Page 1

k antoren rot terda m

Werken boven de k r onen van Het Park


Werken boven de kronen van

Het Park

De Westerlaantoren is een nieuw fenomeen. Luxe kantoorruimtes aan Het Park van Rotterdam zijn nu beschikbaar. Prachtige grote vloeren, een historische locatie met hedendaagse uitzichten. Aan u de eer. De volmaakte plek. De beste stek.


stad, de Maas en Het Park De

een locatie met overdonderende schoonheid


rot terda m


A20

A13 Rotterdam

A16

A4

A15


zo in en uit de stad Rustig naast Het Park, aan de Maas, dat is de ultieme plek in Rotterdam. De Westerlaantoren neemt hiermee een kleine afstand van de stad, en kiest juist voor de goede verbindingen.

Ligging De Westerlaantoren is uitstekend bereikbaar. Met de tram bent u in een paar minuten op Centraal Station. Vanaf de snelwegen zijn er snelle doorgaande verbindingen. Vanuit Rotterdam West en Zuid komen de routes samen op het Droogleever Fortuynplein. Hier, bij de Euromast heeft u de Westerlaantoren al in het vizier. Vanuit Rotterdam Oost en Noord komen de routes samen aan de voet van de Erasmusbrug. Hier is ook de hoofd足entree van het Scheepvaartkwartier en bereikt u via de prachtige kades of de Parklaan de Westerlaantoren.


goede De Westerlaantoren is een baken. Vanuit zijn geheel eigen positie legt hij verbindingen met de Euromast, Het Park, de SS Rotterdam, de Wilhelmina Pier, de Erasmus Brug en de woontorens in het centrum. De Westerlaantoren neemt een zekere afstand, maar staat er midden in.


buren rot terda m


een wijk met historie

Victorie

Het Scheepvaartkwartier is van aangename klasse. Met Het Nieuwe Werk gaf Rotterdam ruimte aan de ontwikkeling van de stad en de havens. De domeinen van o.a. de families Van Beuningen en Mees. Waar ooit de groten der havens woonden en werkten, heerst nu een hoogwaardig hedendaags zakelijk klimaat. De top van het Rotterdamse zakenleven is hier te vinden. Kantoren, appartementen en voorzieningen zijn hier geheel op afgestemd. De statige Parklaan, de Veerhaven en de prachtige kades vormen de opmaat voor de Westerlaan. De Westerlaantoren vindt hier zijn oorsprong. Hier is historie gemaakt. Vanuit deze plek heeft Rotterdam de wereldhavens veroverd. Deze plek is nu beschikbaar voor het nieuwe zaken doen. Het nieuwe werken in Het Nieuwe Werk.


ont va op bijzonder niveau


ngst


Westerlaan kantoren


Vorm Statig rijst de Westerlaantoren uit boven zijn omgeving. Een nieuw baken aan de Maas. Rank, statig en vol contrasten. Werken en wonen, donker en licht, oud en nieuw. De Westerlaantoren heeft alles in huis.

De Westerlaantoren is onderdeel van een door Ector Hoogstad Architecten ontworpen integrale gebiedsontwikkeling. Zij tekenden voor het ontwerp van het hoofdkantoor voor Koninklijke Vopak N.V., een ruime parkeergarage, een nieuw stuk park én de nieuwe woon-werktoren. Met de Westerlaantoren wordt de laatste schakel ingevuld. Het is duidelijk één geheel, de materialisatie en krachtige lijnen verbinden het geheel. Natuurlijk is in de Westerlaantoren optimaal gebruik gemaakt van state-of-the art duurzaamheidstechnieken. Na voltooiing zal het gebouw een plek krijgen in de top 10 van duurzaamste gebouwen van Nederland.


ontspannen

entree De omgeving van de Wester足 laantoren straalt rust en schoonheid uit. Voor u en uw bezoekers is er volop parkeerruimte op straat足 niveau en in de garage. Vanuit de kelder kunt u binnendoor de transparante entree bereiken. Hier ervaren uw bezoekers direct de impact van de kwaliteiten van het ontwerp en de plek aan Het Park.


ruimt op de werk vloer

ruime


e mogelijkheden voor indelingsvarianten


Indeling Kelder

Begane gr ond

1e verdieping

Vanuit de 3-laagse parkeergarage, welke ruimte biedt aan 350 parkeer足plaatsen, is er direct toegang tot de entreehal op de begane grond.

De hoek Westerlaan/Calandstraat is beschikbaar voor verhuur en leent zich uitstekend voor een lunchroom of traiteur. De entree van de woningen en bemande receptie, met twee eigen liften, bevindt zich op de begane grond aan de Wester足laan. Met twee roltrappen worden de kantoorge足 bruikers naar een eigen receptie op de eerste verdieping geleid.

