Page 1

διευθυντής Πάνος Φιλιππακόπουλος αρχισυντάκτης Γιάννης Χαρίτος κατασκοπεία-ειδικά θέματα AUTOMEDIA σχεδιασμός blast!communications e-mail info@auto-internet.gr

η εβδομαδιαία στάση για το αυτοκίνητο από το www.auto-internet.gr

auto7

(405//05 AΠΡ 13)

2 Δοκιμή Νέο Kia Cee’d 1.6 D 4 Νέα 7 Αγορά 8 Κατασκοπεία Skoda Superb facelift

Kia Cee’d 1.6 D> σ.2

Τ

το θέμα της εβδομάδας_από τον Πάνο Φιλιππακόπουλο

ο θέμα δεν είναι «αυτοκινητικό», αλλά στις μέρες μας ό,τι έχει σχέση με την οικονομική κατάσταση και με τη ψυχολογία των ανθρώπων επηρεάζει άμεσα την αγορά αυτοκινήτου (δείτε τη μνημονιακή Πορτογαλία, που με ίδιο πληθυσμό και χαμηλότερα εισοδήματα έχει αγορά 60% μεγαλύτερη από εμάς, και θα καταλάβετε τί εννοούμε). Η υστερία με το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Κύπρο προκαλεί απορίες. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επανειλημμένως διακηρύξει ότι είναι προστατευμένες οι καταθέσεις ΜΕΧΡΙ 100.000 ευρώ (γι’ αυτό και ήταν βλακώδης η αρχική πρόταση των Κυπρίων για εισφορά και σ’ αυτές). Σε απλά ελληνικά (και αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, κινέζικα και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα) αυτό σημαίνει πως οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ ΔΕΝ είναι εγγυημένες. Γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα λοιπόν με το «κούρεμα» στην Κύπρο; Αυτοί δε που φωνάζουν περισσότερο, είναι εκείνοι που έλεγαν πόσο... μάγκες είναι οι Ισλανδοί, που άφησαν τις τράπεζές τους να χρεοκοπήσουν και τους ξένους καταθέτες να χάσουν όλα τα λεφτά τους!


auto7 #405 05 ΑΠΡ 2013

Kia Cee’d 1.6 D (δοκιμή)////σ.2

Νέα τάξη πραγμάτων Όταν δουλεύεις συστηματικά και σταθερά, αταλάντευτα προς το στόχο που θέλεις να υλοποιήσεις, κι αν φυσικά έχεις δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή κι έχεις και τα χρήματα για επένδυση που απαιτούνται, τότε δικαιούσαι να αναστατώνεις την καθεστηκυία τάξη, όπως για παράδειγμα η Kia με το νέο της Cee’d_του Γιάννη Χαρίτου

Από τις πρώτες του φωτογραφίες φαινόταν ότι εδώ υπήρχε η πιθανότητα να έχουμε κάτι ενδιαφέρον. Η προίκα του προηγούμενου μοντέλου ήταν σαφέστατα θετική, αν όχι εντυπωσιακή με τα μέτρα της προηγούμενης σειράς, και οι πρώτες οδηγικές αναφορές έδειχναν ενθουσιασμένους ευρωπαίους δημοσιογράφους να βρίσκουν το νέο Cee’d ισχυρό αντίπαλο των κατεστημένων ανταγωνιστών του. Κατ’ αρχάς, το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο σχεδιαστικά. Η έντονη και μεγάλη μάσκα, τα χαρακτηριστικά φώτα, η σφηνοειδής γραμμή, τα φτερά πίσω, το τελείωμα, συνθέτουν μια εικόνα που κέρδιζε με ευκολία τα βλέμματα όσο το είχαμε κοντά μας. Και το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι πόσο καλό είναι το αυτοκίνητο και λειτουργικά.

