Page 1

REVISTA INDEPENDENT D'INFORMACIÓ

INSCRIPCIÓ OBERTA A PARTIR DE

Nº 1.038 - Any XXIV

19 d'octubre de 2012

3 ANYS

www.tallerdemusica.cat

ATRAPA ! L'OFERTA

BG BODY GYM

BADALONA

EN

FORMA

NUEVA DIRECCIÓN: Sant Bru, 7 93 389 47 47 www.sdjairsoft.com · Especialistas en Airsoft · Primeras marcas · Taller propio · Mercado de segunda mano · Accesorios, ropa y Upgrade

Taller, Recanvis, Vendes i Exposició Especialitzat en motos de gran cilindrada President Companys, 11 · T. 93 464 05 53 · Fax 93 464 05 19

Visita la nostra nova pàgina web: www.motosbadalona.com

David Gómez és apartat de les seves funcions per un cas d'extorsió


Fruites i Verdures

SERVEI A DOMICILI GRATUÏT!!!

¡Selecció de fruits de la tardor a les nostres botigues!

Gran varietat de bolets frescos, secs i en conserva sense additius

VENDA EXCLUSIVA EN: FRUITES I VERDURES MIGUEL CUEVAS

C/Lleó, 44 i 65 Badalona Centre

93 464 01 79 658 86 93 18


Editorial

3

Dos cessaments per un cas d'extorsió al carrer Xile

Edita:

GRUP FERGA, S.L.

Oficines i redacció: C. República Argentina, 90 Badalona Telèfon i Fax: 93 387 16 53 badalona2000@telefonica.net www.badalona2000.com Dipòsit Legal: B-19.699 - 1989

Director: J. Fernández Redactor en cap: J.A. Giménez Martín Disseny: Xavier Fernández GRUP FERGA, S.L. Empresa Editora i BADALONA 2000 no es fan responsables de les opinions o articles dels seus col∙laboradors. En tot cas, l'opinió del periòdic queda reflectida en les editorials.

U

n cas d'extorsió al carrer Xile ha acabat amb el coordinador del barri de Sant Roc, Antonio Cortés, i amb el regidor del districte 6, David Gómez. L'alcalde els va cessar dimarts arran d'una denúncia presentada per un comerciant contra aquestes dues persones per un presumpte cas d'extorsió relacionat amb el tancament d'un local comercial. Segons publicava el diari El Periódico, la víctima de l'extorsió, H.Z., va presentar al jutjat de guàrdia una denúncia contra Cortés perquè aquest, en nom del regidor David Gómez, li hauria exigit el pagament de 6.000 euros per poder reobrir el bar que se li va precintar al juny per diverses deficiències administratives i per poder mantenir obert un altre local seu, un restaurant de menjar àrab. L'afectat va enregistrar com a prova les converses amb el coordinador. En roda de premsa, l'alcalde anunciava el cessament de Cortés i "la retirada de les seves responsabilitats de govern al regidor de Serveis Socials i Salut i responsable del districte 6, David Gómez, perquè si els fets denunciats són certs, hi ha hagut una evident falta de control del regidor sobre una persona de la qual ell era el directe responsable". La retirada de responsabilitats té "caràcter temporal fins que s'aclareixi la situació". Albiol va destacar que tots els expedients municipals en relació al tancament cautelar d'establiments per problemes sanitaris "són impecables" i va dir que el govern convocarà una comissió informativa especial en el si de la qual es posaran sobre la taula els expedients de tancaments al districte 6 per motius de sanitat. L'alcalde va lamentar que Cortés "no hagi estat a l'alçada del que s'esperava d'ell", ja que es tracta d'una persona d'ètnia gitana que Albiol va incorporar per ser interlocutor amb els veïns de Sant Roc. Sobre el tema, Jordi Serra (PSC) va dir estar convençut "que aquest no és un fet aïllat i que caldria investigar si aquests casos d'extorsió s'han produït en altres barris". Ferran Falcó (CiU) ha demanat que s'investigui el conjunt de la gestió de Gómez a Serveis Socials i Sanitat, i Carles Sagués (ICV-EUiA) ha manifestat que "Albiol diu tenir una croada contra la delinqüència, quan és ell qui ha nomenat delinqüents al seu govern". Finalment, Miquel Estruch (ERC) ha demanat als grups de l'oposició que presentin una moció de censura al govern del PP.


Actualitat

19 d'octubre de 2012

El Principal acollirà el concert d'inauguració del curs del Conservatori

BSA, finalista del premi Best in Class en Responsabilitat Social Els guardons, que impulsa la publicació Gaceta Mèdica i lliurats a la seu central de la comunitat de Madrid, tenen com a objectiu reconèixer públicament els millors hospitals, centres d'atenció primària i serveis o unitats d'atenció especialitzada a nivell estatal.

nal al monòlit dedicat al president Lluís Companys, situat al jardinet de l'avinguda que porta el seu nom. L'acte va comptar amb la presència de regidors i regidores de tots els grups municipals. El tercer tinent d'alcalde, Miguel Jurado, va pronunciar un discurs en el que va recordar que, igual que altres milers de persones, Companys va morir injustament i va ser una "víctima més que exemplifica l'horror que va ser la guerra civil espanyola per a milions de catalans d'arreu".

Voluntaris Badalona va participar en 4.884 actes l'any 2011 Reobre la piscina del Centre després de L'associació Voluntaris Badalona ha elaborat la l'accident del dia 8 El Teatre Principal serà l'escenari del concert d'inauguració del curs acadèmic 2012-2013 del Conservatori Professional i de l'Escola de Música Moderna de Badalona. Tots dos centres de formació musical han volgut organitzar aquest acte conjunt que tindrà lloc dimarts a les 8 del vespre. En aquesta presentació de dimarts hi participaran alguns dels professors, el Cor Jove, pertanyent al Conservatori i la Big Band, que depèn de l'Escola de Música Moderna; i diversos alumnes

que han estat guardonats durant el darrer curs en concursos de música de cambra i interpretació. Per altra banda, l'Escola de Música Moderna va participar ahir a la tarda en un altre concert que també va tenir com a escenari el Teatre Principal. Es tracta d'una actuació conjunta del centre badaloní i l'escola danesa Hvidovre Musickskole, que va servir com a cloenda d'una setmana d'intercanvi musical, organitzatiu i pedagògic amb l'estada a la nostra ciutat de 19 alumnes i 4 professors danesos.

SE ALQUILA LOCAL De 300 m2, junto al mar. Para todo tipo de fiestas (despedidas de soltero, cumpleaños, bodas, etc.). Interesados llamar al 610 65 91 28

seva memòria de l'any 2011, on destaquen les 194.295 hores que van dedicar de forma desinteressada a les diverses activitats de cooperació, col·laboració, ajut i solidaritat. Voluntaris Badalona va participar en 4.884 actes, la qual cosa suposa 32.784 accions. De les 194.295 hores, cal destacar les 36.529 destinades a treball social.

Dilluns es va fer l'ofrena floral al monòlit dedicat al president Companys Dilluns es va realitzar l'ofrena floral institucio-

L'Ajuntament va tornar a obrir dilluns la piscina municipal del Centre un cop finalitzats els treballs que han servit per reforçar les fixacions dels tubs de climatització de la coberta. Aquesta instal·lació va tancar el dia 8 quan per accident un dels tubs de ventilació del sostre es va desprendre i va caure a l'aigua. El cost de la intervenció, que ha obligat a buidar la piscina i a ubicar una bastida de 10 metres d'alçada per accedir a les zones de treball, ha estat de 8.600 euros. De la piscina també s'han reparat elements que estaven fets malbé.

