Repay HRM Magazine 2020

Page 1

Magazine #5 - www.repay.nl

‘Het plezier is onveranderd gebleven’

Een optimale klantbeleving

‘Belangrijk om wendbaar te blijven’

15

Doen waar je goed in bent

Al jaar jouw ervaren HRM partner


Wij kunnen jou helpen. Sowieso. Maak nu een afspraak en we onderzoeken waar jouw grootste groeikansen liggen. Bel 076 5015262 en vraag naar Jeroen Janse. growth hacking //content marketing //marketing automation //social media //online marketing //design //gedragsbeĂŻnvloeding //conversie optimalisatie //online marketing

Altijd dichtbij! Wij hebben voor iedere mobiliteitswens een passende leasevorm, en met onze landelijke dekking is er altijd een vestiging bij u in de buurt. Of u nu op zoek bent naar zakelijke lease, particuliere lease of een maatwerkoplossing voor een compleet wagenpark, wij staan voor u klaar met advies op maat. Ik sta u g ra a g te woord!

Erwin Bax M: 06 46 20 50 18 E: erwin.bax@vanmosselautolease.nl I: www.vanmosselautolease.nl

O PER AT I O N A L L E A S E | F I N A N C I A L L E A S E | S H O RT L E A S E | F I E T S L E A S E | PR I V É L E A S E | O CC A S I O N L E A S E | B ED R I J FS WAG EN L E A S E | F L E X L E A S E


Voorwoord ))

Al 15 jaar succes Doen waar je goed in bent: dat doen wij bij Repay HRM al 15 jaar lang, iedere dag. We groeiden over de jaren uit tot een top 5-speler op het gebied van payroll en uitzenden in Nederland. “We begonnen 15 jaar geleden met slechts één werknemer, inmiddels zijn dagelijks zo’n 80 werknemers druk bezig om Repay nóg beter te maken. Kortom: we hebben het ver weten te schoppen op het gebied van service en dienstverlening. En daar zijn wij trots op!

Als het aan mij ligt gaan we er de komende 15 jaar ook weer een enorm succes van maken. Ik kan niet wachten om dit samen te blijven doen met jou als lezer. Tot aan het volgende jubileum en lang daarna.

Veel werkplezier! We mogen terugkijken op voorspoedige en leerzame jaren. Onze kennis, flexwerkers en servicemogelijkheden zijn geëvolueerd en we hebben veel nieuwe relaties welkom mogen heten. Bij ons staan de relaties en flexwerkers centraal en klanttevredenheidsonderzoek is dan ook aan de orde van de dag. In de nabije toekomst focussen we ons nog meer op efficiëntie en de versoepeling van werkprocessen.

Hans Vlugt Algemeen directeur Repay HRM

We blikken in deze uitgave van het Repay HRM Magazine terug op de afgelopen 15 jaar (p. 8), kijken met Bas Paridaens naar de toekomst van het Service Center (p. 32), geven tips over het optimaliseren van vacatures voor online zoekmachines (p. 28) en we nemen je mee in enkele succesverhalen van ons Jobcenter (p. 16). 3 ))


(( Inhoud

10

15

18

6 Repay HRM

15 Jubilea

22 Uit de as herrezen

Onze diensten

Het jubileumhorloge op zijn retour

De Stultiens Group

8 Interview Hans Vlugt

16 Reportage

24 Column Thijs Launspach

Repay HRM 15 jaar

De duurzame arbeidsrelatie

De puzzel van duurzame inzetbaarheid

10 Liefde op het eerste gezicht

18 Repay HRM

26 Citytrip

Carrièra Damesmode

De service van Repay HRM

Beleef het in Haarlem

12 Sport

20 Repay in het land

28 Online zichtbaarheid

(( 4

Vijf yogaposes om tot rust te komen

Op bezoek in Capelle aan den IJssel en Haarlem

Optimaliseer je vacature voor zoekmachines


Inhoud

20

24

26

30 Repay werving en selectie

37 Weg na het werk

45 Van kroegidee naar realiteit

Een goede vacaturetekst, die schrijf je zo!

31 Focus op je kwaliteiten

’t Holtschöpke

38 Powervrouw met een droom

46 Niet voor de poes

Mode bij Anneloes

Dierenwinkel René van der Westen

Kledingwinkel Lódz

32 Interview Bas Paridaens

Trakteer je flexwerkers

Op de feiten vooruitlopen

40 Het Repay HRM WAB-event

49 Een klein bedrijf met een groot hart

Wendbaarheid en verandering in het bedrijfsleven

DA Drogisterij de Vlierboom

50 15 jaar mobiel 34 Dit zijn wij

Aan tafel!

REPAY HRM www.repay.nl Concept en realisatie: ASEGA in opdracht van Repay HRM ASEGA Andromedastraat 2B, 5015 AV Tilburg T 013 545 32 98 info@asega.nl www.asega.nl

42 6 tips om fit te blijven op kantoor Door personal trainer Angelo Pijnenburg

Alles in 1

COLOFON Hoofdredactie: Pip Cloo Eindredactie: Frank van Bergen Adviseur redactie: Ivo Bourgondiën, Lieve Knops Redactie: Pip Cloo, Odette van der Veeken, Bob Horst Met dank aan alle flexwerkers, relaties, franchisenemers, werknemers en adverteerders van Repay HRM Fotografie: RAWCAT Media, Schutterstock Vormgeving: Danielle Kool

5 ))


(( Repay HRM

Onze diensten Samenwerken met Repay HRM Bij Repay HRM vinden we dat ondernemen leuk moet zijn en dat ondernemers zich bezig moeten houden met datgene waar ze goed in zijn. Het is ons doel om ondernemers te ondersteunen op het gebied van HRM-dienstverlening, werving & selectie, administratie en professioneel werkgeverschap. Zo dragen wij de risico’s omtrent ziekteverzuim en bieden we ondernemers meer flexibiliteit en gemak.

Meer flexibiliteit Elke ondernemer heeft te maken met veranderingen, zoals technologische ontwikkelingen of de groei van je bedrijf. Flexibiliteit is dan cruciaal om mee te kunnen bewegen. Het inrichten van een flexibele schil kan hiervoor zorgen en wij helpen jou graag om hier invulling aan te geven. Zo gaan we samen met jou op zoek naar de juiste kandidaat. In dat geval werken de flexwerkers conform de uitzend-cao. Dit betekent dat nieuwe flexwerkers werken met tijdelijke arbeidscontracten en tot 5,5 jaar flexibel inzetbaar zijn. Dit levert jou als ondernemer meer flexibiliteit op, aangezien jij zelf maar drie tijdelijke contracten in drie jaar mag aanbieden. Zo kun jij beter inspelen op vraag en aanbod en maak je geen onnodige kosten.

Meer tijd om te ondernemen Wanneer je personeel in dienst hebt, kunnen zaken als salaris- en personeelsadministratie de overhand nemen. Als je met ons samenwerkt, verzorgen wij de personeelsadministratie, arbeidscontracten, salarisuitbetaling en de uitbetaling van vakantiegeld. Ook houden wij de arbowet- en regelgeving bij en verstrekken wij de loonstroken en jaaropgaven. Het enige wat jij hoeft te doen is eenvoudig en snel via ons online portal alle gewerkte uren doorgeven.

Minder risico’s Als ondernemer krijg je vroeg of laat te maken met zieke werknemers. Naast de capaciteit die je verliest, moet je ook het salaris doorbetalen. Als iemand helaas langdurig arbeidsongeschikt wordt, rijzen de kosten al helemaal de pan uit. Wanneer je samenwerkt met Repay zijn de flexwerkers bij ons in dienst. Op die manier dragen wij alle risico’s ten aanzien van ziekte, bijbehorende verzekeringen, re-integratie en ontslag, terwijl jij gewoon de regie houdt over de dagelijkse aansturing van de flexwerkers. (( 6

Goed werkgeverschap Goed werkgeverschap staat bij ons centraal. Dat betekent dat personeel bij ons in goede handen is. Zo kunnen flexwerkers met vragen terecht bij onze deskundige HR-servicedesk, wordt het salaris altijd op tijd uitbetaald en profiteren ze van: • • • • • •

collectiviteitsvoordeel op verzekeringen; opleidingen, budgetcoaching en verzuimbegeleiding; verstrekking van arbeidsmarktwaardescan en perspectiefverklaring; vakantiegeld dat altijd opvraagbaar is; doorbetaling bij ziekte; toegang tot platform Weg na het werk, met korting op leuke uitjes en producten.


GEEF DEZE KERST EEN CADEAU! Het leukste kerstcadeau kies je zelf!

Ben jij op zoek naar een kerstcadeau waar alle medewerkers blij van worden? Geef dit jaar een Feelingz cadeau: Het leukste kerstcadeau kies je zelf! Jij bepaalt het budget en de medewerkers kiezen zelf ĂŠĂŠn of meerdere cadeaus op onze feestelijke cadeau-website. Van elektronica tot gereedschap, van accessoires tot tijdschriftabonnementen en van belevenissen tot cadeaukaarten. Met meer dan 1.000 cadeaus is er voor ieder wat wils! Vraag een demo-code aan op www.feelingz.nl en bekijk alle mogelijkheden.

Vul tijdens het bestellen de kortingscode FL20RP in en ontvang 2,5% korting!

Inclusief luxe geschenkbox en presentje Omdat je ook iets leuks wilt overhandigen, is Feelingz altijd verpakt in een luxe geschenkbox met een presentje. De box past door de brievenbus en kan daardoor ook huis-aan-huis verzonden worden.

Bestel direct via www.feelingz.nl


(( Interview

Repay HRM 15 jaar Van bierviltjes naar papierloos dossier

Wat begon op een zolderkamer met één werknemer, groeide uit tot een bedrijf met ruim tachtig werknemers. In vijftien jaar tijd wist Repay HRM zich tot een top 5-speler in de uitzendbranche van Nederland op te werken. Met veel zin, enthousiasme en nieuwe ideeën bouwen directeur Hans Vlugt en Repay verder aan een hrm totaalpakket voor het mkb. Samen met de oprichter kijken we terug en blikken we vooruit.

(( 8


Even terug in de tijd. Het is 2005. Op een dag kreeg je een goed idee? “Ik werkte al tien jaar in de uitzendbranche toen ik samen met mijn compagnon het idee oppakte om een payrollservice te verzorgen voor mkb-bedrijven. Indertijd was alleen de horeca bekend met payrolling. We kregen echter steeds meer signalen uit andere branches, dat ook zij behoefte hadden aan ontzorging op hrm- en verloningsgebied. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Eerst alleen voor horeca en retail en inmiddels zijn we gespecialiseerd in meer dan 140 verschillende cao’s.”

Hoe zag die opstartfase eruit?

Wat zijn de grote verschillen tussen toen en nu?

“Het mooie en ruime pand aan de Sportweg in Tilburg is niet het startpand geweest. Eerst werkten we vanuit een zolderkamer. Repay bestond toen uit drie werknemers en samen gingen we ‘de boer op’ met onze service. Al snel konden we grotere en kleinere mkb-bedrijven rekenen tot onze klantenkring. Het werkte als een soort olievlek. Binnen korte tijd kregen we ook relaties buiten de regio Tilburg en later buiten Noord-Brabant. Inmiddels hebben we negen vestigingen, verspreid over heel Nederland.”

“Het plezier is onveranderd gebleven. Na vijftien jaar ga ik nog iedere dag met veel enthousiasme aan het werk. Je komt in aanraking met veel verschillende soorten branches en mensen. Alles wat zich in een mensenleven kan afspelen, komt hier voorbij. De binding en betrokkenheid zijn heel groot. De focus is scherp en het volume neemt toe, dus blijven we volop investeren in ontwikkeling. Als ik terugdenk aan de begintijd zie ik de bierviltjes en faxen met het aantal gewerkte uren zo voor me. Tegenwoordig gaat alles digitaal en werken we volledig transparant. Vooral op automatiseringsgebied is er ontzettend veel veranderd. En dat blijft zich ontwikkelen.”

Bedrijf starten, service aan de man brengen en flink groeien. Het klinkt zo gemakkelijk. Is dat ook zo? “Natuurlijk hebben wij ook hordes moeten nemen. Niet alles is direct een succes. Maar over het algemeen hebben we geen echte dieptepunten of magere jaren gekend. Ik realiseer me dat dat een bijzonder gegeven is. De wet- en regelgeving rondom flexibele arbeid is in vijftien jaar tijd natuurlijk behoorlijk in beweging geweest. Daarin hebben we regelmatig moeten schakelen. Aan de andere kant is het ook zo dat, wanneer de arbeidswetgeving wordt aangepast, wij ons klantenbestand juist zien groeien. Een aanpassing maakt het werkgeverschap in eerste instantie vaak complexer en dus hebben bedrijven hier hulp bij nodig.”

