Page 1

διευθυντής Πάνος Φιλιππακόπουλος κατασκοπεία_ειδικά θέματα AUTOMEDIA σχεδιασμός blast!communications e_mail info@auto_internet.gr

η εβδομαδιαία στάση για το αυτοκίνητο από το www.auto_internet.gr

auto7

(459//20 IOΥΝ 14)

3 Δοκιμή VW Golf GTD Φυσιολογική επέκταση 5 Δοκιμή Fiat 500 1.3 MultiJet 95 HP Μικρό είναι το μάτι σου! 7 Νέα 8 Αγορά 9 Κατασκοπεία Audi R8

VW Golf GTD > σ.3

Ε

το θέμα της εβδομάδας_από τον Πάνο Φιλιππακόπουλο

ίναι συνηθισμένο φαινόμενο το καλοκαίρι οι επαναλήψεις. Οπότε είναι φυσιολογική η επανάληψη του σίριαλ με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με νέα επιχειρήματα για απώλειες κρατικών εσόδων και νέες υποσχέσεις για προσπάθειες μείωσής της, που φυσικά θα ανοίγει το δρόμο και για επιστροφή του ντίζελ κίνησης στην προηγούμενη αυξημένη τιμή του (γιατί τώρα ευνοείται φορολογικά σε σύγκριση με τη βενζίνη, για να μην ακριβύνει ακόμα περισσότερο η θέρμανση). Πολλά απ’ αυτά που λέγονται είναι σωστά, αλλά είναι η μισή αλήθεια. Η μείωση των πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης είναι φυσιολογικά μεγάλη, γιατί εκτός από αυτούς που περιόρισαν τη θέρμανσή τους, σταμάτησαν να το χρησιμοποιούν και οι λαθρέμποροι. Μόνο που οι λαθρέμποροι μπορούν και τώρα να κάνουν λαθρεμπόριο με το ναυτιλιακό πετρέλαιο, ενώ η θέρμανση είναι πλέον πανάκριβη. Ο καλύτερος τρόπος να ελεγχθεί το λαθρεμπόριο, είναι ο πλήρης ηλεκτρονικός έλεγχος όλων των ποσοτήτων όλων των καυσίμων που παράγονται, εισάγονται και εξάγονται, σε όλα τα στάδια παραγωγής και διακίνησης. Γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια;


auto7 #459 20 ΙΟΥΝ 2014

Φυσιολογική επέκταση

VW Golf GTD (δοκιμή)////σ.3

Η VW κάνει τη φυσιολογική επέκταση της γκάμας των GTI του Golf με μια πετρελαιοκίνητη έκδοση, που έχει τη δύναμη και τις επιδόσεις για να δικαιούται τα γράμματα «GT» του λογοτύπου, ενώ προσφέρει και την επιθυμητή στις μέρες μας οικονομία_του Πάνου Φιλιππακόπουλου

Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί, ένα GTI (οποιοδήποτε GTI) δεν είναι ένα «καθαρόαιμο» σπορ αυτοκίνητο με αποκλειστικό στόχο την απόλαυση της σπορ οδήγησης, που μπορεί να είναι και πολύ λιτό και καθόλου άνετο, προκειμένου να κερδίσει δέκατα στις επιταχύνσεις και κράτημα στις στροφές. Ένα Grand Tourer (με το επιπλέον «Ι» να σημαίνει Injection την εποχή που ο ψεκασμός ήταν ακόμα... πολυτέλεια!) είναι ένα αυτοκίνητο επιδόσεων με δυνατό κινητήρα, αλλά με προσεγμένο ως πολυτελές εσωτερικό, καλό εξοπλισμό, καλή ποιότητα κύλισης και αποδεκτή άνεση, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλα ευχάριστα ταξίδια με υψηλές ταχύτητες. Με αυτό δεδομένο, θα ήταν παράξενο στην εποχή μας να μη σκεφθεί μια εταιρεία σαν τη VW, που στην πράξη καθιέρωσε τον όρο GTI σε μικρότερες κατηγορίες, προσιτές σ’ ένα πιο ευρύ κοινό, να χρησιμοποιήσει ένα ντίζελ για το μικρομεσαίο της «Grand Tourer».

