Page 1

9 mei 2019 We e k Jaargang 97

19

WWW.PEELBELANGONLINE.NL

3 Kasteelruïne doet zijn jasje uit

8 & 9

5 Astense krabbelt op na behandeling aan MS

De Peel onder vuur: Vrienden voor het leven

17 Kennismaken met de molenaars

19 Soo Bak-Gi vijf keer kampioen Alle tandartsbehandelingen en het tandtechnische laboratorium onder één dak! Uw klinisch tandtechnicus: Bart Hermans

Implantaten Klikgebit Klaar terwijl Kunstgebit u wacht! Reparaties Vertrouwd & Vakkundig

BOOMSTAMMETJES 4 STUKS

3,99

ACHTERHAM 150 GRAM

2,95

GELDIG VAN Koppens, DONDERDAG 9 MEI keurslager Thomas T/M •WOENSDAG 15 MEI Someren www.koppens.keurslager.nl

Thomas keurslager MarcelKoppens, Louwers, keurslager Someren Asten •• www.koppens.keurslager.nl www.louwers.keurslager.nl

Marcel Louwers, keurslager Asten • www.louwers.keurslager.nl

Wij zoeken een boodschappenbezorger

Interesse? Stuur je cv + pasfoto naar luc.verberne@ah.nl of bel 0493-696633 en vraag naar Luc Verberne.

Piet Snijders en Jolijn Brouwers in de tentoonstelling Death Valley De Peel. (Foto: Rob Fritsen)

Klok & Peel presenteert Death Valley De Peel ASTEN - In Peelland zijn honderden mensen bezig met de voorbereiding van de 75e herdenking van de bevrijding van Brabant. Hun inspanningen zullen komend jaar resulteren in een bont scala aan 'Brabant Remembers-activiteiten'. Veel van die activiteiten zijn gelieerd aan het samenwerkingsprogramma Death Valley De Peel, geïnitieerd door Museum Klok & Peel in Asten.

Klok & Peel gaat er prat op dat ze de bevrijdingscampagne in de Peel heeft aangejaagd en er mede vorm aan geeft. Het museum is al geruime tijd druk met activiteiten in het kader van de 75-jarige oorlogsherdenking. De exposities 'Klokkenroof!' en 'Meisjes van Toen' lopen al vanaf 2017 en afgelopen winter organiseerde het museum samen met de erfgoedverenigingen een eerste lezingencyclus Dodenvallei De Peel. Nu is daar in het museum de tentoonstelling 'Death Valley De Peel' bijgekomen. Nog niet officieel geopend, maar al wel in kleine kring in gebruik genomen. De officiële opening vindt plaats op donderdag 6 juni. Bij die gelegenheid worden ook het activiteitenprogramma en het boek Death Valley De Peel ten doop gehouden. Tevens staat een educatief programma over de oorlog voor het onderwijs op stapel én gaat de gelijknamige website viraal.

Regio op de kaart

Voorzitter Harry van der Loo van Klok & Peel: “We houden veel ballen tegelijk in de lucht. Dat is ingewikkeld en kost veel energie, maar het programma Death Valley De Peel zou wel eens baanbrekend kunnen zijn. Het is gericht op samenwerking tussen veel partners met behoud van volledige eigen identiteit en verantwoordelijkheid van alle deelnemers. Onze bedoeling is dat de Peel zich uiteindelijk als een cultuurhistorisch samenhangende regio op de kaart zet.”

Voorheen was het Peelnetwerk dé geëigende instelling om bij een evenement als een oorlogsherdenking regionale samenwerking te stimuleren. Maar die instelling is niet meer. En het Innovatiehuis De Peel, waarin de zes Peelgemeenten sindsdien samenwerken, had nog geen agenda voor de vrijetijdseconomie toen de voorbereidingen voor Brabant Remembers begonnen. Van der Loo: “Museum Klok & Peel had dat wel. We zijn al langer bezig met regionale verbreding. Natuurlijk zit niet iedereen in de regio te wachten op een lokaal museum dat zich een coördinerende rol aanmeet. Tegelijk willen we ons zeker niet groter maken dan we zijn. We spannen ons in om te voorkomen dat de Peel in publiekscampagnes of bij de verdeling van provinciale middelen achter het net vist. Gelukkig hebben de zes Peelgemeenten dat tijdig ingezien. Zij hebben er via het Innovatiehuis De Peel aan bijgedragen dat wij een programmamanager konden aanstellen die partijen kan verbinden. Daar zijn we erg blij mee."

Uitdagend concept

De programmamanager is Jolijn Brouwers uit Mierlo, projectleider en marketeer van professie en onder andere ook werkzaam bij het Océ Museum in Venlo en bij cultuurprojecten in Helmond. Zij heeft bij Klok & Peel een tegenhanger in museumvrijwilliger Piet Snijders, die de redactie voert over de inhoudelijke kant van het programma. Brouwers:

“Death Valley De Peel vormt een uitdagend concept. Klein begonnen als plannetje om 'iets met 75 jaar bevrijding te doen' en organisch gegroeid tot een ijzersterk project. Binnen dat project zijn behalve onze conservatoren tientallen museumvrijwilligers actief, die taken uitvoeren in vijf deelprojecten. Ik heb in dat geheel vooral een coördinerende en verbindende taak." De projectgroep Activiteiten, aangestuurd door Jeanette Hartjes, is haar werkzaamheden begonnen met het ontwikkelen van nieuwe fietsroutes langs oorlogssites. Maar ze heeft intussen ook gesprekken gevoerd met meer dan vijftig organisatoren in de regio die bevrijdingsactiviteiten op stapel hebben staan. “Veel organisatoren zijn zelf mans genoeg om hun zaken te regelen, maar soms moeten ze aan elkaar geknoopt worden, vragen ze om advies, of hebben ze pr-ondersteuning nodig. Die hulp krijgen ze van ons”, aldus Brouwers. “De pr-groep, waarvan ik zelf de kartrekker ben, staat nog aan het begin van haar werkzaamheden. Ons team moet Death Valley De Peel niet alleen via bestaande media aan de man brengen, maar gaat ook met een Death Valley-website het internet op. Die site moet een gezamenlijk medium worden waarop allerlei organisatoren hun boodschap kwijt kunnen."

Boek

Bij dit alles is één deelproject nog niet belicht en dat is het boek Death Valley De Peel, geschreven door oud-journalist Piet Snijders. Hij is de inhoudelijke aanjager van het Death Valley-programma. Zijn boek, tot stand gekomen met hulp van Elly van Loon-van de Moosdijk, omvat

vijftig regionale oorlogsverhalen, die samen het verhaal van de Peel in de Tweede Wereldoorlog vertellen. De verhalen vormen de basis van de expositie en komen ook terug in activiteiten die zich komend jaar buiten het museum afspelen. Het rijk geïllustreerde boek telt 144 pagina's en ligt nu bij de drukker. Het wordt ten doop gehouden tijdens de officiele opening van de expositie Death Valley De Peel op donderdag 6 juni (D-Day) in Museum Klok & Peel. Daarna is het in de boekhandel en bij het museum verkrijgbaar voor 19,45 euro per exemplaar.

OGAART TUINMEUBELEN

KOOPZONDAG 12 MEI

TUINMEUBELEN TUINKUSSENS PARASOLS Kerkendijk 92a - Someren-Heide www.bogaarttuinmeubelen.nl

Reserveer nu voor zondag 12 mei

Moederdag Roasttable www.plattevonder.nl

Death Valley? Museum Klok & Peel heeft de Peellandse bijdrage aan Brabant Remembers '40-'45 de titel Death Valley De Peel meegegeven. Een pakkende term, maar waar komt die precies vandaan? De eerste die ermee speelde was Jozef van der Heijden, verzetsman en pilotenhelper uit Someren-Eind. Hij had het over de Peelvallei ofwel de dodenvallei in zijn in 1981 opgeschreven oorlogsherinneringen. De tweede die ernaar verwees was de Britse oorlogsschrijver Patrick Delaforce. Hij noemde de Peel the valley of death in zijn boek The Black Bull (2010), over de krijgsverrichtingen van de 11th British Armoured Division (de bevrijders van de Peel). Verder dook de Engelse term in 2016 op in 'Een bommenwerper crashte boven de Groote Peel', een tweetalig boek van Astenaar Gerard Geboers.

De nummer 1 van Brabant in kunststof kozijnen • ‘s-Hertogenbosch • Breda • Udenhout • Nuenen Kijk voor onze openingstijden en speciale acties op:

www.kozion.nl


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 9 mei 2019 | pagina 2

OSTEOPATHIE in Deurne Osteopathie is een manuele geneeswijze voor allerlei klachten zoals chronische rug- nekklachten, hoofdpijn, buikklachten, bekkenklachten, vermoeidheidsklachten, huilbaby’s, baby’s met voorkeurhouding etc. etc.

In de osteopathie wordt gezocht naar de oorzaak van(lid klachten. PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN nvo/NRO) PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE De F.osteopaat V.D. onderzoekt VEN (lid nvo/NRO) en behandelt De praktijk is gevestigd in “dealtijd Hoeksteen”, met zijn handen. Osteopathie wordt De St. praktijk is gevestigd “de Hoeksteen”, Jozefstraat 30, in Deurnein (tegenover dezorgverzekeraars kerk). door bijna alle (gedeeltelijk)(tegenover vergoed. TELEFOON: 06-30 17 43 (behandeling volgens afspraak) de kerk). St. Jozefstraat 30,40in Deurne Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN nvo/NRO) PRAKTIJK VOOR F. V.D. VEN(lidVEN (LID NVO/NRO) PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. (lid nvo/NRO) volgens afspraak) TELEFOON: 06-30 17OSTEOPATHIE 43 40 (behandeling www.osteopathiedeurne.nl De praktijk is gevestigd in “de Hoeksteen”, De St. praktijk is gevestigd in “de Hoeksteen”, De praktijk is gevestigd in “de Hoeksteen”, Jozefstraat 30, in Deurne (tegenover de kerk). erste afspraak binnen 7(behandeling dagen mogelijk! TELEFOON: 06-30 17 43 volgens (tegenover de kerk). St. 30, in Deurne St. Jozefstraat Jozefstraat 30, in40Deurne (tegenover deafspraak) kerk). Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! www.osteopathiedeurne.nl TELEFOON: 06-30 17 43 40 (behandeling volgens afspraak) TELEFOON: www.osteopathiedeurne.nl 06-30 17 43 40 (behandeling volgens afspraak)

Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk!

www.osteopathiedeurne.nl www.osteopathiedeurne.nl

Open tuin bij Zorgtuin d’n Hof • Met verkoop van zelfgekweekte plantjes • Een proeverij met lekkers uit D’n Hof • Muziek • Een creatieve workshop • Een gezellig terras en kraampjes

Zaterdag 11 mei

U bent welkom op Van 11.00 uur tot 15.00 uur Info en opgeven voor de workshop vóór 10 mei Zorgtuin d’n Hof Leenselweg 3a • 5757 SH Liessel • 06-24461341 www.zorgtuindenhof.nl • zorgtuin d’n Hof

UW BOEKHOUDING, ONZE ZORG Wat kunnen wij u bieden voor uw onderneming: • Startersbegeleiding • Verzorgen van uw boekhouding/administratie • Loonadministratie • Aangifte voor alle belastingen • Fiscaal advies en herstructurering • Samenstellen jaarstukken Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek (ook in de avonduren). A T M W C

Postelstraat 22, 5711 EN Someren 0493-473717 info@taksomeren.nl www.taksomeren.nl Henry Tinnemans en Claire Witlox

www.pietvanmierlo.com www.pietvanmierlo.com

STEVENS

TELEVISIES

UW (O)LED-TV ADRES!

• Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl

ZEN!! ACTIEPRIJ onze

rioolontstopping

en rioolinspectie rioolontstoppingen en rioolinspectie Half Elfje 16, 5711 ES Someren, tel. (0493) 49 45 39

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK

Kijk op internetsite!

KAUWENBERG KAUWENBERG

De Televisie Specialist

Lid Org. Tandprothetici Lid Ned. Org. Lid Ned. Ned. Lid Org. Ned.Tandprothetici Org. Tandprothetici Tandprothetici

F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus

met een verrassend lage prijs! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL)

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

Peter tandprotheticus LidSchoemaker Ned. Org. Lid Ned. Org. Tandprothetici Tandprothetici Lid Ned. Ned. Org. Lid Org. Tandprothetici Tandprothetici

Vo o r : Vo o r :

- Voor: Al uw gebitsprotheses Voor: - Al uw gebitsprotheses Voor: Kanaalstraat 101c, 5711 EG Someren, - Voor: “Klik-prothese” “Klik-prothese” Tel. 0031 (0)495 49 36 16 - Al --uw --Reparaties Al uw gebitsprotheses van uw gebitsprothese tel. (0493) 49 45 39 www.rioolsomeren.nl Algebitsprotheses uw gebitsprotheses Reparaties van uwworden gebitsprothese gebitsprotheses www.stevensbudelschoot.nl - Al -uw (kan op gewacht na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) “Klik-prothese” -- “Klik-prothese” - --Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars “Klik-prothese” “Klik-prothese” - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars Reparaties van uw gebitsprothese e van uw - Reparaties vangebitsprothese uw gebitsprothese • U wilt uw ontslaguitkering of een tot uitkering komende lijfrentepolis aanwenden voor aankoop -- Reparaties e Sint Reparaties vangewacht uwJozefstraat gebitsprothese 1 1, 5721 van een lijfrente en U wenst naast een hoge uitkering een goed advies? 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM GM Asten Asten (kan op worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 • U wenst een hypotheek tegen scherpe rente, een arbeidsongeschiktheids- of ziektekosten (kan- op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 declaratie bij zorgverzekeraars verzekering? - Rechtstreekse Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars -- Rechtstreekse declaratie bij zorgverzekeraars • U zoekt voor uw bedrijf / OR ondersteuning bij herziening van de pensioenregeling? Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars

Zo ja, wendt U zich dan tot de specialist op het gebied van pensioen-, lijfrente- en overige levensverzekeringen

Mr. H.C.M.

Looijmans belastingkundige

Nieuwendijk 70 tel 0493-440115

Showroom: Langstraat 3-14b 5595 AA Leende 040 2065104

5712 EN Someren fax 0493-440116

RTING SEIZOENSKO 25% - 50%

ee 1e Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 Asten 38,1,5721 GL Asten 1Julianastraat Sint Jozefstraat 5721 GMGM Asten e

38,1,5721 1Julianastraat Sint Jozefstraat 5721GL GMAsten Asten Tel: 0493-697443 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel:Tel: 0493-697443

Vo o r : Vo o r : - Algemene tandheelkunde - Algemene tandheelkunde - Implantologie - Implantologie - Esthetische oplossingen - Esthetische oplossingen - Bleken - Bleken - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars AKTIEWEKEN - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars

Insc Insc hrijv hrijv e en n van van ni ni euwe euwe patië patië nte nte n n is is mogelij k mogelij k

www.celestetuinmeubelen.nl info@celestetuinmeubelen.nl Ma - Zat 10:00 - 17:00 uur Zondag 12:00 - 17:00 uur

Like

e 1 1e Sint Sint Jozefstraat Jozefstraat 1, 1, 5721 5721 GM GM Asten Asten Tel. 0493-697443, Tel. 0493-697443, Voor: Voor: info@tandartsenpraktijkd Email: epolders.nl Email: info@tandartsenpraktijkd epolders.nl - Algemene tandheelkunde

Voor: Algemene tandheelkunde Voor:-- Implantologie - Implantologie -- Algemene tandheelkunde Algemene tandheelkunde -- Esthetische Esthetische oplossingen oplossingen -- Implantologie Implantologie -- Bleken Bleken -- Esthetische oplossingen Esthetische oplossingen -- Rechtstreekse declaratie Rechtstreekse declaratie bij bij diverse diverse zorgverzekeraars zorgverzekeraars -- Bleken Bleken -- Rechtstreekse declaratie bij zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratievan bij diverse diverse zorgverzekeraars RVS LOUNGE TEAK Inschrijven nieuwe patiënten is

NATUURSTEEN Inschrijven van nieuwe patiënten is Inschrijven van nieuwe mogelijk Voor particulier en groothandel • Webshop: www.celestetuinmeubelen.nl Inschrijven van mogelijk nieuwe patiënten patiënten• isis7 dagen per week geopend TEAK

LOUNGE

mogelijk mogelijk

1ee Sint Jozefstraat 1, 5721 GM

1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten Asten


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 9 mei 2019 | pagina 3

Kasteelruïne doet zijn jasje uit

Voorarrest mogelijke verkrachter verlengd HEUSDEN - De verdachte in de Heusdense verkrachtingszaak blijft drie maanden langer in voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant vorige week besloten.

Lopende het onderzoek blijft de 28-jarige Heusdenaar dus achter slot en grendel. De raadkamer legde hem de maximale verlenging van negen-

tig dagen op. De man wordt ervan verdacht in de nacht van zondag 14 op maandag 15 april een 18-jarige plaatsgenote te hebben verkracht.

Nieuwe dagkoningen Sint Jorisgilde ASTEN – Sinds de jaarlijkse Teerdag heeft het Astense Sint Jorisgilde er twee koningen bij. Marijke Joosten en Richard Claessen losten beiden een treffend schot.

De jaarlijkse Teerdag op zondag 28 april begon met het ophalen van de keizer en koning van het gilde. Zij werden thuis begroet met een vendelhulde waarna het gilde ook in de Maria Presentatiekerk van zich liet horen. Daar werd met vliegend vaandel en slaande trom de mis opgeluisterd, voorgegaan door gildeheer Pieter Scheepers. Ter afsluiting werd daarna bij de Joriskapel in de kerk het

gildelied gezongen.

Nieuwe leden

Vervolgens trok de stoet naar schietterrein De Polder, waar zes nieuwe leden werden geïnstalleerd. Daarna begon het schieten voor de titel Dagkoning. Meer dan dertig schutters deden een poging, maar het was oud-koningin Marijke Joosten die met het 93e schot doel trof. En ook de jeugd nam deel. Daar was het Richard Claessen die de vogel eraf schoot. De nieuwe hoogheden werden vervolgens op de Markt in Asten aan het publiek gepresenteerd. Het gilde sloot de Teerdag af met een feestavond.

De kasteelruïne na de opknapbeurt. HEUSDEN – Jarenlang verscholen achter een dikke laag klimop, maar de kasteelruïne in Heusden is ineens weer stukken zichtbaarder. Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten voert momenteel namelijk de periodieke opknapbeurt uit.

door Maarten Driessen De stichting zorgt sinds 1984 voor het beheer van de kasteelruïne, met als doel het monument ook voor het nageslacht te bewaren. Het kasteel dateert uit de vijftiende eeuw en werd sindsdien meerdere malen verbouwd en uitgebreid. In de negentiende eeuw zette het verval echter in. De toenmalige eigenaar, baron Van Hövell tot Westerflier, liet het kasteel in 1936 gedeeltelijk herbouwen. Maar zijn werk werd niet veel later alweer tenietgedaan. Want in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog brandde het kasteel compleet uit. Sindsdien is het dus wederom een reünie.

geïnspecteerd en loszittende stenen opnieuw vastgezet. Dit jaar is er specifieke aandacht voor het metselwerk van de in 1936 herbouwde noordvleugel en voor de drie hoge top- en trapgevels. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Koninklijke Woudenberg uit Ameide, dat in de restauratie van monumenten is gespecialiseerd. Zij krijgen daarbij begeleiding van architec-

tenbureau Wevers & Van Luipen uit Utrecht, eveneens een specialist op dat gebied. Naar verwachting worden de herstelwerkzaamheden nog deze week afgerond. De nieuwe ‘look’ van de ruïne is nu al terug te zien in een videoclip van de band Brother Moon. Dit ter ondersteuning van hun nummer King Of Sadness. De videoclip is te vinden op Youtube.

De nieuwe dagkoningen Richard Claessen en Marijke Joosten.

Prinsenmeer en gemeente Asten in de clinch ASTEN – De gemeente Asten en de Oostappen Groep raken het niet eens over het aantal te huisvesten arbeidsmigranten op recreatiepark Prinsenmeer in Ommel. Het vakantiepark wil het huidige aantal van 500 in stand houden, maar de gemeente gaat niet verder dan een maximum van 384. Laatstgenoemde spreekt daarom inmiddels van een illegale situatie. Om de 500 voorlopig toch te behouden, maakt de Oostappen Groep vandaag de gang naar de rechter.

Metselwerk geïnspecteerd

Om het gebouw in stand te houden voert de stichting periodiek grootschalige herstelwerkzaamheden uit. Eerder gebeurde dat bijvoorbeeld in 1998 en in 2006. En sinds april is de stichting wederom in de weer. Zo is de sterk groeiende klimop gesnoeid, iets wat om de paar jaar moet gebeuren. Tevens worden de muren

door Maarten Driessen

De kasteelruïne voor de opknapbeurt.

Certificaten met lof voor politiehonden ASTEN – Twee leden van politiehondenvereniging De Trouwe Vriend uit Asten hebben zaterdag een certificaat met lof behaald. Dat gebeurde tijdens een keuring voor politiehonden in Helmond.

Thieu Peters en Joyce Geilenkirchen met hun honden Cas en Gerrit.

De certificaten waren voor de leden Thieu Peters en Joyce Geilenkirchen. Van de 435 maximaal te behalen punten sleepten zij er respectievelijk 421 en 401 in de wacht. Peters deed dit met zijn Duitse herder Cas, terwijl Geilenkirchen haar kruising Mechelse herder Gerrit inzette. Voor beiden was dit voldoende voor het certificaat met lof voor PH1 van de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging. Met het behalen van dit certificaat is de basis gelegd om verder dienst te doen bij politie- en bewakingsdiensten.

Volgens de meest recente peiling verblijven er momenteel 500 arbeidsmigranten op het recreatiepark. Eerder besloot de gemeenteraad echter dat het huidige toegestane aantal van 216 tot maximaal 384 mag worden opgerekt. En dus moest verantwoordelijk wethouder Henk van Moorsel met de Oostappen Groep in overleg. Tot dusver echter zonder al te veel resultaat, zo blijkt nu. Want vandaag dient een rechtszaak in Den Bosch, aangespannen door de Oostappen Groep tégen de gemeente. Die gedoogde de overschrijding van het maximumaantal arbeidsmigranten zolang de onderhandelingen liepen. Met als uiterste datum 1 mei, dan moest het beklonken zijn. Maar Prinsenmeer houdt vast aan 500, zoals de gemeente niet aan 384 tornt. En dus lijkt een impasse te zijn ontstaan.

