Page 1

JKS JULI 2018  DRIEMAANDELI

TIJDSCHRIF T VA N

GEZIN

EN VZ W SSPORT VLAA NDER

39e JA ARGANG – NR

F E I T R O P S – ERK ENNINGSNU ER ISSN 0770 -188 BIBLIOT HEEKNU MM G 6229 E REISVERGUN NIN P 309519 – LICENTI X T GEN R: 9099 AFGIFTEKAN TOO

MM ER

.3

winters vakaNtie 2018-2019

all-in

formule

Sportdienst van de Gezinsbond


ADMB Verzekeringen, ook bij ú in de buurt! Ontdek een kantoor in uw buurt op admb.be/contact

ADMB.be ADMB Verzekeringen nv – FSMA 013334A

ADV_Corporate Verzekeringen (Cayman-008737).indd 2

14/06/18 14:57


MET STEUN VAN

“Vorig jaar eerste maal gaan skiën met onze kinderen en met Gezinssport Vlaanderen. Een absolute aanrader! Het hotel, de skilessen, de animatie … alles was tot in de puntjes verzorgd. Dankjewel voor deze onvergetelijke vakantieherinneringen.” FAMILIE VANDENBOSSCHE

n e t e i n e g n Same eeuw! in de sn Een weekje wintersport met de (klein)kinderen? Dat doe je met Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond. Verwacht je aan een week vol winterpret in fijne skigebieden en in gezinsvriendelijke hotels met bruisende avondanimatie en een all-informule. We geven je alvast vijf goede redenen om niet langer te wachten:

★★ all-informule ★★ jarenlange ervaring ★★ het gemak van een groepsreis ★★ op-en-top gezinsvriendelijke vakantieformule ★★ de mooiste vakantieherinneringen

Blader snel door onze wintersportbrochure. Hierin vind je alle ingrediënten voor een geslaagde winter­sportvakantie.

Welkom!

Inhoud Inleiding 3 All-informule 4 Sneeuwgewenning 5 Overzicht skigebieden 7 Skigebied Dachstein-Tauern 8 Skigebied Salzburger Sportwelt Amadé 9 Skigebied Dachstein-West 16 Skigebied Pyhrn-Priel Wurzeralm 18 Skigebied Pyhrn-Priel Höss-Huttererböden 19 Skigebied Hochkar 28 Skigebied Pitztal-Hochzeiger 30 Skigebied Folgaria-Lavarone 32 Skigebied Paganella 34 Divers wintersportaanbod 36 Toerskiën 38 Winterwandelen 39 Vakantieweetjes 42 Veilig verzekerd 43 Overzichtstabel 44 Voordelig op wintersport 47 Inschrijvingsformulier 48

Gezinssport Vlaanderen – Troonstraat 125, 1050 Brussel – T 02/ 507 88 22 – F 02/507 88 63 – gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be

WWW.GEZINSSPORTVLAANDEREN.BE 3


all-in

formule Dankzij onze all-informule haal je het beste uit jouw vakantie. Een verblijf in een gezinsvriendelijk hotel, huur materiaal, skipas en -lessen… Bij Gezinssport Vlaanderen is alles inbegrepen, ook het plezier van de après-ski. En jij hoeft alleen maar te genieten!

Behalve drank zijn volgende zaken bij onze prijzen inbegrepen: ★★ Zesdaagse skipas ★★ Vijfdaags lessenpakket (4 u./dag) ★★ Huur materiaal (inclusief helm voor kinderen t.e.m. 15 jaar) ★★ Volpension (tenzij anders vermeld) ★★ Lunchbon t.w.v. € 8 (tenzij halfpension) ★★ Busreis ★★ Ongevallenverzekering ★★ Nederlandstalige begeleiding ★★ Avondanimatie ★★ Fooi buschauffeur

“Geen verrassingen, alles vooraf inbegrepen. Een geweldige all-informule voor het hele gezin!” FAMILIE DE SCHEPPER

Halfpension De halfpensionformule begint vanaf zaterdagmiddag (met lunch). Tijdens de week krijg je geen lunch­ bonnetje, maar bekostig jezelf je middageten. Voor de terugreis voorzien we wel een lunchpakket.

Volpension Onze volpensionformule begint met een lunch op de dag van aankomst en eindigt met een lunchpakket op de dag van terugreis. Voor het middageten aan de skipiste krijg je een lunchbonnetje ter waarde van € 8 waarmee een lichte snack in het gekozen bergrestaurant (zonder drank) kan genuttigd worden. Raadpleeg de overzichtstabel op p. 44-45.

GRATIS g

peuteropvan

Je kinderen in goede handen!

2,5 tot 4 j.

Terwijl je geniet op de latten wordt je peuter opgevangen door een ervaren kinderverzorger die er alles zal aan doen om jouw kind(eren) een leuke tijd te bezorgen. Wij voorzien gratis opvang voor peuters van 2,5 tot 4 jaar tijdens de kerst- en krokusperiode in hotel Mooswirt (zie p. 29).

4  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019


VOORDEEL PRIJS voor alle ig sk ebieden en periodes!

De hele dag spelen & skiën met mijn vriendjes!

Sneeuwgewenning Spelenderwijs skiën Om er voor het hele gezin een onvergetelijke wintersportvakantie van te maken, organiseren we in heel wat hotels een sneeuwgewenningsprogramma voor 4-6-jarigen. Onze ervaren Nederlandstalige skimonitoren leren onze jongste sneeuwfanaten (4-6-jarigen) op een speelse en ongedwongen wijze hun eerste stappen op de skilatten. Leren is bij ons plezier maken, spelen en avontuur beleven. Vooruitgang in het skiën gaat dan vanzelf. Naast het skiën voorzien we nog tal van leuke activiteiten zoals sneeuwmannen maken, spelletjes spelen, … Kortom, ook jouw bengel beleeft een heerlijke wintersportweek met Gezinssport Vlaanderen.

Programma

4 tot 6 j.

De sneeuwgewenningslessen vinden plaats tijdens de ski-uren van onze andere skigroepen. We voorzien telkens vier uren les per dag: • Voormiddag: van 09.30-11.30 u. • Namiddag: van 13.30-15.30 u. ’s Middags is er voldoende tijd om samen met je kind(eren) op de skipiste te lunchen. Kleuters jonger dan vier jaar komen helaas niet in aanmerking voor het sneeuwgewennings­ programma.

SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  5


Els en Bart gingen skiën met Gezinssport Vlaanderen:

“Dit willen we niet meer missen” Het was al lang de droom van Els en Bart om ook eens met hun twee kinderen te gaan skiën. Enkele jaren geleden trokken ze voor het eerst met Gezinssport Vlaanderen naar Oostenrijk. Sindsdien gingen ze al enkele keren skiën. “Dat zouden we niet meer willen missen”. “Qua prijs en formule sprak het aanbod in Oostenrijk ons wel aan”, vertelt Bart. Alles is tot in de puntjes geregeld, van bus tot skimateriaal, je hoeft aan niks te denken.” Voor het derde jaar op rij hebben we geboekt in Windischgarsten, een mooi dorpje in de regio Pyhrn-Priel. “Het skigebied van Pyhrn-Priel is ideaal om te leren skiën, want je hebt vooral blauwe en rode pistes. Van ’s morgens tot in de namiddag ben je met je monitor op de pistes. Dat verveelt niet, want er valt altijd weer een ander parcours te verkennen.

Op de laatste dag van de skiweek mag elke skiër nog eens tonen wat hij geleerd heeft. “Dan leg je tegen tijd een speciaal aangelegd parcours af. Onze zoon heeft op die twee jaar al twee medailles behaald, een bronzen én een zilveren. Maar wij behoren niet echt tot de prijs­ beesten. Uiteindelijk is het ons gewoon om het plezier van het skiën en de natuurbeleving te doen. Bovendien zijn het gezinsmomenten om te koesteren. Dat zouden we niet meer willen missen!”

Els, Bart & kids

Onze zoon vond skiën meteen fantastisch, terwijl de dochter zich aanvankelijk iets voorzichtiger op de latten begaf. Maar intussen hebben beide kinderen de beginners­ technieken onder de knie en kunnen ze straks allemaal op de al iets moeilijkere pistes starten.

Zoek boek Onze buitenlandse vakanties worden uit­sluitend georganiseerd voor leden van Gezinssport Vlaanderen en/of leden van de Gezinsbond.

Ben je nog geen lid? Geen probleem, op het inschrijvings­ formulier (p. 48 of online) kan je aankruisen welk lidmaatschap je wenst aan te gaan: Gezinsbond of Gezinssport Vlaanderen (Op Weg-lidmaatschap individueel of in gezinsverband) en wat je hiervoor moet doen.

6  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

Zoek en boek je favoriete sneeuwbestemming: • Via www.gezinssportvlaanderen.be • Via het inschrijvingsformulier (p. 48) • Via telefoon: 02/507 88 22

Meer inspiratie? Neem een kijkje op www.gezinssportvlaanderen.be. Hier vind je meer foto’s over onze winter­ sportvakanties, … en natuurlijk kan je ons ook volgen op Facebook. Facebook.com/Gezinssportvlaanderen

Follow us


FIJNE SKIGEBIEDEN!

Oostenrijk

Genieten van de Oostenrijkse ‘gemütlichkeit’ Wie aan Oostenrijk denkt, denkt aan wintersport! Hier vind je uitstekende faciliteiten, wereldberoemde après-ski en Oostenrijkse ‘gemütlichkeit’. Al jaren is dit wintersportland de thuishaven van Gezinssport Vlaanderen. En dat is niet zomaar! Alles wat je van een wintersportvakantie mag verwachten, vind je in Oostenrijk. Van kleinschalige kindvriendelijke familieskigebieden (Pyhrn-Priel, Hochkar) tot ware skiparadijzen als Dachstein, Sportwelt Amadé, Dachstein-West en Pitztal Hochzeiger. Uitstekend onderhouden pistes van blauw tot zwart, te gekke ‘tiefschnee’-hellingen en uitdagende afdalingen. Dankzij ons uitgebreid aanbod vind je gegarandeerd het skigebied dat het best bij jou past.

OpperOostenrijk

Neder-Oostenrijk Skigebied Hochkar zie p. 28

Skigebied Pyhrn-Priel zie p. 18-19

Salzburgerland

Tirol Skigebied Tirol Hochzeiger Pitztal zie p. 30

Skigebied Sportwelt Amadé zie p. 9 Skigebied Dachstein-West zie p. 16

Steiermark Skigebied Dachstein-Tauern zie p. 8

Trentino

Skigebied Paganella zie p. 34

Trentino Skigebied Folgaria zie p. 32

Italië

De zonnige zijde van de Alpen!

Wintersport in Italië betekent mooie pistes, zon, unieke landschappen en culinair genieten. Zo is het prachtige berglandschap van de Dolomieten al een beleving op zich. De combinatie met een zonnige ligging aan de zuidkant van de Alpen maakt het gebied tot een populaire wintersport bestemming. Italië biedt een variatie aan ingrediënten voor een geslaagde wintersport vakantie: van perfect geprepareerde pistes en karakteristieke bergdorpen tot een typisch Italiaanse sfeer en uiteraard een befaamde keuken. Benvenuto in Italië!

SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  7


MIT DER 4-BERGE-SKISCHAUKEL

4

6 e r G a sselh öh e b a h n I I

«

Je t

et

if t g sl Verbindungslift

ge r r fa

tte

te

gslif

Übun

Reit era lm » Silv er J et«

ift

I

sil

Rei tera lm I

hn

Tau ern Se ilb a

H op

hn

Pl a n a i 3 e r

Has

eck

n Übu

lif t e

egg reu n

p ’n J

»P

ahn alb ert Ob

Muldenlifte

NEU

Crosspark

Sep

if t

Re ite ral m

Planai II

erl

Lär chk oge lba hn

-Te ll

Pl a n a i I

P lan

h Ro

rm

I os

Lärch

rgb

be tis

Ri t

Gip fe

ll i f

t

ft isli R i tt

Drachenlift II

Roßf eldlif t lift berg

ah

n

e st ai W

Ro hrm o

oo

sI

ft enli bod ser Mo

Drachenlift I

Übungslift

Kalilift

Zau be rli

ft

rl Adle

if t I

I

Ad l

I ift erl

Be

Sky-Line

ris

tal

l ift

ll if

t

Sc h

NEU

ne e

Schneemandllift

Schla dm i n g e r G l e

Kl a n g

rgk

Hunerkogellift

Dachstein Südwandbahn Austriascharte

ma li f t

t sc h

n dl

M it

ter s

te i n

er

Steiermark tot

2.015 m

Skiparadijzen Dachstein-Tauern & Sportwelt Amadé Schladming-Dachstein Tauern is een van de toonaangevende skigebieden in Oostenrijk. Dit grote skiparadijs omvat maar liefst vier skigebieden (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm), die met elkaar verbonden zijn. De skipas geeft toegang tot alle liften van deze mooie ski-oorden. In totaal biedt Dachstein-Tauern 187 km pistes aan, van licht naar superzwaar, die deel uitmaken van het  imposante Dachsteinmassief. De streek staat bekend als een sneeuwrijk gebied en als wereldbekeroord. Planai, Reiteralm, Hauser Kaïbling zijn enkele bekende namen van skipistes uit het wereldbeker­circuit. Bovendien zorgt de gletsjer, op 2.700 m boven de zeespiegel, voor sneeuwzekerheid. Of je nu voor het eerst de latten aan bindt of al meer ervaring hebt, voor elke skiër zijn er genoeg mogelijkheden. Onze begeleiders streven ernaar om zoveel mogelijk skigebieden te bezoeken. Ook de skigebieden van Amadé zijn bij de skipas inbegrepen.

Veelzijdigheid troef! 8  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

a Forstaub

Fast enb erg 6er

Mi

n

urz e o ch w hn H

G i pf el b a

Qu att ral pin a g6 er

b l in

Kai

Hö f-E xpr ess

Ga lst erb erg

el

nd

Go

oos

t

itm

rlif

un

Vo Vo rder rde fa rfa ger ge II rI

e Jäg

i

e

Ka

el

fa g

er

nd

ter

We

Fritz-Blitz

ift g sl

I rzen hwu Hoc

us

o r-G

We itm oo sli ft

hn

Ha

8e

III alm iter Re

e ba

Üb

I

ng b li

Hin

rb a h n

r

ahn mb lal tal rgs Bu

w ies

s res

if t Ennslingalm-L

xp f-E Hö

S ende

II

hn

ba

us

ha

ter

Mit

ift ckl nne So

urzen II Hochw

Tellerlift

hn

Märchen

te

Gip fel ba

lift alm

6 er

G al s

rg r be

Alm

Gip fel bah nV ord erk ar

STEIERMARK

ift

gsl

n Übu


5

SALZBURGERLAND

Salzburgerland tot

2.188 m

Skigebied Salzburger Sportwelt Amadé De skigebieden van Flachau, Wagrain, St. Johann-Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl, Eben en Filzmoos vormen samen het skigebied Salzburger Sportwelt. Verheug je op nóg meer skiplezier met 320 km heerlijke skipistes, 120 liften, kabine- en zetelbanen, dit met slechts 1 skipas. Het skigebied Altenmarkt Zauchensee (tot 2.188 m) is de eerste stopplaats van één der grootste en sneeuwrijkste skigebieden van Oostenrijk. 32 liften brengen je naar de beginners­ piste, blauwe, rode en zwarte pistes. Elke dag een andere afdaling met verbindingen tussen Zauchensee en de andere skigebieden zoals Flachauwinkl (tot 1.980 m), Kleinarl Flachau en Wagrain zijn mogelijk. Elk skigebied is een waar skiparadijs met tientallen skiliften en honderden kilometers pistes.

www.skiamade.com

Panoramajet Dachstein SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  9


4|5

STEIERMARK & SALZBURGERLAND

SKIGEBIED DACHSTEIN-TAUERN & SPORTWELT AMADÉ FORSTAU/RADSTADT

Innviertler Berggasthof Ligging

Kamers & maaltijden

Gelegen op een hoogte van 1.270 m, biedt dit hotel een adembenemend uitzicht op het schitterende Dachsteingebergte.

Dit gastvrije verblijf met uitstekende service beschikt over rustiek ingerichte comfort­ kamers met douche en toilet. In het smaakvol ingerichte restaurant kan je genieten van heerlijke huisbereide specialiteiten. Tijdens de tussenweek in maart word je culinair verwend met een viergangenmenu.

PRIJS INCLUSIEF

PRIJS EXCLUSIEF

• zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • huur materiaal voor 6 dagen (incl. helmen voor kinderen t.e.m. 15 j.) • halfpension • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

• middageten aan de skipiste • drank aan tafel

EXT RA vooerdn!elig met Pas

Internet Gratis wifi beschikbaar op alle kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes.

Ontspanningsmogelijkheden Sauna.

Innviertler Berggasthof KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

Skiën

5610/SKI

€ 990

€ 840

€ 805

-

Snowboarden

5610/SNB

€ 1.050

€ 900

-

-

Sneeuwgewenning

5610/SNG

-

-

-

€ 530

7-11 jaar

4-6 jaar

-

-

BUITEN SEIZOEN 15-23 maart 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

5612/SKI

€ 1.025

Wandelen

5612/WA

€ 630

-

-

-

Sneeuwgewenning

5612/SNG

-

-

-

€ 530

7-11 jaar

4-6 jaar

Skiën

PASEN 5-13 april 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar -

12-15 jaar

Skiën

5615/SKI

€ 945

€ 675

€ 660

-

Snowboarden

5615/SNB

€ 1.005

€ 735

-

-

Sneeuwgewenning

5615/SNG

-

-

-

€ 530

www.innviertler.at 10  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019


4|5

STEIERMARK & SALZBURGERLAND

SKIGEBIED DACHSTEIN-TAUERN & SPORTWELT AMADÉ/RADSTADT

Familienhotel Der Stieglerhof/Walchhofgut Ligging

Ontspanningsmogelijkheden

Mooi hotel onder familiale leiding, gelegen in de prachtige skiregio Salzburger Sportwelt Amadé, niet ver van de idyllische stad Radstadt. Wij logeren in Walchhofgut. De maaltijden worden geserveerd in Stieglerhof.

Tafeltennis en kickerspel voor de kinderen. Volwassenen kunnen genieten van Finse sauna, aroma dampbad, infrarood­cabine.

Kamers & maaltijden Dit fraai familiehotel beschikt over comfor­ tabele kamers met tv, douche of bad, toilet. Tevens kan je genieten van een heerlijke keuken.

Internet Gratis wifi beschikbaar op alle kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes.

PRIJS INCLUSIEF

PRIJS EXCLUSIEF

• zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • huur materiaal voor 6 dagen (incl. helmen voor kinderen t.e.m. 15 j.) • halfpension • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

• middageten aan de skipiste • drank aan tafel

EXT RA vooerdn!elig met Pas

Familienhotel Der Stieglerhof/Walchhofgut NIEUWJAAR 29 dec 2018-6 jan 2019 (za-zo)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

Skiën

5701/SKI

€ 1.130

€ 840

€ 790

-

Snowboarden

5701/SNB

€ 1.190

€ 900

-

-

Sneeuwgewenning

5701/SNG

-

-

-

€ 530

KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

5710/SKI

€ 1.155

€ 840

€ 780

-

Snowboarden

5710/SNB

€ 1.215

€ 900

-

-

Sneeuwgewenning

5710/SNG

-

-

-

€ 530

Skiën

PASEN 5-13 april 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

5715/SKI

€ 1.135

€ 700

€ 640

-

Snowboarden

5715/SNB

€ 1.195

€ 760

-

-

Sneeuwgewenning

5715/SNG

-

-

-

€ 530

Skiën

www.stieglerhof.at SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  11


STEIERMARK

SKIGEBIED DACHSTEIN-TAUERN & SPORTWELT AMADÉ/RADSTADT

Dorfhotel Mayer EXT RA voordelig met Pasen!

★★★

Ligging

Internet

Dit mooie driesterrenhotel onder familiale leiding, ligt op slechts 15 minuten rijden van het skiparadijs van Hauser Kaibling.

Gratis wifi op de kamers.

Ontspanningsmogelijkheden Mooi wellnesscentrum met Finse sauna, stoombad, solarium en zwembad.

Kamers & maaltijden Dit hotel biedt traditioneel ingerichte kamers voorzien van badkamer, tv en zithoek. In het restaurant worden heerlijke seizoensgebonden specialiteiten en tradi­ tionele gerechten geserveerd.

PRIJS INCLUSIEF

PRIJS EXCLUSIEF

• zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • huur materiaal voor 6 dagen (incl. helmen voor kinderen t.e.m. 15 j.) • halfpension • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

• middageten aan de skipiste • drank aan tafel

© Photo-austria.at Raffalt

4

Dachstein

Dorfhotel Mayer PASEN 5-13 april 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

Skiën

6415/SKI

€ 1.140

€ 700

€ 650

-

Snowboarden

6415/SNB

€ 1.200

€ 760

-

-

Sneeuwgewenning

6415/SNG

-

-

-

€ 530

www.mayer-grimming.at 12  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019


4

STEIERMARK

SKIGEBIED DACHSTEIN-TAUERN/ROHRMOOS-UNTERTAL

Gasthof Michlbauer Nieuw! Ski- en snowboardfun verzekerd! Heb je kinderen tussen acht en achttien jaar die verzot zijn op bergen, sneeuw en een flinke portie winterpret? Wel, deze winter kunnen ze samen met Gezinssport Vlaanderen de sneeuw induiken… en mag jij even genieten van wat stilte in huis.

JEUGDSj KI 8-18

Ligging Fijn hotel met prachtig uitzicht op het Dachstein-massief en de Schladminger Tauern.

Kamers & maaltijden Deze comfortabele en gezellig hotel biedt comfortkamers aan in een gezellige familiale sfeer. Een eenvoudige keuken met traditionele Steirische gerechten en rijkelijk ontbijt dragen bij tot een geslaagd verblijf.

Internet Gratis wifi in de lobby en het restaurant.

Ontspanningsmogelijkheden Tafeltennis en gezellige ontspanningsruimte.

PRIJS INCLUSIEF

PRIJS EXCLUSIEF

• zesdaagse skipas • zesdaags lessenpakket • huur materiaal voor 6 dagen (incl. helmen voor jongeren t.e.m. 15 j.) • volpension • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

• drank aan tafel

EXT RA vooerdn!elig met Pas

Gasthof Michlbauer PASEN 5-13 april 2019 (vr-za)

Code

Vanaf 16 jaar

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

Skiën

6615/SKI

€ 820

€ 700

€ 700

-

Snowboarden

6615/SNB

€ 880

€ 760

-

-

www.michlbauerhof.at SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  13


j Vayamundo Quillan k

j Vayamundo Houffalize k

j Vayamundo Oostende k

Boek hier puur vakantieplezier!

