Buitengewoon Land van Maas & Waal, nummer 2, maart 2021

Page 1

BUITENGEWOON

Land van Maas

Waal

Maart 2021 • Gratis meenemen

ONTDEK VOORJAARS KRIEBELS STREEK ROUTES SHOP DE LENTE

I♥ LVMW


bijz

Lo pl ove ha En hij past zich zeker aan. De producten worden teruggebracht tot de essentie met focus op de hoogste kwaliteit. Er is er één voor iedereen. z m De nieuwe Loewe bild 3.65 OLED TV met het Loewe Home Screen

Living Smart. Past. Overal. Loewe bild 3

voorziet alles wat belangrijk voor u is op één toegankelijke plek. Het streamen van uw foto’s, video’s en muziek naar uw televisietoestel was nog nooit zo makkelijk en intuïtief. De Loewe bild 3.55 OLED is, net als de Loewe bild 3.65 OLED, uitgerust met het extreem platte oled-scherm van amper 4,9 mm, dat dunner is dan de display van de meeste smartphones, en toch bijzonder licht en discreet is - ondanks de behoorlijke grootte van 55”.

Gemaakt ombeste de beste Gemaakt om de soundbar te zijn. soundbar te zijn.

Loewe bild 3.49 en 3.43 worden dan weer met de recentste lcd-displays aangeboden. De extreem platte Ultra HD-displays beschikken over een vier keer hogere resolutie (3.840 x 2.160 pixel). Hierdoor zijn haarscherpe details, perfecte contrasten en een enorme kleurglans zichtbaar - zelfs bij snelle bewegingen. De geïntegreerde soundbar met een krachtig geluidsvermogen van 80W vult uw kamer met elke denkbare stemming.

NIEUW

Gemaakt om de beste Gemaakt omtedezijn. beste soundbar soundbar te zijn. NIEUW

De Loewe 3.55 OLED is nu verkrijgbaar aan 3.299 € - 500 € prijsvoordeel = 2.799 €.

Ontdek meer bij uw Loewe-verdeler of op loewe.tv/be-nl

On

I w d n d w

NIEUW

NIEUW

BOSE SOUNDBAR 700 BOSE SOUNDBAR 700 Ontdek de ongeëvenaarde combinatie van doordacht design en Ontdek de ongeëvenaarde combinatie van doordacht design en uitzonderlijk geluid. Met de Bose Soundbar 700 geniet je optimaal uitzonderlijk geluid. Met de Bose Soundbar 700 geniet je optimaal van je favoriete muziek, films en tv-programma’s. Dankzij de eersteklas van je favoriete muziek, films en tv-programma’s. Dankzij de eersteklas materialen en het uitzonderlijke de soundbar er net de ongeëvenaarde combinatie vanvakmanschap doordacht designziet materialen en hetOntdek uitzonderlijke vakmanschap ziet de soundbar eren net uitzonderlijk geluid. de Bosecombinatie Soundbar 700 geniet je optimaal zo goed als Met hij klinkt. Ontdek deuit ongeëvenaarde van doordacht design en zo goed uit als hijvan klinkt. je favoriete muziek, films en tv-programma’s. Dankzij de eersteklas

BOSE SOUNDBAR 700

BOSE SOUNDBAR 700

In deze ruimte kunt u uw dealerlogo plaatsen. Uw logo dient in zwart/ wit te zijn, mag niet groter zijn dan het Loewe-logo en dient binnen de stippellijntjes geplaatst te worden. De stippellijntjes mogen echter niet mee afgedrukt worden: u moet ze verwijderen. Als u met meerdere Loewe-vakhandelaars adverteert, mogen geen logo‘s gebruikt worden én moet eenzelfde lettertype gehanteerd worden.

uitzonderlijk geluid. Met de Bose Soundbar 700 geniet je optimaal

materialen en het uitzonderlijke vakmanschap ziet de soundbar er net

van je favoriete muziek, films en tv-programma’s. Dankzij de eersteklas

zo goed uit als hij klinkt.

materialen en het uitzonderlijke vakmanschap ziet de soundbar er net zo goed uit als hij klinkt.

Bose Soundbar is een handelsmerk van Bose Corporation. Bose Soundbar is een handelsmerk van Bose Corporation. Bose Soundbar is een handelsmerk van Bose Corporation.

NJUSoundbar U RRRK BA EA RE K I van JR G AG B IA J :R B I J : N U V E R K RN IBose GVBV A BIBCorporation. IJJ :A R is een handelsmerk Bose

D LR OG O GO DELEAEALRELLREO LGO O DEA

Gemaakt om de soundbar te zijn.

NU VERKRIJGBAAR BIJ:

DEALERLOGO

NIEUW

Julianastraat 8 • 6644 BR Ewijk 0487 52 16 15 • info@deklein-av.nl BOSE SOUNDBAR 700 Ontdek de ongeëvenaarde combinatie van doordacht design en


zonder licht en discreet is - ondanks de behoorlijke grootte van 55”.

oewe bild 3.49 en 3.43 worden dan weer met de recentste lcd-dislays aangeboden. De extreem platte Ultra HD-displays beschikken er een vier keer hogere resolutie (3.840 x 2.160 pixel). Hierdoor zijn aarscherpe details, perfecte contrasten en een enorme kleurglans zichtbaar - zelfs bij snelle bewegingen. De geïntegreerde soundbar met een krachtig geluidsvermogen van 80W vult uw kamer met elke denkbare stemming.

De Loewe 3.55 OLED is nu verkrijgbaar aan 3.299 € - 500 € prijsvoordeel = 2.799 €.

ntdek meer bij uw Loewe-verdeler of op loewe.tv/be-nl

In deze ruimte kunt u uw dealerlogo plaatsen. Uw logo dient in zwart/ wit te zijn, mag niet groter zijn dan het Loewe-logo en dient binnen de stippellijntjes geplaatst te worden. De stippellijntjes mogen echter niet mee afgedrukt worden: u moet ze verwijderen. Als u met meerdere Loewe-vakhandelaars adverteert, mogen geen logo‘s gebruikt worden én moet eenzelfde lettertype gehanteerd worden.

beste . unique bathrooms

JEE-O Nederland I Moerman Sanitair BV www.jee-o.com

Scan de QR code en laat je inspireren op www.jee-o.com


Ik loop gearmd met een KATER voorop. Daarachter TWEE KONIJNEN met een trechter op hun kop En dan de grote SNOESHAAN, die legt een GLAZEN EI Wanneer je 't schudt dan sneeuwt 't op DE EGMONDSE ABDIJ Ik reik een meisje mijn KOPEREN HAND Dan komen er TWEE MOREN met hun slepen in de hand Dan blaast er de FANFARE ter ere van de schaar Die trouwt met de vingerhoed ZE HOUDEN VAN ELKAAR


VOORJAARSKRIEBELS

Inhoud

Het voorjaar lonkt. Ontdek het buitenleven; fietsen, wandelen, sporten, een to go’tje halen, fotograferen, vogels spotten, dobberen op het water, varen over de Maas of Waal, genieten van de natuur & shoppen bij mooie speciale winkels in gezellige dorpskernen. U bent welkom in het Land van Maas & Waal. Juist nu zult u de gastvrijheid ervaren van inwoners, ondernemers en vrijwilligers.

7 x Buitengewoon LVMW

6

Lifestyle

12

Wonen

17

Shop LVMW

20

De regio bruist. U geniet vanuit huis of uw logeeradres. Het LVMW kent volop overnachtingsmogelijkheden, die uw verblijf tot een echt feestje maken. Romantisch, sportief, familie- of teamuitje, personeelsfeest. Voor ieder wat wils.

Het verhaal LVMW

27

Fashion Favorites

30

Beauty en Vitaal

35

Je geniet samen van wereldkunst, heerlijkheden, spannende kastelen, de Tuinen, opgravingen, ruïnes, bossen, vennen en dijken. Trek erop uit met de fiets, motor, boot, auto of te voet. LVMW Buitengewoon reikt u mooie en leuke tips aan.

Culinair Genieten

43

Proef de Streek

44

Bijzonder overnachten

50

Wilt u zich verder oriënteren? Volg LandvanMaasenWaal Buitengewoon op Facebook of Instagram & lees de infotips op de laatste pagina LVMW More van deze voorjaarsglossy.

LVMW Uit

51

Maas en Waal in business

55

I ♥ LVMW

56

MORE LVMW

58

Beleef I♥ LVMW

Yvonne van der Bend

www.businessmedia4all.nl Uitgever:

Yvonne van der Bend

Hoofdredactie: Yvonne van der Bend (hoofdredacteur) yvonne@businessmedia4all.nl Rogier van Lith (adj.hoofdredacteur) rogier@businessmedia4all.nl Redactieadres: Tituslaan 13, 6642 AP Beuningen Tel. 024 67 76 930 Email. info@businessmedia4all.nl www.businessmedia4all.nl Fotografie:

Henk van der Bend

Vormgeving/opmaak: Marieke Janssen - de Groot Realisatie Druk & Productiebegeleiding Print Rendement, Henk van der Bend, Beuningen Advertentie/Online-Adverteerdersservice Buitengewoon Land van Maas & Waal verschijnt vier maal per jaar. Voor meer informatie tel. 024 84 51 083 of mail info@businessmedia4all.nl.

Verspreiding: • De uitgave is gratis verkrijgbaar in de gemeente Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen en omstreken op ruim 400 uitgiftepunten. • De uitgave is digitaal te lezen via www.businessmedia4all.nl en via het instagram en facebook account

VOLG

#BuitengewoonLandvanMaasenWaal

Oplage: 10.000 exemplaren Copyright: ©2021 Overname van artikelen/foto’s is slechts mogelijk na verkregen schriftelijke toestemming van de uitgever Cover: Model: Foto:

Fleur van der Bend Instagram #fleurvanderbend Marieke Janssen - de Groot Paasei m.m.v. Chocolaterie Tweeling

Foto de dijk: Hetty van Oijen Buitengewoon Land van Maas & Waal is een uitgave van Businessmedia….4all

BUITENGEWOON

Land van Maas

Waal


7 x Buitengewoon 6

LVMW


Kom LOGEREN!

