Page 1

BiblioNovetats JULIOL 2012 / AGOST 2012

SUMARI Notícies:

2

Activitats:

3

Novetats: Novel·les No ficció Literatura infantil Música i Pel·lícules

4 4 6 7


BiblioNovetats

Juliol - Agost 2012

Agost 2012

Arriba el setembre i... tot torna a la normalitat Doncs sí, el setembre ha arribat. Les vacances s'acaben, comença el curs escolar, les televisions i ràdios tornen a la seva programació normal i, poc a poc, anem reprenent el ritme del nostre dia a dia habitual. La Biblioteca recupera també el seu funcionament normal amb la tornada al nostre horari d'hivern (a partir del 10 de setembre) i la recuperació del nostre cicle d'activitats mensuals. Tornem a iniciar les trobades del nostre Club de Lectura amb sessió doble després del parèntesi estival. El primer dimecres de mes reiniciem les nostres reunions amb una de les millors novel·les del Premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa: La Fiesta del Chivo. I l'últim dimecres de mes, recuperant ja el nostre dia de trobada habitual, serà el moment d'intercanviar impressions sobre L'Edifici Iaquabian, una interessant novel·la d'Alaa Aswani que ens apropa a l'Egipte previ a les revoltes del 2011. Amb les lectures programades pel que queda d'any, viatjarem fins els Estats Units dels anys 30, amb Matar un rossinyol, i la Xina del s. XIX, amb Flor de Neu i el ventall secret. Així que, si us agrada la idea de fer un cafetonet tot comentant què ens han semblat aquestes lectures, no us perdeu les nostres reunions. Nosaltres estem desitjant rebre gent nova amb qui compartir les nostres xerrades. Recuperarem també les nostres sessions de BiblioContes. I en aquesta ocasió serà una sessió ben especial! Deixarem descansar la Montse i l'Alba durant aquest mes (ens estan preparant moltes novetats per al curs vinent així que... deixem-les treballar...) i rebrem la visita de la Judit Robert. La Judit treballa a la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig però, a més, també s'ha llençat a la gran aventura d'escriure llibres per a nens. El proper 12 de setembre vindrà a la Biblioteca per a explicar-nos la història d'un cocodril amb mal de dents i ho farà acompanyada de l'il·lustrador Lluís Fongrau que ens ensenyarà a dibuixar al cocodril Nil. I no ens oblidem de la Cineteca. Durant el mes de setembre organitzarem una trobada per a reprendre les sessions de cinema que vam començar amb molta il·lusió el febrer passat. Volem formar un grup de gent interessada en el cinema, que ens ajudi a triar la programació i a preparar les sessions. Així que, si us agrada el món del cinema i voleu compartir la vostra afició, passeu per la Biblioteca i en parlem!

2


BiblioNovetats

Juliol - Agost 2012

Activitats Setembre 2012 De l'1 al 30 de setembre Exposició. Camins històrics i tradicionals de les comarques de Tarragona.

5 de setembre | 19'00h Club de Lectura. La Fiesta del Chivo, de Mario Vargas Llosa.

El fotògraf i geògraf Rafael López-Monné ens mostra el valor patrimonial dels camins històrics de la nostra demarcació. Exposició que sorprendrà el visitant per la seva bellesa natural i paisatgística i l'introduirà en aquesta temàtica novedosa i pionera. Exposició cedida per la Diputació de Tarragona.

6 de setembre | 10'30h – 13'00h Informàtica per a nens. Powerpoint.

4 de setembre | 10'30h – 13'00h Juguem? Jocs de taula a la biblioteca. Juguem al Verbàlia.

9 de setembre | 20'00h Presentació de la miscel·lània Estudis de Constantí. Presentació del núm. 28 dels Estudis de Constantí a càrrec de la historiadora i arxivera Montserrat Flores.

12 de setembre | 18'00h BiblioContes. Nil, el cocodril. Sessió de contes infantils a càrrec de Judith Robert i Lluís Fongrau. La Judith ens explicarà la història del Nil, un cocodril solitari que es menja tot allò que es mou al seu voltant. Però... què passarà quan al Nil li comencen a fer mal les dents? I en acabar el conte, l'il·lustrador Lluís Fongrau ens explicarà com dibuixar el Nil.

26 de setembre | 19'00h Club de Lectura. L'Edifici Iaqubian, d'Alaa Aswani.

