Page 1

najaar 2015 , nr 03

elke zondag

Koopzondag

Winkels open van 12.00u - 17.00u

Fashion, Travel & Musthaves Statenplein heeft alles! Winnen? Doe mee aan de prijsvraag Gespot! Op het Statenplein Caroline de Bruijn

‘Ja, ik ben Dordtse!‘


inhoud

9

13

14

24

27

22

26

29

33

Colofon Magazine Statenplein is een uitgave van Asega Media in opdracht van CBRE en VCP Statenplein. Redactie: Kiki Drรถge. Eindredactie: Katja Tremio. Vormgeving: Danielle Kool. Coverfoto: Bart Honingh. Foto: Maartje Brockbernd Fotografie. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Statenplein najaar 2015

2


voorwoord

Voorwoord Beste lezer en bezoeker van het Statenplein, Voor je ligt Statenplein Magazine! Speciaal gemaakt voor de bezoeker van dit fijne winkelgebied, door de enthousiaste ondernemers en winkeliers. Het is een mooie najaarseditie geworden met de laatste mode, trends, adviezen, cadeautips en natuurlijk sinterklaas- en kerstnieuws!

het Pietenstektakel met sinterklaastijd. Pieten lopen verspreid over het plein en vermaken kinderen met muziek en schminken hen vakkundig. Verder is er de activiteit Statenplein op Stelten. Steltlopers lopen rond in het gebied en trekken veel bekijks door hun kleurrijkheid. De winkeliers van het plein zijn al meer dan tien jaar verenigd in een bloeiende ondernemersvereniging, die een hele rij aan succesvolle, steeds terugkerende activiteiten organiseert. Dat merk je. Er heerst saamhorigheid. Eén voor allen, en allen voor één. En dat heeft ook dit mooie magazine opgeleverd. Kruip dus lekker op de bank, met een kop thee of warme chocolade en laat je inspireren door alles wat het Statenplein je te bieden heeft! En natuurlijk ben je ook van harte welkom op het Statenplein!

Voor wie Statenplein nog niet zo goed kent: hier kun je winkelen in het hart van Dordrecht. Het is een sfeervol winkelgebied met knusse straatjes en oude panden die worden afgewisseld met nieuwbouw. Van een warenhuis, modezaken en een kapper tot en met horeca, een opticien en een reisbureau: er zit een enorme verscheidenheid aan winkels en gelegenheden. Maar het Statenplein is niet alleen veelzijdig, het is óók overzichtelijk. Daarnaast zijn er jaarlijks tal van leuke activiteiten. Denk hierbij aan

Have fun en maak er een heerlijk najaar van!

Statenplein najaar 2015

3


Foto: Bart Honingh, Visagie: Linda Huiberts

coverstory

Caroline De Bruijn, actrice, speelt sinds 1992 ‘Janine Elschot’ in Goede Tijden Slechte Tijden. Samen met haar man Erik de Vogel maakt ze het reisprogramma ‘Romancing the Globe’, www.romancingtheglobe.nl

Caroline de Bruijn

‘Ja, ik ben

Dordtse!‘ Wie dacht dat Caroline de Bruijn geboren en getogen is in Meerdijk, heeft het mis. De mooie actrice is geboren in Dordrecht! “Ja. ik ben Dordtse. Het is officieel, het staat zwart op wit in mijn paspoort: geboorteplaats: Dordrecht. Maar daar houdt het eigenlijk meteen weer op. Een paar maanden na mijn geboorte verhuisden mijn ouders al naar Brabant. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen dierbare herinneringen heb aan Dordrecht.”

Statenplein najaar 2015

4


Klein meisje “Als klein meisje kwam ik er vaak, in Oud-Krispijn, bij mijn opa en oma op het kruispunt van de Frans Lebretlaan en de Viottakade. Mijn opa had er een fietsenwinkel met werkplaats: ‘Duimel&zn’. Met de hele familie samenkomen in het grote bovenhuis, het fantastische eten van mijn, van oorsprong Weense, grootmoeder, met al mijn neefjes en nichtjes schaatsen op de bevroren vijvers van de Viottakade; het is alsof het gisteren was.” Na het overlijden van haar grootouders kwam ze niet meer zo vaak in haar geboorteplaats. Zo gaan die dingen nu eenmaal… Mode Caroline ziet er altijd tiptop verzorgd uit. Waar komt dat toch vandaan? “Mijn oma, een echte ‘dame’, was dol op mooie kleding, een aandoening die uiteindelijk erfelijk bleek te zijn. Ik denk dat mijn voorkeur voor vrouwelijke elegante mode, klassiek met een tikje ‘je ne sais quoi’, direct op haar terug te voeren is, al wist ik dat toen nog niet. Ik ging regelmatig met haar winkelen in de binnenstad, hoewel mijn hoofdmotief om mee te gaan toen eerlijk gezegd voornamelijk het ijsje was dat ik traditiegetrouw als besluit van zo’n middag kreeg. O, dat ijsje. Wat kon ik daar naar uitkijken. Bij La Venezia natuurlijk. Het lekkerste Italiaanse ijs van de wereld. Aan de hand van mijn oma zwierde ik door de oude binnenstad, geen idee van de route natuurlijk, want zij wist de weg. Even naar de Voorstraat, de Nieuwstraat, het Statenplein, via allerlei steegjes en straatjes waarvan ik de naam echt niet meer weet. Ik woonde zelf op dat moment in Eindhoven, één en al nieuwbouw, glas, staal en brede wegen. Ik vond die Dordtse wirwar van straatjes vol historische panden enorm exotisch. De winkeldichtheid is inmiddels enorm toegenomen en van die anderhalve lunchroom van vroeger, is nu echt geen sprake meer. Ik zag toevallig een plaatje van Hightealicious in het Patriciërshuis aan de Wolwevershaven. Als dat toen al had bestaan, had ik daar vast en zeker vaak met haar gezeten. Het zou haar aan Wenen hebben doen denken.”

