Page 1

MEI 2010

GRATIS!

NUMMER 3 JAARGANG 1

TERUG VAN WEGGEWEEST

EINDHOVEN CULINAIR

www.lichtopeindhoven.nl INTERVIEW

Cultuurmakelaar John Lippinkhof

EXPOSITIERUIMTE Temporary Art Centre

LAATSTE WOORD

Frank Boeijen in het Muziekcentrum

WONEN

Je EIGEN ik in VIK


Je EIGEN betaalbare ENT TEM R A P AF AP MER LAST VAN A K 2 ND MAA

, 0 2 €4 NAF M VA .N. O S P .O KOO .900 V

€151

REEDS

% 0 7 ! VERKOCHT Verkoopkantoor / showroom op de bouwlocatie

Komar Direct Sales

Hoek Ekkerstraat / Cederlaan te Eindhoven

T 013 46 52 148

Dinsdag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur

E verkoop@vikeindhoven.nl

Zaterdag 12.00 tot 16.00 uur

WOONLASTEN ZIJN GEBASEERD OP DE RENTESTANDEN VAN FEBRUARI 2010. KOOPSOMMEN ZIJN EXCLUSIEF PARKEERPLAA


design appartement_ van € 15 af ca. v.o 1.900 .n € 18 . tot ca.,9.9 v.o 00,.n.

Huis-O-Theek Eindhoven T 040 21 30 213 E nieuwbouw@huis-o-theek.nl

ATS. BOUW START JULI /AUGUSTUS 2010.

www.vikeindhoven.nl


“I’ll make you an offer you can’t refuse”

uw eigen commercial op het videoscherm in hartje eindhoven... u bereikt dagelijks duizenden mensen! wij produceren voor u de ideale spot. schiet uw concurrenten voorbij en...

“Say hello to my... big screen!” www.impactmediagroup.nl tel: 040 - 292 85 13


VOORWOORD

LICHT OP EINDHOVEN

COLOFON LICHT op Eindhoven is een maandelijkse uitgave van Asega Media. Redactie Eveliene Sanders; Peter Meuwissen; Anouk van den Berk; Ruud van Bergen; Rutger Paulusse (GWER ontwerp) Hoofdredactie Frank van Bergen Fotografie Tommy Fotografie; Jan Staals; Camiel Donders; Bram Delmee Advertenties Anouk van den Berk; Bob Oostelbos Vormgeving Laura van de Ven Stagiaires Pleun Bierkens Teun van den Braak Cover Claire Wijnstok door Tommy Fotografie Visagie: ErikaNuijten.com Kleding: TopVintage.nl Schoenen: Cafe Moda Bladmanagement Bob Oostelbos Uitgever Asega Media Postbus 9202, 5000 HE Tilburg Bezoekadres: Goirkestraat 90, 5046 GN Tilburg Telefoon: 013 545-3298 Internet: www.lichtopeindhoven.nl Email: info@lichtopeindhoven.nl Druk Drukkerij Hendrix Distributie LICHT op Eindhoven wordt verspreid in een oplage van 15.000 exemplaren en is onder meer verkrijgbaar bij café’s, restaurants, bioscopen, galerieën, supermarkten, hoger en middelbaar beroepsonderwijs, TUE, theaters, musea, sportcentra, VVV Eindhoven, bibliotheken, winkels, amusementsparken, etc in Eindhoven. Copyright en disclaimer Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de Auteurswet is niet toegestaan. © 2010 LICHT op Eindhoven. Asega Media stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud van columns en eventuele onjuistheden en/ of zetfouten.

MMMMMM! Eindelijk is het weer zover: Eindhoven Culinair is terug! De opzet is voortaan wel iets anders. Daar lees je alles over in het LICHT van deze maand. Lekker genieten van allerlei gerechtjes en heerlijke dranken in het Stadswandelpark. Heerlijk toch? LICHT spreekt deze maand met John Lippinkhof, die het na zijn directeurschap van de Dutch Design Week tijd vond voor iets heel anders. Daarom is hij voortaan de cultuurmakelaar van Eindhoven. Wat dat inhoudt? Je leest het op pagina 12. Verder: het Philip Glass Weekend in Muziekcentrum Frits Philips, Naked Song Festival, Musthaves, prijzen, wonen in ViK, Club Massa, de opening van Bar East, filmnieuws, het Temporary Art Center (TAC) en natuurlijk onze uitgebreide maandagenda. (Vanaf deze maand met speciale kinderagenda!) Het laatste woord is deze maand aan Frank Boeijen, die deze maand op de Eindhovense planken staat. Rutger Paulusse heeft ook deze maand weer onze openingsillustratie verzorgd. Wil jij ook een bijdrage leveren aan LICHT? Laat het ons weten en wie weet sta jij komende maand in een nieuw licht. Voor deze maand alvast veel leesplezier! Frank van Bergen Hoofdredacteur


FREELANCE SALESTALENT GEZOCHT! LICHT op Eindhoven is op zoek naar een topper op het gebied van sales/marketing.

WIE ZOEKEN WE? • Enthousiast persoon! • Groot netwerk in Eindhoven/Brabant • Affiniteit met horeca/retail is een pre. • Vanaf 25 jaar. • Affiniteit met media WIE ZIJN WIJ? • Jong bedrijf • Gezellig team! • No-nonsense Interesse? Stuur dan een mailtje naar info@lichtopeindhoven.nl!


INHOUD

8

14

16

23

27

8 lichtkrant

Nieuws, tips en prijsvragen

10 opening

Eindhoven Culinair

12

spotlicht

Cultuur makelaar John Lippinkhof

14 MUSTHAVES

Heb je deze nog niet?

16 Komar

Vind je IK in ViK_

18 Uitgelicht

Bar East opent haar deuren

10

12

19

20

30

19 dutch angle Filmagenda

20 expositieruimte

Temperory Art Centre

23 AGENDA

Meer dan 200 agendatips

27 live muziek

Maurice Delgado

29 kinderAGENDA

Ook voor de kids genoeg te doen

30 het laatste woord Frank Boeijen

LICHT 7


LICHTKRAnt Tips? Mail ons dan op info@lichtopeindhoven.nl!

UITGEKLEED

HIPPIQUE Van 13 t/m 16 vindt het Internationaal Concours Hippique plaats in Eindhoven. Met onder meer dressuur, de Manege Battle, spectaculaire Jack Russell hondenraces, Ladies Day met een hoedenparade in Ascott Style en natuurlijk de traditionele koetsentocht. www.ch-eindhoven.nl

GESPOT IN EHV Een hele middag en avond lang niets anders dan de beste nationale en internationale singer-songwriters van dit moment op zes podia. Puur, rauw en ontdaan van alle overbodigheden. Grote namen maar ook nieuwe ontdekkingen, van Americana tot indie acts, het beste uit Nederland en zelfs Franse chansons. Van solo artiesten, maar ook duo’s, trio’s en full bands. Het Naked Song Festival biedt jaarlijks het neusje van de zalm op het gebied van singer-songwriters. Op zes podia in het Muziekcentrum Frits Philips een middag en avond lang ongebreidelde Americana, doorleefde blues, rootsy folk en andere akoestische parels. Er is vaak niet meer nodig dan een gitaar, een stem, een spotlight. Naakt, puur, rauw, ontdaan van alle overbodigheden. Met o.a. Joanne Newsom, C.W. Stoneking, Tim Knol, Anne Soldaat, Lynn Miles, Matt the Electrician, Janna Schra, David Olney & Sergio Webb, Iain Matthews & The Searing Quartet en Ben Howard. Te zien op 29 mei. Check www.nakedsong.nl voor meer informatie.