Dwangsom

Nu het ultimatum is verstreken spreekt de gemeente van een illegale situatie. Per direct moet Prinsenmeer het aantal arbeidsmigranten terugbrengen naar de toegestane 216. Een heuse leegloop dus op het afgescheiden terrein op het vakantiepark. Voor iedere week waarin een overtreding wordt geconstateerd, volgt een dwangsom van 50.000 euro. Maar de

Oostappen Groep gaat hier niet in mee, en heeft een voorlopige voorziening aangevraagd waarover de rechtbank zich vandaag buigt. Met zo’n voorziening zou het recreatiepark tijdens de bezwaarprocedure van de dwangsom het strijdige gebruik toch kunnen voortzetten. De rechter doet mogelijk vandaag al uitspraak in deze zaak.

GroenRijk_Geldrop wk19 52x80 fc

Sundaville XL

Ø 21 cm.

Actie

17.99

11.99

Geldrop • Zwembadweg 6

Zondag 12 mei moederdag open van 10.00 tot 17.00 uur

Colofon Peelbelang

Uitgeverij Deurne Asten Someren B.V. Adres: Witvrouwenbergweg 12 | 5711 CN Someren Ma t/m vrij: 8.30-12.30 & 13.30-17.00 uur T 0493-473578. www.peelbelangonline.nl John van Veggel | Manager Uitgeverij T 0493-352605; M 06-29536178 E john@daspublishers.nl

Advertentie-acquisitie: Tamar Palmen T 0493-473578 | M 06-20737257 E advertenties@peelbelangonline.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Alle advertenties worden ook geplaatst in ’t Contact.

Redactie: Maarten Driessen (Hoofdredacteur) T 0493-352608 | M 06-13763686 E redactie@peelbelangonline.nl Jordy van de Brug ('t Contact) T 0493-352609 | M 06-13762619 E redactie@hetcontact.nl Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl

Berichten voor plaatsing op de ­eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur. Peelbelang Oplage: 7.300. Verschijnt op donderdag in Asten, Heusden en Ommel. Oplage ‘t Contact: 8.400. Verschijnt op ­donderdag in Someren, Lierop, Someren-Eind en Someren-Heide

Bezorgklachten: Via onze website www.peelbelangonline.nl of T 0493-473578 of E bezorgerpeelbelang@daspublishers.nl Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 9 mei 2019 | pagina 4

nieuwspagina

actuele informatie vindt u ook op www.asten.nl

Informatie gemeente Gemeentehuis Asten Informatie gemeente Asten

Inkomensverklaring bij laag inkomen Hebt u een inkomen dat lager is dan 110 procent van de bijstandsnorm? Dan krijgt u van de gemeente automatisch een inkomensverklaring. Zodat u op een gemakkelijke manier kunt aantonen dat u een laag inkomen heeft.

Bezoekadres: Koningsplein 3, Asten Postadres: Postbus 290, 5720 AG Asten Tel: (0493) 671 212 gemeente@asten.nl, www.asten.nl Ook voor meldingen openbare ruimte. Of gebruik daarvoor de BuitenBeterApp. Twitter: @gemeente_asten Facebook: Gemeente-Asten Gemeentewinkel (paspoorten, rijbewijzen etc.) Alleen op afspraak (telefonisch of via website) Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 12.30 uur Woensdag: 16.00 – 19.00 uur Openingstijden Gemeentehuis Maandag, dinsdag en donderdag: 8.30-17.00 uur Woensdag: 8.30 – 19.00 uur Vrijdag: 8.30 – 12.30 uur Sportcomplex De Schop Lienderweg 66, 5721 CN Asten adminschop@asten.nl, www.asten.nl/deschop Volg De Schop ook op facebook en Twitter. Steunpunt Guido Asten (hulp- en ondersteuningsvragen) Pastoor de Kleijnhof 21 5721 CR Asten Tel: (0493) 671 234 Website: http://guido.asten.nl guido@asten.nl, www.twitter.com/guidoasten, Facebook: www.facebook.com/guidoasten. Openingstijden loket: Maandag, dinsdag en donderdag: 9.00 – 12.00 uur

Mensen met een laag inkomen (dit is lager dan 110 procent van de bijstandsnorm), komen vaak niet rond van hun geld. In onze gemeente willen we graag dat deze mensen toch kunnen meedoen in het dorp. Vaak moet u dan eerst laten zien dat u een laag inkomen heeft. Soms met een loonstrookje of ander bewijsstuk. Dat is niet prettig. Inkomensverklaring Om ervoor te zorgen dat u niet overal uw financiële gegevens hoeft te laten zien, krijgt u van de gemeente een ‘inkomensverklaring’. Daar staat in dat uw inkomen lager is dan 110 procent van de bijstandsnorm. Het laten zien van deze verklaring is dan genoeg. De inkomensverklaring kunt u gebruiken bij Stichting Leergeld,

die financiële ondersteuning biedt aan kinderen van 4-18 jaar en de bibliotheek, waar u met deze verklaring voor € 12,- per jaar een abonnement kunt afsluiten. Aanvragen is niet nodig U krijgt de inkomensverklaring automatisch van de gemeente toegestuurd. Aanvragen is dus niet nodig. Vragen? Hebt u geen inkomensverklaring ontvangen en denkt u daarvoor wel in aanmerking te komen? Neem dan contact op met het Sociaal Team Asten, Pastoor de Kleijnhof 21 Asten, tel. (0493) 671 234 of mail naar sociaalteam@asten.nl

Mantelzorgcompliment 2019: Vraag het nu aan!

Van 1 mei tot 1 december 2019 kunt u het Mantelzorgcompliment 2019 aanvragen. Dit is een (financiële) blijk van waardering voor de inzet die u als mantelzorger doet. Zorgvragers die in Asten wonen en hun mantelzorger, kunnen de aanvraag indienen. Zorgt u voor iemand die in Asten woont? Dan kunt u een aanvraag indienen samen met diegene waarvoor u zorgt. Mantelzorgers zijn personen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Financiële vergoeding De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het totaal aantal aanvragen dat binnenkomt bij de gemeente. Het maximale bedrag dat per zorgvrager wordt uitgekeerd is € 100,-.

Mantelzorger U bent mantelzorger als u tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden mantelzorg verleent en die niet doet omdat het uw werk is of vanuit een Persoonsgebonden budget (PGB). Aanvragen De aanvraagtermijn voor het mantelzorgcompliment loopt tot 1 december 2019. U kunt het aanvraagformulier digitaal invullen of downloaden op www.asten.nl of het formulier ophalen bij: - Sociaal Team Asten, Centrum de Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 - Steunpunt Mantelzorg Onis Welzijn, Kerkstraat 10

www.asten.nl

nieuwspagina

actuele informatie vindt u op www.asten.nl

Herdenking grootste vliegramp Asten uitgesteld ASTEN - De opzienbarende vliegramp waarbij op 7 februari 1945 twee RAF-bommenwerpers met Franse bemanningen neerstortten in de Astense Peel wordt nog niet in juni herdacht, zoals eerder aangekondigd. De 'Initiatiefgroep Herdenking Dubbelcrash 1945' heeft de voorgenomen herdenking uitgesteld tot de streefdatum 7 februari 2020. Dan is het precies 75 jaar geleden dat de vliegramp met negen dodelijke slachtoffers plaatsvond.

Met het uitstel volgt de initiatiefgroep het advies van kolonel Sylvain Nogrette, militair attaché van de Franse ambassade in Nederland. Tegelijkertijd biedt het uitstel de eregast van de herdenking, de 78-jarige mevrouw Geneviève Bordier uit Marseille, de gelegenheid in alle rust te herstellen van een onlangs opgelopen blessure. Kolonel Nogrette - de hoogste Franse militair in ons land - was onlangs samen met zijn adjudant sergeant-majoor Franck Roumy op uitnodiging van de 'Initiatiefgroep Herdenking Dubbelcrash 1945' in Asten op werkbezoek. In het Erfgoedpunt van Museum Klok & Peel werd hij ontvangen door gastheer Harry van der Loo en namens het gemeentebestuur verwelkomd door wethouder Janine Spoor. Ook aanwezig waren mevrouw Jolijn Brouwers, programmamanager Death Valley De Peel, Harrie van der Loo, vertegenwoordiger van de Rotary Deurne-Asten-Someren, en namens de 'Initiatiefgroep' Gerard Geboers, Martien van Bussel en Piet Snijders. Laatstgenoemde praatte de militair attaché bij over het drama dat zich in 1945 aan de Veluwsedijk/Kokmeeuwenweg in de Astense Peel had afgespeeld, en over de plannen om de dubbele vliegcrash te herdenken in het kader van 'Brabant 75 jaar bevrijd'. Kolonel Nogrette en zijn adjudant hadden er grote waardering voor dat in Asten 75 jaar na dato initiatieven worden ontplooid om het grote offer van hun landgenoten te gedenken. De kolonel zegde in principe medewerking toe, maar zei er meteen bij dat een herdenking in juni niet past in de agenda van de Franse ambassade. Dan gaat alle aandacht uit

naar de 75e herdenking van D-day in Normandië en naar het 'Appel 18 juni 1940', de toespraak waarin generaal De Gaulle aankondigde dat hij met zijn Vrije Fransen vanuit Engeland tegen Hitler-Duitsland zou blijven vechten.

overleggroep ‘Oorlog rond de Groote Peel’. Op afstand zijn de Franse ambassade en de vereniging Veteranen en Vrienden van de Groupes Lourds bij het project betrokken. De initiatiefgroep heeft nog andere participanten op het verlanglijstje, maar is al ingenomen met de door diverse partijen toegezegde steun.

Gedenkteken

Uitstel geeft de Initiatiefgroep ook de gelegenheid om toe te werken naar een permanent gedenkteken in

de Peel voor 'de grootste vliegramp' in Asten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vlakbij de crashlocatie is daarvoor een geschikt stukje grond beschikbaar. De gemeente ziet daar in principe wel mogelijkheden. Wat voor een gedenkteken het moet worden, is nog onderwerp van studie. Zeker is wel dat daarvoor fondsen moeten worden gevonden. De Initiatiefgroep heeft daarvoor al in een vroeg stadium een speciale bankrekening geopend. Burgers, bedrijven en instellingen die met een

geldelijke bijdrage erkentelijkheid willen uitdrukken aan de Franse piloten die onze bevrijding met hun leven hebben betaald, kunnen dat doen via bankrekening NL76 RABO 0337 6596 64 ten name van Initiatief Herdenking Dubbelcrash 1945 G.J.W. Geboers. De opbrengst wordt gebruikt voor het herdenkingsprogramma en voor het blijvende gedenkteken. Een mogelijk restant gaat naar een gelijkwaardige bestemming, bijvoorbeeld naar de jaarlijkse Dodenherdenking in Asten.

Acte de presence

Voor de nabestaanden van de dubbelcrash - met name die van de NA260, één van de gecrashte vliegtuigen - is het van groot belang dat de Franse militaire autoriteiten acte de presence geven tijdens een herdenkingsplechtigheid. Even terug in de memorie: bij de dubbele vliegtuigcrash in de Veluwepeel op 7 februari 1945 haalde één vliegtuig (de NA-197) de geschiedenisboeken, terwijl het andere (de NA-260) letterlijk en figuurlijk in het luchtledige verdween. Mevrouw Bordier en haar lotgenoten - kinderen en kleinkinderen van omgekomen piloten - hebben tientallen jaren moeten leven met de frustrerende gedachte dat het offer van hun vaders en grootvaders nooit werd opgemerkt en nooit fatsoenlijk is herdacht. Pas in 2012, toen mevrouw Bordier in contact kwam met archivaris Hans van de Laarschot uit Asten, kwam het verhaal van de dubbelcrash in beweging.

Grootse herdenking

De 'Initiatiefgroep Herdenking Dubbelcrash 1945' gaat in de extra tijd die door het uitstel wordt verkregen, toewerken naar een grootse herdenking op 7 februari. Tot op heden is al principiële medewerking toegezegd door Museum Klok & Peel (project Death Valley De Peel), Rotary Deurne-Asten-Someren, gemeente Asten, Dorpsoverleg Heusden en de

Franse delegatie op werkbezoek op de crashlocatie in de Peel. Links sergeant-majoor Franck Roumy, midden kolonel Sylvain Nogrette.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 9 mei 2019 | pagina 5

Astense krabbelt op na behandeling aan MS

Hels karwei, hemels resultaat ASTEN – Ze wil niet te vroeg juichen, maar het leven lijkt voor Karien Hulshof een heuse ommezwaai te hebben gemaakt. Precies een jaar geleden trok de Astense naar Rusland voor stamceltransplantatie, met als doel haar primair progressieve multiple sclerose (MS) te lijf te gaan. Met resultaat: “Ik heb er nu al zo veel voor teruggekregen.”

Nooit geaccepteerd

Zo begint voor Karien voorzichtig de zon weer te schijnen. “Toen ik in 2011 de diagnose MS kreeg, dacht ik dat ik gek werd. Ik heb het nooit geaccepteerd. Het is ook best pijnlijk om op de afgelopen acht jaar terug te blikken. Het verdriet dat ik heb gehad. Mijn toekomstperspectief was zó slecht, dat ik er niet aan wilde denken. Ik was alleen maar bezig om de volgende dag te halen.” Vooral de vermoeidheid was slopend en altijd aanwezig. Ze werd moe wak-

Karien Hulshof in de tuin van haar ouders in Asten. (Foto: Marius van Deursen) ker, ging moe naar bed, en zou de land uitgevoerd en bedragen de koshele dag kunnen slapen. “Dat was ten minimaal 60.000 euro. Zorgvergewoon ellende. Maar die vermoeid- zekeraars geven daarom niet thuis. Karien kreeg het heid is weg. Ik bedrag echter denk nu vaak: 'Deze vooruitgang is ultiem, via een crowdik kan weer wat maar het blijft hard werken' gaan doen!” Toch fundingsactie bij waakt Karien elkaar gesprokvoor al te veel hosanna. De angst dat keld. Nagenoeg, want voor het laathet alsnog misgaat, blijft constant ste gat van zo’n 10.000 euro moest de aanwezig. Zo was ze van februari spaarrekening eraan geloven. Maar tot en met april constant ziek. Een blijven de seinen op groen staan, dan ‘rollercoaster’ waar ze van tevoren was het haar meer dan waard. “Ik voor werd gewaarschuwd. “Op een heb gewoon geluk gehad, want de gegeven moment werd ik toch weer resultaten zijn heel verschillend. Bij bang. Ik dacht: dit wordt helemaal sommigen stopt de MS, bij anderen niets. Nu gaat het weer goed, maar werkt het niet. Eigenlijk zouden ze psychisch is zoiets heel zwaar.” hier in Nederland ook wat met stamToch overheerst vooral het positieve. celtransplantatie moeten gaan doen, “Deze vooruitgang is ultiem, maar maar dat doen ze nog niet.” Karien het blijft hard werken. Ik zal altijd krijgt daarom met enige regelmaat moeten blijven bewegen, iedere dag berichten van lotgenoten die Rusmijn oefeningen doen. Maar ik heb land ook overwegen. Zij vragen naar er nu al zo veel voor teruggekregen. haar ervaringen, en hoe ze de benoIk kan er weer dertig jaar tegenaan.” digde centen heeft binnengehaald. Of ze vooruitgang blijft boeken, en Karien maakte daarvoor gebruik van tot welk punt, daar wil Karien niet de stichting Wij Stoppen MS Voor, te veel over nadenken. Zolang het waarbij via hun site geld wordt opgoed gaat, gaat het goed. “Ik ben gehaald. Het beheer is daarbij telniet helemaal beter, want ik heb kens in handen van betrokkenen van wel restschade. Maar de ziekte valt degene met MS. Zo werd onlangs inde zenuwen niet meer aan. Dus ei- gezameld voor Bianca Leesberg uit genlijk heb ik geen MS meer, vind Vlierden, met wie Karien ook sprak. ik zelf.” En ze is ambitieus. Het liefst Zij vertrok in januari naar Moskou gaat ze over een tijdje weer aan het en zit momenteel in haar herstelpewerk. “Je leeft toch geïsoleerd. Ik riode. De volgende in de rij, Ramon heb lang genoeg thuisgezeten.” Vlemmix, groeide eveneens in Asten op. Een dezer dagen gaat ook zijn crowdfundingsactie in de lucht, doRamon Vlemmix De behandeling heeft zonder meer neren kan dan via www.wijstoppenpotentie, maar is voor veel MS-pa- msvoor.nl. En met een beetje geluk tiënten slechts een utopie. Zo wordt is de regio straks na Karien dus nóg stamceltransplantatie niet in Neder- twee succesverhalen rijker.

Ideeën in overvloed voor pastorie SOMEREN-EIND – Een grote groep jongeren heeft afgelopen vrijdag een brainstormsessie gehouden over de toekomst van de pastorie in SomerenEind. Een avond waaruit bleek dat er genoeg gedaan kan worden met het monumentale pand.

door Jordy van de Brug Eind februari kreeg de initiatiefgroep de financiering rond en kon er gekeken gaan worden naar de toekomst. Wat moest er met het pand gebeuren? Een vraag die veel mensen bezig houdt in Someren-Eind. Daarom bedacht de initiatiefgroep bestaand uit Bart de Groot, Frans Knoops, Maurits Leesberg en Hans Toonders een speciale avond om ideeën te bespreken. Met name De Groot, die de rondleiding door de pastorie en haar tuin leidde, vindt het belangrijk om naar de mensen te luisteren. Vooral

De pastorie in Someren-Eind.

Auto Sinnema viert 12,5-jarig bestaan SOMEREN – Auto Sinnema: Een bekende naam in Someren. Aankomende zaterdag viert het bedrijf dat het 26 april 12,5 jaar bestond. Ook is er een uitbreiding van de werkplaats. Kortom een mooi moment voor eigenaren Harry en Hetty Sinnema om de klanten uit te nodigen voor een feestje.

door Maarten Driessen Een onbekend land, een onbekende behandeling, en zoontje Alexander (3) die in Nederland moest achterblijven. De keuze voor stamceltransplantatie in Rusland was bepaald geen makkelijke. Maar veel opties had ze niet, vond ook Karien zelf. Want ze ging zienderogen achteruit, simpele handelingen werden een hels karwei. Zoals lopen: al na enkele meters sloeg de vermoeidheid genadeloos toe. En praten kostte eveneens veel kruim. ‘Op deze manier hoef ik geen 70 te worden’, liet Karien (34) toen optekenen. Maar hoe anders is dat nu, bijna op de kop af een jaar later. De trip naar Moskou was inderdaad een hele onderneming, al vielen de Russische gastvrijheid en behulpzaamheid haar in positieve zin op. En bij terugkomst volgden eigenlijk weinig tot geen complicaties. De geboren Astense verbleef tot eind vorig jaar bij haar ouders in Asten, ook omdat ze hier naar de fysiotherapeut gaat. “Elke dag ging ik een rondje lopen. Op het begin was dat moeilijk, na hoogstens twintig meter moest ik weer mijn rolstoel in. Maar het werd vrij snel beter. Nu leg ik het rondje van zo’n vijfhonderd meter helemaal af, zónder rolstoel”, zegt Karien, zittend aan de keukentafel bij haar ouders. Begin dit jaar verhuisde ze terug naar haar woonplaats Vleuten, terug naar haar zoontje en vriend Johan. Wel reist ze iedere week op en neer voor haar afspraken met de fysiotherapeut. Dat doet ze met de trein, iets wat ze voor haar behandeling al jaren niet meer kon.

- Advertorial -

ook mensen van ‘buitenaf’. “Er zijn vanavond mensen aanwezig uit Asten en Someren. Dat is belangrijk. Ook zijn er veel jongeren aanwezig die in de stad hebben gewoond. Zij hebben daar met eigen ogen kunnen zien wat werkt en wat ze hier missen”, zegt De Groot. Er wordt afgelopen vrijdag bewust gekozen voor jongeren. De Groot: “Zij zijn toch de toekomst. Er wordt wat meer toekomstgericht gekeken. Bovendien hadden we de jongeren nog niet bereikt en kijk nu eens hoeveel ideeën eruit komen. Er zijn plannen voorbijgekomen waar we zelf nog geen

enkel moment aan hebben gedacht.”

Trouwen

Een van de plannen die vrijdagavond meermaals aan het ‘ideeënbord’ wordt gehangen, en nog niet voorbij is gekomen bij de initiatiefgroep, is een flexwerkplek. Een flexwerkplek is een verzamelnaam voor een flexplek en een werkplek. Veel mensen vinden het lastig om het onderscheid te zien tussen een flexplek en een werkplek. Het verschil tussen beide zit niet in de werkomgeving maar in de beschikbaarheid. Hierdoor is de naam flexwerkplek ontstaan, zo kunnen we meerdere werktypen onder één verzamelnaam scharen. De pastorie zou hier geschikt voor kunnen zijn. Ook wordt de pastorie en tuin veelal gezien als ideale trouwlocatie. “De tuin leent zich voor een prachtige fotoshoot en suites genoeg in het pand”, zegt een van de deelnemers. Al zal het trouwidee volgens anderen wel in combinatie met een ander idee moeten, want alleen van trouwerijen kan men het pand niet terugverdienen. Dat geldt ook voor het organiseren van evenementen. “Mooi, en zeker de overweging waard, maar dat zijn dagen. We zoeken iets voor een langere tijd”, zegt De Groot. Al is het niet uitgesloten dat bepaalde evenementen de komende jaren opnieuw in de tuin plaatsvinden, zoals het Zummers Foodfestival van vorig jaar augustus en de kofferbakmarkt van De Plattevonder. Verder worden genoemd: Een zorghotel, horecagelegenheden, een gezondheidscentrum, een optie voor pakketkluizen, een workshopterrein, een herberg en ga zo maar door. “Ongelofelijk hoeveel ideeën er langs komen. En ook echt veel bruikbare. We gaan er zeker iets mee doen”, zegt De Groot. Voor de verdere toekomst: Alle ideeën zijn welkom.

