Kig&lyt (januar 2016)

Page 1

H U S K AT T J E K K E W W W . B A L L E R U P. D K F O R K U LT U R E L L E A R R A N G E M E N T E R

Se hele det spændende forårsprogram på siderne 7-18

25 ÅR

BALTOPPENLIVE.DK FACEBOOK.COM/BALTOPPENLIVE

OMDELE S T IL SAMTL IGE HUSS TANDE

BALTOPPEN LIVE

FORÅR 2016

SÆRTILLÆG

JANUAR 2016

Mor dig kongeligt

Leif Maibom, Flemming Jensen og Flemming Krøll – alias Kongelig Revy Leverandør - besøger Baltoppen LIVE den 21. januar med både klassisk og nyt revy-repertoire. Side 4

BALLERUP MINI FESTIVAL – over to dage fyldes Baghuset med spændende musik og god stemning for de unge Side 2

På tidsrejse med Trilleband

Klezmer-fest i kirken

Sjovt vinterløb i skoven

Et musikalsk genhør i Baghuset den 14. januar, hvor Mette Marckmann fortolker Trilles populære sange med hjælp fra Trilleband.

De seks unge mænd i gruppen Mames Babegenush byder på alt fra fra balstyriske sirbaer til klagende valse den 17. januar i Skovvejskirken.

Skal du ud og lufte jule-dellerne? Ballerup Orienteringsklub inviterer alle til en gang gratis motion og hygge fem gange efter jul.

Side 6

Side 21

Side 23


2

KIG

&

LYT

Januar 2016 Udgives hver måned af Ballerup Kommune 29. årgang. Oplag: 26.352 Ansv. Kommunikationschef • Søs Hansen Redaktion Kommunikation • Jesper Lund Kalenderstof Skriv selv dit arrangement ind. Gå ind på ballerup.dk Tryk på kulturkalenderen i højre side -og tryk på tilføj arrangement. DEADLINE KIG&LYT FEBRUAR 2016 Udkommer næste gang onsdag den 27. januar Deadline for indlæg til Kig&lyt februar 2016 er søndag den 10. januar.

Kig&lyt omtaler ikkekommercielle kultur- og fritidstilbud i Ballerup Kommune i den kommende måned. Eftertryk kun tilladt med kildeangivelse. Sådan afleverer du Materiale til arrangementer, man ønsker omtalt i kig&lyt, kan sendes elektronisk til redaktionen på adressen kig&lyt@balk. dk. Send tekst og billeder som vedhæftede filer i samme mail. Tryk: PS Grafisk Distribution Post Danmark

1 JANUAR

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

Ung musikfest i Baghuset Ballerup Ungdomsråd og Hedegaven fyrer igen op under Ballerup Mini Festival Ballerup Mini Festival er efterhånden blevet en tradition og fredag den 8. og lørdag den 9. januar åbner Baghuset dørene for 3. sæson. Kom til to dage med spændende musik og god stemning for de unge i Ballerup. Fredag bydes der på det bedste fra undergrunden når en række spændende amatørmusikere indtager scenen. Det drejer sig om: VBT - kun 13-årig rapper, men et kæmpe talent der nok skal nå langt. Simon Says - lokale Ballerup-drenge, der laver god fangende rap. Luxus Music - lækker musik meget flot produceret og leveret af to unge fyre. DetBarChris - fantastik akustisk guitar-

spil, der lyder som en fyldt koncertsal, og en fantastisk stemme. Johanne - lokal pige, der lever virkelig flot klaver og sang, så hårene stritter på armene. Karoline Ude - vinder af talentprisen i 2015. Et kæmpe talent og meget melankolsk musik. Lørdag er den store festdag. Her bydes der på en eksplosion af to store festbands, der vil få Baghuset til at gynge længe efter, at sidste tone er slået an. Aroy forstår at levere en fest på scenen. Svedige dancerytmer, der gør det er svært at stå stille, og et show fyldt med de vildeste effekter, der brager ud over scenekanten. Aroy har lokale aner i form af de tre bandmedlemmer Bean, Bacon &

Papa Branca, som har teamet op med den fantastiske sangerinde Sugar. Mathias and the Beatroots, der spiller tidens allerstørste hits. Bandet består af seks kompetente musikere og dj’s, der alle spiller med en utrolig energi, og som formår at holde gang i festen fra start til slut. Med omkring syv års erfaring er deres musikkartotek pakket med stensikre dancefloor-killers.

MINIFESTIVAL

Sted: Baghuset Dato: Fredag den 8. og lørdag den 9. januar Tid: Kl. 19-24 Entré: 80 kr. for to dage, 50 kr. pr. dag. Billetter med Mobilepay på vognporten.dk, resterende sælges i døren

LYT


JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

Opera med glimt i øjet Koncert i Måløv Musikforening med Angelica Asp og Per Jellum akkompagneret af Louise Schrøder Der venter publikum en festlig og munter nytårskoncert med operaarier og sange fra det danske og udenlandske operette- og revyrepertoire - serveret med glimt i øjet.

Nytårskur i kulturhuset

Skovlunde Lokalråd og Skovlunde Kulturhus inviterer igen til Nytårskur med et festligt arrangement onsdag den 20. januar for dem, der gerne vil have, at der sker noget i Skovlunde. Under uformelle og festlige forhold kan vi udveksle ideer og tanker og være med til at danne netværk blandt dem, der gerne vil have, at der sker noget mere i Skovlunde.

Sopranen Angelica er uddannet sanger fra Det Kgl. Musikkonservatorium og debuterede fra solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium i 2014. Hun har allerede mange roller bag sig, f.eks. som Kate Pinkerton i ”Madame Butterfly” på Opera Hedeland og Valencienne i Operettekompagniet Polyhymnias opsætning af ”Den Glade Enke”. Senest har hun medvirket i ”Candide” og i den Reumert-vindende opera ”Andre Bygninger”, begge på Den Fynske Opera.

lang række af de store operaog operettepartier, grev Danilo i ”Den Glade Enke”, Papageno fra ”Tryllefløjten”, m.m. Efter stemmeomlægning for fem år siden har Per Jellum fortsat sin karriere med en del tenorpartier fx i ”La Traviata” og ”Madame Butterfly”.

Tenoren Per Jellum startede som baryton og har sunget en

De to sangere bliver akkompagneret af Louise Schrøder,

Der serveres mousserende vin og mundgodt, og der vil være musikalsk underholdning. Alle interesserede er velkomne, uanset om man er med i en forening eller er en “fri fugl”, der bare gerne vil være med til at gøre en forskel. som er uddannet fra Vestjysk Musikkonservatorium med akkompagnement og kammermusik som speciale hos Tove Lønskov og Marianna Shirinyan. KLASSISK Sted: Måløv Sognegård Dato: Søndag den 10. Januar Tid: kl. 15. Entré: 100 kr.

Produktionsplan 2016 Klip ud og gem Udgave

Deadline artikler

Udkommer

Februar

Søndag 10. januar

Onsdag 27. januar

Marts

Søndag 7. februar

Onsdag 24. februar

April

Torsdag 10. marts

Onsdag 30. marts

Maj

Torsdag 7. april

Onsdag 27. april

Juni, juli, august

Søndag 8. maj

Onsdag 25. maj

September

Søndag 14. august

Onsdag 31. august

Oktober

Søndag 11. september

Onsdag 28. september

November

Søndag 9. oktober

Onsdag 26. oktober

December

Søndag 13. november

Onsdag 30. november

Januar 2017

Søndag 11. december

Onsdag 28. december

(Vejledende produktionsplan med forbehold for ændringer) • Tekst sendes i et vedhæftet dokument navngivet med arrangementet og med oplysning om arrangør, arrangementstype, sted, dato, tid og entré. • Billeder og illustrationer vedhæftes separat i jpg i god kvalitet med samme navn som arrangement • Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere i alle tekster Redaktion: Kommunikationsafdelingen i Ballerup Kommune. Mail: kig&lyt@balk.dk Materiale, der indsendes efter deadline kan ikke forventes at komme med. HUSK at få dit arrangement på internettet via Kultunaut-kalenderen: Gå ind på ballerup.dk, tryk på kulturkalenderen i højre side, tryk på ”tilføj arrangement” og skriv dit arrangement ind

Læs mere på skovlunde.dk og www.bib.ballerup.dk Skovlunde Kulturhus indgang 2 onsdag den 20. januar kl. 19-21, entré 50 kr.

Kom til Dansens Dag i Superarenaen Er du vild med dans? Så kom til Dansens Dag i Ballerup Super Arena søndag den 31. januar. Egebjerg Senioridræt i Ballerup inviterer til en dag fyldt med dans og livsglæde, hvor du får mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de populære danseaktiviteter i foreningslivet. Vi byder denne dag på workshops i bl.a. linedance, motionsdans/Vild med dans, seniordans, salsa, zumba og mavedans. Det er ikke nogen forudsætning at have danset før, da der undervises på flere niveauer og med workshops, der tager hensyn til dem der ikke tidligere har danset. Dans er en rigtig god motionsform, hvor både krop og sjæl bliver styrket til glad musik. I danse som linedance og motionsdans kan man deltage uden en partner men alligevel få en oplevelse af fællesskabet. For program, info og tilmelding se mere på www. senioridraet-balk.dk. Ballerup Super Arena søndag den 31. januar, kl. 12-18 Entré: 70 kr. før 15. januar, 80 kr. efter, børn u/15 år 30 kr.

Abstrakt kunst med jazz

I Ballerup kunstforening begynder det nye år med en udstilling af Henrik Skorá. Det er først og fremmest fra de nære omgivelser at han finder sin inspiration - træer, fugle, både og kontrasten mellem by og land. Dernæst også i mennesket, det de gør ved hinanden, samfundet, kærligheden, opfindelser osv. Ligeledes er musikken en stor inspirationskilde for ham, både at høre på den og at spille den selv – han spiller selv lidt jazz. Der er fernisering lørdag den 16. januar 2016 kl. 13-14, men åbent til kl. 16. Skovlunde Kulturhus lørdag den 16. januar – søndag den 7. februar, lørdage og søndage kl. 13-16, gratis entré

3


4

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

Mor dig kongeligt Leif Maibom, Flemming Jensen og Flemming Krøll på besøg i Baltoppen med forestillingen ”Kongelig Revy Leverandør” Leif Maibom, Flemming Jensen og Flemming Krøll slår deres folder i det danske revylandskab – og har gjort det i mange år. De har troligt fortsat, efter at de i sin tid måtte vinke farvel til Ib Schønberg. For et par år siden turnerede de landet rundt med forestillingen ”Det må ikke hedde revy”.

ansborg til Nørre Alslev – fra Uffe Ellemann til Birthe Rønn Hornbech - fra vugge til vrag.

Og nu tager de tre herrer igen landet rundt i en hvirvelvind af maskerede revynumre med forestillingen ”Kongelig Revy Leverandør”.

Følg med, når Maibom, Jensen og Krøll skruer Det Kongelige Show sammen og sammensætter numre, der vil vinde bifald ved hoffet.

I en kavalkade af helt nyskrevet stof blandet med revyklassikere kommer forestillingen ud i alle samfundets krinkelkroge – fra Christi-

REVY Sted: Baltoppen LIVE Dato: Torsdag den 21. januar Tid: Kl. 19.30 Entré: 260 kr.

Vi følger forsøget på at sammensætte en revy, der vil kunne gøre sig ved hoffet. Anerkendelsen vinker forude, berømmelsen og splinternye jakkesæt! Lykkes det? Ringer telefonen? Eller kommer der bare en herold?

