Page 1

GUIA DE RECOMANACIONS DEL GENIUS

Park, Barbara. Junie B. Jones i la festa de final de curs. Què es pot esperar d'una nena a qui la seva mestra, quan li dóna material per fer una invitació, li diu: "No us poseu purpurina a les celles. No un fiqueu els cordons als forats del nas. I sobretot... no us enganxeu la cinta als cabells per fer veure que els teniu més llargs"? Doncs es poden esperar històries molt divertides! (si no ets un adult, és clar!) Bertral, Teresa. La bruixa sense escombra. La Paulina és una bruixa que estudia primer i que encara no té escombra... i això que totes les bruixes tenen escombra abans de saber caminar! Però ella no es rendeix i vol saber què se sent quan es pot volar. Yaccarino, Dan. Cada divendres. Els divendres són un dia especial: un passeig pel barri, saludar els veïns, aturar-se a badar davant dels aparadors... Qualsevol cosa és especial mentre ho faci amb el seu pare. Sennell, Joles. La boira pudent. A en Bernat li encanta llegir i resoldre enigmes, i gràcies a aquestes habilitats podrà salvar el regne del seu pare d'una boira pudent i molt densa. L'ajudes? Reviejo, Carlos. La Lara i els contes de l'avi. La Lara passa les vacances d'estiu amb els avis, al poble, i, encuriosida amb tot el món que l'envolta, pregunta sense parar. Per sort, l'avi té resposta a tot i ho fa d'una manera divertida. Li explica contes i secrets . Schröder, Patricia. La Leo arma un bon sarau. Els seus pares s'acaben de separar, viu en una casa nova i ha de fer quart en una escola nova. Li encanta fer salts acrobàtics però la seva mare no ho veu clar. Martí O'Toole, Gemma. La puça russa. La Polina, una puça russa acordionista, és la més bella, menuda i elegant dels components del circ d'en Penkov. Però en Penkov és un patró que fa treballar els seus artistes sense descans, tant si neva com si plou. Així que la puça decideix canviar aquesta situació i capgirar el seu destí Sala i Vila, Carles. La llegenda de sant Jordi... explicada pel senyor drac! El drac d'aquest llibre no ataca les persones, és pacífic i vegetarià. Però vet aquí que esdevé víctima dels prejudicis dels habitants i del rei de la vila. Angulo, Elena. El camaleó enfadat. En Bernat era un camaleó molt malcarat que vivia tot sol a la part més alta d'un ginebre. Sempre tenia el mateix color i feia molt de temps que no es relacionava amb ningú. En Bernat estava enfadat o li passava alguna altra cosa? Sobrino, Javier. Carnaval. Quan arriba Carnaval, l'Anna se sent incòmoda. Mai no li han agradat ni la gentada ni el soroll. Però aquest cop una cosa canviarà la seva manera de veure el món.

De 6 a 8 anys

Reynolds, Peter H. El punt. Si t'has trobat alguna vegada al davant d'un full en blanc i... ai! noi, caram! no em surt res de res. Doncs sàpigues que ets capaç de fer molt més del que t'imagines... i si no mira la Vashti Abril, Francisco. Sou els Reis d'Orient? L'Alba té la sort de trobar-se pel carrer els Reis de l'Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar. Tots tres li fan un regal i ella corre a explicar a la mare la sort que ha tingut. La mare l'escolta però no s'ho acaba de creure, sabeu? És primavera, les festes de Nadal ja han passat.

Cela, Jaume. Set raons per estimar els meus pares. El senyor Mariano, el carnisser del barri, ha regalat al Nil una llibreta on ha d'escriure set raons per les quals estima els seus pares. Sembla una mica difícil, però a poc a poc anirà descobrint aquestes raons, com per exemple, que li van posar un nom molt curt, o perquè a casa fan concursos de pets. Henson, Heather. La senyora dels llibres. Aquest relat s'inspira en la veritable història de la feina que van fer les valentes bibliotecàries a cavall, que van ser anomenades «les senyores dels llibres» en la serralada dels Apalatxes a Kentucky, als Estats Units. Rudo, Marcy. Fa nen o fa nena? Recull de quatre contes en què els nens i les nenes protagonistes no fan el paper que normalment s'espera del seu sexe: hi ha nenes que són més ràpides que els seus amics i que fins i tot saben arreglar bicicletes, i nens que saben cosir i que fan uns pastissos boníssims. Sala i Vila, Carles. Tramuntana a la granja! A Sant Airet del Mig tothom està acostumat a les ventades. Sobretot en Ramon i la Teresa, els pagesos del mas Repòs. Un bon dia, una tramuntanada capgira les veus dels animals: us podeu imaginar un gall que lladra, una truja que renilla o una gallina que miola? Dahl, Roald. Els Culdolla. Els Culdolla no són només horribles. Són fastigosos, bruts i dolents a més no poder. Es fan unes bromes terrorífiques, són cruels amb els ocells... Per això les Maga-Bum i l'ocell Capgirolla tramen un pla enginyós per donar als Culdolla l'ensurt més gran de la seva vida. Béatrice Fontanel. Tristany I Isolda. Una adaptació en àlbum il·lustrat de la història d'amor d'aquests dos personatges clàssics: Tristany, el cavaller, i la dolça Isolda. Un relat que perdura en el temps i que simbolitza l'amor tràgic. Santos, Care. Se vende mamá. Algunes vegades l'arribada d'un nou germanet no ens fa gens de gràcia. A l'Òscar tampoc, així que decideix vendre la seva mare per E-Bay. El que ell no sap és que hi haurà molts nens que hi estan interessats, i que de vegades les coses no són com semblen.