εσωτερικό_

Στο εσωτερικό οι φωτογραφίες αδικούν τη σχεδίαση, καθώς δεν αποτυπώνουν ακριβώς αυτό που αποκομίζεις. Ίσως νομίζετε πως η κεντρική κονσόλα αποτελείται από διακόπτες και μπουτόν ατάκτως ερριμμένα, αλλά η εργονομία είναι απροβλημάτιστη. Η αίσθηση ευρυχωρίας είναι κορυφαία και σε ελκύει. Το αφρώδες πλαστικό αφήνει καλή αίσθηση στην αφή, ενώ η καλή διάθεση ενισχύεται περαιτέρω με τους άφθονους χώρους για μικροπράγματα, οι οποίοι είναι πολύ σωστά σχεδιασμένοι. Όσον αφορά στους χώρους για επιβάτες, το Cee’d είναι από καλύτερα μικρομεσαία. Ο χώρος αποσκευών είναι 380 λίτρα, τιμή που προσεγγίζει την κορυφή. Η θέση οδήγησης θα σας βολέψει άνετα. Οδηγώντας το Cee’d αισθάνεστε ευχάριστα και παρ’ όλο που υπάρχουν μερικές ευρωπαϊκές προτάσεις στις οποίες αισθάνεσαι ένα κλικ καλύτερα σε αίσθηση ποιότητας, εμείς δεν αισθανθήκαμε παρά ικανοποίηση μέσα στο αυτοκίνητο. Αν τώρα όλα αυτά σας φαίνονται ενδιαφέροντα, τότε να σας ενημερώσουμε πως το κόστος αγοράς ξεκινάει από 18.380 ευρώ χωρίς απόσυρση, με πλήρη εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ESP, 6 αερόσακους, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, προβολείς ομίχλης, κλιματισμό, υπολογιστή ταξιδιού και ηχοσύστημα με MP3.

κινητήρας_κιβώτιο_

Ο πετρελαιοκινητήρας των 1,6 λίτρων με ισχύ 128 ίππων στις 4.000 στροφές και ροπή 26,5 kgm στις 1.900 στροφές και το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων δημιουργούν ένα άνετο οδηγικά σύνολο, με την πολύ καλή ροπή να χαρίζει μεγάλη ευκολία οδήγησης και επαρκή δύναμη. Οι 128 ίπποι δεν γίνονται εύκολα αισθητοί (η ευστροφία του ντίζελ δεν είναι ίδια όπως σ’ ένα βενζινοκινητήρα και ανεβαίνει πιο αργά μέχρι το όριο των στροφών όπου αποδίδεται η μέγιστη ισχύς), αλλά εμάς σε καμία περίπτωση δεν μας έλειψε γκάζι, ούτε οδηγώντας στρωτά ούτε


auto7

Kia Cee’d 1.6 D (δοκιμή)////σ.3

#405 05 ΑΠΡ 2013

όταν έπρεπε να οδηγήσουμε γρήγορα για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι η πολύ γραμμική του απόδοση από πολύ χαμηλά και η κορυφαία ηχομόνωση.

οδηγώντας_Το οδηγικό μπρίο ολοκληρώνουν η καλή άνεση και η καλή ποιότητα κύλισης, που σε κερδίζουν ακόμη και πάνω από εγκάρσιες ανωμαλίες και σε κρατάνε ξεκούραστο. Παράλληλα, στρίβοντας διαπιστώνεις την εξαιρετική δουλειά των μηχανικών στην πίσω ανάρτηση των πολλαπλών συνδέσμων. Το αυτοκίνητο είναι υποδειγματικά φιλικό, τα περιθώρια πρόσφυσης είναι πάρα πολύ ψηλά, ο πίσω άξονας από τους καλύτερους στην κατηγορία του. Όταν οδηγείς πιέζοντας έντονα ένα νέο μοντέλο και μέσα στη στροφή πάνω στο «γυαλί» αισθάνεσαι την άνεση να σκέφτεσαι την C4 και το Focus, τότε αυτό το νέο μοντέλο τα έχει καταφέρει περίφημα. Το τιμόνι έχει τρεις προτάσεις λειτουργίας: την Normal, την Sport, την Comfort. Χρησιμοποιήσαμε την Normal και δοκιμάσαμε την Sport, ενώ η Comfort επιλέχτηκε ελάχιστα. Κι αυτό για ένα λόγο. Το τιμόνι είναι μεστό, γρήγορο, σε βοηθάει να έχεις καλή αίσθηση κατευθυντικότητας και ισορροπίας μέσα στη στροφή, αλλά αίσθηση επαφής με τον οδηγό έχει μέτρια. Στην ρύθμιση Sport βαραίνει όντως, αλλά η πληροφόρηση παραμένει αυτή που έχεις σε οποιαδήποτε ρύθμιση: μέτρια. Τέλος, εντυπωσιακά καλά είναι τα φρένα.