εσωτερικό_Το Golf είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας σε χώρους, φιλοξενώντας πολύ άνετα 4 επιβάτες και διεκδικώντας δικαιωματικά το ρόλο του «μικρού οικογενειακού» αυτοκινήτου. Έχει επίσης κι ένα πολύ καλό χώρο αποσκευών, με χωρητικότητα που φτάνει τα 380 λίτρα. Δεδομένη είναι και η πρακτικότητα του εσωτερικού με πολύ καλή θέση οδήγησης, εύχρηστα χειριστήρια, ευανάγνωστα όργανα και απολύτως επαρκείς χώρους για μικροπράγματα. Αναμενόμενη ήταν βεβαίως και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και υλικών. Η τιμή του GTD ξεκινάει από τα 31.900 ευρώ χωρίς απόσυρση (29.100 με απόσυρση) με χειροκίνητο κιβώτιο και από 34.200 ευρώ (31.400 με απόσυρση) με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, σαν το αυτοκίνητο της δοκιμής μας. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ESP με λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού, 7 αερόσακους, σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, σύστημα εντοπισμού απώλειας προσοχής, cruise control, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου, τις συνηθισμένες ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματο κλιματισμό, υπολογιστή ταξιδιού, ηχοσύστημα με Bluetooth, USB, υποδοχή κάρτας SD και έγχρωμη οθόνη αφής κλπ.

κινητήρας_κιβώτιο_Ο 2λιτρος ντίζελ με τους 184 ίππους είναι εύστροφος, με εξαιρετική ροπή, αρκετά δυνατός για να προσφέρει στο αυτοκίνητο τις επιδόσεις που περιμένεις να δικαιολογούν τα δύο πρώτα γράμματα του λογότυπου. Το μόνο που μπορεί να σου λείπει σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο είναι η ευρύτερη ωφέλιμη περιοχή στροφών. Από την άλλη πλευρά, όμως έχεις πολύ χαμηλότερη κατανάλωση, που ούτε να πλησιάσει δεν μπορεί το βενζινοκίνητο. Στην πόλη μπορεί να είναι και κάτω από 9 λίτρα/100 χλμ. κι αν κάνεις ταξίδι με λίγη προσοχή μπορείς να πέσεις και κάτω από 7. Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας είχε το εξαιρετικό 6άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, που έχει και χειριστήρια στο τιμόνι για χειροκίνητες αλλαγές, αλλά και επιλογή S για πιο σπορ λειτουργία.


auto7

VW Golf GTD (δοκιμή)////σ.4

#459 20 ΙΟΥΝ 2014

οδηγώντας_Η οδική συμπεριφορά έχει λογική «τουρισμού». Το αυτοκίνητο δεν είναι αυτό το σκληρό, απόλυτο «όπλο» με τη συμπεριφορά επιπέδου καρτ και το τιμόνι-ξυράφι, που θα μπορούσες να το βάλεις και στην πίστα. Όπως κάθε GTI που σέβεται τον εαυτό του, είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο δρόμου με πολύ καλή οδική συμπεριφορά και υψηλού επιπέδου κράτημα, εύκολο στο χειρισμό και ουδέτερο στην πίεση. Υποστρέφει πολύ προοδευτικά στα όρια της πρόσφυσής του, δεν γυρίζει εύκολα αν αφήσεις το γκάζι, αλλά είναι πιο «μαλακό» από ένα σπορ αυτοκίνητο και λιγότερο απόλυτο, γι’ αυτό άλλωστε και δεν σε αιφνιδιάζει ποτέ και μπορεί να οδηγηθεί απ’ οποιονδήποτε. Και φυσικά γι’ αυτό έχει και απόλυτα αποδεκτή άνεση (στα γνωστά γερμανικά πλαίσια). Αρκετά καλό είναι το τιμόνι και πολύ καλά τα φρένα, συμπληρώνοντας ένα σύνολο «ταξιδιάρικο», πολιτισμένο, ευκολοδήγητο και γρήγορο.

συμπέρασμα_Το Golf GTD είναι ένα αυτοκίνητο γρήγορο, ασφαλές και πολύ καλά στημένο, όσο περιμένεις από ένα GTI, προσφέροντας μεγάλη οικονομία σε αντιστάθμισμα για τη μικρότερη ευστροφία και το μικρότερο εύρος λειτουργίας του ντίζελ σε σχέση με το βενζινοκινητήρα. Και ακριβώς επειδή ένα GTI είναι ένα αυτοκίνητο για γρήγορες μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις, η οικονομία δεν είναι κάτι που αγνοείς εύκολα στις μέρες μας. Άλλωστε το GTD δεν καταργεί το βενζινοκίνητο GTI, αλλά στέκεται δίπλα του, αυξάνοντας τις προσφερόμενες επιλογές για τον υποψήφιο αγοραστή.