ES NECESSITA PROFESSOR DE PILATES Per a gimnàs a Badalona Interessats trucar al 669 902 973


6

19 d'octubre de 2012

Les obres del dipòsit regulador d'aigües pluvials de l'Estrella finalitzaran al juny

L'alcalde ha visitat aquesta infraestructura ubicada al solar de l'antiga fàbrica de l'Estrella. L'objectiu de l'obra és evitar abocaments d'aigua directament al mar cada cop que plogui intensament. Segons va dir Albiol, les obres del dipòsit, que van començar el passat mes de desembre, estaran acabades el proper mes de juny. El seu radi d'acció és la conca de la rambla

de Sant Joan-torrent de la Batllòria-carrer Sant Ignasi de Loiola. En aquests moments s'està col·locant l'estructura prefabricada de la coberta del dipòsit, mentre encara es continua amb l'excavació. També s'està fent la cambra de connexió amb el col·lector del torrent de la Batllòria i el col·lector d'entrada des de la cambra d'accés de la rambla de Sant Joan fins al dipòsit.

Dissabte 27 es farà el Badalona participa Sopar de Gala de la amb estand propi al Barcelona Meeting Point Marató contra el Càncer L'Ajuntament disposa d'un estand propi de 100 m2 en el Barcelona Meeting Point, l'únic saló immobiliari professional i internacional d'Espanya, que es celebra fins diumenge al pavelló 8 de la Fira de Barcelona. L'estand badaloní explica els atractius de la ciutat, en el que hi ha espais per a l'empresa municipal Engestur, el Màgic Badalona i per a cinc empreses vinculades al sector immobiliari.

Detinguts dos veïns de la ciutat que robaven en empreses de tot Catalunya Alexandru I., de 25 anys, i Nicolae M., de 32, veïns de Badalona i de nacionalitat romanesa, van ser detinguts amb dues persones més per formar part d'una banda de lladres que va robar fins en dotze empreses.

Agent Propietat Immobiliària Col·legiat nº 2.167

IMMOBILIÀRIA

Compra-venda d'immobles Administració de lloguers Taxacions gratuïtes Guifré, 211 Tel. 93 383 28 06 www.promocat.es

Estacionament gratuït per als nostres clients Av. President Companys, 6, BAIXOS Tel. 93 595 02 20 · Fax: 93 595 01 08 campsbroker@campsbroker.com www.campsbroker.com

El proper dissabte dia 27 a les 9 de la nit, al restaurant Can Frai, del carrer Sant Pere, es celebrarà el Sopar de Gala de la Marató contra el Càncer. Durant el sopar tindrà lloc la subhasta d'obres d'art i objectes. Les reserves es poden fer al 654 237 844 o al carrer Germà Bernabé, 2 fins dimecres. El donatiu és de 80 euros.

Albiol visita la seu de la Fundació del Banc dels Aliments L'Ajuntament i la Fundació Banc dels Aliments han acordat seguir treballant conjuntament per lluitar contra el malbaratament alimentari i la fam. L'alcalde va visitar les instal·lacions centrals de l'entitat, ubicades al carrer Motors de Barcelona. Diverses entitats badalonines reparteixen productes del Banc d'Aliments.


HALLOWEEN 2012 31 de octubre a las 21 horas PARA PICAR

restaurant

Palmira Reservas: 93 395 12 62

SURTIDO DE CARNE DE FIAMBRE (Surtido de embutidos ibéricos: jamón, chorizo, salchichón y lomo) SURTIDO DE LECHE DE MAMÍFERO CUAJADA (Surtido de quesos) CEFALÓPODO SOBRE TUBÉRCULOS CON PIMIENTOS (Pulpo a la gallega)

LÍQUIDO DE CURCUBITÁCEAS DIABÓLICAS (Crema de calabaza con setas de temporada salteadas y huevo poché) MAMÍFERO ARTIODÁCTILO RELLENO DE MÚSCULO, GRASA Y NERVIOS (Cordero relleno de butifarra y piñones) FANTASMITAS CON ENSEÑANZA DE MARCO POLO PARA DESANGRAR A UNA FRAGARIA (Panna cotta con helado de fresas) VINO BLANCO O VINO TINTO O SANGRÍA DE VINO. CAFÉ E INFUSIÓN

PRECIO: 39,50 + 10% IVA. MENÚ INFANTIL: 12  + 10% IVA (plato combinado y bebida) TENDRÁN PREMIO LOS DOS ADULTOS Y DOS NIÑOS CON MEJOR DISFRAZ

BAILA CON NOSOTROS HASTA LAS 2,30

info@restaurantpalmira.com

Ara també ens trobaràs al Progrés

FERRETERIA PRIM, S.L.

Propera inauguració: 29 d'octubre C. Guifré, 110 FERRAMENTS · METAL·LISTERIA · EINES DE TALL SERRALLERIA · ESTRIS DE CUINA

Més propers a tu!! www.ferreteriaprim.com


9

19 d'octubre de 2012

El nou Centre Cívic i Cultural El Carme podria entrar en servei l'any 2013 El citat equipament podria entrar en funcionament l'any proper si s'aconsegueixen els recursos necessaris per mantenir aquest gran edifici, segons va anunciar l'alcalde en una visita que va fer-hi fa uns dies. Les obres d'aquest edifici de 3.500 m2 situat al Centre van finalitzar al juliol i van suposar una inversió superior als 6 milions d'euros, que ha anat a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Segons va dir Albiol en el decurs de la visita, "no hem pogut inaugurar no per manca d'idees ni projectes, sinó perquè ara no es disposa dels 300.000 euros que es necessiten per al seu

manteniment anual. El Carme és un Fórmula 1 però no tenim els diners per pagar la benzina per fer-lo funcionar". L'alcalde va avançar alguns dels usos previstos. La planta subterrània acolliria una sala d'exposicions; a la planta baixa, l'Oficina de

Turisme i un petit auditori; a la primera planta, sales d'estudi; i a la terrassa de la tercera planta es podrien organitzar presentacions. El PSC ha exigit a l'alcalde que organitzi una jornada de portes obertes perquè els badalonins coneguin el centre.

Artur Mas visita l'Institut Guttmann en la commemoració del seu 10è aniversari El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat l'Institut Guttmann, amb motiu de la celebració del desè aniversari de la inauguració del citat hospital. A la seva arribada, el cap de l'executiu va ser rebut, entre d'altres, per l'alcalde, Xavier García Albiol, i pel president del patronat de la Fundació de l'Institut, Francesc Homs. Després de fer un recorregut per les diferents instal·lacions, el president va signar al Llibre d'Honor. Mas va posar en relleu l'actitud positiva i generosa de l'Institut per l'esforç d'adaptació "que està fent en les actuals circumstàn-

El PSC vol que s'homenatgi a Josep Valls amb una placa al pont del Petroli El grup municipal socialista presentarà al proper ple una moció per tal que l'Ajuntament doni satisfacció a la petició que 1.500 ciutadans van adreçar a l'alcalde perquè es reconegui la tasca de Josep Valls en la seva lluita per la conservació del pont del Petroli. La iniciativa ciutadana demana la col·locació d'una placa "en record de qui ha estat la persona que va lluitar per la seva conservació".

Un francès viu a la platja després d'haver quedat encallat el seu veler Fréderic Baccon, un navegant francès, està acampat a la platja des de finals de setembre. El seu veler va quedar embarrancat a la platja degut a que el va enxampar el temporal del cap de setmana del 28 al 29 de setembre, trencant-li l'àncora per un extrem. A l'espera del peritatge dels danys de la nau, el navegant passa els dies en una tenda de campanya davant del mar i menjant les provisions que tenia al veler. Quan repari l'embarcació tornarà a França per l'oceà Atlàntic.

El concert benèfic del cantant José Miguel recapta 7.125 euros cies adverses del país. Catalunya compta amb molts exemples com el d'aquest hospital, per això el nostre país té prou energies, prou teixit associatiu i prou societat

civil per donar-li la volta a una situació complicada". Per la seva part, Albiol va destacar la importància de què un centre de reconegut prestigi internacional treballi a la nostra ciutat.

