Page 1

O M D E L E S T I L SA M T L I G E H U S S TA N D E

H U S K AT T J E K K E W W W. B A L L E R U P. D K F O R K U LT U R E L L E A R R A N G E M E N T E R

MARTS 2016 Baghus-revyen tilbage

Det gakkede revyhold er i den 7. himmel, men slår uden tvivl også under bæltestedet i Baghusets teatersal. Side 14

Læmmedag i Pederstrup

Måske kan du opleve et lille lam blive født, når Grantoftegaard igen åbner stalddørene til de 250 får. Side 16

Dødningebruden Ungdomsskolen vækker de døde til live i årets store musicalopsætning i Baltoppen den første uge i marts. Side 11

HVORNÅR BLIVER MAN RIGTIG DANSKER? Debat-arrangement om integration på Ballerup Bibliotek

Klima på heksejagt

Teatergruppen Klima opfører Arthur Millers skuespil om hekseforskrækkelse og paranoia 5.-12. marts i Baghuset. Side 2

Side 5


2

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

Klima på heksejagt Se teatergruppens forestilling om hekseforskrækkelse og paranoia i Baghuset. Massehysteriet eskalerer, da byens unge piger, ledet af den hævngerrige og dominerende Abigail, får anklaget den ene sagesløse borger efter den anden for at være i ledtog med djævlen. Og snart er hele det lille samfund grebet af masseparanoia, angst og had.

Marts Udgives hver måned af Ballerup Kommune

Abigails elsker, den utro John Proctor, kæmper ene mand mod pigerne og mod systemet – for til sidst selv at være under anklage – med udsigt til galgen.

29. årgang. Oplag: 26.352 Ansv. Kommunikationschef • Søs Hansen

Arthur Miller skrev “Heksejagt” i 1953. Historien er baseret på virkelige hændelser, men er samtidig en barsk kommentar til 50’ernes kommunistjagt I USA.

Redaktion Kommunikation • Jesper Lund Kalenderstof Skriv selv dit arrangement ind. Gå ind på ballerup.dk Tryk på kulturkalenderen i højre side -og tryk på tilføj arrangement. DEADLINE KIG&LYT APRIL 2016 Udkommer næste gang onsdag den 30. marts.

I den lille religiøse by Saleem i Massachusetts I 1700-tallet gribes en flok teenagepiger i at danse nøgne i skoven.

Det puritanske og meget religiøse samfund frygter, at udskejelserne skyldes satans indflydelse.

19 medlemmer fra KLIMAs voksenafdeling står på scenen i Baghuset på Sct. Jacobsvej. Maria Schrøder, der står bag KLIMAs store musicaler i Baltoppen, har instrueret fore-

Bemærk deadline for indlæg til Kig&Lyt april er torsdag den 10. marts. Se deadlines for øvrige numre af kig&lyt på ballerup.dk/kig Kig&lyt omtaler ikkekommercielle kultur- og fritidstilbud i Ballerup Kommune i den kommende måned. Eftertryk kun tilladt med kildeangivelse. Sådan afleverer du Materiale til arrangementer, man ønsker omtalt i kig&lyt, kan sendes elektronisk til redaktionen på adressen kig&lyt@balk.dk. Send tekst og billeder som vedhæftede filer i samme mail. Tryk: PS Grafisk Distribution Post Danmark

3

MARTS

RADIO BALLERUP 90.2 Mhz Hvad sker der i din kommune? Følg med hver lørdag kl. 9.30-12.00 på 90.2 Mhz

24-7-365 reklamefri musikradio – lyt med på nettet på radioballerup.com

stillingen, der varer 3 timer inkl. pause. Forestillingen er ikke egnet for børn under 15 år. Der sælges øl, vand, kaffe, og naturligvis cider og cookies i bedste amerikanske stil. TEATER Sted: Baghuset Spilletider: Lørdag d. 5. marts kl. 16.00 Søndag d. 6. marts kl. 16.00 Torsdag d. 10. marts kl. 19.30 (udsolgt) Fredag d. 11. marts kl. 19.30 Lørdag d. 12. marts kl. 16.00 Entré: 80 kr./60 kr. med studiekort. Billetter på teatergruppenklima.dk Resterende billetter sælges i døren.


KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

Ny backgammon klub inviterer til turnering Ballerup Måløv Skovlunde Backgammon Klub inviterer til tre hyggelige aftener i Ballerup Skovlunde Fodboldklubs lokaler. Vi er en nystartet forening, men nogle af klubbens bærende kræfter, den tidligere DM-sølvvinder Christian Skjæran og den tidligere Danmarksmester Bjørn Kruse, har mange års erfaring. Vi opfordrer alle interesserede uanset niveau til at komme forbi. Der vil være undervisning kl. 18-18.45 og kl. 19-23 åben turnering, hvor alle fremmødte vil være garanteret minimum to kampe i turneringen. Man behøver ikke at være medlem for at deltage. Spørgsmål kan rettes til formand Christian Skjæran på christian@skjaeran.dk / tlf. 2556 8699 eller i Facebookgruppen ”BMS Backgammon”. BACKGAMMON Sted: BSFs lokaler, Marbækvej 12 Dato: Tirsdage den 15. marts, 19. april og 17. maj Tid: Undervisning kl. 18-18.45, åben turnering kl. 19-23 Entré: 40 kr.

Tag en triatlon som stafet-hold Tri-eventen i Ballerup Idrætsby den 5. juni åbner i år for stafet-hold på de korte distancer. Selv om årets Tri Event i Ballerup Idrætsby først er i juni, er det nu, du skal i gang – og tilmelde dig, så du er sikker på en plads. Antal deltagere er begrænset til 350. Løbet er et motionsløb, hvor alle kan deltage og konkurrere med andre, sig selv eller blot nyde turen i eget tempo – sammen med familien eller gode kollegaer. Som noget nyt vil det derfor i år være muligt at gennemføre løbet som en stafet på de korte distancer, hvor deltagerne i stafetten kan stille op i den disciplin, som man er stærkest i. ”Ved TRI-stævnen ser vi, at mange har vanskeligt ved at svømme en sammenhængende distance på 200 eller 400 meter. Derfor har vi i år valgt at give deltagerne den mulighed at kunne stille op og gennemføre Tri Eventen som en stafet på de korte distancer,” siger Pia Jørgensen, medarrangør og træner hos Triton Tri.

”Det giver mulighed for at kunne stille op som et 3mandshold, hvor man så kun behøver at være god i en af disciplinerne for at kunne gennemføre. Vi tror, at det vil give flere lyst og mod på at prøve.” Stafetholdet skal samlet kunne svømme 200 meter, cykle 18 km cykling og løbe 4 km. Svømningen foregår i East Kilbride Badet. Cykel- og løberuten er en ”ud-hjem-rute”

med start og mål på p-området foran Ballerup Super Arena. Det er også her, at skiftene mellem de enkelte discipliner sker. Arrangør af Tri Eventen er svømmeklubben Triton, DCR Ballerup og Ballerup Atletik Klub. Læs mere og tilmeld dig på triatlonballerup.dk TRIATLON Sted: Ballerup Idrætsby Dato: Søndag den 5. juni Pris: 400 kr. for stafethold

Info-møde i Kunst i Midten Kunst i Midten er nu gået i gang med planlægningen af årets udstilling. Den 2. marts inviterer vi derfor til informationsmøde for kunstnere i Ballerup, Egedal eller Furesø Kommune, som ønsker at vide mere om, hvordan foreningen fungerer, og hvad det vil sige at være udstillende kunstner i foreningen. Spørgsmål kan rettes til kunstimidten@gmail.com eller på tlf. 2932 5060. Måløv Kunstforenings lokale, Kratvej 9, onsdag den 2. marts kl. 20

Åbent hus i Dagplejen Dagplejen holder åbent hus for forældre med 0-1 årige børn i Ballerup tirsdag den 8. marts. Motorikkonsulent Steen Storgaard kommer og viser os, hvor nemt og sjovt det er at stimulere sit barn til at få en bedre motorik via leg og aktiviteter. Der vil også være mulighed for at høre, hvad Dagplejen kan tilbyde dig og dit barn. Dagplejehuset, Kornvænget 32, tirsdag den 8. marts kl. 9.30-11.

3


4

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

Alt på et vippebræt Med forestillingen N.A.R.G. har Don*Gnu sat alt på et bræt. Placeret på og omkring den vippende scene, skal danserne finde ud af at navigere i en verden styret af kun en lov – tyngdekraftens. Præmissen er helt enkel – ingen kan bevæge sig, uden at påvirke de andre. N.A.R.G. er en forestilling, der udfordrer og udforsker dansen og det fysiske teaterudtryk. Den ændrer præmissen for hvordan dansere normalt bevæger sig på scenen. En forestilling, der er med til at bygge bro til dansens univers. DANS Sted: Baltoppen LIVE Dato: Tirsdag 15. marts Tid: Kl. 20 Entré: 175 kr.

