Page 1

διευθυντής Πάνος Φιλιππακόπουλος αρχισυντάκτης Γιάννης Χαρίτος κατασκοπεία_ειδικά θέματα AUTOMEDIA σχεδιασμός blast!communications e_mail info@auto_internet.gr, www.auto_internet.gr

η εβδομαδιαία στάση για το αυτοκίνητο από το www.auto_internet.gr

auto7

(348//23 ΔΕΚ11)

3 Δοκιμή Νέο Chevrolet Aveo Η έκπληξη 5 Παρουσίαση Οδηγούμε το νέο Fiat Panda 6 Νέα 8 Αγορά 10 Κατασκοπεία Νέο VW Golf

Το auto7 σας εύχεται καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2012 Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει την

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

Νέο Chevrolet Aveo > σ.3


auto7 #348 23 ΔΕΚ 2011

Chevrolet Aveo 1.4 (δοκιμή)////σ.3

Η έκπληξη Αφήνοντας πίσω του το παρελθόν, το νέο Aveo κάνει μια δυναμική εμφάνιση στην κατηγορία των σούπερ μίνι, αναγκάζοντάς μας να καταφύγουμε σε μεγεθυντικό φακό για να βρούμε μειονεκτήματα!_του Γιάννη Χαρίτου

Φαίνεται πως οι ιθύνοντες της Chevrolet δεν μπήκαν σε εσωστρεφείς υστερίες φοβισμένων και κολλημένων στο παρελθόν στελεχών του διοικητικού τους συμβουλίου και έδωσαν το χρίσμα σε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει τη διαφορά, να συνομιλήσει στα ίσα με τον ανταγωνισμό και να θέσει τους δικούς του όρους στο τραπέζι. Οι άνθρωποι δηλαδή έκαναν το αυτονόητο. Αποφάσισαν, ως φαίνεται και από το Cruze, να αλλάξουν πορεία και το έκαναν με μια πολύ προσεγμένη δουλειά. Και η προσεγμένη δουλειά πάντοτε προκαλεί το σεβασμό.

εσωτερικό_Το σεβασμό σου τον κερδίζει το Aveo με που θα μπεις μέσα. Κάθεσαι στο καλό κάθισμα και ανακαλύπτεις γύρω σου μια ποιότητα που είναι κορυφαία με τα μέτρα της κατηγορίας. Η συναρμογή αφήνει την αίσθηση της πολύ μεστής κατασκευής και τα υλικά είναι σαφώς καλύτερα από το επίπεδο που συνηθίζεται στην κατηγορία. Αποκομίζεις μια εξαιρετικά φιλική αίσθηση, μια όμορφη αίσθηση καλωσορίσματος. Η σχεδίαση είναι κομψή, η εργονομία καλή, οι χώροι για μικροπράγματα πολύ καλοί και φυσικά οι χώροι για τους επιβάτες είναι εξαιρετικά καλοί για την κατηγορία, σαφώς άνω του μέσου όρου του ανταγωνισμού. Κοντολογίς μέσα στο Aveo αισθάνεσαι πολύ καλά, λαμβάνεις ένα πολύ ωραίο «feedback», που ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ακριβώς έτσι. Την ίδια στιγμή το Aveo δεν έκανε αντίστοιχο άλμα στο κόστος αγοράς, αλλά η ποιότητα κοστίζει περισσότερο και πλέον το μικρό Chevrolet δεν είναι «ευκαιρία». Ξεκινάει από τα 13.980 ευρώ (ή 13.050 ευρώ με απόσυρση). Ο εξοπλισμός είναι όμως πληρέστατος, με στάνταρ τα ESP, κλιματισμό, 6 αερόσακους, πλήρες ηλεκτρικό πακέτο, cruise control, υπολογιστή ταξιδιού, τηλεχειριστήρια στο τιμόνι και ηχοσύστημα με MP3, USB και Bluetooth. Με 14.480 ευρώ παίρνετε επιπλέον φώτα ομίχλης, αυτόματα φώτα, δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και επιλογέα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος, εξωτερικούς καθρέφτες θερμαινόμενους, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω. Είναι μια διαφορά της τάξης των 500 ευρώ και αξίζει τον κόπο, καθώς απογειώνει τη σχέση αξίας/τιμής.