1

Voorjaars Kriebels

Naast romantische hotelletjes, gezellige campings en schitterend gelegen groepsaccommodaties biedt het Land van Maas en Waal een groot en gevarieerd aanbod aan Bed & Breakfasts en hotels. Ga eens kijken bij B&B Tremele in Dreumel of bij Hotel Hoogeerd in Niftrik en kom de échte Maas en Waalse gastvrijheid ervaren!

"Kom de échte Maas en Waalse gastvrijheid ervaren!"

2

Geniet VAN DE NATUUR Het Land van Maas en Waal is synoniem met natuur en rust. Ga hier wandelen en bekijk de eeuwenoude eendenkooien in Afferden, Batenburg, Bergharen, Dreumel, Horssen, Leeuwen, Maasbommel en Wamel. Daar werden van oorsprong eenden gevangen voor consumptie. Vandaag de dag worden ze gebruikt om eenden te ringen voor tellingen of onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar vogelgriep. De diverse eendenkooien van Maas en Waal liggen midden in de unieke natuur.

7


3

Bewonder KUNST Maas en Waal herbergt diverse grote kunstenaars. Enkelen van hen, zoals bijvoorbeeld Huub en Adelheid Kortekaas uit Winssen, Kieta Nuij uit Druten en Ronald Tolman uit Beuningen, stellen hun ateliers op afspraak open voor bezoekers. Een bezoek aan hen of aan de vele andere kunstenaars in de regio, is een leuke activiteit en beslist de moeite waard. Kom hun werk bewonderen!

Beeldentuin Ronald Tolman

Galerieën & Tuinen

Wandelen Ga erop uit! Het Land van Maas en Waal is een perfecte streek om te wandelen, bijvoorbeeld over de zogenaamde klompenpaden. Dat zijn routes van (gedeeltelijk) onverharde paden over boerenland. Loop het Doddendaelpad, van Weurt naar Ewijk (14,2 km) of het Ambtspad rond Winssen (15 km). De routes vindt u op www.klompenpaden.nl. Klompen aan, rugzak om en gaan!

5

Annette Mode

8

Shoppen

4

Klompenpad Winssen

Speciaalzaken

Uniek shoppen kan in Maas en Waal! In de verschillende dorpskernen vind je een keur aan unieke speciaalzaken, van de Hogestraat in Druten tot De Markt in Wijchen. Van prachtige industriële tafels tot boerderijproducten en van gezellige woonwinkels tot gespecialiseerde modezaken voor hem en haar. Ervaar de Maas en Waalse gastvrijheid en de unieke producten van de streek!


FIETSEN Met zijn polders, dijken en bossen biedt het Land van Maas en Waal een unieke gelegenheid om de streek per fiets te ontdekken. Pak je E-bike of racefiets en rijd langs dijkmagazijnen en kastelen, door pittoreske dorpjes en prachtige laantjes en door uitgestrekte graslanden. Er zijn verscheidene mooie routes uitgezet, zoals bijvoorbeeld de Maas en Waal route: 58 kilometer fietsplezier! Spring op je fiets en geniet!

INFO 1. www.genietenintremele.nl www.hoogeerd.nl 2. www.eendenkooien.nl

58 kilometer Maas en Waal Route

3. www.huubenadelheid-kortekaas.nl www.kietanuij.nl www.ronaldtolman.nl 4. www.klompenpaden.nl

Historie Stoomgemaal De Tuut Appeltern

Bezoek Motorenmuseum

5. www.hartvanbeuningen.nl www.wijchenis.nl www.verrassendleeuwen.nl Centrum Druten (Facebook)

Geïnteresseerd in geschiedenis? De rijke historie van Maas en Waal is nog volop te zien! Bezoek de kastelen van Wijchen, Hernen en Batenburg en het Fort St. Andries en neem een kijkje in het Historisch Museum Tweestromenland of in stoomgemaal De Tuut, met zijn motorenmuseum. Wist u trouwens dat deze regio de grootste en rijkste archeologische vindplaats van Nederland herbergt? Kom de historie ervaren en zet een stap terug in de tijd!

6. www.rivierenland.nl www.gelderseroutes.nl www.nederlandfietsland.nl www.fietsnetwerk.nl

7

7. www.museumtweestromenland.nl www.museumwijchen.nl www.stoomgemaaldetuut.nl www.motoren-museum.nl

9


Wij zijn gespecialiseerd in dak bedekking op platte daken en staan voor kwaliteit. U krijgt bij ons dan ook standaard 10 jaar garantie op uw dakwerk. Of het nou gaat om dakbedekking van uw schuur of van uw bedrijf, om dakreparatie of dakrenovatie, wij staan altijd voor u klaar. Wij inspecteren ook daken. Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan!

Roskam 24 te Beuningen Tel: 06-22514986 info@hermsendakwerkenbeuningen.nl

www.hermsendakwerkenbeuningen.nl

www.jandeboertuinhuizen.nl

Celsiusstraat 8 Wijchen


Begeleiding BIJ HET IN verbinding met elkaar ZIJN

Yvo Wijlhuizen

Mensen komen bij een relatiecoach om allerlei verschillende redenen, zoals een verschil in kinderwens, of om te praten over ruzies, ontrouw of een open relatie. Communicatie is daarbij altijd een belangrijk thema. Dan gaat het bijv. over spreek ik me wel echt uit? Hoe doe je dat? Hoe komt het over? En is dat wel wat ik eigenlijk bedoel?

Veel stellen kennen wel een soort ‘drempelvrees’ voordat ze kiezen voor relatiecoaching. En dat is jammer, want als je knelpunten eerder oplost versterkt dat alleen maar de liefde. Relatiecoach Yvo Wijlhuizen vertelt: “Stellen willen nog wel eens wachten voordat ze de stap maken naar relatiecoaching. Begrijpelijk en jammer want wat je eigenlijk doet is vooral duidelijk een keuze maken voor ‘ons’. Je partner is de belangrijkste persoon in je leven en we denken bijna allemaal dat zo’n relatie vanzelf moet gaan. Maar dat gaat het niet! En dat kan ook bijna niet, als je er van uit gaat dat je een leven lang in verbondenheid bij elkaar bent. Ieder van ons komt hobbels tegen in het leven en ontdekt nieuwe wensen, behoeftes en verlangens.

"We willen elkaar nog beter leren begrijpen" Relatiecoaching kost gemiddeld tachtig euro per sessie. Een traject bestaat vaak uit drie tot vijf sessies, maar ook één sessie kan al veel doen. Een kennismaking begint altijd met een kosteloos en vrijblijvend gesprek. In principe vinden de gesprekken plaats in de fijne praktijkruimte in Beuningen. (www.yvisie.nl).

Op zo’n moment is het heel goed mogelijk dat de relatie even onder druk komt te staan. Praten helpt dan! Veel praten en eerlijk zijn, naar je partner toe en nog belangrijker… naar jezelf. Over je verlangens, je verwachtingen, je dromen en vooral… je behoeftes. En op die manier weer in contact komen met elkaar en samen je relatie ontwikkelen. Relatiecoaching kan stellen daarin heel goed ondersteunen.”

“Soms gaan mensen pas ‘werken’ aan hun relatie wanneer die al op springen staat, terwijl het eigenlijk veel fijner ‘werken is’ als je het samen nog fijn hebt”.

Yvo is gediplomeerd relatiecoach, mediator en heeft diverse trainingen verzorgd op het gebied van bewustwording/persoonlijke groei. Daarnaast heeft hij de workshop ‘Bewust een fijne dag’ voor stellen opgezet, een dag die stellen ondersteunt om weer even helemaal samen te verbinden.

Yvisie,

Praktijk voor Relatiecoaching Van Heemstraweg 32, 6641 AD Beuningen www.yvisie.nl yvo@yvisie.nl +31 (0)6 537 22 785 11


Lifestyle Liefde voor groen Het Land van Maas en Waal is, als landelijk gebied, synoniem voor groen en natuur. Daar heeft men hier ook oog voor en dat merk je ook aan de grote diversiteit aan lifestylewinkels en -bedrijven. Of het nu gaat om meubelen, woonaccessoires, isolerende en vochtregulerende moswanden, meubelspuiterijen en meer, het Land van Maas en Waal is, met zij uitgebreide vakkennis, een stevige naam aan het opbouwen. Dat geldt zeker als het gaat om hip en trendy, maar ook milieubewust en hoogkwalitatief wonen. Ga er eens langs en laat je inspireren! Interieur met Mos In de afgelopen jaren is het aantal ‘groene bedrijven in Maas en Waal sterk groeiend en ook vanuit de gemeenten is er veel steun voor duurzame initiatieven. Een mooi voorbeeld is het Wamelse bedrijf Metiez, dat moswanden en -panelen in zowat iedere maat en in een grote diversiteit aan toepassingen produceert en installeert. Mos is een absolute eyecatcher. Het is 100 % natuurlijk en onderhoudsvrij, isolerend, brandvertragend en hyperallergeen en past zodoende perfect in de duurzaamheidstrend. Voor meer informatie 12 www.metiez.com

Spot woontre De industriële retrotrend in LVMW Op zoek naar gerestylede (design)meubelen, industriële meubelen en accessoires of combinaties van retro en nieuw? In het Land van Maas en Waal vind je bij de vele grote én kleinere woonwinkels een uitgebreid aanbod om ook jouw huis weer helemaal bij de tijd te maken. Stel je eigen woonroute samen op basis van je persoonlijke voorkeuren en laat je inspireren door het grote aanbod. Metiez

Shop inspiratie opdoen? • De Agave Natuurlijk Wonen Beneden-Leeuwen • DT69 Beneden-Leeuwen • Bij Nett Lifestyle Druten • Meubelspuiterij Maas en Waal Beneden-Leeuwen • Metiez Wamel • Jan de Boer Tuinhuizen Wijchen • Woonboulevard Wijchen • Kozijnbouw Broeder Beuningen • Jee-O, Nijmegen • Tuincentrum Bull Beuningen • Adviba Boven Leeuwen • De Klein Audiovisuals Ewijk


rends in LVMW JEE-O

Bij Nett Lifestyle

De Klein Audiovisuals

Zen Meubelen

Tuincentrum Bull

Kozijnbouw Broeder Adviba

Jan de Boer Tuinhuizen

"Vind het design van je keuze in LVMW" 13


DE SPECIALIST OP HET GEBIED VAN VLOEREN EN TRAPRENOVATIES Wij leveren & leggen ook parket, PVC, laminaat, vinyl & cement gebonden gietvloeren

