Page 1

Syksy

2014


Paras

4

6

7

8

m ic ha e l mo r ti mer

albert espi nos a

al b e rt e s p i nos a

kat e mort on

Neitsytkivi

Pyydä luokse sun

Keltainen maailma

Hylätty puutarha

Tapasin joulun alla uuden kirjailijamme Erik Bertrand Larssenin. Tiesin miehestä etukäteen vain sen, mitä norjalaisen kustantamon myyntipuheet olivat minulle paljastaneet. Odotukset olivat korkealla, olihan kyseessä valmentaja, joka on ollut piiskaamassa muun muassa hiihtäjä Petter Northugin mainetekoihin ja menestykseen. Minua vastapäätä asettui kaljupäinen mies, jolla oli naulitseva katse ja millilleen istuva puku. Kohtelias, rauhallinen ja ylitsepursuavan itsevarma, siis pelkästään hyvällä tavalla. Hän saapui tapaamiseemme suoraan koulutustilaisuudesta, jossa oli ollut puhumassa suomalaisille yritysjohtajille. Hän oli musertunut saamastaan vastaanotosta; kuulijat olivat näyttäneet siltä että olisivat halunneet olla jossain ihan muualla. Esiintymisen päätteeksi hänet palkittiin valtavin aplodein, ja tilaisuuden järjestäjä ehti kehaista häntä parhaaksi esiintyjäksi miesmuistiin. ”Olin kuullut että te suomalaiset olette hiukan erikoisia. Ja se todellakin pitää paikkansa”, Bertrand Larssen nauroi. Aloimme keskustella hänen elämästään ja kirjastaan Paras. Tunnin kuluttua olin täysin myyty. Ei ihme että hän on Norjan tämän hetken kysytyin ja suosituin puhuja. En ollut koskaan aiemmin törmännyt yhtä karismaattiseen ja uskottavaan puhujaan, ja kyseessä oli sentään pelkkä ruokapöytäkeskustelu. Mutta se oli keskustelu, joka todellakin muutti jotain minussa. Bertrand Larssenin viesti on selkeä: miksi tyytyä keskinkertaiseen, kun voi olla paras? Tuota tapaamista ja keskustelua olen miettinyt jälkeenpäin monta kertaa. Ja kirjan luettuani olen oivaltanut jotain hyvin tärkeää. Nimittäin sen, miten suuri merkitys pienillä asioilla, jokapäiväisillä rutiineilla, on elämässämme. Ja miten näitä asioita muuttamalla, vähän kerrallaan, voimme löytää itsestämme jotain sellaista mitä emme tienneet edes olevan olemassa.

12

14

16–17

18

a l a n b r a dle y

paulo coelho

p au l o c oe l h o

c h ri s t i an rönnb ac k a

Kuolema ei ole lasten leikkiä

Uskottomuus

Bluebiit & Alkemia

Rakennus 31

Suosittelen varauksetta tarttumaan tähän kirjaan. Varsinkin jos haluat tehdä asiat paremmin. Oli kyse sitten harrastuksesta, työstä tai ylipäätään oman elämän hallinnasta, voin luvata että saat kirjasta todella paljon irti. Parhain terveisin m arkus lähd esni em i ku sta n ta m o n jo h ta ja

24

28

30

ta tia n a de r osnay

eri k bertrand l ars s e n

b e rnard c ornwe l l

kat h e ri ne p anc ol

Nimeni on Sarah

Paras

Pakanavaltias

Mimmit

32 Syksyn pokkariuutuudet

33

34

mi rja von kno rri ng

c h e l s e a h andl e r

Yrttien tuoksua

Elämäni vaakatasossa

35 Mondon matkaoppaat

22

ku sta nt am on

jo ht aja

i Markus Lähdesniem

ma

puh: 050 404 2253 us.fi rkus@bazarkustann

m yyn ti- ja m a r k k in o in tipä ä llik k ö

Kristina Forsström puh: 0400 849 494 kristina@bazarkustannus.fi

graafinen suunnittelu satu kontinen / satukala graphic design

B a z a r K u s ta n n u s O y

|

B u le v a r d i 2 2 b 1 4

| 001 2 0 H e ls in k i

vi es ti n tä

pä ä ll ik

Vilja Pertto la

puh: 040 75 5 3319 vilja@baza rkustannus .fi

| in f o @bazar k u s t annu s .fi


michael mortimer

| Neitsytkivi

Arvoituksellinen kivilöytö vuosisatojen takaa Kuva: Magnus Liam Karlsson

Uusi-Seelanti, 1769. Luonnontieteilijä Carl von Linnén oppilas tekee merkittävän löydön. Hän saa haltuunsa kiven, joka mullistaa hänen käsityksensä luonnosta. Siksi kivi kätketään maailmalta — kunnes se löydetään jälleen. Yli kaksisataa vuotta myöhemmin nuori biologian opiskelija Ida Nordlund saa merkillisen puhelun isoäidiltään. Tämä pyytää Idaa noutamaan Nobelpalkintojuhlasta erään lippaan ja huolehtimaan ettei se joudu vääriin käsiin. Kaikki menee kuitenkin pieleen ja Ida joutuu pakenemaan Ruotsista Suomeen ja aina Venäjälle asti tietämättä mitä todella kantaa mukanaan. Michael Mortimer sekoittaa viihdyttävässä takaa-ajotarinassaan jännitystä, mystiikkaa ja populaaritiedettä. Neitsytkivi on sarjan ensimmäinen osa.

