnoer, 70 beroep, 71 Kijk wat kunt doen op 40 39 40 39 Kijk wat u kunt doen op www.hartstichting.nl/doe-mee www.hartstichting.nl/doe-mee Groenlander. watdoejijbijbrand.nl

REGIO - Theatergroep Letter Belangrijk speelt in de herfstvakantie "Tring!" in Bibliotheek Asten, Deurne en Someren. Een interactieve voorstelling rondom het thema reizen van de Kinderboekenweek. Geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar.

GRATIS STOPPER HARTSTICHTING

Naar de mooiste plek van de wereld gaan, wie wil dat nou niet? Puk en Sam vinden het thuis maar saai. Ze vervelen zich en willen weg. Ze willen ergens heen waar alles beter is. In deze interactieve voorstelling gaan ze op reis door verschillende werelden vol met snoep, Ipads en andere dingen waar iemand van kan dromen. Maar is deze plek

GRATIS STOPPER HARTSTICHTING

41 41

Ludiek Ondernemercafé Deurne DEURNE - Het Ondernemerscafé Deurne vindt op dinsdag 15 oktober om 21.00 uur plaats in café De Brouwer aan de Markt. Deze aflevering – de 172ste – is een speciale, want Vlierden staat op ludieke wijze centraal.

De stelling dat Vlierden de hoogste dichtheid van ondernemers in de regio heeft, wordt door twee topondernemers uit, jawel, Vlierden nader uitgediept. Beide ondernemers – gepokt en gemazeld in het (internationale) ondernemerschap, schuiven aan bij de presentatoren Frans Fransen en Niels Crooijmans. Voorafgaand aan het gesprek aan tafel is er het nieuwsoverzicht van Dennis van der Meijden en als intermezzo wordt een Vlierdens bedrijf middels een korte film aan de bezoekers voorgesteld. Ondernemerscafé Deurne, iedere derde dinsdag van de maand in de periode september

GRATIS S

tot en met juni. Inloop 20.30 uur, aanvang stipt om 21.00 uur, eindtijd 22.00 uur, gratis entree. De avond in café De Brouwer aan de Markt in Deurne heeft een open karakter; ook niet-ondernemers zijn welkom. Een avond waar op informele wijze van gedachte gewisseld wordt over tal van zaken die ondernemend Deurne - van grote bedrijven tot de detailhandel - bezighoudt. Het verslag van de avonden is al de dag erna te lezen op de site van het ondernemerscafé: www.ondernemerscafedeurne.nl Daarop is ook meer en uitgebreide informatie over het ondernemerscafé te vinden.

VERTICAAL: 2 bevroren water, 3 bergplaats, 4 atmosfeeroverdruk, 5 kundigheid, 6 werklust, 7 infectieziekte, 8 eruitzien, 9 vent, 10 Belgische radio en televisie, Nederlands gesproken, 11 anno Domini, 12 versiering, 15 dikdoener, 17 Fins bad, 20 collectie, 22 pastille, 24 smeermiddel, 26 net zo, 31 sein, 32 afstand, 33 hort, 34 stevig katoen, 36 voorzetsel, 38 haag, 41 schel klinkend, 42 eis, 43 bloedpomp, 44 luidspreker, 45 volksverhaal, 46 vrouw van Abraham, 47 bezoeking, 48 genezing, 51 internationaal, 57 vetlaag, 58 dringend verzoek, 59 stuurs, 60 zee-inham, 63 klodder, 65 afsplitsing, 67 soort verzekering, 69 decimeter.

Winnaar van vorige week

H. Van Bommel uit Deurne Proficiat! Winwoord: KORAALMUZIEK

42 42

GRATIS STO

43 43

45 45

44 44 50 50

49 49

46 46

51 51

47 47

48 48

52 52

2

53 53 56 56

57 57

showroom vindt55 u aan de Boersestra Onze 2000m 54 55 54 Di-Wo-Do 10:00 - 17:30, Vr 10:00 - 21:00, Za 58 59 60 58

59

60

2

66 62 63 64 65 62 2000m 63 64 vindt 65u aan de Boersestraat 66 showroom nr. 1 Onze Di-Wo-Do 10:00 - 68 17:30, Vr 10:00 Za 10:00 67 69 67 68 69 - 21:00,

61 61

71 71

70 70

© Persbelangen P0956 32

12

64

68

37

42

43

56

2

24

Uw oplossing op een briefkaart of via de e-mail, met naam- en adresgegevens moet bij ons binnen zijn vóór dinsdag 12.00 uur: Das Publishers, Stationsstraat 103 5751 HD Deurne

puzzel@daspublishers.nl

Onder de goede inzendingen wordt wekelijks een cadeaubon t.w.v. €10,- verloot.

71

59


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 18 xx

HERFSTVAKANTIE VIER JE IN ASTEN! 14 T/M 19 OKTOBER VAN 12-17 UUR

POMPOENDAGEN

MA 14 T/M ZA 19 OKTOBER 12-17 UUR

Kom in de herfstvakantie naar Museum Klok & Peel in Asten en beleef het LEUKE KINDERgrootste pompoenfestival ACTIVITEITEN van de Benelux! TIJDENS DE

• 18 Gratis kinderactiviteiten. • Combineer Pompoendagen Museum Klok & Peel met heerlijk shoppen.

12 t/m 20 oktober 2019 • Gratis vervoer tussen Museum en het centrum van Asten via pendeltreintje. • Geniet van pompoenmenu, hapje en drankje bij ca. 20

Herfst vakantie

horecalocaties in Astencentrum.

Dagelijkse activiteiten voor jong en oud van 12.00 tot 17.00 uur

SCOOR DE STEMPELKAART BIJ VVV, GEMEENTE, MUSEUM EN DEELNEMENDE WINKELS

• zelf pompoen snijden

1 2

• pompoen proeven HAREN VLECHTEN | SCHMINKEN

• Ballonfiguren • Grabbelen • Springkussen • Zoek de pompoen • Glitter tattoos • Cookie happen

| KNUTSELEN RANJA EN SPEKJES | VOOR ALLE ACTIVITEITEN: WWW.POMPOENFESTIJNASTEN.NL

• bekijk pompoencreaties

• pompoenen versieren MIDAS WINKELCENTRUM | MARKT 10 ASTEN

• Letterzoekspel • Roombroodjes versieren • Schminken • Knutselen • Kleurplaat kleuren • Rebus met verrassing

• Pastaketting maken • Blaas je ballon • Knopen raden • Sjabloon grimeren

kijk vo or tarieve n en in fo op POMPOENFESTIJN ASTEN, HET NIET! muMIS seumk lokenp eel.nl VOOR MEER INFO: Graag t o WWW.POMPOENFESTIJNASTEN.NL t ziens in Aste n!

• binnen en buiten

T. 0493 692 623 | WWW.MIDASWINKELCENTRUM.NL OPEN: MA 10-18 UUR, DI T/M DO 09-18 UUR, VR 09-21 UUR, ZAT 09-17 UUR

• Pompelientje Peelpompoen • en nog vééél meer!

De herfstvakantie vier je in

3

Asten!