Harry Sinnema begint in 1986 in de autobranche. Hij werkt zich op tot vestigingsmanager bij een autobedrijf in Eindhoven, maar het kriebelt. Een eigen autobedrijf is de wens van Harry en die wens komt in 2006 uit. In het pand van Hetty Sinnema haar vader vestigt hij zich: Auto Sinnema is geboren. “Dat was een flinke stap en best spannend. Vanaf dat moment is niks meer vanzelfsprekend. Je begint echt met niks”, zegt Harry. Langzaamaan groeit het bedrijf, overleeft het de economische crisissen in Nederland en heeft het inmiddels een team van zes mensen die altijd klaar staan voor de klanten waar nodig. “Ik denk dat wij een bepaalde laagdrempeligheid hebben willen creëren die voor iedereen prettig is. Wij houden van een persoonlijke benadering. Niemand is bij ons een nummer”, zegt Hetty Sinnema. Auto Sinnema levert nieuwe en gebruikte auto’s en doet het onderhoud en de reparaties aan auto’s; met behoud van de fabrieksgarantie! Inmiddels sleutelen de monteurs aan elk merk en krijgen zij een mooie uitbreiding van de werkplaats. “Dat maakt het dubbel feest. We kunnen de klanten tijdens ons jubileumfeestje meteen een rondleiding geven door het

nieuwe gedeelte”, aldus de trotse eigenaren.

Ontwikkeling

De autobranche staat niet stil. Zo ook niet bij Sinnema. “Er is een sterke ontwikkeling in autoland aan de gang. We zijn sinds een tijd ook ‘Hybride-specialist’. We moeten echter wel zorgen dat onze monteurs op een goed niveau blijven, vandaar dat we cursussen aanbieden voor hen. Wij willen mee met de tijd en meegroeien met de technieken en dat lukt heel goed.” Auto Sinnema is voornamelijk Aziatisch georiënteerd, maar verkoopt en onderhoudt alle merken. Al ligt de nadruk wel op het merk Kia. “Dat is eigenlijk zo gegroeid. In onze showroom staan nu behoorlijk wat Kia’s, maar alle merken zijn welkom ”, zegt Harry. Ook zakelijke klanten zijn van harte welkom bij Sinnema, of als je even een bakje koffie wilt drinken. Auto Sinnema staat voor iedereen klaar en levert een totaalpakket. Of zoals Harry en Hetty het zelf omschrijven: “Uw auto, onze zorg!” Zaterdag 11 mei is er vanaf 16.00 uur de mogelijkheid om even binnen te wandelen bij Sinnema voor een lekker drankje en livemuziek.

Het team van Auto Sinnema.

Kennedymars Someren

Grens van duizend aanmeldingen al bereikt SOMEREN - Al meer dan 1058 wandelaars hebben zich ingeschreven voor de 57e editie van de Kennedymars. Hiermee werd de grens van 1000 inschrijvers al een maand eerder bereikt dan vorig jaar

Tot en met 30 april konden wandelaars profiteren van een gereduceerd tarief. Sinds 1 mei is het inschrijfgeld iets hoger. Tot en met 29 juni bedraagt het inschrijfgeld voor de Kennedymars 22,50 euro en voor het Rondje Someren 15 euro. Daarna zijn de bedragen 27,50 euro en 20 euro.

Rondje

Voor het 25e Rondje Someren hebben zich al 468 wandelaars ingeschreven. Dit is 25 procent meer dan vorig jaar op hetzelfde moment. Inschrijven kan op www.kennedymars. nl tot en met vrijdag 5 juli. Dit kan ook tijdens de voorinschrijving op zaterdag 22 en 29 juni of tijdens het Kennedymars-weekend, beide keren op het Wilhelminaplein. Groepen van 10 personen of meer ontvangen 10 procent korting op het inschrijfgeld. Dit kan voor groepen tot en met 29 juni.

In stilte herdacht

ASTEN - Een drukbezochte Dodenherdenking in Asten afgelopen zaterdag, die in het teken stond van 75 jaar vrijheid in Brabant. In het Moussaultpark vonden wederom de kranslegging, vendelhulde en twee minuten stilte plaats. Ook legden bezoekers bloemen neer ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers. (Foto: Marius van Deursen)


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 9 mei 2019 | pagina 6

Trendy Wonen! WIJ

GEVELBEKLEDING

!

SHOWROOM

KE N U JO

E ZO

BEKIJK

RES VAW.CONATHTU OUTONS.NL WW

PLAATMATERIAAL

HOUT

DEURBESLAG

DEUREN

Houthandel Looijmans Kerkendijk 32 5712 EV Someren

0493 - 492561 verkoop@onthoutons.nl www.onthoutons.nl

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT Professionele vakverven

Schilderwerken Belleweg 11 - Someren - Tel.: 0493-440 788 Info: WWW.HETVERFHUIS.COM Openingstijden: ma. 10.30-17.30; di. t/m vr. 8.30-17.30; za. 8.30-15.30

Stucco d 'Or Concreto Een prachtige betonafwerking voor op de muur. Hoogwaardige, decoratieve, zeer matte en uitstekend dekkende wandafwerking met betoneffect op basis van kunstharsdispersie.Voor een decoratief betoneffect van binnenmuren binnen. Wij kunnen deze verf voor u leveren, maar wij kunnen ook de betonlook voor u aanbrengen Eigenschappen van deze verf • Decoratieve betonlook • In vele kleuren verkrijgbaar • Uitstekende dekkracht • Snel en gemakkelijk te verwerken Wij hebben een betonwand aan de Belleweg 11 waar diverse voorbeelden zijn te bewonderen. Ook geven wij een leuke introductiekorting van 20%. Meer info: 0493 440788

Voorjaarsschoonmaak Het voorjaar is de perfecte periode om je huis klaar te maken voor het mooie weer. Maar wat doe je eigenlijk tijdens de voorjaarsschoonmaak? En hoe doe je het goed? Onderstaand een stappenplan. Stap 1: de badkamer De eerste stap is het verwijderen van kalk. Spray een antikalkproduct op alle plaatsen waar kalk kan ontstaan en laat dertig minuten intrekken. Spoel vervolgens af met water en droog na met een doek. Daarna kun je aan de slag met de tegelgroeven, een plek waar vaak schimmel ontstaat. Dip een wattenstaafje in Tea Tree olie en breng dit ruim aan op de groeven. Na een half uur zijn alle schimmels en bacteriën gedood. Stap 2: de keuken Begin met de koelkast. Maak de koelkast leeg en gooi producten die over datum zijn weg. Neem de binnen- en buitenkant af met een vochtige doek met azijn. Zet vervolgens de vriezer uit; haal alle lades eruit en leg (oude) handdoeken op de grond om het vocht op te vangen. Wanneer alles ontdooid is kun je de binnen- en buitenkant van de vriezer en de lades schoonmaken met een doek met azijn. Eventuele viezigheden haal je weg met de zachte kant van een sponsje en warm water. Stap 3: de woonkamer Was alle kussenovertrekken en gordijnen of breng ze naar de stomerij. Klop boeken en tapijten buiten uit. Kijk ook naar verborgen plekjes waar je niet zo snel aan denkt, zoals lichtknopjes en deurklinken. Neem deze af met een doek met flink wat azijn om bacteriën te doden. Stap 4: de slaapkamer Klop het stof uit je matras met een mattenklopper, strooi er flink wat baking soda of zuiveringszout over en laat een halve dag intrekken. Stofzuig je matras vervolgens en doe er een nieuwe matrashoes omheen. Stap 5: vloeren en ramen Stofzuig je huis grondig en lucht het goed door voordat je aan het reinigen van de vloeren en ramen begint. Maak je vloer schoon met een vochtige dweil met koud water en een scheutje natuurazijn (voor parket) of heet water en allesreiniger (voor laminaat). Voor het ramen lappen vul je een emmer met warm water en een flinke scheut azijn. Maak de ramen eerst helemaal schoon met een spons en water uit de kraan. Herhaal dit vervolgens met het azijn-watermengsel. Neem daarna in een beweging af met een trekker en droog na met een zeem of oude krant. Extra tip: Was alles van stof wat al langer dan een jaar niet gewassen is. Denk aan: badmatjes, dekens, dekbedden, gordijnen, kussens, servetten, tafelkleden. Lees eerst het wasvoorschrift goed door. Sommige spullen kun je zelf wassen, andere kun je wellicht beter overlaten aan de stomerij.

Geniet het hele jaar van het buitenleven.

ei

zondag 19 m

GEOPEND

T 17.00 UUR.

VAN 11.00 TO

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00-18.00 u. zaterdag 9.00-16.00 u. vrijdag koopavond tot 21.00 u.

Nieuwendijk 60 - Someren-Eind Tel: 0493-491254

w w w. va n d e n e i j n d e. n l

Meubelen, slapen, vloeren, raamdecoratie, rolluiken, zonneschermen, screens, verandadaken en horren.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 9 mei 2019 | pagina 7

Trendy Wonen! MEI OVERKAPPING MAAND!! Openingstijden: Maandag: 12:00u tot 17:00u Dinsdag tot vrijdag: 10:00u tot 17:00u Zaterdag: 10:00u tot 16:00u

Openingstijden: Maandag: 12:00u tot 17:00u Dinsdag tot vrijdag: 10:00u tot 17:00u Zaterdag: 10:00u tot 16:00u

Adres:

Burg. Wijnenstraat 71A Terrasoverkappingen & Tuinkamers 5721AH Asten Tel: 0493-688454 Glazenschuifen vouwwanden Mail: info@agaterras.nl Zonwering binnen en buiten Horren Horren gratis inmeten en montage

PAASACTIE!!!

Adres: Burg. Wijnenstraat 71A 5721AH Asten Tel: 0493-688454 Mail: info@agaterras.nl

met extra aanbiedingen op onze overkappinge n

Bij A.G.A. Terras is het een hele week Pasen! Kom in de week van de 2e paasdag Maandag (28 maart) tot Zaterdag (2 April) naar de showroom en profiteer van onze spectaculaire acties!

Terrasoverkappingen • Schuif- & Vouwwanden PAASACTIE!!! Rolluiken & Screens • Zonwering • Horren Horren gratis inmeten en montage

Bij A.G.A. Terras is het een hele week Pasen! Een aantal voorbeelden hiervan: Kom in de week van de 2e paasdag Maandag (28 maart) tot Zaterdag (2 April) naar de showroom en profiteer van onze spectaculaire acties!

- Bij aankoop van een terrasoverkapping een gratis terrasverwarmer Een aantal voorbeelden hiervan: - Bij aankoop van een glazenschuifwand een gratis terrasverwarmer - Gratis reinigingsmiddel opmaat - Bij aankoop van een terrasoverkapping een gratis terrasverwarmer - Vele korting op ons aanbod - Bij aankoop van een glazenschuifwand een gratis terrasverwarmer - Gratis reinigingsmiddel opmaat - Vele korting op ons aanbod

Openingstijden uur Openingstijdendi.-do.-vr. di.-do.-vr.10.00 10.00- -17.00 17.00uur. uur.Za. Za.10.00 10.00 -- 16.00 16.00 uur

WWW.AGATERRAS.NL

zand

stenen

isolatie

betonvloeren dakpannen

Hout- en bouwmaterialenhandel

Tel. 0493-688454 Tel. Tel:06-54967860 0654967860 info@agaterras.nl info@agaterras.nl

houten vloeren houten vloeren

houten vloeren

kunststof panelen kunststof panelen

kunststof panelen

Nieuwendijk 84 5712 EN Someren zand cement stenen isolatie betonvloeren betonvloeren dakpannen dakpannen zand cement stenen isolatie T. 0493 491 419 www.amaas.nl Hout-en enbouwmaterialenhandel bouwmaterialenhandel Hout-

Nuininonze onzeshowroom showroom Nu Nieuwegeneratie generatie Nieuwe kunststofkozijnen kozijnen kunststof Ideaalvoor: voor: Ideaal ZZP,ers,zelfbouwers zelfbouwers ZZP,ers, particulieren enenparticulieren Loopeens eensbinnen binnen Loop laatu uinformeren. informeren. enenlaat

Nieuwendijk8484 Nieuwendijk 5712ENENSomeren Someren 5712 0493491 491419 419 T.T.0493 www.amaas.nl www.amaas.nl Dealervan: van: Dealer

• Tuin Visie producten • Tuin Visie producten

www.tuinvisie.nl www.tuinvisie.nl

stenen plafond panelen

plafond panelen plafond panelen

www.dekkerhout.nl www.dekkerhout.nl

Douglashout hout Douglas hout Douglas op voorraad voorraad opopvoorraad

De nieuwe tuingids van Tuinvisie Dealer van:

buiten parket buiten parket

• Tuin Visie producten

www.tuinvisie.nl • Trendhout www.trendhout.nl Nieuw:wand wandenengevelbekleding gevelbekleding sierbestrating. Nieuw: enensierbestrating. • Dekker Hout (Elephant) www.dekkerhout.nl 00 00 00 -18. 00 Open: ma. t/m vr. 7. u. Open: ma. t/m vr. 7. -18. u. 00 00 00 - 13. zaterdag 7.7. zaterdag - 13.00 u.u.

Open: ma. t/m vr. 7.00-18.00 u. - zaterdag 7.00 - 13.00 u. bouwhout

bouwhout meranti plaatmateriaal bouwhout meranti plaatmateriaal meranti tuinhout plaatmateriaal

buiten deuren binnen deuren buiten deuren binnen deuren isolatie buiten deuren binnen deuren

• Trendhout www.trendhout.nl • Trendhout www.trendhout.nl • Dekker Hout (Elephant) • Dekker Hout (Elephant)

kunststof kozijnen houten houten kozijnen kunststof kozijnen kozijnen kunststof kozijnen houten kozijnen

buiten parket

cement

5721 VT Asten

buiten deuren

plafond panelen

WWW.AGATERRAS.NL

Ommelsveld 4 5721VT Asten4 Ommelsveld

tuinhout plinten architraven tuinhout architraven plinten plinten architraven

Bezoek onze showroom Burg. Frenckenstr. 2 Asten

Kijk voor info op www.gevloerddooreric.nl of bel 06 40382064


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 8

ROASTTABLE

smakelijk eten

Verwen uw moeder tijdens onze Moederdag Roasttable Zondag 12 mei

Moederdag, brunch aan tafel

Een heerlijke uitgeserveerde brunch aan tafel, zodat je alle aandacht aan Moeder kunt geven. Kies zelf een tijd om te komen brunchen tussen 11.00 uur en 15.00 uur, reserveren verplicht.

Luxe Voorgerechten Eiland van vis, vlees/ salades en amuses

********************

Vraag ook naar onze aspergekaart, asperge bier en asperge wijn.

Nieuw-Nieuw-Nieuw “High Wine” of “High Beer”

Soepbars met een 3- tal soepen

Lekker uit eten… Goeiendag menu Vanaf midden mei presenteren wij weer onze:

Roasttable Live Cooking Een variatie aan tussen- en hoofdgerechten van vis en vlees welke a la minute in uw bijzijn worden bereid aan de unieke Roasttable

“Grill Kitchen”

3- gangen keuze uit 2 voor- hoofd- en nagerechten.

24.50

********************

p.p.keuken. e in onze buiten Live Cooking, Outdoor Nieuw receptuur en menukaart, Bourgondisch en op houtskool. Woensdag & donderdag speciaal Reserveer tijdig. Goeiendagmenu voor Twee.

ROASTTABLE

Per 2 personen € 21.50 p.p.

Postel 27, 5711 ET Someren, 0493-492061 www.indenherberg.nl

Moederdagdessert met een variatie aan nagerechten bij u aan tafel geserveerd!

Preuverije - shared dining - (alleen per complete tafel) Laat u verrassen met deze culinaire gerechtjes, geserveerd op een grote plank

Verwen* uw moeder tijdens 29,95Moederdag Roasttable onze Zondag 12 mei

2- gangen verrassingsmenu met 5 verschillende gerechten per gang (voor -hoofd) € 26.50 p.p. 3 -gangen verrassingsmenu met 5 verschillende gerechten per gang (Voor - hoofd - na) € 34.50 p.p.

* Gasten tot en met 12 jaar € 2,25 per leeftijdsjaar

Bijpassend wijn/waterarrangement € 11.00 p.p. (2 glazen) - € 16.50 p.p.( 3 glazen)

Reserveer nu via www.plattevonder.nl Luxe Voorgerechten Eiland van vis, vlees/ salades en amuses

Per 3 mei vernieuwde menukaart… Kijk ook op onze website...

Partycentrum De Platte Vonder Nieuwendijk 10 Someren-Eind 0493-491381 info@plattevonder.nl www.plattevonder.nl

Soepbars met een 3- tal soepen

Bij elke bestelling op Moederdag een kado Iedere Woensdag haantjesdag Aanbieding voor afhalen Half haantje met frieten en appelmoes € 10.-

Roasttable Live Cooking Een variatie aan tussen- en hoofdgerechten van vis en vlees welke a la minute in uw bijzijn worden bereid aan de unieke Roasttable

Geen zin om zelf te koken? Ga dan eens langs bij een van de restaurants op deze pagina!

Smakelijk eten! Moederdagdessert met een variatie aan nagerechten bij u aan tafel geserveerd!

29,95 *

* Gasten tot en met 12 jaar € 2,25 per leeftijdsjaar

Reserveer nu via www.plattevonder.nl

Op Moederdag is er een aangepaste bestellijstgenieten De Hoijse hoeve… natuurlijk voor afhalen

Weekmenu (voor 2 personen) ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆

Tomatensoep Babi Pangang (zie onze website) Kipfilet in tien kruidensaus Moederdag, brunch aan tafel Foe Yong Hai www.hoijsehoeve.nl Saté (2 stokjes)Een Hoijserstraat heerlijke uitgeserveerde aan tafel, 20 • Someren •brunch T 0492-331475 Mini Loempia’s (6 stuks) zodat je alle aandacht aan Moeder kunt geven. Kroepoek zelf een tijd om te komen brunchen Grote nasi of groteKies bami

Elke zaterdag, zondag en feestdagen, lopend buffet tussen 11.00 uur en 15.00 uur, reserveren .00 uur. e17,50 van 17.00 tot 22verplicht. ********************

inese,

Ch n uiten beperkt ete Onasperge Vraag ook (voor naar aspergekaart, bier asperge wijn. Maandmenu 2 àonze 3 personen) tonese, Viëtnamese ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆

Indische, Kan Babi Pangang en Japanse gerechten. Koe Loe Kai Nieuw-Nieuw-Nieuw Kipfilet in tien kruidensaus Inclusief soep, sushi en ijs. Foe Yong Hai “High Wine” of “High Beer” p.p. Saté (2 stokjes) Exclusief dranken Mini Loempia’sVanaf (8 stuks)midden mei presenteren wij weer onze: p.p. Gebakken ananas (4 stuks) 4 t/m 11 jr Kroepoek “Grill Kitchen” Grote nasi of grote bami Voor catering & afhaallijst zie: ********************

e15,00 e7,50

Live Cooking, Outdoor in onze buiten keuken. www.meigardennederweert.com e21,00 Nieuw receptuur en menukaart, Bourgondisch en op houtskool. Reserveer tijdig.

Partycentrum De Platte Vonder Nieuwendijk 10 Someren-Eind 0493-491381 info@plattevonder.nl www.plattevonder.nl

Postel 27, 5711 ET Someren, 0493-492061 www.indenherberg.nl

Lekker uit eten… Goeiendag menu 3- gangen keuze uit 2 voor- hoofd- en nagerechten. e

24.50

p.p.

Woensdag & donderdag speciaal Goeiendagmenu voor Twee. Per 2 personen € 21.50 p.p. Preuverije - shared dining - (alleen per complete tafel) Laat u verrassen met deze culinaire gerechtjes, geserveerd op een grote plank

Maandmenu Mei

De2-Hoofdgerechten worden geserveerd frietjes, warme groenteper en gang salade gangen verrassingsmenu met 5 met verschillende gerechten

(voor -hoofd) € 26.50 p.p. Voorgerecht: Huisgemaakte van de daggerechten per gang 3 -gangen verrassingsmenu met soep 5 verschillende (Voor - hoofd - na) € 34.50 p.p. Salade Gerookte Zalm Gemengde salade met gerookte zalm cocktailsaus

Bijpassend wijn/waterarrangement Hoofdgerecht: € 11.00 p.p. (2 glazen) - € 16.50 p.p.( 3 glazen) Varkenshaasmedaillons met een sausje naar keuze (twee haas medaillons)

Per 3 mei vernieuwde menukaart… Kijk ook op onze website... Halve Haan Heerlijke malse halve haan Iedere Woensdag haantjesdag Half haantje met Nagerecht: frieten en appelmoes € 10.Coupe Mont Blanc Heerlijk softijshoeve… met advocaat en chocoladesaus De Hoijse natuurlijk genieten Chocolade mousse

www.hoijsehoeve.nl

Heerlijke huisgemaakte chocolade mousse met slagroom

23,

50 • T 0492-331475 Hoijserstraat 20 € • Someren p.p. Graag tot ziens, Brasserie ’t Turfke, Gezandebaan 29a, Heusden 0493-560520 of 0610555577. Vanaf nu kunt ook reserveren via www.brasseriehetturfke.nl

Maandmenu Mei De Hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes, warme groente en salade

Voorgerecht:

Bij de elkedag bestelling op Moederdag een kado soep van Aanbieding Huisgemaakte voor afhalen -

Salade Gerookte Zalm Op Moederdag is er een aangepaste Weekmenu (voor salade 2 personen) Gemengde met gerookte zalm cocktailsaus

Tomatensoep bestellijst voor afhalen Babi Pangang Hoofdgerecht: (zie onze Kipfilet in tien kruidensaus met een sausje naar keuzewebsite) Varkenshaasmedaillons (twee haas medaillons) Foe Yong Hai Saté (2 stokjes) Halve Haan Mini Loempia’s (6 stuks) Heerlijke malse halve haan Kroepoek Grote nasi of grote bami Nagerecht: Coupe Mont Blanc Heerlijk softijs met advocaat en chocoladesaus se, Onbeperkt eten uit Chine Maandmenu (voor 2 à 3 personen) tnamese Vië , ese ton Kan e, isch Chocolade mousse Ind ◆ Babi Pangang Japanse gerechten. enslagroom ◆ Koe Heerlijke Loe Kai huisgemaakte chocolade mousse met 50 ◆ Kipfilet in tien kruidensaus Inclusief soep, sushi en ijs. € p.p. ◆ Foe Yong Hai p.p. ◆Graag Saté (2tot stokjes) ziens, Brasserie ’t Turfke, Gezandebaan 29a, n nkeHeusden Exclusief dra ◆ Mini Loempia’s (8Vanaf stuks)nu kunt ook reserveren via www.brasseriehetturfke.nl 0493-560520 of 0610555577. p.p. ◆ Gebakken ananas (4 stuks) 4 t/m 11 jr ◆ Kroepoek ◆ Grote nasi of grote bami Voor catering & afhaallijst zie: ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆

e17,50

23,

e21,00

Elke zaterdag, zondag en feestdagen, lopend buffet van 17.00 tot 22.00 uur.

e15,00 e7,50

www.meigardennederweert.com


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 9

De Peel onder vuur

Vandaag aflevering

ZESTIG JAAR ZWIJGEN door: Gerard Geboers Het stoere maar tegelijk pijnlijke oorlogsverhaal van Nelly Nijssen-Poulisse uit Asten is kleurrijker dan de wildste fantasie. De impact ervan reikt tot ver buiten haar eigen levenssfeer en die van haar zoon François. Ook voor haar dochters, verdere familie en vrienden zal haar ‘coming-out’ een verwarrende ervaring zijn geweest.