‘Het plezier in mijn werk is onveranderd gebleven’

Wat is er voor Repay veranderd sinds de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)? “Sinds de wet in werking is getreden, maar daarvoor ook al, vervullen we meer en meer de allocatiefunctie. Dat houdt in dat we een rol spelen in de werving en selectie van kandidaten. Vanuit het mkb is er behoefte aan ontzorging en expertise op het gebied van werving en selectie. Wij hebben aan de ene kant een groot klantenbestand aan bedrijven en aan de andere kant een groot bestand aan flexwerkers. Dan is het een logische stap om het één met het ander te verbinden. Wij bieden onze relaties twee diensten aan: Repay Payroll en Repay Plus. De eerste variant is de payrollservice (uitbesteding van werkgeverschap). Bij de tweede variant spelen we ook een rol in de werving en selectie. Samen met de opdrachtgever gaan we op zoek naar de beste kandidaat.”

Hoe zie jij de toekomst van Repay? “Goed werkgeverschap is belangrijk. Wij blinken hierin uit, omdat we ons hier dagelijks mee bezighouden. En dankzij ons volume staan we sterk wat betreft onze inkoop. We zijn onder andere gespecialiseerd in verzuim, re-integratie, doorplaatsingen en budgetcoaching. Wij bieden een totaalpakket, zodat een bedrijf zich daadwerkelijk ontzorgd voelt. Waar we nog in willen groeien zijn diensten als training en opleiding. Voorlopig zijn we in ieder geval nog niet uitgespeeld. En dat is maar goed ook, want ik vind het allemaal nog veel te leuk om te doen.”

9 ))


(( Relatie

Liefde op het eerste gezicht Carrièra Damesmode

Carrièra Damesmode is een begrip in de omgeving Venlo. In haar drie winkels voorziet Anita samen met haar werknemers al jaren menig dame van een mooie en passende outfit. Mede dankzij een fijne samenwerking met Repay HRM kunnen ze dit ook in de toekomst blijven doen.

(( 10


‘Zij doen waar zij goed in zijn, zodat ik kan doen waar ik goed in ben’

Een ontzorgende partner

Van secretaresse naar winkeleigenaresse Jarenlang werkte Anita Thijssen als secretaresse in wat ze zelf beschrijft als een ‘echte mannenwereld’, maar na een tijdje begon het te vervelen. Ze besloot haar eigen kledingwinkel te openen in Venlo. Anita vertelt: “Op 6 maart 1999 was ik bij een vriendin aan het schilderen en moest ik even het dorp in voor een boodschap. Op dat moment stuitte ik op het authentieke pand in Tegelen. Het was liefde op het eerste gezicht! De maandag daarop heb ik meteen de makelaar gebeld en vrijdag stond mijn handtekening op het contract.” Nu, meer dan twintig jaar later, zijn daar twee winkels bijgekomen en heeft Anita een team van acht werknemers.

Al sinds het begin van de samenwerking in 2009, is Anita erg tevreden over de samenwerking. “Ik ben bij Repay terechtgekomen via een vertegenwoordiger van het merk Expresso Fashion. Ze vertelde me over de dienstverlening en hoeveel last dit van haar schouders haalde. Toen ben ik ook gaan samenwerken met Repay. Al vanaf het eerste contact was het een succes. Repay doet waar zij goed in zijn, zodat ik kan doen waar ik goed in ben. Ze regelen alles voor mij; van contracten en uitbetalingen, tot verzuim en pensioen. De ontzorging is enorm. Daarnaast vind ik het fijn dat ze nauw contact onderhouden met zowel mij als de flexwerkers.”

Repay helpt Ook in mindere tijden staat Repay klaar voor de relaties. Anita heeft dit aan den lijve ondervonden tijdens een arbeidsconflict met een van de medewerksters. “Ik had een dame al heel lang in dienst, echt een soort rechterhand. Natascha Liebregts van Repay heeft ons tijdens het conflict enorm geholpen. Ik had het gevoel dat Repay echt wilde helpen. Samen zijn we toen gelukkig tot een oplossing gekomen. Repay is er voor je door dik en dun.”

Gezelligheid en plezier De reden voor het succes van Carrièra damesmode? Gezelligheid en plezier. Anita vertelt: “In de eerste winkel stond een grote tafel met stoelen eromheen, koffie erbij en een grote klok die om het uur sloeg. Echt een gezellige en gemoedelijke setting. Ook de veelzijdigheid is een reden waarom mensen terugkomen. Bij ons kun je namelijk zowel voor zakelijke kleding als voor een casual outfit slagen. Daarnaast kun je bij ons altijd eerlijk advies verwachten.”

11 ))


(( Sport

Vijf yogaposes om tot rust te komen

Even ontsnappen aan de drukte van alledag? Yoga is het antwoord. En daarvoor hoef je niet naar een yogaklasje. Nee, jij verandert jouw huiskamer in no time in een heuse yogastudio. Wat je nodig hebt? Niets meer dan een zachte ondergrond. Deze vijf yogaposes brengen je in een ultieme staat van ontspanning. Namasté!

1. De kindhouding De kindhouding behoort tot de basisbegrippen van yoga. Om in de kindhouding te komen, ga je op je knieën zitten en strek je je bovenlichaam en armen helemaal uit. Bij deze yogaoefening is het de bedoeling dat je voorhoofd de mat raakt om zo verbinding te maken met jezelf. De kindhouding verlaagt je stressniveau en brengt rust in lichaam en geest.

2. De gedraaide buikhouding Voor deze yogapose mag je nog even lekker blijven liggen. Open je borst door het spreiden van beide armen en draai je heupen in. Deze kleine bewegingen brengen de aandacht naar de buik. De gedraaide buikhouding heeft een ontgiftende werking op de buik, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe energie. Vermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

‘Yoga brengt je in een ultieme staat van ontspanning’ (( 12


3. De neerwaartse hond De neerwaartse hond valt in de categorie ‘omgekeerde houdingen’. Deze yogahouding zet je wereld letterlijk even op zijn kop, waardoor je alles eens van een andere kant kunt bekijken. Dat werkt inspirerend voor je geest. Omdat het een omgekeerde houding is, vergt deze yogapose wel wat extra oefening. Een mooie uitdaging dus. Heb je last van spanningen in de nek en schouders? De neerwaartse hond doet wonderen!

4. De bevrijdende houding De bevrijdende houding maakt je vrij van wat niet langer bij je past. Angsten, onzekerheden, spanningen en emoties. Met deze houding creëer je als het ware je eigen cocon. Dit doe je door je knieën op rustige wijze naar je borst te brengen terwijl je op je rug ligt. Focus je vervolgens op je ademhaling en voel dat je overspoeld wordt met een gevoel van rust, vertrouwen en ontspanning. Je hoeft even helemaal niets!

5. De lijkhouding Een goede afsluiter van jouw yogasessie is de lijkhouding. De naam is minder uitnodigend, maar de oefening zelf des te meer. Het enige wat je hoeft te doen is je lichaam volledig ontspannen terwijl je op je matje ligt. En echt ontspannen, dat is voor velen zo makkelijk nog niet. Ontspannen doe je zo: sluit je ogen, keer de focus naar binnen, breng de aandacht naar je ademhaling en probeer je gedachten los te laten. Voer je deze yogapose vlak voor het slapen gaan uit, dan slaap je als een roosje! 13 ))


AS FEL EGA REP ICITEER AY T HET HRM M E 15 T B E S - JA R I G TAA N!

LISTEN. CREATE. DELIVER. RELATIEMAGAZINES - ONLINE MARKETING - CONTENTCREATIE

The Rise - Dr. Hub van Doorneweg 195 - Tilburg T +31 13 545 32 98

info@asega.nl www.asega.nl


Jubilea ))

Het jubileumhorloge op zijn retour Repay HRM bestaat dit jaar 15 jaar en dat betekent dus een Kristallen jubileum! Een mooi moment om terug te blikken op het vieren van werkjubilea. Wat is er de afgelopen 15 jaar veranderd en wordt een jubileum nog op dezelfde manier gevierd?

Meer flexcontracten

Investering in het personeel

Een gouden horloge, balpennen met inscriptie of een zilveren broche: allemaal presentjes die bij werkjubilea cadeau worden gedaan. Deze traditie is echter op de terugweg, want in de afgelopen 15 jaar is het werklandschap sterk veranderd. Minder vaste contracten en een groeiende stroom aan flexwerkers liggen hieraan ten grondslag. Uit onderzoek van het CBS blijkt namelijk dat steeds minder werknemers langdurig voor hetzelfde bedrijf blijven werken. Zij stellen dat inmiddels 1 op de 4 Nederlanders een nul uren, half jaar of ander ‘flexibel’ contract heeft en dus minder dan 5 jaar voor dezelfde werkgever werken. Het aantal flexwerkers daarentegen is in de afgelopen 15 jaar gegroeid van 1.1 naar bijna 2 miljoen.

We kunnen dus concluderen dat er steeds minder jubilea worden gevierd. Flexibele banen, minder vaste contracten en een groeiend aantal zzp’ers liggen hier ten grondslag aan. Wanneer er wel een jubileum wordt gevierd, gebeurt dit niet altijd meer zoals vroeger. De sigarenkisten en presentjes worden ingeruild voor cadeaus in de vorm van omscholing en cursussen. Een groot verschil met 15 jaar geleden en nu. Wellicht dat de eerstvolgende keer dat jouw werknemer een jubileum viert, je hem of haar kunt verassen met een interessante cursus. Dat is meer waard dan een horloge, toch?

Vast contract Leeftijd en het soort baan zijn bepalend in de duur van het contract. Zo valt uit de cijfers van het CBS op dat het vooral de jongere werknemers zijn die een flexibel contract hebben: meer dan 80% van alle werknemers is onder de 45 jaar. Van de werknemers die 55 jaar en ouder zijn, werkt meer dan 80% 10 jaar of langer voor hetzelfde bedrijf. Het verschilt ook per soort werk of iemand een vast contract aangeboden krijgt of niet. Zo blijkt dat mensen die in de horeca werken relatief het minst vaak, en mensen met een overheidsfunctie veel vaker, een vast contract aangeboden krijgen.

Omscholing in plaats van een horloge Doordat er tegenwoordig meer doorstroom is dan 15 jaar geleden, besluiten veel werkgevers om jubilea anders aan te pakken. Waar er een paar jaar geleden nog gouden horloges en pennen met inscriptie werden uitgedeeld, wordt er nu vaker gekozen voor een duurzame investering. “Werkgevers investeren liever in bijscholing van hun personeel dan voor traditionele presentjes. Dit komt niet alleen ten goede aan de oudere werknemers, maar ook aan het jongere personeel”, vertelt Jannes van den Velde, woordvoerder van werkgeversorganisatie AWVN, in de Telegraaf.

15 ))


(( Reportage

De duurzame arbeidsrelatie Vanuit het Jobcenter van Repay HRM worden flexwerkers, wanneer hun opdracht is beëindigd, gecoacht en begeleid bij herplaatsing van werk naar werk. Daarnaast helpt het Jobcenter bij het vinden van een werkplek voor re-integratie en ondersteunt waar nodig bij verzuim en uitval. Sylvia van Nispen, Adviseur Jobcenter, vertelt: “We willen dat onze flexwerkers met plezier naar hun werk toe gaan. Vanuit het Jobcenter zijn wij dagelijks bezig met dit doel en kijken we op dit gebied samen met de flexwerker naar de mogelijkheden.”

Juiste werkmatch Het Jobcenter vervult verschillende belangrijke taken, waaronder de facilitering in bij- en omscholing, het begeleiden en coachen van flexwerkers waarvan de opdracht is beëindigd of bij verzuim en uitval. Sylvia vertelt: “We gaan voor duurzame inzetbaarheid. Hierbij ondersteunen we flexwerkers in het vinden van de juiste werkplek. Bij ons staat de flexwerker centraal: waar ligt zijn of haar kracht en wat is daarbij de juiste werkmatch. Hierbij is het van belang om actief signalen op te vangen en het gesprek aan te gaan met de flexwerker.” In sommige gevallen biedt het Jobcenter om- of bijscholing aan in de vorm van een loopbaantraject. Sylvia: “Ons doel is om de flexwerker ergens te plaatsen voor de langere termijn. Iedere flexwerker heeft zijn of haar eigen wensen (( 16

en talenten, hierdoor is geen dag hetzelfde bij het Jobcenter. Alles wat wij doen wordt persoonlijk afgestemd.”

