Page 1

διευθυντής Πάνος Φιλιππακόπουλος αρχισυντάκτης Γιάννης Χαρίτος κατασκοπεία_ειδικά θέματα AUTOMEDIA σχεδιασμός blast!communications e_mail info@auto_internet.gr

η εβδομαδιαία στάση για το αυτοκίνητο από το www.auto_internet.gr

auto7

(432//22 ΝΟΕ13)

2 Δοκιμή Chevrolet Cruze 1.4T Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή! 4 Νέα 8 Κατασκοπεία Jaguar XFR-S Sportsbrake

Chevrolet Cruze 1.4T > σ.3

Μ

το θέμα της εβδομάδας_από τον Πάνο Φιλιππακόπουλο

ία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση από δύο αρχιτεκτόνισσες που ετοιμάζουν το διδακτορικό τους (υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι στην Ελλάδα!) κατά τη διάρκεια της ημερίδας του περιοδικού Car & Driver για την ιστορία του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, μας θύμισε πως για τη σωστή λειτουργία ΚΑΘΕ δραστηριότητας, όπως οι οδικές μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, η παιδεία, η υγεία κλπ., χρειάζονται υποδομές. Και για τις υποδομές χρειάζεται προγραμματισμός και συνέπεια στην εφαρμογή του, κάτι που εδώ δεν γίνεται ΠΟΤΕ. Γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα υπήρχε από τη δεκαετία του 1920 σχέδιο, εγκεκριμένο από περισσότερες από μία κυβερνήσεις, για τη δημιουργία οδικού άξονα από το Βόλο μέχρι την Ηγουμενίτσα; Η κοινή λογική από τότε έδειχνε τα τεράστια οικονομικά οφέλη που θα είχε η σύνδεση του Αιγαίου με τη Αδριατική. Έναν αιώνα μετά, η μετάβαση από το Βόλο στην Ηγουμενίτσα είναι ακόμα μία περιπέτεια. Οι οδικοί άξονες κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται ανάλογα με τη ψηφοθηρία των πολιτικάντηδων, που έχουν το θράσος (όλοι!) να μιλούν για ανάπτυξη, την οποία οι ίδιοι σαμποτάρουν.


auto7 #432 22 ΝΟΕ 2013

Chevrolet Cruze 1.4T (δοκιμή)////σ.2

Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή Το Cruze αποκτά επιτέλους έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,4 λίτρων, αντάξιο των υπόλοιπων δυνατοτήτων του. _του Γιάννη Τσιρογιάννη

Σύσσωμος ο ειδικός τύπος θυμάμαι να εκθειάζει το Cruze κατά την παρουσίασή του. Εύπεπτη εμφάνιση, ποιότητα επιτέλους αντάξια του ονόματος, χώροι στο μάξιμουμ ανεξαρτήτως αμαξώματος (τετράθυρο ή πεντάθυρο), οδική συμπεριφορά χωρίς εκπλήξεις, στα οικογενειακά πρότυπα που θέτουν κυρίως οι ευρωπαϊκές υλοποιήσεις. Τι έλειπε λοιπόν; Ένας μικρός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, που αφενός θα ξύπναγε το Cruze από τις ράθυμες κινήσεις του, αφετέρου θα δήλωνε «παρών» στις απαιτήσεις της χαμηλής κατανάλωσης και των περιορισμένων εκπομπών ρύπων. Εμφανισιακά το Cruze είναι ούτως ή άλλως ένα ελκυστικό σχέδιο που κερδίζει τα βλέμματα, αλλά κατά την προσωπική μας γνώμη η όμορφη έκδοση της γκάμας είναι το χάτσμπακ. Διαθέτει ένα φαρδύ αλλά όχι ογκώδες τελείωμα, με αρμονικές αναλογίες, σωστά όρια μεταξύ των χώρων πάνω και κάτω από το νοητό άκρο του αμαξώματος, σωστά σχεδιασμένο ως προς την κατεύθυνση κίνησης. Εμείς έχουμε την αίσθηση πως το σχέδιό του δεν μένει στην μικρομεσαία κατηγορία στην οποία ανήκει, αλλά άνετα χωράει και στην αμέσως μεγαλύτερη.

