Page 1

Najaar 2013 – Nummer 7 – jaargang 4

63 FASHION

TRENDY

NAJAARSTIPS!

&

GOLD RUSH SCHOTSE RUITER HIGH SPEED SHOPPING GÉZA WEISZ

‘FILMEN IN ’T POORTJE WAS ECHT ZÓ LEUK’

facebook.com/ AmsterdamsePoort


ArenA Boulevard

Endemol MediArena

Bijlmerpark

Imagine IC

Amsterdamse Poort

PathĂŠ Arena

Arena Park ArenAPoort

Heesterveld

Ziggo Dome Gaasperplas CBK Zuidoost Villa ArenA

Frankemaheerd

Amsterdam ArenA

Heineken Music Hall Bijlmer Parktheater

Museum Vrolik

Boerderij Langerlust Amstelborgh Borchland

Anton de Komplein

zuidoost.nl


VOORWOORD

Najaars KRIEBELS De zomer is nu bijna voorbij. Wees vooral niet getreurd, want de redactie van MEER? is al weken bezig met de herfst en winter en heeft voor jou de leukste en beste tips bij elkaar gezocht. Het handige daaraan, is dat je voor alles waarover je leest in MEER?, terecht kunt in de Amsterdamse Poort. Jouw favoriete winkelcentrum heeft namelijk zoveel soorten winkels, dat je er eigenlijk alles wel kunt vinden. Van fashion tot specerijen en van modieuze, grote winkelketens tot leuke boetiekjes. In deze editie van MEER? lees je over de laatste modetrends en geven we je trendy advies. Zo is de Schotse ruit dit najaar helemaal hot! Maar goud blijft natuurlijk ook een onverslaanbaar fashion statement. Verder hebben we een bijzonder interview met Amsterdammer GĂŠza Weisz, gaan we high speed shoppen met een Arnhemse fan van de Amsterdamse Poort en hebben we tientallen tips op het gebied van fashion, entertainment, eten en musthaves. Veel leesplezier en tot ziens in de Amsterdamse Poort, het meest veelzijdige en gastvrije winkelcentrum van Nederland!

COLOFON Concept & realisatie ASEGA Media in opdracht van WF Communicatie Hoofdredactie Frank van Bergen Redactie Milou Peeters, Els de Bie Coverfoto Wouter van Ierssel Eindredactie Milou Peeters Vormgeving Danielle Kool Sales Esther van Loon, Ruben Mulder Copyright ASEGA Media, 2013 Met dank aan WF Communicatie, ondernemers van Amsterdamse Poort en GĂŠza Weisz Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. Niets in deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever worden overgenomen. Druk- en zetfouten voorbehouden.

3


INHOUD

INHOUD 6

INTERVIEW Acteur en DJ Géza Weisz

10

NIEUWS Altijd iets te beleven in de Amsterdamse Poort

14

HIGH SPEED SHOPPEN

16

FASHION Gold Rush

19

CULINAIR Tafeltje... Dek je!

20

CULINAIR Uit eten bij Marmaris

22

FASHION Muts Haves

24

CULINAIR Dit eet ik het liefst!

26

PUZZEL Zoek de 7 verschillen

27

FASHION Schotse Ruiter

28

GESPOT

29

FASHION Rock ‘N Red

30

ENTERTAINMENT

5


INTERVIEW FOTO’S: WOUTER VAN IERSSEL

GÉZA WEISZ

‘MIJN LIEFDE VOOR AMSTERDAM GAAT BEST WEL DIEP’ 6


Géza Weisz (26) is opgegroeid in Amsterdam. Hij doorliep het Barlaeus Gymnasium en de Toneelschool en wordt gezien als één van de grote jonge acteertalenten van Nederland. Tijdens zijn studie speelde Géza onder andere in de Carry Slee verfilming Timboektoe. Zijn grote doorbraak kwam vorig jaar, toen hij de hoofdrol speelde in Alleen Maar Nette Mensen. Deze film speelt zich voor een groot deel af in de Bijlmer. Naast acteren verschijnt Géza regelmatig als dj in de Jimmy Woo, Air en Chicago Social Club en zijn partyconcept Het Klassenfeestje is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste feestjes van Amsterdam. Géza is ook te zien in Expeditie Robinson 2013 (RTL5).