4

GRATIS TREINTJE EN KINDERACTIVITEIT EN TIJDENS DE HERFSTVAKA NTIE IN ASTEN WWW.POMPOENF ESTIJNASTEN.NL

MA 14 T/M ZA 19 OKTOBE

TREIN & ACTIVITEITEN

R

ELKE MIDDAG

12-17 UUR Pendel gedurende de herfstvakantie heerlijk met het treintje op en neer. In nog geen 10 minuutjes brengen we je gratis van Museum Klok & Peel naar het centrum van Asten of andersom . Combineer zo een bezoek aan de Pompoendagen met de vele gratis kinderactiv iteiten in Asten-city. Terwijl de kids zich vermaken hebben de volwassenen de handen vrij om te shoppen of een hapje/drankje te nuttigen.

5 6

GRATIS STEMPELACTIVIT

EITEN

1. BALLONNENCLOW N • ALBERT HEIJN Burg. Frenckenstraat 22, Asten 2. GRABBELTON • SHOEBY Burg. Ruttenplein 11, Asten 3. SPRINGKUSSEN • JAN VAN HOEK ETEN & DRINKEN Markt 12, Asten 4. ZOEK DE POMPOE N • HUYSLUK Midas Winkelcentrum, Markt 10 Asten 5. GLITTER TATTOOS • PRIMERA Midas Winkelcentrum, ZES OF MEER ACTIVITEIT Markt 10 Asten EN GEDAAN? EXTRA 6. COOKIE HAPPEN BELONING! Je kunt een paar activiteiten • SUBWAY uitkiezen of allemaal. Prins Bernhardstraat Doe je er zes of meer, 6, Asten dan word je extra beloond. 7. KNUTSELEN • MIDAS Op vertoon van je stempelka WINKELCENTRUM art ontvang je dan bij Markt 10, Asten de VVV een leuke attentie. 8. KLEURPLAAT KLEUREN VANDAAG GEEN TIJD? • PRIL GELUK Midas Winkelcentrum, Geen probleem, de kaart Markt 10 Asten is de hele week geldig. 9. REBUS MET VERRASS ING • HEMA Max. 1 kaart per kind Midas Winkelcentrum, Markt 10 Asten SLUIT DE DAG AF MET EEN POMPOENMENU 10. PASTA KETTING MAKEN • PASTA E PIÙ Wat is er leuker dan het pompoenfestijn in Asten Midas W.C. Markt 10 Asten in stijl af te sluiten met een 11. BLAAS JE BALLON overheerlijk diner, geheel • LIVERA passend in het thema? De Astense Midas Winkelcentrum, horeca biedt u een ruim Markt 10 Asten aanbod van aantrekke 12. ROOMBROODJE lijk geprijsde menu’s VERSIEREN • BAKKER met voor elk wat wils. Neem de BART Burg. Ruttenplein 5, flyer mee bij de opstappla Asten ats van het treintje. 13. LETTERZOEKSPEL • VVV ASTEN Burgemeester Wijnenstr aat 14. GRABBELTON • VERDONS 1, Asten CHOT MODE Emmastraat 24, Asten 15. SCHMINKEN • MIDAS WINKELCENTRUM Markt 10, Asten 16. KNOPEN RADEN • MARIES VOOR HEM & HAAR Emmastraat 4, Asten 17. LOLLY GRABBEL EN • NO KIDDING baby/kinde rmode Markt 13 Asten

7 8 9 10 11 12 13 14

15

Asten

18. SJABLOON GRIMERE N • MUSEUM KLOK & PEEL Ostaderstraat 23, Asten >> z.o.z.

MEER INFO? Kijk dan

op onze site:

WWW. POMPOENFEST IJN ASTEN . NL

16

17 18

KLOKKENDORP IN DE PEEL KL

Extra beloning en korting op entree

Museum Klok & Peel Ostaderstraat 23, 5721 WC Asten

museum bij VVV Asten (zie actievoorwaarden stempelkaart)

Het is weer

herfst

HERFSTVAKANTIE VIER JE IN ASTEN! MA 14 T/M ZA 19 OKTOBER 12-17 UUR Kom in de herfstvakantie naar Museum Klok & Peel in Asten en beleef het grootste pompoenfestival van de Benelux! Dagelijkse activiteiten voor jong en oud van 12.00 tot 17.00 uur • zelf pompoen snijden • pompoen proeven

• Ballonfiguren • Grabbelen • Springkussen • Zoek de pompoen • Glitter tattoos • Cookie happen

• Letterzoekspel • Roombroodjes versieren • Schminken • Knutselen • Kleurplaat kleuren • Rebus met verrassing

POMPOENDAGEN

• 18 Gratis kinderactiviteiten. • Combineer Pompoendagen Museum Klok & Peel met heerlijk shoppen. • Gratis vervoer tussen Museum en het centrum van Asten via pendeltreintje. • Geniet van pompoenmenu,

12 t/m1420 oktober 2019 T/M 19 OKTOBER

hapje en drankje bij ca. 20 horecalocaties in Astencentrum.

SCOOR DE STEMPELKAART BIJ VVV, GEMEENTE, MUSEUM EN DEELNEMENDE WINKELS

LEUKE KINDERACTIVITEITEN TIJDENS DE

1 2

• Pastaketting maken • Blaas je ballon • Knopen raden • Sjabloon grimeren

• bekijk pompoencreaties • pompoenen versieren

POMPOENFESTIJN ASTEN, MIS HET NIET! • binnen en buiten VOOR MEER INFO: Peelpompoen • Pompelientje WWW.POMPOENFESTIJNASTEN.NL

• en nog vééél meer!

Museum Klok & Peel Ostaderstraat 23, 5721 WC Asten

De herfstvakantie vier je in

3

Asten!

4

GRATIS TREINTJE EN KINDERACTIVITEIT EN TIJDENS DE HERFSTVAKA NTIE IN ASTEN WWW.POMPOENF ESTIJNASTEN.NL

MA 14 T/M ZA 19 OKTOBE

TREIN & ACTIVITEITEN

R

ELKE MIDDAG

12-17 UUR Pendel gedurende de herfstvakantie heerlijk met het treintje op en neer. In nog geen 10 minuutjes brengen we je gratis van Museum Klok & Peel naar het centrum van Asten of andersom . Combineer zo een bezoek aan de Pompoendagen met de vele gratis kinderactiv iteiten in Asten-city. Terwijl de kids zich vermaken hebben de volwassenen de handen vrij om te shoppen of een hapje/drankje te nuttigen.