κινητήρας_κιβώτιο_Ο 1400άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδίδει 95 ίππους και συνεργάζεται με ένα 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Κινεί το αμάξωμα με ευκολία, αποδίδει πολύ καλή δύναμη παντού, χαμηλά προσδίδει έναν ευκολοδήγητο χαρακτήρα, περιορίζοντας ιδιαίτερα τις αλλαγές σχέσεων, έχει γραμμική λειτουργία και επιτυγχάνει άνετες επιδόσεις. Είναι ελαφρώς θορυβώδης ψηλά, όχι όμως αξιοπρόσεκτα ενοχλητικά, και όταν πιεστεί λίγο κινείται μάλλον ένα κλικ πάνω από το μέσο όρο σε κατανάλωση. Το κιβώτιο αποτελεί επανάσταση σε σχέση με εκείνον τον «αόριστο» επιλογέα του παρελθόντος. Σαφής και γεροδεμένος, o επιλογέας κάνει και τις γρήγορες αλλαγές να υλοποιούνται με ευκολία και καλή αίσθηση.


auto7

Chevrolet Aveo 1.4 (δοκιμή)////σ.4

#348 23 ΔΕΚ 2011

οδηγώντας_

Το Aveo έχει επιπλέον και μια καλή οδική συμπεριφορά. Ασφαλέστατο και σαφώς φιλικό, πατάει γερά χωρίς να καινοτομεί και χωρίς να δημιουργεί την παραμικρή ανασφάλεια. Οι κάποιες κλίσεις που επιτρέπει η ρύθμιση των αναρτήσεων δεν ενοχλούν, αλλά δεν προδιαθέτουν κιόλας, αφού εδώ υπάρχει ανταγωνισμός με καλύτερη ρύθμιση. Άρα, δημοσιογραφικά, κληθήκαμε να πιέσουμε περαιτέρω, για να δούμε τις αντιδράσεις σε συνθήκες πίεσης. Χωρίς το ESP να χρειαστεί να επέμβει εκεί που δεν έπρεπε, το αυτοκίνητο αποδείχτηκε φιλικό και σίγουρο, με πολύ καλά περιθώρια πρόσφυσης και εξαιρετική ευκολία χειρισμών. Δηλαδή θα θέλαμε ένα σετ λίγο πιο σκληρών ελατηρίων αλλά κι έτσι μας κέρδισε με την αποτελεσματικότητα και τη φιλικότητά του. Εκτός αυτού, η πολύ καλή του άνεση και η αντίστοιχη ποιότητα κύλισης λειτουργούν πολύ θετικά υπέρ του, ενώ ο τρόπος που περνάει πάνω από τις λακκούβες σε ξαφνιάζει ευχάριστα.

συμπέρασμα_

To Aveo σε κάνει να αισθάνεσαι καλά στην πόλη, στην καθημερινότητα, ταξιδεύει άνετα και φιλικά (μια έκτη σχέση θα έφερνε ακόμη καλύτερα σχόλια) και σε κερδίζει πολύ εύκολα με την αίσθηση ποιότητας που αποκομίζεις, ενώ ξεχωρίζει για τους χώρους του. Η νέα πρόταση της Chevrolet μας άρεσε. Εμπλουτίζει και ανεβάζει τον πήχυ στη δύσκολη κατηγορία στην οποία ανήκει και βάζει πλώρη να αντιμετωπίσει στα ίσα τα κορυφαία σούπερ μίνι. Δεν υστερεί πουθενά κι έχει τα δικά του πολύ ισχυρά όπλα στη φαρέτρα του. Είναι η πρόταση που μπορεί να φέρει την έκπληξη.

υπέρ

- Ποιότητα - Χώροι - Δύναμη (με ατμοσφαιρικά κριτήρια) - Επιλογέας - Φιλικότητα - Εξοπλισμός

κατά

- Θα θέλαμε κιβώτιο 6 σχέσεων

Περισσότερες δοκιμές http://www.auto_internet.gr/ generaltests.php


auto7 #348 23 ΔΕΚ 2011

Αποστολή στη Νάπολη (παρουσίαση)////σ.5

Οδηγούμε το νέο Fiat Panda Παρουσία του επικεφαλής της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε έγινε η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Panda στον -ιστορικό- χώρο όπου θα κατασκευάζεται, στο εργοστάσιο του Πομιλιάνο ντ’ Άρκο στην περιοχή της Νάπολης_του Πάνου Φιλιππακόπουλου