M i c h a e l M o r t i m e r on salanimi, jonka

taakse kätkeytyy kirjailijakaksikko Daniel S j ö l i n ja J e r k e r V i r d b o r g . Daniel

Sjölin on vuonna 1977 syntynyt kirjailija, televisiojuontaja ja kirjallisuuskriitikko. Jerker Virdborg on syntynyt 1971. Hän on julkaissut novellikokoelman ja useita romaaneja. Heidän tuotantoaan on huomioitu useilla kirjallisuuspalkinnoilla.

Tiedettä! Mystiikkaa! Oppineiden seuroja! Niin jännittävä, että sivut kääntyilevät itsestään. M-MAGASIN

M i c h ae l M ort i me r

Neitsytkivi

Ruotsinkielinen alkuteos Jungfrustenen Suom. Anu Koivunen Sidottu / n. 550 sivua / KL 84.2 ISBN 978-952-279-150-4 Ilmestyy kesäkuussa

4

| syksy 2 0 1 4

syksy 2 0 1 4 |

5


Albert Espinosa

| Pyydä luokse sun

albert espinosa

| Keltainen maailma

Rakkauden oljenkorret Jokaisella pariskunnalla on oma tapansa rakastaa, riidellä, antaa anteeksi ja syytellä toisiaan. Dani alkaa pohtia elämäänsä ja ihmissuhteiden vaikeutta, kun hänen avoliittonsa karahtaa karille. Hän lähtee Caprille, maagiselle saarelle jonne päätyi jo kerran nuoruudessaan.

al b e rt e s p i nos a

Pyydä luokse sun

Espanjankielinen alkuteos Si tú me dices ven lo dejo todo… pero dime ven Suom. Satu Ekman

Tarinassa palataan muistoihin ja taas takaisin. Muistot ovat Danille tärkeitä. Kääpiölle, joka jäi orvoksi jo lapsena, joutui koulukiusatuksi ja löysi sittemmin turvan elämän varrella kohtaamistaan ihmisistä.

Pyydä luokse sun on ensimmäinen Espinosalta suomennettu romaani. Hellyttävän absurdi pieni hyvän mielen tarina.

ISBN 978-952-279-046-0 Ilmestyy elokuussa

al b e rt e s p i nos a (s. 1973) on espanjalainen

näyttelijä, ohjaaja, elokuva-, teatteri- ja televisiokäsikirjoittaja sekä insinööri. Hän on muun muassa ohjannut neljä elokuvaa, ja Suomessa hänet tunnetaan erityisesti tvsarjasta Sairaan kaunis elämä. Häneltä on julkaistu neljä kirjaa, joiden oikeudet on myyty yli 20 maahan.

Kuva: Cristina Calderer

Kirjailija Albert Espinosa eli poikkeuksellisen nuoruuden. Vaikeudet hän käänsi voitokseen ja täyttää kirjansa elämänilolla. Joukkoon hän ripottelee harmittomia viisauksia niin kuin timantteja poimittavaksi polunvarteen.

Sidottu / n. 200 sivua / KL 84.2

al b e rt e s p i nos a. c om

Joskus parisuhde on niin raskas taakka, että rakkauskaan ei riitä.

Syöpäjärjestöt

Ostamalla Keltainen maailma -kirjan tuet Syöpäjärjestöjen valtakunnallista neuvontapalvelua. a lb e r t e s pin o s a

Keltainen maailma Espanjankielinen alkuteos El mundo amarillo Suom. Taina Helkamo Sidottu / 192 sivua / KL 17.3 ISBN 978-952-279-082-8 Ilmestynyt tammikuussa

6

| syksy 2 0 1 4

syksy 2 0 1 4 |

7


kate morton

| Hylätty puutarha

Särkynyt salaisuus On vuosi 1913. Britanniasta päiväkausia matkannut laiva saapuu Australiaan pieni Nell-tyttö kannellaan. Salaperäinen nainen, joka kutsuu itseään Kirjailijattareksi, on luvannut pitää hänestä huolta, mutta naista ei kuulu.

kat e mort on

Hylätty puutarha

Englanninkielinen alkuteos The Forgotten Garden Suom. Hilkka Pekkanen Sidottu / n. 700 sivua / KL 84.2 ISBN 978-952-279-094-1 Ilmestyy elokuussa

Hylätty puutarha on hienostunut lukuromaani, joka kuljettaa lukijan läpi vuosikymmenten raottaen vähä vähältä historiaan hautautuneita salaisuuksia. Kate Morton on jälleen punonut lumoavan tarinan.

7,5 miljoonaa myytyä kirjaa!

Kuva: Gillian van Niekerk

Lähes vuosisata myöhemmin nuori australialaisnainen Cassandra saa isoäidiltään yllättävän perinnön. Mystinen Cliff Cottage salaperäisine puutarhoineen siirtyy hänelle. Cassandra matkustaa Englantiin tutustuakseen perintöönsä — ja ennen kaikkea selvittääkseen isoäitinsä Nellin salatun menneisyyden.

Australialainen K a t e M o r t o n (s. 1976) opiskeli Lontoossa draamaa ja puheviestintää, kunnes päätti palata Australiaan ja aloittaa kirjallisuuden opinnot. Esikoisteos Paluu Rivertoniin ilmestyi vuonna 2006, ja se oli ehdolla Britannian Vuoden suosituin romaani -palkinnon saajaksi. Hylätty puutarha on kirjailijan toinen romaani. Lisäksi häneltä on julkaistu teokset The Distant Hours ja The Secret Keeper. Kate Mortonin kaikki neljä romaania on palkittu Australian kirja-alan arvostetulla Vuoden romaani -palkinnolla, ja niiden käännösoikeudet on myyty 38 maahan. Kirjailija asuu Brisbanen lähistöllä miehensä ja kolmen lapsensa kanssa. k a te m o r t o n.co m

Elokuvaoikeudet myyty Clint Eastwoodille!