Succesverhalen Repay gaat voor goed werkgeverschap. We vinden het belangrijk dat onze flexwerkers op hun plek zitten en begeleiden hen daarin. Als er bijscholing of omscholing nodig is, verzorgt Repay dit vanuit het Jobcenter. Dennis, Patricia en Bob zijn perfecte voorbeelden van tevreden flexwerkers die een kans kregen om zich te ontwikkelen en de juiste werkplek wisten te vinden. Zij vertellen ieder hun eigen succesverhaal.


Over Sylvia van Nispen: In maart 2021 is Sylvia alweer vijf jaar werkzaam voor Repay HRM. Ze heeft verschillende functies bekleed als Adviseur Verzuim en Mobiliteit en is nu werkzaam als Adviseur Jobcenter. Flexwerkers bedanken haar voor haar betrokkenheid en vakkundigheid tijdens het herplaatsings- en doorstromingstraject.

Dennis: van chauffeur tot eigen bedrijf

‘Ik zou iedereen het omscholingstraject aanraden’ Dennis kwam in aanraking met het Jobcenter, nadat hij de wens uitgesproken had om te groeien binnen het transportbedrijf waar hij werkt. “Mijn achtergrond ligt eigenlijk in de horeca, waar ik jarenlang als kok werkte. Toen echter in 2008 de crisis de kop opstak, verloor ik mijn baan. Een paar jaar later ben ik via mijn ouders bij BK Transport in Bemmel terechtgekomen; ik was destijds de allereerste chauffeur. Inmiddels werken er twintig werknemers, die ik samen met de eigenaar aanstuur.

Na een aantal jaar werken bij BK Transport had ik de wens om mezelf verder te ontwikkelen binnen het bedrijf. Ik hoorde een jaar geleden van het loopbaanintermediair traject en heb mijn situatie toen aan Repay voorgelegd. Via het Jobcenter ben ik in contact gekomen met een trajectcoach, waarmee ik vervolgens ben gaan kijken naar het beste omscholingstraject voor mij. Na een aantal gesprekken bleek dit de opleiding Transport Ondernemen te zijn. Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met de opleiding, waarbij ik doordeweeks werkte en op zaterdag naar school toe ging. Binnen dit jaar ben ik goed begeleid en had ik regelmatig contact met Sylvia vanuit het Jobcenter. Ik zou iedereen het traject aanraden. De jobcoach, in mijn geval Sylvia, werkt erg professioneel en ondersteunt waar nodig. Ze begeleidt het traject van begin tot eind en houdt een vinger aan de pols. Ik had nooit gedacht dat dit traject zo positief uit zou pakken.”

Patricia: terug bij haar droombaan

‘Ik ben erg blij met de kans die ik van Repay kreeg’ Patricia kwam terecht bij het Jobcenter toen bleek dat ze bij haar toenmalige werk als kassière niet meer op haar plek zat. “Samen met het Jobcenter zijn we gaan onderzoeken wat ik het allerliefst zou willen doen en wat binnen de mogelijkheden lag. We hebben mijn behoeftes in kaart gebracht en kwamen tot de conclusie dat mijn roeping binnen de transportwereld ligt. Echter om mijzelf daarin te plaatsen, was het nodig een omscholingstraject te volgen.

Via het Jobcenter werd mij dit omscholingstraject aangeboden, waarbij ik de basiskwalificatie voor beroepschauffeur (code 95) opnieuw kon halen. Daarnaast heb ik een opfrisrijles gekregen, zodat ik zonder zorgen de weg weer op kon. Zogezegd zo gedaan: sinds januari werk ik bij Briene Transport in Ingen. Via deze eenmanszaak word ik uitgeleend om bouwmarkten als Gamma en Karwei te bevoorraden. Het werk dat ik nu doe is leuk en rijden vind ik heerlijk. Mijn werkgever heeft veel geduld met me en daar ben ik hem dankbaar voor. Het is dan ook mijn doel om zo lang mogelijk voor dit bedrijf te blijven rijden. Zonder het Jobcenter en de zoektocht naar het juiste werk voor mij, zou ik nooit terug zijn gekomen op de vrachtwagen. Sylvia heeft mij verder geholpen en het traject goed met mij opgepakt. Het contact met het Jobcenter verliep soepel en ik ben netjes geholpen. Ik ben erg blij met de kans, tevreden met de hulp vanuit Repay en zou het traject zeker aanraden aan iedereen die een nieuwe kans in zijn of haar loopbaan met beide handen wil aanpakken.”

Bas: op het juiste spoor

‘Ik heb mijzelf nog verder kunnen ontwikkelen’ Bas viel in 2017 uit met burn-out klachten. De werkdruk bij het transportbedrijf in Tilburg waar hij toen werkte was te hoog. Hij is in dat jaar een re-integratietraject ingegaan bij hetzelfde bedrijf, echter bleek dat niet de oplossing te zijn. “Het Jobcenter heeft dit opgemerkt en samen zijn we gaan kijken naar een manier om mijn toekomst anders en beter in te vullen. Nadat het re-integratietraject stop was gezet, ben ik mijzelf gaan focussen op een andere

sector: de zorg. Onder begeleiding van Sylvia ben ik gaan solliciteren en op zoek gegaan naar opleidingsmogelijkheden binnen de sector. Een maand lang werd ik gemonitord door Sylvia aan de hand van vaste spreekuren. Dit motiveerde mij om te blijven zoeken naar de juiste opleiding en werkgever. In 2018 ben ik gestart als begeleider complexe zorg, waarbij ik werk met mensen met een verstandelijke beperking en een gedragsstoornis. Mijn nieuwe werkgever heeft mij daarnaast de kans geboden om met de BBL-opleiding verpleegkunde te starten. Op deze manier kan ik mijzelf nog verder ontwikkelen. Met de hulp van Sylvia ben ik op het juiste spoor gekomen, hier ben ik haar zeer dankbaar voor.” 17 ))


(( Repay HRM

De service van Repay HRM

Op jaarbasis werken er ruim 15.000 mensen voor Repay HRM, met ieder hun eigen ervaring en beleving. Voor al deze mensen is Repay permanent bezig met de identificatie van knelpunten en het verbeteren van de klantbeleving. In 2019/2020 was het tijd om de customer journey eens flink onder de loep te nemen, door hier zowel intern als extern naar te (laten) kijken. Aan de hand van verschillende workshops, bijeenkomsten en discussies kwam er een interessante uitkomst aan het licht.

Verdiepen Repay maakt momenteel gebruik van de feedbackmonitor, waarin de relatie of flexwerker na een contactmoment gevraagd wordt om feedback. Op de vraag hoeveel moeite het kost om een probleem opgelost te krijgen, scoort Repay momenteel op een schaal van -100 tot 100 maar liefst 68%. Desondanks wil Repay meer verdieping in dit feedbackmoment aanbrengen. Fabrice Swens, commercieel manager Repay: “We willen dit doen door onze klant- en flexwerkersreis in kaart te brengen en hierin de knelpunten te identificeren. Dit hebben we in eerste instantie gedaan door deze customer journey zelf uit te werken met behulp van post-its.”

Valide samenwerking

Moment van waarheid

Al jaren werkt Repay samen met CYS Group BV, een bedrijf dat de klantenfeedbackmonitor voor Repay beheert en monitort. Om de service voor relaties en flexwerkers te verbeteren, was Repay echter op zoek naar een verdieping in de vorm van kwalitatief onderzoek. Koen Muijs, eigenaar van Spring X en voormalig werknemer van CYS, is toen in beeld gekomen en heeft samen met Repay het onderzoek opgezet. Spring X is gespecialiseerd in verbetering van klantgerichtheid aan de hand van onderzoek, training, coaching en advies. Daarom is dit bedrijf de perfecte kandidaat voor deze samenwerking; met als doel de verbetering van de service voor relaties en flexwerkers die via Repay werkzaam zijn.

Om beter inzicht te krijgen in de behoefte en beleving van de relaties van Repay, zijn er aan de hand van de voorspelde customer journey twee testgroepen opgezet samen met Spring X. In twee kleine sessiegroepen, bestaande uit een groep werkgevers en een groep flexwerkers, heeft Erik gerichte feedback op de voorspelde customer journey gevraagd. Aan de hand hiervan hebben Spring X en Repay het moment van waarheid, oftewel het moment waarop Repay in zijn dienstverlening onderscheid kan maken, in kaart weten te brengen.

De servicepiramide De vernieuwde customer journey is vervolgens intern getest onder flexwerkers op het hoofdkantoor van Repay. In twee workshops werd, aan de hand van de servicepiramide, uitleg gegeven over het belang van de klantbeleving. Hieruit werd geconcludeerd dat Repay zich kan onderscheiden door bij administratieve taken, zoals de aanvraag van een werkgeversverklaring, mantelzorgvraag of andere levensgebeurtenissen, meer te focussen op de persoonlijke kant van het verhaal. Oftewel niveau 4 in de servicepiramide. Fabrice: “We waren ons bewust van het succes van deze (( 18


‘Een proactieve rol bij een vraag is belangrijk’ aandacht, maar benadrukken het belang nu beter en maken er meer tijd voor. Wordt er bijvoorbeeld een kind geboren, is iemand geslaagd of heeft iemand een huis gekocht? Dan sturen we een kaartje. We willen het aanspreekpunt zijn voor relaties en flexwerkers, met daarachter een persoonlijke benadering.”

DE SERVICEPIRAMIDE

Verhouding Het doel van het hele onderzoek is om de klantenfeedbackmonitor effectiever in te gaan zetten. Fabrice: “We willen bepalen waar ‘het moment van de waarheid’ zit in onze dienstverlening.” Wat betreft de customer journey van de flexwerkers zat Repay er met zijn voorspellingen niet ver naast. Hierop is de vragenlijst voor het klantenmonitoronderzoek aangepast. Koen: “Repay kan ook wat winnen aan de voorkant van het klantenproces binnen de verhouding werkgever, Repay en flexwerker. Door meer duidelijkheid te verschaffen in de rolverdeling, weten flexwerkers beter bij wie ze terechtkunnen met welke vraag.” Repay zal voortaan duidelijker zijn over de verhouding. Fabrice: “Bij een vraag is een proactieve rol belangrijk, hier gaan we dan ook actief mee aan de slag.”

Niveau 4

Service vanuit Repay

Niveau 3

Proactieve benadering en persoonlijk contact met de relatie

Niveau 2

Contact met HR Servicedesk en feedback daarop vanuit de relatie

Niveau 1

Standaard werk op het gebied van payroll en uitzenden

Doorlopend proces Repay werd tijdens het klanttevredenheidsonderzoek beoordeeld met een 8, omdat men over de uitvoerende activiteiten erg tevreden is. Het doel is nu om over het gehele proces deze waardering te krijgen. Fabrice: “We vragen iedere dag feedback aan onze relaties, om te kijken hoe zaken het hele jaar door verlopen.” De verbetering van de klantbeleving door middel van de monitoring van klantenfeedback is dan ook een doorlopend proces. En de positieve gevolgen? Die zullen de relaties en flexwerkers snel ervaren.

19 ))


(( Repay in het land

Aangenaam De glooiende Limburgse heuvels, het Zeeuwse Zuid-Beveland of de Randstad: Repay HRM heeft vestigingen in heel Nederland. In deze editie van het Repay HRM Magazine stellen we je graag voor aan Ingmar Verhagen uit de regio Noord-Holland en Noelia Wong Fong Sang en Sandra Deddens-Otterspeer uit de regio Rotterdam.

Repay HRM Noord-Holland

‘Gezelligheid op kantoor is belangrijk’

In een klein, maar fijn kantoor in Haarlem treffen we Ingmar Verhagen. Deze vrolijke accountmanager vertelt enthousiast over zijn werkzaamheden bij Repay en over de toekomstplannen die hij heeft voor zijn regio.