Amsterdamse Poort? Het zegt Géza Weisz, succesvol acteur en dj, in eerste instantie niks. Na een korte beschrijving van het veelzijdige multi-culti winkelhart in Zuidoost reageert hij meteen: “Oh je bedoelt ’t Póórtje? Ja, dat ken ik natuurlijk wel!”

Het Poortje vormde namelijk het decor voor Alleen Maar Nette Mensen. In deze film speelt Géza een Joodse jongen uit het chique Oud Zuid, die op zoek gaat naar het vinden van een Getto Queen in de Bijlmer. “Het filmen daar was echt zó leuk. De sfeer was veel toegankelijker dan bij de opnamen in Oud Zuid. Daar hadden ze zoiets van ‘ik hoef niet in beeld’ maar in Zuidoost vonden ze het allemaal te gek. Ik voelde me heel erg prettig in die buurt.” AMSTERDAMSE LIEFDE Als geboren en getogen Amsterdammer voelt Géza een sterke band met de stad. “Mijn liefde voor de stad gaat best wel diep. Ik ben vrij veel weg geweest in mijn leven, maar als ik dan een paar weken in het buitenland zit, dan ga ik Amsterdam wel echt missen. Als ik hier dan weer terug kom, dan denk ik: dit is wel gewoon mijn plek.” EXPEDITIE NAAR GELUK Voor zijn deelname aan Expeditie Robinson moest hij die geliefde plek een tijdje verlaten. Maar daarvoor kreeg hij wél een onvergetelijke ervaring terug. “Expeditie Robinson is een belangrijke les voor mij geweest. Als je zó back to basic gaat, ontkom je er niet aan dat je veel gaat nadenken en geconfronteerd wordt met jezelf. 7


voor maar

Profiteer nu bij McDonald’s Bijlmerplein 368 Acties niet geldig i.c.m. andere McDonald’s aanbiedingen. Geldig tot en met 31-12-2013.

McKroket

voor maar

voor maar

Medium Friet Donut Hamburger

1,00

1,50

Filet-O-Fish

2,00

voor maar

1,00

1,00 Lipton IceTea 0,25l

voor maar

voor maar

1,00

voor maar

2,50

Groenteburger

Tel. 14 020 of www.amsterdam.nl/sbl

Stadsbank van Lening Bijlmerplein 133: nieuwe openingstijd op donderdagen Met ingang van 5 september 2013 is ons filiaal Bijlmerplein 133 op donderdagen geopend van 10.00 tot 19.00 uur. De openingstijden op andere dagen en de openingstijden van de andere filialen blijven ongewijzigd (van 9.00 tot 16.00 uur). Het gaat voorlopig om een proef van een jaar.


DVD WIN E EN ALL R MAATE NET SEN! MEN 0 oktober 2013 een.nml ail

ór 3 poort Stuur vó amsterdamse aam en adres. @ n naar info ACTIE DVD, je IN o.v.v. W

Naast het zoeken naar een beetje eten, zijn er maar weinig prikkels. Ik heb met name geleerd dat ik een middenweg moet zien te vinden tussen ambitie, zoals het groot maken van Het Klassenfeestje, en het realiseren dat ‘genoeg’ soms gewoon genoeg is. Ik wil vaak meer, meer en meer. Daar word je niet altijd gelukkig van. Eigenlijk zit geluk juist in wat je al hebt.” SMAKELIJK SURINAAMS Met het oog op de twee recepten in deze MEER (pag. 24) vroegen we Géza naar welk gerecht hij tijdens de expeditie snakte: “Je denkt daar veel aan eten. Waar ik vooral aan dacht was Surinaams: bakabana, zoutvlees... en kip! Ik ben echt een vleeseter, dus daar had ik al heel snel zin in.” Géza ging voor filmopnamen van Alleen Maar Nette Mensen ook naar Suriname. “Wat ik helemaal niet zo goed wist, en wat sowieso heel weinig Hollanders weten, is dat de bevolking van Suriname zo gevarieerd is. Er wonen Surinaamse Creolen, Hindoestanen, Javanen, Chinezen… Qua gerechten heeft iedereen zijn eigen specialiteit; niet alles is overal even lekker. Saotosoep is bijvoorbeeld echt van de Javanen, roti van de Hindoestanen, kip met rijst en groenten is echt Creools. In het Poortje heb je die variatie ook, je roti haal je bijvoorbeeld dáár. Dat vind ik zo leuk! Want laten we eerlijk zijn: eten wordt er niet lekkerder op als je alles bij één supermarkt haalt.”