εσωτερικό_

Ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου και μπαίνοντας στο εσωτερικό του, ξεχωρίζει η πολύ καλή για την κατηγορία ποιότητα υλικών που σου μεταφέρει το Cruze. Ναι, το Cruze έχει εξαιρετικά στην αφή μαλακά πλαστικά που, αφού ξεπεράσεις τον αιφνιδιασμό, σε πείθουν και για την αίσθηση της ποιότητας συναρμολόγησης και προσφέρουν μια πλούσια αίσθηση ποιότητας παραμονής στο εσωτερικό του. Παράλληλα διαθέτει και καλούς χώρους για μικροπράγματα (παντού υπάρχουν ανοιχτές θήκες), η εργονομία του έχει τις γνωστές αμερικάνικες απόψεις, αλλά δεν υστερεί πουθενά σε λειτουργικότητα, ενώ η σχεδίασή του είναι μοντέρνα. Το κόστος αγοράς ξεκινάει από 16.980 ευρώ (χωρίς απόσυρση) με πλήρη εξοπλισμό που περιλαμβάνει ESP, 6 αερόσακους, κλιματισμό, πλήρες ηλεκτρικό πακέτο (ηλεκτρικά είναι τα παράθυρα εμπρός), υπολογιστή ταξιδιού και ηχοσύστημα με MP3 και AUX. Το Cruze, λοιπόν, έχει έναν εξαιρετικό λόγο αξίας/τιμής με δεδομένους και τους χώρους του (ακόμα και το χάτσμπακ έχει χώρο αποσκευών 415 λίτρων, χωρητικότητα επιπέδου σεντάν) που το καθιστούν ικανό να το επιλέξει μια μικρή οικογένεια.

κινητήρας_κιβώτιο_Κάτω από το καπό, ο κινητήρας του Cruze με χωρητικότητα μόλις 1,4 λίτρων αποδίδει 140 ίππους στην τελευταία, τούρμπο έκδοσή του. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύνολο, το οποίο και νευρικό, και δυνατό, και άμεσο είναι, όταν ξεπεράσεις τις 2.000 σ.α.λ., (χαμηλότερα... τεμπελιάζει λίγο). Τότε είναι που ένα ελαφρύ χέρι σε ωθεί προς τα εμπρός και σε βοηθάει να ξεμπερδεύεις γρήγορα με τις προσπεράσεις ακόμη και σε ανηφορικά κομμάτια, χάρη στα πλούσια αποθέματα ροπής. Πρόκειται για το δοκιμασμένο σύνολο της GM το οποίο αξιοποιείται σε πολλά μοντέλα των εταιρειών που αυτή κατέχει. Παρ’ ότι δεν χρησιμοποιεί σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου, στην πράξη


auto7

Chevrolet Cruze 1.4T (δοκιμή)////σ.3

#432 22 ΝΟΕ 2013

δεν θα ζητήσει πάνω από 10 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ακόμη και μετά από βάναυση χρήση. Η έκπληξη εδώ, πέρα από το ότι το κινητήριο σύνολο δεν λαχανιάζει ακόμη και αν ο δείκτης του στροφόμετρου σημαδεύει το δεξί φάσμα του, έρχεται και από το εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο είναι ακριβές και γρήγορο, καμία σχέση με το παρελθόν.

