Nytt fra INC Gruppen

Page 1

Vi griper muligheter og skaper verdier ØKENDE AKTIVITET FOR PGS NYE FJES POPPER OPP BASEPROFILEN Les mer om PGS og deres 8 båter på side 21. Les mer om WIS VVS på side 10. Les mer om Bjørn Lillelien på side 17. Vi griper muligheter og skaper verdier
Nr. 2 - 2022
Foto: Arild Solberg.

Takk for følget!

Julegata er tent i Florø sentrum og julen nærmer seg. Vi har som vanlig fått en rigg på besøk som har lyst opp Florøvika som et digert juletre. INC Nytt har vært en sommer- og julegave til regionen i en årrekke. Det har vært en fin måte for oss å fortelle dere hva som skjer her på vår varierte arbeidsplass. Nå innhenter den digitale tidsalder oss og dermed blir dette den siste fysiske utgaven av magasinet.

Magasinet vil fortelle litt om aktiviteten i de selskapene som inngår i INC Gruppen. For oss vil alltid helse, miljø og sikkerhet være øverst på agendaen, så der-

med vil sidene som følger oppdatere dere på tiltakene vi gjør der. Dere får hilse på Bjørn Lillelien som har arbeidet hos oss i en årrekke før vi gir ordet videre til andre spennende selskap på Fjord Base. Igjen er det tid for å takke alle ansatte for god innsats i året som gikk.

Vi vil benytte anledningen til å takke våre trofaste lesere. Vi ønsker gamle og nye følgere velkommen til videre lesing på våre digitale plattformer. Håper dere alle får en riktig fin julefeiring og at 2023 blir et godt år!

Ansvarlig utgiver: INC Gruppen i samarbeid med A til Å Grafisk Design og Media

Redaksjon: Karen Sæten Nilsen, Beate Grønnevik, Geir Johannessen og Roald Førde. Tekst: Karen Sæten Nilsen og Beate Grønnevik · Grafisk utforming: Charlotte Lindén-Nybø, A til Å Trykk: Opplag: 5.500. Redaksjonen avsluttet 5. desember 2022. INC Gruppen · Postboks 6 · 6901 Florø · Tlf. 57 75 18 00 · www.incgruppen.no

NYTT FRA INC GRUPPEN 2
Foto: Florin Andrei.

Du holder siste trykte utgave av INC Nytt

Det er med tungt hjerte at vi må fortelle deg at magasinet du holder i hendene er historiens siste trykte INC Nytt. Magasinet har vi sendt ut til dere siden 2002, og dette siste magasinet har dermed 20-års jubileum.

Det begynte i første halvdel av 1990-tallet da vi hadde et internt informasjonsblad med navnet «INC Nytt» – og slik ble idéen født. Vi håper at dere har sett på INC Nytt som en nyttig og berikende informasjonskanal. Her har vi fått muligheten til å dele de store og små nyhetene fra Fjord Base med dere. Vi har delt både oppturer og nedturer, gladsaker, store nye avtaler og agurknytt.

Digitale løsninger kommer mer og mer. Dette gir oss friheten til å være enda mer dagsaktuell, og gi dere lesere hyppigere nyheter. Vi arbeider med digital kommunikasjon og digitalisering hele tiden, og

dette gir oss større frihet og bedre toveiskommunikasjon. Men, vi kommer til å savne lukten av et nytrykt magasin i hendene.

En stor takk til Magnus Helge Torvanger som har forfattet magasinet fra 2000 til 2013. Da tok A til Å over stafettpinnen, og vi vil takke de for god hjelp både med tekst og utforming alle disse årene. De siste årene er INC Nytt skrevet av vår egen markedsavdeling. Vi vil også rette en takk til E. Natvik Prenteverk for grafisk produksjon i starten, og trykking av magasinet og til alle som har bidratt med profesjonell fotografering.

Vi blir selvsagt ikke borte, og du er hjertelig velkommen til å følge oss alle i digitale kommunikasjonskanaler. Du finner Saga Fjordbase, West Industri Service og Havlandet på både Facebook, Instagram og LinkedIn, og flere vil nok følge etter.

3 www.incgruppen.no
Flere kjente ansikter har prydet INC Nytt tidligere.

Et bygg for fremtiden

1. mai i år stengte produksjonen på Knarr-feltet. 122 kilometer vest for Fjord Base ligger feltet som har produsert olje og gass siden 2015. Operatør for feltet er Shell, og her på Fjord Base har vi drevet forsyning og logistikkarbeidet til det 256 meter lange FPSO skipet* Petrojarl Knarr alle disse årene.

Nå skal aktiviteter i feltet avsluttes, og selv om det fortsatt blir litt arbeid for Shell fremover ser vi enden på en æra. Siden 2015 har Shell holdt til i flotte lokaler, skreddersydd for effektive operasjoner på bygg 75, midt i kjernen på Fjord Base. Fra 1. oktober tar Saga Fjordbase over bygget og ruller ut en av markedets beste logistikkmodeller. De har store fremtidsplaner for det ikoniske bygget med de store vinduene.

Storsatsing på felles logistikkområde

Det arbeides altså med å etablere et nytt, felles logistikkområde på bygg 75. Der vil Saga Fjordbase ha sine logistikkressurser integrert under samme tak. Dette gir bedre samarbeid og høyere effektivitet. Både kaikontoret og transportkontoret skal ut av midlertidige Covid-19 brakker, og innlemmes over nyttår. Da vil man se et fremtidsrettet operasjonsrom, hvor Saga Fjordbase får definert en spennende fremtidsmodell for både strategisk, taktisk og operativ logistikkstyring.

Utvikling

av grønn aktivitet

Sammen med Saga Fjordbase sitt forbedringsteam er mye arbeid lagt ned for at Saga Fjordbase sine nye lokaler skal møte fremtidige behov og være så

bærekraftig som mulig. Uteområdet har fått større asfaltområde for å håndtere gods, de har fått egen sikringssone og flere kontorplasser og møterom. Det satses på nye og smarte digitale løsninger. Både Smart Hub og Saga Connect blir nøkkelverktøyene som snakker sammen med grunnleggende kundesystem. En plass, en logistikkløsning.

Markedets smarteste logistikkmodell er med videre I oppbyggingen av Saga Fjordbase aktiviteter i bygg 75, tar vi med oss kunnskap og nyttige læringer av 7 år med forsyning av Knarr feltet. Det har vært et godt samarbeid med AS Norske Shell hele veien. Saga Fjordbase og Shell sin logistikksamhandling lever videre i det vi velger å betegne som den smarteste logistikkmodellen i markedet - designet for fremtidig logistikksamhandling på norsk sokkel.

En av kundene som har prøvd modellen er Wintershall DEA. De forteller at de opplever Saga Fjordbase som profesjonelle, og at både mobilisering, manifest, skifting av kai, backload, bulkhåndtering og kommunikasjon har vært problemfritt.