5 6

GRATIS STEMPELACTIVIT

EITEN

1. BALLONNENCLOW N • ALBERT HEIJN Burg. Frenckenstraat 22, Asten 2. GRABBELTON • SHOEBY Burg. Ruttenplein 11, Asten 3. SPRINGKUSSEN • JAN VAN HOEK ETEN & DRINKEN Markt 12, Asten 4. ZOEK DE POMPOE N • HUYSLUK Midas Winkelcentrum, Markt 10 Asten 5. GLITTER TATTOOS • PRIMERA Midas Winkelcentrum, ZES OF MEER ACTIVITEIT Markt 10 Asten EN GEDAAN? EXTRA 6. COOKIE BELONING! HAPPEN • SUBWAY Je kunt een paar activiteiten uitkiezen of allemaal. Prins Bernhardstraat Doe je er zes of meer, 6, Asten dan word je extra beloond. 7. KNUTSELEN • MIDAS Op vertoon van je stempelka WINKELCENTRUM art ontvang je dan bij Markt 10, Asten de VVV een leuke attentie. 8. KLEURPLAAT KLEUREN VANDAAG GEEN TIJD? • PRIL GELUK Midas Winkelcentrum, Geen probleem, de kaart Markt 10 Asten is de hele week geldig. 9. REBUS MET VERRASS ING • HEMA Max. 1 kaart per kind Midas Winkelcentrum, Markt SLUIT DE DAG AF MET 10 Asten EEN POMPOENMENU 10. PASTA KETTING MAKEN • PASTA E PIÙ Wat is er leuker dan het pompoenfestijn in Asten Midas W.C. Markt 10 Asten in stijl af te sluiten met een 11. BLAAS JE BALLON overheerlijk diner, geheel • LIVERA passend in het thema? De Astense Midas Winkelcentrum, horeca biedt u een ruim Markt 10 Asten aanbod van aantrekke 12. ROOMBROODJE lijk geprijsde menu’s VERSIEREN • BAKKER met voor elk wat wils. Neem de BART Burg. Ruttenplein 5, flyer mee bij de opstappla Asten ats van het treintje. 13. LETTERZOEKSPEL • VVV ASTEN Burgemeester Wijnenstr aat 14. GRABBELTON • VERDONS 1, Asten CHOT MODE Emmastraat 24, Asten 15. SCHMINKEN • MIDAS WINKELCENTRUM Markt 10, Asten 16. KNOPEN RADEN • MARIES VOOR HEM & HAAR Emmastraat 4, Asten 17. LOLLY GRABBEL EN • NO KIDDING baby/kinde rmode Markt 13 Asten 18. SJABLOON GRIMERE N • MUSEUM KLOK & PEEL Ostaderstraat 23, Asten >> z.o.z.

7 8 9 10 11 12 13 14

15

16

MEER INFO? Kijk dan

op onze site:

WWW. POMPOENFEST IJN ASTEN . NL

VAN 12-17 UUR

17

18

Extra beloning en korting op entree museum bij VVV Asten (zie actievoorwaarden stempelkaart)

Herfst vakantie

kijk vo or tarieve n en in fo op museu m k HAREN VLECHTENlo| kSCHMINKEN | KNUTSELEN enpeel . n l RANJA ENGSPEKJES | VOOR ALLE ACTIVITEITEN: raag to t ziens Asten WWW.POMPOENFESTIJNASTEN.NL in Aste n! MIDAS WINKELCENTRUM | MARKT 10 ASTEN KLOKKENDORP IN DE PEEL T. 0493 692 623 | WWW.MIDASWINKELCENTRUM.NL OPEN: MA 10-18 UUR, DI T/M DO 09-18 UUR, VR 09-21 UUR, ZAT 09-17 UUR


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 19

0141284

SLAGERIJ BOUWMANS 180x119.66 De kop is er weer af

OPGERUIMD STAAT NETJES BENZINEZUIGHAKSELAAR SH 56

Nog een paar zonnestraaltjes, ook van ons! Donderdag t/m zaterdag, 10 t/m 12 oktober

€ 319

• Soepvlees, basis voor een fijn soepje • Stooflappen, voor de heerlijkste stoofschotels • Gebakken spareribs,

€ 369

toch even buiten op de bbq!?

• Gebraden fricandeau, uit eigen oven

100 gram 0.85 100 gram 0.89 100 gram 0.89 100 gram 1.39

Dinsdag t/m donderdag, 15 t/m 17 oktober • Gemarineerde kipfilet, smaak en mager, dat kan kilo 8.99 4 halen en 3 betalen • Blinde vink, gewoon lekker Specialiteit: • Quiche, gevuld hartig taartje,

VAN DEN BERK TUINMACHINES

even in de oven

Witvrouwenbergweg 13a 5711 CN Someren 0493 - 49 10 03 info@vandenberksomeren.nl www.vandenberksomeren.nl

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel. • Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

100 gram 1.49

Let op: Onze soep (bospaddestoelen), broodje (pizzabrood) en maaltijd v.d. week (varkenshaas in pepersaus), bereid door onze eigen kokkin Let op: Gourmet, partypan, fondue, buffet, wok, barbecue, steengrill, braai, we hebben het allemaal!

Tegelhandel, tegelwerken Neerkant. Elk formaat, kleur en prijs! www.slaats-tegelwerken.nl

• Boeren en buitenlui ik ben op zoek naar hout. Heeft u een singel of bos wat uitgedund moet worden. Wij willen dat doen er zijn geen kosten aan verbonden maar we willen het hout 06-51060660.

• Gebruikte banden vanaf 25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne tel. 06-53926499. Te koop gevraagd: Caravan ‘87 t/m ‘90 incl. douche/wc. In goede staat 06-33132592.

Let op: Vers vlees, vleeswaren uit eigen keuken, kant&klaar, online verkoop en nog veel meer, kijk op: www.slagerijbouwmans.nl

www.facebook.com/slagerijbouwmansdeurne Zeilbergsestraat 50 • Deurne • T: 0493-312636 I: www.slagerijbouwmans.nl • E: info@slagerijbouwmans.nl

Ceulen Klinieken: Oog voor de patiënt als mens! de agenda. Daarbij worden behandelingen waarvoor een medische indicatie bestaat 100% vergoed door iedere Nederlandse zorgverzekeraar. Wel zo patiëntvriendelijk!”

Helmond Ceulen Klinieken is een zelfstandige polikliniek voor huidziekten en spataderen. De inwoners van Helmond en omstreken zijn erg tevreden over Ceulen Klinieken. Dat blijkt uit zeer hoge patiënttevredenheidsscores die Ceulen Klinieken krijgt. Ceulen Klinieken is op zijn beurt weer erg verguld met het vertrouwen dat patiënten en huisartsen in ze hebben. Dr. Ceulen, dermatoloog en medische directeur zegt: “Sinds de oprichting van Ceulen Klinieken in 2014 doen wij iedere dag weer opnieuw ons uiterste best om kennis en kunde op het hoogste niveau te houden terwijl we geen concessies doen aan de laagdrempelige toegankelijkheid en de patiëntvriendelijkheid. Bij Ceulen Klinieken hebben we oog voor de patiënt als mens. In deze tijden is dat helaas niet vanzelfsprekend. En de mensen waarderen dat, dat is waar wij het voor doen!”

