Page 1

διευθυντής Πάνος Φιλιππακόπουλος αρχισυντάκτης Γιάννης Χαρίτος κατασκοπεία_ειδικά θέματα AUTOMEDIA σχεδιασμός blast!communications e_mail info@auto_internet.gr

η εβδομαδιαία στάση για το αυτοκίνητο από το www.auto_internet.gr

auto7

(439//24 IAN14)

3 Δοκιμή Νέα Mercedes E 250 Ένα σκαλοπάτι ψηλότερα 5 Νέα 7 Αγορά 8 Κατασκοπεία Audi Q7 9 Κατασκοπεία Fiat 500X/Jeep Junior

Νέα Mercedes E 250 > σ.3

Ό

το θέμα της εβδομάδας_από τον Πάνο Φιλιππακόπουλο

σα επιχειρήματα κι αν επιστρατεύσει κανείς για να υποστηρίξει κάποιες επιλογές του, η αξία τους κρίνεται εκ του αποτελέσματος και οι αριθμοί είναι πάντα αμείλικτοι. Σύμφωνα μ’ ένα πρόσφατο άρθρο στο Βήμα, το 2007 με ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτων περίπου 280.000 (κυρίως μικρά και μικρομεσαία), το κράτος είχε εισπράξει από ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης 1,75 δις. ευρώ. Η αγορά του 2013 έπεσε κατά 80% από τότε (περίπου στα 59.000 αυτοκίνητα), αλλά η λαϊκίστικη πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των χρόνων της κρίσης, οι οποίες δαιμονοποίησαν τα... κυβικά και πανικόβαλαν τους ελάχιστους αγοραστές, στρέφοντάς τους προς αυτοκίνητα ακόμα μικρότερου κυβισμού, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εισπράξεων (που δεν ξεπέρασαν τα 180 εκατομμύρια) κατά 90%! Ακόμα και σ’ αυτήν την συρρικνωμένη αγορά δηλαδή, αν η κατανομή ανάμεσα στις κατηγορίες παρέμενε η ίδια, το κράτος θα μπορούσε να εισπράττει γύρω στα 170 εκατομμύρια παραπάνω. Σκεφτείτε πόσα «ισοδύναμα» συζητούνται καθημερινά για μερικές δεκάδες εκατομμύρια και θα καταλάβετε το μέγεθος του παραλογισμού και του ερασιτεχνισμού της πολιτικής.


το νεο MOKKA

εισαι διαφορετικοσ. γιατι να μην ειναι και το αυτοκινητο σου; Ξεχώρισε από το πλήθος. τώρα με το μοκκα, κάνεις την διαφορά! με κίνηση εμπρός 4x2 ή τετρακίνηση 4x4 για τους πιο... περιπετειώδεις, το μοκκα ήρθε για να καλύψει κάθε σου ανάγκη! με κινητήρες Βενζίνης 1.400cc TURBO 140 hp ή Diesel 1.700cc, 130 hp και από €17.500, διάλεξε το δικό σου και ξεχώρισε από το πλήθος! 4x4 αυτοκίνητο της χρονιάς 2013 σύμφωνα με το περιοδικό AUTOBILD.

opel.gr

facebook.com/OpelGR

MOKKA 1.4 Turbo, 140 hp, Start and Stop, 4x2 / 1.7 CDTI ECOTEC, 130 hp, Start and Stop, 4x2: εκπομπές ρύπων CO2 (gr/km): 139/120, κατανάλωση καυσίμου lt/100km: εντός πόλης: 7.4/5.4, εκτός πόλης: 5.0/4.0, μέση: 5.9/4.5. συμπεριλαμβάνεται όφελος απόσυρσης.


auto7 #439 24 IAN 2014

Mercedes E 250 (δοκιμή)////σ.3

Ένα σκαλοπάτι ψηλότερα Η ανανεωμένη E Class ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι ψηλότερα στην κλίμακα της τεχνολογίας με τον εξαιρετικό νέο 2λιτρο κινητήρα, που προσφέρει δύναμη και επιδόσεις με λογική κατανάλωση σ’ ένα αυτοκίνητο ούτως ή άλλως κορυφαίο σε ποιότητα, ασφάλεια και οδικά χαρακτηριστικά_του Πάνου Φιλιππακόπουλου

Εδώ και τρεις δεκαετίες η E-Class αποτελεί σήμα κατατεθέν των οικονομικά πετυχημένων, ένα αυτοκίνητο γοήτρου που ξεπερνάει την έννοια του καλού οικογενειακού αυτοκινήτου και απευθύνεται σε λίγους, οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν και το αντίστοιχο κόστος. Ένα κόστος που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο ως πεδίο εφαρμογής νέων τεχνολογιών σε «μαζική» παραγωγή, οι οποίες μετά επεκτείνονται βαθμιαία και στα αυτοκίνητα των... κοινών θνητών. Η πρόσφατη ανανέωση της E-Class άλλωστε είχε περισσότερο ως στόχο την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών της Mercedes στους κινητήρες και τα συστήματα ασφαλείας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, παρά τις σχεδιαστικές αλλαγές, που γίνονται περισσότερο για τυπικούς λόγους.