Op de eerste verdieping bevindt zich de centrale, bemande, receptie voor alle kantoren. Vanuit hier gaan drie liften die toegang geven tot de bovengelegen kantoorverdiepingen. Op de eerste verdieping is daarnaast 600m2 kantoorruimte aanwezig.


wonen kantoren

De Westerlaantoren beschikt over mooie grote vloeren. Ruime verdiepingen, geschikt voor meerdere indelingsvarianten, en ook in deelverhuur mogelijk.

10 e

862m 2 V VO

9e

862m 2 V VO

8e

862m 2 V VO

7e

862m 2 V VO

6e

862m 2 V VO

5e

669m 2 V VO

4e

862m 2 V VO

3e

862m 2 V VO

2e

898m 2 V VO

1e

675m 2 V VO

BG

291m 2 V VO

Tot aal

8 . 567m 2 V VO

Vanaf

291m 2 V VO

Vopak


kantoor verdieping

Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een standaard verdieping. Alle verdiepingen zijn ongeveer gelijk en vrij indeelbaar.

schaal 1:150

0

3

6


1

hele verdieping

De vloeren zijn vrij indeelbaar en voor verschillende kantoorconcepten bruikbaar. In onderstaand voorbeeld is een combinatie gemaakt van een kleine kantoortuin en losse, flexibele kantoren en vergaderruimten.

Aantal werkplekken: ca. 100 Metrage: ca. 862m2 VVO schaal 1:150

0

3

6


2

halve verdieping

Er kunnen ook meerdere bedrijven op ĂŠĂŠn vloer gevestigd worden. Ieder bedrijf kan een geheel eigen indeling maken met eigen balie, pantry en open of gesloten kantoren.

Metrage: ca. 862m2 VVO schaal 1:150

0

3

6


Rot te


rdam tussen het groen


t e chnis che b e s chr ij v ing Bij de bouw van de Westerlaantoren is gebruik gemaakt van het bestaande skelet, hierin zijn 10 kantoorlagen en 3 woonlagen (11e t/m 13e verdieping) ondergebracht. De 14e t/m de 19e verdieping, tevens woonlagen, worden op de bestaande constructie geplaatst. De kantoorverdiepingen zijn als volgt ingedeeld:

Kelder: entree vanuit de aangrenzende parkeergarage tot begane grond Begane grond: Centrale entree, met portier. De liften voor de kantoren vertrekken vanaf de 1e verdieping. 1e verdieping is bereikbaar middels roltrappen vanaf de begane grond. 1e verdieping: Deels entreegebied kantoren, deels kantoorruimte 2e t/m 10 verdieping: Kantoorverdiepingen.


Maatvoering Gevelstramienmaat is 1.800mm (behalve op de 1e verdieping, hier 2.700mm) Kantoren in te delen in gewenste diepte, bijvoorbeeld 5.400mm of 7.200mm (afhankelijk van de oriëntatie zijn er verschillende, maar niet ongelimiteerde mogelijkheden) en breedte, beginnend met 3.600mm en oplopend in standaard bandraster stramien van 1.800mm (waterzijdige naregeling van de temperatuur is tot een minimale stramienmaat van 3.600mm mogelijk!, dus met wanden rekening houden met 3.600mm verdeling van de technische installaties). Verdiepingshoogte kantoren is circa 2.680mm (netto), gangzone is circa 2.600mm (netto). Netto hoogte sanitaire ruimten: 2.600mm

Fundering en draagconstructie Fundering van het gebouw bestaat uit een constructieve in het werk gestorte kelder op betonpalen, aangebracht in de jaren zestig (vorige eeuw). De hoofddraagconstructie bestaat uit een stabiliteitskern, dragende vloeren en kolommen, allen van beton en stalen kolommen in de binnenring op de nieuwe constructielagen in de langsrichting van de kern. Nuttige vloerbelastingen zijn:

• 2,5 kN/m² kantoorverdieping • 5,0 kN/m² entree begane grond

Gevels en daken De gevel van het gebouw bestaat uit de dichte delen bekleed met zwarte en grijze keramische tegels en de puien in gemoffelde aluminium puien met hoogwaardige isolerende beglazing (U-waarde glas 1,1). De centrale entree bevindt zich op de begane grond en wordt ontsloten middels een op afstand te openen circle slide deur. Op de bovenste verdieping is een dakkoepel gepositioneerd, gemaakt van bitumen bekleed met koperfolie. Daaronder ligt een 2-laagse dakbedekking op en dampremmende laag en isolatie, waarop de gevelonderhoudsinstallatierails gemonteerd is.