VAKMANSCHAP Parket – Exclusief heeft meerdere vakmensen in dienst, sommigen met wel 30 jaar ervaring in deze branche. Daarnaast is Parket – Exclusief een erkend leerbedrijf dat ook vakmensen opleidt

Bent u op zoek naar het bekleden van een trap, het schuren van een parketvloer of naar een PVC, laminaat of parketvloer dat bent u hier op het juiste adres. DIRECT LEVERBAAR PVC Het eiken parket wordt rechtstreeks geïmporteerd Op het gebied van PVC kan Parket – Exclusief vanaf fabrieken uit heel Europa en men zorgt nagenoeg elk merk en elk type leveren (en leggen) continue voor een actuele voorraad van minimaal voor altijd dezelfde vaste m2 prijs. Parket Exclusief is dealer van o.a. Moduleo, Therdex, Vivafloors, 2.500 m2 eiken parket, zodat altijd direct geleverd en gelegd kan worden. Ons parket is bovendien FSC Ambiant, Douwes Dekker etc. gecertificeerd en milieuvriendelijk geproduceerd 3 FLESSEN

IJzersterk in vakwerk

Parket Exclusief B.V. Leegstraat 35, 6045 BB Winssen

€ 15,00

0487 - 5248 GRATIS 14 SPROEIBOOM 06-24920929

WILT U ZELF AAN DE SLAG! Koop uw parket of PVC bij Parket-Exclusief. Ook daarvoor bent u hier op het juiste adres. U kunt hier alle benodigde materialen inkopen wanneer u zelf aan de slag wilt. U kunt daarvoor persoonlijk langs gaan, maar er bestaat ook de mogelijkheid via de website van Parket – Exclusief een prijsopgave of offerte op te vragen voor als u zelf uw parket, PVC of laminaatvloer wilt leggen en er is altijd de mogelijkheid de materialen bij u op locatie te laten bezorgen!!

info@parket-exclusief.nl www.parket-exclusief.nl

per stuk

€ 19,95 Kunststof drukspuit

HG groene aanslag reiniger

4236363 B-lijn gebruiksvriendelijke drukspuit, ergonomische knijpkraan, grote pomp, drukmeter met geintegreerd afblaas-/veiligheidsventiel, max. werkdruk 3 Bar. Vulinhoud 5 liter.

122552 HG Groene aanslagreiniger verwijdert algengroei ook wel bekend als grauwe groene sluier. Het is onder andere te gebruiken op terrassen, paden, muren, daken en bielzen.

Gloria Tukan 5

Wilt u nog zelf het gras maaien?

met gratis sproeiboom

ERVAAR ONZE EXTRA SERVICES WERKPLAATS NEN-KEURINGEN VAN GEREEDSCHAP, LADDERS TRAPPEN EN STEIGERMATERIAAL (OOK OP LOCATIE)

BEVEILIGINGSADVIES & MONTAGE AAN HUIS

ADVIES AAN HUIS

Rooijsestraat 45a - 6621 AJ - Dreumel 0487 57 33 92 - info@dicksmits.nl

Rooijsestraat 45a - 6621 AJ - Dreumel 0487 57 33 92 - info@dicksmits.nl

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW. Druk- en zetfouten voorbehouden. 11-05-2019 zolang de voorraad strekt. Wijzigingen in prijs, model en kleur voorbehouden. Acties en aanbiedingen zijn geldig t/m datumveld

www.dicksmits.nl www.dicksmits.nl

Dé tuin en parkspecialist in Ewijk e.o. • Verkoop • Onderhoud • Reparatie


Metiez:

Haal de natuur in huis! Drie jaar geleden ontwikkelden Hans en Anja Westerduin uit Wamel een voor Nederland uniek concept, dat volledig past in de duurzaamheidstrend. Onder de slogan ‘Nature matters’ maakt hun bedrijf, Metiez, moswanden en -panelen voor in huis. Mospanelen in elke maat

Metiez produceert en installeert moswanden en -panelen in zowat iedere maat en in een grote diversiteit aan toepassingen. Anja Westerduin: “Wij kunnen in principe elke vorm van moswerken aan. Het mooie daarbij is, dat mos niet alleen een pure eyecatcher is, maar zelfs volledig onderhoudsvrij.”

Voordelen

De panelen van Metiez hebben een groot aantal voordelen. Hans Westerduin: “Mos levert een bijdrage aan het welbevinden en sfeer, is mooi en onderscheidend en ook heel trendy. Onze klanten geven aan dat onze panelen in het echt nog veel mooier zijn dan op de foto.”

Unieke onderscheiding

Een mospaneel, wand of mos-junglewall van Metiez is een voor honderd procent ‘groen’ product, dat volgens een volledig

natuurlijk procedé behandeld wordt en in alle kleuren leverbaar is. Hans: “Een paneel gaat ongeveer tien jaar mee en dat is ook zo ongeveer de tijd waarna veel mensen besluiten om voor een ander paneel te kiezen. Met onze mosproducten ben je daarom steeds weer verzekerd van een uniek uitstraling en een leefbare woonomgeving.” De voordelen van mos in uw huis: • Volledig onderhoudvrij • 100% echt en natuurlijk • Een absolute eyecatcher en zeer onderscheidend • Rustgevend • Akoestisch isolerend • Nemen nauwelijks ruimte in beslag • Duurzaam en hyperallergeen • Vuil en stofafstotend

Metiez

Kerkstraat 9, 6659 AA Wamel Tel. 06-28878836

www.metiez.com

15


De Landerije MAKELAARS De Landerije Makelaars en Adviseurs is een makelaarsketen met vestigingen in Midden-Nederland en al 30 jaar gespecialiseerd in landelijk en bijzonder wonen. Wie zijn bijzondere woonhuis wil verkopen, een deskundige taxatie nodig heeft of op zoek is naar een bijzondere woning met een verhaal, is bij De Landerije aan het juiste adres. Sinds 2019 is makelaar Hilde Kuus, met haar kantoor in Maas en Waal, verbonden aan De Landerije.

“Wonen in een Rijksmonument, daar kies je bewust voor. We wonen hier omdat we het al mooi vonden zoals het was. Met liefde herstelden we het verleden van het huis en voegden hier en daar iets van onszelf toe.”

Altforst, Woerdsestraat 34

Dreumel, Rooijsestraat 53

Batenburg, Kerkstraat 11

“Het voelt nog altijd als een voorrecht om hier te mogen wonen, het huis geeft nog iedere dag een wow-gevoel.”

De Landerije Makelaars

Maren-Kessel, Marense Dijk 22a Villa landgoed Grotestraat 8 Bergharen 16

Heerewaardensestraat 34A, Heerewaarden Tel. 088-0044244 www.landerije.nl


Monumentaal WONEN

Wonen

Het Land van Maas en Waal is niet alleen een fijne streek om je vakantie of een lang weekend door te brengen. Door zijn centrale ligging is het dé plek om aan de stadsdrukte te ontsnappen en een monumentaal thuis te vinden. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer (rand)stedelingen zich hier vestigen. Op deze pagina vindt u twee voorbeelden van hoe je hier monumentaal kunt wonen. Waalbandijk 39, Boven-Leeuwen Op een prachtige locatie staat dit Rijksmonument uit 1812. Een schitterende woonboerderij, breed en imposant, met een fraai rieten dak. De woning is verbonden met het achterhuis en beschikt over een bijgebouw, met zwembad, sauna en een open zolderverdieping, vroeger in gebruik voor het drogen van tabak. De boerderij is, met respect voor hoe het was, gerenoveerd. Je vindt er een samenspel van fraaie vloeren, oude balkenplafonds, strak gestuukte muren en fraaie zandstenen haarden. Om het huis ligt aangelegde tuin met terrassen en diverse heggen die de tuin in kamers verdeelt, met een paardenbak. Over het eigen weiland zie je verderop de contouren van het dorp en aan de overzijde van de dijk liggen de mooie uiterwaarden van de Waal.

Waalbandijk 19, Beneden-Leeuwen Deze fraaie dijkvilla in chaletstijl behoorde vroeger toe aan de dominee, die ‘preekte’ in het achtergelegen kerkje. Het huis is met respect voor het verleden, maar eigenVilla Dijkwoning Waalbandijk 19 Boven-Leeuwen tijds gestyled. De kamers hebben prachtige authentieke deuren, hoge ramen, openslaande deuren naar buiten, binnenluiken en brede vensterbanken. Een eyecatcher is de veranda die in 2020 is toegevoegd. Niet in het zicht, maar erg fraai is het souterrain, met directe toegang tot Boven-Leeuwen, Waalbandijk 39 de tuin. De stand van deze villa is fenomenaal met aan de voorzijde imposante kastanjes en essen, met uitzicht over de uitwaarden.

‘Leven als God in LVMW’ 17


Shoppen in onze winkel? Reserveer een tijdstip online!

Hypotheken • Verzekeringen • Sparen NHG rente vanaf

0,48 %

www.tuincentrumbull.nl

e vast

v.a. 10 jaar rent

Advisie Groep: voor al uw hypotheekzaken! Voor uw ArbeidsongeschiktheidsVerzekering

Matty de Bruin en Rutger Vogelpoel

Van Heemstraweg 53, Druten (gebouw d’n Bogerd 1e verdieping) • T 0487 50 67 84 • www.advisiegroep.nl

NaMensU richt zich op cliënten die behoefte hebben aan een mentor, bewindvoerder en/of curator. Het menselijk aspect is de basis van het bedrijf. We handelen namens U. Tuincentrum Bull van Heemstraweg 82 6641 AG Beuningen tel 024 6772193

Bestel ook online

www.tuincentrumbull.nl

Openingstijden ma t/m do: 09.30 - 18.00 uur vrijdag: 09.30 - 20.00 uur zaterdag: 09.30 - 17.00 uur zondag: 12.00 - 17.00 uur

Van Heemstraweg 53, Druten (gebouw d'n Bogerd 1e verdieping) 0487-745012 info@namensu.nl

www.namensu.nl

Adviba Daglichtoplossingen ook voor uw Exotan tuinmeubels

Expeditieweg 10-14 6657 KL Boven Leeuwen www.adviba.nl


Wij realiseren met een flexibel team kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Kozijnbouw Broeder heeft aantrekkelijke garantiebepalingen!