#lovevayamundo facebook.com/vayamundo.be

: 078 156 100 | contactcenter@vayamundo.be | www.vayamundo.be


AUTOCARS

MEETJESLAND

MEETJESLAND REISBUREAU & AUTOCARS Raverschootstraat 66, B-9900 Eeklo (België) T 09 377 22 24 | F 09 378 20 21 | info@autocars-meetjesland.be

www.autocars-meetjesland.be

ZONDAG 2 SEPTEMBER TERVUREN EN HUIZINGEN

BEWEEGDORP WIELTJESWANDELING “OP HET LEUKSTE PAD” IN SAMENWERKING MET

A L L E I N F O : G O R D E L F E S T I VA L . B E

G O R D E L F E S T I VA L


5

SALZBURGERLAND

777 m

1.700 m

Skigebied Dachstein-West Kom mee naar het hart van Oostenrijk en geniet van een welverdiende wintersport­ week in het prachtige Salzkammergut. De mooie uitzichten, kindvriendelijke en zacht glooiende pistes maken deze regio tot een heerlijke familiebestemming. Het is de onomstreden lievelingsplaats van menig wintersporter. In totaal strekken zich meer dan 140 kilometer pistes en 46 moderne liften uit over de grens Oberösterreich en het Salzburger Land. Dit gezinsvriendelijk skigebied, gelegen tussen de bekende wintersportoorden Gosau, Russbach, Annaberg-Lungötz en Zwieselalm heeft een hart voor kinderen en families. Annaberg is de thuisbasis van huidig wereldkampioen Marcel Hirscher. Wist je dat hij een dubbele nationaliteit heeft, nl. Oostenrijker en Nederlander? Er werd zelfs een afdaling naar hem genoemd. Het skigebied van Krippenstein wordt eveneens bezocht met dezelfde skipas: 30 km buiten piste, van licht naar zwaar, het paradijs voor freestylers en snowboarders (tot 2.100 m). www.dachstein.at

16  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

Dachstein-West


5

SALZBURGERLAND

SKIGEBIED DACHSTEIN WEST/BAD GOISERN

Alpenhotel Dachstein Nieuw! Ligging Prachtig hotel gelegen in het kuuroord Bad Goisern aan de Halstätter See, op slechts 15 minuten van het skioord Dachstein-West.

Kamers & maaltijden Het hotel beschikt over mooie ruime kamers met balkon, voorzien van badkamer en zithoek met tv. Dagelijks wordt er een rijkelijk ontbijtbuffet geserveerd. ’s Avonds wordt er een heerlijk driegangenmenu met saladebuffet voorgeschoteld.

PRIJS INCLUSIEF • zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • huur materiaal voor 6 dagen (incl. helmen voor kinderen t.e.m. 15 j.) • halfpension

• busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

PRIJS EXCLUSIEF • middageten aan de skipiste • drank aan tafel

Internet Gratis wifi in de kamers.

Ontspanningsmogelijkheden Mooi wellnesscentrum met sauna, stoombad, jacuzzi en zwembad.

Alpenhotel Dachstein KROKUS 2-10 maart 2019 (za-zo)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

Skiën

6510/SKI

Snowboarden

6510/SNB

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

€ 1.050

€ 780

€ 690

-

€ 1.110

€ 840

-

-

www.alpenhotel-dachstein.com SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  17


1

OPPER-OOSTENRIJK

800

Ver weg van het massatoerisme ligt aan de zuidelijke grens van Opper-Oostenrijk het familiaal skigebied Pyhrn-Priel. Pyhrn-Priel omvat twee fantastische skigebieden: Wurzeralm en Höss-Huttererböden. Met eenzelfde skipas kan je terecht in deze twee skigebieden. Mooi meegenomen, niet?

1.870 m

Skigebied Pyhrn-Priel Wurzeralm (Spital am Pyhrn) Het skigebied Wurzeralm is prachtig gelegen tussen de Stubwies, de Rote Wand en Warscheneck. Met een treintje wordt in een mum van tijd het hoogteverschil van 800 m tot 1.423 m tot het bergstation overbrugd. Daar bevinden zich de eerste skiliften. De hoger gelegen pistes worden via stoeltjesliften bereikt tot het hoogstgelegen punt van 1.870 m (Frauenkar). De lange dalafvaart bedraagt meer dan 4,5 km en is supergezellig. Iedere wintersporter vindt hier afdalingen van niveau maar ook wandelaars en langlaufers kunnen zich in deze omgeving vermaken. Genoeg afdalingen van licht naar halfzwaar, van gemoedelijk naar technisch moeilijker (de ‘Romantische Straße’ is – voor de meer ervaren skiër – een absolute Langlaufcentrum aanrader).

Windischgarsten/Spital

Het wintersportgebied Pyhrn-Priel is een waar walhalla voor langlaufers. In totaal kan men gebruik maken van meer dan 120 km aan langlaufloipes. In het dal zijn er 60 km. langlaufloipes met twee centra in Oberweng en Rosenau. Er is ook een loipe bovenaan de skipistes van Wurzeralm en Hinterstoder.

18  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

www.pyhrn-priel.at


1

OPPER-OOSTENRIJK

600

Höss-Huttererböden (Hinterstoder)

2.000 m

Skigebied Hinterstoder is één van de bekendere skigebieden in Opper-Oostenrijk. Een idyllisch winterlandschap, een prachtig bergpanorama en perfect onderhouden afdalingen tot op 2.000 m hoogte. Misschien wel het meest ideale skigebied in Oostenrijk, met jaarlijks de internationale skiwedstrijden. Van het dorpje Hinterstoder (600 m) tot Huttererböden (1.400 m) ben je in minder dan tien minuten met de kabelbaan. Vanuit dit ‘plateau’ neem je stoeltjes- of sleepliften naar de hoger gelegen ski regionen. Een zeszetellift neemt je mee in een mum van tijd naar de hoogste skipistes. Een superattractie zijn de twee sleepliften die de skiërs tot net boven de 2.000 m brengen. Zowel de ervaren skiër als de gemoedelijke skiër komt hier ruimschoots aan bod. www.hinterstoder.at

Sunny Kids Park Het Sunny Kids Park staat bol van de leuke attracties om skiën voor de kleintjes tot een feest te maken. Onze ervaren Nederlandstalige skimonitoren leren onze jongste sneeuwfanaten (4-6-jarigen) op een speelse en ongedwongen wijze hun eerste stappen op de skilatten in het Sunny Kids Park. Skipret verzekerd! • eigen sleeplift • transportband

• kindercaroussel • leuke sprookjes­figuren

SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  19


1

OPPER-OOSTENRIJK

Nieuw!

Hier kunnen gevorderde skiërs (min. niveau 2) kiezen voor een skipakket van 4 u, 2 u of geen skischool.

SKIGEBIED PYHRN-PRIEL/EDLBACH

Hotel Sperlhof Ligging

Logies & maaltijden

badkamer en tv. De meeste kamers hebben ook een balkon. Geniet met volle teugen van de hoogstaande keuken en het gratis gebruik van de vele ontspannings- en wellnessfaciliteiten.

Dit prima uitgerust hotel beschikt over comfortabele kamers voorzien van eigen

Internet

Gelegen in Edlbach op 2 km van het ­centrum van Windischgarsten.

PRIJS INCLUSIEF Naargelang de gewenste keuze: • zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • zesdaags wandelprogramma tijdens ‘de buitenseizoensweek’ en de krokus

• huur materiaal (incl. helm voor kinderen t.e.m. 15 j.) • volpension* • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

Gratis internetgebruik aan de receptie en wifi op de kamers

Ontspanningsmogelijkheden Uitgebreide wellnessafdeling met sauna, solarium, stoombad, binnenzwembad. Verder is er ook een tafeltennisruimte.

PRIJS EXCLUSIEF • drank aan tafel

Hotel Sperlhof BUITEN SEIZOEN 19-27 januari 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

Skiën

5304/SKI

€ 1.110

-

-

-

Langlaufen

5304/LL

€ 850

-

-

-

Wandelen

5304/WA

€ 655

-

-

-

Sneeuwgewenning

5304/SNG

-

-

-

€ 530

7-11 jaar

4-6 jaar

KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

Skiën (lessenpakket 4 u)

5310/SKI4

€ 1.200

€ 960

€ 855

-

Skiën (lessenpakket 2 u)

5310/SKI2

€ 1.120

€ 880

-

-

Skiën (geen skischool)

5310/SKI0

€ 1.060

€ 820

-

-

Snowboarden

5310/SNB

€ 1.260

€ 1.020

-

-

Toerskiën

5310/SKT

€ 1.375

-

-

-

5310/LL

€ 930

-

-

-

5310/SSW

€ 1.045

-

-

-

Wandelen

5310/WA

€ 815

-

-

-

Sneeuwgewenning

5310/SNG

-

-

-

€ 530

Langlaufen Sneeuwschoenwandelen

(*) Met uitzondering van het langlauf- en wandelprogramma (= halfpensionformule). Met uitzondering van het programma sneeuwschoenwandelen (= 3 dagen halfpension, 3 dagen volpension).

20  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

12-15 jaar

www.sperlhof.at


1

OPPER-OOSTENRIJK

SKIGEBIED PYHRN-PRIEL/WINDISCHGARSTEN

Hotel Lavendel Ligging Stijlvol hotel met rustige ligging, op 5 minuten loopafstand van het sfeervolle centrum van Windischgarsten.

’s Morgens kan je genieten van een geva­ rieerd ontbijtbuffet met huisgemaakt gebak. ’s Avonds wordt er een vijf-gangen­ diner geserveerd met een saladebuffet.

Logies & maaltijden

Internet

Katharina en Rupert Gössweiner, de enthousiaste eigenaars van dit hotel, verwelkomen je op hun eigen typisch Oostenrijkse wijze. Hotel Lavendel beschikt over mooi uitgeruste kamers voorzien van alle comfort: tv, kluis, badkamer met badjassen en haar­droger.

Gratis wifi beschikbaar in de kamers en gemeenschappelijke ruimtes.

Ontspanningsmogelijkheden Relax in de mooie wellnessafdeling met binnenzwembad, sauna, infraroodcabine, stoombad en een Romeins stoombad.

PRIJS INCLUSIEF

• busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

• zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • zesdaags wandelprogramma • huur materiaal (incl. helm voor kinderen t.e.m. 15 j.) • volpension*

PRIJS EXCLUSIEF • drank aan tafel

Hotel Lavendel KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

Skiën

6310/SKI

€ 1.200

€ 960

Snowboarden

6310/SNB

€ 1.260

€ 1.020

-

-

Toerskiën

6310/SKT

€ 1.375

-

-

-

6310/LL

€ 930

-

-

-

Langlaufen

7-11 jaar

4-6 jaar

€ 855

-

Sneeuwschoenwandelen

6310/SSW

€ 1.045

-

-

-

Wandelen

6310/WA

€ 815

-

-

-

www.hotellavendel.at

(*) Met uitzondering van het langlauf- en wandelprogramma (= halfpensionformule). Met uitzondering van het programma sneeuwschoenwandelen (= 3 dagen halfpension, 3 dagen volpension).

SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  21


Bescherm uw woning écht helemaal met Baloise Insurance

Zorgeloos genieten van uw warme thuis? Dat kan dankzij Safe Home Fire & Water, zelfs als u niet thuis bent. De Woning Select-brandverzekering met optie Safe Home Fire & Water biedt optimale bescherming én preventie. Dit unieke pakket biedt u slimme brand- en watersensoren van Verisure, uitgebreide bijstand én tal van bijkomende voordelen. Geniet van elk mooi moment thuis met uw gezin. In alle veiligheid. Surf naar berekenjebrandpremie.be en ontdek welke extra bescherming deze verzekering biedt. Vraag ernaar bij uw bemiddelaar.