Dance for me Ármann Einarsson, 48 år, musikskoleleder, far til tre, indehaver af den islandske rekord i trespring (1979), men nu med anseelig mave, har altid drømt om at være med i en moderne danseforestilling. Da hans svigerdatter Brogan, der er danser og koreograf, finder ud af det, beslutter hun at lave en forestilling sammen med Ármann. Sammen udviklede de to denne prisvindende, varme og humoristiske danseforestilling, der stiller spørgsmålet: Er dans for alle? Vi ser de to danse, og gennem en videodagbog følger vi deres vej før og efter premieren. Der er både stor humor og stor alvor i projektet. Det er ikke så meget en danseforestilling, som det er en forestilling OM dans. Spiller på letforståeligt engelsk. DANS Sted: Baltoppen LIVE Dato: Torsdag den 17. marts Tid: Kl. 20 Entré: 135 kr.

Lasse Rimmer op på kæphesten Komikeren og tv-værten på rundtur i comedy-manegen med sit nye show. Lasse Rimmer har en hel stald fuld af kæpheste i sit hoved. Emner han brænder for. Og det er på tide de kæpheste bliver luftet og får en begejstret ridetur rundt i comedy-manegen. Det sker i hans fjerde soloshow, “Kæpheste”. Kan vi danskere hygge os uden mad i munden? Er man en dårlig forælder, hvis man helt generelt ikke er superimponeret af børn? Hvor længe

skal en dyrlæge i fængsel, hvis hun stikker hele armen op i en ko… og koen nyder det? Alle de spørgsmål bliver besvaret i “Kæpheste” - plus nogle flere. For Lasse Rimmer er en nysgerrig mand. Lasse Rimmer er også kendt som alsidig tv-vært bl.a. som holdkaptajn i TV 2s Klipfiskerne, som vært på TV 2 Fri’s Krejlerkongen, eller når

han forklarer verden og hverdagen som vært for Discovery Channels Forklaring Følger. Som komiker har han tidligere kunnet opleves i de tre one man shows Nævenyttig, Komiker og Selvtilfreds. STAND-UP Sted: Baltoppen LIVE Dato: Fredag 18. marts Tid: Kl. 20 Entré: 220 kr.


KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

Mio, min Mio Folketeatret præsenterer et musikalsk eventyr om venskab, kærlighed og mod efter bogen af Astrid Lindgren. I ’Landet Udenfor’ skal Kongens søn snart vende hjem. Bo finder ud af, at han i virkeligheden hedder Mio, og HAN er kongens søn. Han får en ny ven, Jum-Jum og alting er meget bedre i dette land end derhjemme. Bortset fra, at i ’Landet Udenfor’ hersker den onde ridder Kato.

Selvom Prins Mio kun er et barn, bliver det hans opgave at drage ud sammen med JumJum og bekæmpe ondskaben. Det bliver et farefuldt eventyr, der kræver mod. Mio, min Mio er en rørende og smuk fortælling om en dreng, der bruger fantasien til at

gøre sin verden bedre. Anbefales fra seks år. TEMA-TEATER Sted: Baltoppen LIVE Dato: Lørdag den 19. marts Tid: Kl. 15 Entré: 260 kr. /125 kr. for børn/unge under 25 år.

Blandede Bolcher med Baldur Baltoppen er igen rammen om Baldurs traditionelle forårskoncert. Under overskriften Blandede Bolcher er der søndag den 13. marts lagt op til lidt af hvert på den musikalske front. Som solist har vi formået at få Iben Mærsk til at synge sammen med os. Iben er til daglig bosiddende i Manchester, men hun tager gerne turen herover for at hjælpe Baldur med at få et brag af en koncert op at stå. Baldurs dirigent Jesper Hyllested vil lede løjerne. Siddepladser ved caféborde/på balkon. Før og under koncerten er baren åben for salg af kaffe/the, kage, øl, vin og vand. FORÅRSKONCERT Sted: Baltoppen LIVE Dato: Søndag den 13. marts, Tid: Kl. 15 Entré: 100 kr. / børn 50 kr. Billetter hos Skjold Burne, Sct. Jacobsvej, hos orkesterets medlemmer eller på 2144 6633

Susi Hyldgaard med kor Et skønt ungdomskirkekor og et herligt mandskor har indgået i et workshopforløb med komponist og performer Susi Hyldgaard. Sammen har de arbejdet med to af hendes kompositioner, samt lagt frøene til deres helt eget værk” Drømme”. Bandet med Susi Hyldgaard, Jannik Jensen på bas og Anders Pedersen på trommer har turneret i det meste af verden. Smørum Kirkes Ungdomskor består af piger og drenge i alderen 10 – 18 år under ledelse af Heidi Buch Klemmen.

Jean de France franske manerer, det franske sprog og mode har han underlagt sig – og han kan på ingen måde føle sig godt tilpas i sin hjemby og sin familie, før hans forældre og kæreste har taget alt det nye til sig. Medvirkende: Pelle Emil Hebsgaard, Ole Thestrup, Max Hansen, Sonja Oppenhagen, Søren Hauch-Fausbøll, Sigurd Holmen le Dous, Lise Baastrup, Sofie Alhøj, Troels Malling, m.fl. Folketeatrets opsætning af Ludvig Holbergs komedie om, hvor galt det kan gå, når sund fornuft sættes over styr. Hans Frandsen har været i Paris på dannelsesrejse. Hans

forældre har spinket og sparet for at sende ham af sted. Nu vender han hjem, og de håber, han har lært noget nyttigt af turen. Nu kalder han sig ’Jean de France’ og de

TEMA-TEATER Sted: Baltoppen LIVE Dato: Tirsdag den 22. marts Tid: Kl. 19.30 Entré: 260 kr. /125 kr. for børn/unge under 25 år.

Det Grafiske Kor - Danmarks tredje ældste ”Boyband” - opstod i 1846 som et fællesskab for arbejdere i trykkerier. Koret har et meget bredt repertoire fra klassikere fra 17. hundredtallet over tidernes folkelige viser og sange til nutidens store folkelige musik. KONCERT Sted: Baltoppen LIVE Dato: Søndag den 20. marts, Tid: Kl. 16 Entré 120 kr.

5


6

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

BIBLIOTEKER OG KULTURHUSE

Hvornår bliver man ”en rigtig dansker”? Kom til debat-arrangement på Ballerup Bibliotek om integration. Danmark modtog i 2015 21.000 asylansøgninger, og man forventer et tilsvarende antal i år. Hvordan integrerer vi denne store gruppe af mennesker i det danske samfund? Og hvad kan vi forvente, når vi ser på integrationen af flygtninge og indvandrere i de sidste 25 år? Ballerup Bibliotekerne inviterer alle borgere til politisk debatmøde om integration for at tage pulsen på debatten. Hvad er politikernes krav til de nye danskere i dag? Skal man have et job? Sende sine børn i børnehave? Tale dansk ved spisebordet? Spise flæskesteg?

Mød Mattias Tesfaye, MF Socialdemokraterne, Peter Skaarup, MF og gruppeformand for Dansk Folkeparti og Kashif Ahmad, formand for Nationalpartiet, til en bramfri debat, hvor tallene kommer på bordet og argumenterne testes. Marie Louise Schultz-Nielsen fra Rockwoolfonden sørger for, at fakta om integration er på plads, og Peter Zacho Søgaard fra biblioteket styrer debatten. DEBATARRANGEMENT Sted: Ballerup Bibliotek Dato: Tirsdag den 15. marts Tid: Kl. 17-18.30 Entré: Gratis - bare mød op

Der er vidt forskellige bud på, hvad det kræver at blive ”en rigtig dansker”.

Mød rockpoeten Niels Skousen Siden Skousen & Ingemanns skelsættende album “Herfra hvor vi står” fra 1971 har Niels Skousen stået som en af dansk rocks mest poetiske og eftertænksomme stemmer. I dag er han 71 og mere end et årti inde i et forbløffende comeback, som blev indledt med stærkt anmelderroste “Dobbeltsyn” i 2002. Ved aftenens arrangement kan Skousen opleves i samtale med den rutinerede rockjournalist og forfatter Espen Strunk.

Forfatteraften med Elsebeth Egholm

Forvent en eftertænksom aften i poesiens og musikkens tegn - og glæd dig til en lille håndfuld håndplukkede, akustiske sange fra hovedpersonen undervejs.

Nu er der mulighed for at møde en af landets mest læste forfattere, når den ukronede krimi-dronning Elsebeth Egholm kommer på besøg til forårets store forfatteraften i Skovlunde Kulturhus.

POESI OG MUSIK Sted: Ballerup Bibliotek Dato: Onsdag den 9. marts Tid: Kl. 19 Entré: 80 kr.

Elsebeth Egholms første bind i krimiserien om journalisten Dicte Svendsen hedder ”Skjulte fejl og mangler” og

udkom i 2001. I dag er der hele ni bøger i serien, som har gået sin sejrsgang ikke blot i Danmark, men også i en lang række andre europæiske lande. FORFATTERAFTEN Sted: Skovlunde Kulturhus Dato: Torsdag den 17. marts Tid: kl. 19 Entré: 50 kr.


KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

BALLERUP/MÅLØV/SKOVLUNDE Fra filminstruktør til forfatter

Lars Hauk fortæller om at kaste alt over bord og satse på et forfatterskab med debutromanen “Stars above Ballerup”. Få et kig ind i forfatterens maskinrum og bliv klogere på, hvorfor netop Ballerup danner rammen om romanen. Ballerup Bibliotek, sal 2., tirsdag den 1. marts kl. 19, billetter 25 kr.