Club de Lectura Dimecres, 5 de setembre, 19’00 h. La Fiesta del Chivo, de Mario Vargas Llosa. Per què torna Urania Cabral a l'illa que va jurar no tornar a trepitjar? Per què continua buida i plena de por des dels catorze anys? Per què no ha tingut cap amor? Amb aquesta novel·la assistirem a un doble retorn. Mentre Urania visita el seu pare a Santo Domingo, tornarem a 1961, quan la capital dominicana encara es deia Ciudad Trujillo. Vargas Llosa relata el fi d'una era, el fi d'una dictadura, donant veu, entre altres personatges històrics, a l'impecable i implacable general Trujillo, anomenat el Chivo, i a l'hàbil doctor Balaguer (sempitern president de la República Dominicana).

Dimecres, 26 de setembre, 19’00 h. L'Edifici Iaqunian, d'Alaa Aswani. Aquesta és la història de l'edifici Iaqubian, un immoble del Caire construït el 1934 com habitatge pels nobles i pels estrangers que vivien a Egipte a l'època. El barri va anar passant de moda, l'edifici va entrar en decadència i, en l'actualitat, hi conviuen tot tipus de persones de classes diferents. L'edifici és, així, una metàfora perfecta per explicar-nos la societat egipcía i el que hi bull. L’homosexualitat, la hipocresia religiosa, la corrupció, el fonamentalisme, l’abús de poder i l’esclavitud sexual de la dona davant el patró són narrats sense prejutjar però sense pietat.

3


BiblioNovetats

Juliol - Agost 2012

Agost 2012

NOVEL·LA Bakker, Gerbrand. A dalt tot està tranquil. (Premi IMPAC 2010) Eyre, Lucy. Si la mente tuviera alas. James, E. L. Cinquanta ombres d'en Grey. Läckberg, Camilla. L'Ombra de la sirena. Larsson, Stieg. The Girl who played with fire. (En anglès) Martin, George R. R. Danza de dragones. (Canción de hielo y fuego ; 5) (2 vol.) Les Mil i una nits. Selecció de contes. Modiano, Patrick. Dans le café de la jeunesse perdue. (En francès) Moner, Anna. Les Mans de la deixebla. Nothomb, Amélie. Stupeur et tremblements. (En francès) Parellada, Ada. Sal de vainilla.

BIOGRAFIES I RELATS PERSONALS Bergreen, Laurence. Marco Polo de Venecia a Xanadú. Buxeda i Aliu, Francesc. Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel. Küng, Hans. Libertad conquistada. Memorias.

SER PARES I EDUCACIÓ Alsina, Àngel. Com desenvolupar el pensament matemàtic.

PSICOLOGIA I AUTOAJUDA Buendía, José. Psicopatología en niños y adolescentes. Iriondo, Javier. Donde tus sueños te lleven. Tu pasado no determina tu futuro.

ART, MÚSICA I ESPECTACLES Pou, Anna. Amat. (Grans genis de l'art a Catalunya ; 14)

En_línia. Llegir i escriure a la xarxa.

TEATRE, POESIA I TEXTOS LITERARIS

Guía práctica de la salud infantil. Para una infancia sana.

Arnau, Carme. Mercè Rodoreda, l'obra de postguerra. Exili i escriptura.

Monés i Pujol-Busquets, Jordi. La Pedagogia catalana al segle XX. Els seus referents. Puig, Irene de. Aprendre a aprendre. Estudiar. Sobre l'adolescència, des de l'adolescència. Una antologia de narrativa estrangera.

Neruda, Pablo. Veinte poemas de amor y una canción desesperada.

LLENGUA I IDIOMES Ferrerons, Ramon. Primer diccionari general i etimològic de la llengua de signes catalana. (2 vol.)

4


BiblioNovetats ECONOMIA I EMPRESA Chang, Ha-Joon. 23 coses que no us expliquen sobre el capitalisme. Temas de economía mundial. Torres Coronas, Teresa. Gestió d'empreses per a enginyers. Activitats per desenvolupar coneixements i competències.

HISTÒRIA, GEOGRAFIA, ACTUALITAT, POLÍTICA I TRADICIONS

Juliol - Agost 2012 Recasens, Josep Maria. L'Aigua a Tarragona. De la romanització a la industrialització. Roma. El imperio romano en el siglo primero.

Tort, Jaume. Menorca. Camí de cavalls (GR 223) Illes Balears.

CÒMICS Pratt, Hugo. En un cel llunyà.

RELIGIÓ Alcoba, Daniel. Inferno. Origen e historia del miedo al castigo eterno.

CIÈNCIA I TECNOLOGIA Martínez Sancho, Vicent. L'Ús de l'energia nuclear.

Bosch Meda, Jordi. El Problema de l'habitatge en la vellesa a Catalunya.

VIATGES I MUNTANYA

Canaleta, Pau. L'Estratègia electoral.

