__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

inspiration Nr. 54 Herfst/Winter 2012 www.bernina.com

ZWITSERLAND CHF 6.90 EUROPA € 4.60 GROOT-BRITTANNIE £ 4 .45 VS VAN AMERIKA $ 6 .95 INCL. BTW

W ik k e lv e s t

Bu sin e ss & A f t e r W or k

E e n zw ar t ju rk je

Ke uk e nh ulp je s

K le in e ijs pr in se s

09 9 771664 599001

3 IN 1: TO GO Y D A E R GEN: A D T S E FE SFEER E S R E T W IN IN HUIS


Inhoud

6

8

Mode e n ac c e ssoir e s 6 3 in 1 – ready to go Getailleerde mantel in verschillende ­varianten 8 Variabel Wikkelvest en soepel jerseyjurkje 10 Business Broek en vest in grijze tinten 12 Kleurenspel Een zwart jurkje nu eens anders, met tas en losse ondermouwen 14 Accessoires Sjaals in vrolijke kleuren, bijpassende hoed en handig multifunctioneel tasje

10

Ne ws e n No t e s

12

16 BERNINA News Nieuws over de BERNINA 7-serie, BERNINA DesignWorks 20 BERNINA Notes Cursusprogramma

Tips 17 BERNINA DesignWorks Eerst een foto, dan een PaintWork bestand 19 Overlock Platte naad en nauwe rondingen En op www.berninablog.nl de i-tips, dit keer stap-voor-stap foto’s van de blinde sluiting van model 5416

4


24 28 30

Spe c ia al

26

21 De complete BERNINA Design-wereld

K inde r e n 24 Kleine ijsprinses Body met tutu

Wone n e n sc he nk e n 26 Feestdagen Winterse sfeer in huis 28 Keukenhulpjes Koekjes bakken in goed gezelschap 30 Winterdecoraties Wonen met bont en andere zachte materialen

Onze gast 32 J utta Hellbach: “Vrouwen dragen kunst tegenwoordig over hun schouder – kunst hangt niet meer alleen aan de muur!”

Young L ook 34 Recycling Zonde om weg te doen – lievelingsstukken opnieuw gebruikt

K la nt e nse rvic e 35 Ons cadeau Colofon

5 


Mode

3 in 1 - re a d y t o go Dit universele model is eigenlijk als mantel ontworpen, maar kan ook als kort jasje worden gedragen. Voor ieder wat wils dus.

5410 Getailleerde mantel Deze getailleerde mantel krijgt door de bontkraag en het bont aan de mouwen een elegant effect. Het bont kan echter ook gemakkelijk worden weggenomen en zie daar, de mantel heeft direct een andere look. Aan de deelbare rits kan ook een ander rokdeel worden bevestigd en zonder rokdeel heeft u een lekker 足sportief jasje.

5411 Asymmetrisches rokdeel Met het asymmetrische rokdeel ziet de mantel er heel apart uit. De rits is gewoon op de stof gestikt en dit accentueert de ongecompliceerde look.

6


7 


Accessoires

ve s W in t e rs e M us t - H a Sjaals kun je nooit genoeg hebben. Meestal liggen er genoeg in de kast en toch past er nooit een precies bij de outfit die je nu juist vandaag aan wilt. Daarom hebben wij hier een aantal sjaals in fleurige kleuren met bijpassende hoed en een handig ­multifunctioneel tasje gecreëerd.

5425 Sjaal gepuncht Het fijne meshmateriaal werd aan één kant met de draad mee met wolvilt gepuncht. De weelderige franjes zorgen ervoor, dat de sjaal een echte b ­ likvanger is. 5426 Ronde sjaal Een lichte walkstof houdt warm, vooral wanneer dit in twee lagen wordt verwerkt. Door de grappige dubbele rits kan de sjaal op verschillende manieren worden gedragen. 5427 Hoed – uw keuze U heeft uw favoriete hoofddeksel op de Duitse BERNINA blog gekozen en dit is het resultaat. De snit is heel eenvoudig en door de walkstof is de hoed ook snel klaar, de randen hoeven namelijk niet te worden afgewerkt. 5428 Broche De broche op de hoed is gemaakt van walkrestjes en een paar kralen. Met een speld kan de broche ook goed aan de sjaal of uw jas worden vastgemaakt. 5429 GSM-Geld-Sleuteltasje Hierin heeft u alles bij de hand: geld, sleutels, GSM, muntjes voor de boodschappenkar, wat wilt u nog meer? Alles moet bij elkaar passen en daarom ­hebben wij van het motief van de sjaal met franjes een borduurmotief gemaakt dat bij dit tasje als decoratief element en bij het muntenzakje op de klep en achterkant wordt gebruikt.

Sjaal: met punchtool sje: GSM- Geld-Sleutelta ursof tware met BERNINA bordu 14

Ketting Eigenlijk is de ketting een afvalproduct, omdat eerst onze hoed te groot was. Wilt u ook de ketting maken, knip de hoed dan ong. 6 cm groter en naai met “Extra Sterk” garen door alle lagen heen. ­Vervolgens simpelweg afknippen en decoreren.


15 


Wonen

K e u k e n h u lp je s De koekjes moet u weliswaar zelf 足bakken, maar u bent niet alleen, deze vrolijke vogels kijken graag toe hoe u dit doet.

5440 Schort Wie wil er nou niet als een keukenprinses koekjes bakken? Het borduurmotief is met de Jumbo Hoop geborduurd, maar kan ook in aparte delen in een kleiner borduurraam worden geborduurd. In de Mega Hoop past bijvoorbeeld de complete kooi. Als u geen borduurcomputer heeft, kunt u de satijnsteken ook op de stof tekenen en nanaaien. In dit voorbeeld worden de vogels geappliqueerd. 5441 Schilderijen Kleine schilderijen vormen als groepje een mooi geheel. Maak er dus gerust een aantal tegelijk. Met de software is dit heel makkelijk, maar ook alleen al met verschillende kleuren krijgt u mooie resultaten. 5442 Klok Zeg nu niet direct: dank je de koekoek! Dit kunt u ook! Weliswaar geen echte pendel- of koekoeksklok, maar deze kleine vogel is wel een leuke blikvanger. 5443 Geschenkbuideltje Als de koekjes klaar en afgekoeld zijn, worden ze in folie en in het geschenk足 buideltje verpakt. Echt iets om in de kersttijd cadeau te doen!

Schort: met Jumbo Hoop

28

Schilderijen: Mega Hoop met Jumbo Hoop en borduursof tware of met de BERNINA itsen om het bestand te spl


29 

Profile for Bernina International AG

Inspiration 54 Voorbeeld Nederlands  

Hier kunt u door enkele bladzijden van de Inspiration nr. 54 bladeren!

Inspiration 54 Voorbeeld Nederlands  

Hier kunt u door enkele bladzijden van de Inspiration nr. 54 bladeren!

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded