Buitengewoon Land van Maas & Waal, nummer 10, lente 2023

Page 1

Land van Maas Waal

FESTIVAL FEVER

PROEF DE STREEK

VAN DE DIJK AF

DOWNLOAD GRATIS DE REGIO APP

WELLNESS & SHOPPEN

BUITENGEWOON
Lente 2023
WWW.MAASENWAALONLINE.NL
NEEM GRATIS MEE

SHELL STATION Beun in ge n

DAGELIJKS GEOPEND

TOT 22:00 UUR

• RUIM ASSORTIMENT

BELEGDE BROODJES

• VERSE KOFFIE EEN HEERLIJKE

SMOOTHIES

• VERHUUR AANHANGWAGENS

• AUTOWASSTRAAT

• KWALITEIT BRANDSTOFFEN TEGEN

SCHERPE PRIJS

SC HOENAKER 3, BEUNINGEN

AANHANGERVERHUUR VERS BEREID

LEKKERE KOFFIE

OP GOEDE VRIJDAG EN 2E PAASDAG

OPEN 9-16 UUR

van Heemstraweg 75a 6645 KG Winssen Tel: 06-51895308 Openingstijden, Maandag op afspraak Di t/m za van 9 tot 16 uur www.buxuskoning.nl Callistemon €6,00 Pampa’s gras elke 3e halve prijs in grote 19 cm pot €8,00 Rhododendron Encore Bloeit 2x in voor en najaar. In 4 kleuren verkrijgbaar slechts €11,00 Pluimhortensia in 7 soorten Vanaf €5,00 oa limelight, Pinkywinky, Little Spooky, Little Fresco enz Scabiosa rosé of blauw 15 cm pot €4,00
Ilex, taxus en Euonymus bollen vanaf €22,00 Aucuba japonica €5,95 Hedera Hibernica 175/200 cm €5,00 150/175 cm €4,25 125/150 cm €3,50 100/125 cm €2,75 80/100 cm €2,50 60/80 cm €1,50 40/60 cm €1,25 20/40 cm €0,99 Nieuw speelse afscheiding 180 x 120 cm In 40 soorten incl thuisbezorgd €299,00 DE ACTIE PRIJZEN ZIJN GELDIG TOT 18 MEI Dit is slechts een greep uit ons assortiment van 1001 soorten! Voorjaars bloemen elke 5de GRATIS in 13 cm pot €2,50
PAAS- ACTIES

I ♥ LVMW

LENTEKRIEBELS

Heerlijk erop uit met de hond, kinderen, familie of vrienden in Het Land van Maas & Waal.

Op de dijken genieten van mooie vergezichten, natuur en dijkmagazijnen. Ga je de dijk af, dan ontdek je authentieke dorpen en gezellige centra. Hier kun je shoppen, genieten bij gezellige horecagelegenheden en cultuur snuiven.

Het festival seizoen is weer aangebroken, dus ontdek voor jong en oud events, die jouw dagje uit onvergetelijk maken.

Is het iets minder weer, dan is er volop vertier in leuke musea, theaters of verwen jezelf met een spa wellness arrangement. Volop keuze! In het Land van Maas & Waal stel jij snel je eigen arrangement samen voor je gezin, je personeels, vrienden – en familieuitje of gewoon voor een paar uurtjes heerlijk genieten.

Mooi centraal gelegen in Nederland met volop overnachtingsmogelijkheden van Mongoolse Ger, unieke Bed and Breakfast adressen tot een compleet huis op vakantiepark ‘t Broeckhuys in Ewijk.

Deze voorjaarsglossy van het Land van Maas & Waal biedt weer volop inspiratie.

Uitgever: Yvonne van der Bend

Hoofdredactie: Yvonne van der Bend (hoofdredacteur) yvonne@businessmedia4all.nl

Redactie:

Chantal Fransen, Loet van Bergen, Joep Peters

Redactieadres:

Tituslaan 13, 6642 AP Beuningen

Tel. 024 67 76 930

Email. info@businessmedia4all.nl www.businessmedia4all.nl

Fotografie: Henk van der Bend, Sanne Coenders

Vormgeving/opmaak: Esther Peters

Realisatie Druk & Productiebegeleiding

Print Rendement, Henk van der Bend, Beuningen

Advertentie/Online-Adverteerdersservice

Land van Maas & Waal Buitengewoon verschijnt vier maal per jaar. Voor meer informatie tel. 024 67 76 930 of mail info@businessmedia4all.nl.

Verspreiding:

• De uitgave is gratis verkrijgbaar in de gemeente Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen en omstreken op ruim 400 uitgiftepunten.

• De uitgave is digitaal te lezen via www.businessmedia4all.nl en via het instagram en facebook account

Oplage: 10.000 exemplaren

Copyright: ©2023 Overname van artikelen/foto’s is slechts mogelijk na verkregen schriftelijke toestemming van de uitgever

Land van Maas & Waal Buitengewoon is een uitgave van Businessmedia….4all

Inhoud VOLG #LandvanMaasenWaalBuitengewoon 6 12 17 19 20 24 27/29 30 32 36 38 43 44 46 Buitengewoon LVMW Lifestyle & Wonen Uniek wonen Het verhaal LVMW SHOP and Enjoy Fashion Favorites Uit Beauty Culinair Genieten Streekproducten Bijzonderovernachten Business LVMW I LOVE LVMW MORE LVMW
DOWNLOAD
APP WWW.MAASENWAALONLINE.NL
Yvonne van der Bend
DE

BELEEF VOEL GENIET Buitengewoon LVMW

6

1

VAN DE DIJK AF

Dat je heerlijk kunt genieten op de dijken langs de Maas & Waal is bij jou wellicht al bekend. Struinen door schitterende uiterwaarden. De hond uitlaten in het groen langs de Maas en de Waal. Fietsen op de kronkelende dijken. Vogels spotten en genieten van watersport activiteiten bij recreatiegebied De Gouden Ham in Maasbommel en De Berendonck in Wijchen.

Uitgelicht TWEE mooie parels

In Land van Maas & Waal is alles inclusief en telt iedereen mee.

Ontdek ook leuke horeca HOTSPOTS en TERRASSEN in de karakteristieke dorpen. Bezoek de Arend in Winssen en waan je in een frans dorp. Geniet van heerlijk Italiaans eten in Deest bij ristorante Grande Nonna en ook bij Resto Gusto in Druten is het culinair genieten. Bij Aan Dek in Druten word je volop verwend en vind je ook camperplaatsen. In Dreumel word je culinair verrast voor een borrel, lunch of diner bij Brasserie aan tafel bij Jan. In Alphen stap je van de dijk horeca ’t Anker zo binnen. Daarna is het uitblazen bij Moeke Mooren, een eigentijdse horecazaak met een geweldig groots terras en lekkere kaart. Bij Batenburg is het na een heerlijke tocht gezellig genieten bij De Viersprong en ontbijten met een view doe je dan in Niftrik bij Hotel Hoogeerd.

In Wamel ga je van de dijk langs de Waal af en vind je midden in het dorp de ontmoetingsplaats van BLEND. Hier wordt je gastvrij en met een glimlach ontvangen voor koffie/thee met wat lekkers.

* Biertjes proeven en lekkere Droom taart eten kun je bij Stoomcafé De Tuut in Appeltern. Hier vind je speciaal bieren en lekkere taart en wordt je zeker met een smile begroet. Een unieke locatie waar iedereen uniek is.

7

LVMW VOORJAAR 2023

8

Meet THE LOCALS 2

Wil jij lekker de authentieke sfeer in Land van Maas & Waal proeven. Bezoek dan een van de vele events die georganiseerd worden dit voorjaar. Dompel je onder in gastvrijheid, tradities, hippe festivals en vooral gezelligheid. Voor jong en oud een smaakje.