SHOPPEN Met het grote winkelaanbod in de Amsterdamse Poort, wilden we van Géza weten of hij ook een beetje van shoppen houdt. “Ik heb zeker iets met mode, maar ik hou niet zo van winkelen. Shoppen doe ik bij vlagen. Dan koop ik een half jaar niks en dan opeens krijg ik heel veel zin om iets moois te kopen.” Scandinavische labels zijn daarbij favoriet: “Mijn lievelingsmerk is VELOUR en ook ACNE en Filippa K vind ik heel mooi.” 9


NIEUWS

ALTIJD IETS TE BELEVEN IN DE AMSTERDAMSE POORT DE POORTERIJ Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september is de jaarlijkse braderie weer in de Poort met heel veel kraampjes met leuke producten en lekker eten!

WIST JE DAT… … je voor de meest uitgebreide collectie schoenen en tassen bij Kersting Shoes moet zijn? Armani, Calvin Klein, DKNY, Guess, Replay, Botticelli en Timberland: je vindt hier alle grote designermerken onder één dak. Stap eens binnen en laat je verrassen door het trendy assortiment voor dames, heren en kids! www.kerstingshoes.nl of like Kersting Shoes op Facebook.

10


OPENINGSTIJDEN De meeste winkels in de Amsterdamse Poort hebben de openingstijden: MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG

12:00 - 18:00 UUR 09:30 - 18:00 UUR 09:30 - 18:00 UUR 09:30 - 21:00 UUR 09:30 - 18:00 UUR 09:30 - 17:00 UUR

Veel winkels zijn elke laatste zondag van de maand geopend van 12:00 - 17:00 UUR

GLAMOUR KIDS Heb jij meegedaan aan de castingdag op 22 juni? Wie weet word jij dan wel Glamour Kid of the Year 2013! De Glamour Kid 2013 wint een fotoshoot van maar liefst duizend euro! Kom op zaterdag 28 september naar de Amsterdamse Poort voor de finale van de kindermodeshow!

MEER WETEN? WWW.THEGLAMOURKIDS.NL

11


MANNEN EN VROUWEN Bij Pathé ArenA weten ze wat vrouwen willen, maar ook waar mannen op zitten te wachten. Daarom zijn er de Ladies Nights en de Grolsch Movie Nights. Op donderdag 10 oktober is het Ladies Night, met de film About Time, een nieuwe romantische komedie van Richard Curtis (Notting Hill en Love Actually) met Rachel MacAdams in de hoofdrol. Je wordt tijdens de Ladies Night verwelkomd met een heerlijk drankje, een hapje en drankje voor tijdens de film en je krijgt na afloop een goodie-bag mee naar huis!

BEKIJK HIER DE TRAILER VAN 2 GUNS!

Beleef de spectaculaire voorpremière van 2 Guns tijdens de Grolsch Movie Night op woensdag 18 september. Inclusief flesje Grolsch of Stender en Doritos Jacked. In de explosieve actiefilm 2 Guns, volgen we twee agenten van concurrerende bureaus die met elkaar moeten samenwerken. Probleem is echter: geen van beiden weet dat de ander een undercoveragent is. Een spectaculaire actiefilm met Denzel Washington en Marc Wahlberg. Tickets koop je via www.pathe.nl

MEER WINKELEN Rond Sinterklaas en Kerst heeft de Amsterdamse Poort diverse extra koopavonden en koopzondagen. Hieronder vind je ze allemaal, dus zet in je agenda! ZO 24 NOVEMBER ZO 1 DECEMBER DO 5 DECEMBER VR 20 DECEMBER ZO 22 DECEMBER MA 23 DECEMBER DI 24 DECEMBER ZO 29 DECEMBER DI 31 DECEMBER