Vakmanschap en Maatwerk voor Particulier en Bedrijf

• kozijnen •dakkapellen • deuren • serres • veranda’s • gevelbekleding • beglazing Van Heemstraweg 56 6641 AE Beuningen 06 21 28 23 51 WWW.KOZIJNBOUWBROEDER.NL


Shop LVMW

Geef Beleef

20

Shop LVMW met medewerking van o.a.: De Groot Tweewielers Druten, Tuin en Park Ewijk, Elke dag lekker Beuninge Herckenrath Fietsplaza Horssen, Bij Nett Kado Druten, Chocolaterie Tweeling Beneden-Leeuwen, JM Juweliers Bene


Enjoy LVMW Cadeau

en, De Vier jaargetijden Beuningen, Expert Beuningen, eden-Leeuwen, Schippers Optiek Beuningen.

Geniet

21


Ons ei: HET EI VAN DICHTBIJ De biologische eieren van Ons ei uit Dreumel en Boven-Leeuwen zijn een écht gezond, duurzaam en eerlijk streekproduct, met het 3-sterren Beter Leven keurmerk. Ondernemers Corina en Willem van Mourik en Ton van Welie rapen ze kakelvers en verpakken ze dagelijks. Ze zijn in diverse Maas en Waalse winkels te koop, maar je kunt de eieren ook zelf bij de boerderijen in Dreumel en Boven-Leeuwen ophalen. KIPPENWELZIJN “Biologische eieren komen van kippen met een zo hoog mogelijke welzijnsstandaard”, vertelt Willem. “Onze kippen hebben het best mogelijke leven. Bij mooi weer scharrelen onze kippen buiten, in een met wilgen-, noten- en fruitbomen aangeplante weide. Zowel binnen als buiten hebben zij veel meer dan de wettelijk verplichte ruimte en zij krijgen biologisch voer. We kunnen de gezondheid van onze eieren garanderen, door gebruik te maken van zuiver voer, vrij van bestrijdingsmiddelen. Door dit alles verdienen die met WAAR KOOP JE

Ons ei?

Vlnr. Luuk van Aanholt (Jumbo Beneden-Leeuwen), Corina van Mourik en Ton van Welie

recht de drie sterren van het Beter Leven keurmerk.” VERKOOP Volgens Willem past het biologisch product in de huidige gezondheidstrend. “Daarom vind je ze in steeds

meer lokale en regionale winkels. Ook kun je Ons ei zelf afhalen aan onze boerderijen in Dreumel en Boven-Leeuwen. Corina: “In Dreumel is tevens een eierautomaat gepland, zoals die ook aanwezig is op ons verkooppunt in Boven-Leeuwen.”

“Ons ei is een kakelvers lokaal product en vind je in steeds meer winkels in de regio”

Jumbo, Beneden Leeuwen; Jumbo, Druten; Jumbo, Winssen; Jumbo, Beuningen; Jumbo, Hatertseweg Nijmegen; Jumbo, St. Jacobslaan Nijmegen; Jumbo, Fenikshof Nijmegen; Brood- en banketbakkerij Gremmee & Ella, Dreumel; Brood- en banketbakkerij Ruud & Chantal Gremmee & Zoon, Rossum; Brood- en banketbakkerij Ruud & Chantal Gremmee & Zoon,


WWW.ONSEI.NL

DUURZAAM GEPRODUCEERD De locatie van Ons ei in Dreumel is helemaal energieneutraal en op korte termijn is dat ook in Boven-Leeuwen het geval. Willem: “Zonnepanelen voorzien ons bedrijf van energie en we leveren de mest van onze kippen voor het kweken van biologische cham-

pignons. Wij dragen zo bij aan een gesloten kringloop. Daarnaast verpakken we onze eieren in materiaal op basis van aardappelzetmeel, dat volledig afbreekbaar is. Zo helpen we om onze leefomgeving te verduurzamen. Ook dat maakt Ons ei de beste keuze!”

DE VOORDELEN VAN ONS EI • Hoogste mate van dierenwelzijn • Veel ruimte voor de kippen, zowel binnen als buiten • Gebruik van biologisch voer zonder bestrijdingsmiddelen • Het gezondste ei • Lokaal product • 3-sterren beter Leven keurmerk

Ons ei Volg ons op

Zwaanheuvelstraat 2A 6657 KJ Boven-Leeuwen Papesteeg 2 6621 KW Dreumel www.onsei.nl

Kerkdriel; Keurslager Maarten Kocken, Beneden Leeuwen; Westerkloeke Biologisch-Winkel-Kookstudio, Dreumel; Slagerij Bert van den Heuy Ewijk. Op de volgende adressen wordt al gekookt met Ons ei: Aan tafel bij Jan, Dreumel; Zorgcentrum Sint Barbara, Dreumel Voor up-to-date informatie over de verkooppunten, zie www.onsei.nl. Bellen mag ook: 06-10741769


Onze winkels zijn gevuld met nieuwe collectie van jouw favoriete merken! In alle drie de winkels staat ons team voor jullie klaar, dus kom gezellig langs en ontvang advies op maat.

LUNCH FOODTRUCK

DINER CAFETARIA FRIETWAGEN CATERING

Beuningen: 024-677 2092 Wijchen: 024-6420126 Druten: 0487-517769 info@schoenmodeverploegen.nl www.schoenmodeverploegen.nl

HADRIANUSSINGEL 22 | 6642 AJ BEUNINGEN TEL: 024 677 94 95 | WWW.DEHEUVE.NL

JM Juweliers

is kiezen voor service

In onze prachtige en moderne winkel hebben wij een compleet assortiment en de nieuwste trends aan sieraden, horloges, trouwringen en gedenksieraden. Uiteraard verzorgen wij ook uw reparaties.

Graag tot ziens!

INTERIEURADVIES AAN HUIS

MEUBELS CESSOIRES WOONAC & VERF G N BEHA N GORDIJNE

Geen idee hoe je van jouw (nieuwe) huis een thuis maakt? Wij helpen je met een interieuradvies op maat. Kom langs in onze winkel of bel voor een afspraak bij jou thuis. Zandstraat 118c

BENEDEN-LEEUWEN

✉ info@jmjuweliers.nl

✆ 0487 – 745 005

06 – 4311 7222

Bij Nett Lifestyle T 0487 785 100

Hogestraat 83 6651 BH Druten

info@bij-nett.nl www.bij-nett.nl


thuis in uw wensen

Aankoop Verkoop & Taxaties Diederik Fokke

register makelaar taxateur

Klaproosstraat 2 Beuningen 024 6775711 www.uwhuismakelaar.info

25


EROP UIT!

DE GROOT TWEEWIELERS

2000 M2 FIETS- EN BROMFIETSPLEZIER GRATIS OPHAAL- EN BRENGSERVICE Klepperheide 13 A 6651 KM Druten Tel. 0487 - 519093

De elektrische fiets specialist van Maas en Waal en omstreken

www.de groottweewielers.nl

OPENINGSTIJDEN MA GESLOTEN DI - WO - DO 09.00 - 18.00 VR 09.00 - 20.00 ZA 09.00 - 18.00


Het Verhaal

Het verhaal LVMW SPANNENDE ontspanning! Het Land van Maas en Waal kent een rijke geschiedenis met spannende verhalen. Een daarvan is de geschiedenis van de Swartmaokers (Zwartmakers). In de achttiende eeuw konden arme boeren gemakkelijk vervallen tot zwerver, als hun oogst was mislukt, hun vee aan ziekte bezweken of wanneer ze hun deel van de wetering, leigraaf of sloot niet meer konden onderhouden. Voor de rijkere boeren, schouten en jonkers waren die zwervers ‘heidenen en roovers’, waar je op mocht jagen. Waren zij geen misdadiger dan werden ze er wel een. Zwart gemaakt met houtskool beroofden deze zwervers reizigers, overvielen afgelegen boerderijen, of chanteerden rijke boeren of notabelen. Betaalden die niet, dan werden hun huizen afgebrand. In 1713 brandden in Puiflijk twee boerderijen af. Bij de zoektocht naar de daders werd een meisje uit Deest opgepakt, nadat zij op de pont bij Wijk bij Duurstede aan de veerman en andere passagiers brandbriefjes liet zien.

TIP:

Ga ook eens kijken in Kasteel Hernen, het kasteel van Floris, met zijn unieke overdekte weergang of bij het voormalige militaire Fort Sint Andries. Ook is er in Museum Het Valkhof in Nijmegen de interessante tentoonstelling ‘De Pest’ te zien.

Ontdek hanzestad MAASBOMMEL gelegen aan De Gouden Ham

www.hernen.glk.nl www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/ land-van-maas-en-aalbezienswaardigheden/ fort-sint-andries www.tentoonstellingen.museumhetvalkhof.nl/

Toen zij haar tijdens de ondervraging dreigden met marteling, noemde ze namen van een groot aantal Maas en Walers. Hun leider was Jan van Son uit Dreumel, bijgenaamd ‘Uylenspieghel’. Ze vertelde de Maas en Waalse schouten genoeg om de verdachten op te pakken en te verhoren. Uylenspieghel werd meermaals gemarteld, bekende dan, maar ontkende later alles weer. Veel van de door Geertje genoemde personen bleken onschuldig en werden vrijgelaten, maar Uylenspieghel en Geertje werden op 15 september 1713 op de Galgenberg terechtgesteld.

zien-en-doen/tentoonstellingen/de-pest

Het Verhaal tussen Maas en Waal

Lees 50 50 spannende turbulente verhalen verhalen over hoe hoe de bewoners bewoners eeuwentussen de lang twee leven rivieren tussen leefden! de twee Duik riin vieren. het Duik verhaal in het over Verhaal de spanover nende de kolkende geschiedenis geschiedenis van van de streek dit landen enzijn zijnbewoners. bewoners! www.verhaaltussenmaasenwaal.nl

27


OFFICIËLE SMEG & JURA DEALER

LAAT U DOOR ONS INSPIREREN! Met nieuwe trends en merken geven wij u graag ideeën en inspiratie voor het nieuwe seizoen.

