__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

TIPS TILL VÅRENS BÄSTA UTFLYKTER

Vår på Bjärehalvön

Välkommen till vår älskade halvö


Vi förverkligar dina boende drömmar

Båstad

Torekov

Ängelholm

Mallorca

Köpmansgatan 96 i Båstad | 0431-37 10 39 | info@nkfast.se | www.nkfast.se


Troentorp

Skummeslövsstrand

Troentorpsvägen 171

Neptunusvägen 7

13 950 000 :-

4 995 000 :-

750 m²

157 m²

14 252 m²

969 m²

Hemmeslöv Brf Solgläntan

Fr 2 795 000 :110 m²

Glad Påsk

önskar Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling

Mån avg 4 990 :-

Malen

Båstad

Floravägen 16A

Agardhsgatan 74

2 995 000 :-

6 995 000 :-

106 m²

125 + 78 m²

Mån avg 4 998 :-

312 m²

Ranarp

QR-kod för www.nkfast.se

Södra Hovallsvägen 114

12 950 000 :311 + 118 m² 6 777 m² Håll mobilkameran här

KOMMANDE OBJEKT Torekov

Bjärehalvön

Örtagårdsvägen 2A

3 195 000 :108 + 7 m² 535 m²

Köpmansgatan 96 i Båstad | 0431-37 10 39 | info@nkfast.se | www.nkfast.se

På förfrågan 313 m² 1 834 m²


4

Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

MÖT våren PÅ BJÄREHALVÖN Vår, vår, vår! Alla våra årstider är fantastiska, men visst är våren något alldeles speciellt? Sakta men säkert är vi där. Dagarna blir ljusare. Krokusarna tittar fram och snart lyser rapsen upp fälten runtom på vår vackra halvö och vi får ny energi. Ännu mer lust till utflykter, natur, härliga och smakfulla upplevelser. Bjärehalvön bokstavligen exploderar på våren, fram kommer primörer, böljande färgstarka fält och utemöblerna och aktiviteterna plockas fram. I tidningen du håller i din hand ger vi dig massor av tips på aktiviteter, utflykter och njutning som vi hoppas kan förgylla dina vårdagar.

Den här våren kan bli din bästa någonsin!

Foto: Louise Nordström Pettersson

Varmt välkommen!

Vår på Bjärehalvön ges ut av Båstad Turism & Näringsliv i samarbete med Made in Båstad AB. Framsida: Louise Nordström Pettersson Tidningen distribueras som bilaga till Bjäre NU, Laholms Tidning, Lokaltidningen Ängelholm samt Lokaltidningen Höganäs.


5

Lorem Ipsum

Vackra ting för dig och ditt hem

Isay, Bruka, Edblad, Yaya, Ernst, 2biz, Ilse Jacobsen, dbkd, InWear, Caroline Svedbom, Durance, Dyrberg/Kern, LauRie m.fl

SPRING NEWS 2021

ÖPPET UNDER PÅSK VARD 10-18 | SKÄRTORSDAG 10-18 | LÅNGFREDAG 10-16 PÅSKAFTON 10-15 | PÅSKDAGEN 11-15 | ANNANDAG PÅSK 10-16

NYHET! I sommar öppnar Snäckans trädgårdscafé.

Ett aktivt liv i Båstad

Köpmansgatan 64, Båstad | vitasnackan.se Öppet: mån-fre 10-18 Lör 11-15 | 0431-725 06

Inflyttning i våra fina marklägenheter, 3 rum med veranda från den 1 april. Storleken är 73,6 kvm (Inkl. förråd). Anmäl ert intresse via backahill.se/sok-bostad där ni finner ett formulär.

GREENSIDE. Båstad erbjuder många goda möjligheter till ett aktivt liv. Invid Båstad Golfklubb i Boarp skapas just nu åtta hyresbostäder, i sann New Englandstil, med en fantastisk vy över landskapet och greenerna. Backahill är ett lokalt familjebolag med starkt engagemang i samhällsutvecklingen. Vi drivs av en gränslös entreprenörsanda och är verksamma även i andra delar av landet genom ägarintressen i några av landets ledande fastighetsbolag.

www.backahill.se


✓GOLF ✓SPA ✓GOD MAT ✓BRA BOENDE ✓PADEL ✓ NÖJEN ✓BAD ✓NJUTNING

GOLFDESTINATION BJÄREHALVÖN

132 GOLFHÅL ÅRET RUNT SVERIGES GOLFTÄSTASTE OMRÅDE MED NÄRHET TILL ALLT

Båstad & Bjärehalvön ger en magnifik golfupplevelse med anrik historia, makalösa vyer och en variation av spektakulära golfbanor som är svår att hitta någon annanstans. Golfutbudet är i Sverige unikt för sitt slag, med bil når du hela 132 fantastiska golfhål inom 10 minuter. Spela golf i högsommar eller under vintermånaderna, Bjärehalvöns milda klimat gör att det är öppet året runt. Destinationen ger en helhet med förstklassig service, riktigt god mat, bra boende och kompletterande aktiviteter som tennis, padel, cykling, vandring, spa och shopping. Spektakulära och minnesvärda golfupplevelser året runt, det är Golfdestination Bjärehalvön.

BASTAD.COM/GOLF Vårbilaga_Golf_248_x_372_3_mm_utfall.indd 1

2021-03-17 12:17:43


Fånga dagen hos oss! Pausa livet en stund och bara njut av en dag på spa. Det perfekta sättet att fylla på med energi och glädje. I Torekov kan du varva mellan inomhuspool, isvak, bastu och varma pooler utomhus. Unna dig en behandling, slappna av i relaxen eller i den nya spaloungen och ta en god lunch. På Hotel Skansen kan du följa den 60 meter långa bryggan ut till Kallbadhuset för dopp och bastubad, sedan njuta av en god lunch och testa vårt nya rooftop spa med panoramautsikt, varm infinitypool utomhus, jacuzzibad och relax. Ljuvligt! Vi har fler dagspa-paket på hemsidorna.

Lilla Spadagen – i Torekov

Lilla Spadagen – i Båstad

Från 775 kr/person

Från 750 kr/person

DETTA INGÅR

DETTA INGÅR

• Lunch i Bistron • Eftermiddagsfika • Spa, bastu, varma bad, gym och japanska utomhuspooler • Valfri 25-min behandling) • Fri tillgång till frukt och te

• Entré till spa, rooftop och • kallbadhus (07.00–14.00) • Lunch på Restaurang Sand • Lån av badrock och tofflor

Boka på torekovhotell.se

Boka på hotelskansen.se

gramhotels.se | Hotel Skansen | Hotel Riviera Strand | Torekov Hotell


Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

8

PÅSK PÅ BJÄREHALVÖN Påsken är en högtid som verkligen märks på Bjäre. Detta är kyrkans största helg vilket återspeglas i deras program. Men påsken är även lite av en öppningshelg för Bjäreborna. Restaurangerna och caféerna som varit vinterstängda öppnar för säsongen och bullar upp med vårens färska rätter och kuddar i solläge. Programmen för alla sommarens evenemang och aktiviteter börjar ta form på allvar och presenteras i ett fullspäckat kalendarium på bastad.com. Nere i hamnarna ligger många av båtarna redan i sjön, i trädgårdarna påtas det för fullt, husfasaderna putsas så det står härligt till och runt om på Bjärehalvön fylls butikerna med vårfint. Allting finns på hemmaplan nu när det är dags att äntligen byta ut dunjacka och snökängor mot vårklänning och sandaler.

Här finns mer än du anar

BESÖK KONSTNÄRERNA I nordvästra Skåne innebär även påsken att det är dags för den traditionella Konstrundan. I år öppnar 103 konstnärer upp sina ateljéer och verkstäder för nyfikna besökare den 2-11 april 2021. 18 av konstnärerna finns här på Bjärehalvön.

Tips...

Mer info om konstrundan hittar du på www.konstrundan.se

ALLA KONSTNÄRER HÅLLER ÖPPET: Vardagar 16-19 Lördag 10-18 Söndag 10-18 Extra påsköppet Långfredag 10-18 Påskafton 10-18 Påskdagen 10-18 Annandag påsk 10-18

VÅR PÅ PAPAS ÖPPET TORSDAG TILL SÖNDAG ÄVEN MED WEEKEND TAKE AWAY

VÄLKOMNA

WWW.PAPASRESTAURANG.SE


BUTIK

R E S TA U R A N G

Bild lånad från tbss.se

Fiskarna Berggren och Lundvall.

