Buitengewoon Land van Maas & Waal, nummer 8, herfst 2022

Page 1

Land van Maas

HERFST KLEUREN SAMEN EROP UIT SFEER IN HUIS BUITENGEWOON
Waal Herfst 2022 NEEM GRATIS MEE WWW.MAASENWAALONLINE.NL DOWNLOAD GRATIS DE REGIO APP

ONTDEK HET CASINO

GROENE BALKON 1 NIJMEGEN

Vernieuwde V-STROM 1050 en 1050DE

Het compacte, lichte rijwielgedeelte van de V-Strom 1050 / 1050DE is ontworpen om comfort, veelzijdigheid en rijplezier te bieden. Elk aspect is gericht op maximale wendbaarheid en controle onder alle omstandigheden, of de rijder nu lange afstanden over geplaveide wegen aflegt of landwegen en off-roadpaden kiest. Het resultaat is een robuuste basis, die zorgt dat deze allround adventuretoermachine verbluffende prestaties levert.

Het nieuwe model biedt keuze uit twee varianten, toegespitst op de voorkeuren van de rijder voor verschillende soorten van adventureactiviteiten. De Suzuki V-Strom 1050 is gericht op het bieden van maximaal comfort en rijplezier tijdens het afleggen van grote afstanden en sportieve ritten. De Suzuki V-Strom 1050DE is gericht op optimale prestaties en controle wanneer de ontdekkingsdrift verder gaat over gravelpaden en off-roadpaden.

Hoegee Suzuki Center Koningstraat 88 6654AH Afferden 0487 - 514552 www.hoegeesuzukicenter.nl • Sterke 1.037 cm3 V-twin motor met diepe motorsound, een krachtige en lineaire acceleratie en - maximale prestaties • Standaard Bi-directional Quickshifter • Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.) • Gravel modus (G-mode) voor V-Strom 1050DE • Geoptimaliseerde vering en betrouwbare remkracht • Zesversnellingsbak met aangepaste overbrengingsverhoudingen • Informatief multifunctioneel kleuren-TFT-dashboard • Breed assortiment aan accessoires • Uitgebreid kleurpallet • Consumentenprijzen worden op een later moment bekend gemaakt.

de GROENE

de blauwe zon

het blikken

in een grote regenton

Daar trekt OVER DE HEUVELS en door het grote bos

De lange stoet de bergen in van het circus Jeroen Bosch

we praten en we

WE

daar achter de hoge bergen ligt HET LAND

MAAS

Onder
HEMEL, in
Speelt
harmonieorkest
En
zingen EN
LACHEN ALLEMAAL, Want
… VAN
EN WAAL

I

Een schitterende herfsteditie over Het Land van Maas & Waal en bovenal voor jong en oud.

De vrolijke peuter op de cover geeft het al aan. Het is genieten en dat doe je toch vaak vooral met elkaar. In deze herfst is er weer veel te beleven. Veel aandacht voor het ontdekken van natuur, cultuur en streekgeschiedenis. Oktober is ook de maand van de geschiedenis.

Trek erop uit samen en ontdek in de komende pagina’s veel tips, inspiratie en verhalen. Het najaar roept jou naar buiten. Paddenstoelen, Halloween, Kabouters en Sinterklaasintochten vragen om tradities en sfeervol wonen met een heerlijk haardvuur. Het gehele jaar kunt je terecht bij vele gevarieerde horecagelegenheden, Bed and Breakfasts en gezellige centra. Hierdoor beleef je het vakantie- en/of Erop UIT gevoel direct. Ga op pad alleen of met elkaar.

Geniet van de grootse en warme gastvrijheid van de Maas en Waler.

Yvonne van der Bend

x Buitengewoon

Lifestyle & Wonen

Uniek wonen

Het verhaal LVMW

SHOP and Enjoy

Favorites

Beauty en Vitaal

Culinair Genieten

Bijzonder overnachten

LVMW

Ondek de streek

LVMW

LOVE LVMW

LVMW

Verspreiding:

•De uitgave is gratis verkrijgbaar in de gemeente Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen en omstreken op ruim 400 uitgiftepunten.

• De uitgave is digitaal te lezen via www.businessmedia4all.nl en via het instagram en facebook account

Oplage: 10.000 exemplaren

Copyright: ©2022 Overname van artikelen/foto’s is slechts mogelijk na verkregen schriftelijke toestemming van de uitgever

Land van Maas & Waal Buitengewoon is een uitgave van

Inhoud VOLG #LandvanMaasenWaalBuitengewoon 6 12 19 21 22 28 32 34 40 43 45 47 48 50 5
LVMW
Fashion
Hotspot
Business
I
MORE
LVMW Uitgever: Yvonne van der Bend Hoofdredactie: Yvonne van der Bend (hoofdredacteur) yvonne@businessmedia4all.nl Redactie: Chantal Fransen, Loet van Bergen, Joep Peters Redactieadres: Tituslaan 13, 6642 AP Beuningen Tel. 024 67 76 930 Email. info@businessmedia4all.nl www.businessmedia4all.nl Fotografie: Henk van der Bend Vormgeving/opmaak: Esther Peters Realisatie Druk & Productiebegeleiding Print Rendement, Henk van der Bend, Beuningen Advertentie/Online-Adverteerdersservice Land van Maas & Waal Buitengewoon verschijnt vier maal per jaar. Voor meer informatie tel. 024 67 76 930 of mail info@businessmedia4all.nl.
Businessmedia….4all
DOWNLOAD DE APP WWW.MAASENWAALONLINE.NL

x

Buitengewoon LVMW

6 5

1GENIET van bijzondere auto’s en vrachtauto’s

Onder de naam Metropole heeft ondernemer Frans van Haren zijn zeer bijzondere privécollectie ondergebracht. Verwonder en bewonder. Het museum in Druten kun je bezoeken elke zaterdag van 09.00 uur tot 15.00uur. Kijk op www.metropoledruten.nl

Het Land van Maas & Waal WANDELT HEERLIJK!

Er zijn wandelpaden door het Land van Maas en Waal uitgezet door verschillende organisaties. Een goede gelegenheid om de variatie in dit rivierenlandschap te ontdekken. Ontdek zelf de natuur wanneer het u uitkomt en ga op pad met de IVN routes app als gids. Volg het pad m.b.v. GPS en lees onderweg de informatie over de natuur en/of cultuur langs het pad. Dowbload deze app gratis via de Google Play Store of Apple Store.

Tip: de routes kunnen vooraf gedownload worden en zijn offline te volgen. Soms is een route geactualiseerd en gewijzigd, daarom is het goed om telkens een actuele download te gebruiken.

Wandelingen IVN Maas en Waal

2

✓ een 5 km lange rondwandeling, struinende door de Afferdense en Deestse Waarden en terug via de dijk vanuit de ingang bij de Veerdam in Druten

✓ een 4.8 km lange rondwandeling, struinend door de Afferdense en Deestse Waarden vanuit de ingang bij Deest.

✓ een ruim 5 km lange route door het waterwingebied Waardenburg en langs een eendenkooi. In de oksel van de A15 en A2 verwacht je niet zo een mooi natuurgebiedje!

✓ een 3.5 km lange wandeling door de Moringerwaarden bij Maasbommel. Watervogels, beversporen, heel oude knotessen en nog veel meer. De natuur in deze uiterwaarden langs de Maas is in alle jaargetijden mooi.