Woning Select is een brandverzekering naar Belgisch recht. Wilt u een verzekering nemen? Informeer u dan grondig over uw wettelijke bescherming en onze Algemene Voorwaarden op www.baloise.be. Daarin staat voor welke schadegevallen wij een vergoeding betalen en in welke gevallen wij niet betalen. VU: Henk Janssen, Baloise Insurance, City Link, Posthofbrug 16, 2600 Antwerpen, België.

Inclusief slimme sensoren in samenwerking met Verisure


1

OPPER-OOSTENRIJK

SKIGEBIED PYHRN-PRIEL/EDLBACH

Hotel Huttersberg Ligging Hotel Huttersberg ligt op een hoogte van 670 m op de flanken van de heuvels rondom Windischgarsten, waardoor je van een heerlijk panorama op het ‘Totes Gebirge’ kan genieten.

Kamers & maaltijden

PRIJS INCLUSIEF • zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • zesdaags wandelprogramma • huur materiaal (incl. helm voor kinderen t.e.m. 15 j.)

• volpension* • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

PRIJS EXCLUSIEF • drank aan tafel

Dit kleine, maar comfortabele en gezellige hotel biedt comfortkamers aan in een gezellige familiale sfeer. Een eenvoudige keuken, met uit de eigen boerderij afkomstige producten, draagt bij tot een geslaagd verblijf.

Internet Gratis wifi beschikbaar in het restaurant en aan de receptie.

Ontspanningsmogelijkheden Sauna, tafeltennisruimte.

Genieten op de Wurzeralm! Hotel Huttersberg KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

€760

-

Skiën

5210/SKI

€ 960

€ 820

Snowboarden

5210/SNB

€ 1.020

€ 880

Toerskiën

5210/SKT

€ 1.110

-

-

-

Sneeuwschoenwandelen

5210/SSW

€ 825

-

-

-

Wandelen

5210/WA

€ 565

-

-

-

Sneeuwgewenning

5210/SNG

-

-

-

€ 530

www.huttersberg.at

-

(*) Met uitzondering van het wandelprogramma (= halfpensionformule). Met uitzondering van het programma sneeuwschoenwandelen (= 3 dagen halfpension, 3 dagen volpension).

SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  23


1

OPPER-OOSTENRIJK

SKIGEBIED PYHRN-PRIEL/SPITAL AM PYHRN

Jufa Hotel

Ligging Familiaal hotel, gelegen in het centrum van Spital op 4 km van de kabelbaan Wurzeralm.

Kamers & maaltijden Mooie ruime gezinskamers met een tv, een zithoek en een badkamer. Verzorgd ontbijt- en maaltijdenbuffet.

Internet Gratis wifi beschikbaar

Ontspanningsmogelijkheden Sauna PRIJS INCLUSIEF • zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • zesdaags wandelprogramma • huur materiaal (incl. helm voor kinderen t.e.m. 15 j.)

• volpension* • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

PRIJS EXCLUSIEF • drank aan tafel

Jufa Hotel KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

Skiën

6010/SKI

€ 1.120

€ 900

Snowboarden

6010/SNB

€ 1.180

€ 960

-

-

Toerskiën

6010/SKT

€ 1.260

-

-

-

Langlaufen

7-11 jaar

4-6 jaar

€ 795

6010/LL

€ 900

-

-

Sneeuwschoenwandelen

6010/SSW

€ 955

-

-

-

Wandelen

6010/WA

€ 710

-

-

-

Sneeuwgewenning

6010/SNG

-

-

-

€ 530

(*) Met uitzondering van het langlauf- en wandelprogramma (= halfpensionformule). Met uitzondering van het programma sneeuwschoenwandelen (= 3 dagen halfpension, 3 dagen volpension).

24  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

www.jufa.eu/hotel/pyhrn-priel


1

OPPER-OOSTENRIJK

SKIGEBIED PYHRN-PRIEL/EDLBACH

Berggasthof-Pension Zottensberg Ligging Gelegen op een hoogte van 900 m tussen Windischgarsten en Spital biedt dit mooie hotel een prachtig panorama op het ‘Totes Gebirge’, de ‘Warscheneck’ en het ‘Sengsengebirge'.

Kamers & maaltijden

PRIJS INCLUSIEF • zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (4 u./dag; zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • zesdaags wandelprogramma • huur materiaal (incl. helm voor kinderen t.e.m. 15 j.)

• volpension* • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

PRIJS EXCLUSIEF • drank aan tafel

Dit gemoedelijk typisch Oostenrijks hotel onder familiale leiding beschikt over stijlvol ingerichte kamers voorzien zijn van douche/ bad, WC, telefoon en tv. De familie Sulzbacher verwent je ’s morgens met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet en schotelt je ’s avonds heerlijke gerechten voor.

Internet Voor een week wifi betaal je € 5.

Ontspanningsmogelijkheden Zwembad, sauna, solarium, tafeltennis.

Berggasthof-Pension Zottensberg KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

5410/SKI

€ 1.130

€ 920

Snowboarden

5410/SNB

€ 1.190

€ 980

-

-

Sneeuwschoenwandelen

5410/SSW

€ 960

-

-

-

Wandelen

5410/WA

€ 700

-

-

-

Sneeuwgewenning

5410/SNG

-

-

-

€ 530

Skiën

www.zottensberg.at

7-11 jaar

4-6 jaar

€ 815

-

(*) Met uitzondering van het wandelprogramma (= halfpensionformule). Met uitzondering van het programma sneeuwschoenwandelen (= 3 dagen halfpension, 3 dagen volpension).

SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  25


1

OPPER-OOSTENRIJK

SKIGEBIED PYHRN-PRIEL/ROSSLEITHEN

Ferienhotel Gut Enghagen PRIJS INCLUSIEF

PRIJS EXCLUSIEF

• zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (4 u./dag; zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • huur materiaal (incl. helm voor kinderen t.e.m. 15 j.) • volpension • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

• drank aan tafel

Ligging Gelegen op een hoogte van 650 m en omgeven door 75 ha bossen en weiden tussen Hinterstoder en Windischgarsten in het zuiden van Opper-Oostenrijk.

Kamers & maaltijden We logeren in ruime comfortkamers of knus ingerichte appartementen. Uitstekende keuken met traditionele Oostenrijkse gerechten met heel wat eigen geteelde biologische producten. Iedere dag wordt er een heerlijk viergangenmenu geserveerd met soep, saladebuffet, hoofdgerecht en dessert.

Internet Gratis wifi op de kamers.

Ontspanningsmogelijkheden Finse sauna, infraroodsauna, dampbad, solarium, tafeltennis.

Ferienhotel Gut Enghagen KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

5810/SKI

€ 1.090

€ 870

Snowboarden

5810/SNB

€ 1.150

€ 930

-

-

Sneeuwgewenning

5810/SNG

-

-

-

€ 530

Skiën

7-11 jaar

4-6 jaar

€ 810

-

www.enghagen.at 26  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019


1

OPPER-OOSTENRIJK

SKIGEBIED PYHRN-PRIEL/VORDERSTODER

Almgasthof Baumschlagerberg

Volledig vernieuwd!

Ligging Gelegen op de bergflanken op een hoogte van 1.020 m en omgeven door weiden en bossen, biedt dit hotel een prachtig panorama op de omliggende bergen van het Stodertal.

Kamers & maaltijden Dit mooi gerenoveerd hotel beschikt over gezellige comfortkamers en appartementen naast het hoofdgebouw allen voorzien van douche, toilet en tv met uitzicht op het Stoderdal en het Totes gebergte. De gastvriendelijke eigenaars verwennen hun gasten niet alleen culinair maar ook muzikaal. Als toemaatje kan je genieten van een gezellige avond met huismuziek. Enkele gezinnen kunnen ondergebracht worden in appartementen op 50 m buiten het hotel.

Internet In de meeste kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes is wifi beschikbaar.

Ontspanningsmogelijkheden

PRIJS INCLUSIEF

PRIJS EXCLUSIEF

• zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (4 u./dag; zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • huur materiaal (incl. helm voor kinderen t.e.m. 15 j.) • volpension • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

• drank aan tafel

Sauna, aromastoombad, infraroodcabine.

Almgasthof Baumschlagerberg KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

6110/SKI

€ 1.200

€ 835

Snowboarden

6110/SNB

€ 1.260

€ 895

-

-

Sneeuwgewenning

6110/SNG

-

-

-

€ 530

Skiën

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

€ 785

www.baumschlagerberg.at SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  27


2

NEDER-OOSTENRIJK

1.480

1.770 m

Skigebied Hochkar Het skigebied Hochkar is het grootste en ook het sneeuwzekerste skigebied van Neder-Oostenrijk. Hochkar ligt in de buurt van het dorpje Göstling, gelegen ten zuidoosten van Linz (+ 70 km). Dit skigebied biedt sneeuwzekere pisten van begin december tot eind maart en is uitgerust met sneeuwkanonnen. De hoogste toppen ­(­Hochkar-Leckerplan) worden bereikt met supersnelle vierzetelliften. Goed geprepareerde pistes van diverse moeilijkheidsgraden zorgen voor een fijne wintersportvakantie (langste afdeling: 2.400 m). Er is een ‘Kinderland’ aanwezig met kinderlift, waar de kinderen zich prima zullen vermaken. Tijdens de skiweek kan de groep ook een dag naar 'Lackenhof' uitwijken, een skigebied midden de ongerepte natuur. Een uitstekend skigebied trouwens voor beginners. www.hochkar.com

28  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019


2

NEDER-OOSTENRIJK

MOOSLANDL

Gasthof Pension Restaurant Mooswirt

GRATIS g

peuteropvan

Ligging

Internet

Gasthof Mooswirt bevindt zich in Mooslandl (Landl), op het kruispunt van de Salztaler en de Ennstaler Alpe, in een prachtig beschermd natuurgebied. Aan de ene kant zie je de uitgestrekte en beboste Wildalpen, aan de andere kant heb je het prachtig ruw Gesäuse-gebied.

Gratis wifi beschikbaar op de kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes.

Ontspanningsmogelijkheden Sauna.

Kamers & maaltijden Dit gastvrije hotel is voorzien van alle com­fort. De kamers zijn uitgerust met tv, bad of douche, wc en haardroger. Er is een ruime eetzaal, ontspanningsruimte en bar. Mooswirt munt uit met haar gulle, verzorgde en lekkere keuken. Zeker onze allerkleinsten zullen er niets tekort komen. Zij logeren hier gratis en er is een Nederlandstalige kinderoppas mee.

PRIJS INCLUSIEF

PRIJS EXCLUSIEF

• zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (4 u./dag; zesde dag skiën is een skidag in familieverband) • huur materiaal (incl. helm voor kinderen t.e.m. 15 j.) • volpension • busreis, begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

• middageten aan de skipiste • drank aan tafel

Gasthof Pension Restaurant Mooswirt KERSTMIS 21-29 december 2018 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

Skiën

5552/SKI

€ 960

€ 830

€ 750

-

Snowboarden

5552/SNB

€ 1.020

€ 890

-

-

Sneeuwgewenning

5552/SNG

-

-

-

€ 530

Peuteropvang

5552/PO

7-11 jaar

4-6 jaar

KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

Code

GRATIS (2,5 tot 4 jaar) Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

Skiën

5510/SKI

€ 940

€ 820

€ 740

-

Snowboarden

5510/SNB

€ 1.000

€ 880

-

-

Sneeuwgewenning

5510/SNG

-

-

-

€ 530

Peuteropvang

5510/PO

GRATIS (2,5 tot 4 jaar)

www.mooswirt.at SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  29


3

TIROL

1.450

Skigebied Pitztal-Hochzeiger Het sneeuwzekere Pitztal-Hochzeiger ligt in Tirol en is zeer geschikt voor gezinnen. Van zacht glooiende hellingen tot uitdagende zwarte pistes. Het gebied reikt van 1.450 tot 2.450 m hoogte. 45 skipistes en 1.000 m hoogteverschil, dit wordt gedurende een week jouw skiparadijs! Sneeuwzekerheid gegarandeerd, want de meeste pistes kunnen besneeuwd worden door sneeuwkanonnen en de gletsjer is vlakbij! Wist je dat dit skigebied de thuishaven is van topskiër Benjamin Raich? www.hochzeiger.com

30  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

2.450 m


3

TIROL

SKIGEBIED PITZTAL-HOCHZEIGER ARZL IM PITZTAL

Hotel Arzlerhof

★★★★

Ligging Tophotel gelegen aan het begin van de Pitztal-vallei op 30 minuten verwijderd van Imst Innsbruck.