υπέρ

_ Κινητήρας _ Επιδόσεις _ Οδική συμπεριφορά _ Φρένα _ Χώροι _ Κορυφαία ποιότητα _ Οικονομία _ Κιβώτιο DSG (έξτρα)

κατά

_ Τιμή _ Κυβισμός που συνεπάγεται τέλος πολυτελούς διαβίωσης

Περισσότερες δοκιμές http://www.auto_internet.gr/ generaltests.php


auto7 #459 20 ΙΟΥΝ 2014

Fiat 500 1.3 MultiJet 95 HP (δοκιμή)////σ.5

Μικρό είναι το μάτι σου! Μια έκδοση κομμένη και ραμμένη για τα ελληνικά δεδομένα, γεμάτη μπρίο, εύθυμη διάθεση, επιδόσεις και ευπρόσδεκτη οικονομία καυσίμου, μας προτείνει το πετρελαιοκίνητο 1300άρι Fiat 500 των 95 ίππων_του Γιάννη Τσιρογιάννη

Αν υπήρχε ειδικό μηχάνημα στη φαρέτρα της ελληνικής Τροχαίας, το οποίο θα είχε τη δυνατότητα να καταγράφει ποια αυτοκίνητα κινούνται περισσότερο επάνω στη διαχωριστική γραμμή λες και πρόκειται για δίτροχα, ή ποια αλλάζουν συχνότερα λωρίδα πραγματοποιώντας παράνομους ελιγμούς (σφήνες κοινώς), ε, τότε, σίγουρα το συγκεκριμένο 500 με τον 95άρη ντίζελ κινητήρα θα ήταν με διαφορά ο πρωταθλητής. Και ως επόμενο, ο οδηγός του αυτός με τις περισσότερες παραβάσεις από κάθε άλλον. Στην πραγματικότητα όμως δεν φταίει αυτός. Ο παλιμπαιδισμός έρχεται αυθόρμητα πίσω από το τιμόνι του «υπερφυσικού μπέμπη» και τον δημιουργεί αυτό το εκπληκτικό μοτέρ πετρελαίου που δίνει φτερά στο μικρό Fiat. Κι αν είσαι βέρος ιταλόφιλος, είναι δεδομένο πως θα φέρεις στο μυαλό σου τα Autobianchi, 850, 1.000 TC και 595 Abarth, όπως επίσης τις αναρίθμητες υπερβάσεις τους για την εποχή.

εσωτερικό_

Στο εσωτερικό αυτό που κυρίως εισπράττεις είναι το στιλ και η εικόνα, που σε κερδίζουν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Εκτός της καλής αναλογικά ποιότητας, το 500 διαθέτει ελκυστική σχεδίαση, ιδιαίτερη εργονομία, στιλιστικά προσεγμένη κονσόλα και έναν εύχρηστο επιλογέα στο ταμπλό. Η καμπίνα διαθέτει περιορισμένους χώρους για τέσσερις μεσαίου ύψους ενήλικους επιβάτες, οι οποίοι θα βολευτούν (οι πίσω δύσκολα) σε μια τυπική διαδρομή πόλης. Ο χώρος αποσκευών είναι μικρός, στα πλαίσια της κατηγορίας με 185 λίτρα. Το 500 1.3 MTJ της δοκιμής μας με τους 95 ίππους κοστίζει από 15.250 ευρώ (14.242 ευρώ με απόσυρση). Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, μια και περιλαμβάνει 7 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικούς καθρέφτες, ηχοσύστημα και σύστημα Start-Stop.