συμπέρασμα_Κλείνοντας, θα πρέπει σήμερα να συνυπολογίσει κανείς και την εγγύηση 7 χρόνων που δίνει η εταιρεία, για να δει πόσο μετράει το σήμα στη μάσκα ή αν δέχεται να ποντάρει σε ένα παίκτη που φαίνεται να συνεχίζει την πορεία του ιδιαίτερα δυναμικά. Εμάς, με αυτοκινητικούς όρους, το Cee’d μας κέρδισε. Είναι πολύ πρακτικό, ευρύχωρο, άνετο, στρίβει και φρενάρει με κορυφαίο τρόπο. Είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο.

υπέρ

_ Οδική συμπεριφορά _ Κινητήρας _ Φρένα _ Χώροι _ Ποιότητα _ Χώροι για μικροπράγματα

κατά

_ Ένα πιο επικοινωνιακό τιμόνι κι ένας καλύτερος επιλογέας θα αποθέωναν την προσπάθεια της Kia

Περισσότερες δοκιμές http://www.auto-internet.gr/ generaltests.php


auto7

(νέα)////σ.4

#405 05 ΑΠΡ 2013

Audi A3 sedan

Η νέα γενιά του A3 θα έχει πολύ μεγαλύτερη γκάμα από τις προηγούμενες, αφού η Audi ανακοίνωσε και μία έκδοση σεντάν, την πρώτη στην ιστορία του A3. Μια επιλογή που δείχνει και τη συνεχή ενίσχυση της σημασίας των αναδυομένων αγορών στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Γιατί μπορεί μεν η Audi να χαρακτηρίζει γενικά τα μικρά σεντάν ως «τη μεγαλύτερη κατηγορία της παγκόσμιας αγοράς», στην πραγματικότητα όμως είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των αναπτυσσόμενων αγορών αφού στη δυτική Ευρώπη τα σεντάν γενικώς, μικρά ή μεσαία, δεν είναι πια τόσο δημοφιλή ως οικογενειακά αυτοκίνητα. Με λίγο μεγαλύτερο μεταξόνιο από το χάτσμπακ A3 (2.640 χιλ.), το A3 sedan έχει μήκος 4,46 μ., ενώ είναι και κατά 1 χιλιοστά φαρδύτερο από το A3 Sportback, προσδιορίζοντας ξεκάθαρα τον «οικογενειακό» του χαρακτήρα. Κάτι που επιβεβαιώνεται φυσικά και από τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, που φτάνει τα 425 λίτρα. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη με αυτά τα υπόλοιπων A3, ξεκινώντας με τους βενζινοκινητήρες 1.4 TFSI και 1.8 TFSI και τον ντίζελ 2.0 TDI και προσθέτοντας εν καιρώ και άλλους «βασικούς» (όπως τους ονομάζει η Audi) κινητήρες. Τέλος, η Audi θα παρουσιάσει σε λίγους μήνες και μία έκδοση S3 του σεντάν, με τον 2λιτρο κινητήρα TFSI, ισχύος 300 ίππων.