Nieuw in EHV: betaalbare Italiaanse mode. Cazador is een winkel die wekelijks op inkoop gaat waardoor ze kort op de mode zitten en snel kunnen schakelen naar de nieuwste trends. Denk aan merken als Imperial, Please, Kosmika, en Rinascimento. Snel een keer gaan kijken dus, aan de Nieuwstraat 25.

EINDHOVEN TWEETS JoukeTromp: Chicago the musical was great @parktheater eindhoven Weksel: @Frankisch en koninginnedag in Eindhoven is een van de gaafste in het land. Ik doe m praktisch elk jaar aan

8 licht

Enriko01: Lekker aant uitrusten van Breek in de Effenaar in Eindhoven was focking geslaagd, in kan weer dinge ondernemen!! RadbouddeBree: 30 juni Devin Townsend in Dynamo Eindhoven. Wie gaat er mee?


LICHTKRANT

GRAND FOULARD

MAIL&WIN! COCKTAILS Met de zomer voor de deur kun je maar beter goed voorbereid zijn en je cocktail-skills op peil brengen. Dat doe je met deze DVD, aangeboden door de Mitra Slijterij in Winkelcentrum de Hurk.

Grand Foulard is terug, op 14 mei dit keer. Na een succesvolle eerste editie met onder meer Nouvelle Vague en The Subs, staan deze keer The Proxy, Waxdolls, Lucy Love en dOP in de Effenaar. Aangevuld met lokale helden en creatieve verstekelingen. Grand Foulard is hét bindmiddel voor de muziek & creativiteit in Eindhoven. Een breed opgezette avond waarin dat hand in hand gaat. Het hokjes denk laten we thuis. Check www.effenaar.nl voor meer info en kaartverkoop. Wil jij hier kaarten voor winnen?

EFFENAAR

Wil jij op 14 mei gratis naar

Grand Foulard in de Effenaar?

DE HEL VAN BRABANT

PHILIP GLASS Op 16 mei naar het Muziekcentrum, lekker luisteren naar Music in Twelve Parts van Philip Glass. We hebben twee exclusieve kaarten te geef!

De ‘Hel van Brabant’ is de naam van de wielerklassieker door het Brabantse land op 15 en 16 mei. Vertrek is beide dagen vanaf een sfeervol Stadhuisplen. De finish is zaterdag op de Boschdijk en zondag op de Wal in het centrum tegenover het stadhuis. De zaterdagetappe is een rit van 112 km door de De Meierij. De zondagetappe is een rit van 132 km door de De Kempen. Voor meer informatie, check www.wielerclubeindhoven.nl

Winnen? Stuur een mailtje o.v.v. COCKTAIL,EFFENAAR of GLASS, je naam en telefoonnummer naar prijsvragen@asega.nl en maak kans op deze prijzen!

De prijswinnaars van vorige maand zijn: Kelly Theuws, Annie Gras, Nicole Rutten, Marjon Tange, Claudia Boumans en Huub Derks. Zij hebben inmiddels bericht ontvangen.

LICHT 9


OPENING

EINDHOVEN CULINAIR

OUDERWETS GENIETEN VOOR LEMPKES Met Pinksteren is het weer zover: in het Stadswandelpark vindt dan weer Eindhoven Culinair plaats. Eindhoven Culinair moest weer een ĂŠcht culinair evenement worden, vond de organisatie. Dus dit jaar weer als vanouds lekkere gerechtjes proeven die door regionale restaurateurs ter plekke worden bereid, omlijst met muziek.

10 licht


De restaurants worden elk jaar zorgvuldig geselecteerd op een hoge kwaliteit en variatie van gerechten. Genieten en elkaar ontmoeten staat centraal bij Eindhoven Culinair. Eindhoven Culinair is: leuke terrasjes, lekkere muziek en een boel gezellige drukte. Het terrein achter het stadspaviljoen wordt geheel gevuld met vlonders en voorzien van paviljoens. “Door een ruimere opzet ontstaat er meer rust en kunnen de bezoekers echt genieten van de diverse culinaire hoogstandjes”, zegt Koen Sanders van de organisatie. “Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de transformatie is het upgraden van het algemeen deelnemersniveau. Wij zijn erg blij en een beetje trots dat dit meer dan gelukt is met deelnemers als Restaurant de Collse Hoeve, Restaurant KB 23, Stadspaviljoen, Chinees restaurant Mei Wah, Ristorante Da Nello, Restaurant Luz, Restaurant Thuys, Oesters en Champagne, Brasserie FLO, Park & Pluche, Ristorante Ortica, Restaurant JIU.NU, Restaurant Sala Thai, Restaurant Boon, De Karpendonkse Hoeve, De Lindhof en Avant Garde.”

Entree

Een ander deel van de nieuwe opzet is dat er voortaan entree moet worden betaald. Voor slechts tien euro krijg je een dagkaart en zeven euro Lempkes, het betaalmiddel tijdens Eindhoven Culinair. “De entree is nodig om alle faciliteiten te kunnen betalen”, licht Sanders toe. Toegangskaarten en Lempkes zijn beiden vooraf via de website van Eindhoven Culinair te bestellen. De prijs van één Lempke bedraagt één euro. Gerechtjes varieren in prijs van drie tot twaalf Lempkes. Het is duidelijk: LICHT heeft Lempkes nodig.

i

MEER INFORMATIE

Eindhoven Culinair 21 t/m 24 mei www.eindhovenculinair.com

LICHT 1111 LICHT


‘EINDHOVEN IS MEER DAN DESIGN’ 12 licht


SPOTLICHT

‘IN 2018 ZIJN WIJ AAN DE BEURT’ John Lippinkhof over Brabant2018

Na zijn directeurschap van Designplatform Eindhoven (DPE) en het stokje van de Dutch Design Week overdroeg aan iemand anders, vond hij het tijd voor iets heel anders. Daarom is hij sinds kort Cultuurmakelaar van Eindhoven en neemt de taak over van voorganger Frens Frijns, die zich volledig gaat richten op zijn directeurschap bij het STRP Festival. Samen met de Cultuurmakelaars van Tilburg, Breda, Den Bosch en Helmond gaat hij Brabant op de kaart zetten als cultuurhoofdstad van Europa. Eindhoven verloor de strijd om World Design Capital 2012 aan Helsinki. In 2018 slaan we terug en wordt Eindhoven met Brabant Culturele Hoofdstad van Europa. LICHT in gesprek met John Lippinkhof.