‘Ik vond die Dordtse wirwar van straatjes vol historische panden enorm exotisch’

Reiskoorts “Behalve liefde voor mode en lekker eten, heb ik ook een flinke reiskoorts van haar geërfd. Door een blessure van mijn buitengewoon stoere opa, opgelopen tijdens motorspeedway, en natuurlijk vanwege de winkel, kwam reizen er minder van dan ze eigenlijk wenste. Dat heb ik een beetje voor haar ingelost. Toevallig liep ik namelijk een man tegen het lijf met dezelfde ‘Fernweh’. Met Erik (de Vogel) ben ik inmiddels op vele prachtige plaatsen in de wereld geweest voor ons reisprogramma ‘Romancing the Globe’, in o.a. Vietnam, Kenia, Belize, Oman, Ierland en Marokko. We zijn nu ons derde seizoen aan het voorbereiden. Maar het is natuurlijk best gek dat ik met Erik de hele aardbol over reis, op een kameel door de Sahara ben getrokken, krokodillen heb gevangen in Belize, en er nauwelijks een idee van heb hoe mijn eigen geboortestad er tegenwoordig uitziet. Ik vraag me zelfs af of Erik er ooit is geweest. Meer dan genoeg redenen om snel weer naar Dordrecht te komen. Al was het alleen maar om herinneringen op te halen. Ik ben tenslotte een echte Dordtse!”

Statenplein najaar 2015

5


news

2015 was een mooi en koninklijk jaar. Was je er ook bij?

It was a good year Surprise surprise‌ Op zondag 7 juni en zondag 4 oktober bezocht de Surprise Shopper het Statenplein in Dordrecht. Vele nietsvermoedende consumenten zijn blij gemaakt, doordat hun aankoop (gedeeltelijk) werd vergoed. Behoorde jij niet tot de gelukkigen? Houd de site en de nieuwsbrief in de gaten om te kijken wanneer de Surprise Shopper weer langskomt.

Statenplein op stelten Op zondag 28 juni vond Statenplein op Stelten plaats; een theatraal spektakel met de mooiste figuren die door het gehele winkelgebied trokken en het publiek vermaakten. Dat trok natuurlijk veel bekijks!

Surpr is Shoppe er

Facebook!

Ken jij de Statenplein Facebook pagina al? Like de pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke acties. Wellicht win je een prijs! Check www.facebook.com/statenplein

Statenplein najaar 2015

6


Voor in de agenda!

De feestdagen komen er weer aan en dat ontgaat ook het Statenplein natuurlijk niet. Zowel aan het grote feest van Sinterklaas als aan Kerst wordt gedacht. Zorg dat je erbij bent en beleef samen een onvergetelijke, feestelijke middag!

Pietenspektakel

Op zondagmiddag 29 november zal het Pietenspektakel worden georganiseerd. Een gezellige middag, waarbij verschillende pieten een bezoekje brengen aan het Statenplein. De pieten zijn echte circusartiesten die verschillende ‘acts’ laten zien. Tijd: 12.00 uur – 16.00 uur.

Kerstkoor

Op zondagmiddag 20 december treedt er een kerstkoor optreden in het winkelgebied. Bezoekers worden tijdens hun kerstaankopen verwelkomd door een sfeervol koor dat ook in de winkels haar muzikale klanken ten gehore zal brengen. Tijd: 12.00 uur – 16.00 uur.

Z gezelliging mee!

ndag elke zo ndag

zno 17.00u 12.00u okeolsp n a K v ope Win

Extra koopmomenten Met de feestdagen in zicht is er weer extra mogelijkheid tot shoppen! De extra Kerst- en Sintkoopavonden dit najaar zijn op: • Woensdag 2 december tot 21.00u   • Donderdag 3 december tot 21.00u • Maandag 21 december tot 21.00u • Dinsdag 22 december tot 21.00u • Woensdag 23 december tot 21.00u

Statenplein najaar 2015

7


fashion

British Knights €44,99

Stap in het najaar met Nelson

Ben je nieuwsgierig naar de laatste trends, de nieuwste collectie of op zoek naar het ultieme paar schoenen voor dit najaar? Nelson is er voor iedere stap. Ook dit seizoen biedt Nelson weer een veelzijdige collectie voor dames, heren en kids. Of je nu kiest voor stoer, hip, kleurrijk of sportief, het assortiment biedt voor ieder wat wils. Zo loop jij er deze winter goed bij! Nat en koud buiten? Laat je inspireren op nelson.nl en bestel je favoriete schoenen eenvoudig en snel in de webshop. Je hoeft er de deur niet voor uit! Passend advies nodig? Kom dan naar de winkel. Het team voorziet je graag van advies.

