Page 1

CSM wil deel Europese activiteiten verkopen

BTW regeling privégebruik auto mogelijk onevenredig

❱ zie artikel op pagina 15

❱ zie artikel op pagina 19

Minister maakt winnaar MKB Innovatie Top 100 bekend ❱ zie artikel op pagina 19

bakery ❱ next www.bakerynext.nl | Jaargang 2 | Week 14 | 2012

Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs Samen met Kenwerk kunnen bedrijven invloed uitoefenen op het onderwijs. Door deel te nemen aan een van de overlegvormen die er zijn tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Nr. 6

Winkels benutten internet onvoldoende Hierdoor lopen zij omzet mis. Dat concludeert PricewaterhouseCoopers in een internationaal onderzoek.

❱ Lees verder op pagina 14

Kleine bedrijven in de foodsector slordig met de Arbozorg Veel kleine bedrijven nemen na een arbeidsongeval te weinig maatregelen om de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers te verbeteren. Dat blijkt uit controles door de Inspectie SZW.

bakery ❱ next ❱ Lees verder op pagina 2

De vakkrant voor bakkend Nederland!

❱ Lees verder op pagina 17


2

|

Van

Van der Pol product van de maand april

de redactie

Huh…..???

Voorgerezen Room­ boter Croissant

Op de pagina hiernaast ziet u inderdaad de opvolger van uw inmiddels vertrouwde Bakery Next. Zo ziet uw vakkrant er met ingang van de komende editie dus uit. Huh? Dat was onze reactie ook toen we het hoorden, of liever gezegd: lazen. Opvolger? Waarom dat dan, zult u zich afvragen. Sloeg de krant dan niet aan? Waren de lezers erop uitgekeken? Nee, integendeel: we hebben direct na het verschijnen van het eerste nummer in oktober vorig jaar ontzettend veel leuke reacties gehad van u als lezers en van adverteerders. Ook tijdens de Bakkerij Dagen hebben we, toen we oog in oog met onze lezers stonden, heel wat complimenten mogen ontvangen. Geweldig leuk en motiverend om te horen! Toch een andere Bakery Next. En dat is niet omdat wijzelf en onze lezers daar aan toe waren. Helemaal niet! Wat de reden dan wel is? Bakery Next zaaide verwarring!! “Partijen in de markt” maakten zich oprecht zorgen dat u, beste lezer, ernstig in de war zou raken en zou denken dat u het NRC aan het lezen was in plaats van uw vakkrant voor de bakkerijbranche. Dom van ons dat wij u zo overschat hebben. Daarom moeten wij nu gehoorzamen en het een en ander aanpassen. En dat doen we dan maar, zodat we onze energie niet hoeven te steken in tijd- en geld verslindende processen, maar in dingen die we leuk vinden. En dat is een krant maken voor, door en met de branche. Met u dus, want daar is Bakery Next voor bedoeld.

Nu willen we niet weer de fout maken door iets verwarrends te doen, dus met nadruk willen wij hier wel duidelijk maken dat wij helemaal geen moeilijkheden met het NRC hebben en ook niet willen hebben. De naam Bakery Next blijft gewoon bestaan! Dus zoveel moeite had het NRC zelf nou ook weer niet met ons. Maar ook zij hebben te maken met “partijen uit de markt” die hen op het bestaan van Bakery Next hadden gewezen, en vooral hoe verwarrend dat voor (onze?) lezers wel zou zijn. En ja, wat moet je dan als NRC? In goed overleg met hen hebben we de nieuwe Bakery Next vorm gegeven, zodat nu toch voor iedereen héééel duidelijk is dat het hier om een vakkrant voor de bakkerijsector gaat en niet om een publiekskrant!! Wij zijn reuze benieuwd trouwens wie die “partijen” in de markt zijn! We hebben wel wat aanwijzingen en een stevig vermoeden, (de aanval is soms de beste verdediging nietwaar?) maar dat is niet altijd voldoende. Wij denken er het onze van, maar we houden het maar voor ons, want alleen wie het weet mag het zeggen … Hans Sangers

www.uitzendbureauhetambacht.nl Ingezonden

Ome Bas Hij is ruim in de 70, misschien wel 80. Iedereen noemt hem Ome Bas. Met zijn rollator is hij nog redelijk mobiel. De paar boodschapjes die hij en zijn vrouw nodig hebben, kan hij zo perfect vervoeren. Ja, hij is nog getrouwd, ook al eeuwen. Een leuke charmeur is het. Het fijn volkoren is al een paar weken ingeruild voor Vikorn. “Opdracht van de baas” zegt hij glimlachend als de winkelmeiden vragen of hij geen trek meer heeft in fijn volkoren. Hij rekent af en schuifelt nog even naar de overkant om bij de AH een bosje bloemen te halen. Het is niet druk in de open bakkerij achter de winkel maar er is werk genoeg, al gauw vergeet ik hem weer. Na drie kwartier komt hij terug. Zijn portemonnee kwijt! Ik denk nog: Je zal hem wel ergens hebben weggestopt diep in je binnenzakken, of hij is tussen de boodschappen verdwenen.Terwijl ik dat denk hoor ik een winkeldame het zeggen tegen hem. “Nee”, zegt ome Bas, “ik ben hem echt kwijt”. Hij loopt de winkel weer uit, en volgt secuur zijn eerder gelopen route in de hoop zijn portemonnee terug te vinden.

Weer die ome Bas in de winkel. Hij is gevonden hoor! Ben zojuist gebeld door de AH, hij lag tussen de groente, maar wel leeg. Ze hebben hem gerold toen hij een bloemetje ging kopen. Hij is blij dat hij de portemonnee terug heeft weliswaar zonder de 50 euro die er kort daarvoor nog in zat ook zijn pasjes zijn weg! Samen met het AH personeel kijkt hij terug op de bewakingscamera’s hoe het gebeurd is. Je voelt de teleurstelling en de verontwaardiging over hem heen komen als hij zich realiseert dat iemand anders met zijn tengels aan zijn spullen heeft gezeten. Verschillende ondernemers horen het verhaal van Ome Bas aan. Zijn rollator wordt steeds voller. Een bloemetje van de bloemist, een doosje appelgebak van de bakker een lekkere grilworst van de slager. Het zijn kleine gebaren van medeleven, die Ome Bas helpen om niet achter de geraniums te gaan zitten. Kleine gebaren van medeleven Toch voelde ik ook wel iets voor een knokploeg. Net als uit de tijd van Ome Bas……. Leon Korevaar

Oliebollen op de piste Van Bakkerij Ten Brinke en Damco Bakkerij Ten Brinke uit Ommen bakte, in samenwerking met Damco Bakkerijgrondstoffen, oliebollen tijdens de Hollandse week in het Oostenrijkse Gerlos, van 24 tot 31 maart. Samen met zijn team reisde deze ondernemer af naar het plaatsje om daar alle Nederlandse feestgangers en wintersporters blij te maken met heerlijke oliebollen. Ten Brinke geeft aan deze oliebollen zelf al jaren te missen tijdens zijn wintersportvakanties. Bertjan (ruim voor zijn vertrek): “ Wie wil er bij de piste nu niet genieten van een smaakvolle, krokante oliebol? “. Het is voor ons een nieuwe uitdaging om ze tijdens deze week te gaan bakken en we zijn blij in Damco Bakkerijgrondstoffen een partner te hebben gevonden die de grondstoffen voor dit festijn wilde sponsoren.

CSM wil deel Europese activiteiten verkopen

BTW regeling privégebruik auto mogelijk onevenredig

Minister maakt winnaar MKB Innovatie Top 100 bekend

❱ zie artikel op pagina 15

❱ zie artikel op pagina 19

❱ zie artikel op pagina 19

bakery ❱ next

COLOFON www.bakerynext.nl | Jaargang 2 | Week 14 | 2012

Van der Pol gaat door met het promoten van de Wolf Butter­ Back producten. Met het Product van de Maand biedt Van der Pol alle bakkers van Nederland de mogelijkheid om elke maand een ander roomboter product met een flinke korting te proberen. Voor de maand april heeft Van der Pol gekozen voor de voorgerezen Roomboter Croissant

(80 gram). Deze roomboter croissant behoudt ook na enkele uren nog zijn versheid. De volle smaak is te danken aan het hoge roombotergehalte. De voorgerezen Roomboter Croissant weegt 80 gram, en zitten per 60 stuks in een doos. Het artikelnummer is. 07600. Gedurende de maand april met 15% korting via de grossier.

Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs Samen met Kenwerk kunnen bedrijven invloed uitoefenen op het onderwijs. Door deel te nemen aan een van de over­ legvormen die er zijn tussen onderwijs en bedrijfsleven. In zo’n regionaal overleg wisselen leerbedrijven onderling en met scholen kennis en ideeën uit en worden er afspraken gemaakt over de invulling van de opleiding en de beroepspraktijkvorming (bpv). Zo wordt de aansluiting van het onderwijs op de dagelijkse praktijk bevorderd. En deze samenwerking levert volgens Kenwerk resultaat op. Want uit onderzoek naar de kwaliteit van stages blijkt dat leerlingen en leerbedrijven in toenemende mate positief zijn over de kwaliteit van de stage als onderdeel van een mbo-opleiding. Goede voorbeelden van een succesvolle samenwerking zijn HorecaVakPunt voor de horecabranche en de ROBO’s voor de bakkerijsector.

Ervaring delen met docenten Kennis en ervaring in de praktijk groeien dagelijks. Ook voor docenten is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in het vak. Kenwerk roept daarom bedrijven op om praktijkervaring te delen met docenten! Door hen mee te nemen in n de ontwikkelingen op de werkvloer en open te staan voor vragen of een praktijkstage van een paar dagen in hun bedrijf. Zo blijven docenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de praktijk en kan de docent ondernemers informeren over de laatste stand van zaken in het onderwijs. Bedrijven die meer willen weten, willen deelnemen, of een stageplaats beschikbaar hebben, kunnen zich aanmelden bij Kenwerk op nummer 079-3601500.

Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs Samen met Kenwerk kunnen bedrijven invloed uitoefenen op het onderwijs. Door deel te nemen aan een van de overlegvormen die er zijn tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Nr. 6

Winkels benutten internet onvoldoende Hierdoor lopen zij omzet mis. Dat concludeert PricewaterhouseCoopers in een internationaal onderzoek.

❱ Lees verder op pagina 14

Kleine bedrijven in de foodsector slordig met de Arbozorg Veel kleine bedrijven nemen na een arbeidsongeval te weinig maatregelen om de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers te verbeteren. Dat blijkt uit controles door de Inspectie SZW.

bakery ❱ next ❱ Lees verder op pagina 2

De vakkrant voor bakkend Nederland!

❱ Lees verder op pagina 17

2e jaargang, week 14, 2012, nr. 6 Bakery Next, de vakkrant voor bakkend Nederland. Een unieke bladformule voor en door professionals uit de bakkerijbranche. Verschijnt 18 x per jaar Uitgave van: Addictive Media Schoolstraat 6, 8603 XL Sneek Tel: 0515-432140 Fax: 0515-432153 www.addictivemedia.nl BE OUR NEXT FRIEND e-mail info@bakerynext.nl Nederland € 70,00 Per jaar excl. 6% btw. Extra nummer € 6,50 (excl btw en verzendkosten) Be our next friend kan elk gewenst moment ingaan en wordt automatisch verlengd, tenzij twee maanden voor de vervaldatum schriftelijk is opgezegd. Redactie: Hans Sangers, 0515 - 432140 redactie@bakerynext.nl Twitter: @BakeryNext Redactieadvies: Robert van de Leur, Coen de Kok, Frans Stommel, Gert-Jan Venema. Medewerkers aan dit nummer: Frederik Jan van der Meulen Fotografie: Coverfoto: Bakery Next Hartpagina: Joep Gommans Verkoop: André Schoppen Tel: 0515-432140 / 06-16044131 andre@addictivemedia.nl Wilfred Wubs Tel: 0515-432140 / 06-20479538 wilfred@addictivemedia.nl Vormgeving: Peter Tiel Druk: Rodi Media ISSN: 2212-8247

Professioneel in snij- en verpakkingstechniek voor de bakkerij Verkoop – Onderhoud – Servicedienst 24 op 24 – revisie - onderdelen Weidehek 8a – 4824 AS – Breda – telefoon 076 54 15 260 – www.AVT.nu

Disclaimer: De Redactie van Bakery Next stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van ingezonden berichten of gedane uitspraken en behoudt zich het recht voor om ingezonden artikelen te weigeren of in te korten. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of overgenomen in welke vorm dan ook, zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van de uitgever.


BakeryNext •nl Jaargang 2  |  Week 14  | 2012 |  Nummer 6

D E VA K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D

6 Minister maakt winnaar MKB Innovatie Top 100 bekend

19 CSM wil deel Europese activiteiten verkopen

15

Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs Samen met Kenwerk kunnen bedrijven invloed uitoefenen op het onderwijs. Door deel te nemen aan een van de overlegvormen die er zijn tussen onderwijs en bedrijfsleven.

• Lees verder op pagina 2

Winkels benutten internet onvoldoende Hierdoor lopen zij omzet mis. Dat concludeert PricewaterhouseCoopers in een internationaal onderzoek. • Lees verder op pagina 14

De vakkrant voor bakkend Nederland!

Kleine bedrijven in de foodsector slordig met de Arbozorg Veel kleine bedrijven nemen na een arbeidsongeval te weinig maatregelen om de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers te verbeteren. Dat blijkt uit controles door de Inspectie SZW.

• Lees verder op pagina 17


4

|

4e MKB Ondernemersdag van Zeelandia op 25 april

Inspelen op de klant van de toekomst Klanten kopen in 2015 geen brood en gebak meer, maar beleving Met Maarten Neeskens, (Brandson, specialist klantbeleving). De klant koopt anno 2015 geen brood en gebak, maar een beleving. Hoe meerwaarde voor je eigen bakkerij creëren, door klanten een unieke beleving te laten ervaren?

Winnaars ballonvlucht Dübör bekendgemaakt Tijdens de Bakkerij Dagen maakten bezoekers in de stand van Dübör, door het plaatsen van een bestelling, kans op een ballonvlucht. Vele bakkers maakten gebruik van dit aan­ bod en meldden zich aan. “We hebben veel reacties gehad en daar willen we de bakkers voor bedanken”, reageert Piet van Dongen van Dübör Nederland BV opgetogen over het verloop van de beursactie. Inmiddels heeft de trekking plaats­ gevonden en zijn de winnaars schriftelijk op de hoogte gebracht.

Het ticket voor de ballonvaart en het programma hebben ze al in hun bezit. Afhankelijk van het weer, gaan op dinsdag 17 april of dinsdag 24 april, tegen het einde van de middag de volgende winnaars de lucht in: Echte bakker Gerard Besseling (Grootebroek), Bakkerij Vromans (Gilze), Bakkerij Korsten (Weert), Bakker Out (Oudekerk a/d Amstel), Bakkerij Dees (Zaamslag), Broodje Groffen (Bergen op Zoom), ROC Zadkine (Rotterdam), Bakkerij Floor van Lieshout (Tilburg) en Baarsma Fryske bakkerij (Boornbergum).

KUNSTSTOFWAND- EN PLAFONDBEKLEDING Wij maken uw wanden en plafonds weer als nieuw! Wij zijn specialist in bekleden van wanden en plafonds met kunststofprofielen voor alle bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie Wij plaatsen tevens scheidingswanden al dan niet voorzien van ramen, deuren of isolatie. - 5 jaar garantie - Isolerend/geen onderhoud - Makelijk te reinigen - Stoot/slagvast

- Koude- en hittebestendig - Spuitwaterdicht - Condensvrij - Naadloos

Geen werkuitval tijdens montage (wij werken ook ‘s nachts en in weekenden)! Vraag nu een gratis informatiemap aan, of een vrijblijvende gratis offerte!

Roth, klasse met kunststof!

Wij zijn verhuisd! Vrusschenhusken 2A 6422 PL Heerlen Roth Kuststof Wand & Plafondbekleding Vrusschenhusken 2A 6422 PL Heerlen tel. 045 - 541 75 71 fax 045 - 543 29 95 e-mail: info@firmaroth.nl internet: www.firmaroth.nl

Brood- en banket trends, wat doe ik ermee? Met Djenny Brugmans en Nanon Soeters, (trendwatchers bij Rozenbrood). Zij brengen de soms zeer tegengestelde waarden waarmee de consument leeft, in beeld. Welke kansen bieden deze consumentenbehoeften voor het eigen bakkerijbedrijf? Cor Molenaar

Zeelandia organiseert op woensdag 25 april voor de 4e keer de MKB Ondernemers­ dag voor de bakkerij in Fort Voordorp te Groenekan. Met Cor Molenaar als inspirerende spreker en met actieve work­ shops, waarin collega bakkerijondernemers elkaar ontmoeten om zo van elkaar te leren. Het centrale thema is “Bakkerij 2015 – Inspelen op de klant van de toekomst.”. Geen verhalen over bakkerijgrondstoffen.“Eén keer per jaar doen we dat niet”, aldus Richard de Boer, marketing manager bij Zeelandia.. De missie van Zeelandia is het sterker maken van de bakkerij. In dat kader organiseert Zeelandia nu al 4 jaar deze ondernemersdag.. Vorig jaar werd met meer dan 250 bakkerijondernemers een record aantal deelnemers geteld op Fort Voordorp:. Opvallend daarbij was de gemiddeld lage leeftijd van de deelnemers. Zeelandia kiest bewust voor slechts 1 plenaire spreker om de rest van de dag actieve workshops in kleine groepen te kunnen houden. Dat blijkt namelijk goed te werken. Ondernemers brengen elkaar op ideeën. Bovendien staan de workshops onder leiding van professionals, die beschikken over praktische kennis die nuttig is voor de bakkerij ondernemer. In de meeste gevallen zijn dit voor de bakkerijbranche nog

onbekende kennisdragers. Op deze manier worden nieuwe kennisbronnen ontsloten voor de branche.“En daar wordt de branche alleen maar sterker van”, zo stelt Zeelandia. Het einde van de winkels De plenaire inleiding wordt gegeven door Cor Molenaar, een veel gevraagd spreker voor retailondernemers. Zijn meest recente marketingboek “Het einde van winkels – De strijd om de klant” staat inmiddels ruim 100 dagen in de bestseller top 10. Hij zal patronen van de retail en het nieuwe koopgedrag vertalen naar de ambachtelijke bakker. Hoe kan de bakker inspelen op de klant van de toekomst? Hij zal het publiek meenemen in een nieuwe wereld. In de middag kunnen deelnemers kiezen uit twee van deze zes workshops: Hoe ga ik als bakkerondernemer naar 2015? Met Cor Molenaar. Hij zal een workshop geven waarin gezamenlijk de verwachte veranderingen voor 2015 voor de bakkerij in beeld worden gebracht. En hoe ga ik als ondernemer inspelen op de klant van de toekomst?