Ongeveer een jaar geleden, toen Ingmar toe was aan een nieuwe uitdaging, kwam hij bij Repay terecht. Ingmar legt uit: “Na mijn afstuderen zou ik eigenlijk aan de slag gaan bij mijn toenmalige werkgever, waar ik op dat moment al een aantal jaar werkte. Ik kende Daan Brinkkemper, die destijds accountmanager was voor Repay Noord-Holland en nu mijn collega is, al vanuit mijn privéleven. Hij vertelde dat ze bij Repay mensen zochten. Ik vind het leuk om ondernemers te helpen met een goede dienstverlening. Zodoende heb ik besloten om bij Repay te solliciteren.” Ingmar werkt sinds de zomer van 2019 bij Repay als Accountmanager New Business. Dit houdt onder andere in dat hij ondernemers benadert met de vraag of ze hun personeel via Repay willen verlonen. Hij vindt vooral het klantcontact erg leuk. “Ik ben geïnteresseerd in de ondernemers en vind het belangrijk om bij hen op bezoek te gaan.” Vergeleken met andere Repay-kantoren is het kantoor in Haarlem redelijk klein, maar daarom volgens Ingmar des te gezelliger: “Daan en ik zijn erg amicaal, we vinden gezelligheid op kantoor belangrijk.” Als we Ingmar vragen naar zijn toekomstplannen, vertelt hij dat hij zich graag nog verder wil ontwikkelen bij Repay. “Ik zou graag mijn netwerk in de regio uitbreiden en hierdoor ons kantoor laten groeien. We zitten nu met zijn tweeën op kantoor, maar het zou fijn zijn als daar meer leuke collega’s bijkomen in de toekomst. Dit kan alleen als we uitbreiden. Dus kom gerust een keer langs voor een kop koffie!” (( 20


Repay HRM regio Rotterdam

‘Een fijne werkplek en goed bereikbaar!’ In het mooie bedrijfspand van Repay HRM in Capelle aan den IJssel ontmoeten we Noelia Wong Fong Sang en Sandra Deddens-Otterspeer. Sinds een aantal maanden is Noelia werkzaam als adviseur Jobcenter. Binnen deze functie zorgt ze ervoor dat flexwerkers van Repay doorstromen naar de juiste baan. Haar collega Sandra is Accountmanager New Business van de regio Rotterdam. Noelia begon in 2017 bij Repay als sales-assistent. “In deze rol ondersteunde ik de accountmanagers, door bedrijven te zoeken die konden profiteren van onze dienstverlening.” Een aantal maanden geleden stroomde ze door naar de functie van adviseur Jobcenter. Noelia vertelt: “In mijn functie zorg ik ervoor dat flexwerkers door heel het land aan een mooie nieuwe uitdaging kunnen beginnen. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ze weer bij een passende, nieuwe job aan de slag kunnen. Het werk is erg leuk en heel divers, omdat wij onze diensten aanbieden in meer dan 100 verschillende branches.” Haar collega Sandra: “In mijn functie als Accountmanager New Business ben ik altijd op zoek naar nieuwe bedrijven die zich bij ons aan willen sluiten.”

Als we vragen wat de toekomstplannen zijn, antwoordt Noelia als eerste enthousiast: ”Zoveel mogelijk mensen blij maken met een leuke en passende baan!” Sandra voegt toe:”Het is mijn verantwoordelijkheid om de naamsbekendheid van Repay in deze regio te vergroten. Ik wil graag dat meer ondernemers de meerwaarde van Repay inzien. Het motto van Repay is ‘Doen waar je goed in bent.’ Dat is ook wat ik onze opdrachtgevers wil laten ervaren.”

Beide dames zijn zeer tevreden over hun kantoor, dat is gevestigd in het mooie Crystal Building. Noelia: “We zitten in een mooi pand, met veel faciliteiten. Het is een goed bereikbare locatie en een fijne werkplek.” Sandra: “Ons kantoor is gevestigd in het voormalige Slavenburggebouw, een bekende naam in Capelle. In een oogwenk sta je in het centrum van Rotterdam.” 21 ))


(( Relatie

‘De samenwerking met Repay HRM verloopt soepel’

(( 22


Uit de as herrezen De Stultiens Group

Een echt familiebedrijf dat na een groot drama letterlijk en figuurlijk weer uit de as is herrezen: dat is de Stultiens Group uit Eindhoven. Hier maken ze alles wat je kan bedrukken; van telefoonhoesjes en stempels tot naambordjes. Mede-eigenaar Loek: “Alles wat onze klant bestelt wordt gepersonaliseerd en snel geleverd: voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden.” Loek vertelt over het bijzondere verhaal achter het bedrijf.

Automatisering

Gelijk door

In 1993 openen de ouders van Loek een kleine drukkerij in Eindhoven, die al snel wordt uitgebreid met belettering en stempels. Loek: “In 2008 ging het bedrijf helaas failliet, omdat op dat moment alleen de stempels winstgevend waren. Op dat gebied hebben mijn ouders destijds dan ook een doorstart gemaakt. Het loopt zelfs zo goed dat mijn broer Tom een paar jaar later in het bedrijf stapt. Vanaf dat moment groeit het bedrijf stapsgewijs verder door.” In 2016 besluit Loek zich bij het bedrijf aan te sluiten wat vanaf dat moment de Stultiens Group gaat heten. Loek: “Wij zijn gas gaan geven en hebben ervoor gezorgd dat onze werkprocessen werden geautomatiseerd.”

Loek en zijn familie gingen echter niet bij de pakken neerzitten en zochten snel naar een oplossing. Loek: “We hadden twee keuzes: opnieuw beginnen of er helemaal mee stoppen. Omdat we een familiebedrijf zijn, wilden we natuurlijk door. Gelukkig konden we voor de huisvesting van ons kantoor tijdelijk terecht bij bedrijven in de directe omgeving. De brand gebeurde op woensdagnacht en maandagochtend waren we alweer aan de slag. Natuurlijk misten we nog een aantal zaken, zoals lasers voor graveren, maar veel werkzaamheden konden we al snel weer oppakken.” Inmiddels is het pand van de Stultiens Group volledig heropgebouwd en draait het bedrijf op volle toeren.

Een soepele samenwerking Mede door het faillissement van datzelfde jaar werd er gekeken naar een manier om beter en gemakkelijker met personeel om te kunnen gaan. Zo kwamen Loek en zijn familie in 2008 bij Repay terecht. “Het fijne aan Repay is dat de samenwerking zo soepel verloopt. Wanneer er vragen zijn, worden deze meteen opgepakt en krijg je snel een antwoord. Als ondernemer wil je kunnen ondernemen en voor administratieve vragen of personeelszaken heb je dan automatisch minder tijd. Met de hulp van Repay wordt dit een stuk gemakkelijker voor ons”, aldus Loek.

Een noodlottige brand In juni 2017 slaat het noodlot toe: het gebouw waarin de Stultiens Group is gevestigd, brandt volledig af. Loek vertelt: “De brand ontstond gelukkig ‘s nachts, dus niemand raakte gewond. Echter zit je vanaf dat moment wel met je personeel en vaste lasten die doorbetaald moeten worden, terwijl je toekomst in één klap enorm onzeker is. Repay heeft toen onmiddellijk aangeboden om de eerste week de rekening op zich te nemen. Dit heeft ons enorm geholpen.” 23 ))


FOTO: BENTE MARIA HILKENS

(( Column

Column

De puzzel van duurzame inzetbaarheid

(( 24


‘Doe verplicht overwerken in de ban’

We leven in een stroomversnelling. Op ons werk wordt veel van ons verwacht en onze agenda’s zitten doorgaans propvol. Ook buiten ons werk om hebben we te maken met drukte: we hebben FOMO (fear of missing out) en proberen onze tijd zo goed mogelijk te benutten. Niet al die drukte is slecht voor ons. Een dynamisch leven waarin je zo nu en dan flink uitgedaagd wordt, is juist goed voor je hersenen. Af en toe onder druk staan maakt dat je de ’stress-spier’ traint. Maar leidt ons overvolle leven tot chronische stress, dan heeft dit ernstige consequenties. Deze chronische stress hangt namelijk samen met verminderde prestaties, problemen met de fysieke en de mentale gezondheid en, in het uiterste geval, met een burn-out. En daar wringt momenteel de schoen: burn-out is beroepsziekte nummer één. Nog nooit eerder hadden we zoveel mensen die door de stress absent zijn van hun werk. Uit de cijfers van CBS en TNO naar psychosociale arbeidsbelasting (lees: burn-out-achtige verschijnselen) blijkt dat één op de zeven mensen last heeft van werkstressklachten. In sommige groepen, zoals de 25- tot 35-jarigen is dat zelfs één op de vijf. Een aanzienlijk deel van hen komt ook echt door de stress thuis te zitten.

Uitval voorkomen kun je ook doen door bij te dragen aan gezonde werkomstandigheden. Doe verplicht overwerken in de ban. Zorg voor voldoende pauzes. Vermijd dat mensen achter hun laptop lunchen. Initieer wandel- en mindfulnessclubs. Draag bij aan het werkgeluk van werknemers. Investeer in soft skills, en in individuele stressbestendigheid. Je kunt zelfs (ik weet dat dit vloeken in de kerk is) een kortere werkweek overwegen, daar worden over de hele wereld goede resultaten mee behaald.

Geen wonder dat duurzame inzetbaarheid tegenwoordig hoog op de agenda staat. Niet alleen is het belangrijk dat er bij stressklachten adequate hulp wordt geboden, ook op preventief vlak moet er veel gebeuren: voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Een burn-out krijg je namelijk niet van de ene op de andere dag; er gaat gedurende weken tot maanden een heel scala van stressklachten aan vooraf. Voor je thuis komt te zitten van de stress heb je meestal al maanden last van slaaptekort, piekeren, hoofdpijn, gevoelens van controleverlies: kortom, je staat al langere tijd in de overlevingsstand. Lukt het bedrijven om werknemers eerder in dat traject aan de bel te laten trekken, dan kan daarmee veel leed - en onnodige uitval - voorkomen worden.

Zie hier, de puzzel die HR en management op moeten zien te lossen: hoe vragen we resultaten van onze werknemers zonder ze te óvervragen? Hoe helpen we hen het hoofd boven water te houden in een overvolle en supersnelle tijd? Als psycholoog zeg ik: dit is niet alleen een individuele verantwoordelijkheid, ook organisaties en bedrijven dienen hierin hun verantwoordelijkheid te nemen. Al is het maar de verantwoordelijkheid om te koesteren wat de belangrijkste resource van het bedrijf is: de mensen die er rondlopen.

Hoe je dat doet? Door te zorgen voor laagdrempelige hulp (coach, vertrouwenspersoon, Chief Happiness Officer) waar werknemers in een vroeg stadium bij terecht kunnen met stressklachten. Door duidelijke afspraken te maken over bereikbaarheid, met name over wanneer werknemers niét bereikbaar hoeven te zijn. Werk kan ook ‘uit’, voor je geestelijke gezondheid is dat noodzakelijk.

Thijs Launspach is psycholoog en stress-expert. Hij schreef onder meer de bestseller Fokking Druk (2018), en Werken met Millennials (2019). In het voorjaar komt zijn nieuwe boek uit: Werk kan ook uit.

25 ))


(( Citytrip

© WIEBRIGKRAKAU

Uniek winkelen in De Gouden Straatjes Shop till you drop! Houd je van bijzondere boetiekjes en unieke design-, vintage- en conceptstores? Dan mag een bezoek aan De Gouden Straatjes zéker niet op je to-do lijst ontbreken! Deze zeven prachtige straten zitten namelijk bomvol met exclusieve parels om jouw garderobe en interieur te verrijken. We hebben het hier over de Zijlstraat, Koningstraat, Gierstraat, Schagchelstraat, Kleine Houtstraat, Anegang en Warmoesstraat: allemaal gemakkelijk te ontdekken tijdens een wandeling door de binnenstad. Dus lekker rondstruinen en genieten van al het moois wat je onderweg tegenkomt!

Beleef het in Haarlem Breng een bezoek aan het Teylers Museum Het Teylers Museum is het oudste en misschien wel mooiste museum van Nederland! Geen wonder dus, dat zowel het gebouw als het museuminterieur de status van rijksmonument hebben gekregen. Het museum opende de deuren al in 1784 en is opgericht ter bevordering van kunst en wetenschap. Je kunt hier dan ook een bijzondere mix van beiden verwachten. Denk aan machines die elektriciteit opwekken, miljoenen jaren oude fossielen en historische boeken en munten. En heb je altijd al een wereldberoemd werk van Rembrandt of Michelangelo willen aanschouwen? Ook dan ben je hier aan het juiste adres!

