Page 1

Sancta Maria in Deurne (Foto: Deurnewiki).

Kazematten Vanaf het riviertje de Raam bij Mill komt door de Peel een sterke verdedigingslinie. Omdat het noordelijke Peelmoeras door ontginningen veel van zijn natuurlijke verdedigingskracht heeft verloren, komt tussen Deurne en de Raam het Defensiekanaal. Erlangs verschijnen ruim 200 kazematten. Bij De Rips vormt het te graven Koordekanaal een extra anti-tankgracht en aan de oostrand van het Mariaveen graaft het leger ook een Defensiekanaal. Aan deze twee kanalen verrijzen geen kazematten. Aan de bestaande kanalen door de Peel en in en rond dorpen als Helenaveen en Neerkant wel; ongeveer 130 ten zuiden van de spoorlijn. Ongewis was het tijdstip van een Duitse inval. Zou de Peel-Raamstelling klaar zijn op het bewuste moment? Nu weten we dat het op 10 mei 1940 gebeurde. Heel 1939 moest de stelling voorbereid worden: ontwerp-kaarten, situatierapporten, verkrijging van grond. Eind van dat jaar werd nog druk gebouwd. Op 16 november 1939 controleert de genie het uitzetten van de kazematten bij Helenaveen en de dag erna bij de Hoge en de Lage Brug en bij Neerkant. In februari 1940 bespreekt de commandant van de Peeldivisie de bouw van kazematten voor lichte kanonnen. Begin maart is de bouw van 49 kazematten bij Weert gegund. De bouw verloopt niet overal op rolletjes. Soms geven aannemers, die schadeclaims indienen of zonder cement zitten, problemen.

De mijnenvelden (geel) en andere hindernissen ten oosten van Deurne tussen de Kraaienhut en Griendtsveen.

WEEKBLAD VOOR Op vrijdag 24 november neemt het Peeldetachement in het mijnenveld in de Heidse Peel een proef met een mijnenschoffel en een mijnenhaak. De commandant noteert in zijn dagboek “in hoofdzaak mislukt”. Bij de proef valt het eerste ‘oorlogsslachtoffer’ van de Peel-Raamstelling. Bastiaan Vermaas sterft om half 12 door de ontploffing van een mijn. Hij wordt opgebaard in het ziekenhuis in Deurne, waar zijn dienstkameraden ’s zondags bij de baar een erewacht betrekken. ‘s Maandags brengt men zijn stoffelijk overschot over naar Barendrecht, waar Vermaas een dag later met militaire eer begraven wordt. Na de begrafenis dankt commandant De Wolf namens kolonel Schmidt de Genietroepen voor het spontane eerbetoon in het Deurnese hospitaal aan de verongelukte kameraad.

3

DEURNE

Inundaties in de Peel: 1. de Horster Driehoek aan de spoorlijn bij Griendtsveen; 2. de Deurnse Peel oostelijk van het Kanaal van Deurne zuidelijk van de Eikenlaan; 3. de Hoge Brug; 4. de Astense Peel tegen de provinciegrens aan; 5. de Ospelse Peel; 6. rondom de Noordervaart.

IJs ondermijnt de ontoegankelijkheid Op Kerstdag 1939 geniet het Peeldetachement van een kerstmaaltijd in Sancta Maria, onwetend van de komende tegenslag door de snel invallende winter. Op Oudjaar begint het flink te vriezen. De onderwaterzettingen verliezen snel hun waarde. Het openhouden van het water vraagt alle aandacht. Op 13 januari helpen 80 burgers met het openhakken van een inundatieveld bij de Roggelsebrug. De weken hierna moet met inzet van honderden burgers gewerkt worden aan het breken van het ijs op de kanalen en in de inundatievelden. Bij min 14 graden maken Deurnenaren sleuven in het Defensiekanaal. Op de Zuid-Willemsvaart zet het leger springstof in. Een proef met een motorzaag als ijszaag geeft onvoldoende resultaat. Volgens Hub van Doorne zou het wel lukken, als de zaag wordt omgebouwd. Hij krijgt gelijk. Op 24 januari 1940 arriveert een autoijszaag, maar daar is het ijs van 15 centimeter op de Zuid-Willemsvaart te zwak voor. Er komen meer motorzagen en ook werkelozen moeten ijsbreken. Het lukt niet overal. Op 27 januari is de constatering dat het ijsvrijhouden van het Defensiekanaal geheel is mislukt. Gladde wegen verhinderen dat de soldaten op de gewenste plaatsen komen. Water dat is opengemaakt, vriest weer dicht. En dienstplichtigen saboteren de motorzagen.

De geplande kazematten bij Neerkant, in de Astense Peel en bij de Vossenberg.

Op 10 mei 1940 om half 5 ’s morgens komt het bevel om alle mijnen scherp te stellen. Dat ging boven verwachting snel, maar bij controle blijkt 15 procent verkeerd afgesteld. De veiligheidspennen waren bij het uittrekken niet verwijderd maar kromgebogen. Ook nu valt een slachtoffer te betreuren. Op Deurnes grondgebied eist een meteen na scherpstellen ontplofte mijn het leven van pionier Jan de Bruin van het Werkdetachement Meijel. Hij is een erkend oorlogsslachtoffer, omdat hij als militair is gevallen na 9 mei 1940. Voor Vermaas geldt deze erkenning niet, terwijl hij toch onder dezelfde omstandigheden is omgekomen. De Peel verzuipen Bij de vroegere Peelverkenningen bleek al, dat het moeras door de ontginnin-

10 januari 2019

De hindernissen hinderen ook de eigen troepen. De putringhindernissen op de wegen Helenaveen-Beringe en Helenaveen-Sevenum moeten op 23 april 1940 met een compressor worden verwijderd. Een dag later doen springstoffen dat met de putringhindernis op de weg Asten-Meijel. Op dinsdag 7 mei 1940 wordt alarm gegeven en betrekken Nederlandse soldaten de Peel-Raamstelling, wachtend op een Duitse aanval.

5

Maatregelen om Fraterhuis Varkentjes gearriveerd Bericht over de dood van Bastiaan in te beschermen bijVermaas de Ossenbeemd De Zuidwillemsvaart van 27 november 1939.

Mijnenvelden De terreinen ten oosten van de Peel-Raamstelling komen vol mijnen te liggen. De dreiging van Duitse zijde leidt op 10 november 1939 tot intrekking van alle periodieke verloven. Versneld

gelijke. Dat is op 21 maart klaar. Proeven worden genomen met brandende olie op het wegdek en met prikkeldraadversperringen onder hoogspanning. Op strategische punten in doorgaande wegen komen extra versperringen, zoals een aspergeversperring even voor de Hoge Brug in de weg Helenaveen-Liessel . Die komen ook in de weg Asten-Meijel en in het centrum van Deurne. Op die drie plaatsen zijn nog restanten aanwezig. In april 1940 zijn de aspergehindernissen op de spoorbaan Helmond-Venlo klaar.

11

We e k J a a r g a n g 1 16

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

15

Tweede aflevering De Peel Boven: Ontwerp van een tankafsluionder Vuur ting (asperge-

19

Boerenbruidspaar De Kei in Liessel

Jubilarissen SJVV

versperring) in het Peelgebied. Stalen balken, vergrendeld in de grond, steken schuin boven het wegdek uit (onder). Links: Reconstructie aspergeversperring in de Peel-Raamstelling bij Mill. (Foto: H. van de Laarschot).

Zie onze aanbiedingen op pagina 13

Zie www.oorlog-depeel.nl voor meer informatie over de Peel-verdediging.

Geïmproviseerde zaagauto van het Nederlandse leger.

2

Volgende week: Hoe anders had het kunnen gaan in Griendtsveen, Zeilberg en Deurne.

20% KORTING OP RAAMDECORATIE & BEHANG

Kom snel langs en profiteer van 20% korting op raamdecoratie & behang. Actie loopt van 7 t/m 19 januari 2019. Vraag naar de voorwaarden.

WEEKENDPAKKERS do vr za Alléén geldig op 16, 17 en 18 augustus

Stijn Streuvelslaan 48 | 5751 XZ Deurne 500 gram

1.35

099 .

PLUS Mineola Los Per 500 gram

1.38

2 voor

099 .

PLUS Komkommer 2 stuks

WEEKENDPAKKERS do vr za 99 79 Danie de Wet Winemakers

3.75 op 16, Selection, Alléén geldig 17 en 18 augustus Gatonegro

2.

PLUS Blonde d’Aquitaine Hamburgers

4.99

3.

of Hardys VR Chardonnay of Sauvignon Blanc Fles 75 cl

D LKE A

G

E

Pak 4 stuks

Dagvers LI M B UR

3.39

199 . ZIE PAGINA 6 EN 71. 099 . Bouwmans (Naam) St. Jozef & Bouwmans Zeilberg 2.69- 2.99

Bakje naturel à 225 gram of bakje speciaal à 175 gram Per bakje

99

Alle halve raster- of kruimelvlaaien

PLUS Filet Americain 33/18

G

UI

T

500 gram

1.35

Geschikt voor 5 personen Per halve vlaai

15

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

2 voor

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld).

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 20.00 - 20.00| vr | vrij. 8.00 - 21.00 za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 Openingstijden: - do 8.00 8.00 - 21.00 | za| 8.00 - 20.00 | zo 9.00 - 18.00

PLUS Mineola

PLUS Komkommer | Deurne | | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T: 0523 65 63| 93 | 2 stuks

Los Per 500 gram

Pastoor Janssen bij de toekomstige pastorie Huize Landzicht in Deurne. (Foto: Hein van Bakel)

plus.nl

1.38

099 .

start SALE 1 Webs1 1 Webshop 1 1 1 Webshop Webshop Webshop Webshop 111Webshop Webshop Webshop 1150% Webshop 2 Wink 1 Web 2 2 2 Winkels Winkels 2Winkels Winkels 2 Winkels 1 Webshop 1 Webshop 222Winkels Winkels Winkels 2 Winkels

Benoeming tot deken en verhuizing in het verschiet

Danie de Wet Winemakers Selection, Gatonegro of Hardys VR Chardonnay of Sauvignon K I J K VO O R A L L E M E R KS C H O E N E N O P: Blanc

1 Webshop 1 Webshop 99 111Webshop Webshop Webshop 2Winkels . 379 . 1 Webshop 2 Winkels 2 KI 222Winkels Winkels Winkels 111Webshop Webshop Webshop Altijd dichtbij! 4LARLLdecember K IK JK IK J Altijd K VO I J VO KOVO R O R A O EA LM L ELM Edichtbij! RE M KS RKIJ EKS C R CO HC EO H NEO ENE N ENN O E P: N O P: O P:EN OP: V KH VOOR ALLE MERKSCHOEN Altijd Altijd Altijd dichtbij! dichtbij! dichtbij! 2KS Winkels 3.75

PLUS Blonde d’Aquitaine Hamburgers

4.99

Pastoor Janssen begint jaarAltijd goed Altijd dic dichtbij! Pak 4 stuks

K IK JK IK JK VO I J VO KOVO R OR A OLA RLLEA LM L ELM E RE M KS REKS C RH KS CO HCEO H NEO ENE NENN O E P: N O P: O P:

VV AA V NN A MN M IE M IR EIR LEO LRO S LO C SC H SH C OH O EN O EN EN EN .EN N .N L. N L L

VA N M I E R L O S C H O E N E N . N L

Fles 75 cl

222Winkels Winkels Winkels VV AA NN MN IE LEO S C H OH EN .EN L. N V A M M IR EIR LRO LO SC SH C O O EN EN EN N .N L L VA N M I E R dichtbij! LO Sdichtbij! C HAltijd O E N E Ndichtbij! .NL Altijd dichtbij! Altijd dichtbij! Altijd Altijd Altijd dichtbij! dichtbij! dichtbij! Altijd Altijd Altijd Altijd Altijd dichtbij! dichtbij! dichtbij! KIJK VOOR Altijd dichtbij! OP: 1 ALLE MERKSCHOENEN Het toedienen van het sacrament stallig onderhoud en ook de huidige KIJ K VOOR ALLE MER Asten Asten Asten - Webshop Beek -99 Beek - Beek en en Donk en Donk Donk van het vormsel, voor zover dat niet pastorie aan de Beethovenlaan in 1 1 A S T E N 1| Webshop BEEK EN DONK 1 Webshop 199 .L 1 Webshop Webshop 1O .- Beek KIJ K ALLE MERKSCHOEN EN OP: 1 1 1Webshop Webshop Webshop Asten Asten Asten - Beek -VOOR Beek - kan Beek en en Donk en Donk Donk www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl 1 Webshop VA N M I E R L S C H O E N E N . N door de bisschop zelf gedaan 1 wordt, Deurne een opknapbeurt geAsten en Donk 1 Webshop 2 Winkels 1 1 Webshop Webshop Webshop 2 Winkels 1 Webshop KI 222Winkels Winkels Winkels 111 Webshop Webshop Webshop www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl is ook een taak van een deken. www.vanmierloschoenen.nl Wat bruiken. “Het is efficiënter en zuiwww.vanmierloschoenen.nl Altijd dichtbij! VA N M I E R L O S C K I K J K I K J K VO I J VO K O VO R O R A O L A R L L E A L M L E L M E R E M KS R E KS C R H KS C O H C E O H N E O E N E N E N N O E P: N O P: O P: V Altijd dichtbij! Altijd Altijd dichtbij! dichtbij! dichtbij! de activiteiten als deken verder inniger om samen in hetzelfde huis Altijd 2M.IWinkels 2 2 2 Winkels Winkels Winkels 2 Winkels N EHCEOHNEROENENLandzicht LNOEP:NOOP:VOVAP:2AVNS2NAM2NMIisWinkels C H O E N E N N VH AN EN R LN ON S.EL CN HN O. EN NE N.NL K IK JK Inaar K JK VO I J VO KVA OVO R Ote R A OLA RLwonen. LE A LM L ELM EM RE M KS RIn EKS C RI H KS C O EN Winkels Winkels KIJ KN VOOR ALLE MERKSCHOEN EN OP: V V A A V N N A M M I E M I R E I R L E O L R O S L O C S C H S C O H O E N O E E E N . L L L Huize houden weet pastoor Janssen 2 2 2 Winkels Winkels Winkels 2 EM IR EIR LEO LRO SLBouwmans O C S (Naam) C H SH C O H O EN O EN EN EWinkels N .ESt. NN .N L.Jozef N L L & Bouwmans Zeilberg ruimte twee eigen zeggen nog niet precies. VV A“Op A V NN A MN M IE M Ivoldoende R EIR LEO LRO S LO C SC H S H C OH O EN O Evoor N EN EN .EN N .N L. N LwoninL VA N M I E R dichtbij! LO Sdichtbij! C HAltijd O E N E Ndichtbij! .NL Altijd dichtbij! Altijd Altijd Altijd dichtbij! dichtbij! dichtbij! Altijd Altijd Altijd dichtbij! korte termijn wil ik een afspraak gen. De aankoop van het pand kan A ST E N | BEEK EN DONK Altijd Altijd Altijd dichtbij! dichtbij! dichtbij! Altijd dichtbij! plannen met de huidige deken. Vergefinancierd worden met de verKIJK VOOR ALLE MERKSCHOENEN Asten Beek en Donk KIJ K- -Beek ALLE OP: MER der ga ik in februari maar eens ruskoop van de pastorieën in Deurne Asten Asten Asten -VOOR Beek - Beek en en Donk en Donk Donk ASTE N | B E E K E N D O N K KLiessel.” ALLE MERKSCHOEN EN OP: en tig beginnen en kijken wat er op meKIJ Asten Asten Asten - Beek -VOOR Beek - Beek en en Donk en Donk Donk www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl VA N M I E R L O S C H O E N E N . N L Asten Beek en Donk Ook de pastorie in Zeilberg, dat ei- www.vanmierloschoenen.nl afkomt.” ASTE N Asten en Donk KP: KIJ K VOOR VOOR K VOOR ALLE ALLE MERKSCHOEN MERKSCHOEN MERKSCHOEN EN OP: EN OP: OP:S CVH AN ON S.ECN K IK JK VO R A E RE KS C NEO ENE NENN O IK JK I J VO KOVO OR OLA RLLEA LM L ELM M REKS RH KS CO HCEO H E P: N O KIJ P: OKIJ V A N M IenR E R LR O O EI-EBeek N EEN .HN LN ELLKNE DA. N L KN VOOR ALLE MERKSCHOEN OP: V AALLE V NKIJ A M M IenDonk LEN EDonk O S LO C H SC O H EMN O ER LN N LO. EN Asten Asten Asten - Beek -I Beek -E Beek en Donk www.vanmierloschoenen.nl ASTE N

|

BEEK EN DONK

A SATSEA TNS ET N|E N|B EB |EEKBE EK EENEKN DEO N DN ODKNOKN K

E

G

2 Win 2 Winkels 1 Web 1 Webshop 2 Winkels 2 Win 2 Winkels M R LL O S C VA N M I E R L O S CAltijd H VA O EN Ndichtbij! E NI E. N VV AA V NN A MN M I EM IR EIR LEO LRwww.vanmierloschoenen.nl O SLwww.vanmierloschoenen.nl O C SC H SH C OH O EN O EN EN EN .ENN .N L. N LL www.vanmierloschoenen.nl

Dagvers UI

G

1 Webs 2 Winkels 1 Webshop 2 Wink 2 Winkels 1Altijd Webshop dichtbij! Altijd di dic Altijd dichtbij! Altijd Altijd dichtbij! T

LI M B UR

ASTE N | B E E K E N D O N K

DEURNE – Het jaar 2019 heeft voor pastoor Paul Janssen nu al het een en ander in petto. Op 1 februari wordt hij benoemd tot deken van het dekenaat Asten-Helmond, dat de parochies in Deurne, Asten, Someren, Helmond en Laarbeek omvat. Verder heeft hij verhuisplannen; donderdag 3 januari is de aankoop van Huize Landzicht aan Stationsstraat 59 in Deurne door de parochie Heilige Willibrord Deurne bekrachtigd met een ondertekening. Leuk detail: Landzicht is een van de oudste panden van Deurne, dat in 1791 gebouwd is als pastorie voor de toenmalige pastoor Swinkels.

door Ine van Hal Over de vraag van bisschop De Korte of hij de benoeming wilde aanvaarden tot deken van het dekenaat Asten-Helmond hoefde pastoor Paul Janssen niet lang na te denken. “Dat had ik vooraf al gedaan.” Het was al langer bekend dat de huidige deken John van de Laar af-

scheid neemt en tijdens onderlinge bijeenkomsten was pastoor Janssen al door zijn collega-priesters naar voren geschoven als geschikte kandidaat. “Het wordt wel wat meer werk. Zo is er een paar keer per jaar een gezamenlijk overleg met alle dekens en de bisschop en driemaal per jaar komen alle dekens bij elkaar.”

IJsbeeractie Speuldries

DEURNE - Speeltuin De Speuldries houdt komende zaterdag 12 januari weer de bekende ijsbeeractie. Kinderen gaan vanaf 9.30 tot ongeveer 15.30 uur, verkleed als ijsbeer de Deurnese wijken in om geld in te zamelen. De ijsbeeractie vormt een belangrijke bron van inkomsten voor De Speuldries dat gratis toegankelijk is. Dat is mede mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers die zich het hele jaar inzetten voor de speeltuin. Maar de speeltuin heeft wel een budget nodig voor het onderhouden van de speeltuin en voor de aanschaf van nieuwe toestellen. Vandaar de ijsbeeractie.

Asten - Beek en Donk A SATSEATNSE TN|E N|B EB |EEKBE EK EENEKN DEO N DN ODKNOKN K A SA TSEA TNS ET N|E N|Bwww.vanmierloschoenen.nl EB |EEKBE EK EENEKN DEO N DN ODKNOKN K3.39 2.692.99 Asten Asten Asten - Beek - Beek - Beek enen Donk en Donk Donk www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl A SATSEA EENEKN DEO TNS ET N|E N|B EB |EEKBE EK N DN ODKNOKNwww.vanmierloschoenen.nl K Alle halve raster- of kruimelvlaaien

PLUS Filet Americain

Geschikt voor 5 personen Per halve vlaai

Bakje naturel à 225 gram of bakje speciaal à 175 gram Per bakje

K IK JK VO R A E RE KS C NEO ENE NENN O IK JK I J VO KOVO OR OLA RLLEA LM L ELM M REKS RH KS CO HCEO H E P: N O P: O P:

33/18

K I J K VO O R A L L E M E R KS C H O E N E N O P:

VA N M I E R L O S C H O E N E N . N L

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

VV A Nhoogte MN IE R LEO S C H OH EN .EN L. N V N A M M Iblijven EIR LRO LO Sde C SH C O O EN EN EN N .N L Lbij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl Wil je per mail op deA van laatste aanbiedingen Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld).

KIJ K VOOR ALLE MERKSCHOEN EN OP:

S T-E 20.00 N | BEEK Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 20.00 - 20.00| vr | vrij. 8.00 - 21.00 za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 Openingstijden: - do 8.00 8.00 - 21.00 | za| 8.00 - 20.00 | zo 9.00 - A18.00

KIJKIJ KKIJ K VOOR VOOR K VOOR ALLE ALLE ALLE MERKSCHOEN MERKSCHOEN MERKSCHOEN EN EN OP: A SATSEA EB EOP: DEO N TNS ET N|E N|BEN |EEK BE EK EN EKN N DOP: ODKNOKN K Asten Asten Asten - Beek - Beek - Beek en en Donk en Donk Donk www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl

EN DONK

Asten - Beek en Donk www.vanmierloschoenen.nl

plus.nl

| Deurne | | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T: 0523 65 63| 93 |

ASTE N | B E E K E N D O N K

A SATSEATNSE TN|E N|B EB |EEKBE EK EENEKN DEO N DN ODKNOKN K

Asten - Beek en Donk

TNS ET N|E N|Bwww.vanmierloschoenen.nl EB |EEKBE EK EENEKN DEO N DN ODKNOKN K Asten Asten Asten - Beek - Beek - Beek enen Donk en Donk DonkA SATSEA

www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl A SATSEA TNS ET N|E N|B EB |EEKBE EK EENEKN DEO N DN ODKNOKNwww.vanmierloschoenen.nl K

A S T E N | www.vanmierloschoenen.nl BEEK EN DONK

www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl www.vanmierloschoenen.nl

Sinds 2014 is pastoor Janssen gildepastor van de Kring Peelland. “De kring omvat dezelfde parochies als het dekenaat Asten-Helmond en ik ken er al veel mensen, dat is mooi meegenomen.”

Nieuwe pastorie

De aankoop van Huize Landzicht komt de pastoor in deze situatie goed van pas. Het pand heeft ruimte om bezoekers te ontvangen en er is plek voor een grote vergaderruimte. Daarnaast is het geschikt om er twee woningen van te maken. Het is de bedoeling dat ook pastor Van Eerd uit Liessel in de nieuwe pastorie gaat wonen. Het parochiebestuur was al langer op zoek naar een nieuwe pastorie en met de aankoop van het pand aan de Stationsstraat is de pastoor zeer tevreden. “De afgelopen jaren hebben we diverse panden bekeken, maar die waren vaak te duur of te groot. Huize Landzicht is een mooie woning, die telkens mijn aandacht trok als ik erlangs fietste. Toen ik het bordje Te Koop bij het pand zag staan heb ik niet lang geaarzeld en ook het bisdom stond positief tegenover de aankoop.” Pastoor Janssen noemt Landzicht een vriendelijk, herkenbaar en uitnodigend pand, precies waar hij als pastoor naar op zoek was. “Toen ik er eenmaal binnen was voelde ik me er direct thuis. Dat geeft een extra positief gevoel.” Pastoor Janssen loopt naar eigen zeggen al langer rond met het idee om samen met pastor Van Eerd in één pand te gaan wonen. De pastorie in Liessel heeft nogal wat achter-

gendom is van de parochie Heilige Willibrord Deurne, staat nog te koop. “We zijn er mee bezig. Binnenkort zal er meer bekend worden”, is het enige wat de pastoor daarover kwijt wil. Voordat de pastoors Janssen en Van Eerd hun intrek kunnen nemen in Huize Landzicht, moet er het een en ander verbouwd worden aan het pand aan de Stationsstraat. De sleuteloverdracht is op 1 mei, daarna zal met de verbouwing begonnen worden. Pastoor Janssen hoopt dat einde van dit jaar de verbouwing gereed zal zijn.

Asten - Beek Asten - Beek en Donk A ST E N | B E E K E N D O N K www.vanmierlo www.vanmierloschoenen.nl Asten - Beek en Donk

Altijd di Altijd dichtbij! www.vanmierloschoenen.nl Aanbiedingen geldig t/m 12 januari 2019 ASTE N

A S T E N VERSE | B EWORST E K EVARKENSHAASN DONK

half om half Asten MEDAILLONS- Beek Asten - Beek en Donk 50 79 1 KILO 6, 100 GRAM 1, www.vanmierlo www.vanmierloschoenen.nl Slagerij van Goch Martinetplein 72 Deurne Tel.: 0493-312385 Kijk voor gourmet op www.slagerijvangoch.nl

Zorgen

Naast alle positieve gebeurtenissen maakt de pastoor zich ook zorgen. “Als parochiebestuur zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Momenteel zijn er die gelukkig nog voldoende, maar ik maak me wel zorgen voor de toekomst. Er is geen aanwas van onderaf. Van de andere kant hebben ook verenigingen hier mee te maken.” In de dertien jaar dat hij pastoor is in Deurne is er volgens Janssen veel veranderd. Dat de Heilige Geestkerk dicht zou gaan was op dat moment al bekend, maar dat er meer kerken zouden sluiten had hij aanvankelijk niet verwacht. “De parochies zijn groter en er zijn minder priesters. Vroeger ging een pastoor regelmatig bij al zijn parochianen op bezoek. Met de grote parochies van tegenwoordig is dat niet meer mogelijk”, aldus de pastoor. lees verder op pagina 3

BEZORGERS GEZOCHT Voor het bezorgen van het Weekblad voor Deurne op donderdag. Voor meer info: Tel. 0493-352600


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 2

Fam i l i e b e ri ch t e n

AANBIEDINGEN geldig van 11-1 t/m 17-1

Knoeien, vals spelen en na wat wijn kan 't niet gek genoeg. Maar op haar 30e nog even zonder ring naar de kroeg! Gefeliciteerd, xx De Meiden

Bestel nu ook online:

Een groot wonder... Welkom!