FEEST IN EN BUITEN DE TENT

Wat dacht van je feesten op 14, 15 en 16 april in een echte tent tijdens Pleinpop in Alphen of vier de vrijheid op 5 mei Vrijpop en 6 mei Thuis bij de Zaak mee in Beuningen. Muziek voor ieder wat wils en de beentjes kunnen van de vloer.

OVER DE SLOOT SPRINGEN EN FEESTEN

Adrenaline kicken en spotten op 26 , 27 en 28 mei. Beleef het tijdens Pinkstervaria in Altforst. Altijd heel bijzonder en feestelijk, want je geniet mee van een heuse fierljeppen competitie. Op zondag 28 mei is er ook een hele grote en gezellige braderie.

VIER HET LEVEN IN DE DORPSCENTRA IN LAND VAN MAAS EN WAAL

In hartje Wijchen beleef je van 17 tot en met 20 mei de Kasteelfeesten, in Druten kun je los gaan & cocktails scoren tijdens het Veerdam

Festival van 18 tot en met 21 mei, in het Hart van Beuningen volop gezelligheid met topbands tijdens de Lentefeesten van 2 tot en m 4 juni en in Beneden Leeuwen is het drie dagen feest tijdens Wiellawaai en De Dag van Leeuwen op 30 juni, 1 en 2 juli.

DOWN THE RABBIT HOLE 2023 graaft zich zelf van 30 juni tot en met 2 juli weer in op de Groene Heuvels in Ewijk in de gemeente Beuningen met wereldacts van formaat. Helaas al uitverkocht, maar wellicht vind jij nog een kaartje inclusief campingplaats op ticketswap.

WWW.ADRESSEN

www.stichtingblend.nl

www.detuut.nl

www.pleinpop.nl

www.vrijpop.nl

www.kfwijchen.nl

www.facebook.com/VeerdamFestival/

www.pinkstervaria.nl

www.lentefeestenbeuningen.nl

www.dagvanleeuwen.nl

www.downtherabbithole.nl

TIP ONTDEK ZELF DE REGIO

Leuke wandel – en fietsroutes;

www.landvanmaasenwaal.nl/routes/ wandelen/ of www.landvanmaasenwaal.nl/ routes/fietsen/

Of combineer wandelplezier met sport en loop de Kwiek Beweeg route in Beuningen: start bij de Leghe Polder in het centrum.

9

Kunststof drukspuit Gloria Tukan 5

ergonomische knijpkraan, grote pomp, drukmeter met geintegreerd afblaas-/veiligheidsventiel, max. werkdruk 3 Bar. Vulinhoud 5 liter.

19,95 122552 HG Groene aanslagreiniger verwijdert algengroei ook wel bekend als grauwe groene sluier. Het is onder andere te gebruiken

één daglicht voor Onze partners: Met meer dan tien verschillende typen zonwering voor binnen en buiten vind je altijd een geschikte oplossing voor jouw wens. Vraag ons om advies! Op zoek naar een andere daglicht oplossing? Dan ben je bij ADVIBA aan het juiste adres. Expeditieweg 10-14, 6657 KL Boven-Leeuwen +31 (0)6 235 661 10 info@adviba.nl www.adviba.nl Zonwering, Veiligheid, Privacy & Zicht ineen! Een zonneoog GRATIS! Rolluik en Jaloezie ineen! Adviba levert BirollmetRolluiken zachte Somfy motor & stop en start! www.dicksmits.nl Rooijsestraat 45a, 6621 AJ Dreumel • 0487 57 33 92 - info@dicksmits.nl WERKPLAATS NEN-KEURINGEN VAN GEREEDSCHAP, LADDERS TRAPPEN EN STEIGERMATERIAAL (OOK OP LOCATIE) BEVEILIGINGSADVIES & MONTAGE AAN HUIS ADVIES AAN HUIS ERVAAR ONZE EXTRA SERVICES www.dicksmits.nl Rooijsestraat 45a - 6621 AJ - Dreumel 0487 57 33 92 - info@dicksmits.nl Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW. Druk- en zetfouten voorbehouden. Acties en aanbiedingen zijn geldig t/m zolang de voorraad strekt. Wijzigingen in prijs, model en kleur voorbehouden. 4236363 B-lijn gebruiksvriendelijke drukspuit,
op terrassen, paden, muren, daken en bielzen. HG groene aanslag reiniger GRATIS SPROEIBOOM 3 FLESSEN € 15,00 met gratis sproeiboom
45a - 6621 AJ - Dreumel 0487 57 33 92 - info@dicksmits.nl
leveren, plaatsen en passend advies bij jou aan huis
www.bij-nett.nl Bij NETT wonen Bij NETT kado
per stuk
Rooijsestraat
Voor
info@bij-nett.nl
is liefde op het eerste gezicht! Deze heerlijke zachte bank ‘Love Island’ van het merk Ginger past in elk interieur! Kom je snel een keertje proefzitten? De koffie staat klaar! See you soon!
LOVE IS IN THE AIR! Dit

Meubelspuiterij Maas en Waal & Stam Techniek, duurzame partners dichtbij!

Meubelspuiterij Maas en Waal & Stam Techniek, duurzame partners dichtbij!

welkom om inspiratie op te doen en onze velen kleur stalen te bekijken.

laat

Meubelspuiterij

welkom om inspiratie op te doen en onze velen kleur stalen te bekijken.

Wij spuiten ook keukens!

Wij spuiten ook keukens!

Wij spuiten ook keukens!

Meubelspuiterij Maas & Waal

Meubelspuiterij Maas & Waal

Energieweg 19 Beneden-Leeuwen

laat hout stralen

Meubelspuiterij Maas & Waal

Eethoek teak < Deur <

Meubelspuiterij Maas & Waal

STAM TECHNIEK AEROCLEANING

Energieweg 19 Beneden-Leeuwen

Tel. 0487-593001 / 06-13444237

Energieweg 19 Beneden-Leeuwen

Energieweg 19b Beneden-Leeuwen

Tel. 0487-593001 / 06-13444237

www.meubelspuiterijmaasenwaal.nl

Tel. 06-57487757

Tel. 0487-593001 / 06-13444237

STAM TECHNIEK AEROCLEANING

STAM TECHNIEK AEROCLEANING

Energieweg 19b Beneden-Leeuwen

AEROCLEANING

Energieweg 19b Beneden-Leeuwen

Tel. 06-57487757

www.stamtechniek.nl

www.meubelspuiterijmaasenwaal.nl

www.meubelspuiterijmaasenwaal.nl

Tel. 06-57487757

www.stamtechniek.nl

www.stamtechniek.nl

Uw behandelcentrum voor spataderen en aambeien

Patiënten uit heel Nederland komen naar het Flebologisch Centrum Grave om spataderen en aambeien te laten behandelen. De specialisten van FCG maken gebruik van de modernste en nieuwste behandeltechnieken.

De kliniek kent korte wachttijden en heeft sinds 2010 het kwaliteitskeurmerk (www.ZKN.nl). Bovendien vergoeden zorgverzekeraars het overgrote deel van de behandelingen. Bezoek de website voor meer informatie: www.spataderen-fcg.nl of neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op: 0486-420096

Klinkerstraat 8-10

5361 GW Grave

Tel: 0486 - 42 00 96

Bezoek de website voor meer informatie:

www.spataderen-fcg.nl

Snel en vakkundig van uw spataderen en aambeien af!

