Page 1

O M D E L E S T I L SA M T L I G E H U S S TA N D E

H U S K AT T J E K K E W W W. B A L L E R U P. D K F O R K U LT U R E L L E A R R A N G E M E N T E R

MAJ 2016 Kom og hør fremtidens musikalske stjerner

De nye talenter er blevet spottet og står klar til at konkurrere om en plads på talentlinjen Side 5

Bob Dylan – strejftog på Desolation Row Få et enestående indblik i en enestående karriere Side 6

Barberen i Sevilla

Der er kærlighed og begær i luften, når Rossinis klassiske værk bliver opført på Baltoppen LIVE Side 4

MAJSTANGFEST: Tag hele familien med til en dejlig og traditionsrig dag i Pederstrup, hvor majstangen bliver rejst

Fuld fart på Hareskovløbet

Det traditionsrige motionsløb finder sted onsdag den 25. maj i smukke omgivelser Side 3

Side 12


2

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

Sommerkoncert med KLIMA Til næste år opfører teatergruppen KLIMA Høg, Aagaard & Svanekiers musical, Skammerens Datter.

Maj Udgives hver måned af Ballerup Kommune 29. årgang. Oplag: 21.106 Ansv. Kommunikationschef • Søs Hansen Redaktion Kommunikation • Lasse Munkholm Kalenderstof Skriv selv dit arrangement ind. Gå ind på ballerup.dk Tryk på kulturkalenderen i højre side -og tryk på tilføj arrangement. DEADLINE KIG&LYT JUNI-AUGUST 2016 Udkommer næste gang onsdag den 25. maj. Bemærk deadline for indlæg til Kig&Lyt april er søndag den 8. maj. Se deadlines for øvrige numre af kig&lyt på ballerup.dk/kig Kig&lyt omtaler ikkekommercielle kultur- og fritidstilbud i Ballerup Kommune i den kommende måned. Eftertryk kun tilladt med kildeangivelse. Sådan afleverer du Materiale til arrangementer, man ønsker omtalt i kig&lyt, kan sendes elektronisk til redaktionen på adressen kig&lyt@balk.dk. Send tekst og billeder som vedhæftede filer i samme mail. Tryk: PS Grafisk Distribution FK Distribution

5 MAJ

Det bliver en dyr opsætning, så KLIMA er allerede nu i gang med at lægge penge til side. Du kan også støtte opsætningen, når KLIMA i maj afholder udendørs-sommerkoncert. Her går entréindtægterne direkte ned i Skammer-sparegrisen. Til koncerten optræder både børn og voksne med sange fra de seneste års musicaler skrevet af Sebastian. Der bliver genhør med Skatteøen, Ronja Røverdatter, Den Ny Cyrano, og der bliver også mulighed for at smuglytte til sange fra Pippi, som B&U-afdelingen opfører til efteråret i Baghuset. Caféen vil være åben - her sælges kaffe, øl, vand og kage - og lodder til vores store lotteri, hvor man kan vinde billetter til efterårets forestillinger, t-shirts og meget andet. SOMMERKONCERT Sted: Baghuset Dato: Søndag den 29. maj Tid: Kl. 15.00 Billetter: 75 kr. for voksne og 50 kr. for børn. Billetter købes på teatergruppenklima.dk. Resterende billetter sælges i døren.

Wildhorse giver den gas på Dansens Dag I forbindelse med Dansens Dag fredag den 29. april, kan du opleve Ballerup Wildhorse Linedancers for fuld udblæsning på Centertorvet i Ballerup Centret. Se opvisningsholdet give den gas på scenen, hvor de viser, at linedance spreder livsglæde og godt humør - og at linedance er for alle, uanset alder, køn, højde eller drøjde. Linedance danses på lines (linier), derfor skal man ikke være nervøs for at træde en evt. partner over tæerne, men kan bare koncentrere sig om

at danse til musikken. Der vil være et par workshops, hvor en begynderdans udlæres og danses sammen med klubbens dansere. Wildhorse går på scenen med efterfølgende workshops kl. 17:15 og igen kl. 20:00. Fuldt program kan senere ses på ballerupcentret.dk. På wildhorse.dk kan du læse mere om Ballerup Wildhorse Linedancers. LINIEDANCE Sted: Ballerup Centret Dato: Fredag den 29. april Tid: Fra kl. 17.15

RADIO BALLERUP 90.2 Mhz Hvad sker der i din kommune? Følg med hver lørdag kl. 9.30-12.00 på 90.2 Mhz

24-7-365 reklamefri musikradio – lyt med på nettet på radioballerup.com

&

LYT

MAJ

2016


KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

Fodbolddag for piger Søndag d. 29. maj byder Ballerup-Skovlunde Fodbold alle interesserede piger i alderen 5 til 11 år velkommen til Pigeraketten - en gratis og sjov dag i fodboldens tegn. Det bliver en rejse rundt i ’universet’ for de fremmødte piger, hvor de blandt andet skal besøge Saturn, Merkur og Mars, og hvor oplevelser med fodbold og samarbejdsøvelser venter. Gennem fodbolden kan pigerne øge deres sociale kompetencer samt få en god start på et aktivt liv.

2016

PRESSEMEDDELELSE

Pigeraketten afvikles i samarbejde mellem BSF og DBU. Flere end 100.000 piger har siden 1997 deltaget på en afvikling. Pigeraketten i BSF finder sted søndag den 29. Maj, kl. 12-15. Alle piger mellem 5 og 11 år er velkommen, uanset om man aldrig har spillet fodbold før eller allerede spiller fodbold.

Tilmelding er ikke nødvendigt, man skal bare møde op på ’Måløv Green Award 2016’ dagen ved BSF’s klubhus. – din tro på naturen Du kan få en sjov og lærerig eftermiddag og vinde af en af de flotte ’Green Award’ præmier ved at møde op og deltage. Alle unge, børn og voksne kan være med til at hylde naturen og selv blive hyldet.

Fuld fart på Hareskovløbet

Green Awards er en sjov og anderledes aktivitetsdag i Måløv Naturpark og ved Måløv Kirke, som finder sted søndag d.22. maj kl. 13.30 – 16.30. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding – du kan blot møde op. Du kan prøve en række forskellige aktiviteter, hvor du får mulighed for at få en masse viden, sjove oplevelser og ikke mindst kunne blive tildelt en ’Green Award’ hvis du er en af dem der på en særlig betænksom måde bruger og værner om miljøet og naturen.