Klanten binden d.m.v. Social Media Met Vincent Smit (Just Connecting), Social Media trainer. Hoe kan je als MKB ondernemer klanten binden via Social Media. Met tips & tricks: stoppen met verkopen en gekocht worden. Met elkaar werken aan slimme tactische toepassingen. Bak je Bakery Café! Met Hanno Spanninga, (Food Result). Het Bakery Café als winkelconcept van de toekomst. Met praktijkvoorbeelden en praktische tips. Waarom past een Bakery Café bij de bakkerijondernemer? Hoe zet je dit op? Een heldere kijk op de versspeciaalzaak Met Dik Vogelaar, (LookAtFresh). Vanuit de succesvolle praktijkcase Landwaart Culinair zal gekeken worden hoe de bakker invulling kan geven aan het veranderende eetpatroon van de consument. De MKB Ondernemersdag is exclusief toegankelijk voor MKB bakkerijondernemers Deelname kost € 175 per persoon, inclusief lunch en warm buffet. Per bedrijf kan de 2e persoon gratis deelnemen.

De vakkrant voor bakkend Nederland!

Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt nu zelfs

Upload je eigen vid eo en wordt wereldbe roemd in heel N edToeristen. erland!Bakker herkend door de Japanse

uit Maas-

Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt

Advies nodig … www.bouwer-officier.nl

Rijndijk 139 Hazerswoude-Rijndijk Telefoon (071) 34 19 000 Fax (071) 34 12 716


|

WIE REKENT KOOPT ZIJN GEBAK BIJ GEBAKONLINE.COM Topkwaliteit gebak uit verschillende landen. Voordelige prijzen en goede service. Onze garantie: niet goed is geld terug! Kijk ook naar onze koopjes, voor halve prijzen! Dagelijks bevroren bij u afgeleverd. Vandaag besteld, morgen in huis. Elke maand maakt u kans op 250 euro aan gratis producten. De winnaars worden elke maand op onze website gepubliceerd. Dus wacht niet en registreer u op de website www.gebakonline.com Elke geregistreerde relatie maakt kans op 250 euro gratis gebak! Ongeacht of u klant bent of niet, de registratie telt, dus registreer en win!

Karamel crème & slagroom hazelnoot meringue Hazelnootschuim, Slagroom en Karamel, de perfect combinatie Bestelcode

8128

Gewicht

ca. 70 gram p. st.

Doorsnede

8 cm

Verpakking

per 35 stuks

Na ontdooien

3 dagen gekoeld houdbaar

NIET SPECIFIEK DOCH UITERMATE GESCHIKT VOOR KONINGINNEDAG EN KAMPIOENSCHAP VOETBAL

5


|

What’s • Next? Branche Agenda April

11 april NBC Seminar marktcijfers Bakkerijbranche, Wageningen 16 april - Jaarvergadering Backershuys, Utrecht 16 april Jaarvergadering Beko Zuid 16 - 21 april Week van het ambacht 17 april Jaarvergadering Back Beko IJsselstreek, Meppel 17 - 19 april Week van de Ondernemer (MKB NL), Utrecht 18 april Eindbijeenkomst Excelleren.nu 24 april Jaarvergadering Weba-Inco 25 april Leerbedrijf van het jaar Bakkerij, Wageningen 25 april NK Brood- en banketbakken (MBO), Wageningen 26 april Algemene Ledenvergadering NBOV, Gouda

Ruim 7% meer bezoekers

Terugblik op de Europain en Succesfood Van 3 t/m 7 maart vond in Parijs de Europain plaats. Een interna­ tionaal trefpunt voor de brood- en banketbakkerij. Op een beur­ soppervlakte van 68.000 m² presenteerden bijna 800 exposanten hun producten en diensten aan 82.690 vakbezoekers. Sinds enkele jaren ondergaat de sector brood en banketbakkerij ingrijpende veranderingen om te kunnen inspelen op de vraag naar kwalita­ tief fastfood. Om deze reden werd de nieuwe beurs Successfood tegelijkertijd en op dezelfde locatie georganiseerd. Traditiege­ trouw vonden tijdens de beurs gerenommeerde wedstrijden plaats, waarbij het Japanse team deze keer als winnaar naar voren kwam bij de Coupe du Monde de Boulangerie en de Wereldcup voor Suikerkunstwerken. Enkele cijfers over de Europain / Succesfood 2012 Beursoppervlakte: 68.000 m² Aantal exposanten: 770 waarvan 33% internationaal. Aantal bezoekers: 82.690 uit 143 landen, Top 10 van de internationale bezoekerslanden: België, Italië, Spanje, Duitsland, Nederland, Brazilië, U.S.A., Portugal. Het aanbod van exposanten was een weerspiegeling van de markt De complete sector werd tijdens de Europain 2012 gepresenteerd: ambachtelijke en industriële brooden banketbakkerijen, de winkels, Intersuc met het aanbod voor suiker, chocolade en ijs en tenslotte de afdeling opleidingen in de « Rue des Ecoles ». Het bezoekersaantal is gestegen met 7,2% vergeleken met de voor-

gaande beurseditie in 2010. Toch konden bezoekers profiteren van een goed toegankelijke beursvloer, dankzij de nieuwe indeling en tevens dankzij een goed verspreide toestroom van bezoekers over de 5 beursdagen. Alle beroepen waren vertegenwoordigd onder de bezoekers, waarvan een derde internationaal, voornamelijk Europees, maar ook uit verre continenten, zoals Latijns Amerika en Azië. In de Rue des Ecoles werden de beste scholen en opleidingen voor brood- en banketbakkerij en horeca gepresenteerd. Opleiders en deskundigen deelden hun know-how met toekomstige studenten en hun familie, en brachten de passie voor het bakkersvak over. Meer dan 200 noviteiten werden tijdens de beurs gepresenteerd,

Mei

voornamelijk op het gebied van marktontwikkeling. De Innovatieprijzen van de Europain 2012 werden toegekend aan 20 exposanten, in twee categorieën: materiaal en product.

gedurende 3 wedstrijddagen van zeer hoog niveau, streden 12 teams op 3 verschillende onderdelen (brood, viennoiserie en artistiek stuk) en behaalden Japan, de U.S.A. en Taiwan de podiumplaatsen.

De bezoekers konden deze technische innovaties ontdekken in de ruimte voor Innovaties en Noviteiten bij de beursingang en op de stands van exposanten waar vele demonstraties plaatsvonden, bijvoorbeeld voor van equipment voor de industriële bakkerij.

Het unieke evenement, de Wereldcup voor suikerkunstwerken, (enige wedstrijd waar de teams bestaan uit zowel mannelijke als vrouwelijke deelnemers) vond voor de 3e keer plaats en vormt wereldwijd één van de meest gerenommeerde wedstrijden voor Banket. Teams uit 16 landen realiseerden ieder maar liefst 13 werken, waaronder een creatie van pastilles, een suikerwerk, een chocoladewerk en een schoteldessert. De podiumplaatsen gingen naar Japan, gevolgd door Zwitserland en Frankrijk.

De unieke wedstrijdruimte “Le Cube”, met een oppervlakte van meer dan 4.000 m², was ingedeeld in drie afzonderlijke wedstrijdruimtes voor de verschillende disciplines: Voor deze 8e editie van de Coupe du Monde de la Boulangerie, en

Sergio Herman Ambassadeur voor Cacao Barry® en Or Noir

18 mei NK Brood- en banketbakken (VMBO), Wageningen

Op 29 februari 2012 is 3 ster­ ren Michelin chef Sergio Herman aangesteld als Ambas­ sadeur voor Cacao Barry®. Hij zal tevens het Cacao Barry® Or Noir concept in Nederland promoten. Sergio Herman is eigenaar van het beroemde 3 sterren restaurant Oud Sluis. en is iemand met een eigen visie, stijl en denkt “out of the box”. Met zijn ervaring en zijn passie voor trends en inno­ vatie zal hij vanaf dit jaar het Ambassadeursteam van Barry Callebaut versterken, voor het premium chocolademerk Cacao Barry®.

Juni 13 juni Modern Bakery Moscow, Moskou 18 juni Jaarvergadering Beko Benelux, Tiel September 16 t/m 21 september IBA, München 23 t/m 26 september InterMopro, InterCool, InterMeat, Keulen 25 september Najaarsdag Beko Zuid

Cacao Barry® zal worden gebruikt in Sergio’s recepturen en daarnaast zal Sergio diverse recepten ontwikkelen. Bovendien zal Sergio Cacao Barry® vertegenwoordigen in exclusieve masterclasses. Foto: Ondertekening Contract, v.l.n.r.: Freek van der Knaap, (Vice President Gourmet Business Unit Barry Callebaut Western Europe) Ton Jongejan, (Technical Advisor). Sergio Herman, Hans van den Bosch (Sales & Business Development Director), Philippe Janvier (Vice-President Gourmet Western Europe Sales & Trade Marketing), Jurgen Koens, (Ambassadeur Cacao Barry), Harm Jansen (Sales Field Manage).

Oktober 1 oktober Najaarsdag Beko Nederland 5 - 6 oktober Taart & Trends, Apeldoorn 22 t/m 28 oktober Week van de ambachtelijke vlaai

De Weesper Moppentrommel Een man en een vrouw zijn al jaren getrouwd. Op een dag zegt de vrouw tegen haar man: “Het leeslampje boven het bed doet het niet meer, wil je daar eens naar kijken?” De man wijst naar zijn voorhoofd en zegt: “Staat hier soms “ELEKTRICIËN?” De volgende dag zegt de vrouw tegen haar man: “het tuinhekje sluit niet goed meer, wil je daar eens wat aan doen?”. De man wijst weer naar zijn voorhoofd en zegt: “Staat hier soms “TIMMERMAN?”

r

n k t!

m

van ou w

....

m ee

Op een avond komt de man van zijn werk thuis en het tuinhekje sluit weer perfect, ook lekt de kraan op de badkamer niet meer, en als ze naar bed gaan knipt de vrouw nog even demonstratief het leeslampje aan, waarop de man vraagt: heb je dat allemaal zelf gemaakt? “Nee”, zegt de vrouw, “ik heb het de buurman gevraagd en hij wilde het wel doen, maar dan moest ik wel een taart voor hem bakken,… of ik moest met hem naar bed”.

eld er

og

de

De week daarop lekt de kraan in de badkamer en de vrouw vraagt haar man er naar te kijken, waarop de man weer naar zijn voorhoofd wijst en zegt: “Staat hier soms LOODGIETER?”

el .

Stuur uw informatie naar: redactie@bakerynext.nl

De w

6

e lij k d a n j

e

En vraagt de man “wat voor taart heb je voor hem gebakken?” Nu wijst de vrouw naar haar voorhoofd en zegt: “Staat hier soms BAKKER”? Heb je ook een mop voor de Weesper Moppentrommel? Mail hem naar redactie@bakerynext.nl

Voor meer informatie: www.primusouwel.nl

Primus Ouwelfabriek BV Oostzaan Tel.: 075-6164061 info@ouwel.nl


|

Actief verkopen doe je zo

Jan Linders schoolontbijt

Zeelandia en NBC geven eendaagse verkoopcursus in hun vak. Selten: “Mensen laten inzien dat ze eigenlijk een ontzettend leuk vak hebben zodat ze werkplezier uitdragen in de winkel. De uitstraling van je personeel verbetert de winkelsfeer en de vragen die gesteld worden aan de klanten. Daardoor verbetert ook nog eens je omzet!” De cursus is heel praktijkgericht. “In de ochtend bespreken we het koopproces. Elk moment is van belang: van het binnenkomen totdat de klant de deur uitloopt.”‘s Middags wordt er ingegaan op verMeer verkopen, in deze tij­ den? Trainer Carolijn Selten ziet het elke week gebeuren. “In de bakkerij staat de omzet onder druk en veel bedrijven hanteren een financiële stop. Maar investeren in een actieve verkoophouding van je perso­ neel resulteert vrijwel zeker in omzetstijging. De kosten ver­ dien je in 99,9% van de gevallen op korte termijn terug”.

schillende klanttypen, koopwensen en hoe je hierop kunt inspelen. “ Selten kan de training aanbevelen aan álle bakkerijen en verkoopmedewerkers.“Iedereen kan altijd nog leren. Bovendien: de markt verandert, klanten veranderen. Je kunt in de ene setting een dijk van een verkoper zijn, als de setting verandert moet jij je toch aanpassen. Opnieuw op zoek gaan naar de optimale versie van jezelf.”

Ingezonden

Selten geeft bijna elke week de NBC verkooptraining ‘Actief verkopen’. Een training voor personeel van bakkerswinkels. Selten: “Het succes van de training laat zien dat bakkers zeker de waarde ervan inzien. Deze training onderscheidt zich dan ook door het opvallende, directe effect ervan op de omzetcijfers.”

Haarlem - Voor de echte chocoladefreak zal er geen betere actie mogelijk zijn. Chocolaterie Pierre in de Kleine Houtstraat heeft het grootste paassei van Haarlem in huis. Aan het ei is een wedstrijd verbonden: wie het gewicht raadt of het dichtst benadert krijgt het ei mee naar huis. Het ei is negentig centimeter hoog en hol van binnen. ‘Het is een laag melkchocolade van ongeveer twee centimeter, getamponeerd met pure chocolade, zodat het ei een beetje een marmeren uiterlijk heeft’, zegt Jeffrey van Soest, zoon van eigenaar Gert van Soest. De actie is bedoeld om meer naamsbekendheid te krijgen. De chocolaterie heeft al jaren een vestiging in Hillegom. Het ei heeft een winkelwaarde van tussen de 300 3n 400 euro. Tijdens de actieperiode mag iedereen een gokje doen. De winnaar krijgt begin april bericht in ieder geval voor Pasen. Foto: United Photos/Paul Vermeer.

De kern van de training draait erom dat mensen weer zin krijgen

Ingezonden door: Gert & Karin van Soest, Chocolaterie Pierre, Houttuin 2, 2181 JG, Hillegom, Tel.0252-525210

7

Elk jaar organiseert Jan Lin­ ders, een zelfstandige keten van 56 supermarkten in het zuidoos­ ten van Nederland, het school­ ontbijt voor basisscholen. Cris­ tel Aarts, Category Manager Brood & Banket bij Jan Linders vertelt over de belangrijkheid van dit schoolontbijt: “We wil­ len zo het ontbijt extra onder de aandacht brengen. Het ontbijt is namelijk de belangrijkste maal­ tijd van de dag. Hiermee start het lichaam op. Geen ontbijt is geen energie.” Voor dit jaarlijkse evenement heeft Jan Linders de ‘Versier je boterham’-

wedstrijd in het leven geroepen. In totaal winnen 56 schoolklassen een heerlijk ontbijt en de hoofdprijswinnaars krijgen een rondleiding in de bakkerij van Jan Linders (Bakkersland in Kerkrade). De deelnemende basisscholen kunnen per klas een versierde ‘papieren’ boterham inleveren bij Jan Linders. De supermarkten kiezen dan de winnaars met de mooiste boterhammen. De winnaars van de hoofdprijs waren dit jaar klas 3-4-5 van basisschool “De Keg” uit Venray. Zij hebben onlangs een rondleiding gekregen in de bakkerij.