MERE BALTOPPEN LIVE Se flere arrangementer i Baltoppen LIVE på side 7-18

Larry Carlton Quartet Koncerten først annonceret til den 23. november i Baltoppen LIVE måtte aflyses, men nu er chancen der alligevel for at opleve den blødeste organiske jazz-fusion samt god pop og gedigen rock. Den amerikanske guitarist Larry Carlton har spillet i flere årtier både under eget navn og sammen med flere kendte bands, som bl.a. tæller Steely Dan, Joni Mitchell, Michael Jackson, Sammy Davis Jr., Herb

Folkemusik med nordiske rødder Basco spiller folkemusik med rødder i nordisk og britisk spillemandsmusik og har både som band og individuelle musikere modtaget Danish Music Awards. Basco er folkemusik med violin, guitarswing og træk i både harmonika og basun. Musikerne er alle uddannet ved konservatoriet i Odense og spiller hver især i alle tænkelige og utænkelige sammenhænge indenog udenfor den danske folkemusikscene. Den talentfulde kvartet består af svenske Ale Carr, cittern, Andreas Tophøj Ras-

mussen, violin og bratsch, Anders Ringgaard, harmonika og trombone og Hal ParfittMurray, violin, mandolin og vokal. I Baltoppen har Bascodrengene selskab af sangerinden Jullie Hjetland. SKOTSK/IRSK MUSIKSCENE Sted: Baltoppen LIVE Dato: Tirsdag den 26. januar Tid: Kl. 19.30 Entré: 140 kr.

Alpert, Quincy Jones, Dolly Parton og Linda Ronstadt. Og ikke mindst The Crusaders og super-jazz gruppen Fourplay. Nu er han atter aktuel med titlen ”Four Hands and a He-

art”, hans 30. album i eget navn. Oplev ham i Ballerup! JAZZ Sted: Baltoppen LIVE Dato: Tirsdag den 19. januar Tid: Kl. 20 Entré: 260 kr.

LYT


JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

Set&hørt siden sidst...

Kom og (be)stem om Borgermillionen Før de afgørende møder om fordelingen af pengene udstilles projekterne på Ballerup Bibliotek. Fordelingen af Borgermillionen går nu ind i anden og afgørende fase. Siden de første møder blev holdt i de fire bydele, har borgerne arbejdet videre med de forslag, der slap igennem nåleøjet.

på befolkningstallet i bydelen. Det betyder, at borgerne har disse beløb til rådighed:

Det er der kommet en række spændende og gennemarbejdede projekter ud af, som nu vil blive fremlagt til afstemning i de fire bydele.

Borgmesteren deltager

Inden da har alle mulighed for at se nærmere på projekterne, der er udstillet på Ballerup Bibliotek fra mandag den 14. december.

Sådan fordeles pengene

Som noget nyt i Borgermillionen kan man denne gang med sit projekt gå efter penge i alle fire bydele, og det er der to af projekterne, der forsøger: ”Mere monitor” fra Ungdomsrådet og ”Digital Opslagstavle” fra foreningerne. Ligesom den første Borgermillion i 2013 fordeles pengene i de fire bydele, baseret

Ballerup Syd: 385.128 kr. Måløv: 188.365 kr. Skovlunde: 266.098 kr. Ballerup Nord: 160.409 kr. Som ved de indledende møder vil borgmester Jesper Würtzen deltage i de fire afstemningsmøder, men uden i øvrigt at blande sig i processen. - Borgermillionen er en læringsproces for os i kommunen, og vi glæder os igen til at få nye erfaringer med en proces, hvor der er lagt væk på, at det er borgernes projekter, ikke kommunens, understreger borgmesteren. Ved de fire møder i januar vil det som ved den første Borgermillion stadig være demokrati i sin reneste og næreste form, hvor alle deltagere i møderne har én stemme – og de ideer med flest stemmer vinder.

Stemmeberettigede til afstemningerne er alle fremmødte borgere, som har adresse i den aktuelle bydel og er over 6 år. Man vil få udleveret stemmesedler i begyndelsen af møderne, hvilket betyder, at man skal deltage i hele mødet for at være stemmeberettiget. Læs mere og se projekterne på ballerup.dk/borgermillionen

Her skal der stemmes Ballerup Syd: onsdag den 6. januar kl. 18.30 på Ballerup Bibliotek Måløv: torsdag den 7. januar kl. 18.30 i Kulturhus Måløv Skovlunde: tirsdag den 12. januar kl. 18.30 i Skovlunde Kulturhus Ballerup Nord: onsdag den 13. januar kl. 18.30 på Ballerup Rådhus, Atriet

Snoren klippet for nye tider på biblioteket

Der var feststemning på Banegårdspladsen i Ballerup på en ellers grå mandag den 16. november. Her kunne borgmester Jesper Würtzen klippe snoren for Ballerup Bibliotek, der nu har indført selvbetjent åbningstid alle ugens dage kl. 7-22. Samtidig kunne borgmesteren byde indenfor i bibliotekets splinternye Makerspace – et stort område ud mod Banegårdspladsen fyldt med avancerede it-muligheder, hvor borgere med interesse i computere, teknologi og videnskab kan mødes, udveksle idéer og skabe nyt indhold. - Ballerup Bibliotek er et rigtig godt eksempel på den forandring, der er sket inden for biblioteker. I åbner jer mod borgerne og skaber et sted, hvor mennesker kan mødes, og hvor man kan finde informationer, indgå i fællesskaber og få oplevelser, lød de rosende ord fra borgmester Jesper Würtzen, inden han klippede den røde snor.

6-dagesløb Torsdag den 4. – tirsdag den 9. februar kan du igen heppe på par nr. 7, når det traditionsrige 6-dagesløb fylder Ballerup Super Arena med stemning og fest.

Dødningebruden Tirsdag den 1. – lørdag den 5. marts opfører Ballerup Ungdomsskole årets altid imponerende professionelle musical i Baltoppen. I et livligt miks af funky danseoptrin, lækre popnumre i nye udgaver og skuespil, der kan vække de døde til live.

Hansi Hinterseer Fredag den 4. marts fyldes Ballerup Super Arena uden tvivl af sol, sommer, tyrolerstemning og fællessang, når Hansi Hinterseer og hans venner fra Tiroler Echo lægger vejen forbi Ballerup.

5


6

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

BIBLIOTEKER OG KULTURHUSE På tidsrejse med Trilleband Tag med på en musikalsk tidsrejse tilbage til 1970erne og 80erne, når Ballerup Bibliotek, Ballerup Historiske Forening og Ballerup Museum inviterer til Trillekoncert. Trille var en af de mest markante og elskede danske sangere og sangskrivere i denne tid, og hendes lyrik gik lige i hjertet på en hel generation med hendes usentimentale tilgang til de store følelser, hendes hverdagsskildringer og hendes markante politiske holdninger. Trilles band er samlet igen, men da Trille ikke længere selv optræder, har hun givet skuespilleren Mette Marckmann lov til at fortolke hendes sange. Kom med til en koncert, hvor man kan få lov til at synge med, til at mindes og glædes - en koncert, der byder på et righoldigt repertoire af Trilles bedste sange. Billetterne sælges via bib.ballerup.dk, på Ballerup Bibliotek og i kulturhusene i Måløv og Skovlunde. Medlemmer af Ballerup Historiske Forening kan købe billetter på Ballerup Museum til 50 kr. Sted: Baghuset Dato: Torsdag den 14. januar Tid: 20 Entré: 100 kr.

Få inspiration på bogcafeen I starten af det nye år holder Ballerup Bibliotekerne traditionen tro bogcafé, hvor Ballerup Bibliotekernes litteraturformidlere kommer med inspirerende forslag til nyere, god læsning. Dette år anbefaler vi nye romaner, sjove bøger, ”oldies but goodies” og spændende krimier. Et arrangement med kaffe, kage

og goodiebags. Sted: Ballerup Bibliotek, Skovlunde Kulturhus og Kulturhus Måløv

Dato: Torsdag den 28. januar, torsdag den 4. februar og torsdag den 11. februar Tid: kl. 16.30 til 18. Entré: 25 kr.

Snedronningen – Ballet for børn Forestillingen ”Eventyret om Snedronningen” er inspireret af H.C. Andersens eventyr af samme navn. I denne familievenlige balletforestilling følger vi H. C. Andersen, når han oplever eventyret udspille sig foran ham. Da Kaj, som er et af bysbørnene, bliver ramt af splinter fra Snedronningens spejl, tager H. C. Andersen af sted for at finde ham hos Snedronningen. Han får hjælp af de andre bysbørn, og sammen kæmper de for at blødgøre Kajs hjerte og få ham med hjem igen.

Forestillingen opføres af elever fra Bech Ballet Akademi og er koreograferet af Jennifer Bech & May Linh. Sted: Ballerup Bibliotek, Sal 1 Dato: Lørdag den 23. januar Tid: kl. 11 Entré: Gratis, bare mød op

LYT


FORÅR 2016

25 ÅR

BALTOPPENLIVE.DK FACEBOOK.COM/BALTOPPENLIVE


I ANLEDNING AF BALTOPPEN LIVES 25 ÅRS JUBILÆUM I APRIL... har vi inviteret formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Tom Nielsen til at skrive disse ord: Et stort tillykke til Baltoppen LIVE (tidl. Baltoppen) med det flotte 25-års jubilæum. Det var i ”kulturfirserne” at ideen til at omdanne Ellegårdskolens idrætshal til et kulturelt spillested, med musik og teater opstod. Og i 1991 var der så officiel åbning, hvor vi blandt mange gæster også havde besøg af borgmesteren med følge fra vores venskabsby East Killbride. Baltoppen har med Jan Kiwi som leder gennem årene haft et meget varieret program, omhandlende stort set alle genrer og med både danske og internationale optrædende. De seneste år har vores nuværende musikteaterchef Ib Jensen udbygget programmet til også at omfatte et øget samspil med lokale grupper og ikke mindst er det lykkedes Ib, at få inddraget mange unge i aktiviteterne. Og så har Ib fået tilføjet efternavnet LIVE, for at tydeliggøre, at der virkelig sker noget i kommunens kulturhus. Jeg var så heldig, at være med til indvielsen tilbage i 1991 og det er med meget stor glæde, at jeg som formand for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg har haft mulighed for i alle 25 år, at kunne være med til at sikre økonomien til at Baltoppen LIVE/Baltoppen har kunnet vise borgerne i vores kommune og de mange besøgende udefra, at der her drives et veldrevet og alsidigt spillested. Så med disse ord vil jeg endnu engang ønske tillykke og se frem til endnu mange kommende kulturelle begivenheder i hele kommunens kulturelle musikhus – Baltoppen LIVE. Tom Nielsen

Baltoppen LIVE, Baltorpvej 20, 2750 Ballerup baltoppenlive.dk facebook.com/baltoppenlive facebook.com/Bpromoter

Ib Jensen

Baltoppen LIVE er Ballerup Kommunes musikteater og modtager støtte fra bl.a. Statens Kunstfond, Kulturstyrelsen, Moderne Dans på Turné og Turnenetværket. Huset rummer desuden en biograf Baltoppen BIO, der dagligt viser premierefilm. Biografbilletter kan købes på baltoppenbio1-2.dk eller i Baltoppen BIO fra ½ time før første forestilling.

Redaktion: Ib Jensen og Ingrid Maria Petsch Grafisk design: Imperiet.dk Layout: Jan Rasmussen Fotos: Marc Fluri, Jacob Warrer, AAAimage, Stuart Mcintyre, Anders Hjerming, Julie Forchammer, Gudmund Thai, Caroline Bittencourt, Henrik Ohsten Rasmussen, Gunnar Hall, Uupi Tirronen, m.fl. Programmet er lavet i samarbejde med Kig & Lyt, Ballerup Kommune. Alle informationer og priser er med forbehold for ændringer og trykfejl.


VED UDVALGTE ARRANGEMENTER TILBYDER CAFÉEN ET GODT MÅLTID Vi fortsætter succesen med at tilbyde delikate økologisk retter når vi bl.a. inviterer til moderne dans. Til øvrige arrangementer med spisning fortsætter vi traditionen med Bo’s efterspurgte klassikere. Se menuerne under hvert arrangement. Ved arrangementer uden spisning åbner caféen én time før arrangementsstart. Baltoppen LIVEs café tilbyder desuden kolde og varme drikke og andet godt, før, under og efter arrangementerne. Caféen og Baltoppen LIVE kan udlejes til foreninger, institutioner og virksomheder. Ring 4477 3062 for tilbud! Husk at købe dine spisebilletter når du køber dine arrangementsbilletter.