κινητήρας_κιβώτιο_Κάτω από το μικρό καπό αναπνέει ο πετρελαιοκινητήρας 1,3 λίτρων που αποδίδει 95 ίππους. Στην πράξη δείχνει να τεμπελιάζει λίγο κάτω από τις 2.000 σ.α.λ., αλλά αμέσως μετά ξυπνά και προσφέρει μεστή επιτάχυνση μέχρι την κόκκινη περιοχή του. Το χαρακτηριστικό κροτάλισμα του ντίζελ όταν αυτός είναι κρύος, αμβλύνεται όσο η ώρα περνά. Το κιβώτιο των πέντε σχέσεων, χωρίς να δικαιούται όσκαρ σαφήνειας στις αλλαγές, ικανοποιεί, ενώ ιδανική για τον χαρακτήρα του 500 αποδεικνύεται και η κλιμάκωση. Με τη βοήθεια του Start&Stop (μερικές φορές καθυστερεί να πάρει μπροστά), η κατανάλωση και οι ρύποι διατηρούνται χαμηλά και τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά. Το σημαντικό είναι πως με όλους τους παλιμπαιδισμούς στην εξίσωση, τα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα πετρελαίου, αποτελούν το «ταβάνι» της μέσης κατανάλωσης.

οδηγώντας_Σε ότι αφορά την οδική συμπεριφορά, η θετική εικόνα παραμένει αναλλοίωτη συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Το 500 είναι ένα ασφαλές αυτοκίνητο, αν αποφασίσει να κινηθεί κανείς σβέλτα εντός και εκτός πόλης.


auto7

Fiat 500 1.3 MultiJet 95 HP (δοκιμή)////σ.6

#459 20 ΙΟΥΝ 2014

Είναι ευθύβολο και σταθερό, μάλιστα χάρη στις σφιχτότερες ρυθμίσεις στην ανάρτηση της συγκεκριμένης έκδοσης Sport που είχαμε για δοκιμή, αλλά και τους τροχούς των 16 ιντσών, αρκετά ακριβές για τα δεδομένα των μίνι. Σαφώς και το... τίμημα στην άνεση είναι μεγάλο και θα ενοχλήσει κάποιους επιβάτες, ειδικότερα στις συνεχείς ανωμαλίες του δρόμου. Αφήνεις τον αυτοκινητόδρομο κι ακολουθείς το επαρχιακό δίκτυο με τις κλειστές στροφές; Κανένα πρόβλημα. Πέρα από την αρκετά σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, υπάρχει αυτή η δεμένη αίσθηση από το ενισχυμένο πλαίσιο, το οποίο κάνει το μικρό ήρωα να στρίβει όντως σε ένα κομμάτι. Δεν παραγνωρίζω το γεγονός πως το κοντό μεταξόνιο δημιουργεί μια πιο απόλυτη και νευρική συμπεριφορά σε οριακές καταστάσεις. Γι’ αυτό όμως υπάρχουν και τα (μη απενεργοποιούμενα) ηλεκτρονικά ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Σαφώς και θα επιθυμούσαμε ένα πιο επικοινωνιακό τιμόνι, μάλλον όμως έχουμε παρασυρθεί από τις χάρες του πετρελαιοκινητήρα. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το απόλυτο Abarth, αλλά με την πιο συμφέρουσα έκδοση ενός σβέλτου life style αυτοκινήτου πόλης. Τα φρένα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, παρότι εμφανίζουν σημάδια κόπωσης μετά από βίαιη χρήση.

συμπέρασμα_Έχοντας ανδρωθεί αυτοκινητικά μέσα σε κλασικό Mini Cooper της τότε χρυσής εποχής, δεν μπορώ να μην αναπολήσω εφηβικές στιγμές ευτυχίας, πίσω από το τιμόνι του συγκεκριμένου 500. Για τα σημερινά δεδομένα, το 500 ντίζελ με τον «καλό» κινητήρα αποτελεί ένα ζωηρό διαβολάκι με τύπο, που αξίζει να έχεις στο γκαράζ σου.

υπέρ

_ Διαχρονική εμφάνιση που ξεχωρίζει _ Προσεγμένο εσωτερικό _ Ροπή κινητήρα _ Επιδόσεις _ Οδική συμπεριφορά που επιτρέπει ασφαλείς μετακινήσεις και εκτός πόλης _ Χαμηλή κατανάλωση _ Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

