Page 1

διευθυντής Πάνος Φιλιππακόπουλος αρχισυντάκτης Γιάννης Χαρίτος κατασκοπεία-ειδικά θέματα AUTOMEDIA σχεδιασμός blast!communications e-mail info@auto-internet.gr, www.auto-internet.gr

η εβδομαδιαία στάση για το αυτοκίνητο από το www.auto-internet.gr

auto7

(381//05 ΟΚΤ 12)

2 Αποστολή Σαλόνι Παρισιού 2012

Σαλόνι Παρισιού 2012>σ.2

Τ

το θέμα της εβδομάδας_από τον Πάνο Φιλιππακόπουλο

ο χειρότερο με τον οικονομικό εφιάλτη που ζούμε, είναι ότι δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα, γιατί ανάπτυξη δεν θα υπάρξει. Ανάπτυξη μόνο με επενδύσεις υπάρχει και επενδύσεις δεν πρόκειται να γίνουν. Και δεν θα γίνουν γιατί ΟΛΟΙ οι έλληνες πολιτικοί, κάνουν ό,τι μπορούν για να τις αποτρέψουν. Η εκάστοτε αντιπολίτευση σαμποτάροντας και απειλώντας κάθε προσπάθεια επένδυσης. Η εκάστοτε κυβέρνηση σαμποτάροντας κάθε επένδυση που ήδη έγινε. Όταν ξεκίνησε η απόσυρση το 2009, κάποιοι δημιούργησαν μονάδες ανακύκλωσης οχημάτων. Η απόσυρση... αποσύρθηκε και τους κατέστρεψε. Με την αύξηση των καυσίμων κάποιοι επένδυσαν σε συνεργεία τοποθέτησης συστημάτων υγραερίου. Τώρα προτείνεται μια αύξηση του φόρου στο υγραέριο που θα τους κλείσει όλους. Με την παροχή κινήτρων για φωτοβολταϊκά πάρκα, κάποιοι επένδυσαν σ’ αυτά, μερικές φορές παίρνοντας δάνεια. Τώρα το κράτος θέλεις να τους βάλει... έκτακτη εισφορά. Για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες μείωσε την τιμή του ρεύματος σε επίπεδα που τα κάνουν ασύμφορα, προετοιμάζοντας την καταστροφή ενός ολόκληρου κλάδου που μόλις δημιουργήθηκε. Ποιος τρελός θα επενδύσει στην Ελλάδα;


auto7

Σαλόνι Παρισιού 2012 (αποστολή)////σ.2

#381 05 ΟΚΤ 2012

Ήπια προσαρμογή Η επίσκεψη στις μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτου αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να διαπιστώσει κανείς το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι συνέπειες της κρίσης δεν έχουν εξαλειφθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, πολλές απ’ αυτές (μεταξύ των οποίων και η Γαλλία που φιλοξενεί τη συγκεκριμένη έκθεση) έχουν ελλείμματα που προσπαθούν να μειώσουν με σκληρά μέτρα που θίγουν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, παρενέργειες και αντιδράσεις φυσικά υπάρχουν, πουθενά όμως δεν βλέπεις αυτή την εικόνα παρακμής, εγκατάλειψης και αδιαφορίας που υπάρχει στην Ελλάδα. Το κράτος εκεί λειτουργεί, ο ιδιωτικός τομέας επίσης, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του στις νέες πραγματικότητες της αγοράς και της κοινωνίας. Σε ό,τι αφορά την έκθεση, μετά τα πρώτα χρόνια της ευφορίας για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης, οι εταιρείες (και οι κυβερνήσεις) φαίνεται να προσγειώνονται λίγο. Φυσικά υπάρχουν νέα μοντέλα που χρησιμοποιούν και ηλεκτροκίνηση, κυρίως υβριδικά, οι εταιρείες συνεχίζουν τις έρευνές τους για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της έκθεσης όμως ήταν τα συμβατικά νέα μοντέλα. Εκείνο που δείχνει ότι περνάμε περίοδο οικονομικής κρίσης και αναπροσαρμογής σε νέα δεδομένα, είναι η παρουσίαση πολλών νέων μικρών αυτοκινήτων και η ιδιαίτερη προβολή από όλες τις εταιρείες (ακόμα και αυτές που κατασκευάζουν ακριβά αυτοκίνητα) της μείωσης της κατανάλωσης των αυτοκινήτων τους. Αποστολή: Πάνος Φιλιππακόπουλος Επιμέλεια: Πάνος Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Τσιρογιάννης, Γιάννης Χαρίτος