To σημερινό Panda κατάφερε χάρη στα εξαιρετικά προσόντα του να ξεπεράσει το συνηθισμένο μέσο όρο ζωής των σύγχρονων μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετρώντας πλέον πάνω από 8 χρόνια ζωής, κάτι που δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες για τον αντικαταστάτη του. Το νέο Panda, 5θυρο όπως και το προηγούμενο, είναι μεγαλύτερο (κατά 11 εκατοστά σε μήκος, φτάνοντας τα 3,65 μ., και 5 εκατοστά φαρδύτερο), προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, κάτι σημαντικό αν σκεφθούμε ότι ήδη το προηγούμενο ήταν πραγματικό τετραθέσιο. O χώρος αποσκευών είναι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας, με δυνατότητα αυξομείωσής του χάρη στο ρυθμιζόμενο (σε ορισμένες εκδόσεις) πίσω κάθισμα. H χωρητικότητά του ξεκινάει από τα 225 λίτρα με το κάθισμα τραβηγμένο πίσω και φτάνει στα 260 λίτρα με το κάθισμα τέρμα εμπρός, παραπέμποντας στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. Προσθέστε και το γεγονός ότι υπάρχουν ένα σωρό χώροι για μικροπράγματα στο εσωτερικό κι έχετε την εικόνα ενός αυτοκινήτου πόλης που διεκδικεί το άριστα στην πρακτικότητα. Οι δύο κινητήρες του σημερινού Panda (1.2 με 69 ίππους και ντίζελ 1.3 με 75 ίππους) θα υπάρχουν και στο νέο μοντέλο, η γκάμα του οποίου θα συμπληρώνεται με τον TwinAir τούρμπο των 900 κ.εκ. με τους 85 ίππους και με μία νέα ατμοσφαιρική έκδοση του ίδιου κινητήρα με 65 ίππους. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 5 ταχυτήτων και η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς, σύντομα όμως θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση. Η επαφή μας με το αυτοκίνητο ήταν αρκετά σύντομη, είχαμε πάντως την ευκαιρία να το οδηγήσουμε με τους δύο σημαντικότερους κινητήρες του, τον TwinAir των 85 ίππων και τον ντίζελ των 75, επιβεβαιώνοντας πως ο ντίζελ είναι καλύτερος, πιο «γεμάτος» από χαμηλά, με καλύτερη ροπή, λιγότερο θορυβώδης και πιο οικονομικός. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή για μίνι αυτοκίνητο και η οδήγησή του Panda στον αυτοκινητόδρομο μας επιβεβαίωσε ότι διατηρεί την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου που έκανε διάσημο τον προκάτοχό του. Η ποιότητα κατασκευής επιβεβαιώνεται από την απουσία τριγμών και η εργονομία δεν μας προβλημάτισε καθόλου. Το τιμόνι είναι απολύτως ικανοποιητικό, όπως και τα φρένα, ενώ η κατευθυντικότητα και η σταθερότητα του αυτοκινήτου είναι πολύ καλές. Στην Ελλάδα το νέο Panda θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο, με τις πρώτες παραδόσεις να προβλέπονται μέσα στο Φεβρουάριο. Η τιμή εκκίνησης δεν αναμένεται να απέχει πολύ από αυτή του σημερινού μοντέλου, αν και ο εξοπλισμός θα είναι σημαντικά καλύτερος.

