Page 1

tt y n e G lan l i v l l liv ti ra a p s och i! energ

GLAS & ALUMINIUM Fรถnster Fasader Skjut- och vikpartier


Innehåll Fönster

4-6

Fasader

12-13

Glas

7

Entré

14-15

Profilsystem

8-9

Energi

16-17

Skjut-och vikpartier

10-11

Ytbehandling

18-19


Valkommen till KPAB Företaget startade i liten skala som Kvänums Plåtindustri AB i början på 50-talet. Då var produktionen inriktad mot lantbruk, genom tillverkning av silo och spannmålstransportörer. Senare halmhackor till skördetröskor. Vår kompletta verkstad möjliggör även s.k. legoproduktion åt en mängd kunder. Idag är KPAB ett familjeföretag med Benders som en av ägarna. År 2007 togs beslut om att satsa på nya marknader och tack vare Benders starka position på byggmarknaden föll valet på fönstertillverkning. Idag har vi en mycket modern produktion av aluminiumpartier. Vi tillverkar fönster, dörrar, skjut- och vikpartier, fasader m.m. Våra kunder är allt från privatpersoner till stora byggföretag. För oss finns ingen standard utan vi anpassar oss efter dig! I hjärtat av Västergötland, närmare bestämt i Edsvära, Kvänum har vi ett showroom där vi visar våra produkter. Välkommen att kontakta oss!


Fonster

Nya fonster - sparad energi och nytt liv till villan! Genom dina fönster kan du påverka både utseende och funktion på dina villa! Med aluminium­fönster från KPAB har du möjligheten att skapa en individuell lösning utan att behöva ta hänsyn till standardiserade mått. Att fönstren dessutom har en hög värme­isolering och är underhållsfria får du på köpet! Valmöjligheterna är stora då det gäller ytbehand­ling, funktion och design. Vi arbetar med Schüco som är en framgångsrik systemleverantör och har ett väl utvecklat sortiment. Vi på KPAB hjälper dig med allt från idéer och val av rätt fönster till montering på plats.

4

Varför skall du välja KPAB:s aluminium­fönster? • Livslängden - Hög kvalitet och mycket bra material ger lång hållbarhet. • Underhållet - Minimalt med underhåll • Säkerheten - Det finns ett flertal säkerhets­klasser att välja på! • Individualiteten - Välj fritt bland färger och former • Sortimentet - Brett sortiment och väl utvecklat system • Energieffektiviteten - Spara energi med nya fönster

Läs mer på www.kpab.com


Fonster

5


Fonster

6


Glas

Glas med bade solskydd och smutsavvisning! Energiglas: Idag är kraven på lägre energiförbrukning högre än vad den har varit tidigare. För att dra nytta av aluminiumkarmens goda isoleringsförmåga så jobb­ar vi idag enbart med energiglas. Till det vanliga energiglaset kan man komplettera med solskydd, ornament och smutsavvisning. Det finns flera varianter av solskydd, tillsammans hjälps vi åt att hitta det som passar bäst för dig! Ornamentglas eller råglas finns också i olika utförande, från frostat till mer traditionell smutsavvisande glas. Det smutsavvisande glaset är belagt med en speciell yta som hindrar smuts från att fastna, det passar bäst till stora ytor i öppna miljöer.

Brandskydd: Till våra brandpartier har vi speciella brand­glas. Dessa glas uppfyller krav som t.ex. IE30. Personsäkerhet: Vi erbjuder två typer av person­säkert glas, härdat glas och laminerat glas. Härdat glas får sin styrka genom att det först värms upp till 600-650 grader C, så att det blir mjukt och spänningsfritt. Därefter kyls det ned så snabbt att det uppstår tryckspänningar i glasets ytskikt och dragspänningar i mitten. Laminerat glas är samma typ som du har i din bil. Det gör att risken för skärskador minimeras. Enkelglas: Vi erbjuder även enkelglas till våra oisolerade uterum. Både personsäkert och ej personsäkert finns som val.

Läs mer på www.kpab.com

7


Profilsystem

Ovan: skjutparti Nedan: vikparti

Öppningsbart fönster

Välj bland flera olika handtag och beslag

Stora mojligheter bara for dig! Tack vare vår produktionsanläggning och vårt arbets­ sätt finns det stora valmöjligheter för dig som kund hos KPAB. Färg och form är självklara val och utöver det finns flertalet alternativ på glas, handtag och lås. Tillsammans tar vi fram det som passar just dig bäst. Eftersom vi inte har några standardfönster blir det inte dyrare om du har ”udda” mått. Aluminium är ett material som sätter väldigt få gränser samtidigt som det är ett bra material för miljön.

