Page 1

διευθυντής Πάνος Φιλιππακόπουλος αρχισυντάκτης Γιάννης Χαρίτος κατασκοπεία-ειδικά θέματα AUTOMEDIA σχεδιασμός blast!communications e-mail info@auto-internet.gr

η εβδομαδιαία στάση για το αυτοκίνητο από το www.auto-internet.gr

auto7

(378//14 ΣΕΠΤ 12)

2 Δοκιμή BMW 328i Η συνέχεια ενός θρύλου 4 Νέα 7 Αγορά 8 Κατασκοπεία Μυστηριώδες ηλεκτρικό όχημα

BMW 328i > σ.2

Μ

το θέμα της εβδομάδας_από τον Πάνο Φιλιππακόπουλο

ια παρενέργεια της κατάρρευσης της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου που δεν έχουμε ίσως σκεφτεί μέχρι στιγμής, αλλά θα μας απασχολήσει στα επόμενα χρόνια, είναι η δυσμενής επίδραση που αυτή η κατάσταση έχει στην οδική ασφάλεια. Οι Έλληνες γύρισαν πίσω στην εποχή όπου κρατούσαν τα αυτοκίνητα που αγόραζαν επί δεκαετίες και πολλά από τα χιλιάδες σαράβαλα που κυκλοφορούσαν στη χώρα ήταν σαν απασφαλισμένες χειροβομβίδες. Αυτή η κατάσταση τώρα επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι η συντήρηση που γίνεται στα αυτοκίνητα είναι πλημμελέστατη, με μόνο τις απολύτως απαραίτητες εργασίες για να είναι σε θέση να κινούνται. Και μπορεί, λόγω της μειωμένης κίνησης που επέβαλαν η μείωση του εισοδήματος και η αύξηση της τιμής των καυσίμων, να μην έχουμε προς το παρόν θεαματικές αυξήσεις στα ατυχήματα, αλλά το πρόβλημα υπάρχει και μόλις αρχίσει πάλι να αυξάνεται η κίνηση θα το βρούμε μπροστά μας. Καλό είναι να πάρουμε από τώρα τα μέτρα μας και πρώτα απ’ όλα να εφαρμοστεί αυστηρά η νομοθεσία που προβλέπει τους τακτικούς ελέγχους στα ΚΤΕΟ.


auto7 #378 14 ΣΕΠΤ 2012

BMW 328i (δοκιμή)////σ.2

Η συνέχεια ενός θρύλου Το πιο αναγνωρίσιμο ίσως «premium» αυτοκίνητο, αυτό με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως, είναι στη νέα του γενιά ακόμα καλύτερο ποιοτικά και λειτουργικά, ακόμα πιο ολοκληρωμένο, ιδιαίτερα στην έκδοση με τον εξαιρετικό κινητήρα των 245 ίππων, που του χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις, τις οποίες αξιοποιεί απόλυτα το κορυφαίο «πλαίσιο» _του Πάνου Φιλιππακόπουλου

H σειρά 3 της BMW είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο «premium» αυτοκίνητο, και η βαυαρική εταιρεία τονίζει ότι πρόκειται για το «πρώτο σε πωλήσεις premium αυτοκίνητο στον κόσμο». Στη νέα γενιά του, που όπως συνηθίζει η εταιρεία λανσαρίστηκε με κινητήρες σχετικά μεγάλου κυβισμού για ν’ ακολουθήσουν μετά βαθμιαία και εκδόσεις με μικρότερους κινητήρες (ήδη η BMW ανακοίνωσε την 316i με κινητήρα 1.6 τούρμπο 136 ίππων), το αυτοκίνητο έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις αν και είναι ελαφρύτερο κατά 40 κιλά).