οδηγώντας_Στο δρόμο, η έκπληξη απλώνει το φάσμα της στο χαμόγελο του οδηγού. Το Cruze μας ξάφνιασε ευχάριστα. Το Chevrolet ακολουθεί πιστά την τροχιά που έχεις επιλέξει χωρίς αρνητικές αντιδράσεις. Πρέπει να κάνεις ένα κεφαλαιώδες λάθος, να είσαι μεθυσμένος ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο για να το βγάλεις από το δρόμο. Οδηγείς με γραμμές, εμπιστεύεσαι το πλαίσιο, βάζεις τη μούρη μέσα κι αρχίζεις να μετράς χρόνους και χιλιόμετρα, αδιαφορώντας για τις σχεδόν ανύπαρκτες αντιδράσεις του αυτοκινήτου, οι οποίες θα είναι αυτές που θέλεις. Σε αυτό συμβάλλει και η καλορυθμισμένη ανάρτηση, που είναι ένα κλικ πιο σφιχτή σε σχέση με παλιά, χωρίς όμως να λησμονεί την απόσβεση των ανωμαλιών των ελληνικών δρόμων. Θετικό πρόσημο αξιώνουν και τα φρένα, τα οποία τώρα έχουν δυσκολότερο έργο συγκριτικά με το ατμοσφαιρικό παρελθόν. Παρά ταύτα, ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις χωρίς να δείχνουν άμεσα σημάδια κόπωσης.

συμπέρασμα_Το υπερτροφοδοτούμενο Cruze των 1,4 λίτρων στοχεύει ακριβώς στο πρόβλημα του πρότερου βίου του και το λύνει με εμφατικό τρόπο. Με τις επιδόσεις και την πολύτιμη πλέον ροπή του, ολοκληρώνει ένα καλό μικρομεσαίο χάτσμπακ, το οποίο υπό συνθήκες δύναται να προσελκύσει και άλλες ηλικίες πέρα από τις ήδη γνωστές.

υπέρ

_ Ροπή κινητήρα _ Επιδόσεις _ Οδική συμπεριφορά _ Χώροι

κατά

_ «Τράβηγμα» κάτω από τις 2.000 σ.α.λ.

Περισσότερες δοκιμές http://www.auto_internet.gr/ generaltests.php


auto7

(νέα)////σ.4

#432 22 ΝΟΕ 2013

Η τελική δεκάδα για το «Αυτοκίνητο του 2014»

Στις 18/11 ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής του «Αυτοκινήτου του 2014», με την ψηφοφορία για την επιλογή των 10 αυτοκινήτων που θα συμμετάσχουν στην τελική ψηφοφορία από 18 νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο 12μηνο στην ελληνική αγορά. Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης, από τα οποία θα αναδειχθεί το «Αυτοκίνητο του 2014» είναι (με αλφαβητική σειρά) τα Chevrolet Trax, Fiat 500L, Ford B-Max, Kia cee’d, Mercedes CLA, Mitsubishi Space Star, Opel Adam, Renault Clio, Skoda Octavia και Toyota Auris. Τα 10 αυτοκίνητα θα επιδειχθούν στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στα Σπάτα από τις 25 Νοεμβρίου ως τις 4 Δεκεμβρίου. Η επιλογή των 10 αυτοκινήτων, στο πλαίσιο του θεσμού «Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα», έγινε με μυστική ψηφοφορία από 20 δημοσιογράφους που ασχολούνται με την αυτοκινητική ενημέρωση σε διάφορα μέσα (μεταξύ των οποίων και το auto7) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή του «Αυτοκινήτου του 2014» ανάμεσα στα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