Skills Masters 2012 in Ahoy succesvol verlopen In Rotterdam AHOY zijn van 15 tot en met 17 maart de Skills Masters gehouden. De banket­ bakkers van Het Zadkine waren hier alweer voor het 8e jaar actief met workshops en ook dit jaar met het ”wereldberoemde” Paashaaskonijntje. Tijdens deze drie dagen hebben de banketbakkerstudenten van Zadkine een kleine 500 workshops verzorgd voor geïnteresseerden in het brooden banketbakkersvak. Met een kleine 35.000 bezoekers mogen de Skills volgens Piet Grave­maker van Zadkine Centrum in Rotterdam een succes genoemd worden en met recht de grootste landelijke beroepenmanifestatie van Nederland.

great taste ... WAPEN

OVAAL SPECIAAL

EENHOORN

PADDESTOEL

GRAND MARNIER

KOFFERTJE

VERREKIJKER

SWEET NUT

BEN HUR

FLORENCE ALBÈRT NOOT RUMKOGEL

AARDBEI CUBAANSE KUS KONINGSKROON ALBÈRT GLAD GLOBE

PETJE

ZEBRA

ACCORDEON

MARASQUIN MANNON

VLIEG

KAATJE CROQUANT

OVAAL ROYAAL

CERICETTE

STOOMWALS

FRIESCHE STAARTKLOK CAFÉ BRASIL BOUCHÉE

TROPICAL

UIL

allesondercontrole.com

LILI

SUNNY DAY POIRE

SICILIË

WILLIAM SUIKERVRIJ

TempWeb. Draadloze temperatuurbewaking en -registratie via internet/LAN. NL 074 265 77 88

T 013 - 511 45 45

www.chocolateriealbert.nl

BE 053 80 97 54

1533AdvBakeryNext_TempWeb.indd 1

26-03-12 13:34


8

|

Bakery Nexus lanceert nieuwe website Onlangs is de vernieuwde web­ site van Bakery Nexus de lucht in gegaan. Naast een nieuw uiterlijk, zijn ook de inhoud en de navigatie van de site verbe­ terd. Zo kenmerkt de website zich door een moderne vorm­ geving, duidelijke structuur en heldere navigatie. Door deze aanpassingen vindt de bezoeker gemakkelijker zijn weg en is informatie sneller te vinden. Nieuw op www.bakerynexus.nl is de mogelijkheid om je aan te melden als Bakery Nexus Fan. Als fan van Nexus laat je zien dat je de vereniging én het bakkersvak een

Bakkerij ten Napel Ambachtsbakker Bakkerij ten Napel in Klaziena­ veen, Emmen en Nieuw Amster­ dam mag zich sinds 15 maart Ambachtsbakker noemen. De uitstraling van de winkels heeft inmiddels een grote verandering ondergaan.

Ter gelegenheid van deze overstap heeft Ten Napel een tassenactie gehouden met de titel “Een Tas vol lekkernijen”. Voor maar € 7,50 konden klanten hun tas vullen met 2 gevulde koeken, een Honingkoek, 6 witte bollen, een Ambachts Donker en 2 Tompoucen.

warm hart toedraagt! Daarnaast peilt Bakery Nexus de mening van haar fans bij belangrijke brancheontwikkelingen! Ook zijn er exclusieve voordelen zoals een jaarlijkse verrassing die per post wordt verstuurd en standaard 10% korting op de Collegekaarten. Nexus Fan kost €7,50 per jaar. Bakery Nexus blijft ook actief op Twitter. Ze zijn te volgen op twitter.com/BakeryNexus voor het laatste Nexus-nieuws.

Tijdelijk product van Vandemoortele: de Doony Oranje Vergeer Holland behaalt BRC A-status en IFS Higher Level van het merk The Originals* kan

Speciaal voor het EK voetbal 2012, Koninginnedag en de Olympische Spelen ontwikkelde Vandemoortele de Doony Oranje Deze donut heeft een oranje suikericing en is gedecoreerd in de kleuren van de Nederlandse vlag. Net zoals alle donuts

HOLLAND 3369 E.G.

HACCP Gecertificeerd

ook de Oranje Doony na 20 minuten ontdooien gepresenteerd worden. Vandemoortele ontwikkelde ook enkele promotionele activiteiten ter ondersteuning van de Oranje Doony, zoals een consumentenactie waarvoor hippe oranje haarbanden zijn ontwikkeld. Bakkers ontvangen hierbij een tweezijdige poster waarmee meteen de oranjesfeer in de winkel kan worden gebracht. De Doony Oranje is een tijdelijke referentie, zolang de voorraad strekt. Voor meer informatie kan men terecht bij de Vandemoortelevertegenwoordiger.

Het werken aan een integrale kwaliteitszorg en ketenbeheer­ sing heeft Vergeer Holland na een audit op basis van de BRC standaard 6 en IFS standaard 5, de beoordeling BRC6 Status A & IFS5 Higher Level opgeleverd

kwaliteitskeurmerken, waaronder BRC en IFS. Met het behalen van deze status waarborgt Vergeer Holland een herkenbaar kwaliteitsstandaard.

Vergeer Holland is een internationaal opererende organisatie gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, raspen, verpakken, opslaan en distribueren van kaas. De producten worden vacuüm of onder beschermde atmosfeer verpakt. Dit wordt gedaan onder verschillende

mincedveal… smaakmakers van...gehakt

www.mincedveal.nl T.020 - 632 41 85 info@mincedveal.nl

Hoogenboom breidt range premium chocolade decoraties uit Als aanvulling op het huidige assortiment premium chocolade decoraties, introduceert Hoogenboom onder het Callebaut merk 24 nieuwe chocolade decoraties. De range bestaat onder andere uit Chocopencils, Chocoladebloesems, Truffelkogels en chocoladeschaafsel. Onder het merk Chocolate Masters introduceert Hoogenboom 12 nieuwe chocolade decoraties. Onder andere “Forest”,“Pacific Shells” en “Beach Leaves” . De nieuwe producten zijn per direct leverbaar.

Echte Bakker Jan van der Poel wordt VVV agent Op dinsdagavond 27 maart was het dan eindelijk zover. Deze avond kon men kennis maken met Echte Bakker Jan van der Poel aan de Apeldoornseweg 16 in Hoenderloo in zijn rol als Veluwespecialist en als agentschaphouder van de VVV. De activiteiten van Bakkerij, Lunchroom en IJssalon zijn uitgebreid met het informeren en adviseren van toeristen, inwoners van Hoenderloo en van een ieder die verder van deze diensten gebruik wil maken. Men kan dan bij Van der Poel terecht voor verhuur van fietsen, mountainbikes, e-steps, ballonvaarten en een MiniCooper, maar ook voor bijvoorbeeld voor een dagtocht over de Veluwe. Volgens Sonja Hooijer-van der Poel zijn zij de eerste bakker in Nederland met deze “nevenfunctie”.

Prikkelende mening? We zijn er benieuwd naar! redactie@bakerynext.nl

i

WILLEMSEN • KOEL- EN VRIESBOUW • • • • •

KOEL- EN VRIESHUIZEN INVRIESTUNNELS BEDRIJFSRUIMTES KOEL- EN VRIESDEUREN BRANDWANDEN EN -DEUREN

Willemsen Isolatiebouw B.V. Sophialaan 6 3542 AR Utrecht T (030) 241 01 26 F (030) 241 41 29 www.willemseniso.nl

• KOEL- EN VRIESHUIZEN • INVRIESTUNNELS • BEDRIJFSRUIMTES • KOEL- EN VRIESDEUREN • BRANDWANDEN EN -DEUREN

W S 35 T F E Iw


|

Sjoerd Arts helpt met bruidstaart in Costa Rica Direct na de Carnaval heb­ ben Sjoerd Arts en zijn vrouw Annemieke (Arts Bakkers) een prachtige reis gemaakt. Een vriend van hen had het initiatief genomen om het idee van de Alpe d’Huzes verder over de wereld te verspreiden. Anne­ mieke had al 2 maal hierin meegefietst. Toen er zich een nieuwe uitdaging voordeed, hebben ze de kans gegrepen en hebben ze meegedaan aan de POCHO! de Costa Ricaanse versie van de Alpe d’Huzes. Zij hebben na dit evenement een prachtige reis gemaakt door het

land en als klap op de vuurpijl werden ze door mede-organisatoren van het fietsevenement uitgenodigd voor hun bruiloft. Er was hun een taart toegezegd door een bekende. Deze raakte echter op de ochtend van de bruiloft in paniek en kreeg de taart niet voor elkaar. Het toeval wilde dat Sjoerd en Annemieke in hetzelfde hotel zaten en Sjoerd had beloofd te zullen helpen met de taart, als het nodig mocht zijn. Het telefoontje met de hulpvraag kwam die ochtend al gauw en met kunst en vliegwerk hebben ze alsnog een leuke taart geknutseld in de tropen! “Een hele bijzondere ervaring”, aldus Sjoerd.

Echte Bakker Vonk bestaat 12½ jaar

MAKOMBI.NL

waterkoelers & doseerapparaten

Al 12½ jaar verkopen Adriaan en Alita Vonk van Echte Bakker Vonk in Bunnik brood, gebak en andere specialiteiten. Het bakkers­ vak zit Adriaan in het bloed en hij geniet er nog altijd van. Adriaan Vonk leerde het vak van zijn ouders in Amersfoort. “Ik ben net niet in de bakkerij geboren, maar het scheelde niet veel”, zo zegt hij. “Ik heb altijd bakker willen worden. Het zit erin gebakken zeg maar.” Vanuit Amersfoort heeft hij destijds het familierecept voor de “Amersfoortsche Keesjes” meegenomen, een zachte, stevige koek.

Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt nu zelfs

Upload je eigen vid eo en wordt wereldbe roemd in heel N edToeristen. erland!Bakker herkend door de Japanse

uit Maas-

Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt

Black Benelux lanceert webshop Black Benelux lanceert een geheel nieuwe webshop voor de ambachtelijke ijsbereider: www. gelato-express.eu. Middels deze webshop kunnen geregistreerde gebrui­ kers 24 uur per dag, 7 dagen per week een totaalassortiment ijsgrondstoffen en -benodigd­ heden bestellen. Black Benelux garandeert levering binnen 48 uur mits de artikelen behoren tot het standaardassortiment. Met deze webshop hanteert het bedrijf uit Utrecht nu drie verkoop-

methodieken: klanten kunnen telefonisch bestellen: 09007262 7742 (gratis), of bij één van de vertegenwoordigers of via de webshop.Met de introductie van de webshop heeft Black Benelux haar verkoopformule vereenvoudigd en aangepast aan de eisen van deze tijd. De introductie van www.gelatoexpress.eu zal worden vergezeld van een actief promotieprogramma. Zo worden Ducato’s (afdekwafeltjes) gratis voorzien van naam of logo van de afnemer. Ook ijsbekers worden tegen aantrekkelijke voorwaarden aangeboden met een eigen dessin of logo.

Doordat zijn ouders zich puur op brood richtten en Adriaan daarnaast ook banketbakker en chocolatier wilde zijn, besloot hij een eigen zaak te beginnen in Bunnik. Maar voordat hij zijn eigen zaak in Bunnik begon in 1999, werkte hij op verschillende plekken, zelfs in het buitenland. Vanuit Zwitserland nam Adriaan de appeljaloezieën mee, die hij nog altijd verkoopt. Die eigen zaak was geen slecht idee, want het gaat hem sindsdien voor de wind. “Ik ben best trots op het feit dat ik al snel in staat was oude machines te vervangen door hypermoderne exemplaren”, zegt Adriaan. En bij deze aankoop bleef het niet, ook de winkel werd vijf jaar geleden in een nieuw jasje gestoken. In 2007 is de winkel namelijk verbouwd tot een zelfbedieningswinkel.“Dat is meer van deze tijd”. Aan de provinciale weg, achter de pizzeria, heeft Adriaan zijn bakkerij, tegen zijn huis aan. Daar bakt hij elke nacht het brood. Om 06.00 uur gaat hij verder in de winkel aan de Dorpsstraat, met het gebak en de taarten.“Voor mij is het ideaal, ik ben altijd thuis als de kinderen uit school komen.” Uitgerekend op de dag dat Adriaan zijn jubileum officieel vierde, op 1

maart, begaf zijn oven het.“Dat was erg lastig, mijn broden stonden net 10 minuten in de oven. Gelukkig is de relatie met Martien van Dijk heel goed en mocht ik zijn oven gebruiken” In die twaalf-en-een-half jaar is volgens Adriaan wel het een en ander veranderd: “Er zijn zeker dertig broodsoorten bijgekomen en verwisseld. Het zojuist verschenen Bunnichemse groentenbrood lijkt echter en blijvertje te zijn. Toch heeft hij alweer een nieuw idee in ontwikkeling.“Stilstand is immers achteruitgang”, zo meent hij. Het ene idee is succesvoller dan het ander maar over de laatste twee Bunnichemse broden is iedereen te spreken. Adriaan: “Mijn kinderen, die altijd met lange tanden eten wanneer ze groenten voorgeschoteld krijgen, gingen zelfs voor de bijl!”,. Het brood bevat een mix van soepgroenten, die speciaal door de groenteboer wordt samengesteld. Zo zit er wat meer wortel in, om het eindresultaat een mooiere kleur te geven”. Het nieuwste product van Echte Bakker Vonk is de rode wijn salami stok.“Die is zo lekker, daar hoeft helemaal niks op, dat eet je zo weg. Heerlijk!”

T 0413 29 29 03 F 0413 22 84 45 www.makombi.nl info@makombi.nl

Nieuw design van SHUFFLE MIX Shuffle Mix heeft de PLC bediening geïntroduceerd. Het is nu mogelijk om met de touchscreen bediening 99 recepten op te slaan van onder andere: kapsel, cakes, macrones, botercrèmes, meringues, slagroom, plantaardige room, crème fresh, mousses en alle dessert producten. Shuffle Mix is verkrijgbaar in de volgende capaciteiten. Type

Cap kg/hr

Power KW L x BR x H.

Weight KG

100 250 500 1000

10-100 50-250 100-500 200-1000

0,75 2,2 3 5

80 240 285 350

70x70x110 80x70x130 80x70x130 120x90x280

Shuffle-mix BV

Wattstraat 15, 3771 AG Barneveld Tel: 0342-450322, Fax: 0342-462918 info@shufflemix.com

www.shufflemix.com

www.uitzendbureauhetambacht.nl

Opmerkelijke tweets Ex

Is jou ook een bijzondere of leuke tweet opgevallen? Laat het ons weten via Twitter (BakeryNext) of via email op redactie@bakerynext.nl

Ex

9


10 |

Damco tip voor lenterecept:

Cupcake “Frambo-Choco” Recept voor 40 stuks, met: Frambo Choco Cake, Damco Top R en Marsepein “Superieur”. Recept cake: 1000 g Frambo Choco Cake, 500 g boter, 500 g heelei, 25 g water. Werkwijze: Grondstoffen op bakkerijtemperatuur brengen. Boter met een vlindergard soepel draaien (niet luchtig). De rest van de grondstofOventemperatuur: ca. 170°C, Bakfen toevoegen en het geheel ca. tijd: 35 minuten 2-4 minuten in de 2e versnelling Recept crème au beurre en bloem gladdraaien, naar gelang van de blaadjes: 210 g boter, 75 g Crème hoeveelheid beslag en de snelheid margarine, 120 g basterdsuiker, van de machine. Vul een muffin/ TrompGroup-AdvA4-0110:Opmaak 1 27-01-2010 16:17 Pagina 1 420 g Damco Top R, 240 g Marsecupcakevorm af met 50 g beslag per pein Superieur, groene kleurstof, stuk (afhankelijk van de grootte van 40 verse frambozen. de vorm).

Werkwijze: Boter, margarine en suiker luchtig kloppen. Daarna in 4-5 keer Damco Top R toevoegen en vervolgens ca. 20 minuten op lage snelheid laten draaien. Kleur de crème au beurre eventueel naar de gewenste kleur. De Marsepein Superieur mengen met de groene kleurstof en hiervan blaadjes vormen. Op elke cupcake ongeveer 20 gram crème spuiten en dit decoreren met wat frambozenjam, de blaadjes van marsepein en verse frambozen.

Beko introduceert twee nieuwe verpakkingen Beko Verpakkingen in Nijmegen introduceert een tweetal nieuwe verpakkingen. Beide bedoeld voor de moderne consument. De consument kiest volgens Beko steeds vaker voor convenience food in plaats van lekker lang lunchen in een eetcafé. Een snelle snack is hierdoor meer regel dan uitzondering. Vaak verdwijnt een mooi belegd broodje in een wit of bruin zakje, met als gevolg dat het onzichtbaar is en erg onhandig om te nuttigen. Daarom introduceert Beko Verpakkingen “Snack Bag”. De Snack Bag heeft aan de ene kant een milieuvriendelijke, papieren wikkel en aan de andere kant een doorzichtig venster, waardoor het product zichtbaar blijft. Het principe is simpel: inpakken, oprollen en genieten! De bakker rolt de snack in de Snack Bag en sluit deze met de zelfklevende sluiting. De klant scheurt het doorzichtige deel eraf en kan, zonder de handen vies te maken, genieten van een heerlijke snack.

Indicatie grondstofprijs: € 0,42 per cupcake

Twee andere consumententrends zijn de groei van het aantal kleinere huishoudingen en de trend naar kleinere producten. Minder en kleiner dus. Veel bakkers spelen hier met hun assortiment al goed op in, maar volgens Beko Verpakkingen kan het op het gebied van verpakkingen nog wel wat beter, want te vaak worden de producten op een inschuiver in een zakje geschoven en bij thuiskomst blijkt er van het mooie product weinig meer over te zijn en is de klant teleurgesteld. Daarom introduceert Beko de “Tweegebaksdoos”. Deze duplex gebaksdoos is geschikt voor het verpakken van twee losse gebakjes.

Cake/Pie production lines

Turn Key Projects

Waffle production lines

Bestel uw Bakkerij Dagen foto helemaal gratis

TROMP GROUP

Pizza production lines

We offer Turn Key solutions based on standard concepts with strong focus on five products groups. With our expert knowledge we are your partner, working together on practical solutions.