Mjus €149,99 nelson €119,99

nelson €129,99

Timberland €209,99

Orange Babies €79,99

rieker €99,99

Blink €49,99

ara €99,99 replay €89,99

rieker €59,99

Kolfstraat 15 /17 3311 XL Dordrecht 088 – 008 8187 www.nelson.nl Statenplein najaar 2015

9


oriental nights winter limited editions

rituals dordrecht kolfstraat 9 078-6130019


fashion oorbellen €9,99

vlinderdasje

Ready to party! €9,99

meisjes jurk €9,99

Met de feestdagen in zicht is het tijd om je garderobe aan te vullen met wat glitter en glamour! Bij H&M vind je voor het hele gezin een shiny feestoutfit!

meisjes jurk

dames sweater

€17,99

€19,99

jurk €39,99 pump

dames rok

€99,00

€29,99

hoed €24,99

clutch €24,99

jongens blouse €14,99

dames rok €14,99

dames catsuit €49,99 heren colbert €69,99

Statenplein 66-68 3311 NH Dordrecht 0800 – 2354366 www.hm.com

dames schoenen €34,99

Statenplein najaar 2015

11


health

prijs: 8,99 euro

Relax met De Tuinen!

Royal Green Kokosolie Extra Virgin De Gecertificeerd Biologische kokosolie van Royal Green is een supergezonde olie die al haar goede eigenschappen behoudt bij verhitting. Ideaal ter vervanging van onder andere olijfolie. Te gebruiken bij het braden, wokken, bakken of frituren. Minder calorieën, licht verteerbaar en zonder transvetzuren!

De Tuinen Argan Huidolie Unieke pure olie, het ‘vloeibare goud’ voor de huid. Deze handgeperste Argan olie uit Marokko is 100% puur. Argan verstevigt, hydrateert en herstelt de huid van top tot teen. Het hoge gehalte aan anti-oxidanten en natuurlijke vitamine E helpen rimpelvorming te vertragen. Ondersteunt het herstel van littekenweefsel en versterkt de nagels. Arganolie trekt snel in de huid en is zuinig in gebruik.

De Tuinen Vitamine D3 10 mcg Vitamine D is één van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken. Dat gebeurt in de huid onder invloed van zonlicht. Aangezien de zon in de wintermaanden in Nederland onvoldoende kracht heeft voor de aanmaak van vitamine D is voor veel mensen een supplement met vitamine D een zinvol extraatje. Vitamine D draagt onder andere bij aan een goede weerstand en sterke botten en tanden. Prijs: €8,99

prijs: 26,99 euro

Statenplaats 27 3311 XV Dordrecht 078 – 6489489 www.detuinen.nl

De Tuinen Essentiële olie Tea Tree Al in de oude beschavingen van Egypte, India en China kende men de kracht van essentiële oliën. Bijzonder aan essentiële oliën is dat ze op allerlei manieren te gebruiken zijn. Bijvoorbeeld in een warm bad, als bestanddeel van huid-, of massage-olie of in een aromalampje. De Tuinen Tea Tree olie is de olie met de meeste toepassingen. Bijvoorbeeld bij infecties, schimmelnagels, zwemmerseczeem, likdoorns, psoriasis, acné en roos. Veel mensen hebben een flesje Tea Tree in hun geneesmiddelenkastje staan, vanwege de ontsmettende en ontstekingremmende werking. Prijs: €6,99

Statenplein najaar 2015

12


travel

Wij zijn D-reizen

En we gaan ver!

Welkom in de vakantiewinkel! Als klant bij D-reizen heb je een Persoonlijke Reisassistent. Dat houdt in: persoonlijke aandacht op een persoonlijke wijze. Zo heeft elke klant een vast aanspreekpunt. Dankzij de kennis en persoonlijke aandacht word je keer op keer verrast door grootse keuze op vele bestemmingen.

Tips voor een heerlijke ZONvakantie in de winter:

Cruises

De ideale com

binatie van he el veel ale ontspannin g. En heerlijk eten en drinke n aan boord. Bi j een aantal rederijen vare n de kinderen t/m 12 jaar (soms zelfs t/m 17 jaar) gratis mee!

zien en maxim CURACAO Bon bini op Curaçao! Het zonnige eiland met haar gastvrije mensen heet je van harte welkom! Het eiland heeft prachtige witte stranden, een Nederlandse getinte architectuur in de hoofdstad Willemstad en een schitterend landschap. En Curaçao is één van de beste duik- en snorkelbestemmingen ter wereld. Laat je imponeren door de indrukwekkende onderwaterwereld en geniet van een spetterende vakantie Curacao!

EGYPTE In Egypte komt de geschiedenis tot leven. Hier zie je wereldberoemde piramides, imposante sfinxen en indrukwekkende tempelcomplexen. Maar het land heeft ook schitterende stranden en een aangenaam, warm klimaat, wat het een ideale strandbestemming maakt. En wat dacht je van de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee? Dit is een waar paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers!

Afspraak maken bij uw Vakantiewinkel? Direct geholpen worden op het moment dat jou dat het beste uitkomt? Maak heel eenvoudig een afspraak telefonisch of via de website: www.d-reizen.nl/informatie/afspraak-maken-d-reizen

maar loop vooral

ook eens binnen!