Logies & maaltijden Dit prima viersterrenhotel biedt plaats aan 140 gasten en beschikt over smaakvol ingerichte kamers in moderne cottage stijl. De gastvrije eigenaars laten je meegenieten van culinaire hoogstandjes.

PRIJS INCLUSIEF • zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • huur materiaal voor 6 dagen (incl. helmen voor kinderen t.e.m. 15 j.) • zesdaags wandelprogramma tijdens de paasvakantie

• halfpension • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

PRIJS EXCLUSIEF • middageten aan de skipiste • drank aan tafel

Internet Wifi beschikbaar tegen betaling (€ 5 voor 5 uren, € 10/3 dagen, € 15/7 dagen) op de kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes.

Ontspanningsmogelijkheden Uitgebreide spa-oase met binnenzwembad, sauna, stoombad, solarium.

Skiverhuur De skiverhuur is ondergebracht in het hotel.

Hotel Arzlerhof KROKUS 1-9 maart 2019 (vr-za)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

Skiën

5010/SKI

€ 1.210

€ 1.015

€ 885

-

Snowboarden

5010/SNB

€ 1.280

€ 1.085

-

-

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

Skiën

5015/SKI

€ 1.075

€ 885

€ 765

-

Snowboarden

5015/SNB

€ 1.145

€ 955

-

-

Wandelen

5015/WA

€ 650

-

-

-

PASEN 6-14 april 2019 (za-zo)

www.arzlerhof.at SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  31


7

TRENTINO

777

Skigebied Folgaria-Lavarone Het skigebied Folgaria is één van de mooiste en meest gevarieerde skigebieden van de Alpen. Samen met het skigebied van Lavarone behoort dit prachtige skigebied tot het Skirama van de Dolomieten. Leef je uit op meer dan 100 km pistes met 31 liften (waarvan 6 vier­persoons­­­­stoeltjes­liften) en een kunstmatig besneeuwd gebied tot 52 km. Fervente s ­ nowboarders kunnen hun hartje ophalen in het populaire Mazinga Park in Fondo Piccolo: een perfect voorbereid Snowpark van ongeveer 550 m lang met een hoogte verschil van 68 m. www.folgariaski.com

32  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

Sneeuwzeker en zonnig skigebied Goede faciliteiten en moderne liften Skischool van Folgaria (5 dagen lessenpakket, 6de dag = familieskidag)

1.700 m


7

TRENTINO

SKIGEBIED FOLGARIA

Hotel Vittoria Ligging Hotel Vittoria ligt op 600 m van het centrum van Folgaria en op 300 m van de stoeltjes­ liften.

Kamers & maaltijden Dit hotel beschikt over traditioneel ingerichte kamers voorzien van tv, badkamer met douche of bad en haardroger. Dagelijks wordt er een heerlijk gevarieerd ontbijt­ buffet geserveerd met versgebakken brood. ’s Avonds worden er lokale en nationele specialiteiten voorgeschoteld.

Internet Gratis wifi beschikbaar op de kamers.

Ontspanningsmogelijkheden Mooi wellnesscomplex met Finse sauna, Turks bad, hot tub en een zoutgrot. Fitnessen ontspanningsruimte. Het olympische zwembad van het Palasport Olimpico bevindt zich op 800 m van het hotel.

PRIJS INCLUSIEF • zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • huur materiaal (incl. helmen voor kinderen t.e.m. 15 j.) • halfpension • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

PRIJS EXCLUSIEF • middageten aan de skipiste • drank aan tafel

Hotel Vittoria KROKUS 2-10 maart 2019 (za-zo) Skiën

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

€ 630

-

7010/SKI

€ 915

€ 815

Snowboarden

7010/SNB

€ 975

€ 875

-

-

Sneeuwgewenning

7010/SNG

-

-

-

€ 530

www.hotelvittoriafolgaria.it SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  33


6

TRENTINO

1.000

2.125 m

Skigebied Paganella Het skigebied Paganella ligt in Trentino, ItaliĂŤ. Een sneeuwzeker gebied dankzij een groot aantal sneeuwkanonnen. Het gebied kent brede pistes en is over het algemeen zonnig door haar ligging op een groot rotsplateau. De pistes zijn goed geprepareerd en je vindt rond de pistes veel berghutjes waar je terecht kan voor een drankje en een snack. Het gebied hoort bij de dorpen Andalo en Fai della Paganella. www.paganella.com

34  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019


6

TRENTINO

SKIGEBIED PAGANELLA

Hotel Miralago Ligging Hotel Miralago bevindt zich in het centrum van Molveno en biedt een prachtig panoramisch uitzicht op het meer en de Dolomieten. De skipistes van Paganella liggen op 4 km afstand van het hotel.

Kamers & maaltijden Dit gastvrije hotel is voorzien van mooie comfortkamers, uitgerust met tv, bad of douche en toilet. Prima verzorgde keuken met lokale en internationale gerechten.

Internet Gratis wifi beschikbaar op de kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes.

Ontspanningsmogelijkheden Wellnessoase met sauna, Turks stoombad en whirlpool.

PRIJS INCLUSIEF

PRIJS EXCLUSIEF

• zesdaagse skipas • vijfdaags lessenpakket (zesde dag skiën is een skidag in familieverband zonder skischool) • huur materiaal (incl. helmen voor kinderen t.e.m. 15 j.) • halfpension • busreis • begeleiding & animatie • fooi buschauffeur

• middageten aan de skipiste • drank aan tafel

Hotel Miralago KROKUS 2-10 maart 2019 (za-zo)

Code

Volwassenen (vanaf 16 jaar)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

Skiën

7210/SKI

€ 935

€ 830

€ 730

-

Snowboarden

7210/SNB

€ 995

€ 890

-

-

www.miralagohotel.com SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  35


Divers wintersportaanbod Lessenpakket en niveauindeling

Skiën Dankzij de grote verscheidenheid aan skigebieden is er in ons aanbod voor zowel de beginnende skiër als de meer gevorderde skifanaat wel een piste te vinden.

4 u./dag voor kinderen en volwassenen gedurende 5 dagen Vanaf de leeftijd van zeven jaar wordt de groep op de eerste lesdag (zondag) op niveau ingedeeld. Wie reeds geskied heeft, zal de eerste dag een kleine skitest moeten afleggen zodat de skimonitoren een goed beeld kunnen krijgen van je skiniveau. We voorzien telkens vier uren les per dag. Twee uren in de voormiddag (van 9.30-11.30 u.) en twee uren in de namiddag (van 13.30-15.30 u.). De laatste dag is het familieskidag. Zo kan je aan de familieleden en vrienden laten zien wat je deze week geleerd hebt. Onze sneeuwgewenners blijven onder het toeziende oog van de monitor.

Nieuw! enkel en alleen

voor hotel Sperlhof (krokusvakantie)

De gevorderde skiërs (niveau 2 en 3) vanaf de leeftijd van 12 jaar kunnen kiezen uit een 2u/dag les­programma of volledig zonder skischool werken. Voor de jongeren tussen 12 en 18 jaar dient er wel een volwassene verantwoordelijk te zijn. De lessen zijn er voor alle niveaus – beginners tot gevorderden – en zijn voorzien van aangepaste oefenstof volgens de nieuwste ski- en snowboardtechnieken. Voor de gevorderde skiërs is het onderricht gericht op begeleiding en wordt de techniek verbeterd door algemene en persoonlijke tips van de skimonitor. Voor en na de skilessen is er tevens gelegenheid om vrij te skiën.

Verschillende niveaugroepen, van beginners tot gevorderden Ontspannen, pijlsnel of met veel adrenaline? Jij kiest! Dankzij de onderverdeling in niveaugroepen kies je zelf het best passende skiniveau waartoe je zou behoren: • Niveau 0: nooit geskied • Niveau 1: beginner (heeft een week outdoor ski-­ ervaring met lessen. Kan in ploeg rechts en links draaien en parallel stoppen) • Niveau 2: gevorderd (reeds verschillende keren geskied, kan parallel bochten maken en stoppen op rode pistes) 36  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

• Niveau 3: expert (vertrouwd met carven en korte bochten, skiet vlot en gecontroleerd van een bukkelpiste en zwarte piste, in diepsneeuw)

Oostenrijkse en Italiaanse skischool Gezinssport Vlaanderen werkt voor de skilessen vooral met Oostenrijkse en Italiaanse skischolen die ernaar streven om jou op een enthousiaste en ontspannende manier techniek bij te brengen. ’s Middags komen alle skigroepen samen om te lunchen in een bergrestaurant of -hut. De laatste dag van de skilessen kan er een heuse slalomwedstrijd op het programma staan voor alle ski-niveaugroepen met een officiële uitreiking (met medailles en diploma’s) nadien.

Snowboarden Als je op zoek bent naar het ultieme ‘fun en actie’-­ gevoel, dan kan je opteren voor ons snowboard­ programma. Snowboarden is gemakkelijk aan te leren mits een goede conditie en een stevig evenwichts­ gevoel. Ski-ervaring is niet echt noodzakelijk. Of je nu beginner of gevorderde bent, er valt heel wat te beleven en te leren.

4 u./dag voor kinderen (vanaf 12 jaar) en volwassenen gedurende 5 dagen Kinderen vanaf de leeftijd van 12 jaar en volwassenen zijn welkom in onze snowboardgroepen. Net als bij het skiën werken we bij het snowboarden ook met 4 niveaugroepen: • Niveau 0: nooit gesnowboard • Niveau 1: beginner (een week outdoor snowboard met lessen. Kan bochten gegleden uitsturen langs beide zijden) • Niveau 2: gevorderd (reeds verschillende keren gesnowboard, kan vlot S-bochten aan elkaar ­koppelen (gegleden en gesneden) op rode pistes) • Niveau 3: expert (kan vlot S-bochten maken in ‘regular’ en ‘switch’ op zwarte en bukkelpistes, in diepsneeuw) Het snowboardprogramma gaat door bij minimum 7 deelnemers per niveaugroep.


en Zorgeloos geniet t to n gi be t van he e! nd ei t he

Toerskiën Uren bergop stappen met stijgvellen onder de ski’s om daarna die droomafdaling te maken door de maagdelijke, ongeprepareerde sneeuw. Klinkt dit als muziek in je oren? Schrijf je dan in voor het toerskiën (geprogrammeerd in hotel Sperlhof, Huttersberg, Lavendel, Jufa). Dit programma wordt gecombineerd met een driedaags skiprogramma op de pistes. Vanaf de leeftijd van 16 jaar kan je deelnemen aan het toerski-programma (3 dagen toerskiën in combinatie met 3 dagen skiën). Een skitopper hoef je niet te zijn, maar je dient wel over een degelijke basisconditie te beschikken. Voor het niveau verwijzen we naar het skiën (minimum niveau 2). Het toerski programma gaat door bij minimum 4 deelnemers.