εσωτερικό_

Την αίσθηση του «ακριβού» αυτοκινήτου την έχεις με το που θα βρεθείς στη θέση του οδηγού, όχι μόνο λόγω της ποιότητας των υλικών και της συναρμολόγησης, αλλά και λόγω της σημασίας στη λεπτομέρεια, της αίσθησης απόλυτης λειτουργικότητας. Οι χώροι φυσικά είναι άπλετοι, σ’ ένα τόσο μεγάλο αυτοκίνητο άλλωστε (4,879 μ. μήκος) είναι εύκολο να προσφέρεις μεγάλους χώρους και για τους επιβάτες, αλλά και για τις αποσκευές (540 λίτρα). Αυτό που σε κερδίζει είναι η άψογη εργονομία, μία θέση οδήγησης μ’ ένα σωρό ρυθμίσεις που σου επιτρέπουν να βολευτείς με απόλυτη ακρίβεια, αρκετοί χώροι για μικροπράγματα και γενικά αυτή η αίσθηση λειτουργικότητας και άνεσης που ξεπερνάει συνηθισμένα και χαρακτηρίζει ένα ακριβό αυτοκίνητο γοήτρου. Η τιμή της E 250 ξεκινάει από 57.050 ευρώ χωρίς απόσυρση (54.250 με απόσυρση). Φυσικά το επίπεδο εξοπλισμού είναι πλουσιότατο. Στάνταρ είναι το ESP, το σύστημα ελέγχου απώλειας προσοχής, το σύστημα ελέγχου απόστασης και πρόληψης συγκρούσεων, 7 αερόσακοι, ενεργό καπό για την προστασία πεζών, hill holder και στέγνωμα φρένων σε υγρό δρόμο, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέφτες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, αυτόματα φώτα, αυτόματοι καθαριστήρες, cruise control, σύστημα ελέγχου απώλειας πίεσης ελαστικών, σύστημα start/stop, ραδιο-CD με χειριστήρια στο τιμόνι, υπολογιστής ταξιδιού κλπ.

κινητήρας_κιβώτιο_Ο νέος 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας, που στην E 250 αποδίδει 211 ίππους χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη διαδικασία της στρωματοποιημένης καύσης φτωχού μίγματος, που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Δεν είναι μόνο εύστροφος, με σχεδόν «ηλεκτρική» λειτουργία και μεγάλη ισχύ και ροπή, είναι κι ότι η μέγιστη ροπή του αρχίζει να αποδίδεται μόλις στις... 1.200 στροφές, κάτι που κάνει εξαιρετικά ξεκούραστη, όσο και ευχάριστη την οδήγηση του αυτοκινήτου. Η άψογη συνεργασία με το εξαιρετικό αυτόματο επτάρι κιβώτιο της Mercedes απλά ενισχύει τα παραπάνω και βελτιώνει το τελικό αποτέλεσμα. Η Mercedes αναφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4’’ και μέγιστη ταχύτητα 243 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση μπορεί να πέσει στο ταξίδι κάτω από τα 8 λίτρα/100 χλμ., ενώ στην κυμαίνεται γύρω από τα 13 λίτρα/100 χλμ., τιμή που είναι πολύ καλή για


auto7

Mercedes E 250 (δοκιμή)////σ.4

#439 24 IAN 2014

ένα τόσο μεγάλο, δυνατό και γρήγορο αυτοκίνητο.

οδηγώντας_Η οδική συμπεριφορά είναι εξαιρετική. Παρά το μέγεθος και το βάρος του, που δεν φαίνονται καθόλου στον οδηγό, το αυτοκίνητο είναι πολύ ευκολοδήγητο, εντυπωσιάζει την ευθυβολία και τη σταθερότητά του στους ανοιχτούς δρόμους, αλλά και με το άψογο κράτημά του στις στροφές. Ακολουθεί με ευκολία την πορεία που έχεις επιλέξει και σπάνια καταφεύγει στη βοήθεια του ESP. Τα άψογα φρένα ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας που σου εμπνέει, ενώ το τιμόνι έχει μεν ικανοποιητική αίσθηση αλλά μέτρια επαναφορά, όπως σε όλες τις Mercedes. Φυσικά και η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία και πολύ καλή η άνεση που προσφέρουν οι αναρτήσεις. Δεν θα συνιστούσαμε όμως τα έξτρα λάστιχα προφίλ 40 που είχε το αυτοκίνητο της δοκιμής μας, γιατί τόσο χαμηλού προφίλ λάστιχα δεν ταιριάζουν στους ελληνικούς δρόμους με τις άπειρες λακκούβες.