Beuningen

TOPMERKEN BIJ EXPERT Expert Beuningen heeft twee nieuwe hoogwaardige merken aan het assortiment toegevoegd: SMEG Een compleet assortiment aan keukenproducten die “Made in Italy” tot uitdrukking brengen door design, prestaties en aandacht voor detail perfect te combineren. JURA Geniet thuis van heerlijke koffie met de koffie-volautomaten van Jura, eenvoudige bediening en luxe design. Ook voor accessoires en onderhoudsproducten bent u bij ons aan het juiste adres. Benieuwd? Wij informeren u graag! Welkom bij Expert Beuningen.

Beuningen Julianaplein 105a

facebook.com/expertbeuningen

Beuningen

instagram.com/expertbeuningen

beuningen@expert.nl Telefoon: 024-6777404

www.expert.nl


NIEUWE COLLECTIE & MERKEN NIEUWE COLLECTIE

NIEUW: U.S. Polo Assn.

Ben jij opzoek naar een vlotte en toch trendy look? De collectie van U.S. Polo is chique op een casual wijze, ideaal voor een actieve levensstijl.

NIEUW: Wool & CO

De prachtige polo’s en t-shirts uit Florance zijn gemaakt van duurzame en kwaliteitsgaren. Door de combinatie van linnen en elastan ideaal voor de warme zomer!

Ga voor een frisse start! • • • •

Mooie Chino Fijn gebreide pullover Overhemd met mooie print Gebreide Polo of linnen t-shirt

Maak je look af met een sneaker of suede boot.

Welkom voorjaar, hallo nieuwe collectie Wij zijn helemaal klaar voor het voorjaar en Pasen! Met ons nieuwe Paas assortiment maakt u er een waar feestje van. Haal de liefste haasjes en grappigste kipjes in huis voor leuke prijsjes. De winkel gevuld met nieuwe collectie Wat u dit voorjaar kunt verwachten zijn veel lichte kleuren en zachte materialen. Met veel gouden elementen wordt dit een chique geheel. Uw thuis ook voorjaar klaar maken? Wij helpen u graag met een passend advies! Volg onze sociale media kanalen en blijf op de hoogt van alle activiteiten in de winkel.

Julianaplein 35

facebook.com/dezaakvanruud

Julianaplein 162 B

Facebook.com/ devierjaargetijdeninterieurdecoratiebeuningen

Beuningen

instagram.com/dezaakvanruud

Beuningen

instagram.com/de_vier_jaargetijden_beuningen

info@dezaakvanruud.nl Telefoon: 024-6770782

www.dezaakvanruud.nl www.dezaakvanruud.nl/shop NIEUW!

Info@de-vier-jaargetijden.nl Telefoon: 024-6776633

www.de-vier-jaargetijden.nl


LVMW

FAVORITES

Stoer 30

LVMW Fashion Favorites met medewerking van: Annette Mode Druten, De Zaak van Ruud, Beuningen, Hoegee Suzuki Center Afferden, Schoenmode Verploegen Druten wijchen en Beuningen,


Fashion Favorites

Stijlvol

JM Juweliers Beneden-Leeuwen, Christianne Lingerie Wijchen,

31


Markt 21 6602AN Wijchen Telefoon: 024-6422936 www.christiannelingerie.nl 32


Annette mode online Plan een winkelbezoek

Annette mode biedt je de mogelijkheid om vrijblijvend te shoppen. Je kunt een afspraak 1-op-1 maken met ons of om even lekker rond te kijken in onze nieuwe collectie en staan wij klaar voor eventuele vragen. Koffie met cake staat klaar. Een afspraak maken kan via de website www.annettemode.nl/maak-een-afspraak/ of bel 0487-51 22 41 / 06-14 27 64 00 SEE YOU IN DRUTEN Onze merken Studio AR - Baum und Pferdgarten - Bellamy Betty Barclay - By-Bar - Creenstone - Cambio Caroline Biss - Co’couture - Fabienne Chapot Frank Walder - Gardeur - Gil Bret - Grace - Gustav Janice - Joseph Ribkoff - Kyra & Ko La Fee Maraboutée - Leo & Ugo - Levi’s Luisa Cerano - Mac - Marc Aurel - Marc Cain Margittes - Mos Mosh - Nadine H - Noman’s land Opus - Penn & Ink - Reset - Riani - Rino & Pelle Saint Jacques - Scotch & Soda - Studio Anneloes Summum - Twinset Mode van maat 34 t/m 50

Hogestraat 46 6651BM Druten

33


Beuningen

Jouw

balans tussen gezond & genieten ü ü ü ü

Comfortabel trainen in warmtecabines Persoonlijke begeleiding Conditie & huidverbetering Afvallen & voeding

Plan nu een Gratis figuuranalyse in !

De Balmerd 2 6641 LD Beuningen Tel. 024 – 373 5036 www.zlim.nl


Beauty en Vitaal

I♥ LVM W

I♥ LVMW

I♥ LVMW

I♥ LVMW

I♥ LVM W

I♥ LVMW

35


TIPS!

15 Beauty 1 2 3 4 5 6 7 8 36

Ga met een tandenborstel over je vlecht om hem wat minder chic en wilder te maken. Verberg schuifspeldjes door een pluk haar naar achteren te draaien en het speldje achter die gedraaide lok vast te zetten. Klem eventueel een tweede speldje eronder als het niet blijft zitten. Breng oogschaduw, in dezelfde kleur als je haar, aan in je scheiding. Dan lijkt je haar dikker. Nagellak sneller Hard? Houd ze enkele minuten in een kom koud water met ijsblokjes. De nagellak wordt dan harder en droogt sneller. Smeer concealer niet zomaar onder je oog, maar teken er een driehoek mee, met de punt naar je wangen toe gericht. Dat verbergt je wallen en lift je gezicht. Breng een lichte concealer aan rondom je traantje (een liggende 'V'), op je ooglid en net onder je wenkbrauwboog. Veeg daarna lichtjes uit. Je ogen zien er meer uitgerust uit. Highlight je gezicht met twee verschillende kleuren concealer: één die twee tinten donkerder is dan je huidskleur, en één die twee tinten lichter is. Dat geeft je gezicht meer expressie. Smeer wat scheerschuim op foundationvlekken voordat je gaat wassen. Daarmee krijg je ze weg.

9 10 11 12 13 14 15

Doe wat babypoeder tussen je eerste en tweede laag mascara op je wimpers. Je wimpers lijken twee keer zo lang. Maak perfecte smokey eyes door een hashtag op de buitenkant van je ooglid te tekenen. Veeg die uit met een sponsje. Verminder je wallen door gedurende 5 á 6 minuten één theezakje onder ieder oog te leggen. Trek boven je oog een lijntje met zwart oogpotlood, onder je oog met bruin oogpotlood en in je waterlijn met een potlood in een lichte kleur. Je ogen zien er dan niet kleiner uit. Maak een oogschaduw met weinig pigment feller door eerst witte eyeliner op je ooglid te doen. Trek een lijntje boven en onder je wenkbrauwen, en veeg het uit met een borsteltje. Dat geeft je wenkbrauwen een lift en je ogen lijken minder vermoeid. Smeer vaseline op je pols voordat je je parfum opspuit. Dan blijft de geur langer zitten.


Beauty en Vitaal

BeautyFirm! Beuningen

Drogisterij van der Wielen Deest

Zlim Beuningen

Expert Beuningen

Florence Nails Wijchen

Haarstudio A1 Beuningen


Verlang jij soms ook naar wat meer rust?

MINDFULNESS TRAINING

WWW.ZA-ZEN.NU

ZA-ZEN Mindfulness Centrum Beuningen Van Heemstraweg 32 • info@za-zen.nu • Tel. 06 - 45 09 97 38

Flebologisch Centrum Grave Uw behandelcentrum voor spataderen en aambeien

Patiënten uit heel Nederland komen naar het Flebologisch Centrum Grave om spataderen en aambeien te laten behandelen. De specialisten van FCG maken gebruik van de modernste en nieuwste behandeltechnieken. De kliniek kent korte wachttijden en heeft sinds 2010 het kwaliteitskeurmerk (www.ZKN.nl). Bovendien vergoeden zorgverzekeraars het overgrote deel van de behandelingen. Bezoek de website voor meer informatie: www.spataderen-fcg.nl of neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op:

Nieuwste methoden Snelle intake Ervaren behandelaars

0486-420096 Klinkerstraat 8-10 5361 GW Grave Tel: 0486 - 42 00 96 info@spataderen-fcg.nl Bezoek de website voor meer informatie: www.spataderen-fcg.nl

Snel en vakkundig van uw spataderen en aambeien af!

Kwaliteitskeurmerk ZKN Geen wachtlijsten


Speciaal voor Jou

Tegen inlevering vandeze bon

10% korting

op alle natuurlijke hooikoorts middelen

Drogisterij van der Wielen

Grotestraat 10c, Deest • 0487 512 354

Pieter en zijn team

LIVE YOUR DREAM

Waardering voelt goed, inspireert en motiveert. Wilt u iemand in het zonnetje zetten voor zijn verjaardag, of omdat u een jubilaris heeft? Het team van Gerrie Koppers brengt uw waardering over. • persoonlijk bezoek • feestelijke presentatie • persoonlijke compilatie met foto’s en video’s • een persoonlijk moment van waardering op maat gemaakt

FIJN DAT WIJ U WEER MOGEN ONTMOETEN.