Jammer, geen Design Capital. Helsinki als grote winnaar. Vind je dat terecht? “De jury van ICSID heeft gekozen voor Helsinki als winnaar. Die stad is een wat meer traditionele keuze van een organisatie, die zelf ook wat traditioneler is. Eindhoven is op het gebied van design veel innovatiever. De stad heeft ook veel jonge, talentvolle ontwerpers. De technologie loopt ver vooruit. Eindhoven heeft een goede mix van technologie en design. Die kwaliteiten zijn er, maar zijn soms verborgen. Maar we krijgen nu dus een herkansing.” De Design Week staat goed op de kaart, dus tijd voor wat anders. Hoe ziet hij zichzelf de komende jaren als cultuurmakelaar? “Ik ben natuurlijk pas begonnen, dus ik ben nu nog aan het bekijken hoe ik de plannen voor Eindhoven het beste uit kan gaan voeren. Ik werk samen met de Tilburgse Cultuurmakelaar Bert Matthijssen aan een plan van aanpak voor Tilburg Textiles, het eerste deel van Brabant2018. Daarom kan ik veel leren van de aanpak in het Tilburgse. Maar Eindhoven is Tilburg niet. Is Tilburg een stad waar veel van mens tot mens wordt geregeld, in Eindhoven zijn het groepen mensen uit allerlei culturen die van alles gedaan krijgen. Daarom moeten alle groepen in Eindhoven samen gaan werken. Eindhoven is namelijk niet alléén design. Een designstad is heel breed. Om inspiratie op te doen hebben designers plekken nodig als musea. Maar er zijn bijvoorbeeld ook opleidingen nodig en plekken om uit te gaan. Mensen hebben cultuur nodig om zichzelf te kunnen

ontplooien. Dat is ook weer belangrijk voor de economie. We hebben nu de kans om nieuwe dingen op gang te brengen.” Hoe ga je dat bewerkstelligen? De concurrentie liegt er niet om: Den Haag en Almere kunnen er op het gebied van citymarketing ook wat van. “Het is mijn taak als Cultuurmakelaar om al die verborgen kwaliteiten naar boven te krijgen. Als het uiteindelijk Den Haag zou worden, wordt het een heel gepolijst geheel; een mooi reclamecampagne voor de stad Den Haag. Meer ook niet. En Almere? Tja… Bij ons in Eindhoven gaat het om veel meer dan alleen city marketing. Bij ons gaat het echt over het op gang brengen van nieuwe processen en slimme koppelingen tussen cultuur en technologie. Ik noem dat proces ‘Warm Innovation’. Wat hebben wij als Brabant dan meer te bieden? “Brabant is heel ambitieus. We zijn er gewoon zeker van dat we gaan winnen. Die overtuiging had het Ruhrgebied, de huidige Cultuurhoofdstad, enkele jaren geleden ook. Als de B5, de vijf grote steden van Brabant, samenwerken hebben we zóveel te bieden. Eindhoven is in dit geval de Technologiestad, Den Bosch de Historische Stad, Breda de ondernemende stad en Tilburg de makerstad. Samen hebben we een heel vooruitstrevende blik. Met de andere cultuurmakelaars ga ik Brabant als geheel op de kaart zetten, met de commissaris van de koningin als vaandeldrager. Let op: In 2018 zijn wij aan de beurt.”

TEKST: FRANK VAN BERGEN FOTOGRAFIE: TOMMYFOTOGRAFIE

LICHT 13


MUSTHAVES tas fiona van der geijn Jonge ontwerpster, studeerde aan Industrial Design aan de TU in Eindhoven. Krabbedans Clausplein 10 / 040-2979555 www.krabbedans.nl

Joy Jewellery Geïnspireerd door de rijke en magische cultuur van Indonesië, begon een Nederlandse ontwerpster in 1996 vanuit Bali “Joy Jewellery”. Met de hoge kwaliteit 925 sterling zilver en de Italiaanse ingrediënten is “Joy Jewellery” een succes en wordt onder meer gedragen door celebrities als Beyonce en Madonna. De tijdloze stukken stralen vrouwelijkheid uit en omhelzen het gevoel van geluk en liefde in je leven. Verkrijgbaar vanaf € 49,- bij Jewelz / Rechtestraat 60 / 040 - 2962111

DOMOBAR JUNIOR Maak thuis uw perfecte espresso of cappuccino. Met de Domobar Junior van Vibiemme lukt het u ook. Kom en ervaar dit zelf bij: Kaldi Koffie en Thee Eindhoven Catharinaplein 35a / 5611 DE Eindhoven 040-2463891 / www.kaldi.nl

14 licht

Uw product op deze pagina? Stuur een mailtje naar info@lichtopeindhoven.nl en vraag naar de voorwaarden.


live muziek

Philip Glass Weekend: Music in Twelve Parts Uniek en geruchtmakend Hij werkte met de meest uiteenlopende artiesten, van Ravi Shankar tot David Bowie, zijn filmmuziek werd drie keer genomineerd voor een Academy Award en met zijn veelzijdige repertoire bereikt hij wereldwijd een breed publiek. Toch is één van Philip Glass’ beroemdste werken er één van de meest geruchtmakende uit de tweede helft van de 20ste eeuw, dat zelden in zijn geheel wordt uitgevoerd: Music in Twelve Parts. ‘Elk plotseling nieuw geluid en akkoord heeft op de luisteraar het effect alsof een muur in een kamer plotseling is verdwenen en zich een totaal nieuw uitzicht openbaart’, omschreef Andrew Porter, de gezaghebbende journalist voor The New Yorker, de werking van deze muziek. Bij Muziekcentrum Frits Philips speelt het Philip Glass Ensemble álle delen van Music in Twelve Parts, een unieke en onvergetelijke gebeurtenis! Het concert heeft drie pauzes en is inclusief Indonesisch buffet met drankje.

i

MEER INFORMATIE

Zondag 16 mei Minimal Music Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven Airport zaal www.muziekcentrum.nl

EN? VRIJKAARTEN WINNnaam en

Stuur een mailtje o.v.v. GLASS, je telefoonnummer naar: prijsvragen@asega.nl

LICHT 15


BETAALBAAR EN EIGENTIJDS WONEN IN EINDHOVEN

Op de hoek van de Ekkerstraat en de Cederlaan ontwikkelen Wijnen en Komar Vastgoed Vik_, een jong en dynamisch wooncomplex met 30 driekamer- en 53 tweekamerappartementen. De appartementen worden aangeboden vanaf â‚Ź 151.900,- v.o.n. tot â‚Ź 189.900,- v.o.n. Vik_ is betaalbaar Eigentijds wonen in je Eigen design appartement voor starters zoals studenten en singles, maar zeker ook voor de hippe senioren.