Statenplein najaar 2015

13

Kolfstraat 11 3311 XL Dordrecht 078 – 7800778 www.d-reizen.nl


kids Ook voor de kleine sneakerfreaker is er bij Sneakers genoeg keuze! Hierbij een greep uit het Sneakers Adidas kids assortiment. Daarnaast vind je er Vans, Nike, Asics, BK, New Balance, Converse en LA Gear. Alle merken zijn verkrijgbaar in de maten 16 t/m 38.5 en je kunt jouw favoriete model ook bestellen via de website. Yes, it’s Sneakerstime!

€29,99

€44,99

€44,99 €44,99

For the

Kolfstraat 19-21 3311 XL Dordrecht 078 – 6390991 www.sneakers.nl

kids!

€16.95

€32,95

ber Medio Novem de je d in v feestcollectiele! al in de winijkken! Kom snel k Statenplaats 8/10 3311 XV Dordrecht 078 – 6489263 nameit.com

€34,95

Name It

tie

ec feestcoll Statenplein najaar 2015

14


A C TIE !

€49,99

gazine Op vertoon van het ma

g 10% kortoein nen op de kindersch

€29,99

€44,99

Cool kids nee cool sdneakers

€49,99

Name It Kidswear heeft een supergave collectie voor jongens en meisjes van 0-12 jaar. Je vindt er kleurrijke kwaliteitskleding voor geweldige prijzen en altijd volgens de laatste trend! Name it NEWBORN is zachte en comfortabele babykleding, van maat 50-68 en Name It MINI is speciaal voor de actieve peuter met maat 74-98. Energieke en modebewuste kinderen van 5-12 jaar kunnen hun kledinglol op bij Name It KIDS (maat 104-152). Medio november vind je de feestcollectie al in de winkel, kom dus snel kijken!

€29,95

€14,95

W NIEU anaf

v vember medio No dergoed Rompers, on s in de a’ m ja py en 52 50 maten -1

€14,95

€19,95

set van 3 €12,95

Statenplein najaar 2015

15


fashion

Let’s Party! Dé feestmaand van het jaar staat weer voor de deur en dat levert bij veel vrouwen de nodige outfit stress op. Geen nood, bij Kennedy Fashion vind je een ruime keuze aan vrouwelijke jurken die perfect zijn voor een feestelijke avond. Ga op chic met een lange avondjurk of kies voor een exemplaar dat je het hele seizoen kunt dragen. Shopmanager Marijanne, van Kennedy Fashion Dordrecht, kent de collectie als geen ander. Zelf kiest ze het liefst voor items die zowel stoer als elegant zijn te combineren, haar favorieten licht ze hier voor je uit!

Dolce Vita €109,95

Marijanne’s Tip ‘Super chique voor een feestelijke gelegenheid als kerst of oudjaarsavond!’

Dolce Vita €119,95

São Paulo €129,95 São Paulo Jurk €99,95

São Paulo Omslagdoek €49,95

Shopm a n a g

ne er M a r ija n Marijanne’s Tip ‘Deze fijngebreide jurk zit heerlijk. Stoer en elegant met een paar knielaarzen of supervrouwelijk met mooie pumps eronder.’

São Paulo Tregging €99,95 Statenplaats 17 3311 XV Dordrecht 078 – 6489904 www.kennedyfashion.nl

Dolce Vita €119,95 Statenplein najaar 2015

16


Schoonheid

BEAUTY

komt met de jaren! 60 is het nieuwe 40, mature vrouwen zien er beter uit dan ooit en de modewereld beseft dat wij de handdoek niet in de ring gooien, omdat er weer een extra kaarsje op onze verjaardagstaart staat. Overal ter wereld vragen vrouwen meer van schoonheid, mode en haarkleur. En... Kapperazzi heeft geluisterd. Zo is er voor elke vrouw dé oplossing voor grijs haar! Grijs is het nieuwe blond! Heb je helemaal nog geen grijs haar maar wil je wel meedoen aan de grijze trend? Get the look! Grijs / zilver is DE haarkleur in 2015, voor elke leeftijd. Samen met Schwarzkopf professional introduceert Kapperazzi ‘The Age of Beauty collection’. Laat je inspireren door deze collectie en kom gerust eens langs om je persoonlijke wensen te bespreken. Bij Kapperazzi nemen ze de tijd om samen naar de oplossing te zoeken die het beste bij jou past. En sinds kort is er ook een nieuwe verzorgingslijn om grijs of grijs gekleurd haar langer mooi te houden!

Haarschade is verleden tijd! Wil je jouw kleuring perfectioneren met een extra bescherming die tot 94% minder haarbreuk belooft? Vraag bij Kapperazzi naar een kleurbehandeling met ‘Fibreplex’.

Statenplein 89 3311 NH Dordrecht 078 – 6141460 www.kapperzzi.nl Statenplein najaar 2015

17


fashion

Met de verkoop van merken als Swarovski, My Imenso, Melano, Police, Biba, Endless, Esprit, Hugo Boss Orange, Ikki, Ames, Hooked, Just Crystals en nog velen andere slaag je altijd!

Verrassende merken vind je bij

Allure!