Meer informatie: https://www.ivn.nl/afdeling/maasen-waal/wandelen-met-de-ivn-routes-app

7

3

DRIEMAAL op Ontdekkingstocht

Nacht van de nacht –29 oktober

De natuur in de Moringerwaarden in het donker

Op de avond van de nacht die een uur langer duurt omdat de wintertijd begint vragen wij aandacht voor

het belang van het donker en de invloed van lichtvervuiling op de natuur.

Volg de gidsen in het schemer door de Moringerwaarden en ervaar de natuur met andere zintuigen. Bij helder weer bekijken wij ook de sterrenhemel.

Er wordt gestartn vanaf de parkeerplaats bij Moeke Mooren, Appeltern Draag stevige schoenen en kleding die vuil mag worden.

Gaarne vooraf aanmelden via IVN Maas en Waal .

Schone Rivieren Expeditie – 12 november

Ga mee de uiterwaarden opschonen!

Op 12 november wordt in heel Maas en Waal de uiterwaarden in om het zwerfvuil verwijderd.

In deze tijd is de begroeing laag en dus het zwerfafval goed te zien en door het nu te verzamelen voorkomen we met zijn allen dat dit afval tijdens hoog water de rivier en oceanen inspoelt.

Wil jij meehelpen te voorkomen dat het zwerfvuil een plastic soup wordt, meld je dan aan via IVN Maas en Waal.

Bekijk de film die Jos kruisbergen maakte over één van de expedities:

www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal/ nieuws/film-over-onze-schone-rivierenexpeditie

Paddenstoelen in Heerlijkheid

Leur – 13 november

Elk jaar weer een verrassing, wat er allemaal ontdekt wordt. Ga mee!

Op een zandrug, die loopt van Heumen tot Bergharen, ligt het ca.50 hectare grote Leurse Bos. Hier werd het “Huis te Leur” gebouwd en een park in Engelse stijl aangelegd, met mooie lanen van o.a. eiken en beuken. Deze Heerlijkheid is nog steeds in particulier bezit.

Je snuift de heerlijke herfstgeuren op en gaat met de gidsen op zoek naar paddenstoelen. Ook zal over de oude bomen verteld worden. Neem een spiegeltje mee om ook de onderkant van de paddenstoelen te kunnen bekijken.

Bij deze wandeling is het meenemen van een hond niet gewenst.

Er wordt gestart bij het schitterende kerkje van Leur, van Balverenlaan 4. Parkeren is mogelijk achter Restaurant Leurse Hof. Ga je mee? Gaarne vooraf aanmelden via IVN Maas en Waal.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt altijd op prijs gesteld.

8

4

WIJCHEN is KUNST beleven

Kunsthuis & exposities

In het centrum van Wijchen bevindt zich in het Koetshuis naast het kasteel het Kunsthuis, waar het gehele jaar regelmatig exposities worden georganiseerd. Het museum in Kasteel Wijchen heeft naast haar vaste collectie ook wisselende tentoonstellingen. Deze zijn alleen toegankelijk bij bezoek aan het museum. In de zomerperiode is er in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg exposities met hedendaagse kunst te bewonderen. Bekijk voor alle exposities die momenteel plaatsvinden de agenda.

Maak zelf een kunstroute

Maak zelf een route langs alle kunstwerken. Het totaaloverzicht van kunstwerken kun je hier bekijken of via deze kaart, waar je ook gelijk de naam van de kunstenaar erbij ziet staan. Voor (nog) meer informatie over beelden in Gelderland neem een kijkje op de pagina www.collectiegelderland.nl.

Bestaande kunstroutes

Wijchen is rijk aan kunst ‘op straat’. Het boekje ‘Kijk

op kunst’ neemt je via drie fietsroutes mee langs de vele kunstwerken die Wijchen rijk is. ‘Kijk op kunst’ is jouw gids langs kunst in Wijchen en vertelt je per kunstwerk wie de kunstenaar is en wat het verhaal is achter het kunstwerk. Op deze manier maak je op een laagdrempelige manier kennis met kunst en bezienswaardige plekken in de gemeente Wijchen. Het boekje ‘Kijk op kunst’ is te verkrijgen bij bij het Tourist Information Point (TIP) in Kasteel Wijchen.

Wintervoorstelling 12 & 13 november

Het Dijkmagazijn Beuningen bestaat 25 jaar en viert tevens het 25-jarig jubileum als Bezoekerscentrum. Om dat te vieren, speelt Theater Over & Weer een speciale wintervoorstelling. In de theaterroute Dijkmagazijn in weer en wind spelen de acteurs van Theater Over & Weer vier theatrale eenakters waarin de historie en betekenis van het dijkmagazijn worden uitgelicht.

Data en tijden voorstellingen: zaterdag 12 november 13.30 en 16.00 uur en zondag 13 november 13.30 en 16.00 uur Locatie Het Dijkmagazijn Dijk 41 6641 LA Beuningen Je loopt ongeveer 1 km door de uiterwaarden onder

leiding van een gids. Kom op tijd voor het indelen van groepen. Houd minimaal 25 meter afstand van paarden en koeien. Er zijn geen zitplaatsen. Breng een paraplu mee en trek stevige schoenen en warme kleding aan. Gaat de voorstelling bij onveilige weersomstandigheden niet door, dan wordt een alternatieve datum gepland voor latere uitvoering.

Kaartverkoop: Tickets kosten € 10,- inclusief chocolademelk na afloop, exclusief servicekosten. Bestellen kan via www.ikbenaanwezig.nl of www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

9
5

dakraam

zorg

assortiment de keuze

voor

prettig woonklimaat en meer

hebt in ons assortiment de

uit verschillende typen tuimelvensters,

balkonvensters en dakterrasvensters.

is er altijd wel een

dat bij jouw wensen past.

onze showroom helpen wij je met de keuze voor het juiste dakraam.Telefonisch advies kan natuurlijk ook. Wij geven je graag advies.

zoek naar een andere daglicht oplossing? Dan bent je bij ADVIBA aan het juiste adres.

info@bij-nett.nl www.bij-nett.nl Bij NETT wonen Bij NETT kado NIEUWE COLLECTIES! Het is weer bijna herfst! Maak jouw interieur klaar voor het najaar met de nieuwe luxe kussens van Claudi en andere accessoires Kom snel kijken in onze woonwinkel. See you soon! Expeditieweg 10-14, 6657KL Boven-Leeuwen +31 (0)6 235 661 10 info@adviba.nl www.adviba.nl Dakramen zorgen voor daglicht, ventilatie, uitzicht en meer wooncomfort onder het schuine dak. Met een VELUX
, ook wel dakvenster genoemd,
je
een prettig woonklimaat en meer ruimte. Je hebt in ons
uit verschillende
ruimte. Je
keuze
uitzettuimelvensters,
Zo
dakraam
In
Op
Een dakraam voor meer licht in huis Met VELUX producten en Adviba’s vakkennis breng je daglicht en frisse lucht in je woning Onze partners: Kies ook éénvan onze oplossingendaglicht voorkantoor woonhuisof WWW.WEADELTALAND.NL info@weadeltaland.nl 088 133 73 00
Meubelspuiterij Maas & Waal Energieweg 19 Beneden-Leeuwen Tel. 0487-593001 / 06-13444237 www.meubelspuiterijmaasenwaal.nl STAM TECHNIEK AEROCLEANING Energieweg 19b Beneden-Leeuwen Tel. 06-57487757 www.stamtechniek.nl Meubelspuiterij Maas en Waal & Stam Techniek, duurzame partners dichtbij! Eethoek teak< Deur< Wij spuiten ook keukens! welkom om inspiratie op te doen en onze velen kleur stalen te bekijken. laat hout stralen Meubelspuiterij Maas & Waal

Glamourous

12 Lifestyle in samenwerking met De Vier Jaargetijden, Julianaplein 162B in Beuningen, tel. 024 677 66 33, www.de-vier-jaargetijden.nl

Christmas

Heerlijk weer om erop uit te gaan, maar zeker om thuis met elkaar sfeervol te genieten.