© KEESHAGEMAN

© JOPENKERK

‘Haarlem is een gezellige, jeugdige stad’ Bier proeven in De Jopenkerk Bierliefhebbers opgelet! Bierbrouwer Jopen heeft de eeuwenoude Haarlemse brouwtraditie nieuw leven ingeblazen door een oude kerk in het centrum om te toveren tot een brouwerij, grand café en restaurant in één: De Jopenkerk. Boek hier een bierproeverij en kom van alles te weten over Haarlem als historische brouwstad, de geschiedenis van de kerk, het brouwproces en natuurlijk de verschillende bieren. Een stad beter leren kennen door middel van een bierproeverij, een leukere combinatie bestaat er niet!

(( 26


Italiaans tafelen bij Restaurant & Bar Diga Wanneer de verse smaken uit de Italiaanse keuken je nooit vervelen, dan is het prachtige Diga de place to be! Bij dit Italiaanse fine dining restaurant in het hartje van de stad geniet je van heerlijke gerechten en voortreffelijke wijnen. Of je er nu wilt lunchen, dineren of met een cocktail en lekkere antipasti gerechtjes aan de bar plaats wilt nemen: het kan hier allemaal! Wanneer je je dagje Haarlem echt op een culinaire wijze af wilt sluiten, raden we je aan om voor de verrassende all-in Diga experience te gaan.

Beleef Haarlem vanaf het water

Repay HRM in Haarlem Ingmar Verhagen, accountmanager regio Noord-Holland, vertelt enthousiast: “Haarlem ligt centraal in de regio Noord-Holland West. Het is een gezellige, jeugdige stad met een rijke historie en veel mooie gebouwen. Crown Business Center, het gebouw waar wij gevestigd zijn, biedt transparante kantoorruimtes waardoor het contact met andere ondernemers in het gebouw makkelijk wordt gelegd. We staan altijd open voor een gezellig praatje!”

Velen zijn ervan overtuigd dat Haarlem op zijn mooist is vanaf het water. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om dit met eigen ogen te ontdekken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een avontuurlijke tocht in een kano, kajak of misschien wel op een waterfiets? Of ga je liever suppen; dé trend van dit moment? Indien je meer in de watten gelegd wil worden, laat je jezelf op een rondvaartboot rondleiden door een ervaren schipper of huur je een eigen sloep. Je zult zien dat je de stad op een hele andere manier beleeft!

Ontdek de Haarlemse hofjes Ben je een beetje klaar met de drukte van de stad en op zoek naar wat meer rust? Wandel dan eens langs de vele mooie hofjes die Haarlem rijk is! Achter de drukke straten in en rondom het centrum zitten namelijk vele fraaie oude en nieuwe hofjes verscholen. Open een onopvallend poortje en je stapt zo een groene oase van rust binnen! Elk hofje heeft een eigen, bijzonder uiterlijk en overal zit weer een ander uniek verhaal achter. Hoeveel ga jij er ontdekken? 27 ))


(( Repay HRM

Optimaliseer je vacature voor zoekmachines Het kan soms lastig zijn om voldoende kandidaten te vinden voor je vacature. Naast een aantrekkelijke vacaturetekst moet je er ook voor zorgen dat de vacature goed vindbaar is. Maar hoe werkt dat? Wat bepaalt de positie van een vacature in de zoekresultaten?

(( 28


De werking van zoekmachines Om de vindbaarheid te vergroten is het goed om te weten hoe zoekmachines werken. Het uitgangspunt van Google is om alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken. Zij gebruiken hierbij complexe algoritmen om de positie van pagina’s in de zoekresultaten te bepalen. Je kunt hierbij denken aan factoren, zoals: • • • • • • • • •

de leeftijd van een pagina; de beveiliging van een website; de snelheid van een pagina; het gebruik van bepaalde sleutelwoorden; de lengte van de tekst; de gemiddelde bezoekerstijd op een pagina; de reputatie en leeftijd van de website; het gebruik van ondersteunende afbeeldingen; de leesbaarheid op mobiel, tablet en computer.

Goede technische basis Het is belangrijk dat de technische basis van jouw website goed is. Dit draagt niet alleen bij aan de vindbaarheid van een vacature, maar ook van jouw website in het algemeen! Bespreek dit onderwerp eventueel met een IT’er of marketeer.

Noem sleutelwoorden in kopteksten Zoekmachines hechten meer waarde aan kopteksten dan aan gewone tekst. Probeer een functietitel of andere sleutelwoorden dus altijd terug te laten komen in kopteksten. Een aantal voorbeelden:

Standaard koptekst

Geoptimaliseerd

Werkzaamheden

Wat ga je doen als HR Adviseur bij Repay HRM?

Functie-eisen

Wat zoeken wij in een HR Adviseur?

Sollicitatieprocedure

HR Adviseur in Tilburg

Benadruk de juiste sleutelwoorden Google scant alle websites ter wereld op dagelijkse basis. Met deze scans probeert Google een pagina te begrijpen en in de juiste categorie te plaatsen. In het geval van een vacature zijn de volgende sleutelwoorden van belang: • Functietitel • Standplaats • Bedrijfsnaam

Locatie van sleutelwoorden Waar plaats je sleutelwoorden? Er zijn een aantal locaties waar ze terug moeten komen voor optimale vindbaarheid: • Technische titel van de webpagina (ook wel Meta title genoemd). • De URL van de pagina. • De titel waarmee je de vacaturetekst begint. • Meta description: dit is de tekst die zichtbaar is in de zoekresultaten onder de titel. • Eerste zin of alinea: Google hecht meer waarde aan sleutelwoorden die in de introductie worden genoemd dan verderop in de vacature. • Kopteksten: zie de volgende tip.

Hoeveelheid tekst Enerzijds wil je de functie uitgebreid toelichten, anderzijds kan een lange lap tekst mensen afschrikken. Als iemand binnen een paar seconden weg klikt is dat niet goed voor de prestaties in de zoekresultaten. Een goede vuistregel is om zo min mogelijk woorden te gebruiken om zoveel mogelijk te vertellen. Laat een aantal collega’s de vacaturetekst beoordelen en vraag welke onderdelen je weg kunt laten of toe moet voegen. Het is beter om iemand contact op te laten nemen wanneer ze vragen hebben, dan iemand mis te lopen omdat de tekst saai en lang is.

Klaar voor Google? Deel de vacature met de wereld! Nu jouw vacature helemaal klaar is om te concurreren in de zoekresultaten, is het tijd om het te delen met de rest van de wereld. Deel en promoot je vacature via social media, job boards, nieuwsbrieven en andere kanalen. Blijven mensen lang op jouw pagina? Klikken ze op de sollicitatieknop? Delen ze de vacature met vrienden? Goed bezig! Dit is niet alleen goed voor het aantal sollicitanten, maar ook voor de resultaten in Google. En zo is de cirkel weer rond!

Over de schrijver: Ivo Bourgondiën, Marketeer bij Repay HRM. Meer dan 5 jaar (online) marketing ervaring, waaronder Job Marketing en Employer Branding.

29 ))


(( Werving en selectie

Een goede vacaturetekst schrijf je zo! Met een goede vacaturetekst creëer je de juiste verwachtingen en zorg je ervoor dat de vacature online vindbaar is. Ook bereik je met een goede tekst de juiste doelgroep en vergroot je de kans dat potentiële werknemers bij je willen werken. Maar hoe doe je dat? Wij geven 8 tips om je op weg te helpen!

1

Stel een helder functieprofiel op Wanneer er vraag is naar een nieuwe collega is het belangrijk om te weten waar die vraag precies vandaan komt. Hoe beter je weet wat je zoekt, hoe duidelijker de vacaturetekst zal zijn. Dit zorgt niet alleen voor betere sollicitanten, maar voorkomt ook misverstanden tijdens het werving- en selectieproces. Beantwoord de volgende vragen: • Welke werkzaamheden moeten er worden verricht? • Hoeveel tijd is daarvoor nodig? • Over welke persoonlijke eigenschappen moet de kandidaat beschikken? • Is werkervaring belangrijk? Zo ja, wat voor ervaring is gewenst? • Hoeveel budget hebben we (loon)?

2

Kies de juiste functietitel Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de vacature. De functietitel is de term waar mensen op zoeken en waardoor ze zich aangesproken voelen. Zorg er dus voor dat de titel aansluit bij de werkzaamheden en dat je een populaire titel gebruikt. Twijfel je tussen synoniemen, zoals accountmanager of vertegenwoordiger? Dan kun je Google Trends gebruiken. Hier kun je het aantal zoekopdrachten per functietitel bekijken van bijvoorbeeld de afgelopen 6 maanden in jouw regio.

3

Sterke introductie Met een sterke introductie pak je direct de aandacht en zorg je ervoor dat de kandidaat verder leest. Je kunt bijvoorbeeld een quote gebruiken van de eigenaar of leidinggevende. Noem daarnaast direct een aantal unieke kenmerken van de vacature zoals de bedrijfscultuur, secundaire arbeidsvoorwaarden of een aantal grote relaties waarmee jouw bedrijf samenwerkt. (( 30

4 • • • • •

Voeg alle belangrijke onderdelen toe Een goede vacaturetekst bevat minstens de volgende onderdelen: Een beschrijving van de werkzaamheden. De voordelen voor de werknemer: primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, ontwikkeling en opleidingen. Functie-eisen: soft skills en hard skills. Een beknopte bedrijfsomschrijving. Het verdere verloop van de sollicitatieprocedure.

5

Houd het zo kort mogelijk en gebruik bullet points Door bullet points te gebruiken maak je de tekst beter behapbaar. Een lange lap tekst schrikt af. Dit betekent dat je eventueel wat belangrijke informatie weg moet laten. Vraag jezelf af welke informatie een kandidaat nodig heeft om te solliciteren. Voor overige vragen kunnen ze altijd contact opnemen.

6

Spreek de doelgroep aan Wanneer je een beeld hebt van de ideale kandidaat kun je jouw schrijfwijze daarop aanpassen. Denk aan de lengte van zinnen, het gebruik van vakjargon of het al dan niet gebruiken van ‘u’ als aanspreekvorm. Pas eventueel ook de secundaire arbeidsvoorwaarden aan op de doelgroep. Zoek je mensen tussen de 30 en 40 jaar? Bied dan een thuiswerkdag aan, zodat ouders op woensdagmiddag eventueel vanuit huis kunnen werken.

7

Transparantie Laat de lezer ervaren waar hij/zij komt te werken. Dit kan tekstueel, maar ook visueel. Voeg bijvoorbeeld een foto of video toe van de werkplek en het team. Je kunt ook de werksfeer beschrijven en quotes toevoegen van collega’s om de vacature extra persoonlijk te maken.

8

Zet aan tot actie! Het doel is om kandidaten contact op te laten nemen of te laten solliciteren. Stuur hier dus op aan en maak het de kandidaat zo makkelijk mogelijk. Voeg op meerdere plekken in de tekst een optie toe om te solliciteren en sluit de vacature af met een oproep om zo snel mogelijk (vandaag) te solliciteren.


Relatie ))

OP DE FOTO: MEDEWERKSTER BREGJE VERBEEK

Focus op je kwaliteiten Kledingwinkel Lódz

Een fijne kledingwinkel met eerlijke merken en persoonlijk advies, zo omschrijft eigenaar Gerard Baars zijn kledingwinkel Lódz. Al meer dan 25 jaar staan hij en zijn team klaar om klanten te voorzien van goed advies voor de perfecte outfit. Repay HRM

De juiste aandacht Wat Lódz uniek maakt is het aanbod aan kleding en de geboden service. Gerard vertelt: “Wij zijn een ‘easy modewinkel’, met eerlijke en leuke merken. We zijn erg hip, maar niet extreem. Daarnaast nemen we graag de tijd voor onze klanten. Iedere klant krijgt een passende mode-advies met de juiste aandacht vanuit ons personeel. We zijn een persoonlijke winkel, dat is onze identiteit.”

zorgt er langs de zijlijn voor dat Gerard en zijn flexwerkers zich

Een soepele samenwerking

kunnen focussen op hun kwaliteiten.

Via vrienden die ook in de modewereld zitten is Gerard bij Repay terechtgekomen. Zij vertelden hem over payrollen en uitzenden en na wat aanvullende informatie vanuit Repay is de overstap gemaakt. Gerard, die tot dan toe alle administratie en randzaken zelf deed, is tevreden over de samenwerking met Repay. “De samenwerking is prima, precies zoals die ook moet zijn. Als ik vragen heb krijg ik snel antwoord en alles is goed geregeld voor het personeel. Repay zorgt ervoor dat een hoop rompslomp voorkomen wordt.”