συμπέρασμα_

Η E 250 είναι ένα αυτοκίνητο γοήτρου αντάξιο της φήμης της Mercedes. Ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε λίγους αλλά εντυπωσιάζει πολύ περισσότερους, προσφέροντας ένα συνδυασμό ασφάλειας, ποιότητας, άνεσης και τεχνολογίας πολύ πάνω από αυτό που αποκαλούμε «μέσο όρο». Ένα αυτοκίνητο που είναι επιβλητικό αλλά και αισθητικά σύγχρονο χωρίς να δείχνει τον όγκο του, που είναι γρήγορο χωρίς να επιβαρύνει υπερβολικά το περιβάλλον, που είναι «ακριβό» και ποιοτικό χωρίς να προκαλεί με υπερβολές ή κακογουστιά.

υπέρ

_ Εξαιρετικός κινητήρας με τεχνολογία αιχμής _ Ποιότητα κατασκευής _ Οδική συμπεριφορά _ Ασφάλεια _ Εργονομία _ Άνεση _ Φρένα _ Εξοπλισμός _ Κατανάλωση στο ταξίδι

κατά

_ Τιμή _ Μέτρια επαναφορά τιμονιού

Περισσότερες δοκιμές http://www.auto_internet.gr/ generaltests.php


auto7

(νέα)////σ.5

#439 24 IAN 2014

Ανανέωση για το Opel Meriva

Η Opel ανακοίνωσε την πρεμιέρα του ανανεωμένου Meriva στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών (16 - 26 Ιανουαρίου), με αισθητικές βελτιώσεις αλλά και ανανεωμένη γκάμα κινητήρων, που καλύπτουν τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Η αισθητική ανανέωση περιλαμβάνει νέα μάσκα και νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, νέα φώτα πίσω, καθώς και επιπλέον στοιχεία χρωμίου σε όλο το αμάξωμα και νέες ζάντες. Στο εσωτερικό υπάρχει νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment, που διευκολύνει την ενσωμάτωση smartphone. Στη νέα γκάμα κινητήρων ξεχωρίζει ο νέος ντίζελ 1.6 με 136 ίππους, ο οποίος θα αντικαταστήσει του 1.3 και 1.7 του σημερινού μοντέλου. Στο άμεσο μέλλον του θα λανσαριστούν και δύο νέες εκδόσεις του με 110 ίππους, η μία από τις οποίες θα έχει τυποποιημένες εκπομπές CO2 99 g/km και θα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Αναβάθμιση επίσης έχει γίνει και στα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων 5 και 6 σχέσεων. Επιπλέον, ο βενζινοκινητήρας 1.6 Τ των 140 ίππων θα διατίθεται τώρα και μ’ ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Νέο Seat Leon Cupra

Η Seat ανακοίνωσε την έκδοση Cupra του νέου Leon, που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο. Το νέο Leon Cupra θα έχει μεγάλη γκάμα εκδόσεων, αφού θα προσφέρεται με 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα, αλλά και δύο εκδόσεις για τον 2λιτρο κινητήρα τούρμπο, μία με 265 ίππους και μία με 280. Δύο επιλογές θα υπάρχουν επίσης και για το κιβώτιο, ένα χειροκίνητο και το ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG σε έκδοση 6 ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο θα έχει επίσης μπλοκέ διαφορικό και σύστημα ρύθμισης της ανάρτησης (DCC), όπως επίσης και σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης, που έχει τρεις επιλογές (Comfort, Sport και Cupra), με ανάλογες αλλαγές στις ρυθμίσεις του κινητήρα, της υποβοήθησης του τιμονιού και της λειτουργίας του DSG. Η Seat αναφέρει επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 5,7’’ για το Cupra 280 με το DSG και 5,8’’ για το χειροκίνητο κιβώτιο (για το Cupra 265 οι αντίστοιχοι χρόνοι είναι 5,9’’ και 5,8’’), ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Στην Ελλάδα θα εισαχθεί μόνο η έκδοση Cupra 280, με τιμή που ξεκινάει από 28.650 ευρώ χωρίς απόσυρση (25.850 με απόσυρση). Η έκδοση με το κιβώτιο DSG μπορεί ήδη να παραγγελθεί, ενώ η παραγωγή της έκδοσης με το χειροκίνητο κιβώτιο θα ξεκινήσει το Μάρτιο.