CONCEPTS AROUND PRODUCTS With our three company’s we bring years of knowledge and experience

Onder de titel “Groeten uit Amsterdam” heeft in het hart van Bakery Next van week 12 een fotocollage gestaan van vele standhouders op de Bakkerij Dagen. Goed mogelijk dat u daar ook tussen staat. Stelt u het op prijs om per e-mail uw eigen foto te ontvangen in hoge resolutie? Stuur dan een e-mail naar info@bakerynext.nl en we mailen hem kosteloos toe.  Team Bakery Next

together in order to give a wide range of total bakery solutions to you as our customer.

Pastry production lines

STAND ALONE EQUIPMENT Within theTromp Group every company has his own speciality and stand alone equipment, while together we offer turn key solutions.

UNIQUE POSITION With our Group we have a unique position in the bakery industry. This gives you as our customer and to the total market, reliability, profit and fast anticipating on customers demands.

Bread production lines

MORE INFO: WWW.TROMPGROUP.NL

Regelmatig willen wij u als lezer een stelling voorleggen en u vragen om hierop te reageren door het er mee eens te zijn, of juist niet. Het liefst gebruiken wij dan stellingen, die u bijzonder aanspreken. Welke stelling zou u nou eens aan de collega’s in de branche willen voorleggen? Mail uw stelling naar redactie@ bakerynext.nl of vul de deze bon in en stuur deze naar Redactie Bakery Next, Schoolstraat 6 8603 XL Sneek. Faxen mag ook: 0515-421260. U blijft anoniem! Niemand weet dat de stelling van u afkomstig is. Mijn stelling die ik eens aan de collega’s in de branche wil voorleggen is: .................................................. ........................................................................................ ........................................................................................


| 11

Ingezonden Het leven is te kort om slecht brood te eten! We schrijven hartje zomer, 30 graden op een camping in Zuid Frankrijk. De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt en het ultieme vakantiegevoel wordt versterkt door de plaatselijke Boulanger die in alle vroegte heerlijk knapperige verse stokbroodjes op de camping brengt. Heerlijk vinden we dat, de volle smaak van een echt Frans stokbroodje. Smaak, die 100% voortkomt uit de liefde van de bakker die begrijpt dat smaak vanzelf ontstaat, als je het deeg maar voldoende tijd geeft om te rijzen en tot ontwikkeling te komen. Smaak, die bij de Franse bakker al begint bij de bereiding van zijn eigen natuurgist, zijn kindje, zijn “levain”. In de natuurgist stopt de bakker al zijn ziel en zaligheid, deze natuurgist wordt beschermd en bewaakt. Een goed brood smaakt overal hetzelfde. Mensen beweren dat een stokbrood in Frankrijk anders smaakt vanwege het simpele feit dat je in Frankrijk bent. Ik durf te beweren dat dit lariekoek is! Het klinkt zo makkelijk, smaak ontstaat vanzelf, kwestie van wachten. En toch waren wij, en met ons zo’n beetje de hele bakkersbranche, het toch vergeten. In Nederland wordt de markt gedomineerd door de industrie. 80% van alle broden in Nederland worden door de industrie gebakken en verkocht. Logisch dat onze grondstoffenleveranciers zich laten leiden door deze grootste afzetmarkt, en steeds meer mixen op de markt gingen brengen om ongeschoolde mensen ook een brood te kunnen laten bakken. Wij als domme bakkers lieten ons leiden door de industrie, en kochten de afgelopen jaren steeds vaker dezelfde samengestelde mixen, en vergaten waar het echt om draait bij het bakken van een goed brood.

Nieuwe producten van Gullimex De verbeterde Ellab Track­ Sense Pro (TSP) EtO-sensor voor relatieve luchtvochtig­ heid (RV) en temperatuur is vanaf nu verkrijgbaar. Door het verticaal geplaatste mem­ braan en beschermingsfilter is de sensor zeer robuust. De sensor heeft een korte respons­ tijd (6 seconden), verbeterde gevoeligheid en is inert voor de meeste gassen en chemische stoffen dankzij de RVS behui­ zing. Het meetbereik van de sensor is 0 tot 100% RV en 0 tot +85 °C met resp. 2% en 0,1°C nauw­ keurigheid.

Alle huidige versies van de ValSuite2-software ondersteunen deze nieuwe sensor, die compatibel is met alle TSP-loggers. Een combinatie met de Sky-module is eveneens een optie. Sky zorgt voor draadloze communicatie met de PC. Bovendien zijn data hiermee real-time te monitoren, zodat de gebruiker adequaat kan reageren op veranderingen.

Ook nieuw is de TrackSense Pro temperatuur-, druk- en vochtlogger. Een robuuste logger, ontworpen om te worden gebruikt onder extreme omstandigheden. Hij weerstaat temperaturen van -80°C tot 150°C en druk tot 10 bar bij volledige onderdompeling. Het geheugen kan 60.000 metingen opslaan. De geringe afmetingen en het gemak van een draadloos systeem maken de logger geschikt voor een veelheid aan validatietoepassingen.

Denk en praat mee over de

toekomst van de bakkerij WOENSDAG

25 APRIL 2012

Zo’n 4 jaar geleden kwam Christophe Vano als bakker bij ons werken. Christophe is een Franse bakker in hart en nieren, getrouwd met een Limburgse vrouw, en ze wilden samen weer terug naar Nederland. Christophe sprak geen woord Nederlands of Engels, en wij geen woord Frans. Toch besloten we Christophe een kans te geven. Christophe zette ons de afgelopen jaren weer met beide benen terug op aarde. Brood is niets anders dan meel of bloem, water en zout. Voeg daarbij de nodige tijd zodat het op natuurlijke basis gaat gisten en je hebt het lekkerste broodje wat je je kunt bedenken. Oh zo simpel, maar toch doet bijna geen enkele Nederlandse bakker het! Wij werden met beide benen terug op aarde gezet en weten weer wat echt brood bakken is, en onze klanten wat echt brood eten is. Gelukkig komen er steeds weer meer bakkers in Nederland die zich afzetten tegen de smaakvervlakking van de huidige tijd, en bakken weer heerlijk smaakvol brood. Mensen, zoek die goede bakkers en eet toch smaakvol brood, want.... Het leven is te kort om slecht brood te eten! Joep Gommans Bakker met passie voor vers brood!

FORT VOORDORP TE GROENEKAN (BIJ DE BILT)

Schrijf nu in voor de MKB Ondernemersdag voor de bakkerij 2012 Vraag ernaar bij uw Zeelandia vertegenwoordiger of bel met onze Klantenservice via 0800 0367

Op woensdag 25 april organiseert Zeelandia voor de vierde keer de MKB Ondernemersdag voor de bakkerij. In het sfeervolle Fort Voordorp te Groenekan (bij De Bilt) zullen professionele sprekers en interactieve workshops opnieuw enkele honderden deelnemers uitdagen. Om van elkaar te leren. Elkaar te inspireren. En met frisse, nieuwe ideeën naar huis te gaan. Het thema van de MKB Ondernemersdag voor de bakkerij is: ‘Bakkerij 2015 - Inspelen op de klant van de toekomst’. Het jaar 2015 klinkt nog ver weg. Maar het aankoopgedrag, het eetpatroon en de consumententrends die dan essentieel zijn, zijn ook vandaag al actueel. Vandaag al kun je inspelen op de situatie van 2015. De toekomst van de bakkerij begint vandaag. Reserveer nu alvast uw deelname, vol = vol! Kosten zijn H 175,- p.p, incl. lunch en warm buffet. Per bedrijf tweede persoon gratis. Inschrijving is mogelijk via www.zeelandia.nl Postbus 9 I 4300 AA Zierikzee T 0111-419000 I www.zeelandia.nl


12 |


| 13

Local Marketing Onderscheid door grondstoffen uit de eigen regio Samen sta je sterk! Foto: Joep Gommans


14 |

Museum van grote waarde voor Medemblik

Remkes opent nieuw seizoen voor Oude Bakkerij Commissaris van de Koningin Johan Remkes luidde onlangs het seizoen 2012 van het museum De Oude Bakkerij in. In het bakkerij­ museum aan de Nieuwstraat opende hij de tentoonstelling ‘Eten van vroeger is weten voor later’. Op de bovenverdieping wordt getoond welke middelen in vroeger tijden werden gebruikt om de grond­ stoffen tot smakelijke baksels te kunnen verwerken. Het leek de mensen achter het museum een goed onderwerp, in de wetenschap dat de consument steeds meer wil weten over zijn eten. De opening van het nieuwe seizoen werd ingeluid in hotel Het Wapen van Medemblik, waar de vrijwilligers van het museum en anderen die het ondersteunen op een kopje koffie werden getrakteerd, alvorens naar de opening te gaan. Wethouder Dirk Kuipers vertelde daar hoe de gemeenteraad ertoe was gekomen voor de komende vier jaar honderdduizend euro subsidie beschikbaar te stellen aan het museum. In de tussentijd moet de organisatie van het museum zo zijn geprofessionaliseerd, dat het niet meer – of, in elk geval, veel

minder – van subsidie afhankelijk is. Oprichters Theo en Ans Spil gaan zich zo langzamerhand terugtrekken. Er zullen anderen moeten opstaan om het museum op niveau te houden. Aan de waarde van het museum voor de stad Medemblik hoeft niet te worden getwijfeld, vindt Kuipers. “Het trekt veel toeristen aan, in combinatie met de stoomtram. De kracht van het museum is dat het mensen activeert. Je kunt niet alleen zien hoe vroeger in een bakkerij werd gewerkt, je kunt ook deelnemen aan de bereiding en vooral

Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt nu zelfs

Upload je eigen vid eo en wordt wereldbe roemd in heel N edToeristen. erland!Bakker herkend door de Japanse

uit Maas-

Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt

kinderen vinden dat leuk,” aldus de wethouder. Het bakkerijmuseum, begonnen op de zolder van het Burgerweeshuis, bestaat dertig jaar en heeft inmiddels meer dan een miljoen bezoekers getrokken. In het afgelopen jaar passeerden 45.000 belangstellenden de kassa. Het werd onlangs uitgeroepen tot het leukste museum voor kinderen en nu wordt gehoopt op een nominatie voor de titel ‘Meest kindvriendelijke museum’. De commissaris bracht hulde aan de vrijwilligers, die het museum ondersteunen. Het zijn er bijna honderd.“Ik ben nog maar twee jaar in functie en veel op pad geweest, maar ik word daardoor steeds weer getroffen in Noord-Holland,” bekende hij. De Oude Bakkerij, gevestigd op Nieuwstraat 8 te Medemblik, is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Groepen kunnen het museum op afspraak ’s morgens bezoeken. Bronnen: Dichtbij / Wieringermeerbode/ Westfries Weekblad

Internet

Misbaksels Als bakker bakt u elke dag het lekkerste brood om aan uw klanten te verkopen. Van dag tot dag is het assortiment broodproducten ongeveer gelijk, met hier en daar thematisch wat afwisseling (Pasen, Kerst, Sinterklaas).Toch? Natuurlijk worstelt u wel eens met de vraag of uw klanten al uw broodproducten en lekkernijen wel zo lekker vinden? Uzelf en uw medewerkers vinden alles natuurlijk“vurrukkulluk”. Steeds vaker bekruipt u het gevoel dat u ook wel eens wat anders wilt maken en aanbieden aan uw klanten. Maar wat dan? Welke smaken vinden ze lekker? Wat voor soort producten dan? Allemaal vragen die tijd kosten en misschien daarom maar niet verder uitgevoerd worden. Draai het om! Laat iedereen meedenken over nieuwe smaken en nieuwe bakkersproducten. Nederland heeft miljoenen amateurbakkers waar de bakkersgeest in popelt om eruit te komen. Vraag uw klanten wat ze lekker vinden, welke type bakkersproducten ze willen kopen en waar ze van likkebaarden bij de gedachte alleen al. Hoe laat je nu mensen meedenken? Eerst moet je er voor zorgen dat de mensen weten dat ze hun ideeën kunnen inbrengen. Dit kan natuurlijk op papier, handiger is ze meteen te verwijzen naar de website, Facebook pagina of Twitter account. Laat de mensen berichten plaatsen en Twitteren met hun ideeën. Laat de mensen zelf bepalen welk idee het leukst is. Het idee met de meeste stemmen wint! Jij als bakker hebt dan enorm veel nieuwe ideeën en de klanten vinden een nieuw eigen bedacht bakkersproduct in uw winkel. Dit product maken en verkopen levert ook weer de nodige publiciteit op natuurlijk. Pak dit weer op via internet!

Met al die ideeën kun je elke maand een nieuwe variant uitproberen, elke maand weer iets nieuws. Is het niks? Toch niet lekker? Zelfs een misbaksel? Dan maak je er een foto en video van en toon je het misbaksel op je website, Facebook pagina en Youtube-kanaal! Vraag ook van alle amateurbakkers naar hún foto’s en video’s, vooral die van de misbaksels. De leukste krijgt een prijs en wordt een maand lang gebakken en verkocht in de bakkerij. Een win-win situatie dus! Het samen werken aan nieuwe ideeën en producten heet “Crowdsourcing” en wordt veel gebruikt over de hele wereld. Ook door u als bakkers kan dit op een leuke en (financieel) interessante manier opgepakt worden. Door meer de klanten bij je bakkerij en bakkersproducten te betrekken, krijg je een grotere betrokkenheid met je doelgroep (en dus een hogere omzet!). Frank van Eerd van de Bisschopsmolen heeft hier goede ervaringen mee. Hierover berichtte Bakery Next u al eerder. “Wees trots op al uw creaties en misbaksels.” Zet ze meteen op de Facebook pagina: www.facebook.com/misbaksels

Frederik Jan van der Meulen Internet Marketing specialist en adviseur.

Ik geef advies en trainingen op het gebied van Online Marketing, Mobiele Marketing, E-business en Social Media. U kunt mij bereiken via email (contact@frederikjan.nl) en telefonisch op 06-41817663 of bezoek mijn website: www.frederikjan.nl

Winkels benutten internet onvoldoende

Rechtsvormwijziging

Financiering Bedrijfsbeëindiging

BAKKERIJ ADVIES

| TAXATIE |

REALISATIE

“Winkelketens benutten de mogelijkheden om hun online en offline verkoopkanalen elkaar te laten versterken onvoldoende. Hierdoor lopen zij omzet mis”. Dat concludeert adviesbureau Pricewater­ houseCoopers (PwC) in een onlangs gepubliceerd internationaal onderzoek genaamd ‘Customers take control’. worden.“Dit betekent dat ze minder voorraad nodig hebben, waardoor Consumenten wisselen volgens de ze efficiënter en winstgevender onderzoekers in de verschillende kunnen zijn”, aldus voorzitter Denfases van het verkoopproces van nis van Ameijden van de Retail & verkoopkanaal. Veel winkelketens Consumer groep bij PwC. zien hun online- en offlinewinkels echter nog als twee op zichzelf Nederlanders winkelen relatief veel staande operaties en hebben weinig online. In Nederland ligt het perzicht op de voorkeuren van consucentage consumenten dat weleens menten. via internet iets koopt op 56, ten opzichte van een gemiddelde van 40 Volgens PwC zullen slimme winkeprocent voor West-Europa, zo blijkt liers de fysieke winkels in de toeuit het onderzoek. De verwachting komst steeds meer inzetten als een is dat in 2015 70 procent van de verlengstuk van online, bijvoorbeeld Nederlanders aankopen zal doen in de vorm van een showroom, via internet. waar via internet bestelde artikelen afgehaald of geruild kunnen Bron: RTL


| 15

Na een moeilijk 2011

CSM wil deel van de activiteiten in Europa verkopen Producent van melkzuur en leverancier van bakkerijingrediënten CSM gaat na een moeilijk 2011 de activiteiten in Europa onder handen nemen. In het kader van een herpositi­ onering die het concern weer winstgevend moet maken, doet CSM een deel van de Europese tak van de hand. Dat maakte het bedrijf pas geleden bekend bij de presentatie van de cijfers over 2011. Circa 30 procent van de tak Bakery Supplies Europe voldoet niet aan de eisen van CSM en is onvoldoende winstgevend. Een deel van deze activiteiten, met een omzet van in totaal 100 miljoen euro, wil CSM nog dit jaar verkopen. De andere zwak bevonden onderdelen moeten het resultaat opkrikken, of zullen eveneens van de hand worden gedaan. Het bedrijf zal daar in de loop van 2012 of 2013 een beslissing over nemen, liet topman Gerard Hoetmer weten.

Dat CSM maatregelen neemt om de Europese tak te verbeteren, stemde analisten tevreden. ,,Er worden handen en voeten gegeven aan de herstructurering’’, aldus analist Marco Gulpers van ING. CSM zei verder dat de extra kostenbesparingen die in oktober zijn aangekondigd voortvarend verlopen. Er zijn inmiddels 400 banen geschrapt. In totaal mikt de onderneming op een reductie van 500 banen. CSM denkt hiermee en met andere maatregelen in totaal 50 miljoen euro in 2013 te kunnen besparen. Dit jaar

komen de besparingen uit op 30 miljoen euro. Het bedrijf waarschuwt echter dat de kostenbesparingen voor een deel teniet worden gedaan door nog steeds stijgende en schommelende grondstofkosten en de uitgaven die CSM moet doen voor de nieuwe melkzuurfabriek in Thailand. De fabriek is opgestart, maar zal in 2012 nog niet op volle capaciteit draaien. Voor Purac, het onderdeel voor de productie van melkzuur, zegt

CSM op zoek te zijn naar nieuwe samenwerkingsverbanden. Autonome groei is onvoldoende om het onderdeel op eigen benen te laten staan en niet meer afhankelijk te laten zijn van financiële steun vanuit de Bakery Supplies-divisie. Dit betekent dat de omzet van Purac moet verdubbelen tot 800 miljoen euro per jaar, lichtte Hoetmer toe. Dit zou binnen enkele jaren moeten worden bereikt.

meer het gevolg van het feit dat CSM slechts een relatief kleine positie heeft in de opkomende economieën.“We zijn bezig met investeren, maar zijn gewoon nog niet zo ver als sommige andere bedrijven” Bronnen: Telegraaf/ De Standaard

Vóór en dóór professionals

Dat CSM zo sterk geraakt is door de moeilijke economische omstandigheden is volgens Hoetmer onder

Frambo Choco Cake

CSM moest in 2011 een afschrijving op de Europese bakkerijbenodigdheden doen van 249 miljoen euro. Daardoor kwam het resultaat onder de streep uit op een verlies van 174,3 miljoen euro. De omzet steeg met ruim 4 procent tot 1,31 miljard euro. Het bedrijfsresultaat exclusief eenmalige kosten kwam uit op 40,3 miljoen euro, tegen 56 miljoen euro in 2010.