Dit najaar vieren we kerst in stijl! Met de bijzondere kerstballen van Vondels Amsterdam wordt uw boom Hollywood Chique. Heeft u al een pump of tas in de boom? De bank vullen we dit najaar op met kussens van Claudi. In diverse stoffen, materialen en tinten zoals: goud, beige, sand en wit. Betover uw huis met de heerlijke geuren van Maison Berger Paris of WoodWick.

Voor al deze mooie spullen en trends kunt u terecht bij De Vier Jaargetijden in Beuningen.

Kom gezellig bij Gina Hendriks en haar team langs in de winkel op het Julianaplein in Beuningen of shop online

Volg De Vier Jaargetijden op Facebook en Instagram en mis niks van de komende trends!

Welkom,

Gina Hendriks

13
www.de-vier-jaargetijden.nl
Gina Hendriks
Lifestyle
www.de-vier-jaargetijden.nl

Wat dacht u van Taxus baccata

20/30 cm €1,99 actie 80/100 cm €15,95 100/120 cm €19,95 120/140 cm €27,95

OPEN 9-16 UUR

Fagus sylvatica in pot

60/80 cm €2,95 80/100 cm €3,95 100/120 cm €4,95

Prunus Lusitanica, de aller populairste laurier,

tot wel 200/225 cm verkrijgbaar.

Eigenschappen Portugese Laurier

Wintergroen en winterhard.

De haag zorgt voor veel privacy.

Heeft een compacte en bossige groei.

Onderhoudsvriendelijk.

Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.

Geschikt voor een hoge haag tot wel 4 meter.

Groeit ook op klei.

In pot 4 per m 40/60 cm €5,00 60/80 cm €6,00

Als kluit 2,5 per m 100/120 cm €20,00 120/140 cm €27,50 140/160 cm €35,00 160/180 cm €45,00

Als kluit 2 per m 180/200 cm €55,00 200/225 cm €69,00

Hedera Hibernica in

cm €5,99

cm €4,99

cm €4,25

cm €3,50

cm €2,75

cm €2,25

cm €2,00

cm €1,00

Euonymus

Spire”

t/m 60 cm

cm €1,25

cm €2,00

cm €4,00

cm €6,00

hagen van

bestellingen van €250,of meer worden tot 2023 gratis thuisbezorgd tot max 30 km

Openingstijden, Maandag op afspraak Di t/m za van 9 tot 16 uur

van Heemstraweg 75a 6645 KG Winssen Tel: 06-51895308
www.buxuskoning.nl
40/60
“Green
kardinaalsmuts Groenblijvende
20
10/20
20/30
30/40
40/60
Photinia Red Robin en Photinia Carré Rouge 40/60 cm €6,00
pot 200/250
175/200
150/175
125/150
100/125
80/100
60/80
20/40
Haagplanten
BIJ KWEKERIJ BUXUSKONING IN WINSSEN HEBBEN ZE DIVERSE SCHERPE HAAG AANBIEDINGEN

Waarom is het najaar de beste planttijd?

Het najaar is de beste planttijd voor Vaste planten, Heesters en Hagen omdat: -De grond nog vrij warm is, zodat de planten voor de winter al aanslaan. In het voorjaar is er daarom direct al een goed resultaat. Dit spaart dus tijd.

-In de herfst valt er meestal voldoende regen, zodat water geven niet of nauwelijks nodig is. In het voorjaar verdrogen planten eerder, zeker als ze net geplant zijn. -Vaak worden Vaste planten gecombineerd, het is makkelijk om ze in één keer te kunnen planten.

In de herfst planten, in het voorjaar plezier

Het grote voordeel van planten in het najaar is vooral dat u in het voorjaar direct kunt genieten van het resultaat.

In de eerste maanden van het tuinseizoen is er vaak al genoeg te doen, het komt dus goed uit als het plantwerk dan al klaar is.

In de herfst is het bovendien vaak nog heerlijk weer om in de tuin te werken.

En u kunt de nieuwe ideeën die u deze zomer hebt opgedaan direct uitvoeren. Het is of er een tuinseizoen bij komt om te genieten van uw tuin.

Veel Haagplanten en struiken kunnen in het najaar vanuit de volle grond worden gerooid. Planten vanuit pot kunt u sowieso 365 dagen per jaar planten. Mits er natuurlijk geen vorst in de grond zit. De bladverliezende planten zijn, wanneer de bladeren zijn afgevallen, in rust en kunnen in deze periode prima worden verplant. Kortom, nu wat aandacht voor de tuin, geeft in het voorjaar dubbel genot.

Bij TuinplantenKwekerij Buxuskoning in Winssen is de keuze reuze.

15
WWW.PRINTRENDEMENT.NL BOEKENSPECIALIST DRUKWERK PROMOTIE COLORFULYOUR LIFE Contact: Henk van der Bend 06 43573405

Stijlvol

Ten westen van de dorpskern van Horssen ligt, in een omgeving vol juweeltjes van boerderijen, Heerlijkheid Horssen. Het huidige huis is een in de negentiende eeuw tot landhuis verbouwde boerderij. Deze behoorde bij het in 1869 gesloopte kasteel. Het huis heeft een rijke historie en krijgt, dankzij de transformatie tot 8 luxe appartementen, een nieuwe toekomst.

Stijlvol wonen

Met behoud van karakteristieke elementen, gecombineerd met hedendaags wooncomfort, heeft ieder appartement een fantastische uitstraling. Dankzij de lift zijn de appartementen op de bovengelegen verdiepingen te bereiken waardoor alle appartementen levensloopbestendig zijn.

Ieder appartement heeft naast een berging ook twee parkeerplaatsen op het buitenterrein. Er zijn diverse gemeenschappelijke ruimtes waaronder een tuinkamer, dierenweide, fruitboomgaard en een groente-/bloemenkas. Het is een voorrecht om op deze bijzondere plek te wonen. Heerlijkheid Horssen wordt zeer goed beveiligd. Zo is er uitgebreide camerabeveiliging en geschiedt de toegangscontrole middels een auto-

matische poort met intercom. Landgoed Heerlijkheid Horssen ligt op het particuliere landgoed Heerlijkheid Horssen; een ruim 23 hectare groot bos- en wandelgebied met veertig inlandse boomsoorten en ruim negentig verschillende soorten vogels.

Appartementen:

In Huis Horssen worden 8 appartementen gerealiseerd met een oppervlakte tussen de 72m2 en 135m2 De historie van het landhuis wordt gecombineerd met hedendaags wooncomfort. Zo is ieder appartement voorzien van een Climarad WTW-ventilatieunit, een toilet met geurafzuiging, luxe inloopdouche met afzuiging, een zeer complete keuken en een stijlvolle pvc-vloer met vloerverwarming.