auto7 #439 24 IAN 2014

(νέα)////σ.6

Νέα Porsche 911 Targa

Συνεχίζοντας να εμπλουτίζει τη γκάμα της 911, η Porsche παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη νέα 911 Targa, στην οποία πλέον υπάρχει η δυνατότητα αυτόματου ανοίγματος της οροφής, με το πάτημα ενός κουμπιού, σε αντίθεση με τα κλασικά ομώνυμα μοντέλα. Η νέα 911 Targa είναι τετρακίνητη και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με διαφορετικούς κινητήρες. Η 911 Targa 4 κινείται από τον μπόξερ των 3,4 λίτρων που αποδίδει 350 ίππους και συνδυάζεται με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK της Porsche. Η εταιρεία αναφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8’’ και μέγιστη ταχύτητα 282 χλμ./ώρα. Η 911 Targa 4S έχει μεγαλύτερο κινητήρα, 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 4,4’’ και προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 296 χλμ./ώρα. Και οι δύο κινητήρες καλύπτουν τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6. Οι πωλήσεις της νέας 911 Targa θα ξεκινήσουν το Μάιο.

Ράλι Μόντε Κάρλο: Οζιέ με κεκτημένη ταχύτητα...

Όπως τελείωσε στα τέλη του περασμένου χρόνου, έτσι ακριβώς ξεκίνησε το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2014 (WRC). Ο Οζιέ, με τον αέρα του νικητή στο τσεπάκι του από την περυσινή σεζόν, μπήκε με το δεξί και την φετινή χρονιά, επικρατώντας στο (όπως πάντα χιονισμένο) ράλι του Μόντε Κάρλο. Η διαφορά σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε πέρσι, είναι πως αυτήν τη φορά δυσκολεύτηκε, ενώ επιστράτευσε και μπόλικη τύχη για να το καταφέρει. Έτσι τελικά το νέο αστέρι του WRC εκμεταλλεύτηκε άριστα τα λάθη των αντιπάλων του και τα μετέφρασε στην πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Χρειάστηκε πρώτα να αποχαιρετήσει τα περισσότερα Fiesta και DS3, τα οποία εγκατέλειψαν τον αγώνα, παρ’ ότι προπορεύονταν στο πρώτο σκέλος του. Από εκεί και πέρα ο Γάλλος, έχοντας ως παρακαταθήκη την εμπειρία της σεζόν που πέρασε, οδήγησε εντυπωσιακά και δεν του ήταν δύσκολο να ελέγξει το ρυθμό έως ότου αντικρίσει την καρό σημαία του τερματισμού. Οι δέκα πρώτοι στο Μόντε Κάρλο ήταν οι: Οζιέ-Ινγκρασιά (VW Polo R WRC), Μπουφιέ-Πανσερί (Ford Fiesta RS WRC), Μίκι-Νέιγκλ (Citroën DS3 WRC), Όστμπεργκ-Άντερσον (Citroën DS3 WRC), Λάτβαλα-Άντιλα (VW Polo R WRC), ΈβανςΜπάριτ (Ford Fiesta RS WRC), Μίκελσεν-Μάρκουλα (VW Polo R WRC), Μελίτσαρεκ-Μελίτσαρεκ Ε. (Ford Fiesta RS WRC), Γκάμπα-Αρένα (Peugeot 207 S2000), Προτάσοφ-Πάβλο (Ford Fiesta R5).


auto7 #439 24 IAN 2014

(αγορά)////σ.7

Διαθέσιμο το Seat Leon ST Η αντιπροσωπεία της Seat ανακοίνωσε ότι είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική αγορά το Leon ST, η «στέισον» έκδοση του Leon που παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη. Το αυτοκίνητο προσφέρεται με όλη τη γκάμα των κινητήρων του Leon, TSI βενζίνης 1.2, 1.4 και 1.8, καθώς και TDI ντίζελ 1.6 και 2.0. Οι τιμές ξεκινούν από 17.750 ευρώ χωρίς απόσυρση (16.790 με απόσυρση) για το 1.2 TSI των 105 ίππων, με στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει ESP, 7 αερόσακους, σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, αυτόματο κλιματισμό, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, ηλεκτρικούς καθρέφτες, cruise control, ζάντες αλουμινίου, ηχοσύστημα με οθόνης αφής, Bluetooth και θύρες SD και USB κλπ. Από την άνοιξη θα είναι επίσης διαθέσιμη, με κινητήρα ντίζελ 1.6 TDI 105 ίππων, η τετρακίνητη έκδοση του Leon ST, που μόλις έκανε την πρεμιέρα της στην έκθεση αυτοκινήτου της Βιέννης.

