Page 1

koop nu en je kaart

start verkoop ’21—’22

interview The Sound of Music

agenda ’21-’22

ATLAS 4 kids

interview TITANIC de musical

→ PAG. 5

→ PAG. 8 + 9

→ PAG. 10 + 11

→ PAG. 13


3

S AV E T H E D AT E

ATLAS 5 jaar Nog eventjes en dan vieren wij alweer onze vijfde verjaardag! Maak alvast een notitie in je agenda: vrijdag 15 t/m zondag 17 oktober vieren wij ons jubileumweekend. Save the date!

INFO

Welkom terug Het afgelopen jaar waren onze zalen, noodgedwongen, leger dan ooit. Wat was het stil zonder u. Gelukkig zijn we 2020 goed doorgekomen, ondanks de noodgedwongen halvering van de bezoekersaantallen. Met creatief gemotiveerde medewerkers, met trouw publiek dat royaal tickets heeft gedoneerd om zo de artiesten en gezelschappen een steun in de rug te bieden, met de Rijksoverheid, de Gemeente Emmen, Provincie Drenthe en onze sponsoren De Rabobank en NDC Media die ons financieel (zijn blijven) steunen en Vrienden van ATLAS die massaal lid zijn gebleven.

ACTIE

e at er.n l

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat de wereld in de ban raakte van de pandemie. Een zwaar en intensief jaar. En toch…! Toch was het ook het jaar van de kunst, van creativiteit van samenwerking en kansen. Met het online theaterfestival werkten we samen met diverse theaters in het land en brachten we live concerten en optredens vanuit de huiskamers van artiesten bij u thuis.

We kijken positief de toekomst in en blijven ons, ook na Covid-19 richten “op wat er wel kan!”. Met een prachtig programma voor seizoen 2021-2022, zijn we klaar om te spelen en kijken we er naar uit u te mogen ontvangen in ONS mooie theater!

Wij volgen een uitgebreid protocol om je te verzekeren van een veilig bezoek aan ons theater; denk aan extra schoonmaak, looproutes en zaalbegeleiding. Graag informeren we je over de nieuwe richtlijnen die wij momenteel hanteren via atlastheater.nl/richtlijnen.

s th

Ook hier, in het voorwoord van ons aanbod voor theaterseizoen 2021/2022, wil ik u enorm bedanken voor uw steun, voor uw vertrouwen en uw geduld.

Terwijl het theater aangepast werd aan de blijvend veranderende RIVM voorschriften om u een veilige omgeving te kunnen bieden, kreeg het aanbod voor de zakelijke markt een hele nieuwe dimensie met de toename van de streaming van webinars en digitale events. Een nieuwe tak van sport voor het ATLAS theater, waarmee al veel mooie producties tot stand zijn gekomen. En hoewel we de scholen niet meer konden bezoeken, bedachten we een manier om ze wel ‘digitaal te ontvangen’ middels het speciaal ontwikkelde digitale lespakket die gratis werd aangeboden aan het (basis) onderwijs. Een groot succes.

Veilig naar theater

at l a

We voelen ons hiermee enorm gewaardeerd en zijn er trots op.

‘Verbinding’ werd meer dan ooit het sleutelwoord. Er werden ruim 10.000 handgeschreven ansichtkaarten verstuurd vanuit het ATLAS Theater, we ontvingen keer op keer geweldig veel respons van u op onze ‘stay at home challenge’. En er kwamen duizenden aanvragen binnen voor het ATLAS mondkapje (die inmiddels een collectors item is geworden ;-))

Puzzel & win Maak kans op een Podium Cadeaukaart t.w.v. € 50,door mee te doen met de kruiswoordpuzzel op pagina 17.

M E T DA N K A A N O N Z E S P O N S O R E N

Met enthousiaste groet, Machteld van der Werf Theaterdirecteur

ATLAS Theater Raadhuisplein 100 7811 AP Emmen

+31 (0)591 850 856 info@atlastheater.nl


4

theaterwijzer ik ga met kinderen

jonger dan 5 jaar

ouder dan 5 jaar

ZO 6 MRT

VR 24 SEP

Brandweerman Sam Live! 2+

Joost x Roedie 8+

ZO 20 MRT

ZO 20 FEB

Bumba Show 1+

De Prins van Oranje 6+

we helpen je kiezen

Bumba Op Reis ZO 15 MEI ZO 1 MEI

De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen 7+

Woezel & Pip 2+

ik ga met mijn partner

wij willen lachen

wij willen verwonderd worden

wij houden van live muziek

ZA 20 NOV

VR 29 OKT

IMAGINE – The John Lennon

The Jimi Hendrix

Songbook

Re-Experience

17 — 19 DEC

ZA 22 JAN

TITANIC de musical

The Wieners & Cor Sanne

VR 25 FEB

DO 3 MRT

Another Kind of Blue

Van Velzen

ZA 2 OKT

Sanne Wallis de Vries VR 21 JAN

Koefnoen DO 3 FEB

Veldhuis & Kemper DO 21 APR

Marc-Marie Huijbregts

ik ga met vrienden

ZA 16 OKT

Martijn Koning VR 29 OKT

ik ga met vriendinnen

WO 13 OKT

Liften 2: Celdeling DO 20 JAN

TRYO

Tis Hier Geen Hotel!