17
Wonen in een unieke omgeving met veel comfort
WONEN in HEERLIJKHEID Horssen! Wij staan u graag te woord voor meer informatie: Theo Sanders 06 2316 5758 theosandersdienstverlening@ kpnmail.nl
thuis in uw wensen Aankoop Verkoop & Taxaties Diederik Fokke register makelaar taxateur Klaproosstraat 2 Beuningen 024 6775711 www.uwhuismakelaar.info

ONTDEK DE BEWONERS VAN KASTEEL HERNEN

De eerste vermelding van de ‘heren van Hernen’ is in 1247. Een eeuw later was de heerlijkheid in bezit van het geslacht Van Driel en van 1406 tot 1646 van de familie Van Wijhe. Onder de familie van Wijhe beleeft het kasteel haar bloeitijd. De Van Wijhe’s behoren tot de ridderschap van Gelre en zijn te vinden in het gevolg van de hertogen van Gelre en op belangrijke bestuurlijke posities. Als burggraven vertegenwoordigen ze het hertogelijk gezag in het Rijk van Nijmegen. Ook bekleden ze de functies van dijkgraaf en richter in hetzelfde gebied.

Sinds 2015 speelt in de pu bliekspresentatie kasteelheer Reyner van Wijhe een centrale rol. Hij erft kasteel en heerlijkheid Hernen in 1544. Hij is ook verant woordelijk voor de bouw van de laatste woonvleugel van het kas teel, en introduceert hij er de vor mentaal van de renaissance.

PRATENDE LANTAARN

Zijn leven, wonen en werken in het jaar van zijn erfenis – 1544 – vormen de rode draad in de rondgang door het kasteel met de `pratende lantaarn’.

In de 17de eeuw wordt kasteel Hernen met bijbehorende gron den verkocht en komt het in be zit van de familie van Steenhuys. Deze koper en zijn nazaten zullen Hernen twee eeuwen in eigen dom hebben. Daarnaast hebben zij veel bezittingen in de Zuide

lijke Nederlanden. Onder andere hierdoor wordt het kasteel van af de tweede helft van de 18de eeuw vooral door rentmeesters bewoond en verblijven de eige naren er zelf steeds minder. Het kasteel wordt in de 17de en de 18de eeuw in beperkte mate aan gepast, waarbij het middeleeuw se karakter behouden blijft.

Restauratie volgt waarna het kas teel deels wordt verhuurd aan de A.A.Brediusstichting en deels opengesteld is voor publiek.

Uniek Wonen

De eerste vermelding van de ‘heren van Hernen’ is in 1247.

De laatste eigenaresse is Anna Mathilda Metelerkamp van Bronkhorst – den Tex. Zij schenkt kasteel Hernen met de omringende tuin in 1940 aan de daartoe opgerichte Stichting Vrienden der Gelder sche Kasteelen.

Meer informatie: https://www.glk.nl/hernen/ kasteel-hernen/ontdek/ bewoners

19
Solero & Lugano met 3 jaar volledige garantie Voor jarenlang fietsplezier Bij Herckenrath Fietsplaza Binnen 1 week uw nieuwe E-bike o.a. dealer van Molenweg 17 • 6631 KJ Horssen • Tel. 0487-541 566 • www.zoekfiets.nl UITLEVERBAARVOORRAAD UITLEVERBAARVOORRAAD UITLEVERBAARVOORRAAD UITLEVERBAARVOORRAAD GRATIS haal -en brengservice. Grootste E-bike store van Maas&Waal KOGA E-NOVA EVO PT PRO VANAF € 4399,R&M CHARGER4 VANAF € 5189,CORTINA E-COMMON VANAF € 2049SOLERO INRUIL ACTIE € 600 (WEGENS SUCCES VERLENGD) SOLERO INTEGRATED VANAF € 3800,SOLERO INTEGRATED VANAF € 3899,Onder voorbehoud van drukfouten Brandstof te duur? Verander van pomp! E-Bikes uit voorraad leverbaar=

Jagers en Verzamelaars in Deest

Deest heeft al vroeg bewoners. Ze wonen er tijdelijk, van 5000 tot 4000 voor Christus. Ze hebben een basiskamp op een zandkop even ten noorden van de Heemstraweg, vlakbij de Uivermeertjes. Het zijn jagers-verzamelaars, die zich een paar keer per jaar verplaatsen.

INVLOED VAN HET KLIMAAT

De klimaatverandering is bepalend. Vóór 8000 v. Chr., als het langzaam warmer begint te worden, zijn de jachtgebieden heel groot en de rendieren het belangrijkste prooidier. Deze bewegen in grote kuddes heen en weer tussen zuid en noord.

KLEINERE JACHTGEBIEDEN

Na 8000 tot de Midden-Steentijd (5000 v. Chr.) worden de jachtgebieden steeds kleiner. Een warmer klimaat zorgt voor meer open water, bossen en een grotere diversiteit aan planten, wild en vis. Jagers-verzamelaars trekken in groepen van veertig tot vijftig personen rond. Omdat ze steeds in hetzelfde gebied hun kampen opslaan, vernoemen wetenschappers ze naar 'hun' gebied. De groepen in Midden-Nederland horen bij de Rijnbekkengroep.

'ZOMERKAMP' DEEST

In Deest is een basiskamp van jager-verzamelaars ontdekt, een ui-

terst zeldzame vondst. Dit kamp is rond 5000 v. Chr. gevestigd op de oeverwal van de Oer-Rijn. Het ligt op twee meter diepte, omdat na de bewoningsperiode de Rijn, nu de Waal, zand afzet en het gebied ophoogt. Het is een zomerkamp.

VONDSTEN

De jagers-verzamelaars wonen in hutten. Van één hut is een paalgat gevonden. De hut heeft een skelet van gebogen takken en is met riet of plaggen bedekt. Er zijn kook- of haardstenen gevonden en fragmenten van aardewerk. We weten van de botresten dat ze oerrund, wild zwijn, hert, bever en vogels, zoals reigers en eenden eten. Ook eten ze zalm en steur.

VUURSTEEN BEPALEND

Voor het vaststellen van het soort kamp is het vuursteenmateriaal het belangrijkst. De jagers-verzamelaars uit Deest vinden vooral terras-vuursteen en verwerken deze ter plekken.

Het Verhaal

MEER LEZEN!

Bezoek www.verhaaltussenmaasenwaal.nl

21www.verhaaltussenmaasenwaal.nl
Bronnen en foto’s www.verhaaltussenmaalenwaal.nl

Shop LVMW

22 Shop LVMW met medewerking van Bij nett Lifestyle Druten, Bij Nett Kado Druten, JM Juweliers Beneden-Leeuwen, Van Chocolaterie Tweeling Beneden Leeuwen en Bjoetiek de Zwaan Dreumel

Enjoy LVMW

23
Tiem Optiek Beneden-Leeuwen, en Buxus Koning Winssen, Beau Vous Beuningen, De Vierjaargetijden Beuningen,
25 –-Limited editionDAMES & HERENSCHOENEN LINGERIE & NACHTMODE KLEDING Shop de mooiste najaarsitems in Druten centrum I FASHION
Een buurtzame bank is een vertrouwd gezicht in de buurt. Al 100 jaar. Vrolijks Advies Dorpssingel 12 6641 BE BEUNINGEN GLD T (024) 6753402 E info@vrolijksadvies.nl I www.vrolijksadvies.nl

A n n e t t e m o d e 55 jaar

Voor velen in het land van Maas en Waal is Annette mode in de Hogestraat in Druten een begrip. Maar ook buiten de regio heeft deze gezellige winkel met prachtige damesmode van Liesbeth Bruisten een enorme aantrekkingskracht. Ze heeft klanten in het hele land.