AVHÄMTNING

Bild lånad från tbss.se

Som ett av Bjärehalvöns äldsta rökeri, har Fiskhuset i Torekovs hamn långa anor vi omsorgsfullt för vidare in i framtiden. Fisken och skaldjuren röker vi hantverksmässigt på samma sätt som i urminnes tider: på glödande spån av al, en eller äppelträ. Rökningen ställer särskilda krav på vädret och på fisken vad gäller storlek och kvalitet, och vi använder MSC-certifierade råvaror för att bidra till en hållbar utveckling. Sen lägger vi till vår omsorg, erfarenhet och passion – i den kallrökta laxens fall handlar det om en veckas arbete innan den hamnar på tallriken, eller i delikatessdisken tillsammans med våra andra rökta fiskar och skaldjur, sillinläggningar, färdiga röror och andra godsaker. Väljer du att äta på plats, finns en stor variation av rätter att avnjuta på vår väderskyddade servering vid kajkanten eller i restaurangen. Gillar du din egen utsikt bättre så kan du köpa med dig allt från menyn och från vår delikatessdisk.

Nyhet – Väderökassen

Förbeställ vår :påsktallrik 179

Under kommande säsong kommer vi att kunna erbjuda Väderökassen, vår färdiga picknick-variant för två personer, med rökt fisk, Skagenröra, räkor, smör & bröd, Brie-ost, och vår egen alkoholfria öl eller mineralvatten. Väderökassen beställs smidigt dagen före avhämtning.

Påsköppet: Onsdag 31 mars till annandag påsk 5 april Kontakt: 0722-26 23 38 eller fiskhuset.manfred@gmail.com Beställningar från butiken eller take-away tar vi gärna via telefon.

Hamnen i Torekov • fiskhuset.com

10% R A B A T T

Klipp ut och lämna i kassan så får du 10% rabatt vid köp från Fiskhusets delikatessdisk i butiken. OBS! Gäller ej vid köp från vår meny eller vid servering. Namn: ____________________________________________________ Hemmaort: ________________________________________________ Erbjudandet gäller tom 2 maj 2021.


Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

10

ÅKARGÅRDEN GK

TOREKOV GK

Detta faktum gör troligtvis området till Sveriges golftätaste. Här finns 6 golfklubbar med varierande karaktär och inriktning. Spela golf i äppellundar, seaside eller på toppen av Bjärehalvön. De flesta golfklubbarna har egna krogar som lagar ljuvlig mat och bjuder på förstklassig service både innan och efter golfspel. Saknas något i utrustningsväg så ombesörjer flera golfklubbar de flesta behov genom butiker i anslutning till golfbanan. KOMBINERA GOLFSPELET MED ANDRA UPPLEVELSER Det är svårt att inte må bra på Bjärehalvön, förutom att

här är otroligt vackert och grönskande så finns också en uppsjö av aktiviteter och upplevelser att utforska. Varför inte kombinera golfen med SPA, vandring eller omätligt populära padel. Det kan handla om att ta en avstickare till någon av våra unika platser när du är ute och kör på Bjärehalvön. Vad sägs om unika Norrvikens trädgårdar eller underbara Dagshög, platser som du faktiskt inte hittar någon annanstans i hela världen. Det stora utbudet av komplement till golfen är utmärkt för familjen där alla kanske inte spelar golf eller för den som vill göra något annat under delar av dagen. Shopping finns på flera platser och i flera former, allt från charmiga gårdsbutiker, fashionabla modebutiker och mindre specialbutiker som tillgodoser dina intressen. GOLFWEEKEND Vill du bo över så har du en fantastisk helg att vänta. Boende finns det gott om och i stor variation. Boende med eget SPA, boende precis intill golfbanan eller större boenden där du kan bo med familjen eller kompisgänget. Många av boendeanläggningarna är vana vid att ta emot golfare och vet precis vad du vill ha.

Välkommen till Sveriges Toscana För dig som redan spelat golf på Bjärehalvön krävs ingen större presentation, du vet hur fantastiskt vackert här är om våren. För dig som inte varit här så kan vi berätta att landskapet närmast går att likna vid Toscanas böljande kullar. I söder ligger Skälderviken med majestätiska Kullaberg i fonden. Väster ut från Torekovs kust syns Hallands Väderö och i norr kan man se hela vägen upp till Halmstad och Falkenberg vid bra väder. Naturen är ständigt närvarande och ändå ligger alla tänkbara bekvämligheter inom räckhåll för dig som golfare.

6 GOLFBANOR - 132 HÅL Torekovs Golfklubb – 18 hål Åkargårdens Golfklubb – 18 + 6 hål Båstad Golfklubb – 18 + 18 hål Bjäre Golfklubb – 18 hål Äppelgårdens Golfklubb – 18 hål Sönnertorp Golfklubb – 12 + 6 hål

Tips...

Mer info om golfbanorna på Bjärehalvön hittar du på www.bastad.com/golf.

Foto: Louise Nordström Pettersson

Det är på våren Bjärehalvön vaknar till liv på riktigt, knopparna brister och en grönska breder ut sig över vackra Bjärehalvön i symbios med välavvägda fairways, bunkrar och greener. Det här är Golfdestination Bjärehalvön, en destination med hela 132 varierande golfhål som går att nå inom så lite som 10 minuter med bil när du väl är på Bjärehalvön.

Foto: Åkargården

VÅRENS BÄSTA GOLF

Foto: Mikael Tannus

BÅSTAD GK


TID

Fönster & dörr Upp till

35%

PÅ YTTERDÖRRAR

35 % PÅ FÖNSTER OCH FÖNSTERDÖRRAR*

18V Skruvdragare DS 18 DD Kompakt och stark med kolborstfri motor. Max moment 55 Nm med 1.700 i varvtal på högväxel.

n a k c e ta v

Levereras med 2x5.0 Ah kompakt-batteri, laddare med kylfläkt och stapelbar förvaringsväska. Rek. pris: 3 488:-

2 488:-

s i s ! S B

O

Sticksåg DJV181Z

Vi har verktygen!

Kraftfull kolborstfri 18V sticksåg med kroppsgrepp för professionellt bruk. Vibrationsdämpad i kompakt design. Levereras utan batteri. Rek. pris: 4 619:-

*

2 745:Erbjudandet från Traryd och SP-fönster gäller hela sortimentet.

Erbjudandet från Elitfönster gäller modellerna Original, Retro och Vision

Öppettider i påsk!

Båstad Grevie Halmstad Helsingborg Skärtorsdag 6.30-18.00 7.00-17.00 6.30-16.30 6.30-16.30 Långfredag 9.00-14.00 Stängt Stängt Stängt Påskafton 9.00-14.00 Stängt Stängt Stängt Påskdagen och Annandag påsk - Stängt i alla våra butiker

Vardagar Lördag

Båstad 6.30-18 9-14

Grevie 7-17 Stängt

0431-789 00 0431-36 22 00

Erbjudandet från NorDan gäller hela sortimentet från Tanum, NTech, uPVC, och HelAlu.

Laholm 7.00-18.00 9.00-13.00 9.00-13.00

Halmstad 6.30-16.30 Stängt 035-710 77 50

Erbjudandena gäller 8/3-3/4 2021. Alla rabatter gäller på leverantörens riktpris och kan ej kombineras med andra rabatter eller avtal.

Ängelholm 6.30-18.00 9.00-14.00 9.00-14.00

Helsingborg 6.30-16.30 Stängt

Laholm 7-18 9-13

Ängelholm 6.30-18 9-14

042-444 55 50 0430-783 00 0431-47 82 00


8 5 3 Vi följer restriktionerna för covid-19

PADELBANOR TOTALT MODERNA INOMHUSBANOR MED 12 M I TAKHÖJD UTOMHUS BANOR

BOKA BANOR VIA APPEN PLAYTOMIC

VÄLKOMNA, HÅLL AVSTÅND OCH VAR RÄDDA OM VARANDRA! Vi finns vid Båstad Järnvägsstation | Öppet: 7 - 23 varje dag Mer info på centralenbastad.se Kom ombytt 5 min innan spel (omkläd. rum stängda) Lämna 5 min efter spelad tid | Max antal i hallen: 50 personer


Brf Heden i Båstad endast minuter från stranden

Försäljning pågår för fullt. Stort intresse och många bostäder är redan sålda. 1 rok från 1 195 000:2 rok från 1 650 000:3 rok från 1 895 000:4 rok från 2 175 000:Susanne Hansen Mäklare Fastighetsbyrån Tel: 0431-791 20 Mobil: 076-872 76 29 susanne.hansen@fastighetsbyran.se

Våra nya bostadsrätter i Brf Heden i Båstad består av välplanerade ettor till fyror med hög standard samt generösa inredningstillval. Totalt kommer fem hus i tre och fyra våningsplan med hiss att byggas och den första etappen består av två hus med tillhörande gemensamhetslokal, gott om cykelparkeringar under tak samt parkering och carport. Alla bostäder får en generös balkong eller en uteplats som ansluter till gräsmatta i söder- eller västerläge. Det kommer också att finnas odlingsmöjligheter i grönområdet på innergården. Planerad inflyttning är höst/vinter 2022. Ta kontakt med Susanne Hansen på Fastighetsbyrån för mer information.