ZA 29 JAN

WO 2 MRT

Kamphues & Doornbos’

Huisvrouwen Bestaan Niet

grote Grand-Prix-Circus

ik ga met familie

VR 1 OKT

15 — 19 SEP

Rob & Emiel

The Sound of Music

DO 18 NOV

WO 24 NOV

The Rocky Horror Show

Snelle

ZA 5 FEB

ZO 26 DEC

Rolf Sanchez

Broodkapje en een stuk of 7 geitjes

kiezen! waar moet ik heen? heb je nog tips? wat is leuk met kinderen? help mij kiezen!


5 INTERVIEW

Nandi van Beurden over Maria in The Sound of Music:

‘We hebben veel gemeen’ De naam Maria zingt al lang rond in het gezin Van Beurden. Moeder Simonne speelde óók Maria, al was dat Maria Magdalena in de musical Jesus Christ Superstar. Het bewijst dat de hartstocht van Nandi voor het muziektoneel in elk geval deels genetisch is bepaald. ”In de tijd dat mijn moeder speelde, lag ik soms in de Maxi-Cosi in de coulissen bij wijze van spreken.” Lachend: “Ik ben dus al heel vroeg met musical in aanraking gekomen.” Inmiddels ademt Nandi, net 30, musical. Niet in de laatste plaats door haar optreden in de AVROTROS-tv-hit ‘Op zoek naar Maria’, waarin ze bij publiek,

pers en jury favoriet was. Ze was in 2014-2015 understudy voor de rol van Maria in de toenmalige productie The Sound of Music en speelde tevens in het ensemble. Nandi: “Ik kende uiteraard de filmversie van The Sound of Music met Julie Andrews en Christopher Plummer, maar het was pas in De Efteling dat ik de musicalversie voor het eerst zag. Dat was in 2008; ik had een baantje als zaalwacht in het pretpark waar de musical toen werd opgevoerd. Die maakte grote indruk op me.” Geïntrigeerd door de rol van Maria, de jonge vrouw die in de

(religieuze) leer is in het klooster, maar nog niet is toegelaten tot de Orde, is Nandi altijd geweest. “Maria en ik hebben veel gemeen. Absoluut. Ze past niet in de mal van het klooster en evenmin in het militaire regime van het gezin, opgelegd door kapitein Von Trapp. Er is eigenlijk geen vormpje voor haar te vinden. Ze is een vrouw die zegt waar het op staat. Geen rebel die de barricaden beklimt, wel iemand die anderen ervan probeert te overtuigen dat het anders kan. En dat je je juist voor dat andere moet openstellen. “Bovendien herken ik haar energie en levenslust. Die kan ze kwijt door luidkeels te zingen op de Alpenweiden, maar ze steekt die vitaliteit ook in haar relatie met de kinderen en uiteindelijk ook in kapitein Von Trapp. Haar levenslust werkt aanstekelijk en haar bijna kinderlijke eerlijkheid is steeds ontwapenend.” “De eerlijkheid van kinderen bewonder ik elke keer weer. Voor ons is The Sound of Music een baan waarbij je zeven, acht keer per week op moet.

Een prachtbaan, maar het is ook werk. Kinderen zijn elke keer weer zó dankbaar dat ze hun droom mogen verwezenlijken voor een groot publiek. Daarbij houden ze je scherp. Als je niet eerlijk speelt, merken ze dat meteen. Ze pikken dat gewoon niet. De chemie houdt dan op, je krijgt niks meer terug.” “Het lied dat voor mij de rol en de productie het beste typeert is I have confidence, in het Nederlands Ik kan heel de wereld aan. Daarin spreekt Maria zichzelf moed in om dappere keuzes aan te gaan en dat moeten alle personages in de musical. Ook al vind je het eng, twijfel je aan jezelf, ook al staan je principes ter discussie en weet je niet waarin je verzeild gaat raken: ga die keuzes aan!”

The Sound of Music is woensdag 15 september t/m zondag 19 september te zien in het ATLAS Theater!

"Ze is een vrouw die zegt waar het op staat." Nandi van Beurden over Maria

waar moet ik heen? heb je nog tips? wat is leuk met


6

uitgelicht

Rob & Emiel Van Houdini tot Copperfield Rob en Emiel gaan terug naar hun roots. Geïnspireerd door hun illustere voorgangers mixt het duo in ‘Van Houdini tot Copperfield’ magie, illusie en experimenten met andermans gedachten. Het resultaat is een show vol schijnbaar onmogelijke zaken in het kwadraat: magi(e)strale acts, originele vondsten, vingervlugheid en echte mindfucks.

