Bladkompaniet katalog

Page 1

KATALOG

INNHOLD Amber 4 Før demring 5 Hotell Arendal 6 Stormagasinet 7 Elvestaden 8 Trønderroser 9 Sommerland 10 Nordavind 11 Cathinkas døtre 12 Lykkeloddet 13 Dobbelthjerte 14 Hav og himmel 15 Blomster og blod 16 Jenny Lyng 17 Storgårdsfruen 18 Sagaen om Emilie 19 Solgull 20 Sagmesterens barn 21 Jordmor i Nidaros 22 Superstjerne 23 Margit Sandemo 24 Sandemos klassikere 25 Komplette serier 26 Lydbøker 28 E-bok 30 Sosiale medier 32 Våre arrangementer 32 Er du vår nye serieromanforfatter? 34 2

Vi i Bladkompaniet er stolte av alle de spennende bøkene vi utgir hvert år! Våre forfattere er dedikerte, de brenner for de gode historiene og for medrivende plott. Men det er ingen dans på roser å være romanserieforfatter, det er hardt arbeid. Tenk deg selv, å skulle skrive seks bøker (eller flere) hvert

år. Et manus er nesten ikke levert før det neste må skrives. En stor takk til forfatterne våre som aldri gir seg, men igjen og igjen leverer nye, gode bøker!

Romanserier er historiske. Det har vært en sannhet, helt siden Margit Sandemo først skrev Sagaen om isfolket. Men er denne sannheten risset i stein?

Det lurer vi i redaksjonen stadig på. Hva vil leserne våre ha? Det er et spørsmål som gjentas år etter

år, på redaksjonsmøter og seminarer. Noen ganger spør vi leserne på Facebook, og da får vi svar. Mange forskjellige svar. For det finnes jo ingen fasit. Noen liker Sommerland fra 60-tallet, med musikk, brylkrem og saltvann i håret. Andre liker Før demring fra Fredrikstad på 1700-tallet, med kostymer og dramatikk – og ikke minst romantikk. Det må det være. Alltid romantikk!

Bladkompaniets forfattere skriver noe for enhver smak. De skriver korte og lange serier, de skriver historisk og fra vår egen tid, de skriver fra nord og fra sør, fra øst og fra vest. I denne katalogen får du en oversikt over hva vi har tilgjengelig nå, og litt informasjon om forfatterne.

Vil du ha mer informasjon? Følg med på nettsiden vår www.bladkompaniet.no, på Facebook og Instagram. På Serieromanbloggen kan du lese spennende intervjuer og artikler. Hvis du ønsker nyhetsbrev fra oss, kan du melde deg på her: serieromanbloggen.no/blogg/nyhetsbrev

3
Hilsen alle oss i Bladkompaniet
KJÆRE LESER

En sår og varm historie om en sterk, ung kvinne på søken etter sitt opphav

Det er noe som ikke stemmer. Ingrid får stadig en fornemmelse av at hun skulle ha vært et annet sted.

I glimt kan hun huske bilder fra en lykkelig barndom, men de forsvinner like fort som de kommer. Fosterforeldrene vet tilsynelatende ingenting om hennes opphav og fortid. Men snakker de sant?

«Hvordan var jeg da jeg kom til dere, far?»

Han så hastig på henne og blunket et par ganger før han tok ordet. «Du var syk og skadet, og lå i en døs i et par uker. Så kviknet du til, men du husket ikke noe om deg selv. Det var Evelyn som kom hjem med deg. Hun har hele tiden nektet å fortelle hvordan hun fant deg.»

Jorunn Johansen er en kjent og kjær serieromanforfatter. Hun har tidligere skrevet Fossefall, Over skyene, Soloppgang og Mellom himmel og jord. Nå skriver hun serien Amber fra Finnskogen og Kongsvinger-traktene.

AMBER
Kongsvinger, 1866 Illustrert av Vebjørn Strømmen
4
Foto: Anette Johansen

Amalie og Marthe, rik og fattig – ulike liv, men samme mot til å gå egne veier

Amalie vil ikke giftes bort, hun vil bli gullsmed. Hun vil følge i farens og i oldemor Lucias fotspor! Men et opprørende brev, et gufs fra fortiden, har gjort moren fast bestemt på ekteskap for datteren, og det raskt. Amalie legger en dristig plan for å slippe unna – men én mann og ett møte kan hun ikke glemme ...

Marthe kjemper desperat for å brødfø seg selv og faren uten å måtte ty til samme foraktede løsning som moren. Stoltheten fører henne ut på farlige veier og inn i mektige familier. Kan det være starten på et nytt liv? Marthe vil gripe sjansen – eller dø i forsøket.

