__MAIN_TEXT__

Page 1

19 november 2020 We e k J a a r g a n g 36 59 Hét weekblad voor Geldrop, Mierlo, Heeze, Leende, Sterksel en Nuenen

3 0 Flappie en Noortje Omschrijving zijn terug

3 0

9 0

Vlaggetjesdag Omschrijving elfde van de elfde

Rookmelder Omschrijvingvoorkomt woningbrand Mierlo

47

WWW.MIDDENSTANDSBELANGEN.NL WWW.DEMIERLOSEKRANT.NL

11 0 Kinderboerderij Omschrijving Geldrop krijgt donaties

16 0 Herfstfoto’s Omschrijvingvan onder meer zonsondergang

Gemeente Actueel Zie pagina 4 Bel of mail uw bezorgklacht door: 0493 - 473 578 of advertenties@middenstandsbelangen.nl

Kanaaldijk Zuid 1 Eindhoven 040-2146444 www.absdekade.nl vervangend vervoer beschikbaar haal- en breng service

Sint op de radio GELDROP-MIERLO – Een verrassend telefoontje voor dj Warbol van KommuS Radio zaterdag. Sinterklaas aan de lijn. De Goedheiligman is in het land en wilde graag naar de radiostudio komen om met de kinderen in Geldrop-Mierlo te kunnen praten. (Foto: Micle de Greef)

Gemeenteraad stelt begroting vast

door Martin de Bruijne Ruim vier uur vergaderde de gemeenteraad donderdag over de begroting voor komend jaar. De partijen in de gemeenteraad kwamen met tien moties, waarvan de meeste niet aangenomen werden. De fractie Samen wil dat er op korte termijn tijdelijke woonvormen komen in Geldrop-Mierlo. Volgens de partij is er in Nederland een tekort van ruim 300 duizend woning en kan dit tekort de komende vijftien jaar oplopen tot een miljoen. “Ook in onze gemeente zijn tal van jongeren en mensen met een kleine portemonnee op zoek naar mogelijkheden om zelfstandig te kunnen wonen”, aldus Samen-raadslid Maurits Habraken. Met de motie wordt het college van burgemeester en wethouders opgeroepen mogelijke locaties voor tijdelijke woonvormen snel in kaart te brengen. Uiterlijk 1 maart 2021 moet er een concreet voorstel zijn om voor eind volgend jaar 50 tijdelijke woonvormen te realiseren voor minimaal 5 jaar. Wethouder Marc Jeucken gaf aan dat de gemeente al druk bezig is met het realiseren van tijdelijke wooneenheden. In het voormalige NH hotel aan het Bogardeind komen 144 wooneenheden en in Luchen is plek voor vijftien tiny houses voor minimaal tien jaar. “Als college delen wij uw zorg volledig en zijn er ook heel hard mee bezig”, zei Jeucken. De wethouder maakte duidelijk dat er veel plannen liggen voor woningbouw: de Jonkvrouw, Bleek-

velden en de voormalige Jozefkerk in Braakhuizen-Zuid. Daarbij gaat het om permanente woningen. “Bij een permanente oplossing zijn we morgen niet. We moeten overbrugging zoeken. Er is nu flinke krapte dus we moeten doorzetten”, maakte Monica Leenders (VVD). De motie kreeg steun van Samen, CDA, VVD, D66 en GroenLinks.

Mantelzorg

Een motie van de PvdA over het beter in beeld brengen van mantelzorgers in Geldrop-Mierlo kon rekenen op brede steun in de raad. Volgens de PvdA heeft Geldrop-Mierlo op

dit moment maar een beperkt deel van het aantal mantelzorgers in de gemeente in beeld. “Het is erg belangrijk dat onze gemeente de mantelzorgers in beeld heeft. We weten schokkend weinig van onze mantelzorgers”, aldus PvdA-fractievoorzitter Richard van de Burgt. Volgens Van de Burgt zijn er in Geldrop-Mierlo tweehonderd mantelzorgers geregistreerd, terwijl er meer dan duizend moeten zijn. Als mantelzorgers bekend zijn bij de gemeente kan er meer ondersteuning gegeven worden, is de gedachte. Wethouder Peter Looijmans kon zich wel vinden in de motie. “Een sympathieke motie. We proberen mantelzorgers te verleiden om zich te melden en mee te doen met allerlei activiteiten.” Niet alle partijen steunden de motie. “De aandacht is goed, maar om de mantelzorgers te

Nu al extra geld reserveren voor het zwembad is volgens sommige fracties voorbarig. (Foto: Corinna Romanesco)

zie www.heeze24.nl

Tandprothetische praktijk v. Ansem • Vergoedingen via zorgverzekeraar • vrijblijvend advies

Geldrop-Mierlo wil meer tijdelijke woningen GELDROP-MIERLO – Voor het einde van 2021 moeten er minimaal vijftig extra tijdelijke woningen in Geldrop-Mierlo zijn. Het gaat om woonruimte minimaal vijf jaar om zo iets te doen aan de woningnood. De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo heeft donderdag een motie hierover aangenomen. De motie van lokale partij Samen kwam aan de orde tijdens de begrotingsbehandeling.

HeezeLeende24

gaan zoeken gaat ons een stap te ver”, stelt Monica Leenders. D66 fractievoorzitter Ton van Happen ziet ook weinig in het actief ‘zoeken’ naar mantelzorgers. “Ik ben zelf ook mantelzorger en heb er absoluut geen behoefte aan om me bij de gemeente te melden.” D66 stemde overigens wel in met de motie. De motie mantelzorgbeleid kreeg brede steun. Alleen de VVD en GroenLinks raadslid Paul Kuiken stemden tegen.

Kunstgebitten, reparatie en info implantaten Molenstraat 7 Geldrop Tel.: 040-28 62 989

Lid O.N.T.

Hofdael en zwembad

De partijen kwamen met tien moties en zes amendementen. D66 wilde onder meer geen hogere subsidie voor Centrum Hofdael. De subsidie voor 2021 stijgt met bijna 85 duizend euro, D66 wil hetzelfde bedrag als dit jaar beschikbaar stellen. Het beschikbaar stellen van extra geld is volgens D66 ‘een volstrekt verkeerd signaal.’ Eerst moet wethouder Van Otterdijk met een voorstel over de toekomst van Hofdael naar de gemeenteraad komen. Het wijzigingsvoorstel kreeg onvoldoende steun. Dat er in de begroting 100.000 euro opgenomen is voor Laco, exploitant van het zwembad, gaat volgens een deel van de raad te ver. Er is nog geen nieuw contract met Laco en plannen voor de toekomst zijn er nog niet, volgens indiener van het amendement Ton van Happen. Om dan op voorhand al een bedrag te reserveren is volgens Van Happen niet verantwoord. “Of, en zo ja, hoeveel extra geld er beschikbaar moet komen zal afhangen van de definitieve plannen.” De begroting is uiteindelijk door de gemeenteraad vastgesteld. Alleen de VVD stemde tegen. “De begroting is niet voor alle jaren sluitend en de ozb stijgt wederom”, gaf Leenders aan.

De dierenarts met voor dieren! Wij staan ook voor u klaar in onze praktijk in Heeze en Leende.

T. 040-2261349 • Heeze• Leende • boschhoven.nl


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 2

SLAGERIJ VAN HOOF KIEVITSTRAAT 50 GELDROP TEL. 040-280 19 95 www.slagerijvanhoof.nl info@slagerijvanhoof.nl

Voor al uw vlees en vleeswaren

Glorieuxpark

Eindhoven

Kipfilet 500 gram .............................................. e

Mager runderstoofvlees

Zelfstandig wonen op landgoed Glorieuxpark

500 gram .............................................. e

Appartementen te huur in Terhaghe

Konijnenrug

Direct beschikbaar vanaf € 745,00 per maand!

500 gram .............................................. e

Gemengd gehakt 500 gram .............................................. e

2,50 4,50 2,50 1,99

Geldig t/m 21-11-2020 of zolang de voorraad strekt

STEVENS

28 NOVEMBER VAN Vacature 09.00 beheerder - 11.30 uur WORKSHOP KERSTORNAMENTEN

Voor meer informatie:

tel.: 040-2947530

email: wonen@woondienstenglorieux.nl

Wij zijn verhuisd! (voorheen OnlyE)

De winkel

met alleen maar E-bikes.

• Te koop appel, peren 1,00 per kg, fruitbomen 7,00 p.st., kerstbomen, sierconiferen v.a. 5,00 P. van Lankveld Tienraijseweg 2 Meerlo Tel. 06-53130132.

INFORMATIE EN INSCHRIJVEN KIJK OP: WWW.TSAAM.NL

UW (O)LED-TV ADRES! !!

ZEN ACTIEPRIJ onze Kijk op internetsite!

Vacature beheerder t Saam Hekelstraat 4 5731 JD MIERLO tel. 0492‐665411 mail: info@tsaam.nl website: www.tsaam.nl

‘t Saam Hekelstraat 4 5731 JD MIERLO tel. 0492-665411 mail: info@tsaam.nl website: www.tsaam.nl

De Televisie Specialist

met een verrassend lage prijs!

LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL)

Tel. 0031 (0)495 49 36 16

www.stevensbudelschoot.nl

Nu 4 x zo groo t!

INFORMATIE EN SOLLICITATIE K WWW.TSAAM.NL

De nieuwste 2021 E-bikes met de sterkere Bosch motoren en accu’s!

Kom kijken en proberen

• Meubelstoffering De Leest voor stoffering van banken, stoelen en kussens op maat gemaakt. Op afspraak of bij u thuis. Tel. 0633738183, Karin de Leest www. deleestmeubelstoffering.nl

INFORMATIE EN SOLLICITATIE KIJK OP: WWW.TSAAM.NL

TELEVISIES

De nieuwste collectie is (komt) binnen!

Kapelstraat 67 • 5591 HD Heeze • www.ebikegallery.nl • 06-54953926 Dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur; zaterdag van 10 tot 15 uur; andere tijden op afspraak altijd mogelijk (bel: 06-54953926)

• Voor al uw schilder- en texwerk. Ook voor uw dakkapel. Gratis prijsopgave: Tel.06-81881966

OPEN EN AV AVOND V 2 & 3 december 16.00 – 19.00 | GOORSEDIJK 6, MIERLO

• kleinschalig • persoonlijk

MELD JE AAN!

https://www.bouwmensen.nl/evenementen/ openavonden-bouwmensen-mierlo/

• Haardhout gezaagd en gekloofd eik en berkenhout voor de winter 2020/2021 Info 06-23720617

t Saam Hekelstraat 4 5731 JD MIERLO tel. 0492‐665411 mail: info@tsaam.nl • Gebakken klinkers, oude en • Officiële pasfoto’s bij u thuis website: www.tsaam.nl nieuwe. gemaakt, voor paspoort, ID of www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 3

Autobrand in Geldrop

Voorleesboekje na dertig jaar uitgegeven

Flappie en Noortje zijn terug ven hebben, dat is echt haar ding”, zegt hij. Leuk is het zeker, maakt de maker duidelijk.

Huisman

GELDROP – Bij een autobrand in de Kettingstraat in Geldrop zijn vorige week drie wagens uitgebrand.

Toen de brandweer arriveerde stonden een bedrijfswagen en twee personenauto’s die bij elkaar geparkeerd stonden in de straat in brand.

De brandweer kon niet voorkomen dat de auto’s volledig werden verwoest. Hoe de brand is ontstaan wordt nog uitgezocht.

Vader Jules heeft meerdere boekjes gemaakt. De meeste zijn ooit verdwenen. Hij was in het verleden huisman. Zijn vrouw had een goede baan en voor hem was het in recessietijd lastig werk te vinden. “Dus ben ik maar thuis gebleven.” Hij zorgde voor de kinderen, deed het huishouden en wist tijd te maken om creatief bezig te zijn. “Ik was best creatief met tekenen en schilderen.” Om de kinderen voor te kunnen lezen bedacht hij zelf verhaaltjes. “Eigenlijk ontstond het gewoon. De kinderen vonden het leuk en daar ging het om. Als die tevreden waren was het goed”, zegt Jules bescheiden.

Flappie en Noortje

Vader Jules en dochter Renee met het boekje van Flappie en Noortje. GELDROP – Jarenlang lag het ergens in een la. Het boekje van Flappie de hond en Noortje kip. Jules Verzellenberg schreef en tekende het verhaal van Flappie en Noortje een jaar of dertig geleden voor zijn kinderen. Dankzij dochter Renee Verzellenberg is het boekje nu uitgegeven.

door Martin de Bruijne

gens weggestopt in een la. “Ik nam het mee naar huis om voor te lezen aan mijn zoontje. Het vond het, net Op tafel bij de familie Verzellenberg als ik toen ik klein was, superleuk.” in Geldrop ligt het boekje van FlapZoonlief Mike bepie en Noortje. In aamt dat het een twee verschillende versies. Het 'De kinderen vonden het leuk leuk boekje is. Trots laat hij zien originele door Juen daar ging het om' zelf ook bezig les getekende en te zijn met een geschreven boekboekje. Hij heeft je. Met een kaft een verhaal van de familie konijn van rood papier en bijeengehouden geknipt en geplakt. door een snelhechter. Ook op tafel de eerste exemplaren van de versie uit 2020. Een mooi gedrukt en ingeUitgeven bonden boekje. Na de hernieuwde kennismaking met het boekje van Flappie en Noortje ontstond het idee om meer menVoorlezen sen kennis te laten maken met de Dat het boekje nu gedrukt is komt avonturen van de hond en de kip. door Renee Verzellenberg. “OnZonder erg hoge verwachtingen geveer dertig jaar geleden maakte stuurde Renee het boekje naar een ons pap zelf voorleesboeken voor uitgeverij. Die waren meteen enmij en mijn broer”, aldus de 34-jathousiast en nu ligt er dan het boekrige Geldropse. Renee en haar broer je van hond Flappie en kip Noortje. genoten van de verhalen en tekeVader Jules moet nog wel een beetningen van vader Jules. Renee wilje aan het idee wennen. Hij maakte de het verhaal ook graag voorlezen het boekje speciaal voor zijn kindeaan haar vijfjarige zoontje Mike. Pa ren. “Zelf zou ik het nooit uitgegebleek het boekje nog te hebben, er-

Flappie en Noortje en het gevonden ei is inmiddels verschenen en te bestellen. Het boekje is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.nl het isbn nummer is 978-94-640-3771-5. Het verhaal gaat over Flappie de hond en Noortje kip. De twee zijn de beste vrienden en vinden een groot wit ei. Dat willen ze natuurlijk terugbrengen naar waar het hoort.

GroenRijk_Geldrop wk47 52x80 fc

Bergthee XL Ø 17 cm.

Actie Geldrop Zwembadweg 6

7.99

4.49

Volop kerstbomen verkrijgbaar!

Vlaggetjesdag tijdens Elfde van de Elfde door Jos Lenssen Maar ondanks de beperkingen de dag van het jaar voor de echte carnavalsliefhebbers zomaar voorbij te laten gaan was natuurlijk geen optie, zo bleek uit de oproep op social media om 11 november de gemeente Geldrop-Mierlo wat extra kleur te geven door middel van een soort van vlaggetjesdag. Een rondgang door de gemeente op de elfde van de elfde liet zien dat er redelijk gehoor aan de oproep was gegeven. Vooral in Mierlo waar vele kleurrijke vlaggen van de Kersepit, Spruwwejagers en Stillekes het straatbeeld sierden gaf toch een enigszins feestelijk tintje aan de donkere periode rondom het coronavirus.

Prins Willem van de Spruwwejagers actief tijdens de vlaggetjesdag. (Foto: Jos Lenssen) MIERLO – Ieder jaar weer als de dag van 11 november nadert begint het te kriebelen bij de doorgewinterde carnavalsvierders. De elfde van de elfde, de dag dat jaarlijks het nieuwe carnavalsseizoen officieel van start gaat. Dus ook dit jaar, maar wel anders vanwege corona en de daarbij behorende maatregelen en vele beperkingen. Geen feesten, geen samenkomsten, laat staan een uitstapje met de vereniging naar Oeteldonk, het Vrijthof of een blaaskapellenfestival organiseren.

(Foto: Micle de Greef)

De gezamenlijke oproep gaf niet alleen kleur maar had ook iets van solidair zijn aan elkaar, verbroedering en dat is bijzonder mooi zeker in een tijd dat niet iedereen het evenge makkelijk heeft. De vele berichtjes en ontelbare foto’s met carnavalsvlaggen woensdag 11 november op social media was dan ook mooi en leverde vele mooie reacties op. Wat het vervolg zal zijn de komende maanden en of er wellicht mogelijkheden zijn om carnaval 2021 een piepklein beetje kleur te geven is en blijft voor iedereen nog een heel groot vraagteken.

Sjiep naar dierentuin MIERLO - Niet alle inwoners van Geldrop-Mierlo weten dat onze gemeente een echte dierentuin bezit. Meer dan vijftien jaar geleden opende namelijk Dierenrijk haar deuren op Mierloos grondgebied. Inmiddels herbergt Dierenrijk zo'n 100 diersoorten, waarvan de meeste uit Europa komen. Bezoekers komen van heinde en verre, maar vooral ook uit de regio. Door de extra coronamaatregelen was Dierenrijk de afgelopen weken gesloten voor het publiek. Kunstschaap Sjiep stond afgelopen weekend daarom voor een gesloten poort.