Νέα μονάδα Volvo στην Αθήνα

Μία νέα ολοκληρωμένη μονάδα Volvo θ’ αρχίσει να λειτουργεί από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 στην Αθήνα από τη Βελμάρ. Η μονάδα περιλαμβάνει έκθεση και συνεργείο και βρίσκεται στην Αργυρούπολη, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 576, καλύπτοντας τα νότια προάστια την Αθήνας.

Ήρθε το νέο Nissan Qashqai

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι το νέο Qashqai, το οποίο προσφέρεται με βενζινοκινητήρα 1.2 με 115 ίππους και ντίζελ 1.5 με 110 ίππους (και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας) και 1.6 με 130 ίππους. Ο τελευταίος συνδυάζεται και με σύστημα τετρακίνησης. Οι τιμές ξεκινούν από 18.110 ευρώ χωρίς απόσυρση (17.150 με απόσυρση) για το 1.2, με πολύ καλό στάνταρ εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται το ESP με hill holder, 6 αερόσακοι, κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέφτες, υπολογιστής ταξιδιού, ηχοσύστημα με θύρες USB και Aux και χειριστήρια στο τιμόνι, cruise control, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, σύστημα start-stop κλπ. Τα ντίζελ ξεκινούν από 21.140 ευρώ (19.710 με απόσυρση) για το 1.5, ενώ η τετρακίνητη έκδοση (1.6 ντίζελ) ξεκινάει από 25.440 ευρώ (24.010 με απόσυρση).


auto7

(κατασκοπεία)////σ.8

#439 24 IAN 2014

Audi Q7

Η Audi εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη μιας νέας γενιάς Q7. Οι κατάσκοποί μας εντόπισαν πρόσφατα ένα πρωτότυπο στη Γερμανία. Αν ρίξετε μια ματιά σε αυτές τις φωτογραφίες, θα παρατηρήσετε ότι τα φτερά είναι πιο ογκώδη, ενώ ο εμπρός πρόβολος φαίνεται να είναι μικρότερος. Ακριβώς όπως το νέο Range Rover, το Q7 αναμένεται να είναι πολύ ελαφρύτερο όταν φθάσει στην αγορά, έχοντας χάσει περίπου 400 κιλά. Ενώ ο όμιλος VW είναι ήδη εξοικειωμένος με μια τέτοια διαδικασία (η εταιρεία έχει ήδη κάνει το ίδιο για το VW Touareg και την Porsche Cayenne), οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν πλέον όλο και περισσότερες προκλήσεις, καθώς ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου είναι εντονότερος από ποτέ. © AUTOMEDIA


auto7 #439 24 IAN 2014

(κατασκοπεία)////σ.9

Fiat 500X/Jeep Junior

Αυτές είναι φωτογραφίες από το Fiat 500X και το Jeep Junior (γνωστό ως Jeep entry-level). Εντοπισμένο στις Άλπεις, το πρωτότυπο είναι ένα «μουλάρι» για ένα μικρό αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου που πατά σε μια ευρείας χρήσης πλατφόρμα. Αν και το πρωτότυπο έχει μικρή ομοιότητα με τα μοντέλα παραγωγής, μπορούμε να δούμε ότι θα έχει αυξημένο ύψος από το έδαφος, ενώ η μάσκα θα προέρχεται από την κάθε διαφορετική μάρκα. Οι επιλογές των κινητήρων θα μεταφερθούν από το Fiat 500L, έτσι ώστε να περιλαμβάνουν τον TwinAir Turbo 0.9 με 105 ίππους, ένα MultiAir Turbo 1.4 με 160 ίππους και ένα ντίζελ MultiJet II 1.6 λίτρων με 105 ίππους. Δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες για τα μοντέλα αυτά, αλλά η Fiat είχε ανακοινώσει ότι θα τα κατασκευάζει στο εργοστάσιο Melfi κάποια στιγμή μέσα στη φετινή χρονιά. Το Jeep θα μπει στην παραγωγή πρώτο και θα πωλείται παγκοσμίως. Το Fiat 500X θα ακολουθήσει σύντομα και η εταιρεία στοχεύει σε μια συνολική παραγωγή των 1.600 οχημάτων ημερησίως. © AUTOMEDIA

auto7 No 439  

automobile e-magazine, ηλεκτρονικό περιοδικό για το αυτοκίνητο