Page 1

Tertúlia: Julian Barnes. Arthur & George

Club de Lectura

9 d’octubre, 18:30h Data de recollida: a partir del 18 de setembre

Arthur Conan Doyle i George Edalji neixen a mitjan segle XIX a la Gran Bretanya. Els seus mons són distants: Arthur és metge i més tard escriptor de fama mundial gràcies a Sherlock Holmes; George, d'origen indi, fa d'advocat a Birmingham i treballa sense cap notorietat pública. Però a principis del segle XX uns misteriosos esdeveniments faran que els dos personatges coincideixin: es veuran involucrats en una trama policial amb cartes anònimes, atacs nocturns i enigmàtics assassinats que van trasbalsar l'opinió pública britànica. Fruit d'una intensa recerca, basada en un cas real, i de la brillant imaginació de Julian Barnes, Arthur i George retrata magníficament la societat victoriana i recrea les vides de dos personatges que esdevenen extraordinaris: George Edalji, acusat falsament i empresonat per motius racistes, i Arthur Conan Doyle, que va investigar el seu cas i va defensar públicament la seva innocència. Julian Barnes és un dels escriptors britànics més prestigiosos, de la generació de Kazuo Ishiguro, Martin Amis i Graham Swift. Irònic, imprevisible i intel—ligent, Barnes és autor de les novel—les Metroland (1981), El lloro de Flaubert (1984) (Prix Médicis, 1986), Història del món en deu capítols i mig (1989), Anglaterra, Anglaterra (1998), Amor, etc. (2000), els reculls de contes Cross Channel (1996) i The Lemon Table (2004), entre altres. Arthur i George fou seleccionada per al Man Booker Prize el 2005.

de la Biblioteca de Viladecans

El club de lectura està format per un grup de persones que es reuneixen a la biblioteca mensualment per tal de comentar la mateixa lectura guiades per un expert. Les tertúlies són sempre el segon dimecres de mes a les 18:30h a la sala d’actes de la biblioteca. El club és obert a la participació de tothom. A partir del mateix dia de les tertúlies, en acabar la sessió, podeu apuntar-vos a la propera trobada i agafar en préstec un exemplar per llegir. Fins a exhaurir els títols disponibles. Generalment els lots de llibres són de diverses biblioteques i s’ha d’abonar el cost del préstec interbibliotecari (1,50€). Mensualment podreu conéixer amb antel—lació quin serà el proper llibre que comentarem i decidir si us interessa. Farem difusió al nostre blog i facebook i a la mateixa biblioteca. Anima’t i vine a compartir lectures!


Xerrada- tertúlia amb l’autora

Xerrada - tertúlia amb l’autor

12 de juny, 18:30h

18 de setembre, 18:30 h

Maite Carranza. El fruit del Baobab

Jordi Puntí. Maletes perdudes

Data de recollida: a partir del 15 de maig

Data de recollida: a partir del 12 de juny

La Lola, una pediatra separada de fa poc, sap que als seus trenta-nou anys li queden poques oportunitats per ser mare. L’Aminata, en canvi, una jove gambiana, ha decidit que no vol tenir més fills. Potser perquè l’aixopluc del baobab de la infantesa s’ha esvaït i ara viu en un territori hostil. La feina és incerta, acaba de descobrir la intenció del marit d’afegir una segona esposa a la família i la filla gran s’ha tornat rebel. Efectivament, la Binta, la millor estudiant de l’institut i en plena eclosió adolescent, està disposada a trencar els tabús i les tradicions de la seva família: s’ha enamorat d’un noi blanc, s’avergonyeix de l’analfabetisme de la mare i, sobretot, no li perdona la seva mutilació. La Lola, la metgessa d’ulls hipnòtics com el mar, de mica en mica es guanya la confiança de l’Aminata i la Binta i s’hi involucra perillosament. El fruit del baobab és una novel—la emotiva que mostra el xoc entre dues cultures i els estrets vincles que teixeix la solidaritat femenina. Una història difícil d’oblidar en què descobrim les lluites i renúncies de les dones i les llums i ombres de la societat actual. A Maite Carranza (Barcelona, 1958) es coneguda i reconeguda per la seva faceta d’autora de novel—les juvenils i per la creació d’exitoses sagues com la trilogia La guerra de les bruixes, traduïda a 25 llengües, però darrera de la guanyadora del Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil de 2011 amb Paraules emmetzinades s’amaga també una antropòloga de curiositat inesgotable així como una prestigiosa guionista de televisió.

En Christof, en Christophe, en Christopher i en Cristòfol són germans, però no es coneixen entre ells. Fills de quatre mares diferents, viuen a Frankfurt, París, Londres i Barcelona. En Gabriel, el seu pare, els va abandonar quan eren petits. Un bon dia, quan es fa oficial la seva desaparició, el secret surt a la llum i els germans es troben. Tot i que fa dues dècades que no en saben res i l’han oblidat, decideixen buscar-lo per resoldre els seus dubtes existencials: ¿per què va marxar per sempre?, ¿per què porten tots el mateix nom? Els cristòfols, doncs, refan pas a pas la vida del seu pare:la infantesa en un orfenat, la joventut en una pensió i, sobretot, els viatges com a transportista de mobles per Europa al costat de dos companys de fatigues inoblidables, en Bundó i en Petroli. Maletes perdudes narra els destins encreuats d’aquesta família impossible, i només la intervenció dels quatre fills dóna sentit a la galeria de personatges que desfilen per aquestes pàgines: vides descosides i abonyegades com les maletes que es perden pel camí. Divertida, optimista, àgil i plena d’aventures que atrapen el lector des de la primera pàgina. Jordi Puntí (Manlleu, 1967) ha publicat tres llibres de narracions: Pell d'armadillo (1998), guanyador del premi de la Crítica ‘Serra d'Or', Animals tristos (2002. Adaptada al cinema per Ventura Pons) i Set dies al vaixell de l'amor (2005). Amb la novel—la Maletes perdudes (Empúries, 2010), va obtenir els premis Llibreter, Premi Amat-Piniella 2011, la Lletra d'Or 2010 i el premi Nacional de la Crítica. El 2011 publica Els castellans, que recull i amplia una sèrie d'articles sobre la immigració espanyola als anys 70 i la memòria personal de l'autor en un poble industrial català.

Guia Club de lectura. Juny-oct 2013  

Guia Club de lectura. Juny-oct 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you