Page 1

MAGAZINE

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018

WWW.BEUNINGENONICE.NL BEUNINGEN ON ICE 1

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018


Bij Hans Janssen Garantiemakelaars begeeft u zich gelukkig niet op glad ijs! Hans Janssen Garantiemakelaars, het vertrouwde adres voor kwaliteit, service en kennis!

Sinds jaar en dag de nummer 1 van Beuningen.

2

2

BEUNINGEN ON ICE

BEUNINGEN ON ICE

12 dec. 2015 t/m 3 jan. 2016 ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018

Kantoor Beuningen Van Heemstraweg 71 Tel. 024 - 677 77 76 info@hansjanssen.nl www.hansjanssen.nl


4 Voorwoord Hans Driessen 9 Programma & openingstijden 10 Entertainment 16 Schoolschaatsen 21 Kijkje achter de schermen 25 Curling 28 Praktische zaken 32 Welkom bij Beuningen on ice

Redactie: Karin Caris Fotografie: Rob Koppers Realisatie: Print Rendement / Businessmedia4all

BUSINESS

printrendement

G RA FI M EDI A PRO DU CTI ES Media....4all ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018 BEUNINGEN ON ICE 3


BEUNINGEN ON ICE Vanaf zaterdag 16 december staat de deur van Beuningen On Ice weer open. Voor actievelingen die het gladde ijs willen proberen, voor de jongsten die wellicht hun eerste schaatsschreden zetten op de kinderijsbaan en voor jong en oud die gezelligheid en andere mensen zoeken. Warm, wit en iets van een wonder: Beuningen On Ice. De 7de editie in 2015 van Beuningen On Ice heeft alle voorgaande edities overtroffen. Nooit kwamen er zoveel kinderen en volwassenen schaatsen en waren de entertainment-avonden zo druk bezocht. Beuningen On Ice heeft haar maatschappelijk belang wederom bewezen; een ijskoud evenement waar de hele gemeenschap warm voor loopt. Dit kan en mag niet uit Beuningen verdwijnen… Vorig jaar werd door het bestuur besloten om een jaar over te slaan. Deze beslissing werd genomen om de sponsoren, de vrijwilligers en ook de bestuursleden zelf even wat lucht te geven. Dat de schaatsbaan op het Asdonckterrein gemist werd, werd ons vanuit verschillende kanten meegedeeld. Dat doet ons goed; Beuningen On Ice heeft een meerwaarde voor de Gemeente Beuningen.

Een festijn van ijs Beuningen On Ice, een evenement door mensen, voor mensen. Mogelijk gemaakt door de financiële en materiële bijdragen van bijna 200 organisaties en gedragen door de hulp van ca. 300 vrijwilligers. Allen noodzakelijk voor het realiseren van een schaatsevenement dat hopelijk weer zo’n 50.000 bezoekers verwelkomt. 4

BEUNINGEN ON ICE

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018


De entreeprijs van € 3,00 voor 2 uur schaatsen

Het winterse wonderland is toegankelijk voor

blijft gehandhaafd en iedereen mag gratis naar

iedereen gedurende drie weken; van zaterdag 16

binnen. Dat maakt Beuningen On Ice bijzonder en

december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018.

daar wordt aan vast gehouden; een warme

De ijsbaan is dagelijks geopend van 10.00 uur tot

ontmoetingsplek voor iedereen in de donkerste

22.00 uur en het schaatscafé op een aantal dagen

dagen van het jaar!!

zelfs tot 01.00 uur (namelijk op zaterdag 16 december, vrijdag 22 december, zaterdag 23

Ook dit jaar zijn alle basisschoolleerlingen welkom

december, vrijdag 29 december, zaterdag 30

om een uur GRATIS met de klas te komen

december, vrijdag 5 januari 2018 en zaterdag 6

schaatsen, senioren hebben weer een gezellige

januari). Met het fantastische entertainment-

middag en de bewoners van Alde Steeg komen

programma dé dagen om de gezelligheid bij

een ochtend koffie drinken in het ijspaleis.

Beuningen On Ice te zoeken.

Bar in eigen beheer

Op de middenpagina van deze krant is het

Net als de laatste editie van Beuningen On Ice is ook dit jaar de bar in eigen beheer. Met leveranciers regelen we goede inkoopprijzen en met behulp van zo’n 50 barvrijwilligers kunnen we de consumptieprijs laag houden en komen we zo de hele gemeenschap tegemoet. Met de bar in eigen beheer wordt het niet-commerciële karakter van Beuningen On Ice alleen maar sterker en duidelijker. MET ELKAAR, VOOR ELKAAR. Een ijzersterk motto voor een ijzersterk evenement.

noodzakelijke

uitbreiding

Ook op de website is te lezen wat er te beleven is bij Beuningen On Ice, naast het schaatsen en het gezellig onder de mensen zijn, natuurlijk. Beuningen On Ice is niet te realiseren zonder financiële middelen. Wij zijn dan ook zeer dankbaar voor de bijdragen van de vele organisaties en particulieren die Beuningen On Ice een warm hart toe dragen. De reacties zijn hartverwarmend en geven ons team de energie om ook dit jaar Beuningen On Ice te realiseren.

Uitbreiding bestuur Een

complete entertainment-programma te vinden.

heeft

zich

Wij ontvangen u graag bij Beuningen On Ice 2017;

voltrokken; het bestuur van Beuningen On Ice

laten we er ook dit jaar een geweldig feest van

bestaat momenteel uit 9 personen. Samen de

maken!

verantwoordelijkheid nemen en de taken verdelen, zodat ook de afzonderlijke bestuursleden kunnen genieten van het evenement. En gedurende de 3 weken van het evenement doen we dit samen met ca. 300 vrijwilligers die hun tijd en energie aanwenden om voor 50.000 bezoekers een sociale ontmoeting bij Beuningen On Ice mogelijk te maken. De bezoekers komen schaatsen,

mensen

ontmoeten

entertainment genieten.

of

van

het

Het bestuur zorgt met

sponsoren en barteraars voor alle faciliteiten; de vrijwilligers en bezoekers maken het af! Dan is er echt weer een fantastisch Beuningen On Ice!

Het bestuur van Beuningen On Ice: Marcel Aalbers Karin Caris Marga Croonen Hein Dröge Martin van Haalen Wim Lelivelt Mark van Loveren Yvon Scholten Sandra van Xanten

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018

BEUNINGEN ON ICE 5


SHEL L STATI ON BEUN INGEN IS VER BOUW D

Beuningen

VEN

NÉT UIT DE O

SHELL STATION BEUNINGEN

VERS

BEREID

• RUIM ASSORTIMENT BELEGDE BROODJES • VERSE DRANKJES EN SMOOTHIES • VERKOOP HELE BRODEN • VERSE BONENKOFFIE • ELKE DAG GEOPEND TOT 23:00 UUR

SCHOENAKER 3, BEUNINGEN

Hele maand december 20 17

HEEL BROOD ½ PRIJS

KOM SNEL LANGS OM TE PROEVEN!

6

BEUNINGEN ON ICE

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018


Jorrit, Sander, Tamara, Erik, Martin, Jos Maartje, Lida, Ingrid, Manon, Erline en Helma

Actief in uw omgeving! De 15 medewerkers van Rabobank Rijk van Nijmegen die woonachtig zijn in Beuningen komt u tegen bij diverse maatschappelijke initiatieven. Deze medewerkers tonen graag hun betrokkenheid door zich samen met andere inwoners in te zetten voor de lokale gemeenschap. Beuningen On Ice Deze betrokkenheid wordt tijdens het event Beuningen On Ice weer extra duidelijk. Beuningen On Ice is een ontmoetingsplek voor jong en oud en speelt een belangrijke sociale rol in de Beuningse gemeenschap. Hier draagt Rabobank graag haar steentje aan bij. Zij waarderen de betrokkenheid van zoveel inwoners bij dit event en beseffen dat zonder deze vrijwilligers dit event niet mogelijk zou zijn. Vandaar dat Rabobank dit jaar naast sponsoring en het mogelijk maken van het schoolschaatsen iets extra’s doet. Er zijn dit jaar 30 Rabo-vrijwilligers die zich op vrijdag 22 december van 10:00 tot 22:00 gaan inzetten voor Beuningen On Ice.

Initiatieven In Beuningen levert Rabobank een bijdrage aan tal van maatschappelijke initiatieven, netwerken en projecten ter versterking van de regio. Zo kijkt Rabobank met de centrummanager, de gemeente Beuningen en lokale ondernemers naar de toekomst van het winkelgebied en worden issues zoals leegstand en de aantrekkingskracht van het centrum samen aangepakt.

Contact Op www.rabobank.nl/rijkvannijmegen staan de contactgegevens van medewerkers die in Beuningen actief zijn. Maar spreek ze ook gerust persoonlijk aan. U komt de Rabobankmedewerkers tegen in uw leefomgeving, zoals op scholen, verenigingen en netwerken. En vanaf nu heeft u er een gezicht bij!

Rabobank wil graag sociaal - economische kansen creĂŤren voor alle mensen in onze regio, waardoor in het Rijk van Nijmegen een gezonde en vitale gemeenschap ontstaat. Zo is Rabobank Rijk van Nijmegen in 2016 met andere initiatiefnemers gestart met RvN@ (voorheen RvN2025), een grote beweging die zich inzet voor de kracht van de regio. Wil je meer informatie over RvN@, kijk dan op www.rvnhub.nl.

NLdoet Ook zet Rabobank zich ieder jaar in voor NLdoet (jaarlijkse vrijwilligersdag van het Oranje Fonds). Voor komend jaar is Rabobank nog op zoek naar een mooi initiatief. Heeft u initiatieven in de gemeente Beuningen die hiervoor in aanmerking zouden komen? Spreek een van de medewerkers aan! Zij zijn gemakkelijk benaderbaar en bereikbaar.


............................................................

net iets meer notaris DE FAMILIENOTARIS: ANDERS DAN ANDEREN In een eerdere editie van dit blad presenteerden wij onze nieuwe kantoorfilosofie: de familienotaris.

Wat we daarmee bedoelen? We willen graag een hechte band met onze klantenkring opbouwen door hen optimaal te leren kennen. Zo kunnen wij onze klanten beter adviseren. Wij adviseren en begeleiden onze klanten “een leven lang�. Meestal kom je niet zo heel vaak in je leven bij een notaris. Wij proberen deze drempel te verlagen door onze klanten met raad en daad bij te staan bij alle belangrijke momenten waar een notaris nodig is.