16 licht


WONEN

VANAF 151.900

JE EIGEN APPARTEMENT MET DESIGN KEUKEN EN BADKAMER, PARKEERPLAATS, HEALTHCLUB EN SAUNA

Kwaliteit, luxe, design en comfort staan centraal bij Vik_. De appartementen hebben een extreem luxe afwerkingsniveau, design badkamer met sanitair van de wereldberoemde designer Philippe Starck en een complete design keuken met inbouwapparatuur. Daarnaast is er exclusief voor de bewoners van Vik_ een healthclub, sauna en wasserette. Op dit moment is er 70% verkocht. Dus ben jij op zoek naar je Eigen ik in Vik_, ga dan eens kijken in het verkoopkantoor / showroom op de bouwlocatie op de hoek van de Ekkerstraat / Cederlaan. Hier word je ge誰nformeerd en kun je de opstelling van de keuken, de badkamer en toilet bekijken. Zo krijg je een duidelijk beeld over de afwerking van het appartement. De openingstijden van het verkoopkantoor / showroom zijn dinsdag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Na de bouwvak van 2010 zal de bouw van Vik_ starten. Ben jij ge誰nteresseerd in wonen in Vik_, schrijf je dan in op de website: www.vikeindhoven.nl. Dan word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Daarnaast kun je na inschrijving diverse documenten downloaden.

i

MEER INFORMATIE

KOMAR Vastgoed B.V. Tel: 013-4652141 E-mail: info@vikeindhoven.nl www.vikeindhoven.nl

LICHT 17


DUTCH ANGLE

FILMAGENDA MEI ROBIN HOOD

ACTIE. REGIE: RIDLEY SCOTT. MET: RUSSEL CROWE, CATE BLANCHETT, MARK STRONG, MAX VON SYDOW.

Robin Hood vertelt het verhaal van een ervaren boogschutter, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin (Crowe) naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian (Blanchett). In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen. Te zien vanaf 13 mei

THE GHOST WRITER

THRILLER/MYSTERIE. REGIE: ROMAN POLANSKI. MET EWAN MCGREGOR, KIM CATTRALL, PIERCE BROSNAN, JON BERNTHAL.

Pierce Brosnan speelt Adam Lang, voormalig premier van Groot-Brittannië. Hij schrijft zijn autobiografie op een eiland nabij de Amerikaanse oostkust. Wanneer hij zijn aantekeningen verliest, schiet een professionele ‘ghostwriter’ (McGregor) hem te hulp. De anonieme ‘ghost’ heeft echter persoonlijke problemen waar hij Adam ook mee opzadelt. Te zien vanaf 20 mei

SEX AND THE CITY 2

KOMEDIE. REGIE: MICHAEL PATRICK KING. MET: SARAH JESSICA PARKER, KIM CATTRALL, KIRSTIN DAVIS, CYNTHIA NIXON

Met een opbrengst van ruim 400 miljoen dollar voor het eerste deel kon een tweede bioscoopfilm van de hitserie kon niet uitblijven. De vaste cast is weer aanwezig. Gaan de columnist Carrie en haar vriendinnen Miranda, Charlotte en Samantha New York weer onveilig maken? Eén ding is zeker: Dat belooft ons weer veel mode, humor en, hoe kan het ook anders, liefde. Te zien vanaf 27 mei

YO, TAMBIEN (ME TOO)

ROMANTIEK/DRAMA. REGIE: ALVARO PASTOR & ANTONIO NAHARRO. MET: LOLA DUENAS, ISABEL GARCIA, PABLO PINEDA, ANTONIO NAHARRO

Daniel (Pineda) is de eerste Europese man met het downsyndroom die is afgestudeerd aan de universiteit. Hij krijgt een baan als maatschappelijk werker en daar ontmoet hij Laura (Dueñas).De bijzondere vriendschap tussen Laura en Daniel zorgt voor afkeurende blikken van collega’s en vrienden. De vraag is echter of hun band sterk genoeg is wanneer Daniel verliefd wordt op Laura. Te zien vanaf 13 mei

KICK-ASS

ACTIE/KOMEDIE. REGIE: MATTHEW VAUGHN. MET: NICOLAS CAGE, CHRISTOPHER MINTZ-PLASSE, MARK STRONG

Kick-Ass gaat over de doorsnee tiener Dave Lizewski, een stripfan die besluit zijn obsessie als inspiratie te gebruiken en zelf een superheld te worden. Er is alleen één probleem: Kick-Ass heeft absoluut geen superkrachten. Kick-Ass laat zien wat er met je gebeurt als je écht een superheld probeert te zijn. Nu te zien in de bioscoop

SAMENSTELLING: WWW.RUUDVANBERGEN.NL

LICHT 19


CULTURELE BROEDPLAATS

Temporary Art Centre is een broedplaats voor culturele vernieuwing. Naast tachtig ateliers en werkplaatsen van verschillende omvang, bevat het totaal 2.000 m2 aan kleine en grote zalen, expo-sitieruimtes en een studio. Het aantal disciplines is groot en varieert van kunstschilders tot schrijvers, grafische en industriële vormgevers, modeontwerpers, muzikanten, webdesigners, architecten, fotografen en meubelmakers. De programmering in de zalen is dynamisch en gevarieerd, vooral gericht op een jong en onderzoekend publiek. TAC biedt een breed scala aan exposities, concerten, theatervoorstellingen en cross-over projecten en participeert in themaprojecten zoals de Dutch Design Week. Projecten van TAC-genoten, individueel encollectief, maken deel uit van de programmering. Sinds kort gaan de deuren van het pand aan de Vonderweg niet alleen open voor concerten of

20 licht

evenementen, maar kun je altijd binnenlopen om er wat te eten of een expositie te bekijken. Iedere donderdag en vrijdag van 12 tot 21 uur kun je kennismaken met het werk van de TACgenoten in de wisselexpositie TAC Etalage. Bekijk werken van jonge creatieve onderne-mers die zich bezighouden met grafische en industriële vormgeving, (web) design, architectuur, mode, muziek, fotografie.

Restaurant

Ook heeft TAC zijn eigen restaurant. Alles is 100% vegetarisch en 90% biologisch. Het restaurant wordt gerund door Sandra Smit van Eetlust. (H)eerlijk vegetarisch eten met een eerlijke prijs, huisgemaakt van verse ingrediënten. Lunchen kan tussen 12:30 en 14:00 u op werkdagen en het avondmenu wordt op donderdag- en vrijdagavond vanaf 18:00 uur geserveerd.


EXPOSITIERUIMTE Art & Design Sale

Via Ventosa

Na vijf succesvolle edities organiseert Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven dit jaar voor de zesde keer de Art & Design Sale. Dit initiatief is in het leven geroepen door TACgenoten, de kunstenaars die huizen in TAC. Gezamenlijk besloten zij hun ateliers op te ruimen en hun werk tegen aantrekkelijke prijzen te verkopen. Op zaterdag 15 en zondag 16 mei stelt TAC haar deuren dan ook weer wagenwijd open om het publiek kennis te laten maken kunst en design in de breedste zin van het woord. Tijdens de Sale zullen toegankelijke ontwerpen zij aan zij met “high art” eindproducten te koop worden aangeboden. In een ongedwongen sfeer krijgen onder andere schilders, tekenaars, fotografen, tekstschrijvers, modeontwerpers, multimedia designers en keramisten de kans om hun werk te presenteren. Naast TACgenoten zullen academies, kunstinstellingen en kunstenaarscollectieven vertegenwoordigd zijn met hun werk.