En wat een prestatie: op 5 september jl. bestond Annette Mode 55 jaar !

See you in Druten

Onze merken

Studio AR - Baum und Pferdgarten - Bellamy

Betty Barclay - By Bar - Creenstone - Cambio

Caroline Biss - Co’couture - Dante 6 - Fabienne

Chapot - Frank Walder - Gardeur - Gil Bret - Grace Gustav - Janice - Joseph Ribkoff - Josh V - Kyra Leo & Ugo - Luisa Cerano - Mac - Marc Aurel

Marc Cain - Marella - Margittes - Mos Mosh Noman’s land - Opus - Penn & Ink - Reset Riani - Rino & Pelle - Saint Jacques - Scotch & Soda

Studio Anneloes - Summum - Xandres

Mode van maat 34 t/m 50

27
Hogestraat 46 6651 BM Druten 0487-512241

Fashion LVMW

in samenwerking met Bjoetiek de Zwaan

28

Bij Bjoetiek de Zwaan staat genieten voorop!

Van een momentje voor jezelf, van onze prachtige najaarscollectie en onze aandacht voor jou. We doen er alles aan, om jou te laten stralen.

Iedere vrouw vindt het toch fijn om er leuk uit te zien?

Met merken als Dreamstar, Yest, Top Secret en Sophia Perla maken we combinaties waar jij blij van wordt! We zijn sterk in jeans met Red Button en New Star als basis. En de gave items van Smashed Lemon geven je precies de uitstraling waar jij naar zoekt.

De sportief klassieke vrouw stylen we met prachtige broeken met elastische taille van Adelina en met tops van Signature voor een elegant beeld.

Onze collectie shawls is adembenemend en ook voor prachtige tassen kun je bij ons terecht.

Kom jij binnenkort even naar Dreumel?

Je bent welkom van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Hartelijke groet,

DT'69
Susanne en Jeannette van Beem. Bjoetiek de Zwaan Ekershof 3 Dreumel Tel. 0487 57 05 05 Favorites LVMW

Flebologisch Centrum

Patiënten uit heel Nederland komen naar het Flebologisch Centrum Grave om spataderen en aambeien te laten behandelen. De specialisten van FCG maken gebruik van de modernste en nieuwste behandeltechnieken.

De kliniek kent korte wachttijden en heeft sinds 2010 het kwaliteitskeurmerk (www.ZKN.nl). Bovendien vergoeden zorgverzekeraars het overgrote deel van de behandelingen. Bezoek de website voor meer informatie: www.spataderen-fcg.nl of neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op:

30
0486-420096
Grave Uw behandelcentrum voor spataderen en aambeien Bezoek de website voor meer informatie: www.spataderen-fcg.nl Klinkerstraat 8-10 5361 GW Grave Tel: 0486 - 42 00 96 info@spataderen-fcg.nl Snel en vakkundig van uw spataderen en aambeien af! Nieuwste methoden Snelle intake Ervaren behandelaars Kwaliteitskeurmerk ZKN Geen wachtlijsten www.dicksmits.nl Rooijsestraat 45a - 6621 AJ - Dreumel 0487 57 33 92 - info@dicksmits.nl DE SPECIAALZAAK IN SCHUIFDEUR- EN WANDKASTEN TOEPASBAAR IN ELKE SITUATIE, VOOR JOU OP MAAT GEMAAKT. Voor leveren, plaatsen en passend advies bij jou aan huis Immuunsysteem versterken? ij geven advies op maat Drogisterij van der Wielen Grotestraat 10c, Deest • 0487 512 354 info@nibokleding.nl - 06-28 30 38 92
I LVMW I LVMWI LVMWI LVMWI LVMWI LVMWI LVMW

Beauty

Zien ZIEN Zien ZIEN Zien

Äandacht voor goed zien is iedereen wat waard. We gingen eens kijken bij Van Tiem Optiek in Beneden Leeuwen.

Van Tiem Optiek heeft ruim 1000 brillen op voorraad, maar Van Tiem doet heel veel meer dan brillen verkopen. “Goed zicht verkopen is het doel“

Dneye:

Sinds kort beschikt van Tiem optiek over een Dneye scanner. Deze is in staat een biometrisch oogmodel te creëren waarmee multifocale glazen nog succesvoller kunnen worden aangemeten. Hiermee worden zelfs de kleine “oogfoutjes” gecorrigeerd. Daarbij wordt de oogdruk en dikte van het hoornvlies gemeten alsmede de helderheid van de ooglens. Hiermee is staar ook goed in beeld te brengen.

Paskamer:

Een van de leuke dingen op de site van van Tiem (www.vantiemoptiek.nl) is dat je met behulp van een foto van jezelf digitaal brillen kunt passen. Dat is een service die maar weinig opticiens bieden. Men noemt dit “digitale paskamers” en is er zowel voor kinderen, tieners als volwassen. Paul Heijnekamp, eigenaar zegt: “je kunt vijf monturen kiezen en die naar je thuis of naar onze winkel laten sturen om ze daarna ook in het echt te passen en bekijken”. En retourneren is gratis.

bron foto’s: Heerlijkheid Leur en Bezoekerscentrum Land van Heerlijkheden

Beauty

In samenwerking met

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies over welke vraag dan ook betreffende uw ogen? Paul Heijnekamp zal u graag verder helpen. Loop een keer binnen of maak een afspraak via tel. 0487-593129 of mail: vantiemoptiek@euronet.nl

32

Easyscan:

Verder biedt Van Tiem de mogelijkheid om de gezondheid van het netvlies te meten. Zowel de voor- als achterkant van het oog wordt beoordeeld. Zo’n scan is gratis en wordt beoordeeld door een externe optometrist zodat gerichter doorverwezen kan worden naar een specialist mocht dat nodig zijn. Ook valt daaruit af te lezen of er haast geboden is bij uw netvlies-afwijking of niet.

Droge ogen:

Iets waar Van Tiem ook veel mee bezig is, is de in aantal toenemende kwaal van droge ogen.Eigen lijk moet je spreken van “droge en natte ogen”. Hoe ontstaan “droge ogen”? “door te lang achter een computerscherm te zitten bijvoorbeeld. Bij gespan nen langdurig kijken naar hetzelfde (kan ook een film of een boek zijn) wordt minder met de ogen geknipperd, waardoor de ogen (te) droog worden. Door met de ogen te knipperen wordt er vocht aan het oog toegediend. Ik adviseer dan ook altijd om na enige tijd weg te kijken van dat scherm of die film, waardoor de spieren in het oog rust krijgen en vocht kunnen produceren”.

Maar hoezo dan “natte ogen”? heb je een droog oog, dan gaat de traanklier water produceren. Om dat de olielaag op het oog te dun is wordt het ge produceerde water niet tegengehouden, waardoor het uiteindelijk over de wangen gaat stromen”.

Voor deze problemen hebben we een speciaal droge ogen pakket samengesteld waarmee we de problemen kunnen aanpakken. Deze zijn in verschillende varianten/samenstellingen te verkrijgen.