De Peel onder vuur

Met

18

één

emmer als De Tweede Wereldoorlog woedde in gezamende periode 1940-1944 ook in de Peel. lijke toiletNu, 75 jaar later, staan we stil bij onze voorziening bevrijding. Een jaar lang blikken voor de nacht we in deze rubriek terug op de en iedere gebeurtenissen toen. middag een Van algemene verhalen tot half uur lang ‘s nachts achter haar persoonlijke anekdotes, die rondjes lopen op baas aan, op volbanzich afspeelden in Asten, de binnenplaats als den door een totaal verSomeren, Deurne en enige uitstapje. Voor duisterde stad. Aha … hij omgeving. de Duitse bazin heeft brengt boterhammen naar die twee in Strijp ondergedoken Joodse meisjes! Als niemand van de ondergrondse de meisjes naar België kan of wil brengen, overweegt haar baas dat te doen. Maar dan zegt Nelly: “Dat durf ik wel! Zo’n riskante klus is niets voor een vader van zeven kinderen. Als ze jou pakken, gaat je hele familie naar Duitsland.” Samen met een vriendin – Nelly vraagt haar mee te gaan tot bij haar tante in België – begint ze aan haar eerste treinreis ooit. En dat in oorlogstijd en met de verantwoordelijkheid voor twee Joodse meisjes in een andere coupé.

Nelly in Frankrijk, 1942-1946.

Als zij ruim tien jaar geleden haar oudste kleindochter Lara haar onwaarschijnlijke verhaal vertelt, doet ze dat voor het eerst in meer dan zestig jaar. Lara blijkt ook de drijvende kracht achter het aan haar oma gewijde artikel in het Eindhovens Dagblad van 7 juni 2016, haar 96ste verjaardag. Naar aanleiding van dat artikel bel ik met Nelly. Ze nodigt me uit voor een kop koffie en effent zo de weg naar een drietal interviews. Mijn idee om haar verhaal te publiceren hoort ze aan met een stralende lach. “Zou mooi zijn!” Enige belangstelling laat ze zich graag aanleunen.

Het volgende wat ze zich herinnert, is dat ze met één van de Joodse meisjes een slaapplaats zoekt. Ze zijn te lang in de trein blijven zitten. Weloverwogen kloppen ze in Noord-Frankrijk aan bij het huis met ‘De Vliegende Hollander’ op de vensters. Een Nederlander doet open. Ze kunnen er overnachten en ‘ja’ ook eten, maar dan moet hun gastheer eerst wel aardappelen en eieren halen. Voor hij terug is, staan er al twee Duitsers binnen. Met getrokken pistool! Het Joodse meisje moet mee. In de Duitse taxi die even later voorrijdt, moet Nelly instappen. De rit voert naar een groot ge-

In de herfst van 2018 overlijdt Nelly, 98 jaar oud. Dit verhaal leunt zwaar op Nelly’s herinneringen en dat terwijl het menselijk geheugen alles inkleurt en soms maar wat lijkt te doen! Of vrij naar de Nederlandse auteur W.F. Hermans: een herinnering is als een luie hond, die gaat maar ergens liggen. Maar ondanks al die mogelijke beperkingen verdient haar complexe oorlogsverhaal het om gehoord te worden. Nelly omschrijft zichzelf als brutaal. Ze is voor niets en niemand bang en – naar eigen zeggen – een buitenbeentje in het grote ouderlijke gezin. Maar haar meest in het oog springende karaktertrek is toch wel haar wil om voluit te leven. Het toekomstperspectief van veel Astense meisjes van haar generatie, een baan bij tricotagefabriek Te Strake & Verkouteren en dan trouwen, is niet het hare. Zij wil meer dynamiek. Als blijkt dat ook haar vader haar niet graag de fabriek in ziet gaan, ligt een dienstbetrekking bij een dame voor de hand. Daar moet ze alléén in de keuken eten en dat bevalt haar geenszins. Achteraf zeer tot haar genoegen neemt ze ontslag, want in haar volgende baan in het gezin van een Eindhovense textielwinkelier gedijt ze uitstekend. Daar is ze al gauw ‘ons Nelly’, ze is er thuis. In 1941 vangt ze flarden op van een gesprek tussen haar baas en de buurman … “Ja, maar die moeten daar weg!, ... die kennen daar niet blijven” … Ze luistert met gespitste oren, ze praten over twee bij de broer van haar baas ondergedoken Joodse meisjes. Haar baas … bij de ondergrondse?!? Noodgedwongen draait zijn winkel in die tijd deels op ruilhandel, sommige klanten betalen hun aankopen met een bolletje kaas. Nelly ziet dat zo’n bolletje de volgende morgen vaak al aangesneden is. Benieuwd naar wat daarachter schuilt, fietst ze

Nelly in uniform in Frankrijk.

bouw, waar een Duitse dame haar haar ‘Bett!’ wijst. Ze is in een door de Duitsers geconfisqueerd voormalig nonnenklooster in Laon, dat dienst doet als gevangenis. Daar deelt ze een kamer met dertig vrouwen, die alleen Frans spreken en vanwege een minimaal vergrijp vast zitten.

Nelly haar woordje klaar, maar als die haar op transport dreigt te stellen, bindt ze toch in. Ze herinnert zich de veewagons vol Joden die met onbekende bestemming door Eindhoven kwamen. Het spijt haar, dat ze toen zo uitbundig heeft staan zwaaien.

In de gevangenis verheft Nelly liegen tot tweede natuur. Uit zelfbehoud! Gevraagd naar haar opleiding antwoordt ze, dat ze de highschool heeft doorlopen en vijf talen spreekt. Die Duitser kan dat toch niet controleren. Opeens moet ze met twee mannen in witte jas naar de Duitse tandarts. Een Engelssprekende assistente zal het contact met de gecrashte geallieerde piloten op zijn spreekuur vergemakkelijken. “Ik ben toevallig ook tandartsassistente!”, zegt Nelly. Ze demonstreert haar vaardigheid door bij een officier ogenschijnlijk geroutineerd alle tandsteen te verwijderen. Zo bluft ze zich omhoog in deze macabere wereld. Ze gaat van een kamer met dertig naar één met drie. Het werken bij de tandarts verbetert haar positie. Maar de man blijkt ook van haarzelf gecharmeerd, hij nodigt haar ’s avonds uit op kantoor. Geleidelijk wordt duidelijk, dat hij van haar een kind wil! Hoe aardig hij ook is, dat gaat niet gebeuren. Maar … heeft ze eigenlijk wel een keuze? Terug naar haar oude kamer wil ze in geen geval en bij weigeren is dat een mogelijke consequentie. Ze is totaal van hem afhankelijk en kent – na ruim een jaar gevangenis – niemand die ze in vertrouwen kan nemen. En dan … in juni 1944 … wordt François geboren.

le maanden in het Amerikaanse militaire ‘compound’ in Sisonne, waar ze weer als tandartsassistente werkt. Maar in januari 1946 moet zij opeens naar huis. De Franse overheid stuurt dan alle na de oorlog in Frankrijk achtergebleven Nederlanders terug. Bussen zijn al geregeld. In gezelschap van voornamelijk gewezen NSB’ers komt Nelly dan in Nederland aan. Zonder François! Thuis krijgt ze het nadrukkelijke advies om toch vooral niet te praten over wat ze heeft meegemaakt. En “nee … zeker niet over François.” De mensen zouden er schande van spreken. Meer dan zestig jaar lang zal ze zwijgen. Pas dan vertelt ze haar hele verhaal aan haar kleindochter Lara en samen slagen ze erin contact te leggen met François. Enkele bezoeken over en weer volgen. Maar hoe kan een 63-jarige man uit een totaal andere cultuur een vreemde oude vrouw opeens als zijn moeder in zijn hart sluiten. Lukt het diezelfde oude vrouw de onbekende Fransman als haar zoon te omarmen. Ze hebben geen gezamenlijke geschiedenis, er is niets om op terug te vallen. Misschien ook heeft het leven hen te zeer beschadigd. Hun levenslijnen lopen weer uiteen, voorgoed.

Nelly leert Frans van een slagersvrouw uit Soissons, die gevangen zit, omdat de Duitsers in haar etalage bij herhaling blauw-wit-rode bloemen hebben aangetroffen. Dergelijk nationalisme accepteren zij niet. Die vrouw stelt voor François door haar dochter te laten verzorgen, zolang zijzelf in de gevangenis zit. Na haar vrijlating kan Nelly ook bij haar terecht. Altijd als zij de verpleging vraagt waar François is, is hij naar de crèche. Terwijl zijzelf geen idee heeft wat “de crèche” is. Ze ziet hem amper nog en dat is toch vreemd. Als de slagersvrouw als eerste vrijkomt, neemt ze François mee zonder Nelly daar nog in te kennen. Zo gauw zijzelf vrijkomt, reist ze naar Soissons. Ze weet intussen waar de ‘boucher’ woont. Ja, ze spreekt al een aardig mondje Frans. Na haar vrijlating komt de slagersvrouw een enkele keer op bezoek. En één keer ziet zij, dat ze haar tas met daarin een in een handdoek gewikkeld stuk vlees – dat heeft ze gezien – afgeeft aan de Franse gevangenisdirecteur. Hij gaat met die tas naar zijn kamer en zij krijgt die even later leeg terug. Vergist ze zich of … koopt zij zo de directeur om?!?

Nelly in Frankrijk met vriendin, jaren 40.

Francois en Nelly.

Nelly krijgt haar zoon niet mee naar huis, hij staat geregistreerd als Fransman. Ze kan niet aantonen, dat hij haar zoon is. Leefde de tandarts nog maar! Maar die is al voor François’ geboorte gefusilleerd. Vanwege desertie. Bij de slager heeft ze de brief gezien, waarin zijn dood wordt gemeld. Al twijfelt ze of ze alles goed begrepen heeft, Frans lezen kost nog moeite. Ze besluit in Frankrijk te blijven tot François mee kan. Ze woont in Laon bij een kapster op kamers, ze verblijft enke-

Nelly in haar favoriete pose.

Enkele uitspraken van Nelly tot slot: “Ik heb er eigenlijk niks en heel veel van geleden … ik heb altijd gedaan of ik de vrolijke bard was, maar het kwam steeds terug …” “Ik heb geen vrij leven … ik zit nog altijd vast in die schuld! Ik heb een grote fout gemaakt” “Er mocht nooit over gepraat worden … daar niet en ook later thuis niet en dat heeft me lang dwars gezeten … dat raak ik nooit kwijt.” “Als mijn baas gepakt was met zijn grote gezin, dat was erger geweest!”


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 10

! n e l e i h G t e m t i u r e Altijd bet

GENIETEN...

!

100% Geniet Garantie!

nieuw!

WEEKENDJE ARDENNEN – België

TUINREIS: DE MOOISTE TUINEN VAN KENT & SUSSEx

Een kort reisje, uitermate geschikt om er even tussenuit te zijn! Naast voldoende vrije tijd, staat er ook een mooie bustocht door de Ardennen op het programma met een bezoek aan de Abdij van Orval. Op weg naar huis bezoeken we nog de grotten van Remouchamps. Vertrekdata: 21 juni, 6 sep. en 4 okt. (3 dgn) € 285,-

Tijdens deze reis brengen we o.l.v. van Garden Tours een bezoek aan de beroemde Sissinghurst Castle Gardens. Daarnaast staan o.a. Great Dixter Marchants en Sussex Prairies op het programma. Vertrekdatum: 1 juli (5 dgn) € 625,-

!

**** HoTeL/ n

ieuw!

PASSIESPELEN ERL – Tirol/ Oostenrijk Vertrekdatum: 18 september 5 dagen halfpension

!

****HoTeL!

MALCHOW – Mecklenburg-Vorpommern Vertrekdata: 29 juni en 4 aug. 8 dagen halfpension

€ 495,-

KLASSIEK TOSCANE Vertrekdata: 29 juni en 19 okt. 9 dagen halfpension

!

EHRWALD – Tirol/ Oostenrijk € 660,-

Vertrekdata: 7 juli, 11 en 31 aug. 8/9 dagen halfpension

vanaf € 635,-

KRAKAU – Polen

nieuw!

Vertrekdata: 20 juli en 28 sep.. 9 dagen halfpension

vanaf € 775,-

€ 790,-

IZOLA – Slovenië

RIJS – Friesland

Vertrekdata: 21 juni, 2 en 30 aug. 10 dagen halfpension

Vertrekdata: 17 juni, 15 juli, 12 aug. en 23 sep. 6 dagen volpension

VOGELPARK WALSRODE – Lüneburgerheide

vanaf € 750,-

Vertrekdata: 13 juli en 24 aug. 2 dagen halfpension

€ 535,-

€ 195,-

LibeLLe Zomerweek Data: dagelijks van 23 t/m 29 mei 2019 Speciale prijs zondag 26 mei

€ 42,50 € 40,00

opstapplaatsen in de regio’s: Venray/ Horst, Venlo, Peel & maas, Leudal, roermond, urmond/ Sittard!

• MEER DAN 250 VAKANTIEREIZEN NAAR BESTEMMINGEN IN HEEL EUROPA • meer dan 250 vakantiereizen naar bestemmingen in heel europa ARD • MODERNE BUSSEN MET VRIENDELIJKE CHAUFFEURS • moderne bussen met vriendelijke chauffeurs STANDA ASS TCL • COMFOR • de beste prijs-kwaliteitsverhouding

www.GHieLen.nL

ISO 9001


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 11

Royal Music Night was één groot feest

Trijntje Oosterhuis op het podium van The Royal Music Night met op de achtergrond dirigent Martien Maas en de Koninklijke Harmonie Deurne. (Foto: Marius van Deursen) DEURNE – Afgelopen vrijdag was in Deurne de achtste editie van The Royal Music Night; een happening die om de twee jaar plaats vindt op de vooravond van Koningsdag. Het was één groot feest met als hoofdacts Trijntje Oosterhuis en Frans Duijts en veel lokale artiesten. De BN’ers lieten weten onder de indruk te zijn van het orkest van de Koninklijke Harmonie Deurne onder leiding van dirigent Martien Maas en van de gehele setting in het centrum van Deurne.

In het voorprogramma zetten Sem Rooijakkers, Nicci Nova, Fuse, Twan Dirks en Vera Keijsers meteen de toon met presentator Tim van der Weerden. Daarna opende de Koninklijke Harmonie Deurne de avond met een mooie introductie van Beethoven’s Vijfde Symfonie. Bart van Lierop en Joost Manders warmden het publiek op met Iedereen is van de Wereld, waarna Marloes Kooter en Bart van Lierop samen

Rosanna vertolkten. Met zichtbaar plezier bracht Robert Philippi twee nummers van Bruce Springsteen: Born in the USA en Dancing in the dark. Marloes Kooter rockte samen met LG Dans het dak eraf met Blame it on the boogie. Joost Manders liet het publiek België meezingen. Frans Duijts bracht nummers als: Lieveling, Stamcafé, de Vlieger, Vijf in de Klok, Suspicious Minds, Zij geloof in mij en Jij denkt maar dat je

alles mag van mij. Davy Denkers vertoonde kunsten met zijn show Fro-Fro & The Funcksters. Marloes Kooter liet het publiek voelen wat Liefde is en gaf samen met Patrick Bijsterveld een geweldige vertolking van Purple Rain. De Vlierdense Bruce Springsteen -Robert Philippi- zong Born to Run uit volle borst.

Genieten met Trijntje

Trijntje Oosterhuis genoot zichtbaar van het publiek dat in grote getalen naar de Markt in Deurne was gekomen. Ze vertelde over haar 25-jarig jubileum dat ze onlangs vierde. Haar nummers For once in my Life, Somebody else’s lover, See you as I do, Vlieg met me mee, De Zee,

15e editie toertocht Deurne-Deurne Tour- en wielerclub TWC de Wekkers organiseert op 5 mei de toertocht Deurne-Deurne. Het is alweer de vijftiende editie van de fietstocht met vaak honderden deelnemers.

Deelnemers tijdens een eerdere editie van Deurne-Deurne (Archieffoto: Hein van Bakel)

Net als in 2018 zijn start en finish midden in het hart van Deurne, in het gemeentehuis aan de Markt. Wielrenners kunnen zich inschrijven voor een tocht van 125 of 85 kilometer. De 85 kilometertocht is ook prima geschikt voor E-bikers en randonneurs. De fietsers die deelnemen aan de 125 kilometertocht schrijven zich in en starten tussen 8.00 en 9.00 uur. Voor de 85 kilometertocht kan dit tussen 8.00 en 9.30. Mountainbikers kunnen deelnemen aan een tocht van 45 kilometer. Deze ATB-tocht is geschikt voor mountainbikers en cyclocross-fietsers en kunnen zich inschrijven en starten tussen 08.00 en 9.30 uur. De organisatie van Deurne-Deurne is vanaf 2015 in handen van TWC de Wekkers en is een door de wielersportbond NTFU erkende tocht. Zo zijn er onder anderen Scan & go, douchegelegenheid en een bewaakte fietsenstalling beschikbaar. Alle routes zijn uitgepijld en uiteraard op GPS beschikbaar bij de startlocatie maar ook vanaf 27 april te downloaden via de website www.twcdewekkers.nl. Deelnemers betalen 5 euro inschrijfgeld voor alle tochten. Leden van de NTFU krijgen 1 euro korting.

Something inside so Strong en Signed-Sealed-Delivered vielen bij het publiek goed in de smaak. Trijntje Oosterhuis complimenteerde The Vocalettes met hun kundige achtergrondzang.

Grote lokale talenten

Omdat zowel Frans Duijts als Trijntje Oosterhuis nog andere optredens hadden, maakte de lokale talenten de avond af. En dat deden ze met veel succes: Davy Denkers gaf met zijn Funksters een hiphop show ten beste en Bart van Lierop nodigde het publiek uit voor Een Kopje Koffie. Met zijn mondharmonie gaf hij een geweldige vertolking van de Piano Man ten beste. Babz Verhoeven van The Vocalettes zong met Joost Man-

ders het fraaie nummer Zonder Jou en aansluitend voerde Joost Manders een prachtige Rob de Nijs-medley op. Samen maakten de Deurnese zangers het publiek gek met een Doe Maar-medley, waarna Bart van Lierop het publiek verder opzweepte met het nummer Leef. Marloes Kooter ging uit haar dak met Somebody to Love. Voorzitter Jan van den Heuvel van de Oranjevereniging complimenteerde iedereen in zijn nawoordje: “Kunnen wij een feestje bouwen in Deurne of niet? We hebben heel veel talent in Deurne en een geweldig publiek!”. Na de toegift We are the Champions ging het feest nog door in de verschillende horecagelegenheden in Deurne.

-Advertorial-

Pretty & Pure 2019 Het kleine festival belooft informatie, plezier en ontspanning. Vrijdag 17 mei 10.30-15.30. Locatie: Peelvenhoeve Liessel. Een mooie locatie, enthousiaste ondernemers die graag hun passie en verhaal met jou willen delen.

Wie en wat kun je verwachten?

Reggy Nelissen (Deurne) trapt af met een bijzondere kennismaking, Ellen Kusters (Neerkant) over haar ervaringen van juf naar schrijfster en haar schrijfavonturen. Bo-Kado-Workshop (Deurne) weet alles over leer bewerken en leer stikken. Jose (Meijel) gaat iets vertellen over de heilzame werking van oliën. Riet Peeters van Feetaliteit (Asten) weet alles over voetreflex. Er zijn ook workshops oa: porselein bewerken door Twinkelingg (Asten) en een potje boerengolf spelen kan ook. Annie (Neerkant) over biologische huidverbetering en Marc Inbane tanning spray. Het verhaal over het ontstaan van VIEK van Lieke Hurkmans (Someren) is wel heel bijzonder. En last but not least Wanda van Houts Rouwfotografie (Someren) maakt het plaatje letterlijk compleet. Wil jij een leuke dag met inspiratie en ontspanning, hele dag koffie/ thee, lekkernijen en een heerlijke lunch met natuurlijk brood, diver-

Annie van den Boomen. se soorten beleg, snoepgroenten en twee soorten salade? Wil jij erbij zijn, meld je aan: Je entreekaart à € 17,50 pp bestel je bij Annie tel: 06 10887729. Ga voor meer info naar: www.annievandenboomen.nl.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 12

Al ruim 45 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

relaxfauteuils met sta- op hulp Ruim 90 modellen Veelal uit voorraad leverbaar

Banken en bankstellen Ruime keuze Veelal met relaxfunctie

Brigitte 3 motorig & accu van € 3085,-

relaxfauteuils op draaivoet Ruim 230 modellen

Lekker zitten?... ... Welkom bij Teun Arts.

