Teaserboekje De Staal in Delft

Page 1

een nieuw stukje Delft


destaaldelft.nl


Geniet in de luwte van het stadse leven aan de gracht.

De Staal\Een nieuw stukje Delft


De rijke geschiedenis ĂŠn slimme innovaties van Delft zien we terug in De Staal. Een unieke wijk die klaar is voor de toekomst.

De Staal\Een nieuw stukje Delft


De Staal heeft veel water en groen en volop bedrijvigheid. Hier wil ik wonen, werken, leven.

De Staal\Een nieuw stukje Delft

Een nieuw stukje Delft › › › › › ›

stadswoningen appartementen studio’s commerciële ruimten werkateliers parkeren voor de deur


Delftse Hout 700 m

Ikea 750 m

Even shoppen of een hapje eten in de historische binnenstad. Of juist de natuur van de Delftse Hout opzoeken. Vanuit De Staal ben je overal zo.

1,2 km

centrum NS-Station Delft 2 km

TU Delft 1,2 km

De Staal\Een nieuw stukje Delft

naar Centrum NS-Station Delft TU Delft Strand Kijkduin Rotterdam The Hague Airport

5 min.

5 min.

9 min. 5 min.

10 min. 15 min. 4 min. 14 min. 24 min. 11 min.

12 min.


Leven aan, op en in het water.

De Staal\Een nieuw stukje Delft


“De markante toren die vanaf de snelweg te zien is, is geïnspireerd door de traditionele Delftsblauwe tulpenvaas. Die is in lagen opgebouwd.”

campus: commerciële ruimten op een tweelaagse parkeergarage

woontoren: appartementen (huur)

commerciële ruimten in de plint van de woontoren woningen en appartementen koop of huur

groene wallen, ruimte voor natuur

appartementen koop of huur

- Lana du Croq -

De Staal\Een nieuw stukje Delft

nieuwe gracht, aangesloten op de grachten van de binnenstad

koopwoningen en appartementen aan de nieuwe grachten


De twee gezichten van Delft komen samen in De Staal. Delft staat voor geschiedenis en techniek. Dankzij De Staal zie je vanaf de snelweg niet alleen het historische Delft, maar ook de innoverende kant. DCVZ (duCroq & van Zutphen architects) over het nieuwe visitekaartje van Delft.

Lana du Croq Frits van Zutphen, die zelf in Delft studeerde, ‘Voor mij is Delft leven langs de gracht, met je stoel voor de deur. De Staal is herkenbaar Delft, maar dan in een eigentijdse setting.’ Zijn collega Lana du Croq vult aan: ‘De oude gevels uit de binnenstad zien we terug in het metselwerk en we hergebruiken staalconstructies en andere delen van de oorspronkelijke gebouwen.’ De Staal heeft vele architectonische verwijzingen naar het verleden, maar is vooral een sterk stedenbouwkundig staaltje. Zo sluiten nieuwe grachten aan

Foto Lana door Mylene Siegers

De Staal\Een nieuw stukje Delft

Frits van Zutphen

op de oude gracht richting binnenstad. Du Croq: ‘Vroeger bracht men vanuit De Staal het afval van de stad over het water Delft uit. Nu kun je over het water de stad in!’ Du Croq: ‘De markante toren die vanaf de snelweg te zien is, is geïnspireerd door de traditionele Delftsblauwe tulpenvaas. Die is in lagen opgebouwd.’ Van Zutphen: ‘Hij telt drie gestapelde blokken, elk van een andere Delfts geschoolde architect, en zit bomvol innovatie. Typisch Delft.’

Met stadswoningen, appartementen, commerciële ruimten, campus met werkateliers is er plek voor starters, gezinnen, studenten, éénen tweepersoonshuishoudens en ondernemers. Van Zutphen: ‘Een multifunctionele woonwijk die ook in het gebruik echt Delfts is. Zo heeft de maakindustrie hier mooie werkplekken om te creëren.’