Kvinder og kærlighed

Audrey Castaneda fra DR2s ”Piger på krisestien” giver et kærligt, humoristisk opråb til alle kvinder om at elske sig selv lidt mere. Om at give pokker i forventningerne og vise omverdenen, hvor skønne og vidunderlige, vi i virkeligheden altid er, uanset alder eller vægt. Skovlunde Kulturhus, onsdag den 2. marts kl. 19, billetter 130 kr.

Introduktion til vinyl/print-cutter

Kom ned i Makerspace og lær, hvordan du kan udskære og printe dine egne designs på vinyl. Denne aften vil du kunne deltage på et introduktionskursus og få svar på spørgsmålene som: Hvad kan og må jeg bruge MakerSpace til? Hvad er vinyl, og hvordan kan det bruges? Ballerup Bibliotek, Makerspace, onsdag den 9. marts kl. 18-20, gratis billetter

Børnevenligt folkekøkken

Bibliotekets café dækker langbordet, tænder de levende lys og byder på boller i karry lavet af kalvekød med ris, coleslaw og grøntsagsstave til børnene. Når børnene har spist, er der fri leg i børnebiblioteket og mulighed for, at både mødre og fædre kan nyde aftenkaffen i ro og mag! Ballerup Bibliotek, torsdag den 10. marts kl. 17.30, billetter 50 kr. /25 kr. for børn

Få børnene med på natureventyr

Naturen er et fantastisk helle for de fleste børn, men hvordan får man sine børn med på oplevelser i naturen? Casper Kjerumgaard, der er friluftsekspert og selvbestaltet eventyrer, giver inspiration og gode råd, så du også kan få dine børn med på natureventyr. Ballerup Bibliotek, caféen, lørdag den 12. marts kl. 11-12.30, gratis – bare mød op

Barselscafé

Tag din baby under armen og kom til forældre/ barn-hygge, når Skovlunde Kulturhus inviterer til barselscafé. Denne gang er fokus på dagligdagens kemikalier. Skovlunde Kulturhus, onsdag den 16. marts kl. 10-12, gratis – bare mød op

Introduktion til 3D-print

Hvad kan og må jeg bruge Makerspace til? Hvad er 3D-print, og hvordan virker printeren? Tag gerne din egen bærbare computer med. Ballerup Bibliotek, Makerspace, onsdag den 16. og den 30. marts kl. 18-20, gratis billetter

Musikleg for de små

Rytmikpædagog Lis Balling inviterer indenfor til småbørnsrytmik med sjove fingerlege, rim og remser, sang og bevægelse. Arrangementet varer ca. 45 min og er for de 1 ½-2årige og deres forældre. Kulturhus Måløv, lørdag den 19. marts og den 2. april kl. 10, gratis billetter fra hhv. 5. marts og 19. marts

Giv din baby madglæde

Kreativ torsdag

På Kreative Torsdage finder vi kulørte fjer, fine perler og syltetøjsglas frem og kaster os ud i at lave fantasifulde væsner, seje nomer-sværd og hvad, vi ellers finder på af sjove ting. Ballerup Bibliotek, børnebiblioteket, torsdag den 3., 17. og 31. marts kl. 15.30-17, gratis – mød bare op

Det digitale dimseri

Vi skal lege, opfinde, undersøge og skabe med forskellige teknologier, fx Little Bits og Scratch. Workshoppen henvender sig til børn i alderen 9-15 år i følgeskab med deres forældre. Til nogle workshops har vi begrænset antal computere, så tag gerne din bærbare med. Ballerup Bibliotek, Laboratoriet eller Makerspace, lørdag den 5. marts kl. 12-15, gratis – mød bare op

Hygge-lørdagslæsning

Cand.mag. Nina Lerche giver inspiration og gode idéer til, hvordan din baby får en god overgang fra mælk til familiens mad. Kom godt i gang med maden uden store frustrationer. I samarbejde med Familieskolen. Ballerup Bibliotek, lørdag den 12. marts, kl. 10.30, billetter 65 kr.

Børneteater – Hønes første æg

Høne venter sig for første gang, men ved ikke, hvor hun skal lægge sit æg? Kom og se en hyggelig fortælling om nyt liv og en mors ubetingede kærlighed. Forestillingen varer ca. 30 minutter og er for de 1-4-årige. Skovlunde Kulturhus, lørdag den 12. marts kl. 10.30, billetter 25 kr.

Tirsdagssalon – filmtroldmanden Carlo Jacobsen

Svend Jensen fortæller om teatermaleren og filmtroldmanden Carlo Jacobsen(1884-1960), som skabte dekorationer til en lang række teatre og film. I en lang periode boede og malede han i Skovlunde. Skovlunde Kulturhus, tirsdag den 15. marts kl. 13, billetter 50 kr.

Børn som digitale forbrugere

Er vi godt nok rustet til at hjælpe vores børn med at blive kompetente digitale forbrugere? Hvordan sikrer vi, at vores børn får udviklet både kreativitet og kritisk sans, når de bruger sociale medier og færdes på nettet? To skarpe fagpersoner debatterer. Ballerup Bibliotek, torsdag den 30. marts kl. 19.30, billetter 30 kr.

Books & beers - krimi

Krimiekspert og anmelder Bo Tao Michaëlis anbefaler gode krimier, og leder af Politimuseet Frederik Strand fortæller om ondskab og om sin kommende bog ”Uopklaret”. Gæster kan købe øl til arrangementet, der også indeholder et musikalsk indslag. Ballerup Bibliotek, torsdag den 31. marts kl. 19, billetter 40 kr.

PRAKTISK INFORMATION

Mød Emilie, som læser gode historier højt for de 3-6-årige. Kulturhus Måløv, lørdag den 5. marts og den 2. april, kl. 11-11.30, gratis – mød bare op

Billetter til Ballerup Bibliotekernes arrangementer kan købes på bibliotekernes hjemmeside og på bibliotek og kulturhuse. Billetter refunderes senest dagen før arrangementet finder sted.

Bøger og brætspil

Særligt for billetter til børnearrangementer: Der er et begrænset antal billetter, som er tilgængelige 14 dage før arrangementet. Både børn og voksne skal have billet. Vi opfordrer til at hvert barn ledsages af max. 1 voksen for at få plads til så mange børn som muligt. Aldersgrænsen skal overholdes.

To lørdage i foråret slår Kulturhus Måløv dørene op for arrangementerne ”Bøger og Brætspil”. Deltag i en litteraturquiz, få gode tip til nye fantasy-serier og prøv kræfter med bridge eller warhammer. Kulturhus Måløv, lørdag den 5. marts og den 2. april kl. 12-15, gratis billetter

7


8

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

Pris- og penge-regn i Baltoppen Kultur- og Talentpriserne blev uddelt, årets ledere blev kåret og Team Ballerup fandt de store check frem ved den store traditionelle nytårsfest.

Musikfestkomiteen fik årets Kulturpris.

Rapkollektivet Hovedløs fik årets Talentpris.

Det var både velkendte og nye kræfter i Ballerup Kommunes kultur- og idrætsliv, der blev hyldet og støttet fredag den 29. januar i Baltoppens store sal. Her var flere hundrede kendte lokale ansigter samlet til nytårsfest, hvor borgmester Jesper Würtzen kunne byde velkommen til en aften med både god mad, god underholdning, kåring af årets ledere og prisoverrækkelser. Cay og Lene blev årets ledere Underholdningen stod det lokale rytmiske kor Voicezone for. Efter deres første optræden indtog Jesper Würtzen igen scenen for at præsentere årets ledere. Den første pris gik til Cay Reeh fra Egebjerg Senioridræt: - Du har været initiativtager til mange nye tiltag og har aldrig sparet dig selv, når noget skulle etableres eller udføres. Du er altid positiv, hjælpende og handlingsorienteret. Der er altid et ja og en løsning, når Cay og Egebjerg Senioridræt bliver spurgt om noget, og tak for det, lød borgmesterens anerkendende ord. Prisen som Årets leder for idrætsforeninger gik til Lene Martens fra Jonstrup Basketball Klub, der også fik smukke ord med på vejen: - Du udstråler altid energi og et humør, der smitter. Der er ingen tvivl om, at du spiller en central rolle i Jonstrup Basketball Klubs ledelse og dermed i Ballerup Kommunes foreningsliv, til gavn for medlemmer og forældre i særde-

leshed og for Ballerups borgere i almindelighed, sagde Jesper Würtzen. Hovedløs på scenen Uddeling af de næste priser stod formand for Kultur- og Fritidsudvalget Tom Nielsen for, hvor der kom en noget anden genre musik på scenen, da Talentprisen gik til rapkollektivet Hovedløs: - Hovedløs er en dynamo for elektronisk kreativ musik i Ballerup. I brillerer som elektroniske producere, filmmagere og firstmovers i Ballerup – lyrisk beskrivende livets mange facetter som ung på forkanten af Hovedstaden. Det synes jeg, at I skal blive ved med – til inspiration for andre unge i Ballerup, lød Tom Nielsens ord til de tre Ballerup-drenge Angelo, Jakob og Marc. Med prisen fulgte 5.000 kr. og Hovedløs kvitterede med en musikalsk smagsprøve, inden Tom Nielsen kunne uddele Kulturprisen til et mere gammelkendt navn i Ballerup – nemlig Musikfestkomiteen: - Hvert andet år fyldes byen med glad musik og livlige mennesker, der nyder underholdningen på de mange scener rundt omkring i byen. Uden den frivillige arbejdskraft og ihærdighed kunne man slet ikke gennemføre sådan et stort arrangement, sagde Tom Nielsen til tre af repræsentanterne fra den 20 mand store komité. Kulturprisen, der blev uddelt for 8. gang, blev ledsaget af en check på 20.000 kr.

sponseret af Danske Bank i Ballerup. 605.000 kr. til eliteidrætten Og dermed var der varmet op til uddeling af store checks fra Team Ballerup. - Igen i år har vi projekter på højt, nationalt og internationalt niveau og foreninger og atleter, der arbejder benhårdt på at nå deres mål, indledte Jesper Würtzen, og gav derefter en række eksempler på, hvad man har nået ved hjælp af tidligere uddelte midler fra Team Ballerup.