Langlaufen Ook de langlaufliefhebbers komen aan hun trekken in ons winteraanbod. Puur langlaufgenot verzekerd in onze langlaufweken. Geniet volop van de besneeuwde weiden, bomen en van het gigantisch uitzicht op de bergtoppen tijdens onze begeleide langlauftochten. De langlaufers krijgen een specifiek programma voorgeschoteld. Onze Oostenrijkse of eigen langlaufleraars zorgen voor een topbegeleiding op een uitgebreid loipenet. Het langlaufprogramma gaat door bij minimum 7 deelnemers per niveaugroep.

4 u./dag voor volwassenen gedurende 5 dagen • Niveau 0: nooit gelanglauft • Niveau 1: beginner (1 week langlaufervaring met lessen) • Niveau 2: gevorderd (kan langlaufparcours met hoogteverschillen aan, kent diagonaalpas en dubbelstok, kan tochten van 20 km aan) • Niveau 3: expert (vertrouwd met de skatingtechnieken en schaatsbochten, kan tochten tot 30 km aan)

Sneeuwschoenwandelen Wil je het iets sportiever? Neem dan deel aan het programma ‘sneeuwschoenwandelen’. Sneeuwschoen­ wandelen is wat inspannender dan ‘gewoon’ wandelen.

Om te sneeuwwandelen bind je een soort ‘tennisrackets’ onder je schoenen. Op die manier kan je ongerepte plaatsen bereiken die anders niet bereikbaar zijn te voet. Kies je voor het programma ‘sneeuwschoenwandelen’, dan voorzien we drie dagen ‘gewoon wandelen’ en drie dagen ‘sneeuwschoenwandelen’, waarbij je met een gebrevetteerde wandelgids, beveiligingsmateriaal en lunchpakket een ganse dag de bergen in trekt.

4 u./dag vanaf de leeftijd van 16 jaar Om deel te nemen aan het programma ‘sneeuwschoenwandelen’ dien je een gevorderd wandelaar te zijn (wandelniveau 2). Sneeuwschoenwandelen gaat door bij minimum 7 deelnemers.

Wandelen In het winteraanbod van Gezinssport Vlaanderen wordt er ook ruim aandacht besteed aan de wandelliefhebbers. Geniet van de warme zonnestralen, de heldere lucht en laat je betoveren door het prachtige besneeuwde berglandschap. Lekker wandelen van berghut tot gezellige boerderij, samen met een meegereisde begeleider en/of plaatselijke gids. Het wandelprogramma gaat gaat door bij minimum 7 deel­nemers per niveaugroep.

4 u./dag voor volwassenen • Niveau 1: beginner (weinig ervaring in het wandelen maar fysiek in orde voor tochten tot 10 km met gering hoogteverschil) • Niveau 2: gevorderd (kan tochten tot 15 km aan met hoogteverschillen)

SNEEUWGEWeNNING We voorzien 4u/dag skiles voor kleuters van 4 tot 6 jaar (meer info: zie p. 5). SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  37


Toerskiën

Op ontdekkingstocht buiten de piste

Maak kennis met een fascinerende wereld! Toerskiën is stevig stappen met vellen onder de ski’s. Met een voordeel: na de klim te midden van besneeuwde bergen moet het beste nog komen: de afdaling over poedersneeuw. In kleine groepjes trekken we samen met een ervaren skigids door de omgeving. Iedere deelnemer zal gedurende drie dagen geboeid worden. Tijdens het klimmen geniet je van mooie bergpanaroma’s om vervolgens met welvende bochten door te poedersneeuw weer naar het dal te skiën. Tijdens het bergtoeren wordt de actuele lawinetoestand gezamenlijk bekeken, zodat elke deelnemer leert hoe gevaren in de Alpen correct moeten worden ingeschat. Er is zelfs een ‘rescue’ actie voorzien. Naargelang de omstandigheden en het weer in de bergen, en rekening houdend met het skiniveau en de verwachtingen van de deelnemers, wordt deze driedaagse op maat samengesteld. Er wordt een toerskiprogramma aangeboden in hotel Sperlhof, Lavendel, Jufa, Zottensberg en Huttersberg tijdens de gezinsskiweken met krokus. Dit programma wordt gecombineerd met een driedaags skiprogramma op de pistes.

Driedaags programma • 1ste dag: inleiding en kennismaking met de skitoersport. Kennis van de uitrusting, stijg­ technieken als het afdalen worden in een korte praktische skitoer aangeleerd. • 2de dag: dagskitoer: ’s avonds volgt theorie en nabespreking. • 3de dag: dagskitoer en afsluiting

Inbegrepen • Huur van de modernste skitoeruitrusting • Begeleiding door een gediplomeerde bergen skigids • Dankzij kleine groepjes van 4 tot max. 6 deelnemers per berg- en skigids staat een kwaliteitsvolle begeleiding van elke deelnemer op de voorgrond. • Verblijf in volpension

Voorwaarden • • • •

Skitoerervaring niet noodzakelijk Minimumleeftijd: 16 jaar Uitstekende ski-ervaring op alle pistes Goede sportieve basisconditie (niveau 2: zie ­indeling p. 37)

Na de stevige klim komt er die heerlijke afdaling ov w. poedersneeu

38  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019


Met ‘sneeuwschoeng rackets’ zak je niet we . uw ee sn in de

Winterwandelen Pure ontspanning

Als skiën, snowboarden of langlaufen niets voor jou is maar je toch graag wil genieten van een zalige wintervakantie in een prachtige omgeving kan je ook opteren voor ons wandelaanbod. Er valt immers ook heel wat te beleven naast de skipistes!

Wandelgebied Pyhrn-Priel Hotels Sperlhof, Lavendel, Huttersberg, Jufa en Zottensberg Ver weg van het massatoerisme ligt aan de zuidgrens van Opper-Oostenrijk de vakantieregio Pyhrn-Priel. Deze regio biedt volop mogelijkheden voor een afwisselende wandelvakantie. Er kan gekozen worden van vele honderden kilometers gemoedelijke wandelingen in de dalen en bossen tot pittige bergtochten in naar hoger gelegen regio’s.

Wandelgebied Dachstein/Amadé Hotel Innviertler Het mooie Dachstein biedt tal van wandelmogelijk­ heden. Een greep uit het wandelaanbod: • vanuit het hotel (1.100 m) naar Trinkeralm (1.800 m) • van Zauchensee over Altenmarkt naar Radstadt • van Forstau naar Mandling en verder naar Gleiming (dalstation van de Reiteralm) • van Pichl naar het middenstation van de Reiteralm en voor de liefhebbers verder naar de Eiskarhütte. • Rittisbergrunde vanuit Ramsau • Rauchkophhütte vanuit Zauchensee Een daguitstap naar Salzburg behoort ook tot de mogelijkheden! Voor prijzen, periodes, … Raadpleeg onze overzichtstabel p.44-45 of raadpleeg de info bij de des­betreffende hotels.

Sneeuwschoenwandelen Wil je het iets sportiever? Neem dan deel aan het 3-daags programma ‘sneeuwschoenwandelen’. Dat zijn grote plastiek schotels geklikt aan sneeuwschoenen. Verder ontvang je speciale stokken, een lawinesonde en -schop een gps-ontvanger en lunchpakket.

SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  39


stad eeklo

energiek Eigenzinnig, echt Welkom in de hoofdstad van de liefelijke plattelandsregio het Meetjesland, gelegen in het noorden van de provincie Oost-Vlaanderen. Eeklo kent een bloeiend en boeiend verenigingsleven, heeft een aantrekkelijke handelskern met een overvloed aan gezellige horecazaken, beschikt over een almaar groeiende industrie, maar ook over een uitgebreid onderwijs-, zorg- en dienstenaanbod. In Eeklo kan je herbakken worden, de legende van de Herbakker gaat terug naar de Middeleeuwen waarbij mensen die niet tevreden waren met hun uiterlijk of innerlijk, zich in Eeklo een nieuw hoofd konden laten bakken. Maar dit is natuurlijk niet de enige troefkaart van de stad. Laat je bij een bezoek aan de stad onderdompelen in de gezellige winkelsfeer, bezoek de vele topwinkels in ons stadscentrum, kijk naar de mooie gebouwen en kunstwerken en geniet van een streekbiertje of een hapje op één van de vele terrasjes. Ontdek ook het uitgebreide vrijetijdsaanbod: geniet van een leuke film in Cultuurcentrum De Herbakker, kom tot rust in de bossen van Het Leen, leer meer over de geschiedenis van Eeklo in de Huysmanhoeve of neem een frisse duik in het gloednieuwe zwembad. Eeklo, het kloppende hart van het Meetjesland, je voelt er de polsslag van een moderne centrumstad!

agenda 2018 Helden in het Park

26 juli, 3, 9 & 16 aug

Balloonmeeting

zat 28 & zon 29 juli

Jozefse Feesten

vrij 10 > maa 13 aug

Herbakkersfestival Kaaifeesten

11 > 12 + 17 > 19 aug 6 tot 8 oktober

Daarnaast zijn er ook de zomer- en winterkermis, zomer- en kerstshopping, verschillende activiteiten door het Prov. Streekcentrum Huysmanhoeve, een wandeling in Het Leen, …

Niet tevreden met je hoofd?

Laat je herbakken in Eeklo eeklo.be


Wandelen, fietsen, speuren en winnen!

Fun voor het! hele gezin

Doe mee aan de zomerzoektochten ‘Eeklo gezien? Eeklo gevonden!’ Elke dag van 1 juli tot en met 30 september Een dagje mooi weer? Trek er deze zomer samen met je gezin op uit en doe mee aan de wandel- en fietszoektocht van Gezinssport Vlaanderen. Maak je keuze uit vier zoektochtformules:

WANDELZOEKTOCHT (4 KM) Gratis zoektocht op kindermaat bij aankoop van een deelnamepakket (volgt hetzelfde parcours van de wandelzoektocht).

FIETSZOEKTOCHT (30 KM) GEOCACHING Doe mee en win prachtige prijzen!

© Fotobuerman / David Stockman

KINDERZOEKTOCHT (4 KM)

INFO: Gezinssport Vlaanderen, T 02/507 88 22,

www.gezinssportvlaanderen.be/zomerzoektochten

Zomerzoektocht_Eeklo_188x133_1.indd 1

2/07/18 18:00


Vakantieweetjes Gezinsvriendelijke hotels Een fijne wintersportvakantie valt of staat met de juiste accommodatie. En dus heb je bij Gezinssport Vlaanderen de keuze uit een gevarieerd aanbod aan hotels. Of je nu kiest voor een meer familiaal pension of een hotel met viersterren allure, alle hotels in ons aanbod beschikken over een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Gedurende je wintersportweek word je niet alleen op culinair vlak verwend, maar kan je tevens gebruik maken van de vele faciliteiten waarover onze hotels in ons aanbod beschikken. Geef toe, wat is er zaliger – na een actief dagje wintersport – dan een bezoekje aan de sauna, het solarium of een duikje in het zwembad?

Ligging Onze hotels liggen op zo’n 20 minuutjes rijden (uitgezonderd Mooswirt) van de skipistes. De verplaatsing van het hotel naar de skipistes wordt dagelijks gemaakt met onze autocar, die de hele week ter

Helmplicht voor kinderen

plaatse blijft. In sommige hotels wordt er gebruik gemaakt van de skibus.