Gespecialiseerde huidartsen Een grote plus is dat Ceulen Klinieken een dermatologisch team heeft dat bestaat uit 9 dermatologen, 1 arts dermatologie, 1 Physician assistent en 3 huidtherapeuten. Patienten kunnen met alle vormen van huidproblemen en spataderen bij Ceulen Klinieken terecht. Binnen de vestiging in Helmond is Drs. Judith Vermazeren–van Roij gespecialiseerd in dermatologische oncologie en Mohs-chirurgie. Als Mohs-chirurg heeft ze de mogelijkheid

Huidtherapie en Cosmetisch Centrum

om bij complexe vormen van huidkanker tijdens de operatie direct mircoscopisch weefselonderzoek uit te voeren. Daardoor heeft de patiënt de zekerheid dat er geen restant huidkanker achterblijft en er zoveel mogelijk weefselsparend is gewerkt. Dr. Ceulen vertelt: “Ikzelf ben gepromoveerd op minimaal invasieve behandeling van spataderen. Dat houdt in dat we spataders tegenwoordig behandelen met weinig ingrijpende behandelingen zoals lasertherapie. Het grote voordeel is dat het onder plaatselijke verdoving kan en de patiënt na een uurtje weer buiten staat en zijn dagelijkse activiteiten weer kan hervatten. Een hele verbetering ten opzicht van vroeger waar je enkele weken opgenomen werd in het ziekenhuis.”

Het One-stop-visit principe Dr. Ceulen hoeft niet lang na te denken over de vraag wat patiënten het prettigst vinden. “Aandacht en snelheid! Het eerste consult vindt meestal binnen één week plaats en omvat bij ons, tevens de onderzoeken en het maken van een behandelplan. Dat is veel sneller dan mensen gewend zijn! Alle tegenwoordig beschikbare behandelmethodes en ruimtes zijn onder één dak aanwezig. Als Ceulen Klinieken doen we hier nog een schep bóvenop; Onze patiënten krijgen de beste dermatologische zorg, wij kennen geen wachtlijsten, een persoonlijke ontvangst, prettige onderzoeks- en behandelruimten, hypermoderne materialen, een echt luisterend oor van iedere professional die bij ons werkt en veel flexibiliteit in

Ook huidtherapie en cosmetische dermatologie wordt door Ceulen Klinieken aangeboden. “Een dermatoloog heeft verstand van een gezonde en zieke huid. Als geen ander kan de huidarts de huid als ware ‘lezen’ en behandelen. Wanneer je kiest voor een behandeling van een zieke huid, dan wil je de beste specialist op dit gebied. Ook wanneer je kiest voor een medische behandeling van acne of cosmetische behandeling zou je niet anders willen dan het beste. Bij Ceulen Klinieken is kwaliteit gegarandeerd, wat ook bekrachtigd is door behalen en behouden van het ZKN-keurmerk. Tot slot verleent Ceulen Klinieken uitstekende service en nazorg. Dit houdt onder andere in dat Ceulen Klinieken 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar bereikbaar is voor haar patiënten in het geval dat er een medische spoedsituatie is die niet kan wachten tot de volgende werkdag. Een team van ervaren medisch specialisten staat voor je klaar. Een wel zo veilige gedachte!”

Stationsstraat 1, Helmond 085 - 043 24 54 www.ceulenklinieken.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 20

Fam i l i e b e ri ch t e n

Het is op, ik kan niet meer... Met al jouw levenslust en wilskracht heb je deze strijd niet kunnen winnen. In het bijzijn van je gezin heb je afscheid moeten nemen

Als je ouder wordt en niet meer weet waar je bent, als je mensen ziet, maar niet meer herkent, als je toch blijft strijden, om voor ons te leven, dan hopen wij dat je nu de rust is gegeven

Tjeu Nies echtgenoot van

Nelly Nies - Vos * Weert - Leuken, 28 februari 1931 † Weert, 4 oktober 2019 Neerkant: Nelly Nies - Vos Familie Nies Familie Vos

Helma van Eyk

Een fijne gedachte: het afscheid in vertrouwde handen.

partner van

Mark van den Berkmortel mama van

Daan en Kaj

Dag en nacht bereikbaar 0493 32 00 27

Zij overleed in de leeftijd van 53 jaar.

Derpsestraat 1d Deurne - Oranjelaan 54 Beek en Donk info@degroofuitvaart.nl www.degroofuitvaart.nl www.crematoriumtlaar.nl

6 oktober 2019 Peelhorst 1, 5754 GR Deurne Helma is thuis. U bent dagelijks welkom vanaf 13.30 uur. De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 12 oktober om 15.30 uur in de aula van crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1 te Helmond. Samenkomst in de ontvangkamer van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Familie Nies Moostdijk 23, 5758 PV, Neerkant De uitvaartdienst heeft plaatsgevonden op woensdag 9 oktober in de parochiekerk van St Willibrordus te Neerkant, waarna Tjeu is gecremeerd in het crematorium Midden-Limburg te Baexem.

Met groot verdriet, maar zeker vervuld van mooie en fijne herinneringen, hebben wij in haar vertrouwde omgeving, waar ze altijd graag was, afscheid moeten nemen van mijn vrouw, ons mam en beste vriendin

Heidi Cuijnen-van Berlo En toen werd het stil... Jo heeft zijn laatste melodie gespeeld.

echtgenote van

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324

Ronald Cuijnen mama van

Jo van de Mortel * 25 maart 1946

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

Fleur

† 7 oktober 2019

echtgenoot van

Lenie van de Mortel - Nooijen

*16 september 1970

Ard en Ellie Femke, Noortje, Niek

Stationsstraat 14 5751 HE Deurne De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 12 oktober om 10.00 uur in de St. Willibrorduskerk aan de Markt te Deurne. De KHD zal Jo met korpseer uitgeleide doen. De crematie vindt in besloten kring plaats. Jo was met veel liefde en passie klarinettist bij de Koninklijke Harmonie Deurne. Daarom graag een gift voor de KHD i.p.v. bloemen, waar gelegenheid voor is achterin de kerk. In verband met het overlijden van

Jo van de Mortel zijn wij gesloten op vrijdagavond 11 oktober vanaf 17.30 uur en zaterdag 12 oktober de gehele dag. Van de Mortel, uitgerust in slaapcomfort Stationsstraat 12, Deurne

† 5 oktober 2019

Ronald Fleur en Luuk Vito

Lenie

Leonie en Justus

Deurne

Peelhorst 5 5754 GR Deurne De afscheidsdienst vindt plaats op vrijdag 11 oktober om 13.00 uur in Natuurpoort De Peel, Leegveld 8A in Deurne. Een bericht van medeleven, uw herinnering of foto kunt u sturen via www.degroofuitvaart.nl/condoleren.   Iedereen die zich betrokken voelt is van harte welkom.

We zullen haar blijven missen, maar de vele kaarten en blijken van medeleven geven troost na het overlijden van mijn lieve vrouw, moeder en oma

Sibilla Rakels-Verstappen Speciale dank aan de Zorgboog, Van Kessel uitvaartverzorging en in het bijzonder Dr. Naus met haar team. Johannes Rakels, kinderen en kleinkinderen

DANKBETUIGING Ons bereikte het droevige bericht van het overlijden van Muzikant en Lid van Verdienste

Jo van de Mortel Met een lidmaatschap van 55 jaar en benoeming tot Lid van Verdienste is Jo bij de KHD een zeer gewaardeerde muzikant die, naast zijn muzikale klanken op Alt-klarinet, in het bestuur en diverse commissies zijn bijdrage voor de vereniging heeft geleverd. We hebben Jo leren kennen als een daadkrachtige persoon met aandacht voor zijn medemuzikanten. Iedereen kon bij Jo terecht voor raad en daad. Ons diep medeleven gaat uit naar zijn gezin dat hem zeer dierbaar was. We zullen Jo met korpseer uitgeleide doen.