GUIA DE RECOMANACIONS DEL GENIUS

De 6 a 8 anys

Browne, Anthony . Cosita linda. Un enorme goril·la i un petit gatet s'estimen tant que hauran de fer moltes coses per a què no els separin. Cooper, Helen. Un polsim de pebre. Un gat, un esquirol i un ànec volen fer una sopa de carbassa, però se'ls ha acabat la sal i han d'anar a la ciutat a comprar-ne. I vet aquí que comencen els problemes. Chen, Zhiyuan. Guji Guji. A Guji Guji el va criar Mamà ànec des que va sortir de l'ou. Però ell no és un ànec i no s'assembla gens als encara seus germans. Un dia coneix tres criatures horribles que no només el convencen que ell és un cocodril, sinó que, a més, el tracten de persuadir perquè lliuri als seus grossos i deliciosos parents per menjar-se'ls!. Zaera Clausell, Rossana. Taurons d'aigua dolça. Aquesta és la història de la passió d'un nen per als taurons. A bord d'una vella banyera ens narrarà les seves aventures. Aliaga, Roberto. El príncep dels embolics. De vegades, un ocell negre apareix darrere d'un núvol, o darrere d'una cantonada o en el grup d'amics. Són prínceps dels embolics, que fan les coses siguin més complicades. Keselman, Gabriela. No te vayas... A la Catalina no li agrada gens acomiadar-se i arribarà a entendre que cal aprendre a dir adéu. Whitman, Walt. L'astrònom. Fabulós poema de Walt Whitman anomenat ''Quan vaig escoltar el savi astrònom'', que ens recorda que, per sobre del coneixement establert, hi ha la possibilitat de ser lliure per imaginar altres mons possibles.

Lindgren, Astrid. Pippi Calzaslargas. Qui no coneix aquesta nena de cabells taronges que viu en una casa amb l'única companyia d'un mico i un cavall i que és l'enveja de tots els infants del planeta? Amb la Pippi és impossible avorrir-se.

Ryckel, Agnès de. Qui ha vist el zisosaure? Qui ha vist el zisosaure ? Pot ser que viatgi en un vaixell solcant el mar? O bé que estigui amagat darrere un paraigua? Buscant, buscant trobarem un munt d'animals camuflats.

Nesquens, Daniel. Días de clase. Aquest llibre conté 12 contes o històries. A tots els contes surten nens que van a la mateixa classe i que són companys!. . Són històries molt divertides on els protagonistes tan poden ser humans com animals.

Jeffers, Oliver. Amunt i avall. Aquesta és la història d'un pingüí que vol aconseguir un somni per ell mateix: vol volar. Però descobrirà que no serà fàcil.

Tots aquests llibres els podràs trobar a la nostra Biblioteca. Vinga! Per quin començaràs? Matins: dimarts, dijous i dissabte de 9.30 a 14h

Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20h

Doyle, Roddy. La venjança dels mofetes. Coneixeu els mofetes? No? Doncs és un bon senyal, i tant! Us ho explico de seguida: els mofetes castiguen els pares que renyen massa els seus fills. Llegiu aquest llibre. Passareu una estona fantàstica! Ventura, Antonio. Un conte de cigonyes. Totes les cultures expliquen d"una manera màgica l'arribada dels bebés. En la nostra, les cigonyes hi tenien molt a veure i en aquest conte ens expliquen un secret.

Subi. El secret de la tortuga. Huga , a tortuga, es fa una caseta per poder-hi convidar els seus amics.

Guia genius 6 8anys  

Guia de recomanacions del Genius per a infants de 6 a 8 anys.

Advertisement