Noor

2 januari 2019 Harm en Annemieke vd Beek - vd Berg Suus en Gert Paardekopweg 20, 5754 PZ Deurne

Heel blij en trots zijn wij met onze zoon en broertje

Krijn 20.12.2018 Peter Weren, Anneke Manders en Suus. Egelmeer 28, 5763 DA Milheeze

ZO GELIEFD

RENS

Tom geboren op 04 januari 2019 Broertje van Koen Trotse ouders Tom en Jolanda Bennenbroek-Beijers Nastreek 28, 5754 RK Deurne

www.streeckhuys.nl

Rundergehakt Stroganoffschijf Roomschnitzel Souvlaki Vleeswarentrio

5 januari 2019 Trotse ouders: Roy Manders en Hanneke van Bakel Grote zus: Laurie Plaveistoker 7, 5754BH Deurne

Trots en blij zijn wij met onze dochter en zusje

Nikkie

Theresia Francisca

Peetoom: Koen van Dinther Peettante: Anja van Dinther-Louwers

•Kringloop EEN AARDE Asten. Curiosa, boeken, meubels, kleding en nog veel meer. Goed en goedkoop, kom kijken: ma 9-12; woe 13-16; do 18. -20.30; za 9-12. Molenakkers 11 Asten. Breng u spullen i.g.st, ook oud ijzer. Liever laten ophalen? Bel 06-41655003 www.eenaarde.nl

• Te huur Magazijn-opslagruimte 300m2 tegenover Plus supermarkt met eigen parkeerplaatsen. Huurprijs €675,- p.m excl. btw Inclusief energie (verlichting) toilet en krachtstroom. Eventueel ook in gedeelte, voor inlichtingen. Tel. 0493-312777 email: j.manders6@chello.nl

basisschool

Tijl Uilenspiegel

ver, e t s i l e o Geen dplezier heb t als je wat je doet in

Zelfstandigheid Eigenaarschap Betekenisvol Betrokkenheid

gepersonaliseerd en gepassioneerd onderwijs

100gr Boerenmetworst

Jonge Belegen kaas

Haageind 24 5751 BC Deurne 0493-782211 www.streeckhuys.nl

TE HUUR in Lierop op zichtlocatie:

Kantoor praktijk verkoopruimte Eigen parkeerplaatsen

Tel. 06-27552031 • Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

Schutsboom 14, 5751 JB Deurne

Brouwhorst 19 Maandag 5704 EG Helmond Dinsdag - Vrijdag 0492-511469 Zaterdag Dagtocht info@streeckhuys.nl Zondag Dinsdag 21 april 2009

Voor de eeuwige jeugd heeft hij achter het net gevist, want 30 is hij nu beslist.

10.00 - 18.00 08.30 - 18.00 08.30 - 16.00 Gesloten

Keukenhof � 35,Verrassingsreis (2 verschillende) € 69,00 Zaterdag 26 januari (vertrekgarantie) en donderdag 11 april Dagtocht Touringcarvervoer incl koffie/gebak, lunch, diner en excursies.

Libelle zomerweek 50 Huishoudbeurs € 36,00 � 32 , Elke dag (behalve zondag) van 16 februari

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

STEVENS

TELEVISIES

UW (O)LED-TV ADRES!

De Televisie Specialist

met een verrassend lage prijs! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL)

Tel. 0031 (0)495 49 36 16

www.stevensbudelschoot.nl

Deze doritosverslaafde krullenbol kwam 30 jaar

Woensdag13 mei 2009 incl. vervoer en entreekaart

geleden uit het vliesje. Pa en ma noemde haar Niesje!

Gefeliciteerd!

Verrassingsreis

t/m 23 februari Vervoer incl. entree (alleen vervoer € 21,00)

Rik, Naomi, Marjo, Sjoerd, Helma, Eliza, Choppes, Susan, Bots, Henry, Puck, Dave, Lissy, Leon, Karel, Lieke, Roy, Loes

Dagtocht, donderdag 23 juli of

Beverwijk Bazaar € 21,00 20 augustus 2009 Zaterdag 16 en 23 februari Geheel verzorgd Alleen vervoer

� 60,-

Na het geven van een bon voor een plant, ook nog even aandacht in de krant. We dachten we gaan het huis niet versieren, toch hadden we afgelopen vrijdag wat te vieren. Het is echt waar,

Reserveren:

www.twintours.nl of bel 088 -1235555

OSTEOPATHIE in Deurne 1

Osteopathie is een manuele geneeswijze voor allerlei klachten zoals chronische rug- nekklachten, hoofdpijn, buikklachten, bekkenklachten, vermoeidheidsklachten, huilbaby’s, baby’s met voorkeurhouding etc. etc.

• Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur In de osteopathie wordt gezocht naar de tot 17.00 uur Sumiran biologische oorzaak van(lid klachten. PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN nvo/NRO) boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE De F.osteopaat V.D. onderzoekt VEN (lid nvo/NRO) en behandelt De praktijk is gevestigd in “de Hoeksteen”, altijd met zijn handen. Osteopathie wordt Asten-Heusden, 0493-440630. De St. praktijk is gevestigd in “de Hoeksteen”, Jozefstraat 30, in Deurne (tegenover dezorgverzekeraars kerk). door bijna alle (gedeeltelijk)(tegenover vergoed. TELEFOON: 06-30 17 43 (behandeling volgens afspraak) de kerk). St. Jozefstraat 30,40in Deurne Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! • Gebruikte banden vanaf 25,00 PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN (lid(LID nvo/NRO) PRAKTIJK VOOR F. V.D. VEN NVO/NRO) PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN (lid nvo/NRO) volgens afspraak) 06-30 17OSTEOPATHIE 43 40 (behandeling www.osteopathiedeurne.nl incl. montage en balanceren. TELEFOON: De praktijk is gevestigd in “de Hoeksteen”, Te koop gevraagd loop- en De St. praktijk is is gevestigd in “deHoeksteen”, Hoeksteen”, De praktijk “de Jozefstraat 30,gevestigd in Deurnein (tegenover de kerk). binnen 7(behandeling dagen mogelijk! TELEFOON: 06-30 17 43 volgens sloopauto’s. Direct geld en RDW erste afspraak (tegenover de kerk). St. 30, in Deurne St. Jozefstraat Jozefstraat 30, in40Deurne (tegenover deafspraak) kerk). Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! vrijwaring. Thomassen Auto’s www.osteopathiedeurne.nl TELEFOON: 06-30 17 43 4043(behandeling volgens (behandeling volgens afspraak) afspraak) TELEFOON: 06-30 17 40 www.osteopathiedeurne.nl Haspelweg 37 Deurne tel. Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! 06-53926499. Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! Te huur kleine kantoorruimte, keukenblok en toiletruimte. Tegenover Plus supermarkt. Huurprijs €350,- p.m. excl btw. inclusief energie, internet, zelfstandige ingang, parkeerplaats. Tel. 0493-312777 email:j.manders6@chello.nl

Gefeliciteerd!!

Lissy, Leon, Randy, Ron, Susan, Choppes, Bots, Helma, Tom, Denise, Maikel, Roy, Loes

incl. vervoer en entreekaart

TwinTours_Adv73x128_ZW'09.indd

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

Kijk op internetsite!

Woensdag 23 januari en vrijdag 25 januari 2019 van 10.30 - 12.15 uur

500 gr € 5,80

Gehakt HOH 100gr €0,50 · Worst HOH 100gr €0,58 · Rundergehakt 100gr €0,75

ZEN!! ACTIEPRIJ onze

OPEN INLOOP

per stuk € 4,99

100gr Coburgerham

6 januari 2019 Tjeu, Ineke, Stan, Bobbi en Juultje Louwers Kleine Vos 3, 5754 DM Deurne

Een mooi huis, een nieuwe baan, ja de jongste mag eindelijk met 30 in het krantje staan!

100gr Gerookte kipfilet

Superblij zijn wij met de geboorte van onze dochter

Isa

100 gr € 0,85 4 + 1 GRATIS 100 gr € 1,19 100 gr € 1,29

www.osteopathiedeurne.nl www.osteopathiedeurne.nl

14-04-2009

ons (o)ma kip werd 65 jaar!

15:13:49

Groetjes en een dikke kus van Michel, Andrea, Daemian, Caelinn en Aeden

Deze 30-er, wat een draak, sloeg een Engelse aan de haak. Gefeliciteerd, je vrienden.

Poetszorg.nl

06 14 82 72 00


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 3

Maatregelen bescherming Fraterhuis

Expositie Peelbrand in gemeentehuis DEURNE – In het gemeentehuis in Deurne is tot zaterdag 16 februari de expositie Peelbrand te zien met recente werken van de Deurnese kunstenares Jolanda Tielens-Aarts. Vrijdag 11 januari van 15.00 tot 17.00 uur is de officiële opening met medewerking van onder anderen oud-brandweercommandant Joost van den Broek.

Het Fraterhuis aan de Visser. De eigenaar moet snel maatregelen nemen om onherstelbare schade aan het gebouw te voorkomen. (Foto: Hein van Bakel) DEURNE – Het Fraterhuis aan de Visser 25 in Deurne is in rap tempo aan het verloederen. Reden voor de gemeente Deurne om in te grijpen. De eigenaar van het historische pand heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen. Dat houdt in dat hij het pand beter moet beschermen tegen weer en wind. Doet hij dat niet, dan krijgt hij een boete opgelegd. Het pand is een Rijksmonument.

door Willie Thijssen De eigenaar, een vastgoedontwikkelaar uit Breda, kocht het pand in 2015 om er appartementen voor jongeren in te realiseren. De bouwvergunning strandde echter op de wet Bibob. Vervolgens kreeg de ontwikkelaar in 2017 vanuit de gemeente een sloopen bouwstop opgelegd. De gemeente heeft vorige maand vastgesteld dat de eigenaar van het pand geen of geen noemenswaardige maatregelen heeft genomen om onherstelbare schade aan het gebouw te voorkomen. Eerder heeft de gemeente dit wel aan de eigenaar gevraagd. Om

de eigenaar nu te dwingen maatregelen te nemen, heeft de gemeente de eigenaar een last onder dwangsom opgelegd. Dit betekent dat de eigenaar binnen enkele weken maatregelen moet nemen, anders moet hij dwangsommen betalen.

Zeilen spannen

De eigenaar is verzocht het gebouw wind- en waterdicht maken. Dit kan bijvoorbeeld door zeilen te spannen over het dak en dakkapellen en het dicht maken van kapotte ramen. Ook de ingang aan de achterzijde moet dicht, zodat er geen mensen meer toegang kunnen krijgen tot het pand.

Ruud Berkers verlaat Deurnese politiek DEURNE - Fractievoorzitter Ruud Berkers van de Deurnese VVD gaat de politiek verlaten. Per 1 april vertrekt hij voor drie jaar naar Brazilië vanwege een nieuwe functie. Hij kan daardoor niet langer het raadslidmaatschap combineren met zijn werkzaamheden.

Ruud Berkers (30 jaar) zit sinds 2010 in de Deurnese gemeenteraad. Hij werd vanuit plek 15 op de kieslijst met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Ook bij de laatste ver-

Ruud Berkers.

kiezingen had hij veruit de meeste voorkeursstemmen, buiten de lijsttrekkers. Berkers is een zeer actief raadslid met een uitgesproken mening over allerlei onderwerpen. Een jaar geleden haalde hij nog de landelijke pers met zijn oproep om de opvang van arbeidsmigranten beter te organiseren. Daarnaast wist hij als getogen Liesselnaar thema’s uit zijn dorp goed op de agenda te zetten. Wethouder Marnix Schlösser (VVD): “Ruud is een echte volksvertegenwoordiger en staat dichtbij onze kiezer. Daarmee heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de fractie en het succes van onze partij in de afgelopen negen jaar. We zijn hem daar heel dankbaar voor.” Berkers zegt het jammer te vinden dat hij moet stoppen met de lokale politiek. "Ik ga een fantastisch nieuwe uitdaging aan, maar het daardoor gedwongen stoppen met de lokale politiek vind ik buitengewoon jammer. Ik heb me altijd bevoorrecht gevoeld om volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Inwoners vooruit kunnen helpen en mee aan de knoppen draaien van je eigen leefomgeving is het mooiste wat er is.” Tijdens de raadsvergadering van 5 februari 2019 zal de gemeenteraad afscheid nemen van de huidige fractievoorzitter van de VVD. Op een later moment zal de Deurnese VVD op een gepaste wijze afscheid nemen. Berkers gaat per 1 april voor Marel als regional sales director aan de slag in Latijns-Amerika.

Daarnaast staat de kelder vol water, zo heeft de gemeente geconstateerd. De eigenaar moet dit eruit pompen en tijdelijke maatregelen treffen om herhaling van deze vorm van wateroverlast te voorkomen. Voor deze maatregelen zijn termijnen gesteld. Het wind- en waterdicht maken moet binnen zes weken. De achterzijde dichtmaken moet in vier weken. Voor de kelder leegpompen staan vier weken. Deze termijnen zijn ingegaan op de dag van verzending van de brief op 21 december 2018. Als de eigenaar niet binnen de gestelde termijnen maatregelen neemt, dan moet de eigenaar de dwangsommen betalen. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om stevige bedragen van tienduizenden euro’s. Na het uitvoeren van deze maatregelen wordt de situatie opnieuw beoordeeld en wordt bekeken welke verdere maatregelen nodig zijn.

Er is veel gaande in de Peel. Zo is er de zorg om veenbranden, die bij aanhoudende droogte zoals in 2018 ondergronds smeulen en een gevaar vormen voor fauna en flora en die lastig te bedwingen zijn. Daarnaast leeft bij veel bewoners aan de peelranden zorg voor het verhogen van de waterstand en de gevolgen daarvan. Jolanda Tielens laat in haar werken vooral de schoonheid van de Peel spreken en hoopt met deze tentoonstelling mensen en partijen met elkaar te verbinden door in te zetten op de veelvormigheid van het veen. Dat is ook de reden dat er een breed palet aan mensen is uitgenodigd voor de opening. Kunst is voor Tielens bij uitstek een medium dat mensen met elkaar in gesprek kan brengen, kan verbinden en bruggen kan slaan. Oud-commandant Joost van den Broek van de brandweer in Deurne, tegenwoordig afdelingshoofd brandweerzorg Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, zal een inleiding houden op de complexe thematiek van de bestrijding van veenbranden. Jolanda Tielens is behalve kunstenares een ervaren en professionele lichtarchitect - zij ontwierp en begeleidde recentelijk de nieuwe verlichting van het gemeentehuis – en actief vrijwilliger bij Hockeyclub Deurne. Haar maatschappelijke betrokkenheid uit zich ook in de manier waarop ze als kunstenares

in het leven staat: haar creativiteit staat in directe relatie tot de wereld om haar heen. Ze boetseert en schildert met een sterk ontwikkeld talent om mensen te treffen. Daarnaast werkt ze met bevlogenheid aan haar eigen ontwikkeling van mixed media, waarbij stoffen als zijde en vilt gecombineerd worden met licht. De kunstwerken die de komende maand in het gemeentehuis te bezichtigen zijn, cirkelen allemaal rondom het thema Peelbrand. Verrassend is de combinatie van de hardheid van het thema met de tactiele zachtheid van de gekozen materialen.

Over de Kunstenares

Jolanda Tielens-Aarts slaagde in 1984 aan het Peelland College in Deurne. Ze studeerde Bouwkunde en later Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, waar zij in 1990 cum laude afstudeerde. Van 1991 tot 2004 werkte zij als ontwerper en projectleider voor Philips Lighting. In 2005 startte zij haar eigen adviesbureau als lichtarchitect en sindsdien adviseert zij zowel ondernemingen, gemeenten als particulieren bij de opzet en uitvoering van lichtplannen. Tielens begon in 2002 met schilderen bij de Vrije Academie. Jarenlang lag haar focus op model-schilderen. Sinds 2013 is zij een vaste deelnemer van de Open Atelier Dagen Deurne-Asten.

De Nacht Wacht Niet DEURNE - Het thema van de 28ste editie van De Nacht van het Witte Doek is: De Nacht Wacht Niet. Daarmee sluit het filmfestival aan bij het Deurnese thema ‘Uit de Kunst’ en het provinciale thema ‘75 Jaar Vrijheid’.

Het thema slaat ook op Nederlands beroemdste schilderij De Nachtwacht. De schilder Rembrandt van Rijn bracht met zijn schilderijen en met name met dit schilderij, enorme vernieuwingen in de schilderkunst wat betreft het gebruik van licht en de effecten hiervan. De letterlijke betekenis van Nachtwacht heeft met de veiligheid (en de verdediging) van de stad Amsterdam te maken. Het was de burgerwacht die door Rembrandt werd vereeuwigd. De tachtigjarige oorlog sleepte zich voort en de vrede werd zes jaar na voltooiing van het schilderij, op 15 mei in 1648 in Münster, getekend. De organisatie heeft gekozen voor de toevoeging van het woordje Niet omdat De Nacht van het Witte Doek, in lijn met Rembrandt, vernieuwend wil zijn en dit ook elk jaar wil laten zien en zeker niet in de wachtstand staat. De Nacht van het Witte Doek is op 23, 24 en 25 augustus op meerdere plekken in Deurne.

Een van de werken van Jolanda Tielens-Aarts. De titel is: brandweer in De Peel.

Pastoor begint jaar goed Vervolg van de voorpagina Het geloof is volgens de pastoor in Deurne nog volop aanwezig. “Het geloof wordt anders beleefd dan vroeger. We hebben goed bezochte kerstvieringen en een nieuwjaarsviering gehad met mooie koorzang. Met Halloween waren er net zoveel bezoekers in de kerk als met de drie vieringen samen. Dat vind ik ook mooi, dat mensen elkaar op een andere manier in de kerk ontmoeten.”

Mariaverering

Ook de verering van Maria leeft in Deurne volgens pastoor Janssen. “We zien dat in de Mariakapelletjes zoals in Zeilberg, Sint Jozefparochie en de Maria Vredeskapel. Veel men-

sen steken regelmatig een kaars op voor Maria, zij wordt gezien als de oermoeder. En vorig jaar hebben ruim honderd mensen deelgenomen aan de bedevaart naar Kevelaer.” Volgens de pastoor zijn er plannen om ook in het voorportaal van de kerk in Liessel een Mariakapel in te richten, evenals op het kerkhof in Walsberg. “Met daarin het Mariabeeld uit de Walsbergse kerk. Walsberg heeft een mooie begraafplaats die, zoals de andere begraafplaatsen in de parochie, onderhouden wordt door vrijwilligers. We zijn bezig met plannen om het kerkhof op te knappen. Daarvoor zijn we in overleg met omwonenden en andere betrokkenen. Dat vraagt tijd, maar een goed plan heeft tijd nodig”, aldus pastoor Janssen.

Colofon Weekblad voor Deurne Uitgever: DAS Publishers!

Bezoekadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Ma t/m vrij: 8.00-17.00 uur T 0493-352600 | F 0493-352601 www.weekbladvoordeurne.nl Correspondentieadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne

Advertentie-acquisitie: T 0493-352600 | M 06-29536178 E advertenties@weekbladvoordeurne.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Manager Uitgeverij: John van Veggel T 0493-352605; M 06-29536178 E john@weekbladvoordeurne.nl

Redactie: Willie Thijssen (hoofdredacteur) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl Ine van Hal T 0493-352607 | M 06-10915507 E ine@weekbladvoordeurne.nl Maarten Driessen (Asten) T 0493-352608 | M 06-13763686 Jordy van de Brug (Someren) T 0493-352609 | M 06-13762619 Jolein van der Ven (Geldrop-Mierlo) T 0493-352602 | M 06-29536173

Berichten voor plaatsing op de ­eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur. Weekblad voor Deurne e.o. oplage 27.300, verschijnt op donderdag in: Deurne, Walsberg, Vlierden, Zeilberg, Neerkant, Liessel, Helenaveen, Griendtsveen, Bakel, Milheeze, De Rips, Brouwhuis, ­Rijpelberg en Dierdonk.

Bezorgklachten: Via onze website www.weekbladvoordeurne.nl of T 0493-352600

Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 4

Gemeenteberichten

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711

DEURNESE BERICHTEN Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente en de officiële bekendmakingen? Meldt u zich dan aan voor de digitale Nieuwsmail via www.deurne.nl/Nieuwsmail Klantcontactcentrum: Telefonische bereikbaarheid, maandag t/m donderdag 9.00 - 17.00 uur en vrijdag 9.00 -12.30 uur. Openingstijden: U kunt alleen terecht op afspraak, maandag 9.00 - 19.00 uur, dinsdag t/m donderdag 9.00 17.00 en vrijdag 9.00 - 12.30 uur.

Publicaties bekijken? Wilt u weten welke vergunningen er zijn verleend? Of welke bestemmingsplannen ter inzage liggen? Dit kunt u op vijf verschillende manieren bekijken. U kunt meerdere kanalen naast elkaar gebruiken. 1. Website 2. Gratis e-mailservice 3. Gratis app ‘Over uw buurt’ 4. Weekblad voor Deurne 5. Digitale nieuwsmail Kijk voor meer informatie op www. deurne.nl > Menu > Actueel > Bekendmakingen.

De Buurttent staat op de weekmarkt Van september tot januari reist de Buurttent door de gemeente Deurne. Op vrijdag 11 januari staat de Buurttent op de weekmarkt in het centrum van Deurne. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u hier terecht voor tips en adviezen om een inbraak te voorkomen. Ook kunt u met buurtbewoners en de wijkagent in gesprek gaan over veiligheid in uw buurt. Tips en adviezen om een inbraak te voorkomen Bij de Buurttent worden tips en adviezen gegeven door een inbraakpreventie-expert. Verder is er informatie te vinden over het opzetten van of deelnemen aan een Whatsapp-groep in een straat of buurt. In Deurne gebeurt dat onder het motto ‘Deurne Alert’. Meer weten? Kijk op de Facebook-pagina van Deurne Alert.

Sinds dit jaar is er een nieuwe afvalkalender van BLINK. Dit is de organisatie die in de gemeente Deurne het afval ophaalt. In de kalender kunt u zien wanneer bij u het afval wordt opgehaald. Er is nu ook een nieuwe app. Hoe download ik de app? U kunt de app gratis downloaden in de Appstore of via Google Play/Android. Zoek in de Appstore op: Afvalkalender Blink en in Google Play op: Blink.

wk

ma

di

wo

zo

wk

ma

di

wo

do

1

31

1

2

3

4

5

6

5

28

29

30

31

2

7

8

9

10

11

12

13

6

4

5

6

7

3

14

15

16

17

18

19

20

7

11

12

13

4

21

26

27

8

18

5

9

Nieuwjaarsdag

do

vr

za

Afvalkalender De nieuwe afvalkalender vindt u op www.deurne.nl > Afval. vr

za

1

2

3

8

9

10

zo

14

15

16

17

23

24

22

23

24

25

19

20

21

22

28

29

30

31

1

2

3

25

26

27

28

1

2

3

wk

ma

di

wo

do

vr

za

zo

wk

ma

di

wo

do

vr

za

zo

9

25

26

27

28

1

2

3

14

1

2

3

4

5

6

7

10

4

5

6

7

8

9

10

15

8

9

10

11

12

13

Maart

April

11

11

12

13

14

15

16

17

16

15

16

12

18

19

20

21

22

23

24

17

22

23

13

25

18

29

30

2e Paasdag

26

27

28

29

30

31

wk

ma

di

wo

do

vr

za

zo

wk

ma

di

18

29

30

1

2

3

4

5

22

27

28

Mei

Juni

19

6

7

8

20

13

14

15

21

20

21

22

27

28

29

Hemelvaart

9

10

11

12

23

3

4

16

17

18

19

24

10

11

23

24

25

26

25

17

18

30

31

1

2

26

24

25

2e Pinksterdag

Tip Met de nieuwe kalender kunt u de ophaaldagen in uw eigen agenda zetten. U krijgt dan de avond van tevoren een herinnering. Zo hoeft u geen ophaaldag meer te missen! In de afvalkalender wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen. 17

18

19

24

25

26

1

2

wo

29

Hemelvaart

20

Koningsdag

27

3

4

do

vr

za

30

31

1

14

1e Paasdag

21 28

5

zo

2

1e Pinksterdag

5

6

7

8

12

13

14

15

16

19

20

21

22

23

9

26

27

28

29

30

Expositie Gemeente Deurne Peel-brand in hal gemeentehuis Deurne

Nieuwe, digitale communicatie door ProRail

Vrijdag 11 januari aanstaande wordt in de hal van het gemeentehuis de expositie “Peel-brand” geopend. Kunstenares en lichtontwerper Jolanda Tielens-Aarts heeft de verschillende fases in een peelbrand als inspiratiebron genomen voor de 7 lichtvilts die in de hal van het gemeentehuis tentoongesteld worden.

ProRail onderhoudt en vernieuwt regelmatig het spoor, de wissels en de stations. Bij (nachtelijke) werkzaamheden informeert ProRail de omwonenden van het spoor. Dit deed ProRail tot nu met een huis-aan-huis bewonersbrief. Maar net als vele andere organisaties stopt ProRail met het sturen van papieren brieven en stappen zij over op digitale communicatie. Dit is efficiënter, sneller en duurzamer.

Sinds 2017 werkt Jolanda Tielens-Aarts aan lichtvilts. Het zijn werken die zowel kunstwerk als armatuur zijn. De materialen wol, zijde en licht verrassen de toeschouwers vaak met onverwachte effecten. Dat maakt het spannend, interessant en levend. De expositie wordt op 11 januari om 15.00 uur geopend met een inleiding door hoofd brandweerzorg Peelland, Joost van den Broek. De expositie is te bezichtigen tot en met 15 februari in de hal van het gemeentehuis. De openingstijden zijn gelijk aan de kantoortijden van de gemeente.