... I Saga Fjordbase snur de seg i siste liten. De fikser ting, alltid! ...

– Wintershall DEA

*FPSO skip: Er et produksjons- og lagringsskip, med tilknyttende subsealøsninger.

*Lean: En filosofi og tankemåte hvor en jobber sammen over tid, mot en sømløs prosess uten sløsing av ressurser, tid eller innsats.

NYTT FRA INC GRUPPEN 4
God stemning for gjengen på det fremtidsrettede bygg 75. Foto: Photoevent.

Hils på vår ledergruppe

Saga Fjordbase er baseoperatør som leverer totale logistikkløsninger på Fjord Base som strekker seg over 1000 mål. I denne utgaven av INC Nytt vil vi introdusere ledergruppa til Saga Fjordbase.

Marita Jarstad er leder for aktiviteten som skjer rundt både subsea, maritim og prosjekter. I tillegg er hun sentral i hydrogenprosjektet og opprettelsen av selskapet HyFuel.

Snorre Klungsøyr er leder for økonomi i Saga Fjordbase. Han har jobbet på Fjord Base siden starten og i tillegg er han en tallknuser av rang.

Anne Kari Husevåg Hereid har vært ansatt hos oss omtrent like lenge som Snorre. Anne Kari er leder for HR og har ansvaret for det aller meste som havner innenfor personal. Hennes lange, trygge og solide erfaring kommer godt med.

Ingvild Hovland har ansvaret for HMSSK*. I tillegg er hun leder for supply chain, og hun sørger for at vi utvikler verdiskapning gjennom grunnleggende kontrakter/ avtaler og et oppdatert og kvalitetsmessig godt styringssystem.

Hos Saga Fjordbase er logistikksenteret knutepunktet for logistikkhåndtering, og denne avdelingen styres av Dag Eikeland. Han sørger blant annet for at vi har de rette folkene på rett sted, til rett tid, tilknyttet rett maskin for å løse oppgaven.

Vegard Lavik er prosjektleder med solide kvaliteter, han har også vært sentral i HyFuel oppbyggingen. Du kan lese mer om hvordan Vegard sikrer fremdrift i prosjektet på side 20.

Børge Nordal er leder for IT og digitalisering, og som leder for et nøye sammensatt forbedringsteam sørger han for at Fjord Base er den smarteste og smidigste basen med de beste, digitale løsningene.

Christian Nordgreen Olsen (t.h.) er leder for Saga Fjordbase sine operasjoner. Avdelingen jobber med ulike logistikkoppgaver for våre kunder; sikring, toll, lagerstyring, varehus, boringer, logistikk planlegging, koordinering, forvalting og OCTG.

Det siste tilskuddet til ledergruppen er Bjørn Erik Kringstad. Han skal ha ansvar for salg og kunderelasjoner, og starter i de dager når magasinet trykkes. Mer om han kan du lese på side 13.

Saga Fjordbase integrerer, utvikler og skaper fremtidens løsninger for bransjen, kommunen og regionen. Sammen med de ansatte skal de ta selskapet inn i fremtiden og jobbe for videre verdiskapning, vekst og utvikling i et samfunn og en bransje som er preget av kontinuerlige endringer.

*HMSSK = Helse, miljø, sikkerhet, sikring og kvalitet.

5 www.incgruppen.no
VÅRE SELSKAP
La oss introdusere Saga Fjordbase sin ledergruppe. Foto: Photoevent.

Følg Havlandet og bli med på reisen

Havlandet har fått sin egen Facebook side! Vi håper du vil følge de for å se hvordan det går med torsken, berggylten og RAS Piloten. Planen er å utvide tilstedeværelsen på digitale plattformer, men i mellomtiden kan du finne all informasjon på hjemmesiden til INC Gruppen.

Her på Fjord Base har Havlandet bygget en pilot der de lærer seg RAS teknologi, der vannet renses og brukes flere ganger. Med RAS teknologi kan de drive med animalsk matproduksjon med minst mulig miljømessig fotavtrykk. Etter å ha produsert slakteklar laks to ganger, tester de nå ut hvordan torsken trives i anlegget. Dette synes Innovasjon Norge er såpass spennende at de bidrar med 7 millioner kroner! Sammen med dem skal Havlandet teste flere parameter som kan hjelpe torskenæringen å vokse videre.

Samtidig står verdens største yngelanlegg for torsk klar helt i vest og fra desember skal de levere mange millioner torskeyngel på 2 gram til kundene. Yngelanlegget, som Havlandet bygger sammen med Norcod, er tegnet og satt opp av Florøværinger med en ambisiøs fremdriftsplan. De ansatte har gjort sitt for å sikre en god første produksjon. Det siste innkjøpet i anlegget er et juletre som skal bidra til at det blir koselig å komme på jobb i desember måned.

Havlandet arbeider nå med den sjuende generasjonen torsk. De ser en tydelig utvikling fra generasjon til generasjon. Torsken fra den siste generasjonen var 10 gram i starten av 2022. Den samme fisken vil være rundt 3,5 kilo før utgangen av året.

NYTT FRA INC GRUPPEN 6
Gjengen på Havlandet i helt nye lokaler ytterst på Gaddholmen. Foto: Photoevent. Her ser vi verdens største anlegg for torskeyngel, bygd av Florøværinger. Foto: Arild Solberg.

Dette er innovasjon i praksis. Det finnes ingen fasit eller lærebøker som forklarer hvordan det skal jobbes med landbasert oppdrettstorsk i dag. Arbeidet er preget av kontinuerlig utvikling og innovasjon. I år fant Havlandet en faktor som kan sikre at torsken vokser raskere hele livet. De satte torsken i ulike temperaturer og gjennom dette fant de ut at om torsken går på varmere vann under påvekst, vil den vokse raskere også etter at den går over på kaldt vann. Resultatene testes ved å la en gruppe med yngel gå på kaldt vann og en gruppe først på litt varmere vann, for så gå over på lavere temperatur. Den første gruppen brukte 10 uker på å vokse fra 8 gram til 100 gram. Gruppen som først fikk varmt vatn (11 grader) og så gikk over på råvann (8,5 grader) vokste dobbelt så fort og var over 200 gram etter uker.

– Det er alltid kjekt når testingen og prosjektene våre gir gode og tydelige resultat. Det er nyttig læring vi tar med oss videre i produksjonen. Det vil også styrke avlsmaterialet ytterligere, sier daglig leder Halvard Hovland til Firdaposten som laget en fin sak om vår nye oppdagelse.