Van groothandel naar retail Zo’n 25 jaar geleden maakte Gerard de overstap van groothandel naar een eigen winkel. Aanvankelijk had Lódz vestigingen in Tilburg en in Oisterwijk. Gerard vertelt: “In 2016 zijn we gestopt met de vestiging in Tilburg, om ons volledig te focussen op onze winkel in Oisterwijk. Dit is namelijk een heel fijn winkeldorp en we zitten hier echt goed op onze plek.”

31 ))


(( Interview

“Repay HRM wil op de feiten vooruitlopen” Dertien jaar geleden stapte Bas Paridaens in de boot bij Repay HRM. Sindsdien zet hij zich als directeur van het Service Center, samen met zijn team van bevlogen collega’s, iedere dag voor de volle honderd procent in voor de relaties en flexwerkers van Repay. Hij ontvangt ons met een grote glimlach op het hoofdkantoor en vertelt openhartig over zijn toekomstplannen voor het Service Center van Repay.

(( 32


Een korte terugblik: hoe kijk je terug op de afgelopen jaren? Wanneer je de huidige werkzaamheden van het Service Center vergelijkt met de werkzaamheden tien jaar geleden is het verschil enorm. Papieren loonstroken hebben ruimte gemaakt voor de digitale variant en voor het ondertekenen van arbeidscontracten is geen fysieke afspraak meer nodig. Automatisering heeft ervoor gezorgd dat er geen mensenhanden meer nodig zijn voor standaard processen, waardoor we deze capaciteit in kunnen zetten om een goede service te bieden. Als je kijkt naar de laatste jaren hebben veranderingen in wet- en regelgeving ervoor gezorgd dat het er niet makkelijker op is geworden voor ondernemers. De WAB en andere wijzigingen in wet- en regelgeving volgen elkaar snel op. De risico’s zijn toegenomen en het kost veel tijd om de wetgeving goed te implementeren. Hierdoor zien we de vraag naar onze rol als HR partner steeds verder groeien.

Uit de data kan bijvoorbeeld blijken dat er een verband is tussen het aantal gewerkte uren van een student en de duur van een dienstverband. Op basis daarvan kunnen we relaties bijvoorbeeld adviseren om studenten maximaal 16 uur per week in te plannen, omdat ze anders in de knel komen met hun studie en ontslag nemen. Dit is slechts één voorbeeld van de honderden die we kunnen geven.

Je spreekt ook van externe gebeurtenissen, hoe ga je daarmee om? Als bedrijf heb je geen controle over externe gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan de komst van de WAB en de Covid-19 crisis. Je hebt echter wel controle over de manier waarop je ermee omgaat. We hebben dit jaar al een aantal processen aangepast en daar gaan we de komende jaren mee door. Er is een bezettingsplan gemaakt waardoor we de capaciteit van het Service Center binnen één dag flink kunnen opschroeven. Op die manier kunnen we een extreme toename in het aantal vragen goed managen. Ook hebben we tijd en middelen vrijgemaakt, zodat er altijd iemand beschikbaar is om gebeurtenissen zoals een wetswijziging te onderzoeken. Zo kunnen we relaties en flexwerkers snel informeren. Door er vroeg bij te zijn voorkom je vragen en blijft het Service Center bereikbaar voor andere zaken.

Brengt automatisering de service niet in gevaar? Waar ligt de grootste uitdaging voor Repay in de komende vijf jaar? De maatschappij wordt steeds sneller. Door technologische ontwikkelingen en de komst van kunstmatige intelligentie wordt er steeds beter ingespeeld op de behoeften van mensen. Mensen verwachten niet alleen een snel en goed antwoord, maar het mag ook niet te veel moeite kosten. Daarom willen we de komende vijf jaar de bereikbaarheid en reactiesnelheid van het Service Center optimaliseren. Dit gaan we doen door op de feiten vooruit te lopen. Met andere woorden, we moeten het antwoord al klaar hebben, voordat de vraag überhaupt wordt gesteld.

“Zeker niet. Als je automatisering op de juiste manier toepast draagt het juist bij aan een goede service. Doordat de standaardprocessen, zoals het doorgeven van de uren van de flexwerkers, makkelijker worden gemaakt, komt er tijd vrij voor persoonlijk contact. Dit gaan we niet vervangen. We gaan ons telefoonnummer niet verstoppen op onze website.”

“We moeten het antwoord al klaar hebben, voordat de vraag überhaupt wordt gesteld”

Hoe ga je dat realiseren? Je kunt in dit geval onderscheid maken tussen interne en externe gebeurtenissen. Interne gebeurtenissen hebben we zelf in de hand. Door middel van automatisering en robotisering gaan we knelpunten in kaart brengen en processen optimaliseren. Data uit het verleden gaat ons helpen om trends in kaart te brengen en voorspellingen te doen. 33 ))


(( Dit zijn wij

Aan tafel! Altijd handig: recepten die je, na een lange dag werken, in een handomdraai op tafel hebt. Drie werknemers van het commerciële team van Repay HRM delen hun eigen favoriete recept met je en stellen zich aan je voor.

Fabrice Swens

Spaghetti Fabricio’s Preferito Fabrice Swens “Ik werk sinds maart 2019 bij Repay HRM en ben hier terechtgekomen via onze directeur/ eigenaar Hans. Wij kenden elkaar al uit het vakgebied en hij heeft mij destijds gevraagd om op de openstaande functie voor Commercieel Manager te solliciteren. Ik heb ruim 15 jaar ervaring in het payroll- en uitzendvak, hiervoor heb ik soortgelijke functies bij andere HR dienstverleners bekleed. Binnen mijn functie stuur ik de afdelingen Sales, Relatiebeheer, Marketing en Jobcenter aan. Mijn werk betekent voor mij energie, voldoening, dynamiek en afwisseling. Ik heb er veel plezier in en vind hier samen met mijn collega’s mijn uitdaging: ervoor zorgen dat Repay innoveert binnen deze dynamische branche en daardoor de concurrentie voorblijft.”

(( 34

Wat zegt het gerecht over jou? “Dat er goed over nagedacht is. Het is snel uitvoerbaar, kleurrijk, smaakvol, gezond en je krijgt er energie van.” Ingrediënten (op basis van 3 personen) 400 gram verse spaghetti (eventueel volkoren), 1 grote kipfilet, 15 groene olijven, 2 volle eetlepels kappertjes, 4 volle eetlepels zongedroogde tomaten, 3 handjes rucola, Parmezaanse kaas, olijfolie, basilicum en balsamicosiroop. Bereiding • Snij de kipfilet in kleine blokjes en de groene olijven in ringetjes. Hak de knoflook in fijne stukjes. • Zet een pan op met water, zout en een klein beetje olijfolie. Wanneer het kookt, bereid je de spaghetti volgens de instructie op de verpakking. • Zet een bakpan op het vuur en bak daarin de kipblokjes samen met de knoflook bruin en krokant. • Voeg vervolgens de groene olijven, kappertjes en zongedroogde tomaten toe, deze hoef je niet te bakken, alleen opwarmen is voldoende. • Voeg vervolgens wat zout, peper en fijngesneden basilicum toe. • Leg de spaghetti op het bord, schep de kip en het groentemengsel erop. • Als laatste leg je een bol rucola op het gerecht, bestrooi je het met parmezaanse kaas en sprenkel je er olijfolie en balsamicosiroop overheen. • Ik drink er vaak een lekkere Pinot Grigio bij, buen appetito!


Jop van de Wouw “Sinds 2014 werk ik met heel veel plezier bij Repay HRM, maar mijn achtergrond ligt eigenlijk in de horeca. Ik heb Hotel Management gestudeerd en na mijn avontuur in de horeca op Curaçao wilde ik meer de verkoopkant op. Via een open sollicitatie ben ik bij Repay terechtgekomen. Als Accountmanager in Zaltbommel, ben ik verantwoordelijk voor New Business in deze regio. Hiervoor heb ik binnen Repay gefunctioneerd als Relatiebeheerder en heb ik een interne opleiding op de Servicedesk gevolgd. Hierdoor ken ik alle facetten binnen Repay, waardoor ik met mijn interne kennis nieuwe relaties kan voorzien van antwoorden op hun vragen. In mijn functie vind ik het belangrijk om goed kwalitatief werk te leveren, duidelijke afspraken te maken én die afspraken na te komen. Het geeft mij voldoening om van nieuwe relaties terug te horen dat ze blij zijn met hun keuze voor Repay.”

Jop van de Wouw

Chutney van rode biet en appel met gesauteerde coquilles st. Jacques Wat zegt het gerecht over jou? “Het is een zelfbedacht recept, waarin ik gewaagde ingrediënten combineer. Hier heb ik ooit nog een publieksprijs mee gewonnen bij Herman den Blijker.” Ingrediënten (op basis van 4 personen) 500 gram rode bieten, 4 coquilles st. Jacques, 350 gram Jonagold appels, 200 gram witte ui, 100 gram roomboter, 150 gram suiker, 2 sinaasappels, 2 cm van een stronk vers geraspte gember en 1 theelepel kaneel. Bereiding • Kook de rode bieten in een grote pan en zorg dat ze net kook gaar zijn. • Snijd de rode bieten in blokjes. • Voeg de geschilde appel in blokjes gesneden toe in de pan. • Voeg de gesnipperde ui, suiker, uitgeperste sinaasappels, gember en kaneel toe. • Laat het geheel 45 minuten pruttelen. • Bak de coquilles 1,5 - 2 minuten op hoog vuur in een koekenpan met roomboter. • Maak je gerecht op het bord op naar eigen smaak! 35 ))


‘De veelzijdigheid aan relaties in verschillende branches spreekt mij erg aan’

karin maas

Truffel Risotto Karin Maas “Nadat ik een paar jaar geleden moeder ben geworden, had ik zin in een nieuwe uitdaging. Via Bas Paridaens heb ik in 2014 kennis gemaakt met het bedrijf Repay HRM en na een leuk gesprek ben ik met veel zin en plezier gestart. Dagelijks houd ik mijzelf bezig met acquisitie, netwerken en het bezoeken van relaties. Het doel is om bedrijven aan ons te binden die alle zorg voor hun personeel uit handen willen geven. Hiervoor ben ik veel onderweg in de regio Waalwijk, Den Bosch en Oosterhout. Dit werk biedt mij de uitdaging om elke keer weer bedrijven te helpen met hun personeelsvraagstuk en om hen te ontzorgen op dat gebied. Door de relatie perfect van dienst te zijn en vraagstukken op te lossen wil ik zorgen dat deze lang bij me blijft. De veelzijdigheid aan relaties in verschillende branches spreekt mij erg aan. Ieder heeft zijn eigen verhaal en drijfveren.

(( 36

Wat zegt het gerecht over jou? “Het is een guilty pleasure recept, je kunt het blijven eten. Met daarin Italië als favoriete vakantieland voor mij. Koken is voor mij ontspanning, daarnaast verdiep ik mezelf in gluten-en koemelk vrije recepten. Je kunt mij volgen op @smulbaas op Instagram.” Ingrediënten (op basis van 4 personen) 160 gram arborio risotto, 30 gram roomboter, 100 milliliter Italiaanse droge witte wijn, 500 milliliter paddenstoelenbouillon, 30 gram Parmigiano Reggiano, verse peterselie en 1 eetlepel truffeltapenade. Bereiding • Verwarm 25 gram boter in een koekenpan. • Doe de risotto in de pan en bak deze kort mee tot de korrels glazig zijn. • Blus de risotto af met de droge witte wijn. • Als de wijn volledig geabsorbeerd is, schep je de eerste soeplepel bouillon in de pan. • Zodra de bouillon opgenomen is door de risotto, schep je de volgende soeplepel in de pan. • Herhaal dit proces, net zolang tot de risotto nagenoeg gaar is. • Schep hierna nog één keer een kleine soeplepel bouillon in de risotto. • Smelt de laatste 5 gram boter samen met de Parmezaanse kaas in de risotto. • Schep 1 eetlepel truffeltapenade in de risotto en roer het er gelijkmatig doorheen. • De truffelrisotto is klaar!