Nieuwste methoden

Snelle intake

Ervaren behandelaars

Kwaliteitskeurmerk

ZKN

Geen wachtlijsten

Eethoek teak < Deur <
laat hout stralen Meubelspuiterij Maas & Waal
Eethoek teak < Deur <
hout stralen
welkom om inspiratie op te doen en onze velen kleur stalen te bekijken. Maas & Waal
STAM TECHNIEK
Meubelspuiterij Maas en Waal & Stam Techniek, duurzame partners dichtbij!
Flebologisch Centrum Grave
info@spataderen-fcg.nl

Hides & Living biedt een groots assortiment stoere meubelen en accessoires aan. Je vindt hier landelijke verlichting, stoere sfeermakers zoals decoratieborden – en panelen, knoppen en smeedwerk, kisten en kasten, wandplanken en kapstokken, krukken en alle soorten tafels –van bijzettafel tot sidetable en het mooie merk Bear Design tassen. Een compleet stoer assortiment dat sfeer uitstraalt.

Routlet is het merk, waarmee Roland van Witzenburg en Daniëlle van den Berg startten in 2018 . Hier vind je prachtige koeienhuiden en schapenvachten tegen een betaalbare prijs van absolute kwaliteit. De maten variëren van 4m2 tot ruim 6m2! Uiteraard zijn de huiden 100% ecologisch gelooid, hebben een geweldige uitstraling en zijn een aanwinst voor uw interieur.

Zijn bij jou de voorjaarskriebels al aanwezig, dan is een bezoek aan de gezellige zaak in Beneden Leeuwen van Roland en Daniëlle een must. Hier vind je de collecties van Hides & Living en Routlet. Uiteraard kun je ook shoppen via de beide webshops van Hides & Living en Routlet.

Specials & service: Roland en Daniëlle hebben ook veel unieke stukken uit Indonesië & gaan ook graag voor klanten met specifieke wensen op zoek.

Geef jouw INTERIEUR

PASSIE voor huiden

12 Natuurlijk Stoer Warm Zacht
13 Wonen en Lifestyle Routlet | HIDES & LIVING www.routlet.nl www.hidesandliving.nl Volg ons op Facebook & Instagram CHIC Bijzonder Uitbundig Landelijke VERLICHTING INTERIEUR een STOERE twist! Beatrixstraat 2 - Beneden Leeuwen +31 63 01 212 06
14 thuis in uw wensen Aankoop Verkoop & Taxaties Diederik Fokke register makelaar taxateur Klaproosstraat 2 Beuningen 024 6775711 www.uwhuismakelaar.info

ZES Wijchense PéGé woningen in OPENLUCHTMUSEUM

Ben je huizen aan het spotten in het Land van Maas & Waal, dan attenderen we je graag op de PéGé woningen in Wijchen. De PéGé-woning, het ‘bouwpakkethuis’ uit Wijchen was het antwoord op de naoorlogse woningnood. Het huis, dat in enkele weken gebouwd werd, was destijds een sensatie.

PeGe is de naam van opa Piet, die 8 zoons had en waarvan er 5 zich in de jaren '50 begaven op het woningbouwpad. Alleen Teun Guelen leeft nog (96 jaar). Zij kwamen op het idee voor ‘bouwpakketwoningen’. Dat hield in, dat een woning niet meer steen voor steen moest worden opgebouwd, maar uit elementen (prefab) die op locatie in elkaar werden gezet. Er zijn in de jaren 60 en 70 vele duizenden van dergelijke doorzonwoningen (voor en achter veel glas) in Nederland gebouwd.

In Wijchen staan nu nog ruim 400 zogenaamde PéGé-woningen van Talis woningcorporatie, verdeeld over 3 wijken: Homberg, Heilige Stoel en Kraaijenberg. De eerste PéGé-woningen zijn gebouwd in 1956 aan de Passeweg Ga eens een kijkje nemen hier.

ENERGIELABEL

In 2017 en 2018 heeft Talis de PéGé-woningen in Wijchen grondig opgeknapt om ze toekomstbestendig te maken. Een grootschalige renovatie heeft voor toekomst-

bestendige woningen gezorgd. Zo zijn alle daken vervangen, gevels energiezuiniger gemaakt, sanitair vernieuwd, riolering vervangen, asbest gesaneerd en vloeren geisoleerd. Van energielabel E zijn de woningen gegaan naar een gemiddeld label A.

2024: ZIN IN EEN DAGTRIP!

Het land van Maas & Waal is centraal gelegen, dus biedt volop de mogelijkheid om ook de zes woningen, die gebouwd worden in Het Openluchtmuseum in Arnhem te bezoeken. Dit is mogelijk vanaf 2024. Plan je bezoek.

AUTHENTIEK GEVOEL

Een van de woningen die in het Openluchtmuseum komen is toegankelijk voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en professionele verzorgers. Door zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke inrichting en bouw te blijven voelen bezoekers zich prettig en beleven ze herinneringen op een actieve manier. De deuren worden verbreed en er komt moderne isolatie.

15 Uniek Wonen
Kant en Klaar dakelement wordt geplaatst Teun Guelen

VEILIG OP WEG NAAR UW VAKANTIE ADRES

DE AUTO - EN CARAVANBANDEN SPECIALIST

Avonden genieten in een buitenkamer of veranda die volledig past bij jouw stijl. Bij Jan de Boer Tuinhuizen

luisteren wij naar jouw wensen en denken graag met je mee. Samen maken wij er iets moois van!

Avonden genieten in een buitenkamer of veranda die volledig past bij jouw stijl. Bij Jan de Boer Tuinhuizen luisteren wij naar jouw wensen en denken graag met je mee. Samen maken wij er iets moois van!

Avonden genieten in een buitenkamer of veranda die volledig past bij jouw stijl. Bij Jan de Boer Tuinhuizen

luisteren wij naar jouw wensen en denken graag met je mee. Samen maken wij er iets moois van!

Celsiusstraat 8 | Wijchen | 024 - 6416466

Celsiusstraat 8 | Wijchen | 024 - 6416466

www.jandeboertuinhuizen.nl

Avonden genieten in een buitenkamer of veranda die volledig past bij jouw stijl. Bij Jan de Boer Tuinhuizen

www.jandeboertuinhuizen.nl

Celsiusstraat 8 | Wijchen | 024 - 6416466

luisteren wij naar jouw wensen en denken graag met je mee. Samen maken wij er iets moois van!

www.jandeboertuinhuizen.nl

16 Van Heemstraweg 25 – 27 6641 AA
tel 024 677 22 88
Beuningen
CARAVANBANDEN AANHANGERBANDEN AUTOBANDEN CAMPERBANDEN

Een steenfabriek vanwege de kerk

De Ewaldenkerk in Druten is in meerdere opzichten een bijzondere kerk. De beroemde architect Pierre Cuypers ontwerpt haar, eind negentiende eeuw. En om haar te bouwen, bouwt hij eerst een complete steenfabriek. De parochie wijdt de kerk aan de heilige Ewalden. Het is de enige Ewaldenkerk in Nederland.

KATHOLIEKE KERKEN HERRIJZEN

De Ewalden zijn missionarissen uit Engeland of Ierland, die werken in het gebied van het bisdom Keulen, waar Druten in de middeleeuwen bij hoort. De kerk verrijst in 1877 tijdens de hausse in kerkenbouw die katholiek Nederland kenmerkt na het herstel van de bisschoppelijke hiërarchie in 1853. In heel Maas en Waal zijn ‘dorpskathedralen’ uit die tijd te vinden. Het zijn enorme, neogotische gebouwen, waarvoor het na de leegloop van de kerken moeilijk is een herbestemming te vinden. Pierre Cuypers is een held

van herrijzend katholiek Nederland. Hij ontwerpt, naast vele kerken, het Centraal Station en het Rijksmuseum in Amsterdam. Om de Ewaldenkerk te kunnen bouwen, richt hij in Druten eerst een steenfabriek op. Hij tekent ook voor het ontwerp van deze fabriek.

