__MAIN_TEXT__

Page 1

Vær med til at give dit barn en bevægeglad start på livet

64

sider

DEN GLADE UDVIKLING

med inspiration til motorisk leg


Happy childhood – better world! bObles handler om nærvær, bevægeglæde og motorisk udvikling gennem leg. Vi understøtter bevægeglæde, leg og motorisk udvikling med multifunktionelle tumlemøbler i et enkelt og kvalitetsbevidst design. Vi tror på det smilende nærvær mellem dig og dit barn. En opmærksomhed eller en leg - lige nu, lige her. Nærvær er en følelse, der lejrer sig i kroppen og stimulerer børns evne til at udvikle sig motorisk. Bevægeglæden og nysgerrigheden bobler, når børn bliver rørt ved, set på, lyttet til og leget med på egne præmisser.


Vi vil gerne give børn en bedre start i livet Når børn gennem motorisk udvikling og leg opnår en god kropforståelse, så styrker de evnen til at lære, føler et større selvværd og har lettere ved at interagere med andre. Kort sagt: Børnene bliver bedre rustet til at møde verden, som de mennesker, de er.


Den Glade Udvikling bObles har udviklet fem Tumleikoner, som hver især repræsenterer helt naturlige og grundlæggende elementer i den motoriske udvikling. Det at ligge på maven, rulle, kravle, stå, gå, hoppe og balancere gælder til alle tider i alle aldre og er selve grundkernen i kropslig udfoldelse. Med bObles Tumleikoner er det vores ambition at skabe et bevægelsesunivers, der kan blive ved med at in-spirere til kropslig leg og bevidstheden om alt det kroppen kan og bare skal prøve af – men mest af alt følelsen af bevægeglæde – er det vi kalder ”Den glade udvikling”. Dette koblet i et stærkt fællesskab af nærvær, nysgerrighed og sansestimuli.

Louise Hærvig

- Børnefysioterapeut


ligge på maven

nærvær - relation

nysgerrighed - leg

sansestimuli - bevægelse

rulle, krybe og kravle

gå og stå

=

hoppe

+

Balancere


å maven

ng -

sk el

i ikl Den glade udv

udh oldenhed

p lig

ve d

holdenhed -

Mu

Ligge på maven En stærk ryg er et super vigtigt udgangspunkt for barnets videre bevægemønster - både når barnet som helt spæd skal være maveliggende, men også i voksealderen. Noget af det bedste man kan gøre, er at skabe nogle betingelser, der hjælper barnet på vej, og ikke mindst vedligeholder en stærk ryg.


tim

u li

m

es

øn ste

s San

r

ru

ryb og kra vl

l, k

- stab

ry d ilitet - k

s

rulle, krybe og kravle Med en stærk ryg vil barnet opleve, at det er nemmere at rulle. Når barnet ruller, er det selv i gang med at bevæge sig, og i kombination med barnets nysgerrighed, skaber det grobund for den videre udvikling, hvor barnet begynder at krybe og kravle. Det lille barn kan have gavn af at blive hjulpet lidt på vej, men ellers er det bare om at skabe universer af forskellige højder og drøjder og motiverende objekter med lys og lyd, så rammen er sat for bevægelse. Det lidt større barn skal endelig blive ved med at rulle, krybe og kravle, for det er så gavnligt for barnets kropsbevidsthed.


s mu

ke

ls

gh ed

g stå o gå

tyrk

e - b al a

ha n ce -

i st

gå og stå Kom op og stå. Det helt lille barn gør det oftest første gang på skødet. Men det skal øves mange gange, førend sikkerheden er der og de første selvstændige skridt bliver taget. Det kræver muskelstyrke i benene og rigtig god balance at gå. Så når barnet rejser sig, står og bøjer og strækker benene eller går sidelæns ved møbelstøtte, er det den rene muskel-balancetræning. For det lidt større barn skal der bare være mulighed for at øve og øve og øve sig… For det er det, der skal til, førend færdigheder opnås.


ng

-

M

us

din

i Tim

eri ng

hop

or kel-l Ko s edsan

hoppe Det er vidunderligt at hoppe - for det er det nærmeste vi kommer på at flyve. I alle aldre skal denne udfordring tages op. Et perfekt hop består af et afsæt og en landing og kan variere i det uendelige. Jo flere gange vi hopper, desto bedre lærer vi kroppen at kende - og jo sjovere bliver det.