Kindvriendelijk Als de kinderen zich vermaken dan heb je zelf ook vakantie. Al onze hotels staan garant voor een kindvriendelijke vakantie.

Wellness Puur genieten en heerlijk ontspannen. Of je nu kiest voor een sauna, stoombad of massage. Met Gezinssport Vlaanderen keer je als herboren terug van je winter­sportreis.

Animatie ’s Avonds zorgen onze enthousiaste reisbegeleiders voor leuke animatie en onvergetelijke après-ski momenten. Reken maar dat je van onze wintersportvakanties nog lang zal nagenieten!

Het dragen van een helm kan veel leed voorkomen. In Oostenrijk is een skihelm verplicht voor kinderen tot 15 jaar. Toch adviseren we iedereen om een helm te dragen. Het huren van een helm is voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar sowieso bij onze prijzen inbegrepen.

Al onze autocars beschikken over licht achterover hellende zetels, toilet, dvd of video, bar met dranken en individuele verlichting. Bij elke reis zitten er twee ervaren chauffeurs aan het stuur, die gespecialiseerd zijn in groepsreizen. Zo hoef je je helemaal niet druk te maken over files onderweg of onvoorziene kosten aan de wagen.

Eenpersoonskamers

Vertrekuren

De eenpersoonskamers worden uitsluitend aanvaard indien de mogelijkheid in het hotel zelf bestaat en mits betaling van een supplement (€ 60). Wie geen eenpersoonskamer wenst, maar wel alleen verblijft in een tweepersoonskamer, betaalt eveneens deze toeslag.

Voor al onze hotels vindt de heenreis plaats op vrijdagavond (19u-22u) met aankomst terug in België op zaterdagavond (21u-1u). Uitzonderingen hierbij zijn:

Optimaal reiscomfort Veilig, comfortabel en ontspannen genieten van je skivakantie begint al van bij het vertrek. Voor al onze wintersportbestemmingen doen wij een beroep op goed uitgeruste autocars.

42  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

Heenreis (za avond)

Aankomst in België (zo morgen)

Hotel Stieglerhof (Nieuwjaar)

18u-22u

9u-12u

Hotel Sperlhof (buiten seizoensweek januari)

18u-22u

21u-1u (zo avond)

UITZONDERINGEN

Alpenhotel Dachstein (Krokus)

18u-22u

9u-12u

Hotel Vittoria (Krokus)

18u-22u

9u-12u

Hotel Miralago (Krokus)

18u-22u

9u-12u

Hotel Arzlerhof (Pasen)

18u-22u

9u-12u


Opstapplaatsen Om de reis zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, hebben wij reeds een aantal opstapplaatsen geselecteerd per hotel. Je voorkeur van opstapplaats kan je raadplegen op onze website bij inschrijving of opvragen bij ons secretariaat. Groepen van 15 personen kunnen in overleg met ons een opstapplaats bespreken.

Reis met eigen wagen Wens je liever met eigen wagen te reizen? Dat kan! In hotel Enghagen (krokus) kunnen een beperkt aantal deelnemers met eigen wagen meereizen en wordt er sowieso een korting van € 100/persoon hiervoor toegekend.

Ook naar onze andere hotels kan je met eigen wagen reizen op voorwaarde dat wij nog extra kamers ter beschikking kunnen krijgen. Hou er rekening mee dat zo lang de bus nog niet volzet is de korting van € 100/ persoon niet zal worden toegekend. De verplaatsing naar en van de skipiste zal met eigen wagen dienen te gebeuren. Als je met eigen wagen reist, hou er rekening mee dat winterbanden verplicht zijn in Duitsland en Oostenrijk. Ook sneeuwkettingen moet je mee­ nemen, zelfs als je winterbanden hebt.

Veilig verzekerd! Ongevallenverzekering

De ongevallenverzekering (let op: dit is geen repatriërings- of reisbijstandsverzekering!) is sowieso bij onze prijs inbegrepen. Met ongevallenverzekering wordt bedoeld: dekking van de medische kosten (na tussenkomst van de mutualiteit) n.a.v. een ski-ongeval alsook de Burgerlijke Aansprakelijkheid van de deelnemer. Optioneel bieden wij de mogelijkheid een annulatieen/of reisbijstandsverzekering te nemen. Geheel vrijblijvend maar belangrijk om erover na te denken:

welbepaalde redenen (wegens ziekte of overlijden van de verzekerde of familielid, of schade aan de woning, ziekte kinderoppas, enz…). Bij inschrijving kan je aankruisen of je deze verzekering wenst. Check ook onze voorwaarden wintersport­ vakanties via onze website of vraag deze aan bij het secretariaat van Gezinssport Vlaanderen. Een uittreksel van de verzekeringspolis kan je eveneens bij Gezinssport Vlaanderen aanvragen.

Reisbijstandsverzekering De reisbijstands- of repatriëringsverzekering dekt medische kosten in het buitenland, repatriëringskosten, familiale bijstand in het buitenland, medisch verlengd verblijf, enz… Deze worden ook aangeboden via de mutualiteiten maar onze verzekering hanteert hogere bedragen in terugbetalingen van bepaalde kosten. Je kan bij Gezinssport Vlaanderen een reisbijstands- of repatriëringsverzekering van Europ Assistance afsluiten voor € 14/persoon.

Zonder zorgen ! op reis. Puur genieten

Annulatieverzekering De annulatieverzekering bedraagt 5% van de totale reissom en garandeert de terugbetaling van het inschrijvingsgeld, ingeval je niet op reis kan vertrekken, of in geval van onderbreking van de vakantie, dit wegens SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  43


OVERZICHT

Sportieve

WINTERvakanties 2018-2019 Gezinnen Periode

KERSTMIS 21-29 dec 2018 (vr-za)

Skigebied

Hotel

Hochkar P. 28

Gasthof Pension Restaurant Mooswirt

Formule

Volwassenen (vanaf 16 j.)

12-15 jaar

7-11 jaar

€ 960

€ 830

€ 750

-

skiën

5552/SKI

€ 1.020

€ 890

-

-

snowboarden

5552/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5552/SNG

peuteropvang

5552/PO

4-6 jaar

Dachstein-Tauern & Sportwelt Amadé P. 8-9

Familienhotel Der Stieglerhof/ Walchhofgut

halfpension

(2 nachtreizen) volpension

BUITEN SEIZOEN 19-27 jan 2019 (za-zo)

Pyhrn-Priel P. 18-19

Hotel Sperlhof

volpension

Hotel Sperlhof

5701/SKI

€ 1.190

€ 900

-

-

snowboarden

5701/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5701/SNG

€ 1.110

-

-

-

skiën

5304/SKI

€ 850

-

-

-

langlaufen

5304/LL

€ 655

-

-

-

wandelen

5304/WA

P. 11

P. 20

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5304/SNG

€ 1.200

€ 960

€ 855

-

skiën (lessenpakket 4 u)

5310/SKI4

€ 1.120

€ 880

-

-

skiën (lessenpakket 2 u)

5310/SKI2

€ 1.060

€ 820

-

-

skiën (geen skischool)

5310/SKI0

€ 1.260

€ 1.020

-

-

snowboarden

5310/SNB

€ 1.375

-

-

-

toerskiën

5310/SKT 5310/LL

-

-

-

-

sneeuwschoenwandelen

5310/SSW

halfpension

€ 815

-

-

-

wandelen

5310/WA

volpension

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5310/SNG

€ 1.200

€ 960

€ 855

-

skiën

6310/SKI

€ 1.260

€ 1.020

-

-

snowboarden

6310/SNB

€ 1.375

-

-

-

toerskiën

6310/SKT

€ 930

-

-

-

langlaufen

6310/LL

P. 20

P. 21 halfpension

volpension

Hotel Huttersberg

skiën

-

halfpension

Pyhrn-Priel P. 18-19

-

-

3d. halfpension 3d. volpension

KROKUS 1-9 mrt 2019 (vr-za)

€ 790

€ 930

volpension

Hotel Lavendel

€ 840

€ 1.045

3d. halfpension 3d. volpension

Pyhrn-Priel P. 18-19

€ 1.130

langlaufen

halfpension

Pag.

P. 29

halfpension

volpension

Pyhrn-Priel P. 18-19

Code

volpension

GRATIS (2,5 tot 4 jaar) NIEUWJAAR 29 dec 2018 6 jan 2019 (za-zo)

Sporttak

€ 1.045

-

-

-

sneeuwschoenwandelen

6310/SSW

€ 815

-

-

-

wandelen

6310/WA

€ 960

€ 820

€760

-

skiën

5210/SKI

€ 1.020

€ 880

-

snowboarden

5210/SNB

€ 1.110

-

-

-

toerskiën

5210/SKT

3d. halfpension 3d. volpension

€ 825

-

-

-

sneeuwschoenwandelen

5210/SSW

halfpension

€ 565

-

-

-

wandelen

5210/WA

volpension

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5210/SNG

P. 23

€ 1.120

€ 900

€ 795

skiën

6010/SKI

€ 1.180

€ 960

-

-

snowboarden

6010/SNB

volpension

Pyhrn-Priel P. 18-19

Jufa Hotel

volpension

€ 1.260

-

-

-

toerskiën

6010/SKT

halfpension

€ 900

-

-

-

langlaufen

6010/LL

3d. halfpension 3d. volpension

€ 955

-

-

-

sneeuwschoenwandelen

6010/SSW

halfpension

€ 710

-

-

-

wandelen

6010/WA

volpension

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

6010/SNG

44  SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019

P. 24


Periode

Skigebied

Hotel

Formule

Volwassenen (vanaf 16 j.)

12-15 jaar

7-11 jaar

4-6 jaar

Sporttak

Code

€ 1.130

€ 920

€ 815

-

skiën

5410/SKI

€ 1.190

€ 980

-

-

snowboarden

5410/SNB

3d. halfpension 3d. volpension

€ 960

-

-

-

sneeuwschoenwandelen

5410/SSW

halfpension

€ 700

-

-

-

wandelen

5410/WA

volpension

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5410/SNG

€ 1.200

€ 835

€ 785

skiën

6110/SKI

€ 1.260

€ 895

-

-

snowboarden

6110/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

6110/SNG

€ 1.090

€ 870

€ 810

-

skiën

5810/SKI

€ 1.150

€ 930

-

-

snowboarden

5810/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5810/SNG

€ 940

€ 820

€ 740

-

skiën

5510/SKI

€ 1.000

€ 880

-

-

snowboarden

5510/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5510/SNG

peuteropvang

5510/PO

Pag.

volpension Pyhrn-Priel P. 18-19

KROKUS 1-9 mrt 2019 (vr-za)

Pyhrn-Priel P. 18-19

BerggasthofPension Zottensberg

Almgasthof Baumschlager­berg

volpension

Vernieuwd!