Més de 400 persones van omplir el teatre Principal per assistir a aquest concert benèfic per a entitats de la ciutat. Els 7.125 euros es van aconseguir comptant la recaptació de la taquilla i les aportacions a la fila zero.


10

DEFUNCIONS Josep Roca Figueras Sílvia Lajarín Pérez Alfredo Gracia Redrado Eufrasio Moraño García Esther Rodríguez Llave Antonia Campos Targarona Francesc Chicot Martínez Montserrat Pujol Bruguera Alejandro Palao Satué Margarida Domènech Planas María Rosario Boturu Mmolo Francesca Vázquez Coll Raúl Callejas Roldán Teresa Boixadé Argelich Jaume Piqué Mateu Esperanza Gallego Ortega María Nieves Llorente López Inmaculada Iglesias Cerezo Maria Barceló Martínez Manuel Cabello Granado José Juan Carrillo Torrente Antonio Platero Fernández Plamen Neykov Chernev José Luis Casas Samaniego Antonia Fernández Teruel Dolors Ribó Aumetllé Consuelo Pueyo Santa Engracia Javier Torrescasana Rodelgas Jorge Codina Navarro David Tena Martín Enriqueta Rodríguez Silva Teresa Fornaguera Bausa Agustina Ruiz Fabré Clara Fargas Mas Encarnación Baena Ramos Francisca Velázquez Palencia Montserrat Mestres Albareda Fuensanta Purificación Tallón Teresa Font Peix Purificación Horna Marco Antoni San Nicolás López Rafaela Carreras Fraga Carlos Oliva Guillamón Octàvia Caballería Roca Antoni Gros Simón Nuria Fernández Gambín Enric Artola Petit Antoni Gambín Andreu Pedro Segura Martínez Andreu Sánchez Oms Emili Majó Parra Ramon Blanch Martínez Francisca Cuadrado Sánchez Eugeni Alsina Valls Teresa Barnich Albis Dolores Fernández Leiva

19 d'octubre de 2012

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Badalona es reuneix amb l'alcalde

Xavier García Albiol s'ha reunit amb representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Badalona, que els darrers dies es van manifestar davant d'una entitat bancària per reclamar la dació en pagament per al cas de dos veïns i recollir firmes en suport d'una ILP que canviï la llei hipotecària.

Els representants van reclamar a l'alcalde que l'Ajuntament s'informi sobre el funcionament de les oficines en mediació que existeixen en altres poblacions de Catalunya, per explorar la possibilitat de crear-ne una a la ciutat. L'alcalde es va mostrar favorable a la dació en pagament.

Detingut un home de 28 anys quan abusava sexualment d'una jove de 16 La Guàrdia Urbana ha detingut un home de 28 anys, veí de la ciutat, com a presumpte autor dels abusos sexuals a una noia de 16 anys, veïna de Castelldefels, a la zona d'oci de Can Ribó. Uns joves van avisar als agents, a la matinada, que un home estava realitzant tocaments a una noia que semblava inconscient en una parada d'autobús del carrer Pomar de Baix. Quan el van localitzar van veure que l'home estava fent tocaments al pit de la jove, que estava amb el cap i els braços mirant cap a terra mentre ell la subjectava pels pits. Els agents, que van detenir-lo, van comprovar que la noia tenia el pòls molt feble i que es trobava sota els efectes d'una substància sedant, presentant indicis de violació. El detingut tenia antecedents policials.

Precintats dos locutoris a Una inspecció policial en quatre bars Enxampen un La Salut per deficiències de La Salut i Sant Roc se salda amb conductor circulant a en la instal·lació elèctrica cinc detinguts i la clausura d'un d'ells 194 km/h per la B-20 L'Ajuntament ha precintat dos locutoris ubicats al carrer Nàpols, al barri de La Salut, ja que presentaven deficiències de tipus urbanístic que afectaven a la seva instal·lació elèctrica i no disposaven de la corresponent llicència d'activitat. L'Ajuntament, a més, havia rebut nombroses queixes dels veïns per problemes de sorolls i comportaments incívics dels clients dels dos locals. Durant la intervenció als locutoris també es van detenir tres persones per infringir la Llei d'Estrangeria.

Un operatiu conjunt format per la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i el Cos Nacional de Policia ha inspeccionat dos bars del barri de La Salut i altres dos del barri de Sant Roc. Els locals venien provocant queixes dels veïns per excés de soroll i d'aforament, música a gran volum i altres problemes. Durant l'operatiu es van identificar 36 persones i es van detenir 5 per infraccions a la Llei d'Estrangeria. Un dels locals va ser clausurat per greus deficiències urbanístiques.

Els Mossos d'Esquadra han denunciat el conductor d'un turisme que circulava a 194 quilòmetres/hora pel quilòmetre 21 de la B-20 a l'alçada de la nostra ciutat. L'infractor, Julián S.R., de 33 anys i veí de Badalona, superava en 94 km/h el límit permès en aquesta via. El conductor va ser enxampat en un control quan passaven sis minuts de la mitjanit. Els agents van aturar el vehicle, van identificar el conductor i el van imputar com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària.


11

19 d'octubre de 2012

Serveis Administradors Associats Agent de la Propietat Immobiliària API

PIS EN LLOGUER AL CARRER GUIFRÉ 4 habitacions, 1 bany, 1 aseo, calefacció, balcó i carpinteria d'alumini. Perfecte. Nou per entrar a viure. Preu: A consultar

SENSI NUTRICIÓ ESPORTIVA Campiona de Catalunya i d'Espanya de culturisme

PIS EN LLOGUER AL CARRER MADOZ 2 habitacions, 1 bany, cuina, menjador i balcó. 2on pis sense ascensor. Preu: 550  PIS EN LLOGUER AL CARRER SANT JOSEP 3 habitacions, 1 bany, menjador i cuina. 3er pis sense ascensor. Cèntric al costat del mar Preu: 500 

Dietes Rutines d'entrenament Suplementació Independència, 100 · T. 93 533 50 69

Via Augusta, 8, Lletra B1r (Galeries Victòria) Tels. 93 384 64 14 · 615 966 366 Fax: 93 384 00 13 · 08911 Badalona

ADMINISTRADORS DE FNQUES

C/ Guifré, 207 Tel.: 93 398 63 75

¿Te casas o tienes una boda? Tercera generació de matalassers Matalassos de molles, làtex, viscolàstic Somiers i llits articulats

Canonge Baranera, 72 - Tel. 93 389 46 63

Nos has encontrado

Ven a vernos. No te arrepentirás

VESTIDOS NOVIA, FIESTA Y MADRINA Más de 3.000 vestidos

AURIS CENTRE AUDITIU NO APUGEM L'IVA PROMOCIÓ 40% Dpte.

Tels.