ing

op sb evid

dn ky vaegtfors

sthed

balance

- fa

ldreaktioner

kr

balancere Balancen er med os i alt, hvad kroppen foretager sig. For det ufødte barn er balancen allerede blevet stimuleret inde i maven. For den nyfødte - og lille baby bliver balancen stimuleret ved hver eneste bevægelse og ved hver eneste niveauforskel. Når barnet bliver lidt ældre - og selv kan komme omkring - bliver balancen ikke kun stimuleret, men også udfordret på helt egne betingelser. Jo mere barnet er tryg ved sin balance og sine faldreaktioner, fremadrettet, sidevers og bagudrettet, jo mere vil barnet selv udfordre den. Og det er lige præcis det, der skal til - barn som voksen - gennem hele livet: Ta’ en chance og bevæg din balance.


nærvær Nærværet er mellem dig og dit barn. Det er en kontakt, hvor du byder ind med dig selv i et møde, en opmærksomhed eller en leg - lige nu, lige her. Nærvær er en oplevelse, der lejrer sig i kroppen og dermed er mere end blot fysisk tilstedeværelse. Oprigtigt og umiddelbart nærvær er en følelse, der er så stimulerende for dit barns evne til at være opmærksom, engageret, kreativ og for at kunne lære nyt og udvikle sine sociale kompetencer. Nærvær er dit barns oplevelse af at blive rørt ved, set på, lyttet til og leget med på egne præmisser. Hvor I smiler til og spejler jer i hinanden og for en stund glemmer tid og sted. Så vær bare i det nære og nyd det.


nysgerrighed Nysgerrighed på hinanden og vores fælles omgivelser er en stærk følelse, der giver os trang til at undersøge omverdenen og blive kendt med det ukendte. Nysgerrighed er den lyst og forundring, dit barn har til at undersøge og opleve med en enestående åbenhed. Så kom bare i gang, så nysgerrigheden kan få lov til at blomstre. For det er det, og gøre os klogere på os selv og på hinanden. Den skal gerne blive til tanker og værdifulde snakke, til leg og læring, til kropslig udfoldelse og sjove eksperimenter, hvor kroppen er med hele vejen. Hvis det er sjovt og meningsfuldt, giver det lyst til mere. En positiv spiral er skabt. Derfor giv nysgerrigheden plads og nyd det.


sansestimuli Sanserne som sådan er ikke til at få øje på. Alligevel er det dem, der er så afgørende for, hvordan barnet trives og udvikler sig. Det er især følesansen (den taktile sans), muskel-ledsansen (den proprioceptive sans), samt balancesansen (den vestibulære sans), der har et tæt samarbejde og sender input og output frem og tilbage mellem hjerne, krop og sjæl.


elefant LIG På MAVEN bObles Elefant er fuld af fantasifuld leg, der stimulerer og udfordrer barnets motorik. Barnet kan tage på tur med Elefanten og vippe sig igennem savannen fra side til side og frem og tilbage, eller surfe på dens fødder henover havets vilde bølger. Elefanten er også dejlig for små som store at ligge henover på maven og på ryggen. Både koordination og balance bliver stimuleret på Elefanten, hvad end den bruges i den aktive eller stille leg.

Elefant h 31, l 55, b 24 cm Pris 1099,-

baby

tumling

Mellem Elefant h 21, l 37, b 16 cm Pris 499,-

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


kylling LIG På MAVEN bObles Kylling har stribevis af legende funktioner. Baby kan ligge på maven og kramme den, mens nakke og ryg styrkes, og det lille barn kan slå vingerne ud og flyve fra side til side. Den vippende Kylling er også sjov for det større barn eller den voksne at balancere på med et eller begge ben. Kylling er vild med at blive tumlet på, og den stimulerer balancen, hvad enten man er lille eller stor.

Kylling h 11, l 26, b 24 cm Pris 299,-

baby

tumling

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


dino LIG På MAVEN Brug fantasien og giv fuld motorisk gas! På bObles Dino kan barnet både kravle, gå, eller glide, og blive stærk og sej. Med Dino følger en glat plade i kraftig akryl, som kan tages af og på, når der enten skal rutsjes hele vejen fra himlen og ned, eller klatres op ad den stejle skråning. Barnet kan også tage en gåtur op ad den rillede ryg, eller tage udfordringen og bestige det glatte Dino-bjerg. Det er bare med at prøve sig frem og tage på eventyr.