Loesje nog niet in de verkoop MIERLO – Het voormalig jongerencentrum Loesje in Mierlo gaat nog niet in de verkoop. Drie politieke partijen vroegen bij de behandeling van de begroting om het gemeentelijk gebouw te verkopen omdat het gebouw nauwelijks gebruikt wordt.

door Martin de Bruijne Een raadsmeerderheid wil nog niet van het pand af en per 1 januari komt er een nieuwe huurder voor een deel van het gebouw. Bij de begrotingsbehandeling diende GroenLinks met steun van VVD en Samen een motie in om Loesje af te stoten “vanwege de kosten en lage bezettingsgraad.” Er loopt een onderzoek naar het maatschappelijk vastgoed in Mierlo. Zowel Loesje als ’t Patronaat kampt met flinke tekorten. Sluiting van Loesje zou volgens de partijen een oplossing kunnen bieden.

Wachten

Volgens wethouder Rob van Otterdijk is dat geen goed plan. “Er komt een voorstel voor het accommodatiebeleid en het is beter daar eerst op te wachten. En er is een mogelijke huurder voor Loesje.” De indieners van de motie zien geen reden om te wachten. Monica Leenders (VVD): “we horen al vier jaar dat we gaan kijken naar het accommodatiebeleid.” Verschillende partijen zien wel wat in woningbouw op de betreffende locatie aan de Vesperstraat. Loesje en het naastgelegen schoolgebouw zouden dan plaats kunnen maken voor woningbouw. De motie van GroenLinks, VVD en Samen kreeg geen steun van andere

partijen. Een raadsmeerderheid wil eerst het accommodatieonderzoek in Mierlo afwachten.

PERSOONLIJKE U I T VA A R T Z O R G KLEINSCHALIG EIGENTIJDS

&

Leon en Hans Raaijmakers

Emopad 56, Geldrop

Tel. 040 780 8000 www.hansraaijmakers.nl

Appelbollen

nu

2 stuks

e

1,95 Heuvel 26a Geldrop

e

3,50

Reef Erwtensoep

Hazenpeper

2e liter

met stamppot naar keuze

HALVE PRIJS

Heuvel 31 Geldrop

per portie

e

6,50

AANBIEDING

Suikerbrood

AANBIEDING

WEEKENDAANBIEDING

De versspecialisten in Geldrop-Centrum

Bami of nasi met kipsaté en satésaus

5,95 2 voor e 10,95 per portie e

Heuvel 36 Geldrop


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 4

Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 19 november 2020

Gemeente actueel Proef met bodycams voor boa’s De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente dragen van 19 november tot 18 december, als proef, een bodycam. Het doel van de proef is vooral het vergroten van het veiligheidsgevoel van de boa’s, zodat zij hun werk beter en veiliger kunnen doen. Naast Geldrop-Mierlo starten de buurgemeenten Nuenen en Son & Breugel op dezelfde datum met deze proef. Stijging agressie en geweldig tegen handhavers In de afgelopen jaren - en zeker in de afgelopen maanden - is een stijging van agressie en geweld te zien tegen medewerkers met een publieke taak, bijvoorbeeld tegen gemeentelijke handhavers. Ook de boa’s in Geldrop-Mierlo hebben tijdens het handhaven op straat soms te maken met agressie, wat zorgt voor een onveilig gevoel. Dat is ongewenst en onacceptabel, want onze handhavers moeten veilig hun werk kunnen doen. Om hen te beschermen en hun veiligheidsgevoel te vergroten, starten we een pilot met

de bodycams. Eerdere pilots bij andere gemeenten en bij de politie waren positief en zorgden inderdaad voor een veiligere werkomgeving voor de handhavers. Werkwijze bodycam Een bodycam is een kleine, draagbare videocamera die bevestigd wordt en goed zichtbaar is op de kleding van de boa. De bodycam staat niet standaard aan; zodra een situatie uit de hand dreigt te lopen kan de boa de camera aanzetten. De opnames die met de bodycam worden gemaakt zijn versleuteld en kunnen daardoor niet zomaar worden bekeken, bijvoorbeeld als een bodycam gestolen zou worden. De beelden kunnen ook worden gebruikt voor trainingen en als bewijs door de politie en het Openbaar Ministerie. Kijk voor een lijst met veel gestelde vragen over de bodycam op www.geldrop-mierlo.nl

Meld uw erf aan voor meer biodiversiteit Met ErvenPlus brengt de gemeente de biodiversiteit terug op erven. Erven zijn een belangrijk leefgebied voor diersoorten van het boerenland. Die soorten zijn namelijk afhankelijk van de beplanting, van de weitjes en van de gebouwen om voedsel en beschutting te vinden, maar ook om zich voort te planten. De afgelopen decennia zijn onze erven helaas steeds kaler en ‘netter’ geworden of ze zijn intensiever in gebruik voor stallen, silo’s en landbouwwerktuigen. Daardoor worden ze steeds ongeschikter voor erfbewonende soorten zoals zwaluwen, mussen, uilen en vleermuizen. Dat is jammer, want deze aansprekende soorten gaan in aantal hard achteruit en zijn juist zo belangrijk als natuurlijke bestrijders van muggen, vliegen en muizen. Erfscans voor meer biodiversiteit Sinds 2016 is het Coördinatiepunt Landschapsbeheer van Brabants Landschap bezig met het project ErvenPlus. Van 2016 tot 2018 werd de eerste ronde van het project georganiseerd in samenwerking met natuurwerkgroepen, Vogelrevalidatiecentrum Zundert en Orbis. ErvenPlus is gericht op het verbeteren van de voedselvoorraad en nestgelegenheid van erfvogels met verschillende maatregelen zoals nestkasten, fruitbomen, bloemenranden en haagbeplanting die worden afgeleverd bij de deelnemer. Inmiddels zijn bijna 1000 erven in het buitengebied bezocht en geadviseerd door de veldmedewerkers van het project. Het beschermen van de biodiversiteit is een taak van ons allemaal. Zeker in deze roerige tijd waarin we veel thuis zijn en we de natuur om ons heen opnieuw leren waarderen, verdienen de erfbewonende soorten ook extra aandacht. Deelnemer worden? De gemeente steunt het project met een financiële bijdrage. Hiermee zorgen we voor een mooier en leefbaarder platteland. Dat kan natuurlijk niet gebeuren zonder enthousiaste, natuurliefhebbende deelnemers. Er is in Geldrop-Mierlo nog ruimte voor een aantal mensen om mee te doen aan het project. Woont u op een erf in het buitengebied en bent u geïnteresseerd in het verbeteren van de leefomgeving van erfvogels? Dan kunt u zich aanmelden via de website van Brabants Landschap: www.brabantslandschap.nl/ervenplus. Een deskundige komt dan uw erf onder de loep nemen om te bepalen welke maatregelen kunnen worden uitgevoerd. Met de erfscan wordt daarna een ‘erfplan’ met inrichtingsschets gemaakt, die aan u wordt voorgelegd. Als u het hiermee eens bent, wordt het plantgoed geleverd. Omdat voor de soortbeschermende maatregelen speciale kennis nodig is, worden deze door de lokale natuurwerkgroep begeleid. Deelname aan ErvenPlus is kosteloos. Er zijn nog enkele plekken vrij, maar vol = vol.

Onderhoud openbare verlichting Geldrop-Mierlo Net als voorgaande jaren vervangen we oude straatverlichting ook dit jaar door nieuwere duurzame verlichting. De oude energie onzuinige armaturen worden vervangen door nieuwe energiezuinige armaturen. Deze hebben LED’s die wit licht geven, het licht nauwkeuriger sturen, minder energie verbruiken en dimbaar zijn. Data • Tussen 23 en woensdag 25 november vervangen we de armaturen van de hoofdrijbaan aan de Helze en Wielewaal in Geldrop. • In de periode van 26 november tot 18 december zijn de volgende straten aan de beurt: Amandil, Amroth, Anarion, Aragorn, Arwen, Bombadil, Bombur, Boromir, Celeborn, Cirion, Denethor, Elanor, Elendil, Elrond, Elros, Eomer, Eowijn, Fangorn, Faramir, Farin, Frodo, Galadriel, Gandalf, Gloin, Groeneweg, Haradpad, Isildur, Laan van Tolkien (niet de hoofdrijbaan), Legolas, Lorien, Merijn, Nimrodel, Ori, Palantir,

Sam Gewissies, Saruman, Silmarien, Theoden, Valandil, Varda, Westernisse en de Zilverlei. • Van 30 november tot 7 december worden in Mierlo in de Beatrixstraat, Berhardstraat, Christinastraat, Constantijnstraat, Heer van Langelstraat, Irenestraat, Wilhelminastraat en de Willem-Alexanderstraat masten en armaturen vervangen. • Op 2 december vervangen we de verlichting in de Vincent van den Heuvelstraat in Geldrop.

De mus vertoeft graag op erven

Door deze werkzaamheden realiseren we een energiebesparing en dragen we bij aan een doelstelling van het Energieakkoord: het terugdringen van het energieverbruik in de openbare verlichting. De firma Heijmans voert het werk uit, er kan enige hinder voor het verkeer zijn.

www.geldrop-mierlo.nl

www.facebook.com/ gemeente.geldropmierlo


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 5

Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 19 november 2020

RUIMTE/RUIMTELIJKE ORDENING BOUWEN EN WONEN Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (1) Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Bijlakker 2 in Mierlo 5 november 2020 realiseren inrit 20200540

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Heggestraat 75 in Geldrop 5 november 2020 vervangen kozijn bij voordeur 20200541

Locatie Datum ontvangst Omschrijving bijgebouw Zaaknummer

: Loeswijk 26A in Mierlo : 7 november 2020 : plaatsen carport en legaliseren

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Eomer 8 in Geldrop 9 november 2020 plaatsen kattenren aan achtergevel 20200543

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Langenakker 212 in Mierlo 9 november 2020 verbouwen garage 20200544

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Nieuwendijk 54 in Geldrop 11 november 2020 uitbreiden woonhuis 20200545

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Industriepark 7 in Geldrop 11 november 2020 uitbreiden kantoren 20200546

: 20200542

Omschrijving Zaaknummer

: Oudvensestraat ongenummerd (openbare ruimte ter hoogte van huisnummer 24) in Mierlo Verzenddatum besluit : 9 november 2020

bekend, dat er een melding is ingediend op grond van het “Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer” voor:

Locatie : Verzenddatum besluit : Omschrijving : Zaaknummer :

Waleweinlaan 9 in Geldrop 9 november 2020 vernieuwen aanbouw 20200477

Het veranderen van een inrichting (dierenpension). De melding heeft betrekking op het terugbrengen van de veebezetting aan het Heiderschoor 9 in Mierlo. De melding is ingediend op 14 oktober 2020.

Locatie : Verzenddatum besluit : Omschrijving : Zaaknummer :

Villapark 28 in Geldrop 9 november 2020 starten kapsalon aan huis 20200536

Locatie : Verzenddatum besluit : Omschrijving : Zaaknummer :

Heggestraat 65 in Geldrop 9 november 2020 realiseren Bed & Breakfast 20200534

De melding en andere stukken die van belang zijn liggen van 20 november tot en met 3 december 2020 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, De meent 2 in Geldrop. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur.

Inzagetermijn en bezwaar maken? Voor bekendmakingen met nummer 1 geldt: Dit is een kennisgeving. Bezwaar maken is in dit stadium (nog) niet mogelijk. Dit kan pas nadat er een besluit is genomen. Voor bekendmakingen met nummer 2 geldt: Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Als het spoed heeft, kunt u tegelijk met uw bezwaarschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank OostBrabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Meer informatie Wilt u meer informatie over het maken van bezwaar of beroep bij de overheid, kijk dan op www.geldrop-mierlo.nl. Wilt u meer weten over aanvragen en besluiten? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (040) 289 38 93.

RUIMTE/MILIEU

Verleende omgevingsvergunningen met reguliere procedure (2) Locatie

: rooien eik in verband met inrotting : 20200486

Melding Wet milieubeheer Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit omgevingsrecht

Voor een mondelinge toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken met Jos van Hoeij. telefoon (040) 289 37 83 of Hans van Santvoort, telefoon (040) 289 37 81.

CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE DEELNAME/WMO Aangelegde gehandicaptenparkeerplaatsen Het college van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo heeft op 12 november 2020 besloten een gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen: nabij Reigerstraat 24 in Geldrop, te weten op de lichtmast tegenover huisnummer 24. nabij Roerdomphof 18 in Geldrop, te weten aan de zijkant van woning met huisnummer 18. Deze verkeersbesluiten en de plattegronden met de precieze locatie ligt vanaf 20 november 2020 voor iedereen zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Dwarsstraat 70 in Geldrop. De besluiten zijn ook in te zien op www.geldrop-mierlo.nl. Bent u het niet eens met deze besluiten? Dan kunt u binnen zes weken bezwaar maken. Dit kan online, via www.geldrop-mierlo.nl bij Snel aanvragen, Bezwaar. U kunt ook schriftelijk uw bezwaarschrift indienen, gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Bij spoed kunt u bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, een voorlopige voorziening aanvragen.

Versterk je veerkracht in tijden van stress MIERLO - Deze week staat in het teken van werkstress. Stress heeft vaak een negatieve lading. “Toch is er met stress niks mis”, zegt CSR-gecertificeerd stressdeskundige en coach Lucie CroonenBekx. “ We hebben het als mens nodig om in actie te komen en daarmee resultaten te bereiken. Pas als stress langdurig aanhoudt, ondermijnt het onze gezondheid en staat het aan de basis van veel, chronische, ziekten.”

Wil jij weten hoe jij scoort en direct tips en deskundig advies krijgen om je veerkracht te verbeteren, maak dan deze week gebruik van de gratis online vragenlijst stressklachten via www.csrcentrum.nl/zelf-check.

Daarom is het zo belangrijk om stress te beperken en aan je eigen veerkracht te werken, legt de Mierlose Lucie uit. “Juist in deze tijd is dat belang-

De check is voor mensen die de ernst van hun stress(klachten) of vermoeidheid willen inschatten, deskundig advies en tips willen om veerkrachtiger te worden of

rijker dan ooit.” In welke mate zijn we in staat mee te veren met hetgeen we nu samen hebben te ondergaan en te verduren?

onderbouwing zoekt voor een gesprek met je leidinggevende, bedrijfsarts of huisarts. Deze link is tijdelijk voor iedereen gratis beschikbaar gesteld door CSR-Centrum. Dit kenniscentrum biedt een wetenschappelijk onderbouwde en effectief bewezen methode aan voor het terugdringen van stress, herstel van burn-out en versterking van veerkracht.

Glasservice Geldrop - Mierlo Nieuwbouw... Renovatie & Reparatie Onderhoud Tom van den Broek 06-51901734 24/7 bereikbaar glasservice.geldropmierlo@gmail.com

De sp specialist pecialist in alle so soorten en maten glas

Glasschade? r u toe! Wij komen naa

Emopad 37D 5663 PA Geldrop Tel: 040 - 2851098 info@gogglas.nl www.gogglas.nl

1 op de 3 vrouwen krijgt dementie stopdementie.nu

VAN VAN VAN VAN DE DEWEIJER WEIJER DE D V V

• Wassen • • • Wassen • Wassen Drogen •Wassen Drogen••Koelen Koelen • Inbouw Inbouw • Drogen • • Dro •W W

Schapen op de hei LEENDE - Schapen zijn er volop te zien. En ze laten zich graag fotograferen, zo blijkt. Erik van Asten uit Leende maakte deze foto tijdens een wandeling in een gebied van Staatsbosbeheer.

WASMACHINE, WASMACHINE, WASMAC WASM VAATWASSER, VAATWASSER, KOELKAST, KOELKAST, KOELKAST KOELKA INDUCTIEKOOKPLAAT, INDUCTIEKOOKPLAAT, K K COMBIMAGNETRON COMBIMAGNETRON COM C

DEFECT? DEFECT? DE D

storing@vandeweijer.net storing@vandeweijer.net storin sto

DeDe De Hooge De Hooge Akker Akker Hooge 29 29Hooge •• Geldrop Geldrop ••Tel Tel040 040285 285 Akker 1919 50 50 De Ak De


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 6

Verreiker nodig?

06 83 20 92 78

info kuijpersverreiker.nl www.kuijpersverreiker.nl

Vanaf a.s. zaterdag kunnen kinderen t/m 12 jaar kleurplaten ophalen bij Plus Mierlo en AH/Lidl in Mierlo. Te winnen 5 mooie prijzen. In te leveren t/m 4 december bij Inyertoys Mierlo.

Bouwstoffen

Velux

Hรถrmann

Tegels

Leveringen van alle bouwmaterialen. Oa stenen, zand, cement, isolatie, gereedschap Hier vind u ons assortiment. Mocht u ergens vragen over hebben neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Velux biedt een compleet assortiment daglichtsystemen, dakvensters, installatieproducten, raamdecoratie, zonwering en bedieningssystemen.

Aan een Hรถrmann sectionaldeur zult u lang plezier beleven.

Naast het ruime aanbod van prachtige steensoorten komen ook praktische zaken aan bod, zoals toepassing, kwaliteit, leverbare afmetingen enzovoort.

Bij zowel nieuwbouw als renovatie is altijd een deur te vinden die aan uw eisen voldoet.

Dealer van

Maatwerk: BELGISCH HARDSTEEN ZIE OOK ONZE WEBSITE:

WWW.MIERLOSEBOUWMATERIALEN.NL Ambachtweg 35, 5731 AE Mierlo โ€ข T. 0492-66 26 40

Zelf downloaden kan ook: www.visitgeldropmierlo.nl/wat-te-doen/sinterklaas-kleurplaat De plaat van Mierlo aanklikken en afdrukken op A4 formaat

D L E E B R O O V

Kleur mee en win! De organisatie stelt 5 prijzen ter beschikking voor de meest originele inzendingen. Deze kleurplaat in te leveren t/m vrijdag 4 december bij Intertoys, Dorpsstraat 142 te Mierlo.

