__MAIN_TEXT__

Page 1

Syksy 2016


s. 20

s. 22

s. 36

Kesäkuu

s. 10

Lucinda Riley Keskiyön ruusu

Stefan Tegenfalk Pianonvirittäjä

Emma Chase Torjuttu

Paulo Coelho Ystävyys – Kalenteri 2017

Heinäkuu

s. 32

Katy Birchall It girl – Suosituksi yhdessä päivässä

s. 6

s. 30

Albert Sánchez Piñol Voitetun kaupungin tarina

Karoliina Sallinen Tee se itse -vauva

Elokuu

s. 14

Christian Rönnbacka Kävikö käry? Vakuutusetsivien parhaat tarinat

s. 26

s. 8

Kate Morton Salaisuuden kantaja

Michael Sundstén Jäähän kohdistunut rakkaus

Alan Bradley Loppusoinnun kaiku kalmistossa

s. 37

s. 18

s. 28

s. 16

Syyskuu

s. 4

Katherine Pancol Suudelkaa minua

s. 12

Lokakuu

s. 24

Marraskuu

Eija Hirvonen Sinun horoskooppisi 2017

Steven Rowley Lily ja mustekala

Steven Lee Myers Uusi tsaari

s. 38 Uutuuspokkarit

s. 39 Mondot

Gard Sveen Pimeän sylissä

Bernard Cornwell Myrskyn soturit

s. 34

Nuotio & Isto & Airola Typy ja muriseva mörkö

Kauno

Tieto

Lapset

GRAAFINEN SUUNNITTELU | TAINA NUMMINEN & JENNI KIVINIEMI/ASTE HELSINKI OY


Monta hyvää syytä odottaa syksyä Bazarin syksyn uutuuskirjat tarjoavat lukijoille piinaavaa jännitystä, nauruhermoja kutkuttavia tarinoita, jääkylmää faktaa, rakkautta, parisuhdekiemuroita sekä yhden mörön. Tekijäpuolelta löytyy niin entuudestaan tuttuja nimiä kuin uusiakin tuttavuuksia.

Hyvien tarinoiden ystäviä hemmotellaan oikein urakalla

Michael Sundsténin Jäähän kohdistunut rakkaus sisältää 28 kiekkosuuruuden tarinat pelaajien itsensä kertomana. Tämä jokaisen kiekkofanin päiväunien täyttymys ilmestyy juuri sopivasti ennen jääkiekon World Cupin alkua syyskuussa.

Yksikään koiraihminen ei pysty ohittamaan Steven Rowleyn esikoisromaania Lily ja mustekala. Ihastuttava kirja saa nauramaan ääneen, mutta tuntemaan myös surua ja haikeutta. Yksi tulevan syksyn ehdottomista helmistä, kannattaa laittaa nimi muistiin! Suositun perhebloggarin Karoliina Sallisen Tee se itse -vauva avaa riemastuttavalla tavalla nuorenparin elämää ja ajatusmaailmaa ensimmäisen raskauden aikana. Räävittömän hauskaan esikoisromaaniin on tehnyt raikkaan kuvituksen Sanni Kariniemi. Steven Lee Myers kertoo Vladimir Putinin tarinan kirjassaan Uusi tsaari. Miten yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä on saavuttanut asemansa? Kirja voisi intensiteettinsä takia mennä yhtä hyvin jännäristä. Laiturilukemiseksi suosittelen Lucinda Rileyn Keskiyön ruusua. Hänen lukuromaaninsa ovat lumonneet jo miljoonia lukijoita ympäri maailman, nyt viimein on myös Suomen vuoro. Hyvien tarinoiden ystäviä hemmotellaankin oikein urakalla, sillä syksyllä ilmestyvät uudet romaanit myös Kate Mortonilta ja Katherine Pancolilta. Dekkaristina tutuksi tullut Christian Rönnbacka debytoi tietokirjailijana. Kävikö käry? nivoo yhteen vakuutusetsivien parhaat tarinat. Joskus todellisuus voi todellakin olla tarua ihmeellisempää. Stefan Tegenfalk, Gard Sveen sekä Alan Bradley puolestaan takaavat sen, ettei syksystä tule puuttumaan jännitystä. Tulisipa se syksy jo pian…

Markus Lähdesniemi

TAJA KUSTANTAMON JOH Markus Lähdesniemi puh: 050 404 2253 annus.fi markus@bazarkust

TOIMITUSPÄÄLLIKKÖ (kaunokirjallisuus) Maria Saari puh: 044 529 4950 maria@bazarkustannus.fi

TOIMITUSPÄÄLLIKKÖ (tietokirjallisuus) Ilpo Jäppinen puh: 0400 684 226 ilpo@bazarkustannus.fi

MYYNTI- JA MARKKINOINTIPÄÄLLIKKÖ Kristina Forsström puh: 0400 849 494 kristina@bazarkustannus.fi

BAZAR KUSTANNUS OY | BULEVARDI 22 B 14 | 00120 HELSINKI | INFO@BAZARKUSTANNUS.FI Yhteystiedot medialle: tiedotus@bazarkustannus.fi

MARKKINOINT I- JA VIESTINTÄKOOR DINAATTORI Katariina Vuori puh: 040 548 98 10 katariina@bazar kustannus.fi


Kate Morton | Salaisuuden kantaja

Ystävyyttä, petoksia ja ikuista rakkautta

Vuonna 2011, viisikymmentä vuotta myöhemmin, Laurel on menestynyt ja rakastettu näyttelijä. Hän suunnittelee huonokuntoisen äitinsä 90-vuotis­ syntymäpäiviä, mutta löytää itsensä yhä uudestaan miettimästä kesäistä iltapäivää, jonka jälkeen mikään ei enää ollut niin kuin ennen. Laurel ymmärtää, että viimeiset hetket selvittää Dorothyn menneisyyttä alkavat olla käsillä. Salaisuuden kantaja vie lukijan nykypäivästä 1960-luvulle ja siitä aina vuoteen 1930 asti. Kolmen toisilleen tuntemattoman ihmisen kohtalot kietoutuvat sattumalta yhteen sodan ajan Lontoossa tavalla, jolla on kauas­ kantoiset seuraukset.

Morton kirjoittaa kiinnostavaa viihdettä. Jos pidät Downton Abbey -tv-sarjasta, viihdyt myös Mortonin luomissa kartanoissa. Kotiliesi teoksesta Kaukaiset hetket

4 SYKSY 2016

© Gillian van Niekerk

Helteisenä kesäpäivänä Suffolkissa vuonna 1961 muu perhe nauttii piknikistä puron rannalla, mutta 16-vuotias Laurel pujahtaa lapsuutensa puumajaan. Hän haaveilee pojasta nimeltä Billy, muutosta Lontooseen ja valoisasta tulevaisuudesta. Mutta ennen idyllisen iltapäivän päättymistä Laurel joutuu todistamaan järkyttävää rikosta, jonka näkeminen muuttaa kaiken, mitä hän on siihen asti tiennyt perheestään ja erityisesti rakastavasta äidistään Dorothysta.