Hoe werkt het? Omwonenden kunnen zich aanmelden via https://mijnprorail.prorail.nl. Hier vult u uw gegevens in. Telkens als er werkzaamheden in de buurt zijn gepland, stuurt ProRail u twee weken voor aanvang een e-mail. Hierin staat een gedetailleerd overzicht van het spoorwerk en wat dat voor u kan betekenen. Bij spoedwerkzaamheden stuurt ProRail u extra mails. Dit kan tot op het laatste moment. E-mailadressen worden uitsluitend gebruikt voor het communiceren over werkzaamheden van of in opdracht van ProRail. Heeft u zelf geen mogelijkheid

om gebruik te maken van deze e-mailservice? Dan kunt u iemand anders vragen dit voor u te doen. U kunt zich ook aanmelden voor een papieren brief, die maandelijks wordt verstuurd en waarin de belangrijkste werkzaamheden aan het spoor staan. Daarnaast bestaat er altijd de mogelijkheid om zelf via www. prorail.nl/spoorwerk te kijken welke werkzaamheden er de komende maand aan het spoor plaatsvinden. Heeft u vragen? Op de website www.prorail.nl/spoorwerk vindt u nadere informatie, waaronder een document met veel gestelde vragen.

Praat mee over de straatverlichting in Walsberg In de dorpen en wijken in de gemeente Deurne wordt de oude straatverlichting vervangen door nieuwe ledverlichting. Er gaat ook verlichting weg. Op fietsroutes tussen de dorpen komt juist extra verlichting. Samen met de dorps- en wijkraden bekijkt de gemeente welke verlichting weg kan en wat goede plekken zijn voor extra fietspadverlichting. In Walsberg heeft de dorpsraad samen met inwoners bekeken waar mogelijk verlichting weg kan. Sinds september is de verlichting die op de nominatie staat om te verdwijnen, als proef uitgezet. Zo kunnen inwoners het effect van minder verlichting ervaren. De dorpsraad heeft nogmaals samen met een groep inwoners rondgelopen nu het licht uit is gezet. Ook zijn er diverse reacties van in-

Aanvragen • Molenweg 26, 5757BE, het herbouwen van een garage/berging (HZ-20181768) activiteit(en) Bouw, 19-12-2018; • Schommerveld 8, 5751EB, het verbouwen van een woning (HZ-2018-1762) activiteit(en) Bouw, 19-12-2018; • Vuurijzer 18, 5753SV, het uitbreiden van een bedrijfshal (HZ-2018-1755) activiteit(en) Bouw, Inrit/Uitweg, 18-12-2018.

Maatwerkvoorschrift • Soemeersingel 47,5759RB, maatwerkvoorschriften wet milieubeheer (Z-MAATWERK-2018-000009) activiteit(en) zie bovenstaande, er is een zienswijze ingediend. Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure • Bosrandweg 3, 5754PX, het veranderen van een inrichting (HZ-2018-1731) activiteit(en) milieuverandering, 03-01-2019; • Steenovenweg 37, 5753AJ, het wijzigen van een erfafscheiding (HZ-20181540) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 3-1-2019; • Oude Peelstraat 87, 5759PB Helenaveen, het bouwen van een woning (HZ2018-1545) activiteit(en) Bouw, 20-12-2018; • Kouterdreef 8, 5752PK, het veranderen van een bestemming van een pand van mantelzorgwoning naar B&B (HZ-2018-1264) activiteit(en) handelen in strijd met regels RO, 20-12-2018.

Stationsstraat 103, 5751HD Deurne

Februari

Hoe gebruik ik de app? • Log in met uw postcode en huisnummer • In de app ziet u wanneer het afval wordt opgehaald • Ook ziet u welk afval u wel en niet kunt meegeven. Bijvoorbeeld welk afval er wel en niet in de zak met plastic, metalen en drankenkartons (PMD) mag. Of welk afval wel en niet in de GFT-container mag 22

www.deurne.nl

• Met de Afvalwegwijzer kunt u zien hoe u afval op de juiste manier kunt aanbieden. Dit doet u door een zoekwoord in te voeren, bijvoorbeeld: pizzadoos of chipszak. Weet u de antwoorden? Afvalkalender 2019

Januari

VERGUNNINGEN, BESTEMMINGSPLANNEN EN MELDINGEN

Onderstaande ontwerpbesluiten omgevingsvergunning hebben zes weken ter inzage gelegen. Er zijn wel/geen zienswijzen ingediend • Donschotseweg 12a, 5753PT, het uitbreiden van een varkenshouderij fase 1 (HZ-2016-0697) activiteit(en) gebiedsbescherming, milieuvergunning, 28-122018; er is een zienswijze ingediend. • Polderdreef 5, 5757RD, Per 7 januari 2019 in hun geheel intrekken van de omgevingsvergunningen, verleend op 17 augustus 2010 met kenmerk 230630 (revisievergunning) en verleend op 18 april 2017 (HZ-2016-1452) (veranderingsvergunning), er zijn geen zienswijze ingediend.

Nieuwe app afvalkalender

De app Afvalwijzer kunt u in 2019 niet meer gebruiken.

Week 2 • 10 januari 2019

woners ontvangen. Op basis hiervan is door de dorpsraad en de gemeente gezamenlijk een nieuw voorstel gemaakt. Bijeenkomst Op woensdag 16 januari bent u van harte welkom om het voorgestelde plan te komen bekijken en uw laatste reactie hierop te geven. Na deze bijeenkomst wordt het definitieve plan vastgesteld.

Vanaf maandag 14 januari kunt u de tekeningen ook op www.deurne.nl bekijken. Zoek op ‘Openbare verlichting’. Datum: woensdag 16 januari Locatie: Gerardushuis, Parklaan 2 Tijdstip: 19.30 uur Na de proef De proef met de verlichting die uit staat, duurt nog tot eind januari. Verlichting die verwijderd wordt, blijft daarna uit staan. Verlichting die nu in de proef uit staat, maar na aanpassing van de plannen toch blijft staan, wordt eind januari weer aan gezet.

Meldplicht Wet milieubeheer • Sint Jozefstraat 49, 5753AS, het realiseren van een gesloten bodemsysteem (HZ-2018-1484) activiteit(en) milieumelding, bodemenergie. Bekendmaking categoraal aanwijzingsbesluit toezichthouders • De burgemeester van de gemeente Deurne maakt bekend dat een aanwijzingsbesluit is genomen op 19 december 2018 om de medewerkers van afdeling Veiligheid en Naleving gemeente Helmond aan te wijzen als ambtenaren belast met het toezicht voor de gemeente Deurne. Het aanwijzingsbesluit voor medewerkers van Stichting Stadswacht Helmond van 29 januari 2015 wordt gelijktijdig ingetrokken met de inwerkingtreding van het nieuwe aanwijzingsbesluit van 19 december 2018. Dit aanwijzingsbesluit treedt in werking op 1 januari 2019. Bekendmaking categoraal aanwijzingsbesluit toezichthouders Drank- en Horecawet (DHW) • De burgemeester van de gemeente Deurne maakt bekend dat een aanwijzingsbesluit is genomen op 19 december 2018 om de medewerkers van afdeling Veiligheid en Handhaving gemeente Helmond, waaronder de Buitengewoon Opsporingsambtenaren domein Openbare Ruimte, tevens toezichthouder DHW en de mysteryshoppers, aan te wijzen als ambtenaren belast met het toezicht op de naleving van de DWH. Het aanwijzingsbesluit toezicht Drank- en Horecawet voor medewerkers van Stichting Stadswacht Helmond van 19 maart 2013 wordt gelijktijdig ingetrokken met de inwerkingtreding van het nieuwe aanwijzingsbesluit van 19 december 2018. Dit aanwijzingsbesluit treedt in werking op 1 januari 2019. Besluit uitschrijving burger(s) van gemeente Deurne naar een onbekende bestemming De personen hieronder wonen niet meer op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. Het college van burgemeester en wethouders van Deurne heeft besloten de persoonslijsten van deze personen niet meer bij te houden en de persoonslijst ambtshalve op te schorten met de aanduiding ‘land onbekend’. Dit betekent dat zij niet meer in Nederland als inwoner staan ingeschreven. Dit kan onder andere gevolgen hebben voor uitkeringen, aanvragen paspoort en subsidies. Overzicht vertrokken personen Naam, voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

H. Jaganjac

08-12-2000

07-01-2019

Eddahmani, S

19-11-1993

03-01-2019

Bezwaar maken of een plan inzien? Kijk voor de officiële bekendmakingen op www.deurne.nl > Menu > Actueel > Bekendmakingen. Daar ziet u ook hoe u bezwaar kunt maken of een beroep of zienswijze kunt indienen. Tegen een melding kunt u geen bezwaar maken. Op de website kunt u bestemmingsplannen en vergunningen inzien. Kijk hiervoor op www.deurne.nl > Menu > Bouwen en verbouwen. Heeft u geen toegang tot het internet? Een papieren exemplaar van het bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis. Een vergunning kunt u – op afspraak – inzien in het gemeentehuis. Neemt u hiervoor contact op met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 0493-387711.

CONTACT MET ZORG IN DEURNE Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis) Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur Tel.: 0493 - 387 387 E-mail: info@zorgindeurne.nl Website: www.zorgindeurne.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 5

‘Misschien zal het ooit nog genoegen doen hieraan terug te denken’

Lezers schri j ven In deze rubriek stelt de redactie ruimte beschikbaar voor meningen over en reacties op algemene en/of actuele zaken. Publicatie geschiedt geheel voor eigen verantwoording van de inzender. Door plaatsing spreekt de redactie geen voor- of afkeur uit. De redactie behoudt zich verder het recht voor om zonder opgaaf van redenen een ingezonden brief in te korten of niet te plaatsen. Inzendingen dienen voorzien te zijn van naam en adres.

Gebr. Nies Vouwkartonnage In 1913 begon Piet Nies, de broer van mijn grootvader Cor, samen met zijn twee broers een nieuw bedrijf in Deurne; Drukkerij Gebrs. Nies. In 2013 vierde het familiebedrijf het 100-jarig bestaan. Inmiddels geleid door de kleinzonen van Cor en Tjeu Nies; met de naam Gebr. Nies Vouwkartonnage, heeft het bedrijf al die jaren aan vele werknemers een baan geboden, tot op heden: 2019. Men kan dus zeggen dat Gebr. Nies Vouwkartonnage een lange Deurnese bestaansgeschiedenis heeft. Tot zover de feiten. Wanneer ik in het Weekblad voor Deurne het laatste nieuws over de spoorzone lees, ga ik ervan uit dat het berust op betrouwbare feiten. Ik zie in de kop van het artikel op 3 januari niet de bedrijfsnaam vernoemd, waarover het desbetreffende artikel gaat. Verder zie ik ook geen enkele keer vermeld wat de voorgeschiedenis is van de al jaren durende onderhandelingen, tussen gemeente enerzijds

De sloopwerkzaamheden afgelopen maandag. (Foto: Hein van Bakel) DEURNE - Hotel Goossens ligt tegen de vlakte. Nadat het pand bij het NSstation de afgelopen weken slooprijp was gemaakt, werd maandag gestart met de verdere sloop. Aannemer Bots gaat komende week meteen aan de slag met de bouw van de beoogde nieuwbouw.

REGIO - Staatsbosbeheer begint volgende week in de Peel met werkzaamheden in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (Pas). Het gaat om een pakket aan maatregelen dat er voor moet zorgen dat plant- en diersoorten behouden blijven en juist worden versterkt.

door Willie Thijssen

De plaquette. (Foto: Hein van Bakel) watertoren die daar tot circa 1955 stond. De achter het hotel gelegen poel blijft behouden en zal gevoed worden met regenwater van de daken van de nieuwbouw. Bots en de gemeente zorgen er samen voor dat de vijver wordt opgeknapt. Volgens wethouder Helm Verhees wordt

Samen Gezond en Actief-dag DEURNE – Bij sportcentrum Ames, Energiestraat 3 in Deurne is zaterdag 12 januari een Samen gezond en actief-dag. Zorgboog Extra organiseert de dag samen met Ames.

Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen die lid is van Zorgboog Extra. Bezoekers kunnen deelnemen aan een leefstijlscan of gezondheidscheck en diverse workshops, waaronder Zumba Gold, XCO, BBB en Pilates.

Diverse verenigingen uit Deurne zoals Reuma Actief, Watervrienden Deurne en Jeu de Boulesclub Tic Tac presenteren zich. Ook Zorgboog in Balans, Leef Deurne, de Zorgmakelaar en Fitavie zijn aanwezig. Winnaar Dave van der Kamp van het SBS6-programma Biggest Loster vertelt over zijn persoonlijke ervaring met afval- en trainingsprogramma's. Aanmelden via: www.zorgboogextra.nl/samengezondenactief.

Deurne met de nieuwbouw weer een stukje mooier. “We zijn hier begonnen met de nieuwe inrichting van het Stationsplein. Nu wordt een start gemaakt met Hotel Goossens. Ook gaan we aan deze kant aan de slag met extra fietsstallingen bij het station.” Aan de andere zijde van het Stationsplein liggen nog de panden van Hotel Stationszicht en garage Goossens. Ook hiervoor zijn plannen voor sloop en nieuwbouw. Ook zijn er ideeën om het al bestaande woningcomplex aan het Stationsplein een facelift te geven. Tijdens de sloopwerkzaamheden werd maandag nog een plaquette ontdekt met daarop de namen Franca en Jopie Goossens en in het Latijn de spreuk: ‘Forsan et haec olim meminisse iuvabit’. Dit betekent: ‘Misschien zal het ooit nog genoegen doen hieraan terug te denken’. Volgens Martien Bots van Bots Bouwgroep krijgt de plaquette een plekje in de nieuwbouw.

De werkzaamheden starten in De Groote Peel en in De Bult. De andere Peelgebieden komen later aan bod. Het gaat onder meer om het verwijderen van varens en maaiwerkzaamheden om het gebied open te houden. Op een aantal locaties waar wordt gewerkt staan informatieborden. Volgens Mirjam Wouters van Staatsbosbeheer gaat het om regulier onderhoud waarvoor zogeheten Pas-gelden worden ingezet: “Het gaat om enkele miljoenen euro die vanuit het Rijk beschikbaar worden gesteld. Het gebied is groot. Het is een grote klus. De werkzaamheden lopen tot juli 2021.” Het terrein kan er tijdens de werkzaamheden niet op z’n mooist uitzien, waarschuwt Staatsbosbeheer dat aangeeft voor het eindresultaat te gaan: een vitaal en dynamisch hoogveengebied waar plek is voor mens en natuur. Het werk ligt tijdens het broedseizoen stil. Na de werkzaamheden zal de heide verjongen en is

willigers van de Ossenbeemd is het oorspronkelijke plan, enkele jaren terug opgesteld door mbo-leerlingen van De Groene Campus in Helmond, opgepikt om van de dierenweide een kleine kinderboerderij te maken, waar de kinderen de dieren ook kunnen knuffelen.

nuari is het eerste exemplaar van carnavalskrant De Peelstrekel aan prins Nico I overhandigd. Inmiddels heeft u die krant al in huis of duurt dit niet lang meer. De Peelstrekels verkopen geen loten meer. De carnavalskrant wordt bezorgd door de Raad van Elf, het bestuur, commissieleden en Blauw (vur) Schut. De Peelstrekel is een productie van de krantencommissie en Das Publishers.

Proficiat Opsteker Martien Thijssen • De Peelstrekels feliciteren Martien Thijssen met D’n Opsteker van de PR|Cie.

Voorverkoop Seniorenmiddag en QUATSJA!-avonden • De voorver-

28007

28007

Medewerking

De twee varkentjes bij hun nieuwe verblijf.

De Programmatische Aanpak Stikstof moet de effecten van een teveel aan stikstof inperken. In meerdere zogeheten Natura 2000-gebieden - zoals de Peelvenen - worden daarom de komende jaren extra beheerwerkzaamheden in het kader van de deze Pas uitgevoerd. Stikstof is een voedingsstof voor planten. Sommige plantensoorten gaan daardoor heel hard groeien waardoor ze andere soorten verdringen. Als we niks doen, verdwijnen typische hoogveenplanten uit de Nederlandse natuur. En daarmee ook de dieren die daarbij horen. In de Peelvenen komen planten- en diersoorten voor die internationaal beschermd zijn.

Carnavalskrant • Vrijdagavond 4 ja- van o.a. familie en vrienden. Een leuke

Deze ontwikkeling is mede ingezet omdat kinderen steeds minder direct contact kunnen hebben met dieren, laat staan dieren kunnen knuffelen. Daarom zijn er al eerder konijnen en cavia’s aan de dierenbevolking toegevoegd en nu dus ook twee varkentjes. De komende maanden wordt de kinderboerderij verder afgewerkt. Tijdens de seizoensopening van de Ossenbeemd, dit jaar op zondag 5 mei, wordt de kinderboerderij feestelijk geopend. De kinderboerderij wordt mogelijk door de medewerking van diverse Deurnese bedrijven en instellingen. De stichting Vlooienmarkt Deurne heeft een financiële bijdrage gegeven, boer Henk Kuijpers heeft enkele varkentjes ter beschikking gesteld en het hout van de schuilhut voor de varkens komt van Holtens Molen. Bijzonder Jeugdwerk maakt de cavia- en konijnenhokken. Daarnaast wordt ook het geld dat afkomstig is van de Rabobank clubkascampagne gebruikt voor de ombouw van dierenweide naar kinderboerderij. Ossenbeemd is tot 1 april elke woensdag en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Vanaf 1 april worden de openingstijden weer verruimd. De Ossenbeemd trekt jaarlijks ongeveer 9.000 bezoekers.

Stikstof inperken

Alle Strekelinnekes en Strekels een fantastisch 2019!

Varkentjes gearriveerd DEURNE - Vorige week zijn er opnieuw nieuwe dieren bijgekomen op de dierenweide van de Ossenbeemd. Henk Kuijpers van boerderij het Spekrijt heeft twee Kunekune-varkens ter beschikking gesteld. Daarmee wordt het centrum aan het Haageind in Deurne meer en meer een kinderboerderij.

er meer ruimte voor veenplanten als veenmos, veenbes, wollegras en zonnedauw, zo verwacht Staatsbosbeheer. Ook dieren zoals de noordse witsnuitlibel en de kraanvogel liften mee op de herstelmaatregelen, zo is de verwachting.

- Advertorial -

Kinderboerderij Ossenbeemd nadert voltooiing

Kunekune-varkens behoren tot de mini-varkens. Het zijn heel sociale dieren en genieten van alle aandacht van en het contact met de mensen. Tot vorig jaar waren er op de dierenweide van de Ossenbeemd alleen een paar geiten en kippen te bewonderen. Op initiatief van de vrij-

Peternell Nies

Staatsbosbeheer aan de slag in de Peel

door Willie Thijssen De naam van het nieuwe complex is al bekend: De Watertoren. Er worden veertien luxeappartementen en een commerciële ruimte van in totaal 233 vierkante meter gerealiseerd. De appartementen zijn allemaal al verkocht. De commerciële ruimte is nog beschikbaar. De activiteiten moeten er wel spoor-gerelateerd zijn en mogen niet concurreren met de detailhandel in het centrum van Deurne. Het gebouw bestaat straks uit drie verdiepingen. Voor de bewoners is er parkeergelegenheid achter het appartementencomplex. Het nieuwe complex moet begin 2020 klaar zijn. In een zijgevel wordt in reliëf een afbeelding ingemetseld van de

en het bedrijf anderzijds. Wat de bedoeling is van dit verhaal in de krant met de suggestieve titel is mij niet duidelijk. Echte feitelijke informatie waar de Deurnese gemeenschap iets aan heeft, staat niet in dit artikel. De familienaam wordt in de kop gebruikt in plaats van de bedrijfsnaam, wat ik niet passend vind. Als familie zijn we altijd trots geweest dat het familiebedrijf al zo lang bestaat, en zodoende werk biedt aan zijn medewerkers. Hierover geen woord in dit artikel! Dat de wethouder het over gemeenschapsgeld van de Deurnese belastingbetaler heeft; terwijl het hele spoorzonegebied al die jaren nou niet direct een successtory is gebleken, vind ik persoonlijk dan ook aanmatigend. Deze reactie op het artikel van 3 januari wilde ik delen omdat ik graag op de hoogte blijf van echte feiten; geen stemmingmakerij. Tenslotte is mijn familienaam ook verbonden aan dat artikel, via de kop.

gelegenheid om het paar eens van een andere kant te zien. Entree gratis.

Prinsenbier • Zondagmiddag 13 ja-

nuari wordt er in De Brouwer aan de Markt het eerste vat prinsenbier aangeslagen, de aanvang van deze middag is 15.00 uur. Entree gratis.

Lustrum Peelstrekelpubquiz •

Aanmelden voor de vijfde Peelstrekel Pubquiz – donderdagavond 21 februari – In De Brouwer kan via de website of facebookpagina van De Peelstrekels. De commissie daagt de deelnemers uit om zo origineel mogelijk gekleed te gaan. Ook wordt er een nieuwe, nu nog geheime, ronde gespeeld. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus ben er snel bij. Een team bestaat uit 4 tot 6 personen.

koop van de Seniorenmiddag en de QUATSJA!-avonden is op zaterdag 12 januari van 11.00 tot 13.00 uur in Plein Vijf aan de Markt in Deurne. Kaartjes Strikkelke van het Jaar • De Strekel voor de seniorenmiddag kosten 8 euro, van het Jaar krijgt ook een jeugdvariwww.peelstrekels.nl die voor de QUATSJA!-avonden 13,50 ant: Strikkelke van het Jaar. Kandidaten euro. De seniorenmiddag is op zaterdag kunnen voor 1 februari aangedragen 16 februari en de QUATSJA!-avonden worden via voorzitter@strikkelkes.nl zijn op de zaterdagen 16 en 23 februari. Het moet iemand zijn die op 1 januari Na de voorverkoop zijn de kaarten van dit jaar nog geen 18 was. De uitvoor de seniorenmiddag te koop bij reiking van de onderscheiding is tijBoekhandel Berkers of Beijers Groente dens de receptie van De Strikkelkes op en Fruit in de Stationsstraat. Kaarten 17 februari in WorstZicht. Strikkelke voor QUATSJA! zijn daarna te koop bij van het Jaar is iemand die maatschapCultuurcentrum Martien van Doorne pelijk actief is; bijvoorbeeld, iemand die of via Nico Jacobs: 06- 51381925 of iets organiseert voor jongeren, iemand nicojacobs@live.nl die boodschappen doet voor zijn oma of opa, iemand die voor een ander Rondom De Prins • Zaterdagavond zorgt etc. 12 januari is het Rondom de Prins in Plein Vijf. Inloop vanaf 20.30 uur. Een Versierd • Afgelopen weekend zijn de avond waarop men kennis kan maken huizen van prins Nico I en prinses Anne met het prinselijk paar volgens het en die van de jeugdprins, jeugdprinses concept van een bruiloftsfeest. Stukjes en jeugdvorst versierd. www.peelstrekels.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 6

GELDIG IN WEEK 02

ZONDAG 6 T/M ZATERDAG 12 JANUARI 2019

Milner Kaas

Alle varianten, combineren mogelijk 2 stuks** Bijv. Milner Kaas 30+ plakken jong belegen, 2 pakken à 175 gram

5.54

 2.77

1+1

GRATIS

Korenlanders Rond brood

Wit, tarwe of volkoren, combineren mogelijk 2 hele broden

4.30 2.15

• Boomstammetjes

Blauwe bessen Emmer 500 gram

7.70

 3.85

50% KORTING

Pak 4 stuks

• Kipfiletblokjes Pak 300 gram

• Groenteburgers Pak 4 stuks

• Kalkoenschnitzels Naturel, pak 2 stuks Combineren mogelijk

1+1

GRATIS KIES & MIX

10.47 - 13.23 3 pakken

7

49 .

1 Optimel Drink Alle pakken à 1 liter, uit de koeling,

combineren mogelijk 2 pakken** Bijv. Optimel Drink framboos, 2 pakken à 1 liter

2.58

 1.29

De actieprijzen variëren van 1.29 - 1.43

Chocomel of Fristi

Alle pakken à 1 liter Per pak Bijv. Chocomel vol, pak 1 liter

1.56

 0.78

De actieprijzen variëren van 0.71 - 0.87

1+1

GRATIS

50% KORTING

Honig Maaltijdof bakmix

Alle varianten, combineren mogelijk 2 pakken** Bijv. Honig Mix voor macaroni & spaghetti, 2 pakken à 41 gram

2.52

 1.26

De actieprijzen variëren van 0.77 - 2.05

1+1

GRATIS

14.79 - 16.29

9

Per krat

Amstel of Brand Krat 24 flesjes à 30 cl

02/19

49 .

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper. **Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers.

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 21.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 Openingstijden: - za 7.30 | zo 8.00 - 19.00

Bouwmans St. Jozef & XX Zeilberg Deurne65 | 63 93 | 1 | XXXX | Plusstad | |T:| 0523 (Naam) | Plusweg

plus.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 7

1

1

2 =1

Bavaria 0.0% of Just 0.0 wijn

Alle varianten, combineren mogelijk 2 stuks*** Bijv. Bavaria 0.0% Radler, 2 sets à 6 flesjes

8.62 4.31

De actieprijzen variëren van 0.45 - 21.53

1+1

Snackbroodjes

Frikandel-, kaas-, saté-, kroket- met mosterdsaus of Angus rundersaucijzenbroodje, combineren mogelijk 2 stuks** Bijv. Frikandelbroodje, 2 stuks

GRATIS

2.24 1.12

De actieprijzen variëren van 1.02 - 1.22

do vr za WEEKENDPAKKERS 10 jan 11 jan 12 jan DE ZONDAG BEGINT BIJ PLUS BOUWMANS VAN 08:00 TOT 13:00 UUR IEDERE WEEK EEN VARIEREND AANBOD VAN BROODJES 5 STUKS VOOR 1.00 MET DEZE WEEK… SINAASAPPELSAP FLES À 1 LITER VOOR 1.99 EN

3.29 3.29

1.1.

Zespri Kiwi’s gold Los

02/19

PETIT PAIN LUXE 2.72

5 STUKS Per 500VOOR gram1.00

99 991.99

5.39

1.1.

5 voor 5 voor

00 99 00 3. Per 500 gram

Varkensfiletlapjes Naturel Actieprijs per kilo 7.98

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). **Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs. ***Voor 2=1 geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers.

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 21.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 Openingstijden: - za 7.30 | zo 8.00 - 19.00

plus.nl

Bouwmans Jozef & Bouwmans | Deurne | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T:Zeilberg 0523 65 63| 93 | (Naam) | St.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 8

Open Huis

Tijdens de wegwerkzaamheden aan de Amstel/Hagelkruisweg zijn wij normaal bereikbaar. Oude Liesselseweg

Woonzorgboerderijen Zeilberg Zaterdag 26 januari 2019 10.00 - 15.00 uur •

Rondleiding door het gebouw en een kijkje achter de schermen.