Marianne Hoff Engesland er litteraturviter og har lang erfaring som redaktør, språkvasker og manusdoktor. Hun har skrevet dramatikk både for tv og radio, men Før demring er hennes første romanserie. Hun bor i Oslo med mann og to barn.

FØR DEMRING
Festningsbyen Fredrikstad, 1789 Illustrert av Gro Børresen
5
Foto: Anne Marte Hagen

Arendal, 1935

Velstand, arbeiderkamp, kjærlighet og intriger … Velkommen til Sørlandets mest spennende hotell!

17. mai 1935 åpner dørene til Sørlandets mest storslåtte hotell ytterst på Langbryggen i Arendal. Den velstående hotelleieren Julia Løwfold har endelig fått alt hun ønsker seg. Men kommer det til å vare?

Paal Albert kom bort og la den ene armen rundt henne. Hun snudde seg og smilte lykkelig til ham. Ingen av dem trengte å si noe. Begge visste hva den andre følte. Drømmen deres gikk i oppfyllelse rett foran øynene deres.

Serveringsdamen Amanda og sangerinnen Mary arbeider på hotellet. De har begge en traumatisk fortid, og nå vikles de inn i nye konflikter og hemmeligheter. For den idylliske sørlandsbyen har også en skyggeside …

Øystein Antonsen bor i barndomshjemmet i Flosta på Sørlandet. Han er gift og har to barn. Øystein debuterte som forfatter med Rederiet i 2016. Hotell Arendal er hans andre romanserie.

HOTELL ARENDAL
Illustrert av Eline Myklebust Madsen
6
Foto: Anne Marte Hagen

Intrigene er på huset!

Oslo, 1929: Jenny og Ragnhild kommer fra vidt forskjellige kår, men har begge en drøm om å jobbe ved Oslos største og flotteste stormagasin. Jenny ønsker å komme seg opp og frem i verden, mens Ragnhild på sin side ønsker å unnslippe den skjebnen foreldrene har planlagt for henne. Da de blir ansatt på samme dag, åpner en ny verden seg for dem. De oppdager raskt at arbeidet ved stormagasinet byr på mange overraskelser, og livene deres flettes sammen på måter de aldri kunne forestilt seg.

Sandra Vik (pseudonym) er født og oppvokst i Oslo, hvor hun fremdeles bor. Hun er gift og har to barn. Sandra Vik har lang erfaring som forfatter.

STORMAGASINET
Oslo, 1928 Illustrert av Kjetil Nystuen
7

Drammen, 1941

Tre unge kvinner bærer på hver sin drøm om en lysere fremtid.

Victoria er datter av en velstående handelsmann som vil gifte henne bort til en tobakksarving, men hun aner snart at alt ikke er som det skal være. Elida arbeider på tobakksspinneriet, og tross all motgang gir hun aldri opp håpet om noe annet og bedre. Alvilde har mistet moren og bor alene med faren, men da han blir skadet, tar livet en uventet vending.

Med sin ulike bakgrunn kjemper de tre for liv og verdighet på hver sin kant, men veiene møtes og skjebnene deres flettes sammen. Hvor langt er de villig til å gå for å følge drømmene sine?

Stine Langtangen er født i Oslo, men oppvokst i en bygd mellom sølvbyen Kongsberg og elvebyen Drammen. Etter opphold i Danmark, Tyskland og Australia bor hun nå utenfor Oslo sammen med mann og to barn. Stine er utdannet sivilagronom og har også en master i Human Resources, som hun arbeidet innenfor inntil hun debuterte med romanserien

Eikegården

Foto: Anne Marte Hagen

ELVESTADEN
Illustrert av Ida Skjelbakken
8

En historie om søskenkjærlighet og kampen for tilhørighet

Etter morens død forlater 17 år gamle Marie hjembygda for å bo sammen med søsteren, Oline, som arbeider hos en kjøpmannsfamilie i Trondhjem. Da hun kommer dit, viser det seg imidlertid at Oline ble kastet på gaten for flere måneder siden. Ingen vil fortelle Marie hvorfor, og ingen vet hvor søsteren hennes befinner seg nå. Når hun så begynner å lete, ender hun opp med å bli arrestert av en vekter og sendt til tukthuset …

Et gufs av barndommens mørkeredsel gikk gjennom henne da hun så de to tredørene som hun regnet med førte inn til cellene.

− Er det ikke noe mer lys her? spurte hun tynt.

Tone Lilleenget By er oppvokst i Åfjord, men bor i dag i Trondheim med mann og to hunder. Hun drev bokbloggen

Tones bokside i flere år og har også vært bokanmelder. Hun har en bachelorgrad i allmenn litteraturvitenskap og har studert historie. Tone vant Bladkompaniets skrivekonkurranse i 2016. Trønderroser er hennes første romanserie.