Audi A3 Sportback

Μετά τo 3θυρο A3 η Audi παρουσιάζει τώρα και το νέο 5θυρο Sportback, πιο «οικογενειακό» από το 3θυρο, με ένα μεγάλο χώρο αποσκευών 380 λίτρων. Κατά τα άλλα βασίζεται στο «δάπεδο» και τα μηχανικά μέρη που χρησιμοποιήθηκαν και για το 3θυρο A3 και στο λανσάρισμά του θα προσφέρεται με 3 κινητήρες, δύο υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες TFSI (1.4 με 122 ίππους και 1.8 με 180 ίππους) και ένα ντίζελ TDI 1.6. Το νέο A3 Sportback θ’ αρχίσει να πωλείται από το Φεβρουάριο του 2013, ξεκινώντας φυσικά από τη Γερμανία.

Chevrolet Trax

Ένα μικρό αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου που στην ουσία είναι αδελφό μοντέλο του Opel Mokka. Με μήκος 4,248 μ., το Trax θα προσφέρεται σε προσθιοκίνητη και τετρακίνητη έκδοση με τρεις διαφορετικούς κινητήρες, γνωστούς ήδη από άλλα αυτοκίνητα του γκρουπ GM. Πρόκειται για τον υπερτροφοδοτούμενο 1.4 με τους 140 ίππους (με τετρακίνηση), τον ατμοσφαιρικό 1.6 με 115 ίππους (με μπροστινή κίνηση) και τον ντίζελ 1.7 των 130 ίππων (με μπροστινή κίνηση ή τετρακίνηση). Συνολικά το Trax θα διατίθεται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Citroen DS3 Cabrio

Η ανοιχτή έκδοση του DS3 έχει υφασμάτινη οροφή στην κορυφή του αμαξώματος, που δεν περιλαμβάνει τις «κολόνες» και το πλαίσιο της οροφής. Κάτι που συνεπάγεται μεγαλύτερη ακαμψία του αμαξώματος σε σχέση με τα κλασικά καμπριολέ, άρα και μικρότερες ενισχύσεις που αυξάνουν το βάρος. Έτσι, το DS3 Cabrio έχει βάρος μεγαλύτερο μόνο κατά 25 κιλά από αυτό του κλειστού DS3. Επίσης, έτσι είναι μεγαλύτερη η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, αφού η αναδιπλωμένη οροφή μένει έξω απ’ αυτό, και το αυτοκίνητο έχει χώρο αποσκευών 245 λίτρων. Το άνοιγμα της οροφής γίνεται ηλεκτρικά, ακόμα και εν κινήσει μέχρι τα 120 χλμ./ώρα!


auto7

Σαλόνι Παρισιού 2012 (αποστολή)////σ.3

#381 05 ΟΚΤ 2012

Dacia Logan

Τo νέο μοντέλο έχει εξελιχθεί σχεδιαστικά, ενώ και στο εσωτερικό υπάρχουν σχεδιαστικές αλλαγές, με νέο πίνακα οργάνων και νέους διακόπτες και υλικά, ώστε να βελτιωθεί η απτή ποιότητα και να ενισχυθεί η λειτουργικότητά του. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί απολύτως σύγχρονες λύσεις από πλευράς κινητήρων, οι οποίοι προέρχονται από τη Renault, με πρώτον το νέο τρικύλινδρο τούρμπο των 898 κ.εκ. με τους 90 ίππους. Θα υπάρχει επίσης ο 1.2 των 75 ίππων, όπως και ο 1.5 ντίζελ σε δύο εκδόσεις, με 75 και 90 ίππους.

Dacia Sandero

Ο 5θυρος «αδελφός» του Logan, το Sandero (που όπως και στην προηγούμενη γενιά, θα προσφέρεται και στην πιο «άγρια» έκδοση Stepway), έχει ανάλογη σχεδιαστική εξέλιξη με το Logan, προσαρμοσμένη στη νέα εικόνα της εταιρείας. Αντίστοιχο επίσης είναι και το εσωτερικό του, όπως επίσης και η γκάμα των κινητήρων, που είναι ίδια με του logan, με τους βενζινοκινητήρες των 0,9 και 1,2 λίτρων με 90 και 75 ίππους αντίστοιχα και τον ντίζελ 1,5 σε εκδόσεις των 75 και των 90 ίππων.