Informatie over kleinschalig wonen voor

ouderen die langdurige zorg nodig hebben. Informatie over vrijwilligerswerk.

informatie over Vrienden van Zeilberg.

Kom een kijkje nemen bij woonzorgboerderijen in Zeilberg tijdens het Open Huis. Dit is een unieke kans. Wanneer de bewoners bij ons zijn ingetrokken zijn deze woningen niet meer voor het publiek toegankelijk vanElektrotechniek v.d. Mortel B.V. | Amstel 1 | 5751 RD Deurne info@mortel.nl | www.mortel.nl | 0493-312268

wege het wooncomfort en privacy. Tot ziens op 26 januari.

25% korting op alle zakken groenten Diepvriesspecialist, Ardo en Oerlemans Vanaf 1,75 KSW Zeilberg Hoek Blasiusstraat - Jagerweg Zeilberg • T 0900 - 899 86 36 www.zorgboog.nl

25% korting

Zanggroep Schone Schijn

Rosti

Naturel, spek, mini of losgevroren 350/500 gram - Elfer

uit Ysselsteyn is op zoek naar een

nieuwe dirigent(e)

Normaal vanaf 2,44

Diverse

Panini’s

Onze zanggroep heeft 30 leden. Het repertoire bestaat uit leuke Nederlandstalige liedjes. Onze dirigente heeft besloten na 15 jaar te stoppen.

4 stuks - Niko’s Normaal 8,49

1,99

Voor wie is het een uitdaging om onze gezellige groep te dirigeren? Heb je interesse: n.ewals@home.nl of telefonisch 0478-541781

5,99

Kabeljauwfilet 800 gram - Epic

OP=OPRUIMING TOT 7O% KORTING OP SHOWROOMMODELLEN

85 gram horecakwaliteit

Normaal 12,39

9,99 Bami- en/of nasischijf Oriental 4 stuks - Diepvriesspecialist Normaal 3,89 3,99

Frikandel

40 stuks - Diepvriesspecialist Normaal 13,39

9,99 aliteit horecakw

Mini loempia’s

36 stuks - Dorada Normaal 2,19

2 schalen voor

Nieuwendijk 60 - Someren-Eind Tel: 0493-491254

9 27 januari 201

5,00 % ruim 34

korting

GEOPEND

0 UUR.

.00 TOT 17.0

VAN 11 2, WEHL (Centrum) t 0314 - 68 13 93 www.tenbrundelwonen.nl w w w. va n d e n eStationsstraat i j n d e. n l

Meubelen, slapen, vloeren, raamdecoratie, rolluiken, zonneschermen, screens, verandadaken en horren.

Deurne - Milhezerweg 19 - T 0493-320051 Helmond - De Hoefkens 1B - T 0492-544407 Veghel - Gasthuisstr. 36 - T 0413-344004 www.diepvriesspecialist.nl Aanbiedingen alleen geldig in de winkels van de Diepvriesspecialist

zolang de voorraad strekt. Van woensdag 9 januari t/m dinsdag 22 januari 2019. Prijzen in euro’s. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

GRATIS tegen inlevering van 12 spaarpunten


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 9

Sport

Clubkampioenen bij KDO

De deelnemers met daaronder alle kampioenen aan het kampioenschap acrobatische gymnastiek van KDO Deurne. DEURNE - Gymnastiekvereniging KDO Deurne hield afgelopen weekend de clubkampioenschappen acrobatische gymnastiek in de accommodatie aan de Haspelweg. Aan het kampioenschap namen zo’n zestig leden deel.

De accommodatie was omgebouwd tot een kleine sporthal. De wedstrijd was een mooi schouwspel voor gymnasten en publiek en de strijd om de podiumplaatsen was groot. Mede dankzij de hulp van leiding, ouders, bestuur, jury en andere vrijwilligers werd het een geslaagd kampioenschap.

Uitslag

Onderstaand de uitslagen in de verschillende categorieën. B-niveau groepen: 1. Daisy Berkers,

Evi Thielen en Maartje van de Heuvel; 2. Britt Claassen, Vera Damen en Faye Werts. C-niveau groepen: 1. Isa van de Weijer, Femke van Elewout en Demi Maas; 2. Sharice Velthuis, Danée Linders en Sjaakira Ngoesmin. C-niveau paren: 1. Laura Wijdeveld en Ella Janssen; 2. Iris van de Beek en Jaidy van Deurzen. D-niveau groepen: 1. Fenna van Kol, Lara van de Berg en Kaat Valkenburg; 2. Ngoc Le, Jaike Maandag en Roselie Latour; 3. Zhosja van Bree,

Nyla van Lier en Isa Kusters. D-niveau damesparen: 1. Jolijn Veenema en Fara Proenings; 2. Hilde Cuijpers en Demi Heesakkers. E-niveau groepen: 1. Michelle van Dijk, Sharon van Dijk en Mell Thomassen; 2. Fleur Nouwen, Maud Harmsen en Antje Hendriks. E-niveau damesparen: 1. Liz Bouwmans en Chelsea Thijssens; 2. Nienke de Kimpe en Sijgje Michels; 3. Esmee van Helmond en Indy Kuijpers. E-niveau damesparen voorselectie: 1. Zuzanna Mroz en Milou de Keizer; 2. Hanneke Gelden en Danique Lemmen; 3. Tamara van Bree en Lise Aldenzee.

Vriendenkring kampioen libre bij DBB DEURNE – De kampioen van het seizoen 2018-2019 van de competitie in de derde klasse van de Deurnese Biljartbond is bekend. Biljartvereniging De Vriendenkring uit Sint Jozefparochie legde na zestien wedstrijden beslag op de beker.

Op de laatste avond waren er nog twee kanshebbers: De Vriendenkring en SVN Marmabar A uit Lies-

sel. De Vriendenkring had met een voorsprong van vijf punten in de slotwedstrijd voldoende aan vier punten om kampioen te worden. Dat lukte door een 4 - 4 eindstand tegen Internos. SVN Marmabar eindigde als tweede op drie punten afstand van de kampioen. In de competitie behield De Vriendenkring gedurende tien weken een koppositie, tot in speelweek elf SVN

Marmabar A langszij kwam op vijftig punten en een week later zelfs lijstaanvoerder was. Marmabar leek lange tijd de beste papieren te hebben voor het kampioenschap. De Vriendenkring wist dat een halt toe te roepen met een overwinning van 7 – 1 op de directe concurrent en bovendien verloor SVN Marmabar A van Internos.

Yara Kastelijn strijdt om NK-titel NEERKANT - Yara Kastelijn doet komende zondag mee aan het Nederlands kampioenschap veldrijden in Huijbergen. Ze komt uit in de categorie Beloften vrouwen. De wedstrijd begint om 11.00 uur.

De Neerkantse veldrijdster laat zich regelmatig van voren zien. Ook in dit prille nieuwe jaar rijdt ze mooie podiumplaatsen en korte uitslagen bij elkaar. Na haar tweede plek in het Luxemburgse Petange, wist ze afgelopen weekend weer te scoren. Zaterdag finishte ze net buiten het podium op een knappe vierde plaats na een ijzersterke wedstrijd. Deze werd gewonnen door Loes Sels, voor Kastelijns ploeggenote Annemarie Worst. Een dag later werd ze tweede achter de Luxemburgse kampioene na een mooie tweestrijd. Komende zondag gaat voor de beloften vrouwen om 11.00 uur het startschot in Huijbergen, waar Kastelijn gaat strijden voor de Nederlandse titel. De Neerkantse is niet de enige deelnemer uit de Peelregio, ook

Pauliena Rooijakkers uit Heusden en Veerle Goossens uit Bakel doen mee aan het NK. Zij komen uit in de categorie Elite vrouwen. Verder verschijnt Noah Vreeswijk uit Someren aan de start van het NK. Hij rijdt bij de junioren. Danny van Lierop uit Someren start bij de nieuwelingen.

Vo e t b a l SV Deurne

Zondag: NWC1-Deurne 1 12.00; Deurne 2-SV Venray 2 11.00. Dinsdag: Deurne 1-Marvilde 1 20.00. Donderdag: Deurne 2-RKSVO 1 20.00.

Liessel

Zondag: Unitas’59 1-Liessel 1 13.00 (oefen).

SPV

Zaterdag: Bavos 1-SPV 1, 18.00 uur (oefen). Zondag: SSE 2-SPV 2, 11.30 uur (oefen).

HGL A kampioen vierde klasse libre DEURNE – In café In den Sleutel in Deurne werd onlangs het kampioenschap vierde klasse Libre van de Deurnese Biljart Bond gespeeld. Team A van biljartvereniging HGL was voor de wedstrijd al kampioen.

Gedurende de eerste helft van de competitie was HGL A toonaangevend samen met Internos en ’t Turfke A. Internos voerde zelfs even de lijst aan en stond halverwege de competitie met acht punten voor. Op een bepaald moment liep Internos twee wedstrijden achter, maar bleef binnen ‘schootsafstand.’ Twee verloren wedstrijden van Internos in speelweek 8 en 9, waaronder 0 – 8 tegen HGL A, brachten het laatstgenoemde team duidelijk aan kop. Deze positie stond het team niet meer af, waarna afgelopen vrijdag de kampioensvlag kon worden gehesen. De hoogste series scoorden: John van den Heuvel, reserve bij Ons Vermaak met 18 caramboles en Frank

Hoefnagels van Neerkandia en Tonnie Bankers van ’t Turfke A beiden 17 caramboles. Individueel behaalden de spelers van HGL A de volgende punten en gemiddelden: Jos Hover 19pnt, 1,24gem.; Wim Leereveld 24pnt 1.48gem; Gerard Geurts 12pnt 0.91gem; Herman Munsters 20pnt 0.95gem. De stand na zeventien wedstrijden van het kampioenschap vierde klasse Libre was als volgt: 1. HGL A 83pnt; 2. Internos 71pnt; 3. Neerkandia 71pnt; 4.SVN Marma A 70pnt; 5. ’t Turfke B 68pnt; 6. SVN Marma B 68pnt; 7. HGL B 66pnt; 8. Poedelvrees 66pnt; 9. ’t Turfke A 63pnt; 10 Ons Vermaak 62pnt.

Uitslag

Individueel behaalden de spelers van De Vriendenkring de volgende punten en gemiddelden: 1. Toine van der Heiden van der Heijden, 24 1.88; 2. Willy Kivits 24 - 1.38; 3. Martien Meulendijks 18 - 1.22; 4. Wiljan van Veghel 16 – 1.05; 5 Frans Martens 2 – 1.57. De eindstand na zestien wedstrijden was als volgt: 1. Vriendenkring 84pnt; 2. SVN Marmabar A 81pnt; 3. Ona 68pnt; 4. SVN Marmabar B 63pnt; 5. Internos 62pnt; 6. OLV 58pnt; 7. TBK 58pnt; 8. Helenaveen 58pnt; 9 ’t Turfke 44pnt.

Handbal De Sprint

Het team van De Vriendenkring, vlnr: Wiljan van Veghel, Willy Kivits, Toine van der Heijden en Martien Meulendijks. (Foto: Albert Bor)

Kunstgrasveld in Milheeze MILHEEZE - Milheeze is een speelveld rijker. Het kunstgrasveld is een initiatief van voetbalvereniging Milheezer Boys en is tot stand gekomen door de vier samenwerkende verenigingen Milheezer Boys, korfbalvereniging MKV, handboogvereniging St. Willibrordus en tennisvereniging Millus. Komende zondag 13 januari wordt het veld om 14.00 uur geopend door wethouder van Sport Inge van Dijk.

Voetbalvereniging Milheezer Boys gaf tijdens de viering van het 75-jarig bestaan aan iets te willen schenken aan de gehele bevolking van Milheeze. Samen met de drie andere verenigingen werd een werkgroep in het leven geroepen om dit te realiseren. Na twee jaar is het kunstgrasveld klaar en wordt het zondag geopend. De bedoeling is dat de jeugd vrij kan spelen op het veld. Er kan ook worden gevoetbald want er zijn voetbalgoaltjes geplaatst in de omheining. Korfbalvereniging MKV gaat het veld gebruiken als officieel speelveld en er zal ook gewoon ge-

traind worden. Omdat de korfbalvereniging in de wintermaanden in de sporthal hun competitie speelt, krijgt hierdoor ook de voetbalvereniging bij gebrek aan een goed trainingsveld gedurende de slechte wintermaanden een uitwijkmogelijkheid voor te trainen.

Zand-ingestrooid

Er is gekozen voor een zand-ingestrooid veld en niet voor rubber korrels. Er zijn lijnen aangebracht voor de diverse korfbalteams en er is verlichting zodat er ‘s avonds ook gespeeld en getraind kan worden. Echter het vrij spelen van de jeugd mag/kan alleen in de daguren (dus zonder lichtmasten) en enkel als de voetbalclub of de korfbalvereniging er geen gebruik van maakt. Er is een aparte ingang gevormd bij de tennis- en handboogvereniging, maar ook vanuit sportpark ’t Rooi is er een apart pad gelegd naar dit veld toe. Zondag tijdens de opening is als locatie voor het nuttigen van een versnapering D’n Doel van de handboogvereniging opengesteld.

Zaterdag: Swift D2-De Sprint D1 14.00; Bergeijk HS1-De Sprint HS2 20.15; Margraten DS1-De Sprint DS1 20.30. Zondag: De Sprint D2-PSV Handbal D2 8.55; De Sprint E2-Habo’95 E3 9.45; De Sprint E1-Apollo E1 10.45; De Sprint HC1-Jupiter’75 HC2 12.30; De Sprint DA1-PSV Handbal DA1 13.30; De Sprint DS2-Tremeg DS1 14.45; Rapiditas HS2-De Sprint HS1 14.45; De Sprint/Swift DS3-Aristos DS2 15.30.

Volleybal Livoc

Zaterdag: Livoc DS 3-Havoc DS 6 13.00; Livoc MC 1-VC Athos '70 MC 1 13.00; Livoc DS 4-Tupos DS 2 15.00; Livoc HS 3-VC Fortutas HS 2 15.00; Flamingo's'56 HS 2-Livoc HS 1 16.00; Livoc DS 1-Bladel DS 1 17.00; Livoc HS 2-AV Flash HS 2 17.00. Zondag: VC Athos '70 N4 1-Livoc N4 1 10.00; Livoc N4 1-Peelpush N4 5 11.00.

Korfbal Arcades

Zaterdag: FSC E1-Arcades E2 9.00; DDW/SDO’99 E3-Arcades E1 10.00; Arcades D2-SVOC’01 D1 12.00; Arcades D1-Lottum D1 13.10; Melderslo C1-Arcades C1 14.25; Roka B1-Arcades B1 12.15; Arcades A2-United A2 14.20; Roka A1-Arcades A1 11.00. Zondag: Arcades 2-Swift (V) 4 10.30; Arcades 1-Roka 1 11.45. Woensdag: ODC MW2-Arcades MW1 21.30.

De spelers van HGL A, vlnr: Wim Leereveld, Herman Munsters, Gerard Geurts en Jos Hover. (Foto: Jan Rosmulder)

NK-titel jongleur Bas van de Kerkhof DEURNE – Bas van de Kerkhof en Joppe Aarts, leerlingen van het Peellandcollege in Deurne, namen zaterdag 5 en zondag 6 januari deel aan het open Nederlands kampioenschap jongleren. De wedstrijden werden gehouden in Dalfsen. Bas van de Kerkhof won de titel op het onderdeel Kegelen.

Tijdens het kampioenschap waren er wedstrijden met verschillende jongleermaterialen en categorieën, waaronder kegels, ballen, ringen en diabolo. Verder vond er een fightnight plaats, waarbij steeds twee jongleurs het tegen elkaar opnemen. De truc is je eigen kegels in de lucht te houden en de tegenstander uit te schakelen. Aan dit onderdeel namen Bas van de Kerkhof en Joppe Aarts, beiden lid van jongleergroep Hebbes, deel. Bas van de Kerkhof, leerling 6-vwo, plaatste zich in een internationaal veld als nummer één en beste Nederlandse deelnemer op het onderdeel kegels. Ook in de fightnight eindigde Bas als winnaar, tweedeklas leerling Joppe Aarts werd in deze categorie veertiende. In de categorie jongleren met ballen eindigde Bas als vierde. Bas van de Kerkhof geldt als schoolvoorbeeld van een artistiek jongleur. Niet het aantal opgeworpen jongleermaterialen en ook niet het aantal gelukte ‘catches’ zijn het meest bepalend. De wijze waarop hij door verrassende lichaamscontacten met ballen of kegels jongleert, is vernieuwend. Bas bedenkt zelf uitdagende

trucs en ontwikkelt al oefenend passende bewegingsoplossingen, die leiden tot nieuwe trucs.

Bas van de Kerkhof


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 10

21% BTW VRIJ KOPEN Aktie boxspring

Bern deelbaar ledikant

van

1570.- voor

1295.-

-21% BTW

Inclusief vlakke lattenbodems 28-lats en koudschuim matrassen

Jasper ledikant

van

695.- voor

575.-

-21% BTW

Ook online te bestellen!

van

595.- voor

491.-

Hälsing 1000 elektrisch

van

Hälsing 7100

1595.- voor

1295.-

van

-21% BTW

Stel zelf uw boxspring samen op www.slaapcentrum.nl Zet en drukfouten voorbehouden. * Aktie geldt niet voor reeds geplaatste orders en andere lopende aanbiedingen. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Helmond

739.-

Engelseweg 222, 5705 AK Helmond 0492 - 52 08 8

1595.- voor

1295.-

Vlakke uitvoering v.a. 895,- voor

-21% BTW

Roermond

-21% BTW

Geleen-Sittard

Doctor Philipslaan 27, 6042 CT Roermond Egelantier 1, 6163 RB Geleen 0475 - 33 51 09 046 - 410 71 00

Elektrische uitvoering v.a. 2395,- voor

1979.-

Maastricht-Gronsveld Burg. Frans Cortenraadstraat 22 6247 NZ Gronsveld, 043 - 363 05 25


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 11

De Peel onder vuur

Vandaag aflevering

PEEL-RAAMSTELLING EIST EERSTE OORLOGSSLACHTOFFER door: Hans van de Laarschot Het abrupt stoppen van de Peelontginningen en van de Peel één groot natuurreservaat maken is de Nederlandse legerleiding niet gegund. Toch moet het nodige gebeuren om van de Peel een sterke verdedigingslinie te maken. Na de verkenningen in de jaren dertig wordt in 1939 de versterking van de verdediging serieus. De Peel-Raamstelling krijgt vorm met de (deels nu nog resterende) kazematten als belangrijkste onderdeel. De stelling is echter meer dan enkel kazematten. Tankgrachten, loopgraven, prikkeldraadversperringen, aspergeversperringen, mijnenvelden en onderwaterzettingen behoren er ook toe. Vanaf de laatste maanden van 1939 is het een militaire drukte van jewelste in de Peel. Met name de genie van het Peeldetachement heeft een uitgebreide klus te klaren. Op 1 november 1939 nemen de genietroepen het ‘pionierpark’ in Someren over. Naarmate hun werk vordert, extra inspanning vereist is door de hevige vorst en door diverse tegenslagen, is wat ontspanning ook nodig. Op 19 april 1940 is in Sancta Maria in Deurne de eerste uitvoering door de ‘Peelboys’.

De Peel onder vuur

gen verdedimoeten de De Tweede Wereldoorlog woedde in gingskracht mijnenvelden had ingeboet. de periode 1940-1944 ook in de Peel. bij Griendtsveen en de HaInundaties konNu, 75 jaar later, staan we stil bij onze zenhut klaar zijn. den dit opvanbevrijding. Een jaar lang blikken De dag erna gaan gen. Onderwawe in deze rubriek terug op de bij de Lage Brug terzettingen bij gebeurtenissen toen. de afrasteringen Griendtsveen, rond Van algemene verhalen tot van het mijnenveld de Roggelsebrug en persoonlijke anekdotes, die weg. Het Werkdetarond de Hoge Brug zich afspeelden in Asten, chement Helenaveen werden nodig geacht. Someren, Deurne en Op 16 december 1939 gaat helpen bij Griendtsomgeving. stuurt kapitein De Wolf een veen. Om 24.00 uur moet kaart naar het Hoofdkwartier de Peel-Raamstelling volledig bezet zijn. Twee uur later kan de Veldleger met daarop de “terreinalarmtoestand beëindigd worden. gedeelten, welke naar den toestand Het leggen van mijnen gaat verder. Op op heden door actieve of passieve in23 november zijn de mijnenvelden klaar undaties onbegaanbaar zijn geworden”. Op de kaart zijn deze gebieden in blauw van de Kraaienhut tot de Hazenhut en aangegeven. ook ten noorden van Griendtsveen bij het Defensiekanaal. In november 1939 regent het veel, wat in het voordeel moet zijn van de onderwaterzettingen. Na twee dagen zware regenval regent het ook ernstige klachten van inwoners van Griendtsveen vanwege wateroverlast. Een tweede pomp zal die tegengaan.

Sancta Maria in Deurne (Foto: Deurnewiki).

Kazematten Vanaf het riviertje de Raam bij Mill komt door de Peel een sterke verdedigingslinie. Omdat het noordelijke Peelmoeras door ontginningen veel van zijn natuurlijke verdedigingskracht heeft verloren, komt tussen Deurne en de Raam het Defensiekanaal. Erlangs verschijnen ruim 200 kazematten. Bij De Rips vormt het te graven Koordekanaal een extra anti-tankgracht en aan de oostrand van het Mariaveen graaft het leger ook een Defensiekanaal. Aan deze twee kanalen verrijzen geen kazematten. Aan de bestaande kanalen door de Peel en in en rond dorpen als Helenaveen en Neerkant wel; ongeveer 130 ten zuiden van de spoorlijn. Ongewis was het tijdstip van een Duitse inval. Zou de Peel-Raamstelling klaar zijn op het bewuste moment? Nu weten we dat het op 10 mei 1940 gebeurde. Heel 1939 moest de stelling voorbereid worden: ontwerp-kaarten, situatierapporten, verkrijging van grond. Eind van dat jaar werd nog druk gebouwd. Op 16 november 1939 controleert de genie het uitzetten van de kazematten bij Helenaveen en de dag erna bij de Hoge en de Lage Brug en bij Neerkant. In februari 1940 bespreekt de commandant van de Peeldivisie de bouw van kazematten voor lichte kanonnen. Begin maart is de bouw van 49 kazematten bij Weert gegund. De bouw verloopt niet overal op rolletjes. Soms geven aannemers, die schadeclaims indienen of zonder cement zitten, problemen. Mijnenvelden De terreinen ten oosten van de Peel-Raamstelling komen vol mijnen te liggen. De dreiging van Duitse zijde leidt op 10 november 1939 tot intrekking van alle periodieke verloven. Versneld

De geplande kazematten bij Neerkant, in de Astense Peel en bij de Vossenberg.

2

De mijnenvelden (geel) en andere hindernissen ten oosten van Deurne tussen de Kraaienhut en Griendtsveen.

Op vrijdag 24 november neemt het Peeldetachement in het mijnenveld in de Heidse Peel een proef met een mijnenschoffel en een mijnenhaak. De commandant noteert in zijn dagboek “in hoofdzaak mislukt”. Bij de proef valt het eerste ‘oorlogsslachtoffer’ van de Peel-Raamstelling. Bastiaan Vermaas sterft om half 12 door de ontploffing van een mijn. Hij wordt opgebaard in het ziekenhuis in Deurne, waar zijn dienstkameraden ’s zondags bij de baar een erewacht betrekken. ‘s Maandags brengt men zijn stoffelijk overschot over naar Barendrecht, waar Vermaas een dag later met militaire eer begraven wordt. Na de begrafenis dankt commandant De Wolf namens kolonel Schmidt de Genietroepen voor het spontane eerbetoon in het Deurnese hospitaal aan de verongelukte kameraad.

Bericht over de dood van Bastiaan Vermaas in De Zuidwillemsvaart van 27 november 1939.

Op 10 mei 1940 om half 5 ’s morgens komt het bevel om alle mijnen scherp te stellen. Dat ging boven verwachting snel, maar bij controle blijkt 15 procent verkeerd afgesteld. De veiligheidspennen waren bij het uittrekken niet verwijderd maar kromgebogen. Ook nu valt een slachtoffer te betreuren. Op Deurnes grondgebied eist een meteen na scherpstellen ontplofte mijn het leven van pionier Jan de Bruin van het Werkdetachement Meijel. Hij is een erkend oorlogsslachtoffer, omdat hij als militair is gevallen na 9 mei 1940. Voor Vermaas geldt deze erkenning niet, terwijl hij toch onder dezelfde omstandigheden is omgekomen. De Peel verzuipen Bij de vroegere Peelverkenningen bleek al, dat het moeras door de ontginnin-

Inundaties in de Peel: 1. de Horster Driehoek aan de spoorlijn bij Griendtsveen; 2. de Deurnse Peel oostelijk van het Kanaal van Deurne zuidelijk van de Eikenlaan; 3. de Hoge Brug; 4. de Astense Peel tegen de provinciegrens aan; 5. de Ospelse Peel; 6. rondom de Noordervaart.

IJs ondermijnt de ontoegankelijkheid Op Kerstdag 1939 geniet het Peeldetachement van een kerstmaaltijd in Sancta Maria, onwetend van de komende tegenslag door de snel invallende winter. Op Oudjaar begint het flink te vriezen. De onderwaterzettingen verliezen snel hun waarde. Het openhouden van het water vraagt alle aandacht. Op 13 januari helpen 80 burgers met het openhakken van een inundatieveld bij de Roggelsebrug. De weken hierna moet met inzet van honderden burgers gewerkt worden aan het breken van het ijs op de kanalen en in de inundatievelden. Bij min 14 graden maken Deurnenaren sleuven in het Defensiekanaal. Op de Zuid-Willemsvaart zet het leger springstof in. Een proef met een motorzaag als ijszaag geeft onvoldoende resultaat. Volgens Hub van Doorne zou het wel lukken, als de zaag wordt omgebouwd. Hij krijgt gelijk. Op 24 januari 1940 arriveert een autoijszaag, maar daar is het ijs van 15 centimeter op de Zuid-Willemsvaart te zwak voor. Er komen meer motorzagen en ook werkelozen moeten ijsbreken. Het lukt niet overal. Op 27 januari is de constatering dat het ijsvrijhouden van het Defensiekanaal geheel is mislukt. Gladde wegen verhinderen dat de soldaten op de gewenste plaatsen komen. Water dat is opengemaakt, vriest weer dicht. En dienstplichtigen saboteren de motorzagen.