Wij verwennen uw haar & u graag bij ons in de zaak

Liefs Team Haarstudio A1 Julianaplein 109 6641 CS Beuningen Tel. 024 - 6776161

van Heemstraweg 33 6654 KD Afferden 06- 51 29 77 16 info@speciaalvoorjou.nu www.speciaalvoorjou.nu


ONTWERP MAGAZINES BROCHURES FOLDERS HUISSTIJL OPMAAK

SIGNING BEDRUKKING DISTRIBUTIE

Henk van der Bend

Naja a r/ w i nt e r c ol le c t ie 2 02 0 / 2 021 Kompas Veiligheidsgroep

Kerkenbos 10-95 6546 BB Nijmegen T 024 371 75 65 E info@kompasveiligheidsgroep.nl W www.kompasveiligheidsgroep.nl

CURSUSWIJZER Cursussen, consultancy, veiligheidsproducten & onderhoud

mooie schoenen voor lastige voeten

Cursuswijzer 2020-2021

P A S S A G E

M O L E N P O O R T

2

N I J M E G E N

W W W . T H E O J A N S E N S C H O E N E N . N L

najaar-2020-2021-folder-theo.indd 1

9/7/2020 1:49:36 PM

BOEKENSPECIALIST DRUKWERK PROMOTIE

WWW.PRINTRENDEMENT.NL

Contact: Henk van der Bend 06 43573405


! N E P O R E E W N J I Z J I W

Beauty FIRM! Goed in je vel!

BeautyFIRM biedt mannen en vrouwen een totaal pakket betreffende afslankbehandelingen en silhouetverbeteringen. TIP: Wilt u genieten van een goede massage of heeft u last van bijvoorbeeld uw rug? Denk dan eens aan een tweewekelijkse of maandelijkse lymfedrainage. Ultrasound en electrostimulatie:

zichtbaar resultaat na 1 behandeling • Armen • Lovehandles • Buik / taille • Billen • Bovenbenen / binnenkant dijbenen • Knieën

LED-therapie: voor een strakkere gezichtshuid en een jongere uitstraling zichtbaar resultaat na 1 behandeling • Maakt collageen en elastinevezels aan • Vernieuwd de huidcellen • Verbetert de huidelasticiteit en verstevigt de huid • Vermindert rimpels

Aktie Wij bieden je nu een proefbehandeling aan voor slechts €

35,00.

Kom je met een vriendi n of vriend, dan betaal je slech

ts € 30,00

per persoon.

Blijf genieten met kor ting van onze 5- of 10-rittenkaarten .

Lymfedrainage

stimuleert de natuurlijke bloedcirculatie en lymfestroom • Doeltreffend bij restless legs • Effectief tegen spataderen • Verminderd vetophopingen • Bestrijd oedeem en Cellulitus

Oude Reekstraat 5 | 6642 KK Beuningen | 06-19009300 | info@beautyfirm.nl | www.beautyfirm.nl | facebook.com/beautyfirm.nl


LOKAAL en BIOLOGISCH · Bio kip en kippenvlees van eigen bedrijf · Bio varkensvlees en rundvlees ook voor op de BBQ · Eieren, kaas en sappen van bio boeren uit de buurt Maar ook voor rookworst, spekjes, en alles voor stoofpotjes Uitgebreid assortiment overige biologische producten

in MAAS en WAAL

WELKOM:

Vrijdag 14.00 tot 17.00 uur Zaterdag 10.30 tot 15.00 uur

WINKEL & KOOKSTUDIO

westerkloeke papesteeg 11, 6621 KW Dreumel 0487 - 561353 www.westerkloeke.com info@westerkloeke.com FB en Instagram #westerkloeke

DAGELIJKS VERS UIT DE REGIO!

Bezoek onze boerderijautomaat met verse streekproducten. U kunt ter plekke genieten op de picknickbanken. Dagelijks geopend van 06:00 tot 22:00.

In de zomermaanden verkopen wij weer onze heerlijke zoete Hollandse kersen. Deze worden verkocht in de drive-in kraam. Houdt onze facebookpagina in de gaten voor de opening van de drive in. Kersenbedrijf Strik-Basten Dijkgraaf de leeuwweg 22, 6626 BH Alphen www.facebook.com/KersenbedrijfStrikBasten www.kersenbedrijfstrikbasten.nl

HET IS WEER TIJD OM TE VIEREN EN TE GENIETEN. www.dearendwinssen.nl

smaakmakers sinds 1899


Culinair Genieten

Origineel Wat heb je allemaal nodig (voor 4 personen*)

paastaartje HOE MAAK JE DIT PAASTAARTJE? de bovenkant van de cho Maak nu het ‘eigeel’: Rasp 1 ci1 Snijd 3 colade-eieren af en brokkel het troen en knijp het sap eruit. Ver

• Voor het ‘eiwit’: 200 gram monchou 200 gram slagroom 80 gram witte basterdsuiker 1 citroen 3 blaadjes gelatine • Voor het ‘eigeel’: 200 gram roomboter 100 gram kristalsuiker 1 citroen 1 blaadje gelatine 1 ei • 4 holle chocolade-eieren. * Ingrediënten zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte van de eieren die je kiest.

vervolgens verder af. Bewaar de afgebrokkelde stukjes chocolade voor garnering. Rasp van de onderkant een klein stukje af, zodat ze rechtop kunnen blijven staan. nu het ‘eiwit’: Klop de slag2 Maak room stijf en voeg de basterdsuiker toe. Rasp 1 citroen, knijp het sap eruit en verwarm het sap en de rasp in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en los er 3 blaadjes gelatine in op. Klop de roomkaas goed romig en roer het citroenmengsel door de roomkaas. Voeg ook de opgeklopte slagroom toe. Verdeel het mengsel over de eieren, om dat netjes te doen kun je het beste een spuitzak gebruiken. Plaats het geheel minimaal anderhalf uur in de vriezer.

warm de boter au bain marie en voeg beetje bij beetje de suiker, citroensap en de rasp toe. Roer hier vervolgens een geklopt ei door, en blijf goed roeren tot het dikker wordt. Doe 100 gram van het mengsel in een schaaltje en meng hierdoor de gelatine tot deze is opgelost. Voeg eventueel een drupje gele kleurstof toe. de eieren met het ‘eiwit’ uit 4 Haal de vriezer en schep er een klein schepje uit, in het midden. vul dat gedeelte met het ‘eigeel’ en je dessert voor Pasen is klaar! Nu lekker smullen!

Jolanda en Marijke Chocolaterie Tweeling, Beneden-Leeuwen

43


LVMW PROEF DE STREEK! Het Land van Maas en Waal biedt een keur aan overheerlijke streekproducten: verse eieren, sappige appels en peren, biologische vleesproducten, verse asperges en nog veel meer. Spring op uw fiets en bezoek de diverse aanbieders op de kaart. Een mooie en gezonde activiteit in een prachtige omgeving!

1

2

7

6

1 15 6 7

8

4 9

14

7 8 44

3

2

11 9

12


3

4

1

Boerderijwinkel en kookstudio Westerkloeke Papesteeg 11 Dreumel

2 Fruittuin Bloesemhof Hoogbroekstraat 2 Beneden-Leeuwen 3 Landwinkel De Zandroos Van Heemstraweg 48b, Afferden

5 13

4 Ravenswaard kaas Kooistraat 3 , Afferden

5

12

5 Appels en peren Haneman Biofruit Molenstraat 40, Winssen 6 Landwinkel Bloeiend Mem Van Heemstraweg 127, Dreumel 7 Ons ei, het biologische ei van dichtbij Papesteeg 2, Dreumel Zwanenheuvelstraat 2A, Boven Leeuwen 8 Forellenkwekerij 't Mun Molenstraat 10 , Appeltern

10 11

10

15

13 14

9 Vers varkens- en rundvlees Kloosterboerderij Van Buuren Kloosterweg 31, Horssen 10 Black Angus Van Balverenlaan 6, Leur 11 Derks Asperges Heumenseweg 262, Wijchen 12 Smaakmarkt de Arend Notaris Stephanus Roesstraat 28 Winssen 13 Aardbeien - en kersenkwekerij van Haalen Leegstraat 14b, Winssen 14 Kersenbedrijf Strik Basten Dijkgraaf de Leeuwweg 22, Alphen 15 Ambachtelijk vlees van de boerderij De Meerheuvel Meerheuvelweg 1a, Dreumel

I♥ LVMW

45


D DE ET TOOG OOG Slijterij D oog Slijterij &T Wijnhandel Dee& TWijnhandel oog

Slijterij Slijterij & & Wijnhandel Wijnhandel

Bijna 750 verschillende soorten bier Bijna 750 verschillende soorten bier En ons assortiment groeit door! En Kom ons snuffelen assortiment groeit door! in onze bierhoek Kom snuffelen in onze bierhoek

Of laat een bierproeverij Of laat een bierproeverij samenstellen voor u thuis samenstellen voor u thuis Wij bezorgen ook bij u thuis! Wij bezorgen ook bij u thuis! KERKPLEIN – 6641 BEUNINGEN KerKplein 62 62 - 6641 BHBH Beuningen K ERKPLEIN – 6641 BH BEUNINGEN TEL : 024 62 67762 1670 K erKplein 6641 BH B euningen TelM 024 6771670 / 06 44928085.NL T:EL : 024 677 1670 AIL : INFO @ SLIJTERIJDETOOG T el: 024 6771670 / 06 44928085 info .nl M AIL : INFO@EN SLIJTERIJDETOOG .NLTOOG : SslijTerijdeToog LIJTERIJ WIJNHANDEL DE FB@ info@slijTerijdeToog.nl EN WIJNHANDEL DE TOOG FB: SLIJTERIJ slijTerij en WijnHandel de Toog slijTerij en WijnHandel de Toog

Vier Pasen met een Korenbloem Paasontbijt óf ons 4-gangen Korenbloem Keuze Paasmenu.

BESTELLEN via info@kookatelierkorenbloem2.nl En geniet, zodra dit weer mogelijk is, van onze Catering op locatie én Kookworkshops! Korenbloemstraat 2 6641 BD BEUNINGEN tel.: 06-10052631

www.kookatelierkorenbloem2.nl


BuitenOverleg is BUITENGEWOON! Onderscheidend als locatie voor TEAMBUILDING maar ook als LOGEERPLEK. Wij ontvangen grote – en kleine gezelschappen voor presentaties, netwerkbijeenkomsten en overleg. Collega’s en leidinggevenden die elkaar in een prettige omgeving beter willen leren kennen. Stellen en gezinnen die een weekje rust en afzondering zoeken en aan het water van het Wijchens Ven willen genieten. Voor de huisvesting hebben we een luxe tuinhuis, een stoere safarilodge en een ruime en sfeervolle afsluitbare stretchtent. Het terrein is 13000 m2 groot en biedt ruim plek om buiten te genieten. Het heet tenslotte niet voor niets BuitenOverleg. Voor sport en spel leent de plek zich ook uitstekend. Een locatie die teruggaat naar de basis maar wel met goede voorzieningen en modern comfort.