VERSIERINGEN

De kerk is heel rijk versierd. En de steenfabriek specialiseert zich in die versieringen, vaak in allerlei kleuren geglazuurd. Met name aan de Kattenburg in Druten zijn nog veel huizen te vinden die ook dit soort stenen en tegeltableaus uit de Drutense steenfabriek laten zien. De fabriek blijft namelijk na de bouw van de kerk bestaan. Twee heren uit het kerkbestuur, Allard Dericks en Nicolaas Geldens, nemen hem over. Hun stenen en ornamenten komen niet alleen in Druten en Maas en Waal terecht, maar duiken in heel Nederland op. De fabriek Dericks en Geldens blijft bestaan tot 1978.

Meer lezen & informatie bron: www.verhaaltussenmaasenwaal.nl

17 Het Verhaal
In heel Maas & Waal vind je dorps kathedralen uit de 19de eeuw

Shop LVMW

Shop LVMW met medewerking van JM Juweliers Beneden-Leeuwen, Bij Nett Kado - Bij Nett Wonen Druten, Van 't Hof Leeuwen, Annette Mode Druten, Stoomcafé de Tuut Appeltern en Schoenmode Verploegen Beuningen-Wijchen-Dru

Enjoy LVMW

19 www.verhaaltussenmaasenwaal.nl
juweliers Beuningen, Chocolaterie Tweeling Beneden Leeuwen, Buxuskoning Winssen, DT '69 Beneden ten
4311 7222 www.jmjuweliers.nl 0487 – 745 004 info@jmjuweliers.nl Zandstraat 118c Beneden -Leeuwen *Vraag naar de voorwaarden LUNCH DINER CAFETARIA FOODTRUCK FRIETWAGEN CATERING HADRIANUSSINGEL 22 | 6642 AJ BEUNINGEN TEL: 024 677 94 95 | WWW.DEHEUVE.NL www.schoenmodeverploegen.nl Beuningen - Wijchen - Druten Unisa Laura Vita Gabor Paul Green Stompendijk 9, 6617KH Bergharen 0487-507283 info@groepsuitjebergharen.nl www.groepsuitjebergharen.nl safaritenten los te boeken! Complete accommodatie Huur een E-chopper OF E-FATBIKE

Shirlouette Bodywear & MammaCare in Beuningen

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het aanmeten van een borstprothese, prothese lingerie en badmode.

Shirlouette heeft contacten met alle zorgverzekeraars en is S.E.M.H. gecertificeerd .

Julianaplein 101, Beuningen | 024 - 785 45 94 info@shirlouette.nl | www. shirlouette.nl

Barista op locatie ook voor bedrijfsfeesten en eindejaarsborrel

meer info: 0610060389 en een lekkere vlaaipunt

Mitra Beuningen

Thorbeckeplein 6- 6641 CA Beuningen - 024-6750445

Fashion LVMW

in samenwerking met Annette mode

Sporty

Classy

Spetterend & Kleurrijk

22

Favorites LVMW

Casual

Met een spetterende, kleurrijke modeshow is begin maart het voorjaar bij Annette Mode van start gegaan, waarbij iedereen een inkijkje kreeg in de nieuwe trends van lente-zomer 2023. De nieuwe collectie is kleurrijk, dat valt al op als je de winkel binnenkomt, een explosie van kleur komt je tegemoet.

De garderobe van dit voorjaar krijgt een happy vitamine shot, losjes ongedwongen met veel kleur. Een toefje leer toegevoegd, een vleugje bloemen en vooral mooie details.

Annette Mode signaleerde 5 hebberig makende catwalk trends voor lente en zomer 2023: Pink à la Paris, Paris Hilton, deze pink look neemt je helemaal mee terug naar de jaren 90. Denk aan jeans, monogram prints en vooral… roze!

Kobaltblauw is ook on trend! Vincent van Gogh wist het al: niets is mooier dan blauw, van diepblauw, kobaltblauw tot turquoise.

Gelukkig in geel! Het zonnetje inw huis! Dopamine dressing: je geeft je stemming een boost door kleurrijke kleding te dragen. Kleurrijk groen en gecombineerd met naturellen. Alles mag; kies zelf je statement. Pasteltinten spelen ook een grote rol in het voorjaar. Zij zorgen voor speelsheid, luchtigheid en dat afgestyled met rieten ceinturen en tasjes.

Hogestraat 46,

6651 BM Druten

Tel: 0487 512241

info@annettemode.nl

Het nieuwe modeseizoen en de lente geven nieuwe energie. De lentebries zorgt voor verfrissing en vernieuwing van je garderobe.

Wij zien je graag bij ons in de winkel!
WWW.PRINTRENDEMENT.NL BOEKENSPECIALIST DRUKWERK PROMOTIE COLORFUL YOUR LIFE Contact: Henk van der Bend 06 43573405

Samen naar de WAAL

Vanaf 1 april kun je weer op alle zaterdagen en zondagen van 10.00 – 16.30 uur terecht in het bezoekerscentrum en het mooie terras weer aan de Waal bij Beuningen van het Dijkmagazijn. Welkom na een heerlijke fietstocht of wandeling OF gewoon om te genieten van deze schitterende plek.

Kinderen ontdekken, maken en leven zich uit met Waalwoemi Elke week leuke programma’s.

- Pijl en boog maken, woensdag 5 april 15.00-16.30

- Schatkist vol jutvondsten - 12 april 15:00 – 16:30

- Veulens en wilde paarden - 19 april 15:00 – 16:30

- Speurtocht in de ban van kabouters en elfen - 26 april 15:00 – 17:00

- Heksenzoektocht in Weurtsche Straatje -3 mei 15:00 – 17:00

Maximaal 20 a 25 kinderen vanaf 7 jaar, deelname € 2,50 per kind. Gratis met Klavervierpas, (groot-) ouders/opvoeders mogen gratis meedoen. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Informatie & meer Waalwoemi programma’s bezoek www.dijkmagazijnbeuningen.nl/agenda/evenement/

Wandelend Wijzer voor senioren:

GROEN ONTMOETEN

Met Wandelend Wijzer is er volop tijd te genieten van natuur, er wat over te leren van een gids en elkaar te ontmoeten. Alle senioren uit de gemeente Beuningen kunnen deelnemen, ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging.

20 april 2023: Vogels en andere dieren in onze omgeving.

11 mei 2023 : Welke (eetbare) Kruiden, bloemen, planten en struiken groeien er zoal.

21 september 2023: Nazomer- en herfstbloeiers, eetbaar of giftig?

5 oktober 2023: De herfst en paddenstoelen.

Tijd 10.00 tot 12.00 uur. Prijs voor 4 wandelingen € 20,- incl. koffie/thee, aanmelden via www.seniorenbeuningen.nl

Informatie of vragen: mail naar jaco.hagens@gmail.com.

GEZOND en VITAAL met TAI CHI aan de Waal tussen de wilgen

Voor een rustgevende én stimulerende Body-Mind-Fit workshop kun je op 7 mei terecht. Irma Soetekouw begeleidt als Rijks-erkend docent Martial Arts en Leefstijlcoach de workshop op het Waalstrand tussen de wilgen. Zondag 7 mei, 10.30-12.00 uur + nazit. Deelname: € 10,00 (excl. consumpties). Info en reserveringen:

www.info@irmasoetekouw.nl

Bij slecht weer evt. contact opnemen met Irma Soetekouw: bmfcentre@gmail.com.