Foto: Ingunn Molden Grøntvedt

TRØNDERROSER
Trondhjem, 1767 Illustrert av Kjetil Nystuen
9

15 bøker

Livlig retro-serie med kvikke dialoger, kjærlighet og floker

Popmusikken drønner ut av bilradioen, og lokale band spiller til dans på pensjonatene. Skjørtene stanser under knærne, og brylkrem er fortsatt på moten. Venninnene Liv, Bibbi og Unni har planer og drømmer for fremtiden, men noen ganger skal det bare et tilfeldig møte til før alt blir snudd på hodet …

Han snudde seg mot henne med et stort smil. De mørke, tette vippene fremhevet de gråblå øynene, som var forbausende lyse hos en så mørk mann. Eller var han egentlig så mørk? Siden håret var vått, var det vanskelig å si …

Det suste for ørene, og strupen føltes tørr som pergament. Hun hadde akkurat sagt ja til å ta en vilt fremmed mann med i bilen. Hva var det hun drev med?

Dorthe Erichsen er utdannet cand.mag. og har arbeidet som forlagsredaktør og oversetter. Hun har tidligere skrevet romanseriene Losbarna og Seterliv. Dorthe er bosatt i Drammen, men kjenner Tjøme godt fra alle somrene på hytta i oppveksten.

SOMMERLAND
Tjøme, 1963 Illustrert av Kjetil Nystuen
10
Foto: Bladkompaniet

En historie om livet, døden og kjærligheten i havgapet

Oleanna er datter av Edmund Angell, selveste nessekongen på Ure. Om nettene sniker hun seg ut for å møte Martin, en tilreisende fisker.

I drømmene hennes ville faren la henne få ekte ham, og hun ville leve lykkelig som Martins hustru resten av livet. Hun kom aldri til å savne noe av det foreldrene mente hun ikke kunne leve foruten. Men i det virkelige liv var alt annerledes. Helt fra de var små, hadde søsknene Angell visst at det var faren som skulle finne en passende ektemake til dem …

Over flere tiår har Oleannas familie hatt en bitter feide med Haveng-familien, som holder til et godt steinkast unna. Da faren hennes bestemmer seg for å slutte fred, får det store følger for både Oleanna og søsteren.

Kaja Nylund er oppvokst på Ørsnes i Lofoten. Hun bor i Paris, er gift med motefotograf Bård Lunde og er forfatter på heltid. Kaja har oppnådd stor suksess med seriene Rebekka og Perlemor Nordavind er hennes tredje romanserie.

NORDAVIND
Lofoten, 1820 Illustrert av Ida Skjelbakken
11
Foto: Bård Lunde

20 bøker

To kvinner fra to verdener møtes. Livet deres blir aldri som før.

Andrine (16) arbeider på fyrstikkfabrikken. Hun frykter både den livsfarlige fosfornekrosen og den ekle formannen som klår på ungjentene. Samtidig drømmer hun om Kristian, den kjekke soldaten i Frelsesarmeen.

Jenny (19) vil ha mer ut av livet enn bare å vente på en ektemann. Skal hun bli diakonisse, som sin tante, og forbli ugift? Men hva da med Johannes, fyrstikkarbeideren som reddet livet hennes, og som hun ikke får ut av tankene?

Den unge mannen hadde de blåeste øyne hun noen gang hadde sett. De var som å se opp på himmelen en varm og deilig sommerdag. Og han var så nær at han lett kunne ha kysset henne. Eller hun ham.

De hev etter pusten og ble liggende i noen lange sekunder.

Annikki Øvergård er et pseudonym for Annikki Torgersen og Jan Erik Øvergård, som er bosatt på Røros. Hun har embetseksamen i sykepleievitenskap. Han har vært journalist. Sammen har de tidligere utgitt seriene Rosemalt og Anna fra Røros

Foto: Anne Marte Hagen

CATHINKAS DØTRE
Christiania, 1888 Illustrert av Kjetil Nystuen
12

Alle drømmer om å vinne i lotto. Hva skjer når drømmen blir virkelighet?

Maja lever tilsynelatende det perfekte familieliv med direktørektemannen Trygve og tvillingene på seksten, men det er noe som skurrer. Kjenner hun i det hele tatt sin egen mann? Hvorfor er moren så hemmelighetsfull? Og hva med henne selv? Overfor sine frodige isbadervenninner gir Maja uttrykk for at ting ikke ble slik hun en gang drømte om. Hun ønsker mer ut av livet, men hvordan er det mulig å få det til å skje?