Langs deze weg willen wij u hartelijk danken voor de warme belangstelling en medeleven na het overlijden van onze moeder en oma

Rieky Dijsselblom-van den Boogaard De vele kaarten, bloemen en aandacht hebben ons goed gedaan. Kinderen en kleinkinderen Dijsselblom Deurne

Namens bestuur en leden van de Koninklijke Harmonie Deurne Piet Aarts, voorzitter

Zoveel bloemen, Zoveel kaarten, Zoveel warme woorden, Zoveel belangstelling en Zoveel troost. Hartelijk dank voor uw blijk van medeleven na het overlijden van ons mam en onze oma

Nel Nooijen - van den Elsen Het geeft ons veel steun bij het verwerken van dit grote verlies. Familie Nooijen

Marly van Eckendonk

Sandra Slegers

Koningsplein 24 - Asten - 0493-381554

www.uitvaartamore.nl

• • • •

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

• Wasmachine of TV defect? www.jehabe.nl. Jehabe Service-specialist tel. 0493-693367


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 21

Autobedrijven verkopen recordaantal occasions

gespecialiseerd in Mercedes

Voor al uw reparaties aan uw Mercedes Benz bent u bij ons op het juiste adres. Ook voor in en verkoop van personen auto´s, lichte bedrijfswagens, Apk, Airco, 3D uitlijnen.

Uit cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat autobedrijven in de eerste drie kwartalen van 2019 een recordaantal van 955.958 gebruikte personenauto’s verkochten. Dat is 1,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl de handel tussen particulieren onderling juist op een dieptepunt is beland.

Heesakkerweg 17, 5721 KM Asten Tel.: (0493) 691684 Mob.: 06 12188546 www.arnovanmierlo.nl

Bijna de helft van de occasionverkoop door autobedrijven komt op conto van BOVAG-leden. De ruim 5.000 aangesloten merkdealers en onafhankelijke autobedrijven verkochten van januari tot en met september 460.386 gebruikte auto’s en dat is 1,6 procent meer dan in de eerste drie kwartalen van 2018. Particulieren onderling verhandelden dit jaar met 512.032 stuks maar liefst 10,9 procent minder occasions dan in dezelfde periode vorig jaar. Zekerheid en garanties Ondanks de opkomst van digitale advertentiemogelijkheden daalt de particuliere handel al jaren. In heel 2007 kochten consumenten nog in ruim 845.000 gevallen hun auto van een andere particulier, vorig jaar lag dat aantal op 743.500 en met de ontwikkelingen dit jaar zal het eindtotaal voor 2019 waarschijnlijk op minder dan 670.000 uitkomen. De verkoop van occasions door autobedrijven bedroeg in 2007 ruim 1.053.000 stuks en afgelopen jaar was dat bijna 1.250.000. Autokopers blijken dus vooral op zoek naar zekerheid en kloppen daarvoor aan bij een professioneel adres, in plaats van op jacht te gaan naar een koopje bij een particulier, met alle risico’s van dien. Auto’s worden technisch bovendien alsmaar complexer en dan is het zaak terug te kunnen vallen op een expert en op sluitende garanties indien zich onverhoopt problemen voordoen. De meest verkochte occasions per merk door autobedrijven: (2019 t/m september) VOLKSWAGEN 110.511 PEUGEOT 80.497 OPEL 78.313 RENAULT 74.126 FORD 67.909 TOYOTA 48.116 BMW 46.985 CITROEN 44.064 VOLVO 39.604 MERCEDES 39.027

www.autobedrijfswinkels.nl Meijelseweg 62 - 5725 BC Asten-Heusden www.autobedrijfswinkels.nl Meijelseweg 62 - 5725 BC Asten-Heusden

De meest verkochte occasions per model door autobedrijven: (2019 t/m september) VOLKSWAGEN GOLF 33.165 VOLKSWAGEN POLO 30.851 OPEL CORSA 23.689 RENAULT CLIO 20.596 FORD FOCUS 19.831 FORD FIESTA 18.930 OPEL ASTRA 17.491 gespecialiseerd Mercedes BMW in 3-SERIE 15.539 PEUGEOT 206 15.254 TOYOTA AYGO 13.562

Voor al uw reparaties aan uw Mercedes Benz meest verkochte occasions merk bent uDe bij ons op het juisteper adres. door particulieren: (2019 t/m september) 77.931 auto´s, Ook voor inVOLKSWAGEN en verkoop van personen OPEL 40.738 lichte bedrijfswagens, Apk, Airco,39.466 3D uitlijnen. PEUGEOT RENAULT

33.562

BMW TOYOTA FIAT CITROEN

25.983 24.143 22.796 20.076

Heesakkerweg 17, 5721 KM Asten Tel.: (0493) 69168431.278 Mob.: 06 12188546 FORD MERCEDES www.arnovanmierlo.nl 26.580

- NIEUWE EN GEBRUIKTE BANDEN - VELGEN -

Banden vanaf €25 gemonteerd Afspraak maken?

06-11859717

Vaarselstraat 10 - 5711 RE Someren info@bandenhandelberkvens.nl www.bandenhandelberkvens.nl

www.autobedrijfswinkels.nl Meijelseweg 62 - 5725 BC Asten-Heusden www.autobedrijfswinkels.nl Meijelseweg 62 - 5725 BC Asten-Heusden

De meest verkochte occasions per model door particulieren: (2019 t/m september) VOLKSWAGEN GOLF 26.604 VOLKSWAGEN POLO 23.075 OPEL CORSA 16.295 PEUGEOT 206 13.173 BMW 3-SERIE 10.736 OPEL ASTRA 9.597 RENAULT CLIO 9.293 FORD FIESTA 8.382 RENAULT TWINGO 8.191 FORD FOCUS 8.142

Bron: bovag.nl

- NIEUWE EN GEBRUIKTE BANDEN - VELGEN -

Banden vanaf €25 gemonteerd Afspraak maken?

06-11859717

Vaarselstraat 10 - 5711 RE Someren info@bandenhandelberkvens.nl www.bandenhandelberkvens.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 22

Ora et Labora

Kerkb e ri ch t e n Heilige Willibrord Deurne Sint Willibrorduskerk Zondag 10.30: woord- en communieviering (samenzang), voorganger diaken B. Jansen, intenties: Jo van Goch vw geboorted en schoondochter Helma; Jo van Leeuwen vw verj, Cisca Reijnders, Niek van Leeuwen, Theu Loomans, kinderen van Leeuwen, uit dankbaarheid; Jo, Mark, Charel Sijbers, Jaan van de Wijer-van de Berkmortel, Fer van de Weijer, Dorus Evers en Mia Jans Beeke-van de Wijer; Harrie Biemans; Harrie Bennenbroek en overl fam. Willibrorduskapel, Visser 2 Zaterdag 15.00: eucharistie (samenzang), voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Jan en Tonia van der Zanden-Goossens en overl fam. Zondag 11:00 KLEUTERKERK, voorganger Pastoor Janssen en werkgroep. Woensdag 19.00: eucharistie, voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Anita de Keizer; Annie Manders-van Gennip vw geboortedag. Sint Jozefkerk Zaterdag 19.00: eucharistie (St. Jozefkoor), voorganger pastor E. van Eerd, intenties: Willem en Hanneke Kuunders-de Louw, schoonzonen Martien en Ben en kleinzoon Marcel; Sjef en Miet Bankers en overl fam; Antonet Sanders-van den Boomen; Clara Jacobs en overl fam; Nelly van den Boomen-Coolen en Hans van den Boomen; Willy Linders; Frans Jacobs; kinderen Kuunders als jaarget. Gerardushuis Walsberg Woensdag 09:30 eucharistie ouderenviering, voorganger pastoor P. Janssen.