25 Dijk 41, 6641 LA Beuningen Tel. 024 677 7000 Vertier en educatie voor jong en oud!
LVMW uit
26 ALLE dagen kermis 2023 PROGRAMMA EN INF0 VIND JE OP LENTEFEESTENBEUNINGEN.NL JULIANAPLEIN JULIANAPLEIN JULIANAPLEIN MMOOZZ Q5 SLAMM BOURGONDISCH BEUNINGEN DUO DECIBEL KOOPAVOND BRADERIE GRATIS ENTREE HET HELE WEEKEND DJ MARCO VERRIET! VRIJDAG 2 JUNI ZATERDAG 3 JUNI ZONDAG 4 JUNI

Genieten van een BIERTJE!

Stort jij je in het feestgedruis dit voorjaar of geniet je van de dijk af. Twee leuke tips voor jouw uitgelicht!

Stoomcafé De Tuut

Het Stoomcafé in de voormalige kolenloods van Stoomgemaal De Tuut in Appeltern aan de Maas is een ideale plek om even stoom af te blazen, of juist weer lekker op stoom te komen. Met een hapje en een drankje laad je jezelf op voor je het museum betreedt, of je sluit je bezoek er juist mee af.

Ook als je het museum niet bezoekt, ben je van harte welkom in het stoomcafé. Het is een prima tussenstop voor een lekker kopje koffie met DROOM! Appelgebak, heerlijke, eerlijke en simpele lunch,

een hapje tussendoor of alleen een drankje. Binnen in het sfeervolle café of buiten op ons zonovergoten terras aan de dijk. Uiteraard is het stoomcafé ook te boeken voor

zakelijke bijeenkomsten. Vanuit de grote passie van Thijs Vijnmans zijn ze bij de Tuut ook begonnen met de verkoop van eigen bier: “De Ouwe Zeur”. Deze is exclusief hier verkrijgbaar in blond, dubbel en weizen. Ook in 75cl en bierpakketjes waardoor het extra leuk is om iemand een ouwe zeur voor zijn verjaardag te geven!

Tevens kunt U genieten van de beste en lekkerste bieren uit de regio. Van Tiel tot aan Nijmegen, van Oss tot Wijchen, wij kennen het en hebben het.

het feestweekend in het HART VAN BEUNINGEN

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 zijn weer de jaarlijkse Lentefeesten in het Hart van Beuningen op het Julianaplein. Hier geniet je van een gezellig biertje met volop vertier om je heen.

Vanaf donderdag zal de kermis het feestweekend extra sfeer en plezier geven op de Oude Van Heemstraweg. Vrijdag 2 juni wordt afgetrapt met een borrel voor ondernemers en sponsoren die Beuningen een warm hart toedragen. Aansluitend is iedereen welkom en zal in de avond, de in de

regio welbekende coverband MOOZZ het dak eraf spelen. Na het succes van vorig jaar is dit een garantie voor veel dansplezier!

mer je favoriete producten kan halen. In de avond zal coverband Q5 het plein op stelten zetten.

Op zaterdag 3 juni start de middag met Bourgondisch Beuningen. Beuningse ondernemers laten hier eenieder proeven en beleven wat zij in hun zaak te bieden hebben. Elk jaar weer zijn de samenstelling en de producten anders, dus laat je verrassen en kom ontdekken waar je de hele lente én zo-

De zondag 4 juni begint traditiegetrouw met de seniorenochtend met bewoners van de Alde Steeg en het Zanddonkhuis met een optreden van Duo Decibel. Natuurlijk zal ook de braderie weer in het centrum aanwezig zijn. In de middag heeft coverband Slamm de muzikale touwtjes in handen en zorgt voor een spetterende afsluiting van het feestweekend.

Meer info en/of interesse om te sponsoren of vrijwilliger te zijn, bezoek www.lentefeestenbeuningen.nl.

27
LVMW uit

Zorg voor je lijf en figuur

Slank de zomer in!

Strakkere huid

Net dat ene randje

Van je rugpijn af

BeautyFIRM!
Oude Reekstraat 5 | 6642 KK Beuningen | 06-19009300 | info@beautyfirm.nl

Positief met jezelf aan de slag

Herken je het, te veel zitten, weinig beweging en ongezond eten? Je krijgt spanning, een verminderde weerstand, overgewicht en bent minder energiek. BeautyFIRM biedt mannen en vrouwen afslankbehandelingen en silhouetverbeteringen aan volgens een innovatief concept. Onze klanten delen de positieve resulaten. Volg ons dan ook op FACEBOOK en INSTAGRAM.

Ultrasound en electrostimulatie: zichtbaar resultaat na 1 behandeling

• Armen

• Lovehandles

• Buik / taille

• Billen

• Bovenbenen/binnenkant dijbenen

• Knieën

LED-therapie:

voor een strakkere gezichtshuid en een jongere uitstraling zichtbaar resultaat na 1 behandeling

• Maakt collageen en elastinevezels aan

• Vernieuwd de huidcellen

• Verbetert de huidelasticiteit en verstevigt de huid

• Vermindert rimpels

Lymfedrainage

stimuleert de natuurlijke

bloedcirculatie en lymfestroom

• Doeltreffend bij restless legs

• Effectief tegen spataderen

• Verminderd vetophopingen

• Bestrijd oedeem en Cellulitus

‘Door de behandelingen van BeautyFirm ziet mijn huid er mooier en strakker uit’

- Marjolijn

‘Perfecte manier om je vetophopingen te behandelen en aan te pakken’

- Simone

Voorjaars aanbieding

Nu een gratis proefbehandeling ter waarde van €69,50

Informeer naar de mogelijkheden.

29
| www.beautyfirm.nl | facebook.com/beautyfirm.nl

Beauty

Genieten met elkaar, een vriendinnenuitje, moeder – dochter, mannen op stap of jezelf helemaal zen voelen. In het Land van Maas & Waal ben je welkom bij heerlijke luxe spa’s , beautysalons en sauna’s. Voor iedere smaak een ZEN moment.

Aanraders!

Bed & Wellness Maas en Waal/ prive spa

Rooijsestraat 11a Dreumel www.privespa-maasenwaal.nl

Førena

Het Kleine Ambacht 8a Druten www.forena.nl

Mijn Haarzaak Body Spa

Hogestraat 17a Druten www.mijnhaarzaak.nl

Dorien Anti Ageing Center

Brouwerstraat 14 Druten

www.dorien.nl

Wellness: een heerlijk

Thermen Berendonck

Oude Teersdijk 15 Wijchen

www.thermenberendonck.nl

30

moment voor JEZELF en ELKAAR.

Tiramisù CLASSICO

8 tot 10 personen

INGREDIËNTEN:

1kg mascarpone

7 eigeel

210 gr poedersuiker

800 ml koffie

80 ml amaretto

50 ml koffie likeur

80 gr suiker

500 gr italiaanse savoiardi (let op geen lange vingers deze zijn te dun en worden te soppig) cacao voor topping bij serveren

BEREIDINGSWIJZE:

1. Maak als eerste de koffie met op basis van espresso klaar voor de sterkte zodat deze naderhand genoeg tijd heeft om af te koelen. (De savoiardi verkruimelt wanneer je deze in te warme koffie doet). Voeg na het maken van de koffie de suiker, amaretto en koffie likeur toe. De aangegeven waardes zijn een indicatie je kan altijd zelf bepalen of je deze sterker of minder sterk wilt hebben door te proeven tussendoor. Mix alles goed door de koffie heen en zet deze daarna in de koeling om koud te worden. (6 uur in de koeling)

2. Scheidt de eigeel van het eiwit (Tip: bewaar het eiwit om hiervan merengue te maken). Doe de eigeel in een kom of mixer en zeef hier de poedersuiker doorheen. Mix daarna alles goed met een garde tot een gladde maar licht stevige crème is geworden.