Audífons Digitals Última Generació

93 127 55 38 654 713 876

Pagui'l en 1 any sense interessos (finançat)

(L'Antic Cal Rap) C. Roger de Flor, 52 Obert de dimarts a diumenge. Les nits de divendres i dissabte, menú diari. Festius, servei de carta

C/ QUEVEDO, 24 (LA SALUT) Tel. 93 460 40 77

La teva revista. Des de 1989


Associació d i serveis de La teva botiga d'1 mes fins a 16 anys

Col·legiat núm.1135

 COMPRA  VENDA  LLOGUER  ADMINISTRACIONS  ASSESSORAMENT I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

Col·legiat núm. 4863

BOSS

Finques Blanch - Roig

HUGO

BOSS

Timberland ®

Conquesta, 105, baixos Tel. 93 388 30 58 Fax 93 388 34 04

Guifré, 221 (cantonada Roger de Flor) Tel. 93 387 64 48 · ww.badaweb.com/marta

Venda i reparació d'ordinadors, portàtils, monitors i impressores REPARACIONS A DOMICILI ∙ Xarxes locals, ADSL, Antivirus, Consumibles

AGENCIA DE SEGUROS

ASSESSORIA FISCAL · COMPTABLE · LABORAL · JURÍDIC c/. Guifré, 340 - Tel. 93 388 20 54

C/ Conquesta, 69 · E-mail: mits@mits-informatica.com Tels. 93 464 61 20 - 93 383 53 10 - 626 689 591 · Fax: 93 383 08 07

JORDI

Alfons XII, 80 tel. 93 383 38 01 info@boutiquemarisa.com

Tel. 93 464 64 11 ∙ www.jordiroig.net ∙ Tel. 93 387 88 67

Viatges

marisa

RIBNO G R U P O EUROPA

Alfons XII, 76

Tel. 93 388 80 90 - Fax: 93 460 28 65 info@autocarespallares.com

V I A J E S

Tel. 93 460 01 30 - Fax: 93 460 04 70 info@viajesribno.com

Guifré 247 · 08912 Badalona Tel. 933 836 804


de botiguers el Progrés • Canastrells • Premamà • Cerimònia • Complements • Regals

Conquista, 135 - Telf. 93 398 66 61 Canonge Baranera, 54 - T. 93 384 27 16 Centre Comercial Montigalà Telf. 93 465 80 46 Centre Comercial Màgic Badalona Telf. 93 224 56 74

C/ Guifré, 128 • Tel. 93 464 03 89 100-108 •Sant Pasqual, 47-49 • Guifré, ST. COLOMA DE G. BADALONA

OFERTES ÚNIQUES

PRODUCTES DE MARCA CONDIS DE GRAN QUALITAT

OFERTES DIÀRIES EN FRESCOS

5-7 • Torner, BADALONA

•Independència, 186-188 BADALONA

Pujol, • Martí 495-519

mobiliari interiorisme decoració

BADALONA

Roger de Flor, 132 - 138 Telèfon 93 387 28 92 08912 BADALONA

Tel. 93 461 07 70

condis.209@condis.es

VENDA I INSTAL·LACIÓ de tot tipus de tendals Providència, 161 Tel. 93 387 20 99

Tel. 93 399 01 00 - Baldomer Solà, 63 www.toldoszaballos.com - info@toldoszaballos.com

ESTACIÓ DE SERVEI

Fitó

Fitogas

· Carburants · Lubricants · Subministrament de calefacció · Petroli

Av. Alfons XIII, 24 - Tel. 93 387 06 97


14

19 d'octubre de 2012

Foto: Jordi Estruch

Els antics alumnes de l'escola de negocis IESE de Barcelona visiten la ciutat

Els antics alumnes de la prestigiosa escola de negocis IESE de Barcelona van escollir la nostra ciutat per portar a terme la seva XXIV trobada anual, que normalment té lloc a la Ciutat Comtal. Els antics alumnes van visitar el Museu, on van veure les peces romanes allà exposades. Van

ser rebuts pel president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, i per la coordinadora del districte primer, Montserrat Juárez, els quals els van agrair que escollissin Badalona per a la seva trobada anual. L'encontre va finalitzar amb un dinar al restaurant Can Frai, on es van reunir també amb

la regidora del districte 1, Mercè Rius. Els antics alumnes d'IESE van valorar molt positivament la seva visita a Badalona i van prometre que tornaran en un altre encontre anual per poder anar a veure altres dels nostres llocs emblemàtics: l'antiga fàbrica de l'Anís del Mono i el nou passeig marítim.

La CUP denuncia la detenció d'un militant per part de la policia local La CUP ha denunciat la detenció per part de la policia local d'un militant de la formació, Joan Carles Isal, en el transcurs d'uns actes reivindicatius en contra del Dia de la Hispanitat, que van tenir lloc al Casal Antoni Sala i Pont. Segons aquesta formació política, la detenció es va produir després que el citat militant "preguntés perquè se li demanava la documentació. Quatre persones es van llançar sobre la persona detinguda, fent-li mal tant a les extremitats inferiors com al coll". El detingut va acabar a la comissaria dels Mossos, però finalment no serà jutjat al considerar la jutgessa que no hi havia delicte en els seus actes. Segons la Guàrdia Urbana, la detenció es va produir per "un presumpte delicte d'atemptat a agent de l'autoritat i resistència i desobediència als mateixos agents".

Al seu servei des de 1977 SERVEIS I MANTENIMENT

C/ Conquesta, nº 3 Tel. 93 399 29 58 - Fax 93 388 42 23 - 08912 BADALONA www.llobetsa.com - E-mail: llobet@llobetsa.com

RESOLEM ELS SEUS PROBLEMES DE NETEJA NETEGES ESPECIALITZADES:

INDUSTRIALS - TÈCNIQUES - TRACTAMENT DE PAVIMENTS - NETEJA DE MOQUETES

ENRIC CURTO Reparacions en General Cuines - Cambres de Bany, etc. C/ Conquista, 88-90 Tel. 629 99 29 00

BADALONA

ENS HEM TRASLLADAT AL CARRER SAGUNT, 95 Tel. 93 399 67 57 - Fax 93 387 03 59 Correu: montserratmartisl@gmail.com


15

19 d'octubre de 2012

La Federació d'Empresaris i la Cambra de Comerç signen un conveni de col·laboració en benefici de les empreses del Barcelonès Nord La Federació Empresarial de Badalona i Associació Empresarial de Montgat (FEB) i la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona al Barcelonès Nord van signar dilluns un conveni que contempla establir un marc de col·laboració en benefici de les empreses del Barcelonès Nord i de la FEB. L'acte de signatura es va fer a la sala d'actes de l'edifici El Viver i va comptar amb la presència de l'alcalde, Xavier García Albiol, del president de la FEB, Josep Maria Puente, i del delegat de la Cambra de Barcelona al Barcelonès Nord, Ferran Alberch. Les dues entitats facilitaran a les empreses serveis que puguin contribuir de manera eficient a la seva

competitivitat. Es prioritzaran els serveis d'iniciació a l'exportació d'anàlisi i obertura de nous mercats i estratègia internacional. També es preveu col·laborar en l'àmbit de la formació i la inserció laboral. Tant Puente com Alberch van expressar la seva satisfacció per

l'acord, que van destacar que representa un esforç per simplificar l'accés dels empresaris i emprenedors als serveis que totes dues entitats els ofereixen. Albiol va assenyalar que toca col·laborar al màxim "perquè el teixit empresarial i econòmic de la ciutat tiri endavant".

Un incendi en un habitatge de La Salut obliga a evacuar una vintena de persones Un incendi que es va declarar divendres en un habitatge del carrer Calderón de la Barca, 74, a La Salut, va obligar a desallotjar una vintena de persones que no han pogut tornar a casa seva. El foc va començar a l'entresol i a continuació va originar una explosió als baixos per una bombona de gas butà. Tot i no haver afectació estructural, l'incendi va afectar dues habitacions de l'entresol i va cremar un espai de 10 m2 que s'utilitzava com a magatzem als baixos de l'edifici. Del primer pis va quedar malmesa una habitació. Hi va haver dos ferits lleus.