12

KOOPZONDAG EXTRA KOOPZONDAG OM 17.00 UUR GESLOTEN EXTRA KOOPAVOND EXTRA KOOPZONDAG OPEN VAN 09.00 – 18.00 UUR OM 17.00 UUR GESLOTEN KOOPZONDAG OM 17.00 UUR GESLOTEN


TALENT IN DE POORT

Zaterdag 24 augustus was een spannende dag voor de tien geselecteerde kandidaten van de talentenjacht in de Amsterdamse Poort. Een professionele jury koos het grootste talent en deze winnaar kreeg een bedrag van 500 euro! De winnaar werd: Sharifa Yoriks Afgelopen maanden konden talenten zich via de Face-bookpagina van de Amsterdamse Poort aanmelden voor deelname aan de talentenjacht. Een jury selecteerde de tien beste deelnemers en zij mochten op zaterdag 24 augustus een optreden verzorgen op het Grote Bijlmerplein. De jury bestond uit Sergio IJssel, Orvillie Breeveld en Marloes Berghen. Naast de optredens van de tien lokale talenten waren er nog diverse special acts van onder andere Sharon Kips, Brown Hill en Velorisa Yorks!

FACEBOOK Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, bijzondere aanbiedingen en evenementen? Word dan fan van de Amsterdamse Poort op Facebook! Hier vind je up-to-date informatie over alles wat je wilt weten over jouw favoriete winkelcentrum. Ook voor leuke foto’s en filmpjes kun je hier terecht. WWW.FACEBOOK.COM/AMSTERDAMSEPOORT

TIP:

Op zaterdag 28 september om 15:30 uur komt Skitta optreden in de Amsterdamse Poort!

13


SHOPPEN

HIGH SPEED

Shoppen H&M €9,95

14


SANNA BOELBAAI KOMT REGELMATIG SPECIAAL UIT ARNHEM OP EN NEER OM TE SHOPPEN IN DE AMSTERDAMSE POORT. DIT KEER HEEFT ZE GELUK! SANNA MAG NAMELIJK GAAN HIGH SPEED SHOPPEN. HELEMAAL VOOR NIKS! BINNEN VIJFTIEN MINUTEN MAG ZE VIJFTIG EURO UITGEVEN IN MINIMAAL DRIE VAN HAAR FAVORIETE WINKELS. DAAR ZEGT ZE NATUURLIJK GEEN NEE TEGEN! Sanna begint bij H&M, waar ze een jersey koopt voor € 9,95. Onderweg naar de kassa ziet ze nog armbandjes liggen. Ook die gaan mee naar huis. De totale prijs: € 17,90. Omdat ze er vaker komt, weet Sanne haar weg in de Poort wel te vinden. “Het is echt een gezellig winkelcentrum”, zegt ze. “Het is groot, er zijn veel winkels en het ruikt hier altijd zo lekker!” Inmiddels – het is vier minuten verder – heeft ze de volgende winkel gevonden. Bij Donna di Ricardo doorzoekt ze de leuke, nieuwe collectie. Ze vindt

H&M €7,95

een shirtje voor € 11,95, waardoor ze nog € 20,15 over heeft. Daarvoor koopt ze voor € 20,00 nog een spijkerjurkje bij Bleep. Het speelkwartier is voorbij en Sanna is meer dan geslaagd. Dat het overal sale is, werkt natuurlijk ook mee, maar voor vijftig euro kun je in de Poort goed uit de voeten!

Wil jij een keer High Speed Shoppen? Stuur dan een mailtje met foto naar info@amsterdamsepoort.nl en maak kans op een kwartier gratis shoppen!

15


FASHION

Gold RUSH 1 2

3 4

5 PATHÉ UNLIMITED GOLD

Een heerlijke filmavond is goud waard! Met de Goldcard van Pathé Unlimited kun je onbeperkt naar de film voor slechts €26,- per maand. Check voor meer info www.pathe.nl/arena