Naam:

Woonplaats:

E-mailadres papa of mama:

Leeftijd:

www.visitgeldropmierlo.nl

Ben Loyaal Koop Lokaal: Cadeaubonnen kopen! Cadeaubonnen te koop bij Hema en Samen bij Ellen te Mierlo Bedrijven kunnen bonnen bestellen bij: info@mierlo-centrum.nl

Steun ondernemend Mierlo. Koop lokaal.

De bon kan in Geldrop en Mierlo ingewisseld worden. Inleveradressen in Mierlo via www.mierlo-centrum.nl


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 7

Zake n n i e u ws

Volop kerstbomen bij GroenRijk Geldrop fijnspar en de populaire Nordmann kerstboom. De Nordmann (Abies nordmanniana) is een donkergroene klassieker. Hij wordt elk jaar gesnoeid voor een mooi vol resultaat. Na ongeveer 10 tot 12 jaar is hij klaar voor zijn nieuwe leven als kerstboom. Deze boom heeft glanzende, heerlijk geurende, zachte naalden en is naaldvast. Bovendien heeft hij stevige, horizontale takken die zich makkelijk laten versieren.

Ondernemend Geldrop-Mierlo presenteert… www.ondernemendgeldropmierlopresenteert.nl

Transportbedrijf A. Hellings

Verzorging kerstboom

Geef een boom met kluit eens in de week ongeveer een halve liter water met extra Pokonvoeding. Een boom zonder kluit plaats je bij voorkeur in een standaard met waterreservoir. Als je de naalden dagelijks besproeit en de boom voldoende water geeft, gaat ook een boom zonder kluit lang mee.

GELDROP - De kerstbomen zijn dit jaar eerder binnen gekomen bij GroenRijk Geldrop. Ieder jaar kies je weer opnieuw welke soort je in de kamer zet. Wordt het een grote boom of misschien een kleiner formaatje? Met de heerlijke verse dennenlucht geeft het een onovertroffen kerstgevoel. Zeker in deze bijzondere tijden.

De kerstboomspecialisten van GroenRijk hebben al meer dan twintig jaar ervaring en staan voor je klaar voor een boom op maat. De bomen komen jaarlijks van een top kerstboomkweker uit Brabant: vorige week vers van het veld gerooid waardoor ze extra lang mooi blijven in huis. De lokale kweker kweekt de bomen ecologisch en per jaar nemen de kerstbomen tonnen aan CO2 op. En het voordeel van de Brabantse boom is dat hij minder lang op transport is.

Soorten bomen

Een spar (Picea) en een zilverspar (Abies) lijken erg veel op elkaar. Toch is er een trucje om beide bomen uit elkaar te houden. De naalden van de spar zijn hangend en stekelig. De zachte naalden van de zilverspar zijn stomp en staan rechtop. Naast de gewone spar en zilverspar zijn er nog tal van andere kerstbomen bij GroenRijk te vinden; traditionele blauwspar, Servische spar,

Daarnaast is het van belang de luchtvochtigheid van de kamer op pijl te houden. Met een razende verwarming drogen de bomen sneller uit. GroenRijk Geldrop heeft ook de handige easyfix standaard. Er wordt een gat geboord in de boom waardoor hij in een handomdraai altijd rechtop in de standaard staat. Ook verpakken ze de kerstbomen in een plastic hoes waardoor je geen naalden in je auto hebt. GroenRijk Geldrop aan de Zwembadweg 6 is zeven dagen per week geopend, dus ook op zondag. Belangrijk is gespreid over de week te komen om je eigen persoonlijke boom uit te zoeken. Als je hem eerder uitzoekt kun je de boom altijd nog even buiten laten staan.

Workshop houten kerstornament maken MIERLO – Bij ’t Saam, centrum voor hobby en vrije tijd, in Mierlo: workshop houten kerstornament maken. De workshop is zaterdag 28 november van 9.00 tot 11.30 uur. Er kunnen 5 verschillende kerstornamenten worden gemaakt.

Deelnemers moeten al bij de aanmelding aangeven of ze A, B, C, D of E willen maken. Workshop houten kerstornament maken. De kosten deze workshop

bedragen: voor de kerstboom ABC €17,50. Voor de kerstster met 100 lampjes €22,50. Voor kerstboom E met 20 lampjes €20,00. Deelnemers die niet in Geldrop of

Mierlo wonen, betalen vijf euro meer. Alle bedragen zijn inclusief materialen, koffie en thee. Aanmelden kan tot 20 november bij www.tsaam.nl, onder vermelding van de naam van de workshop en de naam van de deelnemer. Betalen kan met pin bij ’t Saam of via NL28RABO0134102924 t.n.v. Stichting ’t Saam. Met betalingskenmerk: naam van: de workshop Kerstornamenten en naam van: deelnemer/ ster. Na betaling is uw aanmelding pas definitief. Deze workshop is onder voorbehoud. Afhankelijk van de corona maatregelen zullen ze besluiten over het wel of niet doorgaan van de workshop. Indien de workshop niet doorgaat ontvangt u uw geld terug. Op www. tsaam.nl vindt u altijd de actuele informatie.

GELDROP – Begonnen in Eindhoven en sinds 1975 gevestigd in Geldrop. Transportbedrijf A. Hellings BV is een klein familiebedrijf met een rijke historie. Huidig eigenaar Adri Hellings is de derde generatie die bij het Geldropse transportbedrijf de scepter zwaait. Opgericht in 1928 in Eindhoven door Janus Hellings. Op 1 maart 1975 namen de vader en moeder van Adri, Albert en Mien Hellings, het bedrijf over. “Ik heb beloofd dat ik in minimaal de honderd jaar vol zou maken”, vertelt Adri Hellings. Bij het familiebedrijf zijn zeven chauffeurs

werkzaam. Adri zelf zit ook vaak achter het stuur. “Het is echt mijn hobby om de weg op te gaan, ik ben er van kinds af aan ingegroeid”, aldus Adri Hellings. Zijn vrouw verzorgt de administratie van het transportbedrijf. De vijf vrachtwagens van Transportbedrijf A. Helings zitten dagelijks op de weg. Ze vervoeren zand en grind en zijn actief voor de voedingsindustrie en het bevoorraden van bouwmarkten. “We hebben een langdurige goede band met onze chauffeurs. De klanten die we hebben, daar rijden we al jaren voor.”

A. Hellings B.V. Transportbedrijf

Anna ziekenhuis winnaar ziekenhuisonderzoek

KijkopGordijnen opent nieuwe vestiging EINDHOVEN/DEURNE - De nieuwe KijkopGordijnen-vestiging is gelegen aan het industrieterrein op de Ruysdaelbaan 9B in Eindhoven. De look en feel is modern en industrieel maar voelt huiselijk door de warme stoffen en kleuren van de raamdecoratie en karpetten. Het pand is gedeeld met vloerengigant Laminaat&Parket.nl. U kunt hier dus terecht voor de totaalinrichting van uw woning evenals in de vestiging van KijkopGordijnen op de industrieweg te Deurne.

Eigenaar Joran van der Heijden is trots op zijn gestaag groeiende bedrijf. De jonge ondernemer heeft in korte tijd een succesvol concept neergezet. “Met veel enthousiasme gaan we deze nieuwe uitdaging aan.” De kracht van het bedrijf zit hem in het geven van een vrijblijvend kleur- en product advies aan

huis, en de mogelijkheid om de producten in een van de showrooms werkend te zien. Tevens krijgt u tijdens het adviesgesprek direct een vrijblijvende offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. “Steeds meer klanten leggen hun totaalproject bij ons neer zodat ze na de stukadoor en schilder nog maar met

een partij te maken hebben”, aldus Van der Heijden. Plannen voor de toekomst zijn er genoeg. Zo zegt Joran de komende jaren nog een aantal combinatie winkels te willen openen in de regio. “Hou ons maar goed in de gaten”, zegt de jonge ondernemer. Nieuwsgierig geworden? Loop binnen voor een goed advies, koffie en een fijn gesprek. De openingstijden van de nieuwe vestiging zijn ruim. Wees welkom op maandag tot en met vrij tussen 10.00 en 19.00 uur of op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over de vestigingen en producten op www.kijkopgordijnen.nl.

Medewerkers van het ziekenhuis krijgen een roos als bedankje. GELDROP – Het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop mag zich samen met twaalf andere ziekenhuizen ‘winnaar’ noemen. Dit naar aanleiding van het jaarlijkse onderzoek van Elsevier naar de kwaliteit van de ziekenhuiszorg.

Volgens het onderzoek leveren deze ziekenhuizen de veiligste, meest patiëntgerichte en efficiëntste zorg aan. Het onderzoek is onlangs door Elsevier gepubliceerd. Bestuurder Erik-Jan Borgmeijer: “We zijn trots op onze maximale score voor patiëntgerichtheid. Bovendien behaalden we hoge scores op medische zorg en financiële stabiliteit. Scores die we te danken hebben aan de inzet, deskundigheid en betrokkenheid van onze medewerkers! Om die reden hebben we rozen uitgedeeld aan onze collega’s in de zorg. Wij zijn echt heel blij met deze opsteker, zeker in deze bijzondere coronaperiode waarin kwaliteit van zorg ook continue onze aandacht heeft.“ Het onderzoek Beste Ziekenhuizen van Elsevier vergelijkt ziekenhuizen aan de hand van gegevens die ziekenhuizen zelf aanleveren bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland.

Joran van der Heijden in het nieuwe pand.

Voor het onderzoek van 2020 zijn 73 ziekenhuizen onderzocht op 392 punten.

Sudoku

BEL&WINSPEL

41 OPLOSSING WEEK 46 52 98 61 85 23 47 79 14 36

78 37 49 96 64 13 21 85 52

4 1 3 2 5 9 6 7 8

61 56 27 73 18 82 45 39 94

93 24 85 41 79 56 38 62 17

DE WINNAAR VAN WEEK 46 IS: A. van Laarhoven JC de Rijpstraat 48 5665 VE Geldrop


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 8

23 november t/M 13 december

Hoofdprijs

Modecheques t.w.v. € 500

EN... ...60 eerste Prijzen ...80 troostprijspakketten

Eerste trekking 30 november tweede trekking 7 december derde trekking 16 december

Bij elke aankoop tot € 25 ontvang je vanaf 23 november t/m 13 december een Najaarslot. Vanaf € 25 ontvang je twee loten, vanaf € 50 drie loten enz. Tot en met 15 december kun je jouw loten inleveren bij Lidl, Plus of Hubo. Als je een prijs hebt gewonnen, word je persoonlijk benaderd om je cadeau op te halen. Deze actie wordt je aangeboden door Stichting Centrum- en lintenmanagement Mierlo en wordt mede mogelijk gemaakt door Lenssen Mannenmode en Lenssen Manders mode “voor haar”. Kijk voor meer informatie op www.mierlo-centrum.nl.

Gelato & Chocolate

Reintje - Eigen -S

Jos van Baars keurslager

mede mogelijk gemaakt door Lenssen manders mode ‘voor haar’ en lenssen mannenmode


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 9

Eerbetoon voor Jos Verstappen

Rookmelder voorkomt woningbrand MIERLO – In de vroege ochtend van dinsdag 17 november is aan de Colck in Mierlo een gezin opgeschrikt door piepende rookmelders. Hierdoor konden de bewoners tijdig het huis verlaten.

De eigenaar heeft een poging ondernomen om de brand zelf te blussen. Dit is niet gelukt, de brandweer van de post Mierlo heeft de brand geblust door rond de kachel het plafond open te breken. Buurtbewoners hebben iets voor één uur ’s-nachts melding gedaan van een schoorsteenbrand. Met groot materiaal, een tankautospuit en lad-

derwagen, is de Brandweer Mierlo uitgerukt naar het woonadres. Met gebruik van een warmtebeeldcamera en ademlucht heeft de brandweer de diverse ruikmtes doorzocht en geventileerd. De bewoners zijn voor de zekerheid gecontroleerd door het gealarmeerde ambulancepersoneel. De bewoners hebben uit voorzorg en op advies de nacht elders doorgebracht.

GELDROP – Tientallen mensen brachten zaterdag een laatste groet aan Jos Verstappen. Verstappen was onder meer vicevoorzitter van Scouting Don Bosco. De Geldroppenaar overleed zondag 8 november op 66-jarige leeftijd, zaterdag was het afscheid. (Foto: Micle de Greef)

Afscheid oudste Mast-lid Jan Boekema GELDROP - Recent heeft het oudste lid van TV De Mast, de 88-jarige Jan Boekema, helaas afscheid genomen. Jan heeft maar liefst veertig jaar op het park van De Mast in Geldrop getennist: een mooie mijlpaal.

De eerste jaren met een gehuurde baan vanuit de gemeente. En vanaf 2004 als lid, aangezien de gemeentebanen toen onderdeel werden van De Mast. Tennis is een sport voor jong en oud:, dat blijkt hier wel uit. Het bestuur van De Mast bedankt Jan voor alle jaren dat hij gebruik heeft gemaakt van de tennisbanen. Vanaf 2004 tenniste Jan structureel met acht personen op vrijdagavond en met zes personen op donderdagochtend. Nu Jan Boekema is gestopt, is het oudste actieve lid van de tennisvereniging 85 jaar. De Mast is een club voor jong en oud. Ben je ook enthousiast over tennis en wil je een keer een balletje komen slaan en kennismaken? Meld je dan aan via de demast.nl.

Jan Boekema ontvangt bloemen bij afscheid.

BEZORGERS

Brandweer Mierlo gaat op verkenning uit. (Foto: Harrie van der Sanden)

Voetbal Sterksel steunt zorg STERKSEL – Er bestaat een jarenlange samenwerking tussen de lokale zorgsector en voetbalvereniging RKSV Sterksel. Een groep medisch specialisten voetbalt al jaren op het terrein RKSV Sterksel.

Deze samenwerking gaat zeer ver terug toen een groep specialisten een locatie zochten om hun teamgevoel te vergroten. Hiernaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de groep zowel mentaal als fysiek gezond blijft. RKSV Sterksel is trots dat ze deze groep kan ondersteunen. Zeker in deze hectische tijden waarin de

Uitvaartzorg van de Kerkhof

GEZOCHT!

Vertrouwd Persoonlijk Lokaal

VOOR HEEZE, LEENDE, STERKSEL

Ben jij nog niet de held van de wijk?

zorgsector op dit moment verkeerd. “We hopen deze groep nog lange tijd te kunnen faciliteren om zo ook indirect de zorgsector te kunnen ondersteunen. Natuurlijk ligt deze traditie in verband met de coronacrisis op dit moment stil. Als de situatie het toelaat zullen we deze traditie weer snel opstarten”, geeft het bestuur van RKSV Sterksel aan.

Ook met een verzekering bij o.a. Dela of Monuta.

0492 - 780 660 (24u) | www.uvdk.nl

Bel snel 0493 - 352600 voor meer informatiE

Col ofon Colofo n Middenstandsbelangen De Mierlose Krant Uitgever: DAS DAS Publishers! Publishers! Uitgever:

Bezoekadres: Bezoekadres: Stationsstraat 103 103 || 5751 5751 HD HD Deurne Deurne Stationsstraat Ma t/m t/m vrij: vrij: 8.00-17.00 8.00-17.00 uur uur Ma 0493-473578 TT 0493-473578 www.middenstandsbelangen.nl www.demierlosekrant.nl Correspondentieadres: Correspondentieadres: Stationsstraat 103 103 || 5751 5751 HD HD Deurne Deurne Stationsstraat

Advertentie-acquisitie: Advertentie-acquisitie: Martijn van van Bree Bree Martijn TT 0493-473578 0493-473578 || M M 06-29028196 06-29028196 advertenties@middenstandsbelangen.nl EE advertenties@demierlosekrant.nl Advertenties voor voor plaatsing plaatsing op op Advertenties de eerstvolgende eerstvolgende donderdag donderdag de aanleveren vóór vóór dinsdag dinsdag 14.00 14.00 uur. uur. aanleveren Manager Uitgeverij: Uitgeverij: Manager John van Veggel John van Veggel 0493-352605; M M 06-29536178 06-29536178 TT 0493-352605; john@daspublishers.nl EE john@daspublishers.nl

Redactie: Redactie: Martin de de Bruijne Bruijne (De (Middenstandsbelangen) Martin Mierlose Krant) TT 0493-352602 0493-352602 || M M 06-29536173 06-29536173 redactie@middenstandsbelangen.nl EE redactie@demierlosekrant.nl Maarten Driessen Driessen (Hoofdredacteur) (Hoofdredacteur) Maarten 0493-352608 || M M 06-13763686 06-13763686 TT 0493-352608 redactie@peelbelangonline.nl EE redactie@peelbelangonline.nl Bram Vannisselroij Vannisselroij (Weekblad (Weekblad voor voor Deurne) Deurne) Bram 0493-352606 || M M 06-46017681 06-46017681 TT 0493-352606 redactie@weekbladvoordeurne.nl EE redactie@weekbladvoordeurne.nl Ine van Hal Hal (Weekblad (Weekblad voor voor Deurne) Deurne) Ine van 0493-352607 || M M 06-10915507 06-10915507 TT 0493-352607 redactie@weekbladvoordeurne.nl EE redactie@weekbladvoordeurne.nl

Jordy van van de de Brug Brug (‘t (‘t Contact) Contact) Jordy 0493-352609 || M M 06-13762619 06-13762619 TT 0493-352609 redactie@hetcontact.nl EE redactie@hetcontact.nl Berichten voor voor plaatsing plaatsing op op de de Berichten donderdag aanleveren aanleveren ­eeerstvolgende erstvolgende donderdag vóór dinsdag dinsdag 8.00 8.00 uur. uur. vóór Middenstandsbelangen De Mierlose Krant Oplage: 5.100 25.500 Oplage: Verschijnt op donderdag donderdag in Mierlo. Verschijnt op in Geldrop, Mierlo, Heeze, Leende, Sterksel en Nuenen.