Weg na het werk ))

Vandaag even doorwerken, morgen naar het pretpark Naast een persoonlijke service en gespecialiseerde kennis in huis, heeft Repay HRM voor haar flexwerkers sinds kort nog een voordeel: repay.wegnahetwerk.nl. Via dit platform profiteren flexwerkers van kortingen op een dagje weg of allerlei leuke producten. Voor je het weet zit jouw flexwerker dus in een achtbaan in Bobbejaanland, huurt zij thuis een film met korting bij Pathé of kan hij met zijn gezin voordelig naar Attractiepark Slagharen. Met deze extra service kunnen opdrachtgevers de flexwerkers eens extra in de watten leggen.

Uit onderzoek is gebleken dat werk gerelateerde stress bij uitstek beroepsrisico nummer één is in Nederland. Ruim een derde van al het werkverzuim is gerelateerd aan stress. Vernieuwde technologie, veeleisende klanten en een druk privéleven zijn allemaal factoren die bij kunnen dragen aan het hebben van stress of het krijgen van een burn-out. Je kunt dus wel stellen dat het belangrijk is om naast hard te werken óók volkomen te ontspannen. Het is namelijk bewezen dat een goede balans tussen werken en rusten cruciaal is om werkstress tegen te gaan. Nu zijn er talloze manieren om naast het werken tot rust te komen zoals sporten, mediteren of een dagje weg. Met het laatstgenoemde helpt Repay sinds kort een handje door middel van het Weg na het Werk platform. Repay vindt het belangrijk dat flexwerkers plezier hebben op de werkvloer, maar óók ernaast. Daarom lanceerde Repay hét platform vol ontspanning voor al haar flexwerkers.

Het Weg na het Werk platform biedt leuke kortingen aan op dagjes weg, activiteiten en producten. Het aanbod loopt uiteen: van kookgerei tot sieraden en van dagjes naar een pretpark tot een avondje bioscoop. Op de overzichtelijke website repay.wegnahetwerk.nl kunnen flexwerkers van Repay snel en gemakkelijk inloggen met hun Repay Online account. Hier kun je navigeren tussen verschillende soorten producten of uitjes in allerlei categorieën. Met een paar klikken is een leuke dag of avond uit een feit. Werken is belangrijk, maar af en toe je flexwerkers trakteren op wat leuks is minstens zo belangrijk!

37 ))


(( Relatie

Powervrouw met een droom Mode bij Anneloes

Het is alweer bijna dertien jaar geleden dat Anneloes van de Mosselaar haar grote droom in vervulling liet gaan: het openen van haar eigen kledingzaak Mode bij Anneloes! De powervrouw vertelt trots over haar mooie winkel in het centrum van Waspik.

(( 38


‘Repay HRM heeft zelfs een eigen WhatsApp-service waarop je ze kan bereiken’

Ruime collectie dameskleding

Tijd over voor andere zaken

Wat direct opvalt wanneer je het prachtige pand binnenstapt, is de gezellige sfeer en de ruime, veelzijdige collectie aan dameskleding. Anneloes vertelt vol passie over haar zaak: “Ik heb kleding voor vrouwen van alle leeftijden. Van sportieve tot klassieke collecties, dus voor ieder wat wils! Alle kleding heeft een goede kwaliteit en pasvorm en niet geheel onbelangrijk: het is ook nog eens betaalbaar.”

Doordat Repay een deel van de werkzaamheden uit handen neemt, heeft Anneloes zelf meer tijd over voor de kernactiviteit van haar bedrijf: het inkopen en verkopen van mode. En dit is te merken. Mode bij Anneloes is namelijk uitgegroeid tot een veelzijdige winkel. Zo is ze bijna drie jaar geleden naar een nieuw pand verhuisd, heeft ze haar assortiment uitgebreid met lingerie en nachtkleding en is de gehele collectie inmiddels ook online in haar webshop te verkrijgen. Daarnaast organiseert Anneloes regelmatig leuke evenementen voor haar klanten: “Het leuke aan mijn werk is het klantcontact en de diversiteit. Ik organiseer diverse activiteiten, zoals modeshows en ladies nights. De klanten vinden het supergezellig en ik vind het heerlijk om te doen!”

Een gesmeerde samenwerking Direct vanaf de start van haar bedrijf is Anneloes met Repay samen gaan werken. Anneloes vertelt: “Ik wilde dat alles goed geregeld zou worden voor mijn werknemers, dus ging ik op zoek naar een bedrijf dat mij hierin kon ondersteunen. Collega’s bevolen me aan om met Repay samen te werken. Direct na het eerste contact had ik er een goed gevoel bij en heb ik onze personeelsdiensten via hen geregeld. Dit is inmiddels alweer een hele tijd geleden, maar de samenwerking bevalt nog steeds erg goed. Je krijgt altijd netjes antwoord op een vraag en ze hebben zelfs een eigen WhatsApp-service waarmee je ze makkelijk en snel kunt bereiken. Ik vind Repay een prettig bedrijf om mee samen te werken.”

39 ))


(( Reportage

Wendbaarheid en verandering in het bedrijfsleven Het Repay HRM WAB-event

Op 29 oktober 2019 vond het WAB-event van Repay plaats in het congrescentrum in Den Bosch. Hier werden relaties van Repay geïnformeerd over de veranderingen met betrekking tot de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die per 1 januari in werking is getreden. Oud topsporter, huisarts en radiopresentator Tom van ’t Hek hield een inspiratiesessie en Suzan de Lange, advocate arbeidsrecht, gaf vanuit haar juridische expertise duidelijkheid over de gevolgen voor payroll en uitzenden. Hoe ga je als werkgever en flexwerker om met wendbaarheid in het bedrijfsleven?

Weerstand Verandering roept automatisch weerstand op. Het brein handelt namelijk vaak vanuit gemak en vindt verandering lastig. Hierdoor is het moeilijk voor mensen om routines te doorbreken en zichzelf aan te passen. Echter, door de veranderingen op de arbeidsmarkt is het noodzaak wetten te adapteren. Suzan legt uit: “Met de komst van bedrijven als Uber wordt de zzp-branche en platformarbeid in een rap tempo uitgebreid. Om arbeiders in deze branches meer contractzekerheid te bieden is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in het leven geroepen.” Het doel van de Wet Arbeidsmarkt in Balans is om het ontstane verschil tussen vaste- en flexibele contracten kleiner te maken, door vaste contracten flexibeler en flexibele contracten vaster te maken. Hierbij is ook de WW-premie, regeling voor transitievergoeding en ketenbepaling aangepast. Suzan: “De WAB is een nieuwe uitdaging.” (( 40


Samenwerking centraal In 2020 is de arbeidsmarkt zo veranderlijk als het weer en is de gemiddelde duur van een arbeidscontract 2 jaar en 9 maanden, waar dat in 1994 17 jaar was. Tom licht toe: “Dit heeft een leven lang leren tot gevolg. Daarnaast staat samenwerking steeds vaker centraal. Het is daarom van belang te doen waar je goed in bent en voor de rest mensen om je heen te zoeken die goed zijn in andere dingen.”

Connectie Onderzoek wijst uit dat slechts 16% van de 50 meest succesvolle bedrijven ter wereld in 2020 over 10 jaar nog bestaat. Waarom sommige bedrijven het wél overleven? Tom: “Het zijn de bedrijven die tussen de grote lijnen door zichzelf weten te ontwikkelen en veel informeel werkoverleg hebben. Dit laatste houdt verband met herinneringen die mensen opslaan, die gaan namelijk altijd over andere mensen.” Oftewel, connectie is ontzettend belangrijk. Tom: “Met alles wat er gebeurt in ons leven maken mensen uiteindelijk het verschil, ook op de werkvloer.”

Tony Chocolonely-tijdperk Hoe we naar de afgelopen en huidige arbeidsmarkt kunnen kijken, legt Tom uit in een vergelijking van het Verkade-tijdperk tegenover het Tony Chocolonely-tijdperk. Tom: “In het verleden moest je als werkgever in de mal van Verkade passen. Nu, in het Tony-tijdperk, heeft de mal een andere vorm: er zijn geen duidelijke binnengrenzen, maar wel een buitengrens. De kunst van de werkgever is om de buitengrens duidelijk te maken en daarbinnen ruimte te creëren. Een organisatie wordt succesvol als het lukt om de werknemer zichzelf te laten ontwikkelen, door het geven van sturing maar ook ruimte.

Wendbaarheid Wendbaarheid in het bedrijfsleven en de daarbij behorende verandering kost tijd, geld en overtuigingskracht. Tom: “We investeren als kind 3 tot 6 maanden in het leren lopen, met vallen en opstaan, om daar uiteindelijk beter van te worden. Zo werkt het ook later in het bedrijfsleven: ervaring blijft hangen en ontwikkeling bepaalt 14% van het verschil in succes. De vraag is waar je invloed op hebt en wat je kunt veranderen. Het feit is dat je alleen invloed hebt op hoe je omgaat met verandering.”

‘Wendbaarheid en de daarbij behorende verandering kost tijd, geld en overtuigingskracht’ De sleutel Aanpassingsvermogen en wendbaarheid is voor werkgevers de meest cruciale sleutel om in ontwikkeling te blijven. Tom: “Een elftal kan nog zo goed zijn, als daar geen goede coach boven staat is verliezen onvermijdelijk. Als je iets wilt veranderen moet je het doen en als je mensen mee krijgt zul je succes behalen. Ga daarom aan de slag met je personeel en omarm hierbij de nieuwe wetgeving.”

Wat is er veranderd sinds 1 januari 2020? • De ketenregeling is verruimd naar 3 contracten in 3 jaar. • Er wordt per 2020 onderscheid gemaakt tussen payroll en uitzenden. • Iedere flexwerker heeft recht op een transitievergoeding vanaf de eerste werkdag, ook tijdens de proeftijd. • De WAO en ZVW-premies zijn veranderd. • De sectorpremie is vervallen en er zijn nog maar twee WW-premies: de hoge en de lage. • De oproeptermijn voor oproepkrachten is nu vier dagen. • Na 12 maanden moet een oproepkracht een contract met vaste arbeidsomvang aangeboden krijgen. • Het ontslagrecht is aangepast door de introductie van de cumulatiegrond; de mogelijkheid voor de rechter om ontslaggronden te combineren.

41 ))


(( Sport

6 tips om fit te blijven op kantoor

Door personal trainer Angelo Pijnenburg Personal trainer Angelo Pijnenburg is 27 jaar oud en trotse eigenaar van het sportbedrijf Into Motion in Tilburg. Zijn hele leven is hij al met sport bezig en inmiddels werkt hij, na het afronden van de opleiding Sport en Bewegen, al meer dan tien jaar in de fitnessbranche. Sinds 2015 heeft hij zijn eigen bedrijf waarmee hij mensen begeleiding biedt bij het bereiken van hun sportieve doelstellingen. Dit doet hij door middel van personal training, bedrijfsfitness, small group training en voedingsadvies.

(( 42


Angelo verzorgt ook de bedrijfsfitness bij Repay HRM. Hij vertelt: “Iedere maandag gaan we direct na werktijd de buitenlucht in om aan de slag te gaan met de fitheid en vitaliteit van het personeel. Elke training pas ik zo aan dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. De reacties zijn heel positief!” Hierbij geeft Angelo zes tips om fit te blijven op kantoor.

1. Stel je stoel goed in Deze tip klinkt onbenullig, maar is heel belangrijk. Door ervoor te zorgen dat je stoel goed afgesteld staat, heb je een juiste houding. Je stoel staat goed als je rechtop zit, als je niet hoeft te hangen op je bureau en je met je voeten bij de grond kunt.

2. Blijf in beweging Door tijdens je werkdag zoveel mogelijk te bewegen, zorg je ervoor dat je niet te lang in dezelfde houding blijft zitten. Probeer dus in de pauze even een ommetje te maken, haal een rondje koffie voor je collega’s en loop naar je collega toe als je wat wilt vragen in plaats van de vraag in een e-mail te zetten.

Fit blijven op kantoor? Deze handige apps helpen je! Ben je vaak urenlang zo geconcentreerd achter je computer aan het werk dat je helemaal vergeet pauze te nemen? Dat is niet alleen slecht voor je houding, het is ook niet bevorderlijk voor je productiviteit. Werk je met Google Chrome? Installeer dan de app Break Timer en je ontvangt een fullscreen melding op je computerscherm wanneer het tijd is voor een korte break. Strek je benen, stretch je lichaam, neem wat te drinken en ga daarna weer met frisse energie aan de slag! Werk je niet met Google Chrome? Dan kun je ook de app Stand Up! op je telefoon downloaden. Deze app stuurt je pushberichten wanneer het tijd is om even je benen te strekken.