SPECIAL

vr 1 okt 20.30 uur € 19,50

Liften 2: Celdeling Tooske Ragas, Joke de Kruijf en Marleen van der Loo Tooske Ragas, Marleen van der Loo en Joke de Kruijf bundelen hun krachten in dit tweede ‘Liften’-deel. Opnieuw een feelgoodvoorstelling met prachtige liedjes, oprechte gesprekken en gevatte humor. Ze zitten vast in de cel en terwijl het verleden van de vrouwen op tafel komt, volgen hilarische situaties, ontroerende momenten en vlijmscherpe onderwerpen elkaar in hoog tempo op. ‘Liften 2: Celdeling’ is een portret van het leven en een ode aan de schoonheid van de vrouw. SPECIAL

wo 13 okt 20.30 uur € 25,00

Nick & Simon Nick, Simon & Garfunkel In 1970 verscheen het album ‘Bridge Over Troubled Water’ van Simon & Garfunkel. Vijftig jaar later reisden Nick & Simon naar New York, waar het avontuur ooit begon voor het legendarische Amerikaanse duo. Hun zoektocht leverde veel inspiratie op voor nieuw materiaal en dit najaar verschijnt er dan ook een nieuw album, ‘NSG’. Met deze plaat op zak nemen de mannen je mee langs werk van hun nieuwe album en de onvergetelijke muzikale nalatenschap van dat andere duo. MUZIEK

vr 26 nov 20.00 uur € 44,50 / € 42,00

Rocky Horror Show Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker e.v.a. Sven Ratzke speelt de hoofdrol in deze Nederlandstalige versie van de beroemde rockmusical; een hilarische, wilde rit vol onweerstaanbare muziek en rondvliegende hormonen. Door een lekke band en een onweersbui raken Brad en Janet verstrikt in de wereld van de perverse dokter Frank-NFurter en zijn blonde supercreatie Rocky. Een wereldwijde kaskraker, waarbij iedereen mee mag doen en alles kan.

MUSICAL

do 18 nov 20.00 uur € 37,50 / € 35,00


7

Bezoek één van deze voorstellingen en beleef een onvergetelijke avond.

The John Lennon Songbook Jimmy Coburn Op 8 december 2020 is het veertig jaar geleden dat John Lennon werd vermoord. IMAGINE - The John Lennon Songbook is een memorabele terugblik op het leven van, en een bijzonder eerbetoon aan deze legendarische artiest. Je hoort wereldberoemde songs die Lennon voor The Beatles schreef en de hits die hij scoorde als soloartiest.

MUZIEK

za 20 nov 20.00 uur € 29,50 / € 27,00

Story of Robbie Williams Charly Luske Zanger Charly Luske ziet Robbie Williams als de grootste entertainer van de jaren ‘90 en ‘00. Met zijn geweldige band gaat Luske door Williams’ carrière, met verhalen en hilarische momenten, maar vooral met knallende versies gebracht van nummers als Feel, Come Undone, Rock DJ, Let Me Entertain You en natuurlijk Angels. Dit wordt geen tribute of imitatieshow, maar zoals Robbie Williams al zei: “The naked truth and bloody great music!” MUZIEK

vr 12 nov 20.00 uur € 29,50 / € 27,00

Top 2000 Live (A)live and Kicking

Kasper van der Laan 1 Kilo

Top 2000 Live gaat dit jaar voor een extra feestelijke aflevering. Daar zijn we met z’n allen wel aan toe. De muzikanten bakken met dezelfde ingrediënten als vorig seizoen een nog smakelijker muzikale taart. Maak je stem maar vast los en je borst nat voor ruim vijftig Top 2000- hits tijdens deze heerlijke avond (A)Live and Kicking.

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het uit in zijn unaniem bejubelde debuutvoorstelling. Zijn unieke kijk op onze leefwereld is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. “Onthou die naam. Belangrijker: ga hem zien!” (Algemeen Dagblad *****)

MUZIEK

do 16 dec 20.00 uur € 29,50 / € 27,00

CABARET

vr 17 dec 20.30 uur € 19,50


8

agenda ’21-’22

ZO 24 OKT

Dikkie Dik & ik 2+

Charly Luske

2-ater Producties DO 28 OKT

Jandino Opgefokt

VR 29 OKT

TRYO Trio cabaretiers try-outen

VR 29 OKT

The Jimi Hendrix Re-Experience Erwin van Ligten Band & David Hollestelle

ZO 31 OKT

Belle en het Beest De Musical 4+

NOV DO 4 NOV

Stef Bos Bloemlezing

VR 5 NOV

Waylon My Heroes Have Always Been Cowboys REPRISE LAATSTE KAARTEN

VR 5 NOV

Pieternel Alle Night Cafe

ZA 6 NOV

Peter Heerschop en Viggo Waas Er gaat nog iets heel moois gebeuren TRY OUT

ZO 7 NOV

Checkpoint Theater 8+

ZO 7 NOV

Superjuffie 5+ De Toren van Geluid

DO 11 NOV

The Analogues Let It Be: Abbey Road

VR 12 NOV

Hans Dorrestijn VV 't Houdt een keer op

VR 12 NOV

Story of Robbie Williams Charly Luske

ZA 13 NOV

CREËER OVERZICHT EN VINK JOUW FAVORIETE VOORSTELLINGEN AAN

Noord Nederlands Orkest In het klein

ZO 14 NOV

De Verrukkelijke Kinderbakshow 6+

VV

Vriendenvoorstelling →

P. 18

DO 18 NOV

Rocky Horror Show Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker e.v.a.