«Jeg har fått meg ny jobb,» sa Maja. «Så vi trenger heldigvis ikke satse på at kjærlighet skal holde denne familien flytende.»

«Det passer veldig dårlig at du gjør dette nå. Har du overhodet ingen samvittighet?» Han gikk nærmere, men Maja trakk seg vekk.

«Jeg tror ikke du skal snakke til meg om samvittighet, Trygve.» Hun stirret så skarpt på ham at han vek unna. Visste hun om Elise?

Hege Normann-Stormbringer er frilansjournalist, forfatter og yogalærer. Hun bor på Lillehammer, men sammen med ektemann og fem barn bodde hun mange år på Sunnmøre, der mye av inspirasjonen til Lykkeloddet er hentet fra. Hege har tidligere utgitt serien Ekte fotballfruer, samt kokebøkene Det norske

kakebordet og Det norske dessertbordet

Foto: Privat

LYKKELODDET
Illustrert av Asbjørn Tønnessen Vestlandet, 2007 Illustrert av Ida Skjelbakken
13

15 bøker

Et hjerte stort nok for to ...

Den vakre husmannsjenta Selma er lykkelig forelsket i ungdomskjæresten Herman, og det er lite hun heller vil enn å gifte seg med ham. Da det viser seg at faren har pådratt seg en stor gjeld, må Selma sette bryllupsplanene på vent og begynne som tjenestepike på storgården Fagerlia for å hjelpe familien. Der blir hun kjent med odelssønnen Wilhelm, og det oppstår varme følelser som ingen av dem kan benekte. Men Wilhelm er gift med Vera, og Selma elsker Herman. Gjør hun ikke?

Hun fikk øye på Wilhelm, som sto og svingte ljåen. Synet av ham tok pusten fra henne og fikk det til å krible i magen.

Selma rørte ved det lille gullhjertet som hang rundt halsen hennes og skinte om kapp med sola. Det føltes nesten som om hun hadde to hjerter inni seg. Ett som tilhørte Herman, og ett som tilhørte Wilhelm – et dobbelthjerte, tenkte hun.

Stina Dale er født og oppvokst på Radøy, hvor hun fremdeles bor med mannen sin. Hun er utdannet kontormedarbeider, men arbeider for tiden i en omsorgsbolig. Dobbelthjerte er hennes første romanserie, og serien ble premiert i Bladkompaniets manuskonkurranse i 2018.

DOBBELTHJERTE
Christiania, 1888 Illustrert av Ida Skjelbakken
14
Foto: Privat

Er det slik at den store kjærligheten overvinner alt? Eller kan man støte på hindringer som gjør det umulig å følge hjertet?

Hver sommer legger de reisende – splintene – til kai, og sytten år gamle Magdalena og den mørke og vakre Sander får raskt et godt øye til hverandre. Men splintene er ikke vel ansett i bygda, og foreldrene til Magdalena har helt andre planer for henne …

– Du kom, sier han.

Hun nikker. Stoler ikke på at stemmen vil bære. Øynene hans er så utrolig vakre. Mørke og dype, som en brønn. Han stryker luggen bakover med en hånd og smiler til henne.

Hun svelger. Det skulle ikke være lov for en gutt å være så pen.

Bente Bratlund er fra Os i Hordaland og har i nesten tretti år vært forfatter på heltid. Hun har utgitt en lang rekke barnebøker, romaner og dikt, men Hav og himmel er hennes serieromandebut.

Os i Hordaland, 1928 Illustrert av Eline Myklebust Madsen
HAV OG HIMMEL 15
Foto: Tove Tvedt Skarstein

Tre unge kvinner, én krig – et vennskap som overvinner alt

Eivor, Judith og Kari har vært venninner siden de var barn, på tross av deres ulike bakgrunn. Eivor er direktørdatter, Kari fra arbeiderklassen og Judith er jøde.

Eivor opplever en krise i livet da faren hennes har vært utro med sin sekretær. I tillegg kommer broren Hjalmar hjem fra vinterkrigen i Finland, og er forandret. Han melder seg inn i NS …

Kari er politisk aktiv i arbeiderbevegelsen og kjæreste med Tormod. Hun er skremt av nazismen og bekymret for at Norge skal trekkes inn i krigen.

Judith blir stormforelsket i Karis bror, men foreldrene vil helst at Judith skal ha jødisk kjæreste. Og ingenting blir lettere da krigen bryter ut …

Vi følger jentene gjennom de vanskelige krigsårene. Vil vennskapet tåle prøvelsene?