Dino h 34, l 70, b 24 cm Pris 1399,-

baby

tumling

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


krokodille LIG På MAVEN bObles Krokodille inviterer til leg og bevaegelse. Barnet kan tage en gåtur op ad trappetrinene, bestige bjerget når den er vendt på hovedet, eller ligge på maven henover Krokodillens skrå flade. Både balance og koordination styrkes, når barnet kravler, går, eller står og vipper på Krokodillen. Har man to, kan de ligge i forlængelse af hinanden, ved siden af hinanden, ovenpå hinanden eller bruges som sjove cirkusstylter.

Krokodille h 18, l 60, b 24 cm Pris 799,-

baby

tumling

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


fisk bObles Fisk findes i to størrelser og giver et hav of motoriske legemuligheder. Barnet kan lege ’fang en fisk’ ved at trille og jage den, sidde på den runde del og vaere i bevægelse, eller svømme ned af den brusende flod ved at rulle henover på maven og styrke ryg og nakke. Fisken kan også bruges som forhøjer til stolen ved spisebordet. Har man flere, kan der bygges til et kæmpe tårn.

Stor Fisk Ø30, h 20 cm Pris 649,Lille Fisk Ø30, h 12 cm Pris 399,-

LIG På MAVEN

baby

tumling

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


skildpadde LIG På MAVEN bObles Skildpadde har en stor flade og en buet bund, hvilket giver mulighed for en masse motoriske lege. Barnet kan hoppe fra ø til ø i det store hav, lege ’Jorden er giftig’, eller gå balancegang på toppen af bakken. Skildpadden kan også bruges som vippende stol og balancebræt for det større barn eller den voksne. Balancen bliver udfordret og udviklet på det vippende skjold, som kan tilte til alle sider og snurre rundt, både når barnet sidder, står eller ligger henover.

Skildpadde Ø37, h 12 cm Pris 699,-

baby

tumling

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


ælling LIG På MAVEN bObles ælling findes i to størrelser og inspirerer til en masse nye tumlelege. Barnet kan siddende gynge sig gennem bølgerne, stå balance på ællingens ryg og surfe, og ligge på maven henover og vippe. Vendes ælling om, har du en udfordrende balancebro, som barnet kan gå på og ligge henover. Både balance- og koordinationsevne bliver stimuleret. ællingen elsker at blive tumlet på, og har man flere af dem, kan de stables til forskellige siddehøjder.

Ælling h 18, l 36, b 20 + 4 cm Pris 699,Lille Ælling h 18, l 36, b 12 cm Pris 399,-

Lille Ælling

baby

tumling

Stor Ælling

+

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


myresluger LIG På MAVEN bObles Myresluger er fire tumlemøbler i et. To af dem kan vippe, to af dem kan stå - så blot ved at sidde, gå eller stå på Myreslugeren bliver barnets kropsbevidsthed stimuleret. De fire dele kan bygge utallige legeuniverser; som bord og stolesæt til teselskabet, super motorisk forhindringsbane som barnet kan kravle over og under, eller trappetrin op til det højeste bjerg. Myreslugeren er ideel, der hvor pladsen er trang, fordi de fire dele nemt kan samles.

Myresluger h 41, l 52, b 24 Pris 1999,-

baby

tumling

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


donut LIG På MAVEN bObles Donut findes i tre størrelser og har masser af bevægelse i sig, både når barnet tumler, eller har lyst til at slappe af. Barnet kan ligge dejligt på maven henover den livlige boble, eller sidde og mærke det bevægelige underlag, mens balancen stimuleres. Et enkelt hop, og Donut er i fuld fart derudaf. Trykkes den elastiske Donut ned i gulvet, dannes et vakuum, så den står fast, og har man to eller flere, kan de sættes ovenpå hinanden. Lille Donut Ø33-35, h 16 cm Pris 299,-

baby

tumling

Donut Ø45-50, h 25 cm Pris 499,Stor Donut Ø55-60, h 30 cm Pris 599,-

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


donutswing Lav en gynge ud af din lille Donut og tag en svingtur! Fjern skumproppen fra den lille Donut ved at skubbe den ud, og indsæt i stedet gyngedelen. Hæng Donutgyngen fra et træ eller i loftet og juster højden på rebet. Barnet kan gynge frem og tilbage helt op til himlen, eller dreje hele vejen rundt som en snurretop og udfordre balancen. Hele kroppen bliver stimuleret på Donutgyngen, som er fuld af leg, bevægelse og motorisk glæde. Donutgyngen kan også blot hænge, og bruges som den første ”bold”, der kan gribes eller sparkes til, eller forestille jer en gang ”svingbold”, hvor I helt skal undgå at blive ramt. Justerbar reb længde 150-250 cm