Onsdag den 25. maj er det frem med løbeskoene. Kl. 18.30 afholdes det traditionsrige motionsløb, Hareskovløbet. Der er aktiviteter om VAND – det rene vand og vand i forvandling, BRØD – bag brød Der konkurreres på 5 og 10 kmdistancen for mænd og kvinder og på distancen 1,4 km. og 2,8 km. for børn. Ruten er udfordrende, delvis bakket og flad. Løbet af-

på sten, PLANTER – planter til mad og skønhed og FISK – til mange og i godt vikles i den del af Hareskoven, og sker på hareskovlobet.dk havmiljø. der hedder Egebjerg. Der er eller på events4u.dk. præmier til vinderne i hver Hvis du tager en sodavandsdåse med, så kan du være med til at lave en om til en klasse + lodtrækningspræmier Ønsker du at genbrug. tilmelde dig dekorativ planteholder – det er alternativ I maj måned er Karin Andresen gæsteudstiller i blandt alle deltagere. løbet online, skal det ske inSmedien i Ballerup. Tilmelding, priser og anden den den 23.maj. Hvis du vil nå at prøve mange aktiviteter, så er det en fordel at komme fra starten nødvendig information findes kl.13.30. Karin arbejder med genbrug af traktorslanger, som hun omdanner til blandt andet tasker, som alle er forede og med indvendig De lynlåslomme Vi uddeler 3 ’Green Award’ ved slutningen af dagen, ca. kl.16.15. 3 Green Awards er indenfor kategorierne; Modig, Kreativ og Samarbejde. Smedien finder du på Sct. Jacobsvej i Ballerup. Aktiviteterne og arrangementet afholdes i samarbejde mellem Måløv 1Kirke og Der er åbent onsdag-fredag 12Østerhøj-Måløv KFUM spejdergruppe, fordi vi tror på naturen. 17.30, lørdag og 1. søndag i maj 12-16 .

Traktorslanger bliver til kunst

Måløv Green Award 2016 – din tro på naturen

Læs kig&lyt på din tablet eller smartphone

Alle unge, børn og voksne har mulighed for at hylde naturen og sig selv. Det sker, når der søndag den 22.maj bliver afholdt Green Awards, som er en sjov og anderledes aktivitetsdag i Måløv Naturpark og ved Måløv Kirke. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding. På dagen kan du prøve en række forskellige aktiviteter, hvor du får mulighed for at få en

masse viden, sjove oplevelser og ikke mindst kunne blive tildelt en ’Green Award’, hvis du er én af dem, der på en særlig betænksom måde bruger og værner om miljøet og naturen. Hvis du vil nå at prøve mange aktiviteter, så er det en fordel at komme fra starten kl.13.30. Vi uddeler tre ’Green Award’ ved slutningen af dagen, ca. kl.16.15.

Aktiviteterne og arrangementet afholdes i samarbejde mellem Måløv Kirke og Østerhøj-Måløv KFUM spejdergruppe. AKTIVITETSDAG Sted: Måløv Naturpark og Måløv Kirke Dato: Søndag den 22. maj Tid: Fra kl. 13.30.

Klik ind på ballerup.dk/kig og se, hvor nemt det er!

3


4

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

Barberen i Sevilla Der er kærlighed i luften i Sevilla. Kærlighed og begær for at være helt præcis.

MAJ

2016

KIG

For ikke at tale om en god portion livsglæde, et strejf af bedrag, nogle skumle planer og et par skjulte sandheder. Og frem for alt en glad barber, der med lidt lune og lidt held nok skal sørge for, at alle forviklinger bliver løst, alle (rigtigt) elskende ført sammen, og alle læber kruser sig i et smil. Historien, der har glædet publikum siden urpremieren i 1816 er let og munter og ender, som det sig hør og bør, med kærlighedens triumf.

Coast serverer skotsk folkrock Coast (UK) er et af tidens bedste bud på en fornyelse inden for den populære folkrockgenre i tradition med f. eks. Runrig. De seks bandmedlemmer er allerede kendt af et stort antal publikum efter en række koncerter på danske spillesteder og festivaler, heriblandt Tønder- og Skagenfestival. Musikken er fejende flot, glad og veloplagt og med

stærke bånd til den skotske sound, kultur og tradition. Coast debuterede live i 2008, inspireret af bands som Runrig, Dire Straits og Big Country. Siden da har såvel egne idéer og musik udviklet sig, så bandet i dag har skabt sin helt egen lyd på såvel indspilninger som ved koncerterne.

KONCERT Sted: Baltoppen LIVE Dato: Tirsdag den 10. Maj Tid: Kl. 19.30 Billetter: 140 kr. på www.baltoppenlive.dk (siddepladser på balkon)

&

LYT

MAJ

2016

Rossini var en af sin tid mest populære komponister, blandt andet på grund af sin evne til at komponere letgenkendelige og imødekommende melodier, der hurtigt fandt deres vej fra scenen til munter nynnen på markedspladsen. Kombinationen af den unge danske instruktør, Anne Balslev, og Rossinis klassiske, historiske værk vil bygge bro mellem fortid og nutid og fortælle historier, der viser livets mange facetter. Det bliver en forestilling, der kan

KIG

&

LYT

MAJ

2016

ses af såvel operanovicen som operakenderen. Oplev denne kammerudgave med seks operasolister og musikere fra Det Kongelige Kapel i en sjov og folkelig opsætning. Forestillingen synges på dansk. OPERA Sted: Baltoppen LIVE Dato: Onsdag den 4. maj Tid: Kl. 19.30 Varighed: 2 timer inkl. pause. Pris: løssalg: 260 kr. Ung under 25 år: 125 kr. på www.baltoppenlive.dk


KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

Talentkoncert årsog optagelsesprøve

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

Kom og hør fremtidens musikalske stjerner Års- og optagelsesprøven på Ballerup Musikskoles talentlinie er åben for publikum. Kom og hør fremtidens musikalske stjerner. Lærerne har spottet nye talenter, som skal konkurrere om en plads på musikskolens talentlinie. Sted: Ballerup Musikskole, Gl. Rådhusvej 13, Ballerup Dato: Lørdag den 7. maj, Tid: Kl.10.00-14.00, Entré: Gratis

150 dansere i stort afslutningsshow På Baltoppen LIVEs scene vil Ballerup Musikskoles danseelever lave et brag af et show som afslutning på deres sæson. 150 dansere går på scenen og viser, hvad de kan - både nye elever og de erfarne showgrupper. Med mange forskellige indslag, er der lagt op til en farverig, festlig og underholdende eftermiddag. Sted: Teatersalen, Baltoppen, Baltorpvej 20, Ballerup Dato: Lørdag den 21. maj Tid: Kl. 14.15-15.00 og igen 16.15-17.00 (dørerne åbnes kl. 14 og igen kl. 15). Entré: 30 kr. Børn under 16 gratis

Musikalsk markedsdag fyldt med musikglæde, energi og kreativitet Det er efterhånden blevet en tradition, at musikskolen afslutter sæsonen med at åbne dørene for alle Ballerup-borgere, forældre, venner og samarbejdspartnere. Det gør vi også i år, hvor vi på denne særlige dag byder på musik og dans over det hele på musikskolen. Eleverne vil optræde på sjove og anderledes scener som f.eks. trappeafsatser, kæmpe rockscene, garager o.lign. I dagens løb vil det også være muligt at få lidt at spise og drikke i forskellige små boder rundt omkring på musikskolen. Sted: Ballerup Musikskole, Gl. Rådhusvej 13, Ballerup Dato: Fredag den. 27 maj, Tid: 16.00-20.30, Entré: Gratis

Forårs-swing med Swing Kings Det bliver en festlig og sprudlende koncert, når Swing Kings slår dørene op i Baghuset den 10. maj og byder velkommen til den lyse, lune og glade sommertid. Forårets elegante bigband-begivenhed bliver et brag med spændende oplevelser. I år kan Swing Kings præsentere to dygtige og charmeren-

de sangsolister til koncerten. Men foruden de to dygtige solister, kan man også høre en del af orkesterets egne musikere, der vil optræde med forskellige solonumre og være med til at give musikken større variation og mere musikalsk bredde. Det hele ledes og styres af den dynamiske dirigent Claus Mott.

Dørene åbnes kl. 19.00, og musikken starter kl. 19,30. Billetter købes ved indgangen – kom bare i god tid. KONCERT Sted: Baghuset Dato: Tirsdag den 10. Maj Tid: Kl. 19.30 Entré: 50 kr.

5


6

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

BIBLIOTEKER OG KULTURHUSE Books & beers: Underdanmark

Dette forår har Ballerup Bibliotek lanceret en særlig arrangementsrække: Books and Beers. Books & Beers er underholdende aftener i bøgernes verden, hvor du kan høre om en række spændende temaer, mens du nyder en kølig øl og et musikalsk indslag. Sæsonens sidste Books & Beers-arrangement er tilegnet Danmarks skyggeside. Her kan du høre sidste års vinder af Bogforums Debutantpris, Morten Pape, fortælle om sin roste forfatterdebut Planen,

Bob Dylan – strejftog på Desolation Row

der handler om det barske liv i Urbanplanen på Amager. Til Books & Beers får tilhørerne også smagsprøver på andre gode bøger om Danmarks skyggeside, når vores litteraturformidlere læser inspirerende uddrag af bøger inden for genren. Der er mulighed for at købe øl til arrangementet. Sted: Ballerup Bibliotek Dato: Torsdag d. 26. maj Tid: Kl. 19 Billetter: 40 kr. ekskl. øl

Børnevenligt folkekøkken

Kom med på strejftog i Bob Dylans enestående karriere anført af musikmagasinet GAFFAs erfarne skribent Espen Strunk. Det er næppe muligt at overvurdere den betydning, Bob Dylan gennem de sidste 50 år har haft for populærmusikken. Mange anser ham for at være stifteren af genren folkrock, og med et stort antal klassiske sange er Bob Dylan uden tvivl en af de mest indflydelsesrige musikere i rockhistorien. Med sine surrealistiske tekster og den helt unikke stemmeføring ændrede han synet

på, hvad man kan synge om, og hvordan man kan synge det. Det amerikanske musikmagasin Rolling Stone placerede i 2003 Bob Dylan som nr. 2 på deres liste over ‘De 100 største artister nogensinde’. GAFFAs erfarne skribent Espen Strunk har fulgt den amerikanske sangskriver tæt gennem to årtier og inviterer i anledning af Dylans 75 års fødselsdag på et strejftog i

hans enestående musikalske livsværk og karriere. Der bliver naturligvis også mulighed for en snak om live-kunstneren Dylan, som gennem årene ofte har givet koncert i Danmark. Sted: Ballerup Bibliotek Dato: Tirsdag d. 24. maj Tid: Kl. 19.00 Billetter: 30 kr.

Langbordet er dækket, og de levende lys bliver tændt, når caféens medarbejdere denne forårsaften byder på lækker aftensmad. Efter ønske fra gæsterne til bibliotekets forrige folkekøkken er menuen i denne omgang vegetarisk. Der bydes nemlig på hjemmelavet grønsagslasagne med tilbehør i form af tre forskellige salater og friskbagt brød. Der er mulighed for at bestille børneportioner til halv pris.

Måltidet kan afsluttes med en varm kop aftenkaffe eller -te. Når børnene har spist, er der mulighed for fri leg i børnebiblioteket, mens forældrene kan nyde aftenkaffen i ro og mag. Sted: Ballerup Bibliotek Dato: Torsdag d. 12. maj Tid: Kl. 17.30 Billetter: 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn


KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

BALLERUP/MÅLØV/SKOVLUNDE Introduktion til Powerjobsøgerne

Mød Powerjobsøgerne på biblioteket og blive inspireret til at søge nye veje til drømmejobbet. Bliv introduceret til netværket og hør, hvordan Powerjobsøgerne arbejder, hvad de kan tilbyde og hvordan man selv kan bidrage og blive en del af det landsdækkende netværk. Ballerup Bibliotek, tirsdag d. 3. maj kl. 13-14. Entré: gratis, bare mød op

Introduktion til vinyl/printcutter

Kom ned i Makerspace og lær, hvordan du kan udskære og printe dine egne designs på vinyl. På introduktionskurserne kan du få svar på spørgsmål som: Hvad kan og må jeg bruge Makerspace til? Hvad er vinyl, og hvordan kan det bruges? Ballerup Bibliotek, Makerspace, onsdag d. 4. og d. 18 maj kl. 18-20, gratis billetter

Horoskopets vej til vækst og udvikling

Diplom-astrolog Sussie Baun Madsen fortæller om astrologi med udgangspunkt i Jupiter og Saturns placering og samspil i deltagernes horoskoper. De deltagere, der ønsker at få lidt personligt med på vejen, kan medbringe fødselsdata. Arrangementet afholdes af Natur-Balance-Huset. Skovlunde Kulturhus, onsdag d. 11. maj kl. 19.30. Entré: gratis, bare mød op

Introduktion til 3D-print

Kom ned i Makerspace og lær, hvordan du kan bruge de seje 3D-printere. På introduktionskurserne kan du få svar på spørgsmål som: Hvad kan og må jeg bruge Makerspace til? Hvad er 3D-print, og hvordan virker printeren? Tag gerne din egen bærbare computer med. Ballerup Bibliotek, Makerspace, onsdag d. 11. og d. 25 maj kl. 18-20, gratis billetter

Vil du gerne i gang med at skrive? Eller har du et ufærdigt manuskript til en novelle eller en roman liggende i skuffen? Så er Ballerup Biblioteks nye forfatterklub måske noget for dig! Forfatterspire Sebastian Pedersen og litteraturformidler Cecilie Carlsen inviterer til et uforpligtende åbent hus for alle, der drømmer forfatterdrømme. Denne dag kan du møde andre skriveglade mennesker, høre mere om den nye forfatterklub og opleve Sebastian læse højt fra sine egne noveller. Ballerup Bibliotek, lørdag d. 16. maj kl. 15, gratis billetter

Smag på genren: Nye kærlighedsromaner

Barselscafe

Tag din baby under armen og kom til forældre/barn-hygge, når vi på udvalgte onsdage inviterer til barselscafe i Skovlunde Kulturhus. Onsdag den 11. maj kl. 10-12 får vi besøg af musikbibliotekaren, der vil fortælle om småbørn og musik. Skovlunde Kulturhus, onsdag 11. maj kl. 10-12. Entré: gratis, bare mød op

Åbent hus for forfatterspirer

Slægtsforskningscafé

Vil du have hjælp til at finde dine aner på nettet? Eller vil du møde andre, der dyrker slægtsforskning? Så kom til slægtsforskningscafé på biblioteket. Til arrangementet vil der være mulighed for at få hjælp til søgning på nettet, fx i Statens Arkiver, Politiets registerblade mm. Medbring så mange personoplysninger som muligt fra dåbs-, navne- og vielsesattest på den person eller dennes familie, hvis aner du vil søge. Medbring gerne din egen PC. Ballerup Bibliotek, torsdag den 12. maj kl. 10-12. Entré: gratis, bare mød op.

Find inspiration til din sommerlæsning på nettet

Sommeren står for døren og dermed muligheden for at få læst eller lyttet til en masse gode bøger i ferien. I den anledning inviterer Ballerup Bibliotek inden for til et inspirerende og lærerigt arrangement om litteratur på nettet. Her kan du blandt andet høre om, hvordan man nemt låner e-bøger og lydbøger online, og hvor man finder inspiration til gode læseoplevelser på nettet. Til slut kan du høre, hvad Ballerup Biblioteks litteraturformidlere skal læse i sommerferien. Ballerup Bibliotek, torsdag d. 12. maj kl. 10-11.30, gratis billetter

Kreativ torsdag

Til kreativ torsdag finder børnebibliotekaren kulørte fjer, fine perler og syltetøjsglas frem. Sammen kan deltagerne kaste sig ud i at lave fantasifulde væsner, seje nomersværd, og hvad man ellers finder på af sjove ting. Ballerup Bibliotek, børnebiblioteket, torsdag den 12. og d. 26. maj kl. 15.30–17. Entré: gratis, bare mød op

Bibliotekernes hylder bugner med gode, nye kærlighedsromaner af populære forfattere som Jojo Moyes, Cecelia Ahern og Lucinda Riley. Du kan få en smagsprøve på denne genre i Skovlunde Kulturhus, når vi holder oplæsningsarrangementet ”Smag på genren – Nye kærlighedsromaner”. Her vil vores litteraturformidler oplæse ”smagsprøver” fra et udvalg af nye kærlighedsromaner, mens du nyder sprøde marengskys og kaffe. Skovlunde Kulturhus, mandag d. 23. maj kl. 16-17, gratis billetter

Børneloppemarked

Kulturhuset forvandles denne lørdag til en stor markedsplads for børn. Så ryd op på børneværelset og få en stand, så alt det brugte legetøj kan finde en ny ejer. Måske er der også noget nyt spændende legetøj i de andre boder. Her er med andre ord chancen for at gøre et godt kup eller tjene en ekstra skilling. Gratis standplads kan reserveres fra lørdag den 14. maj. Skovlunde Kulturhus, lørdag d. 28. maj kl. 10-13. Entré: gratis, bare mød op

PRAKTISK INFORMATION Billetter til Ballerup Bibliotekernes arrangementer kan købes på bibliotekernes hjemmeside og på bibliotek og kulturhuse. Billetter refunderes senest dagen før arrangementet finder sted. Særligt for billetter til børnearrangementer: Der er et begrænset antal billetter, som er tilgængelige 14 dage før arrangementet. Både børn og voksne skal have billet. Vi opfordrer til at hvert barn ledsages af max. 1 voksen for at få plads til så mange børn som muligt. Aldersgrænsen skal overholdes.

7


8

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

+ + + + + + + + + + + + + + + + + +

ARRANGEMENTER Trekanten – Bakkehuset

Skovlunde Kirke, tirsdag den 3. maj kl. 10.00 Efter en kort andagt i kirken samles vi over en kop kaffe og hører om dagens tema, der har overskriften: Bakkehuset – vi åbner døren ind til Bakkehuset. Det er gratis at deltage, og der er ingen tilmelding.

Koncert med nordiske toner De medvirkende er Svafa Thórhallsdóttir (sopran), Ole Reuss Schmidt (orgelsolo) og Leif Mar-tinussen (klaver og orgel).

Gud og Spaghetti

Skovvejskirken, tirsdag den 3. maj, kl. 17.00 Gudstjeneste på børnenes præmisser. Tag ungerne med og lyt til Bibelens store fortællinger, som fremføres legende og med humor. Vi synger salmer fra børnesalmebogen og Ballerup sogns Børne- og Ungdomskor medvirker. Det er gratis for børn, voksne 25 kr.