16


6

7

9

8 110

12

11

13 14 15 5

16

18

17

20 19

21 2

1 VERO MODA €49,95 - 2 H&M €4.95 - 3 NATHALIE’S WINKELTJE (SHOPPERHAL) €14.95 - 4 AGNES BIJOUX (SHOPPERHAL) €7,50 - 5 H&M €24.95 - 6 H&M €79.95 - 7 H&M €4.95 - 8 BRISTOL €59,99 - 9 NEW YORKER €12.95 10 SUPERSTAR €69.95 - 11 H&M €3.95 - 12 COOLCAT €24.95 - 13 COSMO STORE (SHOPPERHAL) VANAF €37.95 14 HUNKEMÖLLER BH €27.99 / SLIP €12.99 - 15 STEPS €69,95 - 16 DIDI €49.95 - 17 SUPERSTAR €119.95 18 COOLCAT €49.95 - 19 HERMONA ITALIAN FASHION (SHOPPERHAL) €29,99 20 H&M €3.95 - 21 AGNES BIJOUX (SHOPPERHAL) €9,95 17


UW VLIEGTICKET IN TERMIJNEN BETALEN? n Kom naar D-reize Bijlmerplein!

...

en meer

Tegen inlevering van deze coupon

€ 1,00

korting op een salade of wrap FACEBOOK.COM/URBANSALADNL Bijlmerplein 1007 · 1102 ML · Amsterdam Maa t/m vrij van 08.00-19.00 uur geopend

WWW.URBANSALAD.NL Bijlmerplein 89 Tel. 020-2001697

D-reizen.nl

Niet geldig in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen. Een coupon per bestelling. Geldig t/m 15-10-2013.


CULINAIR

TAFELTJE... 1

Dek je!

2

Van zomerse BBQ’s in het groen naar sfeervol gedekte tafels in warme najaarskleuren. Breng de gezelligheid van samen tafelen gewoon weer naar binnen en laat je inspireren door deze tafeltrends.

4

3

6

5

8

9

7

10 11

12

13

14

1 XENOS TRUFFELOLIE, €2,99 2 BLOKKER KOM 1001 NACHT, €3,99 - 3 BLOKKER TAJINE, €14,99 4 XENOS WEKKER, €14,99 - 5 BCC PRINCESS BAKPLAAT, €69,99 - 6 XENOS KARTONNEN LETTERS, €1,79 PER STUK 7 XENOS CHILI/KNOFLOOK OLIE, €2,99 8 XENOS COCOTTES SET VAN 4, €9,99 9 XENOS RECEPTEN OVENPANNETJES, €4,99 10 BLOKKER ONTBIJTBORD 1001 NACHT, €3,99 11 XENOS ITALIAANSE KRUIDENSTROOIER, €2,99 12 XENOS BRUSCHETTA, €1,95 - 13 BCC MOULINEX KEUKENMACHINE €46,99 - 14 XENOS TEAKHOUTEN SCHAAL, €24,99 19


CULINAIR

ULTIEM MEDITERRAANS GENIETEN BIJ MARMARIS Amsterdam Zuidoost is een nieuw Turks Horecagelegenheid rijker: MARMARIS! Het restaurant is gevestigd aan de Hoekenrode 5. Verras je smaakpapillen en laat je verleiden door de smaken en geuren van dit prachtige Turkse restaurant! Meer? geeft je alvast een kijkje in de keuken ĂŠn op de menukaart!

20


EEN GREEP UIT DE UITGEBREIDE KAART VAN MARMARIS: VOORGERECHTEN HUMUS TRADITIONELE MEZE VAN KIKKERERWTEN, SESAMPASTA (TAHIN), CITROENSAP, OLIJFOLIE EN KNOFLOOK. SIGARA BÖREGI KNAPPERIG GEFRITUURDE BLADERDEEGROLLETJES GEVULD MET GEKRUIDE FETAKAAS. MAALTIJDSALADES KARIDES SALADE IN OLIJFOLIE GESTOOFDE GAMBAS MET SLA, ZONGEDROOGDE TOMAAT, UI, KAPPERTJES EN PIJNBOOMPITTEN. HOOFDGERECHTEN ALI NAZIK STUKJES GEGRILD LAMSGEHAKT GESERVEERD OP EEN BEDJE VAN OP GEPUREERDE AUBERGINE MET KNOFLOOK EN YOGHURT SAUS. PILIC IZGARA GEMARINEERDE KIPKARBONADE VAN DE GRILL

Maar ook voor heerlijke visgerechten van de grill, calzone of authentieke pasta kun je terecht bij Marmaris! Van Alla Spinazie tot Ravioli Quattro Formaggi en Tortellini Gorgonzola. Mocht je meer trek hebben in pizza? Er staan maar liefst 17 soorten op de menukaart! Uiteraard kun je je diner afsluiten met een dessert, zoals baklava, cheesecake of tiramisu. Marmaris heeft een ruim terras en een groot, mooi ingericht binnengedeelte met comfortabele banken en een leuk uitzicht op het grote plein. Ideaal gelegen tussen de Arena boulevard en de Amsterdamse Poort.