Cay Reeh fra Egebjerg Senioridræt fik prisen som årets leder for øvrige foreninger.

I alt seks foreninger kunne glæde sig over at blive kaldt op på scenen og få del i de i alt 605.000 kr., som Team Ballerup i år kunne uddele. - Vi glæder os til at følge med i årets anstrengelser og de forhåbentlig flotte resultater, der følger med, sluttede Ballerups Borgmester, inden Voicezone igen gik på scenen for at afslutte en festlig aften i Baltoppen.

Lene Martens fra Jonstrup Basketball Klub fik prisen som årets leder for idrætsforeninger.

De fik støtte fra Team Ballerup: • Ballerup Skytteforening 80.000 kr. • Dansk Bicycle Club (DBC) 90.000 kr. • Ballerup Atletik Klub (BAK) 95.000 kr. • Ballerup Skovlunde Fodbold • (BSF) 105.000 kr. • BMS Basket 115.000 kr. • Triton 120.000 kr. Læs mere på teamballerup.dk Team Ballerup uddelte i år 605.000 kr. til eliteidræts-arbejdet i seks foreninger.

2016


KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

Ny og bedre udgave af Ballerup Borgertip

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

Set&hørt siden sidst...

Hjælp med at holde kommunen i orden – fortæl os med den nye app, hvad du ser af fejl og mangler. Ballerup Kommune vil gerne bruge ressourcerne, hvor de gør mest gavn for borgerne. Til det har vi brug for jeres hjælp med tusinder af øjne til hurtigt at opdage fejl og mangler, som vi vil gøre vores bedste for at løse eller rette hurtigst muligt. Ballerup Borgertip er en hurtig og effektiv linje til kommunen. Siden vi lancerede borgertip-app’en i foråret 2013 har vi modtaget ca. 5.000 borgertip, som har hjulpet os med at få rettet fliser og skilte, fjerne graffiti,

reparere huller, opsamle affald og meget mere.

Hent den i Google Play og App Store

Fra den 1. februar har vi en ny og bedre udgave af Ballerup Borgertip klar.

Den nye udgave af Ballerup Borgertip kan hentes i Google Play til android-telefoner og i App Store til iPhones med titlen ”Ballerup Kommune – Borgertip” fra Sweco.

Den betyder blandt andet: • Flere indberetningsfelter • Kortere sagsgang, fordi flere emner nu kan indberettes direkte til dem, der tager sig af opgaven • Feedback, hvor du får en begrundelse for evt. afvisning af anmeldelse, og du kan følge, hvad der sker med den indgivne anmeldelse • Større funktionalitet

Du kan også indberette dit borgertip via kommunens hjemmeside. Se mere på ballerup.dk/borgertip

Pedalkraft på plejecentrene Alle har ret til vind i håret, og det kommer nu beboerne på Ballerup Kommunes plejecentre til gode. Fredag den 12. februar fik Ballerup Kommune tre nye el-drevne ladcykler, kaldet rickshaws, så beboerne kan komme ud på hyggelige små cykelture i lokalområdet. Der er plads til to passagerer og en ”cykelpilot” pr. cykel, og piloterne er frivillige borgere i Ballerup Kommune, der har meldt sig til at gøre en lille pedal-indsats med stor effekt for plejecentrenes beboere.

Ballerup bliver UNICEF by Ballerup Kommune bliver UNICEF By til næste år. Det besluttede Kommunalbestyrelsen på sit møde den 25. januar. UNICEF-byer forpligter sig til at skabe opmærksomhed om UNICEFs arbejde og engagere borgere og virksomheder i indsamlingsaktiviteter. I år er Ringsted UNICEF By med temaet ”vand og sanitet”. Som tema for 2017 har Ballerup Kommune valgt ”Uddannelse for alle”.

Ungt musikprojekt søger hjælp som X-Factor m.m. er eneste vej til at blive professionel musiker. Mere Monitor vil give de unge nogle værktøjer som de kan bruge for at nå deres drømme. Projektet er et samarbejde mellem Ballerup Ungdomsråd, kulturlivet og kulturinstitutioner, boligsociale initiativer og kommunale ungdomsfritidstilbud.

Ungdomsrådet på knæ for Ballerups borgere og virksomheder for at kunne gennemføre musikprojektet ”Mere Monitor”

100.000 kr. Tabere, fordi de ikke fik støtte andre steder i kommunen og nu mangler penge til at løbe deres Mere Monitor-projekt i gang.

Ballerup Ungdomsråd blev både vindere og tabere i årets Borgermillion. Vindere fordi, de fik flest stemmer i Ballerup Syd, og derfra hentede

Mere Monitor vil højne kompetencerne hos unge, der gerne vil dyrke musik som kunstform. Mange af de unge tror efterhånden at programmer

Mangler midler Mere Monitor har fået penge gennem Borgermillionen, men mangler stadig penge for at kunne gennemføre projektet, og derfor håber Ungdomsrådet, at både borgere og lokale firmaer vil være med og støtte Mere Monitor. Projektet kan støttes med alle beløb, store som små. Se mere på meremonitor.dk

Dissing & Andersen

Lørdag den 9. april rammer digteren og troubaduren Baltoppen LIVE – et poetisk makkerskab af de mere sejlivede.

Affaldsindsamling

Søndag den 17. april arrangerer Danmarks Naturfredningsforening igen indsamling af affald i naturen.

Kræmmerfestival

Vi minder i god tid om, at årets store folkefest i Ådalen er tilbage fredag den 22. - søndag den 24. juli.

9


MBER 2015 10

KIG

&

KIG & LYT DECEMBER 2015

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

9

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

Rock’n’roll koncert er afslutningen på én dags workshop for udvalgte elever på Ballerup Musikskole. Eleverne er blevet sat sammen i bands, som har øvet hele dagen. Efter at have svedt i øvelokalet, skal den sang, de har knoklet med, fyres af foran publikum. Gå ikke glip af de mange bands, som denne eftermiddag giver et brag af en koncert i musikskolens koncertlokale.

HvisHvis duduvil vil wwwidere wwwidere Pladsen i kig&lyt er begrænset. Derfor bliver vi ofte nødt til at

ladsen ibringe kig&lyt er ibegrænset. Derfor oftemere nødt omtaler forkortede uddrag. Har dubliver lyst til vi at vide om til at ringe omtaler i forkortede uddrag. lystlæse til videre at vide arrangementet eller foreningen bag,Har kan du du ofte på mere nettet. Og her på siden bringer vi genvejene. m arrangementet eller foreningen bag, kan du ofte læse videre å nettet.Er Og herklub, påforening siden eller bringer der en andet,vidugenvejene. mener skal med på listen,

Rock’n’roll koncert

så send en mail til kig&lyt@balk.dk. Vi bringer den opdaterede så ofte så muligteller i bladet. enliste klub, forening andet, du mener skal med på

r der listen, å send en mail Vi bringer Husk også,til at kig&lyt@balk.dk. du kan indskrive dit arrangement ellerden findeopdaterede et arrangement på den digitale platform kultunaut. Du finder på ste så ofte så muligt i bladet. Husk også, at du kanden indskrive dit forsiden af ballerup.dk, hvor de aktuelle arrangementer også vil rrangement eller finde et arrangement på den digitale platform blive vist. ultunaut. Du finder den på forsiden af ballerup.dk, hvor de KOMMUNE ktuelle arrangementer også vil blive vist.