BRF

HEDEN H E M M E S L Ö V B Å S TA D

Brf Heden i Båstad Nu får du tillfälle att bosätta dig i det nya bostadsområdet i Hemmeslöv, knappt tio minuters promenad från stranden. Det nya området ligger granne med ett grönt skogsparti. Här njuter du av ett charmigt lantliv med kustens lockelser inom räckhåll.

Läs mer på eden gbjbygg.se/h u Där hittar d fo, också mer in ar planlösning mm


Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

14

STARTA VÅREN MED EN TRÄNINGSWEEKEND Till Båstad & Bjärehalvön har besökare kommit i över ett sekel för träning, tävling och återhämtning. Under många år har Båstad gästats av såväl motionärer och elitidrottare som vill vässa formen. Både fotbollslandslaget, tennislandslaget och cykellandslaget är

återkommande gäster. Varför väljer man Båstad som träningsort? Svaret vi ofta får är den vackra miljön, servicen, möjligheten till återhämtning och fantastiska arenor vare sig det gäller tennisplaner, cykelvägar, fotbollsplaner eller golfbanor.

Tips... Planera din egen träningsweekend med partnern, väninnan eller föreningen. Eller häng på något av alla läger och event som arrangeras. Tips och inspiration till din träningsweekend hittar du på www.bastad.com.

Foto: Janne Danielsson / SVT

GÖR SOM MÄSTARNAS MÄSTARE OCH LÅT DIG UTMANAS PÅ BJÄREHALVÖN. Just nu sänds Mästarnas Mästare på SVT där inspelningsplatsen är Bjärehalvön Det omåttligt populära programmet går nu in på sin 13:e säsong och spelas för första gången in på svensk mark. På söndagar kl. 20.00 ser vi tidigare mästare såsom Johan Olsson, Sanna Tidström, Therese Alshammar, Frida Östberg och Johanna Larsson göra upp om titeln som Mästarnas Mästare 2021.


15

Låt dig inspireras bland våra olika växter och träd. Kanske upptäcker du något nytt.

orangerier & växthus

FÖR LIVSNJUTARE

HOS OSS Hitta växter, krukor stora som HITTAR DU: små, ute och inne • Växter Inspireras finn kraft och energi • Träd hos oss Upplev, fika, upptäck nya • Buskar växter... • Krukor Öppet ända till julafton - inne - ute

Växter är glädje!

Njut, finn energi & ta en fika på vårt café.

SHOWROOM BÅSTAD Hemmeslövsvägen 15, 269 96 Båstad Säsongsöppnar påsken 2021 skärtorsdag till påsksöndag 10-17 och därefter fred 12-17, lörd 10-17

Mån-Fre 10-18 Lör-Sön 10-16 | Öppet ända fram till Julafton Våxtorpsvägen 18 , Laholm | 0763220688 | www.blandtradohack.se Tapetkampanj 26 mars–5 april 2021

Hemkänsla på rulle!

25% rabatt

på tusentals tapeter Just nu

450:- per rulle Lev rek pris 599:-

Newbie Wallpaper 7476 | Magic Forest | Boråstapeter

Glöm inte lister och panel

Vi har nu också kampanjpriser på Snickeri- & Lackfärger.

Planera ditt premium växthus med oss på VANSTA. I vår nya växthusserie The Rose Greenhouse Collection tar vi det klassiska engelska växthuset in i framtiden.

Låt oss rita ditt unika orangeri. Inga standard och alltid anpassat efter dina önskemål. Ta del av vårt exklusiva utbud av trädgårdsmöbler, rosentorn, eldbord, stenurnor, statyer, fontäner, balustrader och kolonner. Passar inte vår öppettider? Kontakta oss för ett dedikerat möte 08 52027480, info@vanstatradgard.se

Tapetkampanj 26 mars–5 april 2021

Laholm Happy Homes Industrigatan 3, Laholm Tel. 0430-173 65 Mån 07–18, tis–tors 09–18 fre: 07-18 Lördag 9-14 happyhomes.se Lokala avvikelser kan förekomma. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och slutförsäljningar. Rabatterna gäller på leverantörens rekommenderade pris och kan ej kombineras med andra rabatter.

www.vanstatradgard.se www.vanstabotanic.com


Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

16

SHOPPING NÄR DEN ÄR SOM BÄST Personligt och varierat i vackra miljöer – så kan utbudet av butiker på Bjärehalvön sammanfattas. De flesta med fantastiskt vackra naturvyer eller pittoresk bykärna runt knuten.

gare, idag är området en populär handelsby som varje år lockar långväga besökare. Här finns allt från design, kläder, inredning, konst, livsmedel och växter till cykelverkstad.

Nästan alla butiker i trakten drivs av enskilda näringsidkare med personligt handplockat utbud. Det gör att shoppingen på Bjärehalvön blir unik och spännande. Butiker finns att hitta både på landet och i byarna, de största handelsområdena finner du här;

KÖPMANSGATAN, BÅSTAD Genom Båstad by går den berömda Köpmansgatan, här väntar inspirerande små butiker samlat med mode, skönhetsvård, inredning, blommor och möbler. På Köpmansgatan finner du också den lokala bokhandeln, bank, hemelektronik, optiker och urmakeri.

BOARPS HANDELSBY På toppen av Italienska vägen hittar du Boarps handelsby. Det var här den välkända Hasses lada låg tidi-

ENTRÉ BÅSTAD I utkanten av Båstad by finner du det alltmer populära handelsområdet Entré Båstad med både dagligvaror

Presentkort med Hjärta för Bjärehalvön Du har väl inte missat vårt lokala presentkort som kan nyttjas i över 60 butiker, restauranger och hotell på Bjärehalvön? Presentkortet finns att köpa på Turistbyrån i Båstad.

Tips..

Läs mer på bastad.com/presentkort

Tips...

Inspiration till Bjärehalvöns butiker bastad.com/shoppa

och sällanköp. Här finner ni bland annat en välsorterad sportbutik, klädesbutik, apotek samt butiker med utbud för hus och hem. BÅSTADPORTEN I Östra Karup, strax innan påfarten till E6 ligger Båstadporten med diverse shoppingmöjligheter. Här kan du shoppa växthus, trädgårdsmöbler, blommor, tillbehör och foder till våra fyrfotade vänner och besöka outlets. TOREKOV BY Längst ut i väster på Bjärehalvön hittar du den charmiga fiskebyn Torekov. Här kan du flanera bland personliga små unika butiker och njuta av det stora café och restaurangutbudet.


17

Välkomna till oss och Båstad

Köpmansgatan 10 Webshop: markesbutiken.se

Följ oss på Instagram & Facebook

a tt

ta d e

l av erbjudandet

1. april 202 ller t.o.m 11

FÖR

tik bu till ge n

en för

ad et

Ta med tidnin

100KR FÖR VARJE 500KR DU HANDLAR ud rbj E •

n

TIGER OF SWEDEN • FILIPPA K • WHYRED • COSTER COPENHAGEN • HUNKYDORY • NN07 • J.LINDEBERG • BJÖRN BORG • EBBE • GEGGAMOJA • DIDRIKSONS • REIMA • STOCKHOLM KRAVATT • TOPECO • SOAKED IN LUXURY • CREAM • DAY BIRGER ET MIKKELSEN • ROCK N BLUE • WACAY • SAMSOE SAMSOE • DOLOMITE • HENRI LLOYD • HOWARD OF LONDON • EDBLAD • BY MALENE BIRGER • NEW BALANCE • ODD MOLLY • DAGMAR • NOANOA • PART TWO • HUNTER • PUMA • KRONSTADT • K-WAY • FRED PERRY • WRANGLER • SAILRACING • DRY LAKE • LACOSTE • TRETORN • NA-KD • SIR OF SWEDEN • LEE MFL.