Temporary Art Centre, Plaza Futura, WEI en Vereniging Ventose organiseren op zondag 27 juni het veelzijdige (en gratis!) straatfestival Via Ventosa. Elk jaar wordt de Eindhovense Ventoselaan en omgeving voor één dag in het jasje van een cultureel straatfestival gehesen. Een uitdagend gezellige dag voor iedereen tussen de 0 en 100 met theater, muziek, kunst, vormgeving, eten & drinken. Je hoeft niets te doen, behalve genieten van de continuïteit aan kleine verrassingen die overal opduiken! Met ruim twintig theater-, film- en muziekperformances en meer dan veertig jonge en professionele talenten is er op Via Ventosa van alles te zien, te horen en te ervaren.

Zaterdag 15 en zondag 16 mei

Sunny SingerSongwriter Sunday Op zondagen in juli en augustus

Wat kun je beter doen op een luie zomerzondag dan lekker in de tuin ontspannen met relaxte muziek op de achtergrond? Op Sunny SingerSongwriter Sunday genieten van een drankje, de zon, fijn gezelschap en relaxte livemuziek. De beste singersongwriters uit de Brabantse regio en ver daarbuiten laten hun muziek horen. Seriously easy going in de binnentuin van TAC. Als de zon het laat afweten verkassen we de boel inclusief de zomerse sfeer naar binnen!

Zondag 27 juni

i

MEER INFORMATIE

Temporary Art Centre - TAC Vonderweg 1 – Eindhoven 040-2461325 www.tac.nu

LICHT 21


AGENDA mei

bar east OPENINGSFEEST 4 APRIL

22 licht


AGENDA mei

MEI 2010

MUZIEK

THEATER

FESTIVAL

WORKSHOP

VARIA

EXPOSITIE FILM

ZATERDAG 1 MEI Mitsuko Uchida Piano Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Een nieuw leven Het toneel speelt Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur Morblus Blues/Bluesrock The rambler, Stationsplein 12 21.30 uur Joris Swingavond met Wilhelmina DJ Wilhelmina, Wilhelminastraat 6 21.00 uur

ZONDAG 2 MEI Orkest Zuid Zoeken in de oersoep, muziek en de ontwikkeling van het leven. Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Elvis Presley 75 Birthday concert Een van de allerbeste Elvis Sound-a-likes ter wereld Robert Washington (USA) Effenaar, Dommelstraat 2 20.00 uur

Bridge By Bridget van Zundert Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 16.00 uur Détente (USA) + Persistense + T.C.F Metal/Hardrock The rambler, Stationsplein 12 19.30 uur Salsa breeze Lekker swingen op salsamuziek Beachclub Sunrise, Ekkersweijer 3 18.00 uur Theatersport Dulcinea Twee teams dagen elkaar uit tot het spelen van geïmproviseerde scènes Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

MAANDAG 3 MEI Grayson Capps & Daron Douglas Grayson Capps : De eigenzinnige singer-songwriter uit New Orleans Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Vuil en Glass Conny Janssen danst Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.15 uur Toomler Zuid VII Kameleon Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur Late avond idealen De vogelfabriek/Georgina Verbaan e.a. Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur BrokeNCYDE + Jeffree Star De twee vetste Amerikaanse crunkcore acts van dit moment Effenaar, Dommelstraat 2 20.00 uur Hollywood O.K. Pieces Jazzpower Wilhelmina, Wilhelminastraat 6 21.00 uur

Pickpocket Robert Bresson Plaza Futura, Leenderweg 65 19.30 uur

DINSDAG 4 MEI Hold Tight, Discomania! Allergrootste discohits uit de jaren zeventig en tachtig Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 21.00 uur Late avond idealen De vogelfabriek/Georgina Verbaan e.a. Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 21.00 uur Jazz at the Crow Sessie Real-book/Songbook sessie Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 20.30 uur

WOENSDAG 5 MEI Axestos Guido Weijers Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.15 uur Schreeuwen aan het graf Fred Vaassen Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur The Neanderthals (USA) + Support Rock ’n Roll The rambler, Stationsplein 12 21.30 uur Mugmetdegoudentand Inleiding: Mug voor dummies Plaza Futura, Leenderweg 65 19.30 uur Mugmetdegoudentand Verlichtinglight Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

DONDERDAG 6 MEI Lunchpauzeconcert Sarah Marieke van Lieshout (alt mezzo) en Maria Segura Thijssen (piano) Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 12.30 uur Los Lobos Heerlijke mix van Mexicaans/Spaanse muziek en Amerikaanse roots. Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Axestos Guido Weijers Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.15 uur Elf Minuten Noord Nederlands Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur Saskia Groenenberg Jazz at the crow special Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 20.30 uur Open Podium met: Sexual Reproductive Systems e.a. Divers The rambler, Stationsplein 12 21.00 uur Karaoke Club Wilhelmina Vette meezing party Wilhelmina, Wilhelminastraat 6 21.00 uur Mugmetdegoudentand Verlichtinglight Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur Mugmetdegoudentand Inleiding: Mug voor dummies Plaza Futura, Leenderweg 65 19.30 uur

LICHT 23


AGENDA MEI VRIJDAG 7 MEI

ZATERDAG 8 MEI

Op Locatie: Het groote hoofd Het platte land Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

Severin von Eckardstein Piano concert Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur

Koninklijk Concertgebouworkest ‘Het beste orkest ter wereld’ Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur

AMBI op het strand! Daniel June, Le Poix, Ferreck Dawn De DansSalon, Stationsplein 4

HUNK! o.a. Kidd Madonny De DansSalon, Stationsplein 4

deel II Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur

Raak Dansgroep Amsterdam Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur

Jean Opgenort Tilburgse stand-up comedy Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 16.00 uur

Comedy Explosion Effenaar, Dommelstraat 2 20.00 uur

Puur Band die vanaf 2007 Nederlandstalige liedjes schrijft. Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 17.00 uur

Dire Dawa Minyeshu Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur 40-up! – Dansnacht voor 40+ Een lekker avondje swingen met dj Harry de Winter Effenaar, Dommelstraat 2 21.00 uur Club 3VOOR12/ Eindhoven Fahrenheit Twins Effenaar, Dommelstraat 2 20.00 uur This-MisT Blues/folk Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 21.30 uur Torpedohead (D) + Overgrown + The 101

Latin Brutality Benny Rodrigues, Baggy Begovic, Gregor Salto, Glenn Dale & Bram Sanders e.a. Effenaar, Dommelstraat 2 23.00 uur Hyperjax (UK) + The Brains (CA) Psychobilly The rambler, Stationsplein 12 21.30 uur

Rock The rambler, Stationsplein 12 21.30 uur

ZONDAG 9 MEI Ik hield van Hitler Trilogie van de Waan

Voorronde Clash of the coverbands Sqeezer en t-bone special & VILT Wilhelmina, Wilhelminastraat 6 16.00 uur Henry Threadgill –ZOOID Een Axesjazzpower concert Effenaar, Dommelstraat 2 20.00 uur