Περισσότερες φωτογραφίες


auto7

(νέα)////σ.6

#348 23 ΔΕΚ 2011

Νέα Mercedes SL

Η Mercedes ανακοίνωσε τη νέα γενιά SL, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2012 και υιοθετεί αισθητικά στοιχεία από την SLK. Είναι η πρώτη φορά που η Mercedes επιλέγει τη σχεδόν αποκλειστική χρήση αλουμινίου για την κατασκευή ενός πλαισίου που προορίζεται για ένα όχημα ευρείας παραγωγής, όπως είναι η SL. Μόνο το χαλύβδινο πλαίσιο του παρμπρίζ διαφοροποιείται από το μοναδικό κατασκευαστικό κανόνα της νέας SL, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία σε περίπτωση ανατροπής του αυτοκινήτου. H αναδιπλούμενη οροφή διαθέτει πλαίσιο που είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο και έτσι ζυγίζει 6 κιλά λιγότερο από αυτήν της προηγούμενης γενιάς. Στη νέα SL θα υπάρχει και ένα νέο σύστημα με την ονομασία «Magic Vision Control». Με το συγκεκριμένο σύστημα ενσωματώνονται τα ακροφύσια του συστήματος πλύσης του παρμπρίζ πάνω στους υαλοκαθαριστήρες, ώστε να μην μπαίνει νερό στη καμπίνα όταν η οροφή είναι ανοικτή. Από πλευράς κινητήρων η νέα SL θα είναι διαθέσιμη αρχικά με δύο μηχανικά σύνολα. Στην έκδοση SL 350 ο V6 των 3,5 λίτρων αποδίδει 306 ίππους και στην έκδοση SL 500 έχουμε τον twin-turbo V8 των 4,7 λίτρων, που αποδίδει 435 ίππους. Το σύστημα διεύθυνσης είναι ηλεκτροϋδραυλικό με μεταβλητό «βήμα» και μεταβλητή υποβοήθηση, ενώ η ανάρτηση είναι ημιενεργητική με ρυθμιζόμενη απόσβεση στη στάνταρ έκδοση και υπάρχει και ενεργητική ανάρτηση ως έξτρα. Η νέα SL είναι κατά 20 % πιο άκαμπτη σε σχέση με το αυτοκίνητο που αντικαθιστά, ενώ είναι και κατά 30% πιο οικονομική στην κατανάλωση καυσίμου.

Opel Zafira Tourer με φυσικό αέριο

Η Opel, μία από τις εταιρείες που προωθούν συστηματικά τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως το φυσικό αέριο στα μοντέλα τους, ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο θα είναι διαθέσιμη και μία έκδοση διπλού καυσίμου για το νέο Zafira Tourer, η οποία θα καίει φυσικό αέριο (CNG). Το Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX θα χρησιμοποιεί υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων με 150 ίππους, ο οποίος θα λειτουργεί με φυσικό αέριο, αλλά και με βιοαέριο ή με μίγμα φυσικού αερίου-βιοαερίου. Επίσης, εκτός από το ρεζερβουάρ του αερίου, που χωράει 25 κιλά καυσίμου, το αυτοκίνητο θα έχει κι ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 14 λίτρων, που του προσφέρει επέκταση της αυτονομίας του κατά περισσότερα από 100 χιλιόμετρα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Opel επέλεξε για την αποθήκευση του αερίου την κατασκευή του ρεζερβουάρ με ένα σύνθετο υλικό από ανθρακονήματα αντί να χρησιμοποιήσει τους κλασικούς χαλύβδινους κυλίνδρους, επιτυγχάνοντας έτσι μείωση του βάρους κατά 85 κιλά. Οι τυποποιημένες εκπομπές CO2 για το Zafira Tourer CNG είναι 129 g/km.


auto7

(νέα)////σ.7

#348 23 ΔΕΚ 2011

BMW 6 Cran Coupe

Η BMW, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άφησε αναπάντητη την αυξανόμενη παρουσία του ανταγωνισμού στην κατηγορία των μεγάλων 4θυρων κουπέ και παρουσιάζει τη δική της πρόταση, πάνω στην πλατφόρμα της σειράς 6. Η BMW 6 Cran Coupe έχει μήκος πάνω από 5 μέτρα (5,007 m.), είναι τετραθέσια με διαιρούμενο και αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα κι έχει χώρο αποσκευών 460 λίτρων. Από πλευράς κινητήρων αρχικά θα είναι διαθέσιμη με εξακύλινδρους 3λιτρους κινητήρες τούρμπο με άμεσο ψεκασμό, βενζίνης (640i) και πετρελαίου (640d), που αποδίδουν 320 ίππους και 313 ίππους αντίστοιχα, ενώ αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα και η «ναυαρχίδα» 650i με το νέο V8 των 4,4 λίτρων με διπλό τούρμπο, άμεσο ψεκασμό και 450 ίππους. Φυσικά με το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο το τεράστιο τεχνολογικό «οπλοστάσιο» της BMW σε εξοπλισμό ασφάλειας, άνεσης και ψυχαγωγίας, ενώ από το λανσάρισμα θα είναι διαθέσιμο κι ένα «πακέτο» εξοπλισμού «M Sport».