Bezorgklachten: Bezorgklachten: Via onze onze website website Via www.middenstandsbelangen.nl of www.demierlosekrant.nl of 0493-473578 of of TT 0493-473578 bezorgermiddenstandsbelangen@daspublishers.nl EE bezorgermierlosekrant@daspublishers.nl

Wij behouden behouden ons ons ten ten aanzien aanzien van van de de Wij inhoud van van onze onze artikelen artikelen zowel zowel het het inhoud auteursrecht voor voor conform conform art. art. 15 15 lid lid 11 auteursrecht sub 44 van van de de Auteurswet Auteurswet als als het het sub Databankrecht. Databankrecht.


GEZOND&FIT IN HET LEVEN DE EXPERTS AAN HET WOORD MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 10

GEZOND&FIT IN HET LEVEN DE EXPERTS AAN HET WOORD De Kleine Dommel De Kleine Dommel

CoachUP Depressie herfst wintertijd Gunin jezelf stress en coaching CoachUP waarbij je écht herstelt

Praktijk voor coaching en loopbaanbegeleiding Praktijk voor coaching en loopbaanbegeleiding

November en december roepen heel wisselenIn 2009 behandelde ik haar voor het eerst de gevoelens op. Velen vinden de aankomenvanwege haar depressieve klachten. Ze vertelde tijd heel gezellig. In feestmaand december de toen dat ze zich al jaren somber begon te Hoe ga stressvan om? jeveel wel fijne eensmomenten last van stress? zijn erHeb altijd van samenvoelen ‘alsjij demet blaadjes de bomen vallen’. je daarna doegeen je ZeHerstel sliep slecht, tobdevoldoende veel en hadofdan zijn met dierbaren. Maar voor anderen was dat niet? hoelang wil je nog zo Je bent niet de enige, want plezier meerZo in niet, haar werk en gezin. het nooit zo plezierig: mensen die juist mindoor gaan? Kies je ervoor om uiteinde- Wist je dat 1 op de 6 werknemers der prettige aan de decemberWelijk namen levensloop door. Haar vader in eenhaar burn-out te belanden of wil je stressherinneringen ervaart door werkdruk? maand- Wist van hun kindertijd hebben. bleek vijf jaar daarvoor overleden te zijn. Wat eerder dateens stress opvan de werkvloer Hoe gaingrijpen? jij met stress om? Heb jejewel last stress? Ook zijn decemberfeesten soms1pijnlijk voor ook bleek was dat mijn patiënte dit beroepsziekte nummer is? Herstel je daarna voldoende of niet doe had je mensen een geliefd persoon hebben verloverwerkt. had daarhoelang vooral hetjenajaar last Zou jij Ze ook graag willeninwil leren hoe zo je dat niet? Zo niet, nog Je die bent niet de enige, want ren en die juist mooie hebben ze gaan eind oktober jarig en haar beter omwas kunt met stress? Stress is dat eigenlijk want je li- van. doorZelf gaan? Kies je ervoor om uiteinde- Wist je 1 opherinneringen degezond, 6 werknemers Als gecertifi ceerd stress coach chaam om te kunnen aan tijden dieheeft nooitstress meer terug komen. Het vader begin november. hadden ze ik het lijk in een burn-out teThuis belanden ofkan wil je stress ervaart doornodig werkdruk? je hierbij helpen. mensen hoe Stress pas ongezond altijd eerder - voelt Wist je stress wordt opvaak de werkvloer gemispresteren. indat december schrijnender heelingrijpen? fijn gehad Ik metleer deze verjaardagsze beter stress om kunnen gaan als het En langdurig er het geen feesten, beroepsziekte 1 is?enkan dan normaal. nu, innummer deaanhoudt coronatijd, met met Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaar. en kunnen om niet in vader een balans meer tussen inspanning Zouwat jij ze ook graag willen leren hoe je voor ons allemaal weliseens een minder mooieen Iedere herfst kwam hetdoen gemis van haar burn-out belanden. Ook help ik menontspanning. beter terug. om te kunt met stress? Stress is eigenlijk gezond, want je li- sterker tijd gaan worden. Kunnen we elkaar in decemWe gaan startten de behandelingen weer uitceerd hun stress burn-out te komen. Als coach chaam heeft stress nodig om tefeesten kunnen ensen ber weer en de traditionele de gecertifi effecten lieten gelukkig niet kan langikop Ik volgens deIk CSR-methode. En ontmoeten daar zit Stress vaak het probleem. je werk hierbij helpen. leer mensen hoe presteren. wordt pas ongezond met elkaar vieren? Dat is maar de vraag. In zich wachten. Mevrouw sliep al snel weer CSR staat Diep binnen aanhoudt weten we ze beter met voor stressChronische om kunnen stress gaan als hetvan langdurig en allemaal er geen mijn praktijk merk ikisdat ookons mensen die om-en door. Ook ze begon ze weer dingen te herstelonderneReversal: het terugdraaien best wat goed voor is. Voldoende en wat kunnen doen om en niet in een balans meer tussen inspanning ringd bewegen, zijn door velen die nee hen liefhebben, zich men envan plezier ineffecten het leven te krijgen. len debelanden. van chronische vaker zeggen, genoeg burn-out te Ook help ik menontspanning. in deze toch somber voelen. Zij zijn niet Westress. de behandelingen maart Dit uit is een no-nonsense aanpak, tijdtijd nemen op te ontspannen. senkonden weer hun burn-out teeind komen. November en december roepen heel wisselenIn 2009 behandelde ik haar voor het eerst niet zweverig maar wel‘helemaal bewezende effecdat iseenzaam. makkelijker gezegd dan ge- stoppen alleen,Maar maar wel omdat ze weer oude Ik werk volgens de CSR-methode. En daar zit vaak het probleem. vanwege haar depressieve klachten. Ze vertelde gevoelens op.Uiteindelijk Velen vindengaan de aankomentief en staat wetenschappelijk onderbouwd. wewe meestal CSRToch Chronische stress Zoals daan. de inmiddels 50-jarige patiënte die al ja-als was’. komt voor mevrouw ieder najaar terug Diep van binnen weten allemaal de toen dat ze zich jaren somberen begon te de tijd heel gezellig. In feestmaand december eerste leuke dingen schrappen Reversal: hetalterugdraaien herstelbest goed is. Voldoende ren van halfwat oktober totvoor eind ons februari voorals ‘on-we voor haar driewekelijkse ‘onderhoudsbehanvoelenBenieuwd ‘als van de blaadjes vanvoor de van bomen vallen’. zijn er altijd veel fijne momenten van samenof ik iets je kan betekehet druk hebben en ervaren. len effecten chronische bewegen, vaker nee zeggen, genoeg derhoudsbehandelingen’ bij stress me langs komt.En delingen’. Zode blijft het goed met haar gaan. Ze sliep slecht, en had dan geen zijn met dierbaren. voor anderen nen? Maak een afspraak voor een dat juist Maar niet Want alswas je steeds stress. Dittobde isdan eenveel no-nonsense aanpak, tijd is nemen op tegoed. ontspannen. en vrijblijvend gesprek. ontspant inspanning pleeg het nooit te zo weinig plezierig: mensennadie juist minpleziergratis meer in haar werk gezin. niet zweverig maaren wel bewezen effecMaar dat is makkelijker gezegd dan geje roofbouw op aan jegaan lichaam. Je voelt We namen levensloop door.onderbouwd. Haar vader der prettige herinneringen de decembertief enhaar wetenschappelijk daan. Uiteindelijk we meestal als je moe en raakt langzaam uitgeput. eerste leuke dingen schrappen als we bleek vijf jaar daarvoor overleden te zijn. Wat maand van hun kindertijd hebben. CoachUP krijgt enervaren. je zit in En de Benieuwd of mijn ik iets voor jedit kan betekehet druk allerlei hebbenklachten en stress ook bleek was dat patiënte niet had Ook zijn Je decemberfeesten soms pijnlijk voor vicieuze cirkel van chronische stress tot Anny Driessen nen? danvooral een afspraak voorlast een dateen is juist goed. Want als je steeds verwerkt. ZeMaak had in het najaar mensenDokter die geliefd persoon hebben verloLieveld isniet arts voor medische acupunctuur, acupressuur en daar burn-out. gratis en ze vrijblijvend gesprek. tejuist weinig ontspant na pleeg technieken in inspanning Nuenen en Eindhoven. van. Zelf was eind oktober jarig en haar ren en ortho-manuele die mooie herinneringen hebben roofbouw opterug je lichaam. Je voelt DejeWHO (Worldmeer Health Organisation de VN) publiceerde lijst vader begineen november. Thuis hadden ze het aan tijden die nooit komen.van Het jemeer moedanen langzaam uitgeput. met 100raakt aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanraadt: altijd heel fijn gehad met deze verjaardagsgemis voelt in december vaak schrijnender CoachUP 06allerlei 27889178 Jeallergische, krijgt klachten en je ontstekings-, zit in de psychische en veel chronische, huid-, pijn-, feesten, met Driessen Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaar. dan normaal. En nu, in devan coronatijd, kan het vicieuze cirkel chronische stress tot Anny Iedere herfst kwam het gemis van haar vader voor onsvruchtbaarheidsklachten. allemaal wel eens een minder mooie burn-out. www.coach-up.nl sterker terug. We startten de behandelingen tijd gaanWWW.ACUPUNCTUUR-LIEVELD.NL worden. Kunnen we elkaar in decemU GERUST OM ADVIES: 040-2837612. en de effecten lieten gelukkig niet lang op ber weerBELT ontmoeten en de traditionele feesten info@coach-up.nl 06 Dat 27889178 zich wachten. Mevrouw Dokter sliep al snel weer met elkaar vieren? is DOKTER maar de LIEVELD vraag. In DE COLUMN VAN Harry Lieveld in door. Ook begon ze weergesprek dingen mijn praktijk merk ik IEDERE dat ook TWEE mensen die ommette eenondernepatient VERSCHIJNT WEKEN men en plezier in het leven te krijgen. ringd zijn door velen die hen liefhebben, zich www.coach-up.nl in deze tijd toch somber voelen. Zij zijn niet We konden de behandelingen eind maart info@coach-up.nl alleen, maar wel eenzaam. stoppen omdat ze weer ‘helemaal de oude Zoals de inmiddels 50-jarige patiënte die al jawas’. Toch komt mevrouw ieder najaar terug voor haar driewekelijkse ‘onderhoudsbehanren van half oktober tot eind februari voor ‘ondelingen’. Zo blijft het goed met haar gaan. derhoudsbehandelingen’ bij me langs komt.

Gun jezelf stress coaching waarbij je écht herstelt

Praktijk dokter Lieveld Depressie in herfst en wintertijd

Corona-revalidatie Feel it 2

Bekend is dat Corona-patiënten, zeker na een lange ziekenhuisopname, te maken hebben met spierzwakte en conditieverlies. Zij hebben daarom baat bij een revalidatie-traject. Bekend is dat Corona-patiënten, na een Misschien niet in hetzeker ziekenhuis Bekend isheeft dat uCorona-patiënten, zelange ziekenhuisopname, te hebbengegelegen, maar bentziekenhuisopname, u maken ziek thuis ker na een lange met spierzwakte en ook conditieverlies. Zijherstel hebben weest. Hoehebben dan vraagt het te maken met spierzwakte en daarom baat bij een om specialistische begeleiding. conditieverlies. Zijrevalidatie-traject. hebben daarom baat Misschien heeft u niet in het ziekenhuis bij een revalidatie-traject. Een fysiotherapeutisch Misschien heeft inrevalidatieprohetgeweest. ziekenhuis gelegen, maar bentuu niet ziek thuis Weer gramma Corona-patiënten, bij geDe gelegen, voor maar bent u naar ziekhetthuis opbouwen van uw conditie oude Kleine Dommel voorvraagt uw ademhaling, weest.kan Hoe dan ook het herstel niveau dan ook een flinke kluif zijn. conditie en spierkracht, levert dan veel om specialistische begeleiding. Hoe danop. ook vraagt het herstel om winst specialistische begeleiding. Bij Kleine Dommel staan longfysioEenDe fysiotherapeutisch revalidatieprotherapeut Frank Rekers en sportfysioEen fysiotherapeutisch revalidatieprogramma gramma voor Corona-patiënten, bij De Kleine Dommel voor ademhaling, voor Corona-patiënten, bij uw De Kleine Dommel conditie en spierkracht, levert dan veel winst op. Bij De 040 Kleine Dommel staan longfysio286 3019 therapeut Frank Rekers en sportfysio-

Corona-revalidatie

IT IN HET LEVEN T IN HET LEVEN TSAAN AANHET HETWOORD WOORD IT IN HET LEVEN T IN HET LEVEN TSAAN AANHET HETWOORD WOORD

ghing eiding ng

ghing eiding ng

doe je je nog zo zo eindeef wil je je

doe je je hoe zo je je nog zo eindeekan ik f wil ik je je en hoe oe n gaan an in een en hoe je je k mennkomen. n. kan ik ik e. hoe en oe nssstress gaan an erstellin een en he nknische menk, anpak, n. komen. c-effece. . stress ouwd. ss lersteleetekehe nische en or een k, anpak, c-effec. ouwd.

eetekeen or een

Dymphy & Co

Paardencoaching

Dymphy & Co

Paardencoaching

therapeuten Carola Stork en Luc Jacobs klaar om u te helpen. Samenwerking met Ergotherapie Grip en Diëtisten-Geldrop staat garant voor een totaal aanpak. voor uw ademhaling, conditie en spierkracht, therapeuten Carola Stork en Luc Jalevertklaar dan veel op. Gratis telefonisch cobs omwinst u te Covid-19 helpen. spreekuur Bij Dedinsdag Kleine Dommel longfysiotherapeut Elke in met junistaan van 13-14 uur Grip is er Samenwerking Ergotherapie Frank Rekers telefonisch en sportfysiotherapeuten een gratis spreekuur voor en Diëtisten-Geldrop staat garant Carola uw vragen over Stork en Lucaanpak. JacobsCorona-revalidatie. klaar om u te helpen. een totaal Een afspraak met maken voor behandeling Samenwerking Ergotherapie Grip en of starttelefonisch van eenstaat revalidatieprogramma Gratis Covid-19 spreekuur Diëtisten-Geldrop garant voor een totaal kan elke dag.in juni van 13-14 uur is er Elke dinsdag aanpak. een gratis telefonisch spreekuur voor Uw vragen zorgverzekeraar betaalt, ook als u uw over Corona-revalidatie. geenafspraak aanvullende verzekering 50 Een maken voor heeft, behandeling behandelingen fysiotherapie na coronaof start van een revalidatieprogramma kan elke dag. infectie.

www.dekleinedommel.nl

Paramedisch centrum De Kleine Dommel Paramedisch centrum De Kleine Dommel

fysiotherapie@dekleinedommel.nl 040 286 3019 www.dekleinedommel.nl

BBeterZorg BBeterZorg

fysiotherapie@dekleinedommel.nl

Dokter Lieveld is arts voor medische acupunctuur, acupressuur en ortho-manuele technieken in Nuenen en Eindhoven. De WHO (World Health Organisation van de VN) publiceerde een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanraadt: veel allergische, chronische, huid-, pijn-, ontstekings-, psychische en vruchtbaarheidsklachten.

WWW.ACUPUNCTUUR-LIEVELD.NL BELT U GERUST OM ADVIES: 040-2837612.

Paarden maken het onzichtbaren zichtbaar!! Dokter Harry Lieveld in

De Kleine Kleine Dommel De Dommel De Kleine Kleine Dommel De Dommel DE COLUMN VAN DOKTER LIEVELD VERSCHIJNT IEDERE TWEE WEKEN

gesprek met een patient

Angst

Zeker in deze periode van de coronacrisis zijn er veel mensen die angstig zijn, Maar wat is angst nu eigenlijk?

Angst is een emotie die je helpt om te Angst reageren als erperiode gevaarvan dreigt. Zeker in deze de coronacriJe gaat kloppen, je ademsis hart zijn er veelsneller mensen die angstig zijn, haling versnelt, denu bloeddruk Maar wat is angst eigenlijk?gaat omhoog en de spieren spannen zich aan. Deze een gezonde reactie Angst angst is eenisemotie die je helpt om op te dreigend gevaar, maar dreigt. het kan ook gereageren als er gevaar beuren gezonde angst Je hart dat gaatdeze sneller kloppen, je “ongeademzond” en je niet reeel haling wordt versnelt, deangst bloeddruk gaatis. omJe word bang in situaties diezich geen gehoog en de spieren spannen aan. vaar Jegezonde gaat bijvoorbeeld Deze opleveren. angst is een reactie op situaties de weg, angst dreigend uit gevaar, maar omdat het kandeook geoverheerst je gezonde kunt lastangst krijgen van beuren dat of deze “ongeslapeloosheid. zond” wordt en je angst niet reeel is. Je word bang in situaties die geen geBen iemand dieJe lastgaat heeftbijvoorbeeld van “ongevaarjijopleveren. situaties uit de weg, omdat de angst overheerst of je kunt last krijgen van 06 12052170 slapeloosheid.

zonde angst”, dan kan ik je misschien maken helpen om Paarden samen met de het paarden je onzichtbaren zichtbaar!! angst te leren beheersen en er mee om te gaan. We gaan je leren om van angst naar vertrouwen te gaan. zonde angst”, dan kan ik je misschien helpen om samen met de paarden je Het coachen paarden en is toegestaan, angst te lerenmet beheersen er mee om mits U niet verkouden bent en geen te gaan. koorts heeft, is het om mogelijk om ook in We gaan je leren van angst naar deze tijd afspraken vertrouwen te gaan.te maken. Vanzelfsprekend neem ik alle voorzorgsmaatregelen qua met veiligheid van afstand en Het coachen paarden is toegestaan, hygiëne. mits U niet verkouden bent en geen koorts heeft, is het mogelijk om ook in Opgeven of informatie kan bij; Vanzelfdeze tijd afspraken te maken. sprekend neem ik alle voorzorgsmaatregelen qua veiligheid van afstand en hygiëne.