HYPERJAX + THE BRAINS ROCKABILLY EN HORRORPUNK

In 1996 richtte Sam Woods en Bob Corner the Hyperjax op na een jamessie. Ze gingen volledig voor de muziek, zelfs als het ten koste ging van het geld. Geen covers, maar alleen eigen werk. Voor wie nog een indruk mocht hebben, mix The Clash en the Meteors met sing-a-long anthems van Sham 59 en The Long Tall Texans en je bent aardig in de buurt. De psychobilly horrorpunkers van The Brains Europese continent om hun nieuwe album te het naar nu komen en stil zitten ook niet en old school promoten. Psychobilly met invloeden van jaren 50 rock ’n roll, country Nog even en ze vooruit. snel gaat band e Canades kende hardwer Deze . punkrock behoren tot de top in het genre. Te zien op 8 mei in The Rambler. www.therambler.nl

24 licht

H20 + All For Nothing & Noyalty Rock/Metal/Punk/Emo Dynamo, Catharinaplein 21 15.30 uur Arsen Roulette & The Drugstore Romeos (USA) Rockabilly The rambler, Stationsplein 12 17.30 uur Op Locatie: Het groote hoofd Het platte land Plaza Futura, Leenderweg 65 15.00 uur

MAANDAG 10 MEI Chris Smither & Peter Mulvey De inventieve songwriter uit Wisconsin steelt harten met zijn glimlach, zijn mooie kleine liedjes en zijn bluesy stem. Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 21.00 uur Amora Het Zuidelijk Toneel (Try out) Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 21.00 uur

DINSDAG 11 MEI Pim van Lommel & Calefax Rietkwintet ‘Eindeloos bewustzijn’ Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Philip Glass & de maximale minimal Music Vriendentafel Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.30 uur Makkelijk praten Carolien Borgers Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.15 uur


AGENDA MEI Amora Het Zuidelijk Toneel (Try out) Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 21.00 uur

STEPPOP

GRATIS FESTIVAL VOOR HEEL EINDHOVEN

De Eindhovense Studentenvereniging Demos organiseert

op 15 mei 2010 een stepestafette van Nijmegen naar Eindhoven. Teams strijden in 10 etappes van samen 100 kilometer tegen elkaar om als eerste de markt in Eindhoven te bereiken. Voor het eerst zal er na de finish een groot muziekfestival van start gaan: Steppop.

WOENSDAG 12 MEI Randy Newman Muziek Live in concert Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Amora Het Zuidelijk Toneel (Try out) Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 21.00 uur Hoop, gezeik en liefde Hassan’s Angels Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur Kontrust Rockmuziek Effenaar, Dommelstraat 2 21.00 uur Concertifetti Live concert voor mensen met een beperking Beursgebouw, lardinoistraat 8 19.00 uur Op Locatie: Het groote hoofd Het platte land Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uu

ERDAG 13 MEI

Mullova, Wispelwey & Bezuidenhout Orkestconcert met viool, cello en piano Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Amora Het Zuidelijk Toneel (Try out) Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 21.00 uur Meneer van Ooyen Het zuidelijk toneel Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur

dit festival treden Het festival gaat in de middag van start en is gratis toegankelijk. Op festival start om Het op. Act Williams Robbie een en Kaas! onder andere Wesley Klein, talentvolle bandjes 15:00 uur op de markt in Eindhoven met een reeks optredens van uit Eindhoven waaronder Jazzal, PUR en Geruis. Check www.steppop.nl voor meer informatie. BLØF Nederlandstalig Effenaar, Dommelstraat 2 20.15 uur Hillbilly Helride V Rock/Metal/Punk/Emo Dynamo, Catharinaplein 21 22.00 uur Stand-Up comedy is back Serie stand-up comedy shows met playgroundcomedy Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 21.30 uur Brigitte Handley and the Dark Shadows (AUS) Punk/Hardcore The rambler, Stationsplein 12 21.15 uur Op Locatie: Het groote hoofd Het platte land Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

VRIJDAG 14 MEI

Bejaarden & Begeerte Het Zuidelijk Toneel Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 15.00 uur

Philip Glass Weekend: Koyaanisqatsi Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur

De Koorts Het Zuidelijk Toneel & Toneelgroep Cargo Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur

Amora Het Zuidelijk Toneel (Try out) Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 21.00 uur

Grand Foulard: The Proxy + Lucy Love Een avond vol verrassingen Effenaar, Dommelstraat 2 23.00 uur

Nannies Atelier Het Zuidelijk Toneel Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 13.00 uur

The incredible Stacks Muziek zonder opsmuk Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 21.30 uur

Bejaarden & Begeerte Het Zuidelijk Toneel Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 14.30 uur

Hayseed Dixie (USA) + The Vindicators

Rock The rambler, Stationsplein 12 21.30 uur

No Sweat Bringing the 90’s R&B

Tafelmusik orchestra Met Bruno Weil als dirigent Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur

back De DansSalon, Stationsplein 4

Amora Het Zuidelijk Toneel (Try out) Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 21.00 uur

Step pop Stepestafette van Nijmegen naar EIndhoven met groot muziekfestival

ZATERDAG 15 MEI

Meneer van Ooyen Het zuidelijk toneel Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur Paul Weller Effenaar, Dommelstraat 2 20.15 uur

ZONDAG 16 MEI Alina Ibragimova Winnaar Borletti-Buitoni trust Award 2008 Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 15.30 uur

LICHT 25


AGENDA mei Philp Glass Weekend Music in twelve parts Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Jula ook! Een band met ervaring Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 17.00 uur Hot Rod Afternoon met The Keytones

(UK) Rockabilly The rambler, Stationsplein 12 17.30 uur

MAANDAG 17 MEI CocoRosie Een avond vol verschillende muziekstijlen, gemaakt door twee zusjes Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Eindhoven SiSoCity Singer-songwriters uit Eindhoven en omgeving Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 21.00 uur Polar Bear Jazzpower Wilhelmina, Wilhelminastraat 6 21.00 uur The 39 steps Alfred Hitchcock Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

DINDSAG 18 MEI Ana Moura Wereldmuziek Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Ruig Kristel Zweers Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur E.S.T.V. Doppio Het zouthuis Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

26 licht

Jan Siebelink Lezing ‘Schrijvers in het Licht’ Bibliotheek Eindhoven, vestiging Centrum (deWitteDame) 20.00 - 22.00 uur

WOENSDAG 19 MEI

VRIJDAG 21 MEI Valerius + Monks Avenue Frisse, funky popsound Effenaar, Dommelstraat 2 21.00 uur

Chip Talor Legendarisch Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur

G.B.H + Gewapend Beton Rock/Metal/Punk/Emo Dynamo, Catharinaplein 21 22.00 uur

Frank Boeijen Bekende en gloednieuwe nummers Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur

Edward Capel Trio Geïmproviseerde stukken Kraaij & Balder, Strijpsestraat 79 21.30 uur