8

| syksy 2 0 1 4

nyt pokkarina!

syksy 2 0 1 4 |

9


Tarina tarinan takana

Kun isoäitini täytti kaksikymmentäyksi, hänen rakas isänsä paljasti ettei hän ollutkaan biologinen lapsi. Kenties isoäitini isällä ei ollut aavistustakaan millainen vaikutus uutisella olisi, enkä minä koskaan puhunut isoäitini kanssa asiasta, mutta yhtä kaikki hänen elämänsä muuttui, kun paljastui ettei hän ollutkaan se joka luuli olevansa. Isoäiti ei koskaan kertonut tunnustuksesta kenellekään ja piti perhesuhteensa salassa ystäviltään ja siskoiltaan, kunnes vasta hyvin vanhana päätti vihdoin kertoa kolmelle tyttärelleen. Hylätyssä puutarhassa Nell kokee saman kuin isoäitini, mutta kun hän saa tietää olevansa löytölapsi, hänen identiteettinsä särkyy. Nell eristäytyy perheestään ja ystävistään, purkaa kihlauksensa ja viettää lopun elämänsä todellista identiteettiään etsien. kate morton h y l ä t y s t ä p u u t a r h a s t a

10

| syksy 2 0 1 4

syksy 2 0 1 4 |

11


Alan Bradley

| Kuolema ei ole lasten leikkiä

Flavia de Lucen toinen tapaus

Flavia de Luce on tuore, kiinnostava lisä maailman laajana vellovan dekkarikirjallisuuden sankarien joukkoon. HELSINGIN SANOMAT

Kuva: Kari Hakli

Kun nukketeatterin pakettiauto hajoaa Bishop’s Laceyssa, päättää marionettitaiteilija Rubert Porson laittaa näytöksen pystyyn seurakuntatalolla pahaa aavistamatta. Flavia de Lucen tarkoituksena ei ollut tutkia enää yhtään murhaa, mutta eipä Porsoninkaan ollut tarkoitus kuolla.

al an b radl e y

Kuolema ei ole lasten leikkiä Englanninkielinen alkuteos The Weed That Strings the Hangman’s Bag Suom. Laura Beck Nidottu / n. 400 sivua / KL 84.2

Huono-onnisen näytöksen jälkeen Flavia alkaa penkoa idyllisen kotikylänsä vaiettuja salaisuuksia. On nimittäin mahdollista, ettei Porsonin pakettiauto hajonnutkaan sattumalta juuri Bishop’s Laceyssa. Kuka veteleekään langoista ja tanssittaa poliisia kuin marionetteja? Kuolema ei ole lasten leikkiä on toinen osa Flavia de Luce -dekkarisarjassa, jossa hurmaava yksitoistavuotias Flavia ratkoo murhatapauksia 1950-luvun Englannissa.

”Piiraan maku makea on leppoisan mukavaa luettavaa. Tällaisia kirjoja tarvitsemme välillä iltalukemiseksi tässä melskeisessä maailmassa. Odotan innolla jatko-osaa.”

ISBN 978-952-279-170-2 Ilmestyy syyskuussa

”Sarkastinen, hauska, älykäs, epätäydellisyytensä myöntävä ja aavistuksen ilkeämielinen Flavia on kerta kaikkiaan onnistunut luomus!” Laura Lehtinen , A kateeminen K irjakauppa

EEVA

Kanadalainen A l a n B r a d l e y syntyi Torontossa ja varttui Ontariossa. Hän johti televisiotekniikan laitosta Saskatchewanin yliopistossa 25 vuotta, kunnes jäi varhaiseläkkeelle vuonna 1994 aloittaakseen kirjailijanuran. Moninkertaisesti palkittu ja ylistetty Flavia de Luce -sarja on ehtinyt kuudenteen osaan, ja sen oikeudet on myyty 35 maahan. Lisäksi Bradley on julkaissut muun muassa muistelmateoksen, radiokuunnelmia ja lehtijuttuja. Kirjailija asuu Mansaarella vaimonsa Shirleyn ja kahden laskelmoivan kissansa kanssa.

ju lkaistu keväällä 2014

f la v ia d e lu c e . c o m

tv-sarjan filmausoikeud et myyty James Bon d -ohjaaja Sam Mendesille!

12

| syksy 2 0 1 4

syksy 2 0 1 4 |

13


paulo coelho

| Uskottomuus

Uusi romaani Paulo Coelholta Lindalla on hyvä ura toimittajana, hän on kahden lapsen äiti ja onnellisesti naimisissa varakkaan miehen kanssa. Ulkopuolisten silmissä kaikki on hyvin, mutta Linda on tyytymätön elämäänsä. Kun hän tapaa poliitikon, joka sattuu olemaan hänen entinen poikaystävänsä, hän joutuu laittamaan elämänarvonsa uuteen järjestykseen. Muutos pelottaa, mutta vielä enemmän Linda pelkää, että kaikki jatkuu ennallaan. Hänessä herää jotain minkä hän luuli jo olevan mennyttä — kaikille osapuolille kohtalokkain seurauksin.

jo yli 750 000 myytyä kirjaa suomessa!