Jonge ondernemer start eigen ijssalon in Schiedam Het centrum van Schiedam heeft weer een ijssalon. Sinds eind februari verkoopt de 21-jarige Mike van Roon aan de Hoogstraat ambachtelijk schepijs. Hij behaalde onlangs als een van de jongste kandidaten het vakdiploma ijsbereiding. Om een eigen zaak te starten heeft Mike een financieel beroep moeten doen op zijn ouders. Zij geloven in hun zoon. Ook al is het nieuwe bedrijf gevestigd aan de Hoogstraat, een winkelstraat met een grote leegstand. In januari 2010 ging de bekende Schiedamse ijssalon La Venezia in de Nieuwe Passage over de kop. Jonge ondernemer Mike gelooft desondanks dat er in de Jeneverstad voldoende interesse is voor zijn ijs naar Italiaans voorbeeld.

De Frambo Choco Cake is een verrassende smaakcombinatie van: • lichtbittere pure chocolade • natuurlijk vanille aroma N prom u met gr at o • stukjes framboos voor tiemater is vele

Bron: RTV Rijnmond

Prins in Scheemda neemt collega over Bakker Prins in Scheemda heeft per 1 maart de stadsbakkerijen van Bakker Bruns in Appingedam en Delfzijl overgenomen. Bakker Henk Bruns is 65 jaar geworden en is zo’n vijftig jaar bakker geweest. De vier bakkers en het winkelpersoneel van Bruns blijven gewoon aan het werk. De herkenbare producten blijven gewoon in de winkel te koop. De recepten zijn overgegaan naar Prins. Bakker Prins is al enkele jaren actief in het dorp Scheemda. Eerder nam Prins de bakkerij aan de Diepswal 21 over van Bakker Van Dam. Bron: In het Oldambt

Damco, hét ingrediënt voor rendement!

www.damco.eu, postbox@damco.nl, gratis servicenummer 0800-023 25 59, fax 010-435 03 76

iaal & assin tips gen!

toep


16 |

Kindertaarten!

een traktatie voor de jarige

Kindertaarten!

een traktatie voor de jarige

Multiculturele brood- en banketbakkerszaak in Heerlen Vorige maand openden drie nieuwe zaken in de Heerlense Willemstraat. Brood en ban­ ketbakkerij Marhaba, met in hetzelfde pand chocolaterie Yasmina en Saidia met visspeci­ aliteiten en pizza’s.

Vernieuwd assortiment! Vernieuwd assortiment!

Geestelijk vader van deze nieuwe bedrijvigheid is de 32-jarige projectontwikkelaar Mohammed Madani, geholpen door zijn 24-jarige broer Ali. Mohammed Madani bedacht het en kwam twee jaar geleden vanuit Amsterdam naar Heerlen om zijn concept uit te werken.

teren Mon den? ste e uitbeeer bij onz m eurs advis

infor

Per set leverbaar! Per set leverbaar! Actie!

Filtermappen en filterslangen Filterelementen

Ons totaalassortiment in filtertechniek! - Silo ontluchting, procesfilters - Zeefbespanningen - Flexibele verbindingen

Bij order van €300,00 Actie! een compleet standaard Bij order van €300,00 met fototaarten een compleet standaard GRATIS! met fototaarten GRATIS! Vipam International bv Poppenbouwing 26A 4191NZ Geldermalsen Vipam International bv T 0345 56 56 70 Poppenbouwing 26A 4191NZ Geldermalsen T 0345 56 56 70

info@vipam.nl www.vipam.nl info@vipam.nl volg ons op twitter #vipam_int www.vipam.nl

vind ons leuk op facebook facebook.com/vipaminternational

volg ons op twitter #vipam_int

vind ons leuk op facebook facebook.com/vipaminternational

www.lampe.nl t 0515 445544 info@lampe.nl f 0515 445545

“Ik heb goed onderzocht of een multiculturele brood en banketbakkerswinkel haalbaar is. Niet alleen Marokkaanse en Nederlandse producten, maar specialiteiten uit de hele wereld. Het is haalbaar. In Zuid-Limburg is bijna alles te vinden, maar nog geen multicultureel ambachtelijk brood en banket.”. Hij heeft marktonderzoek gedaan en daaruit bleek volgens Madani dat de Willemstraat en omgeving het hart is van de niet-westerse multiculturele samenleving in deze regio. Bron: De Limburger

Zeefbespanningen Compliment voor een collega of leverancier? Heeft iemand een publieke ‘kat’ verdiend?

to benefit you in filtration and separation

Laat het ons weten op redactie2bakerynext.nl

Ter Haar oliebollenlijn rendeert 12 maanden per jaar Van 1350 tot wel 2500 oliebollen per uur als het er op aankomt. En de rest van het jaar te gebruiken als een solide werkbank. Dat is de CP oliebollenlijn van Ter Haar. Iedere verwarmingssectie voorzien van een eigen digitale Jumo

● Uitgebreide collectie in meer dan 80 kleuren. Op maat gemaakt in eigen atelier. ● Eventueel voorzien van geborduurd logo. ● Levertijd 1-4 weken.

thermostaat. Praktisch, ergonomisch,

● Onze showroomauto’s rijden door heel Nederland ● Altijd op voorraad - Bakkersbroeken, Bakkerssloven, T-shirts etc.

J. ZOETELIEF J

binnen en buiten te gebruiken met een

B.V.

. ZOETELIEF

temperatuurregeling tot op 0,1°C nauwkeurig. SEDERT 1891

B.V.

Betere Bedrijfskleding Betere Bedrijfskleding SEDERT 1891

Meer weten over de CP oliebollenlijn of andere eigen fabricaat apparatuur, bekijk de filmpjes op onze website:

www.terhaarnijverdal.nl

Ter Haar Bakkerijmachines b.v. Van den Bergsweg 2 - 7443 CK Nijverdal - 0548 616088

VAN SLINGELANDTPLEIN 5 VAN SLINGELANDTPLEIN 5 1051 DD AMSTERDAM 1051 DD AMSTERDAM www.zoetelief.nl

www.zoetelief.nl

TEL. TEL. (020) 624624 606002 (020) 02 (020) 39 FAX FAX (020) 620620 898939 info@zoetelief.nl

info@zoetelief.nl


| 17

Kleine bedrijven in de foodsector slordig met de Arbozorg Veel kleine bedrijven nemen na een arbeidsongeval te weinig maatregelen om de veiligheid en gezondheid van hun mede­ werkers te verbeteren. Dat blijkt uit controles bij kleine bedrijven in verschillende sectoren door de Inspectie SZW. Industriebedrijven die relatief vaker slecht scoren wat nale­ ving betreft, behoren tot de bedrijfstakken van de vervaar­ diging van de koek en snoep, de brood- en banketbakkerijen en bedrijven die kant- en klaar­ maaltijden bereiden.

Van de 26 bedrijven die zijn geïnspecteerd, is er bij 21 be­drij­ ven handhavend opgetreden. De Inspectie bezocht vorig jaar 438 bedrijven met minder dan 50 werknemers waar in de periode daarvoor één of meer arbeidsongevallen plaatsvonden. Ongeveer 190 van deze bedrijven hielden zich ook nu

nog niet aan de regels voor gezond en veilig werken. Vaak was de veiligheid op de plek van het ongeluk wel verbeterd, maar was de situatie op andere locaties in het bedrijf nog niet op orde. De controles vonden plaats in verschillende bedrijfstakken binnen de industrie, bouw, handel en dienstverlening. Het merendeel van de

geïnspecteerde bedrijven heeft een ‘matige’ Arbozorg. Zij bevinden zich hierdoor in de risicozone wat betreft arbeidsveiligheid. De Arbeidsinspectie is van mening dat veel kleine bedrijven door onvoldoende risicobewustzijn en onvoldoende kennis van de regelgeving zichzelf en hun medewerkers tekort doen en onnodige risico’s

nemen. Soms met fatale gevolgen. Dit speelt zich met name af in bepaalde bedrijfstakken van de foodbedrijven. Het volledige rapport Inspectierapport ongevallen Voorkomen van ongevallen in kleine bedrijven is te vinden op de website van de Inspectie SZW. –bron: Inspectie SZW

www.uitzendbureauhetambacht.nl

Edwin Bellis weer helemaal terug Bijna tien maanden na de brand, die zijn bedrijf grotendeels lam legde, hoopt bakker Edwin Bellis uit Hippolytushoef weer helemaal ‘back in business’ te zijn. Tot voor kort liet hij zich nog bevoorraden door collegabakkers, maar eind februari kon hij zijn onderneming weer hervatten zoals het behoort.

Oven- & kOeltechniek

ENERGIE OPSLAG

In de vroege ochtend van woensdag 1 juni, juist voor de drukte van de jaarlijkse Hippofeesten in het Hemelvaartweekeinde, zorgde kortsluiting in de afzuiginstallatie voor een felle brand op de bovenverdieping, waardoor de productieruimte van de bakkerij buiten bedrijf werd gesteld. De winkel bleef nagenoeg ongeschonden en kon na vijf dagen alweer open. Het heeft een tijd geduurd voordat Bellis weer in zijn eigen productiebehoefte kon voorzien. Achter de winkel werd de indeling van de bakkerij veranderd en het achterste deel van het winkelpand ernaast, dat Bellis vijf jaar geleden aankocht voor een mogelijke uitbreiding, is er gedeeltelijk bij getrokken. Er is dus meer werkruimte en dat moet de productie ten goede komen. Het winkelgedeelte van het buurpand blijft verhuurd aan René Mulder. Zijn winkel heeft in de tussentijd met beperkt assortiment moeten draaien en met andere producten dan de klanten gewend waren.“Dat heeft me natuurlijk wel wat omzet gekost,” bekent hij,“maar alles komt weer terug en daar ben ik enorm blij mee; ook onze befaamde vloerkadetten en het Wieringer roggebrood. Een ander uniek product, want wij zijn de enigen die dat nog maken. Dat hebben de mensen wel gemist, maar straks is het er weer. en ik hoop van harte, dat de klanten die tijdelijk hun heil elders hebben gezocht, weer met plezier terug zullen keren.” Bron: Wieringer Courant / Dichtbij.nl

Beschikbaar in nieuwstaat: Keigoede Becker/Gouet thermische olie kleinbroodoven. Capaciteit 20 platen 600 x 800 Beschikbaar: 400 stuks, als nieuwmet mm. Levering geplaatst gereinigde ovenwagens met nieuwe of ketel, ovenwagens, 1 jaar garantie gebruikte Colson kogellagerwielen. enBecker, primaW.P., 24 Bongard, uursservice. Voor o.a.

Südback

Südback

tRenD AWARD

tROPhY 2010

2010

innovatieprijs

ECOSTONE Rotatieoven met geÏntegreerde warmteterugwinning en warmteoverdracht naar binnen via de thermosteenwand. Uiterst eenvoudig en zeer werkzaam! • • • •

Door de massieve warmteopslag (stenen wand) met warmteterugwinsysteem van ± 300 kg is het warmteverlies bij charge wisseling of bij een bakpauze aanzienlijk gereduceerd. Kortere brandertijden Minder energieverbruik (tot wel 25%) Positieve invloed op de bakeigenschappen (magnifieke korst, rustige bakaard, lange versheid)

Alles in één hand: Ringbuisoven met massieve thermosteenvuring • Rotatieovens voor 1, 2 of 4 wagens Alles in één hand: Ringbuisoven met massieve thermosteenvuring • Rotatieovens voor 1, 2 of 4 wagens • Heet• Heetwaterovens • Electrische vloerovens • Winkelovens • Automatiseringssystemen voor ovenbelading waterovens • Electrische vloerovens • Winkelovens • Automatiseringssystemen voor aovenbelading Koude techniek en narijskasten koudetechniek en narijskasten

FN Aerotherm, etc.

Hogervorst Bakkerijservice Boezemweg 23-a Pijnacker Tel.: 015-3697583 Fax: 015-3699598 www.bakkerijovens.com • OVENS • RIJSKASTEN • SERVICE

VAN ASSELT & ALFERINK tel.: +31(0)345 - 820204 e-mail: info@vanasseltenalferink.nl www.vanasseltenalferink.nl

nOORD- & OOSt-neDeRlAnD Stef Alferink tel.: 06 - 53 32 56 49

nOORD hOllAnD Roger van Asselt tel.: 06 - 41 00 95 33

ZUiD-neDeRlAnD Frans van Huët tel.: 06 - 53 86 69 33

MIDDEN-NEDERLAND Rob van Dommelen tel.: 06 - 81 46 24 13


18 |

Roodenrijs schiet ouderen te hulp met levensmiddelen Bakker Roodenrijs in Kwints­ heul schiet ouderen in dat dorp te hulp. De enige supermarkt in het dorp, een filiaal van Albert Heijn, brandde in januari tot de grond toe af. Kwintsheul bleef achter met maar een winkel: de bakkerij. Er zijn wel pendel­ busjes die twee keer per dag naar supermarkten in andere

Re-integratie van medewerkers - Bemiddeling Werving en selectie van kandidaten Advies en begeleiding van personeel Advies en ondersteuning op productie en filiaalniveau 24 uur bereikbaar Wattstraat 5A - 2723 PZ Zoetermeer Tel: (079) 3617266 - Fax: (079) 3610820 info@acht-uitzendburo.nl - www.acht-uitzendburo.nl

dorpen rijden, maar daar willen de ouderen niet van afhankelijk zijn.

leveren, zodat de volgende ochtend de boodschappen klaar liggen. Het is nog niet duidelijk wanneer er een nieuwe supermarkt zal worden gebouwd. Tot die tijd blijft Roodenrijs het bredere assortiment aanbieden.

Bakkerij Roodenrijs biedt de helpende hand door het assortiment uit te breiden met koffiemelk, suiker, vleeswaren, melk en boter. Daarnaast bieden ze klanten aan om hun boodschappenlijstjes in te

Bron: Omroep West

MKB-werkgevers staan gebruik social media toe De meerderheid van onderne­ mend Nederland staat positief tegenover social media. Zij maken zelf gebruik van social media en laten hun werknemers vrij in het gebruik van social media. Dit blijkt uit de nieuwste

MKB Marktmonitor van uit­ zendbureau Unique en TNO. Bijna driekwart van de MKB’ers ziet social media als een kans. Ondernemers zetten social media het meest in om hun organisatie te profileren,

voor salesdoeleinden en voor de werving van de nieuwe medewerkers. Van de ondervraagde ondernemers geeft 21 procent aan dagelijks actief te zijn op social media, een kwart van de ondernemers doet dat wekelijks. Een ruime meerderheid van de MKB-werkgevers (60 procent) laat de medewerkers vrij om tijdens werktijd social media te gebruiken. Daarnaast laat 24 procent van de werkgevers gebruik van social media wel toe, maar alleen voor zakelijke doeleinden. 16 procent van de werkgevers wil dat de medewerkers tijdens werktijd helemaal niet actief zijn op social media. Om het zakelijk gebruik van social media in goede banen te leiden, is 18 procent van de ondernemers bezig met het ontwikkelen van een social media-beleid. Daarnaast heeft 18 procent reeds grove richtlijnen uitgewerkt en laat 9 procent van de ondernemers medewerkers bewust helemaal vrij. Bron: P&O Actueel

Deze maand alweer 2 stuks oerdegelijke, als nieuw gereviseerde Becker inschietovens verkocht. Nog 5 stuks beschikbaar met 1 jaar garantie en prima 24-uursservice. Beschikbaar: stuks, nieuw Voor 400 maten enalsinfo zie gereinigde ovenwagens met nieuwe of www.bakkerijovens.com. gebruikte Colson kogellagerwielen. Voor o.a. Becker, W.P., Bongard, FN Aerotherm, etc.

Hogervorst Bakkerijservice Boezemweg 23-a Pijnacker Tel.: 015-3697583 Fax: 015-3699598 www.bakkerijovens.com • OVENS • RIJSKASTEN • SERVICE

Müssana Nederland 0548-654126 www.mussana.nl

 

Vóór en dóór professionals!

   

Met Silowacht kiest u voor continuïteit in uw productieproces. ®

















 

    


| 19

BTW-regeling privégebruik auto ondernemer mogelijk onevenredig Volgens het Europese Hof van Justitie kan de BTW-correctie zoals Nederland die tot 1 juli 2011 hanteerde voor privé­ gebruik van de auto door de ondernemer zelf mogelijk onevenredig zijn. Daarmee zou deze regeling in strijd zijn met de BTW-richtlijn en ongeldig zijn. Dit meldt Deloitte naar aanleiding naar aanleiding van de recente uitspraak van het EU-Hof in de zaak Van Laar­ hoven tegen de staatssecretaris van Financiën.