Parkeren kan op ons eigen terrein. Openbaar vervoer tot op slechts 1000 m afstand. Is uw interesse gewekt en wilt u graag meer weten? Bezoek dan onze website of bel met Pieter van der Have op 06-46330527. U kunt ook een berichtje sturen naar info@buitenoverleg.nl Wij sturen u graag onze digitale brochure. Nog beter is vooraf even

zelf te komen kijken. We maken graag tijd voor u. Wij willen u volledig ontzorgen zodat alleen het genieten overblijft.

Graag tot ziens! Elly Jaspers en Pieter van der Have Groenewoudseweg 86, Wijchen

47


Nieuw bij Herckenrath Fietsplaza

Solero Excellent Dames 50-55cm

Solero Excellent Dames 50-55cm

Kettingaandrijving Riemaandrijving

FietsVrij

voor u en uw fiets

per maand €99,-

per maand €119,-

Solero Integrated Dames 50-55cm

Solero Integrated Dames 50-55cm

Kettingaandrijving Riemaandrijving per maand €129,- per maand €139,-

Solero Excellent Heren 55-60cm

Solero Excellent Heren 55-60cm

Kettingaandrijving Riemaandrijving per maand €129,- per maand €139,-

Solero Limited Dames 50-55cm Riemaandrijving per maand €149,Solero Limited Heren 55-60cm Heren model beschikbaar medio mei 2021

Riemaandrijving per maand €149,-

Nieuw en exclusief bij

Molenweg 17 Horssen 0487-541566 5 jaar lang onbeperkt fietsplezier vanaf €99,-/maand, voor meer info www.zoekfiets.nl of bel ons!


DE LEGENDARISCHE SUZUKI HAYABUSA BEGINT AAN EEN NIEUW HOOFDSTUK IN ZIJN GLANSRIJKE CARRIÈRE De ultieme sportmotor is sneller, geavanceerder en verfijnder dan ooit – om te blijven regeren in een klasse die hijzelf creëerde.Deze motorfiets is verder beroemd om zijn overvloedige vermogensafgifte, zijn wendbaarheid en zijn majestueuze uitstraling. Legendarisch vanwege zijn ultieme sportprestaties en omdat hij al twee decennia lang de onbetwiste nummer één is in zijn klasse. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Dankzij een enorme toewijding en onvermoeibare inspanningen is er een nieuwe, gedurfde derde generatie ontstaan. Een soepelere vermogensafgifte en een wendbaarder weggedrag garanderen je een nog verfijndere motorbeleving. Een range aan elektronische assistentiesystemen zorgt voor een optimale controle over de nog altijd indrukwekkende power. De topsnelheid is sinds 2001 begrensd op 299 km/uur. Maar wat heb je aan topsnelheid als de beleving bij elke snelheid tegenvalt? Nou, als het gaat om algehele rijsensatie overtreft de Hayabusa je stoutste verwachtingen. Hij is nog voorspelbaarder en beheersbaarder en geeft je ongeëvenaard vertrouwen. Dat alles is samengebundeld in een verbluffend fraai design dat de

aandacht trekt door zijn adembenemende stijl en gratie. Vanaf 20 maart is deze legendarische Hayabusa leverbaar in onze showroom! Tot ziens!

Marc Hoegee Hoegee Suzuki Center Koningstraat 88 Afferden.


Bijzonder overnachten In het Land van Maas en Waal is het goed overnachten in een van de vele Bed & Breakfasts. Zo vind je in Beuningen De Sprokkeltuin, een sfeervolle B&B met een rustige parkachtige tuin met veel privacy.

't Ooievaarshuisje

De Sprokkeltuin biedt diverse overnachtingsmogelijkheden voor stellen, gezinnen of kleine groepen. Het gezellige Sprokkelhuisje is bij uitstek geschikt voor twee personen. Het biedt totale privacy en veel voorzieningen. ’s Ochtends word je wakker gemaakt met een streekontbijt. Overdag kun je gebruik maken van de reusachtige tuin en ’s avonds is er de mogelijkheid voor een kampvuur. ’t Ooievaarshuisje is een ruim chalet voor 2 tot 4 personen, midden in de tuin. Voor de kinderen zijn er een dierenweitje, met glijbaan, trampoline en voetbalgoaltjes. Beide accommodaties beschikken over een badkamer, koffie en thee zijn gratis.

't Sprokkelhuisje

De tuin is zowel geschikt voor rust- en natuurliefhebbers, maar ook voor zakelijke gasten of festivalgangers. Je kunt er lekker in de zon zitten, maar ook onder de vele fruitbomen. Ontbijt kun je er op diverse plekken nuttigen, bij mooi weer aan een van de picknicktafels. Een avondwandeling in de polder of over de dijk langs de Waal is gemakkelijk te maken.

Ontbijten onder fruitbomen

zitje aan slootkant

50

www.desprokkeltuin.nl

Vanaf de dijk is het een prachtig uitzicht over de uiterwaarden en op 3 km. ligt slot Doddendael. Op minder dan 2 km. ligt het veerpontje dat elke 30 minuten (van eind april tot begin september) over de Waal vaart naar Slijk-Ewijk. De rest van de regio en de stad Nijmegen zijn prima op de fiets bereikbaar. In de buurt zijn diverse (water)recreatiegebieden en binnen 14 km. liggen twee golfbanen.

“Elk jaar is het weer spannend of er een ooievaarskoppel op het nest broedt”


E-BIKE fietsplezier De Land van Maas & Waal e-bike route voert door verschillende landschappen; vanaf Weurt tot vlakbij Bergharen fiets je door een open komkleilandschap. Tussen Winssen en Weurt ligt rechts van de Waalbandijk een oeverwallandschap, met van oudsher bewoning. Vanaf de dijk heb je een fraai uitzicht over de Waal en zijn uiterwaard. De vele wielen langs de route ontstonden door dijkdoorbraken, waarbij het water een gat sloeg. Ook leidt de route langs verschillende dijkmagazijnen die werden gebruikt voor de opslag van goederen, die nodig waren voor het beschermen van het achterland. Kunstwerken Tijdens deze fietsroute kom je ook langs verschillende kunstwerken waarvan de meesten van kunstenaars uit de streek. Ook kom je door heidegebied de Overasseltseen Hatertse Vennen waar bijzondere planten en dieren leven. Water is de rode draad in het Land van Maas en Waal. Je fietst daarom langs zowel de rivier de Waal, de Maas als langs recreatiegebied De Gouden Ham, waarbij je ook de Tuinen van Appeltern kunt aandoen.

LVMW

uit

Op deze route zijn de volgende oplaadpunten te vinden: • Julianaplein Beuningen • Café-Restaurant De Gouden Leeuw, Hogestraat 1 Druten • Pannenkoekenhuis ´t Sprookjeshof, Maasdijk 12 Appeltern • Moeke Mooren, Blauwe Sluis 1B, Appeltern

Cultuur snuiven Ben je geïnteresseerd in cultuurhistorie? Stap dan zeker in Batenburg en Hernen even van je e-bike. De pittoreske huizen en ruïne in Batenburg en het kasteel in Hernen geven je een goed beeld van de streekhistorie. Saai is het hier dus zeker niet. Kom en ontdek het zelf!

TIPS: • App Fietsknoop

Plan eenvoudig je route via fietsknoop-punten in Nederland. Op basis van je locatie zie je alle knooppunten in je directe omgeving. Gedownloade routes zijn ook offline beschikbaar. Ook handig: in de app staan alle ‘Fietsers Welkom!’-adressen.

• Plan je eigen route Plan online je eigen fietsroute via het netwerk LF-routes en de regionale fietsknooppunten. Met locaties van o.a. VVV's, rustbankjes, musea én alle ‘Fietsers Welkom!’

www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/land-van-maas-en-waal-fietsroute

s t e i F ute Ro

51


Tijd voor de Tuin!

De lente is weer van start gegaan wat zorgt voor veel moois in de tuin. Alles gaat weer groeien en bloeien, wat vraagt om extra aandacht.

Het grootste tuininspiratiepark van Nederland!

Bij De Tuinen van Appeltern helpen we je graag om van jouw tuin een bloeiend paradijs te maken! We kunnen niet wachten om je te ontvangen! Check i.v.m. de coronamaatregelen Appeltern.nl voor juiste openingstijden! Nieuw is dat je alle producten die je de in tuin ziet direct op een makkelijke manier kan bestellen!

Bezoek aan het park

Je kunt al een dagje naar de tuinen voor maar €12,00. Ons park vaker bezoeken? Word abonnee en bezoek het tuininspiratiepark een jaar lang onbeperkt voor slechts € 30,00! En wist je dat kinderen tot en met 12 jaar GRATIS toegang hebben? Laat ze al spelend de natuur ontdekken op ons Ontdekkingseiland waar ze kunnen klimmen, klauteren en springen!

Ook dit jaar weer vele workshops en adviezen

Leer bijvoorbeeld hoe je veelvoorkomende fouten kunt voorkomen door deel te nemen aan de (online)startersdagen of laat je creativiteit de vrije loop bij de tuinontwerpcursus of ‘wonen in een Tinyhouse’! We geven persoonlijke tuinadviezen, woonadviezen en je kan een heel beplantingsplan laten maken voor je tuin! Kijk op Appeltern.nl voor een compleet overzicht!