εσωτερικό_Το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 5 εκ. προς όφελος των χώρων για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι είναι πλέον πολύ καλοί για 4 άτομα. Πολύ καλός είναι επίσης και ο χώρος αποσκευών, που φτάνει τα 480 λίτρα. Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή, παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση της πλάτης είναι κλιμακωτή. Ένα ακόμα σημείο που σηκώνει κριτική, είναι ότι το άνοιγμα ανάμεσα στο επάνω μέρος της στεφάνης και τον «αφαλό» του τιμονιού είναι μικρό, με αποτέλεσμα να κρύβει είτε το επάνω μέρος του ταχύμετρου και του στροφόμετρου είτε το κάτω μέρος των ενδείξεων του οδομέτρου! Επίσης οι ανοιχτοί χώροι για μικροπράγματα είναι περιορισμένοι. Από πλευράς ποιότητας φυσικά το αυτοκίνητο είναι άψογο και δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο από ένα αυτοκίνητο με τιμή από 42.950 ευρώ (χωρίς απόσυρση). Πολύ πλούσιος είναι ο εξοπλισμός, στον οποίο περιλαμβάνονται στάνταρ σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC με λειτουργία ηλεκτρονικού «μπλοκέ διαφορικού», 6 αερόσακοι, σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης, ηλεκτρικά παράθυρα ,κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικοί καθρέφτες, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης, ραδιο-CD με έγχρωμη οθόνη, 6 ηχεία, θύρα Aux, MP3 και χειριστήρια στο τιμόνι, υπολογιστής ταξιδιού και περιοριστής ταχύτητας.

κινητήρας_κιβώτιο_Η έκδοσης της δοκιμής είναι η δεύτερη στη σειρά και χρησιμοποιεί τον εξαιρετικό 2λιτρο κινητήρα τούρμπο με τους 245 ίππους. Ένα κινητήρα με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά λειτουργίας, με άφθονη ροπή παντού, που κινεί πολύ γρήγορα το αυτοκίνητο. Το εξαιρετικό 8άρι αυτόματο κιβώτιο αποτελεί ιδανικό ταίρι γι’ αυτόν. Στην πόλη η κατανάλωση είναι αυξημένη, γύρω στα 13-13,5 λίτρα/100 χλμ. Στον ανοιχτό δρόμο, αν δείξεις κάποια αυτοσυγκράτηση, μπορείς να πέσεις και γύρω από τα 9 λίτρα. Πολύ ενδιαφέρoν έχει επίσης το σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης (Comfort, Sport, Sport+ και Eco Pro), στάνταρ σε όλη τη σειρά 3, που ρυθμίζει απόκριση στο γκάζι και την αίσθηση του τιμονιού, τις αλλαγές του αυτόματου κιβωτίου στην αυτόματη έκδοση και τη ρύθμιση της ανάρτησης αν υπάρχει η ενεργητική ανάρτηση.


auto7

BMW 328i (δοκιμή)////σ.3

#378 14 ΣΕΠΤ 2012

οδηγώντας_

Παρά την πίσω κίνηση (που το εξαιρετικό ESP-DSC της BMW απλά σε κάνει να ξεχνάς εντελώς την ύπαρξή της!) αυτό το αυτοκίνητο είναι από εκείνα που τονίζουν την πεποίθησή μας ότι με τα σημερινά αυτοκίνητα πρέπει να είσαι εντελώς... ηλίθιος για να βγεις από το δρόμο (ή να έχεις κοιμηθεί πάνω στο τιμόνι). Η επικοινωνία του με τον οδηγό είναι τόσο καλή, που ξέρεις ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεσαι, πόσο εύκολα ακολουθεί το αυτοκίνητο τις εντολές σου, πότε αρχίζει να χάνεται η πρόσφυση. Το τιμόνι είναι συνολικά πολύ καλό (εξαιρετικό στην επιλογή Sport), ακριβέστατο και με πολύ καλή αίσθηση. Η ακρίβεια της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου και της απόκρισής του στις εντολές του οδηγού επίσης πολύ καλή, ακόμα και στην επιλογή Comfort της (έξτρα) ρυθμιζόμενης ανάρτησης, ενώ στην επιλογή Sport δικαιώνει το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό και το αυτοκίνητο αρχίζει να θυμίζει... τρένο! Τα εξαιρετικά φρένα απλώς συμπληρώνουν την εικόνα. Είναι σαφής ο σπορ προσανατολισμός του αυτοκινήτου, που δεν είναι κουραστικό, αλλά δεν είναι και από τα κορυφαία της κατηγορίας του σε άνεση.