Dymphy & Co

rouwtherapie/paardencoaching

Info@dymphyenco.nl 06bij; 12052170 Opgeven of informatieTel. kan

Dymphy & Co

Corona-revalidatie Corona-revalidatie

Ben jijwww.dymphyenco.nl iemand die last heeft van “onge-

Bekend Corona-patiënten, zeBekend is isdatdatCorona-patiënten, info@dymphyenco.nl eenlange lange ziekenhuisopname, kerker na na een ziekenhuisopname, 06 12052170 te maken hebbenmet metspierzwakte spierzwakte en te maken hebben conditieverlies. Zij hebbendaarom daarom baat baat conditieverlies. Zij hebben www.dymphyenco.nl bij een revalidatie-traject. bij een revalidatie-traject. Bekend is dat Corona-patiënten, zeker na een een Bekend is dat Corona-patiënten, na info@dymphyenco.nl Misschien heeft uCorona-patiënten, nietininhet hetzeker ziekenhuis Misschien niet ziekenhuis Bekend isdat datuCorona-patiënten, Bekend isheeft zelange ziekenhuisopname, te maken hebben lange ziekenhuisopname, te maken hebben gelegen, maar bent u uziek maar bent ziek thuis thuis gekergelegen, na na een lange ziekenhuisopname, ker een lange ziekenhuisopname, met spierzwakte en conditieverlies. Zij hebben met spierzwakte en conditieverlies. Zijherstel hebben weest. Hoe dan ook vraagt het weest. Hoe dan ook vraagt het herstel te maken hebben met spierzwakte en te maken hebben met spierzwakte daarom baat bij bij een revalidatie-traject. om specialistische begeleiding. daarom baat een revalidatie-traject. om specialistische begeleiding. conditieverlies. Zij hebben conditieverlies. Zij hebbendaarom daarom baat baat Misschien heeft u niet ininhet bij Misschien een revalidatie-traject. heeft u niet hetziekenhuis ziekenhuis bij een revalidatie-traject. Een fysiotherapeutisch revalidatieproEen fysiotherapeutisch revalidatieproMisschien heeft uu niet inthuis het ziekenhuis Misschien heeft uziek in het ziekenhuis gelegen, maar bent geweest. Weer gelegen, maar bent u niet ziekthuis geweest. Weer gramma voor Corona-patiënten, bij De gramma voor Corona-patiënten, bijgegelegen, maar bent u ziek thuis gelegen, maar bent u ziek thuis opbouwen vanvan uwuw conditie oude opbouwen conditienaar naarhet het oude Kleine Dommel voor uw ademhaling, Kleine Dommel voor uw ademhaling, weest. Hoe dan ook vraagt het herstel weest. Hoe dan ook vraagt herstel niveau kankan dan ook een flinke kluif zijn. niveau dan ook een flinke kluifhet zijn. conditie en spierkracht, levert dan conditie en spierkracht, levert dan veel veel om specialistische begeleiding. om specialistische begeleiding. Hoe dan ook vraagt het herstel om Hoe danop. ook vraagt het herstel om winst op. winst specialistische begeleiding. begeleiding. Bij De Kleine Dommel longfysioBij De Kleine Dommelstaan staan longfysioEenspecialistische fysiotherapeutisch revalidatieproEen fysiotherapeutisch revalidatieprotherapeut Frank Rekers Een fysiotherapeutisch revalidatieprogramma therapeut Frank Rekersen en sportfysiosportfysioEen fysiotherapeutisch revalidatieprogramma gramma voor Corona-patiënten, bij gramma voor Corona-patiënten, bij De Kleine Dommel ademhaling, voor Corona-patiënten, bijbijuw De Dommel Kleine Dommelvoor voor uw ademhaling, voor Corona-patiënten, DeKleine Kleine Dommel conditie enen spierkracht, conditie spierkracht,levert levertdan dan veel veel winst op.op. winst Bij Bij De De Kleine Dommel Kleine Dommelstaan staanlongfysiolongfysio040 286286 3019 040 3019 therapeut Frank therapeut FrankRekers Rekersen en sportfysiosportfysiowww.dekleinedommel.nl www.dekleinedommel.nl

rouwtherapie/paardencoaching Info@dymphyenco.nl Tel. 06 12052170

therapeuten Stork en en LucLuc Ja- JatherapeutenCarola Carola Stork cobs uu te te helpen. cobsklaar klaarom om helpen. Samenwerking Ergotherapie GripGrip Samenwerkingmet met Ergotherapie en staat garant voorvoor en Diëtisten-Geldrop Diëtisten-Geldrop staat garant een eentotaal totaalaanpak. aanpak. voor conditie en spierkracht, vooruw uwademhaling, ademhaling, conditie en spierkracht, therapeuten Stork en en LucLuc Ja- JatherapeutenCarola Carola Stork levert dan veel winst op. levert dan veel winst op. Gratis telefonisch Covid-19 spreekuur Gratis telefonisch Covid-19 cobsklaar klaar om helpen.spreekuur cobs om uu te te helpen. BijDe De KleineDommel Dommel staan longfysiotherapeut Bij Kleine staan longfysiotherapeut Elke dinsdag juni van 13-14 is er Elke dinsdag inin juni van 13-14 uuruur is erGrip Samenwerking met Ergotherapie Samenwerking met Ergotherapie Grip Frank Rekers en sportfysiotherapeuten Carola een gratis spreekuur Frank Rekers entelefonisch sportfysiotherapeuten Carola een gratis telefonisch spreekuur en Diëtisten-Geldrop staat garant voor en Diëtisten-Geldrop staat garant voor uw vragen over Corona-revalidatie. uw vragen over Corona-revalidatie. Stork enLuc Luc Jacobs klaar te helpen. een totaal aanpak. Stork en Jacobs klaar omom u teuhelpen. een totaal aanpak. Een afspraak maken voor behandeling Een afspraak maken voor behandeling Samenwerking met Ergotherapie Grip Samenwerking met Ergotherapie Grip en en of start vaneen eenrevalidatieprogramma revalidatieprogramma of start van Gratis telefonisch Covid-19 spreekuur Gratis telefonisch Covid-19 spreekuur Diëtisten-Geldrop staat garant voor een totaal Diëtisten-Geldrop staat garant voor een totaal kan elke dag. kan elke dag. Elke dinsdag juni van 13-14 Elke dinsdag inin juni van 13-14 uuruur is eris er aanpak. aanpak. een gratis gratistelefonisch telefonisch spreekuur een spreekuur voorvoor Uwzorgverzekeraar zorgverzekeraar betaalt, Uw betaalt, ookook als uals u uw vragen over Corona-revalidatie. uw vragen over Corona-revalidatie. geenafspraak aanvullende verzekering heeft, geen aanvullende verzekering heeft, 50 50 Een afspraak maken voor behandeling Een maken voor behandeling behandelingen fysiotherapie na coronabehandelingen fysiotherapie na coronaof start startvan vaneen eenrevalidatieprogramma revalidatieprogramma of kan elkedag. dag. infectie. kan elke infectie.

BBeterzorg is de specialist complexe wondzorg. BBeterzorg is deinspecialist Sinds kort zijn wij ook actief in de regio Zuidoost Brabant. Consulten zijn in complexe wondzor mogelijk in geneest de nieuweenfilialen in Geldrop Veldhoven. Laatniet u mobiliteit Als uw wond slecht na een week ofen drie nog steeds is genezen danhet bieden onze medewerkers u graag meest BBeterzorg de specialist inspecialist complexe wondzorg. niet toe omgespecialiseerde ons te is bezoeken dan behandelen we u graagdeaan huis. BBeterzorg is de effectieve behandeling in onze vestigingen in Geldrop en Veldhoven. Wij verlenen sinds 2009 wondzorg en hebben inmiddels al meer dan 15000 Sinds kort zijn wij ook actief in de regio Zuidoost Brabant. Consulten zijn in encomplexe wondzor patienten behandeld hebbenWWW.BBETERZORG.NL een uitgebreide expertise in het

BBeterZorg

mogelijk in geneest de nieuweenfilialen in Geldrop Veldhoven. Laatniet u mobiliteit behandelen van alle voorkomende wonden. Als uw wond slecht na een week ofen drie nog steeds is genezen dan bieden onze gespecialiseerde medewerkers u graag de meest WWW.BBETERZORG.NL het niet toe om ons te bezoeken dan behandelen we u graag aan huis. effectieve behandeling in onze vestigingen in Geldrop en Veldhoven. Wij verlenen sinds 2009 wondzorg en hebben inmiddels al meer dan 15000 patienten behandeld en hebbenWWW.BBETERZORG.NL een uitgebreide expertiseGeldrop in het Veldhoven behandelen van alle voorkomende wonden. Kruisstraat 23A

0850479310

Vincentiusstraat 1 5664 GJ 0850479310

Kruisstraat 23A 5502 JA 0850479310

Vincentiusstraat 1 5664 GJ 0850479310

WWW.BBETERZORG.NL 5502 JA

Veldhoven

Geldrop

Corona-revalidatie Corona-revalidatie

Paramedischcentrum centrum Paramedisch De Kleine KleineDommel Dommel De Paramedischcentrum centrum Paramedisch De Kleine KleineDommel Dommel De

fysiotherapie@dekleinedommel.nl fysiotherapie@dekleinedommel.nl 040040 286286 3019 3019 www.dekleinedommel.nl www.dekleinedommel.nl

BBeterZorg BBeterZorg

fysiotherapie@dekleinedommel.nl fysiotherapie@dekleinedommel.nl

BBeterzorg is de specialist in complexe wondzorg. Als uw wond slecht geneest en na een week of drie nog steeds niet is genezen dan bieden onze gespecialiseerde medewerkers u graag de meest eeectieve behandeling in onze vestigingen in Geldrop en Veldhoven. Wij verlenen sinds 2009 wondzorg en hebben inmiddels al meer dan 15000 patienten behandeld en hebben een uitgebreide expertise in het behandelen van alle voorkomende wonden. WWW.BBETERZORG.NL

Veldhoven

Kruisstraat 23A 5502 JA 0850479310

Geldrop

Vincentiusstraat 1 5664 GJ 0850479310


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 11

Donaties voor Kinderboerderij

‘Zoë is echt een pittige tante’ wegingspatronen. Thijs: “We waren hier eerst wat sceptisch over, vooral omdat het wat alternatief voelt, maar je ziet dat het werkt voor Zoë.” Het is volgens Mara een kwestie van zien om het goed uit te leggen. “De therapeut zorgt ervoor dat Zoë nieuwe patronen in haar hersenen activeert. Dit gebeurt allemaal vanuit ontspanning. Als ze wil dat Zoë zich omrolt dan rolt ze haar pas om als ze zelf haar knie beweegt om die omrolbeweging te maken.”

Steun

Thijs en Mara zien dat de therapie aanslaat. Na enkele maanden lacht Zoë steeds vaker en lijkt ze beter in haar vel te zitten, vandaar dat de ouders graag de therapie willen voortzetten. Echter, kost dit ruim 3000 euro per jaar, naast de extra kosten die er al zijn, bijvoorbeeld voor medicatie. De ABM-therapie is nog zo nieuw dat deze niet wordt vergoed door de zorgverzekeraars. “Zoë verdient de beste therapieën en begeleiding, koste wat het kost. We zien haar zulke mooie stappen maken. Zelfs de neuroloog staat ervan te kijken”, zegt Mara. Samen met haar zus zet Mara een ‘Gofundme’ op. Een plek waar mensen kunnen doneren en zien hoe het nu met Zoë gaat. In een korte tijd wordt er al bijna 2800 euro opgehaald. Mara: “Het gaat ons niet om het geld, maar we zijn super blij dat we zoveel steun ontvangen.”

Mara en Thijs samen met Zoë. (Foto: Charlotte Fotografie) SOMEREN – Het is de nachtmerrie van elke ouder, horen dat je kind levenloos is aangetroffen in bed bij de opvang. Het gebeurde Thijs en Mara van Otterdijk uit Someren. Hun vier maanden oude Zoë werd twintig minuten gereanimeerd en lag lange tijd in een kunstmatige coma, maar Zoë vocht terug en gaat nu, dankzij een speciale ABM-therapie, stapje voor stapje vooruit. Tot verbazing van vele neurologen in Nederland.

door Jordy van de Brug Met piepende banden rijden Thijs en Mara richting de opvang waar Zoë verblijft. Ze hebben net te horen gekregen dat hun dochtertje niet meer ademt, eenmaal aangekomen bij de opvang lopen de ambulancebroeders al af en aan. “Je denkt bijna dat het een grap is, dit kan toch niet. Daarna is het oogkleppen op en gaan. Je wordt gevoelloos”, zegt Mara. “Je zit te kijken naar iets surrealistisch en helpt waar het kan. Ondanks alle paniek hebben wij nooit het gevoel gehad dat Zoë het niet ging redden”, vult Thijs aan. Achteraf horen beide ouders dat de kans op overleving helemaal niet zo groot is. “Zoë wilde niet weg, ze heeft echt gevochten om hier te blijven.” Met de traumahelikopter wordt hun dochter naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Daar begint een week lang onzekerheid. Als Zoë ontwaakt uit haar coma blijkt zij ernstig hersenletsel te hebben, dit door zuurstoftekort. “Dat was een keiharde klap, dat kun je

niet accepteren. Ook omdat alle artsen even tussen neus en lippen door vertellen wat Zoë allemaal mankeert en wat ze in de toekomst niet meer kan”, zeggen beide ouders. Vanaf dat moment begint de revalidatie voor Zoë, een herstelproces waar zij haar gehele leven mee bezig zal zijn.

Ontwikkeling

Op dit moment gaat het goed met de dochter van Thijs en Mara, maar goed is een relatief begrip. “Mensen trekken heel snel conclusies als je zegt dat het goed gaat. Het gaat ook goed met Zoë, maar dat wil niet zeggen dat het allemaal goedkomt”, zegt Mara. Door het hersenletsel loopt Zoë motorisch erg achter. Tevens heeft ze te maken met cerebrale parese, dystonie en CVI. Naast de reguliere therapieën die de ontwikkeling van Zoë moet verbeteren, volgen de ouders ook de speciale Anat Baniel Method NeuroMovement therapie (ABM). Een therapie die inspeelt op de hersenplasticiteit, dit zorgt dan weer voor nieuwe be-

Het speciale dashboard op de website www.brabantscan.nl bestaat uit onder meer de wekelijkse test- en besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens. Brabantscan geeft de cijfers voor testen en positieven per week omdat deze een completer beeld geven over trends dan de dagelijkse cijfers.

De cijfers zijn per gemeente, regio of voor de hele provincie te raadpleSudoku gen. Vul het diagram zo in dat in elke rij, elke kolom en elk vierkant van 3Gedrag bij 3 vakjes alletijdens cijfers van 1 tot met 9 precies één keer deencoronacrisis voorkomen. Zijn Brabanders sinds de start van

de crisis gezonder gaan leven en wat vinden ze eigenlijk van de coronamaatregelen? Maandelijks geven

Er is via Coop Heeze statiegeldactie een mooi bedrag binnen gekomen. “Dit en het bedrag wat we via Communityfund (TKMaxx) kregen willen we bij ons spaarpotje voor nieuwe kleding voor de vrijwilligers leggen.” Ook via Rabobank Clubsupportactie hebben ze door de vele stemmen een leuke bijdrage binnengekregen. Dat gaan ze besteden aan het vernieuwen van het dak van het kippenhok/ hooiopslaghok. “Dat is deels verrot en hard aan vervanging toe”, geeft de beheerster aan.

Prieel

En er is meer goed nieuws. “Horn-

bach heeft een afdeling Hornbach Helpt. Daarmee vervullen ze wensen van goede doelen en ze doen dit met materiaal en mensen die het bouwen. We wilden al lang een gezellig prieel op ons terrein en dat is nu door hen gerealiseerd. We hebben het al wat aangekleed met lampionnen en een bruidssluier zodat het er straks nog gezelliger uit komt te zien.” De mensen van de kinderboerderij hopen dat mensen eens komen kijken als het kan deze winter en maak dan meteen een gezellig praatje met de mensen die in ons winkeltje werken, het is namelijk best stil.”

Een strijd voeren

Zoë is inmiddels bijna anderhalf jaar en ontwikkelt zich op haar eigen manier. Thijs en Mara leven momenteel in het moment, want niemand kan hen zekerheid geven hoe de toekomst eruit zal zien. “De neurologen en artsen kunnen ons van alles vertellen, maar zij weten het ook niet. Sterker nog, zij zijn vaak verbaasd wat Zoë allemaal al kan. Wel zijn wij zo reëel om te beseffen dat Zoë geen normale ontwikkeling gaat hebben”, zegt Thijs. Een dubbel gevoel maakt zich nog wel eens meester van de ouders. Vooral vlak na het ongeluk. Mara: “Zoë is op alles onderzocht, het hart, DNA-onderzoek, longen, maar ze konden niks vinden. Dat duidt erop dat het gewoon botte pech was. Zoë was die bewuste dag wel verkouden en had last van reflux, dit is waarschijnlijk bij elkaar gekomen.” “Ze was wiegendood, maar door een sensormatje is ze op tijd gevonden. We zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar: ‘Het was pech op de juiste plek’”, vult Thijs aan. Voorlopig laat Zoë een mooie vooruitgang zien. “Ze gaat zelfs al naar opa en oma om te logeren en ze lacht veel. Zoë is echte strijder: een krachtige en pittige tante.” Wie een donatie wil doen kan terecht op: https://www.gofundme. com/f/kleine-kanjer-zoe

Ze kent

nu

Kluun...