Torskenæringen er på vei opp og frem! Torsken vokser raskere og den er tammere, fôret er mer tilpasset, utstyret er på plass og Havlandet har fått kontroll på levende fôr til de første ukene i torsken sitt liv. Det er dermed mange selskap som nå satser stort og alle er en del av Det Norske Torskenettverket. Nettverket hadde i september en samling her i Florø

med 71 deltakere fra hele landet. Da var det gøy å vise de rundt på Fjord Base slik at de kunne se hvor torsken starter reisen sin. Vi benyttet også muligheten til å introdusere dem for vårt eget lokale bryggeri; Kinn øl.

7 www.incgruppen.no VÅRE SELSKAP
Driftssjef Fredrik og lærling Isabell inspiserer torsken som nå er satt i RAS anlegget. Foto: Photoevent. Isabell sammen med 7. generasjon av Havlandet stammen. Foto: Photoevent.

Vekst i WIS

Selskapet produserer og monterer rørsystem og stålkonstruksjoner til mange ulike bransjer og kunder. Under mantraet «vi skaper fremdrift i dine prosjekt» jobber WIS med alt innenfor prefabrikkering, vedlikehold, modifisering og reparasjon av stålkonstruksjoner, rør og mekanisk arbeid. For å ta det tradisjonsrike selskapet inn i fremtiden, må man håndtere fornyelser, kontinuerlige forbedringer og endringsvillighet. Derfor satser de aktivt på fremtiden ved å ansette flere fagarbeidere og å tilpasse seg kundenes behov. Dette, sammen med daglig fokus på både HMS og bærekraft er noe daglig leder Rune Knapstad prioriterer høyt.

... Det er uante muligheter for oss her på WIS. Vi har spennende og varierte markeder, både lokalt og nasjonalt, og i tillegg er vi i bærekraftig vekst. ...

– Daniel Øren

Eksempler på dette har vi på kontoret til WIS i 3. etasje på Botnastranda. Der sitter Christoffer Sønnervik, som vi introduserte i forrige INC Nytt. Etter noen måneder hos WIS kom Christoffer sammen med bedriften frem til nye og spennende arbeidsoppgaver som treffer både hans interesse og behovene i WIS fremover. Siden sist har han derfor rykket opp som ingeniør trainee, og har tatt en større rolle i å være med å tegne og prosjektere.

I 1. etasje på samme bygget finner vi Daniel Øren. Denne eikefjordingen startet i april, og har allerede fått ansvar som arbeidsleder for det 1000 m² store sveiserverkstedet til WIS. Han forteller at han trives godt i det hektiske men lærerike miljøet på verkstedet. Siden han startet har det vært høy aktivitet og fulle ordrebøker, noe som gir gjengen mye å gjøre.

Disse eksemplene viser noen av den dyktige arbeidsstaben til Rune som satser på de yngre, og klarer å plassere rett personer på rett sted. Fremtiden ser lys ut for industribedriften med mange bein å stå på. Når de i tillegg har planer om nye prosjekt rundt om i landet utvides horisonten stadig mer.

NYTT FRA INC GRUPPEN 8
Daniel Øren startet i år, og er arbeidsleder for sveiserverkstedet. Foto: Photoevent. Med de unge på laget er WIS klare for å møte fremtiden. Foto: Photoevent. West Industri Service er ett av våre eldste selskap, og de har røtter som går hele 40 år tilbake. Vi kan trygt si de er en tradisjonsrik bedrift, med lang og bred industriell kompetanse.

Nybruddsarbeid i det største byggeprosjektet på Fjord Base

Den 15. august 2022 vil for alltid være en merkedag for oss på Fjord Base. Dette var dagen da Havlandet åpnet verdens største yngelanlegg for torsk, og torskerognen ankom anlegget.

Fasilitetene til både yngel og stamfisk er noen av de største prosjektene vi har bygd her på basen. Anleggene, med en noe ambisiøs og målbevisst tidsplan, stod klare innen fristen.

For WIS med prosjektleder Olav Terøy i spissen har prosjektet gitt mange arbeidstimer. Selskapet har bred industriell kompetanse, og dette har kommet godt med når det største bygget på hele Fjord Base skal opp og stå. Olav tar oss gjennom WIS sine største høydepunkt til byggingen av dette svære prosjektet. Han har hatt ansvar for intet mindre enn: alt av stålarbeid i bygget, ytter- og innervegger, himling, taktekking, yttertak, dører, porter, kjølerom, frys, oksygenrør, rørstøtter, vaskesystem og aluminiums plattformer. For å nevne noe.

Stålarbeidet var det første som kom på plass i bygget, og kan sees på som selve skjelettet, det bærende rammeverket. 168 tonn med stål fra en underleverandør, kom til rett tid, og passet perfektsammen med betongfundamentene til det nye bygget. For å sammenligne vekten med en gjennomsnittlig bil, har vi omtrentlig samme som 90 biler i stålvekt.

Deretter tok Olav fatt på nybruddsarbeid. WIS har aldri før prosjektert innervegger og himlinger i sandwichpaneler slik som i yngelanlegget, oksygenanlegget er også noe av det største vi har prosjektert og montert. Han forteller at læringskurven har vært bratt, men utrolig spennende med så mye å lære underveis. Det finnes ingen lærebok når man skal bygge et yngelanlegg som er det eneste i sitt slag. Da er det bra med en lokal og dyktig gjeng som har jobbet godt sammen, for å løse hverandre sine utfordringer og nå den ambisiøse tidsplanen for anlegget.

Olav trekker frem Vårdal Blikk og Ventilasjon som en god, lokal underleverandør som alltid har levert på tiden. Med sin lange erfaring og kompetanse hadde Olav også med seg flere yngre WIS ansatte på laget. De jobbet godt sammen og fikk prosjektet i mål innen fristene. I tillegg hjelper det å ha en prosjektleder som kan sy alt sammen. – Nå kan vi dette i WIS også! Avslutter den alltid smilende prosjektlederen.

9 www.incgruppen.no VÅRE SELSKAP
Her står Olav foran verdens største yngelanlegg, som han selv har vært med å bygge. Foto: Karen Sæten Nilsen. Se timelapse av hvordan bygget reiste seg her: 

Liv og rør(e) på Fjord Base

Her på Fjord Base holder WIS VVS til. De er vårt eget rørleggerselskap, hvor de 6 faste ansatte utfører rørlegging både i private hjem, for offentlige aktører og i industribygg. Svein Knapstad og gjengen har brukt det meste av året på å reise basens største bygg, og verdens største yngelanlegg. På side 6 kan du lese mer om hvordan oppstarten til torskeoppdrettet i Havlandet Norcod har gått. WIS VVS har også arbeidet med årlig vedlikehold og rehabilitering av fleire bygg på Fjord Base. WIS VVS sørger for at bygg og teknisk anlegg holder dagens standard.