21


FASHION

22


Muts Haves 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

1 H&M GIRLS €6.95 - 2 NEW YORKER DAMES €6.95 - 3 C&A DAMES €19,00 - 4 H&M DAMES €7,95 - 5 C&A GIRLS €8,90 - 6 NEW YORKER HEREN €6.95 - 7 H&M HEREN €7,95 - 8 NEW YORKER HEREN €9.95 - 9 COOLCAT HEREN €9,95 - 10 C&A GIRLS €12,95 - 11 C&A DAMES €15,00 - 12 C&A GIRLS €7,00 - 13 WE DAMES €12,95 - 14 COOLCAT DAMES €12,95 - 15 H&M BOYS €5.95 - 16 C&A DAMES €19,00 23


CULINAIR

2 RECEPTEN VAN MURAT SAYGILI (39 JAAR), HALAL SLAGERIJ DE BOUCHERIE

DIT EET IK

MARKT: MAANDAG VAN 9.00 - 18.00 UUR DONDERDAG VAN 9.00 - 18.00 UUR

Voor 4 personen

LAMSCURRY MASALA 1 kilo (halal) lamsvlees - Halal slagerij De Boucherie Kerrie Masala marinade van Patrick’s - Halal slagerij De Boucherie 2 uien - markt op het plein 3-4 teentjes knoflook - markt op het plein Roti - Badrl’s Tropicals Snijd het vlees in blokjes en snipper de uien en knoflook. Roerbak het vlees en voeg de uien en knoflook toe. Breng op smaak met de Kerrie Masala marinade en roer er eventueel nog wat sambal door. Murat: “Dit gerecht is heel makkelijk om te maken. De lamscurry is heerlijk in combinatie met Roti, aardappelen met kousenband of rijst.”

24


HET LIEFST! Voor 4 personen

PISTOLETJE KOUSENBAND MET ZOUTVLEES 300 gram (halal) zoutvlees - Halal slagerij De Boucherie 1 ui - markt op het plein 1-2 teentjes knoflook - markt op het plein 1 theelepel tomatenpuree - Vomar 400 gram kousenband - Groentewinkel Shopperhal 4 pistoletjes - De Lekkere Dingen Bakker Shopperhal Sambal - Supertoko Shopperhal Kook het zoutvlees een half uurtje om het te ontzouten. Maak de kousenband schoon en snijd het in stukjes. Snipper de knoflook en ui. Haal het vlees uit de pan, spoel het af met koud water en snijd het in blokjes. Fruit de knoflook en ui en roerbak het vlees. Voeg de tomatenpuree toe en laat het even stoven. Daarna de kousenband erbij en nog een half uurtje laten sudderen. Besmeer de pistoletjes met wat sambal en beleg met kousenband en zoutvlees. Ook erg lekker volgens Murat: het vlees droogbakken met spek en dan door een salade.

KOKEN MET INGREDIテ起TEN UIT DE SHOPPERHAL! 25


PUZZEL

ZOEK DE

7 VERSCHILLEN EN MAAK KANS OP 4 BIOSCOOPKAARTJES !

Wil jij met je vrienden of familie helemaal gratis naar de film? Los de puzzel op en maak kans op vier bioscoopkaarten! Stuur de oplossing van deze puzzel v贸贸r 30 oktober 2013 naar info@amsterdamsepoort.nl o.v.v. PUZZEL, je naam, adres en telefoonnummer en wie weet zit jij binnenkort bij de nieuwste film in Path茅!

26


FASH FASHION C&A €9,90

GALL&GALL JOHNNY WALKER H&M NEW YORKER

RED LABEL

€14,95

€23,49

€49,95

NEW YORKER €14,95

SCHOTSE RUITER De stoere Schotse ruit is back! Of je nu all the way gaat of kiest voor een subtiel geruit detail: Ruit Rockt! Combineer het met een leren biker jack of denim voor een trendy look.