συμπέρασμα_Είναι κοινότοπο να καταλήγεις στο συμπέρασμα μιας δοκιμής αναφέροντας πόσο καλή είναι μια καινούργια BMW, αλλά... και τί άλλο να κάνουμε; Είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο είναι από τα κορυφαία της μεσαίας κατηγορίας. Απλώς στην Ελλάδα, μένουμε με το παράπονο ότι οι κινητήρες των 2 λίτρων απευθύνονται πλέον σε πολύ περιορισμένο κοινό.

υπέρ

_ Κινητήρας _ Επιδόσεις _ Οδική συμπεριφορά _ Τιμόνι _ Φρένα _ Εξαιρετικό (έξτρα) αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων _ Ποιότητα _ Χώροι _ Εξοπλισμός _ Χαμηλά τέλη κυκλοφορίας για την κατηγορία του αυτοκινήτου

κατά

_ Περιορισμένοι ανοιχτοί χώροι  για μικροπράγματα _ Κλιμακωτή ρύθμιση πλάτης _ Μικρό άνοιγμα στο τιμόνι, που περιορίζει την ορατότητα προς τα όργανα _ Αυξημένη κατανάλωση στην πόλη _ Αυξημένη τιμή

Περισσότερες δοκιμές http://www.auto-internet.gr/ generaltests.php


auto7

(νέα)////σ.4

#378 14 ΣΕΠΤ 2012

Νέο VW Golf

Με μία μεγάλη εκδήλωση στο Βερολίνο η VW παρουσίασε επίσημα τη νέα, έβδομη γενιά του Golf, μερικές μέρες μόνο πριν την έναρξη της έκθεσης αυτοκινήτου στο Παρίσι, προφανώς για να μη μοιραστεί το μπεστ σέλερ της τα φώτα της δημοσιότητας με τις άλλες σημαντικές πρεμιέρες που θα γίνουν στο Σαλόνι του Παρισιού! Το αυτοκίνητο φυσικά δεν εγκαταλείπει τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές με τις οποίες έγινες διάσημο, έχει όμως υποστεί σημαντική ανανέωση σε όλες τις λεπτομέρειές του, ώστε να δείχνει σύγχρονο και να συμβαδίζει με τη σημερινή σχεδιαστική «ταυτότητα» της εταιρείας. Το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει, οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές επίσης (ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 380 λίτρα), ταυτόχρονα όμως έχει γίνει μείωση του βάρους μέχρι και κατά 100 κιλά, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη στις μέρες μας μείωση της κατανάλωσης και μείωση των εκπομπών ρύπων. Οι κινητήρες είναι φυσικά όλοι τούρμπο (TSI για τη βενζίνη, με 85 ή 140 ίππους στο λανσάρισμα και TDI για το πετρέλαιο, με 105 και 150 ίππους), ενώ στο νέο Golf θα διατίθεται και σύστημα ACT, που εμφανίστηκε πρόσφατα στο Polo BlueGT, το οποίο απενεργοποιεί το δεύτερο και τρίτο κύλινδρο στις χαμηλές και μεσαίες στροφές (1.400-4.000), μειώνοντας ακόμα περισσότερο την κατανάλωση. Μια σειρά από ηλεκτρονικά βοηθήματα και συστήματα ασφαλείας είναι επίσης διαθέσιμα, όπως επίσης και το σύστημα φρένων «πολλαπλών συγκρούσεων», το οποίο όταν διαπιστωθεί (μέσω των αισθητήρων των αερόσακων) μία σύγκρουση, ενεργοποιούν τα φρένα, επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο, ώστε ν’ αποφευχθεί και δεύτερο χτύπημα μετά το πρώτο (φαινόμενο πολύ συχνό στις συγκρούσεις μεταξύ αυτοκινήτων).