Ford EcoSport

Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα για το μικρό αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της Ford που ήδη που ήδη προσφέρεται στην αγορά της Ινδίας και της Βραζιλίας. Είναι άλλωστε το πρώτο «παγκόσμιο» αυτοκίνητο της Ford που εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου στη Νότια Αμερική. Στον Ευρώπη το αυτοκίνητο θ’ αρχίσει να πωλείται σε 18 μήνες και θα προσφέρεται με τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα του ενός λίτρου, στοιχείο που σίγουρα του δίνει ένα πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό, ενώ θα διατίθεται και μία έκδοση ντίζελ.

Ford Mondeo

Tο μεσαίο οικογενειακό Ford θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ως πεντάθυρο χάτσμπακ, σεντάν και στέισον. Το σημαντικό για την ελληνική αγορά είναι ότι θα προσφέρεται και με τον νέο, εξαιρετικό χιλιάρη κινητήρα της Ford. Θα χρησιμοποιεί επίσης τον 1.6 ντίζελ, όπως επίσης και τους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες Ecoboost 1.5 και 2.0 κι ένα 2λιτρο ντίζελ. Τέλος θα προσφέρεται και σε υβριδική έκδοση, όπως και σε τετρακίνητη έκδοση με κινητήρα ντίζελ. Η λίστα του εξοπλισμού θα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από ηλεκτρικά βοηθήματα, συνηθισμένα μέχρι τώρα μόνο σε ακριβά αυτοκίνητα.


auto7

Σαλόνι Παρισιού 2012 (αποστολή)////σ.4

#381 05 ΟΚΤ 2012

Honda CR-V

Η ευρωπαϊκή έκδοση του νέου CR-V, έχει ελαφρά μειωμένες διαστάσεις (μικρότερο μήκος κατά 5 χιλιοστά και ύψος κατά 30 χιλιοστά), η Honda όμως διαβεβαιώνει ότι δεν έχουν μειωθεί οι εσωτερικοί, ενώ το αυτοκίνητο προσφέρει κι ένα τεράστιο χώρο αποσκευών 589 λίτρων. Κατά το λανσάρισμά του θα προσφέρεται με τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα i-VTEC, που αποδίδει τώρα 155 ίππους, με μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2, καθώς και τον ντίζελ 2.2 των 150 ίππων. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε τετρακίνητη, αλλά και σε προσθιοκίνητη έκδοση.

Jaguar F-Type

Το ανοιχτό μοντέλο που παρουσιάστηκε στο Παρίσι θα διατίθεται σε 3 διαφορετικές εκδόσεις, τις F-Type, F-Type S και F-Type V8 S. Η πρώτη θα χρησιμοποιεί το νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 χωρητικότητας 3 λίτρων, που αποδίδει 340 ίππους, η δεύτερη τον ίδιο κινητήρα σε ισχυρότερη έκδοση 380 ίππων και η τρίτη έναν 5λιτρο V8 με 496 ίππους. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων που προσφέρει και τη δυνατότητα χειροκίνητων σειριακών αλλαγών με το μοχλό ή με χειριστήρια στο τιμόνι. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2013.

Kia Pro_ceed

Tο κορεάτικο κουπέ μοντέλο είναι εμφανώς πιο εντυπωσιακό και πιο σπορ από τον προκάτοχο του, με κυριότερο χαρακτηριστικό του την επιθετική φιλοσοφία σχεδίασης και τις τολμηρές γραμμές που διατρέχουν όλο το μήκος του αμαξώματος. Εκτός όμως από την εμφάνιση, σημαντική αναβάθμιση έχει δεχτεί και το εσωτερικό, με τους Κορεάτες να δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια. Το μεταξόνιο, το μήκος και το πλάτος είναι ίδια με αυτά του 5θυρου cee’d (με ύψος χαμηλότερο κατά 4 εκ.), όπως και η γκάμα των κινητήρων.