SEP WO 15 — ZO 19 SEP

ZA 20 NOV

IMAGINE - The John Lennon Songbook Jimmy Coburn

The Sound of Music VV WO 24 NOV

Snelle Effe tussen ons

ZA 18 SEP

Wim Kieft & Eddy van der Ley VV Na de kopbal van Kieft

DO 25 NOV

William Rutten Theatercollege

VR 24 SEP

Joost x Roedie 8+

VR 26 NOV

Kees van Amstel Vluchtweg Altijd Vrijhouden

Uitgespeeld TRY OUT ZA 25 SEP

VR 26 NOV

The Best of Simon and Garfunkel VV

Nick, Simon & Garfunkel

Syb van der Ploeg, Maarten Peters e.a. WO 29 &

Thijs Kemperink

DO 30 SEP

Eerlijk duurt het kortst

Nick & Simon

DEC

LAATSTE KAARTEN OKT

VR 3 DEC

Douwe Bob Theatertour 2021

DO 9 DEC

Het Oog van de Storm VV Anne Wil Blankers, Hans Croiset,

VR 1 OKT

Rob & Emiel

Johanna ter Stege e.a.

Van Houdini tot Copperfield TRY-OUT ZA 2 OKT

Sanne Wallis de Vries Kom

ZA 9 OKT

Ali B KOORTS

ZO 10 OKT

Rosa da Silva

VR 10 DEC

Dolly Dots Sisters on Tour

ZA 11 DEC

Frans Bauer Live in Concert

DO 16 DEC

Top 2000 Live

Liften 2: Celdeling

(A)live and Kicking

Tooske Ragas, Joke de Kruijf en Marleen van der Loo ZA 16 OKT

Jim Speelmans Artistziek

UITVERKOCHT VV

Daar moet je heen WO 13 OKT

VR 10 DEC

Martijn Koning Koning van de Toekomst

VR 17 DEC

Kasper van der Laan 1 Kilo

VR 17 —

TITANIC de musical

ZO 19 DEC

René van Kooten, Mariska van Kolck e.v.a.

ZA 16 OKT

Simone Kleinsma Verder

ZO 17 OKT

Juf Roos gaat op avontuur 2+

VR 22 OKT

Ed Struijlaard Alles op Rood

ZO 26 —

Broodkapje en een stuk

The Music Of Sting & The Police

DI 28 DEC

of zeven geitjes Bert Visscher,

ZA 23 OKT

DO 23 DEC

Bouke The wonderful world of Christmas

Arno van der Heyden e.a.

Legends Remastered WO 29 DEC

Huub Stapel

Thijs Kemperink Herboren


Noord Nederlands Orkest

JAN WO 5 JAN

VR 14 JAN

9 ZA 26 MRT

Huub Stapel

WO 30 MRT Daniël Arends

Het Huwelijk

19.15 uur

Thuis praat ik bijna nooit

Noord Nederlands Orkest

21.15 uur

God is mijn rechter

DO 31 MRT

Her Majesty

Nieuwjaarsconcert ZA 15 JAN

Rundfunk Todesangstschrei

DO 20 JAN

Tis Hier Geen Hotel!

Are You Ready For The Country?

Dikker, Liesker en Drenth VR 21 JAN

Koefnoen Koefnoen Live TRY-OUT

ZA 22 JAN

Charkov City Opera & Ballet

APR VR 1 APR

Jop Wijlacker & Dennis Kolen

The Wieners & Cor Sanne

ZO 3 APR

The Wieners play Buddy Holly DI 25 JAN

Voor iedereen beter Rumag Rumag Theater-Event

VR 28 JAN

Johnny Cash, A Hundred Highways

DO 7 APR

The Bootleg Sixties Overtures

VR 8 APR

Dana Winner One Moment

VR 8 APR

Wasted Skin Uri Ivgi & Johan Greben

Def Americans ZA 29 JAN

Kamphues & Doornbos' grote Grand-Prix-Circus REPRISE

ZA 9 APR

Nielson

WO 13 APR

Noord Nederlands Orkest Matthäus Passion

VR 15 APR

FEB DO 3 FEB

Veldhuis & Kemper Hou dat vast

VR 4 FEB

Pink Floyd Past to Present Rolf Sanchez Mi Aventura

ZO 6 FEB

Gershwin Celebration

ZA 16 APR

De Speld Theater 2061 of een ander jaar

Peter Beets, New Jazz Orchestra en

WO 20 APR

Festen

DO 21 APR

Marc-Marie Huijbregts Uitgesproken

VR 22 APR

The Elvis concert met Elvis’ drummer Bob Lanning,

Izaline Calister VR 11 FEB

Voute Vrijdag Het foutste feest op Goede Vrijdag

Pink Project The Band ZA 5 FEB

Peppa Pig Live! 2+ Schoolreisje naar het Strand

Richard Groenendijk

VR 28 JAN

Two Of Us (Lennon & McCartney Acoustic)

Rigoletto ZA 22 JAN

André Manuel SNEU

Jim Murray - The Imperials, Dwight

Roué Verveer Zo Goed Als Nieuw

Icenhower, e.a TE GAST ZA 23 APR

Bruce & Wij Art Rooijakkers, Kluun & Leon Verdonschot

ZO 24 APR

Mega Mindy 4+ Nieuwe Theatershow

ZO 13 FEB

Ernst, Bobbie en de rest 4+ Ernst en Bobbie weten het niet meer

DI 15 —

Hij Gelooft in Mij

ZO 20 FEB

Martijn Fischer e.a.