Mini Countryman JCW

Η πλούσια γκάμα του Mini επεκτείνεται διαρκώς και με επιτυχία, όπως αποδεικνύει η ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού. Το Mini Countryman θα διατίθεται πλέον και σε έκδοση John Cooper Works. Επίσημα θα το δούμε στο τέλος του μήνα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Εφόδιά του το γνωστό εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας αλλά και ο ισχυρός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,6 λίτρων με ισχύ 218 ίππων! Το Countryman John Cooper Works με το σύστημα τετρακίνησης ALL4 που χρησιμοποιείται και σε άλλες εκδόσεις του Countryman, είναι η πρώτη έκδοση John Cooper Works με κίνηση και στους 4 τροχούς. Σε επίπεδο επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε επτά δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα (με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, 223 χλμ./ώρα με 6άρι αυτόματο κιβώτιο). Η εξωτερική εμφάνιση του Countryman JCW χαρακτηρίζεται από τις θηριώδεις 18άρες ζάντες και το χαμηλωμένο (κατά 10 χιλιοστά) αμάξωμα. Το εσωτερικό υιοθετεί σπορ εικόνα, με οδηγοκεντρικά στοιχεία και σπορ καθίσματα.


auto7

(νέα)////σ.5

#378 14 ΣΕΠΤ 2012

Νέο Ford Mondeo

Στη μεγάλη εκδήλωση που οργάνωσε η Ford στο Άμστερνταμ για τους 2.500 εμπόρους των αυτοκινήτων της, παρουσιάστηκε στους προσκεκλημένους και το νέο Mondeo. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, το μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο της Ford θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά με τρία διαφορετικά αμαξώματα, 5θυρο χάτσμπακ, σεντάν και στέισον. Το σημαντικό για την ελληνική αγορά είναι ότι το νέο Mondeo θα προσφέρεται και με τον νέο χιλιάρη κινητήρα της Ford, που έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του με το Focus και αποτελεί το πιο ηχηρό ράπισμα στην εκτός τόπου και χρόνου πολιτική των «κυβικών» με την οποία κατατάσσονται τα αυτοκίνητα από τους έλληνες γραφειοκράτες και πολιτικούς. Οι άνθρωποι της Ford ανακοίνωσαν επίσης ότι στα αμέσως επόμενα χρόνια η εταιρεία θα ανανεώσει πλήρως το στόλο των επαγγελματικών αυτοκινήτων της, θ’ αρχίσει να προσφέρει στην Ευρώπη και το Mustang, όπως επίσης και δύο νέα αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου. Το, μικρότερο από το Kuga, EcoSport που ήδη προσφέρεται στην αγορά της Ινδίας, όπως και το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο Edge, που πωλείται στην Αμερική και άλλες αγορές.

Υβριδικό Mitsubishi Outlander

Η Mitsubishi ανήγγειλε την παρουσίαση μιας «plug-in» (φορτιζόμενης και από την πρίζα) υβριδικής έκδοσης του νέου Outlander, που θα κάνει την πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι και θ’ αρχίσει την εμπορική του καριέρα στις αρχές του 2013, ξεκινώντας από την Ιαπωνία. Το Outlander PHEV θα είναι τετρακίνητο και θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα που έχουν ήδη δοκιμαστεί στο ηλεκτρικό i-MiEV. Θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 82 ίππων (έναν εμπρός κι ένα πίσω) σε συνδυασμό με το γνωστό 2λιτρο βενζινοκινητήρα. Η μεγάλη μπαταρία του θα φορτίζεται από το βενζινοκινητήρα ή από το δίκτυο και με αυτήν το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινείται και αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητο, με αυτονομία που η εταιρεία υπόσχεται να ξεπερνάει τα 55 χιλιόμετρα, κάτι που φυσικά καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες για κίνηση στην πόλη για τους περισσότερους οδηγούς. Επίσης το υβριδικό σύστημα θα μπορεί να λειτουργεί ως παράλληλο (βενζινοκίνητο με υποβοήθηση από τους ηλεκτροκινητήρες όταν χρειάζεται) ή ως σειριακό (ηλεκτροκίνητο με την άδεια μπαταρία να φορτίζεται από το βενζινοκινητήρα). Η φόρτιση της μπαταρίας από το ηλεκτρικό δίκτυο θα μπορεί να γίνεται σε 4,5 ώρες, ενώ θα μπορεί να φορτίζεται στο 80% με ταχυφορτιστή μέσα σε 30 λεπτά περίπου.