Gratis inloopspreekuur Wanneer?

Elke dinsdag van 11.00 uur tot 12.30 uur

Waar? Op onze kantoren in Beuningen en Druten

U bent van harte welkom!

Gratis inloopspreekuur Wij worden steeds vaker gebeld door onze vaste klanten of mensen, die ooit (of nooit) bij ons op kantoor zijn geweest, met vragen over allerlei onderwerpen. Hoe regel ik voogdij? Kan ik schenken aan mijn kinderen? Moet mijn testament soms aangepast worden? Wat betekent de nieuwe regeling over de eigen bijdrage in de zorg voor mij? Wanneer betaal je erfbelasting? Wie beslist er als ik wilsonbekwaam word? Het past bij onze filosofie dat wij deze vragenstellers graag de gelegenheid willen bieden om hun vraag persoonlijk aan ons voor te leggen. En zo kwamen we op het idee van een gratis inloopspreekuur.

Uw familienotaris in Beuningen Waalstroom Notarissen Van Heemstraweg 64-A 6641 AG Beuningen (GLD) Tel. (024) 678 22 44 info@waalstroomnotarissen.nl

Uw familienotaris in Druten Waalstroom Notarissen Hogestraat 6 6651 BK Druten Tel. (0487) 58 15 30 info@waalstroomnotarissen.nl

WWW.WAALSTROOMNOTARISSEN.NL

www.uwhuismakelaar.info 024-6775711


Van zaterdag 16 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018 kunnen wij genieten van Beuningen on Ice. Dit geweldige evenement vindt alweer voor de 8e keer plaats! Mede dankzij de inzet van vele sponsoren en vrijwilligers kunnen onze inwoners elkaar ontmoeten, én gezond bezig zijn, op het Asdonckterrein in Beuningen. “Alleen ga je sneller maar samen kom je verder”. Met Beuningen on Ice wordt deze spreuk door onze samenleving waargemaakt. Mijn grote complimenten aan de organisatie van Beuningen on Ice die erin geslaagd is veel mensen en bedrijven aan dit winterse evenement te verbinden. Hun inzet als vrijwilliger of als sponsor maakt dit alles mogelijk. Beuningen on Ice is in alle opzichten een bewijs van de vitaliteit van onze samenleving. Beuningen on Ice is een evenement dat niet gebonden is aan rangen of standen. Iedereen is van harte welkom om te schaatsen en om elkaar te ontmoeten. Schaatsbaan en schaatscafé zijn daarvoor perfect ingericht. De vorige editie (in 2015) van Beuningen on Ice was een groot succes. De editie 2017 zal dit naar mijn overtuiging nog gaan overtreffen. Ik wens iedereen een geweldige tijd toe in ons Beuningse schaatsparadijs.

Hans Driessen, wethouder gemeente Beuningen

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.18

BEUNINGEN ON ICE 9


Wat een mensen! Beuningen On Ice kan alleen bestaan als we het samen doen. Een groep van zo’n 300 vrijwilligers zijn voor, tijdens en na het evenement ontzettend druk met het realiseren van een winters spektakel voor hun mede-Beuningenaren. Het opbouwen en afbreken, de bar bezetten, de voorraad beheren, de vrijwilligers indelen en instrueren, de kassa bemannen, het controleren op en om de ijsbaan, de schaatsverhuur bemannen, het opzetten van de curlingcompetitie, het optimaal houden van het ijs door de ijsmeesters en andere techniek; al deze mensen leveren hun vrije tijd in om het voor anderen mogelijk te maken van Beuningen On Ice te genieten. Al deze mensen doen dit puur uit warmte voor Beuningen On Ice; wij verwachten dan ook van onze bezoekers dat er met respect met onze mensen wordt omgesprongen. Voor elkaar, Met elkaar; is het motto van Beuningen On Ice; laten we dit allen uitdragen in deze donkere dagen.

Verschillende soorten vrijwilligers Wie zorgt voor de innerlijke mens Mia Kaspers zorgt met haar dames voor de catering. Dat wil zeggen de catering voor alle vrijwilligers. Jumbo Kalkman schenkt alle producten, die Hennie Kaspers dagelijks gaat halen. Mia, Everdine, Petra en

10 BEUNINGEN ON ICE

Chris bereiden dagelijks de maaltijden tussen de middag en in de avond. In de BOI-keet wordt het eten geserveerd en ontstaat iedere keer weer een gezellige ontmoetingsplek voor alle vrijwilligers. Voor of na de shift kan een maaltijd genuttigd worden (of de coördinator lost de mensen af zodat ze tijdens de dienst kunnen eten). Jumbo Kalkman doneert alle producten, maar het is wel zaak dat we er met z’n allen op een terechte manier gebruik van maken. Mia coördineert de maaltijden en zorgt ervoor dat er niets verspild wordt. De vrijwilligers zijn vrij om gebruik te maken van deze service, maar niet meer dan één maaltijd per shift. Gedurende de shifts is er een coördinator die de mensen aflost voor een rook- of plaspauze en die ervoor zorgt dat iedereen geregeld een kopje koffie of thee krijgt.

Een vak apart: de ijsmeesters De ijsmeesters zijn te herkennen aan hun feloranje jassen en zijn veelal op de schaatsbaan te vinden. Ze zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan en dat iedereen met plezier kan schaatsen. Met een vriendelijke lach wijzen ze de jeugd erop dat ze helaas niet op de boarding mogen zitten en niet met ijs mogen gooien. Handschoenen zijn vanwege de veiligheid verplicht en ook daar let de ijsmeester op. Maar de meest belangrijke taak is wel het onderhoud van het ijs: om de 4 uur wordt de baan sneeuwvrij gemaakt en om 22.00 uur als de schaatsbaan sluit, komen de ijsmeesters met grof geschut…. Opnieuw

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018


DE BARMEDEWERKERS

DE IJSMEESTERS DE SCHAATSVERHUUR

Waarom ben je bij Beuningen On Ice? Een evenement dat mensen samen brengt. Jong en oud ‘bemensen’ samen de verschillende posten. Even deel uit maken van een heel aparte familie.

DE CATERING

wordt de baan grondig geveegd en schoon geschoven, de veegmachine gaat er overheen en dan wordt het leuk; met de brandslang wordt er gelijkmatig een klein laagje water aangebracht dat in de nacht aan kan vriezen zodat er de volgende dag weer een spiegelgladde baan ligt. Is er storing aan de chiller dan zijn er een paar technische ijsmeesters die dat binnen mum van tijd herstellen. Al is de baan om 22.00 uur voor het schaatsend publiek gesloten… pas 5 kwartier later zitten de ijsmeesters aan een welverdiend biertje om de shift passend af te sluiten.

Wie kom je nog meer tegen? Bij binnenkomst zijn de vrijwilligers achter de kassa meestal de eerste die de bezoekers nodig hebben. Al heb je een schaatsvoucher…ook die moet bij de kassa omgezet worden in een schaatskaartje. Op het kaartje staat namelijk de datum en tijd vermeld… die informatie is weer van belang bij de controleur. In principe geeft een kaartje recht op 2 uur schaatsplezier, maar als het rustig is, worden de kids echt niet van de baan gehaald als hun tijd om is. Ook op de kinderijsbaan staat een controleur…die naast het controleren van de kaarten ook moet toezien op de leeftijd van de bezoekende schaatsers (alleen jonger dan 8 jaar). Grotere kinderen kunnen op de grote ijsbaan, zo blijft de kleine baan veilig voor de kleinste schaatsertjes. Volwassenen mogen hun spruiten op de kleine baan wel begeleiden, maar dan op gewone schoenen.

In de eerste jaren van Beuningen On Ice werden er ontzettend veel schaatsen gehuurd…naarmate Beuningen On Ice met regelmaat terugkeerde nam het huren van schaatsen af. Het loonde de moeite om zelf schaatsen aan te schaffen! Toch blijft het mogelijk om schaatsen te huren…voor € 3,00 kunnen tegen inruil van eigen schoenen schaatsen opgehaald worden bij de schaatsverhuur. Ook daar staan weer vrijwilligers van Beuningen On Ice.

Bar In Eigen Beheer Voorgaande editie voor het eerst…de bar bij Beuningen On Ice in eigen beheer. Zelf inkoop­ afspraken maken, het assortiment bepalen, alle materialen en magazijnbenodigdheden huren, de voorraad beheren, vrijwilligers regelen en indelen, het instrueren van de vrijwilligers…het was geen kleinigheidje om dit avontuur te starten. Maar nooit pakte een risico nemen zo goed uit als de bar in eigen beheer. 7 Barbeheerders hebben het voor elkaar gekregen; Monique, Inge, Mieke, Marianne, Sjonnie, Peter en Jos staken hun tijd en energie in dit meer dan geslaagd project!! Deze editie wordt de groep versterkt met Arnd. Samen met een groep van 50 vrijwilligers staan ze alle dagen klaar om u van een hapje en een drankje te voorzien.

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.18

BEUNINGEN ON ICE 11


is open van 10:00 - 22:00 uur m.u.v. de feestdagen Kinderijsbaan is op dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur gesloten

Woensdag 13-12-2017 Donderdag 14-12-2017 Vrijdag 15-12-2017 Zaterdag 16-12-2017 Zondag 17-12-2017 Maandag 18-12-2017 Dinsdag 19-12-2017 Woensdag 20-12-2017 Donderdag 21-12-2017 Vrijdag 22-12-2017 Zaterdag 23-12-2017 Zondag 24-12-2017 Maandag 25-12-2017 Dinsdag 26-12-2017 Woensdag 27-12-2017 Donderdag 28-12-2017 Vrijdag 29-12-2017 Zaterdag 30-12-2017 Zondag 31-12-2017 Maandag 01-01-2018 Dinsdag 02-01-2018 Woensdag 03-01-2018 Donderdag 04-01-2018 Vrijdag 05-01-2018 Zaterdag 06-01-2018 Zondag 07-01-2018 12

20:00 - 22:00 uur 20:00 - 23:00 uur 20:00 – 01:00 uur 10:00 – 01:00 uur 10:00 – 23:00 uur 09:00 – 23:00 uur 09:00 – 23:00 uur 09:00 – 23:00 uur 09:00 – 23:00 uur 09:00 – 01:00 uur 10:00 – 01:00 uur 10:00 – 17:00 uur 10:00 – 17:00 uur 10:00 – 20:00 uur 10:00 – 23:00 uur 10:00 – 23:00 uur 10:00 – 01:00 uur 10:00 – 01:00 uur 10:00 – 17:00 uur 12:00 – 17:00 uur 10:00 – 23:00 uur 10:00 – 23:00 uur 10:00 – 23:00 uur 10:00 – 01:00 uur 10:00 – 01:00 uur 10:00 – 21:00 uur

Kick-off met de vrijwilligers Besloten avond Rotary Club Besloten openingsavond

Start schoolschaatsweek

Kerstavond 1e Kerstdag 2e Kerstdag

Oudejaarsdag Nieuwjaarsdag


WHATEVER

DUO TOPP

FEEST TEAM DJ BENJAMIN BOGERT PLOETER

Woensdag 13 december

Besloten avond

Kick-off met alle vrijwilligers!