SANGKONKU

LØRDAG 16/1 9:30 - 17:00

UNGE SYNGER KLASSISK

RRENCE

BALLERUP MUSIKSKOLE

Unge sangere fra hele landet afprøver deres klassiske talent foran et publikum, hvor de bliver bedømt af dygtige og erfarne dommere, og dyster om pengepræmier. Præmieoverrækkelse af borgmester Jesper Würtzen og protektor Ditte Højgaard Andersen sker kl. 16.30 FRI ENTRE:

med mulighed for at ”komme og gå” dagen igennem og på den måde vælge, om man vil opleve hele arrangementet eller blot opleve et eller flere indslag.

GRAMMY AW ARD EKSKLUSIV ED SMOOTH JAZZ T I BALLE RUP

TIRSDAG 19/1 20:00

LARRY CARLTON QUARTET (USA) Den amerikanske guitarist Larry Carlton har modtaget 4 Grammy’er. Den sidste for albummet ‘Take Your Pick’ i 2011. Han er blevet nomineret til denne hæderspris i alt 19 gange. Han lå på USA jazz charts i 35 uger i 2012 for sit seneste album. Nu er han atter aktuel med titlen ’Four Hands and a Heart’, hans 30’ album i eget navn. Larry Carlton har spillet i flere årtier både under eget navn og sammen med flere kendte bands, som bl.a. tæller Steely Dan, Joni Mitchell, Michael Jackson, Sammy Davis Jr., Herb Alpert, Quincy Jones, Dolly Parton og Linda Ronstadt. Og ikke mindst The Crusaders og super-jazz gruppen Fourplay. Gibson Guitars har udråbt ham som én af de ’10 Greatest-Ever Session Guitarists’. Et utal af øvrige priser har regnet over ham. Han spiller den blødeste organiske jazz fusion samt god pop og gedigen rock…

“ …the work of his hands speaks grace, passion and timeless knowledge. Listen, learn and be profoundly moved.” Sting www.LarryCarlton.com 260,SPISNING (FRA KL. 18:00): 150,-

Helstegt striploin med kartoffeltærte, svampesauce og tomat med coleslaw.

TEMA – TE AT I BALTOPP ER EN

TORSDAG 21/1 19:30

KONGELIG REVY LEVERANDØR

Medvirkende Flemming Jensen, Flemming Krøll og Leif Maibom.

Følg med når Maibom, Jensen og Krøll skruer Det Kongelige Show sammen og sammensætter numre, der vil vinde bifald ved hoffet – udløse direkte transmission – og ikke mindst: Både det ene og det andet! I en kavalkade af helt nyskrevet stof blandet med revyklassikere kommer forestillingen ud i alle samfundets krinkelkroge – fra Christiansborg til Nørre Alslev – fra Uffe Ellemann til Birthe Rønn Hornbech fra vugge til vrag. Vi følger forsøget på at sammensætte en revy, der vil kunne gøre sig ved hoffet. 260,- / 125,- for unge under 25 år SPISNING (FRA KL. 17:30): 150,-

Helstegt oksetyndsteg, kartoffeltærte, svampesauce og dagens grøntsager.

SKOTSK/IR

TIRSDAG 26/1 19:30

BASCO

FEAT.

JULLIE HJETLAND

SK MUSIKS CEN

På scenen smelter de fire Basco-musikere sammen til en stærk strøm af musik og intens energi. Uden skam stjæler de hæmningsløst fra skandinaviske, engelske, skotske, irske og nordamerikanske folkemusiktraditioner og skaber herigennem et meget organisk og musikalskt sammenkog fyldt med vitaminer og antioxidanter. Med melodien og sangen i centrum skaber de et musikalsk univers med smukke dale, dunkle skove og stejle klipper. De har inviteret DMA 2104 folk-vinderen Jullie Hjetland med på scenen. 140,- SIDDEPLADSER VED CAFÉBORDE/PÅ BALKON SPISNING (FRA KL. 17:30): 140,-

Sprængt oksebryst med peberrodssauce og spidskål.

E


TIRSDAG 2/2 20:00 & ONSDAG 3/2 16:00

7 RUNER

URBAN DAN CE

NEXT ZONE

HUNGER GAMES, BESÆRKERKRIGERE OG NORDISK MYTOLOGI 7 RUNER er et mix af breakdance, ny dans og nycirkus og inspireret af nordisk mytologi, vikinger og kultfilmen Hunger Games. De 7 internationale artister danner en klan hvor brutale, mystiske og humoristiske spil om kærlighed, magt, krig og håb udfolder sig. Vilde krigere med egenskaber fra de nordiske guder, norner der væver menneskers skæbner, mytologiske væsner som er halve mennesker i et mix med drager, slanger og ørne, valkyrier og krigere. Forestillingen flettes sammen af menneskekroppe, der former mystiske runer, vikingedesign inspireret af Bayeux-tapetet, smykkekunst fra vikingetiden og hvirvlende bersærkere i krigerisk trance. Fra kultfilmen The Hunger Games hentes inspiration i gladiatorer, krigsreportager og videospil. Den Reumert-noninerede koreograf Lene Boel tager afsæt fra flere danse- og streetdicipliner og hendes forestillingerne rejser verden rundt – fra Paris’ eftertragtede ’La Villette’ scene til helikopterbårne grønlandsturnéer. 175,TEATERBILLETTER.DK: ALLE ABONNEMENTSTYPER ER GÆLDENDE 40 – 165,ANBEFALES FRA 8 ÅR. VARIGHED: 60 MINUTTER UDEN PAUSE GRATIS AFTERTALK EFTER FORESTILLINGEN ØKOLOGISK SPISNING (FRA KL. 18:00) D. 2/2: 95,-

Laksetartar med kartoffelrösti og salat.

LØRDAG 6/2 SHOW 1: 14:15 - 15 OG SHOW 2: 16:15 -17

SHOW

DANS PÅ TOPPEN

Ballerup Musikskoles danseelever afholder et brag af et show. 150 dansere går på scenen for at vise hvad de kan - både nye elever og erfarne showgrupper. Der kommer mange forskellige indslag, så det bliver bestemt en farverig, festlig og underholdende eftermiddag. ENTRÉ 30,-

Billetter kan købes i indgangen. Børn og unge under 16 år gratis adgang. Dørene åbnes 15 min. før showstart

SHOW NY-FOLK

TORSDAG 11/2 19:30

NIELS HAUSGAARD

ETIK OG ALT DET DER

NIELS HAUSGAARD AKKOMPAGNERES AF SIGNE SVENDSEN, SARA INDRIO OG CHRISTIAN ALVAD.

Niels Hausgaard, du har sagt, at den direkte kontakt til publikum kan tage skade af, at man har modtaget for grundig musikundervisning. Mener du det? „Musikere skal selvfølgelig kunne det hele. Det skal folkesangere ikke nødvendigvis. For os er kontakten til publikum det absolut vigtigste. Vi skal ikke tælle takter og være bange for at spille forkert. Det flytter vores fokus et forkert sted hen. Vi må ikke underlægge os den slags regler. Det er snyd.“ Hausgaard er tilbage!

UDSOLGT! SPISNING (FRA KL. 17:30): 150,-

Helstegt oksesteg serveret med kartoffeltærte, svampesauce og dagens grøntsager.

TNEÆMRAV - TE ÆRENDAETEORG I BA TRO LTOP JAZZVOKAL VÆRDIPGEN

FREDAG 12/2 19:30

RENT MEL I POSEN?

EN FORRYGENDE FARCE Medvirkende Thomas Mørk, Jeanne Boel, Karsten Jansfort, Lisbeth Gajhede, Tanya Lund Andersen og Jakob Femerling Andersen.

Robert er et helt almindeligt folketingsmedlem med hang til frynsegoder og stort set alle udgifter betalt. Han drømmer om en ministerpost i den næste regering, hvilket bare lige kræver et raskt partiskifte fra De Røde til De Blå, som står til at vinde valget. Hans kone Karin er pjattet med boligindretning, så hjemmet er proppet med inventar købt på skatteydernes regning. Alt er kort sagt idyl – lige indtil de blodtørstige medier pludselig giver sig til at snage i familiens bilag. 260,- / 125,- for unge under 25 år SPISNING (FRA KL. 17:30): 140,-

Sprængt oksebryst med peberrodssauce og spidskål.

FAMILIEFO

SØNDAG 14/2 15:00

SMÅ KATASTROFER

RESTILLIN

G

OM SMÅ SEJRE OVER LIVETS BENSPÆND

Mens vi må acceptere de små katastrofer i hverdagen, er teatret anderledes styret af total kontrol af scenens virkemidler, kroppen og teknikken. Men alligevel går det galt: den stakkels skuespiller bliver udsat for alle de ulykker der kan hærge en forestilling. Resultatet er et uimodståeligt stykke komisk teater, hvor Paolo Nani udfolder hele sit repertoire af tricks og gimmicks. Man går rigere hjem… befriet fra hverdagens kedsomhed. 135,TEATERBILLETTER.DK: ALLE ABONNEMENTSTYPER ER GÆLDENDE 40 – 125,ANBEFALES FRA 8 ÅR, VARIGHED 1 TIME OG 10 MINUTTER UDEN PAUSE SPISNING (EFTER FORESTILLINGEN): 120,-

Tapas anretning med dagens 5 lækre småretter.


TIRSDAG 16/2 19:30

TRADISH (DK)

SKOTSK/IR

SK MUSIKS CEN

E

Tradish er tre originale og rutinerede musikere med håndværket i orden, glimt i øjet og masser af god musik i instrumentkasserne. Trioens musikalske udgangspunkt er traditionel irsk musik, men i en kreativ nyfortolkning som også afspejler gruppens egne musikalske ideer. John Pilkington, den vokale frontmand, er en fortræffelig sanger og guitarist. Louise Ring Vangsgaard, hvis farverige og virtuose violinspil altid er en oplevelse og Brian Woetmann lægger en solid og levende rytmisk bund på bodhran og percussion. Trioen har en fælles fortid i det irske band ”Moving Cloud”, der også er gode gamle bekendte af klubbens medlemmer. 140,SPISNING (FRA KL. 17:30): 140,-

Timianmarineret kalkunbryst på grøntsager med bagt kartoffelmos.

SHOW

ONSDAG 17/2 2016 20:00

DET STORE SKUFFEJERN

RAP, KOMIK OG POETRY SLAM MED PER VERS, PER HELGE SØRENSEN, PETER DYREBORG

Spoken Word og Instant Rapperen Per Vers, komikeren med ’Djøf med Løg(n) på’ Per Helge Sørensen og Mr. DK-Poetry Slam Peter Dyreborg har mærket den moderne mands vilkår på sine egne kroppe. Med fortællingen om skuffejernet har de slået kræfterne sammen i et sprudlende teatershow om den bløde mands hårde odds. De har med andre ord givet sig selv lov til at sige kvinderne nogle sandheder. 175,TEATERBILLETTER.DK: ALLE ABONNEMENTSTYPER ER GÆLDENDE 40 – 165,ANBEFALES FRA 15 ÅR. VARIGHED: 1 TIME OG 30 MINUTTER MED PAUSE. ØKOLOGISK SPISNING (FRA KL. 18): 95,-

Velkrydret lammeragout med cous cous.