auto7 #378 14 ΣΕΠΤ 2012

(νέα)////σ.6

Ανανέωση για το Ford Fiesta

Σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η Ford στο Άμστερνταμ, με οικοδεσπότη τον ίδιο τον Άλαν Μαλάλι, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, για την παρουσίαση του προϊοντικού της προγράμματος σε 2.500 εμπόρους των αυτοκινήτων της, ανακοινώθηκε και η ανανέωση του Fiesta. Από τα πιο πετυχημένα αυτοκίνητα της Ford σε όλες τις γενιές του, το Fiesta προσαρμόζεται στη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας, με αισθητικές επεμβάσεις στο αμάξωμα αλλά και το εσωτερικό του, και αποκτά νέες σημαντικές επιλογές στον εξοπλισμό του, όπως το Active City Stop, ένα σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλές ταχύτητες. Επίσης, προσφέρει σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα το σύστημα MyKey, με τη βοήθεια του οποίου οι γονείς μπορούν να επεμβαίνουν σε παραμέτρους του αυτοκινήτου που αυξάνουν την ασφάλεια, όταν στο τιμόνι βρίσκονται τα παιδιά τους. Το σύστημα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διαμορφώνουν τα όρια της μέγιστης ταχύτητας του αυτοκινήτου και της έντασης του ηχοσυστήματος. Επίσης ενεργοποιεί τη σίγαση του ηχοσυστήματος μέχρις ότου οι επιβάτες δέσουν τις ζώνες τους και εμποδίζει την απενεργοποίηση βοηθημάτων οδηγού, συστημάτων ασφαλείας και των πιο κρίσιμων προειδοποιήσεων. Πολύ σημαντική για την ελληνική αγορά είναι και η προσθήκη στη γκάμα του σούπερ μίνι της Ford του νέου, εξαιρετικού, υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των μόλις 1.000 κ.εκ. που διατίθεται ήδη με το Focus.

Grand Prix Ιταλίας: Ο Χάμιλτον «έσπασε» την έδρα... Ο Χάμιλτον στέφθηκε νικητής του ιταλικού γκραν πρι και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, κερδίζοντας στην Μόντσα για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ξεκινώντας από την «πολ ποζίσιον», διέσχισε τη γραμμή τερματισμού με διαφορά 4,3’’ από τον Πέρες της Sauber, μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα που βασίστηκε στην στρατηγική του ενός pit-stop, παρ’ ότι είχε εκκινήσει από την 13η θέση της κατάταξης! Tο βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Αλόνσο με την Ferrari μετά από έναν εξίσου εντυπωσιακό αγώνα με πολλά προσπεράσματα, έχοντας ξεκινήσει από τη 10η θέση. Ο Χάμιλτον κυριάρχησε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και πίσω του υπήρχε μεγάλη μάχη, με τον Πέρες να κατακτά τελικά τη δεύτερη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Μάσα με την δεύτερη Ferrari Οι δέκα πρώτοι στον συναρπαστικό αγώνα της Μόντσα, ήταν οι ακόλουθοι: Χάμιλτον (McLaren Mercedes), Πέρες (Sauber Ferrari), Αλόνσο (Ferrari), Μάσα (Ferrari), Ραικόνεν (Lotus Renault), Σουμάχερ (Mercedes), Ρόσμπεργκ (Mercedes), Ντι Ρέστα (Force India Mercedes), Κομπαγιάσι (Sauber Ferrari) και Σένα (Williams Renault).