Donderdag 14 december

Besloten avond

Rotary huurt de ijsbaan voor een schaatsclinic

Vrijdag 15 december

Besloten avond

Openingsavond uitsluitend voor genodigden Live muziek m.m.v. Slamm

Zaterdag 16 december

10.00 uur

Beuningen On Ice opent haar deuren!

20.00 – 01.00 uur

Marvin Dee

Zondag 17 december

15.00 – 17.00 uur

WhatEver

Van 18 t/m 22 december

Dagelijks vanaf 09.00 uur

Rabobank Schoolschaatsweek

Dinsdag 19 december

10.00 – 12.00 uur

Woendag 20 december

18.30 – 22.00 uur

Koffie-ochtend bewoners Alde Steeg mmv Tonnie Smits DJ Benjamin Bogart: discoschaatsen!

Donderdag 21 december

13.00 – 17.00 uur

Seniorenmiddag met Aldörum

Zaterdag 23 december

20.00 – 01.00 uur

Bunningse avond met Rex & Band

Zondag 24 december

10.00 – 17.00 uur

Kerstavond

Maandag 25 december

10.00 – 17.00 uur

1e Kerstdag

Dinsdag 26 december

10.00 – 20.00 uur

2e Kerstdag

Woensdag 27 december

18.30 – 22.00 uur

DJ Benjamin Bogart: discoschaatsen!

Vrijdag 29 december

20.00 – 01.00 uur

Ploeter

Zaterdag 30 december

20.00 – 01.00 uur

Feest DJ Mike

Zondag 31 december

10.00 – 17.00 uur

Nog even lekkerschaatsen in 2017 / Oudjaarsavond

Maandag 1 januari 2018

12.00 – 17.00 uur

Nieuwjaarsdag; oliebollen op het ijs!

Woensdag 3 januari 2018

18.30 – 22.00 uur

DJ Benjamin Bogart: discoschaatsen!

Vrijdag 5 januari 2018

19.00 – 21.00 uur

Nieuwjaarsreceptie Gemeente Beuningen

Vanaf 21.00 uur

Duo Top

23.00 uur

Feestteam

Zaterdag 6 januari 2018

20.00 – 01.00 uur

Feest DJ Danny

Zondag 7 januari 2018

17.00 – 21.00 uur

Smeltfeest m.m.v. Duo Sowieso

Bovenstaand entertainment is onder voorbehoud. Zie voor actuele informatie www.beuningenonice.nl ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018

BEUNINGEN ON ICE 13


ZAND • SIERGRIND • SPLITTEN • NATUURSTEEN • PICKNICKTAFELS

WIJ zIJn dEalEr van: rEdsun, CrH Clay soluTIons, ExCluTon, WIEnErBErgEr, Brugstraat 2 EWIJK Tel.MICHEl 0487-521381 • www.peters-ewijk.nl WIJ ZIJN DEALER VAN O.A.: VT WONEN BUITENTEGELS, REDSUN, MorssInKHof, TuInvIsIE, oprEy & BEIsTErvEldOPREY, naTuursTEEn, WIENERBERGER STRAATBAKSTEEN gard & CarEEN EnBYLANDT TalEn BuITEnMEuBElEn

Bezoek de grooTsTE sierbestratings showtuin in de regio, met een MEga assorTIMEnT aan sierbestratingsproducten en splitten... of kijk op

www.peters-ewijk.nl

Brugstraat 2 EWIJK Tel. 0487-521381 • www.peters-ewijk.nl

Garage

vermeer & KErsten 2de Paasdag

Bij garage Vermeer & Kersten weten ze maar al te goed wat het Showtuin geopend “winterseizoen” betekent! Erik Kersten van garage Vermeer & uur van 11.00 Kersten weet maar al te goed wat het winterseizoen allemaal tot 16.00 uur. kan brengen. Helaas zijn er nog steeds autorijders die te lang wachten met het rijden op de juiste band of een wintercontrole!” Wist u dat het rijden op de juiste band de veiligheid van u, uw passagiers en medeweggebruikers verhoogt! Als u dus goed voorbereid wilt zijn op de winter zijn alleen banden niet genoeg. Bij extreme kou kan het een en ander minder goed gaan functioneren. Uw auto laten controleren op meerdere punten lijkt dan ook meer dan verstandig. Erik Kersten: “u moet dan denken aan verlichting, ruitenwisservloeistof, ruitenwissers en niet te vergeten de accu van uw auto”. Vooral de accu even laten testen voor de winterperiode is verstandig , u zult er ’s ochtends maar stil door komen staan. Natuurlijk kunt u voor al uw wintervoorbereidingen terecht bij Vermeer & Kersten. Te denken aan: winterbanden, sneeuwkettingen en de wintercontrole. En door het uitvoeren van een wintercontrole kunt u voorkomen dat u stil komt te staan door een slechte of kapotte accu. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor motorstoringen. Onze monteurs zijn gespecialiseerd in het opsporen van storingen.

Vermeer & Kersten Zonnebloemveld 5 6641 TA Beuningen 024-6779353


De De Klein Audiovisuals: specialist op het Klein Audiovisuals: specialist op het gebied van beeld, gebied van beeld,geluid geluid en en witgoed! witgoed! De Klein Audiovisuals uit Ewijk ontwikkelt en levert kwalitatief De Klein Audiovisuals uit Ewijk ontwikkelt en levert kwalitatief hoogwaardige systemen en diensten op het gebied van audiohoogwaardige systemen en diensten op het gebied van audioen beeldtechnologie, particuliereals als zakelijke en beeldtechnologie,zowel zowelvoor voor de de particuliere zakelijke markt. Deze uitgebreide installaties worden in zijn geheel door markt. Deze uitgebreide installaties worden in zijn geheel door De Klein Audiovisuals geïnstalleerd,van van het trekken De Klein Audiovisualsaangelegd aangelegd en en geïnstalleerd, het trekken kabels door het helehuis huistot tot het het installeren vanvan kabels door het hele installerenenenconfigureren configureren van de apparatuur. van de apparatuur. Eigenaar Rob de Klein vertelt: “De Klein Audiovisuals is gespecialiseerd in ‘MultiRoom’oplossingen m.b.t. beeld, geluid en Wifi in alle vertrekken in huis. We leveren onze innovatieve beeldsystemen waar, wanneer en hoe onze klanten dat EigenaargeluidsRob de en Klein vertelt: “De Klein Audiovisuals is gespecialiseerd in ‘MultiRoom’Eigenaar Robhebben dem.b.t. Klein vertelt: “De Klein Audiovisuals gespecialiseerd ‘MultiRoom’oplossingen beeld, geluid en Wifi in alle vertrekken inishuis. Wegaat leveren onze innovatieve wensen. We altijd de geschikte oplossing in huis. Niets ons tein ver! oplossingen beeld, geluid en wanneer Wifi in alle in huis. leveren innovatieve geluids- m.b.t. en beeldsystemen waar, envertrekken hoe onze klanten datWe wensen. Weonze hebben altijd de geschikte oplossing inwaar, huis. Niets gaat en onsde te ver! geluidsenreparatie beeldsystemen wanneer hoe onze technische klanten dat dienst wensen. WeDe hebben altijd Installatie, en onderhoud verricht eigen Van de geschikte oplossing huis. Niets gaat ons te ver! samen met toonaangevende Klein Audiovisuals zelf.inRob: “We werken al jarenlang Installatie, reparatie en onderhoud verricht de eigen technische dienst Van De Klein installateurs en interieurbedrijven uit de directe omgeving. We werken snel en doeltre Audiovisuals zelf. Rob: “We werken al jarenlang samen met technische toonaangevende installateurs Installatie, reparatie en onderhoud verricht de eigen dienst Van DeenKlein interieurbedrijven de directe omgeving. We werkenWe snel en trouwens doeltreffend, zodat de klant end, zodat dezelf. klant zouit min mogelijk gespecialiseerd Audiovisuals Rob: “We werken al overlast jarenlangervaart. samen metzijn toonaangevende installateurs en min mogelijk ervaart. We zijn ongeacht trouwens gespecialiseerd in het van alle in hetzoaansturen vanoverlast alle AV-apparatuur, welksnel merk, met éénaansturen bedieningsinterieurbedrijven de directe omgeving. We werken en doeltreffend, zodat de klant AV-apparatuur, uit ongeacht welk merk, met één bedienings-App (Control4 en MyURemote)”. App (Control4 MyURemote)”. zo min mogelijkenoverlast ervaart. We zijn trouwens gespecialiseerd in het aansturen van alle AV-apparatuur, met ééneen bedienings-App (Control4 en MyURemote)”. Binnenkortongeacht opent De welk Kleinmerk, Audiovisuals nieuwe ‘Control4’-demonstratieruimte. Rob iedereen om dan een kijkje te komenshowroom nemen in de werelden vanlaat de udomotica. Kom nodigt eens een kijkje uit nemen in onze vernieuwde in Ewijk, onder Binnenkort opent De Klein Audiovisuals een brengen nieuwe ‘Control4’-demonstratieruimte. Rob “Allesvan staat demonstratie-klaar!” het genot een kopje koffie op de hoogte van de nieuwste trends en nodigt iedereen uit om dan een kijkje te komen nemen in de wereld van de domotica. mogelijkheden!

“Alles staat demonstratie-klaar!”

Julianastraat 8 6644 EwijkT:T:0487-521615 0487-521615 I:I: www.deklein-av.nl Julianastraat 8 6644 BRBREwijk www.deklein-av.nl

Julianastraat 8 6644 BR Ewijk T: 0487-521615 I: www.deklein-av.nl

Draadloos muziek door het hele huis in een handomdraai.