De meisjes van Mussolini Orkater Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur

SAFE De DansSalon, Stationsplein 4 20:00 - 01:00 uur

Jason Ricci & New Blood Explosieve mix van blues, rock, folk, funk en jazz. Effenaar, Dommelstraat 2 21.00 uur

3 J’s Pluche, zweet & tranen Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur

Project/Object – The Music Of Frank Zappa Een zeer gerenomeerde band die de muziek van Frank Zappa tot leven brengt Effenaar, Dommelstraat 2 21.00 uur E.S.T.V. Doppio Het zouthuis Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

DONDERDAG 20 MEI Lunchpauzeconcert Gratis te bezoeken Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 12.30 uur Open podium met: Reckless e.a. The rambler, Stationsplein 12 21.00 uur E.S.T.V. Doppio Het zouthuis Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

ZATERDAG 22 MEI

Le Nozze di Figaro Opera Zuid (première) Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 19.30 uur We all love 80’s & 90’s Waan jezelf terug in de tijd met de meest geweldige hits uit de jaren 80 en 90 Effenaar, Dommelstraat 2 22.00 uur Sine: Dubstep Cyrus UK, Tunnidge UK, Dice & Kastor BE en Piro (Shine) Effenaar, Dommelstraat 2 23.00 uur Nachtlampen presents: Krankhouse o.a. Kruh & Space Pirates Dynamo, Catharinaplein 21 22.00 uur Pure Cult (The Cult Tributeband)

Rock The rambler, Stationsplein 12 21.30 uur

Housequake Beach special House met Eric e, Roog en MC Gee Beachclub Sunrise, Ekkersweijer 3 13.00 uur

ZONDAG 23 MEI Soixante Neuf o.a. The Flexican,

Flava De DansSalon, Stationsplein 4

Macronizm cd-presentatie Op het podium bestaat marcronizm uit een zeskoppige liveband Effenaar, Dommelstraat 2 21.00 uur Koning Schilder en de Leesteken Criminelen Nederlandstalige luisterliedjes Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 16.00 uur Truly Lover Trio (USA) Rockabilly The rambler, Stationsplein 12 17.30 uur Mega vlooienmarkt Beursgebouw, lardinoistraat 8 9.00 uur – 16.30 uur

MAANDAG 24 MEI Channel Classics 20 jaar! Total time 2 Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 14.30 en 19.30 uur Mega vlooienmarkt Beursgebouw, lardinoistraat 8 9.00 uur – 16.30 uur Jesse Dee Soul Effenaar, Dommelstraat 2 20.15 uur

DINSDAG 25 MEI Ridder Eric van Sauers Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.15 uur


LIVE MUZIEK

MASSAAL MAURICE Club Massa zet de studentenavond op donderdagavond in Eindhoven mee op de kaart met de grootste verlichte dansvloer van Nederland, een crew om elke avond onvergetelijk te maken en de allerbeste DJ’s. 22 mei neemt Maurice Delgado plaats achter de draaitafel. Wat is jouw stijl? “Ik draai niet één stijl house, maar erg gevarieerd. Als het maar swingt en lekker loopt. Het publiek aan het dansen krijgen staat bij mij op nummer één.”

FOTOGRAFIE: BRAM DELMEE

Hoe ben je achter de draaitafels verzeild geraakt? “Mijn ouders hebben een foto van toen ik drie jaar oud was. Op die foto is te zien hoe ik op de tafel klim om een 45-toerensingletje op de pick-up te leggen. Inmiddels heb ik zo’n 130 optredens per jaar.” Welke avond gaat voor jou de annalen in? “De Danssalon-reunie in Club Rembrandt. Daar waren tweeduizend mensen, die al een tijdje niet meer op stap waren geweest, compleet los aan het gaan op house classics. Ik had de eer om af te sluiten. Echt een topavond!”

LICHT 27


AGENDA mei Science Café i.s.m. Studium Generale Selexyz van piere, Nieuwe Emmasingel 44 20.00 - 22.00 uur E.S.T.V. Doppio Station Essence Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur Midnight cowboy John Schlesinger Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

WOENSDAG 26 MEI Tirza Het nationale Toneel Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.15 uur Next Stop Eindhoven Danshuis Station Zuid Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur E.S.T.V. Doppio Station Essence Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

DONDERDAG 27 MEI Ryan Shaw Soul/R&B Effenaar, Dommelstraat 2 20.15 uur Open Podium met: Unexpected e.a. Divers The rambler, Stationsplein 12 21.00 uur

CLUB MASSA

E.S.T.V. Doppio Station Essence Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

VRIJDAG 28 MEI Air Condition Brenda Angiel Aerial Dance Company Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.15 uur Next Stop Eindhoven Danshuis Station Zuid Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur De Dijk Nederlandstalig Effenaar, Dommelstraat 2 20.15 uur Frisofeest Gezelligheid met een zachte gay Effenaar, Dommelstraat 2 23.00 uur Tempranillo Flamenco, Keltic, Jazz,

Blues Kraaij & Balder, strijpsestraat 79, 21.30 uur A tribute to the monsters of heavy

metal The rambler, Stationsplein 12 21.30 uur Radio Hollandio Superfeest Programma vol Nederlandse topartiesten Beursgebouw, lardinoistraat 8 19.00 uur

ZATERDAG 29 MEI Naked Song Festival Puur, rauw en ontdaan van alle overbodigheden Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 16.00 uur Next Stop Eindhoven Danshuis Station Zuid Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur House Religion o.a. Jean, Quintin De DansSalon, Stationsplein 4 The Hormonauts (it) + The Smalltown Rockets (D) Rockabilly The rambler, Stationsplein 12 19.00 uur

ZONDAG 30 MEI Amsterdam Loeki Stardust Quartet Vier blokfluiten Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 20.15 uur Next Stop Eindhoven Danshuis Station Zuid Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 20.30 uur Dave Clarke + Acid Junkies live e.a. Techno DJ Effenaar, Dommelstraat 2 23.00 uur

AGENDA MEI

Donderdag 6: Student Night Zaterdag 8: Funky Latin House Donderdag 13: Student Night Zaterdag 15: Pump up the volume:80’s/90’s Reality Donderdag 20: Student Night Zaterdag 22: Club Massa Saturday Donderdag 27: Student Night Zaterdag 29: Club Massa Saturday clubavonden op Club Massa (voormalig Hollywood/Liquid) heeft momenteel 2 reguliere met wat meer zaterdag en Night” “Student ag haar grote verlichte dansvloer. Donderd feest te worden! focus op de wat oudere clubganger. Beide avonden beloven een

Impressions Een brabants Jazz collectief Kraaij & Balder, strijpsestraat 79 16.00 uur The Business (UK) + The Bruiseheads Punk/hardcore The rambler, Stationsplein 12 21.30 uur

MAANDAG 31 MEI DouBt + Richard Sinclair Jazzpower Wilhelmina, Wilhelminastraat 6 21.00 uur Midnight cowboy John Schlesinger Plaza Futura, Leenderweg 65 20.30 uur