TORSDAG 18/2 20:00

ORPHAN COLOURS (UK)

BBC RAD AWARDS - IONY2-’FSOLFKOLK BEST DUO 2014

EX-AHAB

De 4 oprindelige medlemmer af den engelske folk-gruppe Ahab, Steven ‘Seebs’ Llewellyn, Dave Burn, Steve Brooks og Oscar Lisshagen, danner, sammen med bassist Graham Knight og ‘Noah and The Whale’ lead guitaristen Fred Abbott, det nye band Orphan Colours. Dette dynamiske 6-mands band fra London rimer på rocking Tom Petty og Ryan Adams alt-country til folk som Bon Iver og Beck. Ahab’s lydunivers er ikke helt glemt så deres bluegrass country kan høres på sange som ‘Jenny Don’t Cry’ og ‘Country Rose’. Vokalarbejdet er i topform bl.a. med velsmurte trestemminge west coast arrangementer. Så du kan glæde dig til to modne og kraftfulde sæt af britisk contemporary folk rock når det er bedst. 180,ØKOLOGISK SANDWICH KAN KØBES I CAFÉEN

ONSDAG 24/2 20:00

PERKER CABARET

ARRANGØR: B TEMA - TE ALTOPPEN LIVE OG ATER I BA LTOPPEN

EN POLITISK UKORREKT, GRÆNSEOVERSKRIDENDE OG MORALSK UFORSVARLIG CABARET!

SPILLESTED: BAGHUSET, SCT. JACOBS VEJ 1, 2750 BALLERUP Alt hvad vi ikke må sige, råber vi ud! Hårdtslående musikalsk satire, instrueret af samfundsrevseren Hassan Preisler (’Brun Mands Byrde’) - går med fordommene, stereotyperne og fornærmelserne. Vi går langt over længere end til grænsen! Humoren får dig til at rødme og satiren giver lyst til at synke i gulvet. Kan du mærke det? Hvor langt ude det HELE er? Hvor ude VI er? Hvor langt ude DU er? 135,TEATERBILLETTER.DK: ALLE ABONNEMENTSTYPER ER GÆLDENDE 40 – 125,ANBEFALES FRA 15 ÅR. VARIGHED: 1 TIME OG 15 MINUTTER UDEN PAUSE

TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG

1/3 2/3 3/3 4/3 5/3

19:30 19:30 19:30 19:30 14:30 + 19:30

TEMA - TE AT I BALTOPP ER EN

DØDNINGEBRUDEN

ÅRETS STORE MUSICAL FRA BALLERUP UNGDOMSSKOLE Rubens bryllupsdag går ikke helt efter planen. Pludselig finder han nemlig sig selv gift med en død kvinde. Imens Ruben eftersøges i de levendes verden, fejrer de døde det nye giftermål, på deres helt egen funky facon. Men Ruben må tilbage til de levendes verden i tide til sit eget bryllup – ellers gifter hans udkårnes forældre hende bort til anden side. I et livligt miks af funky danseoptrin, lækre popnumre i nye udgaver og skuespil, der kan vække de døde til live, byder Ballerup Ungdomsskoles erfarne musicalhold op til festligt bryllup. Med et stort hold af professionelle scenekunstnere omkring de mange unge lokale talenter, leverer BASK endnu engang varen.

BILLETTER KØBES PÅ WWW.BASK.DK 80 KR. / 40 KR. FOR UNGE UNDER 18 ÅR


ONSDAG 9/3 20:00

MODERNE D ANS

ILDFUGLEN + MEN IN COATS

IGOR STRAVINSKIJ’S BALLET UP-TO-DATE DANSK DANSETEATER Tim Rushtons nye version af klassikeren ’Ildfuglen’, med originalmusik af den russiske mesterkomponist Igor Stravinskij, er en berusende historie om en stormfuld forelskelse. Om det godes triumferende sejr over det onde. Rushton genfortolker historien og gør den relevant for os. Iscenesættelsen er således nutidig og trinnene moderne, mens musikken er, som vi kender den. Rushton er en intuitiv koreograf, der ofte skaber sit trinsprog i mødet med danserne eller ud fra et indgående kendskab til den enkelte dansers karakter og livshistorie. Dette tilfører hans værker både nærvær og formidlingsmæssig styrke. Rushton har samtidig sans for at sætte organiske og mytiske trin til de tanker og historier, som ord alene ikke formår at udtrykke. De internationale dansere indleder med Rushtons hit fra 2010 ’Men in Coats’, skabt i 2010. Værket danses til toner af komponisten Philip Glass. 205,TEATERBILLETTER.DK: ALLE ABONNEMENTSTYPER ER GÆLDENDE 40 – 195,ANBEFALES FRA 15 ÅR. VARIGHED: 1 TIME OG 20 MINUTTER MED PAUSE

Introduktion kl. 19 i salen. Gratis aftertalk efter forestillingen. ØKOLOGISK SPISNING: 95,- (FRA KL. 18)

Spicy rejer på nudelsalat.

KONCERT

SØNDAG 13/3 15:00

BLANDEDE BOLCHER MED BALDUR FORÅRSKONCERT

Baltoppen LIVE danner rammen om Baldurs traditionelle forårskoncert. Under overskriften Blandede Bolcher er der lagt op til lidt af hvert på den musikalske front. For at sætte ekstra kolorit på det, deltager som solister medlemmer af det musikalske familiedynasti Mærsk. Det er Iben Mærsk på vokal og Steffen Mærsk på trombone og euphonium. Baldurs dirigent Jesper Hyllested vil lede løjerne, (hvis han da kan tumle de friske solister). 100,- / BØRN: 50,- BILLETSALG: SKJOLD BURNE, SCT. JACOBSVEJ ELLER PÅ TLF. 2144 6633 DØRENE ÅBNES 1 TIME FØR FØR OG UNDER KONCERTEN ER BAREN ÅBEN FOR SALG AF KAFFE/THE, KAGE, ØL, VIN OG VAND

DANS

TIRSDAG 15/3 20:00

N.A.R.G.

FIRE DANSERE OG ET OVERDIMENSIONERET VIPPEBRÆT

Med forestilling N.A.R.G. har Don*Gnu sat alt på et bræt. Placeret på og omkring den vippende scene, skal danserne finde ud af at navigere i en verden styret af kun en lov – tyngdekraftens. Præmissen er helt enkel – ingen kan bevæge sig, uden at påvirke de andre. Hvis balancen brister, vælter det hele, hvis lydhørheden mistes, tipper fundamentet. Den ændrer præmissen for hvordan dansere normalt bevæger sig på scenen. En forestilling, der er med til at bygge bro til dansens univers, for publikum der ikke nødvendigvis er vant til at se dans. 175,TEATERBILLETTER.DK: ALLE ABONNEMENTSTYPER ER GÆLDENDE 40 – 165,ANBEFALES FRA 15 ÅR. VARIGHED: 1 TIME OG 15 MINUTTER UDEN PAUSE GRATIS AFTERTALK EFTER FORESTILLINGEN ØKOLOGISK SPISNING (FRA KL. 18): 95,- Tærte med løg og gedeost på sprød

salat med godt brød.

OM DANS

TORSDAG 17/3 20:00

DANCE FOR ME

DFMCOMPANY (IS) FRA ISLANDSK MESTER I TRESPRING TIL MODERNE DANSER??? Ármann Einarsson, 48 år, musikskoleleder, far til tre, indehaver af den islandske rekord i trespring (1979), men nu med anseelig mave, har altid drømt om at være med i en moderne danseforestilling. Da hans svigerdatter koreografen Brogan, finder ud af det, laver hun en forestilling sammen med Ármann. Er moderne dans for alle? Det er ikke så meget en danseforestilling, som det er en forestilling OM dans. Spiller på letforståeligt engelsk. 135,TEATERBILLETTER.DK: ALLE ABONNEMENTSTYPER ER GÆLDENDE 40 – 125,ANBEFALES FRA 15 ÅR. VARIGHED: 55 MINUTTER UDEN PAUSE GRATIS AFTERTALK EFTER FORESTILLINGEN ØKOLOGISK SPISNING (FRA KL. 18): 95,- Skiver af svinemørbrad serveret på salatbund med gratineret blomkål.

FREDAG 18/3 20:00

LASSE RIMMER - KÆPHESTE

STAND-UP

COMEDY

Lasse Rimmer har en hel stald fuld af kæpheste i sit hoved. Emner han brænder for. Og det er på tide de kæpheste bliver luftet og får en begejstret ridetur rundt i comedy-manegen. Det sker i hans fjerde soloshow, “Kæpheste”. Kan vi danskere hygge os uden mad i munden? Er man en dårlig forælder, hvis man helt generelt ikke er superimponeret af børn? Hvor længe skal en dyrlæge i fængsel, hvis hun stikker hele armen op i en ko… og koen nyder det? 220,SANDWICH KAN KØBES I CAFÉEN HAPPY HOUR I CAFÉEN EFTER SHOWET


TEMA - TE AT I BALTOPP ER EN

LØRDAG 19/3 2016 15:00

MIO, MIN MIO

- ET MUSIKALSK EVENTYR OM VENSKAB, KÆRLIGHED OG MOD.

FAMILIEFORESTILLING FRA FOLKETEATRET EFTER BOGEN AF ASTRID LINDGREN

I ’Landet Udenfor’ skal Kongens søn snart vende hjem. Bo finder ud af, at han i virkeligheden hedder Mio, og HAN er kongens søn. Han får en ny ven, Jum-Jum og alting er meget bedre i dette land end derhjemme. Bortset fra, at i ’Landet Udenfor’ hersker den onde ridder Kato. Selvom Prins Mio kun er et barn, bliver det hans opgave at drage ud sammen med Jum-Jum og bekæmpe ondskaben. Det bliver et farefuldt eventyr, der kræver mod. Mio, min Mio er en rørende og smuk fortælling om en dreng, der bruger fantasien til at gøre sin verden bedre. 260,- / 95,- for unge under 25 år. ANBEFALES FRA 6 ÅR. VARIGHED 130 MINUTTER MED PAUSE SPISNING (EFTER FORESTILLINGEN): 95,-

Børnevenlig anretning med fiskefilet, kyllingebryst og jordbærtærte.

SØNDAG 20/3 16:00

KONCER MED LOKAL T E KOR

SUSI HYLDGAARD TRIO FEAT.

SMØRUM KIRKES UNGDOMSKOR & DET GRAFISKE KOR Et skønt ungdomskirkekor og et herligt mandskor har indgået et workshopforløb med komponist og performer Susi Hyldgaard. Sammen har de arbejdet med to af hendes kompositioner, samt skabt frøene til deres helt eget værk“ Drømme“. Bandet med Susi Hyldgaard, Jannik Jensen på bas og Anders Pedersen på trommer har turneret i det meste af verden. Musikken handler om os, dig og mig og de følelser, der er på spil i det helt almindelige pokkers liv vi alle lever. Kom og vær med ! 120,VARIGHED: 1 TIME SANDWICH KAN KØBES I CAFÉEN

TIRSDAG 22/3 19:30

JEAN DE FRANCE

TEMA - TE AT I BALTOPP ER EN

KOMEDIE AF LUDVIG HOLBERG

Medvirkende Pelle Emil Hebsgaard, Ole Thestrup, Max Hansen, Sonja Oppenhagen, Søren Hauch-Fausbøll, Sigurd Holmen le Dous, Lise Baastrup, Sofie Alhøj, Troels Malling, m.fl. Jean de France er en komedie om, hvor galt det kan gå, når almindelig sund fornuft sættes over styr. Hans Frandsen har været på dannelsesrejse i Paris, og vender hjem til forældrene og kæresten med franske manerer og nyt navn ’Jean de France’ – og det er ikke problemfrit. Nyd én af Holbergs klassikere! 260,- / 125,- for unge under 25 år SPISNING (FRA KL. 17:30): 140,-

Svinekamsfilet med æbler og svesker, timianbagt kartoffel og grøntsager.

SKOTSK/IR

TIRSDAG 29/3 19:30

TOPHØJ, BARSLUND & ZEEBERG

SK MUSIKS CENE

SKANDINAVISK OG KELTISK INSPIRERET FOLKEMUSIK Andreas Tophøj og Rune Barslund, to af de unge førende danske folkemusikere, optræder med violin, akkordeon og bratsch. Sammen med guitaristen Rasmus Zeeberg giver de deres bud på ny dansk folkemusik med indflydelse fra andre lande og traditioner. Paletten med inspiration er bl.a. fyldt op gennem lange ophold i Irland og Amerika, og gennem rejser og møder med nordiske og keltiske musikere og musikkulturer. 140,SPISNING (FRA KL. 17:30): 140,-

Oksetyndsteg serveret med grøntsager og kartoffeltærte.