33

LVMW

Giancarlo
Murgia

"MEET the chef"

Culinair Genieten

Sinds april van dit jaar heeft Slot Doddendael een nieuwe chef kok, Giancarlo Murgia. Een gepassioneerde kok met zijn roots stevig verankerd in de Italiaanse keuken. Met een Italiaanse vader, afkomstig uit Sardi nië en Hollandse moeder werd Giancarlo al van jongs af aan meegenomen op vakanties naar zijn familie op het prachtige eiland Sardinïe. Daar stond hij al naast zijn oma om te helpen met het maken van de verse pasta’s en in Nederland hielp hij als kind al graag bij zijn oom in de slagerij.

In Nederland stond hij aan de basis van de opening van verschillende Italiaanse restaurants, van Den Haag tot Doorwerth drukte hij een stempel op de gerechten en gaf er zijn Italiaanse twist aan. Slot Doddendael gaf hem carte blanche voor het restaurant en zo ontstond een nieuwe Italiaanse trattoria.

Als Giancarlo aan Italië denkt verschijnt er een glimlach op zijn gezicht, hij geniet in Italië van de bergen, zee, cultuur en de nostalgie van het land. De eenvoud van de keuken, de pure smaken en mooie producten typeren de Italiaanse stijl, geeft Giancarlo aan. Hij houdt zelf enorm van de verschillende soorten pasta’s en maakt bij voorkeur zijn signature dish:

MANZO - ASPARGI VERDEPROSCUITTO - TARTUFFO - \ TALLEGIO

Oftewel diamanthaas met een truffeljus met groene asperges, Parmaham en een fondu van Tallegio. Ook dit gerecht is te vinden op de menukaart bij Slot Doddendael.

De nieuwe trattoria op Slot Doddendael omschrijft Giancarlo, als “Simpel – met mooie producten en eerlijke authentieke smaken en een tikkeltje eigentijds”. De

trattoria is geopend vanaf donderdag 17 uur voor het diner tot en met zondag. Op zondag wordt er tevens een lunch geserveerd.

Een keer per maand serveert de chef een “Tavola Famigliare”. Een rijk gevulde tafel met traditionele Italiaanse gerechten geserveerd op schaal, met antipasti klassieke stijl, Pasta alla Nonna (de pasta op oma’s wijze) en zoetigheden. Houdt de website in de gaten!

Giancarlo en zijn team kijken er naar uit u te mogen verwelkomen!

35
Slot Doddendael, Binnenweg 2 6644 KD Ewijk 0487- 52 18 62 www.doddendael.nl - info@doddendael.nl Benvenuto!
36 Biologischuitdestreek: Eieren-Sap-Boerenkaas-Drogeworst WESTERKLOEKE Zaterdagopen:10.30-15.00 Papesteeg11,Dreumelwww.westerkloeke.com Tel:0487-561353info@westerkloeke.com BIOLOGISCHewinkelenkookstudio Kip-Rundvlees-Varkensvlees-Lamsvlees Biologischedrumsticks €10,-kg 1989 Barista op locatie ook voor bedrijfsfeesten en eindejaarsborrel meer info: 0610060389 en een lekkere vlaaipunt Mitra Beuningen Thorbeckeplein 6, 6641 CA Beuningen 024-6750445 Volg ons ook op facebook

LuxeChocolade Plaat

Chocolaterie Tweeling is een heerlijk adres in het Land van Maas & Waal in Beneden Leeuwen. De afgelopen periode is er druk verbouwd en deze is succesvol verlopen. Wij hebben er ruim 40 m2 bij gekregen. Ook is onze grote wens uitgekomen. We hebben een tempereermachine erbij, zodat we nu onze chocolade zelf kunnen gieten.

Wij gaan vooral chocolade platen maken met verschillende noten, gedroogd fruit en alles wat lekker is. Daarnaast willen we straks ons verder ontwikkelen in het maken van holfiguren en repen.

Wij nodigen je uit om zelf te ontdekken hoe heerlijk deze luxe chocolade platen proeven. Welkom in onze winkel.

Natuurlijk staan we ook voor jou en bedrijven klaar voor Sint, Kerst – en gepersonaliseerde cadeaus.

Proef de luxe chocolade plaat zelf!

Zandstraat 101 6658 CP Beneden Leeuwen Tel. 0487 594 364
Jolanda en Marijke
DE IDEALE OMGEVING OM VAN UW EVENT EEN SUCCES TE MAKEN! OVERNACHTEN EVENEMENTEN WWW.MOEKEMOOREN.COM / WWW.KORENMOLEN.NL ETEN & DRINKEN ACTIVITEITEN ARRANGEMENTEN

Bijzonder overnachten

De prachtige B&B van Gerrie en Mari Koppers ligt aan de karakteristieke oude dijk in het gastvrije Land van Maas en Waal. Direct aan de dijk bij de Afferdense en Deestse Uiterwaarden. De B&B is recent geopend (1 september 2022) en is het nieuwste onderdeel van de horeca-activiteiten van De Tabaksplant in Afferden (Gld). De Tabaksplant is een veelzijdig horecabedrijf met onder andere een cafetaria en midgetgolfbaan. Gerrie en Mari zijn erg trots op de prachtige kamers die toepasselijke namen hebben gekregen van de mooie bloemen die aan de dijk bloeien; Klaproos, Fluitenkruid en Meizoen.

LUXE, GASTVRIJHEID EN SERVICE

•De drie kamers beschikken over alle voorzieningen en beschikken allen over een eigen douche, toilet, vaatwasser, kookplaat, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast en buitenzitje. •Gasten kunnen gratis gebruik maken van de parkeerplaatsen , fietsen en een rondje op de midgetgolf. •Elke ochtend kan het ontbijt genuttigd worden op het tijdstip, dat het jou schikt, want alles staat klaar in de koelkast. Voel je heerlijk ontspannen, geniet en begin elke dag weer goed.

BELEEF FIETSEN, CULTUUR, SHOPPEN, NATUUR & GEZELLIGHEID

Het Land van Maas en Waal staat bekend om haar vele fiets- en wandelroutes. Onze B&B is een mooie uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Klaproos, Fluitenkruid en Meizoen.

40

Bed and Breakfast De Dijkslaper

Logeren in het prachtige Land van Maas en Waal

De Dijkslaper ligt aan de route van de Walk of Wisdom en de Waalvariant van de LF Rijnfietsroute.

Ook is de Dijkslaper centraal gelegen, zodat een uitstapje in het Land van Maas & Waal of de aangrenzende steden zoals Nijmegen en Tiel gemakkelijk in te plannen is.

De Dijkslaper is ook zeer geschikt voor hen, die voor zakelijke doeleinden in de regio verblijven.

Voel je welkom in de meest bezongen streek van Nederland; Het Land van Maas & Waal

Wij heten u graag van harte

Gerrie

41
welkom!
en Mari Koppers Bed and Breakfast De Dijkslaper Van Heemstraweg 33b 6654 KD Afferden tel. 06 51 29 77 16 email: info@dedijkslaper.nl www.dedijkslaper.nl

WAT EEN RAMP

Ontdek Maas & Waal streekgeschiedenis in de maand van de Geschiedenis 2022:

1.In de bibliotheken in de regio in Druten, Wijchen, Dreumel en Beuningen geeft Han Blok zijn lezing over “Wat een ramp” . Meer informatie: de sites van de bibliotheken.