Ballerup Kommune Ballerup Bibliotekerne Ballerup Museum SundhedsHuset Ballerup Musikskole OMMUNEBallerup Ungdomsskole

Sted: Musikskolens koncertsal Dato: Lørdag den 5. marts Tid: Kl. 17-18 Entré: Gratis

Kom og oplev hvad musikskolens elever får ud af en dags workshop.

ballerup.dk bib.ballerup.dk ballerupmuseum.dk ballerup.dk/sundhedshuset ballerupmusikskole.dk bask.dk

allerup Kommune ballerup.dk allerup MOTION Bibliotekerne bib.ballerup.dk Ballerup Wildhorse Linedancers wildhorse.dk allerup Ballerup Museum ballerupmuseum.dk Linedance balleruplinedance.dk Ballerup Atletik Klub ballerup-ak.dk undhedsHuset ballerup.dk/sundhedshuset Ballerup Tennis Klub btk.dk allerup Svømmeklubben Musikskole Triton ballerupmusikskole.dk tritonswim.dk allerup MotionsUngdomsskole og Atletikklubben Puls96 bask.dk puls96.dk Ballerup Folkedanserforening ballerupfolkedanserforening.dk aturvejledning i Ballerup ballerup.dk/naturvejledning Ballerup Orienteringsklub

ballerup-ok.dk

OTION MUSIK Jazzklub ballerupjazz.dk allerup Ballerup Wildhorse Linedancers wildhorse.dk Måløv Musikforening maaloev-musikforening.dk allerup Visens Linedance balleruplinedance.dk Akustisk Venner Ballerup visensvennerballerup.dk allerup Ryttergårdens Atletik Klub ballerup-ak.dk Spillemænd ryttergaarden.com Atrium Joyces joyces.dk allerup Gospelkoret Tennis Klub btk.dk Lady Marmalade Band LadyMarmaladeBand.dk Akustisk koncert med elever vømmeklubben Tritonog guitarorkester tritonswim.dk Magiba mandolinmagiba.dk fra musikskolen, som spiller otions- og Atletikklubben Puls96 puls96.dk eller synger uden brug af allerup KUNST Kyokushin Karate ballerupkyokushin.dk forstærkning. Musikken vil Måløv Kunstforening maaloevkunstforening.dk både være både klassisk og allerup Ballerup Folkedanserforening ballerupfolkedanserforening.dk Kunstforening ballerup-kunstforening.dk rytmisk. Kunst og Håndværk bricksite.com/smedien allerup Smedien Orienteringsklub ballerup-ok.dk

KIRKER USIK Ballerup Kirke allerup Skovvejskirken Jazzklub Måløv Kirke åløv Musikforening Skovlunde Kirke isens Venner Ballerup Vestkirken Hedegårdskirken yttergårdens Spillemænd

ballerup-sogn.dk

Sted: Atriet, Ballerup Rådhus Dato: Tirsdag den 1. marts Tid: Kl. 19-20 Entré: Gratis

ospelkoret Joyces SCENE ady Marmalade Band Teatergruppen KLIMA

ballerup-sogn.dk ballerupjazz.dk maalovkirke.dk maaloev-musikforening.dk skovlundekirke.dk visensvennerballerup.dk pederstrup-sogn.dk pederstrup-sogn.dk O. ryttergaarden.com joyces.dk LadyMarmaladeBand.dk teatergruppenklima.dk

allerup ANDET Kunstforening medien Ballerup Kunst og Håndværk Multikulturelle Forening

ballerup-kunstforening.dk bricksite.com/smedien bmf-multikultur.dk

Baltoppen LIVE Baghuset UNST Ballerup Super Arena Skovlunde Byteater åløv Kunstforening

Baltoppen Bio IRKER Grantoftegaard Skovlunde Lokalråd allerup Måløv KirkeBylaug Ballerup kovvejskirken Kræmmerfestival

åløv Kirke kovlunde Kirke estkirken

baltoppen.dk ballerup.dk/baghuset ballerupsuperarena.dk skovlundebyteater.dk maaloevkunstforening.dk

baltoppenbio1-2.dk grantoftegaard.dk skovlunde.dk ballerup-sogn.dk maaloevbylaug.dk kraemmerfestival.dk ballerup-sogn.dk

maalovkirke.dk skovlundekirke.dk pederstrup-sogn.dk

klassernes musikskolekoncert Kom forbi og oplev rytmikopvisning med både sang og bevægelse i bedste Ramasjang-stil, når 20 0. klasser fordelt på to koncerter, løfter taget i Atriet med glæde, energi og gejst. Børnene bliver til koncerten akkompagneret af et hold top-profesionelle musikere. Dato: Lørdag den 12. marts Sted: Atriet, Ballerup Rådhus Tid: Kl. 10-12 Entré: Gratis


KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

Dødningebruden Baltoppen lægger i en uge igen scene til årets store musical fra Ballerup Ungdomsskole. faldet godt og grundigt for, indgår han ved en fejltagelse ægteskab med en helt anden kvinde. Ikke nok med at hun ikke er hans hjertes udkårne. Hun er tilmed død. Ruben må og skal genforenes med sin elskede i tide til det rigtige bryllup. Hans nye dødningebrud har dog ikke i sinde at give op så let.

Rubens bryllupsdag går ikke helt efter planen. I stedet for at blive gift med den skønne Leonora, som han netop er

Er kærligheden større end døden? Og mens Leonora leder efter Ruben, lægger hendes forældre planer om et nyt giftermål med den sleske Lord Kettering. Spørgsmålet er, om kærligheden kan overvinde alt - også døden? I et livligt miks af funky danseoptrin, lækre popnumre

i nye udgaver og skuespil, der kan vække de døde til live, byder Ballerup Ungdomsskoles erfarne musicalhold op til festligt bryllup. Med et stort hold af professionelle scenekunstnere omkring de mange unge lokale talenter, leverer BASK endnu engang varen. Ungdomsskolens årlige musical har med god grund et flot ry, også udenfor kommunens grænser, som musikteater af høj kvalitet for hele familien. MUSICAL Sted: Baltoppen LIVE Tid: Tirsdag den 1. – fredag den 4. marts kl. 19.30, lørdag den 5. marts kl. 14.30 og 19.30 Entré: 80 kr./40 kr. for unge under 18 år. Billetter på www.bask.dk

22 mandoliner spiller op Enestående mulighed for at opleve et 22-”mands”-mandolinorkester i denne dobbeltkoncert. MAGIBA og Tove Flensborgs mandolinorkester spiller hver egen afdeling med typiske numre i mange genrer, og der sluttes af med en fællesafdeling. Kom og nyd kendte musikstykker, i nye arrangementer for mandolinorkester. Repertoiret er meget afvekslende fra folklore, sange, valse, marcher, operetteudtog med mere. Foruden instrumentalnumre spilles også med sangsolisterne Lotte Walther Skyt og Søren Hansen. Tove Flensborgs Mandolinorkester, dirigent: Tove Flensborg MAGIBA, dirigent: Torben Liljeroth Se mere på magiba.dk og mandolinorkester.dk. KONCERT Sted: Baghuset Dato: Søndag den 20. marts Tid: kl 15 Entré: 50 kr.

Forårskoncert med Wonderbra Velkommen til foråret og velkommen til en musikalsk aften i selskab med Wonderbra. Et bigband med traditionel besætning, med utraditionel fordeling af kvinder og mænd, med masser af varierende musiknumre inden for mange genrer, med god energi og smittende stemning. Wonderbra har en lang række iørefaldende nye og gamle numre på repertoiret – både swing, jazz, pop, rock og stille ballader. Tag dine venner, naboer, kolleger med og få en dejlig fredag aften i god stemning – lokalt i Ballerup. BIGBAND-KONCERT Sted: Baghuset Dato: Fredag den 18. marts Tid: Kl. 20 Entré: 50 kr./30 kr. for studerende og Wonderbras Venner Billetter købes ved indgangen.

11


12

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

+ + + + + + + + + + + + + + + + + +

ARRANGEMENTER Gud og Spaghetti

BALLERUP KIRKE TIRSDAG DEN 1. MARTS KL. 17 Tag ungerne med og lyt til Bibelens store fortællinger, som fremføres legende og med humor. Vi synger salmer fra børnesalmebogen og Ballerup sogns Børne- og Ungdomskor medvirker. Gratis for børn/25 kr. for voksne.

Støttekoncert og raslebøsser Alle sejl sat til før Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling søndag den 13. marts.

Månedsfest om fantasi

Giv et par timer som indsamler

SKOVLUNDE KIRKE ONSDAG DEN 2. MARTS KL. 13.45 Vi begynder med en kort altergangsgudstjeneste. Herefter mødes vi i Pejsestuen til kaffe, kage og foredrag. Hospitalspræst Tom Kjær, Herlev Hospital holder foredrag med overskriften ”Fantasiens nødvendighed”. Pris for kaffe og kage 20 kr.

BALLERUP Vi mangler indsamlere, og man må gerne melde sig på forhånd til Amalie Paaske tlf: 4080 0808 eller Lars Falk e-mail: Lars@ballerup-sogn.dk Ellers er man også velkommen til bare at møde op på selve dagen, hvor der udleveres indsamlingsruter fra kl. 10–13 i Præstegården, Præstevænget 2A. Der er sandwich, kage og kaffe til alle indsamlere og præmier til de bedste indsamlere.

Menighedskor

BALLERUP PRÆSTEGÅRD TORSDAG DEN 3. MARTS KL. 19.30-21.30 Koret ledes af organist Martin Norddahl og henvender sig til alle, som har lyst til at deltage. Tidligere korerfaring er en fordel. Vi synger fra salme - og højskolesangbogen. Der vil blive arbejdet med klang, intonation, frasering og musikalsk udtryk.

Babysalmesang

MÅLØV SOGNEGÅRD LØRDAG DEN 5. MARTS KL. 10 For tidligere deltagere. Mette Damm står for sang, leg og musik for børn og voksne. Bagefter vil der være tid til hygge og snak. Det er gratis at deltage.