auto7 #378 14 ΣΕΠΤ 2012

(αγορά)////σ.7

Νέα πακέτα εξοπλισμού Alfa Romeo

Η Alfa Romeo προσφέρει από τα τέλη Σεπτεμβρίου το νέο «πακέτο» εξοπλισμού QV Sportiva για τη MiTo και τη Giulietta. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει για τη MiTo μαρσπιέ αλουμινίου στη βάση των θυρών, εσωτερικό κι εξωτερικό λογότυπο QV, πίσω σπορ προφυλακτήρα, πίνακα οργάνων με λευκό φωτισμό, καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών, πλαίσια εξωτερικών φώτων και εξωτερικά χερούλια θυρών Chrome Satine, μαύρο εσωτερικό, σπορ καθίσματα Alcantara με πράσινες ραφές, ζάντες αλουμινίου 18’’ QV, στεφάνι ζάντας με μαύρο χρώμα και πίσω σπόιλερ και προσφέρεται στην τιμή των 1.700 ευρώ, χαμηλότερη κατά 30% σε σχέση με την τιμή που θα πλήρωνε ο πελάτης αν παράγγελνε αυτά τα στοιχεία εξοπλισμού μεμονωμένα. Το αντίστοιχο πακέτο για τη Giulietta, διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις Distinctive, περιλαμβάνει μαρσπιέ αλουμινίου στη βάση των θυρών, εσωτερικό κι εξωτερικό λογότυπο QV, πίσω σπορ ανάρτηση, σκουρόχρωμους προβολείς, καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών Chrome Satine, ένθετο ταμπλό από σκούρο αλουμίνιο, σπορ δερμάτινο τιμόνι και χειρόφρενο με κόκκινες ραφές, μαύρο εσωτερικό, σπορ πεντάλ αλουμινίου, κόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες φρένων, πλευρικά μαρσπιέ, ζάντες αλουμινίου σκουρόχρωμες QV 18’’ και σπορ δερμάτινο σαλόνι. Η τιμή του είναι 2.300 ευρώ, χαμηλότερη κατά 40% σε σχέση με την τιμή που θα πλήρωνε ο πελάτης αν παράγγελνε αυτά τα στοιχεία εξοπλισμού μεμονωμένα.

Επαγγελματικό Citroen C1 Η Citroen ανακοίνωσε τη διάθεση μιας επαγγελματικής έκδοσης του μίνι αυτοκινήτου της, με την ονομασία C1 eco Entreprise. Όπως και το αντίστοιχο επιβατικό, το αυτοκίνητο κινείται από βενζινοκινητήρα ενός λίτρου με 68 ίππους και διαθέτει πίσω από τις δύο μπροστινές θέσεις χώρο φόρτωσης 710 λίτρων, με ωφέλιμο μήκος ενός μέτρου και ύψος 850 χιλιοστών, ενώ προαιρετικά διατίθεται και μεταλλικό πλέγμα που διαχωρίζει την καμπίνα των επιβατών από το χώρο φόρτωσης. Το ωφέλιμο φορτίο είναι 320 κιλά. Η τιμή του αυτοκινήτου ξεκινάει από τα 9.950 ευρώ, με δύο αερόσακους και κλιματισμό, ενώ το ABS διαθέτει και σύστημα ελέγχου φρεναρίσματος στις στροφές.

Pixo χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Η Nissan πραγματοποίησε μια μικρή ανανέωση του Pixo για το 2012, με νέα χρώματα και άλλες μικροαλλαγές. Η σημαντικότερη βελτίωση αφορά τη λειτουργία του κινητήρα, ο οποίος στην έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο έχει πλέον τυποποιημένες εκπομπές CO2 99 g/km, κάτι που συνεπάγεται απαλλαγή του αυτοκινήτου από τα τέλη κυκλοφορίας.


auto7 #378 14 ΣΕΠΤ 2012

(κατασκοπεία)////σ.8

Μυστηριώδες ηλεκτρικό όχημα

Φωτογραφημένο να υποβάλλεται σε δοκιμές χειρισμού σε μια παγωμένη λίμνη στη βόρεια Σουηδία, το πολύ στενό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι προφανώς ένα ελαφρύ και πολύ μικρό roadster ή κουπέ. Φαίνεται αστείο, είναι μεταμφιεσμένο στο έπακρο και ο οδηγός του διασκέδαζε αρκετά, παίζοντας με αυτό. Το μόνο πρόβλημα με αυτό το αυτοκίνητο είναι ένα: Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι... Ιδέες κανείς; © AUTOMEDIA

auto7 No 378  

automobile e-magazine, ηλεκτρονικό περιοδικό για το αυτοκίνητο

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you