De voormalige putring-geschutsplaats aan de Meijelseweg in Heusden.

Januari is voorbij en het vriest nog steeds. Op 2 februari verlenen bij de Roggelsebrug 235 burgers diensten, bij de Hoge Brug 60, bij het Defensiekanaal 25 en bij Weert 320. Het leger zet bij Neerkant compressoren, draglines, stoothamers en revolverboren in. De vorst zit meer dan een meter in de grond. De invallende dooi vanaf de eerste week van februari helpt. Maar midden februari begint het weer te vriezen en sneeuwen. Aan het einde van die maand verwacht de leiding aanhoudende dooi en staakt het ijsbreken. Dat heeft ook handenvol gekost. Tienduizenden guldens aan lonen en meer dan 18.000 gulden voor de aanschaf van kleine gereedschappen, zoals 1000 ijsbijlen, 500 ijszagen en 100 ijshaken. Veel werk voor niets, maar wel nodig, want de Duitse dreiging was sterk en meermaals werd eind 1939 en begin 1940 een inval verwacht. Aspergeversperringen en andere hindernissen Tientallen burgers werken langs het Deurnes Kanaal bij Griendtsveen enkele weken aan 2 kilometer hekwerk en dergelijke. Dat is op 21 maart klaar. Proeven worden genomen met brandende olie op het wegdek en met prikkeldraadversperringen onder hoogspanning. Op strategische punten in doorgaande wegen komen extra versperringen, zoals een aspergeversperring even voor de Hoge Brug in de weg Helenaveen-Liessel . Die komen ook in de weg Asten-Meijel en in het centrum van Deurne. Op die drie plaatsen zijn nog restanten aanwezig. In april 1940 zijn de aspergehindernissen op de spoorbaan Helmond-Venlo klaar. De hindernissen hinderen ook de eigen troepen. De putringhindernissen op de wegen Helenaveen-Beringe en Helenaveen-Sevenum moeten op 23 april 1940 met een compressor worden verwijderd. Een dag later doen springstoffen dat met de putringhindernis op de weg Asten-Meijel. Op dinsdag 7 mei 1940 wordt alarm gegeven en betrekken Nederlandse soldaten de Peel-Raamstelling, wachtend op een Duitse aanval.

Boven: Ontwerp van een tankafsluiting (aspergeversperring) in het Peelgebied. Stalen balken, vergrendeld in de grond, steken schuin boven het wegdek uit (onder). Links: Reconstructie aspergeversperring in de Peel-Raamstelling bij Mill. (Foto: H. van de Laarschot).

Zie www.oorlog-depeel.nl voor meer informatie over de Peel-verdediging.

Geïmproviseerde zaagauto van het Nederlandse leger.

Volgende week: Hoe anders had het kunnen gaan in Griendtsveen, Zeilberg en Deurne.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 12

Fam i l i e b e ri ch t e n Je wilde bij ons blijven Maar de dood was te sterk In jouw leven lag de kracht Waarop wij ons leven bouwden.

Na voorzien van het H. Sacrament der Zieken, is in alle rust overleden ons mam, oma en oudoma

Ria van Dreumel - Hermans * 12 april 1925

† 5 januari 2019

echtgenote van

Jan van Dreumel †

Deurne: Rini

in de leeftijd van 94 jaar. Deurne: Brouwhuis: Canada: Vlierden: Nigeria: Deurne: Deurne:

Ad en Annie Harrie † Sjaak en Elly Ton en Riekie Hans en Mary Marion en Mart Elly en Johan

We hebben afscheid genomen op woensdag 9 januari in de parochiekerk van de H. Willibrordus te Vlierden, waarna we haar te rusten hebben gelegd op het parochiekerkhof.

Gemert: Koen Correspondentieadres: Hellemanstraat 87 5751 HS Deurne De afscheidsdienst heeft plaatsgevonden op donderdag 10 januari om 11.00 uur in ’t Brummelhuis te Deurne, waarna wij haar te rusten hebben gelegd op begraafplaats Jacobshof te Deurne. Wij willen iedereen oprecht danken voor het medeleven. Speciaal dank aan de Zorgboog, huisartsenpraktijk de Poort en hospice de Populier voor de liefdevolle zorg en aandacht.

Langs deze weg willen wij iedereen hartelijk bedanken voor de warme reacties die we hebben ontvangen na het overlijden van mijn man/onze papa, schoonvader en opa

Frans van der Loo De lieve kaarten, brieven, bloemen en persoonlijke woorden hebben ons enorm getroost. Het doet ons goed te merken wat een bijzonder persoon Frans, niet alleen voor ons, maar ook voor vele anderen is geweest. Familie van der Loo Asten, 7 januari 2019

Wij willen iedereen hartelijk danken voor het medeleven na haar overlijden. Een speciaal woord van dank voor de liefdevolle zorg aan: huisartsenpraktijk de Poort, de Zorgboog, personeel en vrijwilligers van de Nieuwenhof en Pastoor Paul Janssen. Zonder jou moeten we nu verder gaan. De oorsprong van ons bestaan. Je was ons moeder, je was ons thuis. Bedankt voor alles. Na een leven dat gekenmerkt werd door eenvoud, hartelijkheid, bezorgdheid en liefde is, toch nog onverwacht, op respectvolle leeftijd van 92 jaar rustig ingeslapen ons mam, schoonmoeder en oma

Cisca Verheggen - van Dinther echtgenote van

Martien Verheggen † Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Milheeze, 29 december 2018 Correspondentieadres: Vuurlinie 18, 5758 RN Neerkant De uitvaartdienst werd gehouden op 3 januari in de St. Willibrorduskerk te Milheeze, waarna de begrafenis heeft plaatsgevonden op het parochiekerkhof. Wij willen iedereen hartelijk danken voor alle blijken van medeleven die wij mochten ontvangen.

Genieten van de kleine dingen Dichtbij of op een afstandje Dat kon jij, nu mag je rusten….

Een speciaal woord van dank aan de Zorgboog, dokter Lucassen en dokter Cornelissen voor de goede zorgen.

Dag lieve Loes, rust zacht.

Nel Dielissen - Driessen in de leeftijd van 89 jaar. •Kringloop EEN AARDE Asten. Curiosa, boeken, meubels, kleding en nog veel meer. Goed en goedkoop, kom kijken: ma 9-12; woe 13-16; do 18. -20.30; za 9-12. Molenakkers 11 Asten. Breng u spullen i.g.st, ook oud ijzer. Liever laten ophalen? Bel 06-41655003 www.eenaarde.nl

Nel Henk en Nelly John Peter Theo en Dian Susan en Boy Carlyn en Jeroen Wiel Rick en Daniëlle Maikel Jessica en Rick

• Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630.

Leon en Marij Boris Iris en John Petra en Leo Janneke Lieke en Gerrie, Sanne, Femke Sjanny Dorien en René Joris Dirk

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

8 januari 2019 Pater Aartsplein 76 5757 DZ Liessel De afscheidsdienst wordt gehouden op maandag 14 januari om 11.00 uur in crematorium Heeze, Somerenseweg 120. Jan is op zijn kamer in verzorgingshuis Wellenshof 2 te Liessel, waar u vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 19.00 tot 20.30 uur welkom bent om afscheid te nemen. In plaats van bloemen wordt een donatie voor verzorgingshuis Wellenshof gewaardeerd. Hiervoor zijn collectebussen aanwezig. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving. • Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

Wil je graag leren pianospelen? En kan je regelmatig wat oefenen? Ik help je vooruit!

• Overlast ongedierte?? Bel 0493-688006. • Feestje op maat? www.partyplanner.nl

Voor beginners en gevorderden. Ruime ervaring, vooral met kinderen.

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

0492 344805 www.hansdir.mysites.nl

ns a D

Ria Bouwmans - Nijssen echtgenote van

Open dag

Pieter Bouwmans in de leeftijd van 66 jaar.

Inge

zondag 13 januari 2019 09:00 - 16:00

ne Fit

Judith en Harm, Finn, Sven

ss

8 januari 2019 Hunze 1 5751 VD Deurne Wij nemen afscheid van ons mam op zaterdag 12 januari om 13.00 uur in ‘t Brummelhuis, St. Willibrordusplantsoen 6 te Deurne, waarna wij haar in besloten kring naar haar laatste rustplaats begeleiden. Ria is thuis, waar u persoonlijk afscheid van haar kunt nemen op vrijdag 11 januari van 16.30 tot 17.30 uur.

DANKBETUIGING Wij willen iedereen bedanken voor de hartverwarmende belangstelling na het overlijden van.

• Tijdelijke woonruimte te huur omgeving Deurne 0493-342604.

Hans van Zeeland

Na een leven met veel dierbare herinneringen is mijn allerliefste vrouw, ons mam en oma overleden

Pieter

• Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

Pianolessen aan huis

Als een regenboog vol kleur Als een zonnetje heel fel Een herinnering zo dierbaar In gedachten geen vaarwel

Louise (Loes) van Dijke Team en huisgenoten van Den Dreef 8B Team en deelnemers van DBC De Hommel Raad van Bestuur en Raad van Toezicht, Medewerkers en Cliëntenraad Stichting ORO.

echtgenoot van

Antoon van den Corput †

Deurne, 3 januari 2019 Correspondentieadres: Donge 7, 5751 WB Deurne

Veghel: Frans en Malou Aimée en Peer

Jan Dielissen

echtgenote van

Haar klein- en achterkleinkinderen

Deurne: Hans en José Wiep en Joris

Na een liefdevolle verzorging in verzorgingshuis Wellenshof hebben wij afscheid moeten nemen van mijn man, onze pap, onze opa en ouwe opa

Sien van den Corput - Verschure

Lieve moeder, rust zacht. Dankbaar voor alles wat zij voor ons gedaan en betekend heeft, geven wij u kennis dat na een liefdevolle verzorging, rustig is ingeslapen onze moeder, schoonmoeder en oma

Zo krachtig… Zo kwetsbaar… Zo dierbaar…

Verder van de wereld weg, elke dag een beetje Dichter naar de hemel toe Elke dag een treetje

Gratis workshops 10:00 - 10:30 Hiphop 4-6 jr 10:30 - 11:00 Hiphop 6-8 jr 11:00 - 11:30 Hiphop 9-11 jr
 11:30 - 12:00 Modern 8+ 12:00 - 12:30 Breakdance 8+ 12:30 - 13:00 Hiphop 12+

Schrijf je in tijdens de open dag en betaal geen inschrijfkosten t.w.v €25,Daarnaast ontvang je GRATIS draadloze in-ear oordopjes van Pioneer! .nl

Jaan van Lierop Driessen Marly van Eckendonk

Sandra Slegers

Koningsplein 24 - Asten - 0493-381554

www.uitvaartamore.nl

De vele bezoekjes, kaarten en bloemen hebben ons goed gedaan. Kinderen en kleinkinderen van Lierop.

Kerkplein 5, deurne 0493-745058 www.b-trained.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 13

0141284

• Gebruikte banden vanaf 25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne tel. 06-53926499.

• Wil jij een beter kwaliteit van leven dmv Hypnose denk aan minder stress, chronische pijn, weg met die angst. 0610930235 www.HypnosePraktijkPhilips.nl

• Mooie Vak.Bungalow Wifi Huurfietsen-elec.fietsen Geniet vakantie in Denekamp. www.twentehuisjes.nl info.0541-626578/60-39609666

WIJ ZOEKEN SCHOONMAKERS HET MEERDAL & LIMBURGSE PEEL Wil jij kennis met ons maken en direct een arbeidscontract tekenen? Loop binnen op donderdag 17 januari tussen 9.00-11.00 uur bij Wijkhuis Westwijzer Cortenbachstraat 70, 5707 TJ Helmond werkenbijmeerdal@groupepvcp.com www.werkenbijcenterparcs.nl

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5751 BM Asten. 06-47152324

Pijnloos definitief ontharen middels

Bikinilijn ! 20,- | Bovenlip of kin ! 10,HIGH INTENS oksels ! 15,- PULSE LIGHT! BEL SNEL VOOR EEN GRATIS INTAKEGESPREK onderBenen ! 50,- | rug en schouders ! 100,-

NOOIT MEER HARSEN OF SCHEREN BIKINILIJN € 25,- | BOVENLIP OF KIN € 12,50 | OKSELS € 20,ONDERBENEN € 50,- | RUG EN SCHOUDERS € 100,-

De kop is er weer af

2019 IS AL WEER BIJNA 2 WEKEN OUD !!! Donderdag t/m zaterdag, 10 t/m 12 januari • Kogelbiefstuk, lekkere luxe, • Zeilbergse sloffen, net even anders, • Rundergoulash, kant&klaar wintergerecht, • Slagersboterhamworst, gewoon van onze slagers

• Verse worst, de enige echte • Schouderkarbonade z.b.,

• Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

Specialiteit: Flinke vinken,

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

• Te huur Magazijn-opslagruimte 300m2 tegenover Plus supermarkt met eigen parkeerplaatsen. Huurprijs €675,- p.m excl. btw Inclusief energie (verlichting) toilet en krachtstroom. Eventueel ook in gedeelte, voor inlichtingen. Tel. 0493-312777 email: j.manders6@chello.nl

kilo 17.98 kilo 0.79 100 gram 0.85 100 gram 0.79

Dinsdag t/m donderdag, 15 t/m 17 januari

• Heeft uw basisschool kind extra ondersteuning nodig? Ervaren juf kan helpen! www.xtrales.com 06-33622698.

Te huur kleine kantoorruimte, keukenblok en toiletruimte. Tegenover Plus supermarkt. Huurprijs €350,- p.m. excl btw. inclusief energie, internet, zelfstandige ingang, parkeerplaats. Tel. 0493-312777 email:j.manders6@chello.nl

Pijnloos definitief ontharen middels high intens Pulse light! NOOit meer harseN Of schereN!

SLAGERIJ 180x119.66BOUWMANS

kilo 4.29 kilo 6.99

lappen en stuk,

een hele grote en smakelijke VINK,

100 gram 0.99

Let op: Gourmet, barbecue, partypan, fondue, buffet, wok, steengrill, braai, we hebben het allemaal! Let op: vers vlees, vleeswaren uit eigen keuken, kant&klaar, online verkoop en nog veel meer, kijk op: www.slagerijbouwmans.nl

www.facebook.com/slagerijbouwmansdeurne Zeilbergsestraat 50 • Deurne • T: 0493-312636 I: www.slagerijbouwmans.nl • E: info@slagerijbouwmans.nl • Zondag Hightea 15,- p.p. De Zoete Zonde Stationsstraat 34 1 dag van tevoren reserveren 0493-843038.

• Te koop gevraagd: LP's en singeltjes 06 - 51 590 465

• Te huur 22 Ha. landbouwgrond. 06-13144138

• Haard/kachelhout gezaagd en gekloofd o.a eik en berk voor de winter 2018/2019. Ook hout in zakken. 06-23720617

• Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne. • 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

varendonck.nl

Wij werken met de Record 618 met GEM Technologie. De meeste iPl apparaten zijn enkel voorzien van veiligheidscertificaten (als Ce of FDA) maar de Record iPl is tevens medisch getest op zijn effectiviteit en is dus in het bezit van diverse Kwalteit- en veiligheidscertificaten: FDA: Food and Drug Administration (usA) Ce-MDD: international Medical standardieC 601-1: Medical safety standard CFs: governmental health Approval CsA: Canadian & us safety standards isO 13485: Quality Medical Production isO 9001: Quality Management Wij werken met de Record 618 met GEMstandard Technologie.

Dit apparaat is medisch getest op zijn effectiviteit en is in het bezit van diverse kwaliteit- en veiligheidscertificaten.

Bel sNel vOOr eeN gratis iNtakegesprek

RUIM 12 JAAR ERVARING IN DEFINITIEF ONTHAREN MET UITSTEKENDE RESULTATEN! Haar Zaken, Raagtenstraat 21, Beek en Donk Voor informatie: WWW.HAARZAKEN.NET T: 0492 - 593433 E: margo@haarzaken.net

“Haar Zaken”

www.haarzaken.net Haar Zaken • Anjerstraat 28 5701 EZ Helmond • T 06-53975005 • E margo@haarzaken.net

OPEN DAG ZONDAG 3 FEBRUARI 2019 12.00 - 16.00 UUR ASTEN EN SOMEREN

vanaf

40%

OP DE GEHELE SALE

KORTING ALLEEN GELDIG IN DE WINKEL

LINDESSA DEURNE, STATIONSSTRAAT 13, Tel. 0493-320944 facebook.com/lindessadeurne

Vijf goede redenen om voor Varendonck te kiezen GOED BEREIKBAAR

JE VOELT JE VEILIG

LEUKE LESSEN (JA ÉCHT!)

VEEL TE KIEZEN

BETROKKEN LERAREN

VARENDONCK. GEWOON EEN GOEDE SCHOOL!


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 14

100% Geniet Garantie!

! n e l e i h G t e m t i u r e t e b d j i t l A

GENIETEN... !

NIEUW!

!

!

KEUZE PROG

NIEUW!

RAMMA

VOORJAARSAANBIEDING ODOORN – Drenthe

VOORJAARSAANBIEDING VIANDEN – Luxemburg

2-Daagse reis op basis van halfpension met leuk keuze programma (wandelen/ fietsen/ rondrit o.l.v. gids/ Wildlife Adventure Zoo/ Vesting Bourtange).

Ook in het vroege voorjaar is Luxemburg het bezoeken meer dan waard! We brengen o.a. een bezoek aan Luxemburg-Stad waar we o.l.v. een gids een mooie sightseeingtour maken. Vertrekdata: 12 en 13 april (2 dgn) € 139,-

Vertrekdata: 29 en 30 maart, 5 en 6 april en 17 mei (2 dgn)

vanaf € 129,-

!

RONDREIS BALTISCHE STATEN

Vertrekdata: 11 mei en 24 aug. 12 dagen halfpension

!

SPECIALE WA

NDELREIS!

NIEUW!

CANTERBURY – Kent/ Engeland

TUIN- EN CULTUURREIS YORKSHIRE / Engeland

Vertrekdata: 7 juli, 4 aug. en 29 sep. 5 dagen halfpension

€ 1150,-

LECHTAL WANDERWEG / Oostenrijk

NIEUW!

!

!

LE

€ 495,-

Vertrekdatum: 11 juni 6 dagen halfpension

NIEUW!/ ****

!

OL! T OP: VOL = V

HOTEL!

€ 695,-

vanaf € 610,-

NAUDERS – Tirol / Oostenrijk

****HOTEL!

!

Vertrekdata: 7 juni, 14 juli en 10 aug. 10 dagen halfpension

NIEUW!

€ 650,-

NÚ VERKRIJGBAAR:

Geniet van het gezelligste dagje VAKANTIEuit voor jou en je vriendin! Dagelijks van 16 t/m 24 februari 2019

REISGIDS 2019!

• MEER DAN 250BESTEMMINGEN VAKANTIEREIZEN BESTEMMINGEN IN HEEL EUROPA • MEER DAN 250 VAKANTIEREIZEN NAAR IN NAAR HEEL EUROPA ARD • VRIENDELIJKE MODERNE BUSSEN MET VRIENDELIJKE CHAUFFEURS • MODERNE BUSSEN MET CHAUFFEURS STANDA ASS TCL • COMFOR • DE BESTE PRIJS-KWALITEITSVERHOUDING

ISO 9001

BEHRINGEN – Duitsland

Vertrekdata: 13 mei, 31 juli en 9 sep. 5 dagen halfpension

ANDRÉ RIEU IN WENEN Vertrekdatum: 2 mei 6 dagen halfpension

vanaf € 795,-

WWW.GHIELEN.NL

BAYEUX – Normandië/ Frankrijk

Vertrekdata: 18 juni, 30 juli en 17 sep. 6 dagen halfpension

Vertrekdata: 2 juni en 27 juli 8/9 dagen halfpension

!

€ 685,-

vanaf € 465,-


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 15

Boerenbruidspaar De Kei

Euroloterij De Heikneuters SINT JOZEFPAROCHIE – Leden van De Heikneuters gaan zaterdag 12 januari huis aan huis langs voor de verkoop van loten voor de Euro­loterij.

De opbrengst wordt besteed aan activiteiten voor ouderen, kinderen en zieken in Sint Jozefparochie. De trekking van de Euroloterij is carnavalsmaandag 4 maart in café Bar `t Turfke. Tegelijk met de lotenverkoop wordt de carnavalskrant verspreid.

Prinsenbal Mini-soos LIESSEL - Harm Koelewijn en Dana de Wit zijn zondag 6 januari bekendgemaakt als boerenbruidspaar van De Kei. Op carnavalsdinsdag zullen ze als Harm van aauw vorst Elbert en Jetje van de Linsel en Dana van Anita van Harrie Poel en Truus Tap in de onecht verbonden worden. Als getuigen treden Giel Damen en Jonneke Koppens op. De ouders van het boerenbruidspaar zijn Elbert en Henriëtte Koelewijn en Harrie en Anita de Wit.

Opsteker voor Martien Thijssen DEURNE – Martien Thijssen werd vrijdag 4 januari verrast met D’n Opsteker van de PR Cie. Dit gebeurde in Plein Vijf waar De Peelstrekels bij elkaar waren voor de uitreiking van het eerste exemplaar van carnavalskrant De Peelstrekel aan prins Nico I.

D’n Opsteker wordt jaarlijks door de PR Cie uitgereikt aan iemand die voor of achter de schermen een toegevoegde waarde is voor carnaval in het Peelstrekelrijk. Het was de 28ste keer dat D’n Opsteker werd uitgereikt. Thijssen verkeerde in de veronderstelling dat hij als voorzitter van de krantencommissie prins Nico een print op canvas van de voorpagina van De Peelstrekel overhandigde. In de verpakking bleek de oorkonde behorende bij D’n Opsteker te zitten.

Martien Thijssen kwam in 2004 bij De Peelstrekels als lid van de raad van Elf. Al vrij snel trad hij toe tot het bestuur en ook was hij een tijdje voorzitter van de optochtcommissie. Van 2012 tot 2017 was hij voorzitter van De Peelstrekels. Op dit moment is hij nog steeds actief als voorzitter van de krantencommissie. De PR Cie is een aan De Peelstrekels gelieerd gezelschap dat graag buiten de lijntjes kleurt en zich menigmaal op ludieke wijze uit.

Prins Willem I De Spekzullekes BROUWHUIS – Willem van de Sande is zaterdag 5 januari in zaal Vissers in Brouwhuis bekendgemaakt als 36ste prins van De Spekzullekes.

Prins Willem I is 52 jaar, getrouwd met Loes en vader van Ruben, Lisa, Marrit en Lieke. In het dagelijks leven runt hij samen met zijn vrouw een adviesbureau, gespecialiseerd in kwaliteit, arbo en milieu. Tot voor enkele jaren speelde hij voetbal en was hij trainer, maar nu is hij vooral supporter van zijn zoon Ruben. Zijn drie dochters zijn al jaren actief als dansmarietjes bij De Spekzullekes. Zijn vrouw Loes is bestuurslid geweest bij de carnavalsvereniging.

Seniorweb Deurne start binnenkort met twee cursussen: Windows 10 deel 2 en Film- en fotopresentaties met muziek op iPad. De cursus Windows 10 begin 31 januari. Cursisten leren werken met Windows 10 standaard-programma’s, de apps Mail en Foto’s en het knipprogramma. Ook de Appstore

Het prinsenbal wordt gehouden in Den Draai, Blasiusstraat 2 in Zeilberg en begint om 13.30 uur, de entree is gratis. Behalve de bekendmaking van de opvolgers van prins Kay en vorstin Nikki, wordt ook de titel ’t Pötje van het jaar uitgereikt aan iemand die zich bijzonder inzet voor de Zeilbergse jeugd. Prins John en prinses Nancy van De Pottenbakkers zullen met hun gevolg aanwezig zijn.

Prins Marco I van De Klotbultjes

Prins Willem I.

wordt uitgebreid behandeld. De andere cursus begint op 5 februari en is bedoeld voor iedereen, die wil leren hoe je met een serie foto’s een film kunt samenstellen en video’s en muziek toe kunt voegen. Beide cursussen bestaan uit drie lessen. Informatie en aanmelden kan tot twee weken voor aanvang via: seniorwebdeurne.nl.

Café ontruimd vanwege brand

Prins Marco I gaat het komende carnaval voorop samen met zijn adjudanten Niels Daniels en Peter Spreeuwenberg. Prins Marco is 47 jaar en getrouwd met Ingrid. In het dagelijks leven is hij werkzaam als administratief medewerker bij Giebels Meat in Helmond. Het motto van prins Marco is: Als urtste grote prins van het Klotbultjesrijk, zeg ik gezellig feesten en geen gezeik. Prins Kyan I is de 53ste jeugdprins van De Klotbultjes. Hij is twaalf jaar oud en heeft als zijn adjudanten Jorrit van der Linden en Bas Knapen. Hij gaat naar het Alfrinkcollege in Deurne. Zijn motto is: Bas, Jorrit en prins Kyan knallen, Griendtsveen met zijn allen!

LIEROP - De tweede voorronde van het nieuwe evenement 'Peelrockrally' staat voor de deur. Zaterdag 12 januari nemen vijf bands het tegen elkaar op voor een plek in de finale van 9 maart.

OJC Nirwana in Lierop organiseert in samenwerking met Nirwana Tuinfeest het evenement. Via de wedstrijd kunnen bands of artiesten zich plaatsen voor het Nirwana Tuinfeest 2019 of Eurosjopper. Er zijn twee voorrondes en een finale. De eerste ronde was op zaterdag 17 november. Aankomende zaterdag is de tweede ronde. Uit elke voorronde komt een jurywinnaar en een publiekswinnaar. Deze winnaars gaan de strijd aan met elkaar in de finale. In deze finale komt, net als in de voorrondes, een jurywinnaar en een publiekswinnaar. De jurywinnaar mag de zaterdag van Nirwana Tuinfeest openen en de publiekswinnaar speelt op het Eurosjopper Festival. 12 januari komen de volgende bands in actie: Echo Empire, Kong Foo, Projectmanager, The March, Vendetta Drive. Zij gaan in 25 minuten laten zien aan de jury, en publiek, waarom zij een plek op het Tuinfeest verdienen. De finale is op 9 maart. De Peelrockrally begint om 20.00 uur en entree is gratis.