Folkekirkens Nødhjælp Indsamling i Måløv Søndag den 13. marts kl. 11.00 MÅLØV I Måløv er vi igen med i Sogneindsamlingen, fordi dagen er en oplagt chance for at samle både unge og ældre i sognet til en hyggelig og meningsfuld fælles indsats i kampen mod. Lisbeth Hannibal, sognepræst, og Elisabeth Jørgensen, kirkeog kulturmedarbejder, har ansvaret for indsamlingen i Måløv Sogn og håber, der er nogen, der vil bruge et par timer på det gode formål. Se mere på sogneindsamling.dk Tilmelding til Elisabeth på ej@maalovkirke.dk.

Familiegudstjeneste

SKOVLUNDE KIRKE TORSDAG DEN 3. MARTS kl. 17 Denne gang bliver det en gudstjeneste, der fortæller ud fra filmen ”Busters Verden”. Kirkens Spire- og Børnekor deltager. Efter gudstjenesten hygger og spiser vi sammen.

Seniorklubben

SKOVLUNDE KIRKE ONSDAG DEN 9., 16., 30. MARTS KL. 12.30 Vi mødes i Pejsestuen og spiser vores medbragte madpakker. Derefter er der kaffe, sang fra Højskolesangbogen og aktuelt kvarter, hvor en af kirkens præster kommer og fortæller om noget aktuelt.

Gud og spaghetti

HEDEGÅRDSKIRKEN TORSDAG DEN 10. MARTS KL. 17-19 Vi starter med en hyggelig gudstjeneste i børnehøjde, og bagefter samles vi for at spise børnevenlig mad. Efter måltidet kan børnene kan lege, mens der bliver serveret en kop kaffe eller te. Gratis for børn/30 kr. for voksne.

Måltidsfællesskab i kirken

SKOVLUNDE KIRKE SKÆRTORSDAG DEN 24. MARTS KL. 17 Skærtorsdag fejrer vi, at Jesus indstiftede nadveren. Derfor holder vi en gudstjeneste, hvor vi vil spise sammen inde i kirken og slutte måltidet af med at fejre nadver sammen.

Litteraturklub

MÅLØV SOGNEGÅRD TIRSDAG DEN 29. MARTS KL. 19.30 Vi tager udgangspunkt i månedens valgte bog og taler derudfra om livet, kærligheden, nuet og om alt det, der ligger udenom og midtimellem. Vi vælger sammen de bøger, der skal læses, og denne gang er det “De forhadte” af Christian Mørk.

”Del med verdens fattigste kvinder”. Det er årets tema for Folkekirkens Nødhjælps store landsindsamling, hvor tusinder er ude med raslebøsserne eller laver andre aktiviteter søndag den 13. marts – også i Ballerup Kommune. I anledning af Sogneindsamlingen afholder Vestkirken en spændende støttekoncert. Her giver ni unge musikere prøver på deres kunnen og præsenterer et afvekslende program: Rytmisk og klassisk - sammenspil og solospil. Alt i alt en perfekt afslutning på en tur med raslebøssen, eller en underholdende måde at støtte indsamlingen på hvis man ikke har været ude at samle ind. Entréindtægterne

går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælp, og i forbindelse med koncerten serveres et lækkert kagebord, hvor man kan bruge endnu flere penge på den gode sag! Medvirkende: Julie Frida Turner Aaquist, klarinet Ida Kühn Riegels, cello Amalie Kaad, orgel Freja Arendt, obo Esben Lindhart Toft, horn Siri Brown, klaver Mika Svensson, fløjte Ida Ben-Hamadou, cello Amanda Marie Mortensen, orgel KONCERT Sted: Vestkirken Dato: Søndag 13. marts Tid: Kl. 15 Entré: 50 kr.

SKOVLUNDE Det betyder meget at få indsamlere nok, så ingen i Skovlunde skal vente forgæves søndag den 13. marts. På dagen udleveres rute, bøsser og navneskilte kl. 11.3015 i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård, Lundebjerggårdsvej 3B (Tværfløjen). Senest kl.16 skal bøsserne være afleveret igen. Kirken giver kage og kaffe eller sodavand, når man er færdig. Evt. spørgsmål til Anette Juvald, tlf. 2347 1568, anettejuvald@hotmail.dk GENBRUGSBUTIKKERNE Tilmelding kan ud over kirkerne ske i Folkekirkens Nødhjælps to genbrugsbutikker Bybjergvej 6F (Center Syd) i Skovlunde og Centrumgaden 27 i Ballerup. Butikken i Skovlunde holder åbent kl. 12-15 den 13. marts.


KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

+ + + + + + + + + + + + + + + + + +

Med gud som coach Inge Merete Gross, retræteleder, tidligere sognepræst, forfatter m.m. kommer og fortæller om sin bog ”Træd nye spor – med Gud som coach”. Inge Merete Gross sætter coaching ind i en kristen kontekst. Hun kombinerer moderne coachingteknikker med den gamle kristne tradition for åndelig vejledning. Inspirationen er hentet fra såvel oldkirkens fædre som fra nyere tid. Inge Merete Gross taler for, at vi skal vælge Gud som coach, fordi vi har brug for en kraft uden for os selv for at det, vi længes efter, skal blive til virkelighed. Kom og hør, hvordan vi ved at træde nye spor kan virkeliggøre det, vi længes efter og få større livsglæde. Skovlunde Kirke onsdag den 16. marts kl. 19-21, gratis entré.

Torsdagscafeer i præstegården

Se det nye påske-alterskab Palmesøndag afsløres et nyt kunstværk i Skovlunde Kirke. Det er et fløj-alterskab – malet ud fra temaet ”Påsken”. Afsløringen markeres med en gudstjeneste ved Biskop over Helsingør stift Lise-Lotte Rebel, hvor skabet åbnes for første gang.

Maleren Erik Hagens vil fortælle om sit kunstværk. Påske-alterskabet er en del af kirkens udviklingsprojekt ”Effatha! Luk dig op!”, og det er det tredje alterskab i en række af alterskabe udført af billedkunstneren Erik Hagens. Det første alterskab fortolkede pinsen, det andet advent/jul.

Kom og deltag i gudstjenesten og se afsløringen af det nye kunstværk. Sted: Skovlunde Kirke Dato: Søndag den 20. marts Tid: Kl. 10 Entré: Gratis

Mød krimiforfatteren Tom Thomasen Kom til sogneeftermiddag i Måløv og mød en af Danmarks nye krimiforfattere. Tom Thomasen, som har været fængselsbetjent igennem 37 år, holder et spændende og ikke mindst humoristisk foredrag om livet i Købenavns fængsler.

Tom Thomasen er bogaktuel med krimien “Ringen er sluttet” og har tidligere skrevet ”De røde diamanter”.

Hans Davidsson har været en stimulerende kraft i dansk orgel- og kirkemusikliv, siden han i 2011 blev ansat som professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I december 2015 modtog han Frobeniusfondens store pris for sin indsats som musikforsker, musikpædagog og som musiker.

Sted: Måløv Sognegård Dato: Tirsdag den 1. marts Tid: Kl. 14.30 Entré: 30 kr.

Oplev mesterværket Stabat Mater Ved musikgudstjenesten synger Henriette Nederby og Karen Strande Pergolesis smukke værk ”Stabat Mater” med strygekvartet og orgelcontinuo ved Martin Norddahl.

Hans Davidsson spiller og underviser på store festivaler og

Stabat Mater er en passionssalme fra middelalderen. Den skildrer Jomfru Marias smerte, mens hun står ved korsets fod. Stabat Mater er sat til musik af adskillige komponister – ikke mindst Pergolesi i 1736.

akademier over hele verden. Han har før virket som professor i orgel på Eastman School of Music i USA, ved Hochschule für Künste i Bremen og ved Göteborgs Universitet.

Ballerup Kirke fredag den 25. marts kl. 14, gratis entré.

Hans Davidson har også udgivet bøger og artikler og lavet adskillige indspilninger, senest de komplette værker af Dieterich Buxtehude på Loft Recordings. Kom og oplev ham på det orgel, Skovvejskirken netop har erhvervet fra den lukkede Absalonkirken på Vesterbro.

Den 10. marts fortæller forhenværende borgmester i Ballerup Ove E. Dalsgaard om sine oplevelser på sin sommervandringstur. Måske får vi også lidt at vide, om alle bestyrelsesposterne stadig består. Den 17. marts giver Søren Christiansen, direktør for boligselskabet Baldersbo en opdatering af, hvad boligselskabet har gennemført, og hvad de har planer om i fremtiden, samt lidt om selskabets historie. Den 24. marts. Påske. Lukket. Den 31. marts. Andagt i Ballerup kirke kl. 12 ved Trine Brandsborg. Derefter en let frokost med kaffe i Præstegården og en god historie af Trine. Pris 25 kr. Vi slutter kl. 15. Præstevænget 2A, Ballerup, kl. 13.30-16, gratis entré, kaffe og brød 10 kr.

Orgel-indvielseskoncert Oplev professor Hans Davidsson på Skovvejskirkens nye orgel søndag den 6. marts.

Den 3. marts fortæller Lasse Mæhle, tidligere boghandler i Ballerup, om sin tid i Ballerup, der har givet mange sjove oplevelser og et godt langt kendskab til menneskerne i byen.