Nu: € 2275,-

Béla Gasdruk & Topswing van € 1730,-

Nu: € 975,-

(5x Béla voorradig)

Geparo 120 Gasdruk & Topswing In leder vanaf € 1275,uit voorraad leverbaar

(9x voorradig)

Jerzu (sta-op) 2 motorig & accu van € 2985,-

Nu: € 2375,-

Smimix 62 Gasdruk & Topswing In leder vanaf € 1175,uit voorraad leverbaar

(6x voorradig)

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

info@teunarts.nl


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 13

KONINGSDAG ZATERDAG 27 APRIL

Lintjes Regen

Natte Koningsdag ASTEN – Het weer zat zaterdag bepaald niet mee, al was de praktijk zonniger dan de eerdere voorspellingen. Desalniettemin werd het Koningsdagprogramma op veel plaatsen aangepast. Asten, Heusden en Ommel maakten er het beste van.

Zo besloot Stichting Oranje Comité Asten-dorp om de activiteiten op en rondom de Markt naar gemeenschapshuis De Klepel te verplaatsen. Daar was het dan ook meteen een drukte van jewelste. En even daarvoor ging de kinderfietstocht wel gewoon door. Dat gold eveneens in Heusden, al koos het Oranje Comité aldaar voor een ‘slechtweerprogramma’. Zo werd er als alternatief voor de fietstocht ’s middags tevens een bingo gehouden in gemeenschapshuis Hart van Heuze. In Ommel verhuisde de spellenmiddag van het Onze Lieve Vrouweplein naar de zaal bij café De Pelgrim. Foto’s: Frans Klaus

Koninklijke onderscheiding voor Toon van de Ven OMMEL - Ommelnaar Toon van de Ven heeft vrijdag een Koninklijke onderscheiding gekregen. Hij ontving het lintje uit handen van burgemeester Vos. Van de Ven zet zich al bijna een halve eeuw vrijwillig in voor de samenleving.

Zo is de 73-jarige Van de Ven al sinds de oprichting van Stichting Een Aarde 45 jaar terug actief als vrijwilliger voor de Astense kringloopwinkel. Daar fungeert hij als een manusje-van-alles: hij voert reparatiewerkzaamheden uit, haalt kleding en spullen op, verkoopt loten en is actief als verkeersregelaar. Dat laatste doet hij nog steeds op de twee dagdelen in de week op het moment dat de kringloopwinkel geopend is. Ook zet de Ommelnaar zich sinds 2005 in voor de kerk in zijn dorp. Een handige klusjesman, dé persoon om kleine herstelwerkzaamheden en aanpassingen in de kerk en pastorie te verrichten. Maar ook voor het grotere werk draait hij zijn hand niet om. En Van de Ven helpt bij het poetsen van de kerk en de bijbehorende ruimtes en bij de uitreiking van de Heilige communie. Tevens collecteert hij tijdens de meimaand. Daarnaast maakte hij van 2013 tot 2017 onderdeel uit van het kerkbestuur en was hij koster.

Sas

Van de Ven hecht tevens waarde aan een schone leefomgeving, en is daarom sinds 2014 actief bij Stichting Samen Asten Schoon (Sas). Daarvoor al ging hij op eigen houtje op pad om zwerfvuil in Ommel op te ruimen. Aan deze imposante lijst

Toon van de Ven met zijn Koninklijke onderscheiding opgespeld. (Foto: Marius van Deursen) voegde Van de Ven in 2017 nog één vrijwilligersklus toe. Want sindsdien zet hij zich meerdere keren per week in voor de klussendienst van de KBO. Daar verricht hij hoofdzakelijk timmerwerkzaamheden.

Heusdenaar Martien Waals ontvangt lintje HEUSDEN - Ook in Heusden werd vrijdag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Martien Waals ontving een lintje voor zijn indrukwekkende staat van dienst als bestuurder en vrijwilliger.

Martien Waals met zijn Koninklijke onderscheiding. (Foto: Marius van Deursen) Zo was de 72-jarige Waals in 1974 een van de oprichters van de Stuurgroep Heusden, waar hij tot 1987 als voorzitter fungeerde. De Stuurgroep zette de leefbaarheid van Heusden op de agenda. Waals maakte zich bijvoorbeeld hard voor initiatieven zoals het kindervakantiewerk, de Mariaschool met jeugdverenigingen, trapveldjes, het motorcrossterrein, verkeersveiligheid en woningbouw. Na zijn voorzitterschap is hij tot op heden als adviseur en klankbord voor de Stuurgroep actief gebleven. De organisatie heet tegenwoordig

overigens Dorpsoverleg Heusden. In die hoedanigheid ontplooide hij nog diverse initiatieven, zoals het dorpsplan 'Heusden op weg naar het jaar 2000' in 1993 en het project millenniumfilm 'Heuze min durpke' in 2000. Ook was Waals mede-initiatiefnemer van het project 'Samen Thuis in eigen Huis', bedoeld voor kwetsbare inwoners. Daarnaast werd hij in 1980 verkozen tot prins van carnavalsvereniging De Peelvrujters. Van 1982 tot 1988 zat hij vervolgens in het bestuur van de carnavalsvereniging, en vervulde hij de taak van vorst. Daarna stapte hij in bij de parochie Antonius van Padua in Heusden. In 1988 trad hij als vicevoorzitter toe tot het kerkbestuur. Waals was de steun en toeverlaat van wijlen pastoor Tonnie van Steen. Op voordracht van laatstgenoemde ontving hij een pauselijke onderscheiding voor zijn verdiensten. Na de vorming van de Pastorale Eenheid Asten in 2002 werd hij daar als bestuurslid benoemd. In 2009 werd hij vervolgens voorzitter van de Lokatieraad Antoniusparochie.

Passieconcert

Waals behoorde tevens tot het clubje Heusdenaren dat in 2014 het initiatief nam voor een eigen passieconcert. De eerste uitvoering volgde een jaar later. Waals richtte Stichting Passion Heusden op, waarvan hij van 2015 tot 2018 voorzitter was. Vanwege zijn gezondheid moest hij daarna noodgedwongen een stap terugdoen. Maar nog steeds kan het bestuur een beroep op hem doen als adviseur, of voor hand- en spandiensten.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 14 • Massage fantastisch tegen spierpijn, stress en spanning. info: 0616136598

Vac a t u re s

Martens Houtvezels Zoekt voor de locatie te Someren een

productie medewerker De functie houdt in; • Dagdiensten • Werken in teamverband, ook zelfstandig inzicht • Werken met loader en heftruck (interne opleiding) • Bedienen en toezicht houden op de productie machines • Geen 8/5 mentaliteit Heb je interesse? Stuur een mail naar m.hv@houtkrullen.nl

Variatie in je werk? Variant is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het professioneel reinigen en onderhouden van bedrijfsruimten, openbare gelegenheden en woonprojecten. Op dit moment zijn wij op zoek naar:

Vakantiekrachten Voor de periode juni - september.

Schoonmaak Service bv Glaswas Service Facility Service bv

• Voor al uw schilderwerk binnen en buiten. Inlichtingen: 0492-331720 of 06-53265973. F. Moors Lierop

Kom jij ons team versterken?

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging?

• Stultiens Decoraties. Glas, spiegels en beletteringen. Boerenkamplaan 116, 5712 AH Someren. Fax/tel. 0493-496512.

Wil je graag werken als machinaal houtbewerker of magazijnmedewerker/orderpicker?

• Container te huur. Voor puin, snoeihout, zand enz. à 70,--. Brengen en halen in regio Deurne 06-46256440.

Dan ben jij diegene die wij zoeken!

• Containers nodig voor bouwen sloopafval? Bel Raijmakers Transport BV Someren 0493-490152. • Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne. • Haard en kachelhout gezaagd en gekloofd voor de winter 2019/ 2020. Meer info:06-23720617

onthoutons.nl/werken-bij-onthout-ons

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

• Vragen over een verblijfsvergunning? Vraag Peter Ploeger MVV Advies Bureau Eindhoven 06 40142044. • Mega Rommelmarkt Carbootsale Horst 5 + 19 mei 8.30- 15.30 uur 450 stands. Peeldijkje 1, 5961 NK A73 afrit 10 www.carbootsalehorst.nl

VOOR ZORG, WONEN EN WELZIJN IN SOMEREN, CR ANENDONCK WEER T, NEDER WEER T EN LEUDAL

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395. • Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl T.k. gevraagd land en tuinbouwmachines o.a. ploegen, frees, spitmachines, schudder, hark, mesttank, kieper, bloter, tractor enz. 06-19076959

Bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs.

• Waterschade? plafonds,muren als NIEUW. Gratis offerte voor verzekering! Het Verfhuis 440788

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

• Kookplaat, vaatwasser, wasautomaat, droogautomaat, inbouwapparatuur defect? Bel 0493-695606 voor herstel. Bots Wigoed Service Asten.

Reactiesen eninformatie informatie via Reacties vacature@variantdeurne.nl vacature@variantdeurne.nl

Ben je leergierig en weet je van aanpakken?

• Gezocht: Handige hulp op hobbyboerderij in Heusden. Voor klussen en tuinwerkzaamheden. Tijden in overleg en op afroep. Info: 06-22989712.

• TOON TINNEMANS onderhouds- en reparatiewerkzaamheden rond uw huis en bedrijf. Tel. 0493-494862.

Land van Horne is op zoek naar

Medewerkers Huishouding Thuiszorg

Ben je zelfstandig en behulpzaam? Dan zijn wij op zoek naar jou! In de functie van medewerker huishouding ben je verantwoordelijk voor het verrichten van schoonmaak- en huishoudelijke werkzaamheden bij de cliënten thuis. De arbeidsduur bedraagt maximaal 20 uur gemiddeld per week. Interesse? Bekijk de vacature op www.WERKENBIJ.LANDVANHORNE.nl

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN? Patisserie Hoeben BV is een moderne en dynamische banketbakkerij welke zich toelegt op het ontwikkelen en produceren van de lekkerste en mooiste gebaksproducten. Wij leveren aan supermarkten in het gehele land. Wegens toename van de kantoorwerkzaamheden zijn wij per omgaande op zoek naar:

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER (32 UUR)

In een enthousiast team werk je op het kantoorgedeelte van onze bakkerij waar je diverse administratieve taken gaat doen. Jouw werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de orderadministratie, emballagebeheer en het plannen van acties met onze klanten. Orders invoeren, telefonisch contact met leveranciers en klanten, inboeken van facturen en het bijhouden van de urenadministratie behoren tot jouw dagelijkse taken. Geen dag is het zelfde wat het werk zeer afwisselend en uitdagend maakt. Functievereisten: • Zorgvuldig kunnen werken • Flexibel inzetbaar • Ervaring met Word en Excel • Kennis van Exact Globe is een pré Wij bieden je het volgende: • Marktconform salaris volgens cao bakkersbedrijf • Reiskostenvergoeding • Verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden • Uitdagende baan

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan snel een mailtje naar hrm@patisseriehoeben.nl of reageer op onze website (https://patisseriehoeben.nl/werken-bij-hoeben/) Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Patisserie Hoeben BV Willige Laagt 22 5757 PZ Liessel


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 15

Vac a t u re s

BRABANT ACCOUNTANTS EN BELASTINGADVISEURS

degelijk in gemoedelijkheid

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

ASSISTENT ACCOUNTANT (M/V)

Patisserie Hoeben BV is een moderne en dynamische banketbakkerij welke zich toelegt op het ontwikkelen en produceren van de lekkerste en mooiste gebaksproducten. Wij leveren aan supermarkten in het gehele land. Wegens uitbreiding van ons klantenbestand zijn wij per omgaande op zoek naar:

Heb je enige jaren relevante werkervaring, ben je gedreven en durf je nieuwe paden in te slaan, dan hebben we een leuke baan voor je (fulltime of parttime).

BAKKER

Wat ga je doen Je begeleidt jouw cliënten bij het zo effectief en efficiënt mogelijk inrichten van de geautomatiseerde administratieverwerking. We maken daarbij gebruik van de pakketten van Unit4, Basecone en Exact. Daarnaast draag je zorg voor de volgende rapportages: • maand-/kwartaalrapportages en overige managementinformatie; • begrotingen op basis van actuele cijfers; EN BELASTINGADVISEURS BRABANT ACCOUNTANTS • jaarrekeningen; • aangiften omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Kortom, je stelt alles in het werk om de ondernemer te ontzorgen en hem van actuele informatie te voorzien.

(FULLTIME)

PRODUCTIEMEDEWERKER (FULLTIME)

degelijk in gemoedelijkheid

In een jong team werk je aan een lijn waar je productiematige taken uitvoert. Het decoreren van gebak met chocola en fruit en het inpakken van producten behoort tot jouw dagelijkse werkzaamheden. Je hebt oog voor kwaliteit zodat onze producten met topkwaliteit naar onze klanten gaan.

Functie-eisen: • Je hebt grote affiniteit met en kennis van automatisering. • Je bent een teamplayer maar je kunt ook goed zelfstandig aan de slag. • Je bent sociaal en communicatief sterk en hebt een representatieve uitstraling. • Je bent vakkundig met begeleidende capaciteiten. • Je bent energiek, kritisch en denkt in mogelijkheden.

Wat verwachten wij van jou? • Enthousiasme en een positieve instelling • Weten van aanpakken • Flexibel inzetbaar • Secuur kunnen werken en oog voor detail

Wat kunnen we je bieden? Afwisseling, uitdaging en ruimte voor ontwikkeling/eigen initiatief rekening houdend met jouw interesses en talenten. We zijn een platte organisatie met een goede balans tussen werk en privé. Dit alles in een plezierige informele werkomgeving. Vanzelfsprekend zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend.

Functievereisten: • Enthousiasme en positieve instelling • Affiniteit met Voedsel en bijbehorende hygiëne • Weten van aanpakken • Flexibel inzetbaar • Teamspeler

Informatie Voor meer informatie over deze vacature staat de heer G.F.J.M. (Frans) Raijmakers RA (06-51128492) je graag te woord.

Wij bieden je het volgende: • Een werkplek in een team met gezellige collega’s. • Goede beloning inclusief toeslagen conform CAO bakkersbedrijf. • Bedrijfskleding en veiligheidsschoenen

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan snel een mailtje naar hrm@patisseriehoeben.nl of reageer op onze website (https://patisseriehoeben.nl/werken-bij-hoeben/) Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

• Babyborden te huur, Stultiens Decoraties Someren. 0493-496512.

• Bij Restaurant de Brabander 3 gangen senioren-menu 10,80. Wel reserveren, tel. 0495-663466

Patisserie Hoeben BV Willige Laagt 22 5757 PZ Liessel

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

Stuur je CV met motivatiebrief naar: Brabant Accountants en Belastingadviseurs t.a.v. de heer G.F.J.M. Raijmakers Sluisstraat 2 5712 BG Someren. E-mailen kan natuurlijk ook: pz@brabantaccountants.nl

• Te huur / te koop: Opslagcontainer en bouwunit (5x7m) 06-20652702,

Familiebedrijf Peka Kroef B.V. is specialist in verse, gekoelde aardappelproducten. Sinds 1970 verleggen wij voortdurend de grenzen van onze producten: nog verser, nog gemakkelijker, nog lekkerder. Peka Kroef is een snelgroeiend en innovatief bedrijf. Dagelijks zijn op onze locaties in Odiliapeel, Asten en Venray circa 300 medewerkers werkzaam voor onze klanten. Onder onze eigen labels en de huismerken van grote Europese Retailers, werken wij aan een brede range van aardappelproducten. Onder het label Peka Freshline leveren wij diverse aardappelproducten voor Foodservice-bedrijven, zoals horeca en cateraars. Op beide markten is Peka Kroef marktleider. De onderneming is onder andere FSSC 22000 en IFS gecertificeerd. Wegens voortgaande groei zijn wij voor onze vestigingen in ASTEN en VENRAY op zoek naar meerdere kandidaten voor de functie van:

Gemert Oss Someren Uden Veldhoven 0493-497950 info@brabantaccountants.nl www.brabantaccountants.nl

www.facebook.com/DASVacatures www.twitter.com/DASVacatures

Verpakkingsoperator (2 of 5 ploegen – Fulltime)

Doeners met gevoel voor techniek en geautomatiseerde processen De functie Na een gedegen inwerkperiode ben je in staat onze verpakkingslijnen op te starten, in te stellen, te bedienen en te controleren. Je draagt zorg voor een juist verloop en volgorde van het verpakkingsproces volgens geldende voorschriften. Je voert ingangs-, procesen eindcontroles uit en werkt optimaal mee aan het verpakkingsproces, waardoor maximale kwaliteit, rendement en minimale uitval wordt bereikt. Je voert eenvoudige reparaties op het gebied van werktuigbouw en elektrotechniek zelf uit, teneinde eventuele storingen zo snel mogelijk op te lossen. Je werkt in een twee- of vijfploegendienst en beschikt over een kritische instelling ten aanzien van kwaliteit, hygiëne en veiligheid. De kandidaat • LBO/MBO werk- en denkniveau, Proces- of mechanisch operator A diploma is een duidelijke pré. • Je hebt affiniteit met techniek en ervaring in een vergelijkbare functie strekt tot aanbeveling. • Je hebt de juiste inzet, flexibiliteit, aanpassingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden. • Je bent kwaliteitsgericht, in staat je eigen werk te organiseren en kunt prima samenwerken. Ons aanbod Een interessante functie in een dynamische, vooruitstrevende en internationale georiënteerde onderneming. Vanzelfsprekend horen daarbij uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkomgeving is enerverend en volop in ontwikkeling. Interesse? Stuur je motivatie, liefst vergezeld van een curriculum vitae per e-mail aan: jack.rademakers@pekakroef.com of bel rechtstreekst met Jack (HR Manager) via telefoonnummer 0413-279279 / 06-55793829. Voor overige info: www.pekakroef.com

Voor versterking van haar team is Jan Arts Transporten BV op zoek naar enthousiaste medewerkers voor het verzorgen van zowel dagals avond/nachttransporten. Voor versterking van haar team is Jan Arts Transporten BV op zoek naar enthousiaste medewerkers voor het verzorgen van zowel dag- als avond/nachttransporten.

chauffeurs fulltime / parttime Gewenst profielfulltime / parttime chauffeurs - Vaardigheden: flexibiliteit, zelfstandigheid en betrokkenheid - In bezit van CE rijbewijs met code 95 aantekening Gewenst profiel Vaardigheden: flexibiliteit, zelfstandigheid en betrokkenheid Ons aanbod In bezit van rijbewijs B-C-E bezit van chauffeursdiploma CCV-B/code - EenIntransportfunctie in een bedrijf met95 een informele

-

werkomgeving Ons aanbod transportfunctie een bedrijf met een werkomgeving EenEen passend pakketinvan primaire en informele secundaire Een passend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden arbeidsvoorwaarden

Wanneer bovenstaandejejeinteresse interesse heeft gewekt, reageer dan doordan een sollicitatiebrief Wanneer bovenstaande heeft gewekt, reageer met Curriculum Vitae te richten aan Anne v. Horen – Arts op het onderstaande adres of door een sollicitatiebrief Curriculum Vitae te richten aan per e-mail. Voor vragenmet kun je tevens contact opnemen met Anne v. Horen – Arts op onderstaand telefoonnummer. Anne v. Horen - Arts op het onderstaande adres of per e-mail. Voor vragen kun je tevens contact opnemen met Arts transporten Anne v.Jan Horen - Arts opBV onderstaand telefoonnummer. Soemeersingel 47 5759 RB Helenaveen 0493-539436 Jan Arts transporten BV info@arts-transporten.nl

Soemeersingel 47 5759 RB Helenaveen Acquisitie n.a.v. deze advertentie is niet gewenst. 0493-539436 info@arts-transporten.nl Acquisitie n.a.v. deze advertentie is niet gewenst.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 16

KONINGSDAG ZATERDAG 27 APRIL

Koningsdag Someren in beeld

SOMEREN - Van fietstochten tot koekhappen en van markten tot verschillende optredens. Someren was goed in de stemming voor Koningsdag.

Helaas voor velen zat het weer niet mee. De vele regenbuien

maakte een einde aan verschillende buitenactiviteiten, waaronder de fietstocht en het jeu de boules- toernooi in Lierop. In zowel Someren-Heide en Someren-Eind werden de activiteiten naar binnen verplaatst. In Someren bleef men wel buiten. Vooral voor de kinderfietstocht met versierde fietsen,

bolderkarren en skeelers en de ballonnenwedstrijd kwamen veel kinderen en ouders naar het Wilhelminaplein. Zij zagen daar ook het optreden van de Somerense gilden en van Muziekvereniging Somerens Lust. (Foto's: Marius van Deursen)


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 17

Rondje langs de velden

Sp ort

SV Someren wil de aansluiting behouden

REGIO – Een dag na Koningsdag werd er ‘gewoon’ weer gevoetbald. Flink wat ploegen moesten nog een inhaalduel spelen. SVSH bezorgde de supporters een prachtige voetbalmiddag en Olympia Boys kon vorige week donderdag weer een puntje bijschrijven.

SSE

In Someren-Eind werden de fans niet getrakteerd op een spetterende voetbalmiddag. SSE en tegenstander RKMSV uit Meijel kwamen niet verder dan 0-0. In een wedstrijd vol duels, maar weinig kansen was SSE-keeper Sil Joosten de man van de wedstrijd. De kansen die RKMSV kreeg werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de keeper van SSE. Ruben Altena leek diep in de tweede helft nog te scoren voor de ploeg van William van Moorsel, maar de grensrechter stak zijn vlag in de lucht, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Met het gelijkspel liet SSE de tegenstander uit Meijel niet dichterbij komen in de stand. 43 punten om 38 punten. De ploeg uit Someren-Eind bezit nog altijd de derde plaats in de vierde klasse E. Zondag 12 mei hervat SSE de competitie met een zware uitwedstrijd bij koploper RKSVO. Eind november wist de ploeg van Van Moorsel nog met 3-1 te winnen van de ploeg uit Ospel.

SV Lierop In oktober won SV Someren met 4-2 van Braakhuizen. (Foto: Gerard Verdonschot) SOMEREN - SV Someren speelt aankomende zondag het inhaalduel tegen middenmoter Braakhuizen. De ploeg van Dominik Vergoossen moet winnen wil het mee blijven doen om de nacompetitie plaatsen.