κατά

_ Μέτριοι χώροι επιβατών _ Άνεση ανάρτησης _ Αυξημένη τιμή για μίνι

Περισσότερες δοκιμές http://www.auto_internet.gr/ generaltests.php


auto7

(νέα)////σ.7

#459 20 ΙΟΥΝ 2014

Αποχαιρετισμός

Μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του χώρου της αυτοκινητικής δημοσιογραφίας, ένας πραγματικός κύριος, που δεν σταμάτησε ποτέ να μας υπενθυμίζει ότι μέσα στις λαμαρίνες για τις οποίες γράφουμε υπάρχουν άνθρωποι, ο Άρης Σταθάκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, χωρίς να σταματήσει μέχρι την τελευταία στιγμή να είναι δραστήριος. Είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του, είτε με την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου είτε με αυτή του αντιδήμαρχου Αθηναίων, που προσπάθησε με πείσμα και πέτυχε την εισαγωγή της κυκλοφοριακής αγωγής στα δημοτικά σχολεία της Αθήνας. Σ’ αυτήν την προσπάθειά του ήταν ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που πέτυχε τη συναίνεση ανθρώπων από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, χάρη στο σεβασμό που είχαν για τη δουλειά του. Ένα σεβασμό που είχαν γι’ αυτή και χιλιάδες απλοί άνθρωποι, που τον τίμησαν δύο φορές με την ψήφο τους, εκλέγοντάς τον βουλευτή Αθηνών. Καλό ταξίδι φίλε Άρη..._Π.Φ

Νέος ντίζελ 1.5 από τη Mazda Στο πλαίσιο εξέλιξης των τεχνολογιών SKYACTIV για τη δημιουργία αυτοκινήτων περισσότερο οικονομικών και πιο φιλικών προς το περιβάλλον, η Mazda επιβεβαίωσε ότι στην επόμενη γενιά του Mazda 2 θα χρησιμοποιήσει ένα νέο μικρό ντίζελ 1,5 λίτρου, που ανήκει στην ίδια γενιά με τον επαναστατικό ντίζελ χαμηλής συμπίεσης SKYACTIV 2.2. Και ο νέος μικρός κινητήρας θα έχει πολύ χαμηλή σχέση συμπίεσης για ντίζελ (14,8:1), μειωμένες τριβές, υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας και θα καίει φτωχό μίγμα, ενώ θα συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, σύστημα Start-Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Η ισχύς του θα είναι 105 ίπποι στις 4.000 στροφές και η μέγιστη ροπή του 25,5 kgm σταθερά από τις 1.500 ως τις 2.500 στροφές. Ο νέος κινητήρας δείχνει και τη σημασία που δίνει η ιαπωνική εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου επικεντρώνεται κυρίως η ζήτηση για ντίζελ. Η Mazda πάντως θα τον προσφέρει και στην Ιαπωνία, επισημαίνοντας ότι περιμένει πως στον ιαπωνικό κύκλο δοκιμών θα πετύχει τη χαμηλότερη κατανάλωση απ’ οποιοδήποτε άλλο σούπερ μίνι με κινητήρα εσωτερικής καύσης που διατίθεται στην Ιαπωνία.


auto7

(νέα)////σ.8

#459 20 ΙΟΥΝ 2014

Νέοι κινητήρες για το Mini Με δύο νέους κινητήρες στο επάνω και το κάτω μέρος της εμπλουτίζεται η γκάμα του Mini από τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η βασική έκδοση βενζίνης θα είναι πλέον το Mini One First, που χρησιμοποιεί το νέο 3κύλινδρο κινητήρα 1.2 με τούρμπο διπλής εισαγωγής, άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, ο οποίος αποδίδει 75 ίππους και ροπή 15,3 kgm μόλις στις 1.400 στροφές. Η εταιρεία αναφέρει για το αυτοκίνητο επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 12,8’’. Στην κορυφή των ντίζελ, για το Cooper SD, προστίθεται ο νέος 2λιτρος κινητήρας ντίζελ με τούρμπο διπλής εισαγωγής και τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας, που αποδίδει 170 ίππους και ροπή 36,7 kgm στις 1.500 στροφές. Γι’ αυτήν την έκδοση η εταιρεία αναφέρει επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 7.3’’ με το χειροκίνητο κιβώτιο, ή 7,2’’ με το προαιρετικό εξάρι αυτόματο Steptronic.