Νέο Range Rover Sport

Στην έκθεση αυτοκινήτου της νέας Υόρκης η Land Rover παρουσίασε το νέο Range Rover Sport, μεγαλύτερο μεν (κατά 6,2 εκατοστά σε μήκος και κατά 17,8 εκατοστά σε μεταξόνιο) και με δυνατότητα 7θέσιας διάταξης, αλλά ελαφρύτερο μέχρι και κατά 420 κιλά από το προηγούμενο μοντέλο, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία σχεδίασης και κατασκευής του αλουμινένιου αμαξώματος. Βελτιωμένη είναι επίσης κατά 8% η αεροδυναμική του νέου μοντέλου, για το οποίο η εταιρεία τονίζει ότι εξελίχθηκε μεν παράλληλα με το νέο Range Rover κι έχει κάποια κοινά στοιχεία με εκείνο, το 75% όμως των εξαρτημάτων του είναι διαφορετικά. Οι αναρτήσεις είναι με διπλά ψαλίδια εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, υπάρχει νέο, βελτιωμένο σύστημα αερανάρτησης, ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί, φτάνοντας μέχρι τα 27,8 εκατοστά. Το αυτοκίνητο προσφέρεται με δύο εναλλακτικά συστήματα τετρακίνησης, ένα σύστημα με επιπλέον κιβώτιο «κοντών» σχέσεων και δυνατότητα μπλοκαρίσματος του κεντρικού διαφορικού κι ένα ελαφρύτερο (κατά 18 κιλά) σύστημα χωρίς κοντές σχέσεις, με κεντρικό διαφορικό τύπου Τόρσεν. Οι βενζινοκινητήρες είναι ένας 3λιτρος V6 τούρμπο με 258 ίππους κι ένας 5λιτρος V8 τούρμπο με 510 ίππους, ενώ υπάρχει κι ένας 3λιτρος ντίζελ V6 σε δύο εκδόσεις, με 258 και 292 ίππους αντίστοιχα. Αργότερα θα υπάρξει κι ένας ντίζελ 4.4 V8 με 339 ίππους, καθώς και μία υβριδική έκδοση με ντίζελ. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται μ’ ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων της ZF. Το αυτοκίνητο θ’ αρχίσει να πωλείται από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 σε 169 χώρες παγκοσμίως.


auto7

(νέα)////σ.5

#405 05 ΑΠΡ 2013

Νέο Jeep Cherokee στις ΗΠΑ

Την αμερικανική έκδοση της νέας γενιάς του Cherokee παρουσίασε η Jeep στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, χωρίς προς το παρόν να είναι ακόμα γνωστό πότε θα παρουσιαστεί το αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Το αυτοκίνητο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του γκρουπ Fiat-Chrysler, που θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία πολλών διαφορετικών αυτοκινήτων από τις διάφορες μάρκες του γκρουπ. Το νέο Cherokee έχει ανεξάρτητες αναρτήσεις εμπρός-πίσω και προσφέρεται και σε προσθιοκίνητη έκδοση αλλά και σε τετρακίνητη, η οποία προσφέρει 3 διαφορετικές επιλογές στον υποψήφιο πελάτη, απλή τετρακίνηση, τετρακίνηση με πρόσθετη επιλογή για «κοντές» σχέσεις και τετρακίνηση με επιπλέον κοντές σχέσεις και μπλοκέ πίσω διαφορικό. Εκτός από την τετρακίνηση, όμως, υπάρχουν και ηλεκτρονικά βοηθήματα για την υποβοήθηση της κίνησης σε εκτός δρόμου επιφάνειες, με ένα σύστημα ελέγχου ευστάθειας προσαρμοζόμενο στην επιφάνειας κίνησης, το οποίο προσφέρει τις εξής επιλογές: αυτόματο, χιόνι, σπορ, άμμος/λάσπη, βραχώδεις επιφάνειες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης το νέο αυτόματο κιβώτιο της Chrysler, το οποίο έχει 9 σχέσεις! Στην Αμερική το αυτοκίνητο θα προσφέρεται μ’ ένα νέο 4κύλινδρο κινητήρα 2.4 MultiAir 185 ίππων (SAE) κι ένα 3λιτρο V6 271 ίππων.