3. Voeg de mascarpone toe aan het eigeel mengsel en klop deze daarna nogmaals samen met de garde tot er een mooi stevige mascarpone crème ontstaat en waar je geen stukjes mascarpone meer in ziet. Meng niet op een te harde

stand met de mixer omdat er dan al snel een te harde en schuimachtige crème ontstaat. Wanneer de crème te dun blijft kan je voor een korte tijd de stand van de mixer op de hoogste stand zetten zodat hij een klein beetje steviger word, maar pas op dat je dit niet te lang doet. De correcte dikte van de crème moet net iets dunner zijn als wanneer je slagroom zou opkloppen. (Tip: voeg een kleine hoeveelheid van de koffie mix toe aan de crème wanneer deze klaar is en roer deze er voorzichtig doorheen voor een extra sterke smaak)

32

4. Pak een groot genoeg schaal om de tiramisu in te maken met 2 lagen. Doop de savoiardi koekjes per 2 voor 3 a 4 seconden (houd je van wat hardere koekjes doe ze dan korter en houd je van meer zacht doop ze dan wat langer) in de koffie en laat ze daarna een klein beetje uitlekken. Verdeel de koekjes over de bodem van de schaal met de suikerkant naar boven. Wanneer de bodem bedekt is met de koekjes verdeel je 1/3 van de mascarpone crème eroverheen, doe dit niet te hard anders trek je de koekjes mee.

5. Herhaal stap 4 nog een keer bovenop de eerste laag met de rest van de crème. Dek af met plastic folie en zet overnacht in de koeling om op te stijven en zodat de savoiardi koekjes de tijd krijgen om de koffie nog meer te absorberen en wat zachter te worden.

6. Haal de tiramisu uit de koeling en verdeel deze in porties en dien op een bord en bestrooi met de cacao.

Hogestraat 9, Druten 0487 785 784

Culinair
33
Genieten
BuonAppetito
Angelo Sciacchitano Team Retrogusto
34 VROLIJK PASEN BIJ MOEKE MOOREN! 9 & 10 april Voor informatie en/of reserveringen kijk op onze website www.moekemooren.com T. 0487-541872 PAASBRUNCH RONDVAART ACTIVITEITEN & DINEREN

Zandstraat 101

6658 CP Beneden Leeuwen

Tel. 0487 594 364

Voorjaarskriebels

Kleur het voorjaar met heerlijke chocolade

Vanaf 3 april ook maandags geopend van13.00 – 17.30 uur!

VAN BITTERBAL

TOT KREEFT, ALLES IS MOGELIJK!

Bas en Sandra van der Aa

Wij leveren catering op maat voor iedere gelegenheid, afgestemd op uw wensen en budget. Met passie, en oog voor detail zorgen wij voor een onvergetelijke ervaring.

• Partycatering

• Evenementen catering

• Workshops

• Partyverhuur

• Verhuur frietwagen

Hoogstraat 7c • 6644 BS Ewijk • 0487 522539 • www.cateringdegoudenleeuw.nl

s m aak m a k e r s si n ds 189 9

LVMW Proef de

Heerlijke eieren, asperges en aarbeien!

In ons Stoomcafé verkopen wij de beste en lekkerste bieren uit de regio. Elk bier is door Thijs zelf gekeurd waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. We wisselen regelmatig in ons assortiment, waardoor er elke keer weer wat nieuws te ontdekken is. Zo is onze “Ouwe Zeur” exclusief hier verkrijgbaar en komt de overige bieren gegarandeerd uit een straal van 25 km. U kunt ter plekke genieten van de bieren, maar we verkopen ook mooie pakketjes voor thuis of om weg te geven.

WESTERKLOEKE

BIOLOGISCHe winkel en kookstudio

Kookstudio

KookstudioKookstudio

Kookstudio

Kookstudio

Vergaderen - etentje - high tea

BIOLOGISCHe winkel en kookstud

BIOLOGISCHe winkel en kookstudio

Vergaderen - etentje - high tea

ergaderen - etentje - hi

Vergaderen - etentje - high tea

Feestjes - teamuitjes - workshops

Feestjes - teamuitjes - workshops

eestjes - teamuitjes - wo

Feestjes - teamuitjes - workshops

Wij leveren maatwerk !

Wij leveren maatwerk!

Wij leveren maatwerk!

Biologisch vlees bij de boer

Biologische kip vanaf €10 95 KG

Biologisch vlees bij de boer

Biologisch vlees bij de boer

Biologisch vlees bij de boer

Biologische kip vanaf € 10.95 KG

Biologisch vlees bij de boer

Biologische kip vanaf €10.95 KG

Zaterdag open: 10.30 - 15.00

36
open: 10.30
Papesteeg 11 Dreumel www westerkloeke com Tel: 0487-561353 nfo@westerkloeke com
WESTERKLOEKE Zaterdag
- 15.00
kip vanaf
95 KG
Biologische
€10
Wij leveren maatwerk!
Zaterdag open: 10.30 - 15.00 Papesteeg 11 Dreume www westerkloeke com Tel 0487-561353 nfo@westerk oeke com
WESTERKLOEKE
Biologische kip vanaf €10 95 KG
o
Verg Fee Wij
RKLOEKE Zaterdag open: 10.30 - 15.00 Papesteeg 11 Dreumel www westerk oeke com Tel: 0487-561353 nfo@westerk oeke com l en
kookstudio
Papesteeg 11 Dreumel www westerkloeke com
De Tuut 1 l 6629 AA Appeltern l 06 23 300 66 52 l www.stoomgemaaldetuut.nl l bezoek@de-tuut.nl Wij zien u graag eens op ons bedrijf. Fam. Walraven Hoogbroekstraat 2 0487 501172 www.fruittuinbloesemhof.nl
Landwinkel de Zandroos Van Heemstraweg 48b Afferden (gld) www.zandroos.nl

streek

Molenstraat 40 6645 BV Winssen info@haneman.eu

2ND

WWW.ONSEI.NL

WW W.ONSEI.N L Volg ons op

WELKOM OP ONZE EIGEN LOCATIES:

Papesteeg 2 - Dreumel & Zwaanheuvelstraat 2a - Boven Leeuwen

GEKOOKT MET ONS EI BIJ:

Ons ei wordt ook verkocht in diverse winkels in de regio. Voor verkoopadressen bezoek onsei.nl.

Onzeaardbeienverkoop

Onze

kersenverkoop

start vanaf halfmei

AARDBEIEN- EN KERSENKWEKERIJ VAN HAALEN

Leegstraat 14b, 6645 BC Winssen

Voor informatie over onze teelt: www.aardbeienvanhaalen.nl

37
UNIEK SAP:
start2e helft juni. Ze zijn erWEER!
Dagelijks verse aardbeien van de volle grond! Geopend van ma t/m za van 9.00 tot 17.30 uur.
Brasserie Aan tafel bij Jan - Dreumel, Zorgcentrum St BarbaraDreumel, Marcus Antonius, Meraqi, Maarten Kocken Vleesspecialist - Beneden Leeuwen, Bed and Breakfast De WoerdT - Altforst
Biologische eieren vers uit eigen streek

Bijzonder overnachten

Genieten in een topvakantiepark

Relaxen in het groen Vakantiepark ’t Broeckhuys ligt schitterend in recreatiegebied De Groene Heuvels in Ewijk. Hier vind je een eigentijds vakantiepark met 250 sfeervolle en luxe vakantiebungalows, die onlangs helemaal gerestyled zijn. Directeur Sander van der Weerden vertelt “ De huurbungalows zijn compleet vernieuwd; ze hebben allen een nieuwe keuken gekregen, nieuwe vloeren en meubilair en een totale schilderbeurt. Eigenlijk is het een complete vernieuwing, met oog voor degelijkheid en duurzaamheid en volgens de hoogste standaard. “ . Er zijn bungalows te huur vanaf 4 tot en met 16 personen.