(αγορά)

Πακέτα συντήρησης Renault από 53 ευρώ

Η αντιπροσωπεία της Renault ανακοίνωσε την προσφορά μιας σειράς πακέτων συντήρησης και επισκευών, όπως αλλαγή λαδιών (περιλαμβάνει και φίλτρο λαδιού), σέρβις (αλλαγή λαδιών, μπουζί, φίλτρα λαδιού, αέρα και κλιματισμού) κλπ. με το όνομα Renault Total Care, τα οποία αφορούν όλα τα αυτοκίνητα Renault ανεξαρτήτως ηλικίας, σε τιμές που ξεκινούν από 53 ευρώ (αλλαγή λαδιών Clio ΙΙ 1.6 και Clio ΙΙΙ 1.2). Επιπλέον, όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων Renault μπορούν μέχρι τις 31 Ιουλίου να επισκεφθούν ένα από τα συνεργεία του δικτύου της εταιρείας για δωρεάν έλεγχο 25 σημείων του αυτοκινήτου τους. Τέλος, προσφέρεται έκπτωση έως 30% σε επιλεγμένα αξεσουάρ της Renault (μπάρες οροφής, κοτσαδόροι, μπαγκαζιέρες κ.λπ.). Περισσότερες πληροφορίες για τον πλήρη κατάλογο των πακέτων Renault Total Care και τις τιμές τους μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στη διεύθυνση www.renault.gr.

Καλοκαιρινές προσφορές από τη Suzuki

Μια σειρά από καλοκαιρινές προσφορές ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Suzuki, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα σε 20 τυχερούς από όσους τις αξιοποιήσουν να κερδίσουν από ένα σετ ελαστικών. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες Suzuki μπορούν, μέχρι τις 11 Ιουλίου, να επικοινωνήσουν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών Suzuki στο 210 9988168 ή να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.suzuki.gr για να κανονίσουν δωρεάν καλοκαιρινό έλεγχο 12 σημείων για το αυτοκίνητό τους σε κάποιο από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η εταιρεία προσφέρει ως δώρο τα λιπαντικά του κινητήρα εφ’ όσον πραγματοποιήσουν μαζί και το ετήσιο σέρβις. Επίσης προσφέρεται ο πλήρης καθαρισμός και πλήρωση του συστήματος κλιματισμού με κόστος 39 ευρώ. Τέλος, όσοι αξιοποιήσουν το πρόγραμμα μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://www.suzuki-summer.gr και να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα συμμετοχής σε μια κλήρωση που οργανώνει η εταιρεία, με έπαθλο 20 σετ ελαστικών Goodyear ή Dunlop.


auto7

(κατασκοπεία)////σ.9

#459 20 ΙΟΥΝ 2014

Audi R8

Η Audi δοκιμάζει ήδη τη δεύτερη γενιά του R8, του εντυπωσιακού υπεραυτοκινήτου της που εμφανίστηκε το 2006. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2015 και εύκολα παρατηρεί κανείς σ’ αυτές τις φωτογραφίες που έστειλαν οι κατάσκοποί μας το γωνιώδες στιλ και το μοντέρνο ντιζάιν που το χαρακτηρίζουν. Το εσωτερικό θα είναι αρκετά παρόμοιο με το αντίστοιχο του νέου ΤΤ. Οι άνθρωποι της Audi εργάζονται εντατικά προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή του νέου R8 μέσα στο 2015, το συντομότερο δυνατόν δηλαδή, λόγω των ανταγωνιστών τους, ιδιαίτερα της Porsche. Το υπεραυτοκίνητο της Audi θα κατασκευαστεί με τη χρήση ελαφρών υλικών που μειώνουν το βάρος και βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου. Η δεύτερη γενιά R8 θα χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο με τον κινητήρα στο κέντρο, που χρησιμοποιεί και η νέα Lamborghini Huracan. Ορισμένες πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρουν ότι ένας twin-turbo V8 και ένας ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας θα είναι οι διαθέσιμοι για την κίνηση του R8. Υπάρχουν επίσης ισχυρές φήμες ότι θα έχουμε και υβριδική έκδοση με επιλογή φόρτισης των μπαταριών από το δίκτυο (plug-in). Τέλος, υπάρχει και μία πιθανότητα το νέο R8 να διατηρήσει και τον υπάρχοντα πετρελαιοκινητήρα. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι το αυτόματο S-tronic επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Για τους λάτρεις της χειροκίνητης μετάδοσης, υπάρχουν προετοιμασίες και για μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. © AUTOMEDIA

auto7 No 459  
auto7 No 459  

automobile e-magazine, ηλεκτρονικό περιοδικό για το αυτοκίνητο

Advertisement