3. Eet gezond Gezond eten draagt bij aan een goede gezondheid. Een goede tip daarbij is om je eigen eten mee naar kantoor te nemen en dus zo min mogelijk in de kantine te gaan halen. Zorg ervoor dat je altijd vers fruit bij je hebt.

4. Doe oefeningen Ook bij zittend werk kun je tussendoor oefeningen doen om fit te blijven. Ga regelmatig staan (sommige bureaus kun je ook verstellen), rek jezelf eens goed uit en organiseer op de afdeling leuke challenges, zoals een opdruk- of plankchallenge. Zo help je elkaar om lekker in beweging te blijven en het is ook nog eens goed voor de teambuilding!

5. Neem de trap Een mooie winst valt te behalen door iedere dag de trap te nemen in plaats van de lift. Daag jezelf uit om een maand lang overal waar je komt – indien mogelijk – alleen maar de trap te pakken en de lift te vermijden.

‘Neem iedere dag de trap in plaats van de lift’

6. Sport samen met je collega’s Spreek ook na werktijd met collega’s af om lekker te sporten. Zo heb je een stok achter de deur en door elkaar te stimuleren, zorg je ervoor dat iedereen in beweging blijft. Bij Repay zorg ik er wekelijks op maandag voor dat we na werktijd samen gaan sporten. Dat kan natuurlijk bij ieder bedrijf!

Ben je met jouw onderneming ook geïnteresseerd om in beweging te komen onder begeleiding? Dan helpt Angelo je graag verder. Into Motion Ringbaan-Noord 3c, Tilburg T 06 40 99 40 70 info@in-to-motion.nl www.in-to-motion.nl

43 ))Relatie ))

Van kroegidee naar realiteit ‘t Holtschöpke

Wat begon als een goed idee in de kroeg, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Venlo: speelgoedwinkel ‘t Holtschöpke. Eigenaar Sandra van Rijn zorgt al twintig jaar voor (leerzaam) speelplezier in deze bruisende stad.

Op de plank Twintig jaar geleden, op een donderdagavond, stuitte Sandra in de binnenstad van Venlo op een leegstaand pand dat gelijk haar aandacht trok. Sandra: “Ik vroeg mij af wat hierin zou komen en later, toen ik met mijn vriend in de kroeg zat, begonnen we te brainstormen. In Venlo had je destijds veel schoenen- en kledingwinkels, maar een houten speelgoedwinkel ontbrak. En zo werd het idee voor ‘t Holtschöpke geboren.” Sandra had op dat moment nog een baan in het onderwijs, dus ze legde het idee op de plank. “Toen ik na verloop van tijd een nieuwe baan kreeg die niet goed beviel, haalde ik het idee weer uit het stof.” Inmiddels is ‘t Holtschöpke historie en staat Sandra iedere doordeweekse dag en in het weekend samen met een hulp of haar moeder in de winkel. Echt speelgoed Sandra onderscheidt zich met haar aanbod van de grote speelgoedketens. “Bij ’t Holtschöpke hebben we speelgoed waar je echt mee moet spelen en niet alleen op een knopje hoeft te duwen. We zoeken altijd naar speelgoed waarbij een kind wordt uitgedaagd om te spelen. Daarnaast verkopen we veel educatief speelgoed, om spelenderwijs te leren.” De producten zijn zowel in de winkel als online te koop. Sandra licht toe: “Alle producten zijn te bekijken in onze webshop. Klanten gebruiken deze shop vaak als online catalogus om vervolgens in de winkel iets te kopen, of juist andersom.”

Terugvallen op Repay HRM Hoe lang Sandra al een relatie is van Repay HRM weet ze niet precies, wel is ze zeer te spreken over de samenwerking. “De samenwerking is lang geleden al tot stand gekomen, toen ik voor de sinterklaas- en kerstperiode hulp kreeg van een extra flexwerker. Ik wilde de personeelsadministratie makkelijk houden voor mezelf en zo kwam ik bij Repay terecht.” Sandra werkt graag met Repay samen: “Als ik vragen heb kan ik er meteen terecht en iedereen is behulpzaam.” Ook op mindere momenten is het volgens Sandra fijn om terug te kunnen vallen op Repay. “Het komt gelukkig bijna nooit voor, maar soms heb ik een flexwerker die niet goed functioneert. Dan is het fijn dat Repay helpt.”

‘Ik wil mijn personeelsadministratie makkelijk houden’

45 ))


(( Relatie

Niet voor de poes Dierenwinkel RenĂŠ van der Westen

Al sinds zijn elfde wist RenĂŠ van der Westen dat hij een eigen dierenwinkel zou willen hebben. Deze droom heeft hij dan ook waargemaakt. Het resultaat? Een prachtig familiebedrijf in Den Haag, met tevens het grootste aanbod aan hondenkleding in Nederland.

(( 46


‘De oprechte communicatie van Repay HRM vind ik erg prettig’

Liefde in de winkel Renés dochter Marloes vertelt over het ontstaan van het bedrijf. “Mijn ouders hebben elkaar leren kennen in een dierenwinkel. Al snel kwamen ze erachter dat ze dezelfde droom koesterden en in 1982 openden ze samen hun eigen dierenwinkel in de wijk Statenkwartier in Den Haag. Deze winkel werd een heus begrip in de omgeving en al snel merkten we dat de vraag naar bepaalde producten enorm was. Aan de hand van deze informatie besloten we een webshop op te zetten, die in 2012 werd gelanceerd.” Tot op de dag van vandaag heeft de dierenwinkel een enorm aanbod aan verschillende luxe dierenproducten.

Grootste van Europa De winkel van René van der Westen is een echt familiebedrijf. Naast René en zijn vrouw Ria, is dochter Marloes een aantal jaar geleden bij het bedrijf gekomen om het team te versterken. Marloes vertelt: “In 2014 zijn we verhuisd naar een pand aan de overkant van de straat, omdat het oude pand te klein werd. Op dat moment ben ik het bedrijf ingestapt.” Het nieuwe pand bood meer ruimte, waardoor de mogelijkheid ontstond om een hondenboetiek, inclusief de verkoop van luxe accessoires, te

openen. Er was namelijk al langere tijd vraag naar luxeartikelen en verzorging voor de hond. Marloes: “Alles zit onder één dak, via de dierenwinkel loop je zo door naar onze hondenboetiek.” Het openen van deze boetiek bleek een gouden zet. “We zijn binnen Europa de grootste speler op dit gebied. Bij ons kun je terecht voor allerlei luxeartikelen voor honden, waaronder kleding, halsbanden en riemen. We werken met meer dan 60 leveranciers, wat zorgt voor ons uitgebreide aanbod.”

Strakke communicatie René van der Westen werkt al jaren samen met Repay HRM. René vertelt: “We kwamen een paar jaar geleden op het punt dat we meer werknemers in de winkel kregen. Zodoende waren we op zoek naar een partner om het financiële aspect in goede banen te leiden. Mijn vrouw heeft toen Repay, die destijds nog maar net bestond, benaderd voor een gesprek. Sindsdien werken we samen.” René is tevreden met de samenwerking: “De oprechte communicatie vind ik erg prettig. Daarnaast is het fijn dat gesprekken met collega’s over geldzaken uit handen worden genomen. Repay regelt alles omtrent salarissen en terugbetalingen, met gedegen kennis en kunde.”

47 ))


Wilt u ook meer Grip op uw zaak? Als hun multidisciplinaire adviseur - accountant, maar ook fiscaal en juridisch - werken wij al jaren intensief en prettig samen met Repay HRM. Wij zijn dan ook trots dat wij deze grote naam op het gebied van payrolling en HRM diensten tot onze klantenkring mogen rekenen. Onze succesvolle samenwerking is onlosmakelijk verbonden met onze overeenkomstige kenmerken: Een gemotiveerd team dat Gedreven is in het ontzorgen van ondernemers, zodat zij zich kunnen richten op hún core business. Ondernemerschap, met oog voor Resultaat en Innovatie. Maar ook een Persoonlijke benadering en échte interesse in klanten en

Hoeveel Grip wilt ú eigenlijk op de zaak? Maak kennis met ons op www.gripadviseurs.nl

Postbus 158, 6920 AD Duiven | Postbus 337, 7000 AH Doetinchem

medewerkers.


Relatie ))

Een klein bedrijf met een groot hart

DA Drogisterij de Vlierboom Wilma en Its van der Lely begonnen 34 jaar geleden hun drogisterij in Den Haag. Inmiddels is De Vlierboom een begrip in de buurt. Door de samenwerking met Repay HRM kunnen Its en Wilma ongestoord blijven doen waar ze goed in zijn: het helpen van klanten door ze een passend advies te geven over hun gezondheid.

Kleinschalig Het verhaal van DA Drogisterij de Vlierboom begint in 1986. Wilma en Its beginnen samen een drogisterij op de Mient in Den Haag, in een klein pand van 47 vierkante meter. Wilma heeft op dat moment nog een andere baan en staat haar man bij in haar vrije tijd. Nu, 34 jaar later, zitten ze al 22 jaar samen in de Vlierboomstraat, is het pand in oppervlak verdubbeld en heeft het echtpaar twee dames in vaste dienst. Toch is de kleinschaligheid nooit vergaan. Wilma: ”Mensen komen bij ons omdat wij nog echt de tijd nemen voor de klant. Als er iemand bij ons komt met een gezondheidsprobleem, gaan we samen onderzoeken wat diegene nodig heeft.”

Goede uitleg Tijdens een arbeidsconflict neemt Repay de bemiddelende rol aan. Wilma vertelt: “Een aantal jaar geleden hadden wij een arbeidsconflict met een flexwerker die niet op zaterdag wilde werken. Repay heeft deze persoon op de rechten en plichten gewezen en het conflict is uiteindelijk opgelost. Wanneer een instantie als Repay, met veel kennis en ervaring op zak, iets uitlegt aan een flexwerker komt dat heel anders over dan wanneer wij dat zelf doen.”

Probleemoplosser Het doel van Repay is ondernemers te laten doen waar ze goed in zijn. Op de vraag of dat bij De Vlierboom gelukt is antwoordt Wilma volmondig: “Ja, Repay lost problemen op. Ze ontzorgen en zorgen ervoor dat ik met een fijn gevoel, samen met mijn flexwerkers, op de werkvloer sta.”

Betere werksfeer Via een collega kwamen Wilma en Its in contact met Repay. Na wat gesprekken besloten ze om al het personeel onder te brengen bij Repay. Wilma vertelt: “Dit was de beste beslissing ooit. Het overdragen van personeelszaken neemt enorm veel zorgen weg. Ziekte, verzuim en conflicten: alles komt in handen van Repay. Dit zorgt voor een betere werksfeer.”

‘Repay lost problemen op’ 49 ))


(( 15 jaar mobiel

‘Alles in een handomdraai via je smartphone geregeld’

(( 50


Alles in 1 Een ‘trip down memory lane’. Vijftien jaar geleden, toen Repay HRM begon, waren Sony Ericsson, Motorola, Nokia en HTC de merken die er toe deden. Muziek luisterde je onderweg op je iPod of MP3-speler. Videotheken waren nog een ding, net als CD-winkels en flatbedscanners. De geboorte van de smartphone in de jaren daarna, veranderde niet alleen de manier waarop we denken, communiceren en zakendoen, maar het vervangt ook een waslijst aan apparaten en gadgets.

Want waarschijnlijk zit jouw pinpas ook al in je telefoonwallet, gebruik je je telefoonzaklamp, sla je bestanden op in de cloud, gebruik je je camera als barcodescanner, is Google Maps je routeplanner, deel je digitale visitekaartjes, zet je je thermostaat onderweg alvast aan, meet je gordijnen met je ingebouwde rolmaat, draag je een smartwatch en heb je je papieren agenda jaren geleden al de deur uit gedaan. Zelfs je deurbel kan via je telefoon worden geactiveerd. Alles in een handomdraai via je smartphone geregeld, handig toch?

De apparaten hierboven komen de lezers van Repay HRM Magazine vast bekend voor. Ze zitten allemaal verwerkt in dat kleine apparaatje dat op dit moment in je broekzak zit, naast je op de bank ligt of je in de hand hebt. Naast een hoop kantoorartikelen, vervangt de smartphone en zijn applicaties nog een scala aan andere apparaten en producten.

51 ))


www.repay.nl

Doen waar je goed in bent


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.