ALLTID MINST 30-70% PÅ DET BÄSTA INOM MODE

ENTRÉ BÅSTAD Stenhusvägen 11E, Båstad | outletsyd.com | Mån-fre 12-18, lör-sön 11-15


Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

18

UNDERBARA PRIMÖRER För de allra flesta innebär våren så mycket positivt: det härliga ljuset, tidigare morgnar och senare kvällar, den ljuvliga doften från blommande krokus och fåglarnas nyvakna kvitter. Men på just Bjärehalvön betyder våren så mycket mer. Våren är ju primörernas årstid och sällan skrivs det väl så mycket om vår vackra halvö som när den första nypotatisen skördas och i ilfart transporteras upp till huvudstaden för att säljas till någon tossig stockholmare för flera tusen kronor kilot.

du som besökare fortsätter att efterfråga denna kvalitet.

Lantbruket är viktigt för att behålla Båstad & Bjärehalvöns öppna landskap. Likaså är det viktigt för många av våra krögare att kunna servera närodlad och lokal mat på tallrikarna. Vi är stolta över den mycket höga kvalitet som vår närodlade svenska mat håller och hoppas att

Färskpotatis, eller nypotatis som man säger i Skåne, skördas när bladen är gröna – den första nypotatisen skördas i maj. De gynnsamma förhållandena på Bjäre gör att skörden ibland kommer något tidigare, redan i slutet av april. Färskpotatisen har vackert klingande namn som Solist, Sankta Thora och Magda.

Förutom nypotatis så hittar man bland Bjärehalvöns vårprimörer sparris, ramslök, blomkål, och isbergssallad. Jordgubbarna kommer i början av maj och de brukar vi få njuta av ända till slutet av juli.

Det finns en stolthet bland odlare och krögare att servera det lokala.

VISSTE DU ATT:

KLÄDER FÖR BÅDE HONOM OCH HENNE B.young | Ciso | Cecil Matinique | Blend | Bison m.fl

kladejiboarp.se MÅN-FRE 10-18 • LÖR 10-15 • SÖN STÄNGT | TEL: 0709 23 36 03 BOARPS HANDELSBY | FÖLJ OSS GÄRNA PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM

Tips...

Vårens primörer finns att avnjuta både på Bjärehalvöns restauranger och i många av våra gårdsbutiker.

BASIC TREND sportigt klassiskt elegant mode Stenströms, Brax, Oui, Rosner, Ribkoff, Fuego, Haust, Escorpion m.fl

Köpmansgatan 91, Båstad 0431-711 24


0431-36 35 00 I jajab.se I info@jajab.se

Bostadsmarknaden är het - perfekt säljläge! Våren är här och nu är det inte långt kvar till sommar, sol och bad. Visst ser det härligt ut? Det tycker våra kunder också. Intresset för en bostad på Bjärehalvön är enormt och många vill bo på vår vackra halvö. Funderar du på att sälja, vänta inte, hör av dig redan idag för att göra en riktigt bra affär!


Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

20

Hovs hallar KAttvik

Hallands väderö

115 torekov

115

1.

BÅSTAD

105 Västra karup

2. Rammsjö

3.

7. Axelstorp 105 Grevie

6.

GÅRDSBUTIKSSAFARI À LA BJÄREHALVÖN VÅR, VÅR, VÅR! Vi längtar efter våren! Sakta men säkert är vi där. Dagarna blir äntligen ljusare. Snödropparna sticker upp med sina vita pigga små bjällror. Vi får ny energi. Ännu mer lust till utflykter, natur, härliga och GODA upplevelser. Låt en sådan utflykt bli en Gårdsbutiksafari i vårens tecken! Att njuta av god mat och vacker natur- det har vi förmånen av att kunna göra här på Bjäre.

cerade sylter!

Vi kanske kan förvänta oss en och annan nypotatis framöver. Utöver päran är sparris och rabarber de primörer som kan komma smygandes redan i april här i Skåne. Men i våra gårdsbutiker runt om på Bjäre har vi även ett härligt utbud av året-runt produkter som goda ostar från bland annat Ebbessons Gårdsmejerier och Tant Grön, honung och eko-ägg från Ekehms Gård eller ekologiskt kött från Lindegrens.

STOPP 3. Ramsjögårds hotell och gårdsbutik – Här säljs det egna ägg och potatis. Grönsaker finns efter säsong så som sparris, morötter, lök och rödbetor. Även lokalt producerade varor som rapsolja, honung, chips m.m finns i utbudet. Håll utkik, större gårdsbutik är på gång med lite mer personlig service och bredare sortiment. Förväntas öppnas upp i maj.

STOPP 1. Tant Grön – En annorlunda och spännande gårdsbutik som har ett utbud av allt från Bjäreproducerat till världskända delikatesser. Här möter du våren med en väl uppfylld ostdisk och nygjorda egenprodu-

Tips...

STOPP 2. Ebbessons gårdsmejeri och butik – paradiset för dig som ostälskare; ett litet gårdsmejeri, där det görs goda ostar på mjölk från egna kor. I butiken finns också andra lokala produkter, samt en del bär o grönsaker efter säsong. Årets första Eldostar finns i sortimentet redan sedan januari.

STOPP 4. Vejby Vingård – Njut av prisbelönt närodlat vin. På gården, i den georgiska vinkällaren, en så kal�lad ”Marani” produceras vin i lerkrus som kallas QVEVRI. Premium rött vin, Rosé, Pet Nat samt Orange wine är det som framställs på Vejby Vingård. Här odlas, pressas,

Det kanske är lite optimistiskt att tänka att det ska hinnas med samtliga gårdsbutiker på en och samma dag. Man får lov att dela upp dem på flera utflyktstillfällen. Ett tips är att kolla öppettider innan ni ger er av. Läs gärna vidare på www.bastad.com/mat-gardsbutiker/

förslöv

4.

vejbystrand

105

margretetorp

5.

lagras och servers vinet enligt antika metoder. Vinnyheter för säsongen är bland annat Gyllene Vejby; Bjäres första orangea vin! STOPP 5. Sandgårdens skafferi – ”En Gårdsbutik med närproducerat lamm och delikatesser!” Här finns det färskvaror som lammkött, ost, chark och ägg. Men även grönsaker från lokala odlare, sylt, saft, choklad och hembakat bröd. Just nu; hemmakokta marmelader och nybakat Vejbyknäcke. STOPP 6. Ekhems gård – med sin gårdsbutik som är fylld med allt från hemgjord rårörd saft, sylt, marmelad, chutney och bärpajer till potatis från egna åkrar, honung, eko-ägg, must, bär och grönsaker. Nytt i sortimentet är bland annat hemmagjord äppelmos med smak av vanilj eller kanel. STOPP 7. Lindegrens Köttbutik med kött från egen ekologisk gård, eget slakteri, egen styckning och eget charkuteri. Njut av bland annat Italieninspirerad lufttorkad skinka eller veckans färska salsiccia.


Vi skapar rum i trädgården En skön plats i trädgården för både små och stora. Söker du ett elegant växthus i traditionell stil som dessutom står emot väder och vind? Då kan Green Room Square vara något för dig! Aktuella kampanjer på willabgarden.se Välkommen till vårt nya Flagship Showroom i Båstad!

Båstad • Bromma • Munkedal • Köpenhamn • Oslo

Öppettider showrooms Mån-Fre 10.00-18.00 Lör 10.00-14.00

Extra öppet 5 april & 25 april kl. 11-15 Telefontider: Mån–Fre 09.00–17.00 Telefon 0431-686 00

växthus • uterum • willabgarden.se


SKAPA DITT

DRÖMHEM UTERUM, VÄXTHUS OCH MYCKET MER Förläng ditt hem med ett extra rum som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Skånska Byggvaror har tillverkat och levererat produkter sedan 1965, alltid med fri frakt, så att du kan förverkliga ditt drömhem. HITTA DITT DRÖMUTERUM PÅ: skanskabyggvaror.se/uterum


23

VÄRLDSEDANDE ROBOTGRÄSKLIPPNING

Vi hjälper dig med allt från att hitta rätt modell till installation och service

KAMPANJPRIS!

40 Nu över

KAMPANJPRIS!