Draadloos muziek door het hele huis in een handomdraai. Eendelige SoundTouch music systems zijn de eenvoudigste manier om muziek in het hele huis af te spelen – draadloos. Ze zijn onderdeel van een hele serie producten waarmee je miljoenen nummers van muziekdiensten, internetradiozenders en je eigen muziekbibliotheek kunt beluisteren. En met zes instelbare presets heb je direct toegang Eendelige SoundTouch systems de eenvoudigste manier tot je favoriete muziek,music zelfs zonder een zijn telefoon of tablet. ®

®

Deezer is een geregistreerd handelsmerk van Blogmusik SAS. Spotify is een geregistreerd handelsmerk van Spotify AB. iTunes is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en in andere landen. Muziekdiensten kunnen per land verschillen. Wi-Fi is een geregistreerd handelsmerk van de Wi-Fi Alliance. Een wifi-thuisnetwerk en toegang tot internet zijn vereist. Het Bluetooth -woordmerk is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc. en wordt door Bose Corporation gebruikt onder licentie. SoundTouch is een handelsmerk van Bose Corporation in de VS en andere landen. ©2015 Bose Corporation.

om muziek in het hele huis af te spelen – draadloos. Ze zijn onderdeel van een hele serie producten waarmee je miljoenen nummers van muziekdiensten, internetradiozenders en je eigen muziekbibliotheek kunt beluisteren. En met zes instelbare presets heb je direct toegang tot je favoriete muziek, zelfs zonder een telefoon of tablet.

®

®

Nu verkrijgbaar bij:

DEALER LOGO

een geregistreerd handelsmerk van Blogmusik SAS. Spotify is een geregistreerd handelsmerk van Spotify AB. iTunes is een handelsmerk van Apple gistreerd in de VS en in andere landen. Muziekdiensten kunnen per land verschillen. Wi-Fi is een geregistreerd handelsmerk van de Wi-Fi Alliance. thuisnetwerk en toegang tot internet zijn vereist. Het Bluetooth -woordmerk is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc. en wordt e Corporation gebruikt onder licentie. SoundTouch is een handelsmerk van Bose Corporation in de VS en andere landen. ©2015 Bose Corporation.

verkrijgbaar bij:

®

®

Dealer Logo Placeholder

DEALER LOGO

NIEUW

SoundTouch wireless music systems NIEUW

®

®


ENTERTAINMENT VRIJDAGAVOND 15 DECEMBER OPENINGSAVOND VOOR GENODIGDEN

De openingsavond van Beuningen On Ice, dit is de avond waarop het team van Beuningen On Ice haar sponsoren bedankt voor het feit dat zij het grootste ijsevenement uit de regio willen steunen. Dit jaar heeft Beuningen On Ice de coverband Slamm weten vast te leggen. Slamm is een allround coverband vol afwisseling en enthousiasme. Al meer dan tien jaar toert Slamm langs de zalen met een opzwepende combinatie van show, muzikaliteit en feest. Live. Echt. Zes ervaren muzikanten, waaronder een indrukwekkende zangeres en een leadzanger die elk publiek op sleeptouw nemen. Soms is het die lekkere eighties  hit of een vette rocksong. Soms dat nieuwe nummer uit de Top 40 dat je maar niet uit je kop krijgt. Maar elke keer weer vindt Slamm de sleutel om de vlam in de pan te laten slaan. Publiek gek, band gek: dit wordt een avond om nooit te vergeten.

ZATERDAG 16 DECEMBER MARVIN DEE Op zaterdag 16 december is het podium voor Marvin Dee. Deze Rotterdamse akoestische pop-rock band combineert frontman Marvin’s conservatorium achtergrond in muziek­­­theater met een rauw randje. Het resultaat is een samensmelting van genres, en complexe doch 16

toegankelijke arrangementen die blijven verrassen. De muziek is soms catchy, soms ontroerend, soms funky, soms fragiel, maar het meest kenmerkend voor hun sound blijft Marvin’s stemgeluid en bereik, in combinatie met hun geweldige vijfstemmige zang arrangementen. De band brengt gelaagdheid en bouwt hun zogenaamde “muur van geluid” niet op met technologische snufjes, maar met  het puurste, meest menselijke instrument dat er is: de stem. 

ZATERDAG 17 DECEMBER WHATEVER 15.00 - 17.00 UUR WhatEver is een enthousiaste groep, waarbij zingen bovenaan staat. De groep bestaat momenteel uit 2 zangeressen en 2 zangers begeleid door een (zingende) toetsenist. Dit alles wordt ondersteund door een geluidstechnicus, die er voor zorgt dat het geheel op elkaar afgestemd bij het publiek komt. Er wordt meerstemmig gezongen. Kleine greep uit hun repertoire; Boudewijn de Groot, Twarres, Kansas, Brian Adams, Chris de Burgh, Melanie, Blöf, Ilse de Lange, Ruth Jacott, Jim Croce, Bee Gees, F. Spigt & S. Bettens, U2, Neil Diamond, Crowded House, Amy Macdonald, Roxette, Robbie Williams, Adele, Sting etc.

OOK DEZE EDITIE VAN BEUNINGEN ON ICE IS RTV TOTAAL ER WEER BIJ. Vanuit de mobiele skihut studio doet RTV Totaal verslag van dit schaatsevenement. Diverse programma’s komen live vanaf de schaatsbaan in Beuningen. De dj’s van RTV Totaal zorgen voor een perfecte schaatssfeer zowel op de radio als bij Beuningen On Ice. Naast RTV Totaal zullen ook de gezamenlijke lokale omroepen uit de regio onder de naam RN7 aandacht geven aan Beuningen On Ice. Diverse uitzendingen van RN7 zullen ook vanuit de Radio studio bij de ijsbaan komen. Zo hoef je geen moment te missen van het gezelligste schaatsevenement in de regio.

STUDIO 54 live bij Beuningen On Ice Studio 54 is een wekelijks radio­ programma bij RTV Totaal vol Soul, Disco, Funk, en andere muziek uit de jaren 70, 80, en soms wat recenter. Donderdag 28 december presenteren Rob van Mullem en DJ Andy Foss live vanuit Beuningen On Ice. Voetjes van de vloer en lekker mee swingen op de allergrootste disco hits.


DINSDAG 19 DECEMBER

VIJDAG 29 DECEMBER

VIJDAG 7 JANUARI

ACCORDEONIST TONNIE SMITS

PLOETER

DUO SOWIESO

Dinsdag 19 december is de dag voor de oudere bewoners van de Gemeente Beuningen. Accordeonist Tonnie Smits zorgt voor een muzikale opluistering van de koffie-ochtend van de bewoners van Alde Steeg. Vrienden van Alde Steeg organiseren dit en met behulp van een groot aantal vrijwilligers kunnen de bewoners van Alde Steeg koffie met taart komen nuttigen. Een gezellig samenzijn van oud en jong, want de jeugd gebruikt dan de schaatsbaan in het kader van het schoolschaatsen.

DONDERDAG 21 DECEMBER

Muziek is PLOETER met de paplepel ingegoten. Van kleins af aan zijn beide artiesten met muziek bezig. Van blokfluit, klokkenspel (oei Gerrit….concurrentie) naar de huidige bezetting en van schoolbandjes, amusementsorkesten naar een te gek duo! Het repertoire biedt variatie genoeg voor zowel jong als oud. PLOETER zorgt voor een onvergetelijke avond. Enig idee hoe dit duo aan zijn naam komt? Geen idee…vraag het zelf aan Pieter en Loet.

ZATERDAG 30 DECEMBER FEEST DJ MIKE

Als het ijs gaat smelten, neemt Beuningen On Ice met de muzikale omlijsting van het duo Sowieso afscheid van haar sponsoren, vrijwilligers en al haar bezoekers. Sowieso heeft een zeer gevarieerd programma. Zo komen de meest uiteenlopende genres voor in het repertoire. Dansmuziek, Top 40, Easy-listening, rock, gouwe ouwe, disco, jaren 60/70/80 en, niet te vergeten, het Nederlandstalige lied. Een aanbod voor jong en oud….van de gezellige nummers van Jannes en John West tot en met het stevige werk van Liquide en U2.

SENIORENMIDDAG 13.00-17.00 Deze middag komt de Groesbeekse 5-mans­­­ formatie Aldorum komt de oren strelen. De traditie leert dat er deze middag veel gedanst gaat worden… Eerst koffie met een stuk taart gesponsord door Limburgia Vlaaien en vervolgens een advocaatje van Slijterij De Toog.

Al op jonge leeftijd was (feest)­ muziek zijn passie en daarom besloot hij om zelf een geluid-set en verlichting aan te schaffen en zo zijn eigen Drive-in Show te beginnen als DJ, Zanger en Entertainer! Van ‘Top 40’ tot ‘Rock’ van ’70-80-90-00’s’ tot ‘Hollandse feestmuziek’! Alles is mogelijk! Zijn motto: Als het maar één groot feest wordt!!

ZATERDAG 23 DECEMBER ZATERDAG 6 JANUARI REX & BAND Alhoewel de naamgever van de band helaas geen toegang krijgt in de tent, is Beuningen On Ice verheugd dat we opnieuw een Bunningse avond kunnen organiseren in het ijspaleis. Zin in een feestje? Zorg dat je om 20:00 uur erbij bent want om 01:00 uur is het optreden bij Beuningen on Ice weer afgelopen.

FEEST DJ DANNY Een tweede zingende DJ staat geboekt op zaterdag 6 januari; het podium is die avond voor Feest DJ Danny. Ook een geboren muziek liefhebber. Op 4-jarige leeftijd liep hij al rond met een oude draagbare radio om zijn familie te vermaken. Dit was het begin van zijn liefde voor muziek. Een aantal jaren later had hij zijn eigen drive-in show! Ook was hij DJ op de veelbeluisterde radiozender; het Gelders Geluid.

Nieuw bij Beuningen On Ice: discoschaatsen. Iedere woensdag van 18.30 - 22.00 uur draait aankomend talent Benjamin Bogart in het ijspaleis. Met Hardwell als zijn grote voorbeeld is Beuningen On Ice trots dat we groot aanstormend talent mogen verwelkomen.