Sted: Skovvejskirken Dato: Søndag den 6. marts Tid: Kl. 15 Entré: Gratis

13


&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

Marts 2016

Onsdag den 2. marts kl. 19.30 Onsdagsbal. Mimrebanden spiller op til legendarisk onsdagsbal Entre 25 kr. 5-12. marts Heksejagt Hvad vil du, hænges eller tilstå din djævletro? I den lille religiøse by, Salem, i Massachusetts, stiger frygten og eskalerer massehysteriet, da byens unge piger, ledet af den hævngerrige og dominerende Abigail, får anklaget den ene sagesløse borger efter den anden for at være i ledtog med djævlen.Abigails elsker, den utro John Proctor, kæmper ene mand mod pigerne og mod systemet – for til sidst selv at være under anklage – med udsigt til galgen. Spilledatoer: d. 5 & 6 marts kl. 16.00 d. 10 & 11. marts kl. 19.30 d. 12. marts kl. 16.00 Billetpriser: 80,- og 60,- med studiekort. www.teatergruppenklima.dk Lørdag den 5. marts kl. 20.00 BON JOVI TRIBUTE + MONSTERS OF ROCK JAM Med mere end 120 millioner solgte albums verden over, rammer det populære rockband fra New Jersey så bredt og så kommercielt, at man ikke kan have undgået, på et eller andet tidspunkt, at have hørt flere af Bon Jovi´s klassikere. Fælles for hele bag kataloget er ganske enkelt det håb vi alle har I os. Numre som Living On A Prayer, It´s My Life, Bed Of Roses, Keep The Faith og You Give Love A Bad Name og mange mange flere, leverer Bon Jovi Jam, med et overskud af råstyrke, en indlevelse og en originalitet som når langt ud over scenekanten. Døren åbnes kl. 20:00. Musikken starter kl. 20:30. Entré 120 kr. for gæster /100 kr. for medlemmer.

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

BAGHUSET

Baghusrevyen i den 7. himmel Efter to års fred er det gakkede revyhold tilbage med fire åbne forestillinger i Baghuset. Vi stiger helt op i de øverste sfærer, der hvor man skiller godt fra ondt. Vi er ved Perleporten, hvor den strenge, men retfærdige Skt. Peter, og hans venlige, men også retfærdige og højeffektive crew, møder dig på dommens dag! Dette er en enestående mulighed for at komme helt ind i maskinrummet på en travl virksomhed på et område, man ellers normalt først får kendskab til, når ens formkurve ikke er helt på toppen – så at sige. Baghusrevyen byder som altid på alt, hvad hjertet begærer af plat humor, intelligent vid, satire og også lidt alvor, så grinet kan komme lidt på prøve en gang imellem. Heller ikke i år kan vi sige, at vi holder os på dydens smalle sti… Vi har imidlertid masser af sange med flot musikalsk ledsagelse af vort tre mand store orkester, Jørgen Lindahl, Jens Nonboe Andersen og Herman Juel. På scenen står Ditte Bille, Gunnar Ebbesen, Herman Juel, Helle Kjær, Kirsten Leth og Paul Erik Dyssegaard Styrk. Alle teksterne er skrevet af gruppens medlemmer. REVY Sted: Baghusets teatersal Dato: Fredag den 8., lørdag den 9., torsdag den 14. og fredag den 15. April Tid: Kl. 20 Entré: 150 kr. via Billetnet fra den 1. marts.

Onsdag den 16. marts kl. 14.00 ”Danske sømænd i krig 1939 - 45 - anden del Jack Moblak, tidl. officer i handelsflåden og med mange års erfaring fra det maritime liv, vil mange huske, da han tidligere indviede C-klubben i nogle af krigstidens mange ”krinkelkroge og intriger”. Nu er det lykkedes at få Jack M. til at fortælle den 2. og sidste del af den vigtige periode. Der serveres kaffe og te med hjemmebagte boller og lagkage for kun 40 kr. Arr. C-Klubben Torsdag den 17. marts kl. 18.00 Venskabsforeningen Ballerup-Prag10 nedlægges nu, og afholder derfor den sidste generalforsamling. Efter generalforsamlingen byder foreningen medlemmerne på en bid mad og tjekkisk øl. Vi siger tak for mange gode oplevelser i Baghuset. Fredag den 18. marts kl. 14.00 Wonderbra Wonderbra inviterer til forårskoncert med masser af iørefaldende musik, musikalsk stemning og god energi. Stort alsidigt nyt og gammelt repertoire – swing, jazz, pop, rock og stille ballader. Dørene åbner kl. 19.30 Entre kr. 50,- (Wonderbras Venner og studerende kr. 30) Lørdag den 19. marts kl. 20.00 Henning Munk og Plumperne Henning Munk og Plumperne Der skal ikke herske nogen tvivl om, at med Plumperne er der lagt op til en aften af de helt store. Der bliver med garanti både danset og jublet når de 5 garvede musikere giver os en oplevelse med musik af Sidney Bechet, Louis Armstrong, Gerswin og såmænd også Liva Weel, for at det ikke skal være løgn. Entrè: 80 kr. for medlemmer / Gæster: 120 kr. www.ballerupjazz.dk Søndag den 20. marts kl. 15.00 MAGIBA har inviteret Tove Flensborgs Mandolinorkester til fælleskoncert i Baghuset.Kom og oplev de to orkestre spille typiske mandolinstykker, hver på deres traditionelle måde. I koncertens sidste afdeling spilles fællesnumre hvor alle 22 ”mand” er på scenen.Kom og nyd kendte musikstykker, i nye arrangementer. Repertoiret er meget afvekslende fra folklore, sange, valse, marcher, operetteudtog med mere. Foruden instrumentalnumre spilles også med sangsolisterne Lotte Walther Skyt og Søren Hansen Entré: 50 kr.

Sangaftener på Brydegården Hvorfor sidde hjemme, når du kan hygge dig sammen med rare mennesker. Kalenderen siger forår, og Måløv Bylaugs Sanggruppe arrangerer sangaften på Brydegården fredag den 4. marts 2016. Pak madkurven og mød op med dit gode humør til en hyggelig sangaften kl. 19. Der er høflig selvbetjening. I sørger selv for opdækning og servering. For lån af sanghefter betales 40 kr. Af hensyn til opstilling af borde og stole bedes tilmelding ske til Connie og Bjarne på tlf. 4465 3625 eller mail: anthonsen.cb@gmail.dk. Sæsonens sidste sangaften med overraskelse er den 1. april kl. 19.

LIGE

HUSS

TA N D

E

www.ballerup.dk/baghuset

HUSK AT T JEKK E WW W. B A LLER U P. D K FO R KU LTUR ELLE ARRA NGEM ENTE R

LES T IL SA MT

KIG

Spillestedet Baghuset - Sct. Jacobsvej 1c - 2750 Ballerup - Baghuset@balk.dk

OMDE

14

FEBRUA

Legetøjsme

R 2016

Kom til sse for legetøjs samlere messe i januar, hvor der Baghuse t den 31. klassisk vil blive legetøj solgt og fra 70’erne Side 3 udstillet og frem.

Festen

før fasten Søndag den igen, hvor 7. februar er også kirkerne fastelavn små på boller og invitere over os r store tønden. en omgang slå katten og Side 8 af

Perker

Cabaret

Baghuset grænseovebyder 24. febru ar på politi instrueret rskridende sk ukorr af Hassa og moralsk n Preisl uforsvarlig ekt, er. Side 5 kabaret DØDNIN

GEBRUD

EN – ungdom sskolens

Par nr. 7 får kamp til strege n

For 13. gang lægger bane til Ballerup 6-dages Super Arena løbet med traditio nerne og Side 2 spænde alle nde nyt.

talenter

øver på

årets store

musical

satsning

og billetsal

get er i

gang. Side 3

Læs Kig&Lyt en uge før det kommer med posten www.ballerup.dk/kig


KIG

& LYT MARTS 2016 KIG & LYT Logo - bruges til store annoncer, flyers mm

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

WWW.BALTOPPENLIVE.DK � TLF 4477 3060 (10-15) � BALLERUP 5 min fra S-toget \ Gratis parkering Fredag 18/3 20:00

Tir. 1/3 19:30 + Ons. 2/3 19:30 + Tor. 3/3 19:30 Fre. 4/3 19:30 + Lør. 5/3 14:30 + 19:30

LASSE RIMMER - KÆPHESTE

DØDNINGEBRUDEN

Lasse Rimmer slipper sine “Kæpheste” løs i ny t show Kan vi danskere hygge os uden mad i munden? Er man en dårlig forælder, hvis man helt generelt ikke er superimponeret af børn?

Årets store musical fra Ballerup Ungdomsskole

Billetter købes på www.bask.dk 80 kr. / 40 kr. for unge under 18 år

220,-

Onsdag 9/3 20:00

Lørdag 19/3 15:00 - TEMA - teater i Baltoppen

MIO, MIN MIO

ILDFUGLEN + MEN COATS mm Logo - postkort, småIN annoncer

FOLKETEATRET

Igor Stravinskij’s ballet up-to-date

Et musikalsk eventyr om venskab, kærlighed og mod Familieforestilling fra 6 år efter bogen af Astrid Lindgren

205,- Få rabat: teaterbilletter.dk

260,- / 125,- for unge under 25 år

Søndag 13/3 15:00

Søndag 20/3 16:00

Forårskoncert Iben Mærsk på vokal og Steffen Mærsk på trombone og euphonium, dirigent Jesper Hyllested

SMØRUM KIRKES UNGDOMSKOR & DET GRAFISKE KOR

Billetsalg: Skjold Burne Sct. Jacobsvej eller på 2144 6633

120,-

Tirsdag 15/3 20:00

Tirsdag 22/3 19:30 - TEMA - teater i Baltoppen

Don*Gnu Fire dansere og et overdimensioneret vippebræt - En tankevækkende forestilling om at finde balancen i sig selv og med hinanden. 175,- Få rabat: teaterbilletter.dk

Komedie af Ludvig Holberg

Torsdag 17/3 20:00

Tirsdag 29/3 19:30 - Skotsk/Irsk Musikscene

DANSK DANSETEATER

SUSI HYLDGAARD TRIO FEAT.