Sint Willibrordus Neerkant Zaterdag 12 oktober eucharistieviering om 19.00 uur mmv gemengd koor De Veengalm voorganger Pastoor Paul Janssen. Intenties voor: Tiny Creemers; Levende en overleden leden van gemengd koor De Veengalm; Cor Janssen; Familie v.d. Heuvel – Steeghs en overleden familieleden.

H. Willibrordus Vlierden Zondag 13 oktober 09.00 uur Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Janssen. Samenzang. Intenties: Harrie en Ria van Otterdijk-van der Horst vw de buurt; Han en Nel Keijzers-Vinken.

O.L. Vrouw Presentatie Ommel Zaterdag 17.30 uur Rozenhoedje; 18.00 uur H. Mis op de 28e zondag door het jaar: voor het welzijn v.d. parochie. Zondag 09.00 uur Rozenhoedje; 09.30 uur H. Mis op de 28e zondag door het jaar met zang v.h. Jozef-Pauluskoor uit Someren-Heide: Sjef v.d. Boogaert en Maria v.d. Boogaert–Hermans, Sjef en Fien Vogels–Sleegers, dochter Tonny en kleinzoon Rick. Maandag 08.30 uur H. Mis: voor het welzijn v.d. jonge mensen. Dinsdag 08.30 uur H. Mis: voor het welzijn v.d. gezinnen en alleenstaanden. Woensdag 08.30 uur H. Mis: voor de zielenrust v.d. overledenen. Donderdag 08.30 uur H. Mis: voor de intenties uit het intentieboek v. Maria v. Ommel. Vrijdag 08.30 uur H. Mis: voor vrede in de wereld en in de gezinnen.

Protestantse Gemeente Deurne | Helenaveen

Sint Willibrordus Helenaveen Zondag 13 oktober 9.00 uur eucharistieviering met samenzang voorganger pastor van Eerd. Intentie: Voor de overleden parochianen.

Deurne Zondag 10.00 u Ds.R. Op den Brouw, Venray. Na afloop van de dienst is er koffie in het Reddingiushuis. Contactpersoon: Mw.R.van Kampen tel. 0493-317473

Sint Willibrordus Liessel Zondag 13 oktober 10.30 uur eucharistieviering mmv kerkkoor voorganger pastor van Eerd. Intenties voor: Jan Beks vw verjaardag; Riek Manders namens buurtgenoten De Barbier. Maandag 8.00 eucharistieviering voor vrede; Dinsdag 8.00 voor de zieken; Woensdag 08.00: voor jonge gezinnen; openstelling van de kerk voor stilte en gebed van 19.00 tot 20.00; donderdag 08.00: voor de parochiegemeenschap; vrijdag 08.00 voor roepingen.

Helenaveen Zondag 10.00 uur Dhr. P. De Jongh uit Raamsdonksveer.

WIE WA T WA A R

Christelijke gemeente Iedere zondag verzorgt de christelijke gemeente De Levensboom een kerkdienst waarin het evangelie van Jezus Christus centraal staat. Samenkomst: 10.00 uur in de aula van basisschool D’n Heiakker aan de Patrijs 33 in Deurne. Voor kinderen is er zondagschool. Informatie: www.levensboom.nl.

Vra a g

Gezelligheid alom bij deze groep jongeren die in het gras is neergestreken. Wie zijn ze en waar en wanneer is de foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Miet Munsters-Lammers).

DEURNE - In het fotoarchief van Heemkundekring H.N. Ouwerling in Deurne bevinden zich veel foto’s waarvan niet bekend is wie of wat er op de foto staat of bij welke gelegenheid de foto gemaakt is. Vaak is ook de bron of de fotograaf onbekend.

Plaatsing van deze foto op de site deurnewiki.nl van de Heemkundekring heeft de gevraagde informatie niet opgeleverd. Het antwoord op de vragen bij bovenstaande kunnen met vermelding van het fotonummer 19.976 doorgegeven worden aan Heemkundekring H.N. Ouwerling via heemhuis@heemkundekringdeurne.nl of via Hans en Anneke van Hoek, tel.0493-315191. Zie ook: www.deurnewiki.nl.

Expo over kloosterleven DEURNE – In het heemhuis van heemkundekring HN Ouwerling is vanaf komend weekend een nieuwe tentoonstelling te zien over het kloosterleven in Deurne. De expositie is getiteld Ora et Labora en wordt zondag 13 oktober om 14.00 uur geopend.

Al in de 18de eeuw waren er kloosterlingen in Deurne; ongeveer dertig nonnen en hun priester, die op de vlucht waren kregen onderdak in de Martinetstraat. In de Stationsstraat kwamen later gevluchte Jezuïeten wonen. De grote bloei van het kloosterleven ontstond echter in het midden van de 19de eeuw. Op verzoek van pastoor Roes stuurden de zusters Franciscanessen uit Veghel vier nonnen op een kar naar Deurne om er onderwijs op te zetten. Daarna nam het werk van paters, fraters en nonnen een enorme vlucht. Op diverse locaties in Deurne werden kloosters gebouwd. De religieuzen verrichtten veel werk op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en landbouwontwikkeling. Ze waren aanwezig op het maatschappelijke vlak zoals in clubs en verenigingen, organiseerden bedevaarten en waren betrokken bij

de organisatie van ziekentriduüms, communiefeesten en andere kerkelijke activiteiten. Er werden scholen, een ziekenhuis en bejaardencentra gebouwd en de bouw van verenigingslokalen werd gestimuleerd. Door kloosterlingen werden stichtelijke tijdschriften en boeken uitgegeven voor de jeugd zoals het Kleuterblaadje, Roomsche Jeugd en Puk en Muk. Voor volwassenen verzorgden zij voorlichtingsmateriaal over het huwelijk, opvoeding en gezondheid.

130 jaar na de komst van de eerste kloosterlingen verdween de laatste non uit Deurne.

Openingstijden

De tentoonstelling in het heemhuis aan Stationsstraat 73 in Deurne is te zien tot en met 9 februari 2020 tijdens de openingstijden van het heemhuis: iedere tweede en vierde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur en iedere dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur

Op het hoogtepunt waren er bijna duizend religieuzen actief in Deurne. Zij waren de exponenten van het zogenoemde Rijke Roomsche Leven en droegen bij aan de ontwikkeling van de inwoners van Deurne. Het was echter niet allemaal halleluja: er werden ook fouten gemaakt die in een aantal gevallen veel leed veroorzaakt hebben. Nog geen

Het embleem van de expositie Ora et Labora over het kloosterleven in Deurne.