BEUNINGEN ON ICE 17


Bij aankopen van € 50,- of meer ontvangt u bij Expert Beuningen nu een schaatsvoucher* voor Beuningen on Ice

JULIANAPLEIN 105A BEUNINGEN 024 6777404 WWW.EXPERT.NL/EXPERTBEUNINGEN *zolang de voorraad strekt

NIEUW EN GEBRUIKT

PrintRendement realiseert Grote Werken Tweede Druk.

De Wintersport & Wandelsport Speciaalzaak Van Heemstraweg 8b | 6644 KG Ewijk T: 0487 - 522020| www.skiserviceewijk.nl

Bestel nu Grote Werken

www.printrendement.nl Auteur Peter Deurloo 300 pagina’s rijk geïllustreerd

18 BEUNINGEN ON ICE

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018


Vragen? Kom langs op onze vrijblijvende inloopmiddag: Iedere tweede dinsdagmiddag van de maand tussen 14.00 en 17.00 uur.

Kaliber Adviseurs:

Anders in zakelijke én maatschappelijke zin

Kaliber Adviseurs is een financieel belastingadvieskantoor in de breedste zin van het woord, speciaal voor de ondernemer. Er is actuele kennis op het gebied van administraties, jaarrekeningen en fiscale vraagstukken. Kaliber Adviseurs is gevestigd in de gemeente Beuningen, een inspirerende omgeving met mooie natuur, sportclubs en vele kunst- en culturele activiteiten en dicht bij de stad Nijmegen. Die mix maakt de omgeving aantrekkelijk voor een breed publiek. Ook ondernemers vestigen zich hier graag. Helder advies Kaliber Adviseurs doet het anders. We gaan terug naar het begin. Wat is de bedoeling, het idee achter een

gewoon laten genieten zijn enkele wijzen waarop cultuur betekenis kan krijgen. Daaraan dragen wij graag een steentje bij. Daarom hebben we het initiatief

advies? Wat zijn de financiële consequenties en op welke manier kan er, in onze ogen, het beste belasting

genomen tot oprichting van de Kaliber Cultuurprijs ter ondersteuning van culturele activiteiten en initiatieven

geheven worden. Wij kijken vanuit de ondernemer, zetten de bedoeling op scherp en streven altijd naar een

in onze gemeente. Daarmee willen wij er aan bijdragen

optimaal resultaat.

dat de diversiteit van Beuningen op alle fronten zichtbaar wordt gemaakt.

Scherp houden door afstand te nemen

Winnaar Kaliber Cultuurprijs

Wij merken voortdurend dat je als ondernemer snel wordt geleefd door de waan van de dag. De weken vliegen om. Af en toe stil staan en genieten van het nu zorgt voor een frisse blik naar de toekomst. Afstand nemen van de dagelijkse gang van zaken creëert ruimte om verder te kijken. Daarom zijn we sterk betrokken bij het maatschappelijke leven in Beuningen.

Op 23 november j.l. werd de eerste Kaliber Cultuurprijs uitgereikt aan de Beuningse Sharon Vas. Vanuit haar dansschool Confidans krijgt ze iedereen in beweging. Dansen is haar manier om de inwoners van Beuningen te verbinden. En met succes. Al dansend kom je erachter wie je bent, met expressie vertel je je verhaal. En zo leer je dichtbij je gevoel te blijven.

Kaliber Cultuurprijs

In mei 2018 gaat de tweede editie van de Kaliber Cultuurprijs van start. Dan kunnen opnieuw initiatieven die iets bijzonders presteren op cultureel gebied in de gemeente Beuningen worden aangemeld. .

Wij zijn er van overtuigt dat een gevarieerde culturele omgeving een belangrijke bijdrage levert aan het scheppen van die frisse blik. Even wegdromen, op de hak worden genomen, je kritisch laten nadenken of

Adviseurs

‘Wij zoeken de klant

De Balmerd 4 Beuningen T: 024 - 67 78 201 www.kaliberadviseurs.nl


SPAAR NU BIJ

Beu nin

gen J

o nge n

Beu nin

s 8 E1

gen m

C2

VOOR ONZE EIGEN

Lieve Moerm an

Fith

y ocke

Da m

es 1

p aaskam Tijn M

BIJ va Ton

and n Br n de

Wille mijn in de n Bo sch

B I J E LK E 1 5 E U R O A AN B O O D S C HAP P E N KRIJG JE EEN PAKJE PLAATJES

Kijk voor de spelregels op Jumbo.com/spelregels. Deze actie loopt van 8 november 2017 t/m 16 januari 2018

20 BEUNINGEN ON ICE

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018

Kalkman

Jumbo, Beuningen, Thorbeckeplein 14


Rabobank Rijk van Nijmegen

maakt Schoolschaatsen mogelijk De Rabobank is landelijk een van de grootste sponsoren van sport. Vitaliteit is een belangrijk onderdeel van de visie van de Rabobank. Vooral voor kinderen is het gezond en noodzakelijk om in beweging te komen en zo vitaal te blijven. Een goede reden voor Rabobank Rijk van Nijmegen om dit jaar wederom het Schoolschaatsen tijdens Beuningen on Ice mogelijk te maken.

bij Beuningen On Ice

Rabobank Rijk van Nijmegen maakt het mogelijk dat alle basisscholen in de Gemeente Beuningen met hun leerlingen gratis komen schaatsen bij Beuningen On Ice. In de laatste schoolweek van het jaar staat de gymles in het kader van ijs! Onder leiding van Remo Speijers assisteert het team van Speijers Sports en een aantal scholieren van het Kandinsky College deze schoolschaatsweek. Een heleboel fietsen, kinderen en bezoekende ouders maar zeker de moeite waard! Het Team van Beuningen On Ice hecht er dan ook veel waarde aan om dit kosteloos te blijven aanbieden aan de basisscholen. Rabobank Rijk van Nijmegen vult met het personeel ook een dag alle vrijwilligersplaatsen in! Een eigen initiatief dat direct omarmd werd door het bestuur van Beuningen On Ice. Voor het eerst op het ijs en nog voorzichtig met een wankel evenwicht? Op de kinderijsbaan zijn hulpmiddelen om de kinderen wat houvast te bieden. Voor wie al eerder geschaatst heeft, is het gladde ijs van de grote ijsbaan beschikbaar. Rosanne Nijssen en Ton Hijmans hebben de contacten met de scholen gelegd en een programma in elkaar gezet.

Rabobank Rijk van Nijmegen hecht veel waarde aan partnerships waarbij de betrokken partijen elkaar verder helpen. De bank richt zich op het gebied van lokale sponsoring zowel op cultuur als op sport. De lokale evenementen en projecten waar Rabobank Rijk van Nijmegen graag aan bijdraagt, zijn initiatieven waarbij mensen elkaar ontmoeten en met elkaar samenwerken. Het is daarom niet vreemd dat Rabobank Rijk van Nijmegen, Beuningen On Ice al jaren een warm hart toedraagt. Beuningen on Ice vormt een ontmoetingsplek voor de hele Beuningse gemeenschap en voor de omringende plaatsen. De organisatie achter het evenement bestaat uit vele vrijwilligers. Zij vormen de drijvende kracht achter deze ijsbaan en ook de gezamenlijke steun van lokale ondernemers is mooi om te zien. Ook een grote groep medewerkers van Rabobank Rijk van Nijmegen zal op vrijdag 21 december als vrijwilliger Beuningen on Ice ondersteunen door bij dit evenement allerlei hand en spandiensten te verlenen. Samen wordt er een bijzonder evenement neergezet dat niet meer weg te denken is uit de gemeente en dat leeft binnen de gehele gemeenschap, van jong tot oud.

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018

BEUNINGEN ON ICE 21


Groene Heuvels 5 6644 KX Ewijk 0487 - 539 500

Info@GroeneHeuvels.com www.GroeneHeuvels.com

Eten, Feesten, spelen en meer! Kijk op onze website voor meer informatie

Ook tijdens deze editie zal de Heuve Catering lunch, diner en overige versnaperingen tijdens Beuningen on ice verzorgen. De Heuve Catering is uw totaal cateraar zowel zakelijk als privĂŠ, van hapje tot compleet verzorgd event.

Hadrianussingel 22 - Beuningen 024 - 6750373

Feestzaal met dansvloer

Indoor Speeltuin

Restaurant

Feestzaal met rookruimte

beste GYM van nederland

gratis proeftraining Meld je snel aan via info@speijerssports.nl of bel ons 024-6754345

We train you soon!


GOED WONEN, WERKEN EN LEVEN Nederland staat bol van traditie ĂŠn innovatie. Een fijn land om in te leven. Want hoe druk bevolkt ons kleine landje ook is, de ontwikkelaars en bouwers van Nederland weten het toch voor elkaar te krijgen om kwalitatief goed wonen & leven bereikbaar te maken.

Als KlokGroep pakken wij hierin graag de voortrekkersrol op. We denken verder en doen meer. Het is de basis van onze brede dienstverlening. We zijn

kunnen we echt bijdragen aan een leven lang woon- en werkcomfort. Met onze wendbare en transparante structuur kunnen we alles voor onze

gespecialiseerd in het volledige traject: initiĂŤren - ontwikkelen - realiseren wonen - onderhouden - beheren.

klanten regelen. Zo doen we dat bij KlokGroep.

We bedienen onze opdrachtgevers in een continu proces en ontwikkelen steeds weer nieuwe bouwen verduurzamingsconcepten, zoals BaseHome,

KlokGroep streeft naar groei, niet alleen economisch, maar ook op het gebied van maatschappelijke en sociale ontwikkeling. Door samen te ontwikkelen, bouwen en onderhouden dragen we zo ons steentje bij aan fijn wonen, werken

Ecoveren en Easycomfort. Door onze specialismen

en leven.