Komrij nog!

Laat jongeren kennismaken met méér cultuur. Ga naar cultuurfonds.nl/educatie

Regionale schrijfwedstrijd in teken van ‘Het moment’

Het coronavirus in Noord-Brabant op de kaart REGIO - Vanaf nu kunnen Brabanders via een dashboard op de website www.brabantscan.nl eenvoudig cijfers en ontwikkelingen rond corona in hun eigen gemeente en provincie volgen. Het dashboard laat meer zien dan alleen besmettingen of ziekenhuisopnames en is een initiatief van de drie Brabantse GGD’en Hart voor Brabant, West-Brabant en Brabant-Zuidoost.

GELDROP – Het zijn vreemde tijden, ook bij Kasteel Kinderboerderij in Geldrop. “Het steeds tijdelijk weer gesloten zijn, de weinige bezoekers die we tegelijkertijd mogen ontvangen als we wel open zijn en de vogelgriep waardoor we onze kippen en ganzen weer op moeten hokken”, vertelt Monique van de kinderboerderij. Maar er zijn ook goede berichten.

leden van het gezondheidspanel van de GGD’en hun mening over hun gezondheid, leefstijl en gedrag. Ook de resultaten van dit onderzoek zijn te vinden in het coronadashboard.

Actueel en overzichtelijk kennisplatform

De Brabantscan was al het brede kennisplatform voor gezondheidsinformatie in Brabant. Met de toevoeging van deze coronacijfers en gegevens van gedragsonderzoek biedt het platform nu nog uitgebreidere en actuelere informatie voor elke Brabander.

REGIO – De regionale schrijfwedstrijd van het Literair Café in Helmond heeft dit keer als thema: ‘Het moment’. Deelnemers kunnen tot en met 8 januari hun verhaal inleveren.

Juist nú een schrijfwedstrijd, zo dacht voorzitter van het Literair Café Udo Holtappels. “Deze tijd, waarin het sociale leven bijna tot stilstand is gekomen en waarin ook het Literair Café zijn lezersavonden noodgedwongen moet schrappen, is wellicht bij uitstek geschikt voor de liefhebbers om de pen ter hand te nemen.” Daarom een schrijfwedstrijd voor jong en oud, naar goed traditioneel gebruik.

Puzze l

De verhalen dienen minimaal 1000 en maximaal 1500 woorden lang te zijn, althans, voor volwassen deelnemers. Voor jongeren geldt dat ze ergens tussen de 750 en 1000 woorden moeten uitkomen. Dat alles binnen het thema ‘Het moment’, waaraan naar gelieve een draai mag worden gegeven. Vervolgens beoordeelt de jury van het Literair Café alle inzendingen, met in die jury onder meer ook schrijver Abdelkader Benali – de voormalig stadsdichter van Helmond.

Prijzen

ZO DOET U MEE: Om kans te maken op een prijs, belt u de oplossing door naar

5 3

0909 - 501 01 98

1

Daar wordt u gevraagd om één bepaalde rij cijfers van de door u gevonden oplossing in te toetsen. Uit alle juiste inzendingen wordt de winnaar voor een gratis diner voor 2 bij Grieks restaurant Irodion getrokken. Veel succes!

9

8

9 8

3

6

7

3

2

6

8

2

9

2 5

2

9

4

WEEK 47 Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten één keer voorkomen in alle horizontale rijen en één keer in alle verticale kolommen en één keer in elk van de negen vierkantjes van 3 x 3 vakjes.

1 9

7

4

5

DE WINNAAR KRIJGT: GRATIS diner voor 2 personen te besteden bij

grieks

specialiteiten restaurant

ook voor afhalen!

8

SUDOKU BEL & WINSPEL:

Bogardeind 17 - 5664 EA Geldrop - (040)2868654

www.puzzelland.com

© Sanders puzzelboeken

0909 - 50.10.198

(max. 0,60 per gesprek)

Verhalen dienen nog niet eerder gepubliceerd te zijn en moeten onder een pseudoniem worden ingediend. Dat kan per mail naar: schrijfwedstrijd@bibliotheekhelmondpeel.nl. De jury maakt vervolgens een selectie van vijf verhalen die aan Benali worden voorgelegd. In samenspraak met de jury worden daarna de winnaars gekozen. In de jongerencategorie leveren de podiumplaatsen respectievelijk 150, 100 en 50 euro op. De winnaar bij de volwassenen verdient 500 euro, de nummers twee en drie respectievelijk 250 en 100 euro. Het is nog even afwachten of de bekendmaking van de beste schrijvers naar wens kan verlopen. Het streven is een feestelijke bijeenkomst in het voorjaar, maar het is onzeker of het coronavirus dan al is vertrokken. Tot slot wordt er nog een boekje gemaakt met daarin een verzameling van de tien beste verhalen.


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 12

GRIEKS GOURMETTEN

Fa m i l i e b e r i c h t e n

Gourmet schotel: Vlees € 8,50 p.p.

- Dankbetuiging De bloemen, kaarten en medelevende gesprekjes van vrienden en bekenden bij het overlijden van

Walburga Breukink - Harpenschläger

Gourmet schotel: Vlees deluxe € 12,95 p.p.

Leuk voor de feestdagen, bestel op tijd.

hebben ons diep geroerd en steun gegeven. Het was mooi om te zien hoe geliefd ze was. Hartelijk bedankt voor uw medeleven, belangstelling en warmte. Jan Breukink Gerhard en Els, Eva en Jeroen klein- en achterkleinkinderen

Gourmet schotel: Vlees-Vis € 12,95 p.p.

Mierlo, november 2020

*alle gourmet schotels te bestellen vanaf 2 personen. Minimaal dag van te voren bestellen. Afhalen tussen 16.00-17.00 uur

Nederhuizinge 24 5731 ML Mierlo

Lekker om erbij te bestellen

Rustig weggegleden uit het leven, mijn lieve man, onze pa en opa

Dick Abrams echtgenoot van

Truus Abrams - Schilder

TEL. 0492-664968 www.tavernanikos.nl

Hij overleed in de leeftijd van 89 jaar. Truus Abrams - Schilder Chris en Lia Rosanne en Paul, Charlotte en Eric Wil Tine en Ger Jan Bas Karlijn en Robin Mierlo, 15 november 2020 Correspondentieadres: Weegbree 16, 5731 TT Mierlo Het afscheid van Dick vindt in besloten kring plaats.

Wat is mijn wereld wazig, wat wordt mijn wereld klein. Ik kan mij soms niet herinneren, wie jullie allemaal zijn. Soms zie ik iets bekends, of voel ik wat vertrouwds. Dan is het weer heel even, net zoals vanouds. Heel verdrietig, maar vol mooie herinneringen hebben wij afscheid moeten nemen van ons mam en oma. Na een liefdevolle verzorging is ze rustig ingeslapen.

Fien van Dijk - van den Biggelaar echtgenote van

Piet van Dijk † Ze overleed in de leeftijd van 93 jaar. Wim en Antoinet Lotte en Sander, Jelle Marloes en Remond Hanneke en Louis Anouk en Wouter, Goos - Fien Niels en Luca

OP=OP

GRATIS Sluban bouwdoos

bij wasprogramma 1 (€15,00)

36 verschillende bouwdozen met een waarde tot €11,00 www.grandprixcarwash.nl

Grand Prix Carwash Helmond B.V.

Churchilllaan 48

Tel. 0492-555613

Rita en Marjolein Marlies en Eric Juul Sam en Romy José Nieke Pleun Mierlo, 16 november 2020 Zorgcentrum Hof van Bethanië afd. ‘De bungalow’ Corr.adres: Marktstraat 50, 5731 HX Mierlo De uitvaart vindt in besloten kring plaats. Ons mam brandde graag een kaarsje bij bijzondere gelegenheden. We vinden het fijn als u op vrijdag 20 november a.s. om 10.30 uur voor haar een kaarsje brandt.


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 13

Peter Voermans wint Special Media Award

Afscheid nemen begint

‘Als ik schrijf kan ik mijn gevoel kwijt’

bij vasthouden wat je lief is. Monique van Heesch-Toirkens RU en Gert-Jan Hendrikx RU uitvaartverzorgers Geldrop-Mierlo

Spaarpot Spaarpot Oost Oost 2 2 || 5667 5667 KT KT Geldrop Geldrop 040 040 286 286 1383 1383 || www.vdstappen.nl www.vdstappen.nl

Het Momentum zoekt vrijwilligers voor een uurtje per week HEEZE - Stichting Het Momentum zoekt vrijwilligers voor verpleeghuizen van Ananz Wonen Welzijn en Zorg in Heeze en Landgoed Glorieuxpark in Eindhoven. De verpleeghuizen volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM, waardoor er altijd een zo veilig mogelijke omgeving wordt gecreëerd voor bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers. Maar waarbij het leven nu wel zo normaal mogelijk wordt geleefd. Dus ook met waar mogelijk extra persoonlijke aandacht en zingeving door Momentum vrijwilligers.

Het Momentum is begin 2018 opgezet als particulier initiatief door mantelzorger Sylvia Eickholt. Zij merkte tijdens de bezoekjes aan haar moeder in het verpleeghuis hoeveel behoefte er was aan extra persoonlijke aandacht en wat je daarmee kunt bereiken. Zoals een glimlach, een blik van herkenning, enthousiasme; een vorm van contact dus.

Peter (r) met zijn award. (Foto: Sem Holzken) se rapper laat zich daar niet door belemmeren. Peter kijkt namelijk naar wat hij wel kan in plaats van niet. Zo ook met de muziek. Vanaf zeer jonge leeftijd is hij bezig met muziek. Eerst Jan Smit met zijn pawant dat mis ik echt”, zegt Peter. De lingsound, later Nederlandse hiphop jury van de Special Media Awards van bijvoorbeeld Ali B. Peter begint waardeerde dit idee en bekroonde zelf met rapteksten schrijven, iets Peter en zijn team vorige week dinswat therapeutisch blijkt te werken dag met de award voor beste video. voor hem. “Als ik schrijf kan ik mijn Voor Peter betekent de video sowiegevoel kwijt. Het is een uitlaatklep, so een doorbraak. als ik iets in mijn Afgelopen week hoofd heb zitten tekende hij een 'Hopelijk kunnen we volgend dan kan ik dat contract bij een kwijt op papier. jaar weer naar een festival' heus platenlabel Dat helpt enorm”, (RDJ Music A Lazegt de Somerebel For Everyonaar. In een korne), waardoor het nummer nu ook te tijd schrijft ‘Rolley P.’ meerdere te streamen is via Spotify. Peter: “Ik songs en neemt hij zes nummers ben ongelofelijk trots en dankbaar op in een studio van een vriend uit dat mij dit overkomt. Ik heb ook Tilburg. De teksten en beats maakt veel te danken aan Vincent, mijn hij veelal zelf, met hier en daar wat manager en natuurlijk aan het team hulp. Wanneer hij een tekst en beat klaar heeft, trekt hij naar zijn vrienom mij heen.” den in de Noord-Brabantse stad waar hij dan in een studio de plaat Van jongs af aan opneemt. “Mijn goede vriend Sid zat Peter zit al zijn gehele leven in een voorheen in de groep ‘Kenjedie’ en rolstoel, vandaar zijn artiestennaam gaf mij de kans om het op te nemen, Rolley P, een subtiele verwijzing die heb ik met beide handen aangenaar die rolstoel. Maar de Somerengrepen”, zegt de trotse Peter.

SOMEREN – Een eigen nummer op Spotify, een eigen videoclip, een contract bij een platenlabel en als klap op de vuurpijl nog eens een Special Media award winnen. Er zijn maar weinig Somerenaren die dat kunnen zeggen. Peter Voermans, alias Rolley P. wel. De 28-jarige Somerenaar leeft inmiddels zijn droom.

door Jordy van de Brug Het zijn drukke dagen voor Peter. Na het winnen van de award komt er deze weken veel op hem af, maar hij geniet er zichtbaar van. De Somerenaar mocht de prijs in ontvangst nemen naar aanleiding van de videoclip van zijn nieuwe nummer ‘Antwoord op mijn vraag’. In het rapnummer vraagt hij zich af wanneer de coronacrisis achter de rug is. ‘Wanneer kunnen wij vrij zijn’, zingt hij in het decor van een Somerens weiland, waarin hij wordt ondersteund door Igor den Houting van de Multimediagroep van Oro uit Someren. Peter en het productieteam kiezen het weiland niet zomaar uit als decor. “Juist in deze tijd mis ik, en vele anderen met mij, het echte festivalgevoel. Door in een leeg weiland te gaan staan, wilde ik dat gevoel terug laten komen. Hopelijk staan wij hier volgend jaar weer met veel mensen,

Toekomst

Een fragment uit de videoclip. Links Igor den Houting, rechts Peter Voermans.

De manager van Peter is ook zeer trots op hem. “We kunnen nu bijna een album gaan maken, dat zou toch mooi zijn. We zijn in ieder geval goed op weg”, zegt Vincent. De dromen van Peter reiken zelfs al een stukje verder. Na het festival Peteyfest is hij wel klaar voor het grote Lowlands. Peter: “Waarom niet? Je moet blijven dromen en ik wil dit graag doorzetten. Ik leg de lat hoog voor mijzelf.” “Het belangrijkste is nu dat Peter ervan geniet, want dit maakt niet iedereen mee. Soms moeten we Peter wel een beetje remmen”, vult zijn manager lachend aan. Het nummer van Rolley P. is nu te zien en te beluisteren via Youtube en Spotify.

Potje schaken

Daarom werft Het Momentum vrijwilligers die passen bij individuele zorgvragen en interesses van de bewoners. "Praten over een werkgever met een voormalig directeur, samen mondkapjes maken met een voormalig coupeuse, een potje schaken met een fervent denksporter, een wandeling met de hond met een dierenliefhebster of gewoon een kopje koffie drinken en bij iemand zijn. Er kan nog zoveel wel in elke fase van dementie, zelfs in coronatijd', aldus Sylvia Eickholt. Dat het werkt, blijkt ook uit de erkenning die Het Momentum landelijk krijgt, zoals de toekenning van de Anneke van der Plaats Award in 2019 en een grote kans op een bijdrage uit het ANWB Fonds in 2020.

Opleiding en begeleiding

Een korte opleiding en een gedegen begeleiding zorgen ervoor dat vrijwilligers weten hoe ze moeten omgaan met mensen met dementie. De vrijwilligers zorgen een uurtje per week voor zingeving en sociale benadering op maat. Tijdens de coronasluiting deden ze dat onder meer met de Momentum #Tillwemeetagainvlogs, waardoor ze toch contact konden houden met hun bewoner. Door het wekelijkse bezoek krijgt de bewoner wat afleiding en de mantelzorger en zorgmedewerker een moment van rust. Daarnaast genieten de vrijwilligers ook van het contact met de bewoner en van de vaak leuke band met de mantelzorger. Er worden voor hen geregeld intervisiebijeenkomsten en extra workshops verzorgd. Ook mogen de vrijwilligers meehelpen bij de bijzondere activiteiten van Het Momentum zoals de cabrio- of caravandag of een high-tea op een kasteel.

Vrijwilligers gezocht

Stichting Het Momentum zoekt nu vooral vrijwilligers voor Ananz Nicasius in Heeze en Glorieux in Eindhoven (Stratum), omdat het project daar nu gaat starten. Uiteraard blij-

ven extra vrijwilligers ook welkom bij Ananz locaties Akert en Berkenheuvel, waar Het Momentum al enige tijd actief is. De geplande infoavonden konden tot op heden geen doorgang vinden in verband met corona, maar daarvoor in de plaats zijn er informatieve vlogs gemaakt, die te vinden zijn op de sociale media en de website www.hetmomentum.nl. Iedereen boven de 18 met empathie en geduld en die een uurtje per week tijd heeft, is welkom bij Het Momentum om samen te werken aan de best mogelijke match.

www.middenstandsbelangen.nl

JARIGE VAN DE WEEK

Trijntje Toonstra

Proficiat

angt de bon De jarige ontv ardagstaart voor een verja

Ken je iemand die jarig is in de week van maandag 23 t/m 28 november? Stuur dan voor zondag 22 november een foto op van die persoon naar advertenties@middenstandsbelangen.nl en wie weet maakt deze kans op een gratis verjaardagstaart.

Godfried de Vocht De Echte Bakker W.C. de Coevering 8, Geldrop Geldrop centrum, Heuvel 50a Geldrop

Zoe k d e 10 ve rsc h i l l e n | HET KLEINSTE KAMERTJE Voor veel mensen is het een rustmomentje om met de krant, en de 10 Verschillen in de hand, even bij te komen in het kleinste kamertje van het huis. In dat, ongetwijfeld propere, vertrek bedenk je niet dat 1,7 miljard mensen geen toegang hebben tot veilige sanitaire voorzieningen. Er zijn dan even andere dampende zaken die de aandacht opeisen. Om toch attentie voor deze sanitaire crisis te krijgen, is 19 november uitgeroepen tot de Wereld Toilet Dag.