Australialainen Kate Morton (s. 1976) opiskeli Lontoossa draamaa ja puheviestintää, kunnes päätti palata Australiaan ja aloittaa kirjallisuuden opinnot. Nykyään kirjailija asuu Lontoossa perheensä kanssa. Salaisuuden kantaja on Kate Mortonin neljäs suomennettu romaani. Esikoisteos Paluu Rivertoniin julkaistiin suomeksi vuonna 2011, Hylätty puutarha 2014 ja Kaukaiset hetket syksyllä 2015. Mortonin kaikki neljä ensimmäistä teosta on palkittu Australian kirja-­ alan arvostetulla Vuoden romaani -palkinnolla. Kirjoja on julkaistu jo 39 maassa.

katemorton.com


MUISTA MYÖS AIEMMAT KIRJAT

KATE MORTON

Salaisuuden kantaja ENGLANNINKIELINEN ALKUTEOS THE SECRET KEEPER SUOM. HILKKA PEKKANEN SIDOTTU / N. 720 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-337-9 ILMESTYY SYYSKUUSSA ISBN 978-952-279-363-8

SYKSY 2016

5


Karoliina Sallinen | Tee se itse -vauva

Jokainen tietää, miten vauva tehdään! Mutta miten käyttää ne kuukaudet jolloin vain odotetaan että vauva olisi valmis tulemaan ulos? Usva ja Juha ovat kolmekymppinen pariskunta, jolle hartaasti toivottu raskaus­aika on hämmentävää tunteiden ja tuntemus­ ten vuoristorataa – eikä mikään mene käsikirjoituksen mukaan.

© Janita Autio

Ihanan kauhea odotusaika

Muiden kohdalla kaikki näyttää käyvän luonnostaan. Mutta entä kun Usva tympääntyy koko projektiin? Ja Juha vetää paniikkikännit? Entä pitäisikö raskaana käyttää viimeinen mahdollisuus flirttailla muiden miesten kanssa – vai mieluummin ei? Miten ihmeessä selvitä ultrassa nolostumatta, kun terkkari kaivaa dildon näköisen joystickin esiin? Voi kun vauvan voisi tilata valmiina pakettina! Saisi skipata koko raskausajan tunnemylläkän. Suositun perhebloggarin Karoliina Sallisen esikois­ romaani Tee se itse -vauva vuodattaa esiin kaiken sen, mitä neuvolan oppaat unohtivat kertoa. Kirja kuvaa koko raskauden kulun ensimmäisestä viikosta aina vauvan syntymään asti. Kirjassa on Sanni Kariniemen raikas mustavalkopiirroskuvitus.

Karoliina Sallinen (s. 1985, kuvassa oikealla) on yläkoulun äidin­kielen lehtori, Kaks­plus-lehden entinen kolumnisti, vapaa toimittaja sekä ammatti­bloggaaja. Kolmistaan on yksi Suomen luetuimmista perhe­ blogeista. Viisivuotiaan tyttären äitinä, opettajana ja perhebloggaajana Sallisella on kosketuspintaa nykyvanhemmuuteen ja sen keskustelunaiheisiin. Sanni Kariniemi (s. 1985) on Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut graafinen muotoilija ja kuvittaja. Hän on kuvittanut mm. oppikirjoja sekä tehnyt printti- ja kuosisuunnittelua, julisteita ja kuvitettuja koruja sekä muita tuotteita.

6 SYKSY 2016


KOLMISTAAN-­ BLOGISSA 15000–20000

UNIIKKIA KÄVIJÄÄ

VIIKOSSA

KAROLIINA SALLINEN

Tee se itse -vauva SIDOTTU / N. 280 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-336-2 ILMESTYY ELOKUUSSA ISBN 978-952-279-360-7

SYKSY 2016

7


Alan Bradley | Loppusoinnun kaiku kalmistossa

Kuiskauksia haudan takaa Kun Bishop’s Laceyn kylän suojelupyhimyksen Pyhän Tancredin kuolinpäivän 500-vuotisjuhla lähestyy, halutaan pyhimyksen hauta avata asiaan kuuluvin menoin. Ja kukapa muu olisi ensimmäisenä kirkon kryptassa kurkistamassa hautapaaden sisään kuin Flavia! Juhlapäivän järjestelyt joudutaan kuitenkin äkkiä pysäyttämään, kun kivipaaden kannen alta löytyy kylän urkurin ruumis selittämättömästi naamioituna. Kuka kylässä on hautonut kostoa urkuriparalle? Ja miksi hänen naamioitu ruumiinsa on piilotettu pyhimyksen hautaan? Lannistumaton Flavia päättää selvittää asian. Ja se mitä hän kalmistosta kaivaa esiin, ei välttämättä kestä päivänvaloa.

Sankarittarena häikäisee neiti Flavia de Luce. Hän on 11-vuotias kemisti, myrkynkeittäjä ja pikkusisko. Raikasta ja koukuttavaa! Seura

8 SYKSY 2016

© Jeff Bassett

Flavia de Luce, 11-vuotias harrastelijasalapoliisi ja mestarimyrkyttäjä, on tottunut kaivelemaan esiin johtolankoja kemian avulla sietämättömien sisartensa päiväkirjoista. Mutta ruumiita hän ei ole aiemmin kaivellut esiin.

Kanadalainen Alan Bradley syntyi Torontossa ja varttui Ontariossa. Hän johti televisiotekniikan lai­ tosta Saskatchewanin yli­opistossa 25 vuotta, kunnes jäi varhais­ eläkkeelle vuonna 1994 voidakseen keskittyä kirjoittamiseen. Monin­ kertaisesti palkittu ja ylistetty Flavia de Luce -sarja on ehtinyt kuudenteen osaan, ja sen oikeudet on myyty 37 maahan. Kirjoista on tekeillä tv-sarja. Bradley on julkais­ sut myös kuunnelmia, lehtijuttuja ja muistelmateoksen. Kirjailija asuu Mansaarella vaimonsa Shirleyn ja kahden laskelmoivan kissansa kanssa. Loppusoinnun kaiku kalmistossa on Flavia de Luce -sarjan viides suomen­ nettu osa. Edelliset osat ovat Piiraan maku makea, Kuolema ei ole lasten leikkiä, Hopeisen hummerihaarukan tapaus sekä Filminauha kohtalon käsissä.