2. Historische Vereniging Tweetromenland

De Vereniging heeft een overzicht gemaakt van alle rampen die ons gebied hebben geteisterd voorzien van achterliggende informatie. Bezoek www.tweestromenland.com

3.Het Dijkmagazijn Beuningen heeft zondag 16 oktober een excursie over Historische resten.

De excursie laat zien dat tussen de overweldigende hoeveelheid groen er sporen te vinden zijn van allerlei rampen door de eeuwen heen. Ook kinderen zijn welkom. Meer informatie www.dijkmagazijnbeuningen.com

4. Museum Tweestromenland in Beneden Leeuwen

Twee informatieve en inspirerende tentoonstellingen: -Water, vriend en vijand met een film over het kind Johanna van Beek die de watersnoodramp in 1861 overleefde.

-De tentoonstelling over het leven van Ru Paré, verzetsheld en kunstenaar. Zij redde tijdens de Tweede Wereldoorlog 52 Joodse kinderen. -Ook is er een film te zien over wat Corona betekende voor mensen in West Maas en Waal. Meer informatie: www.museumtweestromenland.nl/nieuws

4. Museum Stoomgemaal en Motorenmuseum de Tuut

Op de zondagen 16, 23,en 30 oktober vertelt Jan Reijnen, streekhistoricus interessante verhalen, ondersteund door beeldmateriaal.: Meer informatie: www.detuut.nl

5. Museum Kasteel Wijchen

Zondag 16 oktober geeft Nicole Janssen, historicus, een lezing over de Sinterklaasbrand van 1906. Meer informatie en aanmelden: www.museumwijchen.nl

Hotspot

Tip

Teken- en kleurwedstrijd in Kasteel Wijchen. Win een leuke prijs! Je kan de hele maand oktober meedoen.

Meer informatie: www.tweestromenland.com/maand_ van_de_geschiedenis

43

Wij

Notaris Stephanus Roesstraat 28, Winssen Reserveer direct via: 0487 - 52 12 65 of www.dearendwinssen.nl
zijn wild van het najaar! Kom en geniet van een lunch, borrel of diner. Smaken zijn er niet alleen om te proeven, maar ook om te beleven. Wees welkom en beleef het zelf. wij borrelen altijd van nieuwe ideeën en inspiratie, volg ons op instagram via @dearendwinssen LUNCH DINER CAFETARIA FOODTRUCK FRIETWAGEN CATERING HADRIANUSSINGEL 22 | 6642 AJ BEUNINGEN TEL: 024 677 94 95 | WWW.DEHEUVE.NL Industriestraat 12 6659 AL Wamel Telefoon: 0487-501300 Email: info@wamelland.nl Tijdens vakantieperioden(Regio’s midden en zuid) zijn wij 7 dagen per week geopend van 9:30 tot 18:00 uur. GEOPEND: Woensdag t/m zondag 09:30 tot 18:00 uur WAMELLAND De gezelligste binnenspeeltuin van de regio Klimmen, glijden, springen en rennen Voor jong én oud Onvergetelijke kinderfeestjes, schoolreisjes en familie feesten Eigen restaurant met een uitgebreide menukaart Binnenspeeltuin van maar liefst 2100m Gratis parkeren en gratis WiFi Een begrip in Midden Nederland en wijde omstreken! 20 jaar

Proef de zoete oogst

Afgelopen maanden was er veel bedrijvigheid in het Land van Maas en Waal door de fruitoogst van appels, peren en andere oogst. Verse oogst dat nu verkrijgbaar is bij de vele fruitstalletjes en landwinkels langs de wegen. De regio staat erom bekend, lekkere streekproducten en nieuwe oogst rechtstreeks van het land! Niet alleen enorm lekker, vaak ook nog gezond! Proef de smaakmakers van de streek en laat je verrassen door al het lekkers uit het land van Maas en Waal!

MAOS EN WAOLSE FRUITROUTE

Het mooie Land van Maas en Waal is een oase van rust. Prachtig groen en idyllische dijkhuisjes bepalen het beeld van dit stukje Rivierenland.

Ook de fruitteelt is overal terug te vinden in het Land van Maas en Waal. Neem voor je op de fiets stapt een tasje en wat kleingeld mee. Je komt onderweg langs talrijke fruitboomgaarden, fruitstalletjes en landwinkels waar je de lekkerste producten van de streek kunt halen. Een leuke tip voor onderweg is bijvoorbeeld Landwinkel De Zandroos in Afferden!

Startpunt:

KLOMPENPAD TREMELEPAD

Het kleine dorpje Dreumel heeft een indrukwekkend buitengebied, met vele boomgaarden. Diverse bekende appelrassen als de Brederode en de Lola zijn ontstaan in het Land van Maas en Waal. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Startpunt:

45
Moeke Mooren Blauwe Sluis 1, Appeltern Lengte: 80 KM Knooppunten: 28 25 26 20 21 24 80 81 86 87 59 13 12 92 41 53 57 29 10 31 11 36 70 71 68 69 73 56 55 89 49
Landwinkel Bloeiend Merm Van Heemstraweg 127A Lengte: 14 KM De route wordt aangegeven met een groene markering in de vorm van een klomp. 45

specialist

maatwerk

het gebied van: Rolluiken Zonwering Markiezen Ritsscreens

soorten raamdecoratie

staat

service, maatwerk en kwaliteit

familiebedrijf voor.

Zonwering speelt een belangrijke rol in het klimaat beheersing in uw huis. Bespaar in de winter op energie kosten, door rolluiken aan te brengen aan uw huis.

Openingstijden showroom:

Dinsdag 11.00 tot 17.00 uur

Woensdag 11.00 tot 17.00 uur

Donderdag11.00 tot 17.00 uur

Vrijdag 11.00 tot 17.00 uur Zaterdag 11.00 tot 17.00 uur

Buys Ballotstraat 14 te Wijchen www.kroonmontage.nl De
op het gebied van raamdecoratie, buitenzonwering en rolluiken. Persoonlijke
daar
ons
voordelig
op
Alle

DE ZON OP MAAT IN HET LAND VAN MAAS & WAAL

Welkom bij familiebedrijf Kroonmontage in Wijchen. Leo en Marion Kroon zijn ruim 25 jaar geleden samen gestart en beschikken over veel vakkennis. Hun passie voor het ondernemerschap, het vinden van het juiste product voor de klant en het verlenen van een optimale service hebben zij overgebracht op hun beide dochters Nancy en Cynthia. Een familiebedrijf met passie voor het vak en de klant.

Kom langs in Wijchen en kies een zonwering op maat

In hun nieuwe pand met inspirerende showroom aan de Buys Ballotstraat te Wijchen geven Cynthia en Nancy de klant advies

Hier staan zij voor u klaar om advies te geven over de verschillende soorten binnenzonwering, zoals jaloezieën, raamdecoratie, rolgordijnen en shutters en rolluiken, screens, buitenzonwering, veranda’s en horren.

"Wij begrijpen dat u de producten op ware grootte wilt zien, de materialen wilt voelen en het op u in wilt laten werken."

vlnr; Nancy, Marion, Leo, Cynthia

Zij denken graag met u mee over wat het beste aansluit bij uw woonruimte, zodat u naar huis gaat met een zonwering op maat.

Leo en zijn team van zes monteurs staan garant voor een vakkundige montage bij uw woning, bedrijfspand, appartementencomplex of, overheidsgebouw.

Projectmontage en – stoffering hoort tot de corebusiness van dit familiebedrijf.

Dit familiebedrijf staat garant voor de kroon op uw woning, bedrijfspand of gebouw.