Binnenwanden en -kozijnen De binnenwanden in de kantoren ter plaatse van de entreehal, sanitaire ruimten, technische ruimten en schachten worden uitgevoerd in kalkzandsteen, metalstud en beton. De scheidingswanden in de kantoren (levering derden) zijn nader te bepalen. De binnenkozijnen van puien en deuren t.p.v. entreehallen en lifthallen op de verdiepingen worden uitgevoerd in hout, staalplaat en profielstaal.

Het plafond van de entreehal is een vast geperforeerd en gesaust gipsplafond geperforeerd. Het plafond rondom de kern is een systeemplafond in bijbehorend kader. Per verdieping is een mogelijkheid voor een berging/ werkkast opgenomen. Per verdieping zijn twee dubbele heren toiletten en twee enkele damestoiletten opgenomen (i.v.m. met mogelijke deelverhuur van ½ verdieping).

Liften De drie liften voor het ontsluiten van de kantoorverdiepingen zijn vanaf de 1e verdieping toegankelijk. Transport tussen entree en 1e verdieping vindt plaats met behulp van roltrappen. Liftkooi afmetingen zijn 1.100 x 2.100 x 2.300mm. Deurhoogte is 2.100mm. Lift capaciteit per lift is 1000 kg. Vanuit de kelderverdieping is een separate pendellift voorzien om de begane grond te bereiken. Voor mindervaliden zijn, door middel van een door de portier uit te geven pas, de drie liften bereikbaar vanaf de begane grond.

Technische installaties De uitwerking van de klimaatinstallatie berust op een concept met stadsverwarming, warmteterugwinning uit ventilatielucht en energiezuinige verlichting door middel van aanwezigheidsdetectie en daglichtafhankelijke regeling. De koudelevering vindt plaats met watergekoelde koelmachines. De condensorwarmte van de koelmachines wordt afgevoerd met maaswater. Het opgesteld koelvermogen voor de kantoren van de Westerlaantoren komt neer op circa 65 W/m2. De kantoorvertrekken worden geventileerd met verse buiten­lucht. In de luchtbehandelingkasten wordt de warmte uit de retourlucht overgedragen aan de toevoerlucht door middel van warmteterugwinning. Verwarming, koeling en ventilatie van de kantoorvertrekken vindt plaats door middel van plafondinductie-units per stramien van 1.800 mm. Installaties zijn uitgelegd op 2,5 voudig ventilatie. De regeling voor verwarming en koeling vindt plaats per zone van 10.800 mm. De installatie is echter voorbereid om één naregeling per stramien van 3.600mm toe te passen. De elektrische voeding wordt verzorgd vanuit een centrale Nutsruimte, inclusief noodstroomvoorziening. De verlichting in de kantoren wordt geïntegreerd in de verlaagde plafonds, uitgaande van montage op bandrasterprofielen.

De binnendeuren in HPL uitvoering (of gelijkwaardig) met hoogwaardig hang- en sluitwerk.

Aansluitpunten voor data en elektra door middel van wandgoten. Wandgoten zijn door middel van verticale zakstukken op diverse plaatsen verbonden met het verlaagde plafond en voorzien van: • 2 x elektra (afgemonteerd) per stramien 1.800mm • 2 x data (loos) per stramien van 1.800mm

Binnenafwerking

Duurzaamheid

De vloer van de entreehal op de begane grond, zal worden afgewerkt met natuursteen. In de circle slide toegangsdeur wordt een schoonloopmat opgenomen. Op de wanden van de begane grond, 1e verdieping en de kernwanden van de standaard kantoorverdiepingen worden de steenachtige wanden afgefilmd en voorzien van schilderwerk.

Het kantoorgedeelte scoort hoog op materiaalgebruik bij de GreenCalc-berekening. Dit wordt mede veroorzaakt door het hergebruiken van bestaande materialen (wanden en vloeren). De totale Milieu-Index Gebouw (MIG) score voor de kantoren is 237.


rot terda m

De Westerlaantoren is een ontwikkeling van Calandstraat CV. Deze brochure is met grote zorg samengesteld, wijzigingen zijn voorbehouden, uiteraard kunnen er aan deze brochure geen rechten ontleend worden. Aan geen van de artist impressies/plattegronden die zijn geplaats in deze brochure kunnen rechten worden ontleend. Deze geven slechts een indicatie van het uiteindelijke eindbeeld.

Brochure Westerlaantoren Kantoren  

Mooie brohchure met Informatie betreft het huren van kantoorruimte in de Westerlaantoren gelegen in het prachtige Scheepvaartkwartier in Rot...