Danmarks befrielse i Måløv Kirke

Måløv Kirke, onsdag den 4. Maj Som de sidste to år, afholder vi en befrielsesgudstjeneste i Måløv Kirke, hvor vi mindes dem, der mistede livet, og hvor vi takker og glæder os over at kunne leve i fred og frihed. Dette markeres i kirken med læsninger, musik, sange og salmer. Efter gudstjenesten går vi i Sognegården, hvor kirkens organist Marlene Hauge og kirkens kor vil underholde med en vifte af forskellige forårssange. Pris for kaffe/te og kage 20 kr.

Månedsfest – Fortællinger om et barndomsland

Skovlunde Kirke, onsdag den 6. maj, kl. 13.45 Vi begynder månedsfesten med en kort altergangsgudstjeneste kl. 13.45. Herefter mødes vi i Pejsestuen, hvor sognepræst Henriette Ringgaard vil fortælle om sit barndomsland under overskriften ”En slentretur gennem Frederiksberg med Tommy, Rasmus og alle de andre.” Gratis adgang. Pris for kaffe og kage: 20 kr.

Familiegudstjeneste

Skovlunde Kirke, torsdag den 12. maj, kl. 17.00 Denne gang skal vi høre om Daniel, der blev taget til fange og kastet ned i en grotte med farlige løver. Alle der har lyst til en gudstjeneste for børn er hjertelig velkommen.

Gud og spaghetti

Hedegårdskirken, torsdag den 12. maj, kl. 17.00-19.00 Vi starter med en hyggelig gudstjeneste i børnehøjde, og bagefter samles vi i menighedssalen for sammen at spise børnevenlig mad. Spisning: 30 kr. for voksne/børn er gratis

Friluftsgudstjeneste med musikgruppen Rannok

Præstegårdshaven, Præstevænget 2A, mandag den 16. maj, kl. 14. De fire musikere i gruppen Rannok leverer musikken, folkemusik med et strejf af jazz. I tilfælde af regn rykkes til Ballerup Kirke.

Gud og pasta i Måløv Kirke

Måløv Kirke, tirsdag den 24. maj. kl. 17.00 Denne gang er temaet bøn. Børnene skriver deres egen bøn, som vi sender til himmels med balloner. Gudstjenesterne vil som altid være børne- og familievenlige, men naturligvis er alle, der har lyst, meget velkomne til at deltage. Det koster 20 kr. pr. voksen og er gratis for børn.

Musikandagt

Ballerup Kirke, torsdag 26. maj, kl. 12.00 Tema om skabelsen ud fra tekster fra Salmernes Bog med fokus på tanker om naturen ud fra Hildegaard af Bingen og Charles Darwin ved sognepræst Inge Meibom.

Menighedskor

Præstegården, Præstevænget 2A, 2750 Ballerup, kl. 19.30-21.30 Koret ledes af organist Martin Norddahl og henvender sig til alle, som har lyst til at deltage. Tidligere korerfaring er en fordel. Koret øver hver torsdag aften, og det er gratis at deltage. Henvendelse skal ske til Martin Norddahl: martin@ballerup-sogn.dk / 2139 9563

På programmet står der highlights af Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach og Gabriel Fauré samt orgelmusik, salmer og nordiske sange skrevet af organist og komponist Leif Martinussen. Det meste af programmet har været præsenteret ved koncertturneer på Færøerne og Island i 2013 og 2014. Sopranen Svafa Thórhallsdóttir er fra Island, hvor hun er uddannet på konservatoriet i Reykja-vik, der senere er fulgt op af uddannelser fra konservatoriet i København.

Organist Ole Reuss Schmidt fra Korsvejskirken på Amager, og er tillige en kendt dirigent for Kammerkoret Euphonia. Dette kor, der har gæstet det meste af Europa, USA, Sydafrika m.m., har en lang tradition for fornemme opførelser af bl.a. Händels Messias i Marmorkirken i København. Leif Martinussen, tidligere mangeårig organist ved Allehelgens Kirke i København, har sideløbende været en aktiv komponist. Hans kompositoriske produktion er ret omfattende og har ført til talrige

opførelser i udlandet, hvor han tillige har været dommer ved internationale konkurrencer for musikere i Tjekkiet og Italien. En stor del af hans musik findes på cd. KONCERT Sted: Hedegårdskirken Dato: Onsdag 4. maj Tid: Kl. 19.30 Entré: Gratis adgang

Liedkoncert - med barytonen Leif På programmet til denne koncert er bl.a. Robert Schumanns sangcyklus Dichterliebe, samt sange af den engelske komponist Gerald Finzi, til tekster af Shakespeare. Leif Jone Ølberg er uddannet fra Operaakademiet. Han har flere gange sunget på Det Kgl. Teater, og er ofte solist i ind - og udland som liedsanger samt i oratorie - og operaopsætninger. Martin Norddahl, organist ved Ballerup sogn, akkompagnerer på flygel. KONCERT Sted: Skovvejskirken Dato: Søndag d. 8. maj Tid: kl. 16.


KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

Stort vej-loppemarked i Skovlunde Beboerne på Birkeengen i Skovlunde holder vej-loppemarked, da de har ryddet op i skur og på loft. Måske er det denne søndag, at du gør det helt store scoop. Vej-loppemarkedet finder sted søndag den 29. maj, kl. 10.00–14.00. Der vil blive sat borde og stande op langs beboernes forhaver/carporte og fortove, og der vil også blive mulighed for at nyde en kop kaffe eller te og beboernes hjemmelavede kager. Foruden boder vil der også være en lille tombola, fiskedam og dåsekast. Man kommer ind på Birkeengen via Harrestrupvej. Man kan også komme til fods fra Tangevej.

Åbent hus i Børnehuset Rosenlund Børnehuset Rosenlund fejrer 50 års fødselsdag med åbent hus, hvor alle med tilknytning til børnehaven gennem årene er velkomne. Fødselsdagen holdes på adressen Tangevej 46, Skovlunde, tirsdag den 17. maj kl. 14-17.

