Page 1

MÅNEDENS FACEBOOK-SPØRGSMÅL R edigeret af Sti n e Ramlyng

husk at like os!

Har du prøvet alternativ behandling? – og hvilken effekt havde det?

Tina N. Thilo Jeg har brugt akupunktur mod høfeber. Fik tre forebyggende behandlinger op til sæsonen og havde små permanåle i ørene hele sæsonen. Jeg fik sat nye i løbende, hvis de faldt ud. Det virkede fantastisk! Slap for de sløvende piller og bøvlet med næsespray og øjendråber. Der er dog forskel på behandlerne. Jeg har prøvet andre, der ikke giver samme gode resultat.

Louise Maria Pedersen Jeg har fået tankefeltterapi (TFT) mod allergi over for pollen, dyr og støv. Den første behandling har fjernet 90 % af mine gener, og jeg behøver ikke piller længere.

Jette Andersen En masse spildte penge og bristede forhåbninger, det er, hvad jeg har fået ud af mine besøg hos et utal af alternative behandlere. Jeg har købt alverdens kosttilskud og cremer, og nogle af dem har ligefrem forværret mit eksem. Den eneste virksomme behandling jeg har købt mig til, var en hård diætbehandling efter ALCAT test. Jeg opnåede en betydelig lindring af mit eksem. Irene Damgaard Jeg lider af astma, eksem (især i ansigtet) og pollen- og dyrehårsallergier og har gennem årerne prøvet forskellige alternative behandlinger; bl.a. et par måneder hos en såkaldt heilpraktiker med bl.a. magnetfelterapi, men oplevede ingen forandring. Et par år senere blev det til akupunktur, mens varme sten blev lagt på forskellige punkter. Det var afslappende, men jeg oplevede ingen bedring. Zoneterapi er også afprøvet uden succes for mig. Har dog også prøvet TFT (tankefelterapi) i en periode, hvilket gav mig noget mentalt ro og en teknik til at få en opstået kløe under kontrol. Det bruger jeg stadig, hvis jeg får ulidelig kløe, som er ved at drive mig til vanvid.

Stine Boigues Har prøvet kinesiologi uden effekt. Men kombinationen af zoneterapi og akupunktur har hjulpet mig i slemme perioder - især nålen på øret.

22

AstmaAllergi · MARTS/APRIL 2014

”Jeg er multiallergiker og har flere gange med succes fået akupunktur mod håndeksem. Det var min egen læge som foreslog det som supplement til de mange slags cremer, jeg bruger til hænderne. Virkningen er forbløffende, sår og revner heler op – men den er kortvarig, typisk max et par dage. Så jeg betragter det ikke som en mirakelkur, men som lindring jeg kan ty til, når hænderne gør rigtigt ondt. Det er min egen læge, som udfører det.” Venlig hilsen Birgitte Nejbjerg

”Vores 2-årige søn Nikolaj har haft fødevareallergi og eksem, siden han var ganske få uger. Han har været i det, man kalder magnetfeltsterapi siden starten at august. Til at starte med fik han tre behandlinger i den første uge, derefter to behandlinger i de næste to uger og siden en gang om ugen. Vi oplevede ret hurtigt en forandring med vores søn. Fra at have haft tør hud plaget af eksem, blev huden pænere, hans ellers manglende appetit blev væsentligt bedre, ligesom hans humør og energiniveau steg. Dagplejen og familien ser også en helt forandret glad dreng med et glimt i øjet.” Vh Mona Eicher


Undgå rød næse med Kleenex® Balsam

6

Gode råd til alternativ behandling

Der findes masser af tilbud om alternativ behandling, hvis du er berørt af astma eller allergi. Mange benytter sig af dem, og nogle med stor glæde – andre uden resultat. Overvejer du at bruge alternativ behandling, er der nogle ting, du bør overveje. Fx at der ikke findes nogen videnskabelig dokumentation for, at alternativ behandling virker på astma eller allergi. Det er en god idé, at du holder dig målet med din behandling for øje, så du er sikker på, at behandlingen bliver en hjælp og ikke en skuffelse.

1. Supplér i stedet for at erstatte

Se den alternative behandling som et supplement til den behandling, du får hos din læge. Alternativ behandling kan ikke erstatte den medicin, din læge har ordineret til dig.

2. Tal med din læge

Nogle former for naturmedicin kan påvirke traditionel medicin, og visse midler kan fx indeholde pollen. Tal derfor behandlingen igennem med din læge for at sikre dig, at de to slags medicin ikke modarbejder hinanden. Husk, at naturmedicin også kan have bivirkninger.

3. Stil krav til din behandler

Markedet for alternativ behandling er broget. Gør dig klart, hvilke kriterier du vælger ud fra, inden du beslutter dig for en bestemt alternativ behandler. Skal behandleren være medlem af RAB (Registrerede Alternative Behandlere), eller vælger du fx ud fra en personlig anbefaling?

4. Stil krav til behandlingen

Spørg dig selv, hvad dit mål med behandlingen er? Er det fx færre symptomer? Mere energi? Bedre livskvalitet? Personlig udvikling? Eller en kombination? Forhold dig til, om dine forventninger er realistiske.

5. Beslut hvor lang tid du vil bruge

Er du forkølet og pudser næse ofte, bliver huden tit irriteret, rød og øm. Der findes hjælp at hente med Kleenex Balsam. Den bløde Kleenex Balsam papirserviet indeholder den beskyttende calendula-balsam, som forebygger, at huden bliver rød og irriteret.

6. Gør op hvad det må koste

Always there. Always

Hvor mange behandlinger er du indstillet på at gå til, og hvor lang tid må der gå, inden du tager stilling til, om behandlingen virker for dig? I gennemsnit tager et behandlingsforløb hos en alternativ behandler ca. seks behandlinger, men det er meget individuelt.

Prisen for alternativ behandling er meget forskellig. Hvad synes du er rimeligt? Mener du, at det er pengene værd? NB! Du kan læse mere om alternativ behandling på Sundhedsstyrelsens Råd for Alternativ Behandlings hjemmeside www.srab.dk

23 7867 Kleenex ann til Astma/Allergi DK_86x243mm.indd 1

14/01/14 17.23

Alternativ behandling  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you