KlokGroep.nl


24 BEUNINGEN ON ICE

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018


Een veelgehoorde vraag als je in het bestuur zit van een evenement als Beuningen On Ice. Het ijsevenement is eigenlijk een bedrijf op zich, je hebt met dezelfde dingen te maken als in het bedrijfsleven alleen spitst de uitvoering zich toe op pakweg 4-5 weken. Ook dan is het pas zichtbaar voor de mensen binnen de gemeente. Om toch een blik in de keuken te werpen hieronder een opsomming per maand van wat wij als bestuur aan activiteiten op de agenda hadden…

November 2016. De financiële situatie is op orde gebracht en er wordt uitgekeken naar mogelijke kandidaten voor het bestuur; uitbreiding is absoluut noodzakelijk. Februari 2017. De eerste contacten worden gelegd voor de volgende editie van Beuningen On Ice, hierbij valt te denken aan contact met Jumbo Kalkman voor de benodigdheden voor lunch en avondeten vrijwilligers, Haerkens voor de elektra, de barbeheerders, de gemeente voor de vergunning en Harten4 voor hulp bij het zoeken naar sponsoren. Nieuwe kandidaten voor het bestuur zijn gevonden en worden geïnformeerd over hun taken. Daarnaast wordt de flyer voor de sponsoren ontworpen en gedrukt. Ook wordt er een sponsorontbijt georganiseerd om al in een vroeg stadium inzicht te krijgen in de belangstelling van sponsoren. Besloten wordt om een andere belangrijke groep op tijd te benaderen; namelijk de vrijwilligers. In september zal er een vrijwilligersavond plaatsvinden om te vragen of mensen weer tijd en energie in Beuningen On Ice willen steken.

April 2017. De eerste contracten worden getekend, de belangrijkste zaken liggen nu vast. We hebben een tent in december met ijs er in en voorzien van licht en geluidsapparatuur. Dan hebben we meteen een klein probleempje want Van Bergen Bouw stopt met het faciliteren van Beuningen On Ice. Ze hebben het vele jaren op rij gedaan en we zijn dankbaar voor al die jaren dat ze gezorgd hebben dat we kosteloos bouwunits, bouwlampen, stroomkasten etc. mochten gebruiken. Maar wat nu? De zoektocht gaat beginnen… Ook worden deze maand al de eerste opties voor wat betreft het entertainment-programma genomen.

Mei 2017. Net als andere jaren wordt er een belteam samengesteld. Een team van lieftallige doch doortastende dames die de organisaties gaan nabellen die een flyer

met een sponsorverzoek hebben ontvangen. Vaak is een telefoontje voldoende om steun voor Beuningen On Ice te krijgen. Naast het belteam is het bestuur zelf ook actief om sponsoren te benaderen.

Juli 2017. Verschillende contacten worden gelegd: Catering De Heuve wil graag weer aanwezig zijn bij Beuningen On Ice, het contract met Grolsch wordt verlengd, de toiletwagens worden vastgelegd, Mart begint met timmeren van een uitgiftebalie om de bar, de website wordt geactualiseerd etc. Augustus 2017. Na de vakantie kunnen we er echt tegenaan… We moeten beslissingen nemen over de invulling van de openingsavond en het entertainmentprogramma. Het schoolschaatsen moet opgestart worden zodat scholen het in hun programma op kunnen nemen. De vergunning wordt ingediend en tekeningen daarvoor aangepast. Een eerste gesprek vindt plaats over het produceren van de BOI-krant. De uitnodiging voor de vrijwilligersavond is gemaild en de reacties stromen binnen; men heeft er weer zin in!! September 2017. De verwarmingen worden geregeld, evenals de vloerbedekking in de tent door Hein Frunt. Er is contact geweest met Martha Kilburg die ook deze editie met haar team de EHBO-post zal bemannen cq. bevrouwen. C. Jansen Grondverzet levert ook deze editie een container voor het afval, de rijplaten voor de parkeerstrook in het gras en de kliko’s voor in de tent. De begroting voor deze editie ligt klaar…het zal ook dit keer weer moeten gaan lukken om in ieder geval geen verlies te draaien.

Oktober 2017. Het team van telmeesters wordt uitgebreid met een persoon. De borden voor de toegangs­ wegen naar Beuningen worden geregeld. In november worden de puntjes op de i gezet; het drukwerk wordt besteld, de BOI-krant wordt gedrukt, de sponsorpakketten samengesteld en alle facturen verzonden. De planning wordt nauwgezet bijgehouden en indien nodig bijgesteld. Vanaf woensdag 29 november is de opbouw gestart van het schaatspaleis. Op naar een mooie editie van Beuningen On Ice!

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.18

BEUNINGEN ON ICE 25


KOM KIJKEN BIJ HET GROOTSTE EN MOOISTE TUINMEUBELASSORTIMENT VAN NEDERLAND

SCHAATS OOK EVEN LANGS TIJDENS ONZE

WINTERSALE

K@@SRSD RGNVLNCDKKDM 2017 SDFDM @ARTQC K@FD OQHIYDM

-55%

-60% -40%

-45%

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m Do 9.30 - 17.30 Vrijdag 9.30 - 20.00 Zaterdag 9.00 - 17.00

24 UUR PER DAG GEOPEND:

FRITSWOLF.NL

DIRECT AAN DE A73 A73

Beuningen

Hadrianussingel 29 6642 AH Beuningen

-50%

024 677 99 92

-35%

D E M O O I S T E I D E E Ë N V O O R B U I T E N , S TA A N B I N N E N B I J F R I T S W O L F TUINMEUBELEN I N B E U N I N G E N

Kom jij ook bij Quantore werken? Velen kennen het pand van Quantore aan de A73 bij Beuningen, maar hebben geen idee wat zich achter de karakteristieke gevel afspeelt. Hier bevindt zich één van de grootste spelers op het gebied van kantoorartikelen. Tevens de grootste werkgever van Beuningen, altijd op zoek naar logistiek personeel! Ruim 450 zelfstandige kantoorvakhandelaren, met zo’n 1.200 verkooppunten door heel Nederland en België, zijn bij Quantore aangesloten. Ook levert Quantore vanuit het zeer geavanceerde magazijn een uitgebreid kantoorassortiment aan partijen als Bruna, Primera, Blz., Libris en Sligro. Quantore heeft meer dan 23.000 artikelen in het assortiment. Alles wat je nodig hebt op

Er werken zo’n 250 mensen bij Quantore. En we zijn altijd op zoek naar enthousiast (logistiek) talent! Ben jij een doorzetter met orderpickervaring en wil jij altijd het beste uit jezelf naar boven halen? Dan zoeken wij jou! Consumenten bestellen steeds later en verwachten de volgende dag hun pakket in huis te hebben. Dat betekent dat de piek in het logistieke proces ook steeds later komt te liggen. Bij Quantore ligt de piek tussen 15.00 en 21.00 uur.

kantoor, ligt in ons magazijn klaar voor verzending. Van schrijfwaren, kantoormachines en 3D-printers tot toiletpapier en Cup-a-Soup.

Dus ben je enthousiast, fit, een harde werker én ben je 20-25 uur per week (minimaal 3 dagen maandag t/m vrijdag) beschikbaar? Kijk dan nu op www.quantore.com en kom ook bij ons werken!


Zonnestroom uit Beuningen ENGIE werkt aan een zonnepark aan de zuidkant van Ewijk in het gebied ‘De Lage Woerd’, nabij de Goudwerf. Het zonnepark, dat 8 hectare beslaat, zal bestaan uit 22.000 zonnepanelen. Beuningse groene stroom Het park wekt stroom op voor 1600 huishoudens en kan daarmee een belangrijk deel van Beuningen van zelf opgewekte groene stroom voorzien. Het park is naar verwachting eind 2018 klaar om te leveren. Beuningse stroom afnemen We willen de inwoners van Beuningen de mogelijkheid bieden om deze stroom af te nemen. Wat is er mooier dan te kunnen aanwijzen waar je stroom opgewekt wordt? Ben je geïnteresseerd, ga dan naar www.engie-energie.nl/energiekbeuningen en schrijf je in.

Op de foto’s ziet u een situatieschets en een foto-impressie van ‘De Lage Woerd’.

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018

BEUNINGEN ON ICE 27


28 BEUNINGEN ON ICE

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018


Niet meer weg te denken bij Beuningen On Ice; de Groene Heuvels Curling Competitie. Op een leuke, sportieve manier andere bedrijven ontmoeten. Op de ijsbaan is het spannend en wil men niet voor elkaar onder doen, terwijl tussendoor en achteraf de curling-deelnemers gezellig samen zijn. Onder leiding van Henri Bakhuis en zijn curlingmeesters wordt ook dit jaar de curling competitie gespeeld. Voorgaande edities deden veel sponsoren enthousiast mee en het stond buiten kijf dat deze competitie een vervolg moest krijgen. Op een aantal avonden ( 19, 21, 28 december en 2, 4 en 6 januari 2018) staan de curlingtoernooien op het programma. Avonden die garant zullen staan voor gezelligheid en sportiviteit! Om de bezoekers op de grote schaatsbaan niet te belemmeren, wordt er gecurld op een aparte baan. De kinderijsbaan is hiervoor de basis (met een uitloopbaan waar de curlingbutton permanent in het ijs aangebracht wordt). De kinderijsbaan is vanaf 19.00 uur niet meer open voor de kleinsten onder ons. Tijdens de toernooien spelen we curling met een knipoog. Dat wil zeggen dat we niet helemaal spelen met de officiĂŤle spelregels en spelmaterialen. Het wordt een combinatie van curling, jeu des boules en bowlen.

De origineelste bezem De kenners onder ons weten dat er bij curling gespeeld wordt met een bezem. De bezem laat, door wrijving met de ijsbaan, het toplaagje van het ijs smelten zodat de curlingstenen beter glijden. Door het intensieve gebruik van de ijsbaan overdag, is de baan voor ons toernooi niet superglad en strak. Een consequentie hiervan is dat het bezemen minder effect zal hebben. Dit houdt ons natuurlijk niet tegen en dus is ieder team vrij om een eigen bezem mee te nemen. Het team met de meest ludieke, creatieve en origineelste bezem ontvangt van de organisatie sowieso een leuke prijs! ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018

BEUNINGEN ON ICE 29


en atsen n a h c S te genie dan n e van e tch ! d le u doub

Gespecialiseerde vakkrachten voor E M S Nederland & België! construct

EMS is gespecialiseerd in het detacheren van vaklieden in de techniek en bouw voor België, Nederland en Slowakije en bestaat uit 3 divisies, te weten: EMS uitzendgroep bv ( Nederland ), EMS Construct bv OZ. ( Slowakije ) en EMS Construct bv. Door jarenlange ervaring in het internationaal rekruteren en detacheren van vakpersoneel hebben wij een zeer goede en solide naam verworven in het plaatsen van vaklieden bij internationaal opererende bedrijven.