flaviadeluce.com


MUISTA SARJAN AIEMMAT OSAT

ALAN BRADLEY

Loppusoinnun kaiku kalmistossa Flavia de Luce 5

ENGLANNINKIELINEN ALKUTEOS SPEAKING FROM AMONG THE BONES SUOM. MAIJA HEIKINHEIMO FLEX. / N. 420 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-346-1 ILMESTYY SYYSKUUSSA ISBN 978-952-279-365-2

SYKSY 2016

9


Lucinda Riley | Keskiyön ruusu

Taianomaisen tarinankertojan kirja vihdoin suomeksi

Kahdeksankymmentä vuotta myöhemmin Rebekka Bradley, nuori amerikkalainen filmitähti, elää julki­ suuden valokeilassa. Kun myrskyisä suhde yhtä kuu­ luisan miesystävän kanssa rakoilee, on kuvausmatka Englannin maaseudulle Astburyn kartanoon terve­ tullut. Elokuvan filmaamisen jo alettua kartanoon saapuu yllättäen Ari Malik, joka haluaa tietää enem­ män isoisoäitinsä Anahitan menneisyydestä. Pian Astburyn suvun tarkoin varjelemat salaisuudet alka­ vat paljastua. Keskiyön ruusu on kiehtova ja sydäntäsärkevä rakkaus­ tarina 1900-luvun alun Intian kimaltavista palat­ seista nykypäivän Englannin maaseudulle. Kirja vie mennessään – kuten se on vienyt jo miljoonat lukijat ympäri maailmaa.

10 SYKSY 2016

© Astrid Waller

Vuonna 1911 maharadžat elävät kukoistus­kauttaan Intiassa. Yksitoistavuotias Anahita Chaval, jalo­ sukuisen mutta köyhtyneen intialaisperheen tytär, asuu naistentalossa ja elää suojattua elämää. Tilanne muuttuu, kun Anahita ystävystyy omapäisen prin­ sessa Indiran kanssa. Indiran elämä on kuin suo­ raan sadusta lemmikkinorsuineen, palvelijoineen ja palatseineen. Anahitasta tulee prinsessan viralli­ nen seuralainen pitkälle matkalle kauas Englantiin, sisäoppilaitokseen. Nuorten naisten suunnitelmiin tulee radikaali muutos, kun ensimmäinen maailman­ sota syttyy. Turvassa Englannin maaseudulla Anahita tutustuu nuoreen Donald Astburyyn, joka on upean Astburyn kartanon vastahakoinen perijä, sekä tämän juonittelevaan äitiin.

Lucinda Riley (s. 1967) on kotoisin Irlannista. Hän on julkaissut lukuisia kirjoja, jotka on käännetty 28 kielelle ja julkaistu 38 maassa. Kirjoja on myyty yli viisi miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, ja 12 hänen kirjoistaan on ollut The New York Times -lehden bestseller-listan kärjessä. Riley asuu miehensä ja lastensa kanssa ajoittain Englannissa ja ajoittain Ranskassa. Keskiyön ruusu on hänen ensimmäinen suomennettu kirjansa.

lucindariley.com


Hieman jännitystä, jonkin verran romantiikkaa, ripaus historiallista romaania ja koko joukko perhedraamaa sekoittuvat yhdeksi upeaksi tarinaksi. Varma valinta Lauren Willingin, Kate Mortonin tai Maeve Binchyn faneille. Library Journal

LUCINDA RILEY

Keskiyön ruusu ENGLANNINKIELINEN ALKUTEOS THE MIDNIGHT ROSE SUOM. HILKKA PEKKANEN SIDOTTU / N. 670 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-297-6 ILMESTYY KESÄKUUSSA ISBN 978-952-279-356-0

SYKSY 2016

11


Gard Sveen | Pimeän sylissä

Sukellus pahuuden syövereihin © Charlotte Hveem

Kun oslolaisesta asunnosta löytyy nuori prostituoitu henkihieverissä, rikostutkija Tommy Bergmann muistaa poliisiuransa alkuaikojen ahdistavimman näyn, nuoren Kristiane Thorstensenin karmeasti runnellun ruumiin. Kristiane oli joutunut Norjan rikoshistorian tunnetuimman sarjamurhaajan, opettaja Anders Raskin, uhriksi. Rask on kuitenkin istunut 90-luvulta asti psykiatrisessa vankisairaalassa. Myös Kristianen äiti ahdistuu nuoren prostituoidun murhasta. Hänen on kuitenkin varjeltava omia salaisuuksiaan eikä hän voi kertoa totuutta kohtalokkaasta yöstä, jolloin oma tytär katosi. Pimeän sylissä on kihelmöivän jännittävä Tommy Bergmann -rikosromaani, joka ei päästä lukijaansa vähällä. Se vie syvälle rikollisen mielen sokkeloihin, hulluuden äärelle.

Puolustusasiantuntijan osin dokumentaariselta pohjalta kirjoittama romaani on nerokas ja intensiivinen kuvaus Norjan natsimiehityksen raakuuksista, pelosta ja poliittisesta opportunismista. Aamulehti teoksesta Raskaat varjot

12 SYKSY 2016

Gard Sveen (s. 1969) työskentelee neuvonantajana Norjan puolustusministeriössä. Esikoisteos Raskaat varjot aloitti Tommy Bergmannista kertovan sarjan, ja Pimeän sylissä on sarjan toinen osa. Esikoisteos voitti parhaalle pohjoismaiselle rikosromaanille myönnettävän Lasiavain-palkinnon vuonna 2014 ja Norjan tärkeimmän dekkaripalkinnon Rivertonprisenin vuonna 2013 ensimmäisenä esikoiskirjailijana Jo Nesbøn jälkeen. Sveen asuu Oslon lähellä sijaitsevassa Ytre Enebakk -kylässä.

gardsveen.net


MUISTA MYÖS EDELLINEN KIRJA

GARD SVEEN

Pimeän sylissä

Tommy Bergmann 2 NORJANKIELINEN ALKUTEOS HELVETE ÅPENT SUOM. ARJA KANTELE SIDOTTU / N. 550 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-353-9 ILMESTYY LOKAKUUSSA ISBN 978-952-279-367-6

SYKSY 2016

13


Albert Sánchez Piñol | Voitetun kaupungin tarina

Barcelona 1704. Martí Zuviría eli Zuvi Pitkäsääri lähetetään 13-vuotiaana opiskelemaan karmeliittojen kouluun Ranskaan, mutta munkit kyllästyvät nopeasti rasavillin tempauksiin. Hänet erotetaan koulusta ja passitetaan kuuluisan sota­insinöörin markiisi Vauban oppiin. Mestari koulii omintakeisilla opetusmetodeillaan pojasta manttelin­perijänsä, vaikka Martín suhde markiisin tyttären kanssa aiheuttaakin kiperiä tilanteita.