TORSDAG 31/3 20:00

DREAMERS’ CIRCUS

NY-FOLK

SEJRHERRERNE FRA DMA FOLK 2013 OG 2015 Rune Tonsgaard Sørensen, violin, Ale Carr, cittern, og Nikolaj Busk, klaver og accordion har fundet sammen om skandinavisk folkemusik. I Dreamers’ Circus tør de drømme og tænke stort. På rekordtid har den skandinaviske folkemusiktrio høstet anerkendelse for deres nytænkende og fængende univers. Dreamer’s Circus er uden tvivl ét af Danmarks mest blomstrende og virtuøse folkbands. 160,ØKOLOGISK SANDWICH KAN KØBES I CAFÉEN


TEMA - TE AT I BALTOPP ER EN

SØNDAG 3/4 15:00

SØNCK EN GANG

EN KABARET OM GRETHE SØNCK Medvirkende Liselotte Krogager akkompagneret af Svend Erik Jensen.

Kabareten er en hyldest til Grethe Sønck, hele Danmarks Grethe, men også til den folkelighed som Grethe var så flot en eksponent for. Hun slog om nogen et slag for det gode humør? Materialet er hentet fra Søncks righoldige sangkatalog. CAFÉFORESTILLING INKL. KAFFE & KAGE 260,- / 125,- for unge under 25 år. VARIGHED: 1 TIMER OG 50 MINUTTER INKL. PAUSE SPISNING (EFTER FORESTILLINGEN): 150,-

Teateranretning med røget laks, kyllingebryst, roastbeef og brie.

ONSDAG 6/4 19:30

TEMA - TE AT I BALTOPP ER EN

VARMESTUEN

- EN LETTERE FORHUTLET, ROMANTISK HISTORIE

Medvirkende: Margrethe Koytu, Hans Henrik Clemensen, Kristian Holm Joensen, Christine Exner, Andreas Berg Nielsen, Lars Topp Thomsen og Lykke Sand Michelsen. Den sidste kutter har for længst forladt havnen. Der er intet fiskeri mere, og havnen er overtaget af moderne landkrabber. Men på et værtshus et sted i en havn fortsætter de gamle sømænd med at komme. Sammen med andre, skæve eksistenser og stamgæster, møder de hver morgen kl. 5 op på Varmestuen og fortæller historier fra dengang de var stærke og rige. En dag forvilder en unge pige og hendes kæreste sig ind... 260,- / 125,- for unge under 25 år SPISNING (FRA KL. 17:30): 140,-

Svinekam med abrikoser, æbler og svesker, timianbagt kartoffel og grøntsager.

TORSDAG 7/4

STAND-UP

19:00

COMEDY

SIMON TALBOT - ”MR. COPENHAGEN” Simon Talbot gør op med sig selv i sit tredje one man-show. Det er tid til selvransagelse! Får man manerer af at være vokset op i en lille jysk flække, hvor alle kender alle? Hvordan er det med jydernes fordomme om københavnere? Og vice versa? Er man en rigtig mand, selvom man har blomster på altanen og ikke spytter på gulvet, når man bliver tilbudt mælk i kaffen? 240,ANBEFALET ALDERSGRÆNSE MINIMUM 15 ÅR SANDWICH KAN KØBES I CAFÉEN HAPPY HOUR I CAFÉEN EFTER SHOWET

BPROMOTOR

FREDAG 8/4 20:00

THE MINDS OF 99

25 ÅRS JUBILÆUMSSHOW

LIBER TOUR 2016

Bpromoter inviterer til en ’ekstremt medrivende’ koncert med Danmarks for tiden bedste liveband. 6 Politiken-hjerter for det seneste album, 6 hjerter for seneste VEGA-koncert og 5 hjerter for deres åbning af Orange Scene på Roskilde Festival 2015. 6 Berlingskestjerner for NorthSide 2015. I 2013 vandt de karrierekanonen og siden er det bare gået stærkt. Sidst fik de prisen for ’Årets Danske Rockudgivelse’ til Gaffa Awards 2015. 150,STÅPLADSER ELLER SIDDEPLADSER PÅ BALKON

25 ÅRS JUBILÆUMSKONCERT KONCERT

LØRDAG 9/4 20:00

POVL DISSING & BENNY ANDERSEN POETISK PARTNERSKAB I HØJESTE POTENS

Digteren møder troubadouren i skikkelsen af Benny Andersen og Povl Dissing. Der er noget at glæde sig til. For det er helt unikt at opleve, hvordan intensiteten i Povl Dissings fortolkninger indrammer den underspillede humor og kærlige varme, der er så Benny Andersensk. Når hans finurligt legende og poetiske sprog krydser Dissings ligefremme ærlighed og krydres med medrivende blå toner – her endda tilsat bas og trommer - bliver hverdagens virkelighed eventyrlig underfundig. 190,-

Baconsvøbt svinemørbrad med gorgozolasauce og bagt kartoffelmos.

SPISNING (FRA KL. 18:00): 140,-

SØNDAG 10/4 15:00

ROYAL DANISH BRASS

25 ÅRS JUBILÆUMSKONCERT

KONCERT

I samarbejde med Måløv Musikforening præsenterer Baltoppen LIVE klassisk koncert med Royal Danish Brass. De er kendt for sit høje professionelle niveau og består af messingblæsere fra Det Kongelige Kapel og andre københavnske symfoniorkestre. De 10 blæsere og percussionisten mestrer både det sjove, det flotte og det rørende. 160,SPISNING (EFTER FORESTILLINGEN): 120,-

Tapas anretning med dagens 5 lækre småretter

25 ÅRS JUBILÆUMSKONCERT


ONSDAG 13/4 20:00 TORSDAG 14/4 20:00

INTERNATI ONALT G MODERNE D ÆSTESPIL ANS

PRISMS

ÅRETS BEDSTE CANADISKE DANSEFORESTILLING 2014 AF BENOÎT LACHAMBRE OG MONTRÉAL DANSE (CDN) “Farverig, sjov, erotisk, fantastisk, udfordrende“. Den drillesyge kult-koreograf Benoît Lachambre og den succesrige lysdesigner Lucie Bazzo leger med lys, farver og seks danseres kroppe i en serie af stærke, foruroligende og smertelige scener. ’Prisms’ udforsker hvordan kroppe interagerer og kommunikerer. Hvordan afslører en fysisk tilstedeværelse sig selv? Hvordan stråler et legeme? En fascinerende udforskning af sanser og sanseindtryk. Kåret som ’Årets Bedste Canadiske Danseforestilling 2014’. 205,TEATERBILLETTER.DK: ALLE ABONNEMENTSTYPER ER GÆLDENDE 40 – 195,ANBEFALES FRA 15 ÅR. VARIGHED: 70 MINUTTER UDEN PAUSE GRATIS AFTERTALK EFTER FORESTILLINGEN ØKOLOGISK SPISNING (FRA KL. 18:00): 95,-

Hvidløgsstegt kyllingebryst med gorgonzolasauce og kartoffel/krydderurtefyldt peberfrugt.

STAND-UP

FREDAG 15/4 20:00

HUXI BACH - VALG

COMEDY

NYT ONE MAN SHOW FRA DEN CHARMERENDE SATIRIKER Det handler om at vælge. For det skal man. Altså, vælge. For eksempel har Huxi valgt stadig at have lysbilleder med i showet, men han har også valgt, at smide sin talerstol væk og tage en guitar med i stedet. Er det et klogt valg? Det vil vise sig. Det eneste, der er sikkert er, at det er svært at vælge! VALG er Huxi Bachs tredje one man show efter de 2 anmelderroste og velbesøgte shows Huxi Bachs Store Kærlighed og HJÆLP, der begge hentede adskillige 5- og 6-stjernede anmeldelser hjem. 280,VARIGHED: CA. 2 X 60 MINUTTER OG EN PAUSE SANDWICH KAN KØBES I CAFÉEN. HAPPY HOUR I CAFÉEN EFTER SHOWET

KONCERT

SØNDAG 17/4 15:00

SWINGTIME

BIG BLUE BAND MED OVERRASKELSER

Big Blue Band indbyder igen til en populær Swingtime-oplevelse. I år har de valgt at indbyde nogle af de spændende og dygtige gæstesolister, som de tidligere har arbejdet sammen med. Det bliver en eftermiddag i den swingende musiks tegn. Big Blue Band vil sammen med deres kapelmester Tonni Jensen levere god og swingende big band musik. Ud over at akkompagnere gæstesolisterne vil de også præsentere orkestrets faste vokalister, Krestine Havemann og Jesper Brun Pajor. 120,DØRENE ÅBNES KL. 14:00 DER ER MULIGHED FOR AT KØBE KAFFE, HJEMMEBAG, VIN, ØL OG VAND

SKOTSK/IR

TIRSDAG 19/4 19:30

SK MUSIKS CEN

NORDIC FIDDLERS BLOC (SCO/SE/N)

E

LIVSBEKRÆFTENDE TRANSREGIONALE VIOLINISTER

The Nordic Fiddlers Bloc består af nordmanden Olav Luksengård Mjelva, svenskeren Anders Hall og shetlænderen Kevin Henderson. Individuelt ses de som tre af de fineste unge violinister, på den internationale folk scene i øjeblikket, og de er yderst efterspurgt. Ikke mindst på grund af deres enestående samspil på scenen og deres smittende humor både overfor hinanden og overfor publikum. 140,SPISNING (FRA KL. 17:30): 140,-

Whiskyfarseret svinemørbrad med gratinerede rodfrugter og spidskål/champignon.

TORSDAG 21/4 20:00

NY-FOLK

BRIGHT SPARKS (UK) + NORTHERN ASSEMBLY (FO/UK/DK) STEMNINGSSKABENDE, MELODISK OG AKUSTISK FOLK-MUSIK

Bright Sparks brillerer råt og akustisk med guitar, legetøjsklaver, guitarkuffert som tromme og to stemmer. De har med stor succes turneret med Joan Armatrading, Olly Murs og Fairport Convention i 2015. Northern Assembly udgav i oktober 2014 sin debut ep og spiller levende og organisk musik. Der trækkes på toner fra bands som Simon & Garfunkel og Mumford and Sons. De fortolker folk på fineste nordiske vis. 180,ØKOLOGISK SANDWICH KAN KØBES I CAFÉEN


SØNDAG 24/4 13:30 - 15:30

TEATERBILLETDAG Teaterforeningen TEMA samt Baltoppen LIVE præsenterer den kommende teatersæsons sceneprogram for trofaste og nye medlemmer. Man kan denne hyggelige eftermiddag få kaffe, kage og underholdning samtidig med at man bestiller sine billetter med klækkelige medlemsrabatter. Mere information om teaterbilletdagen udsendes med teaterkataloget i april. FRI ENTRÉ

TORSDAG 28/4 20:00 & FREDAG 29/4 20:00

ZOOM & STORY OF…

SOLODANS

+ FILM

LOCATION X (FIN) #SOLODANS #LYS-&LYDINSTALLATION + #ARTMOVIE OEn helt særlig og udfordrende aften med den finske konceptuelle koreograf og danser Taneli Törmä. Først vises en dansesoloen ’Zoom’, en intens interaktion mellem dans, lys og lyd i et forsøg på at stoppe tiden. Efter pausen vises dansefilmen ’Story of…, hvor tilskueren kastes ud i en drømmeagtig tidsrejse på et estisk slot og elementer af historier hvirvles ind i hinanden. 135,TEATERBILLETTER.DK: ALLE ABONNEMENTSTYPER ER GÆLDENDE 40 – 125,ANBEFALES FRA 15 ÅR. VARIGHED: 1 TIME OG 30 MINUTTER MED PAUSE GRATIS AFTERTALK EFTER FORESTILLINGEN ØKOLOGISK SPISNING (FRA KL. 18:30): 95,-

Kyllingebryst på aspargessalat serveret med citron/svampesauce

STAND-UP

LØRDAG 30/4 19:00

CHRISTIAN FUHLENDORFF

COMEDY

DET ER LIGEGYLDIGT HVA’ ANDRE TÆNKER, IKK? FBI-komikeren Christian Fuhlendorff kommer til Ballerup med sit nye one man show og lover, at ud af de fire one man shows han har lavet, kommer det her klart i top 4! Billetter giver samtidig adgang til gratis download eller streaming af hans seneste show „For at gøre en kort historie lang“ som en ekstra bonus. 275,NUMMEREREDE SIDDEPLADSER SANDWICH KAN KØBES I CAFÉEN HAPPY HOUR I CAFÉEN EFTER SHOWET

TEMA - TE AT I BALTOPP ER EN

ONSDAG 4/5 19:30

BARBEREN I SEVILLA

OPERA AF ROSSINI MED DET KONGELIGE TEATER

Medvirkende: 6 operasolister fra Det Kongelige Teater samt musikere fra Det Kongelige Kapel Der er kærlighed i luften i Sevilla. Kærlighed og begær for at være helt præcis. For ikke at tale om en god portion livsglæde, et strejf af bedrag, nogle skumle planer og et par skjulte sandheder. Historien, der har glædet publikum siden urpremieren i 1816 er let og munter og ender, som det sig hør og bør, med kærlighedens triumf. 260,- / 125,- for unge under 25 år, Varighed: 2 timer inkl. pause SPISNING (FRA KL. 17:30): 140,-

Bagt laks med asparges og persillekartofler.