Sammenhæng mellem tinnitus og høretab Mandag den 30. maj, kl. 19.00, taler Anne-Mette Mohr, psykolog og psykiater fra House of Hearing, om sammenhæng mellem tinnitus og høretab, og hvordan man får et godt liv, på trods af tinnitus. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne, både ægtefæller og pårørende, eller

hvis du bare er interesseret i at høre om tinnitus. Skrivetolke og teleslynge forefindes. FOREDRAG Sted: Ballerup Bibliotek, Banegårdspladsen 1, sal 2. Dato: Mandag den 30. maj Tid: Kl. 19.00-21.00 Entré: Gratis

Hvis du vil wwwidere Pladsen i kig&lyt er begrænset. Derfor bliver vi ofte nødt til at bringe omtaler i forkortede uddrag. Har du lyst til at vide mere om arrangementet eller foreningen bag, kan du ofte læse videre på nettet. Og her på siden bringer vi genvejene. Er der en klub, forening eller andet, du mener skal med på listen, så send en mail til kig&lyt@balk.dk. Vi bringer den opdaterede liste så ofte så muligt i bladet. Husk også, at du kan indskrive dit arrangement eller finde et arrangement på den digitale platform kultunaut. Du finder den på forsiden af ballerup.dk, hvor de aktuelle arrangementer også vil blive vist. KOMMUNE Ballerup Kommune Ballerup Bibliotekerne Ballerup Museum SundhedsHuset Ballerup Musikskole Ballerup Ungdomsskole

ballerup.dk bib.ballerup.dk ballerupmuseum.dk ballerup.dk/sundhedshuset ballerupmusikskole.dk bask.dk

MOTION Ballerup Wildhorse Linedancers Ballerup Linedance Ballerup Atletik Klub Ballerup Tennis Klub Svømmeklubben Triton Motions- og Atletikklubben Puls96 Ballerup Folkedanserforening Ballerup Orienteringsklub Cyklistforbundet (Lokalafdeling)

wildhorse.dk balleruplinedance.dk ballerup-ak.dk btk.dk tritonswim.dk puls96.dk ballerupfolkedanserforening.dk ballerup-ok.dk cyklistforbundet.dk/bms

MUSIK Ballerup Jazzklub Måløv Musikforening Visens Venner Ballerup Ryttergårdens Spillemænd Gospelkoret Joyces Lady Marmalade Band Magiba mandolin- og guitarorkester

ballerupjazz.dk maaloev-musikforening.dk visensvennerballerup.dk ryttergaarden.com joyces.dk LadyMarmaladeBand.dk magiba.dk

KUNST Måløv Kunstforening Ballerup Kunstforening Smedien Kunst og Håndværk

maaloevkunstforening.dk ballerup-kunstforening.dk bricksite.com/smedien

KIRKER Ballerup Kirke Skovvejskirken Måløv Kirke Skovlunde Kirke Vestkirken Hedegårdskirken

ballerup-sogn.dk ballerup-sogn.dk maalovkirke.dk skovlundekirke.dk pederstrup-sogn.dk pederstrup-sogn.dk

SCENE Teatergruppen KLIMA Baltoppen LIVE Baghuset Ballerup Super Arena Skovlunde Byteater

teatergruppenklima.dk baltoppen.dk ballerup.dk/baghuset ballerupsuperarena.dk skovlundebyteater.dk

ANDET Ballerup Multikulturelle Forening Baltoppen Bio Grantoftegaard Skovlunde Lokalråd Måløv Bylaug Ballerup Kræmmerfestival

bmf-multikultur.dk baltoppenbio1-2.dk grantoftegaard.dk skovlunde.dk maaloevbylaug.dk kraemmerfestival.dk

9


&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

Maj 2016

Fredag den 6. maj kl. 20.00 Second Line med Miriam Mandipira Second Lines popularitet skyldes musikernes store formåen til at skifte stilarter, repertoire og musikalske retninger under en koncert og samtidig være tro mod den New Orleans inspirerede stil, bandet har. Orkestret er i konstant udvikling og det enorme repertoire spænder fra alt mellem Bunk Johnson og Kid Ory til Bob Dylan via Louis Prima og Irving Berlin. Krydret med blues, gospel og måske tilmed en svensk folkevise, skaber disse top professionelle musikere en energi, man sjældent forbinder med den traditionelle jazz. Entrè: 80 kr. for medlemmer / Gæster: 120 kr. www.ballerupjazz.dk

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

Kunst i Måløv I maj måned udstiller billedkunster Søren Parmo værker i Måløv. Det sker i Galleriet, Stationsvej 1. 2760 Måløv. Der er åbent mandag-fredag fra kl. 14.00-18.00. Lørdag og Søndag i følge aftale på tlf. 4046 1496.

Lørdag den 7. maj kl. 20.00 Hovednavn ikke offentliggjort endnu Support: ”Monster of Rock Jam” – Rocklive husband De spiller som udgangspunkt Rock klassikere som vi alle kender og kan skråle med på, numre fra bands såsom Whitesnake, Guns ’N’ Roses, Scorpions, Twisted Sister og meget mere…. Entré 120 kr. for gæster /100 kr. for medlemmer. Find Rocklive på FACEBOOK Tirsdag den 10. maj kl. 19.00 Swing Kings Foråret swinger … Det bliver en festlig og sprudlende koncert når Swing Kings slår dørene op og byder velkommen til den lyse, lune og glade sommertid. Forårets elegante bigband-begivenhed bliver et brag med spændende oplevelser. ”Det er i særdeleshed en meget stor fornøjelse for Swing Kings at præsentere vores to fremragende sangsolister nemlig Helen Ann og Niels Bull. Det er begge sangere, der har deres rødder i swingmusikken og behersker både de kendte klassiske numre såvel som det lidt nyere stof i den populære swing-stil”. Dørene åbnes kl. 19.00 og orkesteret spiller fra kl. 19.30 Øl, vand og vin kan købes til meget fordelagtige priser. Entré 50 kr. Lørdag den 21. maj kl. 19.00 FRI ENTRE Mere Monitor og Ballerup Ungdomsråd præsenterer FRI ENTRE med 3 fede bands, der vil få Baghuset til at swinge .. Der må gynges i gardinerne, og danses kalinka på bordene. Cloudy Avenue er bestående af et par unge mænd fra forstaden, som er indbegrebet af rock når det er bedst! Medlemmerne i bandet er fra vidt forskellige verdener, og det har de udnyttet til deres fordel og derfor rummer deres musik mange forskellige faktorer indenfor rockgenren. SpofM er lokale drenge med en massiv energi der vælter ud over scenekanten, med vilde rifs og bankende trommer. Darmer and the dodo’s er også lokal energi på scenen FRI ENTRE - FRI ENTRE - FRI ENTRE Søndag den 29. maj kl.15.00 Klima Støttekoncert KLIMA inviterer alle til sommerkoncert Der samles penge ind til opførelsen af Skammerens Datter i 2017 - så al entréindtægt bliver arkiveret direkte i vores Skammer-sparegris. Billetter til koncerten købes på www.teatergruppenklima.dk. Koncerten foregår udendørs på rampen ved Baghuset. Cafeen vil være åben - og her kan du også købe lodder til det store lotteri, hvor du kan vinde fribilletter til kommende forestillinger, T-shirts og meget andet. Entre voksne 75 kr. børn 50 kr.