Bentley Continental V8

Η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία των Continental GT και GTC με τον νέο V8 TFSI κινητήρα των 4.0 λίτρων με διπλό τούρμπο, που θα παρουσιαστούν τον Ιανουάριο στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Ο κινητήρας αποδίδει 507 ίππους στις 6.000 σ.α.λ., με σχεδόν 67 kgm ροπής. Συνδυάζεται με έναν οκτάρι αυτόματο κιβώτιο με κοντές σχέσεις και η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Οι επιδόσεις που δίνει η εταιρεία είναι 0-100 χλμ/ ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα. Ο νέος κινητήρας είναι αλουμινένιος, με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών. Χρησιμοποιεί ένα νέο intercooler και μια νέα εξελιγμένη εξάτμιση. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το σύστημα διακοπής της λειτουργίας των μισών κυλίνδρων για μειωμένη κατανάλωση. Ονομάζεται «cylinder on demand» και απενεργοποιεί τους μισούς κυλίνδρους όταν αυτοί δεν χρειάζονται. Η Bentley δηλώνει ότι σε σχέση με τον W12 των 6.0 λίτρων ο V8 έχει κατά 40% μειωμένες εκπομπές ρύπων. Από στιλιστικής άποψης, τα V8 Continental GT και GTC διαθέτουν μαύρη γυαλιστερή γρίλια με χρωμιωμένα στοιχεία, κόκκινο «Β» στο λογότυπο «Bentley» μπροστά και πίσω καθώς και τέσσερις χρωμιωμένες απολήξεις στην εξάτμιση. Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στη νέα δερμάτινη ταπετσαρία Eliade, τα ξύλινα διακοσμητικά από δέντρο ευκαλύπτου, τις προαιρετικά δίχρωμες επενδύσεις, αλλά και στη νέα κεντρική κονσόλα.


auto7

(αγορά)////σ.8

#348 23 ΔΕΚ 2011

Στην Ελλάδα το Opel Ampera

Το Ampera, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Opel που διαθέτει και σύστημα φόρτισης με βενζινοκινητήρα για επέκταση της αυτονομίας του, θα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, αν και η πορεία του εξαρτάται σίγουρα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το φόρο πολυτελείας. Ο παραλογισμός του ελληνικού συστήματος από τη μία το απαλλάσσει από το τέλος ταξινόμησης επειδή συμβάλλει στον περιορισμό της ρύπανσης κι από την άλλη το επιβαρύνει με φόρο πολυτελείας, αφού αναπόφευκτα το αυτοκίνητο είναι ακριβό, όπως κάθε νέα τεχνολογία αιχμής. Έτσι, το Ampera επιβαρύνεται με φόρο πολυτελείας 14.861 ευρώ (!!!), όσο κοστίζει δηλαδή ένα μικρομεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η τιμή του να σκαρφαλώνει σχεδόν στα ...60.000 ευρώ! Εφ’ όσον η ελληνική κυβέρνηση ακούσει (όπως φημολογείται) τη φωνή της λογικής και καταργήσει το φόρο πολυτελείας, τουλάχιστον για τα αυτοκίνητα με εναλλακτικές αντιρρυπαντικές τεχνολογίες, η τιμή του Ampera θα είναι 44.500 ευρώ (ενώ επιβραβεύεται με καθημερινή είσοδο στο δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). Ο εξοπλισμός είναι αντίστοιχα πλούσιος με το ύψος της τιμής, με ESP, 6 αερόσακους, αυτόματο κλιματισμό, δερμάτινη ταπετσαρία, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, ραδιο-CD με οθόνη αφής, 6 ηχεία και είσοδο USB, cruise control, Bluetooth, αυτόματα φώτα, αυτόματους καθαριστήρες, ζάντες αλουμινίου, υπολογιστή ταξιδιού, ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέφτη κλπ.