Kuva: Marvin Zilm

Uutuusromaanissaan Uskottomuus Paulo Coelho pohtii rakkautta, ihastumista ja parisuhdetta. Hän muistuttaa, että intohimo on pyrittävä löytämään siitä elämästä jota elää, ei siitä elämästä josta haaveilee. p a u l o c o e l h o on yksi maailman luetuimmista ja rakastetuimmista kirjailijoista. Kirjailijan teoksia on julkaistu 80 kielellä yli 170 maassa, ja niitä on myyty yli 150 miljoonaa kappaletta. Paulo Coelho on ollut Brasilian kirjallisuusakatemian jäsen vuodesta 2002, ja hän on saanut useita kansainvälisiä palkintoja. Coelho nimettiin YK:n rauhanlähettilääksi vuonna 2007. Paulo Coelho on aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä ja yksi maailman vaikutusvaltaisimmista twiittaajista. Hänellä on sosiaalisessa mediassa yli 30 miljoonaa seuraajaa. Coelhon moderni klassikkoteos Alkemisti julkaistiin 25 vuotta sitten. Se pitää edelleen pintansa The New York Timesin bestsellerlistalla. t wi t t e r. c om/ p au l oc oe l h o f ac e b ook. c om/ p au l oc oe l h o

p au l o c oe l h o

Uskottomuus

Portugalinkielinen alkuteos Adultério Suom. Sanna Pernu Sidottu / n. 320 sivua / KL 84.2 ISBN 978-952-279-184-9 Ilmestyy syyskuussa

14

| syksy 2 0 1 4

Suurta rakkautta ei koskaan ole ennalta kirjoitettu. syksy 2 0 1 4 |

15


paulo coelho

| Bluebiit | Alkemia

Paulo Coelhon koko tuotanto yksissä kuorissa

FIN_2013.qxd:black plate 01/03/12 15:56 Página 1

MUUTOKSIA

Bazar Kustannus ja Bluebiit ovat aloittaneet yhteistyön digitaalisen aineiston jakelussa. Bluebiitiin taskukokoinen uutuustabletti sekä Bazarin tuottama sisältö tarjoavat nyt ennen kokemattoman lukunautinnon.

b l u e b i i t on suomalainen, tyylikkäiden

ja laadukkaiden viihde-elektroniikkatuotteiden valmistaja, jonka tarjoamat ratkaisut tekevät elämästä entistä helpompaa ja nautittavampaa. b l u e b i i t . c om

Bluebiitin Metal Slim on 7-tuumainen huipputehokas Android-tabletti. Sen varusteluun kuuluu muun muassa nopea internetyhteys (3G ja WiFi), puhelin, navigointi sekä kaksi kameraa. Laitteella on 12 kuukauden takuu. Katso tarkemmat tuotetiedot osoitteesta bluebiit.com. Jokaiseen laitteeseen on ladattu Paulo Coelhon kaikki suomennetut romaanit e-kirjoina. Nämä kirjat ovat saatavilla vain tässä tabletissa (ainoastaan Alef ja Accran kirjoitukset ovat ilmestyneet aiemmin e-kirjoina).

Kun haluat jotain, maailmankaikkeus auttaa sinua saavuttamaan sen. a l kemisti

Vietä vuosi 2015 Paulo Coelhon seurassa pa u lo c o e lh o

Alkemia – kalenteri 2015 portugalinkielinen alkuteos alquimia suom. sanna pernu ja jarna piippo nidottu / 256 s. / kl 05.3 isbn 978-952-279-152-8 ilmestyy kesäkuussa

16

| syksy 2 0 1 4

syksy 2 0 1 4 |

17


christian rönnbacka

| Rakennus 31

Hautamysteeri Porvoossa Kuva: Sami/photolies.com

Marraskuu. Porvoon lähimaastosta löytyy hauta. Poliisille se ei ole uutta, paitsi että kuoppa komeilee tyhjänä. Kun hautoja sitten löytyy lisää, poliisi joutuu selvittämään mistä on kyse, vaikkei varsinaista rikosta olekaan tapahtunut. Kunnes Hinthaarasta löydetään hautakuopasta alaston mies, jonka käsissä ja jaloissa on naulanjäljet. Ristiinnaulittu ruumis saa tutkijat ymmälleen. Tutkinta mutkistuu entisestään, kun ilmaantuu lisää henkilöitä jotka jotenkin liittyvät tapaukseen. Kaikki jäljet johtavat Nikkilän vanhan mielisairaalan Rakennus 31:een. Sen vaiettu historia on jättänyt ihmisiin arpia, jotka näkyvät vielä tänäkin päivänä. Rakennus 31 on Antti Hautalehto -sarjan kolmas osa. Tutkinnanjohtaja Antti Hautalehdolla ovat vastassaan paitsi vaitonaiset todistajat myös menneisyyden haamut. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Operaatio Troijalainen ja Julma.

