Page 1

NOVETATS MUSICALS agost 2012

Biblioteques de Barcelona Guinardó-Mercè Rodoreda

Tot seguit us mostrem una llista de les novetats que ens han arribat aquest mes a la biblioteca. Cada títol el teniu enllaçat al catàleg, així en podreu obtenir més detalls, consultar la seva disponibilitat, veure més obres del mateix artista o fer-ne la reserva en cas que estiguin en préstec.

Músiques tradicionals i nacionals Tamikrest. Toumastin. Glitterhouse, 2011. CD 017.6TAM Vargas, Chavela. La Luna grande: homenaje de Chavela Vargas a Federico García Lorca. Corasón, 2012. CD 055.7VAR Cohen, Leonard. Old ideas. Sony, 2012 CD 064.7COH Bregovic, Goran. Alkohol. Mercury, 2009. CD 076.4BRE Limón, Javier. Limón. Sony BMG, 2005. CD 094.4LIM

Jazz i blues Leadbelly. Where did you sleep last night. Smithsonian, 1996. CD 110LEA

Rock i pop Dr. Dog. Be the void. Anti, 2012. CD 2.DRD Fora Des Sembrat. Je suis La Suite. Música Global, 2004 CD 2.FOR

1


Fucked Up. David comes to life. Matador, 2011. CD 2.FUC 50 Maga. A la hora del sol. Mushroom Pillow, 2010. CD 2.MAG New Raemon. El Problema de los tres cuerpos. Cydonia, 2011. CD 2.NEW Pumuky. Plus ultra. Jabalina, 2011. CD 2.PUM Rodrigo y Gabriela. Live in France. Rubyworks, 2011. CD 2.ROD 60 Scorpions. Virgin Killer. RCA, 1977. CD 2.SCO 40 Talabot, John. Fin. Permanent Vacation, 2012. CD 2.TAL 50 Tallest Man On Earth. The Wild hunt. Dead Oceans, 2010. CD 2.TAL 60 Teenage Fanclub. Shadows. Pema, 2010. CD 2.TEE Wilco. Sky blue sky. Nonesuch, 2007. CD 2.WIL

Infantil Veirs, Laura. Tumble bee. Bella Union, 2011. CD 710VEI

A continuació us recomanem una petita selecció d’algunes de les novetats del mes...

2


Teenage Fanclub. Shadows. Pema, 2010. CD 2.TEE

Shadows és el novè disc d’estudi dels veterans Teenage Fanclub, que van començar la seva carrera musical ja a finals dels anys vuitanta. Hereus dels clàssics dels anys seixanta i començaments dels setanta, com The Beach Boys, Big Star o Neil Young, els escocesos presentaven ja fa un parell d’anys una altra mostra de la seva música: barreja entre power-pop i poprock clàssic de melodies brillants. Per a alguns, recorda a un dels seus treballs més celebrats, el disc Songs From Northern Britain (1997). Altres creuen que es tracta d’un disc menor. Com és habitual en aquest grup, la composició se la reparteixen entre els tres membres clàssics del grup, Norman Blake, Raymond McGinley i Gerard Love, i cadascun interpreta, habitualment, els temes que ha composat.

Vargas, Chavela. La Luna grande: Homenaje de Chavela Vargas a Federico García Lorca. Corasón, 2012. CD 055.7VAR

L’últim disc de Chavela Vargas ha estat aquest homenatge al poeta Federico García Lorca. Segons va assegurar la dama del poncho rojo, el disc va sorgir d’una conversa entre ella i el poeta, on ella va preguntar-li: “¿Qué hicieron con tu muerte?”. Divuit cançons amb textos de García Lorca seleccionats acuradament de l’artista mexicana, adaptats a melodies que ja havia popularitzat ella anteriorment com Piensa en mí o La llorona. Per tant, pel que fa a la vessant musical, en aquest disc trobarem la Chavela de sempre. Els textos triats són sonets i romanços, però també versos d’obres dramàtiques. A més a més, també inclou dues cançons inèdites amb dos poemes escrits per la pròpia Chavela dedicats al poeta. El llibret que acompanya el disc inclou la font dels textos i un petit comentari justificant la seva selecció.

3


Tamikrest. Toumastin. Glitterhouse, 2011. CD 017.6TAM

  Seguint els passos de Tinariwen, els pioners de l’anomenat blues del dessert, sorgia el 2008 el grup Tamikrest, format també per músics tuaregs de Mali. Van crèixer escoltant la música tradicional tuareg i als Tinariwen. Més tard, tindrien accés a Pink Floyd, Jimmi Hendrix o Bob Marley, que influiran sobre la seva música. Hi trobem veus que semblen mantres, guitarres elèctriques, percussió i ritmes hipnòtics. En aquest segon disc, però, es deixa veure més influència d’estils com el reggae i el funk. Les lletres parlen de la vida al dessert, de la situació dels tuaregs i de la pèrdua de la seva cultura, però també d’amor, a la vida i a la seva terra, el Sahara. Amb la seva música es proposen donar a conèixer la seva cultura més enllà del dessert. El seu objectiu inicial va ser millorar les seves vides deixant conèixer al món, a través de la seva música, la situació desesperada del poble tuareg.

notícies musicals ₪ Ha mort la dama del pocho rojo, Chavela Vargas, als 93 anys. ₪ El baríton menorquí Joan Pons s’acomiada dels escenaris amb la interpretació de l’òpera Aida al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. ₪ Carles Santos i Inés Borrás interpretaran, durant dotze hores seguides, la peculiar obra Les Vexations, d’Erik Satie, rememorant l’estrena d’aquesta creació que va organitzar el compositor John Cage a Nova York, en 1963. Aquesta vegada serà a Benicarló. ₪ Ha mort Marvin Hamlisch, compositor de bandes sonores de pel·lícules tan conegudes com El cop, Tal com érem, o Chorus line.

4

Novetats musicals Agost 2012  

Darrers discs musicals que han arribat a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.