MAAKKANS KANS OP MAAK OPEEN EEN CADEAUBON CADEAUBON

t.w.v. e10,-

Margrietstraat 65, 5731 BN Mierlo Tel.: (0492) 745 182

Margrietstraat 65 • 5731 BN MIERLO Tel. 0492 - 745 182

OPLOSSING WEEK 46

WINNAAR Marijke Hellingsvan Zantvoort Beukelaar 55 5664 XB Geldrop De winnaar ontvangt een cadeaubon t.w.v. e 15,- van Latido Kapelstraat 80A Heeze

Stuur de oplossing naar Stationsstraat 103, 5751HD Deurne of mail een foto of scan naar advertenties@middenstandsbelangen.nl


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 14

Historisch beeld

Herinneringen aan Den Hoppenhof

Een ansichtkaart uit 1925. We zien de Stationsstraat met rechts de Villa van Van der Lande. (Beeld: Heemkundekring Heeze-Leende-Zesgehuchten) GELDROP – Den Hoppenhof in Geldrop. Ooit gebouwd als villa voor de familie Van der Lande, later omgetoverd tot gerenommeerd restaurant. Weer later een partycentrum. Het historische pand raakte daarna danig in verval. Er waren al plannen om het pand te slopen toen er in 2016 brand uitbrak in Den Hoppenhof. Inmiddels is er een ‘nieuwe’ Hoppenhof, een complex met zes luxe appartementen. Wij plaatsten enkele weken geleden een foto van het interieur van toen nog restaurant Den Hoppenhof. Op dat artikel hebben verschillende lezers gereageerd.

door Martin de Bruijne Wil Noppert uit Mierlo heeft veel herinneringen en informatie over Den Hoppenhof als restaurant. “In 1974 ben ik samen met mijn man en oudste zoon vanuit Nieuw-Lekkerland in Zuid-Holland naar Geldrop verhuisd omdat mijn man als chefkok ging werken in Den Hoppenhof”, geeft Wil Noppert aan. Het restaurant opende in 1975 de deuren. Wil Noppert heeft nog een visitekaartje van haar man, A.G. Noppert Chef de Cuisine staat erop. We kunnen op het kaartje zien dat er toen restaurant de Rielse hoek was, een à la carte restaurant voor negentig gasten. “Ruime keuze uit kleine-, grote-, dag- en specialiteitenkaart”, lezen we. Er zijn congresruimten en er was Bar ’t Genoenhuis. “Een sfeervol ingerichte bar in Brits-Indische stijl, bijzonder geschikt voor het houden van recepties.”

Menukaart

Er is nog een menukaart bewaard gebleven met daarop onder meer de door chef-kok Noppert aanbevolen specialiteiten. Voor zeventig gulden kreeg je een visschotel Walcheren voor twee personen met gepocheerde zeetongfilets, zalm in een kreeftensaus, tarbot en paling. Gegarneerd met puntasperges, champignons, tomaat en crab. ‘Een delicatesse voor de visliefhebbers!’ Ook een kaart met het Kerstmenu van Den Hoppenhof uit 1976 heeft Wil Noppert nog. We lezen dat gasten getrakteerd worden op gegarneerde langouste, gevolgd door een ‘heldere gevogelte bouillon met garnituur van kruidige vleesballetjes en raapjes.’ Vervolgens opgerolde tongfilet op een artisjokbodem met vissaus waarin garnalen en champignons. Na een verfrissende ijsdrank op basis van Chartreuse likeur was het tijd voor de ‘Filets Mignons de Cerf à la Mont Parsan’, hertebiefstukjes

met een romige wildsaus waarin kaapse bessen. Het nagerecht, Parfait Noluska, heeft ongetwijfeld ook heerlijk gesmaakt: “zeer fijn gerecht als subliem sluitstuk van uw kerstdiner.” Gasten konden rekenen op een passende sfeer. “Uiteraard zorgen wij voor een stemmige muzikale omlijsting tijdens de feestdagen.”

Naam Den Hoppenhof

Op de achterzijde van de menukaart staat een beschrijving van de naam Den Hoppenhof. Opgesteld door C. van Bokhoven, Archivaris der Gemeente Geldrop. “Uit de bescheiden, aanwezig ten gemeentearchieve van Geldrop blijkt dat in het verleden te GeldropGroot en Klein Braakhuizen meer dan 400 akker- of veldnamen waren. In de akte van 1460 wordt Den Hoppenhof met name genoemd, in de akte van 1461 wordt gesproken van het “vrij en schadeloos leveren te Amsterdam” van 170 mudden hop. Den Hoppenhof (hij lag in de Hoffstraat) is in de loop der eeuwen vele malen van eigenaar verwisseld. Later wordt hij vermeld als ‘denhoff’ of ‘hopveld’. Voor zover thans is na te gaan is er van de hopverbouwing te Geldrop weinig bekend.” Lezer Ton van Daal weet meer over de opening. Hij geeft aan regelmatig vergaderd en gegeten te hebben in Den Hoppenhof en eigenaar Henk Staals (85) van het restaurant te kennen. De opening werd verricht door toenmalig burgemeester Van Erp die een fles champagne tegen de gevel mocht gooien. De heer en mevrouw Munten waren de eerste uitbaters van het restaurant.

Bloemen bezorgen

De man met de hoogste muts is Chef de cuisine Noppert, hij overleed in 2011.

Piet van den Broek heeft veel herinneringen aan Den Hoppenhof. “In de jaren zestig begon ik als bloemenbezorger bij Braun en Broos in de Stationsstraat. Ik kwam toen geregeld bij de heer en mevrouw Van der Lande die daar woonden. Ik moest de bloemen altijd aan de zijkant afgeven en die werden in ontvangst genomen door de heer Van Helmond die huismeester en chauffeur van de van de familie van der Lande was. Ik mocht nooit de bloemen afgeven aan de voordeur want dat paste niet, dit was alleen voor hoog bezoek.” In die tijd was het dus nog een woonhuis. Het is later verbouwd en eind jaren zeventig overgenomen door Jack Zeguers uit Maastricht en de heer Schoonheid. Die begonnen met Den Hoppenhof. Piet van den Broek: “Het was in die tijd supermodern. Vooral het restaurant op de begane grond, en de prijzen waren

toen ook hoog. Als je binnen kwam werd je ontvangen en meegenomen de trap af daar was een hele moderne bar.” Boven waren vergaderzalen. Volgens Piet van den Broek kreeg restaurant Den Hoppenhof al in het tweede jaar een Michelinster. “Dit was de eerste ster in de omgeving, zelfs in Eindhoven hadden ze er nog geen.” Jack Zeguers keerde na een paar jaar terug naar Maastricht. De zaak werd overgenomen door Hans en Marie Jose Munten uit Blerick. Van den Broek: “De zaak liep nog erg goed. Tot Hans een mooie aanbieding kreeg in het restaurant Eeuwige leven in Asten. Daarna hebben Jan -Willem en Carmen Wilbrink het overgenomen. Na een paar jaar zijn die ook vertrokken.” In de periode 1983-1985 had Den Hoppenhof in ieder geval een Michelinster. Chef-kok was Jacques Zeguers.

Ferrari show

Thom Teunisse werkte van 1982 tot 1988 in het restaurant. Begonnen als stagiair en een aantal jaren gebleven. Theunisse schetst een beeld van een restaurant op niveau met mooie evenementen en vooraanstaande gasten. “Mensen van het koninklijk huis hebben daar gegeten, de directie van Philips en Daf. Dries van Agt was min of meer kind aan huis.” Frank Govers presenteerde er twee keer per jaar zijn nieuwe collectie. Teunisse: “heel bijzonder was de Ferrari show die we een keer hadden. Ferrari presenteerde een nieuw model, in Den Hoppenhof. De auto’s pasten maar net door de gang.” Kunstenares Ans Markus exposeerde in Den Hoppenhof, de schilderijen hin-

gen ‘onbeschermd’ in de gangen. Teunnisse kijkt met een goed gevoel terug op zijn jaren in Den Hoppenhof. Het was hard werken, veel uren maken en ook veel beleven. Hij heeft nog wat documentatie bewaard. In een folder staat bijvoorbeeld dat Den Hoppenhof een ‘onkonventionele inrichting’ heeft. Indrukwekkend is de wijnkaart die Teunisse nog heeft. Tientallen wijnen staan erop, de prijzen zijn met potlood ingevuld. “Er was een gigantische wijnkelder onder de zaak.”

Friteszaak

Dat Den Hoppenhof een tijdlang een ‘restaurant op niveau’ was konden veel mensen waarderen. Maar niet iedereen was even gecharmeerd van het chique restaurant. We ontvingen een reactie van Gerard Aarts over de ervaringen van zijn kameraad Harry. Die Harry was ooit in Den Hoppenhof en vertelde over de hoofdschotel: “Twee erwtjes op het bord en een hele grote rekening. Ik ben daarna vlug naar de friteszaak gegaan en heb daar heerlijk mijn buik volgegeten met frites en frikandellen en de rekening was klein.”

Carnaval

Later werd Den Hoppenhof meer een partycentrum. “Carnavalsvereniging de Geldropse Jagers hebben er ook nog gezeten, omdat herberg ‘t Hout een Casino was geworden”, vertelt Van den Broek die al jarenlang actief is bij de Jagers. Den Hoppenhof was later ook een seizoen (1993-1994) residentie van het Stadsprinscomité. Piet van den Broek kijkt in ieder geval met mooie herinneringen terug aan Den Hoppenhof. “We hebben er wel lekker gegeten en veel bloemen mogen leveren.”

Een beeld van het chique interieur van restaurant Den Hoppenhof.


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 15

Vac a t u re s

Magazijnmedewerker Locatie: Someren

(fulltime)

Ben jij op zoek naar een gevarieerde, leuke baan bij een informeel familiebedrijf? Steek je graag de handen uit je mouwen, ben je bereid om fysiek werk te doen, heb je ervaring met een heftruck én vind het prettig om binnen een klein/hecht team samen te werken? Dan komen wij graag met jou in contact! Werkzaamheden: • Verzamelen van orders; • Inname en uitgifte van goederen; • Verrichten van ondersteunende magazijnwerkzaamheden. Interesse? Mail je CV én korte motivatie naar: m.broos@kerasom.nl. Ook voor vragen over de vacature kun je hier terecht.

H.Verberne grondwerken BV is een grondverzetbedrijf werkzaam in Zuid-Nederland en België met een team van circa 20 medewerkers

Kerasom B.V. | Ambachten 4 | 5711 LC Someren

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.

Wij zijn per direct op zoek naar:

Machinist mobiele graafmachine en

Grondwerker en

Administratief medewerk(st)er Interesse of vragen over bovenstaande functies? Stuur een email naar info@verbernegrondwerken.com of bel naar 0493-691567 Antoniussstraat 34 • 5725 AS Asten-Heusden • Tel. 0493 - 691 567 www.verbernegrondwerken.com

Drukwerk, kwaliteit en service binnen handbereik Ben je op zoek naar visitekaartjes, flyers of ander drukwerk van goede kwaliteit en tegen een scherpe prijs? Bestel dan vanaf nu al je drukwerk bij Das Publishers. We hebben veel verschillende papiersoorten en afwerkingen, voor ieder wat wils. Gemakkelijk en snel.

www.daspasdrukwerk.nl visitekaartjes • briefpapier • posters • brochures • enveloppen • flyers roll-up banner • folders • stickers • ansichtkaarten & wenskaarten menukaarten • spandoeken • displays • placemats • zitzakken • bierviltjes etc.

DAS

Publishers

Een krant bij de Koffie ...

! k j i l r e he

... maar dan heeft u hier wel een trouwe bezorger voor nodig ... wij zijn op zoek naar deze bezorger voor een wijk in Geldrop, mierlo, sterksel, heeze en leende

Bel naar (0493) 473 578 of meld u aan via het blokje ‘aanmelden als bezorger’ rechtsboven op onze site: www.middenstandsbelangen.nl

iets voor u?

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609. • 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

• Te huur bedrijfshal 290m2 met inpandig kantoor en toilet met buitenterrein 300m2. Nabij oprit A67. Industrieterrein Nobis Asten. Tel. 06-53559761.

• Het binnen blijven is geen pretje, kijk daarom op www.haf12shooters.nl simple weg het leukste vertier voor de hele familie. • Gebruikte banden vanaf 25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne tel. 06-53926499.

• Chronische pijn? Wellicht kan hypnose u helpen om deze te verminderen dan wel uit te schakelen. Voor meer info bel of mail naar: 0610930235 info@HypnosePraktijkPhilips.nl

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

• Jonge leghennen te koop. 0493-694427

• Ga voor een origineel eerlijk kado naar de Wereldwinkel Geldrop

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102. • Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond.Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl • Bent u eigenaar van een Opel dan bent u bij ons welkom voor elke reparatie, storing of onderhoudsbeurt. Uw Opel-specialist: Garage Mark Smits. Gespecialiseerd in jonge, gebruikte Opels. Hoofdstraat 74A, Liessel Tel. 0493-342144..

Dakdekkersbedrijf Gerben de Greef Bogardeind 76b 5664 EK Geldrop telefoon 06 - 38305274 / 040 - 2851621

dakbedekking dakisolatie zinken dakgoten

riolering lichtkoepels

NIEUWBOUW - RENOVATIE - ONDERHOUD

Word jij onze nieuwe collega? www.poetszorg.nl

085 076 11 00


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 16

Kerkb e ri ch t e n Heilige Nicasiusparochie Gegeven de huidige omstandigheden en adviezen die er uit gaan van de regering en onze bisschoppen raden wij u daarom aan voorlopig de vieringen zoveel mogelijk via internet en/of televisie te volgen. De vieringen in de H. Brigidakerk te Geldrop-centrum zijn via www. parochienienicasius.nl. Op RTV Horizon is er om de week een uitzending van een gebedsdienst vanuit één van de kerken van de gemeente Heeze-Leende en Cranendonck. Overigens gaan – zolang het is toegestaan - alle vieringen in de kerk gewoon door. De bisschoppen raden bezoekers dringend aan om in de kerk - met name bij verplaatsingen, behalve tijdens het ontvangen van de H. Communie - een mondkapje te gebruiken. De situatie rond het coronavirus kan per dag kan verschillen. Wij verzoeken u ook de berichtgeving op de internetpagina van onze parochie te volgen. We bidden om uitkomst, wensen u allen veel sterkte toe en houden u op de hoogte. Voor misintenties en vragen over doopsel, uitvaart, huwelijk, enz. kunt u terecht bij het contactadres van de gewenste locatie. Voor ziekenzalving kunt contact opnemen met het pastoraalteam. Heilige Brigidakerk, Geldrop Contactadres: Stationsstraat 21, Geldrop – tel: 040-2862364 geldrop@parochienicasius.nl Van maandag tot vrijdag van 9.00 – 12.00 uur Dinsdag t/m vrijdag 8.30 uur lauden/ochtendgebed (in de kerk) Dinsdag, donderdag en vrijdag voorafgaande van eucharistieviering, aanbidding, vesper/avondgebed aanvang 18.30 uur. Donderdag 19 november, 19.00 uur Eucharistieviering. Vrijdag 20 november, 19.00 uur Eucharistieviering. Zaterdag 21 november, 19.00 uur Eucharistieviering. Zondag 22 november, Christus Koning van het heelal, 11.00 uur Eucharistieviering, misintenties: Overleden ouders van Leeuwen-van de Veerdonk en dochter Hetty. Maandag 23 november, 12.30 uur Eucharistieviering. Dinsdag 24 november, 19.00 uur Eucharistieviering. Woensdag 25 november, 12.30 uur Eucharistieviering, eucharistische aanbidding tot 14.00 uur. Donderdag26 november, 19.00 uur Eucharistieviering. HH. Maria en Brigidakerk, Geldrop Contactadres: Stationsstraat 21,– tel: 040-2862364

geldrop@parochienicasius.nl Van maandag tot vrijdag van 9.00 – 12.00 uur Zondag 22 november, Christus Koning van het heelal, 9.30 uur Eucharistieviering, misintenties: Jan de Rijk St. Martinuskerk, Heeze Contactadres: J. Deckersstraat 22 Heeze - tel. 040-2261215 heeze@parochienicasius.nl. Van maandag tot vrijdag van 9.00 – 12.00 uur Zaterdag 21 november 19:00 uur Eucharistieviering. Zondag 22 november, Christus Koning van het heelal, 11.00 uur Eucharistieviering, Intenties: Diny Prinssen-van den Eertwegh; Dinsdag 24 november 8.30 uur Eucharistieviering Woensdag 25 november 8.30 uur Eucharistieviering. Donderdag 26 november 8.30 uur Eucharistieviering H. Luciakerk, Mierlo Contactadres: Heer van Scherpenzeelweg 18, Mierlo – tel: 0492661215 mierlo@parochienicasius.nl opgeven misintenties e.d. ma t/m vrij van 9.00 - 10.00 uur maar altijd voor dringende gevallen. Met een kerkelijke uitvaart hebben we 13 november afscheid genomen van An Smits – v. Gog 90 jaar en op 17 november van Riet de Weert – Hendrickx 82 jaar Zaterdag 21 november 17.00 uur Eucharistieviering met misintenties voor, Mieke Willemsen – v. Beek, Beppie Vellinger-Peters, Toos Kusters, Thieu Smeets, An Smits – v. Gog, Riet de Weert Hendrickx. Zondag 22 november, Christus Koning van het heelal, 9.30 uur Eucharistieviering misintenties voor Lyra v. Rossum – de Rozario. Maandag 23 november 18.30 uur Eucharistieviering in Hof van Bethanie, misintentie voor Maria Schirilla St.- Petrus' Bandenkerk, Leende Contactadres: Dorpstraat 48, Leende – tel: 040-2061215 leende@parochienicasius.nl. Elke werkdag bereikbaar van 8.30-11.30 uur. Zaterdag 21 november : géén dienst in het Leenderhof. Zondag 22 november : Feest van Christus Koning + Caeciliafeest; om 10.00 uur: hoogmis. Voor Buurtschap Oostrik met name Frida van Dijk, Kees Slager, Bennie te Boekhorst en Peter de Beijer. Overleden ouders Scheepers-Smulders, Mariet en Ria de dochters. Toos Verhoeven-van Weert als jaargetijde. Voor de levende en overleden leden van het dameskoor. Voor