El Camí de Sant Jaume. De Montserrat a Alcarràs.

Coffey, Michael. Días de infamia. Grandes errores militares de la Segunda Guerra Mundial.

Itineraris pel Vallès Oriental. Rutes per recórrer i conèixer el Vallès Oriental.

Ferrer, Irene. Nissaga d'obrers.

Guía París.

Yslaire. Sambre.

JUVENIL Bravo Castillo, Juan. Els Tres mosqueters. Martín, Susanna. 1, 2, 3, 4... historietes diverses. Guia sobre diversitat afectivosexual i identitats de gènere per a adolescents. Plichota, Anne. Oksa Pollock i el bosc dels perduts. Poe, Edgar Allan. Contes macabres. Weis, Margaret Baldwin. La Discípula oscura ; 2. Ámbar y hierro.

Praga.

5


BiblioNovetats

Juliol - Agost 2012

Agost 2012

INFANTIL. APRENEM COSES

 NENS I NENES ENTRE 6 I

9 ANYS

Lenain, Thierry. Ja sóc gran, mare! (Lletra lligada)

Bloom, Història de la gran poma.

Bernal, M. Carme. La Filla del carboner.

Lluch, Enric. Pintant la casa. (LLETRA DE PAL)

Green, Jen. Per què he d'estalviar energia?

Broseta, Teresa. Els Contes d'Ukanaburu.

Portella, Helena. Adéu, petit amic!

Nuño González, Jaime. Un Poble en temps del Romànic.

Kaboc, Suzanne. Blancaneu.

Rivas, Noè. Cançons de tardor. De tots colors.

Mir, Paco. El Monument a l'estel. Soler Martí, Miquel-Albert. Els Sis clauets màgics.

 NENS I NENES ENTRE 9 I

12 ANYS Bat Pat. L'Últim ogre. Pérez Escrivá, Victoria. La Sigrid i el misteriós cas del sucre putrefacte. Stilton, Geronimo. La Trampa dels superdinosaures.

 BEBETECA Alcántara Sgarb, Ricardo. El Xumet del Tento. Inaraja, Christian. Ara ve Nadal. Jeffers, Oliver. Atrapat.

 NENS I NENES FINS A 6 ANYS Ferro, Elena. La Castanyera. Girbés, Joan Carles. Una Excursió rodona. Aprèn les formes.

6


BiblioNovetats

Juliol - Agost 2012

MÚSICA (CDs)

PEL·LÍCULES (DVDs)

Los Usurpadores.

Jurado, Rocío. Flamenco.

Las Aventuras de Tintin. El Secreto del Unicornio

Vida íntima de Julia Norris.

Karajan, Herbert von. 100 Best Karajan. Les Músiques de les festes de Santa Tecla de Tarragona. Lluís Llach. Camp del Barça, 6 de juliol de 1985. (DVD)

Dos mujeres ; Ayer, hoy y mañana; El Espíritu burlón. (Ciclo Grandes Clásicos) Drácula.

Mishima. Sound 2011.

Masters del universo; Retroceder nunca, rendirse jamás; En la línea del enemigo. (Ciclo Grandes Clásicos)

Rosendo. El Endémico embustero y el incauto pertinaz. (DVD)

Morena y peligrosa; Luna nueva; María Galante. (Ciclo Grandes Clásicos)

Saint-Germain des-Prés Café.

Perversidad ; La casa roja; Barba azul. (Ciclo Grandes Clásicos)

Vigatanisme musical.

Waterloo; Gettysburg; Zeppelin. (Ciclo BélicoHistórico)

7


BiblioNovetats

Juliol - Agost 2012

Agost 2012

Pl. Hospital, n. 1 43120, ConstantĂ­ (Tarragona) Tel. 977.52.06.92 biblioteca@constanti.cat http://www.constanti.cat/biblioteca https://www.facebook.com/biblioconstanti

Horari: Dilluns: de 16 a 20 h. De dimarts a dijous: de 10 a 13 h. i de 16 a 20 h. Divendres i dissabte: de 10 a 13 h. CatĂ leg: http://argus.biblioteques.gencat.cat

El bloc de la Cineteca: http://cinetecaconstanti.blogspot.com.es/

8

BiblioNovetats. Juliol-Agost 2012  

Notícies: Arriba el setembre i... tot torna a la normalitat / Activitats setembre 2012 / Club de Lectura / Novetats de la Biblioteca: Novel·...

BiblioNovetats. Juliol-Agost 2012  

Notícies: Arriba el setembre i... tot torna a la normalitat / Activitats setembre 2012 / Club de Lectura / Novetats de la Biblioteca: Novel·...