Zeecontainer vol hennep OMMEL - Een 73-jarige Ommelnaar is zaterdag aangehouden nadat bij zijn woning een zeecontainer vol met hennep werd gevonden.

ASTEN - De brandweer is zaterdagavond uitgerukt voor een schoorsteenbrand bij horecagelegenheid De Kantine in Asten. De brand ontstond rond 21.00 uur. Het café aan de Markt werd vervolgens uit voorzorg ontruimd en bleef voor de rest van de avond gesloten. Ook zette de politie een gebied af. (Foto: Stefan Vlemmix)

DEURNE - Er komt een glasvezelnetwerk in de gehele gemeente Deurne. De eerste werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2019. Dat heeft bouwer E-Fiber dinsdag bekendgemaakt.

door Willie Thijssen De grens lag op een deelname van dertig procent. Volgens Gerard Overmars van E-Fiber ligt het behaalde percentage nu heel dicht bij die dertig procent: "We doen geen uitspraken over exacte aantallen, maar we zitten redelijk spot on. De laatste weken hebben nog veel mensen zich aangemeld. In enkele kleine kernen lag het percentage zelfs boven de vijftig procent." Ook Eric Vos van E-Fiber is enthousiast: "Er was een enorme vraag naar een stabiel netwerk in de gemeente Deurne. We zijn blij verrast door het grote enthousiasme. Niet alleen in de buitengebieden zitten mensen te springen om supersnel internet, maar ook in de kern van Deurne zelf. Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk ben je de komende decennia verzekerd van een stabiele en betrouwbare internetverbinding." Wethouder Helm Verhees van de

gemeente Deurne is eveneens verheugd met het resultaat: "Een mooi begin van 2019. Ik bedank onze inwoners en iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Bij de aanmelding zal mogelijk niet iedereen het zich gerealiseerd hebben, maar hierdoor hebben we er samen voor gezorgd dat het glasvezelnetwerk in de hele gemeente wordt uitgerold."

Aanleg

De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels gestart en in het tweede kwartaal van 2019 gaat de eerste schop de grond in. De werkzaamheden zullen naar verwachting achttien maanden in beslag nemen. Tijdens deze aanlegperiode worden er in Deurne circa 15.000 aansluitingen gerealiseerd. De planning wordt binnenkort bekendgemaakt. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat nog steeds doen. Overmars van E-fiber verwacht dat de komende maanden nog meer mensen zich melden voor glasvezel. "Het zou mooi zijn als er nog minimaal tien procent bijkomt. Tot en met de bouw hoeven mensen geen activeringskosten te betalen. Hierna wel. Dat bedrag kan afhankelijk van de situatie oplopen tot wel 450 euro", aldus Overmars.

Elfde Winterloop

GRIENDTSVEEN - Marco Buijs is op zondag 6 januari gepresenteerd als prins van De Klotbultjes in Griendtsveen. Hij heeft de eer om de eerste ‘grote’ prins van De Klotbultjes te zijn. Kyan Claessens is de 53ste jeugdprins.

Tweede voorronde Peelrockrally

Cursu sse n Seniorweb Deurne

ZEILBERG – De Pötjes, de naam van minisoos Zeilberg in carnavalstijd, houdt zaterdag 12 januari het jaarlijkse prinsenbal.

Deurne krijgt glasvezel

De container werd aangetroffen in een paardenstal. De oogstrijpe hennepplanten zijn door de politie in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de Ommelnaar, die zich later voor een rechter zal moeten verantwoorden.

OMMEL - Voetbalclub Olympia Boys houdt komende zondag voor de elfde keer de Winterloop, op en rondom het sportpark aan de Kluisstraat in Ommel. De loop is geschikt voor zowel hardlopers als wandelaars. Zij kunnen kiezen uit drie afstanden: 2,8 kilometer, 5,5 kilometer en 8,3 kilometer. De Winterloop gaat om 10.30 uur van start, inschrijven kan tot een kwartier voor aanvang. Kosten bedragen 3 euro per deelnemer. -Advertorial-

Wo ni ngmark t i n bewegi ng

Het schiet maar niet op Het algemene beeld van de woningmarkt is duidelijk. Er is een schreeuwend tekort aan aanbod, de prijzen stijgen de pan uit en de verkoop gaat supersnel. Te koop zetten is verkopen en steeds vaker boven de vraagprijs. Voordat de eurotekens te snel in uw ogen verschijnen even een relativering aan het begin van het nieuwe jaar. Uit recent onderzoek (van makelaarsorganisatie Dynamis) blijkt dat één op de tien woningen in aanbod al langer dan drie jaar te koop staat! Dat percentage was een paar jaar geleden veel hoger, maar toch. Totaal gaat het in Nederland om zo’n 6.600 woningen. Natuurlijk gaat een krimpregio als Groningen aan kop in dit twijfelachtige klassement ‘moeilijk verkoopbaar’ (21% van het totaal). Het percentage in Noord-Brabant is met 12% toch ook iets boven het gemiddelde. Op de lijst van gemeenten met het grootste aandeel ‘structureel aanbod’ prijkt Gemert-Bakel met 24% op plaats 9. Uiteraard gaat het altijd om gemiddeldes: zelfs in populaire steden staan enkele woningen al heel lang te koop. Vaak gaat het om vrijstaande woningen in een hogere prijsklasse. Buiten de stedelijke gebieden zijn ook appartementen behoorlijk vertegenwoordigd. Het kan zijn dat de locatie niet aantrekkelijk is of dat er achterstallig onderhoud is. We zien geregeld dat aanbieders nogal

strak vasthouden aan hun hoge vraagprijs, bijvoorbeeld omdat ze geen verlies willen lijden op hun aflossingsvrije hypotheek. Er is echter ook een flink aandeel van kleine woningen (kleiner dan 80 vierkante meter). Daar is de reden dan de grote concurrentie, omdat in de herstelperiode na de crisis vooral veel nieuw aanbod aan kleine woningen op de markt kwam. De diversiteit aan oorzaken maakt het lastig een algemene goede raad te geven. Soms kan prijsverlaging een oplossing zijn. Soms is het aan te bevelen het pand tijdelijk van de markt te halen en/ of te werken aan een betere presentatie van de woning zelf (opknapbeurt) en nieuwe presentatiefoto’s. Kenners van de markt kunnen je vast een goed advies op maat geven om in 2019 af te komen van de verzuchting: het schiet maar niet op.

Pieter van Santvoort Makelaar Pieter van Santvoort beschouwt elke twee weken de situatie op de woningmarkt in de regio.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 16

Vac a t u re s

Containerwagenchauffeur

Vitomega Colostrum BV in Deurne heeft zich gespecialiseerd in het verzamelen van biest bij melkveehouders. Per direct zijn wij op zoek naar:

Algemeen medewerker (Vutter/gepensioneerde) Met pensioen? Maar nog steeds zin om de handen uit de mouwen te steken? Wij zoeken een enthousiaste medewerker die 2 tot 3 dagdelen per week ons wil komen helpen met onderstaande werkzaamheden. Takenpakket: * Bemonsteren van de binnen gekomen bevroren biest * Klaar maken van bestellingen * Hand en spandiensten op onze locatie.

Wil jij graag iedere avond op tijd thuis zijn en vind je het niet erg om een aantal keer per week om 5:00 uur te beginnen dan is dit de ideale baan voor jou. Voor deze functie zijn wij op zoek naar een containerwagenchauffeur die in het bezit is van rijbewijs C,E, Code 95. Er zijn mogelijkheden om parttime en of als zzp-er deze functie uit te voeren.

Assistent Productieleider Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die zelfstandig kan functioneren, affiniteit heeft met elektrotechnische onderhoudswerkzaamheden en werkervaring heeft in de procesindustrie. Het doel van de functie is het dagelijks onderhouden en beheren van een biomassacentrale welke de energie opwekt voor o.a. fluidbed droogsystemen. Verder behoort tot je dagelijkse werkzaamheden het plannen en onderhouden van kleine onderhoudswerkzaamheden aan de droogsystemen. Wij zijn op zoek naar een collega die graag wil doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Geïnteresseerd? Kom dan vrijblijvend kennismaken onder het genot van een kop koffie! Wij bieden een gezellige informele werksfeer en een nette vergoeding. Voor vragen, een afspraak of meer informatie kunt u zich wenden tot: Jeroen van den Boomen jvandenboomen@vitomega.nl 06 48 40 39 90

Wij bieden... Een zelfstandige en uitdagende functie waarin veel wisselende werkzaamheden voorkomen. Je komt terecht in een klein enthousiast team met een hands-on mentaliteit. Uiteraard bieden wij je een prima salaris. Binnen Van de Weijer Drogerij hechten wij veel waarde aan een open en informele werksfeer. Wie zijn wij? Van de Weijer Drogerij is een brabantse familie onderneming en is ruim 25 jaar een drogerij voor diverse (rest)stromen. Door middel van een biomassacentrale wekken wij warmte en elektriciteit op om onze productielijnen te voorzien van voldoende energie om reststromen te verwerken tot opnieuw inzetbare (grond) stoffen. Kijk ook eens op onze website www.vdwdrogerij.nl voor meer informatie.

Verberne Projecten BV is gevestigd aan de Linieijzer 12 te Asten. Wij zijn een snel groeiend bedrijf dat op zoek is naar een nieuwe collega.

Kennis maken? Ben jij diegene die voldoet aan de gevraagde eisen en denk jij in deze functie je uitdaging gevonden te hebben? Dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren. Stuur je CV met sollicitatiebrief naar monique@vdwdrogerij.nl of neem voor vragen contact op via 077-8200206.

Loodgieter / Timmerman Ter uitbreiding van ons dienstenpakket zijn wij op zoek naar een loodgieter-timmerman, of een loodgieter die het vak timmerman wil leren. Wat zoeken we: • Je ben leergierig, flexibel, betrouwbaar, representatief en klantgericht; • Je hebt de juiste mentaliteit en geen negen tot vijf instelling; • Je bent in bezit van een geldig rijbewijs B(E); • Je kan zowel in teamverband als zelfstandig goed uit de voeten. Wat bieden we: • Een prima salaris conform de meubel CAO; • Goede werksfeer en een leuk team; • Een leuke afwisselende baan.

AARTS | METAAL – modern, dynamisch metaalbedrijf in Asten Wij zoeken:

Ben je enthousiast over deze vacature, herken je zelf in bovenstaande?

CONSTRUCTIEBANKWERKER

Is dit de baan voor jou? Laat dan zo snel mogelijk iets van je horen en stuur je reactie met CV naar info@verberneprojectenbv.nl t.a.v. van Dhr. Tiny Verberne. Voor meer informatie over ons bedrijf zie onze website www.verbernebouwenmeubel.nl

Wij kijken bij Aarts | Metaal reikhalzend uit naar ervaren of beginnende vakmensen die warm lopen voor plaatwerk en lichte constructies in staal, RVS, aluminium en machinebouw.

CROOYMANS

dakbedekkingen

(RVS, Staal en Aluminium)

nieuwbouw - renovatie

Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne ✬ Voor al uw dakwerken 0493daken - 31 18 10 - Fax 31 21 39 ✬Telefoon Bitumeuze info@crooijmansdak.nl ✬ Zinkwerken en goten ✬ Lichtkoepels ✬ Erkend Polygum dealer ✬ 10 jaar verzekerde Polygum dakgarantie ✬ Gratis dakinspectie ✬ Vrijblijvende offerte Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne Telefoon 0493 - 31 18 10 - Fax 31 21 39 Telefoon 0493 - 31 18 10 - Fax 31 21 info@crooijmansdak.nl

Geen probleem, solliciteer gerust want met deze eigenschappen pas je gegarandeerd perfect binnen ons team! Bij Aarts | Metaal voel je je al snel op je plek.

39 229063

Het mooiste cadeau dat je kunt geven is je tijd. Het mooie wat je terug krijgt is voldoening en verdieping. Spreekt deze tekst je aan? Word dan zorgvrijwilliger bij ons. Je hebt geen zorgachtergrond nodig; wij hebben zelf een goede voorbereidingscursus. Deze cursus begint in maart 2019. Bel of mail voor vrijblijvende informatie, of meld je aan. www.hospicezenit.nl, 0478 551434. Hoenderstraat 95e 5801CJ Venray

Ben jij de constructiebankwerker die wij zoeken? Heb je al enkele jaren ervaring als vakman en ben je een teamspeler, zelfstandig, gemotiveerd en flexibel? Of heb je nog geen praktijkervaring en ben je BBL-er of schoolverlater?

Geïnteresseerd? Bel ons meteen! Hier onze gegevens, we zien je reactie graag tegemoet: René Aarts, Aarts Metaal, Bonksel 3, 5721 TP Asten, T 0493 - 49 20 34, e-mail: werken@aartsmetaal.nl.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 17 • Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

Vac a t u re s

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609. • Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl • Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

Wil jij zorgdragen voor een optimaal productieproces, conform de World Class Manufacturing eisen? Ga jij de uitdaging aan om 0 ongevallen, 0 fouten en 0 verliezen te realiseren? Heb jij ervaring in het aansturen en motiveren van operators? Ben jij in staat om verbeterprojecten te initiëren en te begeleiden? Dan zoeken wij jou! Vanwege een structuurwijziging binnen onze Business Unit EPS zijn we voor de duur van 1,5 tot 2 jaar op zoek naar een:

Teamleider

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395. • 13 januari megavlooienmarkt Tennishal de Heiberg Heerseweg 49 Veldhoven Entree 2 euro 9-16 uur Kraamhuur 06-20299824. • Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102. • T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609. • Te huur bedrijfshal 290m2 met inpandig kantoor en toilet met buitenterrein 300m2. Nabij oprit A67. Industrieterrein Nobis Asten. Tel. 06-53559761.

2-ploegendienst

Organisatie en afdeling:

Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren voor de Benelux. Deze oplossingen leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort. Dankzij de voortdurende aandacht voor milieueffecten tijdens productontwikkeling, productie en recycling, zijn de isolatieoplossingen bovendien duurzaam. De onderneming, opgericht in 1969 en voorheen bekend als Unidek B.V., telt ruim 200 medewerkers. Onze productielocatie en het verkoopkantoor zijn gevestigd in Gemert (Nederland). Deze rol valt onder de business unit EPSProfs.

Functie eisen:

Je hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau; bij voorkeur in een bedrijfskundige richting en tenminste drie jaar leidinggevende ervaring in een productieomgeving. Je hebt kennis van verbetertechnieken (bij voorkeur SGA), World Class Manufacturing en het Roadmap principe. Je spreekt goed Nederlands en Engels, je bent communicatief vaardig en beschikt over leiderschapscapaciteiten. Als laatste voldoe je aan onze kernwaarden: Samenwerken, Kwaliteits- en Klantgericht, Ondernemen, Nakomen van afspraken (SKON).

Interesse?:

Heb jij interesse in deze uitdagende functie en voldoe je aan het omschreven profiel? Solliciteer dan nu door je cv én motivatiebrief te mailen naar Tess Stahlie (tess.stahlie@kingspanunidek.com / 0492 378 299). Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatie procedure.

• Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl • Wegens omstandigheden te koop, Flyer, electrische fiets damesmodel H=50 1000,- tel. 0493-320135.

brandbeveiliging Wij zijn per direct op zoek naar een

ONDERHOUDS-/SERVICE

MONTEUR 32-40 uur

Wat vragen wij: • Zelfstandig • Representatief • Pro-actief • Accuraat

• Servicegericht • Positieve en flexibele instelling • Minimaal rijbewijs B

Wij leiden u zowel intern als extern op tot gediplomeerd service monteur, zodat u nadien zelfstandig de controle, het onderhoud en eventuele reparaties aan de brandbestrijdingsmiddelen kunt uitvoeren.

Bijna jarig? Vraag geen kado maar een donatie. WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 21 juni 2018 | pagina 2 Kijk op kadoneren.nl

www.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublishers.nl DAS PAS DRUKWERK Mijn bedrijf sfol de r is m oo i gedrukt!

il Ik w pie r a p bri e f t e lle n e bs

DAS

Publishers

DAS

DASPASDRUKWERK.NL

DASPASDRUKWERK.NL

Publishers

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

Spreekt het u aan om ons team te komen versterken, stuur dan uw CV met motivatie naar:

ALRO Brandbeveiliging t.a.v. dhr. R. van Hooff Postbus 118 5750 AC Deurne of info@alrobrandbeveiliging.nl

- Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

- Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

www.daspasdrukwerk.nl

www.daspasdrukwerk.nl 2014

Mijn visite ka ee n sche rpe prartje te ge n ijs gedrukt

DASPASDRUKWERK.NL

I k k a n er vo a rtje te g en or a l Mij n visite k a ri js g ed ru kt m ij n d ru k w er k te re cht p Ik pe be er n h Ro sc b n Ko ee enders.

Ik vervang ALLES in uw keuken.

DAS Keukenrenovatie: DAS Publishers

Publishers

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

il Ik w p a p f e bri t e be s

DAS

Publishers

DASPASDRUKWERK.NL DASPASDRUKWERK.NL voordelig en duurzaam maatwerk!

Als u iets aan uw keuken wilt veranderen is renovatie een prima oplossing. Ik ben specialist in het vervangen van keukendeurtjes, werkbladen, kranen, inbouwapparaten, spoelbakken, afvalsystemen, laden en scharnieren. Vraag vrijblijvend advies.....

- Uw drukwerk binnen - Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld enkele minuten geregeld - bepaal uw levertijd - bepaal Bel ofzelfmail voor een afspraak! T 06 zelf - 18uw 56levertijd 48 20 - tegen een scherpe prijs - tegen een scherpe prijs robkoenders@dekeukenvernieuwers.nl

www.daspasdrukwerk.nl www.daspasdrukwerk.nl www.dekeukenvernieuwers.nl

Ik ka n er vo or al m ijn druk we rk te recht

DASPASDRUKWERK.NL

Mi bedrijf s is mooi ge

DAS

Publishers

DASPA Bestel want D


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 18 • www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5751 BM Asten. 06-47152324

Vac a t u re s

• Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

Voor meerdere klanten in de regio Deurne/Ysselsteyn zijn wij op zoek naar een

medewerker voor op een vleesvarkensbedrijf.

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395.

Zowel parttime als fulltime is mogelijk.

• Heeft uw basisschool kind extra ondersteuning nodig? Ervaren juf kan helpen! www.xtrales.com 06-33622698.

We zoeken iemand die: • allround inzetbaar is; • zowel zelfstandig als in een team kan functioneren. Ervaring in de varkenshouderij is gewenst maar zeker geen vereiste. Voor meer informatie kunt u bellen naar Edwin Nelissen: 06-51241787

GEZOCHT Verkoopmedewerker met kluservaring

Fulltime (40 uur per week) / parttime Herken jij jezelf in onderstaande punten? W MBO werk- en denkniveau W Flexibel inzetbaar W Affiniteit met DHZ producten W Handige klusser W Organisatie- en mensgericht W Een vlotte prater W Passie voor verkopen

SOLLICITErEN? INFO @KL USW IJSA STEN HEU SDE N.NL

KLUSWIJS ASTEN-HEUSDEN Voorste Heusden 45 Tel. 0493 - 693 155

Een fijner leven komt een stap dichterbij. Stichting Date duurzame man-vrouw relaties sinds 1969 ✓ Veilig en betrouwbaar en áltijd in de buurt ✓ Persoonlijke begeleiding en voorstellen ✓ Onbeperkte kennismakingen en hoge slagingskansen ✓ Ik kom bij u in de buurt

Jos Vellekoop, tel. 040-8431091 of b.g.g. 0800-022 0225 Aangesloten AVR/Singleskeurmerk/Geschillencommissie

w w w. s t i c h t i n g d a t e . n l

• Wegens omstandigheden te koop, Flyer, electrische fiets damesmodel H=50 1000,- tel. 0493-320135.

• Rommelmarkt ‘De Schakel’ Reuver 13 januari 9.30- 15.30 uur Broeklaan 2, 5953 NB, A73 afrit 17/18 www.carbootsalehorst.nl

CONTAINERVERHUUR LOON- EN GRONOVERZETBEDRIJF CULTUURTECHNISCHE WERKEN

'T HOF 4 - LIESHOUT 0499-422704 We voeren werkzaamheden uit zoals grondverzet, cultuur technisch werk, sloopwerkzaamheden, straatwerk, transport en containerverhuur voor zowel particulieren als bedrijven en overheid. We denken in oplossingen en hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Voor versterking van ons team zijn wij op zoek naar een

mobiele kraan machinist en midigraver machinist

• Te huur bedrijfshal 290m2 met inpandig kantoor en toilet met buitenterrein 300m2. Nabij oprit A67. Industrieterrein Nobis Asten. Tel. 06-53559761.

• Mooie Vak.Bungalow Wifi Huurfietsen-elec.fietsen Geniet vakantie in Denekamp. www.twentehuisjes.nl info.0541-626578/60-39609666

• 13 januari megavlooienmarkt Tennishal de Heiberg Heerseweg 49 Veldhoven Entree 2 euro 9-16 uur Kraamhuur 06-20299824.

Wij bieden u een uitdagende functie in een enthousiast team waarin je samen met collega’s werkt maar ook zelfstandig functioneert.

Brofa B.V.

Bent u iemand met een flexibele instelling, heeft u ervaring in soortgelijke functie en een goede motivatie, dan bent u de juiste persoon.

Stikker 3a 5721 VD Asten Tel. 0493-695624 www.brofa.nl info@brofa.nl

Heeft u interesse en de benodigde ervaring neem contact op of richt uw sollicitatiebrief met cv aan:

Brofa produceert belegde broodjes Brofa produceert belegde broodjes en lunchpakketten en lunchpakketten uit eigen bakkerij. uit eigen bakkerij. Voor versterking van ons team zijn wij op zoek naar een

F. Vereijken & Zn BV T.a.v. Frans Vereijken

`t Hof 4, 5737 PA Lieshout 06-22930653/0499-422704 info@fvereijken.nl www.fvereijken.nl

Voor versterking van ons team zijn wij op zoek naar een

full-time bakker en een

part-time productiemedewerker(ster) zaterdagmedewerker(ster) Voorinformatie informatieen eninteresse interesse graag graag een een mailtje mailtje naar naar info@brofa.nl info@brofa.nl t.a.v. t.a.v. R.Verberne. Voor R.Verberne.

JETSTONE Jetstone is een toonaangevende producent van werkbladen in natuursteen, composiet en keramiek. De inzet en kennis van onze 250 medewerkers (in 4 landen) zorgt ervoor dat we onze klanten kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit kunnen bieden. Werken bij Jetstone betekent werken in een gezond en dynamisch bedrijf met enthousiaste collega’s. Er hangt een fijne informele werksfeer waarin samenwerken, open communiceren en een no-nonsense houding centraal staan. Interne opleidingen en doorgroeien behoren daarbij zeker tot de mogelijkheden. En naast goede arbeidsvoorwaarden, vinden we het ook erg belangrijk om regelmatig sociale activiteiten te organiseren die bijdragen aan het teamgevoel. Onze klantenkring bestaat hoofdzakelijk uit keukenzaken en interieurbouwers. Onze afdeling Logistiek zorgt er dagelijks voor dat de bestelde werkbladen worden afgeleverd of worden gemonteerd op lokatie bij de consument.

JUNIOR PLANNER

MONTEUR WERKBLADEN

▪ Assisteert onze planner bij het maken van planningen voor leveringen, inmetingen en montages.

▪ Komt dagelijks bij mensen over de vloer die via een van onze dealers een werkblad hebben besteld.

▪ Heeft dagelijks contact met klanten en collega’s.

▪ Zorgt voor nauwkeurige inmetingen, waarbij ook digitale inmeetapparatuur wordt gebruikt.

▪ Zorgt voor accurate administratieve afhandeling, zodat het logistieke proces foutloos en efficiënt verloopt.

▪ Monteert vakkundig onze producten op lokaties in Nederland en België.

▪ Is een spontane, klantvriendelijke teamspeler die kan werken en denken op minimaal MBO-niveau.

▪ Is een klantvriendelijke perfectionist met verantwoordelijkheidsgevoel.

▪ Kan goed organiseren, heeft topografisch inzicht en communiceert gemakkelijk in Nederlands en Engels.

▪ Heeft geen 9-tot-5 mentaliteit en kan denken in oplossingen.

▪ Werkt nauwkeurig en kan een beetje stress wel hebben.

▪ Heeft affiniteit met keukens en digitale apparatuur.

▪ Is representatief en in bezit van rijbewijs B.

Op zoek naar meer informatie of interesse om te solliciteren? Kijk voor meer informatie op : www.jetstone.nl/werken-bij-jetstone


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 19

Jubilarissen SJVV

Za ke n n i e u ws Ondernemerscafé Deurne DEURNE - Burgemeester Hilko Mak en directeur Rudi van Hoof van Rabobank Peelland Zuid laten dinsdag 15 januari in het ondernemerscafé hun licht schijnen over 2019. Tevens blikken ze terug op het afgelopen jaar. Aanvang 21.00 uur in café De Brouwer aan de Markt in Deurne. Presentatoren Jan van den Heuvel en Niels Crooijmans zijn de gastheren deze avond. Dennis van der Meijden verzorgt het nieuws en Frans Franssen tekent voor het praatje aan de bar. Ondernemerscafé Deurne heeft een open karakter; ook niet-ondernemers zijn welkom.

