Page 1 

 

 

 

 

 Dai Sijie

Obres de l’autor - Balzac i la petita

modista

xinesa.

Barcelona, 2001. - El complejo de Di. Barcelona, 2005. - El complex de Di. Barcelona, 2005. - Una nit que no havia sortit la lluna. Barcelona, 2008. 

 

 

   

 

  

 Si us interessa podem sol¡licitar altres títols de l'autor a travÊs del servei de prÊstec interbibliotecari.Filmografia - Balzac y la joven costurera china, 2002.

Via de Roma, 1, 07012, Palma Tel.: 971 219 536 / 31 A/e: bca@conselldemallorca.net www.conselldemallorca.net/biblioteques/bcart.htm

  

     


Dai Sijie va nÊixer el 1954 a la República Popular Xinesa. Cineasta i novel¡lista xinès que escriu en francès. El 1976 va ingressar en la universitat per a cursar Història de l'Art i quatre anys desprÊs en una escola de cinema, on obtÊ una beca per a estudiar a l'estranger. Arriba a França cinema europeu amb Buùuel, de surrealista que obres.

el 1984, on descobreix el i queda molt impressionat qui adquireix aquest matĂ­s es respira en les seves

#

#

"

" #

#

!

!

"

"

!

! 

 

El

complex

de

Di,

2003.

- Una nit que no havia sortit la lluna, 2008. -

Una

noche

sin

luna,

2008

Filmografia - Chine ma douleur, 1989 (Premi Jean Vigo). - El comilĂłn de luna, 1994. - Tang, el undĂŠcimo, 1998. - Balzac y la joven costurera china, 2002.

Realitzador de tres llargmetratges —China mi dolor, Le mangeur de lune i Tang le 11ième—, la seva primera novel¡la, Balzac i la jove costurera xinesa, va obtenir un èxit internacional extraordinari. Portada al cinema pel propi Sijie i rodada a Xina, la pel¡lícula va ser prohibida en aquest país.-

- Balzac i la petita modista xinesa, 2001.

- Balzac y la joven costurera china, 2001. - El complejo de Di, 2003 (Premi Femina).

- Las hijas del botĂĄnico chino, 2005. !

!

 !

!&

&

#

#

&

&

#

#

%

%

$

$

%

%

$

$ BIOGRAFIA

La Xina del president Mao, el 1971, a dos joves de setze i disset anys, intel¡lectuals considerats perillosos per al règim, els separen de les seves famílies i els envien a un poble perdut a les muntanyes per dur a terme el que, en la Xina del moment, s’anomena reeducació. Allà coneixen Quatreulls, que amaga en un bagul una pila de llibres de grans autors clàssics Balzac, Dumas, Stendhal o Romain Roland. Es tracta de llibres prohibits als quals els dos joves podran accedir-hi i així evadir-se del món que els envolta.

Balzac i la petita modista xinesa  

Guia de lectura de la novel·la de l'escriptor xinès Dai Sijie: "Balzac i la petita modista xinesa", que hem llegit a la BCA