© Ferran Forné

Vauhdikas historiallinen veijariromaani

Nuoren sotainsinöörin taidot joutuvat koetukselle kun bourbonilaisarmeija hyökkää Barcelonan kaupunkiin. Taistelujen keskellä hän pohtii sodankäynnin merkitystä, kunniallisuutta, lojaalisuutta ja rakkautta. Mutta mikä onkaan lopulta hänen kohtalonsa? Albert Sánchez Piñol käytti lähes kymmenen vuotta Espanjan perimyssodan tapahtumien tutkimiseen. Voitetun kaupungin tarina perustuukin lähes pilkuntarkasti tositapahtumiin, mutta kerronta on kaukana ensyklopedisesta totisuudesta. Historian kirjoistakin löytyvä Martí Zuviría voittaa lukijat puolelleen inhimillisyydellään, rehellisyydellään, räikeydellään ja huumorillaan.

14 SYKSY 2016

Albert Sánchez Piñol (s. 1965) on Afrikan-tutkimukseen erikoistunut kansatutkija sekä Katalonian kansainvälisin kirjailija. Monipuolinen kynäniekka on kirjoittanut fantasiaa, novelleja sekä romaaneja, ja kirjojen oikeuksia on myyty 37 maahan. Voitetun kaupungin tarina on hänen suurin menestysteoksensa.


Yksi haittapuoli korkea-arvoisen ylimyksen asemassa on, että kuolinvuoteelle kerääntyy kirjava joukko väkeä. Vielä kuoleman kielissä joutuu kestämään kaiken­laista tallaajaa, Hellespontoksen sota­päällikön kirjuria ja apu­kirjuria ja viinaan menevän vävy­pojan toisen appiukon serkkua. Minusta on aina ollut tarpeettoman julmaa, että kuolevan pitää sietää pulisevaa väkijoukkoa. Voitetun kaupungin tarina

ALBERT SÁNCHEZ PIÑOL

Voitetun kaupungin tarina ESPANJANKIELINEN ALKUTEOS VICTUS SUOM. SATU EKMAN SIDOTTU / N. 700 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-120-7 ILMESTYY ELOKUUSSA ISBN 978-952-279-361-4

SYKSY 2016

15


Katherine Pancol | Suudelkaa minua

ä n e p i r hana i K u s h d e k i m a ra s i m ih © Sylvie Lancrenon

New York, Pariisi, Hollywood, Tšekki – Katherine Pancol vie polveilevassa romaanissaan rakkauden ja halun, salattujen muistojen ja unelmien kuohuvaan virtaan. Ranskalainen Angela on pettynyt rakkaudessa, mutta hänessä on jälleen virinnyt toivo: jospa rakkaus sitten­ kin voittaa pelon. Louise Brooks, mykkäelokuvan suuri tähti, pohtii Angelan kanssa rakkaussuhteitaan ja epäonnistu­ misiaan. Molemmilla naisilla on kipeitä lapsuuden­ kokemuksia. Ranskalainen Virgile on Angelan uskottu ystävä, joka rakastaa palavasti mutta kätkee salaisuuksia. Tšekkiläinen Matias pitää kiinni vapaudestaan ja pelkää sitoutua rakkaudessa. Heitä kaikkia painaa menneisyys – kullakin omat pel­ konsa, jotka saavat heidät toistamaan samoja epä­ onnistumisia yhä uudelleen. Onko heillä riittävästi halua murtautua niistä vapaaksi ja oppia rakastamaan?

Katherine Pancol on syntynyt vuonna 1954 Marokossa. Hän oli viisivuotias, kun hänen perheensä muutti Ranskaan. Pancol opiskeli kirjallisuutta ja työskenteli ranskan ja latinan opettajana sekä toimittajana muun muassa Paris Match- ja Cosmo­politan-lehdissä. Pancolin esikoisromaani Moi d’abord ilmestyi vuonna 1979, ja sen jälkeen häneltä on julkaistu 17 teosta. Pancol on yksi Ranskan myydyimmistä kirjailijoista. Suomeksi häneltä on julkaistu aiemmin trilogia Krokotiilin keltaiset silmät, Kilpikonnien hidas valssi ja Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin. Uusin trilogia Mimmit kertoo osittain samoista henkilöistä.

katherine-pancol.com

16 SYKSY 2016


SUOMESSA MYYTY JO YLI 70 000

KATHERINE PANCOLIN

KIRJAA

KATHERINE PANCOL

Suudelkaa minua RANSKANKIELINEN ALKUTEOS EMBRASSEZ-MOI SUOM. LOTTA TOIVANEN SIDOTTU / N. 470 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-351-5 ILMESTYY SYYSKUUSSA ISBN 978-952-279-362-1

SYKSY 2016

17


Steven Rowley | Lily ja mustekala

Mitä siitä vaikka elämäsi tärkein henkilö on koira?

Steven Rowleyn esikoisromaani on vastustamattoman nokkela, hykerryttävän hauska ja hellyttävän rohkea. Lilyn viisaat, terävät haukahdukset ja yli-­ innokas hännänheilutus sulattavat jokaisen koira­ ihmisen sydämen! Kirja muistuttaa siitä, millaista on rakastaa tulisesti, miten vaikeaa on päästää irti ja miten taistelu omien rakkaiden puolesta on elämässä tärkeintä.

© Malina Saval

Nelikymppisen Ted Flaskin ura kirjoittajana ei ole ottanut tulta alleen, eikä miessuhderintamalla mene hyvin. Onneksi hänellä on Lily, mukavat kotoisat peli-illat ja joku joka ymmärtää. Elämä on kaikesta huolimatta mallillaan eikä haittaa yhtään, että Lily on mäyräkoira ja jo aika vanha. Sitten Lilyn otsasta löytyy pieni mustekala, joka ei aio päästää irti. Mutta myöskään Ted ei aio luopua ainoasta ystävästään, rakkaasta koirastaan.