Bekendmaking MKB Innovatie Top 100 Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, maakt op 4 juni 2012 op de Floriade in Venlo bekend welke ondernemers zich tot de honderd meest innova­ tieve bedrijven van Nederland mogen rekenen. Ook wordt de Mercedes Benz Blue Efficiency Award uitgereikt aan de onder­ nemer die de beste innovatie presenteert op het gebied van duurzame mobiliteit.

De meeste voordrachten zijn afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie, op de voet gevolgd door de maakindustrie, de creatieve professionals en de zorgsector. De MKB Innovatie Top 100 is de grootste en belangrijkste prijs voor innovatieve mkb-bedrijven. Het is een initiatief van Syntens Innovatiecentrum en wordt mede mogelijk gemaakt door NRC Handelsblad, Mercedes-Benz en NL Octrooicentrum. De inschrijving sloot eind januari.

Er hebben zich driehonderd innovatieve ondernemers ingeschreven voor deze editie van de MKB Innovatie Top 100 en dat is ruim 30 procent meer dan vorig jaar.

Impact voor de samenleving In februari hebben de expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordeeld op impact voor de branche en samenleving,

originaliteit, de gerealiseerde omzet en de mate van bescherming. De expertpanels bestaan uit ondernemers en journalisten van toonaangevende vakbladen uit de verschillende sectoren, onder wie Rolf Elling (hoofdredacteur Vraag en Aanbod), Aad Braal (adviesorganisatie PKM) en Ewald Smits (Management Team). Na deze voorselectie volgen nog onderzoe-

ken van NL Octrooicentrum waarna de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vaststelt. De jury staat onder leiding van Alexander Rinnooy Kan (SER).  Bron: Vraag en aanbod

www.bakerynext.nl

Deloitte vat samen en legt uit wat de gevolgen zijn voor de praktijk. Privégebruik auto (tot 1 juli 2011) De aan het Hof van Justitie voorgelegde vragen betreffen de regeling voor privégebruik van de auto van de zaak door de ondernemer (eenmanszaak) zelf. Onder de regeling zoals die tot 1 juli 2011 gold mochten ondernemers alle BTW in aftrek brengen op de auto van de zaak. Vervolgens moesten zij aan het einde van het jaar een BTW-correctie voor privégebruik aangeven van 12% van de bijtelling voor de inkomstenbelasting. Zowel het percentage van 12% als het percentage voor bijtelling in de inkomstenbelasting is in de loop der jaren (sinds 1979) veranderd. De vraag is of dit is toegestaan op grond van de BTW-richtlijn. Geen correctie maar heffing voor privégebruik Volgens het Hof van Justitie is geen sprake van een correctie, maar van een heffing voor privégebruik. De heffingsmaatstaf voor de heffing voor privégebruik betreft de voor het privégebruik gemaakte uitgaven. De Nederlandse Hoge Raad moet nu vaststellen of de genoemde forfaitaire correctie in overeenstemming is met het begrip gemaakte uitgaven. Van belang is daarbij dat de forfaitaire correctie evenredig is aan de omvang van het privégebruik.

EEN BEGRIP DE FOODSECT IN OR!

RENDEMENT

DOOR T O E PA S S I N G VA N T E C H N I E K Een nieuw product, maar nog geen machine om het te fabriceren? Een probleem in een productielijn? Een machinale toepassing vinden voor arbeidsintensief handmatig werk? Het zijn kwesties waar elk productiebedrijf vroeg of laat mee te maken krijgt. Venema Techniek & Service heeft zich gespecialiseerd in het maken van klantspecifieke machines. Totaaloplossingen waarmee u uw productiedoelstellingen kan bereiken of verder optimaliseren. Uw ideale partner, ook op het gebied van engineering, onderhoud, reparaties en totaal-revisie!

* Venmatic platen- en koppelhandling systeem

* Venmatic Decojet Robotic watersnijder

* Venmatic 24000 kleinbroodlijn

Gevolgen voor de praktijk De genoemde uitspraak heeft betrekking op het privégebruik van de auto door de ondernemer zelf. Het is dus maar de vraag wat de gevolgen zijn voor privégebruik door werknemers. Voor privégebruik van werknemers is namelijk in beginsel het werkelijke privégebruik bepalend, maar is goedgekeurd dat een forfait (vergelijkbaar met dat voor ondernemers) wordt toegepast. In de regeling zoals die vanaf 1 juli 2011 zowel voor ondernemers als werknemers geldt, wordt daar ook vanuit gegaan. De heffing wordt berekend op basis van het werkelijke privégebruik, maar goedgekeurd is dat van een forfait van 2,7% van de cataloguswaarde mag worden uitgegaan. Over deze nieuwe regeling worden (proef)procedures gevoerd waarin de hier besproken zaak zeker zal worden meegenomen. Bron: Accountancynieuws

* Wendelkneder WV240a

Diosna dealer: verkoop, service onderdelen!

Robert Scottstraat 11, 7825 AR Emmen | T +31 (591) 31 33 77 | F +31 (591) 31 17 15

www.venematechniek.nl


20 |

AANGEBODEN Fortuna km kleinbrood kopmachine 2 rijig RVS b.j.2003. Wegens aanschaf 5 rijer Machine is in uitstekende staat en recent technisch nagekeken, -gewichtsbereik 30-110 gram, -traploos instelbaar gewichtsbereik, -verrijdbaar, Prijs n.o.t.k Foto’s kunnen worden doorgemailed. Alleen serieuze gegadigden. Tel.nr.06-46545766. AANGEBODEN Hobart 30 liter, compleet met los veiligheidsrek, deeghaak, bekkem en garde Alleen bijna alle snaren, ontbreken Deze machine is een van de sterkste machines en gaat nog jaren mee, pas nagekeken en technisch in orde. Vraagprijs € 700,= Banket Chocolaterie Sutherland Danny Sutherland. Tel.nr. 0252-211335 E-mail info@banketpret.nl AANGEBODEN Alusteel broodkoppels van 6 te koop, 56 koppels in totaal. De buitenafmetingen zijn: 80 x 32 cm. Ze verkeren in goede staat. Vraagprijs € 350,= Banket Chocolaterie Sutherland Danny Sutherland. Tel.nr. 0252-211335 E-mail info@banketpret.nl TE KOOP: 14 stuks professionele RVS figuuruitstekers, slechts enkele keren gebruikt. 17 tot 23 cm lang t.w. 2x kip, varken, kangaroe, dolfijn, neushoorn, haas, olifant, vis, kuiken, mannetje, huisje, kok en kasteel. Totaalprijs: € 250,- Tel: 06-51259700 TE KOOP: complete KOMA remrijskastbedieningskast, type CPU-A computer, met alle temp/vocht sensors. Prijs: € 500,-- Tel: 06-51259700 TE KOOP: één etage Becker electro-oven met stenen vloer 59 x 90 cm. Kan gewoon op 220V stopcontact. Prijs: € 1250,-Tel: 06-51259700 TE KOOP: zeer nette en goede Becker Thermosifon wagenoven met één deur. Capaciteit: 110 broden, met 3 RVS ovenwagens. Prijs prima werkend en geplaatst (bij voldoende grote doorgang): € 17.500,-Hogervorst Bakkerijservice Pijnacker Tel: 015-3697583 TE KOOP: zware ORWAK vuilpers, vulopening vierkant 50 cm, slechts enkele keren gebruikt. Prijs: € 4.000,- Tel: 06-51259700 TE KOOP: originele platenwagens, 15 etages 600 x 800 mm, niet van nieuw te onderscheiden, met nieuwe Colson kogellagerwielen voor Bongard 8.60-8.618.62-8.63-8.64. Prijs: € 400,-- per stuk. Hogervorst Bakkerijservice Pijnacker Tel: 015-3697583 TE KOOP: originele Becker Wentel platenwagens, 15 of 16 etages 600 x 800 mm, met nieuwe Colson kogellagerwielen. Prijs € 400,-- per stuk. Direct leverbaar. Hogervorst Bakkerijservice Pijnacker Tel: 015-3697583 Tuininrichtingen van Cortenstaal, van plantenbak tot vuurkorf. FACKLA.NL of kijk op youtube

Afvalzakhouders van JOSTO op Bakkerspraat.nl op voorraad bel voor een snelle levering. 0529-480508 Bakkerspraat.nl geeft laagste prijs garantie op de grondstofwerkbanken bel en bestel. 0529-480508 Verkoopadvies voor de bakkerij.......Bedrijfsadvisering kijk op AdviesTechniek.nl Laat je informeren, je kunt niet alles zelf weten Gezocht: Ervaren deegmaker/ovenist - Amsterdam Vacature: 2011049 Uitzendbureau ‘Het Ambacht’ Tel. 0591-555442 / 06-27872267 www.uitzendbureauhetambacht.nl Gezocht: Broodbakker voor in een open bakkerij Den Haag Uitzendbureau ‘Het Ambacht’ Tel. 0591-555442 / 06-27872267 www.uitzendbureauhetambacht.nl Gezocht: Broodbakker voor in een open bakkerij Amsterdam. Uitzendbureau ‘Het Ambacht’ Tel. 0591-555442 / 06-27872267 www.uitzendbureauhetambacht.nl Aangeboden: Leerling bakkers brood & banket zijn op zoek naar BBL plek - Drenthe/Groningen Uitzendbureau ‘Het Ambacht’ Tel. 0591-555442 / 06-27872267 www.uitzendbureauhetambacht.nl Te koop Automatische uitrolmachine van het merk Ooms, geheel RVS, bandbreedte 70 cm Voor inlichtingen: P. Ehren - Tel 0344-615255 Tuininrichtingen van Cortenstaal, van plantenbak tot vuurkorf. FACKLA.NL of kijk op youtube Afvalzakhouders van JOSTO op Bakkerspraat.nl op voorraad bel voor een snelle levering 0529-480508 Bakkerspraat.nl geeft laagste prijs garantie op de grondstofwerkbanken bel en bestel 0529-480508 Voor 2e hands bakkerijproducten kijk op Bakkersplaats.nl, zelf je account aanmaken en verkoop je spullen aan een collega, GRATIS Aangeboden: laag model platenwagen voor € 395,- geschikt voor platen 60x40, mail naar info@bakkerspraat.nl Voor 2e hands bakkerijproducten kijk op Bakkersplaats.nl, zelf je account aanmaken en verkoop je spullen aan een collega, GRATIS. Aangeboden Plafond reinigen snel en efficiënt.Noodzakelijk bij HACCP. Green Clean.Tel 0497-530666 Info@green-clean.nl U zoekt en wij vinden Schrijf u gratis in bij 3W Makelaars en wij houden u op de hoogte van alle inkomende bakkerijen die in de verkoop komen. Mail naar home@3wmakelaars.nl met uw naam en de rest gaat vanzelf.

U wilt verkopen en een onafhankelijk en objectief advies? Bel dan 3W Makelaars voor een GRATIS 1e gesprek bij u ter plaatse. Telefoon 033-432 35 52

AANGEBODEN Allround brood / banketbakker werkgebied max 1,5 uur reistijd met auto vanuit Breda - www.ubad.nl Tel. 06-48049287

Te koop Bakkerswinkelinventaris. Zeer mooi (in nieuwstaat) met o.a. gebakkoeling,bonbonkoeling, snackkoeling en broodcascade. Ongeveer 6.30 – 7 meter.. In originele opstelling te zien bij bakkerij C.Kros in Kerkdriel. Tel. 0418-631421/633755 of 06-25407565

TE KOOP Zo goed als nieuwe vlaairasterstans Ziet er perfect uit Bakkerij Pierre Pijpers Tel. 0478-236000 Mob. 06-48509859 bakkerij.bierre.bijpers@home.nl

Te Koop Snijkop voor een Hobart inclusief 3 messen. Kalmeijer pepernotenwals RVS vlaaienstans Brother Fax 2820 Tel.nr. 06-12935458 Te koop Nieuwe 14 mm broodsnijmachine demomodel HOH Hengelo - 074-2590900 AANGEBODEN Chocoladevormen Macrolon voor het maken van bonbons en flikken Jan Ykema Provinciale weg 71 9865 AC Opende Tel: 0594-659180 Email: Jan.ykema@hetnet.nl

AANGEBODEN Ter Haar bollenkast 408 bruto. 12 delig met 34 schommels. Invoer links, uitvoer rechts. (b x h) 257 x 264 cm. Diepte voet 65 cm, diepte luifel 245 cm. Inlichtingen 06-53 325 649 AANGEBODEN Te huur: diepvries stockageruimte voor 200 pallets. Omgeving Oostende St. Aubertus NV Tel: +32 (0)59 702311 Email: info@st-aubertus.be AANGEBODEN V-Technology Oliebollen bakautomaat Capaciteit 3500 stuks per uur Steevens Tel.: 046- 4269090 Email: c.steevens@stevens.nl

GEZOCHT Ploegchef omgeving - Amsterdam Voor meer informatie: www.uitzendbureauhetambacht.nl vacaturenummer 2011120 Tel 0591-555442

GEZOCHT Ervaren broodbakkers in de regio’s Zuid-Holland Acht-uitzendburo Vacature: 802001. Tel: 079 361 72 66 www.acht-uitzendburo.nl

GEZOCHT Industriële broodbakker - Rotterdam Voor meer informatie: www.uitzendbureauhetambacht.nl vacaturenummer 2011121 Tel 0591-555442

AANGEBODEN Winkelinventaris: Koning broodjes/gebak/koek/bonbons € 3000,Tel. 071-4014109 www.bakkerijhaasnoot.nl

GEZOCHT Deegdraaier/ovenist - Amsterdam Voor meer informatie: www.uitzendbureauhetambacht.nl vacaturenummer 2011110 Tel 0591-555442

GEZOCHT: Ervaren banketbakkers in de regio’s Zuid-Holland Voor meer info: Acht-uitzendburo Vacature: 802002 Tel: 079 361 72 66 www.acht-uitzendburo.nl

GEZOCHT Assistent chef banket - Beverwijk Voor meer informatie: www.uitzendbureauhetambacht.nl vacaturenummer 2011115 Tel 0591-555442

TE KOOP: Bongard Electro rotatieoven voor plaatmaat 40 x 60 cm of 40 x 80 cm. Staat op een grote pallet. Prijs incl. 2 ovenwagens: € 5.000,-Tel: 06-51259700

GEZOCHT Broodbakker - Spijkenisse Voor meer informatie: www.uitzendbureauhetambacht.nl vacaturenummer 2011116/2011118 Tel 0591-555442

TE KOOP: FN Aerotherm Electro rotatieoven voor plaatmaat 60 x 80 cm. Prijs: € 4.000,-Tel: 06-51259700

Te koop Bakker Bart Vestiging Meppel Voor inlichtingen: 06-48527456

TE KOOP: Hommel broodverkleiner. Prijs: € 1.000,-. Tel: 06-51259700

AANGEBODEN Brood-/banketbakkers - Heel Nederland www.uitzendbureauhetambacht.nl Tel 0591-555442

AANGEBODEN: VLB broodsnijmachines, automaat en halfautomaat, beschikbaar 12,5 mm 230V ook gereviseerd op voorraad. Twentrade Tel: 06-24325811

AANGEBODEN 4 koekplaten ca. 1,5 meter lang 8 tulbandvormen, div. taartpannen, 20 vlaaipannen F. Smit Tel. 0525-661228

AANGEBODEN Te koop / Te huur: Een keurig nette banketwinkel (nagenoeg nieuw) gelegen aan de Dorpsstraat 65 te Landsmeer. De winkel kent een oppervlakte van ongeveer 70 m2 en heeft een huur van € 2.680,00 per maand excl. BTW. De inventaris/huurdersbelang is zowel tegen leaseovereenkomst als tegen koopsom over te nemen. J. Appelman Tel.: 033 2475555 AANGEBODEN Bewaarkast/0-gradenkast z.g.a.n. € 600,-Versbakker Van Veenen. Jan Bult. Tel. 06-22693940 AANGEBODEN Brood/Banket bakker is per direct opzoek naar nieuwe fulltime uitdaging. Regio/Omgeving 50km rond Breda, België is ook mogelijk! Tel: 06-52336330. E-mail: dunbakker@live.nl GEZOCHT Amandelwrijfmachine voor het breken van de cacaobonen voor onze chocolade productie.wie o wie kan ons helpen? Of met een betere methode om de bonen te kraken en ontvliezen. Kees Raat. Warmoesstraat 135, 1012 JB Amsterdam. Tel.:+31(0)20 3301955. E-mail: info@keesraat.nl AANGEBODEN 400 aluminium bakplaten 60 x 80 met 3 hoge randen 5 jaar oud met teflonlaag. Prijs € 5,00 per stuk. Echte Bakker Koenen. Het Vergun 22, 6931 KD Westervoort. Tel.: 026-3118254 E-mail: paul@echtebakkerkoenen.nl AANGEBODEN Houten deegrol op kogellagers 35 cm lang (excl. Handvatten) en 9 cm dik Verkeert in goede staat. Tegen elk aannemelijk bod v/h Bakkerij De Amstel Mierikswortelstraat 24 3544 CP Utrecht Groen in ’t Woud Tel. 030-6705156. E-mail: deamstel@hotmail. com AANGEBODEN 180 Broban kratten en 19 dolly’s. Bezorgen is mogelijk. Tel: 076-5415260 (Breda), AANGEBODEN Werkbank met RVS werkblad. en twee voorraadladen Mogelijkheid voor het opbergen van gebakplaten. Lengte 4 meter, werkhoogte 1 meter De bank is in zeer goede staat. Bakkerij van Voorthuizen Hoofdweg 230, 6744 WR Ederveen. Tel. 06-53860961 AANGEBODEN Twee broodrekken voor een actief Probat oven 4 etages. In goede staat tegen elk aannemelijk bod. Brood kratten slechts € 2,- per stuk. Bakkerij van Voorthuizen. Hoofdweg 230, 6744 WR Ederveen. Tel. 06-53860961. AANGEBODEN Gebakskoeling (hoog model), Platenrek, Oventafel, RVS Gasfornuis (4 pits), RVS Afzuigkap + motor, RVS Winkelplaatjes. Banket Van Gorsel, Markt 20, 4501 CK Oostburg. Tel.: 0117-452221 E-mail: bakteagors@zeelandnet.nl AANGEBODEN Diosna kuiplifter, Type HK240, Dubet BV Rino van der Burght. Uilecoteweg 20, 5324 JT Ammerzoden. Tel: 073-534-0840. E-mail: info@dubet.com

REDACTIEFORMULIER

De Bakkersplaats

Dit heb ik voor in het volgende nummer

Geef hier uw gratis korte advertentie op voor

van

:

uitgave 7 - 2012:

Rubriek(en) (a.u.b. aankruisen). n n n n n n n n n

Nieuws over ons bedrijf (product, actie, nieuwe medewerk(st)er, winkelopening) Collegiale tip (bijvoorbeeld voor meer omzet) Mijn succesverhaal ‘De Garde’ (Compliment voor een collega of leverancier) ‘De Deegrol’ (Standje voor iemand) Familieberichten (trouwen, geboorte, overlijden) De Weesper Moppentrommel (moppen) Dit vind ik ervan (ingezonden stukken en reactie op andere artikelen) Anders nog iets? (iets anders wat u nog wilt melden aan de branchegenoten)

Rubriek(en) (a.u.b. aankruisen). n Aangeboden n Gezocht

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Bedrijfsnaam : ........................................................... Contactpersoon : .......................................................... Adres : ..................................................................................................................................................... Postcode : ........................................................... Plaats : .......................................................... Telefoon : ........................................................... E-mail : ..........................................................