Chevrolet Trax

Mitsubishi Space Star

Fiat 500L

Ford B-Max

Kia cee’d

Opel Adam

Renault Clio

Skoda Octavia

Mercedes CLA

Toyota Auris


auto7

(νέα)////σ.5

#432 22 ΝΟΕ 2013

Η Porsche αποκαλύπτει τη Macan

Στην έκθεση του Λος Άντζελες αποκάλυψε η Porsche την πολυσυζητημένη Macan, το «μικρό» της αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου που στοχεύει στη διεύρυνση της πελατείας της προς τα κάτω σε ηλικίες και εισοδήματα, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η Cayenne. Και μόνο το γεγονός ότι η Porsche ανακοίνωσε πως η γραμμή παραγωγής που δημιούργησε για τη Macan στο εργοστάσιο της Λειψίας έχει δυναμικότητα 50.000 αυτοκινήτων το χρόνο, δείχνει τις μεγάλες προσδοκίες που έχει για το νέο μοντέλο της. Το αυτοκίνητο είναι φυσικά τετρακίνητο σε όλες τις εκδόσεις του, με το ρόλο του κεντρικού «διαφορικού» να παίζει ένας ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πολύδισκος συμπλέκτης. Το κιβώτιο είναι ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 ταχύτητες και οι κινητήρες που χρησιμοποιούνται για τις τρεις διαθέσιμες εκδόσεις είναι ένας 3λιτρος V6 με διπλό τούρμπο και 340 ίππους για τη Macan S (0-100 χλμ./ώρα σε 5,4’’, μέγιστη ταχύτητα 254 χλμ./ώρα), ο ίδιος κινητήρας με 400 ίππους για τη Macan Turbo (0-100 χλμ./ώρα σε 4,8’’, μέγιστη ταχύτητα 266 χλμ./ώρα) κι ένας 3λιτρος V6 ντίζελ με 258 ίππους για τη Macan S Diesel (0-100 χλμ./ώρα σε 6,3’’, μέγιστη ταχύτητα 230 χλμ./ώρα). Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ δεν υπάρχει «βασικό» μοντέλο Macan, όπως στις άλλες Porsche (αυτόν το ρόλο τον παίζει προφανώς η ντίζελ, δείγμα κι αυτό των τάσεων της εποχής μας και τη στόχευσης της Macan), αλλά τα βενζινοκίνητα ξεκινούν από τη Macan S. Η τετρακίνηση επιλέγεται με το πάτημα ενός κουμπιού σε ταχύτητες μέχρι τα 80 χλμ./ώρα. Η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος είναι 19 εκατοστά και στην έκδοση με την προαιρετική αερανάρτηση μπορεί να αυξάνεται κατά 4 εκατοστά ακόμα για διευκόλυνση της κίνησης σε δύσβατες περιοχές. Οι στάνταρ αναρτήσεις είναι με σύστημα 5 συνδέσμων εμπρός και σύστημα με διάταξη «τραπεζοειδούς» συνδέσμου και ελατήρια ξεχωριστά από τα αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 18’’ ή 19’’ στην Turbo. Με διαστάσεις ενός μεσαίου οικογενειακού αυτοκινήτου η Macan έχει μήκος 4,68 μ. (4,7 για την Turbo) και μεταξόνιο 2.807 χιλιοστά, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 500 λίτρων.

Νέοι κινητήρες τούρμπο από τη Honda Η Honda ανακοίνωσε τη δική της απάντηση στην τάση της εποχής για κατασκευή υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων με υψηλή απόδοση και περιορισμένο κυβισμό, με μια γενιά τριών νέων κινητήρων VTEC Turbo, με χωρητικότητα από 1 ως 2 λίτρα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της οικογένειας Earth Dreams Technology. Και οι τρεις κινητήρες θα έχουν άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδοσία με τούρμπο και θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας μαζί με το νέο ντίζελ 1.6 που άρχισε πρόσφατα να διατίθεται στο Civic. Ο κινητήρας του ενός λίτρου θα είναι 3κύλινδρος, ενώ ο 1.5 (φωτογραφία) και ο 2λιτρος θα είναι 4κύλινδροι. Ο πρώτος κινητήρας VTEC Turbo που θ’ αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη θα είναι ο 2λιτρος, που θα χρησιμοποιηθεί στο νέο Civic Type R με ισχύ 280 ίππων, καλύπτοντας τις νέες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τα τέλη του 2014.