Statenplein 88 3311 NH  Dordrecht 078 – 6489101 www.allure-crystals-jewels.nl Statenplein najaar 2015

18


fashion

love

We Lingerie

Ga je voor sportief? Strapless? Meisjesachtig met mooie pastelkleuren en strikjes? Of toch voor sexy met veel kant? Zwart, rood of gewoon wit? Setjes om te verleiden, om in te sporten of setjes waar je je gewoon lekker in voelt. Lingerie heb je in alle soorten en maten. Wat jouw stijl ook is en wat voor figuur je ook hebt, er is altijd lingerie die bij jou past. Lingerie-Dump is dé outlet store als je op zoekt bent naar de mooiste lingerie voor de laagste prijs. A-merken lingerie van topkwaliteit! Het Lingerie-Dump Team heet je van harte welkom en voorziet je van het juiste advies.

Alle BH’s vanaf €10,00 Slips vanaf €3,00

Sarisgang 5 3311 NE Dordrecht 0416 – 668080 Facebook/Lingeriedump Statenplein najaar 2015

19


shopping

Nathalie en M

ieneke

Betty en JoĂŤlla

Aty

Bart en Soefjen

Roelie

Saar en Margeet

Elvira

Daisy

Bas en Natha

Kolfstraat 13 3311 XL Dordrecht 078 890 029 6 info@arke.nl www.arke.nl

lie

Samantha en Collin

Baris en Rowan

Leni en Willy Statenplein winter 2015

20


‘Het leeft hier steeds meer, heel leuk!’ Nathalie en Mieneke

‘Lekker dichtbij school. Er is hier altijd genoeg te doen’ Betty en Joëlla

‘Ik heb hier mijn vaste adresjes en vooral als het markt is, is het hier heel gezellig’ Aty

‘Tussenuur! Altijd gezellig hier’ Bart en Soefjen

GESPOT ‘Ik woon hier al 36 jaar. Wat een verandering met toen, niet normaal!’

‘Ik werk hier om de hoek, echt een heerlijke locatie. En mijn moeder komt hier ook graag‘

Roelie

Saar en Margeet

‘Ik kom hier elke week, er is super veel aanbod!’ Elvira

‘Statenplein is prachtig!’

‘Gezellig winkelcentrum en zowel in de zomer als winter is het hier goed vertoeven’

Daisy

Bas en Nathalie

‘Leuk plein, het is echt mooi geworden!’ Samantha met Collin

‘Áls er dan gewinkeld moet worden, doen we het graag hier!’ Baris en Rowan

‘Een heerlijke plek voor jong en oud’

Kolfstraat 13 3311 XL Dordrecht 078 890 029 6 info@arke.nl Leniwww.arke.nl en Willy

Statenplein winter 2015

21


food

Hiep Hoi, vijf jaar

Dordts Genoegen!

Het is het hele jaar door feest bij Grand Café - Restaurant Dordts Genoegen! De onderneming bestaat in 2015 vijf jaar. Indertijd is na ruim een jaar leegstand het gehele pand gestript en opnieuw ingedeeld en ingericht. Met als doel: het creëren van een oergezellig trefpunt in het Dordtse stadscentrum. En dat is gelukt! Mede door de fantastische keuken onder leiding van chefkok Thamar Hardenbol, hebben Liesbeth Kühne en Arjan van Eck in vijf jaar tijd een gastvrij bedrijf neergezet dat niet meer weg te denken is uit het hartje van Dordrecht. Naast dineren en lunchen is er gelegenheid voor bruiloften, feesten, partijen en vergaderingen. Dat er kwaliteit geleverd wordt blijkt ook uit de hoge Iens scores, gebaseerd op zo’n 200 recensies. En wat te denken van het feit dat Dordts Genoegen al tweemaal de titel ‘Leukste Restaurant van Dordrecht’ in de wacht heeft gesleept? En steeds staat er één ding voorop: de gast is koning! Je bent iedere dag van harte welkom.

Voorstraat 256-256 A 3311 ET Dordrecht 078 – 8438001 www.dordtsgenoegen.nl

Heerlijke verse producte n

‘Geen Groter Genoegen dan Dordts Genoegen’ Statenplein najaar 2015

22


LEONIDAS

food

SINDS 1913

Leonidas, dat is al het lekkers uit de wereld in een doosje. Het ideale geschenk voor wie even bij de kleine en grote momenten uit het leven stil wil staan, om er ten volle van te genieten…

100% VERS Sinds de allereerste creaties is het succes van Leonidas gebaseerd op de ethiek van onberispelijke versheid. Vandaag de dag maakt Leonidas meer dan 100 variëteiten Belgische chocolade van de hoogste kwaliteit en versheid. Er wordt nooit gewerkt met diepvriesproducten en uitsluitend met chocolade van 100% pure cacaoboter. EDELE INGREDIËNTEN Leonidas maakt uitsluitend gebruik van pure ingrediënten, zoals: echte Belgische chocolade als basis, verse boter, verse room en melk, hazelnoten uit Turkije, Morellokersen uit de Périgord, amandelen uit Italië, appelsienen uit Valencia, om er maar enkelen te noemen. En dat proef je! INTERNATIONALE GARANTIE In lijn met alle Europese voedingsbedrijven volgt Leonidas al vele jaren de regels van HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Deze regelgeving garandeert hoogwaardige voedselveiligheid; van de productie tot aan de distributie van alle pralines.