SKOTSK/IR

TIRSDAG 10/5 19:30

SK MUSIKS CEN

COAST (UK) SYDENGLÆNDERE SERVERER SÅ MEGET

SKOTSK FOLKROCK, AT MAN SKULLE TRO, AT DET ER LØGN!

Coast er et af tidens bedste bud på en fornyelse inden for den populære folkrockgenre i tradition med f. eks. Runrig. De 6 bandmedlemmer er allerede kendt af et stort antal publikum efter en række koncerter på danske spillesteder og festivaler, heriblandt Tønder- og Skagenfestival. Musikken er fejende flot, glad og veloplagt og med stærke bånd til den skotske sound, kultur og tradition. 140,SPISNING (FRA KL. 17:30): 140,-

Vildtragout serveret med bagt kartoffelmos og bagt æble med tyttebær.

LØRDAG 21/5 14:15 - 15 OG 16:15 -17

DANS PÅ TOPPEN Baltoppen LIVE åbner dørene for Ballerup Musikskoles to store danseshows som afslutning på dansesæsonen. 150 dansere går på scenen og viser hvad de kan - både nye elever og de erfarne showgrupper. Vi håber rigtig mange har lyst at kigge forbi og lade sig inspirere. ENTRE: 30,BILLETTER KAN KØBES I INDGANGEN. BØRN OG UNGE UNDER 16 ÅR GRATIS ADGANG. DØRENE ÅBNES 15 MIN. FØR SHOWSTART

SHOW

E


også

Det sker i din lokalbiograf

FORÅR 2016

FILMSÆSON nr. 4 - 2015 / 2016 Hver 3. MANDAG i måneden er der filmaften i ALFRED - FILMKLUB , hvor du kan opleve kendte og ukendte klassiske filmperler på biografens lærred. Medlemsskabet er gratis inkluderet i et 6 turs kort til kr. 300,-. Du bruger kun 1 klip pr. filmaften og du bestemmer selv hvornår.

18/1 15/2 21/3 18/4

En typisk filmaften starter omkring kl. 19.15 med kaffe/te og kage til kr. 10,- og aftenens film starter kl. 19.30. Filmtitler i denne sæson er med Bogart, Shirley MacLaine, Julie Andrews, Dustin Hoffman og mange flere. Få programmet i biografen!

Baltoppen Bio viser gerne BabyBio om formiddagene på udvalgte film i løbet af foråret.

BIO BABY

BiO

Y BAB

BiO

BiO

Velkommen til SENIORBIO i Baltoppen Bio Vi ser de bedste premiereaktuelle film den 1. mandag kl. 12.00 i hver måned i sæsonen. Adgang til forestillingerne foregår ved køb af et partoutkort med 5 klip (kr. 250,-) som kun kan købes ved forestillingerne.

4. januar 1. februar 7. marts 4. april 2. maj

Saml en gruppe på min. 10 personer, send en mail til: mail@baltoppenbio1-2.dk og book en forestilling med lige præcis den film I kunne tænke jer at se :)

Opera

BiO Se de nyeste og bedste premierefilm HVER onsdag kl. 12.00 og 14.30. Priser fra kr. 60,-

Kom og prøv en aften med nostalgisk atmosfære! Det er billigt og nemt, ganske uformelt og ikke mindst pokkers hyggeligt!.

BABY

BILLIG

Ballet

BiO

Baltoppen Bio viser helt nye DELAY-LIVE forestillinger fra verdens største og førende operahuse: ROYAL OPERA/BALLET METROPOLITAN OPERA samt SYDNEY OPERA. Nu kan du få hver 6. operatur gratis ved køb af SÆSONKORT der er gyldig på tværs af serierne! Kan KUN købes i biografen - spar 20%!

Sæsonens PROGRAM indeholder over 30 titler som ikke kan stå her - men kom forbi biografen og få en komplet oversigt over det største OPERA program nogensinde. Bak op om klassiske musikeoplevelser i bio.

Se filmtitlerne i ugeannoncen i Ballerup Bladet eller på nettet

BE GY NDE R

SENIO

R

BiO R

SENIO

BiO

SEN OR BIO

B IO

Få en stille start i biografen med forestillinger der tager hensyn til de mindste. 1. Søndag hver måned i sæsonen.

I BegynderBio/Ballerup Børneklub viser vi film som børn i alle aldre kan se. Der vil være dæmpet lys og lav lyd og det er helt i orden hvis børnene får lyst til at løbe rundt, mens mor og far nyder sin kaffe i de bløde stole og får sig en dæmpet snak.

3. januar kl.10.00 14. februar kl.10.00 6. marts kl.10.00 3. april kl.10.00 1. maj kl.10.00 Enhedspris: kr. 40,-

Filmtitler til BEGYNDERBIO bliver annoncerede på hjemmesiden når de er planlagte. Typisk 1 - 2 uger før visningsdagen.

Få altid sidste nyheder om program og forpremierer på Facebook eller nyhedsmail.

på facebook

Baltoppen Bio - Baltorpvej 20 - 2750 Ballerup - 4464 3232 - baltoppen1-2.dk - Billetsalget åbner ½ time før første forestilling.


JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

BALLERUP/MÅLØV/SKOVLUNDE Det Digitale Dimseri Børn og deres forældre inviteres til at komme og deltage i Det Digitale Dimseris weekend-workshop. Her skal vi lege med elektronik-legoklodserne Little Bits, der giver mulighed for ganske nemt at bygge egne små opfindelser med elektronik. Vi skal lære klodserne at kende og komme på nogle sjove projekter, man kan lave med dem. Ballerup Bibliotek, lørdag den 9. januar kl. 12-15. gratis - bare mød op.

Slægtsforskningscafé Vil du have hjælp til at finde dine aner på nettet? Eller vil du møde andre, der dyrker slægtsforskning? Så kom til slægtsforskningscafé på biblioteket. Til arrangementet vil der være mulighed for at få hjælp til søgning på nettet, fx i Statens Arkiver, Politiets registerblade mm. Medbring så mange personoplysninger som muligt fra dåbs-/navne/vielsesattest på den person eller dennes familie, hvis aner du vil søge. Medbring gerne din egen PC. Ballerup Bibliotek, torsdag den 14. januar kl. 1012. Gratis - bare mød op.

Kreative torsdage

Barselscafé Tag din baby under armen og kom til forældre/barnhygge i barselscaféen. Skovlunde Kulturhus, onsdag den 13. januar kl. 10-12. gratis - bare mød op.

Kom og vær med til at klippe, klistre, male og tegne, når vi slipper kreativiteten løs i børnebiblioteket. Vi finder de kulørte fjer, de fine perle, syltetøjsglassene frem, og sammen med jer kaster vi os ud i at lave fantasifulde væsner, seje nomer-sværd, og hvad vi ellers finder på. Ballerup Bibliotek torsdag den 7. januar og torsdag den 21. januar kl. 15.30 til 17.00.

Åbent hus i Makerspace

Kodekattene Kan du lide at være kreativ med computere? Kan du lide at tegne, bygge, være opfindsom og få skøre idéer? Er du en pige mellem 12 og 15? Så skal du måske være med i Kodekattene - Ballerup Bibliotekernes nye klub for piger. Her kan du lære at bygge dine egne opfindelser med elektronik-legoklodserne Little Bits eller tegne og programmere interaktive historier eller spil med Scratch. Ballerup Bibliotek mandag den 4. januar og mandag den 11. januar kl. 15-17. Gratis - bare mød op.

Hvilke maskiner findes i Ballerup Biblioteks Makerspace? Og hvad kan man egentlig bruge dem til? Kom og bliv klogere på de fascinerende maskiner, lær om de mange anvendelsesmuligheder og få en snak med de frivillige superbrugere og bibliotekets ansatte. Ballerup Makerspace, hver tirsdag kl. 15-20, hver torsdag kl. 10-18 i januar samt mandag den 11. januar og mandag den 25. januar kl. 18-19. Gratis - bare mød op.

Sangeftermiddag i Skovlunde Kulturhus Kom til årets første fællessang i Skovlunde Kulturhus. Her vil Bent Chr. Mikkelsen og pianist Ole Trolle sørge for at sprede en hyggelig vinterstemning med sange, der hører årstiden til. Som sædvanlig vil der være kaffe og kage til de fremmødte. Skovlunde Kulturhus, søndag den 17. januar kl. 14. Gratis - bare mød op.

Introduktion til slægtsforskning på internettet Denne dag giver vi en introduktion til nogle af internettets slægtsforskningsdatabaser. Deltagende skal medbringe samme personoplysninger som til slægtsforskningscaféen. Medbring gerne din egen PC. Ballerup Bibliotek, tirsdag den 19. januar kl. 18.30–20.30. Gratis billetter kan bestilles på bib.ballerup.dk, på hovedbiblioteket eller i kulturhusene.