BLANDEDE BOLCHER MED BALDUR

Et skønt ungdomskirkekor og et herligt mandskor har indgået i et workshopforløb med komponist og performer Susi Hyldgaard.

Lille logo -–bruges tilARENA fx fælles annoncer hvor der er flere afsendere, brevpapir mm N.A.R.G. NORTH RUMBLE GAME

DANCE FOR ME

JEAN DE FRANCE

FOLKETEATRET

260,- / 125,- for unge under 25 år

TOPHØJ, BARSLUND & ZEEBERG (DK)

dfmcompany (IS)

Fra islandsk mester i trespring til moderne danser Det er ikke så meget en danseforestilling, som det er en forestilling OM dans. 135,- Få rabat: teaterbilletter.dk

Skandinavisk og keltisk inspireret folkemusik

140,-

TLF. 44 64 32 32 - Baltorpvej 20 - www.baltoppenbio1-2.dk

PÅSKEN I BALTOPPEN I påsken stater vi programmet hver dag Kl 10, så kom ud af fjerene og i biografen

14.MARTS - KL.1930

6. MARTS 10. MARTS

17. MARTS

17. MARTS 24. MARTS

VISES OGSÅ I 3D Endelig blev det tid… Fra den 3. marts viser vi Jussi Adlers Flaske Post fra P. Filmen vil også kunne ses tektet.

DOBBELTPROGRAM

BRITISK LØRDAG 2.APRIL

Ballerup børnebio KUN 40 KR

KONCERTBIO 25. marts kl 20 Verdi Requiem m. Karajan/Pavarotti

MIDDAG OG FILM

FORPREMIERE

kl. 16.30: EDDIE THE EAGLE kl. 18.30: Middag Engelsk Buffet kl. 20.00: Forpremiere på A LADY IN THE VAN Buffeten vil bestå af Rødbederimmet laks m. peberrod Kyllinge pie Roastbeef på små skalotteløg m. ovnkartofler og gratineret blomkål Salat Engelsk æblekage

ALT DETTE INKLUDERET KUN 345 KR

OPERABIO - Vi viser i marts……

6. marts kl 12 - Metropolitan Operas TURANDOT m. Nina Stemme 27. marts kl. 12 - Royal Opera Houses BORIS GODUNOV m. Bryn Terfel

Ændringer kan forekomme - Se spilletider og HELE programmet på biografens hjemmeside. Få Ugens Program hver uge i din mail: Tilmelding på biografens hjemmeside

15


16

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

2016

Læmmedag i Pederstrup

KIG

&

LYT

MARTS

2016

KIG

&

LYT

MARTS

DET SKER PÅ BALLERUP MUSEUM

Læmmesæsonen står for døren, og der er fuld aktivitet i fårestalden på Grantoftegaard. Hvis du er heldig, kan du se et lille lam blive født. Grantoftegaard har 250 får, som skal have lam i løbet af marts. Kostalden vil også være åben, hvor du kan se de nyfødte kalve. De skal også ud og lave naturpleje ligesom fårene.

Påske i bondens stuer og Skomagerhuset I Cafébutikken vil du kunne nyde en frokost eller få noget varmt at drikke, samtidig med at du kan kigge på alle vores forårsprodukter. Der vil også være mulighed for en lille tur i hestevognen som kører fra kl. 10 – 14 Grantoftegaard søndag den 20. marts kl. 10-16, gratis entré

Bliv klogere på tinnitus Høreforeningen Ballerup afdeling inviterer til arrangement om tinnitus mandag den 4. april på Ballerup Bibliotek. Tinnitus er fornemmelsen af lyd, der opstår inde i dit hoved, som kun du kan høre. Lyden kan tage mange former, fx hyletone, summen, hvæsen eller brusen. Søren Hougaard fra Ehima, de europæiske høreapparatproducenters forening, og Susanna Løve Callaway, Oticon, har sammensat et program for bedre forståelse omkring tinnitus, dens påvirkning og følgerne heraf. Kom til en aften, der også vil gavne ægtefæller, andre pårørende eller venner. Der er teleslynge og skrivetolke. Kaffe, te og vand kan købes i pausen. Ballerup Bibliotek, Sal 2, mandag den 4. april kl. 19-21, gratis entré

Fra tirsdag den 8. marts til søndag den 27. marts i museets åbningstid Bondens stuer på Lindbjerggård er pyntet op med tidstypisk påskepynt. Besøg stuerne og bliv klogere på påskens historie og traditioner. I det lille Skomagerhus har blomsterbinderen pyntet op til påske med naturpynt. Besøg også købmanden, der sælger gammeldags påskepynt og chokoladeæg.

Hønemors kyllinger – påskejagt

Fra tirsdag den 8. marts til søndag den 27. marts i museets åbningstid Påskeharen har gemt hønemors kyllinger og æg. Hjælp hønemor med at finde hendes kyllinger og æg. Hvor mange kyllinger og æg kan du finde? Gå på påskejagt overalt på museet. Jagten udleveres i indgangen på Pederstrupgård.

Lav erstatningsmiddag med kogekonen

Søndag den 13. marts kl. 14-ca.19.30 Brug en søndag på at lave middag som man gjorde det under besættelsen. Tiden var præget af varemangel, og husmoderen måtte være opfindsom og finde erstatninger for de råvarer, der ikke kunne skaffes. Vi kokkererer i skolestuen, hvor køkkenet understreger tiden.

Jennifer arbejder hovedsaligt med tegning og frit broderi i hånden og på symaskine. Billederne tager oftest udgangspunkt i naturen, f.eks. på rejser til Island og Færøerne, og i det nære som dyrehaven, fuglene i haven eller frugterne i køkkenet. Se mere på jm-artandstitch.dk Smedien, Sct Jacobsvej 1, onsdag-fredag 12-17.30, lørdag og 1. søndag i marts 12-16.

Sidste forår fik Ballerup en pilgrimsrute i form af vandrestien Caminoruten, der fører gennem lokalområdet. Temaudstillingen fortæller om pilgrimsvandringens historie fra middelalderen og op til vore dage samt tilknytningen til Ballerup. Åbning af udstilling tirsdag den 15. marts kl. 10-12 Vær med til at åbne særudstillingen »På pilgrimsfærd«. Vi byder på »kirkekaffe«, »museumskage« og et første kig på udstillingen. Sognepræst i Ballerup Sogn Inge Meibom åbner udstillingen.

Vi tilbereder og anretter maden samt dækker bordet efter datidens normer, før vi indtager måltidet sammen. Og så skal der naturligvis vaskes op i hånden. Pris 50 kr. pr. person. Tilmelding på mail: ballerupmuseum@balk.dk og tlf. 4497 1113. Betaling på dagen – husk kontanter.

På pilgrimsfærd – særudstilling

Fra tirsdag den 15. marts til fredag den 23. december i museets åbningstid Ballerup og Måløv kirkers skytshelgen i middelalderen var Sankt Jacob. Sankt Jacob var også de rejsendes skytshelgen. På hatten

Kunst med stof, nål og tråd Jennifer Mary Lehm gæsteudstiller i marts nogle af sine værker i Smedien. Hun er billedmager, født og uddannet på kunstskoler i England og har undervist i bl.a. tegning og design.

havde Sankt Jacob ibsskallen, der var symbol på pilgrimsfærden til Santiago de Compostela.

Fakta Fonden Grantoftegaard Pederstrupvej 69, 2750 Ballerup Tlf. 4477 3711 Email: grantoftegaard@ grantoftegaard.dk www.grantoftegaard.dk

Kreative påskesysler

Tirsdag den 22. marts kl. 10-15 i skolestuen på Pederstrupgård Tag familien med til kreativt påskeværksted. Vi maler påskeæg, klipper påskepynt og gækkebreve. Husmoderen laver skidne æg, kom og smag, hvis du tør!

Ballerup Museum Pederstrupvej 51-53, 2750 Ballerup Tlf. 4497 1113 Email: balleupmuseum@balk.dk www.ballerupmuseum.dk Åbningstider: Tirsdag - fredag kl. 10-15 Åbent søndage kl. 11-15

Ballerup Folkedanserforening Ryttergaarden Pederstrupvej 49, 2750 Ballerup www.ballerupfolkedanserforening.dk Naturvejleder Camilla Lindberg Ryttergaarden Pederstrupvej 49 2750 Ballerup Email: clb@balk.dk

2016

Kig&lyt (marts 2016)  

Kig&lyt udgives af Ballerup Kommune og omtaler gratis de kulturelle, ikke-kommercielle arrangementer, der foregår i Ballerup Kommune den kom...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you