Bedrijfsnaam : ........................................................... Contactpersoon : .......................................................... Adres : ..................................................................................................................................................... Postcode : ........................................................... Plaats : .......................................................... Telefoon : ........................................................... E-mail : ..........................................................

Fax, of stuur dit formulier naar Bakery Next t.a.v. de redactie: Faxnummer: 0515 - 43 21 53 Schoolstraat 6, 8603 XL Sneek Óf mail uw tekst naar redactie@bakerynext.nl

Fax, of stuur dit formulier naar Bakery Next t.a.v. de redactie: Faxnummer: 0515 - 43 21 53 Schoolstraat 6, 8603 XL Sneek Óf mail uw tekst naar redactie@bakerynext.nl

De Bakkersplaats


| 21

Wij spreken uw taal

- Collectieve verzekeringen, dus scherpe premies - Uitstekende polisvoorwaarden - Persoonlijk kontakt, bij ons bent u géén nummer - 60 jaar ervaring in de bakkerij - Zeer snelle schadeafhandeling - Gratis overstapservice en deskundig advies

Bel ons voor een gratis analyse

Postbus 94 3860 AB Nijkerk Tel. 033 247 55 66 Fax. 033 245 98 94 info@bakkersbelang.nl

Voor een royaal bakresultaat! Geeft meer smaak aan uw bereidingen en biedt extra stabiliteit tijdens het rijsproces.

Het kostenefficiënte, veelzijdige broodverbetermiddel op waterbasis.

Gist en BAkkerijGrondstoffen AB Mauri - Orionweg 8 - 4782 SC Moerdijk - The Netherlands Tel. +31 (0)168 388 533 - Fax +31 (0)168 388 540 - info.nl@abmauri.com

141404 Adv265Bx193H.indd 1

www.abmauri.nl 20/03/12 10:56


22 |

Nuttige adressen Accountancy Adcedet BV Tel: 0318-430 923 www.adcedet.nl Bouwer & Officier Accountants Tel: 071-3419000 www.bouwer-officier.nl Flynth Tel. 0546-831010 vestiging Almelo Tel. 026 – 3542600 vestiging Arnhem Tel. 045-5272777 vestiging Brunssum Tel. 0475-375500 vestiging Roermond Tel: 040-2043 090 vestiging Valkenswaard Tel: 0348-422 180 vestiging Woerden Tel: 038-4535 499 vestiging Zwolle www.flynth.nl

Automatisering Capway Systems BV Tel: 0343-523776 www.capway.nl Compad Software Tel: 053-4329995 www.compad.nl CSB-System Benelux BV Tel: 076-5307676 www.csb-system.com DENATEC-LERCO N.V. Tel: 0032-34892295 www.denatec-lerco.be Foodsafety Facilities Tel: 0118-410006 www.foodsafetyfacilities.nl Holland Bakkerijsystemen B.V. Tel: 0548-542573 www.holland-systemen.nl Ingenieursbureau Prompt Tel: 0517-418878 www.fritec.nl JMS Automatisering B.V. Tel: 0174-291000 www.jmsautomatisering.nl Kaak Nederland BV Tel: 0315-339111 www.kaak.nl KeyBAKE BV Tel: 0321-841214 www.keybake.com Marti Orbak Software Tel: 0174-638690 www.marti-orbak.nl Project Techniek Tel: 073-5991402 www.projecttechniek.nl Rademaker BV Tel: 0345-543543 www.rademaker.com Siloba nv Tel: 0032-52423818 www.siloba.be Silowacht B.V. Tel: 038-4670666 www.silowacht.nl Spiromatic NV Tel: 06-20403870 www.spiromatic.com SysCoData Tel: 073-5944010 www.syscodata.nl Technisch Buro Rittershaus Tel: 030-2312392 www.rittershaus.eu Tromp Group BV Tel: 033-2994373 www.trompgroup.nl Venema Techniek & Service Tel: 0591-313377 www.venematechniek.nl V-Technology Tel: 0515-331958 www.v-technology.nl Werner & Pfleiderer Haton B.V. Tel: 077-3071860 www.wp-haton.com

Bake/Make off Bakery to Bakery / Foodstudio Tel: 013-5951000 www.bakerytobakery.nl

Banketbakkerij van Strien B.V. Tel: 0186-626326 www.koekjes.nl Brinkers VriesVers Food Service/ Beuk Patisserie BV Tel: 0172-509640 www.brinkerspatisserie.com Brown & Serve B.V. Tel: 0299-684959 www.brown-serve.com Comeba foodservice BV Tel: 0524-524928 www.comeba.nl CSM Benelux BV Tel: 0800-8647762 www.csmglobal.com/Benelux Dauphine Nederland BV Tel: 0487-502117 www.dauphine.nl Délifrance Nederland bv Tel: 0180-485111 www.delifrance.nl Dero Foods Tel: 0183-500373 www.derofoods.nl D. van der Pol & Zonen bv / Wolff Butterback Tel: 0416-692785 www.vdpol.nl DUET bake off products

Tel: 024-6782782 www.duetbakeoffproducts.nl Duuk Bake-Off Specialities BV Tel: 030-6910686 www.duuk.nl Europastry Benelux Tel: 0181-698208 www.europastry.nl Heavens Bakery GMBH Tel: 0513-62 52 75 www.heavensbakery.de Hessing Bake-Off Tel: 0174-385642 www.hessing-bakeoff.nl Lantmannen Unibake Nederland (Pastridor) Tel: 0343-514514 www.pastridor.nl Procema BV Tel: 0345-534748 www.procema.nl Vandemoortele NV Tel: 0800-9991999 www.vandemoortele.nl

Bakkerijgereedschap AVT Tel: 06-23230511 www.avt.nu Beko Bakkerij Techniek Tel: 024-6486288 www.beko-techniek.nl Boelen Bakkerijmachines Tel: 0599-470746 www.boelenbakkerijmachines.nl Bouwhuis Bakkerijgereedschappen Tel: 0548 623016 www.bouwhuis.com Capway pan BV Tel: 0321-311977 www.capwaypan.nl De Combinatie Bakkerijtechniek BV Tel. 030-6962167 www.de-combinatie.nl COVEKA B.V. Bakkerij- en Grootkeukentechniek Tel: 038-3313685 www.coveka.nl Coveka Schoonmaak B.V. Tel: 038-3333152 www.covekaschoonmaak.nl EverBake Group Tel: 088-7300000 www.everbake.nl Francois Products Tel: 079-3619031 www.francoisproducts.nl Josto Stainless Steel Engineering BV Tel: 0529-482244 www.josto.nl KeyBAKE BV Tel: 0321-841214 www.keybake.com

Meijers Pan-Glaze vof Tel: 0543-512301 www.bakvormen.nl Mussana Nederland bv Tel: 0548-654126 www.mussana.nl

Bakkerijmachines Van Asselt en Alferink BV Tel: 0345-820204 www.asselt-alferink.nl Baas Food Equipment Tel: 070-3209152 www.baasfood.nl Beko Bakkerij Techniek Tel: 024-6486288 www.beko-techniek.nl Beldos Tel. 0032-36464048 www.beldos.com B & O Bakkerijtechniek BV Tel: 0165-316341 www.benobakkerijtechniek.nl Boelen Bakkerijmachines Tel: 0599-470746 www.boelenbakkerijmachines.nl BSH Dalen Tel: 0524-552655 www.bakkerijservice.nl Euroblades Tel: 0599-470746 www.euroblades.com FRITSCH GmbH Tel: 0049-9326830 www.fritsch.info Globe BV Foodequipment Tel: 053- 428 1416 www.globefoodequipment.nl Ter Haar Bakkerijmachines BV Tel: 0548-616088 www.terhaarnijverdal.nl Handelsonderneming Hengelo Tel. 074-2590900 Twentrade Tel: 06-24325811 Kaak Nederland BV Tel: 0315-339111 www.kaak.nl Kalmeijer B.V. Tel: 070-3888950 www.kalmeijer.com KeyBAKE BV Tel: 0321-841214 www.keybake.com Interbake BV Tel: 0548-622751 www.interbake.nl König Nederland Tel: 0183-682868 www.koenig-rex.com Kortlever Technisch Buro BV Tel: 0183-352955 www.kortlever.nl Müssana Nederland BV Tel: 0548-654126 www.mussana.nl Quality Fix Tel: 074-2595366 www.quality-fix.nl Rademaker BV Tel: 0345-543543 www.rademaker.com Robertpack Industrial & Packaging Tel: 038-4652089 www.robertpack.nl Jan de Ruyter bakkerij-installaties Tel: 0181-627652 www.jdr.nl Roelofs Bakkerijmachines Service Tel: 0575-524268 www.roelofs.nl Shuffle-Mix BV Tel: 0342-450322 www.shufflemix.com Smulders Horeca-apparatuur en Bakkerijmachines Tel: 040-2012086 www.smulders.net G. Spronk & Zn. BV Tel: 0488-452051 www.spronkbakkerijmachines.nl Surplus Select Tel: 0321- 335500 www.surplusselect.nl TAL BV Tel: 0524- 517545 www.talbv.nl

Wilt u uw bedrijfsgegevens ook in deze lijst? Stuur dan een e-mail naar redactie@ bakerynext.nl. Deze lijst is met de grootste zorg samengesteld. Heeft u toch ­wijzigingen of aanvullingen, laat het ons weten op redactie@bakerynext.nl

Theo van Vliet Weesp Tel: 0294-416040 www.theovanvliet.nl Tromp Group BV Tel: 033-2994373 www.trompgroup.nl Unikon Tel: 0342-415752 www.unikon.net Venema Techniek & Service Tel: 0591-313377 www.venematechniek.nl V-Technology Tel: 0515-331958 www.v-technology.nl Werner & Pfleiderer Haton BV Tel: 077-3071860 www.wp-haton.com Winterhalter Nederland Tel: 0161-220520 www.winterhalter.nl Willemse & van Engelen Bakkerijmachines BV Tel: 0165-557035 www.w-en-ve.nl

Bakkerskleding Chaud Devant Kokskleding en bakkerskleding Tel: 020-4941930 www.chauddevant.nl Devagro Bedrijfskleding Tel: 040- 2518304 www.devagro.nl J. Zoetelief B.V. Tel: 020-6246002 www.zoetelief.nl

Chocolade Adviesburo 4P Tel: 0181 - 631599 www.4p.nl Articor Tel: 046-4745160 www.articor.nl Belcolade NV Tel: 0168-326260 www.puratos.nl Bonbon Atelier N. Limmen BV Tel: 075-6140571 www.bonbonatelierlimmen.nl La Confrérie BV Bonbons en chocolade Tel: 0165-518888 www.laconfreriebv.nl Chocolaterie Albert bv Tel: 013-5114545 www.chololateriealbert.nl Dobla BV Tel: 072-5760770 www.dobla.com Handelsonderneming Zilco BV Tel: 036-5304519 www.zilco-industrial.nl Henk Koenen V.O.F. Chocoladevormen en machines Tel: 0161-452516 www.henkkoenen.nl Hoogenboom Benelux b.v. / Barry Callebaut Tel: 076-5978460 www.hoogenboom-benelux.nl Lagosse Chocolaterie BV Tel: 072-5745 584 www.lagosse.nl Manfred Spaargaren confiserie Tel: 0297-540890 www.manfredspaargaren.nl Mourik BV Tel: 088-1114111 www.mourikfoodservice.nl Steensma BV Tel: 058-2330660 www.steensmafood.nl Van Ham Groothandel B.V. Tel: 013-5051591 www.vanhamgroothandel.nl

Decoraties Articor Tel: 046-4745160 www.articor.nl Frans Beekwilder BV Tel: 020-623 32 22 www.beekwilder.com Bouwhuis Bakkerijgereedschappen Tel: 0548 623016 www.bouwhuis.com

De Groot B.V. Nougat-Krokanten Tel: 020-4821487 www.butterscotch.nl Dekom Tel: 040-2842050 www.dekomart.nl Dobla BV Tel: 072-5760770 www.dobla.com J. Gort Decoraties V.O.F. Tel: 036-5370144 www.gortdecoraties.nl Hoogenboom Benelux b.v. / Barry Callebaut Tel: 076-5978460 www.hoogenboom-benelux.nl Mourik BV Tel: 088-1114111 www.mourikfoodservice.nl Vipam B.V. Tel: 0345-565670 www.vipaminternational.com

Deegverwerking Globe BV Foodequipment Tel: 053- 428 1416 www.globefoodequipment.nl Kaak Nederland BV Tel: 0315-339111 www.kaak.nl Kalmeijer B.V. Tel: 070-3888950 www.kalmeijer.com Quality Fix Tel: 074-2595366 www.quality-fix.nl Rademaker BV Food processing equipment Tel: 0345-543543 www.rademaker.nl Venema Techniek & Service Tel: 0591-313377 www.venematechniek.nl Werner & Pfleiderer Haton B.V. Tel: 077-3071860 www.wp-haton.com

Dienstverlening 3W Makelaars Tel: 033-4323552 www.3wmakelaars.nl Arbo Content Tel: 050-5293400 www.arbocontent.nl Bakkersbelang Verzekeringen Tel: 033-2475566 www.bakkersbelang.nl Beko Advies BV Tel. 0346-584184 www.beko-advies.nl Bouwer & Officier Accountants Tel: 071-3419000 www.bouwer-officier.nl Beko Benelux Tel: 0344-714714 www.beko-benelux.nl Cadansinterim Telefoon: 06-46353756 www.cadansinterim.nl Frederik-Jan van der Meulen Internet Marketingspecialist/ Adviseur Tel: 06-41817663 www.frederikjan.nl Uitzendbureau Het Ambacht

Tel. 0591-555442

www.uitzendbureauhetambacht.nl Inbak All into Food Telefoon 085-2100172 www.inbak.nl Interpolis Pensioenbeheer Tel: 050-5235500 www.interpolis.nl Kwaliteit is kracht Tel: 06-51799412 www.kwaliteitiskracht.nl MKB Nederland Tel: 015-2191212 www.mkb.nl NBOV Tel: 0182-693030 www.nbov.nl Nederlands Bakkerij Centrum Tel: 0317-471247 www.nbc.nl Nederlands Bakkerijmuseum ‘Het Warme Land’ Tel: 038-4446190 www.bakkerijmuseum.nl

Précon Food Management Tel: 030-6566010 www.precon-food.nl Productschap Akkerbouw Tel: 070-3708708 www.productschapakkerbouw.nl Project Techniek Tel: 073-5991402 www.projecttechniek.nl TenBa Taxatie en Bakkerijadvies Tel: 0317-471211 www.tenba-bv.nl

Dosering Bakon food equipment bv Tel: 0113-244330 www.bakon.eu.com/nl Makombi BV Tel: 0413-292903 www.makombi.nl Rademaker BV Tel: 0345-543543 www.rademaker.nl Terlouw / Unidos Tel: 055-5768628 Sartorius BV Tel: 030-6025030 www.sartorius-mechatronics.nl www.e-teken.nl Theo van Vliet Weesp BV Tel: 0294-416040 www.theovanvliet.nl V-Technology Tel: 0515-331958 www.v-technology.nl Willemse & van Engelen Bakkerijmachines BV Tel: 0165-557035 www.w-en-ve.nl

Eetbare bedrukking Bouwhuis Bakkerijgereedschappen Tel: 0548-623016 www.bouwhuis.com

Etikettering Avery Dennison Tel: 030-2632233 www.averydennison.com Bakkerssoftware nv Tel: 073-5944010 www.bakkerssoftware.com Compad Tel: 053-4329995 www.compad.nl Handelsonderneming Tonnie Vugts B.V. Tel: 073-5941029 www.etikettenkoning.nl Marti Orbak Software Tel: 0174-638694 www.marti-orbak.nl.nl Tegra Systems BV Tel: 0228-582780 www.tegrasystems.nl

Formules Ambachtsbakker Tel: 033-2999053 www.ambachtsbakker.nl Bart’s Retail Tel: 024-6782782 www.bakkerbart.nl Echte Bakkersgilde Tel: 0317-424342 www.echtebakker.nl Heerlijk & Heerlijk Tel: 0345-470070 www.banket.nl Top Bakkers B.V. Tel: 055-5998222 www.topbakkers.nl

Geconditioneerde ruimte Isosystems BV Tel: 0314-322630 www.isosystems.nl Cofely GDF SUEZ Tel: 026-3692911 www.cofely-gdfsuez.nl Jasca BV Tel: 0541-293688 www.jasca.nl Javeko BV Tel: 076-5720586 www.javeko.nl Koevering Koeling & Airconditioning BV Tel: 0499-375918 www.koeveringkoeling.nl Lampe Technical Textiles bv Tel: 0515-445544 www.lampe.nl Rijndorp Klimaat BV Tel: 0172-423060 www.rijndorp.nl Roma Isolatiesystemen Tel: 0162-512012 www.romaned.nl


| 23

Willemsen Isolatiebouw Tel: 030-2410126 www.willemseniso.com

Gist AB Mauri Tel: 0168-388533 www.abmauri.com Algist-Bruggeman Benelux B.V. Tel: 0032-92570808 www.algistbrug.be

Grondstoffen AB Mauri Tel: 0168-388533 www.abmauri.com Algist-Bruggeman Benelux B.V.