Steven Rowley (s. 1972) ei ollut menestynyt käsikirjoittajana erityisen hyvin, kun hän alkoi kirjoittaa tarinaa koirasta lähinnä itselleen, toipuessaan pitkäaikaisen kumppanin menetyksestä. Simon & Schuster osti esikoisromaanin oikeudet poikkeuksellisesti lähes miljoonalla dollarilla, ja sen oikeudet myytiin 11 maahan. Kirjaa on verrattu Piin elämään. Rowley on työskennellyt freelance-kirjoittajana, kolumnistina ja käsikirjoittajana. Nykyisin hän asuu Los Angelesissa poikaystävänsä ja heidän koiransa kanssa.

twitter.com/mrstevenrowley instagram.com/mrstevenrowley

18 SYKSY 2016


Ainutlaatuinen, vaikuttava ja koskettavan herkk채vaistoinen. Kirjailija Chris Cleave

STEVEN ROWLEY

Lily ja mustekala ENGLANNINKIELINEN ALKUTEOS LILY AND THE OCTOPUS SUOM. SARI KARHULAHTI SIDOTTU / N. 350 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-355-3 ILMESTYY LOKAKUUSSA ISBN 978-952-279-364-5

SYKSY 2016

19


Stefan Tegenfalk | Pianonvirittäjä

Kun kiusaaminen päättyy kuolemaan © Eva Lindblad

Kuusitoistavuotias tyttö löytyy kuolleena järven rannalta Tukholman lähiössä Brommassa. Brutaalin murhan tekijä on taitavasti peittänyt jälkensä – paitsi yhden, sen jonka haluaa poliisin löytävän. Jonna de Bruggen ja Walter Gröhnin rikostutkinta­ ryhmän on etsittävä tappaja ja selvitettävä yhä tarkemmin maailmaa jossa tyttö eli. Paljastuu koulukiusaamisen häikäilemätön verkko, josta nuori lahjakas pianisti Linnea ei ole löytänyt ulospääsyä. Ei ennen kuin kotiovelle on ilmaantunut pianonvirittäjä – ja ensimmäistä kertaa joku joka näyttää kuuntelevan Linneaa. Mutta kuka puhuu totta, keneen voi luottaa? Valheiden sumun keskellä nuoren poliisin ja kokeneen rikostutkijan ihmistuntemus joutuu kokeeseen. Pianonvirittäjä on uusi, itsenäinen kirja Walter Gröhnistä ja Jonna de Bruggesta kertovassa dekkarisarjassa.

Ruotsalainen Stefan Tegenfalk (s. 1965) on tehnyt menestyneen uran IT-yrityksessä ennen kuin julkaisi esikoisromaaninsa Vihan aika vuonna 2009. Walter Gröhnistä ja Jonna de Bruggesta kertovan tri­ logian muut osat ovat Koston vanki ja Pahan kasvot. Pianonvirittäjä on sarjan itsenäinen jatko-osa.

stefantegenfalk.com

Jälleen kerran Ruotsin dekkarimahti on todistettu. Vetävä dekkari on yhdistelmä hyvin tehtyä taustoitusta, modernia poliisityötä ja perinteistä jännäriä. Ilta-Sanomat teoksesta Vihan aika

20 SYKSY 2016


MUISTA MYÖS AIEMMAT KIRJAT

STEFAN TEGENFALK

Pianonvirittäjä Gröhn & de Brugge 4

RUOTSINKIELINEN ALKUTEOS PIANOSTÄMMAREN SUOM. LAURA BECK SIDOTTU / N. 450 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-302-7 ILMESTYY KESÄKUUSSA ISBN 978-952-279-357-7

SYKSY 2016

21


Emma Chase | Torjuttu

Taklatun

seksikäs jatko-osa

Taklattu-kirjan jatko-osassa Torjutussa Kate ja Drew joutuvat arvioimaan suhteensa täysin uudestaan. Vanhoista tavoista on hankalaa päästä eroon, ja joskus on palattava lähtöruutuun ennen kuin elämässä voi jatkaa eteenpäin. Rakastuminen on helppoa. Parisuhteen ylläpitäminen ei ole.

Tämä on täydellistä lukemista helteiseen kesä­päivään, vaikka rannalla tai koti­ parvekkeen aurinko­ tuolissa, jolloin kaipaa Viihdettä. Viihdettä isolla V-kirjaimella. Lukutoukan kulttuuriblogi Taklattu-kirjasta

22 SYKSY 2016

© Glamour Shots

Luulitko, että Kate ja Drew matkaisivat käsi kädessä kohti auringonlaskua ja eläisivät onnellisina elämänsä loppuun asti? Liity kerhoon. Kaikki rakkaustarinat eivät pääty onnellisesti, ja naistenmiehen kesyttäminen ei ehkä olekaan niin yksinkertaista. Elämään kuuluu valintoja, ja Kate joutuu kohtaamaan niistä tärkeimmän. Drew on jo oman päätöksensä tehnyt – ainakin Katen mielestä. Saadakseen hieman etäisyyttä tilanteeseen Kate palaa takaisin kotiseudulleen, yksin. Tai no, tavallaan yksin…

Emma Chase on päivisin miehelleen ja lapsilleen omistautunut kotirouva, joka asuu pikkukaupungissa New Jerseyssä. Mutta öisin hän hakkaa näppäimistöä ja tuo kirjojensa värikkäät hahmot taas eloon. Hänen esikoisromaaninsa Taklattu julkaistiin suomeksi keväällä 2015, ja nyt julkaistava Torjuttu on sarjan toinen osa. Neliosaisen Taklattu-sarjan lisäksi Chaselta on julkaistu tähän mennessä kolme osaa uudesta, kuumaan lakimaailmaan sijoittuvasta viihdekirjojen sarjasta. Goodreads-sivusto valitsi Emma Chasen vuoden 2013 parhaaksi kirjailijatulokkaaksi. Taklattu-sarjan kirjat ovat keränneet sivustolla yhteensä yli 12 000 lukijakommenttia ja lähes 120 000 arviota.

emmachase.net


MUISTA MYÖS EDELLINEN KIRJA

EMMA CHASE

Torjuttu Taklattu 2

ENGLANNINKIELINEN ALKUTEOS TWISTED SUOM. HELINÄ KANGAS FLEX. / N. 240 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-148-1 ILMESTYY KESÄKUUSSA ISBN 978-952-279-358-4

SYKSY 2016

23


Bernard Cornwell | Myrskyn soturit

Uhtred-sarjan voittokulku jatkuu © Felix Clay

Kuningas Edwardin sekä hänen sisarensa Aethel­ flaedin johtamissa kuningaskunnissa vallitsee hauras rauha. Suuri soturi Uhtred puolestaan valvoo poh­ joisen rauhaa Chesterin linnoituskaupungista käsin. Mutta kukaan heistä ei osaa varautua myrskyyn, joka lähestyy uhkaavasti. Pelottoman taistelijan ja armottoman johtajan, viikinki­soturi Ragnall Iversonin joukot ovat yhdistä­ mässä voimiaan sekä irlantilaisten että northumbria­ laisten kanssa. Yhdessä heidän voimansa olisi musertava. Mutta heillä on tiellään yksi ongelma, Uhtred, jonka tytär on naimisissa Ragnallin veljen kanssa. Taistelussa perheen ja lojaalisuuden välillä, vannottu­ jen valojen ja poliittisten vaatimusten puristuksessa ei ole olemassa helppoa ratkaisua. Ja pian taisteluiden kalske kaikuu läpi maan.