Διαθέσιμη η νέα Porsche 911

Επίσημη παρουσίαση της νέας 911 στους δημοσιογράφους έκανε η αντιπροσωπεία της Porsche, ανακοινώνοντας και τις τιμές του αυτοκινήτου. Το εμβληματικό μοντέλο της Porsche επιβαρύνεται φυσικά με όλους τους εξωπραγματικούς φόρους που υπάρχουν στην Ελλάδα για τα ακριβά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα η τιμή του να σκαρφαλώνει στα ...152.300 ευρώ (για την Carrera 3.4 των 350 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο 7 ταχυτήτων). Ο εξοπλισμός φυσικά είναι πληρέστατος, με σύστημα ελέγχου ευστάθειας PSM, 6 αερόσακους, αυτόματο κλιματισμό με φίλτρο ενεργού άνθρακα, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, φώτα με ξένον και σύστημα καθαρισμού, hill holder, συναγερμό, ζάντες αλουμινίου, δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση ύψους και πλάτης, ραδιο-CD με ενισχυτή 235 watt, 9 ηχεία και είσοδο Aux, υπολογιστή ταξιδιού, αυτόματα φώτα, σύστημα Start- Stop. Η Carrera S 3.8 των 400 ίππων ξεκινάει από 182.500 ευρώ!


auto7 #348 23 ΔΕΚ 2011

(αγορά)////σ.9

Aixam GTO με άδεια μοτοποδηλάτου

Η άρση της απαγόρευσης των ντίζελ στην Ελλάδα ανοίγει το δρόμο και για την ελεύθερη κυκλοφορία των τετράτροχων μίνι οχημάτων της γαλλικής Aixam, που με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους λογίζονται ως μοτοποδήλατα ή ως μοτοσυκλέτες (ανάλογα με τον κυβισμό και την ισχύ του κινητήρα). Με αυτή την ευκαιρία η αντιπροσωπεία της Aixam, Χ. & Δ. Σαραντόπουλος Α.Ε., ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου τη διαθεσιμότητα του νέου μοντέλου Aixam GTO, που λογίζεται ως μοτοποδήλατο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγείται με το ανάλογο δίπλωμα και ηλικία από 16 ετών στην Ελλάδα και κινείται καθημερινά στο δακτύλιο. Το GTO, που είναι το πλούσιο μοντέλο της Aixam, είναι διθέσιο, με μεγάλο χώρο αποσκευών, έχει κινητήρα ντίζελ 400 κ.εκ. με ισχύ 5,4 ίππων, εκπομπές CO2 μόλις 77,9 g/km και εξοπλισμό με ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης, ραντάρ παρκαρίσματος και ραδιο-CD, ενώ στα έξτρα (με κόστος 320 ευρώ) διατίθεται και σύστημα ABS! Η τιμή του είναι 14.850 ευρώ. Tο βασικό μοντέλο της εταιρείας, το City, επίσης με ντίζελ 400 κ.εκ. ξεκινάει από 9.990 ευρώ.


auto7

(κατασκοπεία)////σ.10

#348 23 ΔΕΚ 2011

3θυρο

VW Golf

Μετά από δύο χρόνια παρακολούθησης διάφορων «μουλαριών» τώρα έχουμε επιτέλους φωτογραφίες του νέου Golf με το δικό του αμάξωμα. Ο κατάσκοπος πίσω από το φακό στις ΗΠΑ ήταν πολύ τυχερός και κατάφερε πάρει αυτά τα πλάνα πριν οι μηχανικοί τοποθετήσουν τα πρωτότυπα πάνω στο τρέιλερ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Volkswagen κάνει χρήση του μαύρου και λευκού καμουφλάζ, μαζί με κάποια επιπλέον προστατευτικά, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Η επόμενη γενιά Golf έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί στα τέλη του 2012 ή στις αρχές του 2013. Οι εικόνες μας δείχνουν δύο πρωτότυπα, ένα 3θυρο Golf GTI και την τακτική 5θυρη έκδοση. Τα πρωτότυπα άφησαν το γκαράζ για μια συγκριτική αξιολόγηση με το αδελφό Audi S3. Και τα δύο είναι χαμηλότερα από την τρέχουσα γενιά Golf VI. Η επόμενη γενιά θα έχει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό. Το 3θυρο Golf VII έχει μεγάλους τροχούς στην έκδοση GTI καθώς και εξατμίσεις GTI. © AUTOMEDIA 5θυρο

auto7 No 348  

automobile e-magazine, ηλεκτρονικό περιοδικό για το αυτοκίνητο

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you