Afgelopen zondag hadden de Somerenaren hun dag niet. Op sportpark De Potacker kwam SV Someren tegen Beerse Boys niet in de wedstrijd. Het spel was zeer matig. Someren werd afgetroefd door een ploeg die veel inzet toonde en het ze erg moeilijk maakte om te voetballen: 0-1. In Geldrop moet de ploeg van Vergoossen winnen, aangezien het is afgezakt naar een vijfde plaats in de tweede klasse F. Braakhuizen was afgelopen zondag vrij. De laatste vijf wedstrijden die de tegenstander speelde eindigde er drie in een gelijkspel en er werden twee wedstrijden gewonnen. In oktober wist de ploeg van Vergoossen nog met 4-2 te winnen in Someren. Braak-

huizen staat inmiddels op de negende plaats met 30 punten en dit zijn maar 6 punten minder dan Someren. SV Someren zakte dus van de twee-

de naar de vijfde plaats en heeft net zoveel punten als de nummers twee, drie en vier. Er is nog van alles mogelijk, maar dan moet er wel een resultaat worden geboekt tegen Braakhuizen. De wedstrijd op sportpark De Kievit begint om 14.30 uur.

VVV Venlo winkelt bij NWC ASTEN/SOMEREN – Vier jeugdspelers van NWC Asten maken de overstap naar de jeugdopleiding van VVV Venlo. En ook SV Someren staat een speler af aan de Eredivisionist.

Zo spelen Astenaren Cas Hurkmans, Ilias Zougagh, Quin Hoes en Roel van de Broek vanaf komend sei-

zoen in Limburg. Laatstgenoemde stroomt in bij VVV Venlo O12, evenals Quin en Ilias. Cas zal voor VVV Venlo O11 gaan spelen. En de Limburgse scouts hielden ook SV Someren in de gaten. Zo trekt Tijn Martens na de zomer naar stadion De Koel. Daar wordt hij ploeggenoot van Cas als onderdeel van VVV Venlo O11.

De ploeg van Roy Manders wist afgelopen zondag met pijn en moeite te winnen van SV Altweerterheide: 1-2. In een wedstrijd die niet kon boeien kwam SV Lierop zelfs op achterstand tegen de laagvlieger uit Weert. De thuisploeg had zelfs recht op meer, maar vijf minuten voor rust kwam de ploeg van Manders toch terug tot 1-1. Thijs van Heugten schoot van afstand mooi raak. Na rust liep het iets beter bij de Lieroppenaren en na een uur spelen resulteerde dit in de 1-2 van Rob van der Sluijs. SV Lierop kreeg daarna een legio kansen om de wedstrijd te beslissen, maar faalde in de afronding. In de absolute slotfase drong Altweerterheide nog flink aan en bleef de ploeg uit Lierop met het nodige kunst en vliegwerk overeind. Door de overwinning is SV Lierop weer dichtbij de derde plaats in de vierde klasse E. Het verschil met SSE bedraagt nog maar twee punten. Zondag 12 mei hervat Lierop de competitie met een uitwedstrijd tegen middenmoter RKESV uit Ell.

Olympia Boys

Het begint er steeds meer op te lijken dat Olympia Boys afstand neemt van de laatste plaats in de vierde klasse F. Donderdag behaalde de ploeg van trainer Rico van Mourik een belangrijk punt bij SJVV uit Deurne: 1-1. De ploeg uit Ommel kwam zelfs op een voorsprong. Marijn van Bussel schoot een vrije trap mooi in het doel. In de tweede helft probeerde Olympia Boys een fikse muur op te trekken voor de tegenstander. Dit lukte half. Uit een corner werd het toch 1-1, maar verder dan dat kwam SJVV niet. Door het gelijkspel neemt de ploeg van Van Mourik afstand van de laatste plaats. Het verschil met hekkensluiter MVC bedraagt nu een punt. Aankomende zondag wacht de belangrijke confrontatie met nummer twaalf ASV’33 uit Aarle-Rixtel. De wedstrijd in Ommel begint om 14.30 uur.

SVSH

Een wedstrijd om niet snel te vergeten. Dat werd het in Someren-Heide. SVSH liet zich in de laatste tien minuten van de wedstrijd helemaal gaan tegen concurrent De Weebosch: 5-4. In de eerste helft kwam de ploeg uit Someren-Heide na een kwartier op een 0-1 achterstand. SVSH was meteen bij de les en nog geen tien minuten later stond de 2-1 op het scorebord door Ruud Smits en Bram van Mierlo. Tegenstander De Weebosch toonde echter veerkracht en gin met een 2-3 voorsprong de rust in. Net na de pauze werd het zelfs 2-4. De wedstrijd leek beslist, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd presteerde de ploeg van Nil Roijakkers het onmogelijke. Eerst was het Rick van Tulden die de aansluitingstreffer binnen schoot. Tijn van de Tillaar schoot vijf minuten later zelfs de 4-4 tegen de touwen en diep in de blessuretijd was het Dennis Kanters die de fans aan de zijlijn op deed springen van vreugde: 5-4. Door de overwinning stijgt SVSH naar de tweede plaats in de vijfde klasse E en blijft daardoor volop in de race voor de play-offs. Aankomende zondag neemt SVSH het in Bergeyk op tegen rode lantaarndrager Terlo.

ATTV ’71 kampioen ASTEN – Het vaandelteam van tafeltennisvereniging ATTV ’71 uit Asten is afgelopen zaterdag kampioen geworden. Het team komt uit in de vierde klasse van de Nederlandse Tafeltennis Bond.

Het bleef zaterdag tot de laatste minuut spannend, want in de laatste wedstrijd van het seizoen moest de beslissing vallen. Uiteindelijk kwam ATTV met één punt verschil als winnaar uit de strijd. En zo waren de felicitaties voor de spelers Niels van Heugten, Ahmad Sayyed en Ayman Khartabeel.

Aanmelden Open Root ASTEN – Tennisvereniging ’t Root uit Asten houdt van 15 tot en met 23 juni het jaarlijkse graveltoernooi Open Root. Een jubileumeditie omdat de vereniging vijftig jaar bestaat.

Zo krijgt iedere deelnemer een uniek jubileumcadeau. Inmiddels is de inschrijving geopend. Er kan worden ingeschreven voor alle categorieën 3-4-5-6-7-8 en GD50 Plus. Aanmelden kan via www.toernooi.nl.

Ryan Robins heeft smaakt te pakken ALPHEN - Jonge motorcrosser Ryan Robins heeft opnieuw het podium gehaald in een 65cc KW wedstrijd. In Alphen reed hij in beide manches naar het podium.

De Somerenaar werd in de eerste manche nog derde. In de tweede manche reed Ryan mee voor de overwinning. Slechts 3,5 seconden kwam de jonge motorcrosser tekort voor de winst. Door de goede resultaten stijgt Ryan naar de tweede plaats in het kampioenschap. Zondag 5 mei staat de volgende wedstrijd In Baarle-Nassau op het programma.

Het team vlnr: Niels van Heugten, Ahmad Sayyed en Ayman Khartabeel.

De supporters van SVSH zagen een knotsgek duel op sportpark De Plagge. (Foto: Marius van Deursen)

Handbaldames bereiken bekerfinale SOMEREN - De handbaldames van handbalvereniging Someren hebben vorige week donderdag de bekerfinale in de Brabantse bekercompetitie behaald. In De Postel versloeg de ploeg van coach Eric-Jan Hermans OHC' 01 met 35-26.

Met een volle tribune en een livestream via de Facebookpagina van Handbal Someren werd de wedstrijd door velen aanschouwd. Al twee keer eerder kwamen de teams elkaar tegen in de competitie. Beide keren wist Someren toen te winnen van de tegenstander uit Oosterhout. Om 20.00 uur klonk het fluitsignaal. Het begin was moeizaam voor de dames uit Someren. Ze scoorden wel, maar met veel moeite en in de verdediging stond het ook nog niet zoals het moest. Na een aantal minuten wisten de dames zich te herpakken. De verdediging was beter geregeld en in de aanval wisten ze makkelijker tot scoren te komen. Hierdoor kon Handbal Someren uitlopen tot een stand van 10-7. Dit spel en ook de voorsprong hielden ze vast tot de rust. De ruststand was 19-13.

Spanning

Het belangrijkste in de tweede helft was om de voorsprong van 6 punten te behouden en niet laten zakken tot 3. In het begin van de tweede helft kon de ploeg van Hermans de voorsprong goed behouden. Er werd meteen gescoord aan beide kanten. Ook werden er meerdere tijdstraffen uitgedeeld aan beide kanten door de scheidsrechter. Na ongeveer 10 minuten spelen in de tweede helft stond de stand op 23-18. Someren kreeg een dip, waardoor OHC steeds dichterbij kwam tot een stand van 26-23. De dames deden er een schepje bovenop om OHC niet dichterbij te laten komen. Dit leidde tot een eindstand van 35-26 in het voordeel van Handbal Someren. Na het laatste fluitsignaal barste er een groot feest los. Door de overwinning plaatst Someren zich voor de finale. Zondag 19 mei is het zover. Om 16.30 uur speelt de succesvolle ploeg van Hermans in Wanroij tegen Tachos uit Waalwijk. In de competitie versloeg Someren Tachos tweemaal. In eigen huis werd het zelfs 31-20. In Waalwijk werd met 20-27 gewonnen.

De dames in de kleedkamer na de overwinning.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 18

Sfeervol eten, midden in de Peel

Vanaf 18:30 uur lekker kletsen en eten met andere singles van alle leeftijden uit de hele regio! Opgeven voor 2 mei

Tel. 077 - 308 28 57

Voor al uw grond- en sloopwerkzaamheden!

Bouwpla Wij leveren a

9 u: Koffie/thee en een mooie wandeling onder leiding van Wim van der Werf door ‘Het Helenaveen van Toen in de oorlog’. ± 11:30 u: Terugkomst met voor de liefhebbers een heerlijke lunch. Na de middag Muziekgezelschap ‘Sukaria’! Hopelijk lekker buiten op ons mooie terras met de terraskachels aan…

Uit onze eigen kwekerij nu volop hangpotten, perkplanten, kuipplanten, fuchia’s en geraniums van uitstekende kwaliteit!

geachte Restaurant In d’Ouwe Peel mevr. v. Heugten Tel. 077 Oude Peelstraat 2 | Helenaveen bijgaand verzoeken wij U vriendeli www.indouwepeel.nl | info@indouwepeel.nl www.facebook.com/indouwepeel Reserveren: 0493-844131

Tel. 077 - 308 28 57

Containers huren?

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Pinautomaat aanwezig.

Elders goedkoper, wij betalen het verschil terug!

Kalkweg 3 • Someren-Eind • Tel. 0493-496969 Wij zijn bereikbaar vanuit Someren-Eind over het viaduct en dan links.

Te Huur

Op het industrieterrein in Asten een;

Bedrijfsruimte van 250m² Met zolder, kantoor, keuken en wc en een

Nieuwbouw & Renovatie Voegen en reinigen Uithakken en impregneren Someren Tel. 06 53 21 23 57 E-mail r.martens99@chello.nl

Buitenterrein van 250m²

Tegelvloeren; Tegelvloeren

• Bij Restaurant de Brabander Tel. 077 - 308 28 57 3 gangen senioren-menu 10,80. Wel reserveren, tel. 0495-663466

• Babyborden te huur, Stultiens Decoraties Someren. 0493-496512.

Voor vragen 06-28 444 305 Of info@vanoosterhoutbv.nl

Leggen van vloertegels met vloerverwarming Stofvrij inslijpen, klaar in 3 dagen

Badkamer en w.c. renovatie; Tegels

• Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

• Kookplaat, vaatwasser, wasautomaat, droogautomaat, inbouwapparatuur defect? Bel 0493-695606 voor herstel. Bots Wigoed Service Asten.

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

•Leggen Hoogwerker van te huur.vloertegels met vloerverwarming • Voor al uw schilderwerk • Vragen over een verblijfsvergWerkhoogte 14 meter. binnen en buiten. Inlichtingen: Vraag Peter Ploeger Stofvrij klaar unning? in 3 dagen Past door eeninslijpen, poort. 0492-331720 of 06-53265973. MVV Advies Bureau Eindhoven www.driessenverhuur.nl F. Moors Lierop 06 40142044. Someren 06-51439395. • Mega Rommelmarkt Carbootsale Horst 5 + 19 mei 8.30- 15.30 uur 450 stands. Peeldijkje 1, 5961 NK A73 afrit 10 www.carbootsalehorst.nl

en

Elke dag open vanaf 10.00 uur,

verkoop

T.k. gevraagd land en tuinbouw•vanaf Gezocht:9.00 Handige hulp op zaterdag uur, Elke frees, dag open vanaf 10.00 uur, machines o.a. ploegen, hobbyboerderij in Heusden. Voor spitmachines, schudder, hark,koopavond klussen entot tuinwerkzaamheden. vrijdag 20.00 zaterdag vanaf 9.00 uur,uur, mesttank, kieper, bloter, tractor Tijden in overleg en op afroep. vrijdag koopavond tot gesloten. 20.00 uur, dag enz. 06-19076959woensdag gehele Info: 06-22989712.

“Prettige feestdagen gewenst!” woensdagmiddag gesloten!

AUTO’S Tel. 06-53585527 www.hebbenautos.nl Hebben auto’s in Deurne Leembaan 45 Geopend elke zaterdag van 10 tot 17 uur rest op afspraak Keuze uit 30 auto’s

Audi A3 Sportback 1.4 TFSI Ambition Pro Line S BMW 3-serie Compact 316ti Exec. AIRCO, AUT., LEER Fiat Doblò 1.4 Dynamic AIRCO Fiat Doblò Cargo 1.3 MultiJet SX MARGE Fiat Scudo 10 2.0 MultiJet KH1 SX AIRCO, Trekh. c.c. Mazda MX-5 1.6i Mercedes-Benz B-klasse 180 BlueEFFICIENCY Opel Astra Cosmo 5 deurs Peugeot 106 1.6 Green AUTOMAAT Peugeot 207 CC 1.6 VTi Féline AUTOMAAT Peugeot 3008 1.6 VTi ST Zeer luxe uitvoering 1e eig. Volkswagen Bora 1.6-16V Comfortline AIRCO Volkswagen Golf 1.9 TDI Volkswagen Polo 1.2-12V Comfortline

Leembaan 45, Deurne

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

2012 2001 2009 2007 2013 1999 2011 2012 1995 2007 2010 2002 2000 2014

TEGELWERKEN P. SLAATS NEERKANT B.V. • UW BAD NAAR INLOOPDOUCHE, SNEL EN VOORDELIG! • Eigen voordelige import: “FILGIO SELECTION • Bijna 1000 soorten en kleuren tegels in showroom te bezichtigen • Vrijblijvende offerte op maat. • Tegels in elke prijsklasse, elk formaat en alle kleuren • ERKENT EN TROTSE VTWONEN DEALER, MAAK KENNIS MET ONZE TEGELSTYLISTE

Tegelwerken P. Slaats Dorpsstraat 35 Tel: (077) 466 32 52 5758 AN Neerkant info@slaats-tegelwerken.nl Elke dag open vanaf 10.00 uur, zat. vanaf 9.00 uur. Vr. koopavond tot 20.00 uur. Wo gesloten!

www.slaats-tegelwerken.nl

auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl 187608

Inkoop

• Haard en kachelhout gezaagd en gekloofd voor de winter 2019/ 2020. Meer info:06-23720617

Alleen leveren. Vakkundig aanbrengen. Wegens vakantie gesloten • Auto met APK vanaf 450,-. Gratis gebruik van gereedschap. van 24 - 12 t/m 2 -1 Tevens te koop gevraagd kleine

•metselwerk TOON TINNEMANS nieuwe muurtjes • Waterschade? plafonds,muren onderhoudsenen zetten van als NIEUW. Leveren alle tegels reparatiewerkzaamheden rond Gratis offerte voor verzekering! Het Verfhuis uw huis en bedrijf. Tel. 440788 0493-494862.

Beton van Plaa ROMMELMARKT Wij leverenUitgo zo. 12 mei Venlo Rubr

do. 30 mei Reuver zo. 2 juni Sevenum

Standpl. v.a € 7,00 06-14930112 www.lirom.nl

1 Ko

il Ik w pie r a p f Uw bnota wij met vertrouwe ri e ezien ll e n be st

Klant-nr. 18107 Vlooienmarkten Lirom DAS Leijgraaf 7 DASPASDRUKWERK.NL 5951 GP Belfeld Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, Publishers

• Te huur / te koop: Opslagcontainer en bouwunit (5x7m) 06-20652702,

• Containers nodig voor bouwen sloopafval? Bel Raijmakers Transport BV Someren 0493-490152.

Met of zonder sloopwerk, Voor al uw asbest& Zeer metselwerk nieuwe muurtjes Badkamer engrote w.c. keuze. renovatie Alle prijsklassen. sloopsaneringen! Leveren en zetten van alle tegels Met of zonder sloopwerk,

Tel. 077

want DAS pas goed!

mvgr. CCJ Brulot-Heijmans

- Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

www.daspasdrukwerk.nl

• Stultiens Decoraties. Glas, spiegels en beletteringen. Boerenkamplaan 116, 5712 AH Someren. Fax/tel. 0493-496512.

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

• Container te huur. Voor puin, snoeihout, zand enz. à 70,--. Brengen en halen in regio Deurne 06-46256440.

• Massage fantastisch tegen spierpijn, stress en spanning. info: 0616136598


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 19

2019

Eve n e m e n t e n

Seniorcompas gaat tóch door ASTEN/SOMEREN – Eigenlijk zit het er na deze maand op voor Seniorcompas, de computerclub voor senioren uit Asten en Someren. Maar op verzoek van diverse leden gaat de club in afgeslankte vorm tóch door. De nieuwe naam: Computer Hobbygroep Asten/Someren.

Na het besluit om te stoppen ving het bestuur links en rechts geluiden op van leden die een definitief einde niet zien zitten. Na enkele vergaderingen met een deel van die leden heeft de club daarom besloten om in afgeslankte vorm door te gaan. “Eerst was het idee om een nieuwe club te starten, maar daar zijn we vanaf gestapt. Het moet meer een inloop worden, zoals jaren op zaterdagmiddag is geweest, voor mensen met problemen of vragen op computergebied”, zegt vrijwilliger Johan Hoefnagels. Dit gaat gebeuren onder de naam Computer Hobbygroep Asten/ Someren. De bijeenkomsten worden gehouden in dienstencentrum De Beiaard in Asten. De club heeft geen

eigen computers meer, maar Hoefnagels verwacht niet dat dat voor problemen zal zorgen. “Uit ervaring weten we dat de meeste mensen hun eigen laptop meenemen.”

Eerste inloop

De nieuwe inloop gaat deze maand al van start. Zo vindt de eerste bijeenkomst komende maandag plaats. Vervolgens kunnen mensen om de twee weken terecht, telkens op maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur. In verband met de vakantieperiode staat er in juli en augustus geen inloop gepland. Bij voldoende interesse krijgen de bijeenkomsten in september weer een vervolg. De toegang is telkens gratis.

Memoryrit Asten ASTEN – De Memoryrit Asten gaat zondagochtend vanaf de Markt van start. Iedereen met een auto van minimaal 25 jaar oud kan hieraan deelnemen. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de stichting Make A Memory.

Seniorenorkest Da Capo houdt zondag een terrasconcert.

Uitgaan Javier Guzman in Someren

Cabaretier Javier Guzman treedt morgen op in theater De Ruchte. In Guzmán kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar vanavond wel. Dat staat nu al vast. De levensloop van Javier heeft ridicuul veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn 17e op de planken staat. De voorstelling start om 20.30 uur. Kaarten kosten 18 euro, inclusief pauzedrankje.

Film in De Ruchte

De film Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende ver-

haal van Nederlands grootste verzetsheld, de bankier Walraven van Hall (Barry Atsma). Als Walraven in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij geen moment. Samen met zijn broer Gijs van Hall (Jacob Derwig) bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten, waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uitgesluisd. De film begint om 20.00 uur en kost 5 euro.

Terrasconcert Da Capo

Seniorenorkest Da Capo houdt zondag een terrasconcert bij café De Pelgrim in Ommel. Het orkest, onderdeel van Muziekvereniging Jong Nederland Asten, bestaat twintig jaar en wil zich tijdens dit jubile-

um in zowel Asten als in Ommel en Heusden laten horen. Het twee uur durende concert begint om 12.00 uur, aansluitend aan de heilige mis in Ommel. Omdat het zondag Bevrijdingsdag is, wordt voor bijpassende muziek gezorgd.

Overig

Aanmelden kan zondag vanaf 10.30 uur bij Café Jan van Hoek aan de Markt, om 12.00 uur het startpunt van de toertocht. De route bedraagt ongeveer 100 kilometer en eindigt op de plek waar hij begon. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. Wel dienen deelnemers zich uiterlijk zaterdag om 18.00 uur te hebben ingeschreven. Dit kan per mail via me-

Alzheimer Café over de Wmo

Het Alzheimer Café Peelland is komende dinsdagavond weer geopend. In dienstencentrum De Beiaard gaat het dan over de regelingen en mogelijkheden via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Te gast zijn Wmo-consulenten Rian van Heugten (Deurne) en Ine Grosfeld (Asten). Zij leggen uit wat de gemeenten voor mensen met dementie kan betekenen. Het programma duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur geopend. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

moryrit.asten@yahoo.com. Daarbij dienen tevens het merk/type auto, het kenteken en het aantal inzittenden te worden vermeld. De opbrengst gaat naar stichting Make A Memory, dat op verzoek van ouders ernstig zieke, terminale en overleden kinderen van 23 weken tot 17 jaar fotografeert. De foto’s dienen als troost en als blijvende herinnering.

- Advertorial -

In de Gloria viert eerste lustrum

Gilden schieten voor Kans Plus ASTEN – De zeven gilden uit Deurne, Asten, Someren en Lierop houden zondag hun jaarlijkse schietwedstrijd bij het Sint Jorisgilde in Asten. De opbrengst komt dit keer ten goede aan vereniging Kans Plus.