Nye fjes popper opp

Magnus Høyset er en av de 6 ansatte i WIS VVS. Den unge eikefjordingen forteller at han trives godt i teamet til Svein Knapstad. Det beste med jobben min er at arbeidsdagene er varierte! Og så har jeg gode kollegaer, forteller han. At arbeidsdagene er varierte, tror vi på. I tillegg til å arbeide med både yngelanlegg, vedlikehold og rehabilitering jobber også Magnus med rør under bakken. På bildet ser du tydelig bevis på at han får plass nedi en kum.

Fikser reservedelene til Snorre A

Norsk Contracting Partner (NCP) er navnet på vår egen korrosjonsentreprenør. De sandblåser, maler og vasker det aller meste, og kan få alt av gammelt utstyr til å se flunkende nytt ut.

I år har de fire ansatte til Arne Stavøstrand vært travelt opptatt med et stort oppdrag. Prosjektet «Refurbishment Tether Elements» er totalt 33 reserve strekkstag elementer for Snorre A plattformen overhalt. Strekkstagene sørger for at plattformen er forankret til havbunnen. De lengste elementene er hele 17 meter lange og veier ca. 13 tonn hver. Aker Solutions har ansvaret for prosjektet for Equinor som igjen har operatøransvaret for plattformen. NCP har fått i oppdrag å utføre oppussingene av stagene som har ligget her på Fjord Base siden Snorre A ble tatt i bruk for 30 år siden.

Snorre A er en flytende bore-, produksjons- og boligplattform som helt siden produksjonsstart

i 1992 har vært viktig for oss på Fjord Base. Nå ligger altså alle strekkstag elementene klargjorte her hos oss!

Prosjektet involverer godt samarbeid med blant annet WIS, Saga Fjordbase og Westcon.

NYTT FRA INC GRUPPEN 10
Strekkstagene til Snorre A plattformen fyller hele subseaverkstedet til Saga Fjordbase. Foto: Photoevent. Magnus illustrerer «variert arbeidshverdag», her passer han ned i en kum i bakken. Foto: Photoevent.

Ordner elektroarbeidet!

Nesten midt i Florø sentrum, på Evja, finner du NBN Elektro. Det solide elektroselskapet drives av Anders Nødseth, og sammen med hans 50 dyktige ansatte tar de ansvar for din sikkerhet. Elektroselskapet med godt over 40 års erfaring har kontorer både i Florø, Bergen, Naustdal og Bremanger. Her utfører de alle slags elektrooppdrag, prosjekteringer og installasjoner med en solid HMSSK og null-feil tankegang.

Ny sentrumsbarnehage i Florø

Akkurat nå holder NBN Elektro på med prosjektering av den nye sentrumsbarnehagen i Florø. Oppstart på arbeidet blir over nyttår og arbeidet skal være ferdig til august. Her skal NBN utføre installasjonen av det elektriske anlegget. Barnehagen skal bygges i nabobygget, og gjengen på NBN kan holde øye med fremdriften fra eget kontorvindu. Barnehagen er totalt 1230 m2 over to etasjer, pluss en kjelleretasje. Bygget skal være et framtidsrettet barnehagebygg som ivaretar behovet for fleksibilitet rundt barnehagedrift i Florø. Ordfører Ola Teigen forteller at det er gledelig at vi endelig er kommet så langt, etter 11 år med planlegging av ny barnehage i Florø. Det har vært en lang og krevende prosess, men vi er godt fornøgd med utfallet, forteller ordføreren til Kinn kommune sin nettside. Arbeidet uføres for Consto som er totalentreprenør for Kinn kommune.

En spennende høst Denne høsten har NBN Elektro også sluttført prosjekter på Ewos, hvor de blant annet har installert nye møller. Dette er utfordrende og spennende jobber som krever mye, men som de trives godt med. Videre har elektroselskapet flere forskjellige prosjekter på gang utover 2023, og ser frem til et spennende og utfordrende år. Dersom det det er noen innenfor elektrofaget som vurderer å skifte jobb er det bare å ta kontakt, vi har mye spennende for neste år, avslutter en entusiastisk prosjektleder Pål Hillersøy.

11 www.incgruppen.no
INC GRUPPEN
De tar snart fatt på et nytt spennende år i NBN Elektro. Her fra et tidligere oppdrag på Bortheim tårnet. Foto: Photoevent. Slik skal den nye sentrumsbarnehagen i Florø se ut. Bilde: Kinn kommune.

Sammen er vi sterkere

Fjord Base er en av de største arbeidsplassene i Florø. Her jobber det 675 mennesker, og hele 13% av alle som går på jobb i Florø, jobber her. Selv om selskapene i INC Gruppen utgjør en stor del av basen, er det også mange andre selskap etablert her. Totalt teller vi 63 unike selskap, fordelt på et areal over en million kvadratmeter eller 1000 mål. En så stor arbeidsplass krever god kommunikasjon og samhandling på tvers av selskap.

Vi konkurrerer ikke om helse, miljø og sikkerhet, forteller HMSSK leder i Saga Fjordbase, Ingvild Hovland. Derfor er vi opptatt av å være gode på rapportering og erfaringsoverføring mellom selskap. Hovland opplever at baseselskapene synes åpenhet er viktig. Selskapene på basen deler uønskede hendelser, eller tilløp til uønskede hendelser, slik at vi kontinuerlig kan lære av hverandre.

På 90-tallet så initiativet Baseforum dagens lys. Forumet samler kvartalsvis bedriftene på Fjord Base. Her tar de for seg viktige temaer innen HMS som treffer alle, og får gode diskusjoner og refleksjoner på tvers av selskap. Et samarbeid som er til nytte for alle med viktige temaer på dagsorden, som felles trafikkregler, etablering av beste praksis og samarbeid mellom bedriftene på basen. I tillegg er initiativet Lean and Green et godt eksempel på hvordan selskapene på Fjord Base bestemte seg for å gå sammen for å sikre at vår felles arbeidsplass skal være mest mulig effektiv samtidig som vi skulle øke miljøfokuset.

HMS avdelingen har månedlige HMS-kampanjer og noen felleskampanjer på tvers av alle selskapene på basen. Hver vår blir alle selskapene invitert til ryddedugnad, hvor man tar for seg de største fellesområdene. Vi ønsker å holde basen ren og ryddig, det bidrar til en enda grønnere og sikrere forsyningsbase. I tillegg er det sosialt og en blir bedre kjent på tvers av selskapene. Refleksens dag er også en markering der vi møter alle i porten på vei til jobb for en påminnelse om å være synlig og om å følge basens trafikkregler.

Godt samarbeid er nøkkelen! Selv om vi er mange forskjellige bedrifter, stopper ikke det oss fra å ha fokus på godt samarbeid og god kommunikasjon.

NYTT FRA INC GRUPPEN 12
Sammen for en ryddigere base! Foto: Ingvild Hovland. Se og bli sett på refleksens dag! Foto: Ingvild Hovland.