Gratis rygestoprådgivning ”Kom & Kvit” Ved tilmelding får du en personlig samtale med en rygestoprådgiver, som sammen med dig lægger en plan for dit rygestop. Du kan modtage sms, mails og telefon- opringninger. Når du har tid og lyst, kan du deltage i de ugentlige rygestopmøder i SundhedsHuset, Gl. Rådhusvej 13, hver mandag kl. 16-17.30. Når du har tilmeldt dig, bliver du ringet op af en rygestoprådgiver, hvor I aftaler første møde. Mere info og tilmelding på www.ballerup.dk/sundhedshuset

LIGE

HUSS

TA N D

E

www.ballerup.dk/baghuset

HUSK AT T JEKK E WW W. B A LLER U P. D K FO R KU LTUR ELLE ARRA NGEM ENTE R

LES T IL SA MT

KIG

Spillestedet Baghuset - Sct. Jacobsvej 1c - 2750 Ballerup - Baghuset@balk.dk

OMDE

10

FEBRUA

Legetøjsme

R 2016

Kom til sse for legetøjs samlere messe i januar, hvor der Baghuse t den 31. klassisk vil blive legetøj solgt og fra 70’erne Side 3 udstillet og frem.

Festen

før fasten Søndag den igen, hvor 7. februar er også kirkerne fastelavn små på boller og invitere over os r store tønden. en omgang slå katten og Side 8 af

Perker

Cabaret

Baghuset grænseovebyder 24. febru ar på politi instrueret rskridende sk ukorr af Hassa og moralsk n Preisl uforsvarlig ekt, er. Side 5 kabaret DØDNIN

GEBRUD

EN – ungdom sskolens

Par nr. 7 får kamp til strege n

For 13.

gang

lægger bane til Ballerup 6-dages Super Arena løbet med traditio nerne og Side 2 spænde alle nde nyt.

talenter

øver på

årets store

musical

satsning

og billetsal

get er i

gang. Side 3

Læs Kig&Lyt en uge før det kommer med posten www.ballerup.dk/kig

2016


KIG

& LYT MAJ 2016 KIG & LYT Logo - bruges til store annoncer, flyers mm

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ 2016 + KOMMENDE HIGHLIGHTS

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

WWW.BALTOPPENLIVE.DK � TLF 4477 3060 (man-tor 10-15) � BALLERUP 5 min fra S-toget \ Gratis parkering

Onsdag 4/5 19:30 - TEMA - teater i Baltoppen

Fredag 16/9 20:00

Opera af Rossini med Det Kongelige Teater

260,- / 125,- for unge under 25 år

I ufravigelig storform «««««« Jesper Lohman, Jesper Asholt, Keld Heick og Stig Rossen med trio: Peder Kragerup: (piano), Elo ’Luffe”’ Lindhartsen (bas) og Roger Berg (trommer) 385,-

Tirsdag 10/5 19:30 - Skotsk/Irsk Musikscene

Onsdag 21/9 19:30 - TEMA - teater i Baltoppen

BARBEREN I SEVILLA

FOUR JACKS

’Barberen i Sevilla’ præsenteres i en ny, munter opsætning af instruktøren Anne Barslev

LILLYS DANMARKSHISTORIE

(UK) Sydenglændere COAST serverer så meget Logo - postkort, små annoncer mm

skotsk folkrock, at man skulle tro, at det er løgn! Coast er et af tidens bedste bud på en fornyelse inden for den populære folkrockgenre i tradition med f. eks. Runrig

Folketeatret Komedie om den danske arbejderfamilie gennem 100 år Almindelige kvinders liv er udgangspunktet for Lillys Danmarkshistorie

140,-

250,- / 125,- for unge under 25 år | billetsalg fra 1/7

Lørdag 21/5 1. show: 14:15 – 15 2. show: 16:15 -17

Torsdag 22/9 20:00

150 dansere går på scenen og viser hvad de kan – både nye elever og de erfarne showgrupper

Legendarisk koncert i Ballerup Keyboard-virtuosen Manfred Manns karriere spænder over imponerende seks årtier - nu i Ballerup!

30,- i indgangen

295,-

Torsdag 25/8 20:00 - Fredag 26/8 20:00 + Lørdag 27/8 20:00 - Søndag 28/8 20:00

EN MÅNESYG AFTEN

MANFRED MANN’S EARTH BAND

BALLERUP MUSIKSKOLES DANSEHOLD

Søndag 25/9 15:00 - TEMA - teater i Baltoppen

Lille logo - bruges til fx fælles annoncer hvor der er flere afsendere, brevpapir mm THE MERCHANT OF COPENHAGEN

Afro Cosmopolite Thespians Shakespeares klassiker nyfortolket af Kenyas førende sceneinstruktør med 14 optrædende fra 11 lande 115,-

En cabaret i underetagen fra Teatret ved Sorte Hest En musikalsk månelanding, fuld af månesyge, længselsfulde evergreens og poetisk skæg og ballade Cafeforestilling inkl. kaffe & kage 250,- / 125,- for unge under 25 år | billetsalg fra 1/7

Lørdag 3/9 Koncertstart oplyses senere

Fredag 30/9 20:00 - Stand-up Comedy

i Pederstrup i f.m. Økologisk Høstmarked

På utallige opfordringer, fra såvel mænd som kvinder, tager Chris og Hartmann landet rundt med sidste kapitel i trilogien, “Men’s Room 3: Men’s Room vs. Predator”… naturligvis kommer de også til Ballerup 220,-

ROBYN STAPLETON TRIO Keltisk folk-koncert

THOMAS HARTMANN OG TORBEN CHRIS

”BBC Radio Scotland’s Young Traditional Musician of the Year 2014” synger traditionelle keltiske sange Fri entré

TLF. 44 64 32 32 - Baltorpvej 20 - www.baltoppenbio1-2.dk Den anden Alice i Eventyrland

4. MAJ 4. MAJ 12. MAJ

film er på lærredet denne måned, filmen har igen både Johnny Depp og Anne Hathaway på rollelisten. Vi har premiere på Alice i Eventyrland – Bag Spejlet

VISES OGSÅ I 3D

BØRNEBIO

26. MAJ

1.MAJ, KL 10

NÆSTE MÅNEDS DOXBIO ER ALLEREDE PÅ PROGRAMMET, OG I SKAL GLÆDE JER. DEN UNGE ZLATAN, 1. JUNI KL 19.