Moderne architectuur met respect voor het verleden en klaar voor de toekomst.

De Staal\Een nieuw stukje Delft


De Staal\Een nieuw stukje Delft

De nieuwe grachten van De Staal brengen je naar de oude grachten van de binnenstad.


› Zonnepanelen › Eigen bodemwarmtebronnen en › › › › ›

warmtepompen voor verwarming én koeling Regenwater komt deels in reservoirs om te gebruiken in de tuin Elektrische laadpalen Groene zone voor biodiversiteit, luchtzuivering en waterberging Boezemwater van de Stille Putten komt De Staal in Woningen met hoogwaardige isolatieschil

De Staal\Een nieuw stukje Delft

De Staal is een slimme wijk Met duurzame oplossingen van nu, maar dankzij circulaire bouw ook voorbereid op duurzame oplossingen van de toekomst. Met onder meer groen dat geluid van de snelweg tegenhoudt, water opvangt en de lucht zuivert.


“ Hier ben ik thuis. Ik ben in Delft geboren en getogen. De levendigheid van grote steden is inspirerend, maar het grenst ook vaak aan chaos. Delft is heerlijk overzichtelijk zonder saai te zijn.� Marieke Wals (25) Studio Wals bladenmaakster met een studio in Delft De Staal\Een nieuw stukje Delft


Wonen en werken in De Staal De multifunctionele woonwijk De Staal biedt ook ondernemers graag de vrijheid. Van praktijk aan huis tot zelfstandige kantoor- en werkruimte. Voor start-ups maar ook voor gevestigde namen. Diverse werkruimten: › Woon-werkwoningen › Campus met werkateliers › 6.000 m2 aan commerciële ruimten

De Staal\Een nieuw stukje Delft

› 4 00 parkeerplaatsen › Gelegen vlakbij de A13


Een heerlijk dagje Delft Vanuit De Staal loop, rij of vaar je zo naar de Delftse binnenstad. Voor een ontbijt, een dagje winkelen, een lunch, diner of… Eigenlijk hoef je niet naar huis.

De Staal\Een nieuw stukje Delft

08:30\10:00

17:00\21:00

De dag beginnen met een kop koffie, een gezond broodje of juist de beroemde appeltaart van Kobus Kuch? Het kan hier allemaal.

Uit welke wereldkeuken je ook wil eten: in Delft slaag je altijd. Van snel iets op tafel tot gang voor gang rustig de tijd nemen.

12:00\14:00 Rondje varen? Wandelen of hardlopen om de plas? Je bent zo in recreatiegebied Delftse Hout. En wat lunchen we? Tosti, culinair verantwoorde friet, pannenkoek op een terrasboot? Zeg het maar!

14:00\17:00 De compacte binnenstad heeft opvallend veel winkels. Bekende warenhuizen én kleine boetiekjes. Toe aan een borrel? Plof neer in een van de vele horecagelegenheden.

21:00\... Nog niet naar huis? Geen probleem. Blijf bij mooi weer heerlijk hangen op een van de vele terrassen. Of geniet binnen, van bioscoop tot bruine kroeg en van theater tot grandcafé.

Delft lééft. Dat voel je van ’s morgens vroeg tot ’s morgens heel vroeg.


Zie De Staal groeien... Meer weten over wonen, werken en leven in De Staal? Zie de unieke woonwijk groeien op destaaldelft.nl

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. De teksten en artist impressions zijn gebaseerd op de laatst bekende gegevens. Zij geven een impressie weer. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de ontwikkelaar is het niet toegestaan de inhoud van deze uitgave geheel of gedeeltelijk over te nemen of op enige andere wijze openbaar te maken. De Staal is een ontwikkeling van Novaform. Copyright februari 2020. Branding en communicatie: MASC Vastgoedcommunicatie.

De Staal\Een nieuw stukje Delft


geĂŻnteresseerd?

destaaldelft.nl