Hils på våre nyeste ledere

Denne høsten har vi fått på plass to nyopprettede og spennende lederstillinger. La oss introdusere de nyeste lederne i Fjord Base Holding konsernet; Eivind Wiik og Bjørn Erik Kringstad.

Eivind kom på plass først, som senior forretningsutvikler for havvind i Fjord Base. Denne nye satsingen er spådd til å bli en av løsningene for å skaffe nok fornybar energi, og skal bidra til å dekke både nasjonale og internasjonale behov. Askøymannen Eivind skal lede denne satsingen fra vår side, og startet på jobben i oktober. Han forteller at det er en spennende stilling hvor en får være med å utvikle et helt nytt fagfelt. Eivind trives godt i arbeid med utvikling av nye prosesser og teknologi.

Han ukependler fra Askøy, hvor han har fire barn, og er dermed alltid på farten. Denne nye forretningsutvikleren driver nemlig både med konkurranseseiling og paragliding. Når han forteller at han ikke liker å sitte stille på fritiden, så tror vi på det! Heldigvis er Florø en bra plass både for aktiviteter til sjøs og til fjells.

1. desember gikk startskuddet for Bjørn Erik. Han er ansatt som leder for salg og kunderelasjoner i Saga Fjordbase, og skal ha ansvar for blant annet oppfølg-

ing av kunder, salg og marked. Han skal også jobbe inn mot nye forretningsområder som spiller videre på strategien om en nullutslippsbase innen 2035. Det er altså mange nye og spennende muligheter for denne Florømannen, som forteller at han alltid har jobbet med både salg, marked, kunderelasjoner, forretningsutvikling, IT og ledelse. Han brenner for å bygge gode og prestasjonsorienterte team, og noen kjenner han kanskje igjen fra sin tidligere jobb som nasjonal kundeservicesjef i NorTekstil eller banksjef i Sparebanken Vest.

Bjørn Erik har i likhet med Eivind også fire barn, og bor i Florø. Han har en aktiv familie, går mye på tur. Han forteller også at han tar båten på tur i skjærgården rundt Florø så ofte han kan, og i tillegg står MC og golf også på listen over hobbyer.

Vi ønsker Eivind og Bjørn Erik hjertelig velkommen til oss, og håper de vil trives med nye og spennende utfordringer på Fjord Base.

13 www.incgruppen.no INC GRUPPEN
Velkommen til Eivind og Bjørn Erik, som nå er på plass hos oss. Foto privat.

Kompetanseheving på verkstedet

Verkstedet tilbyr service og reparasjon av anleggsmaskiner, trucker, kraner og lastebiler. I tillegg driver de kontroller, forutser og planlegger reparasjon før feil og problemer oppstår. Den siste tiden har mekanikerne fått mye kompetanseheving med fokus på moderne teknologi. Dette er for å styrke seg i det de kan best, samt jobbe for å nå langsiktige og bærekraftige mål.

Den dyktige gjengen på verkstedet har derfor vært gjennom mange relevante kurs den siste tiden. De

har vært innom både hydraulikk, batteri/elbil, klimaanlegg og Terberg trekkvogn, og slik holder de seg oppdatert på både trender og endringer.

Rune Hammerseth er vår mann på verkstedet og han sitter på en solid erfaring. Han er klar for nye utfordringer og inviterer gjerne andre bedriftseiere eller Kinn kommune til å ta kontakt om de har behov for reparasjon av store kjøretøy.

Over 11 millioner i støtte til å bli enda bedre!

Saga Fjordbase har over lengre tid hatt et samarbeid med Fagskolen i Sogn og Fjordane. Fagskolene er et yrkesrettet alternativ til høgskole. Tidligere ektor Reidar Grønli forteller at måten Fagskolen bygger kompetanse på er litt omvendt enn vanlige rutiner. Istedenfor at skolen låser seg til fast pensum, går de heller ut til bedriftene og spør hva de trenger av kompetanse, og hvordan Fagskolen kan hjelpe dem å skaffe den.

Dette har basemiljøet virkelig fått god nytte av. I slutten av november kom gladnyheten om at Saga Fjordbase har fått bevilget midler til kompetanseheving og utdannelse for ansatte. Både interne ressurser og eksterne selskap får nytte av disse midlene.

Vi har fått midler til industrifagskole, både for de med og uten høyere utdannelse, samt støtte til desentralisert utdannelse, en fagarbeiderspesialisering.

Sistnevnte har vi fått sammen med Aker Solution Stord, forteller den engasjerte sjefen i Saga Fjordbase, Erlend Toftesund.

Midlene går til Fagskolen, hvor vi sammen lager skreddersydde gratis kompetansepakker, og sammen øker vi kompetansen til de ansatte. Det blir spennende å tilby utdanninger som i liten grad koster næringslivet, men som gir en mulighet for utvikling av enkeltmennesket og bedriftene. Vi har ekstra høyt fokus på energiforvaltning, grønn og bærekraftig utvikling. Så en stor takk både avgått rektor Reidar Grønli, og nåværende rektor Torbjørn Mjelstad. Samspillet mellom utdanningsinstitusjon og næringslivet er nøkkel til fremtidens kompetanseheving.

NYTT FRA INC GRUPPEN 14
På Saga Fjordbase sitt eget verksted er nå den allerede flinke gjengen blitt enda bedre! Foto: Photoevent. Visste dere at Saga Fjordbase har eget verksted på Fjord Base?

3 måneder med Saga Connect

Saga Connect er vår nye, digitale løsning som skal revolusjonere hvordan vi gjør tradisjonell logistikk på Fjord Base. Hvordan har det gått med oppstartsfasen, står det til forventningene og er våre kunder fornøyd med løsningen?

104 unike brukere!

Målet med Saga Connect er å samhandle bedre. Vi ønsker at alle relevante aktører i klyngen skal få informasjon i sanntid. Når aktører på tvers av selskap har samme informasjon på samme tid, fjerner det unødvendige misforståelser. Det gir alle brukerne innsikt og oversikt, og bidrar til lettere planlegging. Nå har vi 21 unike firma med, og systemet har hele 104 forskjellige brukere.

Bedre planlegging helt fra starten

Denis Kaltak er en av Saga Fjordbase sine logistikkplanleggere. Han forteller at Saga Connect har gjort arbeidet hans enklere og mer oversiktlig. Han får tidligere informasjon om anløpene og kan starte planleggingen i god tid. I tillegg går flere ting automatisk, noe som sparer han for tid og gjør arbeidet mer effektivt.

Helt i østre del av Fjord Base holder SAR til. De har brukt Saga Connect siden starten. Hos SAR kan Normann Swensen fortelle at systemet fungerer bra, er brukervennlig og har store fordeler. Noen små innkjøringsproblem har de møtt på veien, men i de tilfellene har han slått på tråden til Markus, som har hoppet i bilen for å bidra.