C h r i s t i a n R ö n n b a c k a syntyi vuonna

1969 Evijärvellä maanviljelijäperheeseen. Hän on toiminut vakuutusetsivänä viimeiset yhdeksän vuotta. Ennen vakuutusetsivän uraansa Rönnbacka työskenteli Keskusrikospoliisissa sekä poliisina pääkaupunkiseudulla. Kirjailijan fanisivu Facebookissa: de kkari s t i c h ri s t i an rönnb ac k a

”Suomalaisten poliisidekkarien ystävät saivat uuden suosikin.” seura

C h ri s t i an R önnb ac ka

Rakennus 31 Sidottu / n. 350 sivua / KL 84.2

Antti astui rakennukseen ja sulki oven hiljaa takanaan, kuunteli antaen silmiensä tottua hämärään. Edessä oli rappukäytävä josta johti portaat ylöspäin. Antti pysähtyi hetkeksi ja kuuli yläpuoleltaan kolahduksen. Pehmeäpohjaiset kengät eivät pitäneet ääntä kun hän hiipi ylös. Toisessa kerroksessa hän avasi oven joka johti jonkinlaiseen käytävään. Ääni kuului jostain oikealta, ja Antti jatkoi hiipimistään kunnes löysi vasemmalta puolen käytävää oven joka oli murrettu auki. Ovensuussa hän tunsi bensanhajun, ja ennen kuin hän ehti tajuta seisovansa huoneeseen johtavassa polttoainevanassa, joku sytytti vanan palamaan hänen takanaan. Liekit suhahtivat häntä kohti ja sytyttivät housunlahkeet. Pian huoneessa humahti, kun sen arkistohyllyille levitetty polttoaine leimahti. Antti suojasi vaistomaisesti kasvojaan ja astui taaksepäin. Samassa jotain kovaa iskeytyi hänen takaraivoonsa ja hän kaatui kyljelleen.

ISBN 978-952-279-185-6 Ilmestyy syyskuussa

18

| syksy 2 0 1 4

syksy 2 0 1 4 |

19


christian rönnbacka

| Antti Hautalehto -sarja christian

lukijoiden, kirjakauppiaiden ja kriitikoiden ylistämä!

rönnbacka

jo lähes

30 000

”Kirja rullaa täysi vaihde päällä alusta loppuun.” KIRJAVINKIT

myytyä kirjaa!

”Paras koskaan lukemani dekkari!” Jaana Tarvainen, Suomalainen Kirjakauppa Operaatio Troijalaisesta

20

| syksy 2 0 1 4

”Kirjailijan poliisitausta ja asiantuntemus näkyvät etenkin peitetoimintaoperaation kuvauksessa. Ilmaisu on napakkaa ja lähes uutismaisen ytimekästä.” AAMULEHTI

syksy 2 0 1 4 |

21


tatiana de rosnay

| Nimeni on Sarah

Avain mustaan menneisyyteen Heinäkuussa 1942 Ranskan poliisi tekee laajan ratsian ja kokoaa Pariisin juutalaisia pyöräilystadionille odottamaan siirtoa keskitysleirille. Heidän joukossaan on myös perheineen kotoa haettu 10-vuotias Sarah, joka ennen lähtöä ehti lukita pikkuveljensä komeroon piiloon. Kaiken kaaoksen ja hädän keskellä tytön päässä on kuitenkin vain yksi ajatus: palata takaisin kotiin ja pelastaa pikkuveli.

T at i ana de R os nay

Nimeni on Sarah Englanninkielinen alkuteos Sarah’s Key Suom. Irmeli Ruuska nidottu / 397 sivua / KL 84.2 ISBN 978-952-279-186-3 Kuva: HugoProductions / Julien Bonet

Kuusikymmentä vuotta myöhemmin Pariisissa asuva amerikkalainen toimittaja Julia Jarmond kirjoittaa artikkelia tuosta mustasta päivästä Ranskan historiassa. Taustatutkimuksia tehdessään hän tulee paljastaneeksi miehensä perheen vanhoja salaisuuksia, jotka liittyvät Sarahin kohtaloon. Julian on saatava selville mitä tytölle tapahtui.

Ilmestyy syyskuussa

Tatiana de Rosnay on kirjoittanut riipaisevan koskettavan tarinan toisen maailmansodan aikaisesta Pariisista. Romaanin pohjalta on tehty suosittu ja kiitetty elokuva Sarah’s Key. Kirja on julkaistu aiemmin nimellä Avain.

Merkittävä historiallinen romaani, joka jättää ikuisen jäljen lukijan sydämeen ja sieluun.

T a t i a n a d e R o s n a y asuu Pariisissa aviomiehensä ja kahden lapsensa kanssa. Hän syntyi ranskalais-englantilaiseen perheeseen vuonna 1961. Lapsuutensa hän vietti Pariisissa ja Bostonissa. De Rosnay opiskeli englantilaista kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista East Anglian yliopistossa Norwichissa. Hän kirjoittaa kirjailijantyönsä ohessa Elleen ja Journal du Dimancheen. De Rosnay on julkaissut yhteensä yksitoista romaania ja on yksi Euroopan myydyimpiä kirjailijoita. Nimeni on Sarah on ensimmäinen romaani jonka hän kirjoitti äidinkielellään, englanniksi, ja siitä tuli hänen ensimmäinen kansainvälinen menestysromaaninsa. De Rosnayn kirjojen oikeuksia on myyty yli 40 maahan. t a tia n a d e r o s nay.co m

NAOMI RAGEN, KIRJAILIJA

myyty yli 6 miljoonaa kappaletta!

22

| syksy 2 0 1 4

Lue myös tämä

syksy 2 0 1 4 |

23


Erik Bertrand Larssen

| Paras

Ajattele kuin voittaja

jo yli 120 000 myytyä kirjaa norjassa!