VR 18 FEB

Glodi Lugungu Ze bedoelen het goed

ZO 20 FEB

De Prins van Oranje 6+ Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer

VR 29 APR

Ancora Wind in de zeilen

ZA 30 APR

Nederlandse Reisopera Bruid te koop!

ZA 30 APR

MEI ZO 1 MEI

Woezel & Pip 2+ Sing-a-long

VR 6 MEI

O3GNE Sweet Harmony Tour

ZA 7 MEI

DE VERLEIDERS Pandepaniek

ZA 14 MEI

René van Meurs 2636

ZO 15 MEI

De Waanzinnige Boomhut

DO 24 FEB

Back to the Country Part 10

VR 25 FEB

Another Kind of Blue WAVE VV

VR 25 FEB

Ton Kas Best of... Ton Kas

ZA 26 FEB

Dominic Seldis Music, Maestro!

van 52 Verdiepingen 7+

ZA 26 FEB

Man man man, de podcast

Meneer Monster

In het theater ZO 27 FEB

DO 19 MEI

VR 20 MEI

Kirsten van Teijn (S)EXPERIMENT

VR 20 MEI

Tisjeboy Jay Van het NET naar het DOEK

MRT WO 2 MRT

Huisvrouwen Bestaan Niet

DO 3 MRT

Van Velzen Roels Sofasessies

ZA 5 MRT

Tineke Schouten Dubbel

ZO 6 MRT

Brandweerman Sam Live! 2+ De Verloren Piratenschat

DO 10 MRT

Plien en Bianca En nu dan?

ZA 12 MRT

Freek Vonk Live On Tour

ZA 12 MRT

Redo, Denden en het Amsterdamse

VR 18 MRT

ZA 19 MRT

ZA 21 MEI

Stayin’ Alive With The Bee Gees Legendary Albums Live

JUN VR 3 JUN

Guilty Pleasure Hits! Afterparty met radio 538 Die Verrückte Stunde

ZA 4 JUN

Nederpop All Stars Met de mooiste dames van het bal: Loïs Lane

Andalusisch Orkest REMLA

ZA 11 JUN

Ellen ten Damme Barock

Knock Out Comedy Crew

VR 17 —

Daniël Lohues Theatertour 2022

Nee, dat kan echt niet

ZA 18 JUN

John Denver ‘The Tribute’

ZO 19 JUN

John Adams Band ZO 20 MRT

Slagerij van Kampen Rhythm of Life

Alice in Wonderland 8+ Nationaal Jeugd Musical Theater

André Manuel

Jeroens Clan Tere zieltjes

Soul Survivors Exile on Main Street - Live

Bumba Show 1+ Bumba Op Reis

*onder voorbehoud van wijzigingen


10

De Verrukkelijke Kinderbakshow 6+

ook kom je ? proeven

Bakken is nog nooit zo hip geweest als nu. Taart, cake en koekjes worden steeds meer thuis gebakken en nu dus ook live in het ATLAS Theater! Thuisbakker Rutger van den Broek en theatermaker Mark Haayema vertellen je alles over bakken: van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. zo 14 nov | 15.00 uur | € 14,00

Kids agenda VR 24 SEP

Joost x Roedie 8+ Uitgespeeld TRY OUT

ZO 17 OKT

Juf Roos gaat op avontuur 2+

ZO 24 OKT

Dikkie Dik & ik 2+ 2-ater Producties

ZO 31 OKT

Dikkie Dik & ik

Belle en het Beest De Musical 4+

2+

Hoe is het als je op vier pootjes loopt en niet kan praten? Als je op gekke plekken mag liggen, druk over de toetsen van de piano rent en daarna droomt van alle spannende avonturen die je meemaakt? In ‘Dikkie Dik & Ik’ beland je in een kattenwereld en komt de oranje kater middels projecties en videobeelden tot leven.

ZO 7 NOV

Checkpoint Theater 8+

ZO 7 NOV

Superjuffie 5+ De Toren van Geluid

ZO 14 NOV

De Verrukkelijke Kinderbakshow 6+

ZO 13 FEB

Ernst, Bobbie en de rest 4+ Ernst en Bobbie weten het niet meer

ZO 20 FEB

De Prins van Oranje 6+ Dieuwertje Blok en

zo 24 okt | 11.00 uur | € 14,00

Jeroen Kramer ZO 27 FEB

Alice in Wonderland 8+ Nationaal Jeugd Musical Theater

ZO 6 MRT

Brandweerman Sam Live! 2+ De Verloren Piratenschat

Superjuffie

5+

De Toren van Geluid maakt muziektheater van de veelbekroonde Superjuffie-boeken. Juf Josje verandert in Superjuffie als er een dier in gevaar is. Ze neemt een hap van haar krijtje, krijgt superkrachten en schiet als een tornado door de lucht. Dan gebeuren er ineens vreemde dingen in de stadsdierentuin… komt Superjuffie op tijd? zo 7 nov | 15.00 uur | € 14,00