KUNST AGENDA Forensisch onderzoek Marjolein Mandersloot De Krabbedans 23 april t/m 11 juli TAC Etalage Temporary Art Centre Vonderweg 1 t/m 31-dec VAN ABBE MUSUEM: Naar de marge en terug Andrzej Wróblewski t/m 15 aug Tussen Minimalismen & FREE SOL LEWITT t/m 12 sept Museummodules t/m- 12 sept Antonis Pittas Het Oog t/m 25 juni Lissitzky+ t/m 2 sept 2012

UW AGENDAPUNT OOK IN DEZE AGENDA? MELD UW ITEM AAN VIA INFO@LICHTOPEINDHOVEN.NL


kinderagenda mei

kinderagenda

tekening van de maand

ZONDAG 2 MEI

ZONDAG 9 MEI

LOPENDE AGENDA

De Band Krijgt Kinderen Een ezel, een hond, een kat en een haan gaan samen op pad en beginnen een band! Muziekcentrum Frits Philips, Heuvel Galerie 140 15.00 uur

Piet Piraat en de Grote Griezelshow Studio 100 Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 13.00 en 15.15 uur

WOENSDAG 5 MEI

ZONDAG 23 MEI

Dippie doe Speelpaleis Kinderen kunnen zichzelf heel de dag binnen en buiten vermaken Dippie doe, Terraweg 4 (Best) 10.00 uur – 18.00 uur

Een konijn van porselein De Toneelmakerij Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 14.30 uur

Mega Mindy Musical, de poppenmeester Studio 100 Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 14.00 uur

paddestoel

Deze tekening is gemaakt door Lotte (3 jaar). Kun jij ook zo’n mooie tekening maken? Mail hem dan naar prijsvragen@asega. nl o.v.v. tekening en maak kans op een leuke prijs!

KINDER-DOE-WEEK: ARCHEOLOGIE VOOR KIDS

Trek je laarzen aan, neem je schep mee! Kom de archeologen meehelpen met opgravingen. Ontdek wat er allemaal in de grond bewaard is gebleven van vroeger, maar ook wat de mensen er vroeger mee hebben gedaan! Een spannende ontdekkingstocht in het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven. www.HOMEindhoven.nl

SPROOKJESBOOM KOMT TOT LEVEN De Efteling is een nieuwe attractie rijker: De Sprookjesboom! Hij heeft een machtige kruin van dertien meter hoog en dertien meter breed en komt tot leven als je hem benadert. Zo zal hij verhalen vertellen en de sprookjesdieren zoals de specht, eekhoorntje en konijntje helpen hem daarbij. De boom staat tegenover het Meisje met de Zwavelstokjes. In juli open t ook de nieuwe, spectaculaire achtbaan van de Efteling: Joris en de Draak.

Pathé Allerlei kinderfilms, kijk voor meer informatie op www.pathe.nl Pathé Eindhoven, Dommelstraat 27 Kinderkunstclub in het Van Abbemuseum Ben jij tussen de 6 en 10 jaar oud? Vind je het leuk om naar kunstwerken te kijken maar vooral ook om zelf kunstwerkjes te maken? Kom dan naar het Van Abbemuseum. Daar is elke zaterdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur de

GROTE

griezelshow

Schip Ahoi Kapiteintjes! De bekendste piraten van de Zeven Zeeën zetten koers naar het Parktheater met een nieuwe theatershow. Piet Piraat, Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil beleven een spannend, griezelig maar ook grappig piratenavontuur. Ze hebben een schat, maar deze blijkt leeg te zijn. Hoewel, leeg... Onze vrienden zullen moeten laten zien dat zij stoere Piraten zijn die voor niets bang zijn. Vergeet niet je stembanden te smeren, want je mag luidkeels meezingen met de allerleukste piratenliedjes. Te zien in op 9 mei in het parktheater. TIPS? MAIL ZE NAAR INFO@LICHTOPEINDHOVEN.NL

LICHT 29


HET LAATSTE WOORD

FRANK BOEIJEN

e muziek. In de jaren ‘80 scoort hij met Al 30 jaar is Frank Boeijen een vaste waarde in de Nederlandstalig in Utopia’. In 1991 gaat hij solo ‘Welkom en wit’ ‘Zwart k’, burgpar de Frank Boeijen Groep hits als ‘Kronen ‘Camera’ uit. Daarop vermengt album zijn is en ook dan scoort hij, o.a. met Koud in mijn hart. Momenteel van zijn handtekening: voorzien sound, lende spranke een tot blues en jazz hij elementen uit de pop, stem. e krachtig sterke melodieën, intieme teksten en een warme,

Eind jaren ’80 besluit Boeijen om de discotheken achter zich te laten en in theaters te gaan spelen. Een opmerkelijke stap, omdat Nederland op dat moment geen traditie kende van popmuziek in het theater. “In theaters heb je de beste omstandigheden om de muziek ten gehore te brengen. Mensen willen verrast worden en ik denk dat dit ook nu weer zal gebeuren. Ik heb over veel verschillende thema’s en onderwerpen gezongen en dat wordt volgens mij op prijs gesteld.”

Camera

“Het album is vorig jaar opgenomen in Brussel. De studio was erg inspirerend en zorgde voor een warme sound. Dat hoor je ook op het album. ’Camera’ is een objectieve titel. Niet een die meteen duidelijk is. Ik vind het gewoon een vreselijk mooi woord dat in de hele wereld bekend is. Camera’s registreren ons leven. Het zijn mooie letters, en er zit een zekere distantie in. Camera betekent ook ruimte. Het suggereert een naaktheid die me aantrekt.”

‘CAMERA’S REGISTREREN ONS LEVEN.’ TEKST: PETER MEUWISSEN FOTOGRAFIE: KARDY EFFENBERGER

30 licht

“Tijdens het optreden spelen we niet alleen liedjes van ‘Camera’. Het is een dwarsdoorsnede van de laatste dertig jaar, met bekende en minder bekende liedjes. Er zit ook een akoestisch setje in, waarbij we verspreid op het podium zitten, dicht bij het publiek. Ik vind het leuk om te variëren, en dat wordt ook op prijs gesteld. In Eindhoven komen we bijna elk jaar terug. Het is ondertussen bekend terrein en we worden altijd warm onthaald!” Op woensdag 19 mei speelt Frank Boeijen in Muziekcentrum Frits Philips.


Beleef je geluk... ...waag eens een gokje! 9 mei: Moederdag surprise! Gratis presentje voor alle dames* * zolang de voorraad strekt

22 mei t/m 5 juni: Mystery Cash Weken Kans op veel extra geldprijzen

Eindhoven: Nieuwstraat 6 MA T/M WO 09.00 - 24.00 / DO T/M ZA 09.00 - 01.00 / ZO 13.00 - 24.00 ENTREE GRATIS • TOEGANG VANAF 21 JAAR • WWW.FAIRPLAYCASINO.NL


LICHT op Eindhoven, nr 3 editie Mei 2010  

Cultuur en Uitgaan in Eindhoven Meer info: http://www.lichtopeindhoven.nl/