Gyngedel Ø20, h 14 cm Pris 299,-


bolde bObles Bold findes i fem størrelser og har masser af sansemotorisk leg i sig. Kast den højt op og grib den igen med hænderne, spark den frem med foden, eller tril den fra den ene ende af stuen - indhent den både ved at krybe, kravle eller løbe - og fornemme hastigheden. Både små og store kan være med. Bolden passer super til små hænder, og giver med sin faste form og bløde overflade, god mulighed for at holde fast på den.

Bold Ø7 cm Pris 29,-

Bold Ø19 cm Pris 299,-

Bold Ø11 cm Pris 59,-

Bold Ø23 cm Pris 499,-

Bold Ø15 cm Pris 129,-


tumlegulv - rundt

Sammensæt en sej snoet sti, eller lav en cirkel til at hygge på. bObles runde tumlegulv skaber plads til masser af motorisk leg og tumlerier. Baby kan ligge på maven eller ryggen på det isolerende gulv og lege. Det større barn kan lave en sej bilbane eller give den gas med motoriske udfoldelser på det bløde underlag. Bare slip fantasien løs! Gulvet er super at tumle på, men også lige så skøn, når barnet trænger til en pause.

Tumlegulv Ø 110, h 1,5 cm Pris 499,-


tumlegulv - firkantet bObles Tumlegulv gør det muligt at lege frit på et blødt underlag. Tumlegulvet består af fire brikker og udskiftelige, vendbare cirkler, samt fire forhøjede trædesten, som kan sammensættes på kryds og tværs til fantasifuld leg. Baby kan ligge på det isolerende gulv og fornemme farvekontrasterne. Barnet kan gå gennem den snoede sti eller hoppe over floden på de runde trædesten. Gulvet er også dejligt at tumle på, når kroppen trænger til bevægelse, eller ligge på, når der skal slappes af.

Tumlegulv h 1,4, l 100, b 100 cm Pris 499,-


tumlebræt bObles Tumlebræt er et bevægeligt og hurtigt tumlemøbel med hjul. Barnet kan sidde og rulle i alle retninger som en vild racerbil, eller ligge på maven og svømme frem og tilbage med strømmen som en lille fisk. Hele kroppen bliver stimuleret og styrket, når der tumles fremad på tumlebrættet. Lægges et andet tumlemøbel på, forvandler Tumlebrættet sig til et rullende køretøj med højde, fuld af fart og ballade. Max vægt: 50 kg

Tumlebræt h 6, l 55, b 25 cm Pris 699,-


tumlesten Gør klar til balanceleg! bObles Tumlesten er fuld af motoriske spilopper. Hop fra sten til sten uden at røre lavaen, sæt en på hovedet og stå på et ben på en anden, eller kravl henover de små øer. Det er bare om at prøve sit mod og sine balanceevner af. Vend rundingen opad og få massage for fødderne, eller vend den nedad og prøv at balancer på de bevægelige Tumlesten. Tumlestenene passer så fint til små hænder, som nemt kan holde fast på dem, og placere dem lige, hvor det måtte være.

2 x store d 15, h 7 cm 4 x små d 11, h 5 cm Pris 349,x4 x2


blandede tumlesten Lav en udfordrende hinkerude eller en sej tumlebane og gå, kravl eller zig-zag igennem. Der er også lagt op til at bygge tossede tårne – kan du stable alle Tumlestenene, uden de vælter? Prøv at balancere på to halvcirkler eller kast de små og store flader som flyvende frisbeer. Med de blandede Tumlesten får du ovenikøbet mulighed for at bygge dine egne små tumlemøbler. Sæt blot en halvcirkel under en af de store flader og vip på den lille tumle-UFo.