Kia Carens

Το νέο μεσαίο πολυμορφικό Carens στη δεύτερη γενιά του ακολουθεί κι αυτό τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας και, σύμφωνα, με αυτή έχει αποκτήσει μια τολμηρή σχεδίαση για πολυμορφικό. Παράλληλα είναι χαμηλότερο, πιο σπορ και διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ διαθέτει και ζάντες μεγαλύτερων διαστάσεων που φθάνουν μέχρι και τις 18 ίντσες. Το μήκος του είναι 4,5 μέτρα, ενώ διατίθεται με μία γκάμα 4 κινητήρων.


auto7

Σαλόνι Παρισιού 2012 (αποστολή)////σ.5

#381 05 ΟΚΤ 2012

Mercedes CLS Shooting Brake

Βάζοντας στο στόχαστρο της υποψήφιους αγοραστές που επιθυμούν ένα πενταθέσιο πολυτελές αυτοκίνητο με αυξημένες μεταφορικές ικανότητες, η Mercedes-Benz έφερε στη ζωή τη νέα CLS Shooting Brake. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 550 λίτρων και για το δάπεδό του προβλέπεται προαιρετικά και ξύλινο πάτωμα! Οι κινητήρες είναι τέσσερις: δύο πετρελαίου (2,1 λίτρα με 204 ίππους για τη CLS 250 CDI και 3.0 V6 με 265 ίππους για τη CLS 350 CDI) και δυο βενζίνης (V6 3,5 λίτρων και 306 ίππων για τη CLS 350 και τον twin turbo V8 των 4,6 λίτρων και 408 ίππων για τη CLS 500).

Mini Paceman

Το έβδομο μοντέλο της Mini έχει τη μορφή ενός μικρού «κουπέ ελεύθερου χρόνου». Το Paceman είναι τρίθυρο και είναι βασισμένο στο πλαίσιο του Countryman. Κάτι που σημαίνει ότι έχει και τους ανάλογους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, όπως επίσης και ότι θα προσφέρεται προαιρετικά και σε τετρακίνητη έκδοση. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 330 λίτρων. Θα διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες (1.6 με 122 και 184 ίππους) και δύο ντίζελ (1.6 112 ίππων και δίλιτρος 143 ίππων).Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο εξάρι και προαιρετικά αυτόματο εξάρι.

Mitsubishi Mirage

Το νέο μίνι αυτoκίνητο πόλης έχει μήκος 3,71μ. και βάρος μόλις 845 κιλά. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 235 λίτρα. Το Mirage κινείται από μια νέα γενιά τρικύλινδρων κινητήρων, με χωρητικότητα 1 λίτρου και ισχύ 71 ίππων ή χωρητικότητα 1,2 λίτρων και ισχύ 80 ίππων, που θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). Και οι δύο κινητήρες έχουν εργαστηριακές εκπομπές CO2 κάτω από τα 100 g/km. Η διάθεση του Mirage στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει βαθμιαία από το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Opel Adam

Το γερμανικό μίνι θα διατεθεί αποκλειστικά ως τρίθυρο και θα προσφέρεται σε τρεις βενζινοκίνητες εκδόσεις, 1.2 και 1.4 λίτρων. Η βασική έκδοση, των 1.2 λίτρων αποδίδει 70 ίππους, ενώ οι δύο επόμενες των 1.4 λίτρων εξασφαλίζουν ισχύ 87 και 100 ίππων αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων. Παράλληλα διατίθεται ένα σύστημα ecoFLEX, που περιλαμβάνει και τεχνολογία start/stop για τη μείωση της κατανάλωσης.


auto7

Σαλόνι Παρισιού 2012 (αποστολή)////σ.6

#381 05 ΟΚΤ 2012

Peugeot 301

Ένα νέο μεσαίο σεντάν που προορίζεται για ένα μεγάλο αριθμό αγορών, όπως η κεντρική και ανατολική Ευρώπη, η Τουρκία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, η βόρεια Αφρική, κράτη του Περσικού Κόλπου και... η Ελλάδα. Το 301 έχει μήκος 4,44 μ. και χαρακτηρίζεται από μεγάλους χώρους για επιβάτες και κυρίως ένα τεράστιο χώρο αποσκευών, που φτάνει τα 506 λίτρα. Σ’ αυτό το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθούν οι βενζινοκινητήρες 1.2 και 1.6 με 72 και 115 ίππους αντίστοιχα και ο ντίζελ 1.6 με 92 ίππους.