AUTOMOWER® 305

i branschen

HUSQVARNA 115IL BATTERI BLI 10

YTKAPACITET: 600 M² MAXIMAL LUTNING 40 %

11.500:-

år

2.690:-

INKL. MOMS

LADDARE QC 80

INKL. MOMS

ORD.PRIS 2.990:-

ORD.PRIS 12.500:-

ÅKAGÅRDSVÄGEN 2, 269 71 FÖRSLÖV TEL: 0431-45 08 20 WWW.BJAREMASKIN.SE MÅ-FRE 07 - 17 LÖ 09 - 12 LUNCH 12 - 12.45

BÅSTAD SOMMARMÖBLER Över 40 år i Båstad

I NU HAR V R IÄ VÅRPREmMna! Välko

Årets nyheter droppar in • Billigare än internet! Öppettider: Fredag 11-18 • Lördag, söndag och helgdagar 10-15

Påsköppet: Skärtorsdag 11-18 • Långfredag 10-16 Påskafton 10-16 • Påskdagen 10-16 Annandag påsk 10-16

Hemmeslövs handelsträdgård • www.bastadsommarmobler.se • 076 222 13 71

För huset, trädgården, djuren och barnen. Handla på Kvarnen!

Elektrisk råttfälla

Elektrisk musfälla

VICTOR

VICTOR

Upp till 50 råttor per

Upp till 100 möss per

uppsättning batteri

uppsättning batteri

Marknadspris 749:-

Marknadspris 449:-

599:-

295:-

Mus & råttfritt Silverline Elektronisk 130/400 Bostadsyta 400m2

Handla lokalt

Musfälla Supercat Förbetad

RULLGARDIN DUETTE PLISSÉ GARDINER PERSIENNER EFFEKTGARDINER TERRASSMARKIS FÖNSTERMARKIS SCREEN

Erbjudande Från

16 495:-

Terrassmarkis 4 m bred (finns även 5 m) 3 m utfall inkl. motorstyrning från Somfy. (Så långt lagret räcker)

PERGOLA VINDSKYDD PARASOLL INFRAVÄRMARE SMARTA HEM

2-pack

Marknadspris 1099:-

.

SA ..nu skOrda sen

899:-

Kom in och kika på flexibla uterum från Renson!

55:-

Musfälla Clean-kill

AGROL Oljor

2-pack

På ordinarie priser

Vi har allt för 10 % odling och trädgård 99:-

Fällan där du slipper se & röra!

Välkommen in till oss på Entré Båstad

– Odla egen potatis, lökrabatt och fröer LANTBRUK HUND/KATT HÄST

FÄRG EL/VVS VERKTYG

TRÄDGÅRD FRITID POOL

HEM HUSHÅLL GASOL

Ett företag i LSAB-gruppen

BJÄRE KVARN i Grevie och Mäsinge / www.bjarekvarn.se GREVIE Mån-Fre 9.00-18.00 Lörd 9.00-15.00 Sönd 10.00-14.00 MÄSINGE Mån-Fre 7.30-17.00 30/10.tfn. tfn.0431-36 0431-3662 6200 00 Vi reserverar oss för slutförsäljning. Annonsvarorna gäller i båda butikerna 24/9 24/9-–29/9.

Markiscentrum AB i Båstad | Stenhusvägen 13C, 269 36 Båstad Butik 0431-74500 | E-post: bastad@markiscentrum.se


Foto: Lena Evertsson / Atelje Lena

Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

24

SKOGEN MED NATURLIG GLANS PÅ NORRVIKENS VIS Internationellt erkända kreatörer, blomsterflor i bigården och ny matprofil i Orangeriet restaurang är något av allt spännande man har att se fram emot på Norrvikens trädgårdar.

blomsteravtrycket sträcker sig mycket längre än så, och Karin Wiberg är konstnären och skulptören som gärna använder naturen i sin presentation för sitt skapande. Vid sidan av utställning och blomsterprakt frestar Chocolaterian med egentillverkad glass, läckra praliner, fika och lättare lunch och för den shoppingsugne finns handplockat och inspirerande sortiment i Norrvikens butik.

2021 lyder temat Skogens år som på olika vis kommer göra sig påmint i såväl park som installationer. Sommarens stora utställning, I gläntornas ljus, utställningsperiod 28 maj-19 september, är en saga i tre kapitel av Bea Szenfeld, Gunnar Kaj och Karin Wiberg. Bea Szenfeld är modeskaparen som skapat rubriker världen över för sitt sätt att forma makalösa papperskreationer inom såväl modevärlden som på den rent konstnärliga scenen. Gunnar Kaj är för många känd för sina fantastiska blomsterarrangemang till fjorton Nobelbanketter, men

Nytt för 2021 på Norrvikens trädgårdar är den gastronomiska ledaren, Anders Dahlbom. Tillsammans med befintlig styrka på Orangeriet restaurang kommer Anders bevara och utveckla den unika matdestinationen som Norrviken har blivit i södra Sverige.

I bigården kommer besökaren få njuta av Hanna Wendelbos blomsterflor. Noggrant planerat för fullständig njutning för såväl det mänskliga ögat som binas törst av pollen.

Pssst... Säsongsöppning av parken sker den 1 april

Det finns mycket att se fram emot på Norrviken under årets säsong. VÄLKOMMEN TILL BOARPS HANDELSBY, HÄR FÅR DU HELA KOSTCIRKELN PÅ SAMMA STÄLLE! ALLT DU BEHÖVER TILL GRILLEN ELLER FÖR EN MUSTIG GRYTA. • CATERING • SALLADER • KÖTT • PÅLÄGG • KORVAR • OST

PÅSKLÄCKERHETERNA HITTAR NI HÄR! • SILLINLÄGGNINGAR TA M • LAX - FÄRSK, RÖKT, Ä H GRAVAD H C O • FÄRSK FISK A • SKALDJUR RN • HEMLAGAT L GÄ

KAFFE & VALFRI BAKELSE

55:-

ÄL

ST

IN

BE

EM

A

ND PA

PG

MÅN-FRE 10-18 LÖR 10-14 SÖN STÄNGT

RING OCH BESTÄLL DITT BRÖD SÅ HJÄLPER VI ER! 0431-73361

R.

Ö

F AN UT

TIS-TORS 10-18 LÅNGFREDAG 11-15 PÅSKAFTON 10-14

BESTÄLL PÅ: 0431-73363 BOARPSFISK.SE MÅN-FRE 10-18 LÖR 10-15 SÖN STÄNGT

BOARP’S GRÖNSAKSHALL AB

MÅN-FRE 7-18 LÖR 7-15 SÖN VILODAG


Vi har utemöblerna som håller år efter år!

By Børge Mogensen

Köpmansgatan 68, Båstad. 0431-750 50 www.magasinetibastad.se


26

G G Y B & Ä R T Y B VEJ

A R E M I T P ÄR NU O 4369:VÄLKOMMEN TILL DIN LOKALA BYGGHANDEL FÖR PROFFS OCH HEMMAFIXARE Vi hälsar alla gamla och nya kunder välkomna. Nu bygger vi tillsammans!

Ord. pris: 5395:-

Combokit MAKITA DLX2189TJ. Sladdlöst 18V combokit. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker dock längst t.o.m. 10 april 2021, priser inkl. moms.

VEJBY Vejbyslätts Bygata 29 / 0431-765 90 / Mån-Fre 7-16.30, Lör 8-12 www.optimera.se

Nya

En hybrid för ren körglädje

“Förstklassiga köregenskaper.” “Den får dig att känna dig trygg när du behöver det som bäst. Jag är imponerad.”

› Uppgradera till nästa modellnivå för endast 4 999 kr. Värde 14 000 kr** › Provkör redan idag!

Vi Bilägare

Pris från 239 500 kr Bilarna som visas är en Jazz 1. 5 i-MMD Executive i Platinum och Jazz Crosstar 1. 5 i-MMD Executive – Ekonomi och utsläppssif fror: (WLTP) Räckvidd 3,5 – 6, 3 (l/ 100 km), CO 2 80 – 143 (g/km). Sif frorna är hämtade från EU-reglerade laboratorietestresultat och tillhandahålls i jämförelsesy f te. Det är möjligt att de inte reflekterar verklig körning. *Erbjudandet inkl fri service. Kampanjen gäller t o m 31/03/21. Uppläggavgif t 695 kr, adminavgif t 55 kr/mån tillkommer. Rörlig månadshyra, f.n. 2 895 kr inkl. moms erbjuds via Honda Financial Services, 0 kr i kontantinsats, 36 mån, max. 4 500 mil. **Gäller endast mellan: Comfort-Elegance, Elegance-Executive. Gäller ej Crosstar, kan ej komb med privatleasing.