Kristin S. Ålovsrud bor på Rælingen utenfor Oslo. Hun elsker å gjøre reasarch og finne spennende historiske fakta til bøkene hun skriver. Hun har tidligere skrevet romanserien Fredsår (41 bøker), som har handling fra Valdres i Oppland. Kristin skriver også Sagmesterens barn

Foto: Bladkompaniet

Lillestrøm, 1940 Illustrert av Ida Skjelbakken
BLOMSTER OG BLOD 16

Den vakre trebyen er lagt i ruiner, men Jenny har håp for fremtiden

18 år gamle Jenny har fått jobb på Kristiania Folkekjøkken mens byen bygges opp igjen etter den store brannen som la alt i ruiner. Der møter hun Gina og Pauline, og de blir nære venninner.

Det er knapt med husvære i byen, men Jenny er heldig og får leie et rom hos enkefru Falch. Hun møter den kjekke arkitekten Mørch, som kommer fra et helt annet miljø.

Han kom et par skritt nærmere og strakte frem hånden. – Viktor Mørch. Håndtrykket var fast, og blikket det samme som første gang de møttes. Det kjentes i hele kroppen at han så på henne. Hvordan kunne et blikk fremkalle en slik følelse?

– Jenny Lyng. Stemmen hennes skalv, og hun tvang seg til å se vekk.

Elisabeth Havnsund er bosatt på Sjøholt på Sunnmøre, er gift og har fire barn. Hun er utdannet lærer og har arbeidet i grunnskolen i en årrekke. Elisabeth vant Schibsted Forlags manuskonkurranse i 2007 og ga etter det ut sin første serie, Kobberhjerte

Foto: Brit Skjelten

JENNY LYNG
Ålesund, 1904 Illustrert av Asbjørn Tønnesen
17

24 bøker

En fortid i fattigdom. En fremtid full av håp. Og en ung, viljesterk kvinne ...

Så lenge Iselin kan huske, har hun vært forelsket i Erling Glitterfoss. Han er spennende og uforutsigbar. Men han hører hjemme i en annen verden, og hun vet at det aldri kan bli dem.

Hun var på vei opp prestegårdsbakken da hun hørte kjappe skritt bak seg. Med ett sto han der, akkurat slik som hun husket ham – med de blide øynene, den glade latteren og de store smilehullene. Erling Glitterfoss!

Asbjørn Christensen er Erlings rake motsetning. Han er hardere, mer alvorlig, en tøff mann som Iselin vet hun bør holde seg langt unna.

Sigrid Lunde (pseudonym) er fra nordvestlandet og er utdannet lærer. Hun underviste i noen år før hun ble forfatter på heltid, og har nå utgitt over 100 bøker! Blant annet har hun skrevet romanseriene Jordmoren, Lokketoner og Hjertets røst. I tillegg har forfatteren utgitt flere romaner, krimbøker og tegneserier. I Storgårdsfruen er forfatteren igjen tilbake i sin barndoms dal.

STORGÅRDSFRUEN
Nordvestlandet, 1901 Illustrert av Eline Myklebust Madsen
24 BØKER 18

Skal man akseptere sin skjebne eller kjempe for drømmen?

Det er tid for det årlige juleselskapet på mektige Salstad gård, og husmannsjenta Emilie er på plass for å tjene. Hun er ung og vakker, og mer enn én kar har et godt øye til henne. Oppholdet blir mye mer dramatisk og følelsesladet enn Emilie kunne ha forestilt seg, men hun håndterer oppgavene med glans. Dessuten er hun forelsket ...

Der hun sto og så på, innså Emilie at moren var et enda større mysterium enn hun først hadde trodd. Så fikk hun et nytt sjokk da løytnant Ek plutselig sto rett foran henne og bukket. «Kan moren, så kan vel datteren også,» sa han og lo.

Det skal vise seg at juleselskapet får store konsekvenser for både mor og datter.

Anne-Lill Vestgård (pseudonym) har skrevet en rekke bøker i ulike sjangre gjennom mange år. Serien Sagaen om Emilie ligger forfatterens hjerte nær.

SAGAEN OM EMILIE
Trøndelag, 1878 Illustrert av Ida Skjelbakken
19

20

bøker

Hjertevarmt drama fra vakker vestlandsøy Kristina og Solveig, begge 18 år, er bestevenninner på tross av at de kommer fra ulike kår. Kristina er en morløs fiskerdatter som bor på småbruket Eide sammen med sin far, to brødre og en streng faster. Kristina er forelsket i Lavrans, som arbeider både på øyas tønnefabrikk og i landhandelen. Problemet er bare at landhandlerens bortskjemte datter også har lagt sin elsk på Lavrans.