Det har også vært noen eksterne brukere som ikke hører fast til på basen. Kuehne Nagel er et globalt

transport- og logistikkselskap, med over 80 000 ansatte. En av disse er prosjektoperatør Erlend Kvåle, og han forteller at han er veldig fornøyd med Saga Connect. Vi har ikke opplevd så god innsikt på noen program tidligere. Det er veldig oversiktlig og enkelt i bruk, og gjør planleggingen vår mye enklere, forteller han.

Fremtidens Fjord Base

Dette er et stort steg på veien mot Fremtidens Fjord Base, som skal gjøre oss mer digitale, effektive og bærekraftige. Når dette magasinet trykkes fortsetter teamet med å gjøre oss enda mer digitale og arbeide smartere. Vi skal rulle ut digitale laste- og losselister og feste GPS merkinger på bukkesett, vogner og flak. Ledelsen jobber også med et prosjekt som skal digitalisere styrings- og rapporteringsarbeid.

Vil du lære med om Saga Connect? Se lanseringsvideoen som kom i september her:

15 www.incgruppen.no INC GRUPPEN
Transportplanlegging blir enklere med Saga Connect. Foto: Photoevent. Markus er en del av forbedringsteamet. Han stiller gjerne opp dersom det er utfordringer med Saga Connect. Foto: Karen Sæten Nilsen.

Bjørn Lillelien BASEPROFILEN

NYTT FRA INC GRUPPEN 16

Jeg startet i Havlandet Havbruk i 2002, fordi det skulle skapes en ny industri med oppdrett av torsk. Bjørn Lillelien har en bred bakgrunn fra industrien, og planen var at oppdrett av torsk skulle bli stor industri og god butikk. Vi var nok for tidlig ute – men i dag ser vi resultatet av pågangsmotet og viljen til å satse i vanskelige tider.

Visjonen til eierne var å skaffe inntil 20 konsesjoner for matfisk i sjø. Det endte opp med totalt 5 utsett på 2 lokasjoner, og jeg hadde det overordnete ansvaret for disse. Vi var veldig optimistiske i starten, men erfarte raskt at det var mer utfordrende enn vi trodde. Etter flere omganger med sykdom og store tap sa styret nei i 2008. Det ble bestemt at vi heller skulle satse på produksjon og salg av torskeyngel. Her har Havlandet og eierne aldri gitt opp, og er derfor blitt verdens beste i sitt fag.

... Havlandet Marin Yngel ligger helt i front i produksjon av berggylt, torsk og laks – ja de er faktisk uslåelige både nasjonalt og internasjonalt ...

«Altmuligingeniør» hos INC

Bjørn forteller at han har hatt mange ulike oppgaver hos INC. Han var mellom annet engasjert i INC vedlikehold i Svelgen i en kort periode, og senere i INC Energi med gassifisering i Holland. Fra 2009 til 2013 var jeg i to perioder engasjert i Saga Fjordbase sin tekniske avdeling, og jobbet mye for å øke subsea-aktiviteten i bedriften. Dette var nok bare delvis vellykket.

Papirtigeren

Da torskemarkedet falt ut i 2014 startet vi med oppdrett av berggylt som rensefisk, og det er fremdeles en stor suksess. Takket være dyktige og tålmodige medarbeidere og eiere. Fra 2015 har Bjørn jobbet med konsesjonssøknader og hatt dialogen med institusjonene som behandler søknadene. I denne perioden har jeg også vært mye involvert i den tekniske utviklingen av Havlandet Marin Yngel og Havlandet Ras Pilot. Jeg er egentlig pensjonist, smiler den spreke 74-åringen, men har nå en prosjektrelatert deltidsjobb. Jeg er veldig imponert og takknemlig for å få være med på reisen med landbasert oppdrett.

Fra 3 til 30

Havlandet Marin Yngel ligger helt i front i produksjon av berggylt, torsk og laks – ja de er faktisk uslåelige både nasjonalt og internasjonalt. Satsingsviljen og -evnen til eierne her er fenomenal, noe som har medført mye lokalbasert kompetanse. Da denne satsingen startet var det 3 personer som jobbet med det – nå er det over 30. Selv jobber jeg mye alene med papirarbeidet, men samtidig i tett samarbeid med mellom anna Halvard Hovland – som er selve hjernen bak arbeidet til Havlandet.

Liker å jobbe

På spørsmål om hvorfor han – i en alder av 74 år –fremdeles er på jobb på basen, er Bjørn Lillelien klar. Jeg liker å jobbe og jeg har helse til det. Samtidig vektlegger han at det må være vilje til å ha han der – og det må være bruk for kompetansen hans. Det er givende å jobbe i lag med mange flotte kollegaer. Det går fantastisk bra med fisken, og jeg har stor tro på fremtiden med satsing på både torsk og laks. Denne satsingen er viktig for Florø, og for meg har det vært veldig spennende å få være med.

Det går fantastisk bra med fisken, og jeg har stor tro på fremtiden med satsing på både torsk og laks. Denne satsingen er viktig for Florø ...

...

Fjellet kaller

Bjørn holder seg i form med å gå lange turer med hunden. Det er viktig for både meg og bikkja, smiler han. Elles er industrimannen fra «de mørke daler» i industribygda Rjukan på fjellet så ofte som mulig. Å være på hytta på Hardangervidda har alltid vært en viktig del av livet. Vidda er fantastisk.

17 www.incgruppen.no
INC GRUPPEN
Tekst: Anita Øygard A til Å Grafisk Design og Media

Ny kurs for Fjord Base Holding selskapene

Som følge av ny organisering i INC Gruppen, ble Fjord Base Holding etablert som et eget konsern. I konsernet finner du Saga Fjordbase, Fjord Base, INC Support, NCP og HyFuel. I forbindelse med denne prosessen er det, sammen med EY etablert en strategiplan for konsernet for 2022-2030.

Fjord Base har en rik historie og sterke verdier. Konsernet har en solid plattform for videre vekst og ønsker å fortsette å være en sentral medspiller for utviklingen av logistikk- og energibransjen.

Til grunn ligger klare ambisjoner om å videreutvikle kjerneaktivitetene rettet mot olje- og gassnæringen, samtidig som vi ønsker å vokse innenfor nye strategiske satsingsområder. Som en hjørnesteinsbedrift er vi vårt samfunnsansvar bevisst, og har som mål å skape store ringvirkninger i lokalsamfunnet.

I forrige INC Nytt fortalte vi at Fjord Base var utpekt av Vestland Fylkeskommune som en av 16 grønne huber i Vestland hvor det virkelig satses på innen det grønne skiftet. Basen er posisjonert og klare for grønne nysatsinger, og både landbasert opp-

drett, havvind, hydrogen, biogass og ammoniakk er innenfor satsingsområdene.

