3 minute read

Repay gaat voor focus

REPAY GAAT VOOR FOCUS

Na een vernieuwend jaar, waarin Repay onder andere verhuisde, kijken wesamen met Hans Vlugt terug op 2018 en blikken we alvast vooruit naar eennieuw jaar. Dit jaar wordt volgens Hans een jaar van hernieuwde focus.

HOE KIJK JE TERUG OP 2018?

“We hebben grote stappen gemaakt, waaronder de verhuizing. Daarnaast zijn we voor een professionaliseringsslag gegaan en zijn alle bedrijfsprocessen opnieuw bekeken. We hebben veel processen geautomatiseerd, daardoor verlopen de processen nu soepeler en hier willen we verder op doorgaan. Voorheen verliep het inschrijfproces bijvoorbeeld niet zoals wij en onze relaties en medewerkers dit wilden. Wij besloten daarom het online portaal MijnRepay te bouwen, welke in 2018 is opgeleverd. In de toekomst is het plan om de processen met behulp van deze applicatie nog soepeler te laten verlopen.”

VONDEN ER NOG VERANDERINGEN PLAATS IN DE FLEXBRANCHE AFGELOPEN JAAR?

“We merken ook bij Repay dat de economie flink is aangetrokken. Door de groeiende economie zijn er weer volop vacatures. Echter, door de ervaringen vanuit de crisistijd merk je dat bedrijven toch enigszins huiverig zijn om medewerkers aan te nemen. Ze kiezen liever voor payroll, omdat dit meer flexibiliteit biedt in contracten en uren. Hierdoor komen veel bedrijven bij Repay terecht. Zodoende werken we ondertussen samen met veel verschillende bedrijven en hebben we te maken met meer dan honderd verschillende cao’s. Dat is af en toe en hoop gepuzzel, maar het maakt het werk ook erg interessant.”

ZIJN ER DIT JAAR VEEL NIEUWE RELATIES BIJ GEKOMEN?

“We hebben dit jaar een groei doorgemaakt van twintig procent, dit betekent dat we er een hoop nieuwe relaties bij hebben gekregen. Ook is het team dat relaties werft gegroeid. Op dit moment hebben we elf vestigingen in Nederland. Dit willen we in de komende drie jaar gaan uitbreiden naar tweeëndertig vestigingen. Dat wordt een flinke stroomversnelling.”

HOE WIL JE DIT GAAN REALISEREN?

“We hebben een nieuwe commercieel manager aangesteld, die voor deze groei gaat zorgen. Daarnaast willen we het salesteam verder uit gaan breiden. Op dit moment hebben we vijftien mensen in de buitendienst en we willen groeien naar tweeëndertig. Binnen Repay verdelen we Nederland onder in tweeëndertig regio’s. Op dit moment werken de meeste accountmanagers in twee regio’s, echter die regio’s zijn redelijk groot. In de toekomst wordt er per regio één accountmanager of franchisenemer geplaatst.”

WAT ZIJN DE VERDERE PLANNEN VOOR 2019?

“Op dit moment zijn we een top tien speler binnen payrolling in Nederland en we willen bij de top vijf gaan horen. We gaan onze kwaliteit verbeteren door middel van strakkere processen en betere automatisering; op zo’n manier dat onze klanten geen last hebben van de groei. We willen juist dichter bij de klant komen te staan met meer persoonlijk contact. Dit proberen we onder meer door middel van doorplaatsing van uitstromende medewerkers. Deze mensen proberen we te herplaatsen bij onze relaties, die daar op hun beurt, vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, erg blij mee zijn.”

HEERST ER BIJ REPAY DE BEDRIJFSCULTUUR DIE JE VOOR OGEN HAD?

“Bij Repay heerst zeker een goede sfeer. We hebben een dynamisch en jong team, met enthousiaste en betrokken medewerkers. Onlangs hebben we een interne enquête gehouden, waarin onze medewerkers ons beoordeelden met een acht. Hier maak ik uit op dat het goed gaat met de interne tevredenheid van het bedrijf.”

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?

“Wat we met het team in ruim dertien jaar bereikt hebben. We zijn destijds met z’n tweeën begonnen en ondertussen werken we al met 74 medewerkers in de organisatie. Dat vind ik persoonlijk een hele prestatie.”

HEB JE AL EEN NIEUWE MISSIE VOOR OGEN?

“We willen de groei in het verkoopteam gaan stimuleren, de automatisering en processen kwalitatief gaan finetunen en inzetten op een landelijk netwerk. Het doel is om door te groeien naar een landelijk netwerk qua vestigingen, met een regionaal karakter naar de relaties en payrollmedewerkers toe, waarbij we dicht bij hen staan. Repay moet een goede werkgever zijn voor de payrollmedewerkers. Uiteindelijk is werkgeverschap waar we goed in zijn, dus daar moeten we dan ook de focus op leggen; nu en in de toekomst.”

‘We begonnen met z’n tweeën en hebben nu 74 mensen in dienst’