Pyhrn-Priel P. 18-19

Hochkar P. 28

Ferienhotel Gut Enghagen

Gasthof Pension Restaurant Mooswirt

volpension

Dachstein-Tauern & Sportwelt Amadé P. 8-9

Dachstein-Tauern & Sportwelt Amadé P. 8-9

Pitztal-Hochzeiger P. 30

KROKUS 2-10 mrt 2019 (za-zo)

Hotel Arzlerhof ★★★★

halfpension

Alpenhotel Dachstein

Paganella (ITALIË) P. 34

(2 nachtreizen)

Dachstein-Tauern & Sportwelt Amadé P. 8-9

Dachstein-Tauern & Sportwelt Amadé P. 8-9

Dachstein-Tauern & Sportwelt Amadé P. 8-9

PASEN 6-14 apr 2019 (za-zo)

halfpension

(2 nachtreizen)

BUITEN Dachstein-Tauern & SEIZOEN Sportwelt Amadé 15-23 mrt 2019 P. 8-9 (vr-za)

Pitztal-Hochzeiger P. 30

halfpension

Familienhotel Der Stieglerhof/ Walchhofgut

Dachstein-West P. 16

Folgaria-Lavarone (ITALIË) P. 32

PASEN 5-13 apr 2019 (vr-za)

Innviertler Berggasthof

Hotel Miralago

Hotel Vittoria

€ 990

€ 840

€ 805

-

skiën

5610/SKI

€ 1.050

€ 900

-

-

snowboarden

5610/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5610/SNG

€ 1.155

€ 840

€ 780

-

skiën

5710/SKI

€ 1.215

€ 900

-

-

snowboarden

5710/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5710/SNG

€ 1.210

€ 1.015

€ 885

-

skiën

5010/SKI

€ 1.280

€ 1.085

-

-

snowboarden

5010/SNB

€ 1.050

€ 780

€ 690

-

skiën

6510/SKI

€ 1.110

€ 840

-

-

snowboarden

6510/SNB

P. 10

P. 11

P. 17 € 935

€ 830

€ 730

-

skiën

7210/SKI

€ 995

€ 890

-

-

snowboarden

7210/SNB

€ 915

€ 815

€ 630

-

skiën

7010/SKI

€ 975

€ 875

-

-

snowboarden

7010/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

7010/SNG

€ 1.025

-

-

-

skiën

5612/SKI

€ 630

-

-

-

wandelen

5612/WA

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5612/SNG

€ 1.140

€ 700

€ 650

-

skiën

6415/SKI

€ 1.200

€ 760

-

-

snowboarden

6415/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

6415/SNG

€ 1.135

€ 700

€ 640

-

skiên

5715/SKI

€ 1.195

€ 760

-

-

snowboarden

5715/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5715/SNG

€ 945

€ 675

€ 660

-

skiën

5615/SKI

€ 1.005

€ 735

-

-

snowboarden

5615/SNB

-

-

-

€ 530

sneeuwgewenning

5615/SNG

€ 1.075

€ 885

€ 765

-

skiën

5015/SKI

€ 1.145

€ 955

-

-

snowboarden

5015/SNB

€ 650

-

-

-

wandelen

5015/WA

P. 35

halfpension

halfpension

P. 26

P. 31

halfpension

Nieuw!

P. 27

P. 29

volpension

GRATIS (2,5 tot 4 jaar)

KROKUS 1-9 mrt 2019 (vr-za)

P. 25

P. 33

(2 nachtreizen)

Innviertler Berggasthof

Dorfhotel Mayer ★ ★★★

Familienhotel Der Stieglerhof/ Walchhofgut

Innviertler Berggasthof

Hotel Arzlerhof

halfpension

halfpension

halfpension

halfpension

halfpension

P. 10

P. 12

P. 11

P. 10

P. 31

(2 nachtreizen)

JEUGDSj KI Jeugdski 8-18 Periode

Skigebied

Hotel

Formule

PASEN 5-13 apr 2019 (vr-za)

Dachstein-Tauern & Sportwelt Amadé P. 8-9

Gasthof Michlbauerhof

volpension

Nieuw!

Voor vertrekuren verwijzen we graag naar p. 42.

Volwassenen (vanaf 16 j.)

12-15 jaar

7-11 jaar

€ 820

€ 700

€ 700

-

skiën

6615/SKI

€ 880

€ 760

-

-

snowboarden

6615/SNB

4-6 jaar

Sporttak

Code

Pag.

P. 13

SPORTIEF WINTERVAKANTIES 2018-2019  45


Mama, ik heb gedaan

Papa, ik heb iets gedaan

Mama, het is gedaan

Mama, we hebben het gedaan

Papa, we hebben iets gedaan

Mama, wat hebben we nu toch gedaan

Als ouder heb je nooit gedaan ‌ Hoe klein ze ook zijn, hoe groot ze ook worden: je wil het beste voor je kinderen. Daarom groeit de Gezinsbond mee met jouw gezin. Met advies en diensten op maat. Met activiteiten en voordelen voor alle leeftijden. En met 250.000 leden en 13.000 vrijwilligers die de belangen van jouw gezin verdedigen.

Word nu lid via www.gezinsbond.be of via 02-507.88.88


Voordelig op wintersport Mis onze kortingen niet!

€25

Vroegboekkorting

Vlugge inschrijvers genieten van een mooie vroegboekkorting van € 25/persoon bij inschrijving: • vóór 15 september 2018 (voor de skiweken tijdens de kerst/nieuwjaarsperiode, buiten seizoensweek januari 2019) • vóór 15 november 2018 (voor de skiweken ­tijdens de krokus- en paasvakantie en buiten seizoensweek maart)

pp

€30

Extra gezinskorting voor leden Gezinsbond/Gezinssport Vlaanderen

Heb je een lidkaart van de Gezinsbond of Gezins­sport Vlaanderen op zak dan geniet je van een extra gezinskorting: • Voor leden Gezinssport Vlaanderen: vanaf het tweede kind en volgende kind(eren) ontvang je een vakantiebon t.w.v. € 30/kind te gebruiken bij reser­ vatie van een binnenlandse of buitenlandse vakantie van Gezinssport Vlaanderen.

• Voor leden Gezinsbond: vanaf het tweede kind en volgende kind(eren) ontvang je een korting van € 30/kind. Deze korting wordt rechtstreeks in je online portemonnee geplaatst.

Korting eigen materiaal

€33

Indien je over eigen ski- of snowboard­ materiaal beschikt, dan voorziet Gezinssport Vlaanderen een extra korting van € 33. Met eigen materiaal wordt bedoeld: schoenen en skilatten/board. Voor het toerskiën bedraagt de korting voor eigen alpine ski-materiaal € 20.

Fiscale voordelen bij inschrijving jeugdskireis Voor kinderen t.e.m. 11 jaar, die aan de jeugdskiweken deelnemen (dus niet vergezeld van de ouders), kan je € 11,20 per vakantiedag fiscaal aftrekken. Het fiscaal attest wordt je in de loop van volgend jaar automatisch toegestuurd.

De hele familie in beweging! Ontvang wekelijks nuttige beweegtips en oefeningen

Doe mee en win!

Laat je uitdagen door onze sportieve gezinsuitdagingen Verzamel virtuele medailles Win maandelijks leuke prijzen

www.familiefit.be Botsing 2018 Gezinssport.indd 1

14/06/2018 10:10:45


WINTERSPORTvakanties 2018-2019

Zoek & boek online! www.gezinsspo

rtvlaanderen.be

INSCHRIJVINGSFORMULIER HOTEL   NAAM   STRAAT

  POSTCODE

PERIODE VAN

   

GEMEENTE

HUISNR

TOT

BUS

TEL. THUIS

  REKENINGNUMMER   E-MAILADRES   WENST ANNULATIEVERZEKERING (zie p. 43) 

TEL. KANTOOR

GSM       LID NR GEZINSBOND/GEZINSSPORT VLAANDEREN

   

 ja 

  neen 

WENST BIJSTANDSVERZEKERING (zie p. 43) 

 ja 

 neen

NR EIGEN BIJSTANDSVERZEKERING* 

  Langs welke weg kwam je in contact met Gezinssport Vlaanderen (gelieve minstens één mogelijkheid aan te kruisen)?   website Gezinssport Vlaanderen    weekblad De Bond    tijdschrift Sportief   vrienden   sportclub   andere:   Naam, adres en telefoonnummer van deelnemer(s) wordt via de deelnemerslijst medegedeeld: AKKOORD   ja    neen (aankruisen aub) Let op: indien niet akkoord of niet aangekruist, zullen er geen deelnemerslijsten worden doorgestuurd (wet op de privacy) NIVEAU (zie p36-37)

EIGEN SKILATTEN of BOARD

1

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

2

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

3

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

4

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

5

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

6

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

DEELNEMERS: NAAM + VOORNAAM

CODE

GEBOORTEDATUM

GESLACHT

GEWICHT**

LENGTE**

SCHOENMAAT

Voor elke wintersportvakantie hebben we een beperkt aantal opstapplaatsen geselecteerd. Je voorkeur van opstapplaats kan je raadplegen op onze website bij inschrijving of opvragen bij ons secretariaat.

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR DERDEN (VRIENDEN, KENNISSEN, ANDERE FAMILIELEDEN) FACTURATIEADRES DERDEN

E-MAILADRES

  LID NR GEZINSBOND/GEZINSSPORT VLAANDEREN

TEL.

   

  GSM

NR EIGEN BIJSTANDSVERZEKERING*  

  NIVEAU (zie p36-37)

EIGEN SKILATTEN of BOARD

1

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

2

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

3

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

4

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

5

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

6

0/1/2/3

ja / neen

/

/

m/v

kg

cm

DEELNEMERS: NAAM + VOORNAAM

CODE

GEBOORTEDATUM

GESLACHT

GEWICHT**

LENGTE**

SCHOENMAAT

Voor elke wintersportvakantie hebben we een beperkt aantal opstapplaatsen geselecteerd. Je voorkeur van opstapplaats kan je raadplegen op onze website bij inschrijving of opvragen bij ons secretariaat. Onze wintersportweken worden uitsluitend georganiseerd voor leden van Gezinssport Vlaanderen en voor leden van de Gezinsbond Ben je geen lid? Wij maken je lid voor de definitieve bevestiging van je boeking! Lid worden van de Gezinsbond • Ik stort heden € 40 voor het hele gezin op rekening BE66 6528 2289 5643 van Gezinssport Vlaanderen met als mededeling ‘lidgeld Gezinsbond’.

Lid worden van Gezinssport Vlaanderen • Ik stort heden € 25/persoon op rekening BE66 6528 2289 5643 van Gezinssport Vlaanderen met als mededeling ‘Op Weg­-lidmaatschap’. Met dit lidmaatschap kan je tevens rekenen op een 24 u./24 u. verzekering voor het wandelen, joggen, lopen, fietsen (ook mountainbiken), zwemmen en fitnessen binnen heel Europa. • Ik stort heden € 45/gezin op rekening BE66 6528 2289 5643 van Gezinssport Vlaanderen met als mededeling ‘Op Weg-gezinslidmaatschap’.

Na ontvangst van je inschrijving, zal jou een voorschotfactuur worden toegestuurd. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het voorschot! Let op: na facturatie worden wijzigingen aanvaard mits betaling van € 12,50 dossierskosten. Bij late boeking dient het volledig bedrag op rekeningnummer van Gezinssport Vlaanderen gestort te worden (zie voorwaarden wintersportvakanties op onze website www.gezinssportvlaanderen.be). Ondergetekende nam kennis van de voorwaarden wintersportvakantie vermeld op website van Gezinssport Vlaanderen. TE

OP

HANDTEKENING  

Gezinssport Vlaanderen – Troonstraat 125, 1050 Brussel – T 02/ 507 88 22 – F 02/507 88 63 – gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be

WWW.GEZINSSPORTVLAANDEREN.BE (*) Indien deze rubriek niet ingevuld is, wordt automatisch een bijstandsverzekering aangerekend. (**) Gewicht/lengte: gelieve dit zeker in te vullen (belangrijk voor bestelling materiaal).

Profile for Astrix agency

Sportief Wintervakanties 2109  

Een weekje wintersport met de (klein)kinderen? Dat doe je met Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond. Verwacht je aan een...

Sportief Wintervakanties 2109  

Een weekje wintersport met de (klein)kinderen? Dat doe je met Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond. Verwacht je aan een...

Advertisement