H&M €19,95

WE €29,95

EAU DE TOILETTE BURBERRY LONDON ICI PARIS XL V.A. €47,13

WE €18,95

ADAM BRANDSTORE C&A

BURLINGTON

€49,00

€14,50

WE €109,00

HOBBS JACK & JONES €34,95

WOEST & AFWISSELEND SCHOTLAND De roots van ruit liggen in Schotland: een prachtig land met een woeste kustlijn, vele kastelen en mysterieuze meren. Ontdek Schotland zelf! Kijk voor actuele aanbiedingen op www.d-reizen.nl

ADAM BRANDSTORE PROFUOMO €49,95

27


GESPOT

GESPOT IN DE POORT

28


FASHION

C&A €24,90 MODA DI RICARDO

BABY VANS / COACH

€34,95

€34,95

LEEMANS €69,99

VANS / PRO-020 €69,99

C&A €29,90

DOLCIS €79.99

HOBBS MANFIELD

€49,95

€119.99

BABY ALL STARS / COACH H&M

€44,95

€14,95

DOLCIS €69.99 MANFIELD €89.99

MANFIELD €119.99

29


ENTERTAINMENT

KIEZEN TUSSEN ZOMBIES SCHIETEN OF DWALEN IN FLORENCE Joost Piket (35) is bedrijfsleider van Game Mania in de Amsterdamse Poort. MEER is benieuwd of Joost nog tips heeft op het gebied van home entertainment. En dan niet alleen op het gebied van games, maar ook films en boeken. Geen probleem, blijkt. Dit zijn de tips van Joost.

30

1


FIFA 14 “Elk jaar zijn de FIFA games weer beter dan het jaar ervoor. Alle competities zitten erin, voorzien van Nederlands commentaar en mooie graphics. Wat wil je nog meer?” Vanaf €60,- bij Game Mania en Intertoys

THE LAST OF US “Dit is een prachtig zombie-apocalyps spel met een heel goed verhaal. Daarnaast ook nog eens rete-spannend. Ik ben benieuwd naar een vervolg!” Vanaf €60,- bij Game Mania en Intertoys

JOOST PIKET

GTA V “Dit is dé game van het jaar. Nu al. Super uitgebreid met alle vrijheid die je je maar kan wensen. Je kunt de crimineel uithangen vanuit je luie stoel. Deze game móet je gewoon hebben.” Vanaf €60,- bij Game Mania en Intertoys

WORLD WAR Z “Film met Brad Pitt in de hoofdrol, verschijnt op 11 november 2013 op DVD en Blu-ray. Als je houdt van een spannende film in combinatie met zombies, is dit je ding.” Vanaf €20,- bij Blokker THE WALKING DEAD

“Een ijzersterke tvserie met, wederom, zombies. Het is een hype op het moment, haha!” Vanaf €25,- bij Blokker

GAME OF THRONES (GEORGE R.R. MARTIN) “Misschien ken je de tv-serie al, maar het boek waarop deze is gebaseerd is steengoed. Het is een dikke pil, maar van begin tot eind erg goed.” €8,95 bij HEMA

INFERNO (DAN BROWN) “Ook dit boek van Brown neemt je mee naar een mysterieuze wereld, een landschap vol codes, symbolen en geheime doorgangen.” €22,95 bij HEMA PLAYSTATION 4 “Tenslotte de langverwachte Playstation 4. Betere graphics, betere gameplay, sociale interactie met andere gamers. Groots en meeslepend gamen. Ik kan niet wachten!” €399,95 bij Game Mania en Intertoys 31


OP!

O C S IO B E Z E D IN N IE Z E T T R BINNENKO

Roderick Pouw - afgestudeerd Vrijetijdskunde - dol op TopGear - werkt binnenkort fulltime bij Pathé als SERVICE MANAGER

KOM OOK WERKEN BIJ PATHÉ! VERANTWOORDELIJKHEID - DYNAMIEK - LEIDINGGEVEN

www.pathe.nl/werken

MEER? Magazine, najaar 2013  

MEER? Magazine, Amsterdamse Poort, najaar 2013