«Ολόσωμο» αερόσακο μελετάει η Volvo!

Θυμίζει επιστημονική φαντασία, αλλά πρόκειται για πραγματική έρευνα, την πρακτική εφαρμογή της οποίας μελετάει η Volvo. ‘Όπως ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία, μετά τη χρησιμοποίηση για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία του αερόσακου για πεζούς στο V40, εξετάζει τη δυνατότητα εφαρμογής ενός συστήματος εξωτερικής προστασίας, σαν... ολόσωμο αερόσακο για το αυτοκίνητο, με το όνομα (EnVeloP) External Vehicle Protection. Το σύστημα τοποθετείται σ’ ένα αποθηκευτικό χώρο στην οροφή του αυτοκινήτου, ο οποίος περιέχει ένα διπλωμένο «μπαλόνι» κατασκευασμένο από υλικό παρόμοιο με αυτό των αερόσακων. Σε περίπτωση αναπόφευκτης πρόσκρουσης σε άλλο αυτοκίνητο ή εμπόδιο, ή ακόμα και με την επιφάνεια του νερού (π.χ. αν πέσει στη θάλασσα) το μπαλόνι φουσκώνει αστραπιαία και περιβάλει το αυτοκίνητο, ελαχιστοποιώντας τις ζημιές και τις πιθανότητες τραυματισμού των επιβατών. Το σύστημα βρίσκεται στη φάση των δοκιμών και η Volvo εξετάζει αν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί σε μελλοντικά μοντέλα της.


auto7

(νέα)////σ.6

#405 05 ΑΠΡ 2013

Ηλεκτρική Mercedes B Class

Την παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου αναγγέλλει η Mercedes για την έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τη B-Class Electric Drive, που κάνει το ντεμπούτο της στην Αμερική χρησιμοποιώντας έναν «ροπάτο» ηλεκτροκινητήρα χωρίς τις παραμικρές εκπομπές ρύπων. Η αυτονομία της είναι 200 χιλιόμετρα και οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν πρώτα στις ΗΠΑ, στις αρχές του 2014, όπου θα αποτελέσει και την πρώτη πλήρως ηλεκτρική Mercedes, ενώ αργότερα θα προσφερθεί και στις ευρωπαϊκές αγορές. Ήσυχη σε λειτουργία και απαλλαγμένη από ρύπους, υιοθετεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο παράγει πάνω από 100 kW. Όπως σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η μέγιστη ροπή (31 kgm, που αντιστοιχεί περίπου στο ροπή ενός σύγχρονου βενζινοκινητήρα 3 λίτρων), είναι διαθέσιμη από το πρώτο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αναμφισβήτητα ζωντανή επιτάχυνση και η ηλεκτρική B-Class απαιτεί λιγότερο από 10’’ για τα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα. Μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου, που τροφοδοτεί με ενέργεια το αυτοκίνητο, εδρεύει στο λεγόμενο «χώρο ενέργειας», σε ενδοδαπέδια θέση. Μια λύση που ταυτόχρονα εξοικονομεί χώρο και παρέχει ασφάλεια.

Volvo S60, V60 και XC60 R Design

Οι νέες εκδόσεις R Design των Volvo S60, V60 και XC60 διαθέτουν ένα μίγμα ανανεωμένης σπορ εμφάνισης, δυναμικής οδικής συμπεριφοράς και επιπλέον ισχύ από τον κινητήρα, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 329 ίππους στην έκδοση «Polestar». Εξωτερικά οι αλλαγές είναι εμφανείς συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις, με πιο επιθετικό «ρύγχος» εμπρός. Εσωτερικά, τα μαύρα σπορ δερμάτινα καθίσματα προδιαθέτουν για τον χαρακτήρα των συγκεκριμένων Volvo. Το Adaptive Digital Display δεσπόζει στην καμπίνα και προσφέρει τη δυνατότητα για εναλλαγή ανάμεσα σε τρία προγράμματα με διαφορετικές ρυθμίσεις, (Οικονομία, Επιδόσεις, λειτουργικότητα). Οι εκδόσεις R Design μπορούν να συνδυαστούν με όλους τους διαθέσιμους κινητήρες της γκάμας. Το φάσμα εκτείνεται από τον D2 ντίζελ με τους 115 ίππους (δεν διατίθεται στο XC60) έως τον 6κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζίνης Τ6 με τα 304 ίππους. Ο αγοραστής μπορεί να ενισχύσει την απόδοση του T6, φτάνοντας και τους 329 ίππους με την επιλογή του λογισμικού Polestar. Όλες οι εκδόσεις R Design υιοθετούν σπορ χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 15 χιλιοστά.