U kunt bij ons terecht met of zonder afspraak. U kunt gemakkelijk online een afspraak in de showroom plannen

Wij helpen u graag verder!

Kroonmontage Buys Ballotstraat 14 6603 BW Wijchen

Tel. 024 675 78 59 info@kroonmontage.nl

47 Ondernemen en business

I LVMW

Een groot geluk: al 25 jaar struin ik met jong en oud door de Beuningse uiter waarden. Vanuit mijn werk bij Bezoekerscentrum Het Dijkmagazijn boeit me dat nog steeds. Iedereen die meegaat vindt iets van zijn of haar gading: bij zondere vogels, leuke planten, lekker bewegen of even uitwaaien. We ontdek ken van alles, kijken ernaar, wisselen informatie uit en genieten ervan. Geen kind dat meegaat kan het weerstaan om in de wilgen te klimmen, stenen in de broekzak te stoppen of met een tak te zwaaien. Geluk is in het groen te vinden, zonder veel poespas. Ik vind het altijd prachtig te zien dat iedereen na een excursie of buitenactiviteit opgelaten en vrolijk terugkomt. Het Land tussen Maas en Waal biedt daarvoor volop afwisseling. Binnen de ringdijk is er veel groen van boomgaarden, weilanden, bosjes en dorpssingels. In de ui terwaarden is de natuur ruig en vol verrassingen. Geen enkel ander natuur gebied in Nederland is zo dynamisch. Hoogwater, laag water en de seizoenen maken dat de landschappen langs Maas en Waal er wekelijks anders uitzien. Spannend om vaak eenzelfde rondje te lopen en de grote en kleine verande ringen op te merken en daarbij te ervaren hoe anderen het gebied zien en wat zij ontdekken.

Tip 1: Trek vaak met (klein-)kinderen de natuur in. Het versterkt de onderlin ge band enorm. En ook met wat gesputter: gewoon volhouden, de aandacht voor elkaar en voor de ontdekkingen maken er snel een succesvolle traditie van.

Tip 2: Kies een mooie boom, of een bijzonder plekje vlak bij huis om wekelijks (of vaker!) te bezoeken. Sta er even stil. Lukt het bij ieder bezoekje iets nieuws te ontdekken? Wat verandert er, wat blijft hetzelfde?

William

BioWilliam van den Akker is in de jaren 60 kind geweest in een paar piepkleine dorpen van Oost-Brabant. In Maas en Waal herkent hij eenzelfde volksaard: gemoedelijk en opgewekt. Na zijn studie biologie in Nijmegen heeft hij na wat omzwervingen zijn werkplek gevonden in Beuningen waar hij met zo’n 80

S W Nmegen over de dijk naar Beuningen. En ‘s avond weer terug, met nieuwe vergezichten en ontdekkingen. Naast dit werk bij Het Dijkmaagzijn schrijft hij voor een uitgeverij informatieve boekjes over allerlei natuur-onderwerpen. Die zijn bedoeld voor kinderen en gaan bijvoorbeeld over bomen, bijen of biodiversiteit.

48

van den Akker

Tip 3: Laat je verrassen: prik op de kaart van Maas en Waal een plek uit die je nog niet kent. En ga er naar toe. Onze streek is mooi en er is veel te ontdekken. Wil je er meer van weten: bezoek dan www.verhaaltussenmaasenwaal.nl. Of een van de musea of be zoekerscentra in de buurt.

“25 jaar struinen met jong en oud”

49

MORE LVMW

Tradities Vieren

Op 3 november vindt in Druten de Leste Mert plaats. Voel je welkom en vier met de bewoners deze al ruim 200 jaar oude traditie. Op zondag 11 december geniet u in het historische centrum van Druten van het jaarlijkse Charles Dickens Festijn

Beuningen Gastvrij Gevarieerd

28 okt. speurtocht in het centrum met thema Halloween.

12 nov. intocht Sinterklaas.

25 nov. Black Friday

27 nov en 11 dec 2022 -

12:00 uur – koopzondag.

17 dec. 16.00 uur – Lichtjesavond

Meer informatie : www.hartvanbeuningen.nl/agenda

De Tuinen van Appeltern–HERFSTIG APPELTERN

De Tuinen van Appeltern staan tot 30 november in het teken van de najaarspracht van de natuur. Kom zien, ruiken, voelen en horen. Van 22 t/m 30 oktober kabouter activiteiten voor de kleine bezoekers.

Voor meer info: https://appeltern.nl/nl/herfstig_appeltern/

Het Land van Maas & Waal schaatst

17 december – 8 januari

Beuningen On Ice

Geniet van schaatsvertier voor jong en oud. Drie weken genieten van schaatsen, curlingcompetities, entertainment en veel extra activiteiten voor jong en oud in de schitterende overdekte ijsbaan gelegen bij de sportvelden van voetbalclub De Beuningse Boys. Meer info www.beuningenonice.nl

WinterVillage Druten

Voor de eerste keer vindt in Druten een ijsfestijn plaats. Volg Wintervillage op Facebook voor alle ins & outs

Wijchen Schaatst

In Wijchen Centrum kun je voor, tijdens en na het shoppen genieten van een winters tafereel. Trek aan die schaatsen. Meer info www.wijchenis.nl

Wijchen biedt volop vertier

Altijd gezellig en sfeervolle shoppen en volop activiteiten. 21 okt.21:00 uur - Café Anneke – gratis- Dansplaatjes van Toen en Nu 28 okt.17:00 - 20:00 uur Halloween koopavond 29-10 t/m 30-10-2022: 12.00 – 16.30 uur -Halloween Blote Voetenpad - Woezik- deelname 7,50 p.p. 05 nov.Strong Viking Trail Run – Wijchen/ Berendonck 12 nov.13:30 - 17:00 uur Sinterklaas intocht Wijchen - Kasteel Wijchen, Wijchen centrum 27 nov.13.00 – 17.00 uur Koopzondag Meer informatie www.wijchenis.nl

Avondje Uit

Wintervoorstellingen in Agoratheater Druten, Het Mozaïek Wijchen en Theater De Molen Beuningen. Bezoek de websites en beleef een heerlijk avondje uit. www.agoratheater.nl - www.mozaiekwijchen.nl www.theaterdemolen.nl

TipKabouters spotten!

Ga naar het Kabouterbos bij de Heerlijkheid Horssen. Succes verzekerd!

50
Meer weten? Kijk dan op beuningenonice.nl Beuningen On Ice is een initiatief van 300 m2 KINDERIJSBAAN 1.000 m2 IJSPRET HET COOLSTE FEEST VAN DE REGIO IS ER WEER! DE OOIGRAAF BEUNINGEN17 DEC - 8 JAN KOM JIJ OOK? LIVE ENTERTAINMENT ELKE DAG SCHAATSEN VANAF 10:00 UUR CURLING GEZELLIGHEID SCHAATSCAFÉ
WOONBOULEVARD WIJCHEN THUIS IN WONEN U VINDT DE WINKELS VAN WOONBOULEVARD WIJCHEN AAN DE GRAAFSEWEG 777, 781 EN 783 EN NIEUWEWEG 303 | 024 - 6491149 WWW.WOONBOULEVARDWIJCHEN.NLOOSTERSE EN MODERNE TAPIJTEN 45.000M 2 , 28 WINKELS en 800+ MERKEN ELKE ZONDAG GEOPEND!
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.