In fo e n di enst en Huisartsen gemeente Deurne

Voor huisartsenpraktijken gelden in het weekend verschillende regelingen. Bel voor informatie over spoedgevallen tijdens avond- en weekenddiensten de eigen huisarts.

Apotheek

Apotheek In 't Groen in Deurne. Tel. 0493-313167. Geopend vrij t/m do: 17.30-18.30 uur. Zaterdag: 10.3013.00 en 17.00-18.00 uur. Zondag: 11.00-12.00 en 17.00-18.00 uur. Elkerliek Apotheek, Wesselmanlaan 25 in Helmond. Tel. 0492-595983. Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren dienstapotheek in Elkerliek ziekenhuis Helmond.

Tandartsen

In het weekend (vanaf vrijdag 12.00 uur) is de tandartsenkring Deurne/ Asten/Someren/Bakel, alleen voor dringende gevallen die niet tot na het weekend kunnen wachten, bereikbaar: tel. 06-22094316.

Politie

Bij spoed: tel. 112. Geen spoed: tel. 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000. Bureau Helmond is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Online aangifte doen kan ook via www.politie.nl.

Brandweer

Bij spoed: tel. 112. Geen spoed: 0900-8844.

Verloskundigen

Anja Panhuijzen, Emilie van Schijndel, Eveline Oostrom en Esmee Bakker p/a Elkerliek Ziekenhuis, Dunantweg 16, Deurne. 0493310309. Telefonisch spreekuur/ afspraken: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur.

GGD Brabant-Zuidoost

Aanvraag ambulancezorg voor noodgevallen: 112. Voor aanvraag vervoer: 040-2332135.

Zorg in Deurne

Zorg in Deurne is er voor hulp en ondersteuning (WMO), jeugdzorg en begeleiding en armoede en schulden. Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis), tel. 0493-387387, e-mail info@ zorgindeurne.nl. Zie ook zorgindeurne.nl.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u een gesprek met een WMO-consulent, cliëntondersteuner, wijkwerker of opvoedondersteuner van Zorg in Deurne? En vindt u het moeilijk om dit gesprek alleen te voeren? Dan kunt u iemand vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn. U kunt gebruik maken van gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.zorgindeurne.nl.

Spoed4Jeugd

Voor een crisissituatie waarbij direct hulp nodig is én een kind of jongere betrokken is, kunt u contact opnemen met Spoed4Jeugd, tel. 0880666999 (dag en nacht bereikbaar).

Buurtbemiddeling Deurne

Geluidsoverlast, parkeerproblemen, onenigheid met buren? Buurtbemiddeling Das, tel. 06-11254773 of deurne@bemiddeling.nu.

Stichting Cratosvrienden

Cratos biedt een plek waar iedereen, met of zonder beperking, ontvangen wordt in de huiskamer die elke dag open is. Er zijn activiteiten zoals bingo, kaarten of gezamenlijk eten. De helpdesk is er voor het invullen van papieren en hulp bij vervoersproblemen. Het NAH-café is om de twee weken open op woensdag van 13.30 tot 16.00 uur. Verder is er een groep op maandag van 9.30 tot 12.00 uur voor mensen die zich eenzaam voelen, vergeetachtig worden en behoefte hebben aan gezelschap. Locatie: Rembrandt van Rijnstraat 5b Deurne. Voor mensen met een smalle beurs is er kledingbank Cratos, Spoorlaan 5 Deurne. Open: maandag en woensdag van 13.30 tot 15.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Aanleveren van schone kleding elke zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur. Zie Cratosvrienden.nl. Tel. 0493-842255 of Kledingbank, tel. 06-42590876.

Grip op Schuld

Stichting Grip op Schuld helpt inwoners van Deurne die financiële problemen of schulden hebben of dreigen te krijgen. Een gecertificeerd en deskundig maatje helpt om de financiën van de hulpvrager op orde te krijgen en te houden. Inloopspreekuur elke maandag van 9.00 tot 12.00 uur of op afspraak: Oude Martinetstraat 2 Deurne (zijingang gemeentehuis). Voor meer info: 06-37402232 of info@gripopschulddeurne.nl. Zie ook gripopschulddeurne.nl.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Deurne helpt kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Het doel van de stichting is om de kinderen de mogelijkheden te bieden om mee te kunnen doen aan sport, cultuur, onderwijs, welzijn en maatschappij. Adres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang van het gemeentehuis). Inloopspreekuur dinsdag van 9.00 tot 11.30 uur of na afspraak. Tel. 06-28137224, e-mail info@leergelddeurne.nl. Of zie: leergelddeurne.nl.

Lev-groep Deurne

De Lev-groep is er voor iedereen die vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, echtscheiding, geldzaken, formulieren. Voor iedereen die actief wil zijn in wijk of buurt of die meer wil weten over vrijwilligerswerk. De locatie in Deurne: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis). Dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via 0493-352500. Of via e-mail sociaalteamdeurne@levgroep. Zie ook www.levgroep.nl.

Zorgboog

Voor hulp bij persoonlijke verzorging en/of verpleging. Of voor zorg na behandeling in het ziekenhuis. Of voor een adviesgesprek of specialistische verpleegkundige hulp: neem contact op met het kruiswerk van de Zorgboog. In kleine wijkteams wordt hulp en ondersteuning geboden, afgestemd op de zorgvraag.

Tel. 0900-8998636 of zorgboog.nl. Ook voor informatie over zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg.

Savant Zorg

Persoonlijke verzorging, verpleging, verpleeghuiszorg, behandeling, verblijf, huishoudelijke verzorging en acute zorg: 0492-572000. Uitleen hulpmiddelen en informatie: savantzorg.nl.

Poetszorg, poetsen met een praatje

Voor huishoudelijke ondersteuning in de regio Peelland. Zie www. poetszorg.nl, tel. 0850761100.

Buurtzorg Deurne

Verpleging en verzorging thuis: 0612079226, buurtzorgnederland.com.

Thuiszorg, Samen verder

Voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en/of begeleiding, tel 0492-476001. Zie ook www.thuiszorgsamenverder.nl. Voor spoedhulp, bijvoorbeeld na ontslag ziekenhuis: 24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 49438319.

Acteon Thuiszorg

Huishoudelijke ondersteuning in het kader van de WMO. In 24 gemeenten waaronder de Peelgemeenten. Tel. 040-2487740 of zie acteonthuiszorg.nl.

Zorgtuin D’n Hof Liessel

Dagbesteding voor ouderen. tel. 0624461341 of mail zorgtuindenhof@ gmail.com.

Bloedafname Elkerliek

Op donderdag van 8.30 tot 9.00 uur in gemeenschapshuis Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5. Op vrijdag van 8.15 tot 8.45 uur in Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Zeilberg. Op woensdag van 8.15 tot 9.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 10.15 uur in zorgcentrum De Gasterij aan het Pater Aartsplein 10 in Liessel. Op dinsdag van 9.45 tot 10.15 uur in gemeenschapshuis De Moost aan de Moostenstraat in Neerkant. Op dinsdag van 10.00 tot 10.15 uur in De Gouden Helm aan de Oude Peelstraat 3 in Helenaveen. Verder in het Elkerliekziekenhuis aan de Dunantweg van maandag tot en met vrijdag trombosedienst van 8.00 tot 10.00 uur.