4 vippende d 11, h 4 cm 4 flade d 12, 12, 18, 24 cm/ h 4 cm Pris 399,x4 x2 x1 x1


store tumlesten Gør klar til balanceleg på de store Tumlesten! Hop fra ø til ø, vend dem om og prøv at balancere på de bevægelige buer, eller læg dig på maven henover rundingen og styrk nakken. Det er bare om at prøve sit mod og sine balanceevner af. Vend rundingen opad, så har du en skammel, der står fast, eller vend den nedad og hold balancen mens du sidder. De store tumlesten er vilde med at blive tumlet på!

Tumlesten (sæt): 1 stor d 23, h 11 cm 1 lille d 19, h 9 cm Pris 449,-

x1 x1


tumlerør LIG På MAVEN Tag en rulletur i røret og rul fra side til side eller hele vejen rundt. Røret er skønt at trille til hinanden, gemme sig i eller ligge ovenpå og suse fremad. Prøv også at gemme en lille ting inde i røret og ræk ud efter det eller kravl igennem den bevægelige tunnel. På cylinderdelen kan barnet ligge på maven henover rundingen og trille fremad, mens ryg og nakke bliver styrket. Står den oprejst forvandler den til sig en skammel eller et højt udsigtstårn. De to dele kan også bruges sammen som et rundt sofabord eller opsatsbord i smuk farvekombination, Sæt cylinderen ind i røret og gør det mere stabilt eller prøv at skubbe den igennem røret og møv dig frem.

baby

tumling

Rør h 24 cm, Ø 36 cm Cylinder h 24 cm, Ø 27 cm Pris 1099,-

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


musling - med lyd

Sæt lyd på din tumlen! Surf med på de høje bølger, eller dyk ned på havets livlige bund og lyt. bObles Musling er fuld af rokkende rumlelyde, som kun aktiveres ved bevægelse. Lig på maven og lav et lille vip på den glatte side, eller afprøv modet og vend den om på den takkede side og rok langt frem og tilbage, mens lyden intensiveres. Inde midt i muslingen er en lille perle - en lydboks - som kan tages ud og udskiftes med en skumprop, der lukker åbningen.

Muslling h 20, l 52, b 16 cm Pris 699,

LIG På MAVEN

baby

tumling

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


pindsvin - med lyd

Lad dig lokke af lyden, og sæt lyd på din tumlen! Tril det pilende Pindsvin frem og tilbage, eller vælt det når det står på højkant...og hør lyden. bObles Pindsvin er fuld af susende sandlyde, som kun aktiveres ved bevægelse. Lig på maven og rul frem over den takkede overflade - stimuler følesansen eller vend dig om og få massage på ryggen. Bare rolig - det stikker ikke! I pindsvinets mave er en lille lydboks, som kan tages ud og udskiftes med en skumprop, der lukker åbningen.

Pindsvin Ø 19, h 32 cm Pris 699,-

LIG På MAVEN

baby

tumling

barn


rul, kryb og kravl

gĂĽ og stĂĽ

hop

balance


Børn lærer med hele kroppen. Bevægelse er så fundamental for børn, at man kan sige, at børn tænker med kroppen.

- Kjeld Fredens, hjerneforsker


om bObles

tumletid

Da arkitekt, Bolette Blædel var på barsel med sit første barn, fandt hun ud af, at der var langt mellem møbler til børn, som appellerede til leg og bevægelse og samtidig levede op til hendes forkærlighed for godt, dansk design. Sammen med sin søster, designer, Louise Blædel, fik hun derfor ideen til at skabe en serie multifunktionelle og motorisk stimulerende møbler, som børn havde lyst til at lege med, og voksne ville byde indenfor i stuen. Ideen om bObles tumlemøbler var født.

bObles handler om fantasifuld leg, motorisk udvikling og glade børn i samspil med deres forældre.

Siden det første tumlemøbel kom til verden, har bObles fået international anerkendelse og er blevet hædret med flere designpriser, men missionen er forblevet den samme: at skabe møbler der motiverer børn til bevægelse.

www.bObles.com

Tumletid er et eventkoncept, hvor vi leger os til en bedre forståelse af, hvordan vi kan stimulere og udfordre vores børns motorik. Vi ruller, kravler, hopper og balancerer os til en glad krop. Med en god kropsforståelse, har børn lettere ved at lære, de fungerer bedre socialt og har en større tro på dem selv. Læs mere om Tumletid og hvordan du tilmelder dig på www.bobles.dk

Profile for bObles

Den glade udvikling 2019 DK  

Den glade udvikling 2019 DK  

Profile for bobles