3 minute read

Når dans og musikk møtes

"Echo Flux» er en dobbeltforestilling som består av «the departed Heart» og «Primal».

Når DANS og MUSIKK møtes

«Echo Flux» er Annabelle Bonnéry sin første programmering som teatersjef for Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans. Forestillingen utforsker blant annet forholdet mellom dans og musikk, og spør seg hva kommer først: bevegelse eller musikk?

Echo Flux» er en dobbeltforestilling som består av «the departed Heart» og «Primal».

I begge forestillingene har teatersjef Annabelle Bonnéry koblet sammen en koreograf og en komponist som aldri har jobbet sammen før, og som er likeverdige i den kreative prosessen med å skape forestillingen. Et viktig utgangspunkt for forestillingene er å utforske hvordan musikk og bevegelse påvirker hverandre på scenen.

TO FORESTILLINGER I EN

Inspirert av boken «Melankoliens Anatomi» av Richard Burton fra 1621, tar «the departed Heart» utgangspunkt i danserens ulike måter å bruke pusten på for å skape lyd og rytmer. Koreograf Alban Richard er leder for Centre Chorégraphique national de Caen i Normandie. På denne forestillingen samarbeider han for første gang med komponist og leder for Grame, Centre national de création musicale i Lyon, Sebastian Rivas, som mottok Sølvløven under Venezia Biennalen 2018.

Forestillingen «Primal» søker etter øyeblikket vi mistet oss selv, og er et forsøk på å gjenopprette det som har blitt knust, ødelagt og splittet. Forestillingen utforsker tapt kunnskap om hvordan forfedrene våre levde i symbiose med naturen. I «Primal» samarbeider koreograf Ayelen Parolin med den franske beatboxeren Ezra – Vincent Chtaibi i en forestilling som belyser menneskets historiske forhold til naturen og de tapte kulturene, tradisjonene og ritualene vi ikke lenger har kodene for å forstå.

NY RETNING MED NY TEATERSJEF

Annabelle Bonnéry tiltrådte stillingen som teatersjef for Carte Blanche 1. august 2018, og «Echo Flux» er hennes første programmering som teatersjef.

Annebelle Bonnéry, teatersjef Carte Blanche

Bonnéry ønsker å åpne opp for nye perspektiver og aktiviteter. Foruten å produsere to-tre nye forestillinger i året, byr Carte Blanche på åpne prøver, der kunstnerisk team og danserne viser og forteller om forestilling i prosess, workshops for ulike nivå, samtaler og kreative samarbeid med lokale, nasjonale og internasjonale aktører.

I tillegg vil Carte Blanche også legge til rette for familiefremvisning av produksjonene.

Under «Echo Flux» vil familieforestillingen bestå av «Primal», som har en varighet på 35 minutt. «Primal» blir vist i sin helhet, og det vil bli gitt en kort introduksjon før forestillingen starter.

– Dans er et universelt språk som kan oppleves på tvers av alder og bakgrunn. Ved å legge til rette for familieforestillinger ønsker jeg at små og store skal få oppleve og dele profesjonell dansekunst sammen, sier Annabelle Bonnéry.

MIMODRAMAS – et samarbeid med BIT 20 og Festspillene i Bergen

Fredag 31. mai møtes BIT 20 Ensemble og fem av Carte Blanche sine dansere på scenen. I forlengelsen av «carte blanche»- konseptet går danserne sammen og lager et stykke til festspillkomponist Unsuk Chins «cosmigimmicks», helt uten koreograf. Danserne og musikerne møtes kun timer før forestilling og skaper enestående sceneøyeblikk der og da.

«Mimodramas» vises i Per Gynt-salen i Grieghallen, fredag 31 mai kl 20.00.

SENTRALBADET SCENEKUNSTHUS SKAL STÅ FERDIG I 2022

Arbeidet med Sentralbadet er allerede godt i gang, selv om dette foreløpig ikke er synlig i bybildet. Her skal Carte Blanche og BIT Teatergarasjen samlokaliseres og tilby det ypperste innen scenekunst. Huset vil også bli et naturlig samlingssted og møtepunkt for både kulturinteresserte og byens befolkning forøvrig.

Frem til Sentralbadet Scenekunsthus blir ferdigstilt, har Carte Blanche forestillinger i Studio Bergen på Nøstet. I vinter har publikumsfoajeen fått en aldri så liten oppgradering, og i baren er det mulig å kjøpe seg forfriskninger før forestilling for de som ønsker det. Velkommen til Studio Bergen!▗

FORESTILLINGSINFO

«Echo Flux» består av forestillingene «the departed Heart» og «Primal»som har premiere torsdag 23 mai kl 20.00 i Studio Bergen, Nøstegaten119. «Echo FLux» er co-produsert av Festspillene i Bergen

Familieforestilling av «Primal» lørdag 1 juni kl 13.00.

«Mimodramas» i samarbeid med BIT 20 Ensemble og Festspillene i Bergen, Per Gynt-salen i Grieghallen, 31 mai kl 20.00.

For mer informasjon om forestillingene og kjøp av billetter se carteblanche.no