Solveig er enebarn og odelsjente på gården Sandvik. Hun bor alene sammen med sin velstående far etter at hun mistet moren i en drukningsulykke for tre år siden. Det går stygge rykter om at Solveigs mor tok sitt eget liv. Solveig gjør hva hun kan for å avkrefte dette – men etter hvert blir fortidens mørke hemmeligheter avslørt.

Kate Helen Simonsen er fra Haugesund, men hun og mannen bor nå i Sveio. Sammen har de fire barn. Hun har tidligere utgitt seriene Villblomster (25 bøker) og Camilla fra Rosendal (22 bøker).

SOLGULL
Mosterhamn, 1910 Illustrert av Eline Myklebust Madsen
20
Foto: Guri Istad

En søskenflokk i oppløsning, et trygt hjem er truet. Modige Anna tar opp kampen.

Nitten år gamle Anna Bakken elsker livet på saga og føler seg trygg i det koselige sagmesterhuset, men da familien rammes av flere tragedier, blir tilværelsen plutselig usikker.

En kald vinternatt redder Anna en ukjent mann fra den sikre død. Hvem er han? Og hvorfor ligger han i snøen nedenfor Ås gård?

– Hei! Du kan ikke ligge her! Da kommer du til å fryse i hjel! sa hun høyt og dyttet borti mannen med foten. – Trenger du hjelp til å komme deg opp? Hun strakte frem den ene hånden, men han ble bare liggende urørlig på ryggen.

Da Anna plutselig befinner seg alene i skogen langt hjemmefra, kommer plankekjøreren Mikkel henne til unnsetning.

Kristin S. Ålovsrud bor på Rælingen utenfor Oslo. Hun elsker å gjøre reasarch og finne spennende historiske fakta til bøkene hun skriver. Hun har tidligere skrevet romanserien Fredsår (41 bøker), som har handling fra Valdres i Oppland. Kristin skriver også Blomster og blod

Foto: Bladkompaniet

SAGMESTERENS BARN
Akershus, 1852 Illustrert av Eline Myklebust Madsen
21

En ung kvinnes drøm om å bli jordmor – et hjertevarmt drama om fødsel, liv og død

Unge Margrete skal bo hos sin tante i Trondhjem mens hun fullfører jordmorutdannelsen på ærverdige E.C. Dahls fødestiftelse. Hun aner lite om hva hun har i vente ...

Margrete holdt så hardt rundt håndtaket på den lille vesken at knokene hvitnet da hun tok inn synet av den storslåtte, gule murbygningen med den ovale portalen over inngangsdøren.

«E.C. Dahls stiftelse» sto det med store, tydelige bokstaver, hugget i stein. Der inne kunne hennes håp og drømmer gå i oppfyllelse – eller falle i grus.

Doktor Jonas Bakke ankommer også fødestiftelsen, og alle som møter ham, blir sjarmert av den unge, kjekke legen. Det ingen vet, er at han bærer på en tung sorg ...

Anita Andersen Strøm er født og oppvokst i Oslo. Hun har fem barn og har bodd mange år i Stjørdal, men bor nå på Ådalsbruk i Løten. Anita er sykepleier og hoppet av en nesten fullført videreutdanning som jordmor for å virkeliggjøre drømmen om å skrive Jordmor i Nidaros

Foto: Erland Strøm

JORDMOR I NIDAROS
Trondhjem, 1917 Illustrert av Asbjørn Tønnesen
22

Historiske kjærlighetsromaner på norsk! Over 800 bøker er utgitt i denne serien.

Her har vi samlet våre beste historiske kjærlighetsromaner, skrevet av kjente forfattere som Lisa Kleypas, Liz Carlyle, Anne Gracie, Lorraine Heath og mange andre. I disse spennende bøkene er hovedpersonene sterke kvinner i en tid da kvinnene hadde liten innflytelse på sitt eget liv.

Leserne suges inn i intense kjærlighetshistorier. La våre historiske kjærlighetsromaner få deg til å drømme deg bort til en svunnen tid – en tid da kjærligheten var større enn livet!

Superstjerne gis også ut som dobbeltbok. Selges i dagligvare og kiosker.

SUPERSTJERNE
23

– Jeg er en bonde i litteraturens utmark, sa Margit Sandemo (1924‒2018) om seg selv. Men hun var ikke alene i utmarken. Få forfattere har hatt så mange og så dedikerte lesere som henne. Seriene hennes er utgitt i mange land, og mer enn 37 millioner bøker fordelt på over 185 titler har i årenes løp blitt sendt ut fra trykkeriene.

Margit Sandemo regnes som alle serieforfatteres «mor», og Sagaen om Isfolket er legendarisk. Med denne serien skapte hun et unikt univers. Hun var forut for sin tid og inviterte leserne inn i en fantasyverden – lenge før Harry Potter og Game of Thrones. Margit var for øvrig en stor fan av sistnevnte serie. Hun så hver episode og kunne navnene på alle skuespillerne. Dette var hennes hjemmebane.

I forbindelse med sin 90-årsdag i 2014 ble Margit Sandemo tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin innsats som forfatter og bidragsyter til leseglede.

– Jeg skriver eventyr for voksne, var Margits egen beskrivelse av sitt forfatterskap. Og eventyr skrev hun helt til det siste: Da hun sovnet inn i sitt hjem i Skåne den 31. august 2018, var det med notatblokk på kjøkkenbordet og ferdig innskrudd ark i den gamle elektriske skrivemaskinen.

«Margit Sandemo er rett og slett vidunderlig.»

Emine Saner, The Guardian

«Jeg skriver ganske enkelt de bøkene jeg selv ville likt å lese.»
Margit Sandemo
MARGIT SANDEMO 24
Foto: Bladkompaniet

Nyutgivelser av Margit Sandemos historiske romaner

Spøkelsesborgen

En ung kvinne, to menn og en mystisk spøkelsesborg

Sharon er en vakker og sterk ung kvinne, som har hatt en vanskelig oppvekst på barnehjem. Så får hun huspost hos en snill enke og blir venninne med enkens datter. Endelig smiler lykken for en kort stund. Snart blir hun viklet inn i et nett av svik og løgner, som ender med at hun urettmessig blir anklaget for en forbrytelse.

Sharon flykter og havner til slutt på en liten øy utenfor Canadas kyst, der det er en dyster borg … Der blir Sharon etter hvert involvert i en intens og spennende jakt på borgens hemmelighet. Men de leter ikke bare etter spøkelset der ute på øya, de forsøker også å finne kjærligheten ...

Jomfruen fra Tåkeskogen

En uskyldig ung kvinne på flukt fra en ond ridder

Vendelin er ung, vakker og helt alene i verden. Hun må søke tilflukt i den spøkelsesaktige Tåkeskogen, for den grusomme ridder Gerhard hevder at han har førsteretten til alle jomfruer i riket. Tåkeskogen viser seg å være tilholdssted for en mystisk mann som lever på siden av samfunnet, og i møte med denne gåtefulle fremmede oppdager Vendelin sider ved seg selv som overrumpler henne fullstendig.

Kongens brev

En fattigjente, en rikmann og umulig kjærlighet

Ved en tilfeldighet blir den vakre og hjertegode – og ikke minst smarte – fattigjenta Line dratt inn i et nervepirrende intrigespill: Skruppelløse adelsmenn forfølger den unge Berend Grim i jakten på et kongebrev. Midt i all dramatikken oppdager Line at hun nærer varme følelser for Berend, men det må hun for all del ikke røpe. Hun vet jo at en av hans stand aldri kan bli sammen med en som kalles Fille-Line ...

SANDEMOS KLASSIKERE
25
KOMPLETTE SERIER
Mørketid Salmund Kyvik Bokpakke 18 bøker Perlemor Kaja Nylund Bokpakke 32 bøker Malmbyen Aud Midtsund Bokpakke 32 bøker Seterliv Dorthe Erichsen Bokpakke 28 bøker Camilla fra Rosendal Kate Helen Simonsen Bokpakke 22 bøker Trollkvinne Bente Pedersen Bokpakke 14 bøker Fjellroser Laila Brenden Bokpakke 43 bøker Fredsår Kristin S. Ålovsrud Bokpakke 41 bøker Rederiet Marianne MacDonald Bokpakke 40 bøker Rebekka Kaja Nylund Bokpakke 55 bøker Eikegården Stine Langtangen Bokpakke 40 bøker
26
Nattergalen Ida S. Skjelbakken Bokpakke 10 bøker

Ønsker du å lese noen av våre komplette serier?

Ring og bestill på telefon 23 30 24 28, hverdager 7.00-16.30, eller gå inn på www.bladkompaniet.no

Alle komplette serier selges med 30% rabatt.

KOMPLETTE SERIER
Aurora Bente Pedersen Bokpakke 20 bøker Ingeborgs verden Irene Zupin Bokpakke 15 bøker Doktorens døtre Marianne MacDonald Bokpakke 28 bøker Clara Wahl Marianne MacDonald Bokpakke 35 bøker Kjære Lilly Marianne MacDonald Bokpakke 15 bøker Tårnhuset Aud Midtsund Bokpakke 18 bøker
27

Lytt til lydbøker mens du slapper av, kjører bil, strikker eller går tur

LYDBØKER

Nå blir stadig flere av Bladkompaniets serier også tilgjengelig som lydbøker. Disse kan kjøpes på www.bladkompaniet.no, hos Ebok.no eller via strømmetjenestene Fabel, Storytel, Ebok Story og Nextory. Lydbøker kan du høre på via mobiltelefon, iPad, nettbrett eller PC.