Tel: 0032-92570808 www.algistbrug.be Backaldrin Benelux BV Tel: 076-5201047 www.backaldrin.com Bak Speciaal Tel: 033-4654810 www.bakspeciaal.nl Bakels Senior-N.V. Tel: 0294-414559 www.bakels-senior.nl Belcolade NV Tel: 0168-326260 www.puratos.nl Broer Bakkerijgrondstoffen BV Tel: 0182-612055 www.broerspijs.com CSM Benelux BV Tel: 0800-8647762 www.csmglobal.com/Benelux D. van der Pol & Zonen bv Tel: 0416-692785 www.vdpol.nl Damco Bakkerijgrondstoffen B.V. Tel: 010-4350522 www.damco.eu Eicom Barneveld

0342-490700

www.eicom.nl Esbaco VOF Tel: 0229-210112 www.esbaco.nl GB Plange Tel: 078-6525600 www.gb-plange.com Havero Hoogwegt BV Tel: 026-3228520 www.havero.nl Hela Thissen bv Tel: 077-3204204 www.hela.nl Hoogenboom Benelux BV / Barry Callebaut Tel: 076-5978460 www.hoogenboom-benelux.nl Ireks GmbH Tel: 040-2263800 www.ireks.nl JKT Foods Europe BV

Tel: 070-7110288

www.jktfoods.com Karlshamns BV Speciaalvetten Tel: 075-6278477 Koopmans Meel BV Tel: 058-2948494 www.koopmansmeel.nl Krijger Molenaars Tel: 0111-461234 www.krijgermolenaars.nl Meneba B.V. Tel: 010-4238911 www.meneba.com Mourik BV Tel: 088-1114111 www.mourikfoodservice.nl Puratos NV 0168-326260 www.puratos.nl Ranks Meel BV Tel: 0183-606200 www.ranksmeel.nl Remia C.V. Tel: 030-2297911 www.remia.nl Ruitenberg Ingrediënts Tel: 0571-270000 www.ruitenberg.nl Smilde Bakery Tel: 0299-372856 www.smildebakery.nl Suiker Unie Tel: 0165-525252 www.suikerunie.com Sonneveld Group B.V. Tel: 078-6442525 www.sonneveld.com

Steensma BV Tel: 058-2330660 www.steensma.nl Unifine Food & Bake Ingredients Tel: 076-5724140 www.unifine.nl Vamo produkten v.d. bakkerij BV Tel: 026-3646205 www.vamo.nl Westfälische Lebensmittelwerke Lindemann GmbH & Co. KG Tel: 0049-522382030 www.lindemann-food.de Koninklijke Zeelandia Nederland b.v. Tel: 0111-419000 www.zeelandia.nl

IJs Laan Heiloo Tel: 072-5331425 www.laan.nl Carpigiani Nederland Tel: 040-2353535 www.carpigiani.com

Koel & Vries Van Asselt en Alferink BV Tel: 0345-820204 www.asselt-alferink.nl Dawsonrentals (Nederland) BV Tel: 010-4952955 www.dawsonrentals.nl Emondt’s Koeltechniek en Winkelinrichting BV Tel: 053-4314466 www.emondt.nl Eurofours Tel: 078-6760635 www.eurofours.nl Gram Nederland BV Tel: 0546-454252 www.gram.nl Heinen Freezing gmbh tel: 0049-44511220 www.heinen.biz HHS RVS Producten Tel: 0575-565349 www.h-hs.nl/koelcelstelling Gerben Hekman Bakkerijtechniek Tel: 0548-610523 www.gerbenhekman.nl Javeko BV Tel: 076-5720586 www.javeko.nl Koma Koeltechnische Industrie BV Tel: 0475-474700 www.koma.com LTI Tel: 0348-554405 www.lti-bv.nl MIWE Nederland Tel: 0342-465606 www.miwe.nl Rijndorp Klimaat BV Tel: 071-5415500 www.rijndorp.nl G. Spronk & Zn. BV Tel: 0488-452051 www.spronkbakkerijmachines.nl Willemsen Koel- & vriesbouw Tel: 030-2410126 www.willemseniso.nl WP-Koeling Benelux tel: 077-3071860 www.wp-haton.com

Kruiden & specerijen Hela Thissen BV Tel: 077-3204204 www.hela.nl Polak Koninklijke Specerijenmaalderij BV Tel: 0521-514040 www.polak.nl Raps BV Tel: 0499-373525 www.rapskruiden.nl

Oliën Dübör Nederland b.v. Tel: 0162-421111 www.dubor.nl Levo Produktenmij BV Tel: 0517-394141 www.levo.nl Smilde Foods Tel: 0513-639639 www.smildefoods.nl Sonneveld Group B.V. Tel: 078-6442525 www.sonneveld.com Vandemoortele NV Tel: 0800-9991999 www.vandemoortele.nl

Koninklijke Zeelandia Nederland b.v. Tel: 0111-419000 www.zeelandia.nl

Ouwels Primus Ouwelfabriek BV Tel: 075-6164061 www.primusouwel.nl

Ovens Van Asselt en Alferink BV Tel: 0345-820204 www.asselt-alferink.nl Baas Food Equipment Tel: 070-3209152 www.baasfood.nl Boelen Bakkerijmachines Tel: 0599-470746 www.boelenbakkerijmachines.nl Den Boer Baking Systems BV Tel: 0529-438383 www.denboerbs.nl Bouwhuis Dekeghel NV Tel: 0032-24606022 www.dekeghel.be EverBake Group Tel: 088-7300000 www.everbake.nl Eurofours Tel: 078-6760635 www.eurofours.nl Fri-Jado BV Tel: 076-5481000 www.frijado.nl Hebaco Bakovenbouw BV Tel: 0548611010 www.hebaco.nl Hogervorst Bakkerijservice Tel: 015-3697583 www.bakkerijovens.com Levens Cooking & Baking Systems BV Tel: 0161-459100 www.leventi.com Lute Brouwer Oventechniek Tel: 0548-614798 www.lutebrouwer.nl MIWE agency Nederland Tel: 0342-465606 www.miwe.com Quality Fix Tel: 074-2595366 www.quality-fix.nl Rittershaus Technisch Buro Tel: 030-2312392 www.technischburo.com G. Spronk & Zn. BV Tel: 0488-452051 www.spronkbakkerijmachines.nl Theo van Vliet Weesp BV Tel: 0294-416040 www.theovanvliet.nl Werner & Pfleiderer-Haton BV Tel: 077-3071860 www.wp-haton.com Woertmann Nederland BV Tel: 030-6084141 www.woertman.nl

Petit Fours Van de Leur Banketspecialiteiten Tel: 0515-575717 www.vandeleur.nl Patisserie Unique Tel: 035-5882395 www.patisserieunique.nl

Productielijnen Capway Systems BV Tel: 0343-523776 www.capway.nl Kaak Nederland BV Tel: 0315-339111 www.kaak.nl Rademaker BV Tel: 0345-543543 www.rademaker.com Rittershaus Technisch Buro Tel: 030-2312392 www.technischburo.com Siloba nv Tel: 0032-52423818 www.siloba.be Van der Pol Bakery Equipment Tel: 033-2994373 www.vanderpol.nl Venema Techniek & Service Tel: 0591-313377 www.venematechniek.nl V-Technology Tel: 0515-331958 www.v-technology.nl Werner & Pfleiderer Haton BV Tel: 077-3071860 www.wp-haton.com

Reiniging & Hygiëne

Spijs & Marsepein

Vleesproducts

Allergenen Consultancy Tel: 033-2770571 www.allergenenconsultancy.nl Asito Food Tel: 0546-484950 www.asito.com BioClimAir Tel: 0252-626962 www.bioclimair.nl Coveka Schoonmaak B.V. Tel: 038-3333152 www.covekaschoonmaak.nl Gullimex BV Tel: 074-2657788 www.gullimex.com Green Clean Tel: 0653-200937 www.green-clean.nl HHS RVS Producten Tel: 0575-565349 www.h-hs.nl/schuimtank KeyBAKE BV Tel: 0321-841214 www.keybake.com Lamers Reinigingstechniek BV Tel: 0314-623341 www.lamersequipment.nl Lampe Technical Textiles bv Tel: 0515-445544 www.lampe.nl Mafo Holtkamp BV Tel: 0546-575360 www.mafo.nl RHIMA Nederland B.V. Tel: 035 - 609 8181 www.rhima.com Spiromatic NV Tel. : 0620403870 www.spiromatic.com Unikon Tel: 0342-415752 www.unikon.net

Broer Bakkerijgrondstoffen BV Tel: 0182-612055 www.broerspijs.com Damco Bakkerijgrondstoffen B.V. Tel: 010-4350522 www.damco.nl Esbaco VOF Tel: 0229-210112 www.esbaco.nl Steensma BV Tel: 058-2330660 www.steensma.nl Koninklijke Zeelandia Nederland b.v. Tel: 0111-419000 www.zeelandia.nl

Minced Veal BV Tel: 020-6324185 www.mincedveal.nl

Revisie BSH Dalen Tel: 0524-552655 www.bakkerijservice.nl

Rijskasten Van Asselt & Alferink BV Tel: 0345-820204 www.asselt-alferink.nl Boelen Bakkerijmachines Tel: 0599-470746 www.boelenbakkerijmachines.nl Eurofours Tel: 078-6760635 www.eurofours.nl Gerben Hekman Bakkerijtechniek Tel: 0548-610523 www.gerbenhekman.nl Koma Koeltechnische Industrie BV Tel: 0475-474700 www.koma.com LTI Tel: 0348-554405 www.lti-bv.nl MIWE Nederland Tel: 0342-465606 www.miwe.nl Rijndorp Klimaat BV Tel: 071-5415500 www.rijndorp.nl G. Spronk & Zn. BV Tel: 0488-452051 www.spronkbakkerijmachines.nl WP-Koeling Benelux tel: 077-3071860 www.wp-haton.com

Silo’s Siloba nv Tel: 0032-52423818 www.siloba.be Silowacht B.V. Tel: 038-4670666 www.silowacht.nl Spiromatic NV Tel : 06-20403870 www.spiromatic.com

Snij- en Inpakmachines AVT Tel: 06-23230511 www.avt.nu Mettler Toledo BV Tel: 0344-638363 www.mettlertoledo.nl Skillpack Tel: 078-6933900 www.skillpack.nl Venema Techniek & Service Tel: 0591-313377 www.venematechniek.nl

Vakbladen Bakery Next Tel: 0515-432140 www.bakerynext.nl Bakkers in bedrijf Tel: 088-2944834 www.bakkersinbedrijf.nl Bakkerswereld Tel: 0314-349925 www.bakkerswereld.nl NBT Magazine Tel: 024-3246146 www.nbtmagazine.biz

Verpakkingen AVT Tel: 06-23230511 www.avt.nu Chocapack 31(0)88 6500165 www.chocapack.com De Beer Verpakkingen BV Tel: 071-5809207 www.debeerverpakkingen.nl Beko Verpakkingen Tel: 024-3786644 www.beko-verpakkingen.nl Bunzl Tel: 026 -3843838 www.bunzl.nl Conpax Servo Wrap BV Tel: 0487-588111 www.conpax.nl Dekker Packaging - Antalis Tel: 036-5397511 www.dekkerpackaging.com Gullimex BV Tel: 074-2657788 www.gullimex.com Haddeman Machines BV Tel : 076-5040978 www.haddemanmachines.nl Havelaar verpakkingen BV Tel: 075-6400100 www.havelaar-verpakkingen.nl O/K Packaging Systems BV Tel: 0252-216250 www.okpackaging.com Paardekooper Tel: 0186-648222 www.paardekooper.nl Robertpack Industrial & Packaging Equipment BV Tel: 038-4652089 www.robertpack.nl Skillpack Tel: 078-6933900 www.skillpack.nl Veer Karton Tel: 075-6284659 www.veerkarton.nl Tonnie Vugts Handelsonderneming BV Tel: 073-5941029 www.etikettenkoning.nl Ulma Packaging Tel: 0345-623800 www.ulmapackaging.nl

Verzekeringen Bakkersbelang Verzekeringen Tel: 033-2475566 www.bakkersbelang.nl Interpolis Pensioenbeheer Tel: 050-5235500 www.interpolis.nl Meeùs Assurantiën Tel: 0800-2356338 www.meeus.com

Vlaaien Digivlaai.nl Tel: 088-1269000 www.digivlaai.nl Van de Leur Banketspecialiteiten Tel: 0515-575717 www.vandeleur.nl

Vloeren en wanden Bolidt Tel: 078-6845444 www.bolidt.nl Duracryl Tel: 010-4505231 www.duracryl.nl Javeko BV Tel: 076-5720586 www.javeko.nl Multipox Tel: 0578-696755 www.multipox.nl Firma Roth Tel: 045-5417571 www.firmaroth.nl Smit Vloersystemen Tel: 0314-345627 www.smitvloeren.nl Vloersch BV Tel: 0181-776286 www.vloersch.nl Willemsen Isolatiebouw Tel: 030-2410126 www.willemseniso.com

Vruchten & Noten Contined BV Tel: 0317-465410 www.contined.nl CSM Benelux BV Tel: 0800-8647762 www.csmglobal.com/Benelux Steensma BV Tel: 058-2330660 www.steensma.nl Unifine Food & Bake Ingredients Tel: 076-5724140 www.unifine-fbi.nl VS Apple Industries BV Tel: 0527-203917 www.vsapple.com Koninklijke Zeelandia Nederland b.v. Tel: 0111-419000 www.zeelandia.nl

Wegen en Meten Delta Ohm Benelux BV Tel: 085-2731917 www.deltaohm.nl Gullimex BV Tel: 074-2657788 www.gullimex.com Sartorius BV Tel: 030-6025030 www.sartorius-mechatronics.nl www.e-teken.nl Testo BV Tel: 036-5487000 www.testo.nl Weegtechniek Holland Tel: 036-5222030 www.weegtechniek.nl

Winkelinrichting Emondt Koeltechniek en winkelinrichting Tel: 053-4314466 www.emondt.nl Esmé Interieurbouwgroep Tel: 050-5470044 www.esme.nl Interieurbouw Hans van de Goor Tel: 0492-383055 www.hansvandegoor.nl Interieurbouw Koning BV Tel: 0252-623020 www.interieurbouwkoning.nl Linthorst Interieurbouw Tel: 0318-486062 www.linthorst-interieurbouw.nl Redie Interieurs Tel: 0499-573232 www.redie.nl

Zuivelproducten FrieslandCampina Professional Tel. 040-2951200 www.debic.nl CSM Benelux BV Tel: 0800-8647762 www.csmglobal.com/Benelux Woertman Nederland BV Tel: 030-6084141 www.woertman.nl Zuivelvers BV Tel: 0172-650794 www.zuivelvers.nl


URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS AD URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE RK RVS-INTERIEURS ADVIES MA ATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT W ES MAJOSTO AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES AT WERK RVS-INTERIEURS AD bv Evenboersweg 10, Nieuwleusen 0529 48 22 44 MA www.josto.nl info@josto.nl URS ADVIES MA AT WERK RVS-INTERIEURS ADVIES MA AT WERK RVS-INTE

JOSTO:

UW ADVISEUR

VOOR EN UW

PRODUCENT VAN

MAATWERK

RVS- INTERIEURS

Bakery Next 6 2012  
Bakery Next 6 2012  

De vakkrant voor de bakkerijbranche. Een unieke bladformule voor en door professionals uit de bakkerijbranche. Vol actualiteiten, opinie, in...

Advertisement