de levende en overleden leden van het mannenkoor. Voor de ernstig zieken in ons midden. Mededeling ; Het Caeciliafeest kan dit jaar wegens de coronamaatregelen helaas niet zo gevierd worden als andere jaren. Toch willen we alle leden van ons dames- en mannenkoor van harte bedanken b.g.v. hun patrones, de H. Caecilia, voor hun trouwe inzet en toewijding. Zij zorgen toch maar steeds voor de muzikale invulling van onze vieringen. Heel hartelijk dank je wel. H. Catharina van Alexandriëkerk, Sterksel Contactadres: Dorpstraat 48, Leende – tel: 040-2061215 sterksel@parochienicasius.nl. Elke werkdag bereikbaar van 8.30-11.30 uur. Voor misintenties kunt u terecht bij de dhr. M. de Leeuw, tel. 0402261934 of via een envelop in de brievenbus in de deur van de sacristie van de kerk aan de Beukenlaan deponeren. Wilt u bij het opgeven van een misintentie ook vermelden met hoeveel personen u wellicht naar de viering komt? Dit in verband met de beschikbare plaatsen in de 1,5 meterkerk. De plaatsen in de kerk zijn aangeduid. Vooraf opgeven bij M. de Leeuw, tel. 040-2261934? Heeft u vragen, dan kunt u steeds terecht bij M. de Leeuw of bij het secretariaat in Leende, tel. 0402061215. Zaterdag 21 november Christus Koning v.h. heelal, er is een gezongen eucharistieviering om 19.00 uur met medewerking van het kerkelijk zangkoor wat ook haar patroonheilige viert, H. Cecilia. De opgegeven intenties voor deze dienst zijn; Voor de overleden leden van het Ceciliakoor. Mien Polman en overleden familie. Kapel Kloostervelden Op de eerste zaterdag van de maand is er een Eucharistieviering of een Woord- en communieviering en op de derde zaterdag van de maand is er om 15.30 uur een Woord- en communieviering of een Belevingsviering voor onze bewoners. Kapel Kloostervelden Providentia, Laan van Providentia 3, Sterksel. Pastoraalteam Pastoor van der Maazen tel: 0402862364 Pater van Meijl tel: 040-2061215 Kapelaan Pater Mervin tel.0402261215 Diaken H. van Leuken mobiel: 0627346809. Mensen die langdurig of ernstig ziek zijn, of in het ziekenhuis zijn opgenomen en een bezoekje vanuit de parochie op prijs stellen, willen we vragen om dit door te geven aan de lokale pastorie. Iemand van het pastoraal team of de bezoekgroep

komt dan graag bij u op bezoek. Zie adres hierboven ter plaatse.

kundige van ZuidZorg bereikbaar tussen 12.00 - 15.00 uur op 0408806918. Zuidzorg Nuenen Vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn of thuiszorg regelen: de wijkverpleegkundige van ZuidZorg is bereikbaar tussen 12.00 - 15.00 uur op 040-8806911. Zuidzorg Geldrop Vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn of thuiszorg regelen: de wijkverpleegkundige van ZuidZorg is bereikbaar tussen 13.00 - 15.00 uur op 040-8806915. SVA: Samenwerkende Vrijwilligersorganisaties Armoedebestrijding Voedselbank Geldrop-Mierlo. Info: www.voedselbank-geldrop-mierlo.nl Email: secretariaat@voedselbank-geldrop-mierlo.nl. Telefoon: 06 - 12 53 47 47 Stichting Leergeld Geldrop-Mierlo/ Heeze- Leende E-mail info@leergeldgeldrop.nl Info en aanmelding via website www. leergeldgeldrop.nl Vincentius vereniging Geldrop Info: www.vincentiusgeldrop.nl, e-mail vincentiusgeldrop@gmail. com of 06-41904481. Werkgroep BudgetMaatje Info: budgetmaatjegeldrop@gmail. com. Tel: 06-41904481. Lev-groep De Lev-groep is een Welzijnsorganisatie die verschillende diensten en ondersteuning biedt in Geldrop en Mierlo. O.a ; ouderenwerk, jongerenwerk, vluchtelingenwerk, taalprojecten, steunpunt vrijwilligerswerk buurtbemiddeling, buurtsportcoaches, cursusaanbod, ondersteuning burgerinitiatieven en opbouwwerk. Voor Contact Tel: 0492-59 89 89 E-mail: info@levgroep.nl Websites: www.levgroep.nl www.lerenmetlev. nl www.voorelkaaringeldrop-mierlo. nl

Centrum Maatschappelijke Deelname Hof van Bethanië, Heer van Scherpenzeelweg 9 in Mierlo. Tel: 0402893893. Openingstijden: Inloop maandag 9.00 - 12.30, donderdag 9.00 - 17.00. Formulierenspreekuur: woensdag 9.00 – 11.00. Mantelzorgspreekuur: eerste woensdag van de maand 15.00 17.00. Huisbezoek? Bel met tel. 0402893893, maandag t/m donderdag 9.00-17.00, vrijdag van 9.00 - 12.30. St. vrijw. zorg thuis Geldrop / Mierlo / Nuenen Voor terminale zorg bereikbaar via 06 12458961. Voor zorg aan mensen met dementie en/of lichamelijke beperking via 06 12458961 of via CMD Geldrop, tel 14040, of CMD Nuenen, tel. 040 2831675. Ouderenadviseurs Senioren in Geldrop en Mierlo kunnen voor vragen en advies de vrijwillig ouderenadviseurs of cliëntondersteuners bereiken via telefoonnummer 06-13946383. Savant zorg Verzorging, verpleging, acute zorgvragen, uitleen verpleegartikelen, eetpunt, verzorgingshuiszorg, dagopvang, tijdelijk verblijf/logeerzorg. info: 0492-572000 of 0492502000 of www.savant-zorg.nl Buurtzorg Geldrop (1) Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag bereikbaar onder nummer 06-12133393. Of via mail: geldrop@buurtzorgnederland.com Buurtzorg Geldrop (2) Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag. Bereikbaar onder nr. 06-12206444 of via geldrop2@buurtzorgnederland.com Buurtzorg Mierlo Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag bereikbaar onder nummer 06-10705509. Of via mail: mierlo@buurtzorgnederland.com Buurtcontactpunt Zesgehuchten Buurtcontactpunt Zesgehuchten is

Oude Sint-Clemenskerk Gerwen Uitsluitend de ‘Buitengewone vorm van de Romeinse ritus’, volgens decreet Summorum Pontificum van paus Benedictus XVI, van 7 juli 2007. Priesterbroederschap Sint Pius X, Pater Carlo de Beer, www. stpiusx.nl. Donderdag 19 november. 17.30 uur Lof; 18.30 uur H. Mis, H. Elisabeth, weduwe; gedachtenis van H. Pontianus I, paus en martelaar. Vrijdag 20 november. 7.15 uur H. Mis, H. Felix van Valois, belijder. Zaterdag 21 november. 9.00 H. Mis, Opdracht van de H. Maagd Maria. 10.00 uur Godsdienstlessen. Zondag 22 november. Plechtige viering van de patroonheilige H. Clemens I, paus en martelaar. 10.30 uur gezongen Hoogmis; gedachtenis 25ste en laatste zondag na Pinksteren. Maandag 23 november. 18.30 uur H. Mis, H. Clemens I, paus en martelaar.

Dinsdag 24 november. 18.30 uur H. Mis, H. Johannes van het Kruis, belijder en kerkleraar; gedachtenis van H. Chrysogonus, martelaar. Woensdag 25 november. 7.30 uur H. Mis, H. Catharina van Alexandrië, maagd en martelares. Oda, maagd.

Protestantse gemeente Geldrop-Mierlo Ontmoetingscentrum 't Kruispunt, Slachthuisstraat 22, Geldrop. Ieder eerste zondag van de maand is er kinderkerk. Zondag 22 november 10.00 uur ds. J.H. Kip, Zondag voleinding-gedenken van de gestorvenen. De kerkdienst is ook online te volgen zie daarvoor de website pggweb.nl

Protestantse gemeente Heeze Protestantse Gemeente Heeze, Kapelstraat 50 Heeze. Zondag 22 november aanvang 10.00 uur. Eeuwigheidszondag, voorganger is Ds. M. van Nie uit Heeze; meer info: www.pgheeze.nl.

Ophalen oud papier Mierlo Maandag 23 november, route A1. Vertrek vanaf Burg.Verheugtstr./

Hoek Santheuvel (kruisbeeld). Door: Jeugdvakantiewerk.

Zonsondergang

GELDROP - Charles de Haan uit Geldrop stuurde deze foto, gemaakt op Riel. "Zaterdag zagen wij deze schitterend zonsondergang, tijdens onze wandeling met onze kleindochter."

Info e n d i e n st e n Huisartsen Geldrop-Mierlo Voor spoedgevallen buiten kantooruren en in het weekend belt u de huisartsenpost Oost-Brabant 0888765151. Houd uw verzekeringsgegevens bij de hand als u de huisartsenpost belt. Huisartsencentrum Mierlo Heer van Scherpenzeelweg 11, telefoon 0492-504300. Voor spoed 0492504304. Telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur, balie gesloten van 13.00 tot 14.00 uur. www.huisartsencentrum-mierlo.dohnet.nl. Tandartsen Spoeddienst en weekenddienst in de avonden en de weekenden door Tandartsenpost Eindhoven, telefoon 040-3111915. Dienstdoende apotheek De AnnApotheek in het St. Anna Ziekenhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur, zaterdag en zondag 9.00-23.00 uur. Verzoek om de AnnApotheek ’s avonds (na 18.00 uur) en op zondag alleen voor spoedeisende medicatie te gebruiken. Na 23.00 uur is de AnnApotheek gesloten en kunt u voor spoedeisende medicatie terecht bij de Centrale Dienstapotheek bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Apotheek Coevering is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Openingstijden maandag t/m vrijdag 8.30-18.00 uur, zaterdag 10.0014.00 uur. Buiten de openingstijden kunt u 24 uur per dag uw medicijnen ophalen via de geneesmiddel-uitgifteautomaat. Wilt u van deze service gebruik maken? Kom dan naar de apotheek voor meer informatie. Ze laten u dan ook graag zien hoe de geneesmiddeluitgifteautomaat werkt. Benu Apotheek Geldrop Langstraat 4 5664 GG Geldrop 0402862474. Apotheek Hofdael is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Apotheek Heeze is op zaterdag gesloten en verwijst door naar apotheek Coevering.

Verloskundigen De verloskundigenpraktijk van Willemijn van Dijk, Marjo Engelaar, Eline van Geijtenbeek en Maartje Kluck is altijd bereikbaar op 06-52 678 066. Tea Bijlsma en Madelon Janssen, verloskundigen Geldrop - Mierlo Brandevoort. 24 uur per dag bereikbaar op 06 - 51 24 93 50. Dierenartsen Dienst Geldrop: wilt u voor de dienst uw eigen dierenarts bellen. Boschhoven kliniek voor dieren Heeze-Leende: voor dringende gevallen tel: 040-206 16 82. Dier en Dokter Mierlo Drs. B. ten Bruggen Cate, Geldropseweg 8a, 5731 SG Mierlo, Tel. 0492 - 599 599. Voor spoed 24 uur per dag bereikbaar. Diabeteslijn Diabeteslijn (033) 463 05 66, info@ dvn.nl, voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ‘s nachts alleen in geval van nood) en over de producten en diensten van de diabetesvereniging Nederland. Zuidzorg Organisatie voor thuiszorg. Centraal kantoor, Kastelenplein 173 Eindhoven. Postbus 2160, 5500 BD Veldhoven 040-2308400. Locatie Heeze: Kapelstraat 74. Locatie Nuenen: De Pinckart 11. Locatie Geldrop: St. Vincentiusstraat 1. Voor overige locaties kunt u bellen op bovengenoemd nummer of raadpleeg https://www.zuidzorg.nl/wijkzorg/ zorg-aanvragen Zuidzorg Heeze-Leende- Sterksel Heeft u vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn of hoe u thuiszorg kunt regelen? Dan kunt u terecht bij het inloopspreekuur van de wijkverpleegkundige, iedere dinsdag van 14.00-15.00 in Dorpshuis Valentijn, Valentijn 3 in Sterksel. Donderdag van 13.00-14.00 op Kapelstraat 74 in Heeze. Tevens is de wijkverpleeg-

een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Zesgehuchten. Met elke maandag vanaf 10.00 uur: Samen Koffie. Vrije inloop. Info via Ine, tel. 06-83896491. Elke dinsdag om 11.00 uur: Samen Gym. Voor ouderen. Aanmelden eveneens via Ine. Maandelijks op woensdag of donderdag van 16.00 tot 18.30 uur: Samen Eten. Vooraf aanmelden bij Aggie, tel. 06-36404180 of 040-2854531. Buurtcontactpunt Zesgehuchten ligt aan de Josephinehof 2A, ingang in de Gildestraat. PrivaZorg Eindhoven-Helmond e.o. Huishoudelijke en persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en palliatief terminale zorg bij u thuis. Info: 0492-381138, www.privazorgeindhovenhelmond.nl Ananz Zorg Thuis in Geldrop en de aanleunwoningen bij het Nicasius in Heeze, dagbesteding en dagbehandeling, revalidatie, hospice, verpleeg-/verzorgingshuiszorg, kleinschalig wonen voor dementerenden. Tel: 040 286 44 43 of www.ananz.nl Sint Annaklooster Wijkzorg: persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en palliatief terminale zorg bij u thuis. Tel.: 040 -294 54 00 Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe voor terminale en tijdelijke verzorging en verpleging. 1e Haagstraat 89, Helmond. Tel.: 0492 - 76 02 00 Ook Hulp bij het Huishouden. www.sintannaklooster.nl De zorgboog Wijkzorg en wijkverpleging, behandeling en begeleiding, hulpmiddelen, revalidatie, specialistische zorg, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Meer info: www.zorgboog.nl of 0900 - 899 86 36 Archipelthuis Tel 0800-0717 www.archipelthuis.nl CarePower Zorg aan huis bij psychiatrische problematiek. Info: www.carepower.nl 040-2869760 info@carepower.nl.


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 17

Vac a t u re s

GEVRAAGD ZELFSTANDIG

Wat ga je doen? - Aanleggen van sanitaire, gas-, water- en klimaatinstallaties. - Reparatie en onderhoudswerk. - Voornamelijk in utiliteit en industrie.

Wij zoeken een ervaren loodgieter/allround monteur (W)

Wat vragen we? - VMBO/MBO installatietechniek - Zelfstandig kunnen werken - Enige jaren relevante werkervaring - Rijbewijs B

Hoeben Installaties is een familiebedrijf dat ruim 40 jaar bestaat. We werken regionaal, in (klein) teamverband, met afwisselend werk in een informele sfeer.

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

• Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

Interesse? Reageer dan via 0493-693180 of janneke@hoebeninstallaties.nl

www.hoebeninstallaties.nl • Haardhout gezaagd en gekloofd eik en berkenhout voor de winter 2020/2021 Info 06-23720617

• Voor al uw schilder- en texwerk. Ook voor uw dakkapel. Gratis prijsopgave: Tel.06-81881966

• Digitaliseren van uw smalfilms, videobanden en dia’s. Al uw videowerk bij ons in goede handen. 06-53391018

BOEKHOUDKUNDIG MEDEWERKER 15 uur per week

Bel 0493-342.342 www.hebbentours.nl Snoertsebaan 22 | 0493-342.342 | info@hebbentours.nl

Wij zijn op zoek naar

leerling leidekkers Een prachtig ambachtelijk vak kunt u bij ons leren in ons leuke team. E.v.t. opleiding voor leidekker/loodgieter is mogelijk. (N.C.E. Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen, maar wij kunnen u het vak ook leren in ons bedrijf!! Doorgroei mogelijkheden.

Wij bestaan al meer dan 85 jaar!!

Al meer dan 85 jaar ervaring in leiendaken, zink, lood- en koperwerken

Hans van den Heuvel Hoveniersbedrijf

• Tuinaanleg • Onderhoud • Renovatie Emmalaan 2 • 5664 AH Geldrop • Tel. 06 - 532 94 179

schildersbedrijf & verfspeciaalzaak

van gerven Verf, behang en wandbekleding Hoog Geldrop 49 - Geldrop - Tel. 040-2862577

DAKDEKKERSBEDRIJF - DAKGOTENRENOVATIE

Kwaliteitswerk tegen een lage prijs! voor bedrijf en particulier • Bitumeuze dakbedekkingen • Isolatie • Renovatie • Gespecialiseerd in het vernieuwen van dakgoten en daken WWW.MARTIENGEEVEN.NL

Emopad 30-32 Geldrop info@martiengeeven.nl Tel: 040 286 26 28 volg ons nu ook op facebook!

SIND S 1944


MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | donderdag 19 november 2020 | pagina 18

Het is weer tijd voor:

Sint (Hubert)

Kom naar zitcomfort speciaalzaak Teun Arts en kies voor het meest comfortabele cadeau.

Nu: Verbouwingsopruiming met meer m dan 250 Weg = Weg aanbiedingen direct uit voorraad leverbaar.

Al ruim 45 jaar hĂŠt adres voor comfort en kwaliteit Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

info@teunarts.nl

Profile for Das Publishers!

Mierlose Krant 19-11-2020  

Hét weekblad voor Geldrop, Mierlo, Heeze, Leende, Sterksel en Nuenen

Mierlose Krant 19-11-2020  

Hét weekblad voor Geldrop, Mierlo, Heeze, Leende, Sterksel en Nuenen