Vevikreatief opent nieuwe winkel aan Molenlaan DEURNE - Maar liefst dertig jaar hebben Hans en Alice Verhees met liefde en plezier hun winkel, Vevitools gerund. Door persoonlijke omstandigheden kunnen ze zich niet meer volledig focussen op de winkel waardoor zij nu het stokje doorgeven aan hun dochter Karin. Zij opende op dinsdag 8 januari jongst leden voor het eerst de deuren van de nieuwe winkel Vevikreatief aan de Molenlaan in Deurne. Op 3 augustus 2016 overleed plotseling de oudste dochter Rianne van de familie Verhees. Sindsdien is het voor Hans en Alice steeds lastiger geworden om de winkel te blijven runnen. Dit heeft ze doen besluiten om per 29 december te stoppen met de winkel en zich meer te gaan focussen op de privésituatie. Hiermee komt er een einde aan dertig jaar Vevitools. Nadat bekend werd dat Hans en Alice wilden stoppen, is hun dochter Karin opgestaan om de winkel over te nemen. Dit wel op een nieuwe locatie en met een nieuwe naam, maar wel met dezelfde werkwijze als voorheen. Ook de producten blijven hetzelfde. Klanten kunnen hierdoor met dezelfde ervaring winkelen als dat ze gewend zijn. De winkel bevindt zich nu aan de Molenlaan 1C in Deurne en is vijf dagen in de week geopend. In het logo van Vevikreatief is een vlinder en de kleur blauw duidelijk verwerkt. Daarnaast is in de winkel een slogan te zien: wees als een vlinder, rust op tijd maar vergeet niet te vliegen. Deze slogan is van Cibliga een Belgische stichting die zich bezighoudt met chronische bindweefselziektes, de ziekte waar Rianne aan overleden is valt hier ook onder. De kleur blauw doelt op een blauwe vlinder die voor de familie sindsdien symbool staat voor Rianne. Vlnr staand Gérard Manders, Roy Mennen, Stan Claassen, Dick van Goch en Frans Venner. Zittend Piet van Zeelandt, Broer van de Kerkhof, Toon van Goch en Piet van de Broek. SINT JOZEFPAROCHIE - Voetbalvereniging SJVV heeft zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie de jubilarissen gehuldigd. Stan Claassen werd uitgeroepen tot SJVV'er van het jaar 2018. In een volle kantine blikte voorzitter Hilbert Kievit terug op het afgelopen jaar. Tevens werd bekendgemaakt dat Willem Aarts ook volgend seizoen trainer blijft bij SJVV.

Zoals gebruikelijk werden de jubilarissen van het afgelopen jaar gehuldigd en dat was dit jaar bijzonder. Niet alleen omdat er elf jubilarissen waren, maar vooral omdat zes van die jubilarissen vanaf de oprichting - zeventig jaar geleden - lid zijn van SJVV. Dat zijn Piet van de Broek, Toon van Goch, Dick van Goch, Broer van de Kerkhof, Gerrit van Zeelandt en Harrie van der Heijden. Die laatste heeft eerder thuis zijn jubileumspeld in ontvangst mogen nemen. Bijzonder was de aanwezigheid van

Gérard Manders, een van de oprichters van SJVV. Door hem werden de jubileumspeldjes uitgereikt aan de jubilarissen die zeventig jaar lid zijn. Presentatoren Erwin Matheij en Hans van Oosterhout haalden samen met de oudgedienden mooie herinneringen op. Marion van Gogh ontving daarna in naam van haar man Bart de jubileumspeld voor het 40-jarig lidmaatschap. Mark Koolen, Roy Mennen en Frans Venner werden gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap. Ook zij ontvingen een jubileumspeld en bloemen.

Michel van den Berkmortel die eveneens 25-jarig jubilaris was, kon niet aanwezig zijn.

SJVV'er van het jaar

Stan Claassen werd uitgeroepen tot SJVV'er van het jaar 2018. Een titel die jaarlijks vergeven wordt aan iemand die in een jaar bijzondere verdiensten heeft verleend voor SJVV. Stan is jeugdtrainer, jeugdleider, medeorganisator van het zaalvoetbaltoernooi en hij is clubscheidsrechter. In die laatste rol maakt hij de laatste jaren een geweldige ontwikkeling door. Met zijn benoeming tot SJVV'er van het jaar treedt hij in de voetsporen van vader Karel, die veertien jaar eerder deze onderscheiding ontving.

Wisselbeker voor jeugdbadmintonners DEURNE/BAKEL – Badmintonclub Bakel, met ook jeugdleden uit Deurne, nam donderdag 27 december deel aan het Oliebollentoernooi van Badminton Club Phoenix uit Helmond. Het toernooi vond plaats in de Veka sporthal. BC Bakel won voor het vijfde jaar op rij de wisselbeker.

Ruim 100 kinderen, waarvan 23 jeugdleden van BC Bakel, waren om 8.30 uur present met een racket en een shuttle. Van de 23 jeugdleden die wekelijks in Bakel spelen komen er 9 uit Deurne. De organisatie had het lastig met het opvullen van de uitvallers, zodat de kinderen die wel aanwezig waren toch de wedstrijden konden spelen. Dat werd allemaal prima opgelost. De wedstrijden begonnen om 9.00 uur en eindigden rond 17.30 uur. Veel ouders kwamen de jeugdspelers aanmoedigen.

Uitslag

Onderstaand de uitslagen voor de jeugdleden van BC Bakel in de verschillende klassen en categorieën: A-klasse: 1. GD-Milou van Neerven en Thijs Lodder; 1. DD-Sandra van Ojen en Milou van Neerven; 1. HD-Dennis Verbakel en Thijs Lodder; 2. GD-Kim van de Vorst en Dennis Verbakel; 2. HD-Alex Hoppenbrouwers en Quinten Flohr; 3. GD-Quinten Flohr en Jente Jansen (Mixed); 3. DD-Kim van de Vorst en Teuntje van Lieshout. B-klasse: 1. GD-Jenna van Gog en Ravy Verbakel; 1. DD-Jenna van Gog en Loes van Vugt (Gemert); 2. DD-Teuntje van Lieshout en Mirthe Davidson Decelles (Mierlo); 2. GD-Jente van Neerven en Loes van Vugt (Gemert); 2. HD-Ravy Verbakel en Jente van Neerven; 3. HD-Luke Flohr en Teun Gent.

Vlierdenseweg wordt opnieuw bestraat DEURNE - De Vlierdenseweg is vorig jaar opnieuw ingericht en in het gedeelte ten zuiden van het spoor zijn nieuwe klinkers gelegd. Nu blijkt dat deze klinkers niet voldoen. De deklaag laat los. Komend voorjaar worden de klinkers vervangen.

hees vorige week in een brief aan de gemeenteraad. De productiefout is erkend door de fabrikant, zo stelt Verhees in de brief: ‘De fabrikant levert ons kosteloos nieuwe stenen en vergoedt de kosten voor het opnieuw aanbrengen ervan’.

In 2018 zijn werkzaamheden uitgevoerd aan de Vlierdenseweg. Nabij de spoorwegovergang is de ‘slinger’ uit de weg gehaald en is het kruispunt met de Fabriekstraat anders aangesloten. In de Vlierdenseweg zijn, ten zuiden van het spoor, nieuwe klinkers aangebracht. Het overige deel is geasfalteerd. De klinkers bevatten een speciale geluidsreducerende deklaag. Dit zorgt voor minder overlast van verkeer dat over de weg rijdt. Al vrij snel na de aanleg bleek dat er een productiefout in de bestrating zit. De deklaag laat los. ‘We zien dit ter plekke gebeuren en het blijkt ook uit een onderzoek dat is uitgevoerd met de stenen’, aldus Helm Ver-

Drie weken

De klus is gepland in het voorjaar. Het vervangen van de stenen duurt ongeveer drie weken. Verhees: ‘We vinden het erg vervelend voor de bewoners en ondernemers aan de Vlierdenseweg dat we de weg nogmaals moeten afsluiten voor deze werkzaamheden. Samen met de aannemer die het werk uitvoert, doen we er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken.’ In het voorjaar worden er bij de Vlierdenseweg ook nieuwe bomen en hagen geplant. Dit gebeurt gelijktijdig met de inrichting van het groen bij de nieuwe woningen in de Spoorzone. Bij dit Deurne Doet ‘t-project worden de bewoners betrokken.

C-klasse: 1. HD-Roel van Doorn en Mirco Kroeze (Mierlo); 2. GD-Lincy van Neerven en Roel van Doorn. P-klasse: 3. DD-Lincy van Neerven en Eline van de Laar (Phoenix).

Reeks autodiefstallen REGIO - In Deurne, Asten en Someren werden afgelopen week drie auto's gestolen. Telkens ging het om een Volkswagen.

Zondagavond werd tweemaal een Volkswagen Golf gestolen. Zo miste Astenaar Bert Thijs zijn auto (kenteken 83-DV-BJ) nadat hij zijn hond had uitgelaten. Deze moet ergens tussen 20.00 uur en 20.30 uur zijn meegenomen vanaf de Rozenstraat. Die nacht werd vervolgens aan het Groenveld in Deurne eenzelfde soort auto gestolen. Het voertuig met kenteken PB-01-6S stond langs de kant van de weg geparkeerd en verdween ergens tussen 1.00 uur en 6.00 uur. Verder werd in de nacht van maandag op dinsdag een Volkswagen Caddy (kenteken V-138-GG) vanaf de Nieuwstraat in Someren ontvreemd. De politie doet onderzoek naar de reeks diefstallen.

- Advertorial -

Kindercoaching bij Het Levensatelier ASTEN - Zit jouw kind niet lekker in zijn vel, door welke omstandigheid dan ook? Heeft je kind problemen op sociaal–emotioneel vlak? Of heb jij als ouder vragen over de opvoeding? Dan ben je op het goede adres bij de kindercoach in Het Levensatelier.

De kindercoach gaat samen kijken hoe een eerste stapje in een andere richting kan worden gezet. 'We gaan opzoek naar de kwaliteiten die jij in je hebt, en gaan we oplossingsgericht aan het werk. Ook geef ik workshops aan ouders die gaan over kinderen en emoties, vergroten van zelfvertrouwen bij kinderen, en ver-

bindend communiceren. Loop gerust eens binnen voor een gratis kennismaking, ik zie je graag tegemoet.' Voor verdere informatie of aanmelding neem contact op met Marleen via info@hetlevensatelier.nl. Het Levensatelier is gevestigd aan de Burgemeester Wijnenstraat 9 in Asten.

Jubilarissen Deurnes Gemengd Koor DEURNE – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Deurnes Gemengd Koor op maandag 7 januari zijn ook de jubilarissen gehuldigd. Han Wolters en Harrie van Rijssel zijn beiden vijftig jaar geleden lid geworden van het koor. Rustend lid Truus Peels werd in de bloemetjes gezet.

Truus Peels kwam ruim veertig jaar geleden in Deurne wonen. Omdat ze graag wilde zingen werd ze lid van het Deurnes Gemengd Koor en al vrij snel trad zij toe tot het bestuur. Ze maakte corsages en organiseerde fietstochten en barbecues. Zolang haar stem dat toeliet zong ze de altpartijen mee, inmiddels is ze alweer enige jaren rustend lid. Na een toespraak van vicevoorzitter Hettie van Hoek kreeg zij een speld met het logo van het DGK en een oorkonde van de bond van zangverenigingen KBZON. Han Wolters zingt sinds vijftig jaar de baspartij mee bij het Deurnes Gemengd Koor. Hij kreeg een gouden speld van de KBZON met een bijbehorende oorkonde.

Ook Harrie van Rijssel werd vijftig jaar geleden lid van het Deurnes Gemengd Koor. Hij is inmiddels rustend lid, maar ondersteunt het koor nog met hulp achter de bar zodat de contacten met de leden blijven. Na de huldigingen en bijbehorende felicitaties werd het programma van de nieuwjaarsbijeenkomst vervolgd met een ludieke loterij, waarvoor de leden zelf(gemaakte) prijzen ter beschikking hadden gesteld. De opbrengst zal onder meer besteed worden aan solisten of musici voor de concerten van het Deurnes Gemengd Koor. Het koor repeteert iedere maandagavond in de Dr. Hub van Doornezaal, Harmoniestraat 1 in Deurne.

Jubilaris Racing Boys DEURNE – Peter Derks is zaterdag 5 januari in het zonnetje gezet tijdens de nieuwjaarsborrel van Racing Boys.

De nieuwjaarsbijeenkomst van voetbalvereniging Racing Boys werd drukbezocht. Peter Derks is veertig jaar lid van Racing Boys en kreeg uit handen van voorzitter Antoon Reijnders de bijbehorende legpenning.

De jubilarissen, vlnr: Harrie van Rijssel, Truus Peels en Han Wolters.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 20

EEN LICHT PLAFOND,

en nooit meer schilderen!

Vergoeding mogelijk door bijna alle zorgverzekeraars! -

Tegelvloeren;

BEZOEK ONS: donderdag t/m zaterdag: 10.00 - 16.00 uur Leggen van vloertegels met vloerverwarming Liever advies thuis? Bel voor een afspraak! Stofvrij inslijpen, klaar inVan 3 Osch dagen Plameco Vakbedrijf Leggen van vloertegels vloerverwarming Kruiseind 16c, Gemert Tmet 0492-368100 1, Riel in T 013-7200977 Stofvrij Spoorweide inslijpen, klaar 3 dagen www.vakbedrijfvanosch.nl Marie Curiestraat 1

Tegelvloeren

Badkamer en w.c. renovatie; Tegels Met of zonder sloopwerk, keuze. metselwerk Zeer nieuwegrote muurtjes Tegelvloeren, Alle prijsklassen. Leveren en zetten van alle tegels Met of zonder sloopwerk,

Badkamer en w.c. renovatie Badkamer enmuurtjes wc renovatie Alleen leveren. metselwerk nieuwe

0493 - 322021 06 - 20235266

5756 BP, Vlierden

• Feestje op maat? www.partyplanner.nl

Afvallen Overgang & voeding Osteoporose & voeding Hart- en vaatziekten & voeding

• Overlast ongedierte?? Bel 0493-688006.

info@afvallennu.nl www.afvallennu.nl

• Tijdelijke woonruimte te huur omgeving Deurne 0493-342604.

Leveren en alle aanbrengen. • Tegels inVakkundig alle zetten formaten,van kleuren entegels prijsklassen!

Wegens vakantie gesloten

Gratis gebruik gereedschap. van 24 -van 12 t/m 2 -1 GEZONDE

• Meer dan 100 soorten keramische houtstructuur

uur, • HET adres voor uw droombadkamer zaterdag vanaf 9.00 uur, Elke dag open vanaf 10.00 uur, • GROOT vrijdag VT-WONEN huis in showroom koopavond tot 20.00 “Prettige feestdagen zaterdag vanaf 9.00 uur,uur, te bezichtingen vrijdag koopavond tot 20.00 uur, woensdag gehele dag gesloten. gewenst!”

woensdagmiddag gesloten!

TEGELWERKEN P. SLAATS NEERKANT B.V. Tegelwerken P. Slaats Dorpsstraat 35 Tel: (077) 466 32 52 5758 AN Neerkant info@slaats-tegelwerken.nl Elke dag open vanaf 10.00 uur, zat. vanaf 9.00 uur. Vr. koopavond tot 20.00 uur. Wo gesloten!

www.slaats-tegelwerken.nl

BALANS

Informatieavond Derpsestraat 1 Deurne Na een drukke, heerlijke feestmaand weer even een pas op de plaats willen maken? Daar helpen wij je graag bij ! Tijdens de infoavond vertellen we alles over gezonde voeding maar ook hoe je weer een gezonde balans in je eetpatroon kunt vinden. Dus, heb je zin in een gezellige, informatieve avond , zonder verplichtingen...meld je aan! Alleen of samen met vriend, vriendin, buurvrouw, iedereen is welkom !! Donderdag 17 januari 20.00 – 21.30 uur. Gratis en vrijblijvend. Laat ons weten of je komt via info@gewichtsconsulentivon.nl info@gewichtsconsulentemendy.nl 187608

open vanaf 10.00 • Slopen vanElke bad endag inloopdouche maken

• 22 januari start cursus "leren mediteren", 6 avonden, in Deurne. Interesse; bel/app 0658823550 of mail relaxenreset@outlook.com

• Eet- en frietaardappelen te koop bij J. Leenders, Bosweg 3 Asten-Heusden. 0493-697830. Openingstijden maandag, vrijdag en zaterdag vanaf 8.30 uur.

• Rommelmarkt ‘De Schakel’ Reuver 13 januari 9.30- 15.30 uur Broeklaan 2, 5953 NB, A73 afrit 17/18 www.carbootsalehorst.nl

ALLES DUURDER???

Wij beginnen voordelig!

Alle

VOOR H EM

}25

Jassen Truien Vesten Shirts Blouses Kolberts Sweaters

Onze openingstijden Maandag: 13.00 tot 17:30u Dinsdag t/m donderdag: 9.30 tot 17.30u Vrijdag: 9.30 tot 20.00u Zaterdag: 9.30 tot 17.00u

VOOR HAAR

%

kassakorting

GREIN MODE

FLORAPLEIN 3 ASTEN T E L . / FA X 0 4 9 3 - 6 9 1 2 7 1 • W W W. G R E I N M O D E . N L


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 21

18

E ve n e m e n t e n

Za ke n n i e u ws Vijftig jaar samen achter de tap

Uitgaan Woodstock the Story in CCD

In Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne is vanavond de show Woodstock the Story te zien. Het legendarische Amerikaanse Woodstock Festival in 1969 was het hoogtepunt van de flowerpower en de hippiecultuur. Woodstock the Story neemt de bezoeker mee naar dit festival met theaterscènes, beelden, een live band en muziek van Janis Joplin, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Santana, The Who, Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills, Nash and Young en vele anderen. Aanvang 20.30 uur in het cultuurcentrum aan Martinetplein 1 in Deurne.

The Lasses in De Wieger

Vrijdag treedt het duo The Lasses op in De Wieger. Margot Merah en Sophie Janna zingen Schotse, Ierse en Amerikaanse folk ballades, maar ook hun eigen werk is aansprekend. Zij blijven hun publiek boeien door de bijzondere klank van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán en gitaar. Aanvang 20.00 uur. De Wieger ligt aan de Oude Liesselseweg in Deurne.

Film Louïse en Hiver

De film Louïse en Hiver draait zondag in het parochiecentrum van de Willibrorduskerk. Aanvang 20.00 uur. Het parochiecentrum ligt aan de Visser 2. In de animatiefilm Louïse en Hiver. brengt Louïse noodgedwongen als een soort bejaarde Robinson Crusoë een winterseizoen door op een strand in Bretagne. Terwijl het winter wordt, krijgt de film een steeds meer zomers gevoel.

Programma De Ruchte

Vrijdag is de voorstelling van Willem Boeva te zien in De Ruchte in Someren. Boeva staat bekend als de grappigste dwerg van de lage landen. Aanvang 20.30 uur. De familiemusical De Kleine Zeemeermin is zaterdag te zien in De Ruchte. Er zijn twee middagvoorstellingen. Zie www.deruchte.nl.

Gezondheid Lezing Veerkracht door voeding

In De Cirkel, Ertsenstraat 19 in Helmond is woensdag 16 januari een interactieve lezing over veerkracht door voeding. Aanvang 19.30 uur. Aan de hand van praktische voorbeelden legt zij uit hoe de relatie tussen maagdarmstelsel, hersenen en

The Lasses; vrijdag in De Wieger (Foto: Fotopalooza) immuunsysteem werkt en hoe je bij kanker je veerkracht kunt verbeteren met voeding.

Gezonde balans

Donderdag 17 januari wordt aan de Derpsestraat 1 in Deurne een infoavond gehouden over gezonde voeding en hoe je een gezonde balans in je eetpatroon kunt vinden. Van 20.00 tot 21.30 uur. Gratis en vrijblijvend. Aanmelden via info@ gewichtsconsulentivon.nl of info@ gewichtsconsulentemendy.nl.

Overig Wielerdriedaagse SV Deurne

Op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 januari wordt in de kantine van SV Deurne weer de Wielerdriedaagse gehouden. Twintig teams, waaronder een aantal damesteams, binden de strijd met elkaar aan. Iedere avond zijn de afstanden: 500 meter sprint, 1.000 meter achtervolging en een koppelkoers. Op zaterdagavond is de finale-avond. Aanvangstijden: op donderdag en vrijdag om 19.30 uur, op zaterdag is de aanvang 18.30 uur. Entree is gratis.

Heemhuis zondag open

Het Heemhuis van de heemkundekring HN Ouwerling aan de Stationsstraat 73 in Deurne is zondag open voor het publiek, van 14.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling Hoe leit dit Kindeke, met kerstgroepen uit heel de wereld is tijdens de openingsuren van het Heemhuis voor de laatste keer te bezichtigen. Toegang gratis.

Ondernemend Deurne presenteert… www.ondernemenddeurnepresenteert.nl

Bakens Makelaardij

Bakens Makelaardij is in 2006 opgericht door Richard Bakens. Het kantoor is aangesloten bij de grootste branchevereniging van makelaars, te weten de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Ook voor u als klant is dit van groot belang, doordat de toetredingseisen voor het lidmaatschap van de NVM hoog zijn, én hoog blijven door de permanente educatie. Wij zijn er ons van bewust dat u ook hoge eisen stelt aan de personen die u begeleiden bij de verkoop van uw woning of u begeleiden bij de zoektocht naar uw droomhuis. Daarom zullen wij met gedegen vakkennis en met een actieve, enthousiaste werkwijze onze uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen. Uw persoonlijke belangen zijn hierbij altijd ons uitgangspunt! Uw woning in de verkoop zetten? \Na de crisis is de woningmarkt haar rug op dit moment weer aan het rechten. Dit resulteert in een flinke afname van het woningaanbod in Deurne en omgeving. Hierdoor is de kopersmarkt inmiddels weer gewijzigd naar een verkopersmarkt. Dit biedt voor u als verkoper kansen! De hoge restschulden verdwijnen op dit moment als sneeuw voor de zon. En de huidige rentestanden maken het ook erg interessant om

een nieuwe stap te zetten. Een goed en gedegen advies is daarom ontzettend belangrijk in deze tijd. Bakens Makelaardij wil u daar graag bij helpen! Hoe gaat dit spannende proces nu precies in zijn werk? Wij als makelaar en uw persoonlijke adviseur zullen u tijdens het hele verkoopproces begeleiden. Vanaf het opmaken van de verkoopbrochure tot aan de eindinspectie van de woningen en de eigendomsoverdracht bij de notaris! Maar wanneer start dit proces nu eigenlijk? Dit proces start op het moment dat u ervoor heeft gekozen dat wij uw woning mogen gaan verkopen. Wij maken vervolgens met u een afspraak om bij u thuis een opname te komen doen, zodat we een aantrekkelijke verkoopbrochure kunnen gaan maken. Wij zullen tijdens deze opnamen foto’s maken, en alle gegevens van de woning inventariseren welke nodig zijn om potentiële kopers zo volledig mogelijk te kunnen informeren.

Verzamelbeurs

Verzamelkring De Peel houdt zondag een verzamelbeurs bij ‘t Trefpunt in Deurne. Van 9.30 uur tot 12.00 uur. Entree 1 euro; tot 16 jaar gratis. Verzamelobjecten o.a. postzegels, ansichtkaarten, kadokaarten, bidprentjes, jokers en pennen.

Astronomische Unie 100 jaar

De Jan Paagman Sterrenwacht in Asten staat zaterdag stil bij het 100-jarig jubileum van de Internationale Astronomische Unie, die internationale samenwerking op astronomisch gebied bevordert. Ter gelegenheid daarvan is de sterrenwacht van 19.00 uur tot 22.00 uur geopend voor een gratis kijkavond door de telescopen. Wel is helder weer daarvoor vereist, op www.sterrenwachtasten.nl wordt bijgehouden of de avond wel of niet doorgaat. Een dag daarvoor vindt de periodieke publieksavond plaats. Het programma begint dan om 19.00 uur met een presentatie in de filmzaal, waarna de groep het Pieterse planetarium bezoekt. Tot slot wordt de koepel geopend voor een blik op het hemelgewelf. Entree 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen tot en met 16 jaar. De Jan Paagman Sterrenwacht ligt aan de Ostaderstraat 28.

Maria en Marinus van Bussel achter de tap van de Marmabar.

Patroonsdag Antonius Abt gilde DEURNE – Het Sint Antonius Abt gilde in Deurne viert zaterdag 12 januari zijn jaarlijkse patroonsdag. De dag begint ’s morgens om 10.00 uur met een mis in de Willibrorduskerk in Deurne.

Kringpastoor Paul Janssen gaat voor in de viering, Herenkoor Deurne luistert de mis muzikaal op. Na afloop is er een koffietafel en

worden de jubilarissen gehuldigd. Noud Strijbosch is 65 jaar lid, Mies Aldenzee 60 jaar, Huub Manders 50 jaar en John Aldenzee, Arjan Alden-

zee, Wout Rovers en Noud Wilgers zijn 40 jaar lid. ’s Middags maakt het gilde een rondgang door het centrum van Deurne. Van 19.00 uur tot 20.00 uur is er in gildehuis Van de Putten aan Milhezer­weg 2 in Walsberg gelegenheid de jubilarissen te feliciteren.

Kruiswoordpuzzel Puzzelservice / Persbelangen / P1053 HORIZONTAAL: 1 ijdeltuit, 5 film, 10 harde klap, 14 ambtskleed, 15 voorstellingsbeeld, 16 niet gesloten, 17 kachel, 18 laster, 19 hok, 20 korf, 21 veranda, 22 tijdelijke behuizing, 23 werklust, 25 demonstratieversie, 27 schimmen, 30 deel van de dag, 34 vod, 37 plaats in Gelderland, 38 oppervlaktemaat, 39 hel, 40 mening, 41 eigendunk, 42 uitheems bier, 43 feestei, 46 bezwaar uiten, 48 grondsoort, 50 vergrootglas, 51 voorstelling, 54 afstandsmaat, 56 traditie, 60 matig koude, 61 volwassen, 62 bewusteloosheid, 63 jeugdpuistjes, 64 treurdicht, 65 kip, 66 proef, 67 landweg, 68 afstand. VERTICAAL: 1 zeer dom, 2 nieuwe ster, 3 eruitzien, 4 hoge rivierdijk, 5 hengelen, 6 altijd, 7 ginder, 8 achting, 9 waterzucht, 10 grote kever, 11 oude vrouw, 12 chemisch element, 13 coupe, 24 kar, 26 lorgnet, 27 deel van het hoofd, 28 uitgestotene, 29 zangspel, 31 overheid, 32 adellijk persoon, 33 telwoord, 35 vliegende schotel, 36 brandgang, 44 gebeente, 45 een persoon, 46 onvriendelijk kort, 47 indiaan, 49 elk, 50 bloem, 51 weefsel, 52 water in Brazilië, 53 ooit, 55 deun, 57 detente, 58 slotwoord, 59 deel van het gebit.