‘de smaak van versheid’

Relatiegeschenken maken iedereen gelukkig! Met Sinterklaas in het verschiet en de Kerstman onderweg, heeft Leonidas leuke geschenkjes. Figuurtjes zoals je deze als kind zelf graag kreeg: marsepeinen vruchtjes, kerstbolletjes of pralines om bij weg te smelten. Ook klanten of zakenrelaties laten meegenieten? Geen probleem. Voor ieder budget een gepaste verrassing.

Statenplein 70 3311 NH Dordrecht 078 – 6311679 www.leonidas-bonbons.nl Statenplein najaar 2015

23


kids

Kom langs bij de Bart Smit winkel in de Statengang! Wie kent Bart Smit niet? Het leukste speelgoedpaleis van Nederland! In Dordrecht is Bart Smit al 9 jaar gevestigd in de mooiste winkelstraat midden in het centrum van Dordrecht. Van baby tot tiener Het assortiment van Bart Smit bestaat uit speelgoed (van baby- en peuterspeelgoed tot LEGO, Barbie, Playmobil, poppen, auto’s enzovoort) en multimedia, aangevuld met trendy meisjesartikelen en consumentenelektronica. Nog meer dan voorheen is de speelgoedmarkt een trendgevoelige en daardoor razendsnelle markt geworden, waarbij het inspelen op hypes en rages bepalend is. 100% fungarantie! De Bart Smit medewerkers staan altijd klaar om te helpen bij het vinden van het juiste cadeau. Samen zoeken jullie de hele winkel door! Zo vind je altijd wel iets, of het nu voor de allerkleinsten of voor de grotere kids is. Bij Bart Smit vind je een grote collectie met speelgoed en games met 100% fungarantie. Doordat wij bovenop de trends zitten, zoals: Star Wars, Frozen, Minions en NERF, is ons assortiment altijd hip en actueel. Tot snel!

Met de feestdagen in zicht is het weer tijd om cadeautjes in te slaan. Bij Bart Smit is de keuze reuze maar hier alvast twee absolute must haves voor op het lijstje: Barbie & Lego City

Weet je niet wat je moet geven of spaar je voor een groot cadeau? Met een Bart Smit cadeaucard maak je iedereen blij! Kom langs bij de Bart Smit winkel in de Statengang!

let op!

r 15 novembe Tot en met

Statengang 9-11 3311 EZ Dordrecht 078 – 6489392 www.bartsmit.com

ing 15%hetkospreetlgoed op al

Statenplein najaar 2015

24


travel

Ontdek wat TUI met je doet! Het is je vast niet ontgaan. Arke heet sinds 1 oktober TUI (TOEWIE). Dat klinkt anders en het is misschien even wennen, maar er verandert in wezen niet veel. De service, TUI’s stapje extra in de winkel, de glimlach en het scherpe aanbod veranderen niet. Voor ieder wat wils TUI is hét vakantiemerk met een ruim en scherp geprijsd aanbod. Van stedentrips tot autovakanties en van zonvakanties tot rondreizen of een mooie cruise; TUI heeft vakanties voor alle soorten reizigers. Er wordt alles aan gedaan om de klanten een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Een vakantie met bijzondere ervaringen. Een voorbeeld hiervan zijn de TIME TO SMILE appartementen. Hier kun je genieten van alle comfort van thuis, of zelfs beter. Het is dé plek om nieuwe energie op te doen en te genieten van alle vrijheid. Exclusief bij TUI en dat voor een betaalbare prijs.

Goed geregeld! Naast het huismerk TUI bieden zij ook vakanties van labels als: Holland International, Kras, Robinson, RIU, TUI Cruises en Bedsonline aan. Tevens werken ze samen met diverse partners: De Jong Intra Vakanties, Tenzing Travel, Travel Trend en vele andere vertrouwde merken. En TUI maakt je vakantie helemaal compleet met een huurauto, taxi naar of parkeren op de luchthaven, transfers en excursies op de bestemming en verzekeringen. Alles goed geregeld op 1 adres!

Nieuw: TUIfly! Reis je per vliegtuig? Grote kans dat je vliegt met TUIfly de eigen luchtvaartmaatschappij van TUI Nederland. Veilig en comfortabel vliegen. De vloot bestaat uit zeer moderne vliegtuigen, zoals: de Boeing 787 Dreamliner, Boeing 767-300 en Boeing 737-800. Vooral vliegen met de Dreamliner, een van de modernste vliegtuigen van dit moment is een ervaring op zich. Aan boord biedt TUIfly zitcomfort en service naar keuze: Star Class (114 cm beenruimte), Premium Comfort Class (94 cm beenruimte), Comfort (84 cm beenruimte) en Economy (76 cm beenruimte). TUIfly vliegt naar meer dan 50 bestemmingen wereldwijd: zij brengen reizigers naar vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee, het Caribische gebied, Noord en Zuid-Amerika en Afrika.

Wil je ook kennismaken met TUI? Kom dan snel langs en profiteer van waanzinnige introductieaanbiedingen. Graag tot ziens bij TUI Dordrecht!

