Page 1

Donizetti IL PIGMALIONE Homenatge a Josep Clarà

Biblioteca Clarà Sala d’Actes Isadora Duncan 8 de maig de 2012, 19 h

Biblioteques de Barcelona


Gaetano Donizetti (1797-1848) IL PIGMALIONE Drama em un acte basat en el llibret d’Antonio Simeone Sografi, compost l’any 1816 i inspirat en el llibre X de Les Metamorfosis d’Ovidi. Estrenat pòstumament el 13 d’octubre de 1960 a Bèrgam, Itàlia Pigmalione . . . . . . . . . . . . . . . . . Raül Poblet, tenor Galatea. . . . . . . . . . . . . . . Núria Dardinyà, soprano Direcció musical i piano . . . . Efrem Garcia i Salinas Direcció escènica . . . . . . . . . . . . . Edgar Villanueva Estrena a Barcelona Pigmalió, rei de Xipre i escultor, busca en l’escultura l’amor ideal i s’enamora perdudament de l’estàtua Galatea, creació seva. Per no arruïnar l’obra, ni tant sols gosa retocar-la amb el cisell. Els Déus es compadeixen de l’artista i l’estàtua cobra vida: Pigmalió abraça la seva amant Galatea i tots dos canten celebrant el seu amor. Raül Poblet Estudia als Conservatoris de Tarragona i Superior de Música del Liceu de Barcelona. El seu repertori comprèn obres de Bellini, Donizetti, Mozart, Rossini, Haendel, Verdi i les sarsueles “El Timbaler del Bruc” d’A. Cohí Grau i “Cançó d'Amor i de Guerra” de R. Martínez Valls. Ha estrenat cançons de compositors catalans com Jordi Codina, Carlota Garriga, Narcís Bonet, Joan Guinjoan i Isidre Corderas.

Nuria Dardinyà Estudia a Roma amb Sesto Bruscantini i a Barcelona amb Mercè Punti. El seu repertori va de Mozart (Donna Anna a Don Giovanni) a Puccini (Mimi a La Bohéme, Tosca), Wagner (Elisabeth a Tannhäuser) i Leoncavallo (Nedda a I Pagliacci). També ha cantat la part de soprano solista als Rèquiem de Mozart i Fauré. Efrem Garcia i Salinas Nascut a Barcelona, ha actuat arreu del món després de formar-se a la seva ciutat natal, Budapest i Paris. Ha actuat en escenaris de tota Europa, així com a Tunísia, Gabon i Mèxic. Ha enregistrat l'integral de l'Obra per a cant i piano de Manuel Blancafort i ha dirigit el muntatge de l'òpera Els pescadors de Perles, de Georges Bizet (Auditori de Cornellà, 2010). Edgar Villanueva Nascut a La Guaira, Veneçuela. Estudia a l'Instituto Superior de Arte del Teatre Colón de Buenos Aires, on obté el títol de director d'escena el 1999. El seu repertori comprèn moltes òperes, que van des del barroc de Monteverdi (Lament d'Arianna) fins al segle XX d’Stravinsky (La carrera del llibertí) i obres contemporànies. Des del 2002 coordina l'Òpera Club de la Biblioteca Clarà.

Agraïments. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Carlos Benítez-Stieffel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Escola de Musica Can Ponsic


2a Setmana de l’òpera a la Biblioteca Clarà, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Òpera, 8 de maig La 2ª Setmana de l’Òpera està inclosa dins de l’esdeveniment Òpera en ruta a Sarrià-Sant Gervasi. Totes les activitats es realitzaran a la Sala d’Actes Isadora Duncan de la Biblioteca Clarà (Dr. Carulla 22-24, Tel. 93 280 15 47)

ENT LLIURADA RE

bcn.cat/ sarrià-santgervasi

twitter.com/BcnSarr_St_Gerv telèfon: 010 (24h)

AFO R LIM AMENT ITAT

Programa Il Pigmalione  

Programa de mà òpera Gaetano Donizetti Il Pigmalione