Denne høsten har eiendomsselskapet Fjord Base fått første trinn med infrastruktur til Gaddholmen på plass. Vi jobber også med reguleringsplaner, og arbeider strategisk for å sikre nødvendig kapasitet for fremtiden, slik som elektrisk kraft og vann.

Landstrøm på våre kaier Fjord Base jobber kontinuerlig med mindre forbedringer som gjør hele basen mer bærekraftig. Denne høsten har de blant annet jobbet mye med sine kaier. På Fjord Base finner du 9 kaier med en total lengde på 750 meter, og vi har totalt besøk av 2000 skipsanløp i året. Målet er at vi kan tilby landstrøm ved samtlige kaier i løpet av 2023. 1.desember ble det satt i drift landstrømanlegg for Kai E. I skrivende stund jobbes der med å utvide ISPS sonen ved Kai E, blant annet for å bedre HMS ved at en får en større operasjonssone ved kaien. I tillegg er det gjennomført vesentlig vedlikehold, såkalt levetidsforlenging av på kaiene A,B og C, som forventes å forlenge levetiden med mer enn 30 år.

NYTT FRA INC GRUPPEN 18

Samlokalisering for en mer effektiv base

Fjord Base er Equinor sin sentralhavn for fôringsrør, noe som gjør oss til eksperter på rør når de kommer, blir værende og drar. Flere av selskapene på Fjord Base har konsentrert sitt arbeid på lager og håndtering av rør, og ett av disse selskapene er Petroleum Services. Når så mange tonn rør skal håndteres er det viktig med god logistikk og godt samarbeid. Det ser vi stadig eksempler på her på Norges største forsyningsbase.

Fjord Base er i stadig utvikling, og nye områder og arealer blir tatt i bruk. Det gir oss muligheten til å tilrettelegge for samlokalisering av aktiviteter, slik som rørhåndtering. I dette tilfellet har det gitt oss muligheten til å samlokalisere Equinor sin aktivitet vest på basen. Dette gir oss optimalisert logistikk, og vi tror at det vil gi positive ringvirkninger både for Equinor, Petroleum Services og Fjord Base.

Konkret betyr samlokaliseringen at vi kjører mindre på kortere avstander og har mer fleksibilitet i området. Dette vil redusere tidsbruken til de ansatte og gi en positiv miljøeffekt. Det er ett lite, men viktig steg videre for å gjøre Fjord Base mer miljøvennlig, og går inn som et av stegene i prosjektet Fremtidens Fjord Base.

19 www.incgruppen.no FJORD BASE
Godt samarbeid er nøkkelen! Kim Gunnar i Fjord Base, Øystein i Petroleum Services og Kristoffer i Equinor er samkjørte om at samarbeid er viktig. Foto: Karen Nilsen. Foto: Arild Solberg.

132 millioner til å bygge hydrogenanlegg

HyFuel er et fellesforetak mellom Fjord Base Holding, Sogn og Fjordane Energi (SFE) og Gasnor. Sammen arbeider vi for å utvikle, eie og drifte et anlegg for grønt hydrogen, her på Fjord Base. Vi skal bidra til å få i gang nullutslippsløsninger i norsk, marin sektor, og tror hydrogen er en avgjørende klimaløsning i morgendagens Norge. INC Invest var visjonærer og tidlig ute med satsing på hydrogen. Med gode partnere i SFE og Gasnor er vi klare for å omstille sjøfarten.

Som vi nevnte i forrige INC Nytt, sendte HyFuel den 22. april inn en søknad om støtteordning fra Enova. Denne støtten var avgjørende for videre arbeid, og det var med stor glede de i slutten av juni mottok svar fra Enova, med gladnyheten om at 132 millioner var innvilget! Gjennom prosjektet «Hydrogenknutepunkt på Fjord Base» får HyFuel viktig støtte til oppstart av produksjonsanlegget av grønt hydrogen basert på fornybar energi og elektrolyse. Takk til det gode teamet som utviklet prosjektsøknaden til Enova. Det ville ikke gått uten dere!

Eneste i Vestland som fikk

støtte

Det var mange seriøse aktører som søkte om støttemidler, men HyFuel var den eneste fra Vestland fylke som fikk støtte. Det er ypperlig med Florø i sentrum for etableringa av ny, grønn verdikjede på Vestlandet. Vi har både kompetansen som skal til og rik tilgang på kraft i regionen. I tillegg er vi i nærheten til markedene, forteller styreleder Ole Schanke Eikum.

Unik plassering og sirkulærøkonomi

Fjord Base har en unik beliggenhet til å lykkes med det grønne skiftet. Basen er lokalisert i en erfaren næringsklynge, og innehar en sentral havn mellom Ålesund og Bergen med over 2000 skipsanløp i året. Tomten det nye produksjonsanlegget skal bygges på er grovplanert og klar. På nabotomten ligger Havlandet, som er i gang med storskala landbasert oppdrettsanlegg av torsk.

Vi er i dialog med Havlandet og ser for oss et godt samarbeid som vil tjene begge parter. Restproduktene fra hydrogenproduksjonen, oksygen og varme, skal brukes videre hos Havlandet. Slik får vi utnyttet fabrikken maksimalt med en sirkulærøkonomisk tilnærming, sier Vegard Lavik i HyFuel.

Fremtiden er her, og den trenger hydrogen Norges satsing på grønn omstilling representerer en enorm markedsmulighet for eksport av varer og tjenester. Dette kan gi økt verdiskaping og sysselsetting i den norske maritime næringen samt lokale ringvirkninger. HyFuel har mål om oppstart av hydrogenproduksjon i Q4, 2024.

Vil du vite mer om Hyfuel? Sjekk ut den rykende ferske nettsiden her:

NYTT FRA INC GRUPPEN 20
Her ser vi prosjektgruppa til HyFuel i oktober.

Fra Fjord Base betjener PGS logistikken

En novemberdag i 2017 kom gladnyheten om at PGS Geophysical skulle etablere sitt nye hovedlager for seismikkskipene sine her på Fjord Base.

PGS Geophysical er det norske datterselskapet av det store internasjonale seismikkselskapet PGS. Samme måned året etter stod både spesialkai, kontor og lager klare helt vest på basen. Investeringen kom på rundt 100 millioner, og sørget for at Saga Fjordbase ansatte skal drive det globale hovedlageret i minst 10 år.

Bedre lagerløsninger og kaifasiliteter var avgjørende faktorer for flyttingen. Fra basen i Florø forsyner PGS de aktive båtene med seismikkutstyr og tar imot returleveranser fra båtene. I sommer hadde PGS tre seismikkfartøy som opererte på norsk sokkel og da er det naturlig at pit-stop og lignende legges til Fjord Base. I vinterhalvåret er ikke værforholdene gode nok for seismikkinnsamling på norsk og britisk sokkel og flåten flyttes til den sørlige halvkule. Nå i fjerde kvartal har PGS en båt i Brasil, tre båter i vest Afrika, to båter i Middelhavet og en båt i Indonesia.