LA RAMBLA L'Ajuntament té previst substituir unes 2.200 plantes i 15 arbres de la plaça Pompeu Fabra, popularment coneguda com "La selva de Badalona". Les plantes i arbres han mort per no adaptar-se al terreny i també per no tenir un rec adequat. El manteniment de la plaça costarà al consistori ¡50.000 euros anuals!, és a dir, 8.319.300 de les antigues pessetes. En el seu dia vàrem manifestar en aquesta mateixa columna, que no ens agradava gens el disseny de la plaça; i ara que s'han d'invertir tants diners per remodelar aquest "camp de cols", podrien treure el pont de vidre, que es menja espai i vistositat. El blanc simbolitza puresa i innocència, i és un color molt bonic i elegant, però la majoria de catalans i catalanes li tenen molta mania per ser el color de l'uniforme del Reial Madrid. Els dirigents de la Penya, però, no han tingut en compte els comentaris negatius de la gent i han vestit els jugadors del primer equip de blanc, en l'equipament de reserva. ¿És que en el mostrari no hi havien altres colors per poder escollir, un verd molt suau, per exemple...?


Esports - Futbol. 10a jornada de la lliga del grup III de 2a Divisió B

Badalona, 0 Reial Mallorca B, 0

RESULTATS L'Hospitalet - Binissalem 3-1 BADALONA - Mallorca B 0-0 Gimnàstic - At. Balears 1-1 Ontinyent - Vila-real B 1-0 O. de Xàtiva - Constància 1-0 Huracán - Llagostera 1-1 Alcoià - Sant Andreu 2-0 València Mestalla - Reus 1-3 Oriola - Prat 1-1 Espanyol B - Ieclà 3-0

CLASSIFICACIÓ

BADALONA: Marcos, Jaume, Gallardo, Marcelo (Sergio), Muñoz, Robert (Ferrón), Grasa (Bueno), Joaquín, Bayón, Bermudo i Moreno. MALLORCA B: Yeray (Martí), Company, Víctor, Charlie, Pablo, Àlex, Manu (Hervé), Nico, Abdón (Páez), Marc i Capó. Àrbitre: Fernández Brito. Regular. Va amonestar amb la targeta groga als jugadors del Badalona Gallardo i Muñoz i als del Mallorca B Yeray, Víctor, Pablo, Martí i Hervé. Espectadors: 1.000. Incidències: Es va guardar un respectuós minut de silenci per les morts del soci número 29 del Badalona, Josep Masip i García, i del soci número 38 del club esca-

pulat, Antoni San Nicolás i López. El Badalona i el Mallorca B van empatar 0-0, en un encontre en el que els tres porters en què hi van participar van ser purs espectadors. Ambdós equips es van repartir els punts en un partit d'escassa qualitat. L'excessiu migcampisme i l'escassetat d'ocasions de gol van caracteritzar un matx amb molta lluita per la pilota i en el que cap dels dos conjunts va arribar a imposar-se amb rotunditat sobre l'altre. Els locals van trobar a faltar al davanter Gabri, que va ser baixa d'última hora per una inoportuna sobrecàrrega que es va produir en el darrer entrenament de dissabte. La primera part va te-

nir escàs futbol i només cal destacar els minuts finals, on el Badalona va disposar d'un parell d'oportunitats per marcar. Va ser a partir de xuts amb la pilota aturada i jugades d'estratègia que no van ser materialitzades en gol. A la segona part els escapulats van accentuar el seu domini davant d'un rival que va donar un descarat pas enrere per mantenir el 0-0, encara que l'ímpetu local no tenia les idees clares en atac i les taules van ser un resultat just. Diumenge el Badalona s'enfrontarà a un Atlètic Balears també en crisi en un important duel que començarà a les 12 del migdia a l'Estadi Balear. L'escapulat Gallardo serà baixa per acumulació de

1.*Huracán València 2.*Olímpic de Xàtiva 3.*L'Hospitalet 4.*Llevant B 5. Alcoià 6. Espanyol B 7. Ontinyent 8. Prat 9. Llagostera 10. Reus 11. Sant Andreu 12. Vila-real B 13. Constància 14. BADALONA 15. Atlètic Balears 16.*Mallorca B 17.▼Binissalem 18.▼Nàstic de Tarragona 19.▼València Mestalla 20.▼Oriola 21.▼Ieclà

22 21 19 17 17 17 15 14 13 11 11 11 10 10 10 9 9 7 7 6 5

11a JORNADA Ontinyent - Ol. de Xàtiva Constància - Huracán Llagostera - Alcoià Sant Andreu - València Mest. Reus - Oriola Prat - Espanyol B Llevant B - Gimnàstic de T. At. Balears - BADALONA Mallorca B - L'Hospitalet Vila-real B - Binissalem DESCANSA: Ieclà

targetes grogues (cinc).

F. Molina

LLEGEIX CADA SETMANA també per internet (www.badalona2000.com). En l'hemeroteca repassaràs les edicions anteriors


Bàsquet. 3a jornada de la Lliga Endesa

FIATC Joventut, 83 a ssignia manresa Manresa, 71

R. Madrid - Fuenlabrada 100-79 87-68 Barcelona - Múrcia Estudiantes - B. Cívica 76-46 JOVENTUT - Manresa 83-71 79-55 Unicaja - Valladolid 65-72 Lagun Aro - Bilbao G. Canària - C. Laboral 64-80 83-73 València - CAI Obradoiro - Canàries 71-68

CLASSIFICACIÓ

ACB Photo

FIATC JOVENTUT: Ehambe, 24; Llovet, 4; Quezada, 13; Oliver, 4; Fisher, 11; Gaffney, 10; Ventura, 4; Savané, 4; Barrera, 3 i Kuzmic, 6. ASSIGNIA MANRESA: Asselin, 10; Rodríguez, 5; DeVries, 18; Hernández, 0; Arteaga, 9; Palsson, 2; Arco, 9; Hanga, 11; Yanev, 2 i Ramsdell, 5. Parcials: 17-20, 25-20, 23-14 i 18-17. Àrbitres: Martín Bertran, Pérez Niz i Sánchez Mohedas. Espectadors: 4.533. L'espectacular inspiració des de la línia de tres punts del FIATC Joventut va ser letal per a un Manresa que va intentar, com sempre que visita l'Olímpic, ser molt combatiu, però el demoledor percentatge de 15 triples anotats sobre 27 de llançats parla per sí sol del gran encert dels verd-i-negres en el tir exterior per una banda, i de la feblesa defensiva del seu rival per una altra. En aquest apartat va destacar per sobre de tothom Ehambe, doncs l'aler nord-americà va estar impressionant amb el seu recital de 7/10 en triples. També va brillar amb llum

LLIGA ENDESA RESULTATS

pròpia el seu compatriota Gaffney, amb 22 punts de valoració. Els visitants, que afrontaven el duel amb la necessitat d'estrenar la seva casella de victòries, van començar dominant per 15-20 al minut 9, avantatge que mantindrien (24-27), però llavors va aparèixer Ehambe, que amb tres triples seguits va capgirar el resultat (42-35 al minut 19). A l'inici del tercer quart el marcador reflectia un empat a 42,

però aquí es va acabar tota la resistència manresana, doncs un parcial de 21-4 va dilapidar el matx (63-46 al minut 27). El domini en el rebot i la defensa també van ser claus per assolir el triomf. El següent partit de la Penya serà diumenge, al pavelló Fernando Buesa Arena de Vitòria, davant el Caja Laboral. Aquest encontre començarà a les 12,15 del migdia.