Margit Sandemos serier Sagaen om isfolket, Heksemesteren, Trollruner, Kiaras saga og De svarte ridderne er bare noe av det du kan høre på lydbok.

Få gode historier på øret når du går tur, ligger på sofaen, kjører bil eller når du tar husvasken!

28
29

E-BOK

Alle våre historiske romaner finnes også som e-bøker. De gis ut samtidig med de trykte bøkene. Les e-boken på datamaskin, iPad, lesebrett eller mobiltelefon.

Hvordan bestille e-bok?

Gå inn på vår nettbutikk Bladkompaniet.no og klikk på boken du ønsker. Da får du valget mellom papirbøker eller e-bok, velg e-bok. Du blir da koblet videre til vår partner, EBOK.NO. Følg instruksene du får på siden. Der får du hjelp steg for steg til å laste ned din e-bok.

Kan jeg lese e-bøkene på Kindle?

Alle våre e-bøker er vannmerket og kan leses på Kindle. Hos Ebok.no overfører du enkelt bøkene fra Min bokhylle til Kindle.

Du finner våre e-bøker på Bladkompaniet.no.

Første bok i historiske serier koster kr. 1,-.

Deretter koster e-bøkene fra kr 89,-.

30

LES FØRSTE BOK I GRATIS!SERIEN

31
Les bøker på mobilen!

Vil du delta på boklanseringer og lesertreff?

MØT FORFATTERE OG LESERE PÅ VÅRE ARRANGEMENTER

Facebook

Hold deg oppdatert på nyheter via vår Facebookside, Bladkompaniet. Her finner du artikler, bilder, nyheter om bøker, forfattere, invitasjoner til lanseringer, arrangementer og konkurranser.

Utgivelseskalender

Du finner vår utgivelseskalender på Bladkompaniet. no. Her ser du oversikten over kommende bøker fra oss, både serieromaner og enkeltstående bøker.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev via vår nettside og motta informasjon om aktuelle bøker, tilbud og nyheter.

SOSIALE MEDIER
32 32
Foto: Bladkompaniet
Du finner oss på facebook.com/Bladkompaniet og @bladkompaniet 33

ER DU VÅR NYE SERIEROMANFORFATTER?

Noen tips til deg som skriver:

☀ Manuset du sender oss, bør inneholde minimum de fem første kapitlene av første bok. I tillegg vil vi gjerne ha synopsis eller handlingsreferat på resten av første bok, samt en grovskisse av handlingen i de neste fem bøkene.

☀ Mesteparten av handlingen bør foregå i Norge. Skriv gjerne fra hjemtraktene dine.

☀ Vi ønsker manus på bokmål, men du kan godt bruke dialekt i replikkene.

☀ Minst én av hovedpersonene skal være kvinne.

☀ Handlingen kan legges fra starten av 1800-tallet og helt opp til moderne tid – det viktigste er at du har en drivende god historie å fortelle gjennom flere bøker.

☀ Serien din bør romme alt fra store, livsomveltende hendelser til stille hverdager – og ikke minst en god kjærlighetshistorie.

Bladkompaniets forfattere skriver om lag seks bøker i året, og lengden på seriene varierer. Vi legger vekt på at hver og en føler seg som del av et fellesskap, og at forfatterne kan søke støtte og inspirasjon både hos hverandre og hos redaktørene.

Vi i Bladkompaniet ønsker lykke til med skrivingen.

VI GLEDER OSS TIL Å

DITT MANUS!

LESE
Send ditt manus til manus@bladkompaniet.no 34

Hege hjelper deg!

Ring vår kundeservice i Oslo og Bergen, så hjelper vi deg med enkeltbestillinger, abonnement eller spørsmål om bøkene.

KUNDEFORDELER VED Å ABONNERE

•Første tilsendte bok i abonnementet er gratis

•Få boken en uke før butikkene

•Gratis porto, boken rett hjem

•Gratis boknyheter flere ganger i året

•Delta på våre boklanseringer

•Motta gode tilbud på bøker

Åpningstider kundeservice 08.30 – 16.30

Ordretelefon: 23 30 24 28

E-post: kundeservice@bladkompaniet.no

Du kan også bestille på våre nettsider: Bladkompaniet.no eller på Bladkiosken.no

35
Kjøp dine bøker i vår nettbutikk www.bladkompaniet.no kundeservice@bladkompaniet.no www.bladkompaniet.no Bladkompaniet eies av Vigmostad & Bjørke
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.