De wedstrijd wordt gehouden op schietterrein De Polder aan de Polderweg en begint om 15.00 uur. Burgemeester Hubert Vos lost dan ter opening het eerste schot. De leiding

is vervolgens in handen van hoofdman Harry Span van het Sint Jorisgilde plus de overige zes hoofdmannen. Er worden tevens lotjes verkocht

waarna om 17.30 uur de prijsuitreiking volgt. Deze wordt verzorgd door het bestuur van Kans Plus, de vereniging aan wie de opbrengst ten goede komt. Kans Plus vormt een belangennetwerk voor verstandelijk gehandicapten en heeft ook in Deurne, Asten en Someren één afdeling.

Tweede editie 'History is Born' bij OJC Comeet SOMEREN - Begin 2018 koos OJC Comeet ervoor om een nieuw evenement te organiseren: 'History is Born'. Een evenement waar 8, veelal, lokale dj's het publiek vermaken. Zaterdag 4 mei keert 'History is Born' terug.

De stijlen zullen uiteen lopen van urban tot dance en van house tot hardstyle. De line-up voor 'History Is Born 2019' bestaat uit: DJ A-Maik, The Gravedigger, Baas Chef & Senior, The Next DJ Team en KSLS. Er worden extra subwoofers geplaatst voor een nog intensere beleving van deze beats. Het evenement begint om 20.30 uur en de entree is gratis.

Marieke Zantingh tijdens een bruiloft bij In de Gloria. (Foto: Marius van Deursen) ASTEN - In de Gloria in Asten viert haar 5-jarig bestaan en daar is eigenaresse Marieke Zantingh trots op. “Aan de hoeveelheid felicitaties en berichtjes is te zien dat gasten echt vinden dat we een aanwinst voor Asten zijn, en dat voelt ontzettend goed!”

Het kerkje is een bijzondere ruimte, mede door haar rijke historie, maar vooral omdat het een prachtige plek is. Het leent zich voor feesten, personeelsfeesten, bruiloften, lezingen, concerten, diners en zakelijke bijeenkomsten, maar ook voor uitvaarten en koffietafels. In de Gloria werkt niet met vaste concepten en alles is dan ook maatwerk. “We denken mee in de wensen van de klant en dragen zelf natuurlijk ook ideeën aan, zodat je samen tot het perfecte feest of evenement komt. Omdat we met een aantal cateraars werken kunnen we volledig inspelen op de wensen van de klant. Dj’s, dansvloer, cocktailbar, zowel een binnen als buitenlocatie & entertainment, we kunnen de klant volledig ontzorgen”, aldus Zantingh.

Warm en intiem

A LIFE CHANGING EXPERIENCE

Doe mee en schrijf je in: opgevenisgeenoptie.nl

DJ KSLS aan het werk.

Vele bruidsparen vinden de weg naar het kerkje om elkaar daar het ja-woord te kunnen geven. De sfeer is warm en intiem en de styling wordt helemaal afgestemd met het bruidspaar, zodat zelfs de bloemen matchen met het bruidsboeket. Na de ceremonie wordt het huwelijk vereeuwigd door het vastmaken van het liefdesslotje aan het monumentale hekje bij de kerk. Daarna is het tijd voor de ‘toast&taart’ in het tevens in stijl aangeklede binnentuintje en in de tussentijd wordt de kerk omgetoverd voor het avondfeest. Als gasten dan opnieuw naar binnen gaan, zijn

ze vaak verbaasd over de totale metamorfose. De dansvloer ligt klaar, de dj staat in de preekstoel en de setting is gereed voor het knallende avondfeest als kroon op het huwelijk. “Bij het organiseren van een complete trouwdag heb je zoveel contact met het bruidspaar dat je eigenlijk gewoon weddingplanner genoemd kunt worden. Heerlijk om dan samen zo’n dag te beleven, en als ikzelf het bruidspaar heb thuisgebracht of naar de B&B, om dan te horen dat het nog mooier was dan ze hadden gehoopt. Daar doe je het voor, dat geeft voldoening, dit is mijn passie.”

Glorieus team

De locatie vindt iedereen prachtig maar de meeste complimenten krijgt In de Gloria over het team. Een gast vorige week op de bruiloft wist het mooi te verwoorden: “Jullie service-niveau is heel erg hoog.” En dat kun je alleen met z’n allen bereiken. Wat voor evenement het ook is, het team probeert iedereen in de watten te leggen en persoonlijke aandacht te geven. Zantingh: “Als je dan aan al die complimenten merkt dat het weer gelukt is dan ben je trots, we hebben echt een Glorieus team! En zij hebben mij afgelopen zondag verrast door een surprise-party in mijn eigen kerkje. Nu heb ik het eens van de andere kant mogen ervaren. Geweldig dat dit voor je geregeld wordt. We gaan er nog vele glorieuze jaren van maken!”


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 20

Fam i l i e b e ri ch t e n

Döner Kebab

Döner Kebab Safé De beste Turkse specialiteiten, Someren: lamsvlees of kalfsvlees

Beste mensen,

uit Nieuw-Zeeland. Iedere vrijdag en zondag van 11.30-21.00 uur en Someren: Iedere dinsdag Wilhelminaplein vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur op

Overweldigend!! Wat een verrassing dat ik een koninklijke onderscheiding heb mogen ontvangen.

Welkom lieve

Lux Raijmakers

De beste Turkse specia lamsvlees of kalfsv uit Nieuw-Zeelan

Wat heb ik een prachtige dag gehad.

het Wilhelminaplein. Asten: Let op!

Asten: Iedere zaterdag Iedere zaterdag en donderdag

Ik wil iedereen bedanken voor de vele felicitaties die ik heb mogen ontvangen, in welke vorm dan ook.

Johannes Mathias 19 april 2019

van 12.00 tot 20.00 uur op vanhet11.30-20.00 Koningsplein.uur

Koningsplein NIET GOED, GELD TERUG Voor bestellingen Voor bestellingen en 06-30931681 reserveringen 06-30931681

Niet te vergeten mijn gezin. Bedankt bedankt!!

Frans & Maike broertje van Frans en Bella Half Elfje 1 - 5711 ES Someren

Je handen hebben voor ons gewerkt. Je hart heeft voor ons geklopt. Je ogen hebben ons tot het laatst gezocht. Rust nu maar uit.

Riky Peeters van der Schouw.

Zich bewust van haar naderende einde en volledige aanvaarding hiervan, delen wij u mede dat rustig is ingeslapen ons mam, lieve oma en trotse oma super

Nel Verlijsdonk-Kortooms Petronella Wilhelmina sinds 1974 weduwe van

Wim Verlijsdonk

Hartelijk Dank

Zij overleed in de leeftijd van 95 jaar.

Aan alle mensen die hebben bijgedragen aan de ontvangen Koninklijke Onderscheiding. Dank voor de vele attenties, speciaal S.V. Someren. Het was een mooie bijzondere dag.

Someren: Iedere din Annemie en Dré Willem en Susan, Sanne, Anouk Ron en José Koen en Marijke, Jur, Luus Twan en Elly

Broer Hilverda

vrijdag van 12.00 tot 21. het Wilhelminaple Asten: Iedere zate van 12.00 tot 20.00 u het Koningsplein

Gemeentehuis Someren De receptie vindt plaats op 11 mei van 17:30 tot 19:30 uur bij de Plattevonder, Someren-Eind.

Professionele vakverven

Schilderwerken

Belleweg 11, Someren Tel 0493-440 788

* Professionele verf * Kwaliteit & Betaalbaar * Ook voor particulier

Info: www.hetverfhuis.com Openingstijden:

Bridgeclub Helder Alert / De Weijers start op woensdag 8 mei en op vrijdag 10 mei met de Gefeliciteerd namens kinderen en kleinkinderen

zomercompetitie

Iedereen met enige bridge ervaring mag meedoen.

Deze sportieveling heeft

De kosten zijn voor niet leden 1 euro per persoon. Spelers moeten uiterlijk 15 min. vóór aanvang zich melden bij de wedstrijdleiding.

Sarah gezien

Op woensdagavond is de aanvang om 20.00 uur. Op vrijdagmiddag is de aanvang om 13.30 uur. Locatie: De Weijers, Ter Hofstadlaan 77, Someren.

Wanneer je in de kroeg een meid Proud Mary hoort zingen, zal het gaan om de 30-jarige Kim die daar staat te swingen. Zij gaat met iedereen een dancebattle aan, om er vervolgens met een applaus van het publiek vandoor te gaan. Kim van Kitshout, happy Bday. M, M, H, A & L.

Deze Deze goedlachse goedlachse boutenhandelaar boutenhandelaar ziet 
 Abraham ziet 
 • Feestje op maat? www.partyplanner.nl

• Een frietwagen op uw feest? Voor meer informatie en reserveringen: www.frietexpress.nl of bel 0493-693222.

Repair Café Asten & Someren

Weggooien? Mooi niet Woensdag 8 mei van 14.00 tot 16.00 uur Repair Café bij NWC, Beatrixlaan 42 in Asten. Voor kleine reparaties door handige vrijwilligers en een gezellige ontmoeting met anderen. Ook computerreparaties en naaiwerk.

• Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

• De Mobiele Fietsspecialist Geert, uw adres voor Verkoop/Reparatie van nieuwe en gebruikte fietsen! Bel 06-13666356.

• Diverse soorten Potgrond, kalk, gazon- en plantmest. Vanaf 2 zakken gratis thuisgebracht. Piet van de Laar 06-41824620/info@ deco-enzoflowerfood.nl/www. deco-enzoflowerfood.nl • Voor groenteplanten o.a. komkommer, tomaten, parikaplanten enz., aardbeienplanten, klein fruit en fruitbomen naar Thijs Huijs Langstraat 64 Horst-Hegelsom 077-3983552.

Kijk ook op www.oniswelzijn.nl

U bent welkom om persoonlijk afscheid van haar te nemen op vrijdag 3 mei van 19.00 tot 19.45 uur in het uitvaartcentrum Boschhuizen, Spurkterdijk 40 te Venray.

De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 4 mei om 14.00 uur in de aula van crematorium Boschhuizen, Spurkterdijk 40 te Venray, gevolgd door de begrafenis op de gemeentelijke begraafplaats Boschhuizen aldaar.

Sterven doe je niet ineens, maar af en toe een beetje. En alle beetjes die je stierf, ’t is vreemd, maar die vergeet je. Het is je dikwijls zelfs ontgaan, je zegt, ik ben wat moe. Maar op ’n keer dan ben je aan je laatste beetje toe.

NIET GOED, GELD T Voor bestellinge reserveringen 06-30

• Vaatwasser, wasautomaat, droogautomaat, kookplaat, koelkast, inbouwapparatuur defect? Bel 0493-695606 voor herstel. Bots Witgoed Service Asten.

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609.

Abraham

• Gratis Offerte schilderwerk, 06-20552192, 35 jaar ervaring.

Ma 10.30-17.30 Di t/m Vr 8.30-17.30 Za 8.30-15.30

Deurne, 29 april 2019 Zorgboogcentrum De Nieuwenhof, Visser 4-6 afdeling De Bongert, kamer 125, 5751 BL Deurne Correspondentieadres: Annemie en Dré, Veenmossingel 119, 5754 ES Zeilberg

Bedroefd dat zij niet meer in ons midden is, maar dankbaar voor haar voorbeeld en toewijding, waarvan wij zo lang hebben mogen genieten, delen wij u mede dat in haar 100ste levensjaar is overleden ons moeder, schoonmoeder, oma en omi

Cor Rooijmans-Hurkmans sinds 1972 weduwe van

Toon Rooijmans Henk en Anne-Marie † Geert en Francien Ton en Engelbert Bart Loes en Ton, Tim, Roel, Gijs Someren, 25 april 2019 Woonzorgcentrum Sonnehove, Kamer 353

• Overlast ongedierte?? Bel 0493-688006.

Correspondentieadres: Wolfsveld 39, 5712 HJ Someren Nobisweg 1a Asten Sportschool Move Your Body Thema van de maand: In balans door de overgang

De afscheidsdienst en crematie hebben plaatsgevonden op dinsdag 30 april.

Info: www.acupunctuurlotus.nl

06 488 12 137

Koningsdag 2019 werd mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren • Gemeente Someren • Roman Techno • Herberghe de Coeckepanne • Van Kaam Netwerk Notarissen • Bakkerij van de Mortel • Haerkens Quickprint • Tegelhandel Loomans

• Praktijk voor fysiotherapie en trainingscentrum Paul van der Weerden • Greenco • Bouwbedrijf DOBU • De Lau mode • Jumbo • Albert Heijn Someren

Bedankt!

Verrassingsreis (verschillende) € 69,00

13 juli en 9 oktober

Vervoer incl. 2 koffie/thee met gebak, lunch, 3-gangendiner, excursies

Keukenhof en Noordwijk € 41,00

7 mei

Vervoer incl. entree (alleen vervoer € 24,00)

Dagtocht borduurmuseum en Amersfoort € 48,00

Wij danken iedereen voor de warme belangstelling, de vele kaarten, bloemen en bezoekjes die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze moeder, schoonmoeder en oma.

Dieny van Brussel - Houtakkers

21 mei

Vervoer incl. 2 koffie/thee met gebak, bezoek borduurmuseum, 3-gangendiner.

Libelle zomerweek Almere € 39,00 Vervoer incl. entree (alleen vervoer € 22,50)

Dagtocht Texel € 48,00

Jack van Brussel Kinderen en kleinkinderen

25 en 28 mei 5 september

Someren april 2019

Vervoer incl. koffie/thee, lunchpakket en 3-gangendiner

Prinsjesdag € 68,00

17 september

Vervoer incl. 2 koffie/thee met gebak, lunchpakket, tribunekaart en 3-gangendiner

5-Daagse reis Noord-Holland v.a. € 545,00 Vervoer incl. verzorging excursie programma hotel in Bergen aan Zee, vol pension

Reserveren: www.twintours.nl of bel 088-1235555

vertrek 10 juni

• Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630.

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

• Ovens, vaatwasser, wasautomaat, droogautomaat, kookplaat, koelkast, inbouwapparatuur defect? Bel 0493-695606 voor herstel. Bots Witgoed Service Asten


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 21

Fam i l i e b e ri ch t e n Vriendschap is zo heel bijzonder, vriendschap, daar versta ik onder, samen praten, samen luisteren, samen lachen, samen fluisteren, elkaar steunen bij verdriet, met een bos vergeet-mij-niet, opgaan in elkaars geluk, dat is vriendschap uit een stuk.

Wij danken iedereen voor de warme overweldigende belangstelling, mooie woorden, prachtige bloemen en kaarten die wij mochten ontvangen bij het ziek zijn en overlijden van

Bijsterveld - Schilderwerken & Kalkverf, Marrakech, Krijtverf, Kalei Walls.

De leegte blijft moeilijk te aanvaarden.

Uw vakman specialist in authentiek decoratief schilderwerk.

Mart en ons pap.

Speciaal dank aan het Walsbergs koor Together.

Bijsterveld-Schilderwerken, Brugstraat 6, 5706 HH Mierlo, 0611927715 www.bijsterveld-schilderwerken.nl

Martha de Bruijn Mark en Hanneke Caroline en Mark

Intens verdrietig, maar met diep respect voor de dappere strijd die ze geleverd heeft om bij ons te kunnen blijven, delen we u mede dat we afscheid hebben moeten nemen van onze lieve vrouw, moeder en oma

Toos Kwarten-Veltrop echtgenote van

Toon Kwarten Zij overleed in de leeftijd van 72 jaar. Toon Kwarten Ingrid & Frans Marly Bodine Sil & Heidi Mandy & Sammy Danique & Stefan Sjaakie & Coco Geldrop, 25 april 2019

Marly van Eckendonk

Sandra Slegers

Koningsplein 24 - Asten - 0493-381554

www.uitvaartamore.nl

CROOYMANS

uitvaartbegeleiding

van den Boom Samen met jullie geeft uitvaartbegeleiding

dakbedekkingen

van den Boom zorgvuldig vorm aan een

Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne ✬ Voor al uw dakwerken 0493daken - 31 18 10 - Fax 31 21 39 ✬Telefoon Bitumeuze info@crooijmansdak.nl ✬ Zinkwerken en goten ✬ Lichtkoepels ✬ Erkend Polygum dealer ✬ 10 jaar verzekerde Polygum dakgarantie ✬ Gratis dakinspectie ✬ Vrijblijvende offerte

persoonlijk afscheid. Zodat jullie met een

Sijlkensstraat 53, 5711 XS Someren De afscheidsdienst en crematie hebben plaatsgevonden op woensdag 1 mei.

nieuwbouw - renovatie

goed gevoel kunnen terugkijken.

Asten-Someren || 0495 625 356 | www.uitvaartvandenboom.nl Asten-Heusden www.uitvaartvandenboom.nl

DE MOOISTE ZOMERBLOEIERS Zoals Franse geraniums, perkplanten, kuipplanten op

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van

Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne Telefoon 0493 - 31 18 10 - Fax 31 21 39 Telefoon 0493 - 31 18 10 - Fax 31 21 info@crooijmansdak.nl

Toos Kwarten

39

stam, super mooie hangmanden, etc., etc.

Toos was 19 jaar lid van MTC de Happy Drivers.

229063

Verkoop rechtstreeks uit de kas! Geopend van 9.00 - 18.00 uur

Namens het bestuur en de leden van MTC de Happy Drivers, wensen we Toon, familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.

DAGELIJKS OPEN, OOK OP ZON- EN FEESTDAGEN

MINDFULNESS TRAINING RUST IN JE HOOFD & LEKKER IN JE VEL Klaar met ongezonde stress, burn-out, angst, depressies, piekeren enz.?

Chijnsgoed 2, Sterksel - Tel. 040-2262063 2e verharde weg Links ± 1km buiten de bebouwde kom (vanaf de Kerk, richting Maarheeze)

Start

6 en 7 mei

Voor informatie en aanmelding mailen naar info@anders-ontmoeten.nl Tel. 06-12228909 anders-ontmoeten.nl Na het overlijden van mijn lieve man, onze pap, opa en opa Piet

Piet van Eijk

was het zo fijn om te merken dat ook in verdrietige tijden er zo velen waren die met ons meeleefden.

Wij hebben een uitgebreid assortiment kant en klaar maaltijden voor u op voorraad

Graag willen wij u heel hartelijk danken voor uw woorden van steun, uw bezoek, prachtige bloemen, vele kaarten en brieven en uw aanwezigheid bij het afscheid. Een speciaal woord van dank aan dokter v.d. Hoogen en de lieve verzorgsters van Savant en Pallister die zo geweldig voor hem gezorgd hebben. Wij zullen dit alles nooit vergeten! Liza van Eijk – van Bommel Kinderen, klein- en achterkleinkinderen Heusden, april 2019

Gemarineerde baklapjes

Sinds 1953

100 gram

Rouwcentrum Asten Ceresstraat 1, Asten T 0493 - 69 16 10

E info@meeuwsverspeek.nl

I www.meeuwsverspeek.nl

Bamivlees

(kort bakken)

(naturel of gekruid)

190

Vlugklaar: Aspergeburgers 4 halen 3 betalen Uitvaartcentrum Someren Asten Acaciaweg 26, Someren T 0493 - 49 34 15

Varkensoesters

500 gram

595

Kant & klaar:

Goulash of zuur vlees in blik per blik

690

500 gram

395

Vleeswaren:

Bacon 100 gram 1.99 Panchetta 100 gram 1.89 Tostiham 100 gram 1.29 Gebraden gehakt 100 gram

1.09

AKTIES GELDIG VAN DONDERDAG 2 MEI T/M WOENSDAG 8 MEI


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 22

Spirituele ontmoeting in Belevingskerk HEUSDEN – In de Belevingskerk in Heusden wordt zondag een spirituele ontmoeting gehouden. Met onder meer optredens van diverse zangers en muzikanten uit de regio.

Eén van de zangers is Wim Boerekamps uit Deurne, die eerder van zijn gemeente een zilveren legpenning kreeg voor meer dan vijftig jaar Gregoriaanse zang. Boerekamps zingt als cantor vernieuwd Gregoriaans vier gezangen uit het repertoire van de Paastijd uit de tiende en elfde eeuw. Daarnaast ook een optreden van plaatsgenoot en neerlandica Rennie van Windt. Eerder publiceerde zij twee verhalenbundels en 28 bundels met poëzie. Ze leest voor uit Psalm 23 – ‘Jij mijn herder? Niets zou mij ontbreken?’, uit ‘150 psalmen vrij’ van Huub Oosterhout. De der-

de Deurnese in het programma is de 13-jarige harpiste Silke Boerekamps. Verder ook optredens van organist Sandra Donkers-Maas uit Heusden en zangeres Maria Wieggers uit Tilburg. Op de achtergrond worden tevens natuurbeelden getoond, gemaakt door Mia van Zoggel uit Heythuysen. Het programma begint om 10.20 uur met het ten gehore brengen van enkele nummers van het album In Mysterium van Herman Finkers. De spirituele ontmoeting begint vervolgens om 10.30 uur, de toegang is gratis. De Antoniuskerk ligt aan het Vorstermansplein in Heusden.