DE TUINEN VAN APPELTERN • WALSTRAAT 2A • 6629 AD • APPELTERN (GLD) • (0487) 54 17 32 • INFO@APPELTERN.NL


LAND VAN MAAS EN WAAL, het bestaat echt! Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit mooie gebied blijft je verrassen: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter. Fietsen en wandelen Het voorjaar is hét seizoen om deze prachtige streek fietsend en wandelend te ontdekken. Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen. Wat dacht je van de nieuwe Bloesemroute? Of volg de rivier met

de nog altijd populaire Maas en Waal route. Maar ook Waterrecreatiegebied De Gouden Ham heeft veel te bieden, niet alleen voor watersportlief- hebbers en zonaanbidders. Houd je van wandelen en van de natuur? Dan moet je de struinroute door de Moringer-

NIEUW: de Bloesemroute In de lente is het Land van Maas en Waal een plaatje. Omringd door de Waal en de Maas fiets je over slingerende dijkjes, langs pittoreske dorpjes en door rustgevende recreatiegebieden terwijl je geniet van de prachtige natuur en boom-

gaarden vol bloesem. De driedaagse Bloesemroute start in het Land van Maas en Waal en voert je in drie dagen langs de beste plekken in de regio waar je de natuur op haar mooist kunt beleven. Bekijk de route hier.

M.m.v.: Bureau Toerisme Land van Maas en Waal

waarden eens lopen. De route loopt via een bruggetje over een smalle strook land en biedt vele doorkijkjes op het binnenmeer en het recreatiegebied. Ook is het uitzicht op De Gouden Ham vanaf deze kant erg mooi. Kijk voor alle fiets- en wandelroutes op Landvanmaasenwaal.nl.

TIP Glamping Appeltern In het buitengebied van Appeltern en op steenworp afstand van watersportgebied de Gouden Ham ligt een Glamp Outdoor Camp. Je vindt hier prachtige glampingtenten op een unieke locatie. 53


UW CONSTRUCTIEVE PARTNER!

Werken en leren in de metaaltechniek? Willems Boven-Leeuwen is op zoek naar gemotiveerde BBL leerlingen!

Bij Willems leer en werk je met plezier in een sociaal, gezond en veilig bedrijf waar je jouw talent kunt ontwikkelen voor jouw en onze toekomst. We stemmen samen de (leer)doelen af door goede vakkundige begeleiding in de vorm van ervaren leermeesters en een leerlingcoördinator. Je komt te werken in een team met fijne collega’s die aandacht hebben voor elkaar. Willems maakt constructies in de bouw, industrie en scheepsbouw. Zijn jij en je ouders nieuwsgierig hoe dat eruit ziet? Schrijf je dan in voor een coronaproof kijkje achter de schermen op zaterdagochtend 10 april aanstaande. We laten je van alles zien en je kunt meteen je vragen stellen. Als je dat wat lijkt, stuur dan even een mailtje naar Anke Vos: avos@willems.nl Liever een persoonlijk gesprek? Bel 0487-745613 of mail Anke. P.S. Ben je voor komend jaar nog niet op zoek naar een BBL leerplek maar wel in de jaren die daarop volgen, ook dan zijn jij en je ouders 10 april van harte welkom. Meld je ook wel even aan .

Waterstraat 24 6657 CP Boven-Leeuwen T +31 487 74 56 00

STAAL - ALUMINIUM - RVS

WILLEMS.NL


Ondernemen in SMAAKVOL DESIGN

Maas en Waal in

business

Het Land van Maas en Waal is zeker ook een plek waar je terecht kunt voor bedrijven in wonen en design. Een goed voorbeeld daarvan is Meubelboulevard Wijchen. Dit echte Maas en Waalse familiebedrijf bestaat uit vier locaties met 28 winkels, waar je zowat elke vorm van woon- en slaapdesign, verlichting, sanitair, vloeren en woondecoratie kunt vinden in een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. De winkels van Woonboulevard Wijchen bieden 75 topmerken en 150 unieke merken op een oppervlakte van 45.000 m. Ook kun je er dus rustig, met inachtneming van de coronaregels, rondneuzen en je laten inspireren. Online inspiratie Wil je goed voorbereid gaan rondkijken, dan biedt Woonboulevard Wijchen met een uitgebreide online collectie meer dan voldoende gelegenheid. Ook is er de mogelijkheid om, na het opdoen van inspiratie, thuis nog eens rustig na te denken over je beslissing en via de website of webshop van de betreffende winkel een bestelling te plaatsen. Ook beschikt Woonboulevard Wijchen over een goed bijgehouden facebookpagina, waar je dagelijks ideeën kunt opdoen.

Het is goed werken in het Land van Maas en Waal. Een groot bedrijf als Woonboulevard Wijchen is dan ook een belangrijke werkgever in de regio. Vacatures zijn er regelmatig en werken bij Woonboulevard Wijchen bied je een veelzijdige en uitdagende baan met fijne collega’s. De sfeer in dit bedrijf is typisch Maas en Waals; informeel, no-nonsense, servicegericht en altijd gastvrij. Een plek waar je je, ook als professional, goed thuis voelt. www.woonboulevardwijchen.nl

55


I♥ LVMW In de boerderijwinkel van haar tante, tevens het huis van haar opa en oma vertelt Machteld Walraven uit Wamel wat het Land van Maas en Waal voor haar betekent: “Maas en Waal is voor mij vooral mijn familiestreek, waar veel herinneringen liggen en waar mijn vrienden wonen. Waar je ook vandaan komt, in Maas en Waal voelt het altijd als thuiskomen.”

Machteld’s bezoekerstips: 1. Boerderijwinkel De Bloesemhof in Beneden-Leeuwen. “Het huis van

mijn opa en oma, met zijn oude kersenboomgaard en gelegen langs een klompenpad. In de boerderijwinkel ik veel verse groenten en fruit. Lekker! De diversiteit aan leuke, lokale winkels. “Ik bestel nooit online, maar 2. koop lokaal., Maas en Waal heeft immers alle winkels die je wilt.” Gezellige terrassen. “Ik zit graag met mijn vrienden bij Café, La3. mers (De Gouden Leeuw) in Druten, Bistro De Bolle, aan de dijk in Boven-Leeuwen en kijk graag mensen bij De Twee Linden in Beneden-Leeuwen. Terrassen zijn écht onze ontmoetingsplek!” Goede restaurants. “Maas en Waal kent veel supergoeie restaurants, 4. als RetroGusto, Meraqi of Old Skool. Ik houd van lekker eten, maar ook van het sociale aspect daarvan. Samen met vrienden genieten. We komen zelden thuis bij elkaar.” Walk of Wisdom. “Een schitterende wandeltocht van 136 kilometer, die 5. deels door Maas en Waal loopt. Ik heb hem in vijf dagen gelopen. Een echte aanrader, omdat je je daarbij bewuster wordt van de schoonheid van onze streek. (www.walkofwisdom.org)

Bio

56

Machteld Walraven zegde haar baan op om met haar vriend op wereldreis te gaan. Door Corona kwamen zij na veertien maanden gedwongen, maar met een rugzak aan ervaringen terug in hun geboortestreek,. Sindsdien werkt Machteld bij Annette Mode in Druten als marketingcommunicatiemedewerker. Ze vindt zichzelf sindsdien meer ontspannen, minder materialistisch en vooral gericht op genieten. Ze wandelt veel in de omgeving met haar hond. Daarbij valt haar op dat er in het Land van Maas en Waal zó veel meer te genieten is, dan je als inwoner normaal gesproken beseft.


”Maas en Waal voelt altijd als thuiskomen, hoe lang je er ook bent weggeweest”

Meester Jesper Machteld Walraven

57


MORE LVMW Kamperen in het Land van Maas en Waal • Het Groene Eiland, Appeltern www.groeneeiland.nl • Het Molenstrand, Appeltern www.molenstrand.nl • De Morgenster, Bergharen www.campingdemorgenster.nl • Camping Maas en Waal, Afferden www.camping-maasenwaal.eu • De Biggelaar, Afferden www.camping-maasenwaal.eu • Den Hoogen Berg, Boven-Leeuwen www.campingdenhoogenberg.nl • De Muk, Winssen www.campingdemuk.nl • De Rijskamp, Dreumel Facebook • De Schans, Alphen www.deschansalphen.nl • Camping Heerewaarden www.campingheerewaarden.nl • Vakantieboerderij de Hoogewaard www. dehoogewaard.nl Winssen Cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal • Museum Tweestromenland, Beneden-Leeuwen www.museumtweestromenland.nl • Museum Kasteel Wijchen, Wijchen www.museumwijchen.nl • Stoomgemaal en motorenmuseum www.stoomgemaaldetuut.nl De Tuut, Appeltern

Museum Tweestromenland Beneden-Leeuwen

TIPS Voor de kleintjes: • Speeltuin De Blije Dries, Wijchen • Speeltuin Hof van Kaatje, Wijchen • Kinderboerderij De Grote Gemeenten, Wamel • Midgetgolf Moeke Mooren, Appeltern • Midgetgolf De Tabaksplant, Afferden • Bezoekerscentrum De Grote Rivieren, Heerewaarden

Motorenmuseum De Tuut

Hof van Kaatje Wijchen

Meer informatie over uitjes in Maas en Waal vind je op:

Dijkmagazijn Paulusgilde Ewijk

58

• www.landvanmaasenwaal.nl • www.visitnijmegen.com/ land-van-maas-en-waal • www.klompenpaden.nl

• www.appeltern.nl • www.rivierenland.nl/de-gouden-ham • www.dijkmagazijnbeuningen.nl • www.glk.nl/landschappen-kastelen/ locatie/bezcentrum-land-van-de-heerlijkhedenBOEKENKAST DIAMOND Afmetingen 220x80x45cm. voor €799

KOM OOK DE GEHELE COLLECTIE BEKIJKEN

BESTEL JOUW FAVORIETE MEUBELS ONLINE OF PLAN EEN WINKELAFSPRAAK IN VIA 024-6454 845

LOFT BY ZEN

GRAAFSEWEG 781 | 6603 CG WIJCHEN | 024-6454 845 | INFO@ZEN-LIFESTYLE.NL | WWW.LOFTBYZEN.NL

MA 11.00-17.30 | DI T/M DO 10.00-17.30 | VRIJ 10.00-21.00 (TIJDELIJK 20.00) | ZA 10.00-17.00 | ZONDAG OPEN VAN 12.00-17.00


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.