Bernard Cornwell (s. 1944) on yksi suosituimmista historiallisten seikkailukertomusten kirjoittajista. Hänen romaanejaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta. Uhtred-sarjassa aiemmin ilmestyneet: Viimeinen kuningaskunta Kalpea ratsastaja Pohjoisen valtiaat Miekkojen laulu Palava maa Kuninkaiden kuolema Pakanavaltias Tyhjä valtaistuin BBC:n tuottama, suuresta soturista Uhtredista kertovan kirjasarjan kahteen ensimmäiseen osaan perustuva tv-sarja The Last Kingdom sai maailmalla ensi-iltansa lokakuussa 2015. Uhtredin roolia esittää Alexander Dreymon.

bernardcornwell.net

24 SYKSY 2016


SUOMESSA MYYTY JO LÄHES 60 000 UHTRED-SARJAN KIRJAA

BERNARD CORNWELL

Myrskyn soturit Uhtred 9

ENGLANNINKIELINEN ALKUTEOS WARRIORS OF THE STORM SUOM. ULLA LEMPINEN SIDOTTU / N. 350 SIVUA / KL 84.2 ISBN 978-952-279-352-2 ILMESTYY LOKAKUUSSA ISBN 978-952-279-366-9

SYKSY 2016

25


Michael Sundstén | Jäähän kohdistunut rakkaus. Osa 1

Mikä saa kaiken kokeneet leijonalegendat tai ensimmäisiä piirtoja NHL:n tähtitaivaalle luistele­ vat tulevaisuuden lupaukset uppoutumaan kirjaa varten tehtäviin syvähaastatteluihin niin, että ympä­ röivä maailma unohtuu, puhelimien akut loppuvat ja parkki­mittarit raksuttavat punaisella? Vastaus on yksinkertainen: rakkaus lajiin nimeltä jääkiekko.

© Jaana Kotamäki

Ainutlaatuinen jääkiekkokirja

Tähän ainutlaatuiseen kirjaan on kerätty 28 suoma­ laisen kiekkosuuruuden tarinat pihajäiltä parras­ valoihin heidän itsensä kertomana. Kirja sisältää paljon ennen julkaisematonta tietoa ja sitä täyden­ tää runsas kuvitus. Tarinansa kirjassa jakavat mm. Lalli Partinen, Matti Keinonen, Urpo Ylönen, Pekka Rauta­kallio, Timo Jutila, Esa Keskinen, Jussi Jokinen, Sami Vatanen ja Aleksander Barkov jr. Kirjassa on lisäksi Suomi-kiekon tähtikartasto, johon on kerätty tiedot vuosikerroittain kaikista Suomen A-maajoukkueessa sekä merkittävimmissä ulkomai­ sissa liigoissa pelanneista kiekkoilijoista. Jäähän kohdistunut rakkaus on tehty täydellä sydä­ mellä, jokaista yksityiskohtaa myöten. Se on kirja, joka kunnioittaa upean lajin historiaa, jota ilman Leijonilla ei olisi mitalinhohtoista nykyisyyttä.

26 SYKSY 2016

Michael Sundstén on 30-vuotias turkulainen urheilutoimittaja, kaksos­poikiensa koulima mieliala­ vaihteluiden meteorologi ja vaimonsa kouluttama imurologi. Intohimoinen kiekko-, musiikki- ja elokuvamies on laatinut listan 20 000 elokuvasta, jotka haluaisi nähdä, ja tietää mitkä 1000 levyä ottaisi autiolle saarelle. Sundstén on julkaissut aiemmin tietokirjan jääkiekon Pohjola-leiristä ja hän on yksi Suomen jääkiekkohistoriallisen seuran perustajajäsenistä. Jäähän kohdistunut rakkaus -kirjan toinen osa julkaistaan syksyllä 2017.


®

JOKAISESTA MYYDYSTÄ KIRJASTA LAHJOITETAAN 1€ ENNALTA­EHKÄISEVÄÄN LASTEN­SUOJELU­ TYÖHÖN

MICHAEL SUNDSTÉN

Jäähän kohdistunut rakkaus Osa 1

SIDOTTU / N. 300 SIVUA / KL 79.37 KOKO 200 × 240 MM ISBN 978-952-279-370-6 ILMESTYY SYYSKUUSSA

SYKSY 2016

27


Steven Lee Myers | Uusi tsaari

U u d e n V e nä jä n Uusi tsaari on muotokuva Venäjän presidentti Vladimir Putinista, miehestä joka ilmestyi tyhjästä ja josta tuli yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ja kiistellyimmistä johtajista. Tullessaan presidentiksi vuonna 2000 Vladimir Putin oli uudistaja, joka ajoi maan taloutta eteenpäin. Hän pienensi veroja ja sääti maanomistuslakeja tuoden vaurautta miljoonille kansalaisille, joille demokratia tarkoitti Neuvostoliiton romahtaessa epävarmuutta. Putin alkoi kuitenkin pian lujittaa valtaansa ja ohjata Kremlistä käsin virkamiehiä, yrityksiä, puolueita, vaaleja ja mediaa. The New York Times -lehden Moskovan-kirjeenvaihtaja Steven Lee Myers käy yksityiskohtaisesti läpi Putinin elämän vaiheet: hänen lapsuutensa ja nuoruutensa, lyhyeksi jääneen uran KGB:n riveissä sekä lopulta nousun valtaan ja päätymisen politiikan huipulle, maailmanhistorian polttopisteeseen. Uusi tsaari pitää otteessaan jännityskirjan tavoin piirtäen kuvaa kylmästä ja laskelmoivasta johtajasta, jolla on valtavasti kunnianhimoa ja tuskin lainkaan omantunnontuskia.

28 SYKSY 2016

© Michael Lionstar

päämäärätietoisen johtajan tarina

Washingtonissa asuva Steven Lee Myers on työskennellyt The New York Times -lehden toimittajana vuodesta 1989 lähtien. Hän kirjoittaa kansainvälisistä aiheista ja on tehnyt raportteja Balkanilta, Afganistanista, Tšetšeniasta ja Irakista. Vuodesta 2002 lähtien hänen asemapaikkansa oli seitsemän vuoden ajan Moskovassa, jolloin hän oli todistamassa monia Vladimir Putinin uran merkittävimmistä tapahtumista: Tšetšenian sotaa, Ukrainan oranssia vallankumousta, Sotšin talviolympialaisia sekä Krimin kriisiä ja alueen liittämistä Venäjään vuonna 2014.