Xavier Fernández

1.*Real Madrid C.F. 2.*Estudiantes 3.*València 4.*Obradoiro 5.*FIATC JOVENTUT 6.*Caja Laboral Vitòria 7.*CAI Saragossa 8.*Unicaja Màlaga 9. Gran Canària 10. Bizkaia Bilbao 11. F.C. Barcelona 12. Múrcia 13. Valladolid 14. Assignia Manresa 15. Lagun Aro Donostia 16. Canàries 17.Fuenlabrada 18.Banca Cívica Sevilla

4a JORNADA (20 i 21 d'octubre de 2012)

Fuenlabrada - Unicaja (TDP) Canàries - Real Madrid C.F. Cajasol - Gran Canària València - Obradoiro C. Laboral - JOVENTUT (E3) Bilbao - Estudiantes Múrcia - Lagun Aro CAI - F.C. Barcelona (La 1) Assignia Manresa - Valladolid

Cistelleria Bofill Mobles de jonc Carrets per a la compra Baüls i botes de vimet Cadires de boga Canonge Baranera, 8 Tel. 93 389 42 06

Perruqueria masculina Guifré, 319 · Tel. 93 387 63 89

3 3 3 3 2 2 2 2 2 2 1 1 1 0 0 0 0 0

Av. Martí Pujol 109 T. 93 384 53 98


RESTAURANTS RECEPTA GENTILESA D'EL PESCADOR

LLUÇ AMB SALSA DE JULIVERT

Menú diario de martes a viernes Menú para grupos Pescados, carnes, arroces

Ingredients: 8 rodanxes de lluç grosses, 8 grans d'all, julivert, 1/2 got d'oli, sal i suc de peix fet amb el cap.

17 aniversario (1995-2012)

C/ Mercè, 2 · Tel. 93 464 25 07

Elaboració:

FRANKFURT

Poseu una cassola al foc amb oli. Tireu-hi els grans d'alls a làmines deixant-los rossejar lleugerament. Afegiu-hi força julivert picat, a fi que la salsa quedi verda, el lluç i el brou fins a cobrir. Ho salem i amb les dues mans anem sacsejant la cassola a foc baix, fent que el suc quedi espès.

Obert de dimarts a diumenge de 8 a 23 hores C/ Francesc Macià 51-53 Tel. 93 384 15 83

Obert divendres i dissabte nit (Club Natació Badalona)

Salons privats per a dinars d'empresa i diferents celebracions

Menú diari i carta · Vistes al mar Dilluns no festiu TANCAT Eduard Maristany, 5-7 · Tel. 93 464 60 92 www.sotavent.es

restaurant

Reservi la seva taula pel sopar de Halloween

Palmira

C. L'Escala, 2 · Canyet Telèfon: 93 395 12 62

Restaurant Típic La Galera

Mar

Passeig Marítim, s/n (Club Nàutic Bétulo) Tel. 93 464 42 81 US

M!! ESPERE

Carns a la brasa amb llenya d'alzina CARGOLS ESTIL DE LLEIDA C/ Francesc Planas i Casals, 26 Per a Reserves 93 384 52 35

RESTAURANT REKONDO

Menú Executiu migdia de dimarts a divendres Tancat diumenge nit i dilluns Menú Caps de Setmana i Festius: 25  + IVA Sant Cristòbal, 4 - 08320 El Masnou Tels. 93 540 21 60 - 93 540 14 33


RESTAURANTS

Cambalache Restaurante

Carnes a la brasa

Comidas Cenas Cumpleaños Fiestas privadas Caterings Menús para grupos

MENÚ PROMOCIÓN (para 2 ó 3 personas) Una pizza de 35 cm. de diámetro con refresco de 1 litro o agua o lambrusco:

15  + IVA

RESTAURANTE MEXICANO

WI-FI y patio de fumadores Entre las estaciones de PEP VENTURA y POMPEU FABRA. PARKING LA PLANA

M

Sant Anastasi, 45 · Tel. 93 389 32 74

C/ Conquista, 139 93 383 19 07 · 93 383 30 97 www.restaurantecambalache.com

L'Antic Cafè de la Rambla

Cuina oberta tot el dia Vermuts i tapes Especialitat en plats combinats Rambla, 32 Tel. 93 389 46 86

Menú diari de dimarts a divendres Salons per a celebracions familiars i d'empresa

De martes a domingo de 13 a 16 horas y de 20 a 24 horas

ROSTISSERIA

TOTS ELS DIES OBERTS C/ D'OSCA, 20 (JUNT MERCADONA)

93 399 63 92 699 040 700

Menú caps de setmana, 24  amb beguda i IVA inclòs Cuina de mercat

Can Sors Restaurant

MASIA CAN SORS - Mediterrània, 25 - Tel. 93 555 61 54 - 08328 Alella

Cuina Mediterrània

- amanides - pasta - peix - carn pizzes - menú diari - dinars i sopars per a grups - cuina de mercat Francesc Layret, 153 Tels. 93 384 14 49 - 654 375 883 nerorestaurant@terra.es www.restaurantnero.com

· Obrim tot el dia · Cuina mediterrània · Menú diari a 7,50  · Menú cap de setmana i festiu a 12  IBÈRICS I CARNS · Menú nit de A LA BRASA dilluns a dijous

Organitzem festes d'aniversari, comunions i altres esdeveniments

Pep Ventura, 33 · T. 93 399 67 22 · 672 776 370

RESTAURANT Diumenges, esmorzars de forquilla Obert de dimarts a diumenge Menú de mercat de dimarts a divendres per 11,50  Cuina catalana Prim, 128 Tels.: 93 464 64 95 · 618 011 007 reservas@restaurante-salipebre-badalona.es

Especialitat en cuina marinera

SOPARS PER A GRUPS (PER ENCÀRREC)

Dilluns no festiu tancat per descans del personal

C/ Eduard Maristany, 87 · Tel. 93 389 13 05


Tennis taula - Windsurf

19 d'octubre de 2012

El Sosmatic Badalona assoleix el segon triomf en tres partits En la tercera jornada de la lliga de 2a Nacional, el Sosmatic Badalona va aconseguir la seva segona victòria. Va ser davant el Gràcia barceloní, en un partit calcat al de la setmana anterior, però en aquesta ocasió la balança es va decantar pel cantó badaloní, en el cinquè joc del partit de desempat. El Sosmatic tornava a presentar una alineació sense Joan Redón, un dels pilars de l'equip, que continua de baixa per pneumònia, i seguia amb la tripleta que va caure al camp del Prat: David Santiago, Carlos Sánchez i Marc Serra. El visitant David Burló va estrenar el marcador després d'imposar-se 1-3. Serra va empatar la sèrie amb comoditat en només tres jocs i Santiago no va poder impedir que els

graciencs es tornessin a avançar (1-2). En el duel més igualat de tots, Serra es va imposar a Burló per un clar però lluitat 3-0 i mantenia vives les esperances badalonines (2-2). Sánchez va perdre el següent assalt per 1-3,

Papereria - Regal - Escriptura Papereria: Escriptura: Agendes 2012 Parker Material Escolar Cros Servei a Empreses Montblanc Segells de Goma Waterman Impressos Inoxcrom Productes Oficials C/ Francesc Macià nº 8 Tel. i Fax: 93 387 02 98 · E-mail: amorospap@gmail.es

SERVICIO DE:

ABIERTO DOMINGOS Y FESTIVOS POR LA MAÑANA SERVICIO A DOMICILIO C/ John Lennon 16-18 (Bufalà)

Telf.: 93 387 32 37 Móvil: 606 139 484

-Ramos de Novia -Centros de Flor Seca -Flor Natural -Flor Artificial

però Santiago va forçar el desempat (3-3). El darrer i definitiu matx el van afrontar les parelles formades per Serra i Sánchez i Burló i Serrano, que es va endur la primera per 11-2 i per tant també el triomf final, que fou molt treballat.

Albert Pijoan, del Club Natació Badalona, destaca al Circuit Mundial d'Onades i Salts de Windsurf Albert Pijoan, del Club Natació Badalona, ha quedat 9è classificat a l'última prova del Circuit Mundial d'Onades i Salts de Windsurf. Les condicions de vents suaus i onades desordenades, semblants a les llevantades que tenim a Badalona, li van permetre guanyar els enfrontaments contra rivals del nivell de Gollito Estredo, actual campió del món en la modalitat de Freestyle, o de Marcillo Browne i Peter Volwalter, capdavanters en la modalitat d'onades. Enguany Pijoan s'ha posicionat el 22è en el circuit professional de windsurfistes PWA. Ara, entre les illes canàries i Sudàfrica es prepara per a la temporada 2013 amb l'objectiu de situar-se entre els 15 millors windsurfistes d'onades del món.