Kolfstraat 13 3311 XL Dordrecht 078 – 890 029 6 www.tui.nl

Statenplein najaar 2015

25


gadgets

Mobile Paradise 3x super! Supervoordelig - Supervakkundig - Supervriendelijk! Bij Mobile Paradise vind je je gsm of tablet van de allerhoogste kwaliteit tegen de allerlaagste prijs. Ook maken zij je apparaat bij schade of reparatie weer tip top in orde, met de zekerheid dat geen ander dat goedkoper of beter doet! Je bent er verzekerd van een vriendelijke behandeling, met een team dat voor je door het vuur gaat. Mocht je bijvoorbeeld waterschade hebben, dan ben je hier aan het juiste adres. De vakkundige monteurs zeggen je direct of ze je GSM nog kunnen repareren. Mocht dit het geval zijn, dan krijg je op voorhand een prijsopgave en wordt je apparaat klaar gemaakt terwijl je wacht. Bovendien heb je de zekerheid dat je naar het beste en voordeligste adres in Dordrecht en omgeving bent gekomen. Ook als je scherm beschadigd is, kun je terecht bij Mobile Paradise. Kom gewoon langs en het team lost het probleem voor je op! Voor je het weet is je telefoon weer helemaal perfect. Ten slotte levert Mobile Paradise alle merken wat betreft gsm en tablet en is alles in voorraad. Zo kun je direct gebruikmaken van je favoriete toestel. Welk merk of toestel je ook wilt, kom naar de shop en profiteer van de supervoordelige prijzen!

Statenplaats 21 3311 XV  Dordrecht Statenplein najaar 2015

26


home

home

Home sweet

Het wordt weer eerder donker, kouder en guurder én de feestdagen komen eraan. Tijd om het binnen weer gezellig te maken. Met deze accessoires maak jij je huis in no-time winterklaar. Want wat is er nou fijner dan het binnen knus, warm en comfi hebben? Zo komen we de wintermaanden wel door. Shop ze snel bij V&D!

Kaarsenhouder 14,99 euro

Schaal 19,99 euro

Kusse n 12,99 hoes euro

arn Lantaeuro 0 5,0

Mand 19,99 euro Bijzettafel 69,99 euro

Vaas euro 19,99

houder Kaarsen,99 euro 6

Fuzzy plaid 25,00 euro

Statenplein najaar 2015

27

Voorstraat 258 3311 ET Dordrecht 0900 – 2358363 www.vd.nl


books

product uitgelicht ij rkrijgbaar eber e v is k e o b Dit der L Vos & van 14 ,95 euro Boekhandel : ijs pr

Dordrecht vanuit de politieauto! 152 pagina’s met veel foto’s

Verlanglijstje voor Sinterklaas Boekhandel Vos & van der Leer

Het Dordt spel Wie is de echte Schapenkop? €9,90 Anders nog iets? Het tweede deel van ‘Blijf Maar!’ Over de verdwenen winkels in Dordrecht €24,99 Rick Benson-serie Dé Dordtse Baantjer vanaf €7,95

WORDT VERWACHT: Hoge bomen in de Stadspolders Deel 5 uit de Rick Benson-serie verschijnt 29 november

Voorstraat 258-A 3311 ET Dordrecht 078 – 6489911 www.vosvdleer.nl Statenplein najaar 2015

28


sport

It’s all-in the game! Sporten, belangrijk voor lichaam én geest. Welke sport kies jij? Ben je het type dat graag in teamverband sport? Of daag je liever jezelf uit? Sport je graag binnen? Of werk je je liever buiten in het zweet? Bij Sport 2000 Dordrecht zijn ze van alle markten thuis. Voetbal Uiteraard is Sport 2000 Dordrecht specialist op het gebied van de grootste sport van ons land. Naast diverse accessoires, vind je er héél veel voetbalschoenen in zowel het hoge als in het lage segment. Ook bieden ze kleding aan van diverse grote clubs en landen. Supercool! Running Bij running staat de kwaliteit van kennis hoog in het vaandel. Zo biedt Sport 2000 Dordrecht voor elke loper een voetanalyse aan om de juiste schoen aan te kunnen meten. Daarnaast is er een kledingcollectie van wel vijf verschillende merken.

Tennis Heb jij al een racket? Bij Sport 2000 Dordrecht vind je alles: van kinder- tot seniorrackets tot alle nodige accessoires. Ook kun je langskomen voor het opnieuw laten bespannen en het specificeren van je racket. Wel zo handig.

Hockey Sport 2000 Dordrecht heeft een ruim assortiment in sticks en accessoires. Er is zelfs een slagveldje waar je de sticks kunt uitproberen. Een hippe outfit bij je nieuwe stick mag natuurlijk niet ontbreken. Kom snel eens kijken en scoor punten met je toffe tenue of comfortabele trainingsoutfit!

Fitness Wat voor outfit kies jij? Een strakke outfit met veel kleur? Of toch meer casual? Belangrijk is dat je outfit goed zit en dat je je er lekker in voelt! Casual Sportfashion is haast niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Hippe kleurige sneakers en mooie slanke sweatpakken zien we steeds meer. Deze trend is onder andere overgewaaid uit Engeland waar zeker de jeugd bijna niets anders draagt. Bij Sport 2000 Dordrecht vind je de meest trendy items.

Statenplaats 14-18 3311 XV Dordrecht 078-63031871 www.sport2000.nl Statenplein najaar 2015

29


statenplein

Statenplein najaar 2015

30


elke zondag

Koopzondag

Winkels open van 12.00u - 17.00u

Statenplein najaar 2015

31


fashion

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet… Op zoek naar service en kwaliteit? Klanten vinden bij Pearle naast een breed assortiment aan brillen en zonnebrillen, ook diverse soorten contactlenzen in iedere prijsklasse. Optimaal zicht voor een scherpe prijs.