Steven Lee Myersin Uusi tsaari ei ole ensimmäinen elämäkerta Putinista, mutta se on tähän mennessä kaikkein vakuuttavin. Tarkkanäköinen ja kattava teos antaa lisätietoa yhdestä maailman arvoituksel­lisimmasta johtajasta. Kiinnostavinta (…) on se, miten Putin on muuttunut vuosien mittaan. The Washington Post

STEVEN LEE MYERS

Uusi tsaari

ENGLANNINKIELINEN ALKUTEOS THE NEW TSAR SUOM. SEPPO RAUDASKOSKI SIDOTTU / N. 750 SIVUA / KL 99.1 ISBN 978-952-279-349-2 ILMESTYY LOKAKUUSSA ISBN 978-952-279-369-0

SYKSY 2016

29


Christian Rönnbacka | Kävikö käry? Vakuutusetsivien parhaat tarinat

Vakuutusyhtiöiden huijaamisella on vankat perin­ teet suomalaisessa kulttuurissa ja sitä pidetään usein enemmän jopa kuluttajan oikeutena kuin mil­ lään tavalla tuomittavana toimintana. Tutkimuksen mukaan joka neljäs suomalainen tuntee vakuutus­ yhtiötä huijanneen ihmisen. Tässä kirjassa esitellään petoksen päätyypit sekä pal­ jastetaan, kuinka yhtiöitä on huijattu tai ainakin yri­ tetty huijata. Kaiken kokeneiden vakuutusetsivien vuosien varrelta kertomat tarinat ovat varsin opetta­ vaisia eikä myötähäpeältäkään voi välttyä. Kirjaa voi tietenkin käyttää käsikirjana petoksen polulle, mutta toivottavasti esimerkit auttavat vält­ tämään pahimmat amatöörin sudenkuopat ja siten tarjoamaan vakuutusetsiville entistä mielenkiintoi­ sempia ja haasteellisempia tehtäviä. Kävikö käry? on dekkaristina tutuksi tulleen Christian Rönnbackan ensimmäinen tietokirja.

30 SYKSY 2016

© Sami / Photolies.com

Kyllä tulipalo aina konkurssin voittaa

Christian Rönnbacka (s. 1969) on Keravalla asuva entinen poliisi, joka työskentelee nykyisin vakuutus­ etsivänä. Hänen komisario Antti Hautalehdosta kertovaa dekkari­ sarjaansa on myyty jo yli 70 000 kappaletta, ja Solar Films tekee parhaillaan elokuvaa sarjan avaus­ osasta Operaatio Troijalaisesta. Rönn­ backan dekkarit ovat tulleet tunne­ tuiksi omaleimaisesta huumoristaan ja poliisityön asiantuntemuksesta. Vapaa-ajallaan Rönnbacka harrastaa mm. riskiretkeilyä ja metsästystä.


Mikään inhimillinen ei ole meille vierasta (mutta kyllä joka vuosi joutuu hämmästymään). Kävikö käry?

CHRISTIAN RÖNNBACKA

Kävikö käry? Vakuutusetsivien parhaat tarinat SIDOTTU / N. 256 SIVUA / KL 99.1 ISBN 978-952-279-343-0 ILMESTYY ELOKUUSSA ISBN 978-952-279-368-3

SYKSY 2016

31


Katy Birchall | It girl – Suosituksi yhdessä päivässä

Kukapa ei haluaisi olla

koulun suosituin tyttö! © Laura Neate

Anna Huntleyn tavoitteet elämässä: 1. Onnistua pitämään kaksi ihanaa uutta (ja ainoaa) kaveriani. Eli pitäisi olla käyttäytymättä niin kuin sosiaalisesti kyvytön idiootti ja hylkiö. 2. Saada labradorinnoutajani Koira oppimaan, miten heitetään yläfemmat. Tämä on varmaan kaikkein kunnianhimoisin tavoite. 3. Olla sytyttämättä koulun toiseksi suosituimman tytön Josie Grahamin hiuksia tuleen (taas). 4. Selvittää, tarkoittavatko kohdat 2 ja 3, että on sosiaalisesti kyvytön – ja hylkiö. 5. Mennä Afrikkaan jakamaan riisiä. It girl – Suosituksi yhdessä päivässä on hulvattoman hauska kirja 14-vuotiaasta nörttitytöstä, jonka suosio koulukavereiden silmissä nousee yhtäkkiä räjähdysmäisesti, kun hänen isänsä menee kihloihin kuuluisan filmitähden kanssa ja paparazzien piiritys alkaa. Ei välttämättä kauhean hyvä asia, kun ottaa huomioon, miten helposti Anna joutuu kaikenlaisiin noloihin tilanteisiin…

Vähän päälle kaksikymppinen Katy Birchall asuu Brixtonissa Englannissa. Hän on opiskellut englannin kieltä ja kirjallisuutta ja työskentelee nykyään Country Life -lehden toimittajana. Vuonna 2011 hän voitti 24/7-teatterifestivaalien lupaavimman uuden komediakirjoittajan palkinnon näytelmällä, joka kertoi ninja-­apinasta illalliskutsuilla. Birchallin elämän suurimmat rakkaudet ovat hänen kolme labradorin­noutajaansa. Hänellä on lievä Jane Austen -pakko­mielle ja hän haaveilee heräävänsä jonain päivänä Taru Sormusten herrasta -maailman haltiana. It girl – Suosituksi yhdessä päivässä on Birchallin esikoisteos, ja sen oikeudet on myyty 12 kielialueelle. Sarjan toinen osa Team Awkward ilmestyi tammikuussa 2016.

katybirchallauthor.com

32 SYKSY 2016


11–15VUOTIAILLE

KATY BIRCHALL

It girl – Suosituksi yhdessä päivässä ENGLANNINKIELINEN ALKUTEOS THE IT GIRL SUOM. EIJA HIRVONEN SIDOTTU / N. 350 SIVUA / KL N84.2 ISBN 978-952-279-300-3 ILMESTYY HEINÄKUUSSA ISBN 978-952-279-359-1

SYKSY 2016

33


Nuotio & Isto & Airola | Typy ja muriseva mörkö

Typyn jännittävä lomamatka Eräänä iltana äiti ja isä lähtevät ulos viettämään kahdenkeskistä aikaa ja Typy jää taloon Bertta-tädin kanssa. Silloin huvilassa alkaa tapahtua kummia. Typy ja muriseva mörkö on toinen osa Typy-tytöstä kertovassa kuvakirjasarjassa, jonka ensimmäinen osa Typy ja topakka tonttu ilmestyi syksyllä 2015.

© Vesa Laitinen

Typy pääsee lomalle Hankoon! On hauskaa, että koko perhe on mukana, myös Bertta-täti. Typy saa valita huvilasta itselleen oman huoneen. Mutta kun on aika mennä nukkumaan, Typyä alkaa pelottaa. ”Sängyn alla voi olla mörkö”, hän miettii. Äiti ja isä rauhoittelevat sanoen, ettei mörköjä ole olemassakaan.