Industrigatan 24, Laholm Tel. 0430-36 90 00 www.laholmsbilaffar.se

Öppettider: Mån-Tor: 09:00-18:00 Fre: 09:00-17:00 Lör: 10:00-14:00


t i h tta

Hi Vi

Boarp

Båstad

!

N GE

I r

e

väx

Torekov

LADDA FÖR LYCKAD HÄR HITTAR GRILLKVÄLL DU ALLT OCH

LITE TILL...

3000 kvm 30 000 artiklar

3000 kvm 30 000 artiklar Hos oss hittar du skor från Tretorn, Rieker, Skechers, Puma, Tamaris, Copenhagen shoes, Merrell, Scholl m.fl.

Vår grillexpert Felix hjälper Dig gärna med råd och tips.

Inredning.

Husgeråd.

• Massor av inredningsdetaljer för hus, hem och trädgård. • Kläder och väskor • Djur- och fiskeavdelning • Konstnärsmaterial • Massor med inredningsdetaljer • Leksaker pch pyssel för hus, hemoch ochmycket trädgård. mer...

• Nu även skor i sortimentet! • ÖPPET ALLA DAGAR

Grillar och tillbehör.

Mattor.

VI HAR ÖPPET ALLA DAGAR! Ladan i Boarp Italienska vägen 279 269 35 Båstad Tel. 0431-73375 info@ladaniboarp.se www.ladaniboarp.se 073


Foto: Louise Nordström Pettersson

Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

28

MAGISK CYKLING

BÄSTA TURERNA FÖR DIG MED...

VANLIG CYKEL

Vi är så glada över att ha Kattegattleden runt hela Bjärehalvön. Perfekt uppmärkt och bara att trampa runt längs glittrande hav, öppna fält och genom pittoreska byar. Planera din rutt på kattegattleden.se. En annan perfekt led för dig med vanlig cykel är Bjäre Banvall som går på cykelväg mellan Båstad och Förslöv, totalt 14 km lång i historisk och naturskön miljö.

MOUNTAINBIKE

Det finns oändligt många stigar på Hallandsåsen. Ut och hitta dina egna stigar eller ta hjälp av en guide för att hitta guldkornen. Uppmärkta leder finns på både Kungsbygget, Vallåsen och Buktenbanan på Hökafältet i Laholm.

Tips...

Kika in på www.bastad.com/cykel för tips på cykelrundor och kontakter till cykeluthyrare & guider.

Foto: Pekko Svensson

RACERCYKEL

Ladda ner någon av våra 12 landsvägsrundor på bastad.com. Den kortaste rundan är 35 km och den längsta 142 km. På de vanligaste cykelapparna hittar du också mängder av bra förslag. Upp och ner några gånger på åsen och du har fått både stärkta ben och en magisk upplevelse.

Cykelvänliga boende Boendeanläggningarna i och runt Båstad tar gärna emot både dig och din cykel. Över 20 boendeanläggningar har fått stämpeln “Bike-approved accommodation” av Båstad Turism och Näringsliv. Det innebär att de erbjuder säker förvaring av cykeln, möjlighet till avspolning, vatten till flaskan och cykelpump. Många erbjuder dessutom en skön säng, härlig avkoppling och underbar frukost. Så ta med dig partnern, träningskompisarna eller tjejgänget och njut av aktiva dagar i svårslagen miljö.

Du hittar alla våra boende på bastad.com/bo.


29

Hotell • Spa & Hälsa • Konferens • Festligheter • Barnens Lögnäs

Hotell & Spa Lögnäs Gård

Välkommen till oss på en romantisk weekend med din käresta, en konferens och aktivitet med kollegerna, bubblande bad i vårt Spa med vänninorna, eller föreviga din högtidsdag. Med djur och natur inpå knuten i en lantlig miljö -måste vi vara det självklara valet för Er.

Barnens Lögnäs Ett populärt utflyktsmål för stora och små. Mata, klappa och lek med alla djuren, 75:- / person inkl. rejäl fika!

Hotell & Spa Lögnäs Gård | Lögnäs 62, 312 96 Laholm | 0430-230 76 | info@lognasgard.se | www.lognasgard.se

Annonsen gäller V13

Äntligen påsk!

Jonas & Sussie med personal önskar er alla en föträfflig mat- & grillhelg!

Etbl. 1932

Välkommen att ”Påskhandla” hos oss! LIMOSIN

BLANDFÄRS

89/kg

PÅSK

PRINSKORV 11900/KG

Vår manuella kött & Charkdisk är full av närproducerade delikatesser! Tex Lax från Stefan Pålsson som är antingen rökt, gravad eller inbakad. Goda röror, Skagen, Sallad Bombay eller olika sillinläggningar. Västerbottenpaj, goda hemlagade såser och mycket mera! Tips! Beställ er färdig grillade Lammstek av oss! ENTRECÔTE

LAMSTEK 229/KG

GOTT PÅ MACKAN! Lantpatè 1980/hg Aquavit/Rackebajsare/ Heberleinare 1980/hg Nisses Enrisrökta

Medwurst 2390/hg Apelsinskinka 2990/hg Sallad

Bombay 2990/hg

REVBEN

119/kg HEMRÖKT

Vitlöksmarinerad

LAMYTTERFILÈ 398/KG

Grön sparris 1990 Knippe lök 990 Vitlöksfläta 3990

UNGTUPP 89/KG

RÖKTA

349/kg

MARINERAD

Från Vikingfågel UNDERBART GOD

KASSLER 89/KG BESTÄLL!!! PÅSKMENY

Förrätt: Matjesröra med ägg & kokt potatis, toppad med rostad kavring. Huvudrätt: Grillad specialmarinerad lamstek, krämig potatisgratäng, vinsås med touch av mynta samt en krispig sallad. Dessert: Citronsorbet i citronskal. Två rätter: 289 kr/ per kuvert Tre rätter: 329 kr/ per kuvert

FRANSKA

ANKBRÖST 198/KG

GRILLA I PÅSK

Några egna SPECIALkorvar som tex Lammkorv, Whiskey korv, Curry korv, Italiensk korv! Eller varför inte prova Rökt Karré eller Rökt Entrecôte

PÅSKOSTAR

Kvibille Cheddar 159/kg Kvibille Ädelostar Mild/Hallands Adexi/Hallands Hav 2290/hg Gruyère grottlagrad 3790

Öppettider i Påsk: Skärtorsdag 10-18, Långfredag STÄNGT, Påskafton 9-13, Påskdagen & Annandag Påsk STÄNGT

VANTINGEVÄGEN 15 · FÖRSLÖV • 0431-45 00 58 • WWW.HEBERLEINS.SE • KUNSKAP - KVALITÉ - KÄRLEK • MÅNDAG - FREDAG: KL. 10—18 LÖRDAG: KL. 09—13 • SÖNDAG: STÄNGT


FASTIGHETSBYRÅN BÅSTAD, 0431-791 20

Prata med oss. Vi finns alltid nära till hands.

Hemmeslöv | Båstad Ingas väg 24 Utgångspris 4 795 000 kr Rum 5 rum, varav 3 sovrum Boarea 122 kvm Tomt 1 270 kvm Byggt 1976 Energiprestanda 208 kWh/kvm år Energiklass F Mäklare Susanne Hansen 076-872 76 29

Torekov | Båstad Ofatsvägen 10

Hemmeslöv | Båstad Klintvägen 16

Utgångspris 9 800 000 kr Rum 5 rum, varav 3 sovrum Boarea 143 kvm Tomt 660 kvm Byggt 1978 Mäklare Susanne Hansen 076-872 76 29

Utgångspris 3 250 000 kr Rum 3 rum, varav 2 sovrum Boarea 89 kvm Tomt 674 kvm Byggt 1963 Mäklare Susanne Hansen 076-872 76 29

Testa På gång!

Fotografera nu, sälj när du vill. Går du i flyttankar? Låt oss förbereda din försäljning i lugn och ro. Med vår tjänst På gång ordnar vi fotografering, bostadsbeskrivning och all dokumentation, så att allt är klart när du är redo och förutsättningarna är som bäst. Dessutom är tjänsten kostnadsfri och du förbinder dig inte till något. Kontakta oss för att få veta mer om tjänsten. Vi finns alltid nära till hands.


VI VÄLKOMNAR VÅREN TILL ÖSTRA KARUP BUTIKEN MED PERSONLIG SERVICE, MED KLÄDER FÖR HELA FAMILJEN OCH SKOR TILL HENNE OCH HONOM. VÄLKOMMEN IN OCH INSPIRERAS AV VÅREN!

