Page 1


MARIANNE FAITHFULL. Easy come, easy go Naïve, 2008 Pop www.mariannefaithfull.org.uk

El vintè àlbum de Marianne Faithfull és un disc de versions i duets. Produït per Hal Willner i gravat als estudis Sear Sound, els més antics de Manhattan, el disc versiona artistes com Duke Ellington, The Decemberists o Sarah Vaughan amb músics de luxe (Barry Reynolds, Marc Ribot) i grans col·laboracions (Nick Cave, Antony, Rufus Wainwright, Jarvis Cocker, entre d’altres).

ABÚS. Esthels Grabaciones silvestres, 2008 Pop www.abusland.com

El barceloní Agustí Busom estrena amb el seu quart disc el segell discogràfic liderat per Marc Parrot, Grabaciones Silvestres. Esthels és un disc íntim, creat a base de guitarra i veu, un compendi sobre les fases de l’enamorament en forma de cançons acústiques que, segons el músic, requerien una sonoritat de petita i suau instrumentació.

JOE STRUMMER: VIDA Y MUERTE DE UN CANTANTE. Dir. Julien Temple Avalon, 2008


Documental

Bono, John Cusack, Johnny Depp, Matt Dillon i Jim Jarmusch són algunes de les personalitats que aporten la seva pròpia història al voltant de la vida i obra de l’influent músic britànic, líder de The Clash, a qui Temple vol descriure per damunt de tot com "un autèntic comunicador i orador del nostre temps". Guanyadora del Premi al Millor Documental als British Independent Awards.

ORLANDO JULIUS EKEMODE. Orlando Julius plays super Afro soul Vampi Soul, 2007 Afro/Soul

Pocs

artistes

han

estat

tan

decisius

en

la

invenció,

el

desenvolupament i la popularització de l’estil afro/pop com Orlando Julius. En els seus inicis, als anys seixanta, Julius va fusionar sons i ritmes tradicionals africans amb altres sons propis del pop americà, el soul o el R&B. Aquest cd doble és una bona oportunitat per escoltar-lo.

PAVEMENT. Brighten the corners Domino, 2008 (1997) Indie


www.myspace.com/pavement

Com ja van fer amb els seus discos Slanted and Enchanted, Crooked Rain o Wowee Zowee, Pavement reedita en edició de luxe el seu quart àlbum, més melòdic i madur. Brighten The Corners: Nicene Credeence Edition conté el disc original i una recopilació de rareses entre les quals hi ha preses en directe dels temes del disc, sessions de la BBC o cançons mai abans sentides. Inclou també un llibret de 62 pàgines. EGON SODA. Egonsoda Cydonia, 2008 Pop www.myspace.com/egonsoda

Després de deu anys fent música com a Pale i com a Egon Soda, i amb un munt de treballs de curta durada, els barcelonins s'han decidit a treure al carrer el seu primer disc. Egon Soda el formen components, entre d'altres, de les bandes Sanpedro i Standstill. Un disc cru, de ritme pausat i tranquil, amb lletres lentes, curtes i eficients.

ERIC DOLPHY. Out to lunch Capitol, 1999 (1964) Jazz


John Coltrane va dir d’ell: Dolphy era un dels músics més grans que he conegut. Certament, el nord-americà fou una peça clau del jazz modern i en tan sols sis anys es va situar a l’avantguarda de la renovació del jazz dels anys seixanta. Virtuós del clarinet baix (un instrument en desús a la seva època, actualment recuperat per al jazz) i multiinstrumentista, va gravar Out to lunch amb només 35 anys. Malgrat estar malalt, la seva carrera musical fou tan breu com fructífera i revolucionària.

EXTRAPERLO. Desayuno continental Mushroom pillow, 2009 Pop/Electrònica www.myspace.com/extraperlo

Extraperlo són un jove quartet de Barcelona format per actius membres de l’escena musical de la ciutat que alhora integren altres projectes, com Albaialeix o El Guincho, on tota experimentació està permesa. El seu debut Desayuno continental vol oferir, com el títol expressa, una completa i variada gamma d’elements musicals, ritmes africans i caribenys inclosos.

PASCAL COMELADE. El Steinway a la guillotina DiscMedi, 2008. CD + LLIBRE Música per a piano


www.myspace.com/comelade

Max (Premi Nacional de Còmic 2007) s’apropa al món surrealista i esbogerrat de Pascal Comelade amb aquesta narració gràfica que ens parla d’un secret tancat dins d’un piano vermell. Comelade ha creat la banda sonora d’aquest periple seleccionant una dotzena de temes dels concerts de la seva gira de 2006. El resultat és el cd El Steinway a la guillotina que combina a la perfecció amb les imatges creades per Max. ABE VIGODA. Skeleton PPM, 2008 Punk/Rock www.myspace.com/abevigoda

Aquest grup de tropical-punk de Los Angeles pren el seu nom del mític actor que interpretava el paper de Sal Tessio a El Padrino. Comparteixen escena musical amb altres bandes de L. A. com No Age, Health o Mika Miko, i amb el seu nou disc han fet un salt de qualitat definitiu.

GOLDFRAPP. Seventh tree Mute, 2008 Pop www.goldfrapp.com


Molts pensàvem que aquell grup que va treure aquell preciós i oníric Felt Mountain (Mute, 2000) ara fa vuit anys, s'havia perdut irremeiablement en la seva recerca del synth-pop dels vuitanta dels seus darrers àlbums. Però Seventh tree ha estat una gran sorpresa, una fugida cap al folk i les melodies suaus, que ens demostren que aquest duet és més inquiet musicalment del que semblava.

RAYDIBAUM. Manual de gènere catastròfic RGB Management, 2008 Pop www.myspace.com/raydibaum

Manual de gènere catastròfic és el segon disc d’aquesta banda barcelonina que va madurant i ens ofereix melodies cada cop més treballades. El nou àlbum suposa un canvi pel que fa a l’idioma (Raydibaum se suma al grapat de bandes que passen de l’anglès al català) però també pel seu debut en el jove segell discogràfic RGB.

THE ROOTS. Rising down Island Def Jam Music, 2008 Hip-hop www.myspace.com/theroots


Aquest disc consolida la banda de Philadelphia The Roots com un dels grans grups de hip-hop. Coneguts pel seus potents directes, el grup que s’inspirà en el concepte de “hip hop band” fundat per Stetsasonic ha guanyat amb el temps pes, influència i una excel·lent crítica en el món del hip-hop, el R&B i el Neo soul. Ara han comptat amb la col·laboració de Mos Def, Common, Dice Raw o Talib Kweli, entre d’altres. MARINA GALLARDO. Working to speak Foehn, 2008 Folk/pop/rock www.marinagallardo.com

En el seu primer disc, aquesta cantautora gaditana de 23 anys parla absolutament per si mateixa. Amb una maduresa artística insòlita en una persona de la seva edat, Marina Gallardo ens ofereix un disc de música folk/pop tranquil, relaxat amb una veu plena de matisos. La producció corre a càrrec de Paco Loco.

Recomanats Juliol  

Recomanats Juliol

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you