Stroopwafel pannenkoek Stroopwafelijs Warme stroop & Slagroom € 2,00 korting Actie is geldig met deze bon tijdens Beuningen on Ice

Door onze uitstekende positionering en uitgebreide netwerk in Slowakije kunnen wij ook op het gebied van uitbesteding van productie een belangrijke schakel zijn tussen vraag en aanbod. Uiteraard zijn onze divisies in het bezit van alle vergunningen, erkenningen en keurmerken. Bij interesse of vragen voor samenwerking kunt u contact opnemen met de heren Murdoch of van Dam. EMS construct b.v (erkenningen: VG1668/BC en BUC) Industriepark 25 6603 BE Wijchen, Nederland Tel. +31 24 6453138 m.murdoch@ems-uitzendgroep.nl | e.vandam@ems-construct.be www.ems-construct.nl

AquaTrans B.V. houdt zich bezig met in- en verhuur & in-en verkoop van vaartuigen zoals pontons, dekschuiten enz.

www.aquatransbv.nl Oerdonk 15 6641 LH Beuningen Tel: 024 – 677 33 59 Mob: 06 – 53 16 34 80


zlim beuningen • De Balmerd 2 www.zlim.nl • beuningen@zlim.nl


Horeca Ook dit jaar neemt Beuningen On Ice de bar in eigen beheer. In het ruim opgezette Schaatscafé proeft u de Oostenrijkse wintersfeer. Langs de gehele lengte van de ijsbaan is er plaats voor iedereen op de houten banken en gezellige zitjes. Lekker behaaglijk achter glas kunt u de actievelingen op de ijsbaan bewonderen, natuurlijk onder het genot van warme en koude drankjes. Cafetaria De Heuve serveert in de middag frites en allerlei verschillende snacks en verschillende maaltijden in de avond, ook kunt u er later op de avond terecht voor verschillende soorten bittergarnituur. Tot 15.00 uur verkopen we aan de bar de overheerlijke appeltaart van DROOM!, warme saucijzen- en worstenbroodjes van Robbert De Echte Bakker en tosti’s die DROOM! voor ons voorbereidt.

Schaatsverhuur en –slijperij Als u een entreekaart met schaatshuur heeft gekocht, kunt u bij de schaatsverhuur een paar schaatsen ophalen. Op vertoon van uw entreekaart en tegen inleveren van uw eigen schoenen, ontvangt u blauwe huurschaatsen. Heeft u zelf schaatsen, maar kwamen ze bot uit het vet tevoorschijn, dan biedt Speijers Sports (Aalsterveld 70 A) de gelegenheid uw schaatsen te slijpen tegen een geringe vergoeding (€ 7,50 per paar). Als u geluk hebt worden ze direct geslepen en anders zijn ze de dag later klaar. Speijers Sports is 7 dagen in de week geopend.

Veiligheid Om de veiligheid op het ijs te waarborgen, maken we gebruik van de welbekende IJSPEGELS die op verschillende plaatsen rond de ijsbaan hangen. Omwille van deze veiligheid zijn noren en klapschaatsen verboden en adviseren wij u nadrukkelijk om 32

handschoenen te dragen. Vanzelfsprekend is ook Martha Kilburg dit jaar weer met haar team paraat om tijdens de openingstijden van de ijsbaan de EHBO-post te bemannen. Beuningen On Ice wordt 24 uur per dag bewaakt met camera’s en mankracht.

Kinderijsbaan Kinderen tot 8 jaar kunnen veilig en in hun eigen tempo schaatsen op de aparte kinderbaan. Ook mogen de ouders hier met de schoenen op het ijs om hun kinderen te begeleiden bij het aanleren van hun eerste “schaatsstapjes”. Het is niet de bedoeling dat begeleiders de kinderijsbaan met schaatsen beglijden. In verband met de veiligheid van onze allerjongste bezoekers willen wij iedereen die ouder is dan 8 jaar verzoeken om de schaatsen even terzijde te leggen als zij op de kinderijsbaan iemand willen begeleiden. Natuurlijk zijn de welbekende pinguïns weer aanwezig om steun te bieden op het gladde ijs.

Curling-competitie Wegens succes geprolongeerd; de Groene Heuvels curlingcompetitie. Verschillende teams strijden op de dinsdag- en donderdagavonden tegen elkaar in de curling-competitie. Wie krijgt de meeste stenen bij het centrum en, niet onbelangrijk, wie kan er het beste “vegen”? Belangstellenden zijn van harte welkom om onze bedrijventeams aan te moedigen. Beuningen On Ice blijft ook dit jaar gratis toegankelijk! De curling-competitie wordt gehouden op de kinderijsbaan (met een verlengde strook ijs die achter het Schaatscafé doorloopt) en speciaal hiervoor wordt een rode cirkel permanent in het ijs aangebracht. De kinderijsbaan is op de curlingavonden vanaf 19.00 uur gesloten voor kinderen en wordt dan gebruikt voor een zinderende competitie.


Muntprijzen BIEB 2017-2018 (prijzen vermeld in MUNTEN) Bier, fris

2

Pitcher

14

Speciaal bier en wijnen

3

Glühwein

Koffie, thee, warme chocolademelk

Warme chocolademelk met slagroom

2

AA, Vitamine water (framboos)

2

pakje Fristi, pakje chocomel, Capri-Sun

1

Cappuccino 2 Chips, Haribo Mix, Vulkoek, Mars of Twix

1

Saucijzenbroodje Robbert De Echte Bakker

2

Worstenbroodje Robbert De Echte Bakker

2

Appeltaart van DROOM!

2

Appeltaart van DROOM! met slagroom

Tosti ham/kaas

2

Webcam Ook dit jaar kunt u op onze site (www.beuningenonice. nl) de verrichtingen van het schaatsend bezoek volgen.

Ingang Beuningen On Ice De ingang van de ijsbaan is bereikbaar vanaf de Waardhuizenstraat. Via de bioscoop kunt u het terrein van Beuningen On Ice niet betreden. De parkeergelegenheid is wat gekrompen ten opzichte van voorgaande jaren; hoeft u niet per sé met de auto, kom dan te voet of lekker op de fiets! Parkeren kan uitsluitend op het parkeerterrein voor het ijspaleis (ingang Waardhuizenstraat).

Openingstijden De ijsbanen zijn van zaterdag 16 december tot en met zaterdag 7 januari 2018 dagelijks van 10.00 – 22.00 uur geopend. Voor een hapje en een drankje kunt u in het Schaatscafé terecht van 10.00 – 23.00 uur en op vrijdagen zaterdagavond tot 01.00 uur. Op feestdagen gelden de volgende afwijkende openingstijden (uitgezonderd wijzigingen die vermeld worden op de website): 24 december van 10.00 – 17.00 uur 25 december van 10.00 – 17.00 uur 26 december van 10.00 – 20.00 uur 31 december van 10.00 – 17.00 uur 1 januari van 12.00 – 17.00 uur Op zondag 7 januari moeten we om 21.00 uur helaas weer afscheid van u nemen. Op een aantal avonden heeft het Schaatscafé een latere sluitingstijd, namelijk op de vrij- en zaterdagen. In deze krant is een speciale kalender opgenomen met alle openingstijden en speciale activiteiten.

De entree is en blijft gratis; we willen toegankelijk en gastvrij zijn voor iedereen in en buiten onze gemeente. Om gebruik te maken van de ijsbaan betaalt u € 3,00 per twee uur en ook voor de huur van schaatsen gedurende twee uur vragen wij € 3,00.

Consumptiemunten Binnen Beuningen On Ice kunt u uitsluitend betalen met Beuningen-On-Ice-muntjes van € 1,00 per stuk. Ook halve muntjes kunnen worden ingeleverd en vertegenwoordigen een waarde van € 0,50. De muntjes zijn verkrijgbaar aan de kassa bij de ingang van de ijsbaan en bij de speciale muntverkoopautomaten. Aan de kassa kunt u pinnen, dat hebben wij zelfs graag!

IJsfestijn met een maatschappelijke doelstelling Het evenement Beuningen On Ice is ontstaan vanuit de wens van de Harten4Groep om een Goede-doelenstichting op te richten die maatschappelijke projecten in de gemeente ondersteunt. Vijf jaar lang heeft Beuningen On Ice vele goede doelen ondersteund en blij kunnen maken met een financiële bijdrage. Het bestuur heeft besloten de goede doelen niet de hoogste prioriteit te geven. Beuningen On Ice is de maatschappelijke doelstelling zelf geworden. Een evenement dat niet meer weg te denken valt uit de gemeente en dat ontzettend leeft bij jong en oud, is een doel op zichzelf. Nog altijd is Beuningen On Ice geen commerciële activiteit en opereren we zonder winstoogmerk, maar Beuningen On Ice moet wel quitte spelen. Zijn er na aftrek van alle kosten nog financiële middelen over, dan wordt een deel meegenomen naar het volgende jaar. Mocht het evenement dat jaar geen doorgang vinden, dan komen de gelden alsnog ten goede aan goede doelen. De Raad van Toezicht van Beuningen On Ice bepaalt jaarlijks of er gelden worden toegekend aan Goede Doelen. De vrijwilligers krijgen geen vergoeding en helpen mee vanuit de overtuiging dat dit evenement moet blijven bestaan in Beuningen. Alleen de EHBO en bewaking worden betaald. De vele sponsoren die Beuningen On Ice financieel steunen, maken het mogelijk dat de ijsbaan gelegd kan worden, de tent opgebouwd, de techniek optimaal is en het benodigde drukwerk aanwezig is. Een groots festijn, dat groots moet blijven!!


Team Beuningen On Ice bedankt alle organisaties die deze editie van Beuningen On Ice mogelijk hebben gemaakt! En natuurlijk alle particulieren voor hun bijdrage en alle vrijwilligers voor hun energie en tijd!

