4 minute read

Søstrene i Muren

Søstrene Synnøve og Kristin Aksdal, som eier og driver butikken Aksdal i Muren, er alltid kledd for en regnværsdag.

Søstrene i Muren

Søstrene Synnøve og Kristin Aksdal, som eier og driver butikken Aksdal i Muren, er alltid kledd for en regnværsdag.

Synnøve (36) som er daglig leder og Kristin (32) som er salgs- og markedssjef tok over familiebedriften der de nærmest har vokst opp, i 2009.

De er femte generasjon Aksdal som driver butikken som ble etablert av tippoldefaren i 1883.

– Vi har mer eller mindre vokst opp i kulissene her. Etter at vi startet eget selskap har vi fått åpnet flere lokaler i Muren, forteller Synnøve.

Kristin forteller at det var i disse gamle lokalene alt startet. Aksjebeviset fra 1883 henger på veggen i butikken til minne om oppstarten.

Aksjebeviset fra 1883 henger på veggen i butikken til minne om oppstarten.

– Tippoldefaren vår, Mikal Helgesen Aksdal, betalte to kroner for aksjebeviset. Et artig minne om en fin tid å starte forretning på, smiler de to søstrene.

FLERE SALGSKANALER

Ved siden av å drive butikk i lokalene i Muren, etablerte Aksdal-søstrene nettbutikk i 2010 der de selger til kunder i hele landet og verden for øvrig.

– Vi har også en bedriftsdel hvor vi leverer regntøy til for eksempel ansatte i barnehage, skoler og bedrifter. De skal gjerne ha regntøy med logo. Vi har ulike salgskanaler, men butikken i Muren er den som er viktigst for oss, sier Synnøve.

KVALITETSMERKER

Aksdal i Muren har trofaste kunder året gjennom. Om sommeren valfarter turistmassene også inn i de små lokalene for å ta det skandinaviske regntøyet i nærmere øyesyn.

Bergen Poncho, Blæst Rainwear 1990,-
Kvalitet og langsiktighet går igjen i alt vi gjør for kundene, for at de skal komme igjen i generasjoner etter generasjoner.
Wilton Wellingtons, Barbour 900,-

– Her har vi ulike merker. Vi fører Barbour, Helly Hansen, Didriksons, Aalesund Oljeklede og bergenske Blæst Rainwear. Dette er sterke merker innenfor regntøy, fritidsklær, støvler, vesker, luer og sjal. Alle varene våre er værbaserte. Vi har alt fra oljehyre til pustende regnkåper i fresht design, forteller Kristin.

Hun legger til at det er stor etterspørsel etter Barbours voksede bomullsprodukter.

– Oilskinjakkene fra 1894 er nesten like gamle som butikken selv og passer fint i den historiske bygningen fra 1561. Jakkene er unike og er svært populære til folk i alle aldre, sier Synnøve.

Sander Lightweight Jacket, Barbour 3600,-

Etterhvert som voksen går bort, kan man ettervokse jakken etter behov. Søstrene Aksdal er helt enige om at disse jakkene passer perfekt i Bergen.

– De er fra South Shields i England der været er som her på Vestlandet; fylt av vind og regn, sier hun.

TIDLØST OG KLASSISK

Men oilskinjakkene er gode for mer enn å beskytte deg for bergensregnet. Kristin forteller at de kan brukes hele året- både i sol og regn. Barbour Lightweight jakkene er perfekt for vår og sommer i Bergen.

– Jo mer du bruker de, jo finere blir de. Man kan kjøpe en jakke og sette i en innervest, så blir den foret, eller du kan sette på en hette og du er regnkledd. Du kan få frem din egen unike stil ut av de klassiske produktene, sier Kristin.

Sherwood Lightweight Jacket, Barbour 3600,-

TETT SAMARBEID MED LEVERANDØRENE

Aksdal i Muren samarbeider tett med leverandørene, dette for at de skal kunne ha uavhengige linjer.

– Produktene vi tar inn er spesielle for våre kundegrupper, det er ikke produkter man kan få overalt. Ofte er vi tidlig inne i utviklingsprosess og samarbeider tett med våre leverandører om å tilby det aller beste til våre kunder, sier Aksdal-søstrene, som mener bergenserne er fremoverlent når det kommer til hva de vil kle seg i.

Bergen Poncho, Blæst Rainwear 1990,-

Aksdal har utstillingsvindu i nettbutikken med egen blogg. Se nyheter på Instagram og Facebook under Aksdal i Muren @aksdalimuren www.aksdalimuren.no