Joost x Roedie 8+ Deze twee YouTubers zijn moderne Nederlandse game-iconen. Elke dag delen ze hun avonturen op YouTube. En nu dus in het theater! Ze geven kinderen en ouders een unieke inkijk in het leven van online gamers, van zowel de hoogtepunten als de worstelingen. Wat als de vrienden uit elkaar dreigen te groeien door het succes van een uit de hand gelopen hobby? En, is er leven naast en na YouTube? TRY-OUT

vr 24 sep | 19.00 uur | € 25,00

ZO 20 MRT

Bumba Show 1+ Bumba Op Reis

ZO 3 APR

Peppa Pig Live! 2+ Schoolreisje naar het Strand

ZO 24 APR

Mega Mindy 4+ Nieuwe Theatershow

ZO 1 MEI

Woezel & Pip 2+ Sing-a-long

ZO 15 MEI

De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen 7+ Meneer Monster


11

Tof hé!

party

Vier je kinderfeestje in ATLAS! Ben jij binnenkort jarig en zoek je een leuke plek om je kinderfeestje te vieren? Kom dan met al je vriendjes en vriendinnetjes naar het ATLAS Theater voor een leuke of spannende voorstelling. De jarige Job of Jet krijgt van ons het theaterkaartje gratis, daarnaast versier je je eigen cake en krijg je van ons onbeperkt limonade. Je sluit je verjaardag af met een puntzak friet en een snack naar keuze! atlastheater.nl voor meer informatie

Leen de ATLAS spreekbeurt koffer!

snacken spelen

Vind jij het theater ook zo leuk? En wil je weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Leen dan onze spreekbeurtkoffer! Deze koffer bevat alle informatie wat je nodig hebt om de show te stelen!

kids rs reporte

Hoi! Hebben jullie het theater ook zo gemist? Wij enorm! Maar gelukkig…. we mogen weer! We zijn erg nieuwsgierig naar de superkrachten van Superjuffie en hoe ze in het theater als een tornado door de lucht gaat vliegen. Naast voorstellingen bekijken staan we graag en vaak in de keuken. We zijn dol op bakken dus waar we zeker naar uit kijken is de Verrukkelijke Kinderbakshow en dan natuurlijk onze ontmoeting met thuisbakker Rutger van den Broek! En oh ja... wij vinden de film Alice in Wonderland helemaal te gek. Dus die voorstelling staat ook zeker op ons ‘bezoek-lijstje’ ;-). Benieuwd waar jullie naar toe gaan! Alvast heel veel plezier! En… misschien zien we elkaar nog! Groetjes,


VERNIEUWDE SHOWROOM Met een NOG BREDER assortiment!

E-Bikes Stadsfietsen Transportfietsen Kinderfietsen Mountainbikes Racefietsen

Ook voor al uw onderhoud, onderdelen en accessoires. We helpen u graag!

bij Fietshuis Koen Tarieven E-bike

1 dag _______€ 25,00 5 dagen _____€ 100,00 1 week ______€ 125,00

Stads

1 dag _______ € 12,50 5 dagen _____ € 50,00 1 week ______ € 65,00

Kinder zitjes

t aantal dagen € 15,00

* Verhuur kinderfietsen alleen op aanvraag. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. ** Accessoires nodig? Neem gerust contact met ons op. ** Accessoires nodig? Neem gerust contact met ons op.

De koffie staat klaar!

Het Weeld 218, Emmen

Openingstijden

Donderdag: 09.00 - 20.00 uur

0591 - 21 21 55

Maandag:

13.00 - 18.00 uur

Vrijdag:

09.00 - 18.00 uur

www.fietshuiskoen.nl

Dinsdag:

09.00 - 18.00 uur

Zaterdag:

09.00 - 17.00 uur

Volg ons ook op Facebook

Woensdag: 09.00 - 18.00 uur

Zondag:

Gesloten


13 INTERVIEW

"Eerlijk? Ik denk dat ik de film wel 5 of 6 keer gezien heb." Mariska van Kolck

TITANIC de must-see van dit seizoen IN GESPREK MET ZANGERES EN ACTRICE MARISKA VAN KOLCK

WAT WAS VOOR JOU DE

BEST EEN UITDAGING OM DE

HOOFDREDEN OM TE AUDITEREN

FILM TE VERTOLKEN NAAR

VOOR DE TITANIC?

EEN MUSICAL. HOE IS DIT

Ik had het geluk dat ik werd gevraagd om de rol van Ida Strauss te spelen, een prachtige integere en liefdevolle rol waar ik ontzettend naar uit kijk om te mogen gaan spelen.

AANGEPAKT?

ZEG EENS EERLIJK… HOE VAAK HEB JE DE FILM ZELF AL BEKEKEN?

Eerlijk? Ik denk dat ik de film wel 5 of 6 keer gezien heb.

De Titanic is uiteraard een waargebeurd verhaal. Dit verhaal wordt in de musical ook zo weergegeven, de film is natuurlijk ook deels geromantiseerd. Daar wordt voornamelijk gefocust op de relatie tussen Jack en Rose. In de musical wordt vooral het verhaal verteld over de diverse klassen. De hoop. De liefde. De dromen van een nieuwe/betere wereld. Hier gaat het dus meer over diverse mensen en hun dromen en verwachtingen.