auto7

(αγορά)////σ.7

#405 05 ΑΠΡ 2013

Ήρθε η Mercedes CLA

Επίσημη πρεμιέρα στην ελληνική αγορά έκανε το νέο μικρό 4θυρο κουπέ της Mercedes, η CLA. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται αρχικά στις εκδόσεις CLA 180 (1.595 κ.εκ., 122 ίπποι), 200 (1.595 κ.εκ., 156 ίπποι), 250 Auto (1.991 κ.εκ., 211 ίπποι) και 220 CDI Auto (2.143 κ.εκ., 170 ίπποι), ενώ το Σεπτέμβριο αναμένεται και μία έκδοση με 2λιτρο ντίζελ 136 ίππων. Οι τιμές ξεκινούν από 28.900 ευρώ χωρίς απόσυρση για τη CLA 180, με πολύ πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει ESP με hill holder, σύστημα ελέγχου έντασης προσοχής (Attention Assist), σύστημα αποφυγής σύγκρουσης (Collision Prevention Assist), ενεργό καπό για προστασία πεζών, 7 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους και αναδιπλούμενους καθρέφτες, ραδιο-CD με έγχρωμη οθόνη, MP3 και Bluetooth, σύστημα start-stop, ζάντες αλουμινίου, υπολογιστή ταξιδιού κλπ.

Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το Juke Nismo Η αντιπροσωπεία της Nissan ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα στην ελληνική αγορά της σπορ έκδοσης του Juke που έχει επιμεληθεί το αγωνιστικό τμήμα της (Nismo). Το Juke Nismo είναι προσθιοκίνητο με χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο ή τετρακίνητο με αυτόματο CVT που προσφέρει και 7 σταθερές σχέσεις. Χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 1.6, με ισχύ 200 ίππων και η εταιρεία αναφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8’’ (8,2’’ για το τετρακίνητο) και μέγιστη ταχύτητα 215 (200) χλμ./ώρα. Οι τιμές ξεκινούν από 25.600 ευρώ για το προσθιοκίνητο (περιλαμβάνει και ως δώρο την απόσυρση) και από 28.800 για το τετρακίνητο.


auto7 #405 05 ΑΠΡ 2013

(κατασκοπεία)////σ.8

Skoda Superb facelift

Η Skoda πρόκειται σύντομα να παρουσιάσει ένα «φέις λιφτ» του Superb, βασισμένο στις γραμμές του πρωτότυπου MissionL, που παρουσίασε στη Φρανκφούρτη το 2011. Αυτό θα ενσωματώνει νέα μάσκα και πιο στρογγυλούς προβολείς. Αν αυτή η αλλαγή δίνει μια νέα εντύπωση -κυρίως στο μπροστινό μέρος- η σιλουέτα του αυτοκινήτου δεν θα αλλάξει. Μικρές λεπτομέρειες διαφοροποίησης θα υπάρχουν στο εσωτερικό και στους κινητήρες για τη ναυαρχίδα της Skoda. © AUTOMEDIA

auto7 No 405  

automobile e-magazine, ηλεκτρονικό περιοδικό για το αυτοκίνητο

auto7 No 405  

automobile e-magazine, ηλεκτρονικό περιοδικό για το αυτοκίνητο

Advertisement