Dierenartsen

Dierenartsencombinatie Zuid-Oost, locatie Deurne, Zeilbergsestraat 142. Gezelschapsdieren: alleen op afspraak: 0493-352425. Voor spoedgevallen tijdens avond, nacht en weekend: 0900-9933993. Landbouwhuisdieren volgens afspraak: 0493-352424. Dierenarts P. Kome, Molenweg 2, Liessel: 0493-341729. Dierenkliniek Brouwhuis, Rivierensingel 730, Helmond: 0492-515977.

Zwerfdieren

Dier kwijt of een zwerfdier gevonden? Dierenambulance Noordelijk Limburg 0478-220800. Voor opvang vogels: Stichting Vogelsasiel Someren, Philipsbosweg 7 in Lierop, tel. 06-29799316 of zie vogelasiel-someren.nl.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 23

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK KAUWENBERG KAUWENBERG

Lid Org. Tandprothetici Lid Ned. Org. Lid Ned. Ned. Lid Org. Ned.Tandprothetici Org. Tandprothetici Tandprothetici

F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus

Peter tandprotheticus LidSchoemaker Ned. Org. Lid Ned. Org. Tandprothetici Tandprothetici Lid Ned. Ned. Org. Lid Org. Tandprothetici Tandprothetici

Vo o r : Vo o r :

- Voor: Al uw gebitsprotheses Voor: - Al uw gebitsprotheses Voor: - Voor: “Klik-prothese” - -“Klik-prothese” Al uw gebitsprotheses van uw gebitsprothese -- Al Algebitsprotheses uw gebitsprotheses Reparaties van uwworden gebitsprothese Al --uw uw-Reparaties gebitsprotheses (kan op gewacht na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) “Klik-prothese” -- “Klik-prothese” - -Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars “Klik-prothese” “Klik-prothese” - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars -- Reparaties van uw e van uw -- Reparaties Reparaties vangebitsprothese uw gebitsprothese gebitsprothese e Sint Reparaties vangewacht uwJozefstraat gebitsprothese 1 1, 5721 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM GM Asten Asten (kan op worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 (kan- op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 declaratie bij zorgverzekeraars - Rechtstreekse Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars -- Rechtstreekse declaratie bij zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars

ee 1e Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 Asten 38,1,5721 GL Asten 1Julianastraat Sint Jozefstraat 5721 GMGM Asten e

38,1,5721 1Julianastraat Sint Jozefstraat 5721GL GMAsten Asten Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel:0493-697443 0493-697443

Vo o r : Vo o r : - Algemene tandheelkunde - Algemene tandheelkunde - Implantologie - Implantologie - Esthetische oplossingen - Esthetische oplossingen - Bleken - Bleken - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars

• Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630.

Insc Insc hrijv hrijv e en n van van ni ni euw euw e e patië patië nt nt e en n is is mogelij k mogelij k 1 1e Sint Sint Jozefstraat Jozefstraat 1, 1, 5721 5721 GM GM Asten Asten Tel. 0493-697443, Tel. 0493-697443, Voor: Voor: info@tandartsenpraktijkd Email: epolders.nl Email: info@tandartsenpraktijkd epolders.nl - Algemene tandheelkunde e

Voor: Algemene tandheelkunde Voor:-- Implantologie Implantologie -- Algemene tandheelkunde Algemene tandheelkunde -- Esthetische oplossingen Esthetische oplossingen -- Implantologie Implantologie -- Bleken Blekenoplossingen -- Esthetische Esthetische oplossingen -- Rechtstreekse Rechtstreekse declaratie declaratie bij bij diverse diverse zorgverzekeraars zorgverzekeraars -- Bleken Bleken -- Rechtstreekse declaratie bij zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratievan bij diverse diverse zorgverzekeraars Inschrijven nieuwe patiënten

Inschrijven van nieuwe patiënten is is Inschrijven nieuwe mogelijk Inschrijven van van mogelijk nieuwe patiënten patiënten isis

• Mooie vakantiebungalow WIFI Goede fiets/wandel omg. Elect.Huurfietsen aanwezig. Geniet vakantie 2020. Reserveer nu. Familie.meinders@yahoo.com Info:0541-626578/ 0639609666. • 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

• Overlast ongedierte?? Bel 0493-688006.

• Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

Unieke interieuroplossingen

mogelijk mogelijk

1ee Sint Jozefstraat 1, 5721 GM

1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten Asten Tel. ee Tel. 0493-697443, 0493-697443, 11WEEKBLAD Sint Jozefstraat 1,1, 5721 DEURNE VOOR Sint Jozefstraat 5721 GM GM Asten Asten Email: info@tandartsenpraktijkdepolders.nl Email: info@tandartsenpraktijkdepolders.nl Tel. 0493-697443,

Tel. 0493-697443, Uw kleintje in de krant!

Email: info@tandartsenpraktijkdepolders.nl Email:Kleintjes info@tandartsenpraktijkdepolders.nl de snelste en goedkoopste weg naar verkoopsucces! Bon voor het aanleveren van kleintjes; betaling per pin Tarieven: Tot en met 10 woorden € 8,00; elk woord meer kost € 0,30 extra. Afkortingen als i.z.g.st. en z.g.a.n.: tellen als één woord. Tel. + nummer tellen als twee woorden, straatnaam + huisnummer tellen ook als twee woorden. Zo berekent u de kosten van een kleintje van bijvoorbeeld 23 woorden: 13 x € 0,30 = € 3,90 + € 8,00 = € 11,90 Kleintjes worden automatisch geplaatst op onze websites. Plaatsing in ‘t Contact, Peelbelang, Middenstandsbelangen en Weekblad voor Deurne t/m 10 woorden € 14,00 elk woord meer € 0,40 extra. Toeslagen: Voor brieven onder nummer: € 7,26 incl. btw. Voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag moet uw kleintje op tijd bij ons aangeleverd zijn: kantoor Deurne, Stationsstraat 103 (uiterlijk dinsdag voor 14.00 uur). Openingstijden: ma. t/m vr. 8.00 t/m 17.00 uur

S.v.p. duidelijk in blokletters invullen! Tekst kleintje:

Badkamermeubels - Tafels - Keukens - Wandmeubelen - Zakelijke inrichtingen

Industriestraat 8 5804 CK Venray 06-28946715 - 06-48944579 Opdrachtgever: Naam: Straat: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: Plaatsingsdatum/data:

www.houtenvorm.nl info@houtenvorm.nl Openingstijden showroom Dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 oktober 2019 | pagina 24

Voor iedereen die zich afvraagt:

Hoe zit het nou? Kom erachter in onze showroom..

Nu: Meer dan 250 Weg = Weg aanbiedingen direct uit voorraad leverbaar.

Al ruim 45 jaar hĂŠt adres voor comfort en kwaliteit Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

info@teunarts.nl

Profile for Das Publishers!

Weekblad voor Deurne 10-10-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Deurne en omstreken

Weekblad voor Deurne 10-10-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Deurne en omstreken