Veel gratis activiteiten

Voor jong en oud valt er veel te beleven op ’t Broeckhuys. Op het park vind je een kinderboerderij, bowlingbaan, recreatieplas, indoor speeltuin, een entertainmentteam met Kidsclub, buitenspeeltuin, tennisbaan, adventure midgetgolf en een schitterend gelegen restaurant met terras. Ook rondom het park is er weer te beleven, waar Viking Adventures allerlei stoere zaken aanbiedt zoals een Viking Adventure Park, Klimpark en hier kun je ook

38
Sfeervolle Bungalows met alle comfort!

Park 't Broeckhuys

Compleet activiteitenprogramma: Leef je sportief uit!

een legio aan activiteiten boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van: Paintball, Airsoft ,Archery Tag, Lasergame, Klimpark, Zipline en nog veel meer!

Kortom; je kunt hier volop genieten, sporten en spelen.

Restaurant Cena

Cena is gelegen op vakantiepark ’t Broeckhuys. Hier kunt u met het hele gezin genieten van heerlijke gerechten en jezelf vermaken met meerdere activiteiten. Ook voor kinderfeestjes, feesten en partijen, bent u hier het juiste adres.

39
Vakantiepark 't Broeckhuys Groene Heuvels 5 6644 KX Ewijk Tel. 0487-539500 www.hetbroekhuys.nl Volg ons op Facebook

Kom ook de lente vieren!

Is het geen prachtig gezicht? De steeds groener wordende omgeving, volop bloeiende bloesem, bloemknopjes die uitkomen, planten en bloembollen die zich na een winterslaap weer naar de oppervlakte wurmen... Je merkt het aan alles: Het is weer lente!

Laat je verrassen en verwonderen door alles wat De Tuinen van Appeltern je te bieden heeft. Laat je zintuigen prikkelen -

schone natuur. Het ontdekkingseiland is leuker dan ooit; Kom er spelenderwijs de natuur ontdekken. Voor jong en oud is er altijd wat te beleven in Appeltern. Kijk op onze website voor meer informatie en de actuele kalender.

www.appeltern.nl

Ontdek het fruitige Land van Maas en Waal

In het Land van Maas en Waal kun je optimaal genieten van de lekkerste en eerlijkste streekproducten! Wat dacht je van kersen, peren, appels, pruimen en aardbeien van eigen bodem? Of eigen gebrouwen bier uit de streek? En naast de diverse landwinkels in het gebied kun je ook bij veel horecagelegenheden proeven van deze streekproducten.

Na een lange fiets- of wandeltocht strijk je hier heerlijk neer op een terras met prachtig uitzicht over het water. Het aanbod aan restaurants is even gevarieerd als het landschap zelf. Of breng een bezoek aan een land-

FIETSROUTE:

Maas en Waalroute, 66 km

De Maas en Waalroute start bij TOP De Twee Linden in Beneden-Leeuwen. Fiets langs prachtige boomgaarden vol bloesem of fruit en stop onderweg bij een gezellige streekwinkel waar je terecht kunt voor pure streekproducten. Tijdens deze route kom je ook genoeg leuke punten tegen waar je even kunt pauzeren en kunt genieten van het mooie landschap!

winkel waar je de lekkerste streekproducten kunt proeven en kopen! Van luxe restaurants tot gezellige en sfeervolle bistro’s, in het Land van Maas en Waal is genoeg keuze voor iedereen!

DOWNLOAD

DE BLOESEM- EN FRUITALERT!

De gratis Bloesem-en Fruitalert is een app boordevol informatie rondom de ontwikkeling en groei van de bloesem, het fruit en de fruitpluk. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele bloesem- en fruitstand. Ook vind je in de app adressen waar je zelf fruit kunt plukken en heerlijke streekproducten kunt kopen. Snel downloaden dus!

Landvanmaasenwaal.nl
Scan de QR code
Scan de QR code
Willems Piping & Equipment Monteur leidingwerken Meewerkend voorman Vacatures Willems Boven-Leeuwen! en Heijen Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom aan voor een kop koffie! We vertellen je graag meer over ons mooie bedrijf met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Onze openstaande vacatures zijn: 0487-745600 info@willems.nl WWW.WILLEMS.NL Willems Staal: Kosten engineer Constructiebankwerker Samensteller Willems Jachtbouw: Aluminium lasser /samensteller Boven-Leeuwen Aluminium lasser / samensteller Heijen Meewerkend voorman WWW.ONSEI.NL WELKOM OP ONZE EIGEN LOCATIES: Papesteeg 2 - Dreumel & Zwaanheuvelstraat 2a - Boven Leeuwen GEKOOKT MET ONS EI BIJ: Brasserie Aan tafel bij Jan - Dreumel, Zorgcentrum St BarbaraDreumel, Marcus Antonius, Meraqi, Maarten Kocken Vleesspecialist - Beneden Leeuwen, Bed and Breakfast De WoerdT - Altforst WW W.ONSEI.N L Volg ons op Biologische eieren vers uit eigen streek 2ND Ons ei wordt ook verkocht in diverse winkels in de regio. Voor verkoopadressen bezoek onsei.nl.

ONS ei, HET ei VAN DICHTBIJ

Op bezoek of op pad in het Land van Maas & Waal. Streekproducten van eigen bodem vind je hier volop. Ons ei is hét biologische product in het Land van Maas en Waal.

BIOLOGISCHE PRODUCT VAN HET JAAR

Willem en Corina van Mourik zijn biologisch pluimveehouders en trots op het feit dat hun merk Ons ei , dat zij samen met Ton van Welie hebben ontwikkeld, 2e is geworden bij de landelijke verkiezing biologisch product van het jaar. De jury kon het korteketeninitiatief erg waarderen. Ons ei, het ei van dichtbij is een biologisch ei uit een vertrouwd nest. Een gezond, eerlijk en duurzaam ei met het 3 sterren Beter Leven keurmerk, rechtstreeks van de boerderij. Zelf geraapt, verpakt en naar de winkel gebracht.

KOOP DIRECT BIJ DE BOER

Op hun boerderij in Dreumel aan de Papesteeg en de boerderij de Zwanenheuvelhoeve in Boven Leeuwen kun je rechtstreeks de eieren kopen. Ons ei groeit door. Inmiddels zijn er al veel verkooppunten, die Ons ei aanbieden. Ga voor de verkoopadressen naar www.onsei.nl

Corina, Willem en Ton zijn eigentijdse ondernemers, die duurzaamheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan.

KAKELVERS DOOR KORTE LIJNEN

“Wij geloven in een ei van dichtbij. Vanuit ons eigen ‘nest’ in Boven-Leeuwen en Dreumel leveren wij kakelverse eieren in de streek. We brengen ze zelf naar winkels, zorginstellingen en restaurants in de buurt. Korte lijnen werken het beste om onze liefde voor de kip en het ei over te brengen. Dat geeft een vertrouwd gevoel en het scheelt in de transportkilometers.

DUURZAAM ONDERNEMEN

Onze bedrijven zijn er op ingericht, dat wij zo energieneutraal mogelijk ondernemen. De eieren van Ons ei beschikken over het EKO Keurmerk en daarmee loopt Ons ei voorop. Koop jij Ons ei, dan draag je concreet bij aan een duurzame wereld.