555 m

2

butiksyta fylld med det senaste modet

Vi har en stor och luftig lokal och tillsammans med våra kunder ser vi till att alla kan hålla rejäla avstånd. Välkomna att shoppa tryggt och säkert hos oss.

ÖPPETTIDER: Mån-fre 10-18 Lör 10-16 Sön 11-16

KLÄDER OCH SKOR

Båstad | Östra Karup

Avfart E6/115 - 500 m mot Båstad vid Willab Garden


Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

32

130 KILOMETER FÖRTROLLANDE VANDRINGSLEDER Vi lovar, du kommer att bli totalt hänförd av att vandra på Bjärehalvön. Halvön jämförs av många med Toscana med sina böljande fält och vackra vyer, andra säger att det är som ett Sverige i miniatyr med allt från blommande ängar till kal norrlandsnatur, djupa raviner, trollska skogar och hav, hav och åter hav. På Bjärehalvön har vi markerat upp 130 kilometer natur för dig att njuta av.

18 NATURSKÖNA VANDRINGSTURER

Tips...

TIPS FRÅN DESTINATIONSANSVARIG

15-17 OKTOBER 2021

Båstad Hiking festival Vill du unna dig en lyxig vandringsweekend i höst? På Båstad Hiking Festival är allt ordnat för dig, i paketeten ingår guidning på de bästa vandringsturerna på Bjärehalvön, läcker mat och transporter. Välj om du vill vara med hela helgen eller bara en dag! Mer info på www.bastadhikingfestival.se.

Foto: Louise Nordström Pettersson

Ladda ner kartor på bastad.com/vandring

TOREKOV – VEJBY

En kustnära vandring där du passerar flera fina småbåtshamnar och samhällen mellan Torekov och Vejbystrand. Torekov är synonymt med genuin fiskemiljö Vandringen söderut längs Bjärekusten går över strandängar, enefälader och Bjärekustens fornlämningar ligger tätt. Dagshög är en av de närmare tusen gravhögarna, och den störste med diameter på 42 meter. LÄNGD: 20 km TIDSÅTGÅNG: Ca 5-6 h GRADERING: Varierande terräng, mer än 50 % av etappen går på naturstig. START/MÅL: Torekov hamn eller Tångvägen/Hamnvägen i Vejbystrand MARKERING: Orange RUNDSLINGA: Nej KOLLEKTIVTRAFIK: Hållplats Torekov busstation, 400 m från Torekov Hamn. Hållplats Vejbystrand Tångvägen, 500 meter från startplats i Vejbystrand. LÄMPLIG FÖR BARNVAGN: Nej PARKERING: Torekov Hamn och Vejbystrand hamn

Foto: Mats Sjöberg

Foto: Louise Nordström Pettersson

Vi har tagit fram 18 vandringsturer för dig att välja mellan, till alla finns beskrivningar med information om längd, svårighetsgrad, start- och målplats, parkering, kollektivtrafik, sevärdheter längs med vägen och så vidare. Du kan läsa om alla våra turförslag och ladda ner kartor på www.bastad.com/vandring eller så hämtar du en papperskarta på Båstad Turistbyrå.

NATURSKÖNA SINARPSDALEN

Som ett stråk mellan Båstad och Grevie går Sinarpsdalen, en tydlig spricka i Hallandsåsen, som bildades för ca 230 miljoner år sedan. Vandringen går genom ett kuperat, vackert och artrikt landskap. Sinarpsdalen fungerar som naturlig betesmark och skänker ro för både dalens kreatur och dig. LÄNGD: 8 km TIDSÅTGÅNG: Ca 3 h GRADERING: Varierande terräng, mer än 50 % av etappen går på naturstig. START/MÅL: Nötte backar 378, Båstad eller Vitsippsvägen, Grevie MARKERING: Röd RUNDSLINGA: Ja, nyttja Bjäre Banvall ena hållet för att skapa din rundslinga KOLLEKTIVTRAFIK: Hållplats Dala Sinarpsvägen, ca 300 m från Nötte backar 378. Hållplats Grevie, ca 300 m från Vitsippsvägen LÄMPLIG FÖR BARNVAGN: Nej PARKERING: Nötte backar 378 och i Grevie by


Välkommen till Skogens år Norrvikens trädgårdar i Båstad bjuder in till Skogens år 2021 - en levande saga med naturlig elegans. Följ stigarna i skogen, upptäck gömda platser och njut av parkens unika stilträdgårdar och blomstrande rabatter. Våra utställningar inspirerar och överraskar med skönhet och kunskap. Njut av mat lagad av de finaste råvarorna från Bjärehalvön. Låt själen grönska på Norrvikens trädgårdar.

Vi öppnar till påsk

www.norrvikenbastad.se


34

HALMSTADS

STÖRSTA

CYKELBUTIK & VERKSTAD

igt tid sam nderna tiken a hä i bu Sprit sig nd – stå t finnam av er rhe be l g ke el. er inst 1,5 se sä 6 ts rson ll m ng lsk skö Sidan pe r – Hå ä fa rar st 90 fö

ax an Ett a en vå VA rs r m rna ut oft h fö son, NS n få sa ge mpi oc rik Jöns ik a la na ko Fred us len in t n ny – Läm rmfestivaaneras de 4 t de sam an pl Enligndla en maälldesen Sid

m st ar n. Karra åretl sommmföra de

Ha

te sa be mäskare . 8 Ar ital joebbbesörld en an Sid

til no Fö menatt ge för

vä Dig ad la lockn he frå

nd

ag

14

Varje vecka läser 81%* av Bjäreborna sin lokala tidning.

/3

rd – lö

ag

20

/3

20

21

in | D

loka

la

ny

he

ts

tidn

in

g

Bj

är

Va e–

rje

ve

ck

di ai

*Enligt RAM 2020

Vill du veta mer? Ring 0431-792 00

ev

lå da

VÅRA CYKELMÄRKEN

e är kök Bj ill ed et m nd de vä tna r LER e s MÖB Åt h fa MAR SOM oca Tråden STAD m n so r se elle vstö dar X reko ba Sidan To inte är n ette r ho nä an Je kök r lje sä

h r oc Rödsigna del. de ar pa el sp

? EM OBL KPR KAL iv för

ARD

i Bå

d

Välk

att

rnat

! nik tek art lmers! sm el, på Cha fritt! ålls – Enkstad –Te nderh –U

Årets

lövs mes

dels

han

gård

träd

• ww

M

TRÖ

op

DS

r:

-13 i 10 kning lör undersöd stort tis-juder ljösynochtstmeänk! m

ka

Bo

ing:

kn ersö nd nu 88 r sy 00

stad w.ba

som

ler.s

möb

mar

e • 076

tid

-7

31

04

tad

, Bås

n 96

ata

nsg

ma

Köp

et! intern

än are vi! Billig fixarar 10-15 in • t dag ppar - De och helg ter dro g? söndag nyhe rnin • Lördag, kö 11-18 HeÖppmettider: Fredag Hem

Leg

LUN

erb mi rhe Vi lugn säke

VI NU HARMIÄR VÅRPREomna!

tt alte

till

ttide pe e öp ngt drad n stä å

Än

Öv

llsfri

erhå und och lem! art ösm prob milj kalk ett Välj cera dina redu

år

r

tike

en

mm

lko

RICH

sta

er 40

tad) (Bås e ter.s 04 06 ftwa 1-48 w.so 070 ww fon på Tele info Mer

Vi har annonser för alla företag, föreningar och privatpersoner.

n br

222

13 71

UPP TILL 24 MÅNADERS RÄNTEFRI AVBETALNING • 12 MÅNADERS SERVICE INGÅR! • ALLA CYKLAR ÄR MONTERADE OCH KÖRKLARA • • 3 MÅNADERS SJÄLVRISKELIMINERING INGÅR

SPORTSON HALMSTAD • Flygaregatan 12 Widik center • Tel: 035 - 12 03 50 • www.sportson.se Öppettider: Mån-fre 10-18 • Lör 10-14 • Sön 11-15

Vi kan cyklar.

friskissvettis.se/bastad

LAHOLM friskissvettis.se/laholm

Höj pulsen! Ute – Inne – Online

ÄNGELHOLM friskissvettis.se/angelholm


Exklusiv premiär för MoBar hos Elon Förbeställ hos oss! MoBar 50

MoBar 300

MoBar 550

ELON Entré Båstad

ELON Kökspunkten Ängelholm

ELON Lokstallarna Falkenberg

ELON Sjöholms Halmstad

Stenhusvägen 13A • Tel: 0431-185 00 Öppet: mån-fre 10:00-18:00, lör 10:00-14:00, sön stängt www.elon.se

Klippanvägen 2 • Tel: 0431-185 00 Öppet: mån-fre 10:00-18:00, lör 10:00-15:00, sön 11:00-14:00 www.elon.se

Sandgatan 40 • Tel: 0346-168 20 Öppet: mån-fre 10:00-18:00, lör 10:00-15:00, sön 11:00-15:00 www.elon.se

Kristinebergsv. 13 • Tel: 035-21 12 57 Öppet: mån-fre 10:00-18:00, lör 10:00-15:00, sön 11:00-15:00 www.elon.se


Vårens bästa gåva Köp presentkortet med hjärta för Bjärehalvön och låt mottagaren njuta av fantastisk shopping och god mat hos över 60 anslutna aktörer. Finns att köpa på: Turistbyrån, Köpmansgatan1, Båstad.

