Page 1

La Terra és la casa de tots

Blanca Fernández Tejeda


LA POMA PER QUÈ ESTEM CONNECTATS? Hola!, Sóc Malus Domestica, encara que tots em criden poma. I per si no ho saps estic connectada a tu. Sóc eixe deliciós i saludable piscolabis que ben sovint portes en la teua bossa de mà o motxilla.

Si no vols que això canvie, has d'escoltar-me amb atenció. Abans de ser una poma, vaig ser una flor. Sense l'ajuda dels insectes pol.linitzadors, com les abelles o borinots que em van visitar i van portar pol·len d'altres flors, mai hauria pogut arribar a les teues mans.

2


Però el problema és que les abelles estan desapareixent. Açò es deu al fet que cada vegada hi ha menys apicultors a Europa. A més, el canvi climàtic està tornant el temps impredicible, i això també els afecta. Però els humans podeu ajudar-los.

Podeu contaminar menys amb els cotxes i fàbriques perquè les abelles puguen tornar a olorar les flors. També podeu comprar aliments orgànics als agricultors locals: estos productes es cultiven respectant la naturalesa i no han de recórrer grans distàncies per a arribar a vosaltres. A més podeu deixar de construir tantes carreteres i cases, i compartir el vostre espai amb les plantes i animals.

3


Per favor, ajuda a salvar les abelles perquè les abelles puguen salvar-me a mi… i així jo puga salvar-te a tu també. O potser no sabies que una poma al dia és salut? Tots formem part de tot.

Com pots ajudar a la poma? Per ajudar a la poma has d'ajudar a l'abella. Com? Deixa que l'herba cresca alta en una zona del teu jardí i planta densos parterres per a donarlos recer de la pluja i les baixades brusques de temperatura. Aboca un poc d'aigua en un plat fondo perquè puguen beure. I per descomptat, no utilitzes productes químics en el teu jardí.

4


Sabies què… Segons les investigacions, les pomes poden reduir el risc de càncer de còlon, pròstata i pulmó. Les pomes són una font abundant de compostos antioxidants i el seu contingut en fibra ajuda a regular l'evacuació intestinal. També poden ajudar a previndre les afeccions cardíaques i a controlar la pèrdua de pes i el colesterol.

5


6

La Terra és cosa de tots  

Biodiversitat

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you