Bakens Makelaardij

DEURNE Milhezerweg 4 5752 BC Deurne 0493-354478 info@bakensmakelaardij.nl www. bakensmakelaardij.nl

LIESSEL – Maria en Marinus van Bussel-Verstappen uit Liessel vieren zondag 13 januari een bijzonder jubileum. Het is dan vijftig jaar geleden dat ze samen de Marmabar -toen nog café Verstappen geheten- aan de Hoofdstraat in Liessel overnamen van de ouders van Maria. Sinds 1969 zijn Maria en Marinus van Bussel de vertrouwde gezichten achter de tap van de Marmabar. Vast personeel hebben ze nooit gehad: “in drukke periodes hadden we wel extra mensen, maar verder hebben we het altijd samen gedaan,” aldus Marinus van Bussel. In de afgelopen vijftig jaar is het café regelmatig verbouwd en uitgebreid. Ook onlangs heeft een verbouwing plaatsgevonden; zo zijn onder meer de wanden nieuw bekleed, er is een nieuwe bar geplaatst en het terras is vernieuwd. Er is in vijftig jaar volgens het kasteleinsechtpaar veel veranderd. “In het begin telde Liessel zeven cafés en overal was het druk. Het waren andere tijden. Het ging er gemoedelijker aan toe. Tegenwoordig wordt het kasteleins veel moeilijker gemaakt met allerlei regels over alcohol en roken.” Niet dat ze te klagen hebben over klandizie. “Elke dag is er wel iets te doen: biljarten, darten, zaalvoetbal, tafelvoetbal, pubquizzen, feestavonden en toepconcoursen”, noemt Maria op. Daarnaast hebben en hadden verschillende verenigingen hun thuishaven in de Marmabar zoals de voetbalveteranen, de Marmaboys, de Marmatrimmers, carnavalsclub De Brouwers, het Sint Hubertusgilde en in het verleden de Gemengde Zangvereniging en de Bond van Ouderen. Vriendengroepen komen vaak borrelen na afloop van een etentje of een andere activiteit en vaste klanten zijn er ook. “Eenmaal in de maand is er livemuziek met een band”, aldus Marinus van Bussel. Liveconcerten, pubquizzen en andere activiteiten worden tegenwoordig door zoon Iwan van Bussel en zijn partner Dejenne Koelewijn georganiseerd, met wie het echtpaar Van Bussel samengegaan is in een VOF. “Binnenkort zal er een overdracht plaatsvinden, maar we kunnen het nog moeilijk loslaten”, aldus Marinus en Maria van Bussel, die beiden inmiddels de 70 gepasseerd zijn. Vooralsnog richten ze de blikken eerst naar komende zondag. Vanaf 14.00 uur is de Marmabar geopend voor iedereen die het kasteleins­echtpaar de hand wil schudden.

Winnaar vorige week

P. van Kempen uit Deurne Proficiat! Winwoord: SAMENVATTING

Welk winwoord komt er in het balkje? 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 27

28

24

25

29 35

36

31

32

33

57

58

59

8

51

40 42

41 43

44

52

46

45

48 51

13

37

39

38

12

26 30

34

11

49

53

54

47

50 55

56

60

61

62

63

64

65

66

67

68

© Persbelangen P1053

27

43

16

33

14

63

12

45

55

Uw oplossing op een briefkaart of via de e-mail, met naam- en adresgegevens moet bij ons binnen zijn vóór dinsdag 12.00 uur: Das Publishers, Stationsstraat 103 5751 HD Deurne

puzzel@daspublishers.nl

Onder de goede inzendingen wordt wekelijks een cadeaubon t.w.v. €10,- verloot.

36


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 22

Lourdesgroep Deurne leeft DEURNE – De Lourdesgroep in Deurne en omliggende kerkdorpen waaronder Bakel en Milheeze was deels slapend, maar is weer geactiveerd. De groep staat jaarlijks pelgrims met raad en daad bij, maar trad de afgelopen jaren niet zo nadrukkelijk naar buiten. Daar wil ze nu verandering in brengen.

Lourdesgroep Deurne bestaat uit Frits Bouwmans uit Liessel, Hennie Nooijen uit Milheeze en Christ Manders uit Deurne. Lourdes is een Frans bedevaartsoord waar Maria in 1858 verscheen aan een boerenmeisje. Sinds dat jaar kwamen er duizenden pelgrims en komen er nu nog miljoenen mensen van over de hele wereld als pelgrim WIE WA T WA A R

naar Lourdes. De vrijwilligers van Lourdesgroep Deurne beantwoorden vragen en verzorgen aanmeldingen voor mensen die als pelgrim naar Lourdes willen reizen. Ondanks de vele, meestal negatieve berichten omtrent geloof en kerkbezoek stelt de Lourdesgroep vast dat veel mensen waarde hechten aan een bezoek in Lourdes. Miljoenen gelovi-

Oplossing

gen, pelgrims van heinde en ver leggen hun vragen persoonlijk neer bij Maria aan de grot. Jaarlijks zien de groepsleden nieuwe en bekende gezichten, die een pelgrimstocht volgen naar dit bedevaartsoord. Het is volgens de leden van de Lourdesgroep gemakkelijk te zeggen dat je niet gelooft, of dat de kerk je niet (meer) aanspreekt. Het is vele malen moeilijker om te zeggen dat je wel gelooft, dat je wel vertrouwen hebt in je geloof. Geloof is niet een stenen kerk, geloof zit in je. Hoe vaak steken mensen niet een kaarsje op voor de goede afloop van een operatie, een examen, etc. Dat doen ze niet voor niets. Om mensen in de gelegenheid te stellen wat met hun geloof te doen, hebben de drie vrijwilligers de handen ineen geslagen en de Lourdesgroep weer geactiveerd. De contactgegevens van de leden van de Lourdesgroep zijn: Frits Bouwmans, tel. 0493-342214, Hennie Nooijen, tel. 06-57332906 en Christ Manders email Lourdesgroepdeurne@gmail.com.

Bedevaart Klein Lourdes

Deze foto stond in het Weekblad voor Deurne van 22 november 2018. Hierop kwamen reacties van Linie Bouwmans, Yvonne Pijs-van Dijk, Hannie Vousten-van der Loo en Joep Mutsaers. De meisjes van de KDO zijn vlnr: Elly van de Burgt, Yvonne van Dijk (dochter van Piet van Dijk (KDO) (1911-1993), Ans van der Loo, Thea Hieltjes (dochter van Bernard Hieltjes (1914-1979), Kea Michels (Walsberg), Dora Holtappels (dochter van Heinz Holtappels (1906-1979), Linie Bouwmans (Keltenstraat), Tonny Martens (Veldstraat), Tineke van de Mortel (dochter van Jan van de Mortel (1914-1994), Irma Blommaert (Houten hoek), Doortje van de Akker (Beukenstraat), Tiny van Helmond (Schutsboom), Lida Kohrmann (Pastoor Jacobsstraat) en Marij Martens (dochter van Theo Martens (1910-1993) juwelier, horlogemaker en opticiën).

Ke r k b e r i c h t e n Heilige Willibrord Deurne St. Willibrorduskerk Zaterdag 10.00: eucharistie Teerdag Gilde St. Antonius Abt (herenkoor), voorganger pastoor P. Janssen. Zondag 10.30: eucharistie Doop van de Heer (herenkoor), voorganger pastor E. van Eerd, intenties: Henny de Kruif en Henny de Kruif-Vink vw geboorted; Gerard Martijn vw verj; Harrie en Anneke Manders-van de Weijer, Bernard en Marie Hieltjes-van den Boomen en kleindochter Marianne; Piet Keunen en overl fam; Johannes van Hugten en Petronella Josina Brunas. Willibrorduskapel, Visser 2 Zaterdag 15.00: eucharistie Doop van de Heer (samenzang), voorganger pastoor P. Janssen, intenties: geen opgaven. Zondag 11.00: kleuterkerk Jezus wordt gedoopt (samenzang). 20.00: film Louise en Hiver. Woensdag 19.00: eucharistie, voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Willy Manders vw geboorted en overl familieleden Manders en Barten. St. Jozefkerk Zaterdag 19.00: woord- en communieviering Doop van de Heer, intenties: Frans Jacobs; fam Simon Verstappen; Clara Jacobs en overl fam; Riek van de Leensel vw sterfd. Gerardushuis Woensdag 9.30: eucharistie ouderenviering, voorganger pastoor P. Janssen. Kerk St. Willibrordus Helenaveen Zondag 9.00 uur eucharistieviering mmv kerkkoor voorganger pastoor Janssen. Intentie voor: Jan en Beth Crommentuijn, zoon Rinus en overleden familie. Kerk St. Willibrordus Liessel Zondag: Doop van de Heer 10.30 uur eucharistieviering met samenzang voorganger pastoor Janssen. Intenties voor: Mia Dielissen-Peeters; Wim Goevaerts vw sterfdag; Mart van Leunen nms KBO; Anneke Manders-vd Heuvel; Sjef Manders vw jaargetijde. Maandag 8.00: voor de parochianen. Dinsdag 8.00 voor de zieken. Woensdag 8.00: voor jonge gezinnen; openstelling van de kerk voor stilte en gebed van 19.00 tot 20.00. Donderdag 8.00: eucharistieviering voor vrede. Vrijdag 8.00 voor roepingen. Kerk St. Willibrordus Neerkant Zaterdag 19.00 uur eucharistieviering mmv gemengd kerkkoor voorgangers pastoor Janssen en pastor

Jaarlijks organiseert de groep ook een dag-bedevaart met bussen naar Klein Lourdes in Tienray, op de tweede woensdag in mei. In de parochiekerk in Tienray wordt een hoogmis gehouden met priesters uit Deurne en omstreken en een koor. Aansluitend is er een koffietafel met ontspanning en een tombola. ’s Middags volgt een Mariahulde en worden samen met het koor Marialiedjes gezongen in de kerk. De dag wordt afgesloten met een diner.

Kerk St. Willibrordus Vlierden Zondag 10.00 uur: woord- en communieviering. Mmv Kerkkoor. Intenties: Jan en Miet Thijssen-Mennen; Sjaak vd Broek vw sterfdag; Door Verberne-Crooijmans en kleindochter Anne de Veth.

O.L. Vrouw Presentatie Ommel Zaterdag 17.30 uur rozenhoedje; 18.00 uur H. Mis op het feest v.d. doop v.d. Heer: Rina v.d. Loo-Dekkers v.w. haar sterfdag, alle overl. leden v.d. familie J. v.d. Loo-Lintermans, alle overl. leden v.d. familie J. Dekkers-v. Happen, Theo v. Rijssel. Zondag 9.00 uur rozenhoedje; 9.30 uur H. Mis op het feest v.d. Doop v.d. Heer met zang v.h. Jozef-Pauluskoor uit Someren-Heide: om kracht, sterkte en stabiliteit in een ziekteproces, overl. familie Eijsbouts-v. Helmond, ouders v. Wilderen-v. Bommel, Piet en Sina v.d. Ven–Bankers en familie, Frans-Jozef Goossens v.w. zijn verj., Marinus v.d. Berg en zoon Willem v.d. Berg v.w. zijn sterfdag, Alfons en Cisca Nijskens. Maandag 8.30 uur H. Mis: voor het welzijn v.d. jonge mensen, Mariet Eijsbouts-Driessen, Jo Blijs-v.d. Nieuwenhof, Theodorus v. Overbeek v.w. zijn verj. Dinsdag 8.30 uur H. Mis: voor het welzijn v.d. gezinnen en de alleenstaanden; 19.00-20.00 uur: Aanbidding v.h. Allerheiligste Sacrament. Woensdag 8.30 uur H. Mis: voor de zielenrust van de overledenen. Donderdag 8.30 uur H. Mis: voor de intenties uit het intentieboek v. Maria v. Ommel. Vrijdag: 8.30 uur H. Mis: voor vrede in de wereld en in de gezinnen. Protestantse Gemeente Deurne | Helenaveen Deurne Zondag 10.00 uur: ds. R. Wijkhuizen uit Helmond. Na afloop is er koffie in het Reddingiushuis. Helenaveen Zondag 10.00 uur: ds. P. Verschoor uit Helmond.

Christelijke gemeente Iedere zondag verzorgt de christelijke gemeente De Levensboom een kerkdienst waarin het evangelie van Jezus Christus centraal staat. Samenkomst: 10.00 uur in de aula van basisschool D’n Heiakker aan de Patrijs 33 in Deurne. Voor kinderen is er zondagschool. Informatie: 0493322498 of www.levensboom.nl.

De eerste bijeenkomst van het contactkoor was een succes. (Foto: Wendy van der Wallen) DEURNE – In wijkhuis De Houtenhoek, Haydnstraat 30 in Deurne, wordt maandag 14 januari van 14.00 tot 16.00 uur de tweede editie gehouden van de zangmiddag van contactkoor De stem van ons geheugen.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 10 december bleek dat er duidelijk belangstelling is voor een dergelijke activiteit voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten. Op ontspannende, interactieve wijze

wist Carolien van der Hulst alle deelnemers aan het zingen te krijgen. Er werd plezier gezongen. De initiatiefnemers gaan het project vervolgen in 2019. Met steun van Stichting Het Vervolg en Stichting Steun Welzijnszorg zijn er tien bijeenkomsten gepland in 2019. De eerste is maandag 14 januari. Deelname is 2,50 euro en gratis voor begeleiders. Aanmelden kan bij Mieke Evers: mieke.evers@hotmail.com, tel. 06-30427438.

In fo e n d i enst en Huisartsen gemeente Deurne

Voor huisartsenpraktijken gelden in het weekend verschillende regelingen. Bel voor informatie over spoedgevallen tijdens avond- en weekenddiensten de eigen huisarts.

Apotheek

van Eerd. Dit is tevens de presentatie van de Vormelingen van Neerkant en Liessel. Intentie voor: Leo Pijpers.

Contactkoor De stem van ons geheugen

Benu Apotheek, Dunantweg 16 in Deurne. Tel. 0493-312487. Geopend maandag tot en met vrijdag: 8.3018.30 uur. Zaterdag: 10.30-13.00 en 17.00-18.00 uur. Zondag: 11.0012.00 en 17.00-18.00 uur. Elkerliek Apotheek, Wesselmanlaan 25 in Helmond. Tel. 0492-595983. Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren dienstapotheek in Elkerliek ziekenhuis Helmond.

Tandartsen

In het weekend (vanaf vrijdag 12.00 uur) is de tandartsenkring Deurne/ Asten/Someren/Bakel, alleen voor dringende gevallen die niet tot na het weekend kunnen wachten, bereikbaar: tel. 06-22094316.

Politie

Bij spoed: tel. 112. Geen spoed: tel. 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000. Bureau Helmond is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Online aangifte doen kan ook via www.politie.nl.

Brandweer

Bij spoed: tel. 112. Geen spoed: 0900-8844.

Verloskundigen

Anja Panhuijzen, Emilie van Schijndel, Eveline Oostrom en Esmee Bakker p/a Elkerliek Ziekenhuis, Dunantweg 16, Deurne. 0493310309. Telefonisch spreekuur/ afspraken: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur.

GGD Brabant-Zuidoost

Aanvraag ambulancezorg voor noodgevallen: 112. Voor aanvraag vervoer: 040-2332135.

Zorg in Deurne

Zorg in Deurne is er voor hulp en ondersteuning (WMO), jeugdzorg en begeleiding en armoede en schulden. Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis), tel. 0493-387387, e-mail info@ zorgindeurne.nl. Zie ook zorgindeurne.nl.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u een gesprek met een WMO-consulent, cliëntondersteuner, wijkwerker of opvoedondersteuner van Zorg in Deurne? En vindt u het moeilijk om dit gesprek alleen te voeren? Dan kunt u iemand vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn. U kunt gebruik maken van gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.zorgindeurne.nl.

Spoed4Jeugd

Voor een crisissituatie waarbij direct hulp nodig is én een kind of jongere betrokken is, kunt u contact opnemen met Spoed4Jeugd, tel. 0880666999 (dag en nacht bereikbaar).

Buurtbemiddeling Deurne

Geluidsoverlast, parkeerproblemen, onenigheid met buren? Buurtbemiddeling Das, tel. 06-11254773 of deurne@bemiddeling.nu.

Stichting Cratosvrienden

Cratos biedt een veilige plek waar iedereen, met of zonder beperking ontvangen wordt door hulpverleners. Er zijn ontspanningsactiviteiten, hulp bij vervoersproblemen en kleine klusjes. De kleding/speelgoed-winkel aan Spoorlaan 5, is er voor mensen met een smalle beurs. Stichting Cratosvrienden heeft een gezellige huiskamer die elke dag open is. Locatie: Rembrandt van Rijnstraat 5b in Deurne. Zie cratosvrienden.nl of bel 0493-842255.

Grip op Schuld

Stichting Grip op Schuld helpt inwoners van Deurne die financiële problemen of schulden hebben of dreigen te krijgen. Een gecertificeerd en deskundig maatje helpt om de financiën van de hulpvrager op orde te krijgen en te houden. Inloopspreekuur elke maandag van 9.00 tot 12.00 uur of op afspraak: Oude Martinetstraat 2 Deurne (zijingang gemeentehuis). Voor meer info: 0637402232 of info@gripopschulddeurne nl. Zie ook gripopschulddeurne. nl.

Poetszorg, poetsen met een praatje

Voor huishoudelijke ondersteuning in de regio Peelland. Zie www.poetszorg.nl, tel. 06-42677878.

Buurtzorg Deurne

Verpleging en verzorging thuis: 0612079226, buurtzorgnederland.com.

Thuiszorg, Samen verder

Voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en/of begeleiding, tel 0492-476001. Zie ook www.thuiszorgsamenverder.nl. Voor spoedhulp, bijvoorbeeld na ontslag ziekenhuis: 24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 49438319.

Acteon Thuiszorg

Huishoudelijke ondersteuning in het kader van de WMO. In 24 gemeenten waaronder de Peelgemeenten. Tel. 040-2487740 of zie acteonthuiszorg.nl.

Zorgtuin D’n Hof Liessel

Dagbesteding voor ouderen. Tel. 0624461341 of mail zorgtuindenhof@ gmail.com.

Bloedafname Elkerliek

De Lev-groep is er voor iedereen die vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, echtscheiding, geldzaken, formulieren. Voor iedereen die actief wil zijn in wijk of buurt of die meer wil weten over vrijwilligerswerk. De locatie in Deurne: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis). Dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via 0493-352500. Of via e-mail sociaalteamdeurne@levgroep. Zie ook www.levgroep.nl.

Het Elkerliek ziekenhuis heeft verschillende bloedafnamelocaties. Van maandag tot en met donderdag van 7.30 tot 17.15 uur en op vrijdag van 7.30 tot 12.15 uur in het Elkerliek Ziekenhuis aan de Dunantweg 16. Op donderdag van 8.30 tot 9.00 uur in gemeenschapshuis Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5. Op vrijdag van 8.15 tot 8.45 uur in Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Zeilberg. Op woensdag van 8.15 tot 9.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 10.15 uur in zorgcentrum De Gasterij aan het Pater Aartsplein 10 in Liessel. Op dinsdag van 9.45 tot 10.15 uur in gemeenschapshuis De Moost aan de Moostenstraat in Neerkant. Op dinsdag van 10.00 tot 10.15 uur in De Gouden Helm aan de Oude Peelstraat 3 in Helenaveen. Verder in het Elkerliekziekenhuis aan de Dunantweg van maandag tot en met vrijdag trombosedienst van 8.00 tot 10.00 uur.

Zorgboog

Dierenartsen

Lev-groep Deurne

Voor hulp bij persoonlijke verzorging en/of verpleging. Of voor zorg na behandeling in het ziekenhuis. Of voor een adviesgesprek of specialistische verpleegkundige hulp: neem contact op met het kruiswerk van de Zorgboog. In kleine wijkteams wordt hulp en ondersteuning geboden, afgestemd op de zorgvraag. Tel. 0900-8998636 of zorgboog.nl. Ook voor informatie over zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg.

Savant Zorg

Persoonlijke verzorging, verpleging, verpleeghuiszorg, behandeling, verblijf, huishoudelijke verzorging en acute zorg: 0492-572000. Uitleen hulpmiddelen en informatie: savantzorg.nl.

Dierenartsencombinatie Zuid-Oost, locatie Deurne, Zeilbergsestraat 142. Gezelschapsdieren: alleen op afspraak: 0493-352425. Voor spoedgevallen tijdens avond, nacht en weekend: 0900-9933993. Landbouwhuisdieren volgens afspraak: 0493-352424. Dierenarts P. Kome, Molenweg 2, Liessel: 0493-341729. Dierenkliniek Brouwhuis, Rivierensingel 730, Helmond: 0492-515977.

Zwerfdieren

Dier kwijt of een zwerfdier gevonden? Dierenambulance Noordelijk Limburg 0900-2000112. Voor opvang vogels: Stichting Vogelsasiel Someren eo, Philipsbosweg 7 in Lierop, tel. 06-29799316 of zie vogelasiel-someren.nl.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 23

Vloeieindsedreef 6 - Deurne - Tel. 0493-313091 / 06-53537725 www.autobedrijftabor.nl

Citroën Nemo 1,4 HDI Ford Ka Ford LTD 6,6 automaat Jeep Grand Cherokee 5,7 automaat Mercedes 600 SEL V12 automaat Renault Laguna Renault Megane cabrio

2008 2001 1973 2005 1993 1998 1999

Tractor Massey Harris

1950

Diverse laaggeprijsde auto’s met APK-keuring.

Inkoop

en

verkoop

AUTO’S Tel. 06-53585527 www.hebbenautos.nl Hebben auto’s in Deurne Leembaan 45 Geopend elke zaterdag van 10 tot 17 uur rest op afspraak Keuze uit 30 auto’s

Audi A3 Cabriolet 1.2 TFSI Attraction Pro Line Chevrolet Spark 1.0 16V LS Fiat Panda 0.9 TwinAir Easy AIRCO Ford Fiesta 1.4 Titanium Ford Focus 1.6 Titanium Mercedes-Benz B-klasse 180 BlueEFFICIENCY Mini 1.6 One AIRCO Opel Astra Sports Tourer 1.4 Cosmo Peugeot 207 CC 1.6 VTi Féline AUTOMAAT Renault Twingo AIRCO 1.2 Dynamique Toyota Aygo 1.0-12V Volkswagen Eos 2.0-16v FSI Volkswagen Polo 1.4-16V Volvo S80 2.4 Comfort

2010 2013 2013 2010 2009 2011 2005 2012 2009 2008 2006 2006 2002 2001

Leembaan 45, Deurne

BRAMS PARIS STRETCH JEANS 2 voor € 65,Diverse kleuren blauw, zwart en beige maten 30 t/m 46 inch, lengtes 30, 32, 34 en 36. ZEER GROTE COLLECTIE SPIJKERBROEKEN

De Broekenparty Offermansstraat 4 LIEROP schuin tegen over de kerk

WWW.DE-BROEKENPARTY.NL Dealer van oa. Lee, Wrangler, Paddock’s, Lee Cooper, Mustang, Brams Paris, Dxgo, Maskovick, Colorado, New Star en 247 jeans

Dakreiniging & Coating Start

Dakreiniging & CoatingTevens: • Dakpan reparatie Dakreiniging & Coating Dakreiniging & Coating • Gevel reiniging tevens:

14 Januari in Meijel 16 & 18 Januari in Asten-Heusden

mogelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering

tevens: tevens: • Airless spuitwerken • Airless spuitwerken • Airless spuitwerken • Gevelreiniging • Gevelreiniging • Gevelreiniging • Stallenreiniging • Stallenreiniging • Stallenreiniging • Siloreiniging • Siloreiniging • Siloreiniging

• Stallen reiniging • Silo reiniging • Dakgoot reiniging • Zonnepaneel reiniging • Bemand te huur, spin hoogwerker, past door een loopdeur • Bomen snoeien.

www.heuvareiniging.nl www.heuvareiniging.nl www.heuvareiniging.nl Someren

Someren Someren 0493-472172 - 06-28230356 0493-472172 - 06-28230356 0493-472172 - 06-28230356

Meer info /aanmelden:bel 06-24420470 mail: yvonne.verhoeven@fitenslank.nl

25%

kor Dakre ting op Geve iniging en lreini ging.

Heeft u of uw kind iets extra’s nodig? Sluit je je gevoel af of voel je je vaak emotioneel? Je probeert alle ballen hoog te houden en je ervaart lichamelijke klachten? Misschien is HAPTONOMIE dan iets voor jou. Door aanraking en gesprekken gidsen we jou de antwoorden in jezelf te vinden MINDFULNESS zorgt voor rust in je hoofd, leert je omgaan met lastige emoties en helpt je gedrag te kiezen i.p.v. op de automatische piloot te leven. Er starten weer meerdere nieuwe trainingen ROTS EN WATER TRAINING Je leert op een speelse manier voor je zelf op komen, en steviger in je schoenen te staan. Ook leer je door samen spelen en samenwerking rekening te houden met elkaar. De training is voor jeugd van 5-17 jaar Voor informatie: info@hetlevensatelier.nl Het Levensatelier, Burgemeester Wijnenstraat 9, Asten www.hetlevensatelier.nl tel. 0493670251

Kom ook een kijkje nemen.

Iedereen is van harte welkom!!

Zondag

20 januari 10.30 - 12.00 uur 0493-342678 Piet Mondriaanstraat 1, 5753DJ, DEURNE www.vanhoutenjanssen.nl Alle zondagen open van 12.00 - 17.00 u. Tegenover Tankstation Goossens DEURNE


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 10 januari 2019 | pagina 24

Al ruim 45 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit Al ruim 45 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit Al ruim 45 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

Lekker zitten?... Lekker... zitten?... Welkom bij Teun Arts. Lekker zitten?... ... Welkom bij Teun Arts. ... Welkom bij Teun Arts.

MEER DAN 300

RELAX FAUTEUILS UIT VOORRAAD LEVERBAAR

Wat uw wens, smaak of stijl ook is; u vindt het gewenste zitmeubel bij zitcomfortspeciaalzaak Teun Arts. Al 45 jaar dé naam in comfort en kwaliteit. Wat uw wens, smaak of stijl ook is; u vindt het gewenste zitmeubel bij zitcomfortspeciaalzaak Teun Arts. Al 45 jaar dé naam in comfort en kwaliteit. Wat uw wens, smaak of stijl ook is; u vindt het gewenste zitmeubel bij zitcomfortspeciaalzaak Teun Arts. Al 45 jaar dé naam in comfort en kwaliteit.

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts. Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts. Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

info@teunarts.nl info@teunarts.nl info@teunarts.nl

Weekblad voor Deurne 10-01-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Deurne en omstreken

Weekblad voor Deurne 10-01-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Deurne en omstreken