8

KPAB hjälper dig med: • Rådgivning • Planering och kostnadsförslag • Tillverkning av dina partier i vår verkstad • Montering

Läs mer på www.kpab.com


Profilsystem

9


Skjut - och vikpartier

Oppna upp ditt hem och slapp in naturen! Med våra skjut och vikpartier kan du släppa in naturen på ett helt nytt sätt. Det är fullt iso­lerade partier som stänger ute kylan och ger dig nya möjligheter med ditt hem. Skjut- och vikpartier ger dig stora glasytor som samtidigt kan öppnas upp. Ett vikparti går snabbt och enkelt att öppna och vika ihop. I öppet läge tar dem minimalt med plats. Ett skjutparti kan tillverkas i större storlekar och ger mindre synliga profiler. Skjutpartier kan beställas med 2/3 öppningsbar yta.

10

• Utmärkt alternativ om du vill sudda ut gränsen mellan ute och inne • Stora valmöjligheter när det gäller utformning • Välisolerade och täta • Stabila konstruktioner

Läs mer på www.kpab.com


Skjut - och vikpartier

11


Fasader

Attraktiva och sakra losningar! Med Schücos fasadsystem kan vi tillverka stora partier med mycket glas och samtidigt en stark konstruktion. För de mindre fasaderna finns det smala profiler för att ge så mycket glasyta som möjligt. Dessa fasadsystem erbjuder arkitektoniskt attraktiva och säkra lösningar för många olika krav. Det finns även möjlighet att integrera rökluckor, solskydd och solpaneler i konstruktionen.

12

Egenskaper fasader: •

Brett sortiment med många lösningar

Det går att integrera fönster och dörrar

Modern brand och rökskyddsteknik

Lång livslängd och minimalt med underhåll

Läs mer på www.kpab.com


Fasader

13


Entr é dorrar

Ett valkomnande bemotande! En dörr är det första du möter när du skall in i en bygg­­ nad och för att få ett bra första intryck behövs en dörr som passar till omgivningen. Vi erbjuder flera olika modeller av dörrar både till privatpersoner och företag. Slagdörrar, skjutdörrar eller butiksdörrar med automatisk öppning och låsning finns i sorti­mentet. Profil­erna är robusta och står bra emot även större påfrestningar samtidigt som dom håller en mycket hög säkerhets­klass.

14

Fördelar med aluminiumdörrar: • Design - Du väljer vilken look du vill ha! • Säkerhet - Hög säkerhetsklass • Utrustning - Välja bland många handtag, dörrstängare, trycken m.m • Energi - Hög värmeisolering och täthet

Läs mer på www.kpab.com


Entr ĂŠ dorrar

15


Energi

Minimera dina energiforluster! Vad är egentligen ett u-värde? Jo det är ett mått på hur väl isolerat ett fönster, dörr eller ett uterum är. Ju lägre u-värde desto bättre isolerat är partiet. Våra produkter tillhör marknadens absolut bästa när det gäller u-värde och vi ligg­er alltid i framkant när det gäller nyheter. De största enskilda värmeförlusterna på en genom­snittlig svensk villa är genom fönstren, cirka 35% av värmen för­

16

svinner den vägen. Att byta ut dina gamla fönster mot nya välisolerade fönster är en lön­sam affär. Förutom el­­besparningen så för du ett under­­hålls­fritt fönster som står emot ljud, väder och vind mycket bra. Vill du veta mer om ämnet kan du läsa på www.energimyndigheten.se.


Energi

17


Yt behandling

Vi har en egen pulverlackering! Våra partier är lackade med pulverlack, detta för att få den finish och hållbarhet som krävs. Glöm färg som flagnar och ett evigt skrapande. Som kund hos oss kan du välja fritt bland RAL- och NCS-kulörer. Du kan utan tillägg välja t.ex. vit utsida och blå insida. Tack vare vår egen pulverlackanläggning kan vi lacka plåtar, beslag eller något helt annat i just den kulör som du önskar. Förutom Ral och Ncs-s har vi även anod­iserade profiler om så önskas.

18

Läs mer på www.kpab.com


Adress:

Montage

Utkรถrning

19


KPAB Industri ab Besöksad: Skarag 24, Kvänum Vxl: +46 (0)512-79 75 00 Fax: +46 (0)512-79 75 08

Försäljning & information: Johan Norin: jn@kpab.com +46 (0)702 797 501

info@kpab.se www.kpab.com

David Gidstedt: dg@kpab.com +46 (0)705 797 510

KPAB  

Fönster Fasader Skjut- och vikpartier