WWW.BASTAD.COM/PRESENTKORT Våbilaga Presentkort.indd 1

2021-03-17 12:44:12


37

2021

Välkommen till BIRGIT NILSSON MUSEUM

26 juni-5 september (stängt 9-11/8) Birgit Nilsson-dagarna 9-15/8

Möt våren med smak Välkommen till Mat & Möten I Båstad Företagsby eller på Båstad Golfklubb

UTSTÄLLNING • GUIDNING • FILMSAL • ARRANGEMANG • KAFÉ • MUSEISHOP

NIKE | HOKA | ON NIKE | HOKA | ON ASICS | TREKBIKES ASICS | TREKBIKES RÖHNISCH | CRAFT | ECCO RÖHNISCH | CRAFT | HOKA | ON | SALOMON WILSON NIKE| ECCO NIKE | HOKA | ON | ASICS | HAGLÖFS WILSON | SALOMON ASICS | TREKBIKES UNDER ARMOUR RÖHNISCH | CRAFT | ECCO | WILSON UNDERRÖHNISCH ARMOUR | CRAFT | ECCO m fl SALOMON | UNDER ARMOUR | SALOMON m flWILSONm fl sportshopenibastad

UNDER ARMOUR sportshopenibastad sportshopen i Båstad m fl sportshopenibåstad.se 0431-710 29 sportshopen i Båstad

sportshopenibåstad.se

0431-710 29

sportshopenibastad

sportshopen i Båstad

sportshopenibåstad.se

0431-710 29

Vi älskar våren & påsken!

Välkommen till oss och frossa i påskmenyer eller köp lösvikt i delikatessen. Vi har underbara specialmarinerade lammstekar, färdigstekta eller som du kan tillaga själv. Lammsadel, lammracks, lammytterfilé, lammfärs, kycklingspett, kyckling från Bjärefågel... Delikatessen erbjuder färdigmat som lammfärsbiffar med curry, matjessilltårta, nubbesallad, inbakad lax, kyckling med vermouthsås och mycket mer som hör påsken till. Vi har såklart smörgåstårtor, smörgåsar och smörrebröd för beställning.

Påsktallrik, 289:-/person 2 sorters sill, ägghalva med räkor, varmrökt lax, kallrökt lax, hovmästarsås, nubbesallad, skagensallad,griljerad lammstek, spickeskinka, enrisrökt Förslövskorv, potatissallad, Malmöakvavit brännvinsost och Saint agur. Vi har goda desserter i frysen från franska och italienska dessertmakare, som man kan välja till. Dessa kostar 55:Ring eller kom in för beställning, gärna några dagar innan. 0431-71 999 Glad Påsk!

Ring gärna in er beställning så packar vi ihop den och ni kan hämta leveransen via bakdörren!

Catering för alla tillfällen. Ostar från Möllans ost, chark från Heberleins, kyckling från Bjärefågel. Ring gärna och beställ! Vi ses på Entré Båstad! Marie, Lina & Ida Heberlein med personal www.bjarehalvonschark.se

Båstad Saluhall, Entré Båstad | Telefon 0431-71 999 Öppettider i påsk: mån-ons 10-18, Skärtorsdag 10-19, Långfredag 10-15 Påskafton 10-14, Påskdagen och Annandagen har vi stängt | Gilla oss på Facebook!

Hela vårt utbud och menyer hittar du på www.matomoten.se Telefon nr Mat & Möten/Golfklubben 0431-73124 Telefon nr Mat & Möten/Båstad Företagsby 0431-70280


Hela denna bilaga är en annons från Båstad Turism & Näringsliv

38

FEM TIPS FRÅN TURISTINFORMATÖREN Nu är våren här och barnen har spring i benen. Packa ihop familjen och styr upp härliga aktiviteter på vår vackra halvö. Mycket utomhus som det bör vara.

1. GRILL OCH LEK

Foto: Louise Pettersson Nordström

I Båstad och på Bjärehalvön har vi ett flertal allmänna grillplatser och många av dem ligger väldigt strategiskt och vackert. Möt upp era vänner och grilla och lek utomhus. Här finns det offentliga grillplatser:

Foto: Louise Pettersson Nordström

Foto: Lögnäs Gård

Umgås och njut i Bjäres fina natur. 3. BARNENS LÖGNÄS

4. GÅRDSKAMPEN

I vår närhet har vi Lögnäs Gård med konceptet ”Barnens Lögnäs”. Här får man besöka djuren på gården, klappa, mata och kela med dem så mycket man vill. Det finns även en lekplats, möjlighet till tipsrunda, att spela schack, gå på styltor, hoppa hage, vara med på ordjakt och rida på trähästar.

Samla ihop ett litet gäng, två familjer eller släkten och kör 10-kamp på Gårdskampen. Minimiålder 6 år. En garanterat rolig och annorlunda dag.

5. KUNGSBYGGET ÄVENTYRSPARK

Tips...

Ladda ner kartor på bastad.com/vandring

Foto: Kungsbygget Äventyrspark

2. VANDRA Packa matsäcken, sväng förbi Turistbyrån och plocka på er en vandringskarta. Där finner ni tips på 18 olika vandringar med beskrivning. Det går att hitta något för alla, stora som små.

Foto: Gårdskampen

Nedanför Apelrydsskolan Nedanför Hotel Skansen, Båstad Hamn, Gulstad (Lekplats), Tångvägens badplats Malens Havsbad Nedanför Hotel Riviera Två på Båstad Camping, Norra vägen Måsvägen Mellanvägen Vid Vindskydden längs Skåneleden: i Korröd, Hovs Hallar, Torekov, Grytskär och Hålehall

Kungsbygget öppnar upp sin Äventyrspark lite smått i april. Perfekt för dig som vill utmana dig själv och gillar fartfyllda äventyr. Prova på rodel, zipline, mountainbike eller klättervägg.


er

Specialister på Bjäre. Specialister på Bjäre.

Vi hjälper många här på Bjäre att sälja sina bostäder och få maximalt betalt. Stora delar av framgången ligger i vår unika affärsmetod och vårt aktiva spekulantregister.

Funderar du på att flytta? Då kan det vara bra att veta att vi har hjälpt många på Bjäre och runtomkring att sälja Ta ett steg upp och boka en kostnadsfri värdering sina bostäder och få maximalt betalt. av din bostad på bjurfors.se/gram En stor del av framgången ligger i Bjurforsmetoden, som kvalitetssäkrar försäljningen genom sju steg. Dessutom har vi vårt spekulantregister med över 70 000 köpklara kunder som aktivt söker ny bostad i Skåne. Så när det är dags att ta nästa steg – hör av dig så hjälper vi dig. Ta ett steg upp och boka en kostnadsfri värdering av din bostad på bjurfors.se/specialister_bjare

Låt oss göra en kostnadsfri värdering av din bostad. Du får dagspa för 2 personer med lätt lunch.

boka kostnadsfri värdering och få ett presentkort.

Profile for Bastad Tourism

Vår på Bjärehalvön 2021  

Vårbilaga 2021, massor av inspiration från fantastiska Bjärehalvön, bilagan har distribuerats till hushåll i Båstad, Laholm, Ängelholm och H...

Vår på Bjärehalvön 2021  

Vårbilaga 2021, massor av inspiration från fantastiska Bjärehalvön, bilagan har distribuerats till hushåll i Båstad, Laholm, Ängelholm och H...

Advertisement