Cartes dels lectors

A veces llegan cartas... …que te reconcilian con la vida. Hace un par de días, en el buzón de entrada me encontré esta carta de mi amigo, pedagogo, escritor y, sobre todo, buena gente. Que sirva de homenaje a todos los niños "especiales" como el mío. Y muchas gracias, Javier… "Hola Albert: Soy Javier, un amigo de mamá. Tú no me conoces, pero yo a ti sí porque ella me habla mucho de ti. Sé que tienes una sonrisa muy bonita que hace que mamá esté muy alegre siempre que la ve, y cuando te mira y no la encuentra se pone triste. Por eso tú siempre tratas de sonreir. Me ha apetecido escribirte algunas cosas que yo pienso porque creo que te pueden venir muy bien si las piensas despacio, solo o con ella que tanto te quiere. Para poder ser feliz es necesario que cada uno de nosotros se conozca bien y sepa las cosas buenas que tiene, aunque también algún que otro defectillo que todos tenemos. Las personas perfectas no existen. Hay gente que tiene la mala costumbre de meterse con los demás haciéndoles ver que son diferentes. Lo que no saben todas estas personas que dicen ese tipo de cosas, sin ni siquiera pensarlas, es que esas características que cada uno tiene por ser como es, no son malas y que muchas veces nos hacen mejores, incluso a ellos, que se creen superiores por otras que ellos tienen y que nosotros no, y que a veces no son tan buenas como ellos piensan. Todo esto te lo cuento porque sé que a veces otros niños se meten contigo porque eres diferente. ¿No será que los diferentes son ellos y no lo saben? Nunca hagas caso de esas tonterías y piensa que esas diferencias que ellos no entienden son las que hacen que tú seas un niño único. Nunca hay dos personas iguales y eres el único Albert que existe así tal y como tú eres. Por eso mamá te quiere tanto. Prueba una cosa que seguramente te gustará cuando la termines. Coge una hoja de papel y divídela en dos partes con una línea de arriba abajo. Pon arriba en la parte izquierda 'Cosas buenas' y en la de la derecha 'No me gusta' y después vas apuntando en cada columna todo lo que se te ocurra de cada tipo. Tú mismo te sorprenderás de que en la columna

21 de las cosas buenas que tú tienes hay muchísimas más que en la otra. No te preocupes, que en la de cosas que no te gustan también habrá alguna, pero eso es normal. Cuando la termines comentad entre los dos todo lo que ha salido y verás cómo te alegras de ser como eres, un chico distinto pero excepcional. Sólo quería decirte que me alegró saber que existes y que un día no muy lejano me encantará conocerte. Espero que esto que te he contado sirva de algo y te guste. Con cariño: Javier".

Cloti Márquez Velasco

Whatsapp o no whatsapp Un jove s'asseu a la taula d'un cafè amb un mòbil a la mà, no mira a ningú, està enganxat al mòbil teclejant a tota velocitat. Arriba el cambrer i li pregunta què vol prendre, i sense apartar els ulls de l'aparell li respon que una Coca-Cola; potser ja no espera trobar aquella desitjada espurna de la felicitat que havia perseguit en temps passats. Un altre jove fa dos dies que espera impacient en una cua gegant per comprar el nou Apple Store. Situacions quotidianes que evidencien que amb el món a la mà i la nostra intimitat a la mà de tothom caminen per un superficial món tecnificat. Aquesta nova realitat, dinàmica, plena d'inputs, d'opinions, d'informacions, d'imatges, de sofisticats aparells tecnològics... ha anat transformant, de mica en mica, la consciència humana en consciència artificial. Ens hem acomiadat del ser o no ser de Hamlet per rebre el whatsapp o no whatsapp de Jan Koum. Una nova realitat que ha metamorfosejat les nostres consciències. Convertits sense saber-ho en víctimes, cerquem la culpabilitat dels nostres fets en els altres; amb un baix nivell de tolerància davant les frustracions que la vida ens presenta caminem irritats i cabrejats manifestat un alt nivell d'intolerància i insolidaritat davant les circumstàncies que no ens són alienes; ens hem conformat i acomodat i el nostre nivell de pensament crític o reflexiu sobre el món que ens envolta ha quedat limitat; ens hem despullat de la nostra ètica personal per vestir-nos amb valors personals

ambigus que resten dependents de les circumstàncies exteriors; depressius i angoixats caminem com ombres grises amb un cert grau d'insatisfacció vitalista deixant-nos atrapar per temptacions additives (compres, tecnologies, videojocs, xarxes socials...); ens hem transformat en éssers egoistes, incapacitats per guanyar en les relacions personals per tal d'abocar-nos en relacions superficials que existeixen a cop d'un clic d'ordinador. Només transformant aquesta fragilitat infantil, amb la que ens ha cobert aquest sistema capitalista, en maduresa personal podrem tornar a responsabilitzar-nos de les nostres vides, i deixarem de ser titelles d'un sistema que no controlem i tornarem de nou a ser éssers actius, inconformistes, crítics, amb valors personals i ètics que ens permetran gaudir d'actituds fermes i eficients davant la nostra vida personal, i així aconseguirem de nou trobar la veritable espurna de la felicitat. Aquella felicitat no provinent d'un iPhone sinó de l'educació i l'estimació.

Maria Carme Lozano i Pareja

Animal racional? Els catalans creiem, ingenus i ufanosos, que abanderant la causa antitaurina som el paradigma de la bonhomia animalista. Paradoxalment, però, continuem amb el sacrifici indiscriminat d'éssers vius per satisfer la nostra voracitat. Com que vedar o regular la ingesta animal seria —vergonyosament— impopular, almenys es podria tenir la delicadesa de prohibir-ne el consum de cries: vedelles, porcells, cabrits, picantons, llucets... No hi ha cap coartada nutricional, ètica o cultural que justifiqui el seu ús alimentari, més enllà del paroxisme gastronòmic, l'avidesa industrial i un tradicionalisme retrògrad. El que s'imposa, doncs, és la covardia política, la connivència ciutadana i la insensibilitat de tots plegats. No deixem que l'arbre antitaurí ens tapi el bosc del veritable altruisme animal; mal que ens pesi, encara estem en bolquers en aquest àmbit. ¿Quan tindrem les turmes de respectar el cicle vital de tot ésser viu sensible?

Òscar Pujol i Escanero


22

19 d'octubre de 2012

L'HORÒSCOP ÀRIES. Hi ha una persona interessada en tu, però potser per la seva timidesa no s'atreveix a donar el primer pas. Si estàs atent podràs ser tu qui t'avancis a les seves intencions.

curar prendre't unes vacances i si no pots fer-ho, almenys afluixa una mica el teu ritme de vida, en especial a la feina. Et cal relaxar-te una mica.

TAURE. Estigues alerta a tot el que succeeix i no et confiïs. Segueix el teu instint, que t'està dient que alguna cosa va malament, així doncs la prudència ha de ser el teu millor aliat.

ESCORPÍ. Estàs vivint una situació no només complicada, sinó complexa pels nombrosos factors que intervenen. Però no és moment de prendre decisions, deixa pas al destí.

BESSONS. Tingues esperança i confia en tu mateix. La teva relació de parella funciona com ha d'anar; només tu trobes problemes, que són inexistents. Relaxa't i gaudeix de la vida de parella.

SAGITARI. La teva salut és satisfactòria en tots els aspectes, però això no vol dir que hagis de despreocupar-te'n. Precisament el cuidar-te i preocupar-te per la teva salut és el que et fa estar bé.

CRANC. Has de ser una mica més flexible i admetre que has comès certes equivocacions que han donat lloc a que hagin d'intervenir altres persones per solucionar-ho.