Een bril is tegenwoordig meer dan alleen een montuur. Het is een verlengstuk van je kledingstijl. Hier drie hippe monturen met bijbehorende trend:

NAJAARS TREND TIPS

Optimaal zicht voor een scherpe prijs “Pearle staat voor kwaliteit, service en deskundigheid en dat zie je terug in de hele winkel”, vertelt bedrijfsleider Walter Giesel. Een deskundige oogmeting en kleine reparaties zijn natuurlijk gratis. Daarnaast hanteert Pearle Opticiens de Niet Goed-Geld Terug Garantie, de Zichtgarantie en de Laagste Prijs Garantie, waardoor klanten verzekerd zijn van optimaal zicht voor een scherpe prijs. In 2015 is Pearle Opticiens voor de 5e keer verkozen tot Beste Winkelketen in de categorie Optiek. Hoera!

Be Bright Trend: Heren Nerd. De zwarte nerd bril is al een tijdje, en de trend lijkt niet meteen te verdwijnen. Een bril dragen is nu een modestatement en wordt gezien als een accessoire. De nerd brillen kunnen bij alles gedragen worden en zijn super op feestjes of festivals. Daarmee past de nerd bril perfect in de heersende modetrend om terug te grijpen naar het verleden. Prijs: € 129,- compleet

Ray-Ban Trend: Unisex rond. De trend met ronde brilmonturen toont nog steeds geen tekenen van verval. Integendeel, ronde brillen zijn nu populairder dan ooit tevoren! Prijs: €259,- compleet

Statengang 9 3311 EZ Dordrecht 078 – 6313919 www.pearle.nl

Calvin Klein Platinum Trend: Dames vlinder. Het vlindermontuur, ook wel ‘cat eye’ genoemd, kenmerkt zich door de oplopende hoeken waardoor het silhouet van de bril veel weg heeft van de vleugels van een vlinder of de ogen van een kat. De populariteit van de vlinderbril stamt al uit de jaren ’50 en ’60, toen beroemdheden als Marilyn Monroe, Audrey Hepburn en Elizabeth Taylor regelmatig met deze stijl op het witte doek verschenen. Prijs: € 229,- compleet

Statenplein najaar 2015

32


health

De Wereld van

Gezondheid Ton va n der

Vl ist

De Wereld van Gezondheid is een keten van speciaalzaken op het gebied van vitaminen, mineralen, voedingssupplementen, fytotherapie (kruiden), producten voor lichaamsverzorging, afslankers en sportvoeding. In totaal zijn er op dit moment 23 winkels over heel Nederland. Centraal bij De Wereld van Gezondheid staat kwaliteit in producten, adviezen en kennis, maar juist ook voldoende tijd en aandacht voor de klant. Eigenaar Ton van der Vlist voorziet u met alle liefde en geduld van gepast advies. Hij helpt je graag, samen met zijn team, bij het kiezen van producten die aansluiten bij jouw situatie. Dus of je nu wilt afslanken, extra energie wilt, op zoek bent naar bepaalde kruiden of een vitamineboost? De Wereld van Gezondheid is de gezondheidscoach voor jong en oud. Kom langs en laat je adviseren en inspireren!

Dit boek is bij verkrijgbaaerreld De w eid van Gezondh

product uitgelicht Hormonen, waarom weten we daar zo weinig van? Lees en leer er meer over in De Hormonendans Tekstschrijver en journalist Eugéne Mathijssen is gespecialiseerd in gezondheid en gezondheidsproducten. Hij interviewde de bekende hormoonspecialist Leo van der Zijde en vertaalde zijn bevindingen op begrijpelijke wijze in ‘De Hormonendans’.

Statenplein najaar 2015

33

Statenplein 65 3311 NH Dordrecht 078 – 6489259 www.dewereldvangezondheid.nl


win

Zoek de 6 verschillen! Vind jij alle 6 verschillen op onderstaande foto’s? Mail je antwoord vóór 1 december naar prijsvragen@asega.nl en maak kans op twee ‘Twaalfuurtjes’ van Dordts Genoegen. Deze bestaat uit een kop soep, 2 boterhammen met kaas, ham, een gebakken eitje en een ambachtelijke kroket erbij. van je onderwerp Vermeld als wie nplein’ en mail ‘State winnaar de gelukkige weet ben jij ere prijs! van deze lekk

Statenplein najaar 2015

34

aangeboden door


NIEUW: WEBCAM HYPOTHEEKADVIES Hypotheekadvies waar en wanneer u het wilt. Nu bij ABN AMRO: hypotheekadvies via de webcam. Gewoon waar en wanneer het u uitkomt. Ga voor een gratis oriĂŤntatiegesprek naar abnamro.nl/webcamadvies. Wilt u liever langskomen? U bent natuurlijk ook welkom voor een afspraak op een van onze kantoren.


www.statenplein.nl

Magazine Statenplein najaar 2015  

Magazine Statenplein najaar 2015 - nummer 3

Magazine Statenplein najaar 2015  

Magazine Statenplein najaar 2015 - nummer 3