Range Rover

Η 4η γενιά του Range Rover διακρίνεται για το ολοκαίνουριο αλουμινένιο αυτοφερόμενο αμάξωμα, που εξοικονομεί 420 κιλά βάρους! Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων διαθέτει ένα 5λιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V8 με 510 ίππους και δύο ντίζελ, 3λιτρο με 258 ίππους και 4.4 με 339 ίππους. Το αυτοκίνητο είναι φυσικά μόνιμα τετρακίνητο και διαθέτει και «ενδιάμεσο» κιβώτιο για επιλογή κοντών σχέσεων, όπως και διάφορα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης για τα τέλη του 2013 ένα υβριδικό σύνολο με κινητήρα ντίζελ.

Renault Clio

Σημαντικά ανανεωμένο στο στιλ, έχει σημαντικές νέες προσθήκες στα μηχανικά μέρη, ενώ τα νέα συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας περιλαμβάνουν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει. Το νέο Clio θα χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων κι ένα νέο 3κύλινδρο κινητήρα τούρμπο 900 κ.εκ. (TCe 90) με 90 ίππους. Νέα είναι η έκδοση dCi 90 του 4κύλινδρου ντίζελ 1.5 με 90 ίππους. Στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα εμφανιστεί ο 4κύλινδρος κινητήρας τούρμπο TCe 120 των 1,2 λίτρων, που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων.

Seat Leon

Στο νέο Leon το αμάξωμα, με μήκος 4,26 μέτρα-κοντύτερο κατά 6 εκ. από το προηγούμενο- υπόσχεται μεγαλύτερους χώρους χάρη στο αυξημένο κατά 5 εκ. μεταξόνιο. Το νέο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 90 κιλά και κινείται από βενζινοκινητήρες TSI (1.2 με 85 και 105 ίππους, 1.4 με 120, 1.8 με 180 ίππους) ή ντίζελ TDI (1.6 με 90, 2.0 με 184 ίππους). Οι αναρτήσεις έχουν μπροστά γόνατα Μακφέρσον σε όλες τις εκδόσεις, αλλά πίσω τα Leon με κινητήρες μέχρι 150 ίππων έχουν ημιάκαμπτο άξονα και τα ισχυρότερα έχουν σύστημα πολλαπλών συνδέσμων.


auto7

Σαλόνι Παρισιού 2012 (αποστολή)////σ.7

#381 05 ΟΚΤ 2012

Seat Toledo

Αισθητικά έχουμε ένα μοντέλο με σχεδίαση γνώριμη για την ισπανική εταιρεία, με τα μπροστινά φωτιστικά σώματα να υιοθετούν το στιλ του νεανικού Ibiza. Πίσω η σχεδίαση ακολουθεί τις γραμμές του IBL Concept, ενώ επανέρχεται η σχεδιαστική φιλοσοφία ενός σεντάν. Το Toledo εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρες TSI 1,2 και 1,4 λίτρων με ισχύ από 75 έως 122 ίππους. από τους ντίζελ υπάρχει ο 1.6 TDI με τους 105 ίππους, ενώ μέσα στο 2013 η γκάμα θα αποκτήσει ακόμη πιο οικονομική έκδοση με ισχύ 90 ίππους. Στη χώρα μας αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου του 2013.

Skoda Rapid

Το Rapid έχει μήκος 4,48 μ. και προσφέρει ένα τεράστιο χώρο αποσκευών 500 λίτρων! Η γκάμα θα περιλαμβάνει 5 κινητήρες βενζίνης και δύο ντίζελ και τα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι χειροκίνητα ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με τις 7 ταχύτητες. Για την ελληνική αγορά οι πιο ενδιαφέρουσες επιλογές κινητήρων θα είναι ο 1.2 TSI των 105 ίππων και ο 1.4 TSI των 122 ίππων, όπως επίσης και ο ντίζελ 1.6 TDI με 90 ή 105 ίππους. Οι πωλήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2012.