Kerkb e ri ch t e n R.K. Franciscusparochie Asten-Someren H. Maria Presentatiekerk Asten Zondag 11.00: Eucharistieviering 1e H. Communie mmv Kinderkoor 3e zondag van Pasen. Intenties: Voor broer/broertje Jayden Philipsen en voor opa Frans Verspeek; Chris vd Oever, opa van Jasper en Daan; Anneke Thielen-v Deursen; Kitty Eijsbouts vw sterfd; Toon Hermans en Zus Hermans-Snijders; Jan Aarts; Jan vd Eijnden en Sophie vd EijndenFranssen; Johannes v Hout; Harry Verdijsseldonck. Bidden wij voor het kindje dat zondag 12 mei gedoopt wordt. Sofie van der Vlist. Dinsdag 9.30: Eucharistieviering Kapel Missiezusters. Donderdag 18.30: Eucharistieviering Kapel Missiezusters. Intentie: Tot welzijn van de gehele Franciscusparochie en kerk. H. Antonius van Paduakerk Heusden Zaterdag 4 mei: 17.00 uur: Eucharistieviering in de Poolse taal. 18.30 uur: Woord –en Communiedienst, geen koor. Intenties: Dorus v.d. Loo vanwege verjaardag, Truus Roeven-Waals, Albert en Ida Aarts-Relou. Zondag 5 mei: 10.30 uur: Koren- en Muziekochtend met het Gregoriaans Ensemble. Een spirituele ontmoeting met als thema: Nieuw leven en Verwondering. O.L. Vrouw Praesentatie Ommel Zaterdag 08.00 uur H. Mis: voor alle oorlogsslachtoffers wereldwijd, alle oorlogsslachtoffers v. Ommel: Miet Michiels(19 jaar), Thea Michiels(15 jaar),Louis Michiels (14 jaar), Hendrik Michiels(12 jaar),Nella Michiels (11 jaar), Martien Michiels(6 jaar), moeder Michiels-v. Bussel(46 jaar), Jan Klaus(12 jaar), Leo Klaus(11 jaar), Anna Klaus (9 jaar), Dina Klaus(8 jaar),Jan v. Eijk (30 jaar); 17.30 uur rozenhoedje; 18.00 uur H. Mis op de 3e zondag v. Pasen, Bedevaart K.V.V. Someren-eind met zang v.h. koor Con Amore uit Someren-eind: voor alle leden en overl. leden v.d. K.V.V. en het koor Con Amore beiden uit Someren-Eind, voor alle oorlogsslachtoffers, Jan Hoonings, Toos Mennen-Scheepers, A. Timmers uit Asten, overl. ouders en alle familieleden, overledenen v.d. fam. Stroeks, Toon en Riek v.d. Ven-Berkvens, Tinus en Mina Berkvens-Hurkmans en overl. familieleden, overl. ouders Harrie en Dilia Maas-Bankers; 19.30 uur H. Mis Dodenherdenking met zang v.h. Gemengd Koor Sint Cecilia uit Ommel + bezoek aan het oorlogsmonument: alle oorlogsslachtoffers v. Ommel: Miet Michiels (19 jaar), Thea Michiels (15 jaar), Louis Michiels (14 jaar),Hendrik Michiels (12 jaar), Nella Michiels (11 jaar), Martien Michiels (6 jaar), moeder Michiels-v. Bussel(46 jaar), Jan Klaus (12 jaar), Leo Klaus (11 jaar), Anna Klaus (9 jaar), Dina Klaus(8 jaar), Jan v. Eijk (30 jaar), ouders Janssen-Litjes en familie, voor de leden en overl. leden v.h. Gemengd Koor Sint Cecilia uit Ommel. Zondag 06.30 uur H. Mis op de 3e zondag v. Pasen met samenzang: Jan en Mieke v. Lieshout-v. Rijt, Piet en Cato v.d. Kant–Kuunders en overl. familie; 08.00 uur H. Mis met zang v.h. koor de Smelebrothers uit Ysselsteyn en Vredepeel: voor de leden en overl. leden v.h. koor de Smelebrothers uit Ysselsteyn en Vredepeel, Sjaak en Lies Philipsen-Claessen; 09.30 uur H. Mis met zang v.h. Dameskoor Vrouwenvereniging uit Nuenen-Gerwen: uit dankbaarheid voor een 50-jarig huwelijksjubileum, voor de leden en overl. leden v.h. dameskoor: Vrouwenvereniging uit Nuenen-Gerwen en speciaal ook denkend aan de zieke koorleden, ter ere v. Maria uit dankbaarheid v.d. familie Buijsen, Thijs en Maas, Harrie en Leen Kersten-Bots en de zonen Henk en Frits, Marinus

en Willem v. Eijk, Ted v. Gemert-v. Doorn, ouders v. Wilderen-v. Bommel, Thij en Truus Dielissen-Cruijsen, Jan en Theo de zoon en Martien v.d. Wallen de schoonzoon; 11.00 uur H. Mis Bedevaart Vlierden: voor het welzijn v.d. gehele kerkgemeenschap v. Vlierden, Johan en Drieka v.d. Ven en kinderen en kleinkinderen, ouders v. Mill-Raymakers, Harrie Aerts, pater Cees Schuurmans, zuster Clara Verhoeven, familie v. Tilburg-Janssen v.w. de verj. v. moeder, Janus v. Hout, Betsie v.d. HoutVechel, Theodorus en Wilhelmina v. Overbeek-Vroonhoven, de zonen Theo en Louis, dochter Toos, schoondochter Leny en kleinzoon Leon, Arnoldus en Catharina v. Dijk-v. Kuik en hun dochter Jo v. Overbeek-v. Dijk, overl. familie v. Helmond-Veugen, leden en overl. leden v. buurtvereniging Sliehevak uit Someren, leden en overl. leden v. Vrouwen Van Nu uit Someren-Dorp; 15.00 uur Plechtig Lof + inzegening v.h. koororgel met zang v.h. Jozef-Pauluskoor uit Someren-Heide. Maandag 08.00 uur H. Mis: voor het welzijn v.d. jonge mensen; 10.00 uur H. Mis Bedevaart Meijel: voor het welzijn v.d. kerkgemeenschap v. Meijel. Dinsdag 08.00 uur H. Mis: voor het welzijn v.d. gezinnen en alleenstaanden; 19.00 uur Aanbidding v.h. Allerheiligste Sacrament + rozenhoedje. Woensdag 08.00 uur H. Mis: uit dankbaarheid b.g.v. een 67-jarig huwelijksjubileum, voor de zielenrust v.d. overledenen; 19.30 uur H. Mis Bedevaart ZijAktief Brabant Zuidoost: voor de leden en overl. leden v. ZijAktief Brabant Zuidoost. Donderdag 08.00 uur H. Mis voor de intenties uit het intentieboek v. Maria v. Ommel. Vrijdag 08.00 uur H. Mis: voor vrede in de wereld en in de gezinnen. Zaterdag 08.00 H. Mis: voor onze eigen persoonlijke intenties.

Puzzelservice // Persbelangen Persbelangen // P1354 P1354 K r u i s wo o rd puzzel Puzzelservice Puzzelservice / Persbelangen / P1354

HORIZONTAAL: 1 vishaak, 6 schaap, 8 graan, 13 bijwoord, 15 pief, 17 vreselijk, 18 snel, 19 insect, 20 eik, 21 computer, 22 arrogantie, 24 blafje, 26 lidwoord, 27 grafmonument, 29 deel van een schip, 31 verdichtsel, 33 plaaggeest, 34 grasperk, 36 zoon van Poseidon, 37 tekort, 39 crème, 42 algemeen, 43 gevoel van eigenwaarde, 44 streepjes op verpakking, 48 vlotheid, 52 fotografische afdruk, 53 hemelgeest, 55 bijwoord, 56 een tweede, 58 telwoord, 59 kneuzing, 61 reeds, 62 lof, 64 bergrug, 65 voorzetsel, 66 landweg, 68 vogel, 70 vod, 71 familielid, 72 matroos, 74 hobbywerker, 76 bijwoord, 77 gezichtsorgaan, 78 christelijk feest. VERTICAAL: 1 ingewijde, 2 anesthesie, 3 grappige filmgebeurtenis, 4 daar, 5 flauwekul, 6 gewicht, 7 in plaats van, 8 bijzondere speelkaart, 9 spil, 10 strafwerktuig, 11 kwaad, 12 voetgewricht, 14 halm, 16 ieder, 22 bushalte, 23 Turkse muts, 25 reputatie, 28 mal, 29 aanwijzend voornaamwoord, 30 van een zeker metaal, 32 slang, 34 organisatie, 35 tamelijk, 37 muzikale term, 38 Collectieve Arbeidsovereenkomst, 40 grappig verhaaltje, 41 gelofte, 45 roofvogel, 46 groef, 47 pub, 49 stengel, 50 reukwater, 51 boezemvriend, 54 zevende toon, 56 tussendoortje, 57 oogvocht, 59 veldkazerne, 60 erwtensoep, 63 tijdrekening, 64 bassin, 67 desoxyribo nucleic acid, 69 atmosfeeroverdruk, 70 vertraging in een netwerk, 71 oorspronkelijk, 73 mamma, 75 voorzetsel.

Protestantse kerk Asten | Someren Zondag 5 mei. Dienst in Someren, Speelheuvelplein. Aanvang 10.00 uur. Voorganger is ds Dekker, predikant te Veldhoven.

44 44 44

45 45 45 52 52 52

56 56 56 61 61 61 66 66 66 72 72 72 76 76 76

Voor het bezorgen van het Peelbelang op donderdag in Asten, Heusden en Ommel.

0493-473578

Adverteren in 't PeelBelang T 0493-473578 | M 06-20737257 E advertenties@peelbelang.nl www.peelbelang.nl

Welk 4 winwoord 5 6 komt er 7 in het 8 balkje? 9 10

3 3 3

28 28 28

46 46 46

67 67 67

4 4

22 22 22

47 47 47

62 62 62 73 73 73

5 5

18 18 18

38 38 38 42 42 42

57 57 57 68 68 68

14 14 14

34 34 34

53 53 53 63 63 63

6 6

29 29 29

58 58 58

23 23 23

54 54 54

69 69 69

7 7 15 15 15 19 19 19

30 30 30 39 39 39 43 43 43 48 48 48

70 70 70 74 74 74

77 77 77

16 16 16 24 24 24 35 35 35

64 64 64

8 8

9 9

31 31 31 40 40 40

59 59 59

78 78 78

10 10

20 20 20

25 25 25

32 32 32

36 36 36

11 11 11

12 12 12

26 26 26

41 41 41

49 49 49 55 55 55

50 50 50

71 71 71

75 75 75

51 51 51

65 65 65

60 60 60

© Persbelangen P1354 © Persbelangen P1354 © Persbelangen P1354 8 8 8

50 50 50

19 19 19

48 48 48

41 41 41

29 29 29

53 53 53

2 2 2

56 56 56

76 76 76

Uw oplossing moet bij ons binnen zijn vóór dinsdag 12.00 uur:

65 65 65

52 52 52

advertenties@hetcontact.nl advertenties@peelbelangonline.nl Onder de goede inzendingen wordt wekelijks een cadeaubon van €10,- verloot.

Cursussen

BEZORGERS GEZOCHT

Reanimeren met AED gebruik

De EHBO in Someren geeft op woensdag 15 en 22 mei een cursus ‘Reanimeren met AED gebruik’. In De Ruchte leert men van 20.00 uur tot 22.30 uur de Automatische Externe Defibrilator te gebruiken. De kosten van de cursus bedragen dertig euro. Deze kosten worden bij verschillende zorgverzekeraars vergoed. Voor meer informatie en/of aanmelden: secretariaat@ehbo-someren.nl, of 0630712068.

Cursus Digisterker

Contact met de overheid verloopt steeds vaker digitaal. Maar niet

iedereen is in staat om digitaal te communiceren. Daarom houdt Bibliotheek Helmond-Peel een gratis cursus Digisterker. Cursisten leren om te gaan met de digitale overheid. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld Digi D aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en Mijn toeslagen en Mijn overheid. De cursus start in Asten op maandag 6 mei en bestaat uit totaal drie lesavonden van 19.00 uur tot 21.00 uur. De overige datums zijn 13 en 20 mei. Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/­ activiteiten.

In fo e n di enst en

Apotheken

Kapel Sluis XIII Someren-Eind Zondag 5 mei: Communieviering 10.15 uur. Misintentie voor Narda en Hein Vestjens vanwege de geboortedag Narda.

37 37 37

Winwoord: GEREFORMEERD

Eegelshoeve Someren Zaterdag 19.00 uur H. Mis Jan Lammers.

O.L.Vrouw Tenhemelopneming Someren-Eind Zaterdag 4 mei om 18.00 uur H. mis in de Einder, ingang Lambertusstraat. Intenties: Overleden familie Seijkens.

33 33 33

Fam. Manders uit Someren Proficiat!!

Huisartsen

H. Naam Jezus Lierop Woensdag 1 mei: Mis in Henricushof, intenties: Til en Piet Cortooms en Mien vw verjaardag. Zaterdag 4 mei: 19.00 Dodenherdenking. Zondag 5 mei 10.00 uur H. Mis in Koepelkerk, Mmv Par. Kerkkoor intenties Ouders Smits-vd Boer, Antoinet, Cattie en Tommy, Frits Aarts nms KBO, Annie Kuypers, Jos en Martijn, Ria vd Venvan Seggelen nms KBO

2 2 2

Winnaar vorige week

Lambertus Someren Zondag 09.30 uur H. Mis Combo Cantorij Engelien vd Boomen-Roels; Jan en Maria Verstappen-Gielen vw trouwdag; Piet v Diepen vw trouwdag; Harry v Asten vw sterfdag; Bijzondere intentie; Sjaak Kuijpers; Toon en Cato v Houts-vd Zanden dochter Toos en haar man Frits schoondochter Annie en kleindochter Anita; overleden familie Jaspers-Maas.

Sonnehove Someren Maandag: 18.30 uur H. Mis

1 1 1 13 13 13 17 17 17 21 21 21 27 27 27

Bij spoedgevallen, avond-, nacht- en weekenddienst: de centrale huisartsenpost bij het Elkerliek in Helmond: tel. 0900-8861. Spoedpost huisartsen Geldrop: alleen bereikbaar buiten praktijkuren van de eigen huisarts: ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Telefoon eveneens: 0900-8861. Alphega apotheek Floralaan 28 in Asten, tel. 0493-694343. Op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. Buiten deze openingstijden voor spoedgevallen: de apotheek in het Elkerliek in Helmond aan de Wesselmanlaan 25, tel. 0492-595983.

Tandartsen

In het weekend vanaf vrijdag 12.00 uur is de tandartsenkring Deurne/ Asten/Someren/Bakel bereikbaar, alleen voor zéér dringende gevallen die niet kunnen wachten tot na het weekend. Tel. 06-22094316.

Buurtbemiddeling

Voor geluidsoverlast en problemen met de buren: Buurtbemiddeling DAS: 06-27856865 of asten@bemiddeling.nu.

GGD Brabant-Zuidoost

Aanvraag ambulancezorg voor noodgevallen: 112. Voor aanvraag vervoer: 040-2332135.

Zorgboog

Voor hulp bij persoonlijke verzorging en/of verpleging. Of voor zorg na behandeling in het ziekenhuis. Of voor een adviesgesprek of specialistische verpleegkundige hulp: neem contact op met het kruiswerk van de Zorgboog. In kleine wijkteams wordt hulp en ondersteuning geboden, afgestemd op de zorgvraag. Tel. 0900-8998636 of zorgboog.nl.

Ook voor informatie over zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg.

Politie

Bureau Helmond is geopend van maandag t/m vrijdag: 9.00-21.00 uur, op zaterdag en zondag 9.00-18.00 uur. Aangifte doen kan ook online via www.politie.nl. Alarmnummer: 112. Geen spoed: 0900-8844. Meld misdaad anoniem: 0800-7000.

Bloedafname

Het Elkerliek ziekenhuis heeft een bloedafnamelocatie in medisch centrum Campanula aan de Floralaan 30, ingang Lienderweg in Asten. Op werkdagen van 8.00 tot 11.00 uur. Trombosedienst op werkdagen van 8.00 tot 10.00 u.

Onis Welzijn

Onis Welzijn voor vragen over welzijn, (mantel)zorg, meedoen, wonen of inkomen in Asten en Someren. Tel. 0493-441234, e-mail info@oniswelzijn.nl<mailto:info@oniswelzijn. nl.

Lev-groep

De Lev-groep is er voor iedereen die vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werk, echtscheiding en geldzaken en werkt wijkgericht met vrijwilligers. Asten: 0493-693889. Zie ook levgroep.nl. De crisisdienst van Levgroep is tijdens en buiten kantoortijden bereikbaar via tel. 0492-598989.

Savant Zorg

Voor persoonlijke verzorging, verpleging, activerende begeleiding, ondersteunende begeleiding, verpleeghuiszorg, verblijf, huishoudelijke verzorging en maaltijdservice. Ook voor acute zorg 24 uur per dag zeven dagen per week: tel. 0492572000, op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Voor nieuwe aanmeldingen: CIZ Veldhoven, tel. 040-2549999.

Dierenartsen

Dierenartsenpraktijk De Eenhoorn, Ommelsveld 25 Asten, tel. 0493689715. Dierenartsenpraktijk Asten, Dijkstraat 1 Asten, tel. 0493-691330. Ook voor spoed.

Dierenambulance

Opvang zwerfdieren: Dierenbescherming Zuidoost-Brabant. De dierenambulance rijdt voor huisdieren, kleine landbouwdieren en voor in het wild levende dieren die in nood zijn. De meldkamer dierenhulp is bereikbaar via 0900-1120000. Dierenambulances rijden niet voor dode dieren. Melding daarvan kan bij de gemeente of in het weekend bij de politie.

Acteon Thuiszorg

Huishoudelijke ondersteuning in het kader van de WMO. In 24 gemeenten waaronder de Peelgemeenten. Tel. 040-2487740 of zie www. acteonthuiszorg.nl.

Vogelasiel

Voor opvang vogels: Stichting Vogelasiel Someren eo, Philipsbosweg 7 in Lierop. Tel. 06-29799316 of vogelasiel-someren.nl.

Thuiszorg, Samen verder

Voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en/of begeleiding, tel 0492-476001. Zie ook www.thuiszorgsamenverder.nl. Voor spoedhulp, bijvoorbeeld na ontslag ziekenhuis: 24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 49438319.

Poetszorg, poetsen met een praatje

Voor huishoudelijke ondersteuning in de regio Peelland. Zie www. poetszorg.nl, tel: 0642677878.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 23

0141284

PERKPLANTEN Begonia’s, Petunia’s, Salvia’s enz. ....... € 0.20 Geraniums Hang/Staand....................... € 0.95 Knolbegonia’s Hang/Staand ................. € 0.95 Hangplanten.......................................... € 0.95 Kuipplanten.................................... v.a. € 3.45 Hangpotten .................................... v.a. € 5.45

ARKESTEIJN Geopend vanaf 23 april

Karissteeg 26 - Nederweert Tel.0495-663344 Openingstijden: Ma. t/m vrij. 9.30-17.30 uur zat. 9.00-17.00 uur

SLAGERIJ 180x119.66BOUWMANS Audi A6 automaat ........................................... 1999 Ford LTD 6,6 automaat ................................... 1973 Jeep Grand Cherokee 5,7 automaat ............. 2005 Mercedes 600 SEL V12 automaat .................. 1993 Opel Astra G station ....................................... 2003 Renault Megane cabrio .................................. 1999 Tractor Massey Harris .................................... 1950 Diverse laaggeprijsde auto’s met APK-keuring.

• Gebruikte banden vanaf 25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne tel. 06-53926499.

APK Airco service Alarm SCM erkend Banden / Velgen / Accu’s Onderhoud en reparatie van alle merken Ruitservice / Ruitreparaties Storingen Belleweg 2A, 5711 DH Someren, Tel. (0493) 47 03 04 j.boerekamps@kpnplanet.nl

ZONDAG 5 MEI

Open van 10.00 tot 15.00 uur Eikenlaan 24 Liessel Rotonde Eikenlaan – Snoertsebaan

Open MA T/M VR 8.00/18.00 ZA 8.00/17.00

Tel. 344173

En toen was het al weer MEI, ook lekker…!! Donderdag t/m zaterdag, 2 mei t/m 4 mei

• Varkenshaas, de lekkerste stukjes van het varken, • Runderpoulet, magere blokjes rundvlees voor stoof en soep,

Verpakking s.v.p zelf meenemen

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5751 BM Asten. 06-47152324

De kop is er weer af

Vloeieindsedreef 6 - Deurne - Tel. 0493-313091 / 06-53537725 www.autobedrijftabor.nl

BRAMS PARIS STRETCH JEANS

2 voor e

65,-

Blauw, beige, zwart en grijs maten 30 t/m 46 inch, lengtes 30, 32, 34 en 36.

Zeer grote zomercollectie van de maten S t/m 14XL

De Broekenparty Offermansstraat 4 - LIEROP schuin tegen over de kerk

WWW.DE-BROEKENPARTY.NL Dealer van o.a. Lee, Wrangler, Paddock’s, Lee Cooper, Mustang, Brams Paris, Dxgo, Maskovick, Colorado, New Star en 247 jeans.

0 090 4 88O4 LITIE

• Lasagne, vers gemaakt in eigen keuken, • Aspergeham, ham van onze slagers met een vleugje asperge,

kilo 8.99 100 gram 0.75 100 gram 1.39

Dinsdag t/m donderdag, 7 mei t/m 9 mei

• Verse worst, altijd weer een topper, in prijs en smaak, • Schouderkarbonade, zowel lapjes als aan ‘t stuk, ook gemarineerd

Specialiteit: • Kaasvink, superleuke combi van dunne lapjes spek, kaas, gehakt en wat extra smaakjes,

kilo 9.98

kilo 4.29 kilo 6.99

100 gram 1.15

Let op:

onze salade, broodje en maaltijd van de week. Vers bereid door onze kokkin in eigen keuken!

Let op:

Gourmet, barbecue, partypan, fondue, buffet, wok, steengrill, braai, we hebben het allemaal! vers vlees, vleeswaren uit eigen keuken, kant&klaar, online verkoop en nog veel meer, kijk op: www.slagerijbouwmans.nl

Let op:

www.facebook.com/slagerijbouwmansdeurne Zeilbergsestraat 50 • Deurne • T: 0493-312636 I: www.slagerijbouwmans.nl • E: info@slagerijbouwmans.nl • Stalling met wei voor paard of pony. 06-20652702.

• Tomaten, komkommer, paprika. Kruiden, prei en groenteplanten. Jan Vinken Beuzen 6 Deurne 06-46579334 Di. en do. gesloten. www.plantenverkoopdeurne.nl

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

•Kringloop EEN AARDE Asten. Curiosa, boeken, meubels, kleding en nog veel meer. Goed en goedkoop, kom kijken: ma 9-12; woe 13-16; do 18. -20.30; za 9-12. Molenakkers 11 Asten. Breng u spullen i.g.st, ook oud ijzer. Liever laten ophalen? Bel 06-41655003 www.eenaarde.nl

OGEN EN OREN VAN BRABANT,

P

MELD VERDACHTE ZAKEN! meldmisdaadanoniem.nl Wil je meer weten over hoe je verdachte zaken herkent, of zoek je meer informatie? Ga dan naar www.brabant.nl/drugs

SAMEN TEGEN DRUGSCRIMINALITEIT


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 2 mei 2019 | pagina 24

Profile for Das Publishers!

Peelbelang 09-05-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Asten en omstreken

Peelbelang 09-05-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Asten en omstreken