Eppu Nuotio on Berliinissä asuva palkittu kirjailija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu yli kuusikymmentä kirjaa, lukuisia tv-sarjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja musikaaleja. Hän on toiminut Unicefin Hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 2002.

34 SYKSY 2016

Sanna Isto on Berliinissä asuva lasten- ja nuortenkirjailija. Hänen esikoisteoksensa Tinka ja Taika (WSOY) voitti Arvid Lydecken -palkinnon vuonna 2011.

Sari Airola on monipuolinen kuvittaja, joka on kuvittanut useita palkittuja kuvakirjoja. Hän on asunut kahdeksan vuotta ulkomailla, ensin Hong­ kongissa ja sitten Istanbulissa, ja nauttii nyt Helsingin kotoisuudesta ja puhtaudesta.


Ihastuin kirjaan heti kun näin kannen. Kirjan kuvitus on Sari Airolan veikeän lempeää tyyliä, jossa minusta nykypäivä ja jokin ihanan vanhahtava kohtaavat. Kuvat ovat oikeassa tempossa Sanna Iston ja Eppu Nuotion tarinan kanssa. Leena Lumi -blogi teoksesta Typy ja topakka tonttu

MUISTA MYÖS EDELLINEN KIRJA

NUOTIO & ISTO & AIROLA

Typy ja muriseva mörkö Typy 2

SIDOTTU / N. 45 SIVUA / KL L85.12 KOKO 210 × 297 ISBN 978-952-279-350-8 ILMESTYY MARRASKUUSSA

SYKSY 2016

35


Kalenterit | Paulo Coelho | Ystävyys – Kalenteri 2017

Vietä vuosi Paulo Coelhon seurassa! © Xavier González

Paulo Coelhon huippusuosittu vuosikalenteri julkaistaan nyt yhdettätoista kertaa. Kalenteri sisältää vuoden tärkeimmät pyhä-, merkki- ja liputuspäivät. Kalenterin on kuvittanut kolumbialainen taiteilija Catalina Estrada.

Brasilialainen Paulo Coelho on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista. Hänen kirjojaan on julkaistu 80 kielellä yli 170 maassa, ja niitä on myyty yhteensä yli 190 miljoonaa kappaletta. Coelho on voittanut 115 kirjallisuuspalkintoa ympäri maailman. Vuonna 2007 hänet nimitettiin YK:n rauhanlähettilääksi.

PAULO COELHO

Ystävyys – Kalenteri 2017 PORTUGALINKIELINEN ALKUTEOS AMIZADE SUOM. SANNA PERNU FLEX. / N. 260 SIVUA / KL 05.3 KOKO 130 × 205 MM ISBN 978-952-279-341-6 ILMESTYY KESÄKUUSSA

36 SYKSY 2016


Pokkarit | Eija Hirvonen | Sinun horoskooppisi 2017

Mitä vuosi 2017 tuo tullessaan? © Ia Ahonen

Sinun horoskooppisi 2017 -kirjan ennusteet perustuvat planeettojen tarkkoihin asemiin vuoden 2017 aikana. Kirjassa on jokaisen kahdentoista aurinkomerkin vuosiennusteet, joiden avulla on helppo varautua vuoden teemoihin. Kuukausikatsaukset puolestaan antavat tarkat ja otolliset ajankohdat tarttua haasteisiin, keskittyä raha-asioihin, käynnistää uusia projekteja ja vaikkapa löytää uusi rakkaus.

Eija Hirvosella on 26 vuoden kokemus astrologisten ennusteiden tekemisestä. Häneltä on aiemmin julkaistu teos Taivaan merkit (Ajatus Kirjat). Hän on myös suomentaja, joka kääntää tv-ohjelmia, ooppera­ esityksiä ja kirjallisuutta. Sinun horoskooppisi 2017 on Hirvosen toinen vuosiennustekirja, edellinen julkaistiin vuodelle 2016.

EIJA HIRVONEN

Sinun horoskooppisi 2017 NIDOTTU / N. 200 SIVUA / KL 15.91 ISBN 978-952-279-378-2 ILMESTYY LOKAKUUSSA ISBN 978-952-279-379-9

SYKSY 2016

37


Pokkarit

Uutuuspokkarit

MAMEN SÁNCHEZ

HJORTH & ROSENFELDT

SARAH LARK

On ilo juoda teetä kanssasi

Mykkä tyttö

NIDOTTU / 474 SIVUA / T 84.2

Valkoisen pilven maa

NIDOTTU / 304 SIVUA / T 84.2

ISBN 978-952-279-338-6

NIDOTTU / 893 SIVUA / T 84.2

ISBN 978-952-279-339-3

ILMESTYY HUHTIKUUSSA

ISBN 978-952-279-340-9 ILMESTYY HUHTIKUUSSA

ILMESTYY HUHTIKUUSSA

CHRISTIAN RÖNNBACKA

KATE MORTON

BERNARD CORNWELL

Kylmä syli

Kaukaiset hetket

Tyhjä valtaistuin

NIDOTTU / 317 SIVUA / T 84.2

NIDOTTU / 419 SIVUA / T 84.2

NIDOTTU / 349 SIVUA / T 84.2

ISBN 978-952-279-371-3

ISBN 978-952-279-372-0

ISBN 978-952-279-373-7

ILMESTYY KESÄKUUSSA

ILMESTYY KESÄKUUSSA

ILMESTYY ELOKUUSSA

38 SYKSY 2016


PAULO COELHO

GARD SVEEN

S. J. WATSON

Uskottomuus

Raskaat varjot

Kaksoiselämä

NIDOTTU / 320 SIVUA / T 84.2

NIDOTTU / 557 SIVUA / T 84.2

NIDOTTU / 447 SIVUA / T 84.2

ISBN 978-952-279-374-4

ISBN 978-952-279-375-1

ISBN 978-952-279-376-8

ILMESTYY SYYSKUUSSA

ILMESTYY SYYSKUUSSA

ILMESTYY SYYSKUUSSA

Vaeltaja asettaa trillerille uuden standardin. Harva tulee tähän yltämään. Ruumiin kulttuuri

TERRY HAYES

HUOM! ISO POKKARI!

Vaeltaja

NIDOTTU / 810 SIVUA / T 84.2 KOKO 135 × 210 MM ISBN 978-952-279-377-5 ILMESTYY LOKAKUUSSA

Lähde matkalle. Tartu Mondoon. Muistathan, että Bazarin kautta saat myös Mondo-matkaoppaat!

VAIN BAZARISTA!

KYSY LISÄÄ VALIKOIMASTA JA PYYDÄ TARJOUS: KRISTINA@BAZARKUSTANNUS.FI.

SYKSY 2016

39


TULOSSA JOULUKSI

Profile for Bazar Kustannus

Bazarin syksy 2016  

Bazarin syksy 2016