CAPRICORN. Deixa fluir les situacions i les vivències i no tractis de tenir-ho tot controlat. Només així assoliràs el que et proposes, beneficiant la teva salut mental i emocional.

LLEÓ. La falta de motivació i al·licients està començant a fer-li mal a la teva relació de parella. Intenta superar aquesta crisi i veure la vida amb més optimisme.

AQUARI. És probable que tinguis certs desacords amb els teus caps o superiors, pel que has d'evitar tota confrontació, doncs en sortiries perjudicat.

VERGE. El teu comportament contradictori farà anar de corcoll als teus i també t'afectarà a tu. Centra't i sobretot sigues conscient que has de decidir què és el que vols. BALANÇA. Has de pro-

PEIXOS. T'agradarà passar moments tranquils a la teva llar en companyia dels teus. Bon moment per assaborir no només la qualitat humana, també la d'una llar.

Mercedes Guerola

Astròloga

MERCEDES GUEROLA T.: 607 311 516 · m.destellosdeluz@gmail.com http://www.destellosdeluz-mercedes.blogspot.com Cartas natales e infantiles - Astrología kármica Astrología esotérica - Iniciaciones y terapias - Reiki Sanación con cristales - Limpiezas energéticas Arquetipos - Cursos de sanación - Cursos de tarot

ELS CINEMES Megacine Badalona

Telfs. 93 224 59 36 902 510 500

SALA 1: ¡Atraco! Estrena. Sessions: 16,10 h.; 18,10 h.; 20,10 h. i 22,10 hores. Avui i demà, sessió golfa a les 0,10 hores. Diumenge, matinal a les 12,15 hores. SALA 2: En campaña todo vale. Estrena. Sessions: 16,30 h.; 18,30 h.; 20,30 h. i 22,20 hores. Avui i demà, golfa a les 0,15 h. Diumenge, matinal a les 12,20 h. SALA 3: Resident evil: venganza. Sessions: 18,15 h. i 22,15 hores. Diumenge, sessió matinal a les 12,15 hores. El fraude. Sessions: 16,15 h. i 20,15 hores. Desafío total. Avui i demà, sessió golfa a les 0,15 hores. SALA 4: Looper. Estrena. Sessions: 16,30 h.; 19,15 h. i 22 hores. Avui divendres i demà, sessió golfa a les 0,20 hores. Diumenge, sessió matinal a les 12 hores. SALA 5: Bel Ami, historia de un seductor. Sessions: 16 h. i 20 hores. Avui i demà, sessió golfa a les 0,10 hores. Si de verdad quieres... Sessions: 18,10 h. i 22,20 hores. Lo imposible. Diumenge, matinal a les 12 h. SALA 6: Lo imposible. Sessions: 16 h.; 18,10 h.; 20,20 h. i 22,30 hores. Avui i demà, sessió golfa a les 0,40 hores. Les aventures de Tadeu Jones. En català. Diumenge, sessió matinal a les 12,15 hores. SALA 7: Lo imposible. Sessions: 17 h.; 19,15 h. i 22 hores. Avui i demà, golfa a les 0,15 h. Diario de Gregg: días de perros. Diumenge, matinal a les 12,30 h. SALA 8: Resident evil: venganza. En 3D. Sessions: 16,30 h. i 20,30 hores. Avui i demà, sessió golfa a les 0,15 hores. Frankenweenie. En 3D. Sessions: 18,30 h. i 22,30 hores. Diumenge, matinal a les 12,30 hores. SALA 9: Frankenweenie. Sessions: 16,15 h.; 18,15 h.; 20,15 h. i 22,15 hores. Avui i demà, sessió golfa a les 0,15 hores. Diumenge, matinal a les 12,15 hores. SALA 10: Paranormal activity 4. Estrena. Sessions: 16,15 h.; 18,15 h.; 20,15 h. i 22,15 hores. Avui i demà, golfa a les 0,15 h. Diumenge, matinal a les 12,15 h. SALA 11: Las aventuras de Tadeo Jones. Sessions: 16,10 h. i 18,10 hores. Diumenge, sessió matinal a les 12,15 hores. A Roma con amor. Sessions: 20 h. i 22,10 hores. Avui i demà, sessió golfa a les 0,15 hores. SALA 12: Magic Mike. Sessions: 16 h.; 20,05 h. i 22,20 hores. Avui i demà, golfa a les 0,30 h. Brave. Sessions: 18,10 hores. Diumenge, matinal a les 12,30 hores. SALA 13: Venganza: conexión Estambul. Sessions: 20,15 h. i 22,15 hores. Avui i demà, sessió golfa a les 0,15 hores. Diumenge, sessió matinal a les 12,15 hores. Cosmopolis. Sessions: 16,15 h. i 18,20 hores.

La pel∙lícula de la setmana

Desafío total

Dijous 25, per 4,5 

Sessions: 16 - 18,10 - 20,20 - 22,30

SINOPSI: En un futur no molt llunyà un obrer es regala un viatge mental i juga a ser un superespia. El problema sorgeix quan fantasia i realitat es confonen.


23

19 d'octubre de 2012

CLASSIFICATS ACADÈMIES INSTITUT CATALÀ DE COMERÇ, S.L. Cursos d'anglès i alemany a diferents nivells. Cursos especials per a empreses. Possibilitat de subvencions entre el 25% i el 100% del preu del curs. Tels.: 93 397 40 04 - 93 383 47 50. NOVA OBERTURA D'AULES AL C/ PRIM

ASSEGURANCES

DISCOTEQUES

BADALONA

Obert tots els divendres, dissabtes nits i diumenges tarda. Ctra N-II, Km 629 entre Montgat - Badalona

Telèfon: 93 464 27 10. Divendres i dissabtes nit, de 12 a 2, classes de salsa i merengue.

HOTELS

ALVAR RALLO

corredoria d'assegurances, S.L.

Martí Pujol, 15-21 Tels. 93 384 67 00 93 384 68 00 Fax: 93 384 47 66

ASSESSORIES C & M Associats Gabinet d'Assessors Tributaris, S.L. FISCAL - LABORAL COMPTABLE C/ Madoz, 33, baixos Telf. 93 389 35 98 Fax 93 384 08 23

INFORMÀTICA

RESTAURANTS

ICC, INFORMATIC CENTER CORPORATION, S.A. Cursos especiales para adultos sin conocimientos. Cursos especiales para niños. Cursos especiales para empresas. Áreas de Ofimática, Programación, Multimedia, Contabilidad y Administración. Información a los teléfonos 93 384 66 00 93 388 18 51 93 383 47 50

L'ANTIC CAFÈ DE LA RAMBLA. Vine a gaudir del millor ambient de la Rambla. Cuina oberta tot el dia. Tenim entrepans, tapes i vermuts a preus molt econòmics. Especialitat en plats combinats. Obert tots els dies excepte dimecres. Estem a la Rambla, 32. Telèfon: 93 389 46 86.

TAROT

TAROT PILAR

BRUJA, VIDENTE, TAROTISTA Y GUÍA ESPIRITUAL

¿QUIERES CONOCER LO QUE NO SABES? 24h

806 501 819

TF 1,18  TM 1,53  P.I.A. SL Zaragoza, 30 · 08912 Badalona +18 a.

R E S TA U R A N T E MASIA A CA L'ARTILLÉ. Especialidades: Tapas, paella y pescados, conejo y carnes a la brasa a la leña, pan con tomate y jamón y menús de calçotadas. Grandes salones. Bodas, bautizos, comuniones y convenciones. Carretera BadalonaMontcada por Vallensana, kilómetro 5,500. Tels.: 93 395 53 55 - 93 465 88 40. Fax: 93 395 53 55. www.artille.es - info@artille.es.


Nº 1.038  

Nº 1.038 de la revista Badalona 2000

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you