JE SPEELT DE ROL VAN IDA

DE TITANIC WORDT WEL

STRAUS. WAT KUN JE OVER HAAR

BESTEMPED ALS DE ‘MUST-

EN DEZE ROL VERTELLEN?

SEE’ VAN HET SEIZOEN. KUN

Ida Straus is een sterke vrouw die als 5e kind in een gezin van 7 kinderen in Duitsland op de wereld kwam. Ze trouwde met de fortuinlijke Isidor. Deze zeer toegewijde vrouw was stapelgek op haar man.

JE UITLEGGEN WAAROM ONZE

Isidor en Ida waren en deden altijd alles samen. En als ze niet samen waren, dan schreven ze elkaar. Wat voor die tijd heel bijzonder was. Nadat zij een zwemvest toegedeeld kregen om van boord te gaan op die bewuste nacht bleef Ida bij haar man. Beiden gaven ze hun zwemvest af aan anderen. Ze wilden niets liever dan samen sterven en levens van jongere mensen redden dan zelf koste wat kost in zo’n lifeboat stappen met een zwemvest aan.

BEZOEKERS DEZE MUSICAL ABSOLUUT MOETEN GAAN ZIEN?

De Titanic is een must-see omdat het om heel veel bijzondere karakters gaat die allemaal of dromen, of ambities, of protserigheid hebben en dat in meerdere klassen van arm tot rijk. Niet alleen omdat het verhaal legendarisch is, bekend is en iedereen weet wat de Titanic is. Verder is het decor, de kostuums maar ook de muziek waanzinnig en buitengewoon prachtig! We werken met een live orkest. Er wordt meerstemmig gezongen en de cast die daarvoor gaat zorgen is hier erg goed voor opgeleid. Kortom: een must see. TITANIC de musical vr 17 t/m zo 19 dec | 20.00 uur


14

Vrienden van het theater een actieve Vriendenclub De Vrienden van het ATLAS Theater is een vereniging van theaterliefhebbers. De vereniging telt momenteel ongeveer 1000 “vrienden”. Die vriendschap is een kostbaar goed. Voor het ATLAS Theater zijn de Vrienden van onschatbare waarde. Zij zijn de ambassadeurs van het theater. Vrienden dragen het theater een warm hart toe en ondersteunen het theater op meerdere vlakken.

waarom? Als kloppend cultureel hart verbindt het ATLAS Theater mensen met elkaar. Naast prachtige, hilarische en ontroerende voorstellingen die het theater te bieden heeft, is het een plek waar mensen elkaar graag ontmoeten. Denk maar aan theatervoorstellingen, muziek, hoogwaardige horeca en gezelligheid. Het publiek moet zich thuis voelen in het theater. Een club betrokken Vrienden ondersteunt daarom het ATLAS Theater cultureel en financieel waardoor de programmering op hoog cultureel niveau gehouden kan worden. Ook is het belangrijk dat jong talent wordt gestimuleerd en er ruimte is voor eigentijdse initiatieven. Daarnaast worden projecten mogelijk gemaakt die anders niet gerealiseerd kunnen worden, zoals een cursus kijken naar

voordelen Als Vriend kun je gebruik maken van een aantal voordelen: • Voorrang bij het reserveren van kaarten aan het begin van het theaterseizoen. • Als eerste op de hoogte zijn van het programma, extra voorstellingen en speciale aanbiedingen. • Korting op de toegangsprijs bij geselecteerde Vriendenvoorstellingen. • Een uitnodiging voor de preview bij de presentatie van het nieuwe theaterprogramma. • Een jaarvergadering met aansluitend een artistiek gedeelte. • Verrassingsaanbiedingen speciaal voor de Vrienden. • Een maandelijkse digitale nieuwsbrief, behalve tijdens de zomermaanden. • Voorrang als Vriend om als vrijwilliger ingezet te worden binnen het theater. • Korting op door de Vrienden georganiseerde cursussen, inleidingen en/of Meet en Greet mogelijkheden.

kosten Als je Vriend wordt betaal je € 30,- voor één persoon per jaar of € 50,- voor een partner lidmaatschap. Het lidmaatschap loopt automatisch door, tenzij je je afmeldt vóór 1 maart. Wil je ook Vriend worden ga dan naar de website van de vereniging en klik op het kopje “Vriend worden” vul het contactformulier in en druk op de knop verzenden. Zo makkelijk is het. Dus waarom zou je nog wachten? www.vriendenatlastheater.nl

Vrienden ontvangen € 5,- of € 10,- korting op deze voorstellingen: 15 — 19 SEP

The Sound of Music

ZA 18 SEP

Wim Kieft & Eddy van der Ley

ZA 25 SEP

The Best of Simon & Garfunkel

ZO 10 OKT

Rosa da Silva

VR 12 NOV

Hans Dorrestijn

DO 9 DEC

Het Oog van de Storm

VR 25 FEB

Another Kind of Blue

vrienden worden?