19.MAJ 26.MAJ SE DATO PÅ HJEMMESIDEN

VISES OGSÅ I 3D OPERABIO I MAJ. Alle forestillinger starter klokken 12.00. 8. MAJ, PUCCINI: MADAME BUTTERFLY, METROPOLITAN OPERA

1. MAJ, DONIZETTI: LUCIA DI LAMMERMOOR THE ROYAL OPERA HOUSE

I denne måned har vi filmen En mand der hedder Ove, på programmet. Filmen er baseret på bogen af samme navn. Filmen har Danmarkspremiere 26. maj, men vi har premiere allerede VI VISER STADIG. 16. maj. SPILLETIDER KAN SES PÅ HJEMMESIDEN

22. MAJ, DONIZETTI: ROBERTO DEVEREUX, METROPOLITAN OPERA.

KONCERT BIO

15. MAJ, AN EVENING WITH JONAS KAUFMANN,

29. MAJ, LIAM SCARLETT: FRANKENSTEIN, THE ROYAL BALLET

Ændringer kan forekomme - Se spilletider og HELE programmet på biografens hjemmeside. Få Ugens Program hver uge i din mail: Tilmelding på biografens hjemmeside

11


12

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

2016

KIG

Majstangfest i Pederstrup

&

LYT

MAJ

2016

KIG

&

LYT

MAJ

DET SKER PÅ BALLERUP MUSEUM

Strikkeworkshop

Søndag den 8. maj kl. 13-16 Få fingrene i et gammelt og stadig levende håndarbejde. Strik var en bydende nødvendighed før i tiden, - hvor også mænd strikkede, nu gøres den af lyst. Håndarbejdslærer Pi Frost Hedegaard fortæller om det gamle håndarbejde og lærer fra sig på en hyggelig søndag eftermiddag med garn, pinde, te, kaffe & hjemmebag i skolestuen. I vil blive undervist i de helt basale teknikker, og får undervisningsmateriale med hjem. Vi har strikkepinde og materialer, men medbring også gerne egne garnruller og pinde. Workshoppen er primært for begyndere, og dem der vil lære patentstrik. Pris: 50 kr. Tilmelding senest den 3. maj på mail:ballerupmuseum@balk.dk eller tlf. 4497 1113. Betaling på dagen - husk kontanter. Majstangfest søndag den 29. maj kl. 11.30 - 16 i Pederstrup, Pederstrupvej 49. Tag hele familien med til en dejlig og traditionsrig dag i Pederstrup, hvor majstangen bliver rejst med musik og dans.

Fællesspisning af den medbragte mad kl. 11.30 - 13.00. Der kan købes øl, vand, vin samt kaffe, te og lagkage i hele åbningstiden. Fra kl. 13.00 underholder Ryttergårdens Spillemænd med munter spillemandsmusik. Kl. 14.00 bæres majstangen under fuld musik fra

græsplænen ved smedjen til dansepladsen, hvor den bliver rejst. Her giver vores svenske gæster og Ballerup Folkedanserforening en opvisning, og derefter er der dans med publikum. Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Åbent møde om Skovlunde i Skovlunde Kulturhus

Majstangsfest i Pederstrup

Søndag den 29. maj kl. ca. 13 – museet har åbent kl. 11-15 Ballerup Folkedanserforening holder majstangsfest. Majstangen bæres græsplænen foran Lynsmedens Hus på museet til dansepladsen bag Ryttergården. På museet tænder smeden op i essen, og købmanden holder åbent. Kig også ind i det lille Skomagerhus, hvor du kan nyde den lille udstilling med blomstermalerier. Se mere om majstangsfesten på www.ballerupfolkedanserforening.dk

Sommerblomster – temaspot

Fra søndag den 29. maj til søndag den 30. oktober i åbningstiden Kom i sommerstemning, når vi i sommerperioden sætter spot på blomster: I udstillingen ”Vejen til Ballerup”, har fundet nogle af Olgas idylliske blomstermalerier frem fra magasinet. I Skomagerhuset udstiller den lokale tegner Kjeld Johansen og hans lille tegne- og malegrupper deres blomstermalerier, som de har lavet i Pederstrup. Nyd også de skiftende blomster gennem sommeren i de historiske haver og blomsterbinderens friske buketter i udstillingerne.

Skal vi lege?

Museet inviterer til historisk leg i det grønne. På bagsiden af Pederstrupgård finder man den store udendørs legekasse med legetøj og instruktioner til historiske lege. Legekassen har netop fået selskab af to sæbekasserbiler, bygget af en af de museumsfrivillige. Legekassen og sæbekassebilerne kan frit benyttes af alle i åbningstiden på området ved Lynsmedens Hus og Bystævnet.

Fakta Skovlunde Lokalråd afholder åbent møde om Skovlunde tirsdag den 10. maj kl. 19 i Skovlunde Kulturhus, indgang 2. Lokalrådet repræsenterer borgerne i Skovlunde for at fremme og støtte miljøet i byen. På det åbne Lokalrådsmøde

vil der blive orienteret om de ting, som der har været arbejdet for på det seneste, og der vil blive debat om, hvad vi som borgere gerne vil have, at der sker fremover. Udviklingen af Skovlunde Bymidte er topaktuel, og borgmester Jesper Würtzen vil

fortælle om den aktuelle status og fremtidsudsigterne.

Fonden Grantoftegaard Pederstrupvej 69, 2750 Ballerup Tlf. 4477 3711 Email: grantoftegaard@ grantoftegaard.dk www.grantoftegaard.dk Ballerup Museum Pederstrupvej 51-53, 2750 Ballerup Tlf. 4497 1113 Email: balleupmuseum@balk.dk www.ballerupmuseum.dk

Åbningstider: Tirsdag - fredag kl. 10-15 Åbent søndage kl. 11-15 Ballerup Folkedanserforening Ryttergaarden Pederstrupvej 49, 2750 Ballerup www.ballerupfolkedanserforening.dk Naturvejleder Camilla Lindberg Ryttergaarden Pederstrupvej 49 2750 Ballerup Email: clb@balk.dk

2016

Kig&lyt (maj 2016)  

Kig&lyt omtaler de kulturelle, ikke-kommercielle arrangementer, der foregår i Ballerup Kommune den kommende periode, og som er offentligt ti...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you