Miten saat itsestäsi kaiken irti — ja saavutat paremmat tulokset kuin uskoitkaan? Mentaalivalmentaja Erik Bertrand Larssen auttaa työkseen huippu-urheilijoita, liike-elämän johtoa ja aivan tavallisia ihmisiä tavoitteidensa saavuttamisessa niin arjessa kuin silloin kun vaaditaan huippusuorituksia. Bertrand Larssen on koonnut kirjaan vuosikymmenten aikana hankkimansa tiedon ja kokemukset, ja haluaa nyt auttaa sinua pääsemään tavoitteeseesi. Metodit ovat osoittautuneet lyömättömiksi yhä uudelleen ja uudelleen. Paras on kirja täynnä voimaa. Siksi se vetoaa monenlaisiin lukijoihin. Kirja rohkaisee ajattelemaan uudella tavalla, haastamaan itsesi ja etsimään rajoja mukavuusalueesi ulkopuolelta. Erik Bertrand Larssen on Norjan suosituin puhuja ja mentaalivalmentaja — koska hän on paras. Kirjassaan hän paljastaa, mikä erottaa voittajan muista. Ja mikä on ominaista heille, jotka elävät unelmaansa.

E ri k B e rt rand L ars s e n

Paras

norjankielinen alkuteos Bli best med mental trening Suom. Päivi Kivelä Sidottu / n. 400 s. / KL 17.3 ISBN 978-952-279-146-7 Ilmestyy syyskuussa

”Bertrand Larssen teki minusta voittajan.” M artin J ohnsru d S un d by , T our d e S ki - v oittaja , N orja

Paras ilmestyi Norjassa syksyllä 2012 ja komeilee edelleen maan myydyimpien kirjojen listalla. Sen käännösoikeudet on myyty 13 maahan.

”Opi Bertrand Larssenilta. Niin minäkin olen tehnyt!” P etter N orthug , hiiht ä j ä , N orja

E r i k B e r t r a n d L a r s s e n on koulutukseltaan upseeri, laskuvarjosotilas ja taloustieteilijä. Hän on osallistunut useisiin kansainvälisiin puolustustehtäviin Norjan armeijan erikoisjoukoissa. Valmistuttuaan kauppakorkeakoulusta hän työskenteli Finansbankenin ja Mercuri Urvalin palveluksessa. Bertrand Larssen valmentaa yritysjohtajia, huippu-urheilijoita, poliitikkoja ja esiintyviä taiteilijoita. Hänen valmennettaviaan ovat muun muassa Sotšin olympialaisissa kilpaillut Tour de Ski -voittaja Martin Johnsrud Sundby sekä maailman parhaiden golfaajien joukkoon rankattu Suzann Pettersen. Hän on valmentanut myös Norjan hiihtomaajoukkuetta vuoden 2011 Oslon maailmanmestaruuskisoihin ja sen jälkeen hiihtäjä Petter Northugia. b e rt rand. no

24

| syksy 2 0 1 4

On suuri väärinkäsitys, että elämä olisi helppoa. Elämä on rankkaa. syksy 2 0 1 4 |

25


Pystyt saavuttamaan enemmän kuin uskotkaan. Sinun tulee vain tietää, mitä haluat.

26

| syksy 2 0 1 4

syksy 2 0 1 4 |

27


Bernard Cornwell

| Pakanavaltias

Vain yksi mies voi ratkaista koko kansakunnan kohtalon

Mutainen, väkivaltainen ja täynnä toimintaa. N e w Y ork N e w s d ay

Englanti, 910. Vuodet kuningas Arthurin kuoleman jälkeen ovat levottoman rauhan aikaa: tanskalaiset hallitsevat pohjoista ja saksit etelää Arthurin pojan Edwardin johdolla. Uhtred, kuningas Alfredin luotettu soturi, on joutunut uuden kuninkaan epäsuosioon, ja yhden harkitsemattoman teon seurauksena hänet karkotetaan mailtaan. Hänestä tulee hylkiö sekä kristittyjen että pakanoiden keskuudessa. Mutta uskollisten miestensä tukemana Uhtred lähtee pohjoiseen valloittamaan takaisin esi-isiensä kotia Bebbanburgia, Englannin mahtavinta linnoitusta.

Pakanavaltias on Uhtred-sarjan seitsemäs osa. Bernard Cornwell kuvaa levotonta ja veristä keskiaikaista Englantia niin elävästi, että kirjaa lukiessa kuulee taistelujen kumean kalskeen.

Jo yli 40 000 myytyä kirjaa suomessa!

Kuva: Kelly Campbell

Samaan aikaan Knut Pitkämiekka on valmis hyökkäämään etelään eikä lepää ennen kuin kuninkaan kruunu on hänen hallussaan. Jokainen kuningaskunta joutuu osaksi taistelua, joka ratkaisee koko Englannin kansakunnan kohtalon ja olemassaolon. Uhtredilla yksin on valta päättää, milloin ja missä taistelu käydään.

8-osainen tv-sarja tulossa BBC:lle!

b e r n a r d c o r n w e l l (s. 1944) on yksi suosituimmista historiallisten seikkailukertomusten kirjoittajista. Englantilaissyntyisen, nykyään Yhdysvalloissa asuvan Cornwellin teokset nousevat bestsellerlistoille vuosi toisensa jälkeen. Cornwellin romaaneja on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta. b e r n a r d c o r n w el l .net

SARJASSA A iemmin il mes t yneet : V iim e in e n k u ning as k u nt a K a lpe a r a ts as t aja P o h jo is e n v a l t iaat M ie k k o je n la u l u P a la v a m a a K u n in k a id e n k u o l ema

Lisäksi Cornwellilta on suomennettu Azincourt.