Aannemingsbedrijf van Schaik ABV Haukes Inspectiediensten B.V. ADB Fiscale Advisering en Accountancy ADVICE Makelaardij Algemene Vlaggenhandel André Weijers. Grond, water en wegenbouw Apotheek Blanckenburgh AquaTrans B.V. Arco Interim Management ARN bv Auto Electro Maas en Waal Axitraxi Attractieverhuur BV Bloemen van Johannes Bovaggarage J.M.H. Schneberger Bovemij Verzekeringen Braam Civieltechniek bv BTC Direct Europe B.V. Bubbles B.V. Bull Tuincentrum Business Media 4All C. Jansen Grondverzet Café Daen Café Hanneke Capa Pallets CHITEKT COEF B.V. Cornelissen Groep Croonen Dental Service CV de Plekkers D&MS Dakned BV DAR Milieu BV De Bedrijfspoli De Beer Koeltechniek De NatuurDrogist Dehullu Projekt B.V. Dennissen Schilderwerken en Glasisolatie Derks Agra B.V. Derks GWW B.V. Dirkzwager advocaten en notarissen N.V. DPN druk en print Nederland Driessen Appendages BV Driessen Makelaardij / De Hypotheekshop DROOM! DSPA bv

34 BEUNINGEN ON ICE

Dutch American Diner De Heuve Dutch Delta Group BV E. van Gent Heftruck-Verhuur B.V. Eazis Music en Systems EAZZ Moving Elke Dag…lekker! Engie Energie Nederland ERMAS Administratieve Dienstverlening Europcar Expert Feelings Massage & Well-Being Beuningen Fijnmechanische Industrie Goorsenberg Frigolanda Beuningen Frits Wolf Tuinmeubelen B.V. Fysiotherapie de Hofstede Garage Vermeer en Kersten Gasterij de Arend Geba B.V. Gedo Beheer Gelsing Techniek Gemeente Beuningen Ger Loeffen Fotografie Gerrits Beuningen Gesthuizen Technisch installatie- en dakdekkersbedrijf GIRO 555 Go for Kids, partners in kinderopvang Groene Heuvels Exploitatie B.V. Groenwinkel Grolsch H.J. Beck & Zn B.V. H.M. Gerrits Transportbedrijf B.V. Haerkens B.V. Handelsonderneming Gerrie Willems Handelsonderneming Patrick van der Mark B.V. Hans Dekker Automobielen Hans Huiskens Bedrijfsdiensten Hans Janssen Garantiemakelaars Harten 4 Groep Hegoed Vastgoed bv Hendriks Projectontwikkeling Hermsen Dakwerken Beuningen Het Afscheidshuys HLB Van Daal accountants & adviseurs HOBONED BV Hoogenboom Mode

Jack Muller Jan Jansen Montage Jansen Bouwontwikkeling JEE-O Concepts BV Jumbo Kalkman K3Delta Karakter Kersjes P.A.-verhuur Klok Holding BV Kompas Veiligheidsgroep Kwint Verhuur Lau van Haren Group BV Les Jardins Investment Limburgia Vlaaien Beuningen Loonwerk en Grondverzet Van Kempen Lukassen Produkties Maas en Waal Uitzendorganisatie Maer Beheer B.V. Mari Frunt Mauron Kantoormeubelen Milon Montage Movements Group New Zealand Auckland Nijmeegse Ontsmettingsdienst Oliva Tapas & More Oomen Advocatuur Optimus Sorters P.K.B. Klusbedrijf Pannenkoeken Den Tol Peter Blom technische groothandel Peter Kersten Interieurbetimmering Peters Onderhoud PHOTOP.NL Pieter Oosterhout. Buro voor Architektuur BNA B.V. Praktijk voor Osteopathie Beuningen Print Rendement Quantore Europe BV Rabobank Rijk van Nijmegen Reconstructieve Tandheelkunde Reintjes Evenementenverwarming Rescope BV Restaurant ‘t Hemelrijck Rietdekkersbedrijf Gebr. Hendriks Wijchen Beuningen Rijnaarde Global Trading & Logistics

ZATERDAG 16.12.2017 T/M ZONDAG 07.01.2018

ENGIE

RÉFÉRENCES COULEUR

Rinico Tentenverhuur Rob Koppers Fotograaf Robbert de Echte Bakker Schilderwerken gebr. Rutten bv Schippers Optiek Schoenenshop Stap In Schoenmode Verploegen Server in huis Showlight Simply Me total beautyconcept Slijterij de Toog Special-Projects Zuid Speijers Sport Steal IT Steenhuis Elektrotechniek Sunmarc Zonweringen & Raamdecoratie Teunissen Tweewielers ThoonenKahmann BV Tijs creative sign Tijssen cc Accountants en Belastingadviseurs BV Topline Maatwerkbladen Torenbeek Administraties UTS Verkroost Nijmegen Uw Huismakelaar Beuningen Uijt den Bogaard Reclame V.I.B. Rob van Horssen Van den Berg Schoenmakerij en Sleutelservice Van Leeuwen - Ewijk B.V. Van Loveren Tankstations Van ‘t Hof Juwelier van Winssen Personeel en Salaris van Zuijlen Auto’s Van Gelder Oliehandel B.V. Vriesveem Balmerd Vrumona B.V. VUE Advies Waalstroom Notarissen & Adviseurs Weijers Platte Daken Weijers Riooltechniek Wout Jansen VOF Zaal Restaurant de Markies


Capa Pallets biedt een ruim en divers assortiment aan pallets Pallets zowel nieuw, als gebruikt in elke gewenste maatvoering. Ook richten wij ons op de in-en verkoop, reparatie, verhuur en het beheer van pallets. Capa Pallets is in het bezit van een EPALcertificering en voldoet daarmee aan alle eisen van de European Pallet Association om op de juiste wijze reparatiewerkzaamheden te verrichten van Europallets.

Nijverheidsweg 43, 6541 CC Nijmegen 024-33 33 099

WWW.CAPA-PALLETS.NL

Wij realiseren met een flexibel team kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Kozijnbouw Broeder heeft aantrekkelijke garantiebepalingen!

Vakmanschap en Maatwerk voor Particulier en Bedrijf

• kozijnen • dakkapellen • deuren • serres • veranda’s • hang- en sluitwerk • gevelbekleding • beglazing Van Heemstraweg 56 6641 AE Beuningen 06 21 28 23 51

WWW.KOZIJNBOUWBROEDER.NL


Frans Mediterraans Restaurant

N E R E K PAR errein p eigen t

o

Heerlijk genieten in een ongedwongen sfeer

Frans Mediterraans Restaurant LUNCH - DINER - LOUNGE Frans Mediterraans Restaurant

Frans Mediterraans Restaurant N E R ‘t Hemelrijckgenieten is een stijlvolineneen gezellig ingericht restaurant, Heerlijk ongedwongen sfeer ARKeKnEEtgeopend! PBinnenkort n i N e E N r r E R e R E diner ofin borrel. restaurant zijn sfeer g RKvoorruwregenieten genieten in een ongedwongen sfeer Heerlijk eenNaast ongedwongen n Heerlijk ilunch, oPpAeiR in PAideaal

rre e t n e g i e opHeemstraweg 66 Van 6641 AG Beuningen

LUNCH DINER LOUNGE LUNCH DINER - LOUNGE onder het genot van een hapje en een drankje. LUNCH DINER LOUNGE ‘t Hemelrijck is een stijlvol en gezellig ingericht restaurant,

n te ook van harte welkom in onze sfeervolle lounge eigeklanten oponze BINNENKORT OOK UW ADRES VOOR EEN HIGH TEA

‘t Hemelrijck is een stijlvol en gezellig ingericht restaurant, geopend! Binnenkort geopend! Binnenkort Als het weer het toe laat kunt u lunch, bij ons tijdens de Naast lunchrestaurant ook voor diner of borrel. ideaal voor uw lunch, diner ofuwen borrel. Naast restaurant zijn zijn www.hethemelrijck.nl ‘t Hemelrijck is eenideaal stijlvol gezellig ingericht restaurant, onze klanten ook van harte welkom in onze sfeervolle plaatsnemen op van het terras. Binnenkort geopend!Vanonze info@hethemelrijck.nl klanten harte welkom in onzeNaast sfeervolle loungezijnlounge Heemstraweg 66 ook ideaal voor uw lunch, diner of borrel. restaurant

'S MAANDAG GESLOTEN 024 - 677 12VANAF 08 12.00 UUR! LUNCH & DINER

Van Heemstraweg 66 6641 AG Beuningen Van Heemstraweg 66 024 - 677 12 08 6641 AG Beuningen www.hethemelrijck.nl 024 - 677 12 08 info@hethemelrijck.nl www.hethemelrijck.nl info@hethemelrijck.nl

onder het genot van een hapje en een drankje.

onder genotook vanvan eenharte hapje welkom en een drankje. onzehet klanten in onze sfeervolle lounge 024 - 677 12 08 Als het weer het toe laat kunt u bij ons tijdens de lunch ook www.hethemelrijck.nl onder het genot van een hapje en een drankje. terras. info@hethemelrijck.nl Als het weer het toe plaatsnemen laat kunt uopbijhetons tijdens de lunch ook plaatsnemen op het terras. Als het weer het toe laat kunt u bij ons tijdens de lunch ook plaatsnemen op het terras.

6641 AG Beuningen

Zaal Partycentrum Zaal Partycentrum Van oudsher is de VrijboomVaneen ideale locatie voor feesten en partijen. oudsher is de Vrijboom een ideale locatie voor feesten en partijen. Wij kunnen voor u in onze zaal diversen en evenementen Wij kunnen voor uactiviteiten in onze zaal diversen activiteiten en organiseren. evenementen organiseren. gasten van Vrijboom maken kunnen ook van onze parkeergelegenheid. De gasten van de VrijboomDekunnen ookdegebruik vangebruik onzemaken parkeergelegenheid.

Zaal Partycentrum Zaal Partycentrum 024 - 677 12 08 - info@vrijboom.nl

Graag staan wij u te woord voor meer informatie over onze diensten. Graag staan wij u te woord voor meer informatie over onze diensten. Van oudsher is de Vrijboom een ideale locatie voor feesten en partijen. Wij kunnen voor u in onze zaal diversen activiteiten en evenementen organiseren. oudsher Vrijboom eenHeemstraweg ideale locatiemaken voor feesten partijen. DeVan gasten van is dede Vrijboom kunnen ook gebruik van66 onze-enparkeergelegenheid. Van 6641 AG Beuningen

024 - 677 12 08 - info@vrijboom.nl Van Heemstraweg 66 - 6641 AG Beuningen

Wij kunnen voor u in onze zaal diversen activiteiten en evenementen organiseren. Graag staan wij u te woord voor meer informatie over onze diensten. De gasten van de Vrijboom kunnen ook gebruik maken van onze parkeergelegenheid.

Beuningen on Ice  

Het magazine voor het 2 jaarlijkse schaatsfestijn in de gemeente Beuningen dat plaats vindt van 16 december 2017 tot en met 7 janauari 2018....

Beuningen on Ice  

Het magazine voor het 2 jaarlijkse schaatsfestijn in de gemeente Beuningen dat plaats vindt van 16 december 2017 tot en met 7 janauari 2018....