BRUG BIBLIOTEKET KL. 7-22 Husk, at alle Ballerup Kommunes biblioteker nu har selvbetjent åbningstid alle ugens dage fra kl. 7 til 22. Det gælder både Ballerup Bibliotek, Kulturhus Måløv og Skovlunde Kulturhus. Læs mere på bib.ballerup.dk

19


20

KIG

&

LYT

+

+

+

JANUAR

+

2016

+

KIG

+

+

&

LYT

+

JANUAR

+

+

2016

+

KIG

+

&

LYT

+

+

JANUAR

+

2016

+

+

KIG

&

+

Kunstgudstjeneste med fernisering Vi indleder med en kunstgudstjeneste i kirken, hvorefter der er fernisering, hvor det vil være muligt at tegne sig som køber af de udstillede værker. Efter ferniseringen vil det være muligt at besøge udstillingen, når der ikke er arrangementer i kirkecentrets lokaler. Billedkunstner Karin Møller er medlem af kunstnergruppen BASK og arbejder med alle former for billedkunst, såsom akvarel, pastel, olie, akryl, kridt, kul og croquis m.m. Skovlunde Kirke lørdag den 30. januar kl. 14, gratis entré

Månedsfest med nytårstale Traditionen tro kommer Ballerup Kommunes borgmester Jesper Würtzen til Skovlunde Kirke for at holde nytårstale. I sin nytårstale vil han dele nogle af sine tanker om, hvad der er sket og vil ske i kommunen, og der vil blive lejlighed til at stille spørgsmål til ham. Arrangementet begynder med en kort altergangsgudstjeneste kl. 13.45. Skovlunde Kirke onsdag den 6. januar kl. 13.45, gratis

Minikonfirmander i Måløv Mini-K er en form for indledende konfirmations forberedelse for børn, der går i 3. klasse. Undervisningen handler først og fremmest om oplevelse. Mødet mellem børn og kirke vil blive tilrettelagt sådan, at det er børnenes egne spørgsmål og undren, der kommer i fokus. Vi leger, snakker, laver forskellige kreative aktiviteter, spiller drama og hører om kirken og kristendommen. Mere info: Elisabeth Jørgensen tlf. 4460 0772 eller mail ej@ maalovkirke.dk. Tilmelding via maalovkirke.dk fra mandag den 4. januar. Måløv Sognegård mandage kl. 14-15.30, første gang den 18. januar, gratis

Torsdagscafeer i præstegården Den 7.: Ballerups borgmester Jesper Würtzen fortæller om årets gang i Kommunalbestyrelsen og om, hvordan budgettet ser ud. Den 14.: Erik Aksel Ejner Lindgren: Gader og stræder - en historisk rejse i gadeplan. Kom og hør hvordan landet ligger - og hvor. Den 21.: Ellen Dahl Bang: Sjælens åbne landskab. Vi skal lytte til nogle livskloge fortællinger af Selma Lagerlöf. Den 28.: Andagt i Præstegården kl. 12. Derefter let frokost med kaffe og en god fortælling af Laila Bomose. Pris for frokost 25 kr. Vi slutter kl.15. NB: Det hele foregår i Præstegården, fordi Ballerup Kirke skal kalkes! Præstegården, Præstevænget 2A, Ballerup torsdage kl. 13.30-16, gratis, kaffe og brød 10 kr.

Mors Auberginesalat spiller op til fest Nytårskoncert med alt fra balstyriske sirbaer til klagende valse Der er lagt op til fest, når nytåret fejres i Skovvejskirken med gruppen Mames Babegenush. Mames Babegenush er Yiddish og betyder ”Mors Auberginesalat”. I dette tilfælde dækker navnet også over en gruppe på seks yderst velspillende unge mænd, der startede med at spille til jødiske højtider og fester og udviklede konceptet ”klezmerattacks” – en spontan surprise-koncert for et intetvidende publikum på

offentlige steder. Musikken, som leveres fuld af energi, er både manisk og melankolsk, men inspirationen er hentet fra den jødiske klezmer-tradition, som de gennem årene har udviklet til deres egen stil ved at tilføje hårdt-swingende grooves og elementer af elektronisk musik samt serbiske hornarrangementer. Senest har de gjort sig bemærket i TV, da de var på scenen i forbindelse med en

Ny organist på nyt orgel Tiltrædelseskoncert med Martin Norddahl i Skovvejskirken Søndag den 10. januar er der mulighed for at høre Ballerup sogns nye organist, når han spiller et varieret program fra barok til moderne på Skovvejskirkens nye orgel. Orglet, som er blevet overtaget fra den nu nedlagte Absalons Kirke på Vesterbro, har efter et kortere ophold hos orgelbyggeren i Sønderjylland nu fundet vej til Skovvejskirken og vil fremover kunne høres til tjenester og koncerter i kirken.

Martin Norddahl er uddannet i København og Freiburg og spiller ofte koncerter som orgelsolist og kammermusiker. Til koncerten bliver der spillet værker af bl.a. J.S. Bach, Sweelinck, Hartmann og Chr. Præstholm. Koncert Sted: Skovvejskirken Dato: Søndag den 10. januar Tid: Kl. 16 Entré: Gratis

af deltagerne i DRs talentshow Vidunderbørn. Gennem årene har gruppen spillet et stort antal koncerter på spillesteder og festivaler overalt i Danmark, Sverige og USA. Bla. Carnegie Hall i New York, Det Kongelige Teaters Gamle Scene, Operaen, Vega, RUST, Roskilde Festival og New York Gypsy Festival. Koncert Sted: Skovvejskirken Dato: søndag d. 17. januar Tid: kl. 16 Gratis

LYT


JANUAR

+

2016

KIG

+

+

&

LYT

+

JANUAR

+

+

2016

+

KIG

+

&

+

LYT

JANUAR

+

+

Musikalske nytårsbobler Nytårskoncert med Dorthe Elsebeth Larsen i Hedegårdskirken Glæd jer til denne rigtig smukke, festlige og fornøjelige nytårskoncert, hvor sopranen Dorthe Elsebet Larsen og pianist Carl Ulrik Munck-Andersen sørger for at vi kommer godt ind i det nye år.

KIG

+

+

&

LYT

+

JANUAR

+

+

2016

+

ARRANGEMENTER Nytårsgudstjeneste og kur SKOVLUNDE KIRKE FREDAG DEN 1. JANUAR KL. 15 Nytårsgudstjeneste ved Morten Wassmer. Traditionen tro holdes der nytårskur efter gudstjenesten, så alle kan ønske hinanden godt nytår. Menighedsrådet er vært, og rådets formand Lars Green Bach vil gøre status over det forgangne år og se fremad i sin nytårstale.

Orgelkoncert med ny organist MÅLØV KIRKE SØNDAG DEN 3. JANUAR KL. 15 Festlig nytårskoncert med kirkens nye organist Marlene Hauge. På programmet denne eftermiddag er der spændende musik af kendte, såvel som ukendte komponister og improvisationer over nytårets ankomst.

Dorthe Elsebet er uddannet fra Det kgl. Teater/Operaen og er kendt for sin alsidige og humørfyldte optræden, og Carl Ulrik spiller fast sammen med Kurt Ravn og trompetist Per Nielsen, så det bliver en eftermiddag fyldt med de to kunstneres glæde ved musikken. Et program med dejlig nytårsmusik, opera, operette, og musikalske overraskelser undervejs.

Trekanten SKOVLUNDE KIRKE TIRSDAG DEN 5. JANUAR KL. 10-11.30

Vi begynder med en kort andagt i kirken kl. 10.00, og derefter drikker vi kaffe, hører et oplæg og afslutter med et musikstykke. Dagens oplæg: Hvordan er det at være småbørnsfamilie i dag? Gratis at deltage, og der er ingen tilmelding.

Efter koncerten bliver der serveret lidt boblende sekt og lidt kransekage til ganen, og der kan købes Dorthe Elsebets nyeste CD med dejlige danske sange, som netop udkom her i november måned. Vel mødt!

Nytårskoncert SKOVLUNDE KIRKE LØRDAG DEN 9. JANUAR KL. 19

Kom og hør vores dygtige sangere folde sig ud i et festligt nytårsprogram. Sangere: David Andreas Thielke, Laura Mayer, Jes Caspersen, Anne-Sofie Søbye, Clara Jarl Emborg, Søren Geneser og Mette Lilsig. Efter koncerten bydes der på et lille glas og en snack.

Koncert Sted: Hedegårdskirken Dato: Lørdag den 23. januar Tid: Kl. 15 Entré: Gratis

Gud og Spaghetti SKOVVEJSKIRKEN TIRSDAG DEN 12. JANUAR KL. 17

Tonny Landy underholder Kom til sogneeftermiddag i Måløv med nytårskur og middag

Gudstjeneste på børnenes præmisser. Tag ungerne med og lyt til Bibelens store fortællinger, som fremføres legende og med humor. Efter børnegudstjenesten er der aftensmad i hyggeligt samvær med andre familier. Gratis for børn, voksne 25 kr.

Fælleskirkelig gudstjeneste MÅLØV KIRKE TORSDAG DEN 14. JANUAR KL. 19.30

I Evangelisk Alliances Bedeuge holder vi en fælleskirkelig gudstjeneste med efterfølgende samvær i Sognegården. Indbyderne er katolikker, baptister og lutheranere, men alle er naturligvis velkomne.

Så er der igen lagt op til en Nytårskur med fest og farver! I år får vi besøg af selveste Tonny Landy, der underholder med historien om sit farverige liv.

Babysalmesang MÅLØV KIRKE TORSDAG DEN 14. JANUAR KL. 10

Giv dit barn en musikalsk og sanselig start på livet! Babysalmesang er for alle babyer mellem 3 måneder og 1 år. Her får forældre rig mulighed for at synge, lege med og stimulere de kære små - og børnene elsker det! Tilmelding via maalovkirke.dk.

Tonny Landy er operasanger og skuespiller. Han debuterede den 1. februar 1959 som solist i Simon Rosenbaums MusiCabaret og debuterede 1966 på Det Kgl. Teater som Alfredo i La Traviata. Det førte senere til en fastansættelse ved teateret fra 1978 til 1994, hvor han har medvirket i mere end 700 forestillinger. Tonny Landy har gennem mange år dannet musikalsk par med sin hustru, sangerinden Tove Hyldgaard og været fast medlem af panelet i radioudsendelsen ”Spørg bare”. Der vil traditionen tro blive serveret en velsmagende nytårsmiddag. Tilmelding i Sognegården senest den 6. januar. Begrænset deltagerantal. Købte billetter refunderes ikke.

+

2016

Gud & pasta MÅLØV KIRKE TIRSDAG DEN 26. JANUAR KL. 17

Gudstjenesten vil som altid være børne- og familievenlig, men naturligvis er alle, der har lyst, meget velkomne til at deltage. Efter gudstjenesten spiser vi pasta og kødsovs i Sognegården. 20 kr. pr. voksen, gratis for børn.

Kyndelmissegudstjeneste MÅLØV KIRKE SØNDAG DEN 31. JANUAR KL. 17

Sted: Måløv Sognegård Dato: Tirsdag den 12. januar

Tid: Kl. 14.30 Entré: 200 kr. inkl. nytårsmiddag

Ved en liturgisk og stemningsfuld gudstjeneste fejrer vi, at vi er halvvejs gennem vinteren, og at lys og varme er på vej tilbage. Efter gudstjenesten bydes der på aftensmad og hyggeligt samvær i Sognegården. Tilmelding på 4466 0860 eller mpj@ km.dk senest 27. januar.

21


22

KIG

&

LYT

JANUAR

BALLERUP 8. & 9. januar MINI FESTIVAL

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

Januar 2016

Ballerup Mini Festival Kom til en fed minifestival i Ballerup og oplev fed musik og god stemning og billig bar. Entré 50,- pr dag - begge dage for 80,Køb billetter med mobilepay via vognporten.dk Resterende billetter i indgangen.