Bakdekket på de største båtene PGS har i flåten er 70 meter bredt og den L-formede kaia på Fjord Base er godt egnet for de spesialbygde seismikkfartøyene. PGS har eget landstrømsanlegg på L-kaien og kan brukes av alle seismikkfartøyene deres. Havneanlegget har også dedikerte områder for større prosjekter på land.

PGS har fire fulltidsansatte på Fjord Base, og hverdagen deres har blitt mer travel gjennom 2022 som følge av høyere aktivitet i seismikkmarkedet.

Seismikkselskapet har fokus på gjenbruk av materiell, og de siste årene har det vært arbeidd med opprydning i samarbeid med enkelte leverandører. Her har de levert utdatert materiell tilbake til samarbeidspartnere, for gjenbruk i annet i marked.

Hva er egentlig seismikk?

Seismikk er et fagfelt som bruker lydbølger til å avbilde jordskorpen. Resultatene brukes i leting etter- og kartlegging av olje og gass. Kraftige lydsignaler sendes ned i jordskorpen med luftkanoner. Deretter registreres lydbølgene som returneres fra undergrunnen. Basert på disse akustiske signalene brukes fysiske lover for å tolke undergrunnen.

21 www.incgruppen.no FJORD BASE
Vilde (f.v.), Dan, Iwona og Ingunn er våre dyktige folk på PGS huset. Foto: Photoevent.

Å trives sammen

Her i INC Gruppen har vi en Velforening som arbeider for å styrke det sosiale miljøet og fellesskapet blant de ansatte i INC konsernet. Bli med mens vi tar dere kjapt gjennom hvilke arrangement vi har delt sammen i året som gikk!

Det er både sosialt og aktivt å gå tur sammen. Derfor arrangerer Velforeningen 8 fellesturer i løpet av året, og denne sesongen har vi blant annet gått på Klauekeipen, Dalreset og Reksta på langs. I tillegg har vi hatt både bålkos og kveldsmat på Sørstrand og familietur i Torvmyrane.

En noe Covid-19 utsatt helgetur til Flåm gikk også av stabelen denne høsten. Her stod både god mat, godt selskap og Rallarvegen, zipline, badstue, Fjordsafari og Aurlandsdalen på menyen. Velforeningen har også arrangert andre kjekke arrangement, og vi storkoser oss sammen på både sommerfester og bingo. I tillegg har vi kjøpt en hytte på Strandafjellet som alle medlemmer av Velforeningen disponerer. Denne

ligger idyllisk til, midt i lysløypen for langrenn og ikke langt unna skitrekkene.

Når det nærmer seg jul, arrangerer vi alltid juleverksted for små og store. Her fylles kantinen til randen, og så koser vi oss en hel søndag. Dette har vi gjort siden tidlig 90-tall. I tillegg arrangerer vi binding av julekrans, som føyer seg inn i listen over koselige julearrangement.

Våre pensjonister er også en del av Velforeningen. I tillegg arrangerer de sine egne arrangement, og i slutten av november samlet 12 av de seg til et hyggelig julebord. De vil fortsette å treffes månedlig til en prat og en kopp kaffe, for å holde kontakten vedlike.

NYTT FRA INC GRUPPEN 22
Alle bilder: Anja Karlsen, Anne Marie Heimtun, Merete Haarklau og Rune Hammerseth.

3 traineer på basen

1. Hva går din traineestilling ut på?

2. Hva er det kjekkeste med jobben?

3. Hva tror du om fremtiden til Fjord Base?

1. Som trainee får man en smidig inngang til bransjen. Jeg har fått tid på de ulik avdelingene i Saga Fjordbase, og dette ga meg god og helhetlig forståelse for arbeidsflyten. Nå arbeider jeg med interne prosjekt som består av analyser og optimalisering av lagerbruk.

2. Noe av det beste var å få delta i flere avdelinger i starten. Dette var viktig for å danne en sterk forståelse, og samtidig få stille spørsmål og bli veiledet på en dedikert måte. Det ga et godt grunnlag for meg til å kunne anvende min kunnskap.

3. For fremtiden på Fjord Base tror jeg det blir viktig med strategisk og operasjonell planlegging. Vi må sammen optimalisere ressursbruk, og jeg tror en slik to-trinns optimaliseringsmodell kan formuleres på sikt.

1. Jeg fungerer som ingeniør for tekniske fag, og får innblikk i store deler av denne siden i Fjord Base. Akkurat nå jobber jeg mye med tekniske tegninger, landstrømsanlegg og fremtidig infrastruktur på basen.

2. Det kjekkeste med denne stillingen er at jeg jobber med nye, og ikke minst utfordrende arbeidsoppgaver. Her får jeg utfordret meg selv, både personlig og kompetanse.

3. Jeg tror fremtiden på Fjord Base er lys! Mitt inntrykk så langt er at basen er gode på å omstille seg etter behov, samt å satse på nye forretningsområder. Vi er langt fremme når det gjelder det grønne skiftet.

1. Hovedoppgavene mine består av å bistå prosjektledere i tilbudsarbeid og gjennomføring av prosjekter innen forskjellige fagområder. Jeg produserer arbeidstegninger, beregninger og kreative løsninger.

2. Jeg liker at jeg får jobbe tett med, og lære av dyktige kollegaer. Vi har stor variasjon i prosjektene vi leverer, noe som gir en svært variert arbeidshverdag.

3. Det er spennende med nye satsinger innenfor havbruk, hydrogen og havvind. Basen er en viktig aktør som har skapt mange arbeidsplasser både i Florø og regionen, og med de nye satsingene tror jeg det er noe de vil gjøre i lang tid.

Møteplasser i år

Vi er glade for at pandemien tok slutt, og at samfunnet gradvis beveger seg tilbake til normalen. Vi har derfor vært innom flere sentrale møteplasser og messer i året som har gått, her ser du noen av disse.

23 www.incgruppen.no FJORD BASE
ADNANE – Logistikk trainee i Saga Fjordbase ANDREAS OLSET – Tekniske fag trainee i Fjord Base CHRISTOFFER SØNNERVIK – Ingeniør trainee i West Industri Service Denne gangen har vi intervjuet tre traineer på Fjord Base, og stilt de følgende spørsmål:

Takk for følget!

I hendene har du høstutgaven av INC Nytt 2022. Dette magasinet blir vårt siste trykte INC Nytt. Magasinet gir en oversikt over hva som skjer i våre selskap, og på Fjord Base ellers. Og det er ikke lite. Fremover er du hjertelig velkommen til å følge oss i alle digitale kommunikasjonskanaler.

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.