Toyota Auris

Η Toyota μεγάλωσε το μήκος του νέου Auris μόνο κατά 3 εκατοστά, διατηρώντας το ίδιο μεταξόνιο και το ίδιο πλάτος και μειώνοντας κατά 5,5 εκατοστά το ύψος. Οι χώροι για τους επιβάτες έχουν αυξηθεί, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 360 λίτρα σε όλες τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της υβριδικής. Οι υπόλοιπες εκδόσεις κινούνται από τους γνωστούς συμβατικούς βενζινοκινητήρες 1,33 και 1,6 λίτρων και ντίζελ 1,4 και 2 λίτρων. Ενδιαφέρον έχει η αντικατάσταση του ημιάκαμπτου άξονα πίσω μ’ ένα νέο σύστημα με διπλά ψαλίδια.

VW Golf

Στην έβδομη γενιά του Golf το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει, οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές επίσης (ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 380 λίτρα), ταυτόχρονα όμως έχει γίνει μείωση του βάρους μέχρι και κατά 100 κιλά. Οι κινητήρες είναι όλοι τούρμπο (TSI για τη βενζίνη, με 85 ή 140 ίππους στο λανσάρισμα και TDI για το πετρέλαιο, με 105 και 150 ίππους), ενώ διατίθεται και σύστημα ACT, το οποίο απενεργοποιεί το δεύτερο και τρίτο κύλινδρο στις χαμηλές και μεσαίες στροφές (1.400-4.000), μειώνοντας την κατανάλωση. Μια σειρά από ηλεκτρονικά βοηθήματα και συστήματα ασφαλείας είναι επίσης διαθέσιμα.


auto7

Σαλόνι Παρισιού 2012 (αποστολή)////σ.8

#381 05 ΟΚΤ 2012

ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΑΝ

Ford Fiesta

Το Fiesta προσαρμόζεται στη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας, με αισθητικές επεμβάσεις στο αμάξωμα αλλά και το εσωτερικό του, και αποκτά νέες σημαντικές επιλογές στον εξοπλισμό του, όπως το Active City Stop, ένα σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλές ταχύτητες, και το MyKey, με τη βοήθεια του οποίου οι γονείς μπορούν να επεμβαίνουν σε παραμέτρους του αυτοκινήτου που αυξάνουν την ασφάλεια, όταν στο τιμόνι βρίσκονται τα παιδιά τους. Πολύ σημαντική για την ελληνική αγορά είναι και η προσθήκη στη γκάμα του σούπερ μίνι της Ford του νέου, εξαιρετικού, υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των μόλις 1.000 κ.εκ.

Honda CR-Z

Το ανανεωμένο CR-Z έχει σχεδιαστικές αλλαγές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Αντίθετα, το υβριδικό κουπέ ιαπωνικό μοντέλο δεν έχει αλλαγές στα μηχανικά μέρη, καθώς συνεχίζει να κινείται από τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.500 κ.εκ. με ισχύ 136 ίππους και σχεδόν 20 kgm ροπής, που συνεργάζεται είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είτε με αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT.

Peugeot RCZ

Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστικές αλλαγές εξωτερικά και νέες επενδύσεις στο εσωτερικό. Θα είναι διαθέσιμο με τον 2λιτρο ντίζελ των 163 ίππων που συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Ακολουθεί ο 1.6 THP με 156 ίππους, που συνδυάζεται τόσο με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο όσο και με ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Τέλος υπάρχει ο 1.6 THP με τους 200 ίππους και με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Το 2013 θα προστεθεί και η έκδοση RCZ R η οποία θα φορά τον 1.600αρη κινητήρα τούρμπο με ισχύ 260 ίππων.

Toyota Verso

Το ανανεωμένο Verso έχει υποστεί το συνηθισμένο αισθητικό «φρεσκάρισμα» εξωτερικά και αναβάθμιση υλικών και φινιρίσματος εσωτερικά για να δείχνει πιο ποιοτικό. Αλλαγές και προσθήκες έχουν γίνει και στον εξοπλισμό, ενώ οι τυποποιημένες εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί σε όλους τους κινητήρες. Βελτιώσεις έχουν γίνει επίσης και στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων, ενώ έχουν μειωθεί και τα επίπεδα του θορύβου στο εσωτερικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota, στο ανανεωμένο μοντέλο έχουν αλλάξει πάνω από 470 εξαρτήματα.

Περισσότερες φωτογραφίες

auto7 No 381  

automobile e-magazine, ηλεκτρονικό περιοδικό για το αυτοκίνητο

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you