Fredag 8/1 - Det bedste fra Undergrunden Oplev nogel af de bedste talenter fra Ballerups spirende undergrund VBT Luxus Music Simon Says DetBarChris Johanne Karoline Ude I Pauserne vil DJ Splittet holde gang i festen

Lørdag 9/1 - Den vildeste fest

Aroy Oplev et band der stormer frem og som forstår at levere en fest på scenen. Svedige dancerytmer der gør at det er svært at stå stille, og desuden et show fyldt med de vildeste effekter, der brager ud over scenekanten. (tidligere kendt som Bean & Bacon) Mathias and the Beatroots Et populært live-band, der spiller tidens allerstørste hits. Bandet består af seks kompetente musikere og dj´s, der alle spiller med en utrolig energi, og som formår at holde gang i festen fra start til slut. Med omkring 7 års erfaring er deres musikkartotek pakket med stensikre dancefloor-killers. Fredag den 15. januar kl. 20.00 Viseaften Visens Venner byder denne aften på mange fællessange. Vores berømte trio Brudholm (Christian, Henrik og Hanne) sørger for at aftenen forløber planmæssigt, og at musikken bliver super fantastisk. Velkommen til en forrygende aften. Tag madkurven med, og nyd den gode stemning af glade mennesker og god musik. Vi åbner dørene kl. 19:00 og musikken starter kl. 20:00 Tilmelding til Karen Jensen 14 dage før viseaften, mail: viseaften@gmail.com eller pr. tlf: 28 91 09 72 Entre: 35 kr. for medlemmer, 100 kr. for gæster. Tirsdag den 19. januar kl. 19.00 Voicezone VoiceZone starter året med en fantastisk og humørfyldt ”Nytårskoncert”. Gå ikke glip af denne aften, hvor koret fyrer den af med en blanding af bobler og god musik for øregangen. Vi siger godt nytår med maner, og lover det bliver et festfyrværkeri af en oplevelse. Salg af kransekage / lidt sødt, kaffe, the, øl, vand og vin. Alt til rimelige priser Entré Kr 50,- / person. incl. et lille glas “bobler Billetter sælges i døren. Onsdag den 20. januar kl. 14.00 ”I Dronningens tjeneste med mere - især med mere” Erik Aksel Ejner Lindgren, farmaceut og tidl. arbjdsmiljøkonsulent har livet igennem arbejdet med ”farlige spørgsmål og - emner”. Og mere end 30 års erfaring ikke mindst med ”Den særlige kemi mellem mennesker” har gjort Erik Aksel til en særdeles spændende usædvanlig taler, der på sin fængslende og muntre måde vil øse rigeligt af sine spændende og meget usædvanlige hændelser til os. Der serveres kaffe og te med hjemmebagte boller og lagkage for kun 40 kroner. Arr. C-Klubben Fredag den 29. januar kl. 20.00 River Band River Band kommer igen i vores jazzklub, hvor de sikkert, lige som sidst, vil aflevere et brag af en koncert. De har et sprællevende repertoire med swing, jump & jive, latinamerikansk, gammel dansk, m.m. Gæster 120,- medlemmer 80,www.ballerupjazz.dk

www.ballerup.dk/baghuset

Spillestedet Baghuset - Sct. Jacobsvej 1 - 2750 Ballerup - Baghuset@balk.dk

Spilfestival i Superarenaen Ballerup Super Arena har lagt areal til meget, og midt i januar bliver der for alvor sat strøm til, når spilfestivalen GGfestival Winter 2016 løber af stablen. GGfestival er et LAN-arrangement, hvor 1.000 glade gamere kan spille sammen, med og mod hinanden. ”Vi fejrer spilkulturen, YouTube, streaming og esport, og vi gør det i rigtig fede omgivelser i Ballerup Super Arena. Der kommer til at være events, konkurrencer, underholdning og masser af overraskelser, og du kan møde flinke YouTubere under hele arrangementet,” lover arrangørerne. Blandt de lidt eksotiske regler for deltagerne er, at det

er tilladt at tilslutte én computer pr. deltager men ikke køleskabe og kaffemaskiner. Deltagerne må heller ikke medbringe møbler – undtagen én kontorstol – og det er ikke tilladt at sove under borde. Skulle man som voksen få lyst til at se nærmere på fænomenet, sælges der både forældrebilletter og gæstebillet til lørdag – dog uden adgang til at koble sig på netværket. Sted: Ballerup Super Arena Dato: Fredag den 15.- søndag den 17. januar Tid: Kl. 16 fredag til kl. 18 søndag Entré: 120-870 kr.

Musikalsk nytårskur VoiceZone inviterer til Nytårskoncert i Baghuset. Som tidligere kan publikum se frem til en aften med fejende flot musik, hvor VoiceZone vil synge en sprudlende vifte af nyere pop-numre fortolket i samarbejde med korets dirigent Anders Ørsager ved roret.

kage, kaffe, the, øl, vand og vin.

Drop nytårsfortsætterne for en aften og vær med til at fejre nytåret med forførende og farverige sangperler ved denne festlige nytårskoncert. Der vil være salg af kranse-

Sted: Baghuset Dato: Tirsdag den 19. januar Tid: Kl. 19.30 Entré: 50 kr. inkl. et glas bobler. Billetter sælges i døren

Gratis rygestoprådgivning ”Kom & Kvit” Ved tilmelding får du en personlig samtale med en rygestoprådgiver, som sammen med dig lægger en plan for dit rygestop. Du kan modtage sms, mails og telefon- opringninger. Når du har tid og lyst, kan du deltage i de ugentlige rygestopmøder i SundhedsHuset, Gl. Rådhusvej 13, hver mandag kl. 16-17.30. Når du har tilmeldt dig, bliver du ringet op af en rygestoprådgiver, hvor I aftaler første møde. Mere info og tilmelding på www.ballerup.dk/sundhedshuset

LYT


JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

Kom til sjovt vinterløb i skoven Oplev natur, skov og by på en ny måde med Ballerup Orienteringsklub efter jul For jer, der har lyst til at røre jer oven på julens kulinariske strabadser, er der her en enestående chance for at få rørt sildebenene. Ballerup Orienteringsklub inviterer familier og alle andre til sjove og spændende ture i skoven på jagt efter skjulte poster allerede på onsdag den 30. december.

sin medbragte madpakke og hygge. Det er gratis at deltage for alle, der modtager Kig&Lyt. Arrangementet den 30. december er startskuddet på i alt fem løb, der fortsætter i januar og februar. De fire er i skoven, mens løbet sidst i januar foregår i centrum af selve Ballerup.

Efter løbet er der mundgodt og rygende kakao at varme sig på i klubbens klubhus. Der er også mulighed for at klæde om, bade og spise

Man får således en helt enestående chance for en ny og anderledes oplevelse af både naturen, skoven og Ballerups bymidte.

Hvis man ikke har prøvet orienteringsløb før, tegner og fortæller instruktører fra klubben om, hvad det går ud på mellem kl. 11.30 og 12. Der er mulighed for at vælge mellem forskellige løb. I skoven er der svære baner på 4 eller 6 km, en mellemsvær på 5 km, og en let bane på 3,5 km. Serien af løb slutter lørdag den 27. februar. Her får alle børn og unge under 16 år, som har gennemført 3 af de 5 løb, en præmie. Der er også

præmier til vinderne af de enkelte klasser.

Læs mere og tilmeld dig senest to dage før hvert løb på www.ballerup-ok.dk

ORIENTERINGSLØB Sted: Ballerup Orienteringsklubs hus, Egebjerghuse 27. Parkering på Skovvej og marken vest for klubhuset. Dato: Onsdag den 30. december Lørdag den 16. januar Lørdag den 30. januar Lørdag den 13. februar Lørdag den 27. februar Tid: Fri start mellem kl. 12 og 12.45 Pris: gratis for alle, der medbringer denne rubrik

TLF. 44 64 32 32 - Baltorpvej 20 - www.baltoppenbio1-2.dk

Januar 2016

21. Januar

Bare rolig, hvis du ikke nåede det i December, vi viser stadig….

7. Januar 14.Januar

Marts 2016 Operabio

FLA

Æ RA P - GL F T S O P SK E

D DIG

fra både Royal Opera House og Metropolitan – kom forbi biografen

og få hele programmet!

Fra 7. Februar

Ændringer kan forekomme - Se spilletider og HELE programmet på biografens hjemmeside. Få Ugens Program hver uge i din mail: Tilmelding på biografens hjemmeside

23


24

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

LYT

JANUAR

2016

KIG

&

DET SKER I PEDERSTRUP I JANUAR

Museet gør rent og rydder op

I januar og februar skruer museet ned for de publikumsrettede aktiviteter. Tiden skal bruges på hovedrengøring i udstillingerne og oprydning på magasinerne. Derfor holder museet lukket på hverdage for almindelig besøgende. I de to vintermåneder er der fortsat mulighed for at besøge museet søndage kl. 11-15. Derudover kan man booke en rundvisning eller besøge museet efter særlig aftale. I midten af januar inviterer museet, Ballerup Bibliotek og Ballerup Historiske forening til koncert i Baghuset og i slutningen af måneden kan man få varmen i skolestuen med uldaktiviteter – før eller efter et besøg i fårestaldene på Grantoftegård, hvor der er fåreklipning.

Unge synger klassisk Holder du af Klassisk musik og sang, eller har du lyst til at snuse til genren, så har du nu en gratis mulighed når Ballerup Musikskole igen i år afholder den landsdækkende konkurrence Unge Synger Klassisk. Deltagerne i sangerdysten er fra 13-22 år fra hele landet, og der er deltagere fra mange Musikskoler og Musikkonservatorier i hele Danmark samt Sydsveriges musikkonservatorier og universiteter. Konkurrencen giver de unge sangere en mulighed for at afprøve deres klassiske ta-

lent foran et publikum og blive bedømt af dygtige og erfarne dommere. Deltagerne skal synge en dansk romance, sang, ballade og en udenlandsk lied/sang/arie på originalsproget. Det er muligt for publikum at komme og gå dagen igennem og på den måde vælge, om man vil opleve hele arran-

gementet eller blot opleve et eller flere indslag. Imens dommerne voterer, vil nogle af Musikskolens dygtigste elever spille på scenen. Sted: Baltoppen LIVE Dato: Lørdag 16. januar Tid: 9.30 – 16.30 Gratis adgang

Koncert med Trilleband

Torsdag den 14. januar kl. 20 i Baghuset Tag med på en musikalsk tidsrejse tilbage til 1970erne og 80erne med Trille Band, når museet sammen med Ballerup Bibliotek og Ballerup Historiske forening slår dørene op for koncert med Trille Band i Baghuset. Se mere på side 6 i dette nummer af Kig&lyt.

Fåreklipning

Tirsdag den 26. januar kl. 10-13 Besøg Grantoftegaard og se fårene blive klippet. Det foregår i fårestalden, og medarbejderne fortæller, mens der klippes.

Sjov med uld

Tirsdag den 26. og onsdag den 27. januar kl. 10-13 Fåret var et nyttedyr på gårdene før i tiden. Fra fåret fik man uld til sokker og varmt tøj, tælle til lysene og kød til forrådskammeret. Kom til Pederstrup og oplev nutidens får på nært hold og prøv selv at lave fine ting af uld. I forbindelse med fåreklipningen på Grantoftegård inviterer museet indenfor til kreative uldaktiviteter i skolestuen. Skoler og børneinstitutioner bedes tilmelde sig på mail: jcla@ balk.dk. For privat besøgende er tilmelding ikke nødvendig.

Vinterskoven

Nytårskoncert på rådhuset Er du blevet træt af alle julesangene? Så kom forbi rådhuset og lyt til Ballerup Musikskoles sangelever, der synger alt andet end julesange denne aften. Oplev de mange forskellige stemmer udtrykke sig igennem smukke stille ballader eller de mere medrivende og

energiske numre. En intim og hyggelig koncertaften. Ballerup Rådhus, Atriet, tirs-

God jul og godt nytår Kig&lyt siger tak for i år og ønsker alle bidragydere og læsere god jul og godt nytår. Vi ses igen sidste onsdag i måneden i 2016. Husk, du kan altid se bladet og deadlines på ballerup.dk/kig. Redaktionen

dag den 14. januar kl. 19-20 og 20.15-21.15, gratis entré

Vinterudstilling i åbningstiden – søndage fra den 10. januar til søndag den 21. februar kl. 11-15 Det er fortsat muligt at opleve udstillingen ”Vinterskoven”, hvor skovnisser og andre mystiske væsener er på spil. Træd ind i vinterskovens forunderlige verden og mød Åmanden, helhesten, skovnissen og andre væsener fra den folkelige overtro samt skovens dyr. Gå også på jagt i skoven, og vind en lille præmie.

Fakta

Fonden Grantoftegaard Pederstrupvej 69, 2750 Ballerup Tlf. 4477 3711 Email: grantoftegaard@ grantoftegaard.dk grantoftegaard.dk BALLERUP MUSEUM Pederstrupvej 51-53, 2750 Ballerup Tlf. 4497 1113 Email: balleupmuseum@balk.dk ballerupmuseum.dk

Åbningstider: Lukket mellem jul og nytår. Åbent søndag kl. 11-15. Entré: gratis adgang. BALLERUP FOLKEDANSERFORENING Ryttergaarden Pederstrupvej 49, 2750 Ballerup ballerupfolkedanserforening.dk NATURVEJLEDER Camilla Lindberg Ryttergaarden Pederstrupvej 49 2750 Ballerup Email: clb@balk.dk

LYT