”Mestarillista tarinankerrontaa.” THE TIMES

b e rnard c ornwe l l

Pakanavaltias

Englanninkielinen alkuteos The Pagan Lord

AIEMMAT KIRJAT SAATAVANA POKKAREINA

Suom. Ulla Lempinen Sidottu / n. 320 sivua / KL 84.2 ISBN 978-952-279-130-6 Ilmestyy syyskuussa

28

| syksy 2 0 1 4

syksy 2 0 1 4 |

29


Katherine Pancol

| Mimmit

Naiset pitävät yhtä Katherine Pancol on julkaissut odotetun uutuusromaanin! Mimmit on trilogian ensimmäinen osa. Kirjasarjassa seurataan osin samojen henkilöhahmojen elämää kuin Pancolin jo suomennetuissa kirjoissa Krokotiilin keltaiset silmät, Kilpikonnien hidas valssi ja Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin. Joséphine seurustelee Philippen kanssa, Hortense ja Gary asuvat New Yorkissa ja Zoé on kasvanut nuoreksi neidoksi, joka karkaa poikaystävänsä Gaétan kanssa kotoa mennäkseen naimisiin.

kat h e ri ne p anc ol

Mimmit Ranskankielinen alkuteos Muchachas Suom. Lotta Toivanen Sidottu / n. 350 sivua / KL 84.2 ISBN 978-952-279-177-1 Ilmestyy lokakuussa

Tapahtumat sijoittuvat pohjoisranskalaiselle maaseudulle, joka on täynnä synkkiä salaisuuksia. Naisten välinen apu ja ystävyys ovat tarinan kantava voima. Elämä on tehty elettäväksi, vaikeudet voitettaviksi.

Ranskalainen Pancol on varsinainen sanojen Seine. Hän tarinoi vuolaasti, ei säästele juonenkäänteissä eikä kronikkansa henkilögalleriassa. On neroja ja konnia, rakkautta ja juonittelua. KOTILIESI

Mimmit ovat kaikkialla tässä romaanissa. Heillä on ohjat käsissään. New Yorkista Pariisiin, Burgundista Lontooseen. He ovat naisia jotka keksivät, ihastuvat, rakastavat. Naisia jotka taistelevat henkensä edestä. Entä miehet? Hekin ovat läsnä. Mutta mimmit tanssivat, tanssivat, tanssivat. He rikkovat kohtalot pirstaleiksi. Eikä loppua näy!

30

| syksy 2 0 1 4

Pancolin elämäniloa kupliva trilogia nyt pokkareina! 50 000 myytyä kirjaa Suomessa!

Kuva: Sylvie Lacrenon

Joséphinella on Stella-niminen siskopuoli, josta tämä ei ole tiennyt mitään. Stella työskentelee metalliromuttamossa ja on raskaana Venäjältä laittomasti Ranskaan tulleelle nuorukaiselle. Hän kuuluu rappeutuvaan kartanoaatelissukuun ja on joutunut perheväkivallan uhriksi.

k a th e r in e panco l on syntynyt vuonna 1954 Marokossa. Hän oli viisivuotias, kun hänen perheensä muutti Ranskaan. Pancol opiskeli yliopistossa kirjallisuutta, ranskaa ja latinaa ja työskenteli valmistumisensa jälkeen opettajana ja toimittajana. Pancolin esikoisromaani Moi d’abord ilmestyi vuonna 1979, ja sen jälkeen häneltä on julkaistu 15 teosta. Hän on yksi Ranskan myydyimpiä kirjailijoita. k a th e r in e - pa nco l .co m

”Katherine Pancol kuvaa ihmissuhteita osuvasti ja paikoin niin hyytävästi, että itkettää.” aamu l ehti

syksy 2 0 1 4 |

31


| Syksyn pokkariuutuudet

mirja von knorring

| Yrttien tuoksua

Elämä ilman yrttejä on vain puolikas elämä Yrteillä on valtava potentiaali ja siksi niitä pitää käyttää herkkyydellä, opastaa Mirja von Knorring, suomalaisen yrttien viljelyn ja käytön asiantuntija. Hän on koonnut teokseensa Yrttien tuoksua parhaan tietotaitonsa ja herkullisimmat reseptinsä vuosien varrelta. Kirjassaan hän esittelee yli kaksikymmentä yrttiä ja kertoo niiden viljelystä, säilömisestä sekä käytöstä ruoanlaitossa. Reseptit noudattavat vuodenaikojen vaihtelua. Opettele viljelemään fenkolia, salviaa ja korianteria tai kokeile tulevana kesänä eksoottisempia lajeja kuten lippiaa, iisoppia tai anista.

PARASTA RUOTSALAISTA RIKOSKIRJALLISUUTTA

Tunturihauta Nidottu / 476 s. / T 84.2 ISBN 978-952-279-179-5 Ilmestyy kesäkuussa

”Hjorth ja Rosenfeldt ovat kivunneet ruotsalaisen rikoskirjallisuuden kärkikaartiin.” S atakunnan K ansa

c h e v y s t e v e ns

Yksinäisten sydänten kerho

Kadonnut

Nidottu / 448 s. / T 84.2

nidottu / 362 s. / T 84.2

ISBN 978-952-279-178-8

isbn 978-952-279-194-8

Ilmestyy kesäkuussa

ilmestyy elokuussa

”Enemmän kuin pelkkä rikosromaani.”

”Lajityypissään kerrassaan pätevä avaus.”