auto7

(νέα)////σ.6

#432 22 ΝΟΕ 2013

Νέο Mini

Η BMW αποκάλυψε το νέο Mini, το οποίο με την πάροδο του χρόνου έχει πάψει πια να είναι και πολύ... μίνι, αφού στη νέα γενιά του φτάνει πλέον τα 3,821 μέτρα σε μήκος, 9,8 εκατοστά μεγαλύτερο από το προηγούμενο, έχοντας επίσης αυξημένο πλάτος κατά 4,4 εκατοστά και ύψος κατά 7 χιλιοστά. Αυξημένο κατά 28 χιλιοστά είναι και το μεταξόνιο, φτάνοντας συνολικά τα 2.495, ενώ η αύξηση των διαστάσεων είχε ανάλογη επίδραση και στο χώρο αποσκευών, που φτάνει πλέον τα 211 λίτρα, 51 περισσότερα από πριν. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι φυσικά μεγαλύτεροι, ενώ από τη BMW τονίζουν ότι η αύξηση των διαστάσεων είχε θετικά επίδραση στην οδική συμπεριφορά και την άνεση. Βελτιωμένη είναι επίσης και η αεροδυναμική, με συντελεστή Cx=0,28, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της BMW όλες σχεδόν οι εκδόσεις του νέο Mini έχουν μικρότερο βάρος από τις αντίστοιχες του προηγούμενου, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και τη βελτίωση της αεροδυναμικής και τους νέους κινητήρες, η κατανάλωση να είναι χαμηλότερη μέχρι και κατά 27%. Το νέο Mini χρησιμοποιεί για το Cooper ένα νέο 3κύλινδρο κινητήρα τούρμπο 1,5 λίτρου με άμεσο ψεκασμό που αποδίδει 136 ίππους (0-100 χλμ./ώρα σε 7,9’’, μέγιστη ταχύτητα 210 χλμ./ώρα), για το Cooper S ένα νέο 4κύλινδρο 2λιτρο τούρμπο με άμεσο ψεκασμό και 192 ίππους (0-100 χλμ./ώρα σε 6,8’’, μέγιστη ταχύτητα 235 χλμ./ώρα), ενώ το Cooper D έχει ένα 3κύλινδρο ντίζελ 1,5 λίτρου με 116 ίππους (0-100 χλμ./ώρα σε 9,2’’, μέγιστη ταχύτητα 205 χλμ./ώρα), με εκπομπές CO2 κάτω από τα 100 g/km, κάτι που τον απαλλάσσει από τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτη είναι επίσης στο εσωτερικό η μετακίνηση του ταχύμετρου μπροστά από το τιμόνι, όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα, με το μεγάλο στρογγυλό όργανο στο κέντρο του ταμπλό να φιλοξενεί πλέον άλλες ενδείξεις και μία οθόνη TFT ή μία έγχρωμη οθόνη 8’’, ανάλογα με την έκδοση.

Grand Prix ΗΠΑ: Σαρώνει ο Φέτελ!

Έχει καταντήσει πλέον κουραστικό και μονότονο το παιχνίδι για έναν στη Formula 1 με τον Φέτελ να μονοπωλεί τις νίκες στα γκραν πρι. Όγδοη συνεχόμενη νίκη για τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή λοιπόν, ενώ είχαμε και τον καλύτερο φετινό τερματισμό για τον Γκροζάν. Στην πίστα του Austin δεν είχαμε εκπλήξεις, τις οποίες άλλωστε ουδείς περίμενε. Από την αρχή ο Φέτελ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα κι αυτό ήταν όλο, απλά χρειαζόταν να οδηγήσει άψογα για να δει πρώτος την σημαία του τερματισμού, κάνοντας στο μεσοδιάστημα ένα pit-stop. Ο Γερμανός πραγματοποίησε νέο ρεκόρ, με την όγδοη σερί νίκη μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο, ενώ έκανε και τον ταχύτερο γύρο. O Γουέμπερ έμεινε στην τρίτη θέση συμπληρώνοντας το βάθρο των νικητών, παρά τις προσπάθειές του να περάσει τον Γάλλο Γκροζάν στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Ο οδηγός της Lotus σημείωσε τον καλύτερο τερματισμό του για φέτος, επιβεβαιώνοντας γι’ ακόμη μια φορά πως διανύει μια θαυμάσια χρονιά, ενώ υπερασπίστηκε με επιτυχία τη θέση του στις επιθέσεις του Γουέμπερ. Οι δέκα πρώτοι ήταν: Φέτελ (Red Bull), Γκροζάν (Lotus), Γουέμπερ (Red Bull Renault), Χάμιλτον (Mercedes), Αλόνσο (Ferrari), Χούλκενμπεργκ (Force India - Mercedes), Πέρεζ (McLaren), Μπότας (Williams Renault), Ρόσμπεργκ (Mercedes), Μπάτον (McLaren - Mercedes).