Wil jij Ons ei verkopen?

Neem dan contact met ons op. Samen voor een duurzaam leven.

43 Ondernemen en business
Plan je eigen streekroute & geniet van streekproducten dichtbij.
WW W.ONSEI.N L Meer informatie Ons ei www.onsei.nl
Ons ei op Facebook en Instagram
Papesteeg 2 Dreumel
Zwaanheuvelstraat 2A Boven Leeuwen Welkom in Dreumel en Boven Leeuwen
Volg
-
-

I ♥ LVMW

Vroeger was ik bijna thuis als ik de grote schoorsteen zag. Al ver van Weurt was deze goed zichtbaar met z'n lichten bovenin. Het is raar om dit punt niet meer te zien als baken in het landschap. Maar er is zoveel anders te zien in het mooie bezongen Land van Maas en Waal. Ik ben opgegroeid in Weurt en loop hier nog vaak een rondje door de Uiterwaarden. Op de uitkijktoren genieten van het prachtige uitzicht.

Nu woon ik in Ewijk en daar kan je er ook mooi op uit. Ik geniet altijd van de prachtige omgeving waarin ik woon en werk. Heerlijk tussen de rivieren met de afwisselende landschappen. Even tot rust komen op de oever van de Waal, in de zomer lekker pootjebaden en boten kijken. Alle stress glijdt dan zo van je af. Verhuizen zit er dus niet in! Druten en Beuningen zijn in veel dingen met elkaar verbonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Boldershof Truckerskonvooi, toeterend rijden ze door het Land van Maas en Waal. Bij veel mensen brengt dit kippenvel op de armen. Zo mooi om te zien hoe iedereen geniet in de vrachtwagen of langs de weg.

Je kan ook veelzijdig shoppen in het land van Maas en Waal. Ik heb de eer dat ik van 2 dorpen de Centrummanager mag zijn. Beuningen heeft een compact centrum met veel zelfstandige modezaken en speciaalzaken. Op het Julianaplein wordt van alles georganiseerd van modeshows tot de intocht van Sinterklaas. Benieuwd wat er allemaal wordt georganiseerd kijk dan eens op de site www. hartvanbeuningen.nl voor de agenda of voor leuke informatie en wandelroutes. Druten heeft een mooi uitgerekt centrum, met veel terrassen en restaurants. Neem ook eens een kijken bij de Boldershof winkel Uit de Kunst. In Druten wordt veel georganiseerd, denk hierbij aan het welbekende Dickens Festijn of de Letste Mert. Waar een relatief klein dorp bekend door is. Meer informatie van Druten vindt u op www.WelkominDruten.nl Wil je iets organiseren in deze mooi dorpen? Ik sta open voor alle leuke ideeën en tips.

Zie ik u eens in Druten of Beuningen winkelen, fietsen, wandelen of een terrasje pakken?

Miranda Rosmalen
44

TIP 1

Loop eens een klompenpadroute, je komt dan langs de mooiste plekken. Vooral plekken waar je anders niet vaak zou komen. Een tip in een tip: trek wel oude stevige schoenen aan, want je loopt eigenlijk alles onverhard.

TIP 2

Fiets in de zomer een rondje Druten /Beuningen. Je fietst dan naar Druten en neemt het pondje naar de overkant. Hier fiets je dan over de dijk en je neemt ter hoogte van Beuningen het fietspondje weer terug naar Beuningen. Of een groot rondje van brug naar brug, deze kan het hele jaar!

TIP 3

Geniet van elke dag. Help mensen, wat je geeft krijg je ook terug!

BioMiranda Rosmalen woont met haar man, dochter en zoon in het heerlijke Ewijk. Daarvoor woonde zij in Druten. Zij heeft jaren zelf een winkel gehad in Beuningen (De Vier Jaargetijden). En nu is zij de Centrummanager in "Hart van Beuningen" en "Welkom in Druten centrum". Zij is in deze functie de verbinder voor de ondernemers, het contact met de gemeentes en ervoor te zorgen dat het centrum aantrekkelijk is om naar toe te komen voor de consument. Mijn lijfspreuk is altijd naar de ondernemers "Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!"

Met z'n allen maak je een mooi sterk centrum.

45

MORE LVMW

Shop, Bites & Pleasure

Cultuur Snuiven

Swingen bij tentoonstelling jeugdcultuur 1960-2000 Museum Tweestromenland Beneden Leeuwen: De jeugd van toen

• 1 april zaterdag modeshow Voorjaar in Beuningen

• 2 april zondag Koopzondag Beuningse Bierproeverij

• 27 april donderdag Koningsdag en Kleedjesmarkt

• 2, 3 en 4 juni Lentefeesten met veel muziek optredens en extra op zaterdag Bourgondisch Beuningen en zondag Koopzondag

• 24 juni Bierproeverij in de winkels

In een viertal ruimtes klinkt het geluid van 40 jaar muziek. Tegelijkertijd wordt de relatie tussen de maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de toenmalige Vietnamoorlog, en de muziek gelegd. Daarbij kunt u denken aan Meneer de president van Boudewijn de Groot. Tevens belichten wij de jeugdcultuur zoals die meegroeide met de muziek en andersom.

• 2 april - Druten Loop

• Vanaf nu Paasspeurtocht voor de kinderen door het centrum – 8 april trekking prijzen

• 27 april Koningsdag - Kleedjesmarkt/optocht

• 18 t/m 21 mei - Veerdamfestival

• 6-9 juni Avond 4-daagse

• 17 / 18 juni - Beach Volleybal in Centrum Druten

Wijven Kieken tot en met 7 mei 2023 Museum Kasteel Wijchen: Wijvenwereld

In samenwerking met Het Gebroeders van Lymborch Huis presenteert Museum Kasteel Wijchen de tentoonstelling Wijvenwereld. Een verrassende kijk op vrouwen in de late middeleeuwen. Een tentoonstelling over de positie van de vrouw in de 15de eeuw, zowel arm als rijk. De schijnwerpers staan gericht op een wonderlijke ‘wijvenwereld’!

46

frame: Wave aluminium

voorvork: SR SUNTOUR NEX-E25 DS 75 mm

Accu-fabricanct: Bosch 11 Ah 36 V Lithium lonen accu (400 wh)

naaf/derailleursoort: SHIMANO Nexus SG-C3001

banden: SUPERO Optima Safe, pannensicher 28’

balhoofdstel: semi-integrated

stuurpen: Aluminium, verstelbaar

ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE
GROOTSTE TWEEWIELERS SPECIAALZAAK VAN MAAS & WAAL
SIENA E7F BELT STEEL BLUE MATT
DE
PEGASUS
€2949,- nu voor €2599,-*
Klepperheide 13 A 6651 KM Druten Tel. 0487 - 519093 OPENINGSTIJDEN MA GESLOTEN DI - VR 9.00 - 18.00 ZA 09.00 - 17.00 www.de groottweewielers.nl
ADVIESPRIJS
2000 M2
FIETS-
EN BROMFIETSPLEZIER GRATIS OPHAAL- EN BRENGSERVICE
NU OP ALLE ELEKTRISCHE PEGASUS FIETSEN 5 JAAR GARANTIE
*Actie is alleen geldig zonder inruil.
WOONBOULEVARD WIJCHEN De meest complete woonboulevard van de regio U VINDT DE WINKELS VAN WOONBOULEVARD WIJCHEN AAN DE GRAAFSEWEG 777, 781 EN 783 EN NIEUWEWEG 303 | 024 - 6491149 WWW.WOONBOULEVARDWIJCHEN.NL OOSTERSE EN MODERNE TAPIJTEN Woonoutlet Wijchen NIEUW!
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.