Dagb l a d enes B ureau

KALEVA

LUMOAVA KUIN T A LV E N ENSILUMI

C ec ilia Sa m a r tin

Mi kael Bergstran d

La Peregrina

Delhin kauneimmat kädet

Nidottu / 496 s. / T 84.2

Nidottu / 390 s. / T 84.2

ISBN 978-952-279-181-8

ISBN 978-952-279-118-4

Ilmestyy elokuussa

Ilmestyy syyskuussa

”Cecilia Samartin taitaa reseptin romanttiselle viihderomaanille.”

”Bergstrand kuvaa hykerryttävästi kulttuurien ja kahden miehen eroja.”

me naiset

apu

E owy n I v e y

Nidottu / 416 s. / T 84.2 ISBN 978-952-279-183-2 Ilmestyy syyskuussa

| syksy 2 0 1 4

MIRJA VON KNORRING on keittokirjailija,

ruokatutkimusmatkailija, ruokataiteilija, sanojensa mukaan pikemminkin hyvän ruoan lähettiläs kuin kokki sanan varsinaisessa merkityksessä. Hänelle ruoanlaitto on keino lisätä elämänlaatua ja tapa ilahduttaa ystäviä ja tuttavia — jatkuvan mielenkiinnon ja kehittämisen kohde. Innostus ruoanlaittoon alkoi puutarhasta, sen yrteistä, jotka inspiroivat kehittelemään uusia reseptejä. Nykyään hän viljelee yrttejään ja pitää kokkikursseja ravintoloitsija Sikke Sumarin Saarenmaalla sijaitsevan talon yhteydessä. Yrttien tuoksua on aiemmin ilmestynyt Teoksen kustantamana vuonna 2006.

uusi keittokirja tulossa keväällä 2015

Lumilapsi

32

Kuva: Alar Allas

H j or th & Ro se n fe ldt

L ot t e & S øre n H amme r

”Elämä näyttää sekä hellät että ankarat kasvonsa. Kirjaa lukiessa on monesti sydän kurkussa.” he l singin sanomat

”Yrttien tuoksua -teoksessa eivät tuoksu ainoastaan yrtit vaan myös multa, sillä kirjoittaja lähtee alkeista eli oman yrttitarhan perustamisesta. Ohjeet ovat yksinkertaisia. Pienet tarinat ryydittävät yrttejä, joista jokaiselle löytyy mielenkiintoisia käyttötapoja.” HELSINGIN SANOMAT

m ir ja v o n k n o r r in g

Yrttien tuoksua Sidottu / 256 s. / T 68.2 ISBN 978-952-279-192-4 Ilmestyy kesäkuussa

syksy 2 0 1 4 |

33


chelsea handler

| Elämäni vaakatasossa. Yhden yön juttuja

Lähde matkalle.Tartu Mondoon.

Komediennen hillitön tilitys yhden yön jutuista c h e l s e a h andl e r

uusittu

uusittu

painos !

painos !

Kööpenhamina

New York

ISBN 978-952-5678-50-5

ISBN 978-952-5678-23-9

isbn 978-952-5678-46-8 ISBN 978-952-5678-47-5

Skotlanti

Pariisi

ISBN 978-952-5678-49-9

ISBN 978-952-5678-27-7

Barcelona ISBN 978-952-5678-25-3

N yt ba z arista !

uusittu painos i l mestyy touko kuussa

Pietari

Islanti

ISBN 978-952-5678-14-7

ISBN 978-952-5678-48-2

Praha

Wien

Budapest

ISBN 978-952-5678-44-4

ISBN 978-952-5678-17-8

ISBN 978-952-5678-42-0

Venetsia

Lontoo

Berliini

Thaimaa

ISBN 978-952-5678-18-5

ISBN 978-952-5678-16-1

ISBN 978-952-5678-22-2

ISBN 978-952-5678-26-0

Istanbul

Bryssel

Tukholma

Peking

Tokio

ISBN 978-952-5678-15-4

ISBN 978-952-5678-24-6

ISBN 978-952-5678-13-0

ISBN 978-952-5678-10-9

ISBN 978-952-5678-20-8

Elämäni vaakatasossa. Yhden yön juttuja Englanninkielinen alkuteos My Horizontal Life: A Collection of One-Night Stands Suom. elina mead nidottu / 281 s. / T 84.2 ISBN 978-952-279-193-1 ilmestyy kesäkuussa

Upea, särmikäs ja kaikkea muuta kuin ujo Chelsea rakastaa miehiä, monia heistä! Esikoiskirjassaan Elämäni vaakatasossa hän kertoo deittailustaan ja yhden yön suhteistaan nokkelasti ja hulvattoman sarkastiseen tyyliinsä pelkäämättä paljastaa hurjiakaan yksityiskohtia. c h e l s e a h a n d l e r (s. 1975) on amerikkalainen stand

up -koomikko, näyttelijä, kirjailija ja tv-persoona. Hänen tv-showllaan Chelsea Latelylla on noin miljoona katsojaa. Viime vuosina Handler on muun muassa sijoitettu Timelehden 100 vaikutusvaltaisimman henkilön listalle ja palkittu Kanadan Comedy Person of the Year -palkinnolla. Hän on poseerannut Playboyn kannessa, hänellä on oma kolumni Cosmopolitanissa ja Vanity Fair -lehti on nimennyt hänet ”komedian kuningattareksi”. Handler on myös palkittu useaan kertaan ihmisoikeuskampanjoissa.

c h e l s e ah andl e r. c om

On kahden sortin ihmisiä, joihin en luota. Ne jotka eivät juo ja ne jotka keräilevät tarroja.

34

| syksy 2 0 1 4

syksy 2 0 1 4 |

35


— hyvää lukemista bazarkustannus .f i

Bazarin syksy 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you