auto7

(νέα)////σ.7

#432 22 ΝΟΕ 2013

Ράλι Μ. Βρετανίας: H φιέστα του Οζιέ

Γνωρίζουμε πλέον ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι στη μετά-Λεμπ εποχή. Το είχαμε υποψιαστεί ακόμη και όταν ο λεμπ ήταν στη δράση πως ο διάδοχος του θα ήταν τελικά και συμπατριώτης του. Ο Οζιέ, παγκόσμιος πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2013, ολοκλήρωσε με νίκη για εκείνον και τη VW μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν. Ο Γάλλος οδηγός κέρδισε τον δέκατο τρίτο και τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ράλι στη Μ. Βρετανία, έχοντας νικήσει σε εννέα αγώνες στην ίδια περίοδο, επίδοση που υπολείπεται μόνον του Λεμπ, ο οποίος και προηγείται με έντεκα νίκες. O Λάτβαλα τερμάτισε στη δεύτερη θέση και το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Νέβιλ με το Ford Fiesta RS, αποτέλεσμα που του έδωσε και τυπικά τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Οι δέκα πρώτοι στον αγώνα της Μ. Βρετανίας ήταν οι: Οζιέ-Ινγκράσια (VW Polo R), Λάτβαλα-Αντίλα (VW Polo R WRC), Νέβιλ-Γκιλσόλ (Ford Fiesta RS WRC), Οστμπεργκ-Αντερσον (Ford Fiesta WRC), Μίκελσεν-Μάρκουλα (VW Polo R WRC), Πρόκοπ-Ερνστ (Ford Fiesta RS WRC), Σόρντο-ΝτελΜπάριο (Citroen DS3 WRC), Εβανς-Μπερνατσίνι (Ford Fiesta RS WRC), Κετομά-Στένμπεργκ (Ford Fiesta RS WRC), ΧίγκινςΚένεντι (Ford Fiesta RS WRC).


auto7 #432 22 ΝΟΕ 2013

(κατασκοπεία)////σ.8

Jaguar XFR-S Sportsbrake

Είχαμε συναντήσει την τετράθυρη έκδοση στο Nürburgring πριν από λίγο καιρό, αλλά αυτή τη φορά έχουμε εντοπίσει την estate, με τον κωδικό Sportsbrake. Έχουν σαφώς προσπαθήσει να τη συγκαλύψουν με λευκή ταινία, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτή είναι η Estate XF των 550 ίππων! Αν νομίζετε ότι πιθανώς η νέα BMW M5 Touring, δεν είναι αρκετά επιθετική για σας, αυτή εδώ μπορεί να είναι η τέλεια λύση. Αντί των διακριτικών αμαξώματος, η XFR-S έχει ένα μεγάλο διαχύτη, κραυγαλέα εξάτμιση και ένα τεράστιο ανοιχτό μπροστινό ρύγχος. Οι σπορ καταβολές της προδίδονται και από τα ελαστικά χαμηλού προφίλ, τα οποία χρησιμοποιεί. Η δύναμη γι’ αυτό το πανίσχυρο μηχάνημα, θα προέρχεται από το γνωστό και δοκιμασμένο 5λιτρο σύνολο των 550 ίππων (υπερτροφοδοτούμενο V8), που τροφοδοτεί παράλληλα και τη σεντάν έκδοση. © AUTOMEDIA

auto7 No 432  

automobile e-magazine, ηλεκτρονικό περιοδικό για το αυτοκίνητο