Operacursus door Huub van ’t Hek

buddy gabber kameraad kornuit maat makker

opera. Samen bouwen we aan het theater van de toekomst zodat het cultuurgoed wordt behouden voor onze (klein-) kinderen!


Puzzel &win

2

6

l

m

n

d

e o

p

f

g

q

r

b g

h

i

f

a

d

j

k

8

m

9

10

j

k

13

h

o

11

i

12

oplossing c

4 5

Mail het antwoord op onderstaande puzzel vóór 19 juli naar communicatie@atlastheater.nl en maak kans op een Podium Cadeaukaart t.w.v. € 50,-. De winnaar krijgt persoonlijk bericht dus vergeet niet om je telefoonnummer te vermelden.

b

l

3

7

a

15

1

n

p

q

r

c

HORIZONTAAL e

5

Een schijnwerper

7

Rond, open theater uit de Romeinse oudheid

8

De angst om op het toneel te staan

10

Het aantal delen waarin een

VERTICAAL 1

Proefoptreden specifiek voor een rol

2

Het zwarte doek dat achter op het

in een voorstelling toneel hangt 3

De ruimte aan de zijkant van het to-

atlasth

neel waar de spelers vandaan komen

voorstelling wordt gespeeld

eater.n

11

Kleppen aan een spot

4

Overdreven acteren

12

De rolverdeling

6

Allereerste voorstelling met publiek

Wisselen van decor

7

Theater in Emmen

9

Een groot slotapplaus na afloop van

13

Passage in een voorstelling

13

l

een voorstelling

Theater. Mooier dan ooit. Het was altijd al mooi. Dat gevoel dat je alleen live ervaart. Het geroezemoes voor de voorstelling. De verwondering om een kunstwerk of schilderij. Het geluid van stemmende muziekinstrumenten. De feestvreugde bij een festival. Wat hebben we het gemist! En als het straks weer kan, worden die magische momenten ongetwijfeld… mooier dan ooit!

We weten niet wanneer, maar we weten dat het komt. Het moment dat we weer opengaan. Het is alleen nog even aftellen. Aftellen tot we de rode loper weer uit mogen rollen en het licht weer aangaat. Wij nemen je alvast mee in die heerlijke wereld. Samen tellen we af naar dat specifieke gevoel. Daarom verloten we bijzondere prijzen en hebben we de komende maanden nog veel meer voor je in petto...

Maak alvast kans op bijzondere prijzen via www.mooier-dan-ooit.nl


Werelds GENIETEN

ALL E INCLUSIV 1,95 3 € F A N VA WERELDRESTAURANT PUUR CORONA-PROOF

ADRES

Jouw culinaire ontdekkingsreis begint aan de Westerstraat in Emmen. Thais, Chinees, Indonesisch, Duits, Italiaans of Amerikaans, bij Wereldrestaurant Puur in Emmen proef je alle keukens.

kleine gezelschappen of het hele gezin. In het speelparadijs van honderd vierkante meter beleven kinderen veel plezier terwijl jij een extra rondje maakt langs de wereldse lekkernijen. Kwaliteit staat

Westerstraat 212 7811 MZ Emmen

Wereldrestaurant Puur hanteert het allin concept. Dat houdt in dat je twee uur lang onbeperkt kunt genieten van alle soepen, voorgerechten, tapas, salades, wok, teppanyaki, grill, warm buffet, Italiaanse specialiteiten en desserts. Het

daarbij voorop: al onze gerechten worden gemaakt met dagverse producten, door gekwalificeerd personeel. Onze professionele koks grillen en wokken de gerechten waar je bij staat. Een ideale avond uit voor jong en oud.

RESERVEREN

OPENINGSTIJDEN

info@wereldrestaurantpuur.nl

Ma

17:00 – 22:00 uur

Di t/m Do 16:30 – 22:00 uur @wereldrestaurantpuur @wereldrestaurantpuur

bijzondere buffetrestaurant is de perfecte plek voor een diner met grote groepen,

Vrij

16:30 – 22:30 uur

Za

16:00 – 22:30 uur

Zo

16:00 – 22:00 uur

TARIEVEN 2 - uur arrangement

2,5 uur - arrangement

Kinderen t/m 2

-

gratis

Ma t/m Do

-

€31,95

Ma t/m Do

-

€33,50

Kinderen 3 t/m 11 jaar

-

€2,25 per levensjaar

Vr t/m Zo

-

€33,95

Vr t/m Zo

-

€35,95

Senioren 65+ korting

-

€1,50

Feestdagen*

-

€33,95

Feestdagen*

-

€35,95

*Uitgezonderd Kerst en Kerstavond

WWW.WERELDRESTAURANTPUUR.NL / 0591 65 92 92

Profile for ATLAS Theater

ATLAS Theater: start kaartverkoop '21/'22  

Bekijk hier de programmering voor het theaterseizoen 2021/2022. Naar welke voorstelling(en) kijk jij uit? Graag tot ziens in het mooie ATLA...

ATLAS Theater: start kaartverkoop '21/'22  

Bekijk hier de programmering voor het theaterseizoen 2021/2022. Naar welke voorstelling(en) kijk jij uit? Graag tot ziens in het mooie ATLA...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded